Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
4/11/2015 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 19
Nummer 927 van 31/10/2015Gegroet lezer,

Ook deze weer hebben wij een artikel dat wij u aanraden, en waarin wij dieper ingaan op een nieuw digitaal fenomeen: de emoji. Want dat is meer dan een leuk icoontje dat je in een mail of boodschap plaatst, en sommigen geloven dat emoji's wel eens zouden kunnen uitgroeien tot een universele taal. Want Chinees of Afrikaan - het symbool van "lachen" is overal hetzelfde, tenzij het natuurlijk "groen lachen" is!

Verder een beetje politiek, en heel wat nieuwigheden - van Google, van Facebook, van Microsoft. Veel om te ontdekken, veel om te testen. Niet langer dralen dus, aan de slag!

Veel leesplezier, en bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.EMOJI'S WORDEN STEEDS BELANGRIJKER IN ONS LEVEN
Verleden week heeft Apple van de update van zijn besturingssysteem naar iOS 9.1 gebruik gemaakt om een hele lawine aan nieuwe emoji's los te laten op de gebruikers van iPhone en iPads. Nieuw smileys, gebaren van je hand, dieren, het weer, en meer. Een volledige lijst met alle emoji's vind je o.a. in dit artikel bij The Next Web (1)

Dit nieuws was voor ons, en verschillende andere media, de gelegenheid om even stil te staan bij emoji's. Zo ging New York Times te rade bij het Unicode Consortium, een organisatie waarover je meestal niet veel hoort, en die oorspronkelijk bepaalde hoe leestekens en andere karakters door computersystemen weergegeven worden. Want dat is niet altijd standaard. Zo zal je bijvoorbeeld nog altijd de "open quote" en "sluit quote" die Microsoft in zijn Word gebruikt, niet in alle systemen correct weergegeven zien.

Dit consortium, zo lees je in het artikel, bevat vertegenwoordigers van Apple, Google, Facebook en andere tech giganten. Zij komen vier keer per jaar samen, en op de vergadering van mei volgend jaar zullen zij stemmen over het feit of de nieuwe 67 emoji's van Apple opgenomen worden in het systeem.

In deel 2 van dit artikel gaan we dieper in op wat emoji's kunnen en niet. Ondertussen kan je eens de Emojipedia raadplegen, waarin je de verschillende symbolen ziet, wat hun geschiedenis is, waarvoor zij staan, en hoe zij op de verschillende besturingssystemen weergegeven worden.
http://thenextweb.com/apple/2015/09/09/ios-9-1-finally-brings-new-emoji-including-cheese-burrito-and-more/
http://www.nytimes.com/2015/10/21/technology/how-emojis-find-their-way-to-phones.html?_r=0
http://emojipedia.org/heart-decoration/KUNNEN EMOJI'S TOT EEN TAAL UITGROEIEN?
Tijd om nader in te gaan op de emoji's. Want zij zijn niet alleen een leuke manier om een gevoel uit te drukken - zij kunnen veel verder gaan dan dat. Emoji's zijn niet gebonden aan één taal, integendeel: boven alle talen heen geven zij hetzelfde gevoel weer. Of de Nederlanstalige nu "ik ben blij" zegt, de Fransman "je suis heureux", de Engelstalige "I am happy" - het smiley symbool geeft in al die talen hetzelfde weer.

Steeds meer emoji's worden erkend als standaard, waardoor steeds meer mensen een bepaald gevoel, een bepaald begrip met hetzelfde teken kunnen uitdrukken. Staan wij dan aan het begin van het ontstaan van een universeel alfabet? Vergeet niet dat heel veel talen meer tekens hebben dan onze "schamele" 26 letters van het alfabet. En vergeet niet dat we over de hele wereld gebruik maken van bepaalde symbolen om hetzelfde weer te geven. Over de hele wereld zie je in benzinestations hetzelfde symbool voor een toilet, een telefoon, het restaurant, waar je kan tanken. Maar, zoals de 63-jarige Mark Davis, medeoprichter en president van het Unicode Consoritum zegt: "Ik kan, met gewone taal, vertellen dat ik bij de kapper een beurt nodig heb, maar enkel wanneer ik daar voor 15u terecht kan, want daarna moet ik de kinderen ophalen. Probeer dat te vertellen met emoji's, en je krijgt een reeks symbolen die mensen in duizenden verschillende manieren kunnen interpreteren".

Waarmee hij natuurlijk gelijk heeft. Anderzijds is het ook zo dat emoji's hun ontstaansreden te danken hebben aan het feit dat we die vaak gebruiken om een bepaalde duiding te geven aan een getypte tekst, omdat die zonder de emoji de verkeerde gevoelens zou kunnen oproepen.

Een interessante discussie hierover vind je bij een aflevering van DTNS. Ze dateert al van mei dit jaar, maar bleef me altijd bij, omdat dit gesprek het zaadje in mijn brein geplant heeft om na te denken over emoji's als universele taal.(1)

Bij Wikihow (2) vind je alle instructies over hoe je emoji's kan toevoegen in je iOS toestel, in Facebook, je Windows en Mac computer.
http://www.dailytechnewsshow.com/dtns-2485-essence-of-life-%F0%9F%9A%BD-%F0%9F%90%94/
http://www.wikihow.com/Type-EmoticonsNIET ELKE SHARING-ECONOMY DIENST VEEGT DE WETTEN AAN ZIJN LAARS!
Bij de nieuwe diensten van de "sharing-economy" is het vaak moeilijk om een evenwicht te zoeken tussen wetgeving en vernieuwing. Ja, er is in principe niets verkeerd met het ter beschikking stellen van jouw appartement wanneer je op reis bent. Maar neen, wanneer je dat op regelmatige basis doet is er geen enkele reden waarom je vrijgesteld zou zijn van de (strenge) wetten op het aanbieden van logies, zoals brandveiligheid. En er is geen enkele reden, innovatieve diensten of niet, waarom je die inkomsten niet aan de fiscus zou aangeven!

Uber is een van de bekendste en, eerlijk gezegd, meest negatieve voorbeelden van de "sharing economy". Het raast als een trein door het klassieke landschap, en stopt voor niets of niemand: alles moet wijken, enkel de trein heeft voorrang, omdat er het plakkaatje "innovatief" aan hangt. Zijn de Uber-chauffeurs werknemers, of zelfstandigen? En als ze zelfstandigen zijn, moet Uber dan niet controleren of zij een registratienummer en btw-nummer hebben? Moet Uber zich voegen naar de regels die bestaan voor reguliere taxis? Ontelbare vragen, en Uber lijkt geen enkele inspanning te doen om deze problemen met de overheden uit te klaren. Waardoor klanten én chauffeurs in het ongewisse blijven.

Het doet dan ook goed te vernemen dat andere bedrijven uit deze sharing-economy wél de nodige inspanningen doen om het innovatieve van hun dienst in te passen in de geldende wetten en reglementering. Digimedia bericht namelijk dat CarAmigo, een dienst voor het delen van auto's tussen particulieren, een "ruling" heeft afgesporken met de Belgische fiscus, over de taxatie en de inkomsten van de verhuurders / huurders. Eerder had de sharing dienst ook al regelingen uitgewerkt om een 24/24 pechverhelping te waarborgen tijdens de verhuring, en een full omnium.

Je ziet dat het dus anders kan!
https://www.caramigo.be/nl
https://www.digimedia.be/News/nl/18779/caramigo-treft-akkoord-met-de-belgische-administratie.htmlGROTE ONGERUSTHEID: GAAN RUSSISCHE ONDERZEEËRS INTERNETKABELS DOORKNIPPEN?
Dat het de laatste tijd in de wereld erg rumoerig is, dat moeten wij je niet meer vertellen. Vrede is nog nooit verder af geweest, en er zijn steeds meer signalen dat de manier waarop Rusland en de VS tegenover elkaar staan bij verschillende conflicten, wel eens een zou kunnen escaleren tot een heuse oorlog.

Daarom trekken verschillende waarnemers aan de alarmbel. Zij wijzen erop dat Russische onderzeeërs en spionageschepen gevaarlijk en agressief opereren in de nabijheid van onderzeese kabels, die vitaal zijn voor de wereldwijde communicatie via het internet. De vrees bestaat dat de Russen zelfs deze lijnen zouden kunnen aanvallen wanneer het conflict ontspoort.

Een vrees die veel verder gaat, zo lees je bij The Age, dan de angst dat de Russen gewoon in die kabels zouden inbreken om alle communicatie af te tappen. Want we mogen natuurlijk niet vergeten dat dit iets is waaraan de Amerikaanse inlichtingendiensten zich jarenlang bezondigd hebben.

Het wijst in elk geval op het groeiend wantrouwen van het Witte Huis tegen Poetin, een sfeer die doet terugdenken aan de Koude Oorlog. Een achtergrondartikel over deze sombere vooruitzichten bij The Age.

Waarbij je je natuurlijk wel de vraag kan zeggen: waar is het oorspronkelijk ideaal van het wereldwijde web gebleven? Het net dat ARPA voor ogen had zou onbreekbaar zijn - het digitale signaal zou zijn weg zoeken, langs dat wereldwijde web, tot aan zijn bestemming. Die onderzeese kabels zijn inderdaad een zwak punt. Maar bestaat er niet iets zoals satellieten? Kortom: dit artikel drukt ons nogmaals met de neus op het feit dat het internet absoluut niet zo robuust is als je zou denken. Je staat dan ook best niet stil bij het feit dat al die cloud-diensten, alle Dropbox en Onedrive diensten, alle streaming-audio, en zelfs e-commerce websites wel eens uit de lucht zouden kunnen gaan bij een escalatie van het conflict..
http://www.theage.com.au/technology/technology-news/russias-submarine-presence-near-undersea-internet-cables-sparks-fears-of-internet-blackout-20151025-gki7g1.htmlFACEBOOK ROLT UNIVERSAL SEARCH UIT
Een jaar geleden vormde Facebook de zoekbalk, waarmee je tot dan op zoek kon gaan naar andere Facebook gebruikers, om tot een tool waarmee je kon zoeken naar wat andere gebruikers zegden. Alle postings van je vrienden en van Pages die je geLiked hebt (althans de publieke) werden geïndexeerd, zodat je kon vinden wat andere te zeggen hadden over een nieuwe film, een voetbalwedstrijd, enz.

Nu heeft Facebook die indexatie nog verder doorgetrokken: 2 triljoen postings zijn nu doorzoekbaar, van iedereen, van alle Pages. Daardoor zou je, wanneer je een zoekopdracht uitvoert, niet alleen gepersonaliseerde resultaten zien van jouw vrienden, maar ook van betrouwbare nieuwsbronnen. Vergezeld van de populairste links of citaten rond dat onderwerp, en dan gevolgd van postings door willekeurige derden.

Moet Google nu bang worden van Facebook? Dat hangt ervan af of Facebook erin zal slagen om de nieuwssites binnen Facebook te trekken. Want Google doorzoekt het hele internet, en tot nader order is een flink deel van het internet niét op Facebook terug te vinden. Uw trouwe e-zine, Netties, zal je er bijvoorbeeld niet aantreffen, althans ons nieuws niet.

Anderzijds is het wel zo dat dit weer een nieuwe aanmoediging is voor mensen en nieuwssites om perspectieven over wat er gebeurt in de wereld, te posten op Facebook. Juist omdat het daar dan gevonden kan worden, en Facebook nu eenmaal de plek is waar de mensen massaal aanwezig zijn.

Toch blijven wij Facebook geen geloofwaardig milieu vinden voor ernstig nieuws. Facebook is en blijft een omgeving waar filmpjes van katten, puppies en mensen die hun nek breken in hun idiote streken, het meestal winnen in populariteit van interessante long reads met originele gedachten. Waar mensen foto's posten hun persoonlijke leven, tieners elkaar roddeltjes doorspelen, en waar heel, heel veel geruzied wordt.

Meer over de Search bij TechCrunch en The Verge.
http://techcrunch.com/2015/10/22/facebook-search/
http://www.theverge.com/2015/10/22/9587122/new-facebook-search-all-public-postsEUROPEES PARLEMENT STEMDE DEZE WEEK OVER NET NEUTRALITEIT
Weer politiek? horen wij je zeggen. Tja, er is nu eenmaal een gezegde "als jij je niet bemoeit met de politiek, dan bemoeit de politiek zich met jou". En zelfs al heb je niet echt de kans om er veel aan te veranderen, toch moet je tenminste op de hoogte zijn van wat zich boven jouw hoofd afspeelt.

Het gaat dus om net neutraliteit: de verplichting om alle signalen gelijk te behandelen en geen enkel signaal voorrang te geven boven een ander (vb Telenet zou de eigen on-demand films sneller leveren dan bijvoorbeeld de films die de gebruiker bij Netflix bestelt) en omgekeerd, geen signalen mag afknijpen (vb het P2P verkeer vertragen).
In april 2014 heeft het Europees Parlement daarover verschillende regels vastgelegd, maar de Raad van Europa heeft nu enkele amendementen toegevoegd, waardoor er opnieuw over die regels gestemd moet worden. Er zouden namelijk uitzonderingen toegestaan worden op de regel tot neutraliteit. Bepaalde diensten zouden voorrang mogen krijgen, en het zou toegestaan zijn om bepaalde diensten gratis te bieden (denk bijvoorbeeld aan de toegang tot Facebook gratis maken, en die tot Twitter betalend). Netwerken zouden ook bepaalde maatregelen mogen nemen wanneer zij netwerkverstoppingen vrezen, en zouden ook mogen discrimineren gebaseerd op het soort signaal, bijvoorbeeld video voorkeur mogen geven boven email.

Niet iedereen vindt deze uitzonderingen een positieve evolutie, en een open brief werd gestuurd naar de Europese wetgevers waarin verzet aangetekend wordt tegen deze amendementen. De brief is o.a. ondertekend door grote firma's zoals Netflix en Kickstarter, maar ook Sir Tim Berners Lee, die mee aan de wieg stond van het wereldwijde web.

Meer bij The Verge, en een heel interessant artikel hierover bij Ars Technica, dat meteen ook enkele oplossingen voor het probleem voorstelt. Ook Medium heeft hierover een opinie.

Uiteindelijk werd de wet op de Net Neutraliteit dinsdagnamiddag gestemd, en werden alle amendementen verworpen. Volgens Ars Technica is dit vooral te wijten aan het feit dat de politici zoveel tegenstrijdige berichten gekregen hebben over het al dan niet noodzakelijk zijn van deze amendementen, dat zij besloten gewoon het dossier erdoor te jagen om er vanaf te zijn...
http://arstechnica.com/tech-policy/2015/10/eu-net-neutrality-goes-on-the-chopping-block-next-week-heres-how-to-fix-it/
http://www.theverge.com/2015/10/26/9614374/net-neutrality-europe-vote-whats-at-stake
https://medium.com/@schewick/europe-is-about-to-adopt-bad-net-neutrality-rules-here-s-how-to-fix-them-bbfa4d5df0c8#.t9zjh7hwbFACEBOOK MAAKT ZIJN MELDINGEN OP JE MOBIELE TOESTEL PERSOONLIJKER
Lees jij ze nog, die meldingen van Facebook? "12 vrienden hebben dit gedaan". "17 mensen hebben een verzoek gestuurd".  of "Ken je Huppeldepup en Twiedledie? Log in om je vrienden te vinden". Eerlijk gezegd: bij ons gaan deze meldingen rechtstreeks de vuilbak in. Facebook wil de meldingen nu wat persoonlijker maken, en ook meer gebonden aan de plek waar jij je bevindt. Met natuurlijk de uiteindelijke bedoeling om je nog langer binnen zijn app te houden - Facebook wil nu eenmaal het hele internet zijn voor zijn gebruikers!

Wat krijg je voortaan te zien?
- Mijlpalen van je vrienden, zoals verjaardagen en belangrijke gebeurtenissen in hun leven

- Sportuitslagen en herinneringen aan bepaalde tv-programma's, gebaseerd op de pagina's die je volgt

- Evenementen binnenkort, waarbij je via Facebook ingegaan bent op de uitnodiging ervan

- Evenementen in de communities waartoe je behoort

- Films in jouw omgeving

- Updates over het weer

- Restaurants in jouw omgeving.
Je zou (gelukkig!) zelf kunnen bepalen welke meldingen je wel of niet ontvangen wil. Is het voor ons een reden om binnenkort toch de meldingen van Facebook te bekijken? Niet echt, het is alleen maar nog meer overbodige informatie. Wie echt IN Facebook leeft, zal misschien gelukkig zijn met deze evolutie. Maar hopelijk zullen deze reeks meldingen je batterij niet binnen de kortste keren leegzuigen!

Meer bij Facebook zelf, en The Next Web, dat ook een filmpje heeft met de nieuwe functies.
https://vimeo.com/143581652
http://thenextweb.com/facebook/2015/10/26/facebook-is-making-mobile-notifications-more-personal-and-location-based/
http://newsroom.fb.com/news/2015/10/a-more-useful-notifications-tab-on-mobile/NEEMT SIRI WRAAK OP MENSEN DIE HUN GRATIS APPLE MUSIC ABONNEMENT NIET VERLENGEN?
Niet alle projecten die Apple lanceert, zijn daarom meteen een succes. Het overkwam het sociale (muziek)netwerk dat Apple gelanceerd had rond zijn iTunes, Ping, en blijkbaar zijn de gebruikers ook niet echt wild van Apple Music. Honderden miljoenen iPhone en iPad bezitters kregen de kans om Apple Music gedurende drie maanden gratis uit te testen. Maar nu die drie maanden voorbij zijn, blijken bedroevend weinig gebruikers over te schakelen op het betalende abonnement -dat, en het moet gezegd, echt wel aantrekkelijk is in zijn gezinsformule: het hele gezin voor $14,99!

Blijkbaar heeft Spotify trouwe aanhangers, die bij de muziekdienst zweren. Van zijn meer dan 70 miljoen gebruikers betalen er 20 miljoen de $9,99 per maand die Spotify kost. Apple Music was verleden week niet verder geraakt an 6,5 miljoen betalende gebruikers. (1)

Maar nu blijkt er iets bijzonders aan de hand te zijn wanneer de gebruiker zijn Apple Music abonnement niet verlengt. Siri, de voice assistent van de iOS toestellen, neemt op subtiele manier wraak. Verschillende gebruikers hebben via Twitter laten weten, zo lees je bij Business Insider, dat zij nul op rekest kregen wanneer zij aan Siri vroegen wat de nummer één is op de hitlijsten in de VS. Siri antwoordde fijntjes dat zij de toplijsten niet kon raadplegen, omdat de gebruiker in kwestie niet op Apple Music geabonneerd was.

Ter vergelijking: wanneer iemand mét Apple Music abonnement die vraag stelt, dan wordt die naar de Apple Music app gestuurd, uiteraard in de bedoeling om daar de song te beluisteren en aan te kopen.

Wellicht een foutje in Siri. Het geeft in elk geval weer stof voor een nieuw artikel :)
http://uk.businessinsider.com/spotify-becomes-highest-grossing-app-2015-10?r=US&IR=T
http://uk.businessinsider.com/siri-refuses-to-answer-question-from-people-not-subscribed-to-apple-music-2015-10?op=1?r=US&IR=TBETALINGEN: NIEUWE LIMIET VOOR APPS IN PLAY STORE, ITUNES VIA JE TELEFOONREKENIG, EN MASTERCARD BETALEN.. MET EEN RING!
Drie financiële berichten vandaag. Om te beginnen: de maximumprijs die een ontwikkelaar mag vragen voor een app in de Play Store van Google, werd drastisch opgetrokken. Nu kan dat zelfs tot 400 dollar gaan, waar dat vroeger maximum 200 dollar was. Voor Europa komt dat neer op maximum €350, tegenover vroeger €199.

Veel apps zal je wellicht niet zien aan die prijzen, maar eerder bij top games van EA, King, Gamevil en dergelijke. AndroidPolice bekeek de cijfers (1)

Welkom in de moderne wereld van betalen, Apple!
Eindelijk heeft Apple de stap gezet: je hebt geen kredietkaart meer nodig om dingen te kunnen aankopen in iTunes. Een hinderpaal die veel jongeren in de weg stond, want zij hebben geen kredietkaart, en moesten dus gebruik maken van de kredietkaart van pa of ma, met alle gevolgen vandien. Er zijn wel de herlaadkaarten die je aan de kassa in de supermarkt kan kopen, maar echt handig is dat niet.

Gelukkig komt daar dus nu verandering in: je zal voortaan je aankopen in iTunes kunnen betalen via je telefoonrekening. Het systeem zal in Europa uitgerold worden, om te beginnen in Duitsland, in samenwerking met provider O2. Je zal dus voortaan je telefoonnummer kunnen koppelen aan je iTunes account. Al je aankopen worden dan via je telefoonrekening geboekt. TechCrunch heeft de hele achtergrond. (2)

Betalen met allerlei wearables
Het derde bericht tot slot komt van MasterCard, een van de meest gebruikte kredietkaartmaatschappijen in Europa. Het heeft een plan ontvouwd waarbij verschillende gadgets gebruikt zouden kunnen worden om te betalen, niet alleen je smartphone dus. Het zou gaan om sleutelhangers, een slimme ring, een fitness tracker. Je zal dus niet meer je kaart uit je portefeuille moeten halen en die in de terminal in de supermarkt moeten steken, maar simpel wuiven met je slimme sleutelhanger of ring en je bent klaar. Autofabrikant GM zou al een autosleutel in de maak hebben waar de technologie ingebouwd is. Meer bij The Verge.
http://www.androidpolice.com/2015/10/27/google-dramatically-increases-the-top-price-limits-for-apps-in-the-play-store-us-apps-can-now-cost-as-much-as-400/
http://techcrunch.com/2015/10/27/apple-finally-rolls-out-carrier-billing-for-itunes-starting-in-germany-with-o2/#.hzp6ul:fivH
http://www.theverge.com/2015/10/26/9615746/mastercard-enabling-wireless-payment-through-iot-devicesGOOGLE VOEGT PODCASTS TERUG TOE AAN ZIJN PLAY MUSIC
Google geeft en Google neemt... Er was een tijd dat Google Listen bestond, een tool van Google die je audio RSS feeds nam uit je Google Reader, en die dan afspeelde op je Android Phone. De dienst was echter stopgezet in augustus 2012,, en ook Reader sneuvelde, tot groot ongenoegen van veel gebruikers.

Nu echter lijkt Google zijn liefde voor podcasts teruggevonden te hebben. Maar goed ook, want podcasts zijn hotter dan ooit. In Google Play Music zal je voortaan ook "Google Play Music Podcasts" vinden. Er is al een portaal voor in de VS geproduceerde podcasts, waar de makers ervan hun podcast kunnen aanmelden; de bedoeling is uiteraard dat, wanneer de dienst live gaat, dit portaal al druk bevolkt is.

Er komt geen speciale app voor de podcasts, het blijft gewoon een onderdeel van Music. Je zal kunnen zoeken naar podcasts, maar er zal ook een meer geautomatiseerd deel zijn, waarbij "nieuwe luisteraars in contact gebracht worden met podcasts, gebaseerd op wat zij op dat moment doen, hoe zij zich voelen, en waarin zij geïnteresseerd zijn".

Meer bij Ars Technica en Re/Code.

Uiteraard is dit weer een initiatief om Apple de loef af te steken. Diens iTunes, hoe log het ook is, blijft voor velen dé manier om podcasts te ontdekken en beluisteren. Maar er bestaan alternatieven, en daarover lees je een van de volgende dagen in een ander artikel meer.
http://arstechnica.com/gadgets/2015/10/google-gets-back-into-podcast-distribution-with-google-play-music-podcasts/
http://recode.net/2015/10/27/google-brings-podcasting-to-play-music-swinging-at-apples-dominance/PANELDISCUSSIES OVER ONLINE GEWELD AFGELAST... WEGENS ONLINE GEWELD
Trollen, scheldpartijen, haatmails, online bedreigingen... Soms kan het er echt niet fijn aan toegaan op het internet. Mensen menen dat zij zich alles kunnen veroorloven, omdat ze zich anoniem voelen. Seksuele intimidatie is eveneens een van die hatelijke aspecten van het internet. Omdat dit toch een groot probleem is, waren er voor de SXSW conferentie (South by SouthWest) die binnenkort in Texas van start gaat, twee discussiepanels gepland die dieper in moesten gaan op dit fenomeen: wat is het, wat kan eraan gedaan worden.

Onder andere enkele vrouwen die een rol gespeeld hadden in "gamergate", zouden in die panels zetelen. En kijk: SXSW kreeg meteen al bedreigingen en haatmails. Waarop het besloot de beide panels af te gelasten. De internetgemeenschap reageerde negatief op dit besluit. De verantwoordelijken van de site Buzzfeed zegden zelfs hun deelname aan de conferentie af, uit teleurstelling: "als de conferentie geen manier kan vinden om te doen wat al die andere doelwitten die lastiggevallen worden wél elke dag kunnen doen, namelijk belangrijke conversaties blijven voeren, ondanks die pesterijen".

Na enig overleg hebben de organisatoren ingezien dat het afgelasten van de panels inderdaad niet de juiste manier van handelen was en gelijkstond met capituleren en de pesters vrije baan geven. Nu wordt overwogen om een hele dag uit te trekken, gewijd aan het onderwerp van online pesten.

Meer lees je bij Buzzfeed, ReCode, en MediaGazer heeft alle verschillende berichten over dit onderwerp verzameld.
http://www.buzzfeed.com/tasneemnashrulla/buzzfeed-threatens-to-withdraw-from-sxsw-over-canceled-gamin#.hky4Qe9ea
http://recode.net/2015/10/27/exclusive-after-gamergate-misstep-sxsw-weighing-an-all-day-forum-on-online-harassment/
http://mediagazer.com/151027/p28#a151027p28UPDATE VOOR MOBIELE OUTLOOK APPS BEVAT NU OOK SNUFJE SUNRISE EN WUNDERLIST
Toen Microsoft zijn versie voor iOS en Android uitbracht van de mail- en agendasoftware Outlook, was iedereen verbaasd: die logge software voor de desktop bleek in zijn mobiele versie plots licht, flexibel en heel aantrekkelijk.  Nu gebiedt eerlijkheid daaraan toe te voegen dat dit niet echt de verdienste was van Microsoft: Outlook is eigenlijk een app van de startup Accompli, die door Microsoft een nieuwe naam gegeven werd. Maar het feit dat hij samenwerkt via de cloud met jouw desktop versie van Outlook is natuurlijk een groot pluspunt.

Nu heeft Microsoft updates uitgebracht voor de iOS en Android versies van de app. En daarin zit dan weer software verwerkt van Sunrise, een product van een Belgisch bedrijf notabene. Deze nieuwe versie bevat niet meteen grote spectaculaire verbeteringen, alles werd gewoon bijgevijld, opgepoetst, vloeiender gemaakt.

Het bijzondere is dat Sunrise is dat de app zelf, een alternatieve mail client, nog altijd apart bestaat. Net als Wunderlist, een to-do app, eveneens door Microsoft gekocht. Beide producten worden stilaan in Outlook verwerkt. Pas als de integratie volledig is, zullen zij ophouden te bestaan.

Meer bij techCrunch. De update voor iOS kan je nu al downloaden, voor Android volgt de update begin november.
http://techcrunch.com/2015/10/28/microsoft-to-shut-down-sunrise-mobile-calendar-after-integration-into-outlook-completes/#.hzp6ul:zDH3ARROW LAUNCHER, OF HOE MICROSOFT STILAAN JE SMARTPHONE VEREOVERT
'If you can't beat them, join them', is nu al een tijdje het motto van Microsoft. Als de mensen geen smartphones willen kopen met het Windows OS, en enkel maar Android en iOS toestellen, dan zal Microsoft zijn software aanbieden voor die toestellen. De Outlook app uit het vorige artikel is daarvan het bewijs. Het ultieme doel: ervoor zorgen dat al die apps op je mobiele toestel samenwerken met een gelijkaardige versie op je desktop, zodat je op dat toestel bij Windows blijft.

Een bijzonder knap product dat Microsoft in deze filosofie uitgebracht heeft, is de Android launcher Arrow. De bedoeling van deze app, die nu in de Play Store ligt, is om een startscherm te maken voor je Android toestel waardoor je meest gebruikte apps gemakkelijker toegankelijk zijn. Ook de vrienden waarmee je vaak boodschappen uitwisselt heb je hierbij bij de hand, je kan gemakkelijk notities maken, je instellingen wijzigen.

Die launcher kan je, na installatie, oproepen door naar rechts te swipen. Maar er is ook een dock dat je kan oproepen door van onder naar boven te swipen en dat je dan bijvoorbeeld toegang geeft tot vaak gebruikte instellingen, enz.

Bij TechCrunch vind je een uitgebreide bespreking.  De tech blog merkt daarbij op dat dit weer slim bekeken is: indien de Arrow launcher populair wordt, dan kan Microsoft die gebruiken om zijn eigen apps en diensten zoals Office, OneDrive, Outlook, Bing, enz. wat meer prominent te pushen bij Android gebruikers.
http://techcrunch.com/2015/10/28/microsoft-officially-unveils-its-arrow-launcher-for-android/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.launcherSNAPCHAT KRIJGT NIEUWE FILTERS
Wellicht ontgaat ons heel wat plezier, door geen Snapchat gebruiker te zijn. Het jonge volkje is er in elk geval wild van, van die dienst met boodschappen die na een tijdje verdwijnen. En zij zullen verheugd zijn met enkele nieuwe filters die Snapchat nu toegevoegd heeft aan zijn apps voor iOS en Android.

Want voortaan zal je ook je slow motion, fast-forward en rewind kunnen toepassen op je video, met andere woorden vertraagd, versneld en terugspoelen. Leuk om iemand telkens opnieuw van de ladder te laten totteren bijvoorbeeld...

Gebruikers van de iPHone 6S en 6S+ krijgen nu ook 3DTouch in hun Snapchat-app. Wanneer je sterk drkt op het icoon van je Snapchat homescreen, krijg je meteen de optie om een snap te zenden of een nieuwe vriend toe te voegen.

Kleine dingetjes, die het leven weer wat aangenaam maken... voor wie in de Snapchat wereld leeft natuurlijk.
http://techcrunch.com/2015/10/28/snapchat-slow-motion/#.hzp6ul:6p1R
https://itunes.apple.com/us/app/snapchat/id447188370?mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.snapchat.android&hl=en

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!KANGAROO: EEN WINDOWS 10 PORTABLE PC VOOR SLECHTS $99!
Is dit de oplossing voor onze mobiliteit: een zakcomputer die je op elk scherm en klavier kan aansluiten? Microsoft is alvast gewonnen voor die trend, denk maar aan zijn continuum die het demonstreerde met een mobiele telefoon die eigenlijk de zakcomputer was.

Deze week werd een toestel van derden voorgesteld, de Kangaroo, die volgens hetzelfde principe werkt. Het toestel heeft de vormfactor van een phablet, dus een flink uit de kluiten gewassen smartphone. Je kan hem aansluiten op je tv met de HDMI kabel, je verbindt de stroomkabel met het stopcontact, en je bent vertrokken. Wil je wat meer schrijf- en input comfort, dan voeg je nog een muis en klavier toe.

Wat krijg je voor de prijs van $99, want dit toestelletje zal echt niet meer dan dat kosten? Een Intel Atom CPU van 1?44 GHZ, 2 GB RAM, een Windows 10 besturingssysteem, en een touch scherm (weliswaar beperkt tot 2 aanraakpunten). Bovendien zit er op de zijkant van het toestel een vingerafdruk-lezer, zodat je kan inloggen zonder je paswoord of pin. Bij het toestel hoort ook een dock, waarop je alle randapparatuur kan aansluiten.

Een uitgebreide beschrijving bij Venturebeat en Engadget.
http://venturebeat.com/2015/10/26/kangaroo-is-an-amazing-99-windows-10-portable-pc/
http://www.engadget.com/2015/10/26/infocus-kangaroo-pc/
 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van onze Netties-lezers)

*** Europa breidt bescherming uit voor wie online 'pakketreis' boekt
Meer rechten voor wie online een vlucht, hotel en/of huurauto vastlegt
http://www.demorgen.be/nieuws/europa-breidt-bescherming-uit-voor-wie-online-pakketreis-boekt-b4bc1fb2/

*** De tijd van vrije software-installaties lijkt achter ons te liggen.
De toekomst van computers is dat je minder keuze hebt tussen applicaties in ruil voor een veiligere computerervaring. Die trend is al bezig.
http://computerworld.nl/software/89712-keuzevrijheid-legt-het-af-in-softwaretoekomst

*** Vlaanderen krabbelt toch weer wat terug: registratie noodzakelijk als je kamer wil aanbieden op Airbnb
http://newsmonkey.be/article/58998

*** Opgelet! WhatsApps belfunctie kan telefoonnummers verzamelen en bijhouden hoe lang je iemand spreekt
http://newsmonkey.be/article/58980

*** Het wordt een pak makkelijker om op Facebook met mensen die je niet kent te chatten
http://newsmonkey.be/article/58974Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Ook met dwalingen kan men zijn tijd ver vooruit zijn.
-Hans Krailsheimer-


 
De nieuwe oogst


   
JOIN.ME: JE SCHERM DELEN

In ontelbare projecten zijn er momenten dat je via het web moet samenwerken, en dat het gemakkelijker is om je desktop scherm te delen met anderen, dan om een lange uitleg te moeten geven. Dit is een online platform waarmee je dus je desktop scherm kan delen, maar ook audio kan opnemen voor vergaderingen met mensen die zich niet op dezelfde plek bevinden als jijzelf bent.
[Taal: ENG]
https://www.join.me/


SYNC.IN: ONLINE DOCUMENTEN BEWERKEN
Om teksten te bewerken, zonder je daarom te moeten vastpinnen op Google Docs of Microsoft Docs,is er deze online tool. Met deze webgebaseerde tekstverwerken kunnen meerdere personen tegelijkertijd, in real time, samenwerken aaan een document. Alle wijzignen worden onmiddellijk weergegeven op het scherm van de verschillende deelnemers.
[Taal: ENG]
http://sync.in/


HOSTEL BOOKERS: VOOR DE RUGZAKTOERIST
Er bestaat natuurlijk Booking.com, maar daar heb je reguliere hotels. Deze zoekmachine is gespecialiseerd in jeugdherbergen en goedkope hotels voor de rugzaktoerist die aan een goedkoop budget de wereld rond wil trekken.
[Taal: ENG]
http://www.hostelbookers.com/


LIBRESTOCK: 34 GRATIS FOTOSITES DOORZOEKEN

Vaak heb je een foto nodig als illustratie van een blogposting. Dan kan deze website wel handig zijn: hij gaat op zoek bij 34 gratis fotosites waar je meer dan 35.000 foto's vindt om gratis te gebruiken. (Bron: Wim W)
[Taal: ENG]
http://librestock.com/


GOOGLE FRIGHTGEIST: VARIATIE OP ZEITGEIST
Google houdt wel van originaliteit. En nu Halloween eraan komt, waarin iedereen zich aan het verkleden gaat, heeft het Frightgeist uitgebracht, een variatie op zijn Zeitgeist. Op basis van allerlei statistische gegevens kan je zien welke kostuums in welke Amerikaanse staat het meest gebruikt worden. Kwestie van origineel uit de hoek te komen!
[Taal: ENG]
https://frightgeist.withgoogle.com/


GETTERMS: AUTOMATISCHE GENERATOR
Met deze online tool kan je heel gemakkelijk een Terms of Service (gebruiksvoorwaarden) en Privacy POlicy (privacy-beleid) aanmaken om op je website te zetten. Gewoon de velden invullen, op een knopje drukken, en klaar!
[Taal: ENG]
http://getterms.io/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: BOEKENBEURS
Binnenkort gaat weer het grootste Boekenfestival van Vlaanderen van start, met dit jaar als centraal thema kinder- en jeugdliteratuur. Maar geen angst: volwassenen zijn toegelaten hoor (wie zou anders de boeken betalen voor zoon-en dochterlief!) OP de website vind je het programma, welke discussies er gepland zijn, wie wanneer signeert, en veel meer.
http://www.boekenbeurs.be


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: BAHAMONTES

Dit is een site / magazine voor de wielerliefhebber, dat de mooiste en strafste verhalen over de koers wil brengen. Bekende  maar ook vergeten wielrenners spelen de hoofdrol.
[Taal: NL]
https://www.bahamontes.be


VRIJDAG MULTIMEDIA: THE FLOW TOWARDS EUROPE
Om de huidige vluchtelingencrisis te begrijpen, moet je inzicht hebben in cijfers. En dat is wat deze interactieve kaart doet. Je ziet er hoeveel vluchtelingen zich in elk land aangemeld hebben, en die evolutie kan je ook in de tijd bekijken. Je ziet uit welke landen die vluchtelingen afkomstig zijn. Maar je ziet ook de landen met een negatieve bevolkingsevolutie, en naar welke landen de inwoners trekken. Het geeft je een heel duidelijk beeld van de migratie, een knap staaltje van interactiviteit.
[Taal: ENG]
http://www.lucify.com/the-flow-towards-europe/


VRIJDAG MULTIMEDIA: BOOKSHELF PORN

Dit is een fotoblog, met boekenrekken en stapels boeken als onderwerp. Soms gewoon stapels waarvan je je afvraagt: hoe is het mogelijk dat ze recht blijven staan. Soms echter ook heel originele ideeën om boekenkasten te maken. Waar de een graag naar foto's van blote mannen of vrouwen kijkt, zal de ander zijn kick krijgen van foto's van boeken!
[Taal: ENG]
http://bookshelfporn.com/tagged/favorites


VRIJDAG MULTIMEDIA: ZANDLANDSCHAP
Weet je nog, die hippie trend om zandlandschappen te maken? Tussen twee glasplaten kon je, door de platen te draaien, een landschap vormen met gekleurde zandkorrels. Deze website doet het digitaal. Je moet wel even de instructies lezen om kleuren te veranderen enz.
[Taal: ENG]
http://thisissand.com/Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- Europa schaft roamingkosten af vanaf juni 2017
Europa schaft roamingkosten af vanaf juni
http://www.belgiancowboys.be/mobile/europa-schaft-roamingkosten-af-vanaf-juni-2017
- Legaal video kijken met Butter het alternatief voor Popcorn Time
http://www.belgiancowboys.be/algemeen/legaal-video-kijken-met-butter-het-alternatief-voor-popcorn-time


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
 - Sociale media binden strijd aan met online racisme
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4173842/2015/10/29/Sociale-media-binden-strijd-aan-met-online-racisme.dhtml
- Verkeersles voor whatsappende pubers op de fiets
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/4172609/2015/10/28/Verkeersles-voor-whatsappende-pubers-op-de-fiets.dhtml

 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Uitgelegd: HDMI 2.0a 
http://www.elektrozine.be/ez/article/9546/Uitgelegd-HDMI-2.0a.html
- Philips Hue krijgt een dimmer 
http://www.elektrozine.be/ez/article/9576/Philips-Hue-krijgt-een-dimmer.html
 

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
- Google organiseert gratis e-commerce opleidingen voor de KMO
https://www.digimedia.be/News/nl/18802/google-organiseert-gratis-ecommerce-opleidingen-voor-de-kmo.html
- CarAmigo treft akkoord met de Belgische administratie!
https://www.digimedia.be/News/nl/18779/caramigo-treft-akkoord-met-de-belgische-administratie.html
 


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Robotten vernietigen niet de middenklasse. Auteursrechten wel!
http://computertaal.info/2015/10/30/robotten-vernietigen-niet-de-middenklasse-auteursrechten-wel/
- Gratis games voor Halloween
http://computertaal.info/2015/10/19/gratis-games-voor-halloween/


 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Facebook werkt aan 'Local Market'-functie voor vraag en aanbod
http://tweakers.net/nieuws/106065/facebook-werkt-aan-local-market-functie-voor-vraag-en-aanbod.html
- Facebook werkt aan 'Local Market'-functie voor vraag en aanbod
http://tweakers.net/nieuws/106065/facebook-werkt-aan-local-market-functie-voor-vraag-en-aanbod.html*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Zelfrijdende auto vaker betrokken bij ongeval
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/zelfrijdende-auto-vaker-betrokken-bij-ongeval/article-normal-621637.html
- Alphabet test internetballonnen in Indonesië
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/alphabet-test-internetballonnen-in-indonesie/article-normal-621611.html


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Te veel e-mail? Dit is hoe je er slimmer mee kan omspringen:
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/te-veel-e-mail-dit-is-hoe-je-er-slimmer-mee-kan-omspringen
- Wat betekent de beslissing van het Europees Parlement rond Netneutraliteit écht?
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/wat-betekent-de-beslissing-van-het-europees-parlement-rond-netneutraliteit-echt
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
NIEUWS IN IOS9: SNEL NAAR MUZIEK LUISTEREN
Zodra je je koptelefoon inplugt in je van de iOS9 update voorziene toestel zal je zien dat er op je toestel een nieuw icoontje is, dat je muziekplayer app voorstelt die je het laatste gebruikt hebt. Gewoon klikken (of eerst het scherm unlocken) en je bent vertrokken met je muziek!
http://fieldguide.gizmodo.com/23-things-you-can-do-in-ios-9-that-you-couldnt-do-in-io-1731300214


NIEUW IN IOS9: EVENEMENTEN UIT JE E-MAILS TOEVOEGEN
In deze nieuwe versie heeft ook Siri nog wat meer mogelijkheden gekregen en zal die nog wat meer proactief reageren. Daarvoor wordt o.a. gekeken in je mail boodschappen of zich daar gebeurtenissen, afspraken bevinden. Je krijgt dan de vraag of je die evenementen wil toevoegen aan je Mail en Kalender app.


NIEUW IN IOS9: ZOEKEN IN INSTELLINGEN

Er zijn zoveel mogelijke opties die je in Instellingen kan activeren of uitzetten, of een optie kiezen, dat het soms echt moeilijk is om een bepaalde optie te vinden. Daarom werd nu aan iOS 9 een zoekvakje toegevoegd aan je instellingen, bovenaan het scherm. Zoek bijvoorbeeld nar Bluetooth, en je krijgt de verschillende onderdelen die op Bluetooth betrekking hebben.


NIEUW IN IOS9: ADVERTENTIES BLOKKEREN
Er is inderdaad al heel wat om te doen geweest: voortaan kan je in de Safari browser op iOS ad-blockers zetten, zodat je geen advertenties meer ziet tijdens het surfen. Eerst moet je dus een ad-blocker installeren, en dan moet je de optie aanzetten: ga naar Instellingen, en bij Safari zie je nu een optie Content Blockers.


NIEUW IN IOS9: MEERDERE FOTO'S TEGELIJK SELECTEREN
Het selecteren van meerdere foto's is nu veel gemakkelijker geworden. In de Photos app moet je eerst Select kiezen, en dan kan je de foto's aantikken om ze te selecteren of te versleuren en ze dan allemaal samen te bewerken.

Voor deze rubriek danken wij Gerard Schaefers (Sjeef): http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html en Mac-kenner Arnold voor hun hulp 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

OPEN BROADCAST SOFTWARE: LIVE STREAMING
Windows / OSX / Linux
Een gratis en open source software om video op te nemen, en beelden live te streamen. Van deze software bestaat ook OBS Multiplatform, met meer mogelijkheden en een krachtigere API.
https://obsproject.com/index


WINDOWS UPDATE MINITOOL
Dit is een tool, niet van Microsoft zelf afkomstig, waarmee je kan zoeken naar Windows update, die installeren of blokkeren. Tegenwoordig worden immers alle updates automatisch uitgevoerd, wat niet iedereen leuk vindt. Er bestaat een 32 en 64 bit versie van.
http://www.ghacks.net/2015/10/10/windows-update-minitool-is-a-third-party-client-for-updating-windows/


AVERY DESIGN & PRINT: GRATIS TEMPLATES
Met deze software kan je dingen drukken in allerlei vormgeving. Van visitekaartje tot briefhoofd. Best maak je wel gebruik van Avery papierwaren, om de correcte artikelnummer van het papier te kunnen invullen, zodat de juiste maten overgenomen worden.
http://www.avery.com/avery/en_us/Templates-%26-Software/Software/Avery-Design--Print-Online.htm


REDCRAB CALCULATOR: REKENMACHINE


Windows - 6,0 MB - freeware
RedCrab is een wiskundige software met een fullscreen editor, waarmee je technische, wetenschappelijke en financiële berekeningen kan maken. Je kan het resultaat in verschillende numerieke formats weergeven, of in diagrammen. Bovendien kan je afbeeldingen en tekst invoegen, om complexe bewerkingen uit te leggen. Dit is shareware - om alle functies te kunnen oet je de betalende versie kiezen.
http://www.redchillicrab.com/en/redcrab/index.html


MP3 CUTTER: GELUIDSBESTANDEN BIJSNIJDEN
Windows - trialware (14,90 voor echte versie)
Met deze software kan je heel wat beweringen uitvoeren op MP3 bestanden: verkorten, stukken extraheren, in- en uitfaden enz. De software kost £14,90 maar kan gratis uitgeprobeerd worden.
https://www.abelssoft.de/en/windows/Multimedia/mp3-cutter


XNVIEWMP: IMAGE EDITOR
Windows all - 63 MB - freeware
Een heel goed progje om afbeeldingen te bewerken. Het is een cross-media browser voor je afbeeldingen, een viewer, en een omzetter naar andere formaten. Het progje kan meer dan 500 formaten aan.
http://www.xnview.com/en/xnviewmp/


APOWERSOFT PHONE MANAGER


Windows all - 46,9 MB - freeware
Met deze software kanje je smartphone (iOS en Android) beheren vanuit je computer. Je kan foto's, musiek, video's enandere bestanden openen en in verschillende gevallen zelfs overzetten. Je kan een backup maken van je data, en zelfs een screenshot maken van je phone via de pc.
http://www.apowersoft.com/phone-manager


VRIJDAG APPDAG: WATERCOLORS ICON PACK
Bevallen de kleurtjes van je icoontjes je niet? Dan kan je die voor je smartphone of tablet aanpassen met deze app. Er zijn al meer dan 3.200 HD icoontjes opgenomen, en elke week komen er nog bij.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dlto.atom.theme.watercoloricon&hl=en


VRIJDAG APPDAG: STEPSTONE
Voor wie op zoek is naar een job, is Stepstone geen onbekende. Hier is nu ook een app van, bestemd voor de tablet. Er was al een app voor de smartphone, maar een job zoeken doe je toch gemakkelijker op een groter scherm. Vandaar deze versie voor tablet (iOS en Android).
ios: https://app.adjust.com/gltje6
android: https://app.adjust.com/pr3g5j

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Ik houd van lange wandelingen,
vooral wanneer ze door mensen gemaakt worden die mij ergeren.
-Fred Allen-