Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
23/1/2014 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 18
Nummer 836 van 18/1/2014Gegroet lezer,

Nu het feestgedruis verstomd is, zitten we weer in ons gewone ritme. En zoals u zelf zal bemerken, lukt het ons steeds vaker om (bijna) alle rubrieken in dit e-zine gestoffeerd te krijgen. Ook onze NETTIES verkiezing draait op volle snelheid - de jury buigt zich momenteel over de nominaties.

Wij willen ook graag uw aandacht vestigen op een vraag van een lezer, die met een probleem zit. Nu is Netties geen vragenbaak, geen helpforum - daarvoor bestaan voldoende andere sites op het web. Maar wij willen uiteraard graag deze vraag van de lezer onder uw aandacht brengen. Hebt u een antwoord, neemt u dan rechtstreeks met de lezer contact op? Namens de redactie alvast onze dank!

Wat het leesvoer van deze week betreft: u zal ook nu, helaas, ontmoedigende berichten aantreffen over onze snel verdwijnende privacy. Een trend die wij ten zeerste betreuren, maar die niet om te buigen lijkt. In deze maatschappij ben je verplicht om mee te draaien in de elektronische mallemolen, van elektronische identiteitskaart (die nu ook onze medische gegevens bevat), tot camera's met nummerplaatherkenning. Je zou haast willen dat je ondergronds kon gaan, onder de radar...

Toch nog veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.WAT IS EEN 4K TV EIGENLIJK?
Zijn die in 4 kleuren? Wegen ze 4 kg? Of is de beeldkwaliteit 4 KB?

Je zal het wellicht gemerkt hebben aan de berichten afkomstig van de CES beurs in Las Vegas: het laatste nieuwe modewoord is 4K tv. En wellicht heb jij je ook al afgevraagd waar die 4K voorstaat. Wel, om het simpel te zeggen: dat is een generische term voor toestellen met een scherm of content, die een horizontale resolutie heeft van 4000 pixels. Een beetje verwarrend, want bij de vorige toestellen, die HDTV of high definition tv genoemd worden, werd de resolutie in vertikale pixels uitgedrukt (1080p, 720p, 480p). Een 4K UHDTV heeft een resolutie van 3840 pixels x 2160 pixels, wat neerkomt op 8,3 miljoen pixels. Een Full HD tv, dus een 2K tv heeft iets meer dan 2 miljoen pixels. Hoe meer pixels, hoe helderder het beeld.

Niet alleen tv-scherm kan 4K zijn, maar een film ook. Bij de tv's is de ultra high definition tv of UHDTV de 4K standaard.  Bij film is heeft het Digital Cinema Initiatives consortium de standaard voor 4K projectie vastgelegd op 4096 pixel x 2160 lijnen  Er zijn al verschillende fabrikanten die een 4K tv aanbieden, maar de gebruiker wacht nog even af, want er is nog geen echt groot aanbod aan films en programma's in 4K.

Wie zich meer in 4K wil verdiepen, kan terecht bij Wikipedia dat wat meer uitleg geeft over de de technologieën, maar ook bij een artikel van Trusted Reviews, dat uitlegt waarom 4K zo belangrijk is. Wat wij daar vooral onthouden is dat je, omdat er zoveel pixels zijn in het beeld, echt tot in het kleinste detail kan inzoomen. En dat is dan weer belangrijk bij bijvoorbeeld voetbalmatchen, tenniswedstrijden enz., wanneer de vraag gesteld wordt: was de bal in of uit?
http://www.trustedreviews.com/opinions/4k-tv-10-reasons-why-you-should-care
http://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution


NAMETAG: HET WORDT WEL ERG GRIEZELIG...
Iemand tegenkomen, en die meteen ontleden. De toekomst?

Handig is het misschien wel. Je komt iemand tegen, van wie je weet dat je hem/haar kent, maar je kan je zijn naam iet herinneren. Je neemt ongezien een foto met je Google Glass of smartphone, en stuurt die naar een nieuwe app, die NameTag heet. De gelaatsherkenningssoftware analyseert de foto, en gaat die vergelijken met gezichten in de database - een database die samengesteld is uit publieke foto's van de sociale netwerken. En kijk, je krijgt de naam te zien van die persoon, en je weet meteen via de foto's op Facebook dat hij kindertjes heeft of niet en waar hij op vakantie was, via LinkedIn weet je welk werk hij doet, via Twitter weet je waar hij de laatste tijd zoal mee bezig was.

Handig - maar ook griezelig. Stel: je zit een koffie te drinken in een taveerne. Een creep zit met zijn Google Glass of smartphone het aanwezige publiek af te scannen, en probeert via NameTag te achterhalen wie vrijgezel is, wie alleen woont, wie rijk is, enz., om dan zijn slachtoffer te vinden.

Je kan het natuurlijk ook positief draaien: door de mensen in een taverne af te scannen, kan je meteen zien wie van hen jou kan interesseren, met wie jij gemeenschappelijke interesses deelt.

Positief of negatief? Wij zijn in elk geval geneigd om al onze publieke foto's op het profiel al meteen te gaan vervangen door een cartoon. Trouwens: heb jij zelf al eens naar jezelf gezocht op Google Images of Bing Images? Griezelig...
http://www.nametag.ws/


DUCKDUCKGO VERWERKT 4 MILJOEN ZOEKOPDRACHTEN OP ÉÉN DAG
Bezorgdheid om privacy drijft bezoekers naar alternatieve zoekmachine

Ja, we weten het allemaal: Google weet alles van ons. En als het vorige artikel één ding bewijst, dan is het dat heel ons privéleven gewoon voor het oprapen ligt op het internet. Steeds meer mensen maken zich daarover bezorgd. Zij willen niet dat hun zoekgeschiedenis bewaard blijft, zij willen gewoon dingen opzoeken en daarmee basta. Zij denken daar niet alleen over, zij handelen ook consequent: voor hen geen Google meer, maar alternatieve zoekmachines zoals DuckDuckGo.

Tot voor kort kreeg DuckDuckGo ongeveer 1,5 miljoen zoekopdrachten per dag te verwerken. Maar sinds de onthulling over de spionagepraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA, en dan vooral het feit dat de zoekopdrachten op grote zoekmachines regelmatig afgetapt worden, is dat bezoek aan DDG sterk gestegen. Nu krijgt de zoekmachine meer dan het dubbel aantal zoekopdrachten per dag te verwerken, met een uitschieter op 7 januari, toen het meer dan 4 miljoen opdrachten kreeg.

Wat DDG zo speciaal maakt? Alle opdrachten worden er privé behandeld, de zoekopdrachten worden niet aan de gebruiker gelinkt, en er worden geen IP adressen verzameld. Allemaal dingen die tegengesteld zijn aan wat Google doet. Maar het zal toch nog wel even duren voor de gewone burger zijn Google inruilt voor DuckDuckGo, want Google krijgt maar liefst... 1 miljard zoekopdrachten per dag te verwerken.

En jij? Zou jij overstappen op DDG? Waarom het niet eens een week uitproberen, en zien of de resultaten die het geeft een bevredigend antwoord zijn op je zoekopdracht?

http://searchengineland.com/duckduckgo-sees-biggest-day-ever-in-2014-with-more-than-4-million-queries-in-one-day-181495
http://www.theguardian.com/technology/2014/jan/09/anonymous-search-tool-duckduckgo-1bn-queries-2013-google
http://www.duckduckgo.comUBER VEROORZAAKT EEN HEUSE TAXI-OORLOG IN PARIJS
... en zou ook in eigen land van start willen gaan...

We hebben het al eerder gehad over de revolutie die de webdienst Uber veroorzaakt in het transportlandschap. Oorspronkelijk begonnen als een dienst voor het delen van auto's, is Uber uitgegroeid tot een soort van taxidienst, met en zonder chauffeur. Je kan, althans in de VS, via de website een taxi of limousine bestellen, die dan op het afgesproken uur je oppikt. Je betaalt via de website.

Het bijzondere aan Uber is dat ook gewone mensen kunnen deelnemen, en een centje bijverdienen door anderen te vervoeren, of hun auto ter beschikking te stellen. Mooi, zal je zeggen, een knap initiatief. Er is vraag naar een dienst die volkomen flexibel is, die met afgesproken tarieven werkt, waarbij je gemak hebt van betalen.

Maar wat met de "echte" taxibedrijven en limousinediensten? Die zien Uber uiteraard niet graag komen. Want in de meeste landen zijn taxidiensten aan strenge reglementeringen onderworpen. Om te beginnen moeten zij een licentie aanvragen om op een bepaald grondgebied klanten te vervoeren. En zo'n taxivergunning is niet goedkoop te noemen.

Verder wordt duidelijk bepaald waar en wanneer zij klanten mogen oppikken. Bijvoorbeeld moeten zij in Antwerpen op de aangewezen taxistandplaatsen staan, in de rij aanschuiven tot er een klant komt. (Tussen haakjes: laat de taxistandplaats aan het Antwerpse Centraal Station zich nu toch niet _naast_ het gebouw bevinden, niet aan de hoofdingang van het gebouw, zodat de gewone tourist geen taxi vinden kan wanneer hij Antwerpen voor het eerst bezoekt, terwijl het taxi's verboden is om klanten op te pikken die uit de hoofdingang komen...).

Je begrijpt het al: er is heel wat wrevel en ongenoegen bij de reguliere taxichauffeurs over deze marktverstorende dienst van Uber. Enkele dagen geleden berichtten wij al dat de Franse wetgever, om de gewone taxi's te beschermen, bevolen heeft dat de Uber-taxi's een kwartier moeten wachten vooraleer zij een klant mogen oppikken. Maar dat kon de gemoederen niet bedaren: er blijkt een heuse taxi-oorlog uitgebroken te zijn in en rond Parijs. Maandagnamiddag waren er verschillende incidenten waarbij reguliere taxi's de Uber wagens aanvielen. Dat ging van klemrijden, tot het bedreigen van de chauffeurs, het bekogelen van de wagens met eieren, breken van de autoruiten, en zelfs de banden kapot steken..

Dat de reguliere taxichauffeurs beroep doen op geweld om hun ongenoegen duidelijk te maken, valt natuurlijk niet goed te praten. Maar anderzijds kan je je toch afvragen of zij niet ergens gelijk hebben. Gewone taxichauffeurs moeten dus een licentie aanvragen, moeten zich aan regels houden, terwijl de chauffeurs van Uber en andere taxi-apps dat niet moeten doen. Geven zij hun inkomsten via Uber überhaupt (no pin intended) wel aan? Er is een grote kloof tussen de strenge reglementering van de taxi's, en de vrijbuitersmentaliteit van tools zoals Uber. En dat steekt natuurlijk. Meer over het probleem bij RudeBaguette, dat blijkbaar het meeste sympathie heeft voor de uber-chauffeurs (1).

En volgens de nieuwssite van De Tijd (betalende link) (3) zou Uber binnenkort ook naar België komen. Dat belooft. Want dit weekend wijdde Douglas De Coninck, in het kader van de controverse over de leefbaarheid van Brussel, nog een artikel aan de speciale reglementering voor taxi's rond Brussel: een chauffeur mag daar wel een klant oppikken in Brussel, om hem naar de luchthaven te rijden, maar daar moet hij de rijen wachtende, aangekomen passagiers straal negeren, en moet hij leeg terug naar zijn stanplaats rijden (3).
http://www.rudebaguette.com/2014/01/13/taxi-protest-paris-turns-guerrilla-warfare-uber-car-attacked-freeway/
http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_diensten/Taxidienst_Uber_mikt_ook_op_Belgie.9451207-4000.art
http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1772119/2014/01/11/Brussel-waar-Vlamingen-raar-wandelen.dhtmlYELP MOET IDENTITEIT VAN ANONIEME REVIEWERS ONTHULLEN
Hoe kan het anders laster aantonen?

Stel: je hebt een bedrijf dat een bepaalde dienst verleent. En sommige klanten geven slechte kritiek op die dienstverlening, via een online review site zoals bijvoorbeeld Yelp. Dan kan je proberen je te verweren, door de criticasters aan te spreken, en hen uit te nodigen voor een gesprek.

Waar wat als die kritiek niet gegrond is, zelfs helemaal uit de lucht gegrepen is? Dan kan je misschien naar de rechter stappen, en die criticasters aanklagen voor laster en eerroof. Je wil bijvoorbeeld bewijzen dat die personen nooit van jouw bedrijf gebruik gemaakt hebben, wat al meteen een argument in jouw voordeel zou zijn.

Er is echter één probleem: de criticasters hebben gebruik gemaakt van een pseudoniem om hun ongenoegen te luchten. En Yelp weigert om de anonimiteit van haar gebruikers op te heffen. Zonder te weten wie ze zijn, kan je dus geen gesprek met hen aangaan, laat staan nagaan of ze ooit van jouw dienstverlening gebruik gemaakt hebben, en zeker niet hen aanklagen wegens laster. Wat nu?

In de VS heeft de rechter nu beslist dat in zo'n geval Yelp de identiteit van de gebruikers toch moet vrijgegeven. En dat is een belangrijke beslissing, want hier wordt dan geraakt aan de vrijheid van meningsuiting, een centraal onderdeel van het befaamde First Amendment. Yelp heeft dan ook beroep aangetekend tegen de beslissing.

De zaak maakt in elk geval één ding duidelijk: online ben je nooit anoniem. Er is altijd iemand die jouw mailadres heeft - je provider, de dienst waarvan je gebruiker bent, enz. Meer over de zaak bij The Atlantic, Search Engine Land en The Verge.
http://searchengineland.com/va-court-delivers-blow-to-yelp-free-speech-of-users-181459
http://www.theverge.com/2014/1/10/5295218/real-identities-of-anonymous-yelp-reviewers-to-be-turned-over-in
http://www.theatlantic.com/technology/archive/2014/01/court-rules-that-yelp-must-unmask-the-identities-of-seven-anonymous-reviewers/282959/


DELICIOUS KOMT MET UPDATE
Wil terug verkeer trekken, en veiliger worden

Kunt u zich Delicious nog herinneren? Voor ons was het de eerste keer dat wij meemaakten hoe een bedrijf een slimme domeinnaam koos, want voor het aan zijn huidige webadres kwam, delicious.com, heette het delicio.us. Maar dat terzijde. Delicious is een bookmarking dienst, een van de boegbeelden van het web 2.0. Je kon en kan er nog altijd je bookmarks uploaden, en die van tags voorzien. Door ze publiek te maken, was het gemakkelijk voor de hele gemeenschap om websites met diezelfde tag terug te vinden.

Delicious is echter uit de mode geraakt. Het verkeer is sterk teruggelopen, en het kreeg een nieuwe eigenaar. Nadat het jaren geleden aan Yahoo verkocht werd, dat het in een vergeethoekje liet wegkwijnen, is het nu in handen gekomen van AVOS, een onderneming van o.a. Chad Hurley, oprichter van YouTube. Die hebben er alvast voor gezorgd dat er een nieuwe versie kwam van de dienst. Daarbij horen ook apps voor de iPhone, iPad Android en Firefox, en integratie met de Social API van Firefox, en een extensie voor de Chrome browser.

Van Delicious komt er ook een nieuwe API, die de dienst veiliger moet maken en die in de volgende weken live zou gaan. De details ervan zijn niet bekend. Goed nieuws dus, want het doet ons plezier dat Delicious van onder het stof gehaald wordt; de dienst heeft immers heel wat te bieden, en het idee om bookmarks zo te organiseren is op zich wel interessant. Maar er is ook iets minder goed nieuws: voortaan zullen er advertenties komen. Wat eigenlijk alleen maar normaal is, want de dienst is voor de rest gratis, en ergens moet er geld vandaan gehaald worden...

Meer over de vernieuwingen bij TechCrunch. Maar probeer de dienst ondertussen zelf eens uit?
http://techcrunch.com/2014/01/11/delicious-api-advertising/
http://www.delicious.com/


VROUW ONTSLAGEN NA BETAALDE EDITS OP WIKIPEDIA
Ondanks alle transparantie, toch gesjoemel mogelijk...

Het mag een fait divers lijken, toch is dit bericht wel van groter belang. Een vrouw, die al jaren actief bijdraagt aan teksten in de Wikipedia, en die sinds april vorig jaar als voltijdse werknemer ging bij Wikimedia, de overkoepelende organisatie achter de Wikipedia, heeft haar ontslag gekregen. Alhoewel zij geroemd werd voor haar werk, en ook voor het feit dat zij trachtte andere vrouwen aan te moedigen om mee te werken aan de Wikipedia, toch maakte zij een grove fout: zij werd betrapt op het aannemen van geld voor het bewerken van teksten in de online encyclopedie. De betaalde edits kwamen aan het licht nadat iemand op de freelance marktplaats oDesk.com ontdekte dat zij $300 betaald werd voor het bewerken van een Wikipedia pagina.

Het incident is jammer, om twee redenen. Eerst omdat de dame in kwestie, zoals reeds vermeld, zoveel deed om andere vrouwen te laten meewerken aan de Wikipedia. Zij kwam vaak in de pers hiervoor, en organiseerde zelfs edit-o-thons, marathon zittingen waarbij zoveel mogelijk artikels gecreëeerd werden over onderschatte historische vrouwen.

De andere reden is het feit dat dit toch weer een knauw geeft aan het imago van Wikipedia. De online encyclopedie tracht door allerlei maatregelen, zoals de geschiedenis van de bewerkingen van een tekst, transparantie te creëren over de informatie die er gevonden wordt. Toch wordt er nog gesjoemeld, en dat was de reden waarom enkele maanden geleden tientallen redacteurs ontslagen werden (Wikimedia stelt een 130 personeelsleden tewerk).

De Wikipedia is een van de belangrijkste bronnen van informatie op het internet. De online encyclopedie trekt elke dag massa's volk. En het zou spijtig zijn indien je niet meer zeker zou kunnen zijn of een bepaald artikel geschreven werd omdat het de waarheid is, of omdat iemand een redacteur betaald heeft om die bepaalde tekst te schrijven...

Meer bij WebProNews en Ars Technica.
http://www.webpronews.com/respected-wikimedia-employee-busted-and-fired-for-paid-wikipedia-edits-2014-01
http://arstechnica.com/tech-policy/2014/01/wikimedia-foundation-employee-ousted-over-paid-editing/


GOOGLE KOOPT NEST, MAKER VAN SLIMME THERMOSTAAT
Overname symbool van opkomst "internet of things"

Een dik jaar geleden was er veel te doen rond Nest, een slimme thermostaat. Eigenlijk vonden wij persoonlijk de berichtgeving toen errond eerder een hype. Ja, een ex-werknemer van Apple had het ding ontworpen, en ja, de thermostaat kon zichzelf opvoeden (hij leerde je gewoonten kennen en wist op den duur automatisch dat jij om 7u een temperatuur van 22 graden wil, en 's avonds wat meer), en ja, hij zag er mooi uit. Maar het bleef een thermostaat.

Welnu, blijkbaar zaten wij verkeerd, want alvast Google vindt die thermostaat veelbelovend: het heeft maar eventjes 3,2 miljard dollar neergeteld voor het bedrijf. Nu moet daarbij gezegd worden dat Nest ondertussen ook nog een slimme rookmelder ontworpen heeft, en dat verwacht mag worden dat er nog meer huishoudtoestellen op de markt zullen komen, die met het internet verbonden zullen zijn. Meer over de overname bij Yahoo (1).

Deze aankoop van Google kadert in een bredere trend, die Internet of Things genoemd wordt. Daarbij zijn allerlei toestellen die vroeger offline waren, voortaan met het internet verbonden. Over IoT vonden wij een heel interessant artikel bij Monday Note. Daarin lees je dat er eigenlijk twee soorten IoT's bestaan: het industriële, en dat voor de gewone gebruiker.

Het industriële is al een feit, zo stelt het artikel: in fabrieken zijn er allerlei sensoren, zowel met leidingen verbonden als draadloos, die de omgeving opmeten, de data doorsturen naar een controlecentrum, waar alles centraal beheerd wordt. Een professioneel IT team zorgt ervoor dat alle protocollen netjes lopen, en dat er geen storingen zijn. En dat is absoluut nodig, want het gaat vaak om processen die uit de hand kunnen lopen, zoals bij olieraffinaderijen, chemische fabrieken, enz.

En dan is er het Internet of Things voor de gewone gebruiker. En die wordt in de toekomst verondersteld een heus netwerk te bedienen waarop zijn verwarming, airco, beveiligingsinstallatie, brandsensoren, droogkas, ijskast, tv en meer aangesloten zijn. En als je weet dat de meeste gewone gebruikers al last hebben met de gewone WiFi in huis, dan weet je dat al die extra toestellen die op het netwerk aangesloten moeten worden, zijn petje te boven zullen gaan. En dat er een gouden toekomst weggelegd is voor installateurs van domotica.

Er zit, volgens Monday Note, nog een ander aspect aan dat IoT voor gewone gebruikers. Namelijk dat toestellen hun eigen commando's hebben, de reden waarom je ondanks alles nog altijd met verschillende afstandsbedieningen in huis zit. Een afstandsbediening geeft bovendien enkel een commando, maar krijgt geen feedback terug. Je kan dus wel met een app bijvoorbeeld je tv bedienen, maar de tv zal niet kunnen zeggen aan de app op welke post hij nu staat bijvoorbeeld, zelfs niet of hij aan of uit staat.

Een razend interessant artikel om lezen, en je onder te dompelen in het Internet of Things! (2)

Ook CNet heeft zijn bedenkingen bij het Internet of Things, en de praktische toepassing voor de gewone gebruiker (3)..
https://www.yahoo.com/tech/google-buys-nest-maker-of-the-smart-thermostat-73234588385.html
http://www.mondaynote.com/2014/01/12/internet-of-things-the-basket-of-remotes-problem/


VISOR MOET BLINDEN HELPEN AFSTANDEN IN TE SCHATTEN
Zou niet alleen compact, maar ook goedkoop zijn...

Wetenschappers aan de Universiteit Carlos III in Madrid (UC3M) zijn erin geslaagd een soort visor te ontwikkelen, waarmee blinden zich beter kunnen oriënteren. Het systeem kan namelijk afstanden meten door gebruik te maken van stereo-camera's. Die afstanden worden dan doorgegeven via tonen aan de drager van de visor. De visor zou niet alleen compact zijn, maar ook prijsgunstig: een prijs van 250 euro wordt in het vooruitzicht gesteld.

Er bestonden al dergelijke toestellen, maar die waren niet praktisch in het alledaags gebruik, en bovendien erg prijzig. Daarom werd naar een compactere oplossing gezocht, die als aanvulling kan dienen van de blinden geleidehond en de tast-stok. Bij dit nieuwe toestel zit het prototype dat voorgesteld werd op een bril, met twee microcamera's. Een geïntegreerde processor analyseert het verschil tussen de beelden van de camera's, om zo de afstand tot voorwerpen in het gezichtsveld te berekenen.

De hoogte wordt weergegeven door acht verschillende tonen van een synthesizer. Verschillende geluidssterkte in linker- en rechteroor moet de richting aangeven waar de hindernis zich bevindt. Met andere woorden: wanneer het voorwerp zich bijvoorbeeld links bevindt van de gebruiker, dan weerklinkt het geluid luider in het linkeroor. De gebruiker kan bovendien kiezen welke waarschuwingen hij wil horen: het simpelste zijn de waarschuwingen voor een botsing meten voorwerp, en het meest complexe is een beschrijving van de omgeving met 64 gelijktijdige geluiden.

Een mooie technologie, maar toch valt het af te wachten of het toestel in de praktijk ook echt werkt. Want wie minder goed of helemaal niet ziet, gaat meestal af op wat hij hoort om zicht te oriënteren. Het gevaar bestaat dat de gebruiker zich teveel zou baseren op de geluiden van zijn toestel, en bijvoorbeeld niet meer hoort wanneer een auto hem nadert.

Een filmpje toont de werking van het toestel.
http://youtube.com/watch?v=Xb9-Ai6Yk7Q
http://www.pressetext.com/news/20140114015QUANTUM PROGRAMMA: NSA SPIONEERT OOK VIA OFF LINE TOESTELLEN
Software geïnstalleerd op handelsinstellingen binnen de EU

Een nieuwe dag, een nieuwe tip van de sluier die opgelicht wordt over de toch wel controversiële activiteiten van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. Want dat die Russische en Chinese militaire netwerken bespioneert kan je nog wel begrijpen, maar Europese handelsinstellingen?

Het verhaal werd aan het licht gebracht door New York Times. In het artikel wordt verteld hoe NSA laptops, die online besteld waren, onderschepte en van spionagesoftware voorzagen. Die software had geen internetverbinding nodig om gegevens door te geven, maar kon via radiogolven communiceren, commando's ontvangen en informatie doorgeven.

De software zou geïnstalleerd zijn op computers van het Chinese en Russische leger, maar ook op die van partners in de strijd tegen terrorisme, zoals Saudi Arabië, India en Pakisten. En, geloof het of niet, handelsorganisaties in de EU. Waarbij je dan de vraag kan stellen of het gaat om de strijd tegen terrorisme, of industriële spionage.

De NSA zelf heeft het over "actieve defensie" tegen cyberaanvallen. Maar, zo voegt NYT eraan toe, wanneer Chinese spionnen gelijkaardige software op de computersystemen van Amerikaanse bedrijven of overheidsdiensten smokkelen, dan heeft de Amerikaanse overheid fel geprotesteerd bij China.

Binnenkort zou een speciaal panel zich moeten uitspreken over het al dan niet geoorloofd zijn van het gebruik van bepaalde technieken door de NSA. Volgens NYT zou het panel adviseren om niet langer misbruik te maken van bekende fouten in computersystemen, om er malware te plaatsen, en zou het adviseren tegen de pogingen van de Amerikaanse overheid om versleutelingssystemen waarvan het publiek gebruik kan maken, af te zwakken. Maar of die adviezen gevolgd gaan worden, is nog de vraag. Het lijkt ons nog altijd dat de NSA supermachtig is, en onder het mom van de strijd tegen het terrorisme zich door geen enkele wet of congres laat tegenhouden.

Maar lees zelf het artikel van de New York Times, dat toch wel kritisch, maar objectief enkele gedachten samenvat over deze spionagepraktijken. En bij The Verge kan je terecht voor de commentaren.
http://www.nytimes.com/2014/01/15/us/nsa-effort-pries-open-computers-not-connected-to-internet.html?pagewanted=all&_r=0
http://www.theverge.com/2014/1/14/5309822/nsas-quantum-program-reportedly-lets-the-agency-access-100000-offline


SPIONAGE, MAAR DAN DOOR GEWONE BEDRIJVEN
Sensoren bouwen klantenprofielen op

Toen Orwell zijn Big Brother boek schreef, zal hij nooit gedacht hebben dat de maatschappij nog duizend keer erger zou evolueren dan hij in zijn boek beschreef. Geen stap kan je nog verzetten, zonder dat er ergens een computersysteem is dat je gangen noteert en opslaat. In eigen land gaan stemmen op om overal een systeem van intelligente nummerplaatherkenning te installeren. In het VK bestaat het al; je ziet het aan het werk in detectivefeuilletons, waar de politie maar op een knop moet drukken, en een wagen met een bepaalde nummerplaat doorheen zijn reis in een stad kan volgen.

Maar het is niet enkel de overheid die de burger voortdurend in het oog houdt. De Wall Street Journal vertelt een verhaal over privébedrijven die informatie verzamelen over burgers, om zo profielen aan te maken die bij marketing gebruikt kunnen worden. Zo stelt WSJ dat de eigenaar van een Aziatisch restaurant in Toronto weet dat 170 klanten in november gingen clubben. Dat 250 die maand naar de fitness gingen. Dat 216 afkomstig waren uit een duurdere buurt in de stad. Hij weet dat alles zonder dat de klanten hiervan op de hoogte zijn, of zonder dat hij ook maar iets aan zijn klanten gevraagd worden.

De informatie wordt namelijk verzameld door het bedrijf Turnstyle Solutions, dat in een 200 handelszaken sensoren geplaatst heeft waardoor de klanten gevolgd gaan via hun WiFI signaal. Dit bedrijf is trouwens niet het enige dat de burger volgt om profielen voor gerichte reclame op te stellen; andere, zoals Euclid Analytics, volgen de voetganger binnen  grootwarenhuizen. En dan is er nogApple, dat met zijn Beacon in de VS furore maakt.

Nu is het wel zo dat er een groot verschil is tussen de VS en Europa. Gelukkig zijn hier wetten op de privacy, waardoor bedrijven niet zomaar databestanden mogen aanmaken. Maar over "big data", die anoniem verzameld worden, is nog niet veel duidelijkheid. Hoe anoniem zijn die big data trouwens?

In het geval van de dataverzamelaar in Toronto wordt die anonimiteit trouwens doorbroken; daar worden ook namen verzameld, de leeftijd, het geslacht en het profiel op de sociale media, wanneer mensen via Facebook inloggen op een gratis WiFi dienst die het bedrijf aanbiedt in plaatselijke restaurants en koffieshops.

Is de burger zich bewust van dat gespioneer - of het nu door de overheid gebeurd, of door privébedrijven? En is spionage door de overheid erger dan door privébedrijven? Vragen om over na te denken. Maar de hamvraag blijft: kunnen we nog terug? Kunnen we nog ontsnappen aan het gespioneer, zonder alle comfort van de moderne tijden te verliezen?  En willen we nog terug?
http://online.wsj.com/news/article_email/SB10001424052702303453004579290632128929194-lMyQjAxMTA0MDEwMzExNDMyWj
http://www.siliconbeat.com/2014/01/14/quoted-on-tracking-shoppers-via-their-smartphones/


SPIONAGE, MAAR DAN DOOR ONSZELF
Ja, wij zijn zelf ook schuldig aan spionage

Maar wist je dat er iemand is die ons nog meer in het oog houdt, dan alle NSA's en collega's, dan alle marketingbedrijven bijeen? Wij zijn het namelijk zelf. Ja, we bezondigen ons aan het bespioneren van onszelf, en wel via allerlei apps. We willen weten hoe snel ons hart klopt, hoeveel stappen we gezet hebben, hoeveel km we afgelegd hebben met de fiets, hoe snel we gereden hebben, hoeveel we wegen,... en als het even kan, dan delen we dat ook nog eens via webdiensten met onze vrienden en kennissen. Tot onze intiemste details komen ze te weten, als jij het tenminste deelt, en zij het tenminste willen weten.

Bij Nouvel Observateur vonden wij een app die echt het summum is van al die zelfspionage apps: MyStats. Het artikel heeft als byline "de ultieme app om uw leven tot statistieken te herleiden". En dat is inderdaad wat we nu ongewild (met de big data, die ons tegen heug en meug opgesolferd worden) of vrijwillig (met de apps om onze lichaamsfuncties te meten) aan het doen zijn.

In het geval van MyStats heeft de app eigenlijk de bedoeling om, door te noteren wat je allemaal doet, je duidelijk te maken waaraan je tijd verspilt, en je zo tot meer productiviteit te brengen. Het artikel vermeldt trouwens nog meer apps om je activiteiten en functies te meten. Wie wat Frans meester is, kan zijn licht opsteken op de website van de Nouvel Observateur. Voor de anderen, die even geduld kunnen opbrengen, zullen wij binnenkort een bespreking brengen van de apps.

De moraal van het verhaal? Big Brother, die alles wil weten over ons, is niet alleen de overheid, of de bedrijven, maar zijn wij ook zelf. En ook dat verdient weer wat overdenking...
http://rue89.nouvelobs.com/2014/01/11/mystats-lappli-ultime-reduire-vie-a-statistiques-248829
http://https//itunes.apple.com/us/app/mystats/id425875477?mt=8


INTERNET NEUTRALITEIT: WAT IS HET, EN WAT IS ER DEZE WEEK GEBEURD?
Enkele gedachten over neutraliteit

Je zal wellicht deze week geruchten op gevangen hebben over een belangrijke beslissing die in de VS genomen werd over de "neutraliteit" van het internet. En je zal je daarbij misschien afgevraagd hebben wat er aan de hand is.

Verschillende sites kunnen je hierbij uitgebreid van antwoord dienen. Kort samengevat komt het erop neer dat in 2002 een Amerikaanse rechter besliste dat internettoegang niet op dezelfde manier behandeld moet worden als de streng gereglementeerde telefoonoperatoren. Er zou immers voldoende aanbod zijn, waardoor de concurrentie zou spelen en de prijzen op een natuurlijke wijze onder controle gehouden zouden worden.

In 2007 deed een andere rechter een uitspraak die haaks op deze filosofie staat. Het vonnis betrof een provider, met name Verizon, die betrapt werd op het afknijpen van verkeer van en naar BitTorrent. De rechter bepaalde dat de providers alle verkeerd neutraal moeten doorgeven, wat ook de oorsprong is, wat ook het protocol is. In 2010 werden er dan regels vastgelegd, de Open INternet regels.

Verizon ging in beroep, en deze week kreeg het in beroep gelijk. Dit wil dus zeggen dat de operatoren wél kunnen bepalen wat op hun netwerk mag en wat niet. Wat op zijn beurt dan weer de deur openzet naar meer inkomsten voor de operatoren, want zij kunnen bijvoorbeeld aan de bekende filmdienst Netflix geld vragen om hun content sneller bij de gebruiker te brengen. Net zoals er al voorstellen circuleren waarbij het dataverbruik voor sommige diensten niet meer zal meetellen voor de maandelijkse limiet.

Het einde van net neutraliteit, inderdaad. Bij Re/code vind je een duidelijke uitleg, gegeven door een specialiste in net neutraliteit (1). BuzzFeed slaakt een alarmkreet over wat de gevolgen hiervan kunnen zijn (2). GigaOm laat Marc Andreessen aan het woord over de pro's en contra's van net neutraliteit (3)
http://recode.net/2014/01/15/whats-net-neutrality-what-happened-to-net-neutrality-yesterday-what-happens-next-a-qa-for-the-rest-of-us/
http://www.buzzfeed.com/jwherrman/welcome-to-the-net-neutrality-nightmare-scenario
http://gigaom.com/2014/01/15/marc-andreessen-talks-about-the-pros-and-cons-of-net-neutrality-and-the-need-for-innovation/


DISSIDENTX VERBERGT GEHEIMEN IN HET VOLLE ZICHT
Privacy-producten kennen een hausse...

De berichten over de ongebreidelde spionageactiviteiten van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA hebben heel wat gevolgen. Om te beginnen is er een groot wantrouwen ontstaan tegenover Amerikaanse bedrijven. Waar vroeger velen zonder probleem kozen voor hosting op Amerikaanse servers, wordt nu expliciet gekozen voor Europese servers, omdat hier toch strictere regels zijn voor de bescherming van onze privacy. En anderzijds zitten allerlei producten die onze privacy moeten beschermen in de lift.

Twee berichten over zulke nieuwe producten. Om te beginnen een tool, gemaakt door Bram Cohen, die ook mee aan de wieg stond van het BitTorrent protocol om bestanden te delen. Nu werkt hij aan een product dat DissidentX heet, en waarbij boodschappen verborgen worden in andere boodschappen, een techniek die al langer bestaat en stenografie heet. Over deze tool lees je meer bij Slashgear en Forbes.

Een tweede nieuwe tool is Twister. Dat is een alternatief voor Twitter, maar dan wel bestand tegen de spiedende ogen van NSA en co. Twister is gebaseerd op het principe van BitTorrent en Bitcoin, en is eigenlijk dus een gedecentraliseerd sociaal netwerk. Er is met andere woorden niemand die het  kan sluiten. En andere gebruikers kunnen niet zien of jij online bent, wat je IP adres is, wie je volgt. Je kan wel publieke boodschappen posten, zoals bij Twitter, maar wanneer je iemand een privéboodschap stuurt, is die beschermd met dezelfde versleuteling als gebruikt bij LavaBi, de e-mailprovider waarvan ook Edward Snowden gebruik maakte. Over deze tool lees je meer bij Wired.

De uitvinder van Twister zegt in het artikel dat hij eigenlijk deze tool gemaakt heeft, omdat het principe van Twitter gezond is, en een dienst zoals Twitter een belangrijke rol speelt bij politieke protesten en acties van burgers. Maar Twitter zelf moest verbeterd worden, vond hij...
http://www.slashgear.com/dissidentx-from-bittorrent-creator-hides-messages-inside-other-messages-15313372/
http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2014/01/15/bittorrent-creators-new-tool-dissidentx-hides-secrets-in-plain-sight/
http://www.wired.com/wiredenterprise/2014/01/twister/


SPOTIFY SCHRAPT DE LIMIETEN, PANDORA MET BETERE PROFIELEN...
... en Deezer zendt de AB-concerten uit

Deze week verschillende berichten uit de wereld van de streaming muziek. Om te beginnen goed nieuws vanwege Spotify: blijkbaar heeft deze streaming muziekdienst ondertussen voldoende betalende klanten, en voldoende inkomsten uit advertenties, om de gratis accounts wat meer armslag te geven. Wie koos voor de gratis account, moest dan wel reclame slikken, en mocht maximum 2,5 uur per week gratis naar Spotify luisteren. Die beperking is nu gedaan: de gratis accounts met reclame kunnen voortaan zolang zij willen naar hun muziek luisteren, een maatregel die over de hele wereld meteen ingevoerd wordt (1).

Het tweede bericht komt van een andere streaming dienst, Pandora. Dat heeft ondertussen 76,2 miljoen luisteraars, die samen verleden maand naar 1,58 miljard uur muziek luisterden. Doorheen de jaren (Pandora is al bezig sinds 2005) heeft Pandora naar eigen zeggen een goede methode ontwikkeld om mooi aan jouw smaak aangepaste muziek te brengen in de "radio" die ze voor jou creëren, en je ook nieuwe songs leren ontdekken die jou zouden kunnen aanstaan.

Pandora heeft nu op haar blog gemeld dat het die aanbevelingen nog heeft kunnen verbeteren, en je krijgt bij de mobiele apps voor tablet en smartphone nu de kans om uit 6 verschillende artiesten stations te kiezen. De juiste uitleg van het aanbod met screenshots kan je zien op het blog (2)

Het derde bericht komt dan weer uit eigen land. Iedereen kent de Ancienne Belgique, een concertzaal in Brussel waar regelmatig heel grote namen op het podium staan. De zalen zijn daar echter niet zo heel groot, en er kunnen maximum 2.000 mensen binnen. De concerten zijn dan ook altijd meteen uitverkocht. Daarom is het mooi te weten dat Ancienne Belgique voortaan gaat samenwerken met streamingdienst Deezer: deze concerten zullen via het internet uitgezonden worden, live, in streaming.

Maar er is meer. TV-zender Acht, die toch wel een aparte programmatie -en mogen we zeggen: met interessante uitzendingen  voor het alternatieve publiek- zal enige tijd later deze concerten ook uitzenden, met als extraatje een blik achter de coulissen van het optreden. Zelfs als het concert uitverkocht is, zal je het dan toch nog kunnen bijwonen!
http://techcrunch.com/2014/01/15/spotify-limits/
http://blog.pandora.com/2014/01/15/discover-more-music-with-personalized-station-recommendations/
http://www.abconcerts.be/nl/over-ab/ab-blogt/p/detail/ab-deezer-en-acht-bundelen-de-krachten-voor-concertuitzendingen

 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!ARCHOS KOMT MET EEN SMARTWATCH VAN .... $50!
Weliswaar minder functies, maar de prijs is wel juist!

Op de CES beurs waren heel wat smartwatches te zien - slimme uurwerken die berichten van je smartphone tonen op het scherm van het uurwerk. De meeste van die uurwerken zijn helaas gebonden aan één merk, en zelfs enkel aan bepaalde toestellen van dat merk. De Pebble smartwatch, waarover we het verleden week hadden, is meer open. De meeste smartwatches zijn trouwens ook redelijk duur. De Pebble met zijn 149 euro is daarop een uitzondering.

Maar het kan nog goedkoper. Archos, een Franse fabrikant die naar onze mening te weinig aandacht krijgt in ons landje, kondigde op CES een slim uurwerk aan dat niet meer dan 50 euro zl kosten. Uiteraard heeft het niet de mogelijkheden die andere smartwatches bieden, maar het is de prijs die het interessant maakt.

Veel is er nog niet geweten over het slimme uurwerk, en op de site van Archos zelf is het nog opvallend stil. TalkAndroid weet echter te vertellen dat er in totaal 3 uurwerken ondereg zijn: eentje met een e-ink scherm (met een batterijduur van 1 tot 2 weken), eentje met een LCD capacitive scherm (gaat 1 dag mee) en eentje met LCD (een week).
http://www.talkandroid.com/191480-hands-on-with-the-archos-smartwatches-at-ces-2014/
http://www.archos.com/us/products/smartwatch/index.html


SONY XPERIA E1: VOOR MINDER DOEN WE HET NIET!
129 euro voor een smartphone, dat is toch wel verleidelijk...

Het blijft hardware berichten regenen. Deze keer hebben wij voor jou iets van Sony, de E1, die er echt wel aantrekkelijk uitziet, vooral wat de prijs betreft. Het is een toestel dat zich wellicht vooral tot de jongeren richt, en de nadruk legt op muziek. Er zit een luidspreker in van 100 decibel, en het scherm is een 4 inch (10 c) WVGA.

Het is een Android toestel, en voor de prijs van 129 euro mag je natuurlijk geen top-ingrediënten verwachten. Het scherm is WVGA (800 x 480), er is een 1,2 GHZ dual-core Snapdragon processor aan boord met 512 MB RAM, en een 1.700 mAh batterij. Het toestel heeft ook een aparte hardware toets voor de Walkman toepassing op  het toestel, en ondersteunt de shake-to-suffle functies: je schudt het toestel om een ander nummer te horen.

Het bedrijf heeft ook nog een ander toestel uitgebracht, dat zich meer tot de hogere klasse gebruikers richt: de Xperia T2 Ultra. Hogere specificaties dus, zoals een 13 megapixel camera, betere batterij (3.000 mAh met bovendien Stamina modus, die functies automatisch uitschakelt wanneer zij niet gebruikt worden)), 6 inch scherm, heel dun (7,6 cm), 8 GB intern geheugen (uitbreidbaar tot 32 GB via microSD kaart).

Nog bijzonder aan het toestel zijn de extra's voor de camera, zoals Portrait Retouch, waarmee je het toestel in een virtuele spiegel kan veranderen, zodat je je haar nog kan kammen voor je een Selfie maakt, of de Background Defocus, waarbij de voorgrondelementen afgescheiden worden van de achtergrond. Dit toestel zal 399 euro kosten, wat niet veel is voor een toestel met zulke specificaties.
http://www.engadget.com/2014/01/14/sony-xperia-t2-ultra-e1/


KUNSTNAGELS SPECIAAL VOOR HET AANRAAKSCHERM
Voor de dames die het graag lang hebben...

Sommige mensen hebben altijd kort geknipte nagels. Persoonlijk behoor ik tot die categorie. Dat dateert nog van de tijd dat ik piano studeerde, en het is een gewoonte die me ook later bijgebleven is, omdat kortgeknipte nagels nu eenmaal o zo handig zijn om te typen: je raakt de toetsen met je vingertoppen aan, geen nagel die in de weg zit, en je zal niet zo gemakkelijk per ongeluk een verkeerde toets aanraken.

Maar lange nagels zijn natuurlijk heel vrouwelijk, en o zo sexy. Het toont meestal ook veel verzorgder dan korte nagels (alhoewel ik persoonlijk korte nagels hygiënischer vind, omdat er minder vuil onder kan komen). Het is niet zo simpel om lange nagels goed te verzorgen. De eigen nagels breken namelijk gemakkelijk af, en daarom is er een hele industrie ontstaan van kunstnagels, die je op de eigen nagels plakt of laat plakken.

Laat ons het dus daarover eens zijn: lange (kunst)nagels zijn mooi. Maar om met een aanraakscherm te werken zijn ze niet ideaal, omdat je té gemakkelijk een verkeerde plek op het scherm aanraakt, en ook niet echt comfortabel kan swypen. Daar wordt nu door een nieuwe soort kunstnagels, Elektra Nails, een oplossing voor gevonden.

Deze nagels, die ontwikkeld werden door een dermatoloog, bestaan namelijk uit een materiaal dat op vezels gebaseerd is, en  die dus eigenlijk als een stylus gebruikt kunnen worden. Het voordeel is dat je eigenlijk slechts op één nagel de kunstnagel moet aanbrengen, de wijsvinger dus, want die gebruik je om te bladeren, om te tikken, enz. Je nagel is de stylus. De kunstnagel zelf is neutraal, zodat je hem dus kan (laten) lakken en bedrukken zoals de andere nagels aan je hand.

Bij Yahoo vind je een filmpje dat toont hoe handig deze stylus/nagel wel is. Ook Venturebeat vertelt over deze nagels.
http://elektranails.com/
https://www.yahoo.com/tech/these-fake-nails-have-been-made-to-work-with-72701739598.html
http://venturebeat.com/2014/01/11/elektra-nails-let-you-use-your-decorated-fingernails-to-tap-on-a-smartphone/


 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]
*** Kingston Digital introduceert USB 3.0 drive voor persoonlijke beveiliging
DataTraveler Locker+ G3 beschermt gevoelige, persoonlijke informatie • USB 3.0 snelheid om bestanden sneller te beveiligen • Veelzijdige databescherming werkt voor Mac en PC
http://lewispr.createsend4.com/t/ViewEmail/j/C84AE2391BAE1357/486983FDF977848444D0DD5392A9C75A
http://www.kingston.com/en

*** LG onthult ‘s werelds eerste buigbare OLED TV op CES 2014
LG maakt smart tv eenvoudig met nieuw webos smart tv-platform
•    Geïmplementeerd in meer dan 70 procent van LG’s Smart TV’s in 2014
•    Meer gebruiksgemak en mogelijkheden voor een prettige Smart TV-ervaring
http://www.lg.com/nl


*** Nieuws over het browser aandeel:
- Internet Explorer 11 maakt enorme sprong
http://www.zdnet.be/nieuws/152929/internet-explorer-11-maakt-enorme-sprong/
- Safari nu op de 2e plaats in Frankrijk
http://ga.journaldunet.com/ss/link.php?M=9035329&N=8361&C=c0705d47fe0c301f8f09bc617f3c46f2&L=112208Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


Voor u gelezen op

 _            _ _   _           
| |          (_) | | |          
| |___      ___| |_| |_ ___ _ __
| __\ \ /\ / / | __| __/ _ \ '__|
| |_ \ V  V /| | |_| ||  __/ |  
 \__| \_/\_/ |_|\__|\__\___|_|  
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
De snelste manier om je geld te verdubbelen,
 is het in de helft te vouwen en het terug in je zak te steken.
-Zen-

 
De nieuwe oogst


   
QRNAME.ME: VISITEKAARTJES IN DE CLOUD

Een simpel concept: hiermee kan je een visitekaartje aanmaken in de cloud. We lopen toch allemaal met onze smartphone rond, dus het uitwisselen van een link is o zo simpel. Je maakt gewoon een account aan bij de webdienst, logt in, en vult vervolgens je details in, zoals naam, adres, sociale mediagegevens, telefonnummer, e-mailadres. En in de toekomst kanje de mensen naar de site verwijzen.
[Taal: ENG]
http://www.qrname.me/


AUTHOR RANK: HOE DOE JIJ HET?
Op deze website kan je kijken  wat jouw Google AuthorRank is; dat is namelijk een algoritme dat Google hanteert om te zeggen of jij een goede schrijver, auteur bent, en waarbij een algoritme rekening houdt met de kwaliteit, hoeveelheid, en diversiteit van je postings. Je moet enkel je Google+ inlog naam ingeven.
Dit is wel geen tool voor de "gewone" gebruiker met een Google+ account, doch enkel voor auteurs van wie de naam en foto vermeld wordt op websites die met de "author" tag werken , en die zelfs in Google+ een "about" aangemaakt hebben.
[Taal: ENG]
http://beta.authorrank.org/


SEE YOUR FOLKS: EEN CYNISCHE BENADERING
    
Wanneer je ver van je ouders woont, dan zal je ze wellicht niet vaak zien, vooral wanneer ze in het buitenland wonen. Reizen is nu eenmaal duur, en je moet er tijd voor uittrekken. Deze website mag op het eerste zicht cynisch lijken, maar eigenlijk wil ze je aanzetten om toch die moeite te doen. De site vraagt waar je ouders leven, en hoe oud ze zijn. En dan vertelt de site hoe vaak je gemiddeld nu nog je ouders zal zien, voor ze overlijden; gebaseerd op  gegevens van de WereldGezondheisOrganisatie.
Wij deden de test. Mijn moeder heeft de gezegende leeftijd van 90 jaar, mijn vader is overleden. Het enige resultaat dat ik kreeg is de melding dat mijn moeder 10 jaar ouder is geworden dan de leeftijd waarop ze verondersteld wordt te overlijden. En geen verdere berekening. De computer heeft natuurlijk gelijk, want dit resultaat klopt met de opzet van de site. Maar toch is het even slikken van zoveel cynisme…
[Taal: ENG]
http://seeyourfolks.com/


FORMISIMO: WAAROM BEZOEKERS JE FORMULIER IN DE STEEK LATEN
Als eigenaar van een webshop zie je vaak dat bezoekers, die een product willen aankopen, bij het invullen van het webformulier om hun bestelling te plaatsen, plots afhaken. En dan wil je natuurlijk weten waarom dat kan zijn. Deze webdienst beweert jou die informatie te kunnen geven. Formisimo geeft informatie over de manier waarop de gebruikers jouw formulier gebruiken, en hoe je in real time het formulier kan aanpassen en kan reageren op de informatie.
[Taal: ENG]
http://www.formisimo.com/


STATIGRAM: STATISTIEKEN OVER JE INSTAGRAM
Meten is weten: met deze tool kan je statistieken te weten komen over je Instagram account: hoeveel likes je kreeg, wat de foto was die het meest gelike'd werd, wat het gemiddelde van likes en commentaren is per foto, ... Je kan zelfs op een landkaart zien waar de meeste volgelingen van jouw account zich bevinden. (Bron: Make use Of)
[Taal: ENG]
http://statigr.am/


MAGISTO: VIDEO'S BEWERKEN

Dit is eigenlijk een app, die zowel voor iOS als Android bestaat, maar omdat je het resultaat kan delen via het internet, hoort de tool naar onze mening thuis in deze rubriek. Je kan met Magisto gewone filmpjes wat opfleuren: de tool zal zelf de beste fragmenten kiezen, daar muziek aan toevoegen, effecten, en daar dan kleine filmpjes van maken die je kan delen.
[Taal: ENG]
http://magisto.ad-x.co.uk/API/click/MagiST3923DP/5064373496b2b
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.magisto&referrer=utm_source%3Dwebsite%26utm_medium%3Dbadge


OTRANSCRIBE: INTERVIEWS UITSCHRIJVEN
Wanneer je een gesprek of een interview wil uitschrijven, dan is het vaak jongleren: je handen moeten op het klavier zijn, terwijl je in Word aan het typen bent en dan ineens moet je op de Stop knop drukken van je Media Player of Quicktime. En dan even het fragment terugspoelen, om het laatste stuk te herhalen. Deze webdienst maakt het uitschrijven van gesprekken gemakkelijk. Bovendien kan je doorheen je transcript bladeren via interactieve datumstempels. Elke seconde wordt het bestand automatisch opgeslagen. En het audiobestand, en de transcriptie verlaten nooit je computer...
[Taal: ENG]
http://otranscribe.com/


WHERESMYTIME: WAAR WAS JE?
Er zijn veel apps die je vertellen waar je je bevindt, maar het grote geheel, waar je was en hoe lang je op elke plaats was, dat ontbreekt. Deze app/webdienst draait op de achtergrond, en houdt de tijd bij waar je wanneer was. Ideaal voor mensen met een gat in hun geheugen dus...
[Taal: ENG]
http://play.google.com/store/apps/details?id=com.wheresmytime.wmt


LIMITLESS: PRODUCTIVITEIT
Dit is een extensie voor Chrome, die in een nieuwe tab je doelen weergeeft. Je kan namelijk voor jezelf doelstellingen zetten die je dat jaar, of het volgende wil halen. De extensie volgt dan op hoe je het ervan afbrengt. Hij houdt bij hoeveel tijd je elke dag op weke website doorbrengt, en maakt dan een overzicht: hoeveel tijd je aan mail besteedde, aan shopping, aan de sociale netwerken, enz.
[Taal: ENG]
https://chrome.google.com/webstore/detail/limitless/jdpnljppdhjpafeaokemhcggofohekbp/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: BEROEPSREGLEMENTERINGEN
De Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO heeft een gegevensbank online gezet, waarin de geldende regelgeving opgenomen is voor elk gereglementeerd beroep. Je vindt er dus beroepsordes, de commissies, de instituten en beroepsorganisaties van die beroepen.
http://www.hrzkmo.fgov.be/Default.aspx?tabid=3425


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: HORECA @ WORK
Gelegenheidspersoneel mag per jaar 50 dagen werken aan een gunstig RSZ-tarief. Om hen toe te laten te zien hoeveel dagen zij al gewerkt hebben, heeft de overheid een sociale module online gezet. Daar kan de gelegenheidswerknemer ook een attest afdrukken, dat hij aan de werkgever in de horeca kan tonen zodat die weet dat deze persoon nog in regel is. Op het attest staat bovendien het webadres waar de werkgever deze gegevens nogmaals kan nakijken, indien hij twijfels mocht hebben.
https://www.socialsecurity.be/CMS/nl/citizen/displayThema/professional_life/PROTH_1/PROTH_1_2/PROTH_1_2_6.xml
https://www.socialsecurity.be/nl/citizen/static/applics/horecaatwork/index.htm


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: WERKSTRAF
Het is goed dat de overheid informatie over bepaalde onderwerpen bijeenbrengt op een website met een goed klinkende, logische domeinnaam, die gemakkelijk door de burger onthouden kan worden. Want dat is veel handiger dan op de grote website fgov.be op zoek te moeten gaan naar informatie.
Deze site bijvoorbeeld vertelt alles over de werkstraf, waartoe een rechter een overtreder kan veroordelen. De site heeft dus verschillende informatie naargelang de positie van waaruit je de site bezoekt: als veroordeelde, magistraat, maar ook als plek waar een veroordeelde die straf kan uitvoeren.
[Taal: NL]
http://www.werkstraf.be/nl


VRIJDAG MULTIMEDIA: FELIX THE CAT

Je zal het niet geloven, maar dit filmpje op Archive.org dateert uit 1919. Het is het eerste optreden van Felix the Cat, een optreden dat hij helaas niet zal overleven. Gelukkig blijken er genoeg klonen van hem te bestaan, zodat hij kon uitgroeien tot de populaire tekenfilmheld die nog jaren succes kende.
Bij Wikipedia lees je wat over de geschiedenis van Felix The Cat. En bij Archive.org kan je het filmpje bekijken. Ongelooflijk wat ze toen konden maken, met de beperkte middelen die ze toen hadden...
[Taal: ENG]
http://en.wikipedia.org/wiki/Felix_the_Cat
https://archive.org/details/FelixTheCat-FelineFollies1919


VRIJDAG MULTIMEDIA: TIM FLACHE
Deze fotograaf is eigenlijk gespecialiseerd in huwelijksreportages. Maar wanneer je de foto's ziet die op zijn pagina bij Smashing Pictures staan, dan weet je dat hij een echt oog heeft voor een goede shot, het juiste moment weet waarop hij moet afdrukken. En ja, zo'n fotograaf kan je dan wel op je huwelijk gebruiken...
[Taal: ENG]
http://smashingpicture.com/tim-flach-photography/


VRIJDAG MULTIMEDIA: ELECTRIC BOX
Een leuk, en tegelijk educatief spelletje. Al doende krijg je wat uitleg over elektriciteit: je moet namelijk lampen met zonnepanelen en schakelaars verbinden, enz.
[Taal: ENG]
http://www.candystand.com/games/electric_box/electric_box.swfBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/


- Maak elke fiets elektrisch met het ‘Copenhagen Wheel’
http://www.belgiancowboys.be/technology/maak-elke-fiets-elektrisch-met-het-copenhagen-wheel/
- Race tegen jezelf met de ‘Google Glass for Fitness’
http://www.belgiancowboys.be/technology/race-tegen-jezelf-met-de-google-glass-fitness/*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Brit kan politie wachtwoord niet geven: vier maanden cel
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3577918/2014/01/15/Brit-kan-politie-wachtwoord-niet-geven-vier-maanden-cel.dhtml
- Apple en Google verwijderen plastische-chirurgie-apps na storm van kritiek
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3577855/2014/01/15/Apple-en-Google-verwijderen-plastische-chirurgie-apps-na-storm-van-kritiek.dhtml
 
 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Lenovo toont mobiele apparaten voor 2014 
http://www.elektrozine.be/ez/article/7806/Lenovo-toont-mobiele-apparaten-voor-2014.html
- Lenovo toont mobiele apparaten voor 2014 


*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Nieuwe mobiele site voor Humo
http://www.digimedia.be/News/nl/15793/nieuwe-mobiele-site-voor-humo.html
- Belgen veranderen sneller van gsm-operator
http://www.digimedia.be/News/nl/15792/belgen-veranderen-sneller-van-gsm-operator.html

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Breng je eigen watermerk aan op je foto’s
http://computertaal.info/2014/01/16/breng-je-eigen-watermerk-aan-op-je-fotos/
- Star Wars fans en @TheWookieeRoars
http://computertaal.info/2014/01/15/star-wars-fans-en-thewookieeroars/
 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Google test Google Now in Chrome voor Windows, OS X en Chrome OS
http://tweakers.net/nieuws/93743/google-test-google-now-in-chrome-voor-windows-os-x-en-chrome-os.html
- Adobe geeft Photoshop ondersteuning voor 3d-printers
http://tweakers.net/nieuws/93728/adobe-geeft-photoshop-ondersteuning-voor-3d-printers.html

*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- Overheidscloud opnieuw stopgezet
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/overheidscloud-opnieuw-stopgezet/article-4000500505768.htm
- De Vlaamse Steve Jobs: 'Veel jonge ondernemers willen geld verdienen. Ik wil de wereld veranderen'
http://www.knack.be/nieuws/mensen/de-vlaamse-steve-jobs-veel-jonge-ondernemers-willen-geld-verdienen-ik-wil-de-wereld-veranderen/article-normal-124088.html


*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/- Google Drive krijgt activity stream
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/google-drive-krijgt-activity-stream
- Gaat Facebook eigen nieuws-app lanceren?
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/gaat-facebook-eigen-nieuws-app-lanceren


*** WIJS

- Liefhebbers van IA, verenigt u
http://wijs.be/nl/trends-inzichten/blog/detail/liefhebbers-van-ia-verenigt-u


 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


NIEUW IN WINDOWS 8.1: WINDOWS STORE
In de nieuwe versie van het Windows OS zit ook een nieuwe app store, die hier natuurlijk Windows Store heet. Die is dynamischer, vooral dankzij het horizontaal bladeren dat het ontdekken van apps moet vergemakkelijken.
In de nieuwe store zal je ook de reeds door jou geïnstalleerde apps kunnen updaten - een tool die ook de concurrenten al aanbieden.
http://www.journaldunet.com/solutions/saas-logiciel/windows-8-1-nouveautes/windows-store.shtml


NIEUW IN WINDOWS 8.1: SNAP VIEWS
In Win8.1 heb je ook de "snap views". Dat zijn verschillende frames binnen je computerscherm: bij Win8.1zal je immers je scherm in 2, 3of zelfs 4 delen kunnen delen. En in elk van die delen zal je dan een pagina of een app kunnen bekijken. Zo kan je dus ook multitasken wanneer je in metro view bent - want in desktop modus kan je als het ware onbeperkt multitasken!
Een van de praktische toepassingen is dat je met de snap views de foto's die er in een mail zitten, kan openen in een ander deel van je scherm.
http://www.journaldunet.com/solutions/saas-logiciel/windows-8-1-nouveautes/snap-view-pour-le-multitache.shtml


NIEUW IN WINDOWS 8.1: ZOEKEN MET BING
Natuurlijk is het niet "nieuw" dat je kan zoeken met Bing, maar wat wel nieuw is is dat deze zoektechnologie ook gebruikt wordt voor het zoeken op de eigen computer. Je kan filteren op verschillende soorten resultaten, zowel op je computer als op het web, zoals nieuws, evenementen, instellingen, afbeeldingen, en natuurlijk ook bestanden, inbegrepen de bestanden die zich op je SkyDrive bevinden. Doordat je op "instellingen" kan filteren, is dit een uitstekende tool om te weten te komen waar je wat kan aanpassen!
http://www.journaldunet.com/solutions/saas-logiciel/windows-8-1-nouveautes/recherche-bing.shtml


NIEUW IN WIN8.1: DE STARTKNOP

Uiteraard is een van de belangrijkste "nieuwigheden" in Windows 8.1, het weerzien met een oude kameraad: de Startknop. Die was in Windows 8 verdwenen, tot grote ontevredenheid van de gebruikers (en wij behoren tot die ontevreden gebruikers).
Met de startknop kan je wisselen tussen desktop en de Modern UI. Maar je kan ook, zoals vroeger, Windows uitschakelen, instellingen wijzigen, of opstarten met een scherm waarop alle geïnstalleerde software staat, en alle beheerstools.
http://www.journaldunet.com/solutions/saas-logiciel/windows-8-1-nouveautes/bouton-demarrer.shtml


HOE VERHINDER JE DAT VREEMDEN JE MAILEN IN GMAIL?
Google heeft onlangs een wijziging aangebracht in de manier van werken met Gmail en Google, waardoor mensen met een Google+ account mails kunnen verzenden naar jou, zonder dat zij echt je mailadres moeten kennen. Nu is dat eigenlijk niet zo erg - bij andere mailaccounts krijg je elke dag wel mails van mensen die je niet kent en die je producten of diensten willen aanbieden.
Het bijzondere is wel dat Google besloten heeft om mensen met een bekend profiel, die duizenden volgers hebben, een voordeel te geven: bij hen staat hun account standaard zo ingesteld, dat zij enkel mails kunnen ontvangen van mensen die ze daadwerkelijk in hun Google+ kringen opgenomen hebben. Bij de "gewone" gebruikers staat de account ingesteld dat zij van iedereen op Google+ mail kunnen krijgen.
Gelukkig kan ook jij die instelling veranderen. Meld je aan bij Gmail, en klik op het tandwiel rechts bovenaan om je instellingen te openen. Kies het tabblad General, en zoek daar naar de instelling "Email via Google+". Daar heb je nu de keuze tussen Iedereen op Google+, Uitgebreide kringen, Kringen, of Niemand. Duid de gewenste instelling aan, en bevestig met Save.
  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

GRATIS VAN MICROSOFT: SOLITAIRE COLLECTION
Windows - freeware

Opgepast: deze tip is hoogst verslavend! Wie heeft al niet, terwijl hij een wachttoon in zijn oor hoorde op het werk, in afwachting van dat hij doorverbonden werd met de juiste persoon, zijn digitale kaarten bovengehaald en een spelletje solitaire gespeeld op de computer? Microsoft heeft een hele collectie variaties op de klassieke solitaire - en Spider is, moeten wij toegeven, onze favoriet. Deze software bestaat ook als app voor Windows Phone en Windows 8.
http://apps.microsoft.com/windows/en-us/app/microsoft-solitaire-collection/1a36fd17-516
http://download.cnet.com/Microsoft-Solitaire-Collection-for-Windows-8/3000-2647_4-75844068.html


GRATIS VAN MICROSOFT: VISUAL C# EXPRESS
Windows - freeware
Wil je iets programmeren in de programmeertaal C#, dan maak je best gebruik van een editor. En Microsoft heeft zo'n editor, speciaal voor de programmeertaal, die je gratis mag downloaden en gebruiken. De editor bevat bijvoorbeeld de mogelijkheid om met klikken en verslepen te werken, om code in kleurtjes te zetten. De syntax van je code wordt gecontroleerd, en je kan je code testen en debuggen. Wij vonden ook een link om meteen aan de slag te gaan met deze editor.
http://www.visualstudio.com/en-US/products/visual-studio-express-vs
http://www.learnvisualstudio.net/start-here/lesson-1-1-installing-visual-c-2010-express-edition/


GRATIS VAN MICROSOFT: SJABLONEN VOOR OFFICE

Windows XP/Vista/7/8 - 13,3 MB - freeware
Microsoft heeft verschillende sjablonen die je gratis kan gebruiken in Word, Excel en Powerpoint. Je moet je dus niet bekommeren om de lay-out van een Word of Powerpoint document, of de formules in een Excel document. Kalenders, loonfiches, interestberekingen: je kan het meteen downloaden en gebruiken
http://office.microsoft.com/nl-be/templates/sjablonen-in-office-2010-HA101976901.aspx


GRATIS VAN MICROSOFT: VIRTUAL PC
Windows - freeware
Of het nu een andere versie is van het Windows OS, of een compleet ander besturingssysteem is: met deze software kan je een virtuele machine draaien op je gewone pc. Met een simpele klik wissel je tussen de ene en de andere omgeving. De tool is geschikt voor Vista SP1, en Windows XP SP3.
http://www.microsoft.com/de-de/download/details.aspx?id=24439


VRIJDAG APPDAG: EYES ON THE ROAD
Android
Bravo, Samsung! Het heeft een app uitgebracht die je ervan weerhoudt om te gaan sms'en achter het stuur. Via de informatie van de sensoren in het Android toestel weet de app wanneer je je aan grote snelheid voortbeweegt, en dus waarschijnlijk aan het rijden bent. En dan gaat er een speciale modus in, waarbij de meldingen van telefoongesprekken, sms boodschappen of de sociale media verborgen blijven tot je weer stilstaat. Bovendien kan je automatische antwoorden aanmaken die op tijdens het rijden gegeven worden, om te melden dat je op dat moment onbereikbaar bent.
Toch even dit: deze app is enkel beschikbaar in Singapore, en slaagt er niet in om een onderscheid te maken tussen de chauffeur van een wagen, en de passagier. Want die laatste mag uiteraard wél boodschappen beantwoorden..
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.capience.samsungdriving&hl=en
http://fr.ubergizmo.com/2014/01/eyes-on-the-road-samsung-lance-app-qui-empeche-de-taper-sms-pendant-la-conduite/?utm_source=yahoonewsfrance

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord....


Lezer M. Geeraert heeft een vraag - en wie weet het antwoord?
<<<
Sinds een hele tijd heb ik alleen op deze computer dit probleem bij het versturen van zelfs korte mails zonder clip en aan 1 pers
(hoewel meer problemen indien meerdere forwarders of een grotere clip) . “mapi-storing, onbekende fout”.
Ik kreeg hulp op afstand voor een programma, maar MAPI geraakte niet opgelost en dit al door meerdere technici van de winkel en informatici
Wat ik sindsdien ook niet meer kan is een file versturen via muis rechts naar een email adres . “mapi-storing, onbekende fout”. Dit had ik nooit eerder, maar is dus ook weer een mapi-storing net zoals bij het versturen soms van mails vanuit outlook.
MAPI op  diverse plaatsen via verkenner
Ik zie mapi onder: outlook, bestand, accountinstellingen, adresboeken
En op internet vind ik
1.    Messaging Application Programming Interface - Wikipedia, the free ...
en.wikipedia.org/.../Messaging_Application_Program...?
o    In cache
o    Vergelijkbaar
Vertaal deze pagina
Messaging Application Programming Interface (MAPI) is a messaging architecture and a Component Object Model based API for Microsoft Windows. MAPI ...
?Service provider interface - ?MAPI/RPC protocol details
2.    MAPI-foutberichten wanneer u berichten importeert of in Outlook ...
support.microsoft.com/kb/179637/nl?
o    In cache
o    Vergelijkbaar
MAPI-foutberichten die kunnen worden weergegeven wanneer u berichten importeert of in Outlook Express exporteert beschreven.

Kun je hiermee iets verder
Graag een antwoordje aub en misschien een seintje voor afspraak wanneer overname aub
Met heel oprechte dank
Met vriendelijke groeten.
M.Geeraert
m.geeraert@skynet.be

>>>
Onze redactie antwoordde dit:

Geachte meneer Geeraert,

Ik bevestig ontvangst van uw mail. Maar ik moet u melden dat wij een e-zine zijn, geen vragenbaak of helpcentrum. Het enige wat ik kan doen is uw vraag voorleggen aan de lezers, in de hoop dat zij het antwoord weten. Maar weten zij het niet, dan kan ik u echt niet verder helpen…
Ik wens u in elk geval veel succes toe bij de oplossing van uw probleem.
Met vriendelijke groet,
Hilde

Wie kan deze lezer verder helpen? Alvast bedankt!
  
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Alles zou zo simpel mogelijk gemaakt moeten worden, maar niet simpeler.
-Albert Einstein-