DE NETTIES-VERKIEZING:
het hoe en waarom
Eerst even het waarom uitleggen. Traditioneel worden tegen het einde van het jaar verkiezingen gehouden in allerlei categorieën, ook op internet-gebied. Dat daarbij altijd (dezelfde) grote sites met de prijzen gaan lopen, was de Netties-redactie al jaren een doorn in het oog.


Daarom werd in het jaar 2008 voor het eerst besloten onze eigen verkiezing te houden, die de nadruk moet leggen op privé-initiatief. Enkel kleinschalige projecten komen in aanmerking voor nominatie en selectie.

De respons was erg positief, en de lezers én de bekroonde sites reageerden erg enthousiast. Daarom ook dat wij eind 2013  met trots voor het 6e jaar op rij de organisatie van deze verkiezing op touw zetten.

Voor dit jaar hadden wij echter een nieuwigheid gepland: wij wilden het terrein van de verkiezing uitbreiden.  Naast websites wilden we ook de beste Nederlandstalige apps en podcasts bekronen.

Dat plan is slechts gedeeltelijk geslaagd. Voor de podcasts ontvingen wij wel nominaties en resultaten van de jury, maar voor de apps helaas niet.Daarom worden er dit jaar de prijzen uitgereikt aan:

- in de categorie "websites"
* de eerste 3 websites uit de categorie in de algemene rangschikking

* de winnaar in de categorie Nut voor de Gemeenschap
* de winnaar in de categorie Originaliteit
* de winnaar in de categorie Lay-out


- in de categorie "podcasts":
de winnaar


De spelregels van de verkiezing


De verkiezing verloopt als volgt. Onze lezers nomineren hun favoriete sites. Onze deskundige jury beoordeelt deze sites op nut voor de gemeenschap, originaliteit van het idee, en lay-out.

Want dat is wat wij willen bekronen: mensen die zelf een initiatief nemen, dat de hele gemeenschap ten goede moet komen.Wij noemden deze verkiezing de NETTIES- verkiezing:

N Nederlandstalig
E Eigen project
T Taalvaardig
T Taakgericht
I Innovatief
E Ergonomisch
S Stijlvol


Met andere woorden: voor deze verkiezing komen enkel sites in aanmerking die voldoen aan volgende criteria:

- Nederlandstalig

- Geen vertaling van een buitenlands concept naar Nederland/Vlaanderen, en ook geen website van een grote uitgever; de voorrang wordt gegeven aan sites die gemaakt zijn door gewone mensen of kleine bedrijven

- Verzorgde taal

- Nut hebben voor de gemeenschap (dus niet een site die enkel reclame maakt voor zichzelf)

- Vernieuwend is (sites die in het verleden meegedaan hebben, komen enkel in aanmerking indien zij iets echt vernieuwend aan de site toegevoegd hebben)

- Gebruiksvriendelijk is, en bij voorkeur ook voor mensen met een visuele handicap

- Een verzorgde lay-out hebben


De uitslagen van de vorige jaren vindt u hier:
Jaar 2008
Jaar 2009
Jaar 2010
Jaar 2011
Jaar 2012


Deze verkiezing zou niet kunnen bestaan, als wij niet de steun hadden van onze vele lezers, de jury, en de PR agentschappen die gezorgd hebben voor leuke prijzen!


Onze juryHet vele werk werd natuurlijk gedaan door onze deskundige jury, die de sites bezocht en testte. Zij zijn:

- Marijke Pante
Doorwinterde surfster, bekend met alle sociale werelden en zelf ervaren in het programmeren

- Nancy Verbrugghe
Een erg warme persoonlijkheid, die weet wat werkt op het internet en wat niet. Haar beoordeling van websites is vlijmscherp, maar perfect gefundeerd.

- Peter Van Deutekom
Een man met stijl: zijn fotografisch oog zorgt niet alleen voor prachtige foto's, maar ontdekt ook de schoonheid (of het ontbreken eraan) in websites.

- Eddy De Pauw
Al jaren trouwe lezer van dit e-zine, en altijd klaar met suggesties en tips. Hij bekijkt de sites vooral op hun praktisch nut.

- Hilde van Gool
Eindredactrice van dit e-zine, voor wie teksten en verzorgde taal belangrijker zijn dan de lay-out. Maar als beiden gecombineerd kunnen worden, is dat natuurlijk een plus!De nominaties


http://www.wandelwiki.be

http://www.homeworkforhousewives.be/
 
http://www.mijntuin.org

http://www.allesoverpaddenstoelen.nl/

http://www.iphoneclub.nl

http://www.visuelehandicap.be

http://www.zoekjeplant.be/

http://www.keukentheorie.net

http://www.vogelvisie.nl/

http://www.gratiscursus.be/

http://www.fietsnet.be/

http://www.kunst-aan-tafel.nu/

http://www.strijdbewijs.nl/

http://www.reclamefolder.nl

http://www.stripsuithedenenverleden.nl/Index.html

http://www.fraudehelpdesk.nl/home

http://www.pctuts.be

http://www.veldbloemen.be/

http://www.ibanbic.be/

http://www.seniorennet.be

http://www.virtuele-tour.be

http://www.rijm.nu/

http://www.weerstationheist.be/

http://members.ziggo.nl/euroverzamelaar/euromunten.html

http://www.handbalclubschoten.be

http://www.jerm.nl/strcdisbn/strcdisbn.html

https://www.cursuswebsitesbouwen.nl/

http://dienstplichtdocumenten.blogspot.nl

http://dienstplicht.blogspot.nl

http://gnvdnostalgie.blogspot.nl
De lezers die nomineerden:


Dit jaar danken wij de volgende lezers voor het aanbrengen van sites:

Jan Van Reeth

Nedsites

Hendrik De Busschere

Nico Hamerlinck

Wim Leurinck

Kim Bols

Eddy De Pauw

Fancis Vissers

Mathieu Kunen

Peter Jansen

Bart Simons

Hilde Van Gool

Eervolle vermelding

De Netties-redactie wil hiermee twee makers van websites speciaal vermelden, omdat zij, ondanks hun moeilijke fysieke omstandigheden, getuigen van initiatief en zin om hun kennis met anderen te delen.


Het gaat met name om Peter De Smet, (www.gratiscursus.be) die ondanks zijn MS dag na dag blijft verder werken aan de cursussen die hij maakt en geheel belangeloos ter beschikking stelt van de internauten.


En anderzijds om Kim Bols, slechtziende. Met veel enthousiasme heeft zij een hele knappe website gemaakt (www.kimbols.be), waarin ze vertelt over haar eigen leven, maar ook veel tips geeft die blinden en slechtzienden van pas kunnen komen, o.a. over computers en internet, maar die ook voor de anderen nuttig zijn, zoals de tips over de omgang met blinden en slechtzienden


Wat deze twee mensen doen, ondanks hun moeilijke fysieke omstandigheden, mag een lesje zijn voor velen...

NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg

Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71


Wij danken de vele mensen die nu 

of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week


NeTTieSNETTIES Verkiezing

Beste Nederlandstalige website 2013 (privé-initiatief)
Categorie Websites
Algemene Rangschikking


Plaats 1: WandelwikiWat: Het motto van Wandelwiki is: 'Voor wandelaars door wandelaars'. Het opzet is om wandelingen ter beschikking te stellen van een groot publiek en op die wijze mensen aan te zetten om te wandelen, te bewegen en de natuur te ontdekken. Geregistreerde gebruikers kunnen eigen wandelingen opladen en gratis delen met anderen. Dit opzet zit ook een beetje verscholen in de naam van de site. (Wiki) De baseline 'Simpelweg' werd gekozen om enerzijds de site te promoten en anderzijds aan te geven dat je niet veel nodig hebt om te wandelen. Bij wijze van spreken volstaan een paar goede schoenen.

Wie maakte de site?

Mijn naam is Jan De Wachter, een vitale 50 plusser (55), die samen met zijn vrouw Monique graag wandelt in de natuur. Ikzelf plan graag wandelroutes en Monique is een gepassioneerd fotografe, een goede combinatie dus om erop uit te trekken.

Ik werk bij Lokale Politie Antwerpen en ben verantwoordelijk voor de afdeling Informatie, vandaar de link met informatica.

Wandelwiki is ondertussen een uit de hand gelopen hobby en het Wandelwikiteam wordt versterkt door een gepensioneerde collega van mij en een heel leuke dame uit Nederland die het concept van de wandelpool heeft uitgewerkt. Zonder Staf en Ingrid zou de site niet meer te beheren vallen, zij dragen dagelijks hun steentje bij.

Hoe ontstond het idee voor de site? Het idee is ontstaan omdat ik op het werk een onderzoeksproject deed naar het mogelijk gebruik van Opensource software in de organisatie. Zo heb ik kennis gemaakt met Joomla. Om het geheel wat concreter te maken heb ik dan een wandelsite gemaakt op mijn lokale PC, op die manier kon ik de software beter testen.

Na een tijdje dacht ik waarom de site niet op het net plaatsen nu ik er toch zoveel tijd heb in gestoken. Tot mijn grote verbazing kreeg ik al snel een aantal positieve reacties en zo was de 'trein' vertrokken.
Wij hebben vorig jaar een heel jaar achter de schermen gewerkt om de site volledig te vernieuwen. De werkzaamheden zijn nog niet afgelopen want er moeten nog heel wat artikelen omgezet worden naar de nieuwe lay-out.

Ondertussen zijn er 980 wandelingen, in diverse Europese landen, ter beschikking van de gebruikers. Met statistieken ben ik niet zo bezig maar de laatste maal dat ik het gebruik heb bekeken waren er 6191 geregistreerde gebruikers en staat de teller op 1 830 242 hits (bekeken artikelen).

De belangrijkste drijfveer is dat wij heel veel positieve reacties krijgen en dat wandelingen effectief worden gedownload.


Commentaar van onze jury:
Marijke: Waw wat een mooie site is dit. Hier zit niet alleen de inhoud, maar ook de look perfect. Echt een pareltje!
Peter: Mooie heldere website waar binnen makkelijk te navigeren is.
Hilde: Een origineel concept: mensen wandelroutes laten invoeren, met foto's en extra informatie zoals of de trouwe viervoeter meemag, of de wandeling ook geschikt is voor mensen in een rolstoel, enz.  Je kan de routes ook sorteren op deze eigenschappen. De vormgeving van de site is licht, en je krijgt ook een handleiding over hoe je de site gebruiken kan.
Eddy: Knap om wandelingen te plannen, ook de app werkt goed, afdrukken als pdf is handig

Algemene score:
Nut voor de gemeenschap: 8,3
Originaliteit van het idee: 7,9
Lay-out: 8,6
Totaal punten: 24,8Plaats 2: Homework for HousewivesWat: Een site met tips & tricks for the helpless housewives: basis huishoudtips voor mensen die zelf het huishouden doen maar af en toe niet weten hoe je nu het meest efficiënt een bepaalde klus aanpakt.
We laten in ludieke video's poetsvrouwen aan het woord die uitleg geven over hoe je het kuisen van een badkamer aanpakt, hoe je de ramen lapt, hoe je een hemd moet strijken...
De vrouwen zijn anciens in het vak, ze spreken vanuit hun jarenlange ervaring als poetsvrouw bij particulieren of in een ziekenhuis bv. Ze geven ook advies over de poetsmiddelen zelf, welke je voor welke gelegenheid moet gebruiken en op welke materialen.
Elk videootje begint met een probleem van een jonge vrouw (een beetje grappig in scène gezet), en in het filmpje zelf geeft de poetsvrouw advies.

Op de site kunnen mensen kuisproducten winnen, kunnen ze advies vragen aan de poetsvrouwen en krijgen ze ook de kans om zelf poetstips te delen.

Doel is dat mensen huishoudtips delen en bijleren over het huishouden!
 
Wie maakte de site? Hoe ontstond het idee voor de site?  Dit is een project van Clementine productions, een audiovisueel bedrijfje. Clementine is het bedrijf van Barbara en Lieselot Dejonghe, en maakt in opdracht van bedrijven en organisaties films: voor KMO's maken we promospotjes, bedrijfsfilms, virale filmpjes. Voor multinationals maken we  interne communicatiefilms, testimonials, moodfilms, recruteringsvideo's, lipdubs.... We werken met een groot netwerk van professionele freelancers waardoor we steeds dé specialist in zijn vak op een bepaald project kunnen inschakelen.
De films die je op houseworkforhousewives.be vind zijn heel low budget en zijn niet te vergelijken met het type films die Clementine producties, maar binnen Clementine zien we H4H als een zijproject, een soort test platform voor de werking van sociale media.

Hoe zal de site evolueren?  We kregen bij de opstart in 2011 (toen nog een tumblr blog) meer dan 25000 bezoekers op één dag, door een vermelding in de krant van het initiatief. Maar toen de persaandacht wegviel verminderde dit aantal sterk. Vandaag schommelt het dagbezoek tussen de 100 à 1300 mensen. Jammergenoeg vindt nog niet iedereen de weg naar Homework for housewives als ze met een probleem zitten. Voor meer info over de reden van opstart verwijs ik u graag door naar een krantenartikel van in 2011(op onze facebook pagina). In 2013 hebben we de site hergelanceerd, nieuwe look, nieuwe layout. Hiervoor werken we samen met the homepage.be, een vriendin van ons.
De reacties op de site zijn doorgaans positief, al storen sommige mensen zich aan het west vlaams. We zouden veel meer bezoekers hebben als we de tips in het Engels zouden kunnen delen, maar dan verliezen we de naturel van onze poetsvrouwen. Bovendien is het budget van het maken van video's heel hoog... voorlopig weten we niet of we het project kunnne laten doorgaan omdat het wel heel tijdsintensief is. We zoeken eigenlijk financierders...Commentaar van onze jury:
Marijke:
Ziet er mooi uit, leuke filmpjes, best leuke site met handige tips (straks eens proberen met die citroenen in de microgolf!)
Peter: Mooi vormgegeven website welke gebruik maakt van de moderne technieken. Veel info die op een prettige manier wordt weergegeven.
Hilde: De titel van de site doet je het ergste vermoeden (verdien geld door thuis te werken), maar toch is dit waar het om draait: thuis werken. Allerlei tips voor thuis, in humoristische filmpjes gegoten. Ik ben fan!.
Eddy: Jonge dames en heren die thuis punten moeten scoren , zullen veel aan deze site hebben ; handige tips en reclamevrij, werkt op alle platformen en dat is een pluspunt
Nancy: Begrijp niet goed dat ze gekozen hebben voor een Engelstalige URL

Algemene score:
Nut voor de gemeenschap: 8,1
Originaliteit van het idee: 8,1
Lay-out: 8,3
Totaal punten: 24,5
Plaats 3: Mijn Tuin
Wat: MijnTuin.org is een sociaal netwerk voor Nederlandstalige tuinliefhebbers. Als lid van Mijntuin.org krijg je tuintips en -taken op maat van uw eigen siertuin/moestuin. MijnTuin.org heeft op dit ogenblik bijna 36.000 leden.
Mijntuin.org is een platform dat ontstond tussen enthousiaste internet gebruikers met een passie voor tuinieren.
Het doel is om onze tuin virtueel met onze omgeving te kunnen delen.
Via deze weg hopen we aan kruisbestuiving te kunnen doen, niet alleen om kennis uit te wisselen maar ook om prachtige tuinen van anderen te ontdekken

Wie maakte de site? De site werd bedacht en ontworpen door drie mensen.
- Dieter De Weirdt; hij studeerde af als Bachelor Multimedia & Communicatie Technologie aan de Hogeschool West-Vlaanderen (PIH). Hij is een allround webdeveloper die zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in webdesign. Sinds enkele jaren is Dieter gebeten door de tuin-microbe.
- Lieven Gekiere;
hij studeerde aan de Tuinbouwschool van Kortrijk en Melle. Na enkele omzwervingen in de groensector als tuinaanlegger en plantendecorateur ging Lieven in 1996 aan de slag als programmeur/webdeveloper. Zijn tuin is en blijft zijn grootste passie.
- Maarten Cammaert
tot slot is een webdeveloper die het meeste van zijn tijd spendeert aan het ontwikkelen en bedenken van Flash, Flex, AIR of PHP applicaties. In de rest van zijn vrije tijd heeft hij vooral veel plezier met games en zijn moestuin.

Hoe ontstond het idee voor de site?
Het begon allemaal op Twitter. Als fervente sociale-media gebruikers wilden we niet alleen ons sociale leven delen, maar ook het leven in onze tuin in kaart brengen.
Toch was het web anno 2010 voor het tuingebeuren nog zeer passief.
De gebruiker gaat zelf op zoek naar antwoorden op zijn tuinvragen of problemen.
Om hier verandering in te brengen trokken we onze stoute schoenen aan, en wilden we een nieuwe weg bewandelen.
Kunnen we een systeem ontwerpen dat gepaste informatie automatisch naar de gebruiker stuurt? ...en MijnTuin.org was geboren!

Commentaar van onze jury:
Marijke:
deze was 2e in 2009, maar blijft zeer goed en is toch al veel veranderd sindsdien. Ik ben fan!
Peter:  Ziet er goed en zeer professioneel uit.
Hilde: Een erg handige site, vooral omdat je ook met de gratis account heel wat mogelijkheden krijgt - en het "Plus" abonnement echt niet duur is (24euro per jaar). Het feit dat je je To-do lijst in je mailbox kan krijgen, is ook een pluspunt. Erg veel knappe tools, zoals: een foto uploaden en dan vragen aan anderen wat die plant is; de zadenbib, enz. Er bestaat ook een app, en een heus API dat ontwikkelaars kunnen gebruiken. De vormgeving is duidelijk modern, geen enkele opmerking over!
Eddy: Als je een tuin hebt is deze een must, goede uitleg over bloemen en planten.
Nany:

Algemene score:
Nut voor de gemeenschap: 8,2
Originaliteit van het idee: 7,8
Lay-out: 8,1
Totaal punten: 24,1Beste Nederlandstalige website 2013 (privé-initiatief)
Categorie Websites
Winnaar in de categorie "Nut voor de gemeenschap"
Alles over paddestoelenWat? Op de infopagina staat o.a. dit: "...beoogt alle denkbare informatie over het onderwerp [paddenstoelen] bijeen te brengen, zodat deze kan worden gebruikt voor educatieve doelen, zowel in het onderwijs als daar buiten."

Wie maakte de site? Aldert Gutter. Amateurmycoloog, webmaster en 35 jaar lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging (NMV) en docent biologie, sinds 2013 gastdocent Universiteit Utrecht. Het project is een geheel eigen initiatief, maar door mij verbonden aan de NMV om gewicht te geven. de NMV is overigens erg blij met dit project en dat geldt voor alle Nederlandstalige mycologen, vandaar dat ook de Vlaamse evenknie KVMV haar naam sinds anderhalf jaar ook op de website vermeldt!

Hoe ontstond het idee voor de site? Over paddenstoelen is veel te vinden op internet, maar info is vaak onvolledig, gebrekkig en onjuist. Het werd tijd voor een gedegen website die ook gebaseerd is op wetenschappelijke kennis en waarop veel méér te vinden is dan alleen wat foto's en al overbekende weetjes. Alle informatie op de website is aangedragen of geverifieerd door deskundigen die door mij worden uitgenodigd bij te dragen, hetgeen men graag doet. Medewebmaster Machiel Noordeloos is internationaal bekend mycoloog en door mij gevraagd mee te doen toen de website al ruim een jaar "in de lucht" was; hij heeft vervolgens graag zijn naam aan het project verbonden. Dit geldt ook voor enkele andere Nederlandse en Vlaamse mycologen die bijdragen leveren. Hun namen staan in het colofon.
De site trekt gemiddeld 100 bezoekers per dag en in het hoogseizoen 500. Er zijn ruim 200 likes op de overigens nauwelijks bijgehouden Facebookpagina. Een fotowedstrijd trok 50 mensen dit ruim 200 foto's instuurden. reacties per mail zijn altijd heel positief.


Commentaar van de jury:
Eddy: knappe site voor liefhebbers maar vooral kinderen zullen hier iets bijleren ,netjes en toch goed uitgewerkt, zeker een stip waard
Peter: Op allesoverpaddestoelen vind je ook alles over paddestoelen, één minpuntje: iets meer witruimte zou prettiger lezen.
Marijke: mooie site met veel informatie
Hilde: Een erg uitgebreide site, erg verzorgd door vrijwilligers. Heerlijk reclamevrij, verzorgd van lay-out. Een uitgebreide pagina ook met informatie over de makers van de site, en zelfs recepten met paddestoelen. Een serieuze kandidaat!

Puntentotaal voor nut: 8,4
Beste Nederlandstalige website 2013 (privé-initiatief)
Categorie Websites
Winnaar in de categorie "Originaliteit van het idee"Commentaar van de jury:


Eddy: voor mensen die er mee geconfronteerd worden zeker een hulp
Peter: Goed initiatief. De layout is hier sober maar staat geheel in dienst van de doelgroep ( website is makkelijk met een reader uit te lezen).
Marijke: dit is nog eens speciaal. Iemand met een visuele handicap die een website maakt over haar visuele handicap. Als ik er zelf over nadenk, ik zou niet weten hoe er aan te beginnen als je niet kan zien…
Hilde: Al te vaak wordt het internet opgevat als een leefwereld voor perfecte mensen - mensen die het niet breed hebben en zich de laatste computers en toestellen niet kunnen veroorloven, mensen die wat ouder zijn, mensen met een handicap, worden terzijde geschoven met content die verpakt zit in Flash of vormgeving die niet voor blinden geschikt is.
Dit blog van Kim beschouw ik een beetje als de Netties voor mensen die niet of niet perfect kunnen zien. Veel nieuws en tips, in een verzorgde taal. En dat de vormgeving niet zo flashy is, doet in dit geval niets ter zake.

Puntentotaal originaliteit: 8,6Beste Nederlandstalige website 2013 (privé-initiatief)
Categorie Websites
Winnaar in de categorie "Lay-out"

Wandelwiki
(zie boven)

Totaal punten voor de lay-out: 8,6Beste Nederlandstalige website 2013 (privé-initiatief)
Categorie podcasts
Tech45.euCommentaren van de jury:
Eddy: alleen spijtig dat naar engelse site's verwezen wordt, er zit veel werk in moet dagelijks onderhouden worden, veel onbruikbaren en snel vergeten info, het idee is van de jaren 80
Peter: Alles draait hier om de podcasts en die zijn van uitstekende kwaliteit. De site geeft een overzicht van de reeds uitgezonden podcast.
Marijke: al veel positiefs over gehoord, maar ik had zelf nog nooit geluisterd. Wel voor herhaling vatbaar.
Hilde: Mijn favoriete podcast: met veel aandacht voor de technische afwerking en een goede skype verbinding tussen de mensen die vanop afstand met elkaar het laatste nieuws bespreken. Al heel vaak erg interessante discussies gehoord, met een panel dat verschillende standpunten inneemt maar toch open staat voor de argumenten van de ander.
Een uitstekende moderator. De podcast wordt omgeven met verschillende tools voor interactie, zoals live de opname bijwonen en via het chat-venster commentaar geven, onderwerpen aandragen voor de uitzending, feedback via iTunes. Je kan de podcast op de site beluisteren, en de besproken links vind je terug in de pagina an de uitzending. Een topper, van een ongelooflijke kwaliteit!
De aanbrenger, Bart Simons: geen verdere uitleg nodig. Ik snap niet waarom ik trouw elke week naar de podcast luister want ik speel nooit games en ik heb geen nieuwe telefoon nodig. Maar het is een goede manier om de tech-actualiteit te volgen met interessante gesprekken en een gevarieerde groep sprekers. Châpeau dat ze dit al 177 afleveringen elke week volhouden.


De prijzen
Onder de winnaars worden de volgende prijzen verdeeld:

5 PAKKETTEN BULLGUARD INTERNET SECURITYBullGuard, wereldleider op het gebied van internet- en mobiele beveiliging, heeft een nieuwe versie van BullGuard Internet Security gelanceerd, een softwarepakket dat nog vooruitstrevender en intuïtiever is dan zijn voorgangers. Bullguard Internet Security werd ontworpen met het oog op toonaangevende beveiliging, een geruisloze, efficiënte werking op de achtergrond en aandacht voor gebruikers van elk niveau. Alex Balan, hoofd van de afdeling Product Management bij BullGuard, vertelt: “Dit is onze meest geavanceerde beveiligingssoftware tot nu toe. Deze nieuwe versie van BullGuard Internet Security biedt meer controle en is vlotter te bedienen dan ooit.”
Meer info op: http://www.bullguard.com/nl/
(Met dank aan het team van Lewispr voor deze prijs)


2 Kingston DateTraveler Mini 3.0 (16 GB)

Kingston’s DataTraveler® USB Flash drive, betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik, is de beste keuze van bedrijven en gebruikers om belangrijke digitale dossiers op te slaan, mee te nemen en over te zetten. Bij de DataTraveler hoort een garantie van 5 jaar, gratis technische ondersteuning en de legendarische Kingston®  betrouwbaarheid. Meer op:
http://www.kingston.com/usb

(Met dank aan het team van Lewispr voor deze prijs)

Helaas zijn wij er dit jaar niet in geslaagd om meer sponsors te overtuigen deze verkiezing te ondersteunen. Daarom doen wij, als inrichter van de verkiezing,voor alle winnaars er nog een cadeaubon bovenop. In elk geval hopen wij met deze verkiezing de vermelde websites en podcasts een steuntje in de rug gegeven te hebben.
Onze dank aan de vele lezers die de websites genomineerd hebben, aan de juryleden voor hun vele werk, en uiteraard ook aan de sponsors.


NeTTies e-zine

p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg

E-Mail: NeTTies@netties.be
Website: http://www.netties.be

Verantwoordelijke uitgever: 
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25/28.71