Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
9/1/2014
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 18
Nummer 834 van 4/1/2014Gegroet lezer,

Laat ons dit nieuwe jaar beginnen met u onze beste wensen aan te bieden voor het nieuwe jaar: wij wensen u een jaar vol met vreugde, vriendeschap, en veel interessante dingen om te ontdekken. En als het enigszins kan, dan zullen wij ons best doen om die interessante dingen mee aan te reiken!

Het nieuwe jaar is ondertussen ingezet. Wellicht hebt u ook goede voornemens gemaakt? Dan bent u niet alleen - nog nooit waren er zoveel inschrijvingen in de fitness-centra als dit jaar, op 2 januari. Ook wij hebben enkele goede voornemens gemaakt - op persoonlijk vlak (enkele kilootjes minder, wat minder achter de computer en wat meer met de voetjes op de grond, letterlijk en figuurlijk, in het analoge leven), maar ook voor Netties. Wij hopen namelijk dit jaar meer bijdragen te kunnen publiceren die de artikels van onze eigen redactie kunnen aanvullen - bijdragen van gastbloggers bijvoorbeeld. Heb jij een artikel gepubliceerd op je blog dat over een nieuwe evolutie op het internet gaat, of heb je een tip voor een app of website, laat het ons dan vooral weten!

Over naar deze week. Opnieuw, helaas, berichten over de spionagepraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. En je zal je ogen en oren niet geloven, want NSA is zo zelfverzekerd, zo zakelijk in zijn inbreuken op onze privacy, dat het een heuse cataloog opgesteld had van wat het aan spionagetools heeft.... Maar er zijn ook positieve berichten, zoals het feit dat Archive.org de spelletjesduivels veel vreugde gaat bezorgen.

Snel dus aan uw leesvoer. En bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
ARTIKEL OVER IRON MAIDEN EN P2P BLIJKT FOUT TE ZIJN...
... Maakt geen gebruik van P2P-piraterij gegevens om concertlocaties te kiezen

Het leek zo mooi. Een bekende popgroep die gebruik maakt van data over de P2P netwerken, om te weten te komen waar exact de songs het meest gedeeld en gedownload worden, om te weten waar de band populair is. En dan die plekken kiezen als locatie om, naast de traditionele plekken op een toernee, daar een concert te geven.

Het bericht werd verleden week door de site Rolling Stone gebracht, en het betrof de legendarische groep Iron Maiden. Onmiddellijk werd het bericht overgenomen door andere sites, en deze strategie werd toegejuicht. Het is al langer bekend dat artiesten en mediagroepen in het oog houden wat er gebeurt in de P2P netwerken en op de bittorrent sites, en die cijfers gebruiken om de populariteit van muziek en films af te meten. Maar van die meting over te stappen op een echt advies aan de rockband in kwestie, om zijn concerten op bepaalde plekken te houden, dat was blijkbaar een brug te ver.

Het artikel werd door verschillende bronnen ontkracht, maar het was ondertussen al in de virale sfeer beland, waar het duchtig geretweet en gereblogd werd. De ontkenning ervan kreeg niet zo'n weerklank, maar sommigen koppelen wel enkele conclusies aan de ontkennning ervan.

Zo stelt TechCrunch dat het niet helemaal uit de lucht gegrepen is, en dat de gegevens van de P2P netwerken wel degelijk een goede leidraad zijn om een conclusie op te baseren (1). De auteur besluit zelfs dat hij hoopte dat het waar was geweest, zodat Iron Maiden miljoenen dollars had kunnen verdienen van de muziekpiraten. TorrentFreak van zijn kant (2) stelt dat het zo'n weerklank kreeg, omdat we met zijn allen hopen dat het waar zou zijn, dat de muziekindustrie eindelijk afstappen zou van zijn verouderde inning van auteursrechten, en eindelijk zou afstappen van zijn verkrampte strijd tegen piraterij, die gebruikers buiten alle proporties treft en waarbij disproportionele middelen ingezet worden...
http://techcrunch.com/2013/12/27/how-a-fabricated-story-about-iron-maidens-love-of-music-pirates-became-internet-truth/
http://torrentfreak.com/why-the-iron-maiden-playing-for-pirates-error-is-such-a-disappointment-131229/


DE SNELHEID VAN TWITTER OPNIEUW AANGETOOND
En ook het nut van de officiële accounts van overheidsdiensten!

Op vrijdag rond 11u45 klonken er sirenes in het centrum van Antwerpen, en verschillende politieauto's kwamen toegesneld. Agenten sprongen uit hun auto's en stelden zich op aan de ingangen van het Centraal Station. Als waarnemer zag je hoe de massa's volk het station verliet. Wat zou er gebeurd zijn?

Om 12u30 volgden, op Twitter, berichten van @NMBS en @DeLijn. Het Centraal Station werd geëvacueerd, na een bommelding. Alle treinverkeer lag stil, en de trams op de lijnen die onder het Centraal Station lopen, werden ook stilgelegd. In een twitterbericht werd aangeraden om @securail (de Spoorwegpolitie) en @LPA (Locale Politie Antwerpen) te volgen, om op de hoogte te blijven. Wat je dan natuurlijk ook doet.

Op geen enkele website van een krant of tv-zender staat iets te lezen over de evacuatie, die het hele centrum van Antwerpen op stelten zet. Om 13u15 brengt VTM in een nieuwsflash beelden van de ontruiming.

Door het volgen van @DeLijn kom je te weten dat de trams terug mogen rijden, maar dat zij niet stoppen aan de haltes Astrid en Diamant, de twee haltes die toegang geven tot het Centraal Station. En even later meldt @NMBS dat het Centraal Station terug vrijgegeven wordt - wat je meteen kan merken aan het denderende geluid van de eerste treinen die vertrekken.

Het incident, dat gelukkig goed afgelopen is, bewijst naar onze mening opnieuw de kracht van Twitter: zijn snelheid. Geen enkele krant, radio of tv is zo snel om nieuws op te pikken. Dat er nu ook officiële accounts bestaan van overheidsdiensten zoals NMBS, De Lijn, de Spoorwegpolitie, de Politie Antwerpen, maakt het verspreiden van het nieuws gemakkelijker, en voorkomt wilde speculaties en valse berichten die rondgestrooid worden. Het is een goede zaak dat deze overheidsdiensten het belang van Twitter begrepen hebben...
https://twitter.com/delijn
https://twitter.com/NMBS
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/antwerpen/131227_antwerpencentraal_bommelding


SPEEL SPELLETJES UIT HET VERLEDEN DANKZIJ INTERNET ARCHIVE
ROMs van haast alle spelletjes voor consoles uit het verleden nu in je browser!

Internet Archive moeten we je wellicht niet meer voorstellen. Deze archiefdienst probeert een digitaal archief te zijn van alles wat ooit bestaan heeft, in oorspronkelijk digitale vorm, of in een vorm die in bits en bytes omgezet werd.. Oude software vind je er, maar ook kopieën van websites uit het verleden, dankzij de WayBack Machine. Oude films, radioprogramma's, geluidsopnamen... en nu dus ook spelletjes.

Het is een onderdeel van de nieuwe Console Living Room afdeling op de site. Uiteraard volstaat het niet om die spelletjes in digitale vorm te bewaren, het moest ook mogelijk worden om ze te spelen. Want uiteraard heb jij geen console uit de jaren 80 zomaar thuis liggen! Daarom werd onlangs een Javascript uitgebracht waarbij de MESS computer emulator naar dit script geporteerd werd. En nu volgen dus games voor de Atari 2600 en 7800n voor ColecoVision, Magnavox Odyssey en Astrocade. Er zijn bovendien ook meer dan 4.000 klassieke PC games in shareware, en 2.500 demo's van cd's voor de PC in het archief.

En de auteursrechten dan, zal je vragen? Wel, Internet Archive verwijst naar het principe van "fair use", en het nut van het bewaren voor het nageslacht. "Toegang [tot de games] zwengelt behoud ervan aan - maakt deze vintage games beschikbaar voor de hele wereld, onmiddellijk, laat commentaar, opvoeding, het genieten ervan toe, en een aandenken aan de geschiedenis waarvan zij deel uitmaken".

Dus: laat de speelvogel in je maarlos!
https://archive.org/details/consolelivingroom
http://arstechnica.com/gaming/2013/12/internet-archive-releases-hundreds-of-classic-game-console-roms/
http://www.theverge.com/2013/12/28/5249606/play-practically-every-game-for-five-vintage-consoles-in-your-web   NSA TAILORED ACCESS OPERATIONS AFDELING: EEN HELE CATALOOG SPIONAGEPRODUCTEN
Gaat zelfs zover om toestellen te onderscheppen om malware te planten!

Met de NSA saga, de onthullingen over de Amerikaanse geheime dienst, val je van de ene verbazing in de andere. Enerzijds omdat alles wat je ooit in James Bond filmen zag, nog miljoenen keren erger is in werkelijkheid. En anderzijds omdat NSA de spionage zo verfijnd heeft, er een echte industrie van gemaakt heeft, met catalogen en al!

Dit weekend kwam Der Spiegel uit met het bericht dat er een speciale afdeling bestaat binnen NSA die TAO heet of Tailored Access Operations. Die heeft een nog geheimer netwerk, infiltreert computers over de hele wereld, en gaat zelfs zover om toestellen die door hun "target" besteld zijn te onderscheppen, om daar dan malware of achterdeurtjes in te bouwen.

Dankzij Edward Snowden kon Der Spiegel documenten inkijken over het werk van TAO, en het is gewoon hallucinant om te lezen wat deze groep super gesofistikeerde spionnen allemaal kon en deed. Aanbevolen lectuur! (1)

Een ander indrukwekkend aspect van de NSA saga is het feit dat de spionagedienst zelfs een heuse cataloog had, van 50 pagina's groot, waarin manieren uitgelegd staan hoe zij toegang konden krijgen tot toestellen van verschillende fabrikanten, en hoe bij sommige toestellen achterdeurtjes ingebouwd zijn om die toegang te vergemakkelijken. Cisco, Huawei, Dell, Juniper, Western Digital, Seagate, Maxtor, Samsung en andere fabrikanten zullen het niet graag horen dat hun toestellen tot deze categorie behoren, want dit betekent een grote blaam voor de veiligheid en privacy die zij beloven.

Zo wordt in de cataloog een tool vermeld, Feedtrough, die gebruikt kan worden om zich een weg te banen doorheen de firewall van Juniper, en zo malware of andere spionagesoftware van het NSA op mainframe computers te smokkelen. En geloof het of niet, bij elk elektronisch inbreekgereedschap staat zelfs de prijs vermeld, en die gaat van gratis tot $250.000. Razend interessante lectuur, te vinden bij Der Spiegel (2), dat een hele reeks heeft rond de NSA en de onthullingen van Snowden.
http://www.spiegel.de/international/world/the-nsa-uses-powerful-toolbox-in-effort-to-spy-on-global-networks-a-940969.html
http://www.spiegel.de/international/world/catalog-reveals-nsa-has-back-doors-for-numerous-devices-a-940994.htmlFRANSE TEGENHANGERS VAN UBER MOETEN HET 15 MINUTEN LATER DOEN
Maatregel moet taxichauffeurs beschermen

In de VS zijn ze heel populair, diensten zoals Uber. Oorspronkelijk is het ontstaan als een soort van auto-delen: auto's die je kan huren en kan delen met verschillende mensen. Later is de dienst ook uitgegroeid tot een soort taxi, waarbij mensen met hun eigen wagen andere mensen gaan vervoeren.  Zij melden zich aan bij een centrale dienst, en engageren zich om bepaalde ritten aan te nemen. Ter plaatse wisselt er geen geld tussen passagier en chauffeur, of gebruiker van de auto en de eigenaar ervan: alles geschiedt via de Uber-app, die verkrijgbaar is voor Android en iOS.

Het kon natuurlijk niet lang uitblijven voor de dienst vanover de grote plas ook naar Europa overwaaide. In Frankrijk kreeg Uber navolging onder verschillende namen, zoals LeCab, Chauffeur-privé,SnapCar, Allocab, Voitures Jaunes, en ook Uber.

Nu is het wel zo dat vooral de dienst waarbij je niet alleen een wagen, maar ook een chauffeur huuurt, dit eigenlijk concurrentie betekent voor degewone taxichauffeur. En omdat die heel wat geld moet betalen aan de Franse overheid, om een licentie als taxi te krijgen, heeft de overheid beslist om de reguliere taxichauffeurs te beschermen. Deze week werd een wet gepubliceerd, die op 1 januari 2014 van kracht wordt, en waarbij de auto's van Uber en co. 15 minuten moeten wachten vooraleer zij hun vrachtje moeten oppikken.

Een wet die wel goed bedoeld is, maar in de praktijk weinig haalbaar is. Wanneer jij een taxi bestelt tegen 20u, dan gaat die niet komen aanrijden tegen20u, en dan 15 minuten staan wachten aan jouw deur - neen, die komt om 20u en jij stapt in om 20u. Wanneer jij een taxi voor meteen bestelt, omdat het aan het regenen is, dan komt die niet aanrijden om je dan een kwartiertje in de regen te laten staan...

Bij TechCrunch, dat over deze toch wel absurde beschermmingsmaatregel schrijft, vind je ook deprofielen van enkele bedrijven die deze nieuwe vorm van transport mogelijk maken. En Forbes vindt de wet ronduit belachelijk. Maar het vindt wel meer van wat de Fransen belachelijk...
http://techcrunch.com/2013/12/28/uber-lecab-and-others-now-have-to-wait-15-minutes-before-picking-you-up-in-france/
http://www.lecab.fr/
http://www.forbes.com/sites/timworstall/2013/12/29/france-puts-a-spoke-in-the-wheel-of-uber-and-le-cab/


FITBIT BINNENKORT OOK VOOR WINDOWS PHONE?
Populaire apps al te vaak niet beschikbaar voor Windows...

Windows Phone is een goed OS. De live tegeltjes doen het prachtig, het OS is betrouwbaar en zal niet gauw crashen. Maar buiten de Nokia-reeks zijn er eigenlijk weinig fabrikanten die met Windows Phone in zee gaan. En dan duikt het probleem op van de kip en het ei: omdat er weinig Windows Phone toestellen zijn, zijn ontwikkelaars niet geneigd om apps te maken voor dit OS. En omdat er weinig apps zijn voor Windows Phone, zijn mensen niet geneigd zo'n toestel aan te kopen.

De laatste tijd zien we echter toch een beetje een kentering. Doordat dat Nokia toestellen zo goed zijn, en schappelijk geprijsd zijn bovendien, kennen zij een succes. Meer toestellen, maar ook meer apps verschijnen. Er zijn nu al 200.000 apps in de Windows Phone Store, en stilaan beginnen nu ook de "groten" zoals het o zo populaire Instagram, in die store te verschijnen.

En daar komt wellicht binnenkort nog eentje bij: Fitbit. Dit is een populaire app die voorheen enkel beschikbaar was voor Android en iOS, en waarmee je je workout-gegevens kan synchroniseren tussen verschillende toestellen. Volgens Yahoo France zou Fitbit wellicht binnenkort ook uitkomen voor Windows Phone - er bestaat al wel een versie voor Windows 8, maar wellicht zul jij niet gaan joggen met je tablet in je armen, wel met je smartphone. Dat er een Windows Phone versie onderweg is, leidt Yahoo dan weer af uit een werkaanbieding die bij LinkedIn verschenen is. Hopelijk is het dus niet meer lang wachten op de Fitbit app voor Windows Phone...
http://fr.news.yahoo.com/fitbit-l-app-windows-phone-pourrait-arriver-bient%C3%B4t-100937843.html


WINAMP KRIJGT KANS TE OVERLEVEN IN BELGISCHE HANDEN
AOL verkoopt WinAmp en Shoutcast aan Radionomy

Winamp is een erg populaire mediaspaler, waarmee je niet alleen muziek- en videobestanden kan afspelen, maar waarbij je ook het uiterlijk kan aanpassen via de zogenaamde skins. Je kan ook de functies uitbreiden met allerlei plug-ins. De software is een product van Nullsoft, nu eigendom van AOL. En helaas heeft AOL een tijdje geleden bekend gemaakt dat de ontwikkeling van de software stopgezet zou worden, en zelfs dat het programma niet meer via de officiële website te downloaden zou zijn. Op onze redactie viel toen een berichtje binnen dat het programma nog wel te vinden zou zijn bij een mirror (1), een initiatief van de fans van WinAmp.

Maar er is goed nieuws voor al die fans van WinAmp: volgens TechCrunch zou WinAmp dan toch verderblijven bestaan, maar dan in handen van een nieuwe eigenaar. AOL zou WinAmp verkocht hebben, en wel aan een Belgische bedrijf - Radionomy, een aggregator van online radiostations. Een bericht dat afgeleid werd uit het feit dat de nameservers van Winamp overgezet waren naar Radionomy.

Radionomy is eigenlijk een dienst waarbij je zelf een radiostation kan aanmaken, en er staan al een 6.000 stations in de cataloog. Als Radionomy, nog volgens TechCrunch, ook SHoutcast in handen zou krijgen, dat 50.000 radiostations heeft, dan zou dit wel een heel uitgebreide cataloog worden. En de WinAmp player past dan weer in het plaatje, doordat het gebruikt kan worden om die radiostations te programmeren en bijkomende diensten te leveren.

Mooi - het nieuwe jaar inzetten met een positief bericht :)
http://winamp.en.botbi.com/
http://techcrunch.com/2014/01/01/aol-sells-winamp-and-shoutcast-music-services-to-online-radio-aggregator-radionomy/
http://www.radionomy


FACEBOOK MINDER POPULAIR BIJ TIENERS
Maar ook adverteerders ongelukkig over werking

Het kan verkeren, zei Bredero, en zijn gezegde blijft onverminderd van kracht, ook in dit internettijdperk. Een webdienst als MySpace, die ooit immens populair was bij jongeren, ligt nu stilletjes weg te kwijnen en richt zich enkel nog tot een niche, de artiesten. En volgens verschillende bronnen zou Facebook zijn glans en luister voor tieners aan het verliezen zijn. Enerzijds is er het feit dat ook hun ouders nu op Facebook zitten, en dat het niet meer hun eigen plek om uit te hangen is. Anderzijds zijn er de korte boodschapdiensten die nu populair zijn, en dan vooral diensten die visueel werken, zoals SnapChat en Instagram.

Een nieuw rapport, Global Social Media Impact Study, stelt zelfs dat 16- tot 18-jarigen in het VK nu "beschaamd zijn om zelfs met Facebook geassocieerd te worden". Het rapport noemde Facebook zelfs "dood en begraven" bij die leeftijdgroep. (1).

Maar blijkbaar zijn het niet enkel de jongeren die Facebook niet meer zien zitten. Sinds de sociale netwerksite begin december de manier veranderde waarop gebruikers verhalen zien in hun nieuwslijn, zijn de adverteerders woest. Facebook wou met die maatregel "kwalitatieve" nieuwsverhalen meer in de kijker zetten. Maar het resultaat is dat mensen die Facebook pagina's voor merken beheren en online winkels, opmerken dat hun verhalen niet meer zo prominent getoond worden - tenzij zij Facebook advertenties kopen. Het bereik van hun verhalen zou zelfin sommige gevallen gedaald zijn met meer dan 80%.(2)

Tussen haakjes, wij hebben nog een interessant verhaal voor jou. Jennifer Golbeck, redacteur bij Slate, vond namelijk dat zij eigenlijk niet alles wou bijhouden wat er op haar Facebook tijdlijn staat. Alles wat ouder was dan een maand moest verdwijnen - wellicht een goed voornemen dat zij zich gemaakt had met Nieuwjaar. Het blijkt echter dat het niet zo gemakkelijk is om dingen uit je tijdlijn te verwijderen en die op te kuisen. Er bestaan wel enkele tools om die procedure te automatiseren (voor details verwijzen wij naar hetartikel van Golbeck), maar het blijft een beproeving om orde te houden in je tijdlijn. Maar wil je je eraan wagen, dan vind je in het artikel stap-voor-stap instructies om grote kuis te maken, en het nieuwe jaar fris en proper te beginnen! (3)
http://www.webpronews.com/facebook-is-dead-and-buried-to-teens-shows-study-2013-12
http://www.businessinsider.com/facebook-screws-social-media-marketers-2013-12
http://www.businessinsider.com/i-decided-to-delete-all-my-facebook-activity-and-it-was-incredibly-hard-2014-1
 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!
WEERSPIEGELING IN JE OGEN GEEFT BEELDEN VAN OMGEVING WEER
"Kijk eens diepin mijn ogen" krijgt andere betekenis!

Weer een van die technologieën die gewoon weggelopen zijn uit een Science Fiction film: door in te zoomen op de ogen van een persoon de weerkaatsing vinden van de mensen die rond hem staan.

Het is uiteraard enkel mogelijk met foto's in hoge resolutie. Maar tegenwoordig zijn camera's met een scherp beeld geen uitzonderingn meer - zelfs niet meer voor camera's vansmartphones. Volgens voorspellingen zou het trouwens binnenkort standaard worden dat smartphones een camera aan boord hebben van meer dan 39 megapixel.

Natuurlijk moeten die beelden bewerkt kunnen worden zodat de personen herkenbaar zijn, en die technologie lijkt er nu ook te zijn. Bij testen slaagden proefpersonen in 84% van de gevallen een gezicht dat weerspiegeld werd in het oog, te koppelen aan een andere foto van de persoon in kwestie.

Waarom deze technologie belangrijk is? Omdat het kan helpen bij bijvoorbeeld misdaadbestrijding, en met name bij misdaden waarbij de slachtoffers gefotografeerd worden, zoals bij gijzeling, misbruik van kinderen, ... In dat geval zouden weerspiegelingen in het oog op de foto de politie op het spoor kunnen brengen van de daders...
http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-12/29/corneal-reflections
http://www.theverge.com/2013/12/27/5248442/university-of-york-pupil-reflection-studyONDERZOEKERS KRAKEN BILJETTENAUTOMAAT MET USB STICK
Kunsttoer werd gedemonstreerd tijdens CCC

Ook biljettenautomaten, onze "Mister Cash" zoals hij in de volksmond heet, waarmee je geld "uit de muur" kan halen, worden bedreigd. Verleden week hebben namelijk twee onderzoekers, die begrijpelijkerwijze anoniem willen blijven, op de Chaos ComputingCongress in Hamburg aangetoond hoe zijde autmatische biljettenverdelers konden kraken, en dat met behulp van een simpele USB stick.

Uiteraard is er op de automaten geen USB poort zelf aanwezig, en dus moesten zij eerst gaatjes boren in de machine. Vervolgens sloten zij hun USB stick aan, waarna zij speciale code in het systeem invoerden. Eens de malware geïnstalleerd, werden de gaatjes opnieuw gedicht.

En daarna konden de krakers gewoon, wanneer zij dat wilden, een speciale interface activeren door een code van 12 cijfers los te laten op de biljettenverdeler. Die zorgde ervoor dat op het scherm getoond werd hoeveel biljetten er van elke soort beschikbaar waren, en een optie gaven om te kiezen welk geld zij wilden hebben. En natuurlijk kon dan de kraker het geld met de grootste coupure kiezen.

Deze kunsttoer was trouwens al opgemerkt door de banken zelf. Zij hadden bemerkt dat er geld verdween uit de koffers waarin het zat, en hadden via de videobeelden gezien dàt er iets gebeurde, maar de code zelf hadden zij niet kunnen ontdekken.

Nu mag dit verhaal eigenlijk niet verwonderen. De biljettenverdelers zijn eigenlijk gewone toestellen die een besturingssysteem hebben, en dat is Windows XP. Je moet gewoon toegang hebben tot het OS, dat is alles. Biljettenautomaten die Windows foutmeldingen geven zijn geen zeldzaamheid, en zelfs de befaamde "blue screen of death" valt geregeld te zien op zulke automaten...

Het volledige verhaal bij Slate.
http://www.slate.fr/life/81737/braquer-distributeur-billets-cle-usb-hacker-dabNIEUWE TAB-BOOK 2 LIJN VAN LG
Eerste van reeks CES aankondigingen

Volgende week start de Consumer Electronics Show, de grootste beurs voor elektronica ter wereld. En dat betekent dat je in de volgende dagen heel wat aankondigingen van nieuwe toestellen voorbij ziet paraderen.

We beginnen al met fabrikant LG. Die kondigt verschillende nieuwe toestellen aan die op Windows 8 draaien. De Tab-Book 2 lijn is daarbij degene die ons meteen het meest aanspreekt. Want die heeft een QWERTY klavier onder zijn scherm van 11,6 inch (29 cm) en is uiterst licht en dun (13,6 mm dik), terwijl er toch een Haswell Core i5 CPU inzit en SSD (128 GB of 26 GB). Het klavier schuift weg onder het scherm, zodat je het toestel ook als tablet gebruiken kan.

Er komt ook een "ultra PC" laptop die super slank is, en een all-in-one toestel met een scherm van 27 inch (67,5 cm). Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet gekend, daarvoor zal het wachten zijn tot de CES beurs van start gaat. Bij Engadget kan je al wel enkele foto's vinden van de toestellen.
http://lgnewsroom.com/newsroom/contents/64076
http://www.engadget.com/2013/12/30/lg-windows-8-ultrabook-tab-book-2-aio-ces-2014/
 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop


*** Een artikel over de toegankelijkheidsproblemen van grafische captcha's en welke alternatieven er bestaan.
http://www.anysurfer.be/nl/in-de-praktijk/websites/spam-vermijden-zonder-captcha

*** Steeds meer populaire Samsung GALAXY-toestellen compatibel met GALAXY Gear
Update naar Android 4.3 (Jelly Bean) levert beste prestaties en meer mogelijkheden
http://lewispr.cmail1.com/t/j-l-tktidjt-kjihtdmr-y/

***Nokia introduceert Lumia 1520 eind januari 2014 in België
http://newsroom.nokia.be/nokia-introduceert-lumia-1520-eind-januari-2014-in-belgie/

*** Binnenkort kan uw gsm vertellen of fruit rijp is
http://www.hln.be/hln/nl/4124/Multimedia/article/detail/1766102/2013/12/31/Binnenkort-kan-uw-gsm-vertellen-of-fruit-rijp-is.dhtml[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse] 
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetDE BESTE GRATIS MUZIEK DOWNLOADS VAN 2013
Bij MakeUse Of vonden wij een artikel waarin de redactie van het e-zine een lijstje voorstelt van de beste muziek van 2013 die gratis gedownload kan worden. En natuurlijk moesten wij deze lijst met onze lezers delen! Alle muziek kan in het artikelin streaming beluisterd worden, maar je kan de aparte songs ook downloaden.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/best-free-music-downloads-2013-sound-sunday/


SPOTIFY: DE 1000 KLASSIEKERS

Zoals op andere jaren heeft Radio1 zijn luisteraars een lijst laten samenstellen van de 1000 favoriete songs. En die "1000 klassiekers" kan je ook op Spotify beluisteren!
https://play.spotify.com/user/radiotwee/playlist/5JY0FYPOzV4r7yObSRpf17
http://www.radio2.be/1000-klassiekers/herbeluister-de-1000-klassiekers-op-spotify
Voor u gelezen op

 _            _ _   _           
| |          (_) | | |          
| |___      ___| |_| |_ ___ _ __
| __\ \ /\ / / | __| __/ _ \ '__|
| |_ \ V  V /| | |_| ||  __/ |  
 \__| \_/\_/ |_|\__|\__\___|_|  @netlash: 7 media voorspellingen die niemand anders aandurft: http://t.co/XWmWA2hyYG

@bloovi: NSA hackt de iPhone sinds 2008. ‚Wij wisten van niets,’ zegt Apple. http://t.co/1tZxcX3U7V

@boezeman: RT @aral: NSA analysts refer internally to iPhone users as “zombies” who “pay for their own surveillance.” http://t.co/sBLo5UlOiO  Via @norwind

@kortomvzw: Het nieuwjaarscadeau van @vreewijs - 40 specialisten over 'online' in 2014 http://t.co/XAp4CAKJnU #trendrapport

@johan_bertrands: Vanaf 2014 nieuwe regels voor vervroegd pensioen: http://t.co/Nx0Rabo9cA  Nu moeten we niet meer twijfelen. #keepgoing

@lamazone: Ik hoop dat audioboeken dé trend worden van 2015 zodat ik volgend jaar kan luisteren naar het Trendrapport. Tot dan: http://t.co/46CAJTRWIW

@NotPatrick: Scoble says Google Glass is doomed.  https://t.co/i8CimjJmD2

@marcelbieman: RT @seeingwithsound: (podcast Jan. 1, 2014) Google Glass for the Visually Impaired http://t.co/DAciUw8e4I #blind #a11y, 27 MB MP3 file, via @_EyesOnSuccess

@Kris10Vermoesen: Op plaats 4 van de meest gelezen @FINNbe blogposts van ’13: ‘Hoe sociale media een impact hebben op de journalistiek’ http://t.co/JE3Wzt1Hnw

@ruudhendrickx: RT @ThomasVdveken: Even tweeten, dit. :-) http://t.co/5jTYGNrG3W

@expressbe_nl: Wat is een journalist?: Een vraag die steeds meer aan relevantie wint in een tijdperk van overmediatisering e... http://t.co/su3xdDkjxN

@bestevanhetweb: Tijd voor een korte film op deze Tweede Kerstdag. Een fraaie animatiefilm van Nederlandse bodem. http://t.co/QvK23OQrZJ

Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Vrienden zijn familieleden die je zelf uitzoekt.
- Eustache Deschamps, Frans dichter-


 
De nieuwe oogst


   
THUNDERCLAP: VERSPREID JE BOODSCHAP
Een slim gevonden concept is Thunderclap. Het is een soort Kickstarter, maar het kost je geen geld. Het principe is simpel: je wil een boodschap verspreiden, maar zoekt een maximum aan impact. Bij Thunderclap kan je dan naar mensen op zoek gaan die je boodschap ondersteunen. Haal je het vooropgestelde doel (of meer), dan zullen al deze mensen jouw boodschap op hetzelfde tijdstip tweeten, waardoor die misschien wel meteen trending wordt op Twitter.  (Met dank aan Dave voor de tip)
[Taal: ENG]
https://www.thunderclap.it/allEARTH WIND MAP
Hoe blazen de winden? Dat is wat je kan zien op deze interactieve wereldbol. Je draait hem tot je op de gewenste plaats bent, en na luttele seconden krijg je een duidelijk zicht van de winden.
[Taal: NL]
http://earth.nullschool.net


WORLDLISTER: ONLINE MARKTPLAATSEN
Met deze webdienst wordt het super simpel om advertenties voor voorwerpen te publiceren op verschillende online marktplaatsen zoals eBay en co. Jekan het doen vanop een smartphone, tablet of desktop. Je krijgt bovendien een heel intuïtieve handleiding die je stap voor stap begeleidt bij het publiceren.
[Taal: ENG]
http://worldlister.co/


HECK YES MARKDOWN: SITES BEWAREN

Een heel interessante tool: hiermee kan je een bestaande HTML webpagina van het web nemen, de content ervan extraheren, en die dan met Markdown omzetten naar gewone tekst die je op je computer kan bewaren. Je krijgt zo een verzameling nota's die je gemakkelijk kan opslaan en terug bewerken. Gewoon de url van de pagina in het invulvak zetten, en de tool gaat aan het werk!
[Taal: ENG]
http://heckyesmarkdown.com/


REMOVEME: UITSCHRIJVEN UIT NIEUWSBRIEVEN
Add-on voor de browser
Soms krijg je nieuwsbrieven die je eigenlijk niet wil hebben (en wij hopen dat dit niet opgaat voor onze Netties!). Met deze add-on voor de browser kan je gemakkelijk bij je webmail je uitschrijven uit de nieuwsbrief: wanneer je bij Gmail, Yahoo of Hotmail je cursor over de header van een mail beweegt, verschijnt de button Unsubscribe. Gewoon op klikken, en de rest wordt automatisch gedaan!
[Taal: ENG]
http://ub.powerinbox.com/removeme/


POSTGRESQL OEFENINGEN
Wil je zelf PostgreSQL leren? Dan zijn er wel vele sites waar je de theorie vindt. Deze site echter geeft je de kans om de theorie in de praktijk om te zetten. De site bevat een reeks vragen en uitleg rond een simpele set data.Voor de beginnende programmeur!
[Taal: ENG]
http://pgexercises.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: SOLO

er zijn verschillende voedingsfabrikanten die een website met recepten brengen. Het voordeel daarbij is dat je herkenbare producten terugvindt op de website. Zo ook de website van Solo, waar we al heel wat knappe recepten gevonden hebben.
Er is echter een grote MAAR: de site vraagt dat je je zou aanmelden met je Facebook account. In het vakje staat dan "Soly M OPen Kitchen" wil namens jou berichten op Facebook plaatsen. Wat jij uiteraardniet wil. Maar wanneer je het vakje wegklikt via de button "overslaan", blijft het script maar vragen om je aan te melden met Facebook.
En ga je uit pure noodzaak weg van de site, want zo kan je niet rustig genieten van de recepten en het zoeken ernaar. Een les voor de heren en mevrouwen webmaster van Solo: koppel die verplichte link naar Facebook los!
[Taal: NL]
http://www.solo.be/nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: HET VOORWOORD
Wij zijn grote fans van zelfstandige boekenwinkels. Enerzijds uit sympathie, omdat het niet gemakkelijk is om op te tornen tegen de grote ketens. Maar anderzijds, en vooral, omdat je daar echte boekenliefhebbers tegenkomt. Zo is Het Voorwoord, een plaatselijke boekenhandel in Heist-op-den-Berg, een pracht van een winkel. De eigenaars hebben echt liefde voor boeken, kunnen je adviseren met persoonlijke raad, niet met een algoritme! Bovendien vind je er een uitgebreide keuze tweedehandsboeken en boeken aan verminderde prijs.
Heeft zo'n zaak dan behoefte aan een website? Zeker en vast. Je vindt er nieuws, evenementen, een lijst van boeken die de lezers aanraders vinden, maar ook een webwinkel. Je kan daar online bladeren in het aanbod tweedhandsboeken in de winkel. 
En in de winkel zelf vind je een heel gezellig koffiehoekje. Is dit een schaamteloze reclame voor Het Voorwoord? Misschien wel. Maar we doen dit gewoon omdat we de winkel zo sympathiek vinden. Een aanrader.
[Taal: NL]
http://www.hetvoorwoord.be/index.php


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: PINGELEN
Het principe is simpel: iemand biedt iets aan voor een bepaalde prijs, jij maakt een tegenbod, en de aanbieder accepteert of verwerpt het. Dat is dus in het kort wat je in het echte leven ook doet bij pingelen. Er zijn wel enkele spelregels, die je op de tweede link vindt.
[Taal: NL]
http://www.pingelen.nl/pages/
http://www.pingelen.nl/pages/uitleg


VRIJDAG MULTIMEDIA: SCHILDERIJEN VAN BOEKEN

Een prachtige fotoreeks, waarbij boeken zo gearrangeerd zijn dat zij een schilderij vormen. Ingenieus bedacht - en het zal ongetwijfeld enorm veel geduld gevergd hebben om alles zo te rangschikken...
[Taal: ENG]
http://inspirationfeed.com/inspiration/artists/painted-book-sculptures-by-mike-stilkey/


VRIJDAG MULTIMEDIA: DAG MENEER DE VRIES
Een pracht van een kortfilm van Nederlandse bodem uit 2012; hij werd op tal van filmfestivals gedraaid, en is nu online beschikbaar. Het filmpje draait rond de 93-jarige meneer De Vries, die zijn oude dag doorbrengt in een huisjeop het platteland, tot een boodschapper zijn oude Friese schaatsen (doorlopers) brengt.
[Taal: NL]
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/26/korte-film-dag-meneer-de-vries/
http://vimeo.com/82278384


VRIJDAG MULTIMEDIA: FOTOBLUR
Achter deze website zit een hele gemeenschap van fotografen, die hun beste werken op de site zetten. Je kan er ook zien welke foto's er die dag het populairst zijn, en klik je op zo'n foto, dan kom je op de naam van de maker, zodat je meer van zijn werk kan ontdekken.
[Taal: ENG]
http://www.fotoblur.com
Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/


- Meeste internetverkeer is “Non Human”
http://www.belgiancowboys.be/web/meeste-internetverkeer-non-human/
- Het multiscreen-gezin in Vlaanderen is een feit
http://www.belgiancowboys.be/technology/het-multiscreen-gezin-vlaanderen-een-feit/
*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Nijmeegse tiener is twitterhit met getekende ava's
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3570005/2013/12/31/Nijmeegse-tiener-is-twitterhit-met-getekende-ava-s.dhtml
- 'NSA infecteert en manipuleert internet met geheime werktuigen'
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3569601/2013/12/30/NSA-infecteert-en-manipuleert-internet-met-geheime-werktuigen.dhtml
 
 
 
 


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Test: Full-frame Sony Alpha 7
http://www.elektrozine.be/ez/article/7705/Test-Full-frame-Sony-Alpha-7.html
- Lifestyle 535 II- en 525 II-systemen beste Bose home cinema ooit
http://www.elektrozine.be/ez/article/7737/Lifestyle-535-II--en-525-II-systemen-beste-Bose-home-cinema-ooit.html

 *** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Apple ontkent een spionprogramma te gebruiken in zijn iPhones
http://www.digimedia.be/News/nl/15729/apple-ontkent-een-spionprogramma-te-gebruiken-in-zijn-iphones.html
- Het grootste virtueel bezoek van de Benelux… en het is Belgisch!
http://www.digimedia.be/News/nl/15711/het-grootste-virtueel-bezoek-van-de-benelux-en-het-is-belgisch.html
 
 


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Top 10 meest gepirateerde films van 2013
http://computertaal.info/2014/01/02/top-10-meest-gepirateerde-films-van-2013/
- Firefox: 13 beste add-ons van 2013
http://computertaal.info/2013/12/31/firefox-13-beste-add-ons-van-2013/

 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Basis brengt fitnessarmband uit met slaapanalyse
http://tweakers.net/nieuws/93471/basis-brengt-fitnessarmband-uit-met-slaapanalyse.html
- Jolla verslaat iPhone 5s in verkoopcijfers bij Finse provider
http://tweakers.net/nieuws/93462/jolla-verslaat-iphone-5s-in-verkoopcijfers-bij-finse-provider.html

*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- iPhone-gebruikers zijn het slimst
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/iphone-gebruikers-zijn-het-slimst/article-4000488455747.htm
- Bijna 5 miljoen gebruikersnamen en telefoonnummers van Snapchat-gebruikers uitgelekt
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/bijna-5-miljoen-gebruikersnamen-en-telefoonnummers-van-snapchat-gebruikers-uitgelekt/article-4000488495547.htm


*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Dit zijn de meest gefotografeerde plaatsen op aarde
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/dit-zijn-de-meest-gefotografeerde-plaatsen-op-aarde
- Snapchat vertelt hoe 4,6 miljoen gegevens werden gestolen
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/snapchat-vertelt-hoe-4-6-miljoen-gegevens-werden-gestolen*** WIJS

- Evaluatie van het trendsrapport 2013: Wie had het bij het juiste eind?
http://wijs.be/nl/trends-inzichten/blog/detail/evaluatie-van-het-trendsrapport-2013-wie-had-het-bij-het-juiste-eind
- Online Trendrapport 2014
http://wijs.be/nl/trends-inzichten/blog/detail/online-trendrapport-2014


 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


NIEUW IN WINDOWS 8: IE11
Bij het uitbrengen van versie 8.1 van het Windows besturingssysteem, heeft Microsoft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe versie van zijn Internet Explorer browser mee te sturen, IE11.
De opvallendste nieuwigheden: ondersteuning van de 3D acceleratietechnologie WebGL, en van SPDY (spreek uit: Speedy), een protocol dat door Google bedacht werd, en dat de laadtijd van pagina's wil verkorten door een compressiemechanisme. Om te ontdekken.
http://www.journaldunet.com/solutions/saas-logiciel/windows-8-1-nouveautes/internet-explorer-11-avec-windows-8-1.shtml


NIEUW IN WINDOWS 8.1: CROSS DEVICE SYNCHRONISATIE IN IE11

Gisteren hadden we het over de nieuwe versie van de IE browser die meegeleverd wordt met Windows 8.1,de update van het Windows besturingssysteem. IE11 heeft echter nog een belangrijke nieuwigheid: je kan voortaan je tabblaadjes en favorieten synchroniseren met verschillende toestellen. Iets wat tot nu al bestond bij Chrome, Firefox, en wat de Windows gebruikers zeker zullen toejuichen:zo kan je immers een surftochtje dat je op het ene toestel begon, verder zetten op het andere.
Toch wel een eigenaardigheid: deze mogelijkheid bestaat enkel in de Modern UI versie van de browser, en je zal zelfs vanuit deze versie je surftocht niet kunnen synchroniseren met de destkop op dezelfde computer!
http://www.journaldunet.com/solutions/saas-logiciel/windows-8-1-nouveautes/synchronisation-ie11.shtml


NIEUW IN WINDOWS 8.1: VPN
Een van de nieuwigheden van Windows 8.1, die vooral erg welkom zal zijn bij bedrijven, iseenbetere ondersteuningvan de vituele private netwerken (VPN).  Dit betekent dat de toepassingen die een VPN nodig hebben, veel gemakkelijker een verbinding kunnen maken, met gewoon een klik en dan het paswoord.
http://www.journaldunet.com/solutions/saas-logiciel/windows-8-1-nouveautes/vpn.shtml


NIEUW IN WINDOWS 8.1: MODERN UI OVERSLAAN
Windows 8 en 8.1 zijn bedoeld voor computers en laptops die gewoon met een klavier werken, maar ook voor terminals die met een aanraakscherm werken. De Modern UI interface echter is vooral bedoeld voor toestellen die geoptimaliseerd zijn voor aanraakschermen. Wat heb je er dan aan als bezitter van een gewone computer, om eerst met die Modern UI geconfronteerd te worden, vooraleer naar de desktop versie te kunnen overgaan?
Microsoft kreeg daar heel wat kritiek over, en heeft naar die kritiek geluisterd. Voortaan kan je de traditionele desktop als eerste scherm hebben. Dat moet je dan wel even aangeven: klik op de taakbalk, onderaan de desktop, waar je via Properties (eigenschappen) in het volgende dialoogvenster het tabblaadje Navigatie aanklikt. Daar activeer je de optie "Wanneer ikme aanmelde, of al mijn apps sluit, ga dan naar de Desktop in plaats van naar de start".
Sluit af met Apply. En kijk, je hebt weer wat seconden gewonnen!
http://www.journaldunet.com/solutions/saas-logiciel/windows-8-1-nouveautes/ecran-d-accueil.shtml
  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

GRATIS VAN MICROSOFT: OFFICE OUTLOOK CONNECTOR


Maak je gebruik van een webmail Hotmail (nu: Outlook) mailadres, dan kan je met deze tool vanuit je Outlook 2003, 2007 en 2010 gratis je Hotmail boodschappen als gewone mails zien, naast die van de andere accounts. Je moet dus niet je mail in de webinterface bekijken, je kan het gewoon doen in je Outlook programma.
Dit heeft nog enkele bijkomende voordelen: de lijsten met je vertrouwde en geblokkeerde adressen wordt gesynchroniseerd; je Hotmail account status staat in de Outlook statusbalk, en regels die je in Outlook aangemaakt hebt, werken ook in Hotmail.
http://office.microsoft.com/en-us/outlook-help/microsoft-office-outlook-hotmail-connector-overview-HA010222518.aspx


GRATIS VAN MICROSOFT: WINDOWS 8.1 WALLPAPER PACK
Eens een ander achtergrondje voor je computer? Dat kan. Microsoft heeft een reeks behangpapiertjes voor Windows 8.1 di eje gratis kan downloaden. Je kan ze vinden op de site van Microsoft, of bij Chips.de.
http://www.chip.de/downloads/Windows-8.1-Wallpaper_60896501.html
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/personalization-gallery


GRATIS VAN MICROSOFT:XML NOTEPAD 2007
Deze tool is misschien niet voor de gewone gebruiker. Met de editor XML Notepad 2007 kan je namelijk op Windows XP en Vista toestellen XML documenten openen en bewerken. De tool, die freeware is, helpt de gebruiker om data in te vullen, en fouten te vermijden.
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=7973


VRIJDAG APP-DAG: AFDALING 2.0


iPhone - €0,89
Een app die je prestaties bij het skiën en snowboarden kan bijhouden. Je kan bovendien je favoriete routse bijhouden, en de afgelegde routes delen via Facebook. Bij iPhoneCLub vind je een uitgebreide bespreking.
http://afdalingapp.nl/
http://www.iphoneclub.nl/306249/afdaling-2-0-nederlandse-wintersport-app-vernieuwd/


VRIJDAG APPSDAG: WOORDZOEKER NEDERLANDS
Android - freeware
Speel je graag een "woordzoeker" als kruiswoordpuzzel. Dan kan je dat voortaan ook digitaal, met deze app. Je kan bepalen hoe groot het rooster moet zijn, en of het niveau gemakkelijk of te gek moeilijk moet zijn. En voor we het vergeten: deze puzzels bevatten nederlandstalige woorden!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.berniiiiiiii.nl
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Vriend is wie tijdens je leven zegt wat anderen na je dood vertellen.
- Karel Jonckheere, Vlaams auteur -