Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
4/6/2015 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 
DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 19
Nummer 904 van 30/5/2015Gegroet lezer,

Twee weken op rij is het ons gelukt om een heerlijke uitstap te maken. Het bezoekje aan Brussel was erg geslaagd - het Poelaertplein met zijn pompeuze Gerechtsgebouw biedt een prachtig uitzicht over Brussel dat onder je ligt, met het Atomium in de verte. Daar kan je ook met de lift naar het lager gelegen gedeelte van de stad gaan, om daar op de marché de puces van het Vossenplein op schattenjacht te gaan.

Maar mei is voorbij, en het werk wacht. Ook deze week was er veel nieuws te rapen. De nieuwigheden die op de Google I/O conferentie voor ontwikkelaars aangekondigd werden, hebt u nog van ons tegoed, die volgen in de loop van volgende week. Maar ondertussen toch weer heel wat ongewoon nieuws, zoals de lichten van Philips die als baken kunnen dienen, een soort GPS voor binnenshuis. Het opent in elk geval perspectieven voor blinde en slechtziende mensen!

Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.

UBER: MENSEN MET HANDICAP KOMEN ER NIET IN!
De alternatieve taxidienst Uber had de reputatie van een (sympathieke) vrijbuiter te zijn. Wars van alle bestaande systemen, zou Uber het vervoer goedkoper, sneller en beter moeten maken, dat werd voorgespiegeld. De kern van het systeem was de app, die chauffeurs en klant met elkaar in verbinding bracht, zodat de klant exact kon zien waar de taxi zich bevond, en wanneer de chauffeur ervan aan zijn deur zou aanbellen.
En het was, eerlijk gezegd, ook nodig dat er een concurrent op de markt verscheen, die een fris, efficiët alternatief bood voor de oubollige systemen om taxi's te bestellen via een dispatch. Alleen... de vrijbuiter bleek zich te ontpoppen tot een piraat. Uber bleek geen rekening te houden met enige wet op taxivergunningen, sociale zekerheid, belastingen. Wat Uber stilaan een kwalijke reputatie begint te bezorgen. Twee verhalen als illustratie

Rolstoelen niet welkom
In een normale maatschappij wordt een beginsel van "iedereen is gelijk voor de wet" gehanteerd, en hebben mensen met een handicap dezelfde rechten als andere mensen. Uber blijkt niet achter dat beginsel te staan - een rit in een Uber wagen is enkel voor de trendy en kapitaalkrachtige mens, en blinden of mensen met een fysieke handicap blijven in de kou staan. Verschillende gevallen zijn bekend, zo rapporteert The Daily Beast, van mensen in een rolstoel, of mensen die blind of slechtziend zijn, die niet op vervoer van Uber konden rekenen. De chauffeurs beweerden bijvoorbeeld dat de rolstoel niet in de koffer zou kunnen - iets wat door de persoon, die om een rit vroeg, ter plekke bewezen werd door zelf de rolstoel op te vouwen!
Er zijn al verschillende rechtszaken lopende om deze toestand aan te klagen. Want in de VS is een taxibedrijf, volgens de Americans with Disabilities Act, verplicht om mensen met een handicap te vervoeren. Uber verweert zich echter, door te zeggen dat het... een technologiebedrijf is, geen transportbedrijf, en dat het dus niet onder de ADA wetten valt. Als je het ons vraagt, niet echt sympathiek... (1)

Uber-chauffeur is wel degelijk een werknemer
Een tweede zaak draait rond de onduidelijkheid van het statuut van de Uber-chauffeur. Is hij zelfstandige? Is hij werknemer? het is een schemerachtig gebied. Maar verleden week heeft een instituut in Florida gesteld dat een Uber-chauffeur wel degelijk een werknemer is. En dat hij, wanneer hij zonder werk valt, recht heeft op een werkloosheidsuitkering.
In dit geval ging het om een chauffeur die, gelokt door de mooie vooruitzichten die Uber voorspiegelde over riante ontvangsten voor de chauffeur die met een limousine reed, een luxevoertuig aankocht. Maar toen zijn wagen beschadigd werd bij een aanrijding, en hij tijdens de daaropvolgende herstelling geen klanten vervoeren kon, meende hij dat hij recht had op een compensatie - een werkloosheidsuitkering dus. Hij vroeg die bij Uber aan, maar kreeg het deksel op zijn neus. En dus trok hij maar naar Uncle Sam, en die gaf de man gelijk. Hij heeft dus recht op een werkloosheidsuitkering - wat voor het statuut van de Uber-chauffeurs een grote verandering inhoudt.

De moraal van het verhaal?
Moeten we nu blij zijn dat Uber gestraft wordt? Ja en neen. Neen, omdat er inderdaad het een en ander mag veranderen in sector van personenvervoer, die kreunt onder té rigide wetten, vaak ontstaan onder druk van belangengroepen. Ja, omdat Uber alle bestaande wetten aan zijn laars lapt, zijn medewerkers / personeelsleden in het luchtledige laat hangen qua verzekeringen, sociaal statuut, belastingen, en bovendien aan oneerlijke concurrentie doet - reguliere taxibedrijven zijn aan wetten, taksen en vergunningen onderworpen die Uber ontduikt.
Het is goed dat de wetgever ingrijpt. Maar het zou nog beter zijn indien de wetgever tegelijkertijd van die stricte regels qua taxivergunningen afstapt, en van de protectieve maatregelen die bepalen welke taxi waar een passagier mag oppikken. En het zou ook beter zijn indien de reguliere taxi-maatschappijen het UBer-systeem met GPS en ETA schatting zouden overnemen.
hopelijk lukt dat. En dan houden wij je weer op de hoogte :)
http://www.buzzfeed.com/johanabhuiyan/florida-agency-classifies-uber-driver-as-employee-says-he-is#.lhaoEBXyM
http://www.thedailybeast.com/articles/2015/05/21/uber-disability-laws-don-t-apply-to-us.html
ONENOTE: INTEGRATIE MET WORDPRESS, CLOUDHQ EN EQUIL
Bij apps om notities te maken is het vaak het feit dat je de app op verschillende platformen, in verschillende softwareproducten kan gebruiken, dat de doorslag geeft waarom je voor die bepaalde app kiest. Zo was dat in het verleden voor ons persoonlijk: het feit dat OneNote apps had voor Windows, Android, iOS én web, was voor ons de reden om Evernote te kiezen als app om teksten en links te bewaren die je doorheen de dag verzamelde. Daar komt nog eens bij dat Evernote een extensie heeft voor de Firefox browser, zodat je ook vanuit je browser teksten en links kan opslaan, plus een extensie voor het mailprogramma van Microsoft, Outlook, zodat je ook vanuit dat programma teksten en links kan bewaren.
Microsoft echter heeft ook een dergelijke tool: OneNote. En die begint stilaan Evernote in te halen qua mogelijkheden. Zo werden verleden week drie nieuwe samenwerkingen aangekondigd, die extre mogelijkheden bieden:

- Wordpress:
Je zal voortaan postings kunnen schrijven in OneNote, en ze dan met een simpele click op een button publiceren in je WordPress, dankzij een nieuwe plug-in voor ONeNote.

- CloudHQ:
Deze dienst is een hub voor alle accounts bij verschillende clouddinesten, zoals Dropbox of Salesforce. Ook hierin zal OneNote geïntegreerd worden, zodat je je notebook kan synchroniseren met deze diensten.

- Equil
Dit bedrijf brengt een slimme pen uit, waarmee je notities kan maken die dan in tekst omgezet worden. Ook hier komt er een integratie met OneNote, zodat je notities automatisch in je OneNote notaboeken verschijnen.
Meer lees je bij de officiële aankondiging van Microsoft.
http://blogs.office.com/2015/05/22/onenote-welcomes-three-new-partners-cloudhq-equil-and-wordpress/JE KLEMBORD DELEN VIA VERSCHILLENDE BESTURINGSSYSTEMEN - ZOU DAT NIET IDEAAL ZIJN? ONECLIP BELOOFT HET!
We werken allemaal met verschillende toestellen - een smartphone, een tablet, een tablet en misschien zelfs een desktop computer op het werk. En overal heb je wel iets interessant dat je wil noteren. Wanneer je binnen één en hetzelfde besturingssysteem zit voor àlle toestellen, is het niet moeilijk om die content te delen en te synchroniseren. Maar wellicht heb jij om je eigenzinnige redenen een desktop van het ene OS, een telefoon van het andere, en een tablet van nog een derde. Je gebruikt al die toestellen voor verschillende omstandigheden, en in die bepaalde omstandigheden komt dat soort toestel met dat bepaalde OS je nu eenmaal het beste uit.

Mooi zo. Maar hoe krijg je content van het ene toestel naar het andere? Tools zoals Evernote, OneDrive, OneNote kunnen helpen - en er zijn er nog veel meer, zoals Pocket bijvoorbeeld. Maar zij schieten hun doel voorbij, wanneer het maar gaat om het simpele delen van de inhoud van je klembord, met andere woorden: de content, vaak gewoon een tekstfragment, dat je met CTRL-C naar je klembord gezet hebt, om die content in een andere toepassing met CTRL-V op te roepen.

Welnu, Microsoft zou, aldus The Next Web, werken aan een nieuwe app waarmee de inhoud van je klembord gedeeld kan worden met iOS, Android, Windows Phone en Windows PC. De app heet OneClip en zou heel eenvoudig te installeren zijn.  Je kan verschillende phones en toestellen koppelen met je account, via een PIN code die je op een van die toestellen aanmaakt.

OneClip zou automatisch ontdekken of het item op je klembord een URL is, een fysiek adres, een telefoonnummer, een stuke tekst, een afbeelding, en zou het in die zin catalogeren voor jou.

Bij The Next Web vind je alvast wat afbeeldingen van de nieuwe tool. Ons lijkt het iets dat ons veel plezier zal geven! Ook bij ZDNet vind je informatie over deze tool.
http://thenextweb.com/microsoft/2015/05/22/microsoft-is-building-an-app-that-intelligently-shares-your-clipboard-across-devices/
http://www.zdnet.com/article/more-new-microsoft-productivity-apps-oneclip-revolve/
ADBLOCK-VERSIE VAN FIREFOX BROWSER VOOR JE MOBIELE TOESTEL
Er bestaat veel discussie over het gebruik van een tool om advertenties op een website te blokkeren, zoals AdBlock. Want die advertenties brengen wel brood op de plank voor de aanbieders van de content op die website - de advertenties blokkeren zou je zelfs broodroof kunnen noemen. Anderzijds is het ook zo dat advertenties vaak erg opdringerig en storend zijn (je moet ze nu eenmaal zien en ze moeten nu eenmaal opvallen!). En dus is het perfect te verstaan dat je zo'n ad-blokkeerder gebruikt.

Een van de populairste tools om advertenties te bokkeren is AdBlock Plus. Die blokkeert niet àlle advertenties, want hij werkt met een white-list, een lijst met adverteerders die wèl toegelaten worden. AdBlock Plus heeft nu een versie uitgebracht van de Firefox browser voor mobiele toestellen, waarop AdBlock meteen al geïnstalleerd staat.

Een slim idee - want als advertenties in je browser op je desktop al hinderlijk zijn, dan zijn zij dat dubbel zo erg op je mobiele toestel. Je kan de browser (die nog in bèta-versie zit) zelf uittesten; instructies daarvoor vind je in het artikel bij VentureBeat.
http://venturebeat.com/2015/05/20/adblock-plus-launches-adblock-browser-firefox-for-android-with-built-in-ad-blocking/
https://downloads.adblockplus.org/devbuilds/adblockbrowser/00latest-arm.apk
http://www.theverge.com/2015/5/20/8631877/adblock-plus-browser-android-beta-release3,8 MILJOEN ADRESSEN VAN ADULTFRIENDFINDER OP HET INTERNET TE GRABBEL
Het zal je maar overkomen: je denkt in alle discretie een slippertje te maken, en je maakt een account aan bij AdultFriendFinder, de website voor discrete ontmoetingen tussen volwassenen. En dan blijkt plots dat de database van die site gehackt is, en dat 15 spreadsheets met de gegevens van die gebruikers online geplaatst werden!

De data bevatten 3,8 miljoen e-mail adressen, leeftijd, postcode, seksuele interesses en zelfs een vermelding of de gebruiker een buitenechtelijke affaire zocht of niet!

De spreadsheets bevatten bovendien niet alleen van huidige gebruikers data, maar ook van voormalige gebruikers en zelfs gewiste accounts. De Amerikaanse sensatiebladen zullen er een vette kluif aan hebben: welke beroemde personen hebben zich op de site ingeschreven?

Meer informatie lees je bij Ars Technica. Het moge een lesje wezen voor iedereen die denkt dat zijn gegevens veilig zijn op het internet: dat zijn zij nooit ofte nimmer!
http://arstechnica.com/security/2015/05/database-of-4-million-adult-friend-finder-users-leaked-for-all-to-see/VEILIGHEIDSVRAGEN? ZIJ DEUGEN NIET, TOCH NIET IN HET TIJDPERK VAN FACEBOOK!
Wanneer je ergens een account aanmaakt, dan wordt tijdens de registratie vaak gewerkt met veiligheidsvragen. Je e moet dan een keuze maken uit enkele vragen (wat is de meisjesnaam van je moeder, wat is de naam van je eerste huisdier, wat is de naam van je school) en daarop het antwoord invullen. µ

De bedoeling van zo'n veiligheidsvraag is dat je, wanneer je je inloggegevens of wachtwoord vergeten bent, en het antwoord niet gezonden kan worden naar het e-mailadres waarmee je oorspronkelijk registreerde, een nieuw paswoord gezonden kan worden naar het nieuwe adres dat je opgeeft. De veiligheidsvraag moet dan dienen als extra controle, waarmee jij zogezegd bewijst dat jij wel degelijk degene bent die de account oorspronkelijk aangemaakt heeft.

Allemaal goed en wel, maar in dit tijdperk van Facebook zijn al die gegevens héél gemakkelijk te achterhalen - hoe je eerste hond heette, want daar heb je allicht een foto van geüpload. En de meisjesnaam van je moeder is ook terug te vinden, want zij behoort tot jouw familieleden op Facebook, en heeft wellicht ook een eigen account daar. Idem dito voor de school die je volgde, want wellicht behoor je tot de Facebook groep van oud-leerlingen.

Kortom: die veiligheidsvragen hebben nul komma nul waarde, en elke site die daarvan nog gebruik maakt als veiligheidsprocedure zou flink op zijn vingers getikt moeten worden. Veel slimmer is het gebruik van two-factor authentication via SMS bijvoorbeeld, waarbij een beveiligingscode gestuurd wordt naar jouw gsm-nummer.

En als een site dan toch enkel werkt met zo'n beveiligingsvragen, werk dan zelf een beveiliging in het antwoord in. In plaats van "Fikkie" te antwoorden op de vraag wat de naam was van je eerste huisdier, gebruik je een omweg. Bedenk een zin die je altijd zal gebruiken bij dergelijke antwoorden, gevolgd door het echte antwoord. Bijvoorbeeld: ditiseenantwoordopeendommevraagfikkie

Zo ben je tenminste nog een beetje beveiligd...
http://www.dailytechnewsshow.com/dtns-2499-light-the-way-to-tortillas/#more-3717
http://www.webpronews.com/your-security-questions-arent-providing-much-security-2015-05SIRI KRIJGT GEZELSCHAP: MICROSOFT BRENGT CORTANA NAAR ANDROID EN IOS
Deze week heeft Microsoft een glimps gegeven van de nieuwe app die het zal uitbrengen voor iOS en Android: Cortana! Dat is de virtuele assistent à la Siri en Google Now, die normaal gezien enkel in Windows zit, en nu dus een uitstapje mag maken naar concurrerende besturingssystemen.

Uiteraard zal de versie voor iOS en Android niet dezelfde machtiging hebben als de Windows variant, of als de in Android en iOS ingebakken eigen assistent. Het zal dus minder dingen kunnen doen zoals andere apps openen, of instellingen veranderen. (1)

Cortana uitbrengen voor deze andere besturingssystemen is weer een stap die past in de nieuwe strategie van Microsoft om op zoveel mogelijke toestellen aanwezig te zijn, ongeacht het besturingssysteem. Zo heeft het bedrijf verleden week een preview uitgebracht van zijn Office apps, die aangepast zijn aan aanraakschermen, en die op Android toestellen zullen draaien (2).

En volgens Venturebeat zou Microsoft akkoorden afgesloten hebben met fabrikanten zoals LG en Sony om Android tablets uit te brengen waarop meteen al Office staat, OneDrive en Skype. (3). Het lijkt er echt op dat Microsoft uit een diepe winterslaap wakker geschoten is, en in ijltempo probeert de achterstand in te halen die het opgelopen heeft op zijn concurrenten. Office daarbij als speerpunt gebruiken om zich een weg te banen bij die concurrenten is daarbij een slimme zet...

Tussen haakjes: volgens PC World is Cortana echt veel leuker dan Siri of Google Now. Lees het zelf maar... (4)
http://techcrunch.com/2015/05/26/microsoft-brings-cortana-to-ios-and-android-with-companion-app/?ncid=rss
http://www.zdnet.com/article/microsoft-rolls-out-touch-first-office-apps-preview-for-android-phones/
http://venturebeat.com/2015/05/26/microsoft-partners-with-lg-sony-other-oems-to-sell-android-tablets-featuring-office-onedrive-skype/
http://www.pcworld.com/article/2148940/ask-cortana-anything-sassy-answers-to-58-burning-questions.html#tk.nl_todayIPHONE BEZITTERS: HOPELIJK OVERKOMT JOU DIT NIET!
Dit verhaal laat ons denken aan einde jaren negentig, toen het "chatten" via het internet nog in zijn kinderschoenen stond, en IRC de tool was waarmee je chatte. Het verzenden van een afbeelding of multimediabestand moest je dan et een DCC doen, een Diret Communication Chat, maar dan kon de afzender je meteen ook een virus of andere malware toesturen. Er waren "bots", die ervoor zorgden dat een "channel" bleef bestaan, en dat er "@ops" waren, die de macht hadden om bepaalde ongewenste chatters te "kicken", dus uit het kanaal te wippen. Een wondere tijd.

En dan gebeurde het plots dat je, om een onbekende reden, je internetverbinding verloor, en je computer bevroor. Het enige wat je kon doen was je computer te herstarten. De reden, zo bleek later, was de "ping des doods" - andere chatters die een "ping" naar jouw IP-nummer stuurden (dat in IRC toen heel duidelijk zichtbaar was), met een malware code zodat jouw computer of jouw verbinding ging hangen. Wie meer wil weten over die Ping of Death kan bij WIkipedia terecht (1).

Het enige wat je uit die historie moet onthouden, is dat een aantal script kiddies er niets beter op vonden dan die ping of death te verpakken in een tool die letterlijk iederéén kon downloaden, en dat het dan gewoon een spelletje pesten werd, om elkaar te bekogelen met deze Ping of Death.

Dit verhaal wordt, zoveel jaren later, herhaald, en wel met een sms-boodschap naar iPhone bezitters. Wie een boodschap met een bepaald inhoud ontvangt via iMessage of SMS, dan zal die tot zijn verbazing zien dat zijn iMessage crasht, of zelfs zijn hele phone blijft hangen en gaat herstarten.

De inhoud van die boodschap bestaat uit een bepaalde string, vergezeld van een aantal symbolen en Arabische karakters. Het fenomeen werd voor het eerst gesignaleerd op Reddit, en uiteraard waren er "leukerds" die er niets beter op vonden dan hun vrienden te pesten door via deze boodschap hun toestel onklaar te maken.

Meer lees je bij MacRumors. (2) Om maar te zeggen: in al die jaren is er niet veel veranderd, en mensen blijken elkaar nog altijd héél graag de duvel aan te doen...
http://en.wikipedia.org/wiki/Ping_of_death
http://www.macrumors.com/2015/05/26/ios-bug-crashing-iphones-with-text-message/BRUNA LAAT JE MET BLIYOO ONBEPERKT LEZEN
Het wordt door sommigen de Netflix voor e-books genoemd: uitgeverij Bruna biedt je voortaan de mogelijkheid om, mits betaling van een maandelijks abonnement, zoveel e-boeken en/of magazines te lezen als je zelf wil.  Alhoewel dat "zoveel je zelf wil" echt wel relatief is: je mag 3 boeken per maand op je leesplank zetten, en die dan inwisselen.  Er zijn verschillende formules mogelijk: e-boeken (9,95 per maand), magazines (9,95 per maand) of een combinatiepakket voor e-books én magazines voor 14,95 euro per maand)

Een aantrekkelijk aanbod - maar net als bij Netflix is het de eigenlijke inhoud van het aanbod die telt. Want kan je voor die 9,95 euro per maand ook echt de boeken lezen die jou interesseren? Gelukkig kan je een maand gratis het aanbod uitproberen, zodat je kan zien of je wel voldoende boeken naar jouw smaak vindt. Voorlopig lees je de boeken enkel via de app, die je op je smartphone (iOS of Android) installeert. Een samenwerking met e-reader toestellen zou in de maak zijn.

Wij brachten een vluchtig bezoek aan het aanbod van bliyoo (konden ze nu echt geen andere naam kiezen - waar zou die trouwens vandaan komen???). Het aanbod boeken leek ons eerder beperkt. In het genre "spannende boeken" waren er slechts 277 e-boeken te vinden, en dat is bitter weinig....

Tussen haakjes: wanneer je als Belg denkt dat je Bruna op bruna.be gaat vinden, dan denk je verkeerd. De domeinnaam staat te koop, zo lees je op dit webadres. Wat ofwel betekent dat Bruna geen belangstelling heeft voor deze Belgische poot van zijn uitgeverij, ofwel dat de huidige eigenaar veel, heel veel geld vraagt van Bruna om deze domeinnaam in handen te krijgen..
http://www.belgamediasupport.be/opr/Eerste-abonnement-op-onbepe.../
http://prs.belgamediasupport.be/l/50079
http://www.bruna.nlGOOGLE WIL DE WERELD TOEGANKELIJKER MAKEN
Eerst dit: Google heeft donderdag avond plaatselijke tijd zijn Google I/O conferentie gehouden; heel veel aankondigingen, maar wij verkiezen om al dat nieuws even te laten bezinken. Maandag krijg je van ons meer over deze aankondiging.

Het is al vaker gezegd: met al onze technologische vooruitgang denken we té vaak aan amusement, waar het grote geld natuurlijk te vinden is, en niet vaak genoeg aan het écht verbeteren van de wereld. Door die bijvoorbeeld toegankelijker te maken voor mensen met een handicap.

In een toch wel mooi gebaar heeft Google aangekondigd dat het 20 miljoen dollar wil uittrekken om daaraan te verhelpen. Het Google Impact:Disabilities programma wil ervoor zorgen dat ook mensen met een handicap overal toegang krijgen.(1)

Daarbij wordt aan het grote publiek gevraagd dat zij What If (Wat als...) vragen zouden indienen, en dat start-ups en uitvinders dan op zoek zouden gaan naar een antwoord op die vraag. Vragen en antwoorden kunnen tot 30 september ingediend worden op onderstaand adres. (2)

Tussen haakjes: het is niet zo dat Apple en Microsoft niets doen voor mensen met een handicap. De Apple producten staan ervoor bekend dat hun interface zo gebruiksvriendelijk uitgedacht is, dat bijvoorbeeld zelfs blinden kunnen werken met een aanraakscherm. En ook Microsoft heeft een heel labo dat aan de toegankelijkheid van zijn producten sleutelt. Op de derde link vind je een indrukwekkend staaltje daarvan.
http://www.engadget.com/2015/05/26/google-to-create-universal-access-for-people-with-disabilities/?ncid=rss_truncated
http://get.google.com/disabilitiesimpactchallenge/
http://www.microsoft.com/enable/
FILMPJES VAN VIDEOBLOGSTER RUTH CRILLY VERBANNEN OP YOUTUBE
Er zijn in het verleden al wel meer gevallen geweest waarbij bloggers op de vingers getikt werden omdat zij geen duidelijkheid verschaften over het feit dat zij artikels schreven in opdracht van bepaalde bedrijven. Vele bloggers en nieuwssites hebben ondertussen een gezonde ethiek geadopteerd, om het telkens duidelijk te vermelden wanneer zij een al dan niet permanente commerciële band hebben met een product waarover zij schrijven. Vaak zal je dus in een artikel of podcast de vermelding "full disclosure" tegenkomen, waarin een mogelijke band bekend gemaakt wordt. Zo weet de lezer, kijker of luisteraar dat het artikel of de uitzending in kwestie mogelijk een iets te positief beeld schetst van het product.

Een gezond principe - ook bij radio- en tv-uitzendingen wordt immers nagegaan of programma's geen sluikreclame vertonen. En vaak worden programmamakers op de vingers getikt, zoals de detectivereeks Witse voor het gebruik van de Lexus auto's. Tot nu toe echter hebben wij nog geen protest gezien tegen het gebruik van Samsung of Apple logo's in programma's... maar dit terzijde.

Nu steeds meer vloggers op YouTube een eigen publiek ontwikkelen, en een soort zender worden, kijken de media-regulatoren ook nauwlettender erop toe dat ook zij de regels van fairplay volgen. En zo kon het gebeuren dat Ruth Crilly, een dame die een veel bekeken reeks heeft op YouTube over het aanbrengen van make-up, op de vingers getikt werd omdat zij niet of niet duidelijk genoeg vermeldde dat haar filmpjes eigenlijk reclame waren voor Max Factor producten, die de vlogster sponsorden.

Een beslissing die toch wel wat deining veroorzaakte in de blogosfeer. Meer hierover bij The Independent en bij Pressetext.
http://www.independent.co.uk/news/business/news/proctergamble-youtube-beauty-vlog-banned-by-advertising-standards-authority-10278727.html
http://www.pressetext.com/news/20150528003JE VRIENDEN STALKEN VIA FACEBOOK? DEZE EXTENSIE BEDIENT JE OP JE WENKEN!
(Tussen haakjes: dit artikel bij Medium.com begint met een "Full disclosure", waarover wij in het vorige artikel spraken. Maar in dit geval gaat het enkel om het feit dat de auteur ervan volgende maand stage gaat lopen bij Facebook, terwijl het artikel zelf daar niets mee te maken heeft).

De auteur van het artikel had namelijk een extensie bedacht waarmee je op een landkaart de boodschappen via Facebook Messenger zichtbaar kan maken. Het is immers zo dat bij Messenger vaak de locatie meegestuurd wordt vanwaar de boodschap verzonden wordt. Je zou nu denken: wie is nu zo gek om als het ware een uitnodiging om gestalkt te worden, door voortdurend zijn GPS aan te hebben, en die locatie voortdurend te delen? Maar het blijkt dat bij de mobiele app voor Facebook deze opties standaard zo ingesteld staan, bij àlle boodschappen die je verstuurt.

De auteur was hierdoor geïntrigeerd, en schreef een extensie die deze Messenger boodschappen op de kaart kon zetten. Hij kwam tot de vaststelling dat de lengte- en breedtegraad vermeldingen in de GPS data meer dan 5decimalen hadden, waardoor die plaats zelfs tot op de meter na nauwkeurig bepaald werd.

De auteur, Aran Khanna, experimenteerde nog wat meer, en kwam tot de vaststelling dat hij heel wat informatie kon halen uit die gps data, en zo als het ware zijn vrienden zou kunnen stalken, als hij dat zou willen.

Het hele verhaal kan je bij Medium lezen. De auteur vertelt er wel bij dat Facebook aangekondigd heeft dat de data, waarvan de extensie gebruik maakt, eigenlijk niet zichtbaar hadden mogen zijn, en dat dit "lek" snel gedicht zou worden. Maar wij onthouden alvast dat dit weer een van de gevallen is waarbij de gebruiker, onwetend en argeloos, zijn privacy in gevaar brengt.
https://medium.com/@arankhanna/stalking-your-friends-with-facebook-messenger-9da8820bd27d


 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!ECHTE RACE IN EEN ECHTE AUTO... MET EEN VIRTUELE HELM OP!
Castrol EDGE kondigt een wel erg speciale nieuwigheid aan: racer Matt Powers, professional in de Formula Drift races, zal als eerste de Titanium Trial race rijden. Daarbij zal Powers in een Roush Stage 3 Mustang zitten, met een virtual reality helm op.

Het lijkt op een videogame, waarbij de auto door een waanzinnig landschap scheurt, met neerstortende rotsblokken, tunnels, afdalingen van steile rotsen en meer. Het landschap reageert op elke beweging die de piloot met zijn lichaam maakt.

Het geheel is natuurlijk een staaltje spitstechnologie, bedoeld om de kracht van de Castrol motorolie aan te tonen. Toch indrukwekkend - de beelden kan je zien op de eerste link, en bij het persbericht op de tweede link vind je extra informatie.

http://po.st/VirtualdriftGLOBAL
http://www.belgamediasupport.be/pressrelease/general-detail.do?originalId=46774&language=NL
PHILIPS MAAKT VAN LED LAMPJES EEN INDOOR GPS SYSTEEM VOOR SUPERMARKTEN
Dit artikel gaat over een technologie die eigenlijk twee gedachten combineert. Enerzijds het feit dat lampen toch nodig zijn om te verlichten, maar dat je evengoed hun aanwezigheid en de energie die zij verbruiken, kan aanwenden om extra functies toe te voegen. En anderzijds het feit dat GPS wel goed werkt wanneer je buiten bent, maar niet zo goed wanneer je binnen bent, in een grote supermarkt bijvoorbeeld. En dat het ideaal zou zijn indien er een systeem bestond dat je binnenshuis dus kan gidsen - iets wat al geprobeerd wordt met beacons of bakens, waarvan de iBeacons van Apple een voorbeeld zijn.

De afdeling verlichting van Philips heeft dus een navigatiesysteem ontwikkeld voor binnenshuis, waarmee jouw smartphone je kan begeleiden naar de rayons waar je de spullen vindt die je nodig hebt. De technologie die daarbij gebruikt wordt is Visible Light Communicationi of FLC. Daarbij wordt een code uitgestraald die niet zichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel door een app opgevangen kan worden. Je moet wel op je smartphone de app aanzetten, en je toestel horizontaal houden. De camera vooraan zal dan de VLC kunnen lezen, zodat de app weet waar je bent. Vervolgens word je begeleid naar de plek waar je moet zijn.

In Frankrijk wordt de technologie al gebruikt in de Carrefour supermarkt van Rijsel (Lille). De klanten zouden nu beter hun weg vinden, en bovendien zou Carrefour zo veel besparen op energiekosten voor verlichting. Het mooie aan het systeem is bovendien dat VLC volledig passief is - jouw toestel vangt wel de signalen op van de LED-lampen, maar die sturen zelf geen informatie uit, noch ontvangen zij informatie van jouw toestel. Dit in tegenstelling tot de beacons, die zowel reclameboodschappen naar jou kunnen storen, als informatie over de aanwezigheid van jouw toestel kunnen opslaan. Raad eens aan welke technologie wij, als gebruiker, de voorkeur geven - en welke de winkels verkiezen om advertenties te sturen en meer over jou te weten te komen?
http://www.engadget.com/2015/05/22/philips-led-vlc-navigation/


 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop


*** Kingston Digital introduceert 960GB Business-Class SSD
• Grote capaciteit KC310 verdubbelt opslagruimte van bestaande Kingston Business SSD’s
• Eight-channel controller biedt high level SATA 3 performance
• Gevorderde flash ECC biedt end-to-end data bescherming
http://lewispr.cmail1.com/t/ViewEmail/j/A872BC27A2D80932/BB8FC57A25B56BE06707B176AE29F890

***Skype voor rechter voor weigering medewerking strafonderzoek
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/1.2350800


[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Mensen zijn gevangenen van alles wat ze niet bezitten.
-Anwar Sadat-


De nieuwe oogst


   

GRATIS TEMPLATES VOOR POWERPOINT: SMILETEMPLATES

Verleden week waren wij begonnen met een reeks over templates, sjablonen dus, die je kan gebruiken in de presentatie-tool van Microsoft: PowerPoint. Je kon al lezen dat de website van Microsoft zelf heel wat gratis templates biedt. Deze site doet dat ook: SmileTemplates.
De sjablonen zijn netjes ingedeeld in categorieën: business, opvoeding, gezondheid, natuur, technologie, en meer.
Het artikel van MakeUseOf waarop deze reeks gebaseerd is, raadt alvast Autumn Leaves aan, een template dat enerzijds rustgevend is door zijn groene tinten, maar tegelijk levendige kleuren bevat.
http://www.smiletemplates.com/free/powerpoint-templates/0.html
http://www.smiletemplates.com/powerpoint-templates/autumn-leaves/02943/


Gratis templates voor PowerPoint: TemplatesWise
Bij deze site vind je een uitgebreide collectie erg knappe templates. Er zijn iets minder categorieën als bij de site, vermeld in het vorig artikel, maar je vindt wel 6 hoofdcategorieën: algemeen, abstract, business, financien, natuur, en reizen.
Ook hier geeft MakeUseOf een favoriete teplate: Lightbulbs.
http://www.templateswise.com/
http://www.templateswise.com/detail/link-241.html


GRATIS TEMPLATES VOOR POWERPOINT: FPPT
FPPT staat voor Free PowerPoint Templates.De site is eenvoudig van ontwerp, en bevat vele eenvoudige templates. Maar eenvoud is vaak aangewezen bij een template, omdat je de aandacht vooral wil vestigen op de tekst, niet op de achtergronden.
Om een template te vinden is het helaas eerder een gelukstreffer - het is niet echt gemakkelijk om de aanwezige templates te doorbladeren, en er zijn geen kwoteringen van andere gebruikers of een andere indicatie zoals het aantal downloads, die je kunnen helpen bij het maken van je keuze.
http://www.free-power-point-templates.com/themes/


GLEEDEN: DE SITE WAARVAN JE NIET WIL DAT MEN WEET DAT JE ER LID VAN BENT!

Wat moet je doen met een site die zichzelf profileert als een site voor mensen die overspel willen plegen? En daarbij als verkoopsargument gebruiken dat het heel moeilijk wordt om betrapt te worden - omdat de site zichzelf na x tijd (door jou in te stellen) uitschakelt, waarna opnieuw ingelogd moet worden. De bedoeling is natuurlijk dat je partner jouw mobieltje niet van de tafel kan grissen wanneer jij even de kamer uit bent, en daar compromitterende berichten vindt...
De site is in verschillende talen beschikbaar, maar niet in het Nederlands.
http://www.gleeden.com


GRATIS TEMPLATES VOOR POWERPOINT: POWERED TEMPLATE
Deze site bevat heel veel templates die je gebruiken kan in je PowerPoint presentaties, en veel daarvan zijn gratis.  Helaas is het bij sommige daarvan ook te zien dat ze "goedkoop" zijn, maar je kan natuurlijk altijd zelf wat aan de slag gaan met kleuren enz.
[Taal: ENG]
http://www.poweredtemplate.com/free-ppt-powerpoint-templates.html


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: GOEURO

Een zoekmachine om een trip te plannen, waarbij je zowel trein, bus als vliegtuig in je reisplannen kan opnemen. Je kan de reistijd én de kosten vergelijken. En bovendien kan je ook meteen kijken of er een logies met AirBnB in de buurt is!
[Taal: NL]
http://www.goeuro.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: KAAPSTADMAGAZINE
Het Zuid-Afrikaans, dat eigenlijk een afgeleide is van het Nederlands, is enorm creatief wanneer het aankomt op het bedenken van nieuwe woorden. In dit artikel leer je enkele van die woorden, zoals Duikweg (een weg die onder een andere door duikt, dus een tunnel eigenlijk. Om van te snoepen...
[Taal: NL]
http://www.kaapstadmagazine.nl/nieuws-zuid-afrika/leukste-afrikaanse-woorden/10_22_16914


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: 365.BE

Het mooie weer komt er weer aan, en dan kriebelen onze benen om lekker te gaan stappen - niet in de kroegen, maar langs velden en wegen. Deze website laat je je trips in België plannen, waarbij je musea kan combineren met pretparken, boottochtjes en meer. Kortom: een toeristische zoekmachine.
[Taal: NL]
http://www.365.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: HOE DURVEN ZE?
Even een opmerking op voorhand: het feit dat we deze online documentaires hier vermelden, wil niet zeggen dat we achter de inhoud en de strekking ervan staan. Maar we vermelden deze reeks van 5 documentaires wel omdat het een voorbeeld is van de verspreiding van reportages buiten de reguliere media zoals de klassieke tv-kanalen.
Deze reeks gaat over de financiële crisis, en geeft een interpretatie over de oorzaken ervan.
[Taal: NL]
http://buybuyeurope.eu/nl#.VWMY8kY2USS


VRIJDAG MULTIMEDIA: DE BESTE BELGISCHE PERSFOTO'S
Eind april werden de Nikon Press Photo Awards 2014 uitgereikt. Dat zijn de Belgische prijzen voor de beste persfotografen. Alle foto' kan je in de BOZAR in Brussel bekijken, maar bij Knack kan je alvast de foto's zien van de winnaars in de verschillende categorieën.
[Taal: NL]
http://www.knack.be/nieuws/belgie/in-beeld-de-beste-belgische-persfoto-s/article-normal-564007.html


VRIJDAG MULTIMEDIA: BOOKWORM

Een uitdaging. Je moet door Engelse woorden te vormen in een doorloper, punten scoren. Maar je moet bepaalde letters gebruiken, want wanneer je dat niet doet, en zij bereiken de onderkant, dan is het "game over". En anderzijds kan je dan weer extra punten verdienen door andere letters die oplichten te gebruiken in je woord. Een uitdaging!
http://www.popcap.com/games/bookworm/online
Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/(Wat een drone aan beelden kan brengen...)
Schitterende drone-beelden van de grootste grot ter wereld!
http://www.belgiancowboys.be/travel/schitterende-drone-beelden-van-de-grootste-grot-ter-wereld*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

(Twee verhalen over onze viervoeters, de ene rijk, de andere arm...)
- Dakloze krijgt gestolen hond terug na internetcampagne
http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet/article/detail/4041166/2015/05/27/Dakloze-krijgt-gestolen-hond-terug-na-internetcampagne.dhtml
- Rijke Chinees koopt twee Apple horloges voor zijn hond
http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/4041990/2015/05/28/Rijke-Chinees-koopt-twee-Apple-horloges-voor-zijn-hond.dhtml

 
 *** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
 (tja, wij houden nu eenmaal van deze trackers)
Konig lanceert eigen activiteitstracker
Het toestel moet je helpen om een gezondere levensstijl te ontwikkelen en houdt je BMI in de gaten. De activiteitstracker komt ook met een ingebouwde ...
http://www.elektrozine.be/ez/article/9215/Konig-lanceert-eigen-activiteitstracker.html

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
(studenten lopen stage)
Studenten ontwikkelen start-ups in het Microsoft Innovation Center
https://www.digimedia.be/News/nl/18156/studenten-ontwikkelen-startups-in-het-microsoft-innovation-center.html

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

(hoofdtelefoons kunnen ook voor andere dingen gebruikt worden danvoor muziek!)
Review: draadloze Sennheiser RS195 hoofdtelefoon voor leeftijdgebonden gehoorverlies
http://computertaal.info/2015/05/28/review-draadloze-sennheiser-rs195-hoofdtelefoon-voor-leeftijdgebonden-gehoorverlies/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

²(krijgt Windows Phone dan toch een kans?)
Belfunctie WhatsApp verschijnt in bèta voor Windows Phone
http://tweakers.net/nieuws/103373/belfunctie-whatsapp-verschijnt-in-beta-voor-windows-phone.html

*** DATANEWS
http://www.datanews.be
(Een Belgische uitvinding!)
'Laboratorium-op-chip' van Imec moet revolutie teweegbrengen in gezondheidszorg
http://datanews.knack.be/ict/laboratorium-op-chip-van-imec-moet-revolutie-teweegbrengen-in-gezondheidszorg/article-normal-574099.html


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

(Zalando en co, here I come!)
Paypal vergoedt vanaf nu retourkosten van online bestellingen in België
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/paypal-vergoedt-vanaf-april-2015-retourkosten

 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
SLIMMER WERKEN MET OUTLOOK: INSTANT NIEUWE AFSPRAKEN OF MAILS
Een heel simpele tip, maar wellicht heb je er nog niet bij stilgestaan. Maak je goed gebruik van Outlook, met zijn kalender, adressenboekje, takenlijst enz., dan zal je wellicht vaak switchen tussen die onderdelen. Maar wist je dat je een nieuwe afspraak of mail onmiddellijk kan creëren, zelfs wanneer je niet in je agenda of je mailgedeelte bent? Dat kan op verschillende manieren:
- Op het tabblad Start klik je op Nieuwe items, en kies je het gewenste deel (mail, afspraak, contactpersoon...)
- Gewoon rechtsklikken op het icoontje van Outlook in je taakbalk, en daar het gewenste onderdeel kiezen.


SLIMMER WERKEN MET OUTLOOK: AUTOMATISEER TERUGKERENDE TAKEN
Wanneer je een bepaalde taak vaak doet, zoals een inkomende mail doorsturen naar je collega, of een groep mensen uitnodigen voor een vergadering, dan kan je die taak automatiseren via Quick Steps. In je Outlook vind je reeds verschillende Snelle Stappen die je zo out-of-the-box kan toepassen, maar natuurlijk kan je ook je eigen Snelle Stappen aanmaken.
Je vindt deze optie in je Start tab, in het middengedeelte. Klik op het uitklapmenu rechts onderaan, om bestaande regels te bewerken en nieuwe regels te definiëren. Je kan hierbij allerlei acties inroepen: een mail vlaggen, verplaatsen of wissen.


BETER WERKEN MET OUTLOOK: REGELS VOOR JE MAILS
In je Start tabblad heb je, bij het gedeelte Verplaatsen ook een kop Regels. Die kan je eveneens gebruiken om regels aan te maken om mais te behandelen. Het beste selecteer je eerst al een mail, vooraleer de regel aan te maken, want zo staat de afzender reeds meteen vermeld in het dialoogvenster. De regel zal dan voor alle toekomstige mails van die afzender gelden. Maar je kan ook andere criteria als basis gebruiken: afzender, bestemmeling, grootte, datum en meer. Ook hier weer kan je bepaalde acties koppelen aan de mail: verplaatsen, een melding laten weergeven enz. Via het vak Geavanceerde opties krijg je nog meer mogelijkheden om de criteria te bepalen. 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


BLOBBY VOLLEY 2: SPELLETJE
Met dit progje, dat je zowel voor de desktop als voor je Android of iPHone toestel kan spelen, waag je je aan een spelletje Volleyball. Je speelt het spel met één of twee spelers. En na wat oefenen is het een heel gezellig en spannend spel, vooral wanneer je tegen een medespeler speelt via een LAN netwerk.
http://blobby.sourceforge.net/


SNIPPINGTOOLPLUS: GEAVANCEERDE SCHERMAFDRUK MAKEN

Deze tool laat je niet alleen toe om op eenvoudige wijze een schermafdruk te maken, je kan ook meteen en stukje daarvan uitknippen wanneer je enkel dat gedeelte nodig hebt. Bovendien kan je met de tool meteen het resultaat uploaden via FTP, naar Beeldensite Imgur, enz.
http://snippingtoolpluspl.us/features/


SLACK: NU OOK VOOR WINDOWS
Elke week loggen honderdduizenden desktop-gebruikers vanuit hun browser in Slack in, de online samenwerkingstool. Ze moeten wel, want er was tot voor kort geen software voor de desktop. Die is er nu wel. In het persbericht van Slack zelf lees je er meer over. De tool draait op Windows 7 en hoger, en zelfs op de nieuwe Windows 10 Preview.
http://slackhq.com/post/113969353750/slack-for-windows
https://slack.com/ssb/download-win


SAVE TEXT TO FILE

Firefox extensie
Vind je iets interessant op het internet, dat je wil bewaren om later te gebruiken, dan is wellicht je eerste reactie om die pagina te bookmarken. Om ze later dan niet meer terug te vinden tussen al die honderden bookmarks die je al had.
Deze tool kan helpen: bij de add-on selecteer je het gedeelte van de tekst dat je interesseert, klik je rechts, en selecteer je uit het dialoogmenu Save to File > Save. Het fragment zal bewaard worden als een .txt bestand, met de titel HIghlightedText-26-05-2015.txt bijvoorbeeld. Je kan echter zelf ook de naam van het bestand wijzigen. Meer uitleg bij BetaNews.
http://www.downloadcrew.com/article/33235-save_text_to_file_264_for_firefox
http://betanews.com/2015/04/05/save-text-to-file-is-a-handy-research-tool-for-firefox/


PERISCOPE NU OOK OP ANDROID
De erg populaire app Periscope, eigendom van Twitter, is nu ook verkrijgbaar voor Android gebruikers. Met Periscope kan je live beelden streamen aan je Twitter volgers, die commentaar kunnen toevoegen. Als extraatje zal iemand die een streaming uitzending plant, dat via een melding aan zijnvolgers kunnen laten weten.
http://www.cnet.com/news/twitters-hot-periscope-arrives-on-android/
https://blog.twitter.com/2015/periscope-on-android-is-here-1


TELEGRAM VOOR DESKTOP
Windows - 12,5 MB - freeware
Telegram is een alternatief voor messenger-dienst WhatsApp. Ook hier zijn de boodschappen die je verstuurt via de app versleuteld en dus veilig. Er bestaan apps voor je smartphone, maar er is dus n ook een versie voor de desktop.
http://www.chip.de/downloads/Telegram-for-Desktop_67761951.html
https://desktop.telegram.org/


VRIJDAG APP-DAG: OFFICE LENS VOOR ANDROID

Office Lens ANdroid is nu beschikbaar in de Google Play Store. De app werd oorspronkelijk uitgebracht voor Windows Phone (in maart 2014), gevolgd door een iPhone App in april 2015. En nu is er dus ook de Android versie. Die was eerst een maand lang enkel in beta, om gebruikers de gelegenheid te geven commentaar en suggesties te ventileren. Rekening houdend met die opmerkingen werd dan de uiteindelijke Android versie officieel uitgebracht.
Bij het blog van Microsoft lees je welke mogelijkheden deze app biedt.
http://blogs.office.com/2015/05/27/office-lens-android-now-available-at-google-play-store/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.officelens


VRIJDAG APP-DAG: SPOTLIGHT STORIES APP NU OOK VOOR NIET-MOTOROLA TOESTELLEN
Deze app was al langer beschikbaar voor mensen met een Motorola-toestel. Hij maakt gebruik van de ingebouwde Spotlight Player app.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.spotlightstories


 

 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Men moet zich ervoor hoeden slaaf te worden van zijn onafhankelijkheid.
-Hans Krailsheimer-