Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
24/12/2015 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 20
Nummer 934 vn 19/12/2015Gegroet lezer,

Het is zover! Uw Netties e-zine gaat zijn 20e jaargang in! Inderdaad: het eerste nummer verscheen op 15 deceber 1996, en de 1e jaargang liep dus tot 14 december 1997. Volg deze rekensom:
jaargang 1 t/m 15 dec 1997
    2    1998
    3    1999
    4    2000
    5    2001
    6    2002
    7    2003
    8    2004
    9    2005
    10    2006
    11    2007
    12    2008
    13    2009
    14    2010
    15    2011
    16    2012
    17    2013
    18    2014
    19    2015
En nu dus, op 19 december, zitten we aan jaargang 20! Een feit waarop wij best trots zijn, want er zijn weinig initiatieven van vrijwilligers die dit na kunnen zeggen.

We hebben lang getwijfeld of we hiervoor een groot feest zouden organiseren, en hadden die vraag ook aan onze lezers gesteld. Zij stelden voor dat wij eerder een PayPal account zouden openen waarop lezers een gift konden storten, om zo wat bij te dragen in de kosten voor het uitgeven van dit e-zine. Dat gaan wij niet doen - maar wij zouden het wel appreciëren indien u in de plaats daarvan een bijdrage zou leveren aan de Warmste Week van Studio Brussel (http://dewarmsteweek.stubru.be/)

En als u ook nog eens wat reclame voor ons zou willen maken? Dat is het grootste geschenk dat u ons geven kan :)

Met deze willen wij nog onze hartelijke dank uitspreken aan PDL Interconsult, dat ons al jarenlang steunt met hosting en webontwerp en maker is van de steengoede portaalsite Verkenner.be (www.verkenner.be). Bedankt!

Veel leesplezier met dit nummer, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
NIEUWE VERSIE VAN MICROSOFT BAND LAAT JE NU OOK JE MUZIEK CONTROLEREN
Trouwe lezers weten dat wij fan zijn van fitness & health bands, die al dan niet gekoppeld zijn aan je smartphone. Voor mij persoonlijk is het belangrijk te weten hoeveel slaap ik had (te weinig!), hoeveel stappen ik zet per dag (soms wonderbaarlijk veel!), en hoeveel calorieën ik verbrand heb door gewoon... gewoon te zijn. Hardlopen, snel fietsen of andere "echte" sporten zijn er voor mij niet bij, maar ik zou zo denken dat ik wat extra puntjes verdien wanneer ik bijvoorbeeld 4 uur gekuist heb en ramen gewassen, 1 uur de was gestreken, enz. Helaas bestaan er weinig apps die deze calorieën tellen - maar dat is een andere zaak!

Om terug te keren tot de fitness bands in het algemeen: Microsoft heeft een nieuwe uitgebracht van zijn Band. Die bevat, net als voorheen, een scherm dat ingewerkt is in het bandje en waarop je de meldingen zien kan. De belangrijkste nieuwigheid is dat je ook je muziek kan bedienen vanop dit apparaatje, wanneer je het via Bluetooth koppelt aan je smartphone. Je kan dus muziek pauzeren, spelen, voor- en achterwaarts spoelen. En zelfs het volume controleren.

Voor de feestdagen heeft Microsoft een speciaal akkoord afgesloten met Spotify, om speciale passende deuntjes weer te geven, maar dat wil niet zeggen dat de Band enkel met Spotify compatibel is: in principe kan je elke app koppelen aan de Band.

Sommige bronnen zoals The Verge vermelden dat Microsoft een vervelende functie overgenomen heeft van de Apple Watch, om je een melding te sturen wanneer je te lan stilzit. Maar dat is heus niet waar: de Garmin toestellen deden dat al veel langer dan Apple, hoor! Maar het is wel een goede functie, die je bij de Microsoft Band gelukkig ook kan uitzetten wanneer je weet dat je lang zal moéten stilzitten, bij een vergadering bijvoorbeeld.

Lees de uitgebreide introductie bij Microsoft zelf, en de bespreking bij The Verge
https://blogs.windows.com/devices/2015/12/10/stay-on-top-of-it-all-during-the-holidays-and-have-fun-too-with-the-new-microsoft-band/
http://www.theverge.com/2015/12/10/9885078/microsoft-band-music-controls-feature-updateKICKSTARTER HUURT JOURNALIST IN OM MISLUKT DRONE-PROJECT TE ONDERZOEKEN
Het is een prachtig principe, crowdfunding. Maar je rekent daarbij wel op de eerlijkheid van degene die geld vraagt om zijn project te kunnen uitwerken. Soms echter mislukt zo'n project, en dan blijf je over met een wrang gevoel. Je geld is weg natuurlijk, maar als je weet dat degene aan wie jij het geld gegeven heeft, toch geprobeerd heeft er iets van te maken, dan heb je een minder negatief gevoel - jij hebt tenminste meegeholpen om de bedenker van het project de kans te geven zijn idee concreet uit te werken.

In het geval van het slecht afgelopen project van een drone startup, Toorquing Group, worden echter wel heel veel wenkbrauwen gefronst. Het project, dat rond een mini-drone draait, haalde in een mum van tijd 3,4 miljoen dollar op. Maar in minder dan een jaar was alle geld erdoor gejaagd. En geen drone was te zien. Ars Technica volgde dit project van nabij, en brengt er verslag over. (1)

Nu blijkt dat Kickstarter zelf ook wel vragen heeft over het project. Het heeft journalist Mark Harris onder de arm genomen om uit te zoeken wat er juist gebeurd is - zo meldt de journalist zelf op een posting bij Medium (2).

Sommige waarnemers stellen zich echter de vraag of de journalist objectief verslag mag uitbrengen, en dit niet een campagne is om het blazoen van Kickstarter op te poetsen. Er zijn de laatste tijd steeds meer stemmen te horen die Kickstarter verwijten dat het de projecten te weinig opvolgt. Velen beschouwen immers het feit dat een project op Kickstarter staat, als een waarborg voor de eerlijkheid van het project...

Een interessante case, op te volgen in de volgende dagen/weken.
http://arstechnica.com/business/2015/12/kickstarter-hires-reporter-to-probe-startup-that-raised-3-4m-then-collapsed/
https://medium.com/@meharris/an-unusual-commission-f5171a156a05#.896an1lg5
http://www.bbc.com/news/technology-35060123YAHOO MAIL: NU OOK TOEGANG TOT GMAIL EN GOOGLE APPS
Na een hele tijd enkel maar berichten te moeten brengen over "Yahoo kocht dit" en "Yahoo kocht dat", is het nu (eindelijk!) de beurt om nieuwigheden aan te kondigen die dit vertrouwde, maar voor velen verouderde internet-merk nieuw leven moeten inblazen.

Yahoo heeft dus verschillende verbeteringen uitgebracht voor zijn Yahoo Mail. Zo kan je nu ook je Gmail en je Google Apps accounts via IMAP volgen in de Yahoo Mail app. Eerder had Yahoo ook al ondersteuning toegevoegd voor meerdere IMAP mailboxen, voor Outlook.com, AOL mail en Hotmail.

Bovendien zal je, wanneer je je mail importeert van die mailboxen, alles kunnen doorzoeken. Je contacten worden geïntegreerd in je Yahoo smart adresboekje, dat zijn slimmigheid haalt van de Xobni software die het maanden geleden gekocht heeft.

Een uitgebreide bespreking van alle nieuwigheden bij VentureBeat. Het heeft wat geduurd, maar het lijkt erop dat Yahoo terug op het goede spoor zit!
http://venturebeat.com/2015/12/10/yahoo-mail-gets-multiple-mailbox-support-for-gmail-and-google-apps-accounts/
http://yahoo.tumblr.com/post/134942373059/manage-your-gmail-right-from-yahoo-mailUBER TEST NIEUWE CONCEPTEN: UBERHOP EN COMMUTE
De alternatieve vervoersdienst Uber heeft het niet gemakkelijk om in sommige steden en landen een legitiem bestaan op te bouwen. Maar hij geeft het niet op, en test steeds andere manieren om dingen en mensen te vervoeren uit. Zo kon je onlangs lezen dat Uber ook begint met het vervoeren van pakjes, en zelfs het aan huis leveren van voedsel van je favoriete restaurant.

Vandaag weer twee experimenten van Uber. Om te beginnen Uberhop, dat je een privaat alternatief zou kunnen noemen voor  openbaar vervoer. Bij dit experiment, dat in Seatlle loopt, worden verschillende mensen die eenzelfde route moeten afleggen, gekoppeld aan dezelfde chuaffeur. Die mensen krijgen te horen waar en wanneer de  chauffeur hen zal oppikken, en zullen wel een kleine afstand te voet moeten afleggen tot aan dit oppikpunt. Ook op het eindpunt zullen ze nog even tevoet moeten gaan. Het is dus geen deur-tot-deur vervoer, zoals bij een taxi, maar echt zoals een bus.

Om de routes van deze taxi's-voor-meerdere-personen te berekenen, put Uber uit een experiment dat het eerder al in San Francisco uitgetest heeft. Het lijkt ons alvast een goed concept - nu is het aan Uber om dit netjes uit te voeren zodat alles officieel en legitiem gebeurt.

Een tweede experiment heeft plaats in Chicago, en heeft veel meer weg van carpooling. Mensen die eenzelfde richting uit moeten, delen een auto, en het is Uber die zorgt voor het met elkaar in verbinding brengen van die mensen.

Meer hierover bij The Verge, waar je o.a. leest dat het ultieme droombeeld van Uber CEO Travis Kalanick de "eeuwigdurende trip" voor Uber chauffeurs is. Daarbij worden het oppikken en afzetten van klanten zodanig gesynchroniseerd dat de auto van de chauffeur nooit leeg is.
http://www.theverge.com/2015/12/8/9873544/uber-hop-commute-mass-transit-seattle-chicagoTIENERS HEBBEN HUN EIGEN HELDEN OP YOUNOW
Ken jij de videodienst YouNow? Wellicht niet - want jij en wij behoren niet tot de doelgroep. Deze dienst richt zich volledig tot tieners, zo lees je bij Slate, dat het verhaal vertelt van de 15-jarige Zach Clayton, die uitgegroeid is tot een held op dit netwerk.

Wat is YouNow? Wel, een videodienst waarbij je live uitzendt wat je op dat moment aan het doen bent. Je geeft een seintje via de andere sociale netwerken, en je schare volgers rept zich naar jouw account bij YouNow om je beelden te zien. Maar is dat dan niet hetzelfde als wat Periscope doet, de videodienst via Twitter? Neen, de mensen die Periscope gebruiken tonen meestal beelden van rondom hen. Bij NouNow staat de camera voortdurend in selfie-modus, en kijken de volgers dus in de ogen van degene die uitzendt.

Onze Zach, zo leer je bij Slate, heeft 510.000 volgers. Hij kan zonder waarschuwing vooraf beginnen met uitzenden, en heeft in een mum van tijd tienduizenden mensen die naar zijn uitzending kijken. De site heeft nu een 100 miljoen bezoekers per maand, en verdeelt 150.000 broadcasts per dag. 74% van de gebruikers zijn onder de 24, en 56% is vrouwelijk. De gemiddelde gebruiker brengt 51 minuten per dag door op de site.

Een succesverhaal dus. Lees meer bij Slate.
http://www.slate.com/articles/technology/users/2015/12/younow_a_live_streaming_social_network_is_making_stars.single.html
https://www.younow.com/MICROSOFT MAAKT LIVE WRITER OPEN SOURCE
Waarlijk, Microsoft vaart een nieuwe koers! Niet alleen brengt het nu zijn sterproducten zoals de Office-tools uit voor andere (mobiele) besturingssystemen, het maakt bovendien verschillende producten open source zodat anderen erop verder kunnen bouwen.

Dat is enkele dagen geleden geschied met de Chakra JavaScript engine, en nu is het de beurt aan Live Writer. Dat is een tool die prima geschikt is om te bloggen, omdat je ook offline een WYSIWYG beeld krijgt van je posting. Je kan zo rechtstreeks je offline opstellen, en dan in één klap overzetten naar WordPress, Blogger en andere blogging platforms. Handig, want vooral wanneer je een lange tekst schrijft - werk je online en je doet iets verkeerd, dan kan die tekst wel eens gewoon verdwenen zijn...

Je kan de code nu dus downloaden bij GitHub. Ars Technica heeft een uitleg waarom het zo positief is dat de code open source werd, en op het blog van Scott Hanselman, medewerker bij Microsoft die al sinds 2013 ervoor ijvert dat de software open source zou worden, lees je de laatste wijzigingen aan de software.
https://github.com/OpenLiveWriter/OpenLiveWriter
http://arstechnica.com/information-technology/2015/12/microsoft-open-sources-live-writer-beloved-but-abandoned-blogging-tool/
http://www.hanselman.com/blog/AnnouncingOpenLiveWriterAnOpenSourceForkOfWindowsLiveWriter.aspxSOCIALE NETWERKEN BELOVEN HAAT-BOODSCHAPPEN AAN TE PAKKEN
De vluchtelingencrisis zorgt voor veel mensen voor onrust en gemengde gevoelens. De meesten hebben wel medelijden met de vluchtelingen, maar zijn tegelijkertijd bezorgd over het grote aantal dat de Europese landen overspoelt. Een bezorgdheid die steeds vaker omslaat tot vijandigheid, met haatboodschappen en racisme als triestige uitschieters.

In België blijft het momenteel beperkt tot woorden. In andere landen monden die woorden echter steeds vaker uit in daden, fysieke bedreigingen en zelfs erger. Duitsland wil daar wat aandoen. Het heeft een akkoord afgesloten met sociale netwerken Google, Twitter en Facebook waarbij die beloven dat haatboodschappen binnen de 24u van hun website verwijderd zal worden, wanneer zij hierom gevraagd worden. De drie bedrijven zouden speciale teams inschakelen die de klachten moeten beoordelen, en indien nodig binnen de 24u zouden reageren. (via Reuters)
http://www.reuters.com/article/us-germany-internet-idUSKBN0TY27R20151215PANDORA CREËERT AUTOMATISCHE STATIONS GEBASEERD OP JOUW FAVORIETEN
Streaming muziekdienst Pandora heeft een nieuw kanaal: Thumbprint Radio. Dat is gewoon gebaseerd op de muziek die jij, tijdens je abonnement op die dienst, "thumbs up" gegeven hebt, om aan te duiden dat je meer van dergelijke muziek horen wou. En omdat Pandora al 10 jaar bestaat, en sommige internauten dus al een heel lange geschiedenis hebben met Pandora, zou dit toch moeten leiden tot een goed op jouw smaak afgestemde selectie.

Alhoewel - misschien ook niet. In 10 jaar kan je smaak erg veranderen. Waar je op je 12 misschien van echte popsterren hield, was je misschien op je 18 aan het headbangen, en ben je nu eerder aan het rustigere genre toe. Maar geen nood: je kan ook nog altijd songs uit die lijst verwijderen via een manuele edit.

Om in aanmerking te komen voor Thumbprint Radio moet je in jouw account minstens drie tations hebben, met vier thumbs-up per station. Meer bij The Verge en Pandora zelf.
http://www.theverge.com/2015/12/14/10068224/pandora-thumbprint-radio
http://blog.pandora.com/2015/12/14/thumbprint-radio-a-uniquely-personal-station-inspired-by-all-of-your-thumbs-up/BLENDLE STEEKT DE PLAS OVER
In Nederland is het Blendle-initiatief een succes. Deze digitale kiosk, door velen de "iTunes van de journalistiek" genoemd, heeft alle grote krantenuitgevers achter zich gekregen voor het concept om te betalen per artikel, in plaats van een abonnement te moeten nemen op verschillende kranten.

En nu kondigt Blendle aan dat het ook naar de VS trekt. Omdat je nu al content van de New York Times, Wall Street Journal kan bekijken in de Europese versie, en de Times een investeerder is in de dienst, meent de site Poynter dat Blendle wellicht ook voet aan grond zou krijgen in de VS.

Artikels zullen tussen de 10 en 90 dollarcent kosten, waarbij de uitgever zelf de prijs betaalt. En ben je niet tevreden van een artikel, dan kan je je geld terugkrijgen. Een Blendle-abonnement geeft je ook het recht om de hele uitgave te doorbladeren, vooraleer het artikel te kiezen dat je echt lezen wil.

Een uitgebreid achtergrond artikel bij Poynter. Bij ons rijst de vraag: waarom Nederland en Duitsland wel, en België niet? Waar blijft de Vlaamse Blendle? Bij de Nederlandse versie kan je wel enkele Vlaamse kranten terugvinden onder de heading "buitenland": De Standaard, Humo, Knack, en De Tijd. Persoonlijk zouden wij dit een goede manier vinden om ook bijvoorbeeld Apache tegen betaling te lezen, en misschien kan NewsMonkey zijn longreads zo ook achter een betaalmuurtje zetten?
http://www.poynter.org/news/mediawire/388353/blendle-the-dutch-itunes-for-news-will-launch-in-the-u-s-early-next-year/
https://launch.blendle.com/
https://blendle.com/signup/kioskNETFLIX GAAT ZIJN FILMS COMPRIMEREN
Streaming videodienst Netflix kent wereldwijd heel veel succes. Films en series zien op een tijdstip dat jou uitkomt, en niet meer afhangen van programmatie door zenders, en vooral: niet onderbroken door reclame - het is een manier om "tv" te kijken die veel gebruikers verkiezen.

Maar door dat grote succes is Netflix ondertussen wel verantwoordelijk geworden voor heel wat bandbreedte. Zodanig zelfs dat de providers beginnen te protesteren, en aan Netflix een bijdrage vragen voor het vervoer van hun data. En Netflix betaalt die vergoeding in sommige gevallen ook, zoals in de VS.

Om enerzijds onder die heffing onderuit te komen, en om anderzijds de gebruikers te helpen minder bandbreedte te verbruiken heeft Netflix het plan opgevat om al zijn content te comprimeren. Elke film, elke aflevering van een reeks wordt nu dus opnieuw gecodeerd, en daarbij wordt telkens gekeken welke compressie gebruikt moet worden. Een animatiefilm bijvoorbeeld, waar weinig bewegende beelden zijn en die dus minder complex zijn, kunnen meer gecomprimeerd worden. Feuilletons met complexe beelden kunnen minder gecomprimeerd worden.

Onderzoekers van verschillende Amerikaanse universiteiten helpen bij het proces, en de hele cataloog zou tegen het einde van het eerste kwartaal 2016 afgerond moeten zijn.

Gaat die compressie dan niet ten koste gaan van de kwaliteit? Netflix beweert van niet. Het heeft zelf testen gedaan met zijn eigen personeel, dat moest aangeven welke verschillen er zijn tussen de gecomprimeerde en niet-gecomprimeerde versie van films en feuilletons... en die geen verschillen vonden. Wat natuurlijk een stunt kan zijn, je zal het wellicht zelf moeten zien, over enkele maanden.

Netflix is trouwens ook op andere manieren aan het nadenken om zijn content sneller en goedkoper tot bij de gebruikers te krijgen. Zo overweegt het om ook gebruik te maken van Torrents.
http://variety.com/2015/digital/news/netflix-better-streaming-quality-1201661116/
http://www.theverge.com/2015/12/15/10205062/netflix-better-streams-less-bandwidthEU WIL BETERE BESCHERMING VAN ONZE DATA
Deze week werden door de EU belangrijke maatregelen goedgekeurd die de privacy van de Europese burger beter moeten beschermen. Sommige van die maatregelen bestaan al in bepaalde lidstaten, waar zij afgedwongen werden door gerechtszaken, maar nu zouden die dus voortaan in de hele EU moeten gelden.

De nieuwe regels werden goedgekeurd tijdens een vergadering van afgevaardigden van de Europese Commissie, het Europese Parlement en de lidstaten. Enkele van deze maatregelen:

- nationale waakhonden mogen boetes opleggen indien bedrijven misbruik maken van de online data van de burger, onder andere wanneer er informatie over de burger verzameld wordt zonder zijn toestemming.

- Het recht op vergetelheid, waardoor nu al Google bepaalde links naar informatie moet verwijderen wanneer die te oud of niet meer relevant is, wordt in wet gegoten.

- Bedrijven moeten de nationale regulator binnen de 3 dagen na een datalek of data hack daarover informeren

- Sociale netwerken moeten voortaan de toestemming van de ouders vragen vooraleer kinderen onder de 16 lid mogen worden. De individuele lidstaten mogen zelf die leeftijd verlagen tot 13.

- Deze regels gelden niet alleen voor bedrijven die in Europa gevestigd zijn, maar voor elk bedrijf dat klanten in Europa heeft.

Een achtergrond artikel over deze nieuwe privacy regels vind je bij The New York Times en De Tijd
http://www.nytimes.com/2015/12/16/technology/eu-data-privacy.html?_r=0
http://www.tijd.be/dossier/Europareeks/Belgische_bedrijven_niet_klaar_voor_nieuwe_privacyregels.9711310-3140.artFACEBOOK ZAL ZIJN BELEID OVER HET GEBRUIK VAN ECHTE NAMEN AANPASSEN
Niet iedereen is gelukkig met het feit dat je je echte naam moet gebruiken in Facebook. Vooral het feit dat Facebook er toch wel eigenaardige methoden op nahoudt om te besluiten dat een bepaalde account een "valse" naam gebruikt zet vaak kwaad bloed.

Nu heeft Facebook dus aangekondigd dat het een wijziging doorvoert in zijn beleid. Niet dat het afstapt van de verplichting tot gebruik van de echte naam, maar het wijzigt de procedure om die namen te controleren. Zo zullen klachten over zo'n naam niet automatisch leiden tot het schrappen van die naam, maar zullen échte mensen, personeelsleden van Facebook, deze klachten eerst persoonlijk onderzoeken.

Meer bij The Verge
http://www.theverge.com/2015/12/15/10215936/facebook-real-name-policy-changes-appeal-processSKYPE FOR BUSINESS NU UIT VOOR ANDROID
Na eerder al een versie voor Windows Phone en iOS uitgebracht te hebben, heeft Microsoft nu ook Skype for Business gelanceerd voor de Android toestellen. Een lancering die kadert in het plan van Microsoft om Skype in al zijn producten en diensten in te bouwen.

Deze app bevat onder andere een nieuw dashboard, waar je kan zoeken naar je contacten, je geplande vergaderingen ziet, en je recente gesprekken. Je hebt er buttons om gesprekken te muten en om andere deelnemers aan een gesprek toe te voegen. Het zoeken bij je contacten werd ook verbeterd: je kan zoeken op naam, e-mail, of een telefoonnummer.

De app is te downloaden in de Play Store. Venturebeat heeft een uitgebreide bespreking.
http://venturebeat.com/2015/12/16/microsoft-launches-skype-for-business-app-out-of-preview-on-android/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.lync15
https://blogs.office.com/2015/12/16/skype-for-business-for-android-now-available/SPOTIFY PARTY: AUTOMATISCHE DJ
De streaming muziekdienst Spotify heeft een nieuwe functie bedacht voor zijn iOS en Android apps: Spotify Party. Dat is een collectie afspeellijstjes die op een fuif een bepaalde stemming zouden moeten opbouwen. Deze lijstjes zijn niet gebaseerd op algoritmes, maar aangelegd door experten. En je kan uit verschillende genres kiezen.

Het "DJ" effect wordt bereikt doordat alle songs naadloos in elkaar lopen, net alsof de DJ aan zijn mengtafel staat. Je kan trouwens zelf nog wat aan de speellijst sleutelen, via de "mood tuner". Daarbij kan je kiezen uit muziek die de mensen op de dansvloer moet krijgen en het tempo opvoert, of kalmere muziek om de mensen te laten uitblazen. Erg handig is het feit dat je alle songs in de speellijst kan bekijken, zodat je eventueel songs kan verwijderen, of de volgorde veranderen.

Handig voor een feestje thuis, niet? Een uitvoerige bespreking bij CNet en Spotify. Spotify Party vind je in de Browse sectie van de iPhone en Android app, bij Genres & Moods.
https://news.spotify.com/us/2015/12/16/mixed-by-us-tuned-by-you-get-your-party-started-with-with-our-perfectly-mixed-playlists/
http://www.cnet.com/news/spotify-can-now-act-as-dj-for-your-next-party/
http://www.theverge.com/2015/12/16/10287540/spotify-launches-beat-matching-party-mode-with-a-new-mix-from-diploFACEBOOK INSTANT ARTICLES NU OOK OP ANDROID
Nog een app of functie die nu eindelijk ook voor Android verkrijgbaar is: Instant Articles van Facebook. Deze rubriek op je Facebook account belooft de artikels van de uitgevers die aan de tool meewerken sneller te kunnen leveren op jouw mobiele toestel.

Enkele van de functies van Instant Articles: video's zullen automatisch beginnen te spelen wanneer je in het artikel bladert, je kan inzoomen op foto's wanneer je de telefoon draait. Individuele foto's en video's in een artikel kan je like'n of van commentaar voorzien.

Meer dan 350 uitgevers uit de hele wereld bieden hun artikels al aan voor Instant Articles. Elke dag worden er meer dan 100 artikels gepubliceerd. En volgens Facebook zouden die meer gedeeld worden dan gewone artikels op het web. De volledige lijst met uitgevers kan je op de tweede link volgen. Meer lees je bij WebProNews en Buzzfeed.
http://www.webpronews.com/facebook-instant-articles-finally-come-to-android-2015-12/
http://media.fb.com/2015/12/16/instant-articles-launches-to-android/
http://www.buzzfeed.com/alexkantrowitz/facebooks-instant-articles-go-live-to-andriod-users#.lr8RMAnAG


 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!PEBBLE BRENGT NU OOK HEALTH TRACKING MOGELIJKHEDEN UIT VOOR ZIJN SMARTWATCH
De Pebble smartwatch heeft een eerder geeky doelpubliek, mensen die echt tech kunnen waarderen en graag sleutelen met bijvoorbeeld IFTTT toestanden (If This Then That). Nu echter heeft Pebble laten zien dat het zich tot een breder publiek wil richten: het brengt Pebble Health uit, een gratis systeem om bepaalde lichaamsfuncties te traceren.

Pebble Health laat je toe om je stappen te tellen en je slaap te meten. Voorheen kon je al wel apps van derden op je Pebble Watch draaien zoals Misfit of Jawbone Up, die dan die activeiten meetten, maar nu zal Pebble het zelf doen.

Het maakt hiervoor gebruik van een algoritme dat ontwikkeld werd in samenwerking met het wearable health lab van Stanford University, en dat publiek gemaakt werd voor wetenschappelijke testen.

In tegenstelling tot andere tracking systemen, die enkel met één bepaalde app of één bepaald OS werken, gaat Pebble voor openheid. Je kan je data delen met Health van Apple, en met Google Fit. En volgens The Verge zou er ook een integratie komen met de kalender interface die je voor het eerst op de Pebble Time kon terugvinden, en sindsdien op alle Pebble watches staat. Daarbij is het de bedoeling dat de Health app het ideale moment zou berekenen om wat te gaan stappen, rekening hudend met de afspraken in je agenda.

The Verge kon de app uittesten op een $249 Pebble Time Round uurwerk en reporter Lauren Goode heeft een review.
http://www.theverge.com/2015/12/15/10138298/pebble-health-tracking-update-stanford-smartwatch-fitnessNetties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Vergaderen is de straf die God gesteld heeft op carrière maken.
-Hans van Straten-


 
De nieuwe oogst


   
DE VERSCHILLENDE GODSDIENSTEN VERGELEKEN
Er is de laatste tijd, na de aanslagen in Parijs maar ook elders, veel te doen geweest over godsdiensten. En dan is het goed om te weten waarover je eigenlijk praat. Op deze pagina vind je een handig overzicht van meer dan 30 godsdiensten en geloven, en waar zij voor staan. Wat is hun geschiedenis, hoeveel aanhangers hebben zij, wat zijn hun goden, wat is volgens hen de zin van het leven, en bestaat er een leven na de dood, wat zijn hun praktijken en wat zijn de geschriften waarop zij zich baseren. Een heel interessant document om na te lezen.
[Taal:ENG]
http://www.religionfacts.com/big-religion-chart


OLD WEB TODAY: NOSTALGIE

Je kent ongetwijfeld de Wayback machine van Archive.org, waarbij je websites in hun oudere versies kan terugvinden. Dit is een variatie erop, met extra mogelijkheden. Enerzijds worden er veel meer bronnen geraadpleegd - niet enkel Archive.org, maar ook o.a. Bibliotheca Alexandrina Web Archive, UK WebArchive, Stanford Web Archive, Estonian Web Archive en veel meer. Maar anderzijds ook omdat je de pagina's kan bekijken door de browsers van toen. (Bron: Bnox)
[Taal: ENG]
http://oldweb.today/


CHEATOGRAPHY: CHEAT SHEETS
Even spieken... we hebben het allemaal wel gedaan. Achteraan in het boekje met kruiswoordpuzzels naar de oplossing kijken,  naar de laatste bladzijde van je boek kijken om te weten of je held het overleeft... en in games natuurlijk ook. Daar kunnen die cheats erg van pas komen, want vaak kan je met een toetscombinatie voorbij de hindernissen geraken  die je in vorige games moeizaam genomen hebt.
Op deze site kan je zelf cheat sheets aanmaken, deponeren, en de cheat sheets van anderen bekijken of doorzoeken.
[Taal: ENG]
http://www.cheatography.com/


ACCOUNTKILLER: WIS JE DIGITALE SPOREN
Deze website geeft je stap-voor-stap instructies om je account of publieke profiel te verwijderen op populaire websites zoals Skype, Facebook, Windows Live, Hotmail, Twitter, Google enz.
[Taal: ENG]
http://www.techsupportalert.com/content/easily-delete-your-online-accounts-account-killer-website-week.htm
https://www.accountkiller.com/en/


PDFESCAPE: FORMULIEREN LEZEN EN INVULLEN

Deze webdienst die gratis is, laat je niet alleen PDF bestanden lezen, maar ook bewerken, formulieren invullen, en zelfs het formulier ontwerpen.
[Taal: ENG]
http://www.pdfescape.com/what/


HOTEL WIFI TEST
In de meeste hotels heb je tegenwoordig wel WiFi, al moet je daar soms extra voor betalen. Maar vaak is die WiFi niet veel soeps en tergend traag. Deze website wil op voorhand informatie bieden over welke hotels betrouwbare WiFi hebben. Die informatie is afkomstig van gebruikers die zelf in de hotels verbleven, en hun snelheid via deze site getest hebben. Ook jij kan daaraan deelnemen - en ook gewoon van thuis je snelheid testen hoor!
[Taal: ENG]
http://www.hotelwifitest.com/


STARTUP: FANDATE - STEL JE IDOOL EEN BRANDENDE VRAAG
Op papier ziet deze startup er geweldig uit: artiesten en celebs kunnen een afspraak geven voor een FanDate, een ontmoeting met hun fans.Heb jij je aangemeld als fan van die celeb, dan kan je via een videoboodschap een vraag stellen - en heb je geluk, dan wordt jouw vraag tijdens die FanDate uitgezonden en beantwoord.
Het is natuurlijk de vraag of de celebs geloven in het potentieel van de website, en tijd gaan vrijmaken voor dergelijke FanDates...
[Taal: ENG]
http://fandate.net
http://fandate.net/faq.html


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: GROOT DICTEE DER NEDERLANDSE TAAL

Nu zaterdag is het weer zover: dan is het muisstil in de grote zaal waar mensen van allerlei pluimage geconcentreerd aan het pennen zijn bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal.
Wil je nog even oefenen? Ga dan naar de website van NTR of van Canvas, en scherp je spelkunst aan!
http://www.canvas.be/het-groot-dictee
http://grootdictee.ntr.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: MACFREAK
Netties is niet meteen een specialist in de Mac - op onze redactie staan nu eenmaal allemaal Windows computers, en dat is dus meer ons terrein. Maar gelukkig zijn er tal van sites waar je echt eindeloos veel informatie vindt over de Mac, en alle iOS toestellen.
MacFreak is zo'n site. Elke dag heel veel berichten, heet van de naald, met een druk bijgewoond forum waar je terecht kan voor problemen en oplossingen. Een aanrader!
[Taal: NL]
http://www.macfreak.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: EVA
EVA is een organisatie die de mensen wil aanzetten om meer plantaardig, en minder dierlijk voedsel te eten. Iets dat, in de schaduw van de klimaattop in Parijs, volop in de belangstelling staat. Velen denken echter dat vegetarisch eten flauw en niet spannend is. De recepten die je bij EVA vindt zijn echter wél opwindend. Maak er mooie vegetarische feestdagen van!
[Taal: NL]
http://www.evavzw.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: BEZOEK DE ST. ROMBOUTSKATHEDRAAL VIA POPPR

Dankzij nieuwe technologieën kan je musea en andere bezienswaardigheden gewoon vanuit je luie zetel bezoeken. Je hebt alleen een computer nodig, en je vingers om te bladeren of te scrollen.
Het bedrijf Poppr is gespecialiseerd in het maken van dergelijke virtuele bezoeken. Een mooi voorbeeld is het project rond de St. Rombout-skathedraal in Mechelen. Kijk rustig rond, en geniet van de kunst!
[Taal: NL]
http://www.poppr.be/portfolio/premium/sint+romboutskathedraal+mechel


VRIJDAG MULTIMEDIA: KOMISCHE FOTO'S VAN IN HET WILD LEVENDE DIEREN
Foto's van honden en katten zijn erg gemakkelijk te maken. Maar een komische foto maken van een in het wild levend dier is aartsmoeilijk. Je moet het dier om te beginnen vinden, observeren, en dan ook nog eens op dat exacte moment de foto maken, waarop een komisch effect bereikt wordt.
Petapixel heeft een reeks leuke foto's verzameld. Knap!
[Taal: ENG
http://petapixel.com/2015/12/16/13-winning-photos-from-this-years-comedy-wildlife-photography-awards/]


VRIJDAG MULTIMEDIA: WORLD PRESS PHOTO WEDSTRIJD
In dit artikel kan je de hele collectie foto's bekijken die gewonnen hebben bij de 58e World Press Photo wedstrijd. Zij werden geselecteerd ui meer dan 97.000 foto's, gemaakt door meer dan 5.600 fotografen uit 131 verschillende landen.
Bekijk de carrousel met de foto's. Bij elke foto krijg je meer achtergrond wanneer je op de foto' zelf klikt.
[Taal: ENG]
http://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2015
Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- De auto’s van Star Wars figuren
http://www.belgiancowboys.be/automotive/de-auto-s-van-star-wars-figuren
-  Apps voor de echte foodies
http://www.belgiancowboys.be/mobile/apps-voor-de-echte-foodies


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Een op de zes meisjes wordt online gepest
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4209440/2015/12/17/Een-op-de-zes-meisjes-wordt-online-gepest.dhtml
-Facebook biedt lightsaber-filter voor profielfoto
http://www.ad.nl/ad/nl/1023/Film/article/detail/4208170/2015/12/15/Facebook-biedt-lightsaber-filter-voor-profielfoto.dhtml
 
 
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
  - Upscale je Blu-rays met Sony 
http://www.elektrozine.be/ez/article/9649/Upscale-je-Blu-rays-met-Sony.html
- Test: Bose SoundLink Wireless II 
http://www.elektrozine.be/ez/article/9602/Test-Bose-SoundLink-Wireless-II.html

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
- Online betalen met je maaltijdcheques? Het kan binnenkort!
https://www.digimedia.be/News/nl/19005/online-betalen-met-je-maaltijdcheques-het-kan-binnenkort.html
- Twitter lanceert een nieuw reclameformaat en geeft de investeerders nieuwe hoop
https://www.digimedia.be/News/nl/18988/twitter-lanceert-een-nieuw-reclameformaat-en-geeft-de-investeerders-nieuwe-hoop.html
 


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Wil je graag een overzicht van piratensites? Gemakkelijk zat!
http://computertaal.info/2015/12/16/wil-je-graag-een-overzicht-van-piratensites-gemakkelijk-zat/
- Review: Dovetail’s Euro Fishing game
http://computertaal.info/2015/12/17/review-dovetails-euro-fishing-game/


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Review - Microsoft Lumia 950 en 950 XL: liefdesverklaring aan de fans
http://tweakers.net/reviews/4270/microsoft-lumia-950-en-950-xl-liefdesverklaring-aan-de-fans.html
- Google gaat standaard https-pagina's indexeren
http://tweakers.net/nieuws/106915/google-gaat-standaard-https-paginas-indexeren.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Hoe populair is Netflix in België?
http://datanews.knack.be/ict/hoe-populair-is-netflix-in-belgie/article-normal-636291.html
- Microsoft geeft toch onbeperkte cloudopslag bij OneDrive for Business
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/microsoft-geeft-toch-onbeperkte-cloudopslag-bij-onedrive-for-business/article-normal-636105.html

*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/
- Quiztime! Wat weet jij nog over het tech-nieuws van de voorbije week?
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/quiztime-wat-weet-jij-nog-over-het-tech-nieuws-van-de-voorbije-week
- Dit worden dé SEO Trends van 2016:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/dit-worden-de-seo-trends-in-2016 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


NIEUW IN OUTLOOK 2016: UITLEG
Neen, het is niet onze oude kameraad Clippy die terug ingevoerd werd, maar het lijkt er wel erg op. Bovenaan in de blauwe balk vind je voortaan een lamp, met daarnaast de tekst "Geef aan wat u wil doen...". Daar kan je uitleg en instructies vinden als je een bepaalde taak wil uitvoeren, maar niet goed weet waar die functie zit. Tik bijvoorbeeld "lees" in, en je komt alles te weten over het leesvenster, hoe je het activeert en positioneert. Je kan de opdracht meteen ook vanuit dit dialoogvenster uitvoeren. Geef daar bijvoorbeeld "Afdrukken" in, en je krijgt de verschillende opties om te printen.
Bovendien bevat dit venster met uitleg ook een lijst met de vijf meest recente opdrachten die je hier ingevoerd hebt, zodat je die functies ook snel bij de hand hebt.
https://support.office.com/nl-nl/article/Nieuwe-functies-in-Outlook-2016-voor-Windows-51c81e7a-de25-4a34-a7fe-bd79f8e48647?ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL


NIEUW IN WORD 2016: UITLEG EN REAL TIME SAMENWERKEN
Na de nieuwigheden in Outlook, nu even bekijken wat de nieuwe Word 2016 te bieden heeft. Net als bij Outlook, heb je ook hier de functie "uitleg", die je toont hoe je dingen moet doen.
Handig in deze versie is de mogelijkheid om online samen te werken. Wanneer je je document online opslaat op OneDrive of SharePoint, en dan deelt met collega's die eveneens Word 2016 gebruiken (of Word Online), dan kan je in real time de wijzigingen zien die de ander aan je document maakt.
Alle mogelijkheden om in Word 2016 samen te werken vind je in het artikel: Samenwerken in Word-documenten met real-time co-auteurschap.
https://support.office.com/nl-nl/article/samenwerken-in-Worddocumenten-met-realtime-coauteurschap-7dd3040c-3f30-4fdd-bab0-8586492a1f1d


NIEUW IN WORD 2016: VERGELIJKINGEN, OOK HANDGESCHREVEN
In deze versie van Word is het gemakkelijkere geworden om wiskundige vergelijkingen in te geven: ga naar het tabblad Invoegen, het gedeelte Symbolen, en kies daar Vergelijking > Inktvergelijking. Wat heeft die "inkt" daarmee te maken? Wel, wanneer je toestel een touchscreen heeft, dan kan je vergelijkingen die je met je vinger of stylus op het scherm schrijft zo manueel invoeren, en in Word worden die dan omgezet naar tekst. Heb je geen touchscreen, dan kan je schrijven met de cursor/muis.


NIEUW IN WORD 2016: DELEN EN GESCHIEDENIS

Het delen van documenten is heel gemakkelijk geworden. Uiterst rechts op je balk zie je het symbool van een figuurtje met een plusteken, en daarnaast het woord Delen. Je moet wel je document in de cloud opslaan, wil je het kunnen delen om samen te werken.
Bij het delen is het altijd nuttig te weten wat voorgaande versies waren. De geschiedenis van je document vind je terug via Bestand > Geschiedenis

  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

WINAUTH: INLOGGEN
Windows - portable
Dit progje, dat je op een stick kan zetten en zo op alle toestellen gebruiken zonder het te moeten installeren, zorgt ervoor dat je jezelf kan aanmelden bij verschillende websites zoals Bitcoin trading sites of games. Het project is open source.
https://winauth.com/


PLAGIAAT VINDEN
In dit artikel bij Gratis Software.nu, waarop medewerker Wim W. ons wees, vind je verschillende progjes waarmee je plagiaat van teksten kunt vinden. Handig voor wie zelf teksten schrijft, maar ook voor onderwijzers die moeten nakijken of teksten die de leerlingen indienen wel origineel zijn.
http://www.gratissoftware.nu/gratis-plagiaatscanner-anti-plagiaat-software.php


FROSTWIRE: BESTANDEN DELEN


Windows all - freeware
Dit progje laat je toe om jouw content te delen met miljoenen mensen, gewoon vanuit jouw computer, via de P2P netwerken. Frostwire is dus een P2P client, die gemaakt werd door de vele koppen uit de open source gemeenschap.
http://fileforum.betanews.com/detail/FrostWire-for-Windows/1132411840/1

http://www.frostwire.com/downloads

OPENORIENTEERING MAPPER

Windows all - 12,8 MB - freeware
Dit is een progje waarmee je zelf landkaarten kan aanmaken, en dus een alternatief wil zijn voor de bestaande tols van Google, Bing en consoorten.
http://openorienteering.github.io/


WINDOWS X APP REMOVER: APPS VERWIJDEREN
Je kan natuurlijk zelf ook software en apps verwijderen via de Software Verwijderen tool (tik in het zoekvenster in: verwijderen software, en selecteer in de lijst die je nu krijgt de gewenste software, en klik op Verwijderen)
Dit progje maakt het echter gemakkelijker.
http://sourceforge.net/projects/windows8appremover/
http://fileforum.betanews.com/detail/Windows-X-App-Remover/1406240868/1


CALENDAR MAGIC: EEN ZWITERS MES
Deze software bevat heel veel verschillende functies in verband met de dagelijkse taken die je moet uitvoeren. Het is niet echt een agenda, als wel een Zwitsers mes.
http://fileforum.betanews.com/detail/Calendar-Magic/1108937961/1


CORE FTP LITE

Windows all - freeware
Dit is een gratis maar beveiligde FTP client, die zowel SSH / SFTP, SSL  TLS, IDN beveiliging omvat. Je kan site-to-site bestanden overzetten, bestanden overzetten met klikken en verslepen, bestanden bekijken en bewerken, een afgebroken transfer hernemen, enz.
http://fileforum.betanews.com/download/Core-FTP_Lite/1093336152/2


VRIJDAG APPD-DAG: DE BESTE ANDROID APPS VAN 2015
Het is het einde van het jaar, en dan volgen natuurlijk de lijstjes "de beste van 2015.....). Google heeft een lijstje opgesteld van de beste apps voor Android toestellen.
Om te bekijken, en uit te testen. Wie weet vind je wel de droom app die jouw leven kan vergemakkelijken!
[Taal: ENG]
https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3001cd4_apps_bestof2015


DE BESTE IOS APPS VAN 2015 VOLGENS KNOW YOUR MOBILE
Voor iOS vonden wij geen gelijkaardige lijst bij de App Store van Apple. Maar bij de website Know YouR Mobile vonden wij wel een intrigerend lijstje met niet meteen bekende apps, die toch tot de beste uitgeroepen werden door de site.
Reden dus om dit lijstje te vermelden - en misschien wel later de apps een voor een nader bekijken. Alvast veel experimenteerplezier gewenst!
http://www.knowyourmobile.com/apple/apple-iphone-apps/20020/best-iphone-apps-2015-ios-9-wwdc-2015

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Uiteindelijk begint het erop te lijken dat volledige vrijheid alleen mogelijk is
zonder kennis van goed en kwaad.
-Allan Bloom-