Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
26/12/2013 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 18
Nummer 832 van 21/12/2013Gegroet lezer,

Hier zijn we dan, met jaargang 18. Telkens staan we er zelf van verbaasd hoe lang dit e-zine bestaat, en dat is allemaal te danken aan de mensen die ons steunen, die ons artikels insturen, en natuurlijk ook u, de lezer. Want wat is een e-zine zonder lezers?

Onze redactie is nog altijd bezig met het verzamelen van nominaties voor de NETTIES verkiezing. Dankzij verschillende trouwe lezers hebben we al een mooi lijstje met websites, maar nominaties voor apps en podcasts hebben we nog niet veel ontvangen. Kijkt u misschien zelf ook even op uw smartphone, om te zien welke Nederlandstalige apps u daar hebt staan, die het werk zijn van een klein bedrijf of gewone burger? En laat u ons dan weten welke apps dat zijn? En als u een podcast-fan bent, zendt u ons dan ook even uw lijstje met favoriete Nederlandstalige podcasts? Wij hebben alvast twee grote favorieten: de Tech45 podcast, en Blindelinks. En u? Laat het ons weten, en maak kans op een boekenbon!

Dan rest ons enkel nog de taak om u prettige feestdagen toe te wensen: een gezellige kerst, en een uitbundig nieuwjaar!

Bij leven en welzijn tot volgende week,

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 
 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
TWITTER EXPERIMENTEERT MET 'NEARBY' TWEETS...
... maar moest bakzeil halen met nieuwe blokkeerfunctie

Voor de aanbieders van een dienst die veel gebruikers heeft, moet het echt niet gemakkelijk zijn. Enerzijds willen zij hun dienst steeds beter maken, en sleutelen daarom voortdurend aan de functies. Maar gebruikers houden niet van veranderingen, en soms worden die verbeteringen / wijzigingen niet gunstig onthaald - met veel negatieve publiciteit tot gevolg.

Het overkwam Twitter verleden week, toen het een wijziging doorvoerde aan de manier waarop je een gebruiker kan blokkeren. In het oude systeem had die dan helemaal geen interactie meer met jou: hij kon jouw tweets niet zien, kon die ook niet retweeten of bij zijn favorieten zetten, en zijn tweets kwamen niet in jouw tijdlijn voor. Hij werd er ook van verwittigd dat jij hem geblokkeerd had.

Nu is dat blokkeren een heel goede tool om cyberpesten tegen te gaan. Alleen: het feit dat je iemand blokkeerde, leidde soms tot nare reacties bij die persoon, en van diens vrienden (want de rechtstreekse reactie van die persoon zelf zou je uiteraard niet zien). En daarom wilde Twitter die functie wat aanpassen. Zo zou degene die jij geblokkeerd had, toch nog jouw tweets kunnen zien, die kunnen retweeten en jou kunnen @vermelden. Jij zou echter niets van dit alles zien, en degene die jij geblokkeerd had, zou niet eens een melding krijgen van het feit dat jij hem blokkeerde.

Een wijziging die helemaal niet goed viel bij de Twittergemeenschap. Zelfs al zou je hierdoor geen boodschappen meer kunnen krijgen van iemand die boos is op jou bijvoorbeeld, of die jou stalkt, dan nog zou die jou kunnen volgen. Een onprettige gedachte. De negatieve reactie was zo groot, dat Twitter nog dezelfde dag de wijziging terugdraaide. Het wees in een persbericht op het feit dat het hiermee enkel had willen verhelpen dat gebruikers wraak zouden nemen wanneer zij merkten dat zij door iemand geblokkeerd werden. En dat dit probleem dus nog altijd niet opgelost is... Tot er een andere manier bedacht is om die wraak tegen te gaan, blijft het dus bij het oude. (1)(2)

Toch laat Twitter dit niet aan zijn hart komen, en blijft het proberen zijn dienst te verbeteren. Een functie die wel handig is, en die momenteel uitgestes wordt op de mobiele Twitter apps, is "Nearby", of "in jouw omgeving". Bij deze functie, die in een tabblaadje zit, krijg je tweets van mensen in jouw omgeving, of je die nu volgt of niet. Daarbij is het wel een vereiste dat je Twitter toegang geeft tot jouw locatie of niet. Sinds 2010 bestaat al de mogelijkheid om jouw locatie aan tweets toe te voegen, maar omwille van de privacy hebben de meeste gebruikers die functie uit staan - en gelukkig staat die bij nieuwe gebruikers ook standaard uit.

"Nearby" moet een aanvulling of misschien zelfs een vervanging worden voor de "discover" tab, om de gebruiker meer tweets te brengen of twitteraars te laten ontdekken, waarmee hij een verwantschap voelt. Ons lijkt het alvast een goede zet, want nu baseert Twitter zich, toch zeker bij zijn "trending" functie, op de taal, en worden Nederland en Vlaanderen op één hoop gegooid. En vermits de Nederlanders met veel meer zijn, zal je vaker onderwerpen zien die trending zijn in Nederland, terwijl die jou helemaal niets gaan zeggen. Meer over Nearby bij The Verge.
https://blog.twitter.com/2013/reverting-the-changes-to-block-functionality
http://techcrunch.com/2013/12/12/twitter-says-new-policy-which-allows-blocked-users-to-follow-interact-with-tweets-is-to-prevent-retaliation/
http://www.theverge.com/2013/12/14/5210614/twitter-is-still-testing-feature-to-show-nearby-tweets


EN WAT ALS... JE JE INSTAGRAM BOODSCHAP KAN WISSEN?
Optie bij messaging dienst is echter geen competitie voor Snapchat...

Verleden week kondigde Instagram een nieuwe tool aan, "Instagram Direct". Daarmee kan je een foto naar een of meerdere bestemmelingen sturen, in plaats van dat zij jouw foto moeten ontdekken. Push in plaats van Pull dus eigenlijk. Met de nieuwe functie kan je je fotoboodschap versturen aan maximaal 15 bestemmelingen tegelijkertijd. En wanneer de bestemmeling de foto opent, dan kan hij commentaar erop geven, of die een Like geven. Bovendien hebben de boodschappen een functie waarmee je kan opvolgen wie van de bestemmelingen jouw foto gezien heeft: een vinkje verschijnt naast zijn naam.

De boodschappen staan samen in een inbox, apart van je gewone Instagram feed. En wanneer er een boodschap binnenkomt, dan komt er een speciaal icoontje boven je Inbox. En gelukkig kan je enkel boodschappen ontvangen van mensen die je volgt; wanneer iemand die je niet volgt jou een boodschap stuurt, dan krijg je een melding van een "hangend verzoek", waarbij je zelf kiest of je de boodschap wil zien of niet.(1)

Maar er zit nog meer in die functie: je hebt namelijk meer controle over de boodschap, en je kan de foto ook terug wissen. Daarmee wil Instagram niet zozeer de concurrentie aangaan met Snapchat, als wel de gebruiker de mogelijkheid bieden om een per vergissing verstuurde foto terug te halen - net zoals je bij Twitter een per ongeluk verzonden tweet kan terughalen.

Maakt dit van Instagram Direct, zoals de messaging dienst heet, een concurrent van Snapchat, de dienst waarbij je foto's kan sturen die automatisch na X tijd verdwijnen bij de bestemmeling? Ja en neen - de gebruiker heeft bij Instagram in zekere zin meer en minder controle dan bij Snapchat. Wanneer je bij Instagram Direct zeker wil zijn dat een foto enkel heel kort gezien kan worden, dan moet je de boodschap in het oog houden tot wanneer de bestemmeling die opent, waarna je die kan verwijderen, terwijl dit proces geautomatiseerd is bij Snapchat. Maar anderzijds houd je meer controle over je boodschap bij Instagram, en staat daar als het ware je vinger voortdurend bij de Delete knop. Toch wel even opletten: de Delete functie bij Instagram Direct geeft je wel de mogelijkheid om te verhinderen dat anderen een Instagram bestand opslaan. Maar zij kunnen uiteraard een screenshot maken, en zo compromitterende foto's bewaren voor het nageslacht.

De moraal van het verhaal - als we die nog moeten herhalen? Verzend nooit iets via het internet, waarvan je niet wil dat het bekend wordt. Een sexy foto, een bekentenis in foto, een uiting van ongenoegen of woede... je weet nooit waar het bewaard wordt, en of het niet ooit als een boemerang kan terugkomen, om in je gezicht te ontploffen!
http://arstechnica.com/business/2013/12/instagram-turns-itself-into-a-photo-messaging-app/
http://arstechnica.com/business/2013/12/instagram-senders-can-delete-their-messages-from-recipients-phones/


FACEBOOK WIST NIET WAT JIJ GEWIST HEBT...
Zelfs wat je niet schrijft, wordt onthouden!

Terugkomend op voorgaand bericht, moeten we daaraan toevoegen dat eigenlijk de foto's die jij verzendt via Instagram Direct wel bij jouw bestemmelingen gewist worden, maar dat ze nog altijd op de servers van Instagram staan -tot jij ze er wist. Een systeem dat logisch is.

Maar bij Facebook blijkt het anders te lopen, en het zal je misschien (onaangenaam) verbazen. Want volgens Slate zou Facebook alles wat je daar doet, onthouden - zelfs wanneer beslist om het uiteindelijk niet te posten. Meer nog: die boodschappen krijgen een speciale code, en worden met die code opgeslagen in hun massale database.

Waarom Facebook dat doet? Het zou, volgens een onderzoek, zijn omdat Facebook wil onderzoeken waarom de gebruikers zichzelf censureren. Daaraan moet toegevoegd worden dat Facebook niet de boodschap zelf bewaart, maar alle metadata die erbij hoort, zoals wanneer je aan je posting begon, of dat op een pagina van een vriend was of je eigen pagina, enz. En dat alles omdat Facebook zegt dat het waarde verliest door content die niet gegenereerd wordt".

Met andere woorden: Facebook wil onderzoeken wat het is dat de gebruiker weerhoudt om bepaalde boodschappen te posten. En het wil die barrières wegnemen - zelfs als dat misschien wel een gezonde reflex is van de gebruiker om bijvoorbeeld zijn vrienden niet te gaan spammen. Je kan het nog anders formuleren: dat Facebook jouw overdacht besluit om iets niét te posten, niet goed vindt, omdat hierdoor waarde onthouden wordt aan Facebook zelf en andere gebruikers".

Euhm... Neen, bedankt, Facebook, voor ons persoonlijk is dit echt wel de druppel die de emmer doet overlopen. Onze persoonlijke informatie krijg je niet!
http://www.slate.com/articles/technology/future_tense/2013/12/facebook_self_censorship_what_happens_to_the_posts_you_don_t_publish.single.html
http://bgr.com/2013/12/13/facebook-user-tracking-deleted-posts/


BING SATORI: ZOEKRESULTATEN MET DIEPGANG
Vernieuwing is stapje naar betere mobiele search

Gebruik je af en toe wel eens Bing als zoekmachine, in plaats van Google? Je zou het moeten doen, want ook bij Bing valt heel wat te ontdekken. Zo heeft Microsoft verleden week een update uitgebracht aan zijn zoekmachine, een nieuwe technologie die Satori heet, wat Japans is voor "begrijpen". Satori werkt een beetje zoals de Knowledge Graph van Google, waarbij de zoekmachine zijn kennis verbetert dankzij de vele zoekopdrachten die het te verwerken krijgt, en leert de verbanden tussen de dingen te zien.

Enkele voorbeelden van de relaties die Satori kan leggen: wanneer je zoekt naar iemand die een TED voordracht gegeven hebt, dan zal Microsoft die voordracht tonen in het Snapshot paneel. Zoek je naar een bekend persoon, dan worden zijn bekendste toespraken getoond. Zoek je naar een universiteit, dan toont Bing je populaire online cursussen. Zoek je naar dieren, dan zal Bing je de verschillende soorten tonen, zodat je gemakkelijker je zoektocht kan toespitsen.

De bedoeling van die relaties te tonen tussen de dingen, is uiteraard om het zoeken in gewone taal te verbeteren: in plaats van gewoon trefwoorden in te vullen, zou je dan gewoon vragen kunnen stellen. En dit kadert dan natuurlijk weer in het streven om een mobiele tool à la Siri te maken.

Om uit te proberen dus!
http://www.bing.com
http://www.bing.com/blogs/site_blogs/b/search/archive/2013/12/12/expand-your-understanding-with-bing.aspx
http://thenextweb.com/microsoft/2013/12/12/microsoft-updates-bing-surface-online-courses-scientific-concepts-app-downloads-directly-results/#!pZiak


GOOGLE NOG ALTIJD IN DE PROBLEMEN DOOR NIET-OBJECTIEVE SEARCH
Belangengroep FairSearch verwerpt voorstel van Google

In het verleden hebben we al enkele keren geschreven over het feit dat Google stilaan modderige wateens aan het bevaren is in zijn zoekmachine. Google heeft namelijk zelf verschillende diensten binnen zijn zoekmachine uitgebouwd, die concurrentie zijn voor bestaande diensten. Google speelt bijvoorbeeld voor prijsvergelijker bij reizen, en doet daarmee de vele ticketsites concurrentie aan. Het toont op zijn Google Maps handelszaken, en doet hiermee concurrentie aan bijvoorbeeld de Gouden Gids.

Het is dan ook logisch dat die andere sites zich tekort gedaan voelen, vooral omdat Google heel slim de eigen resultaten bovenaan de lijst zet. In het verleden trokken al verschillende belangenorganisaties naar de rechter, en die processen lopen nog. Google verweert zich uiteraard, en heeft nu een voorstel gedaan dat de alternatieve dienstenaanbieders zou moeten sussen. Volgens het voorstel zouden de "concurrenten" veel meer zichtbaarheid krijgen op de zoekresultaten, o.a. door het publiceren van hun logo.

Maar het voorstel valt niet in goede aarde bij die concurrenten. Een groep die zich verenigd heeft tot FairSearch, en die ook de steun krijgt van Microsoft, vindt het voorstel niet effectief en verwarrend voor de gebruiker. FairSearch had namelijk zelf een onderzoek uitgevoerd bij 2.500 mensen, en kwam tot de vaststelling dat, wanneer het voorstel van Google uitgevoerd, er 40 keer meer verkeer gaat naar de eigen Google links, dan naar die van de concurrenten, die bijna geen verkeer kreeg. Maar wanneer de voorkeursbehandeling van de eigen Google poten stopgezet wordt, dan zouden de clicks op de links van Google drastisch dalen. (1). Het onderzoek kan je online nalezen (2)

Google zit trouwens nog met een andere rechtszaak in onfrisse papieren als het op public relations aankomt. In het VK loopt er namelijk een een klacht tegen Google omwille van inbreuken op de privacy: de klagers zeggen dat Google stiekem hun gedrag monitort, en dat het daarbij beveiligingsinstellingen op iPhone, iPad en de desktop versie van de Safari browser omzeilt.

Google vindt echter dat het zich niet moet verantwoorden voor een Britse rechtbank, en wil dat dit proces gevoerd wordt in California - waar het natuurlijk een thuismatch kan spelen. Waarnemers vinden dat Google zich, aldus The Guardian, in deze zaak erg "hautain en immoreel" opstelt. (3)

Hoe het ook zij: elk initiatief om de groten van het internetwereldje tot de orde te roepen, en hen terug te fluiten als het op onze privacy aankomt, kunnen we alleen maar aanmoedigen.
http://www.webpronews.com/fairsearch-deems-googles-eu-proposal-ineffective-2013-12
http://www.fairsearcheurope.eu/wp-content/uploads/2013/12/Google-Antitrust-Matter-Expert-Report-of-Profs-Franklyn-and-Hyman-2013_12_09-dh-clean.pdf
http://www.theguardian.com/world/2013/dec/15/google-privacy-claim-uk-british-court-californiaWINDOWS PHONE 8.1: MELDINGEN EN PERSOONLIJKE ASSISTENT
Update brengt de tools die nog ontbraken

Bij verschillende bronnen, o.a. The Verge en TechCrunch, kan je lezen over de nieuwe versie van het mobiele OS voor smartphones van Microsoft, Windows Phone 8.1, dat er binnenkort aankomt. En het ziet er veelbelovend uit.

In deze versie werd dan ook gekeken naar wat de concurrenten bieden en wat bij hen populair is, om een eigen versie daarvan te brengen. Zo krijgt Phone 8.1 een meldingscentrum, waar alle meldingen bijeen komen, en dat je kan oproepen met een swipe van bovenaan het scherm, net zoals bij iOS en Android. Een korte swipe geeft je toegang tot de meest gebruikte instellingen,een lange swipe vertoont de hele geschiedenis van de meldingen die je gekregen hebt. Je zal ook apart het volume kunnen regelen per toepassing, dus bijvoorbeeld de beltoon hoger zetten, maar het afspelen van media lager. Er komt ondersteuning voor VPN, en Bing Smart Search bij de zoekresultaten.

En,  heel belangrijk, er komt ook een soort Siri, een persoonlijke assistent dus, gebaseerd op Cortona, de technologie waar we het gisteren over hadden. Je zal dus je zoekopdrachten kunnen inspreken, naast gewoon intikken. De assistent zal je ook automatisch herinneren wanneer er een vergadering aankomt, en zal je kunnen zeggen hoe lang het duurt om ergens te geraken - een beetje dus zoals Google Now.

Mooie verbeteringen, die Windows Phone weer de nodige populariteitsboost zullen geven. Alhoewel Microsoft op dat vlak niet veel mag klagen - vooral dankzij de samenwerking met Nokia doet Windows Phone het echt niet slecht.
http://techcrunch.com/2013/12/16/windows-phone-8-1-brings-popular-android-and-ios-features-to-the-emerging-third-mobile-platform/
http://www.theverge.com/2013/12/16/5215484/windows-phone-8-1-features-notification-center-cortana


NIEUWE TOOLS VOOR PHOTOSYNTH: ECHT VOOR CREATIEVELINGEN
Maar helaas: bedenker van technologie gaat naar Google...

Vergeef het ons dat we deze week tamelijk veel berichten over Microsoft brengen. Het moeten niet altijd Google, Apple of de sociale media zijn... Maar van Microsoft viel de laatste dagen wel wat nieuws te brengen.

Bij Microsoft hebben ze knappe koppen in hun research lab, die heel wat mooie dingen bedacht hebben. Zo is de Photosynth pracht van een software, gratis bovendien, waarmee je foto's aan elkaar kan plakken, om een 360° panorama foto te maken, of zelfs een 3D afbeelding. Verleden week kreeg de software nog wat extra tools, en die zijn best knap. Waar je vroeger de foto's gewoon aan elkaar plakte om een afbeelding te krijgen, kan je voortaan uit verschillende formaten kiezen: het traditionele panorama uiteraard, maar ook een "spin", het ronddraaien rond een vast punt of voorwerp, een "walk" en een "wall".

Bij de "walk" kan degene die het beeld bekijkt niet, zoals bij de traditionele panorama foto, het beeld verder verkennen, maar je kan wel een soort geleid bezoek maken, zodat je bijvoorbeeld kunst en informatie kunt combineren. Uiteraard is dit  niet iets dat je in 1, 2, 3 doet, en je moet je er wel voor aan je pc zetten. Maar het resultaat is wel indrukwekkend, zoals de Edingburgh Castle "walk" in het artikel van PC World aantoont.

Bij de "wall" is de maker van de Photosynth degene die bepaalt hoe je het beeld bekijkt, door in en uit te zoomen; ook hiervan vind je in het artikel een voorbeeld. Het zijn in elk geval prachtige tools voor wie artistiek aangelegd is(1)(2). Het spijtige van de hele zaak is dat een van de belangrijkste mensen achter Photosynth, ene Blaise Agüera y Arcas, volgens New York Times bij Microsoft weggaat, om bij Google te gaan werken. De man zat ook mee achter de Bing Maps dienst, en het is te hopen dat zijn vertrek niet betekent dat de ontwikkeling van Photosynth nu gaat slabakken, want dat zou jammer zijn (3)
http://www.pcworld.com/article/2071601/microsofts-new-photosynth-tools-aim-at-a-new-artistic-medium.html
http://techcrunch.com/2013/12/10/imicrosoft-releases-3rd-generation-of-photosynth-turns-3d-images-into-video-like-experiences/
http://bits.blogs.nytimes.com/2013/12/15/a-microsoft-star-goes-to-google/?_r=0


BINNENKORT DE "OOPS" FOUTJES WEGWERKEN IN EEN TWEET?
Verschillende bronnen menen dat er een "edit" functies onderweg is bij Twitter

Hoe vaak is het jou al niet overkomen, dat je een tweet postte, na veel passen en knippen om hem in 140 tekens te gieten, om dan, eens gepubliceerd, te bemerken dat er een fout instaat - en dan nog wel een grove d/t fout, of iets waardoor de tweet helemaal onbegrijpelijk geworden is?

Het enige wat je in dat geval kan doen, is de tweet wissen, hopen dat niemand je fout opgemerkt heeft, en de tweet opnieuw schrijven. Dat zou, althans volgens sommige bronnen, binnenkort verbeteren. Gedurende een beperkte tijd (de lengte daarvan staat nog niet vast) zou je kleine wijzigingen kunnen maken aan een tweet, zoals een woord verwijderen, een typefout verbeteren, of een of meer woorden toevoegen. Elke tweet zou je maar een keer kunnen wijzigen. En de wijziging zou meteen zichtbaar zijn op jouw twitter feed; wie de tweet al in zijn tijdlijn had staan, ziet de edit niet, maar gaat die persoon de tweet retweeten, dan bevat de versie die hij gaat posten wel de verbetering.

Het lijkt ons dat Twitter hiermee de juiste balans gevonden heeft tussen het mogelijk maken van wijzigingen/verbeteringen, en het gevaar dat mensen met hun tweets gaan sjoemelen. Stel je immers voor dat jij de tweet van iemand RT, waarin staat dat de hele wereld positief is, of dat racisme laakbaar is.. Maar plots wijzigt die persoon zijn tweet, waardoor daarin staat te lezen dat de hele wereld niet positief is. Of dat racisme niet laakbaar is. Uiteraard blijft die uitspraak de verantwoordelijkheid van degene die ze gedaan heeft, maar door ze te retweeten lijkt het alsof jij daarachter staat.

Wij zijn alvast benieuwd naar de eerste grapjes die met deze edit-functie uitgehaald worden...
http://thedesk.matthewkeys.net/2013/12/16/exclusive-twitter-working-on-edit-feature-for-tweets/
http://www.techmeme.com/131216/p39#a131216p39


WE ZIJN NIET MEER BAAS OVER ONZE EIGEN STREAMS
Wat we zien wordt bepaald door algoritmes, niet wat we zelf kozen

Het internet was in het verleden de plek waar je, als je maar iets goed of opmerkelijks gemaakt had, op korte tijd een massa mensen kon bereiken- en wie weet, wel een beroemdheid, of zelfs rijk kon worden. De internauten gaven aan elkaar de links door. Dat is nu echter niet meer zo. "We are losing control of social", klaagt auteur Thomas Baekdal op de gelijknamige website aan.

En we kunnen hem wel bijtreden in zijn klacht. Baekdal haalt verschillende voorbeelden aan. Om te beginnen YouTube. Door de commentaren op de filmpjes te koppelen aan Google+ accounts, krijg je bijvoorbeeld niet meer de gewone commentaren, maar commentaren gerangschikt op engagement - de commentaren die het meest reacties krijgen bijvoorbeeld. Nu zijn de heetste discussies niet meteen de meest interessante, wel degene die het meest vol staan met scheldwoorden enz.

Verder heeft YouTube een systeem ingevoerd waarbij je, als maker van content, pas na de 3e dag geld  kan maken met die content. En vaak zijn die eerste 3 dagen de waardevolste, omwille van de buzz. Bovendien is het heel moeilijk, aldus Baekdal, om zich te verdedigen tegen (valse) claims rond auteursrechten. YouTube is de laatste dagen erg hard opgetreden tegen mensen die filmpjes online zetten waarin zij illustreren hoe zij een bepaald niveau van een game gewonnen hebben, of hoe er iets grappigs gebeurde in het game. Al die filmpjes zijn nu teruggetrokken.

Maar het ergste is dat je gewoon niet meer de controle hebt over wat je te zien krijgt. Baekdal deed de test met de feed van YouTube filmpjes waarop hij geabonneerd was. Hij ging bij elk van die kanalen zien welke nieuwe filmpjes er verschenen waren, en vergeleek dat dan met zijn eigen news feed. En hij kwam tot de ontstellende conclusie dat slechts 47% van die nieuwe filmpjes in zijn feed stonden. De algoritmes hadden namelijk bepaald dat die nieuwe filmpjes niet hoog genoeg in engagement scoorden, en werden dus uit de feed weggelaten.

Facebook is trouwens in hetzelfde bedje ziek, en zal eveneens voor jou kiezen wat je te zien krijgt, in welke volgorde. Met andere woorden: we zijn inderdaad de controle over onze sociale netwerken aan het verliezen.

Een opmerkelijk artikel, absoluut een aanrader.
http://www.baekdal.com/opinion/we-are-losing-control-of-social/


FACEBOOK NUMMER ÉÉN, MAAR GOOGLE HEEFT 5 PLAATSEN IN TOP 10
En een grappig artikel -niet om de inhoud, wel om de commentaren

Het zijn natuurlijk cijfers voor de Amerikaanse markt, maar het geeft wel een beeld. Onderzoeksbureau Nielsen blikte terug op het jaar 2013, en stelde enkele cijfers voor. Daaruit blijkt dat 65% van alle mensen die een mobiele telefoon bezit, een smartphone heeft. 29% van de Amerikaanse gezinnen heeft minstens één tablet.

Bij de smartphones is het Android dat op de meeste toestellen draait (52%) en iOS dus voorbijsteekt (41%). Blackberry (3%) en Windows Phone (2%) blijven een marginale rol spelen. In dit verband is het trouwens leuk te verwijzen naar een artikel bij CNet, waarin auteur Dan Farber de rol van Apple onder de loep neemt. Het artikel zelf is niet zo bijzonder - het neemt nogal subjectief de verdediging op van Apple, dat volgens de auteur misschien traag is om op een bepaalde markt te springen (we wachten nog altijd op een iWatch bijvoorbeeld), maar dat, eens het op die markt is, hetgeen wat al bestaat perfecitoneert. Het zijn vooral de commentaren op het artikel die hilarisch zijn. Lees zelf maar (2).

Maar terug naar onze cijfers, en wel naar de apps die op die smartphones draaien. Facebook is de nummer één, en Instagram, dat eigendom is van Facebook, staat op nummer 7. Maar opvallend is dat 5 van de apps in de top 10 van Google zijn: Search, Play, YouTube, Maps, Gmail. Het bewijst hoezeer Google doorgedrongen is in ons dagelijkse leven, en hoe het gebruik maakt van zijn Android OS om zijn andere producten te slijten. En het is, eerlijk gezegd, de reden waarom wij persoonlijk aarzelen om een Android te kopen, omdat wij niet ons hele leven aan Google willen toevertrouwen.(3) Een Android kopen, is nu eenmaal jezelf helemaal onderdompelen in het Google universum. Anderzijds is het zo dat je, wanneer je geen bezwaar hebt tegen die duik, je een perfect geïntegreerde Android leefwereld te wachten staat. Het is een keuze die je maken moet...
http://www.nielsen.com/us/en/newswire/2013/tops-of-2013-digital.html
http://news.cnet.com/8301-13579_3-57615293-37/why-apples-2014-wont-be-like-2013/?tag=nl.e703&s_cid=e703&ttag=e703&ftag=CAD090e536
http://marketingland.com/nielsen-smartphones-at-65-percent-facebook-no-1-mobile-app-of-2013-68234


UK BOUWT INTERNET ARCHIEF DAT NIET TOEGANKELIJK IS...
... maar perfect beantwoordt aan de eisen van de auteursrechtenhebbenden!

Je houdt het niet voormogelijk. Het ene land stelt alle boeken via het internet ter beschikking van de bevolking, het andere blokt juist die toegang af.

Het gaat om Noorwegen en het VK. In het eerste landkrijg je namelijk online toegang tot alle boeken, ook de recentste. Meer daarover lees je bij TechDirt. Dat bij zijn artikel daarover de openheid van Noorwegen prees, en zich een voorstelling probeerde te maken van een dergelijk initiatief, maar dan op maat gemaakt van de auteursrechthebbenden. In gedachten zou dat er dan zo uitzien: "enkel beschikbaar in een speciaal gebouwde kamer, diep in de kelders van de National Library, op een klein scherm, met wachters aan beide zijden van de lezer om ervoor te zorgen dat er geen ongeoorloofde kopieën gemaakt worden".

De realiteit overtreft soms echter de stoutste verwachtingen. Want het VK is bezig een officieel internet archief te maken, dat niet via het internet toegankelijk is, en dat op aandringen van de uitgevers. Het heeft al tien jaar geduurd dat er onderhandelingen lopen tussen de uitgevers en British Library, om een groot archief aan te leggen van alle websites in het VK. Wat dus wil zeggen dat nu pas de archivering gestart kan worden, 20 jaar nadat het WereldWijde Web ontstaan is!

Maar wacht, er komt meer. De British Library heeft namelijk een eerste demo gegeven van hoe dat internetarchief er gaat uitzien. Een demo voor de uitgevers, want die moesten gerustgesteld worden dat de beperkingen die zij opleggen, in acht genomen werden. En dat wil dus zeggen dat er enkel toegang tot het archief gegeven wordt  aan een select groepje mensen, die een lezerspasje krijgen in een van de belangrijkste academische bibliotheken. En dat er maar één persoon tegelijkertijd toegang heeft, die zich daarvoor lijfelijk naar de bibliotheek moet begeven, om daar een speciale terminal te gebruiken.

Jawadde. Gelukkig is er nog Archive.org, en zijn WayBackMachine. Die instelling heeft trouwens geld nodig. Steun jij hen een beetje?
http://www.techdirt.com/articles/20131210/08174425520/norway-to-digitize-all-norwegian-books-allowing-domestic-ip-addresses-to-read-all-them-irrespective-copyright-status.shtml
http://www.techdirt.com/articles/20131217/07042225586/copyright-strikes-again-no-online-access-to-uk-internet-archive.shtml
http://www.archive.org


TOR GEBRUIKEN KAN JE ANONIMITEIT SCHADEN
Toch zeker als je een valse bommelding doet...

Deze week werd het geval bekend van een student, die ontmaskerd werd als degene die een valse bommelding gepleegd had.. Als gevolg van die melding werd een universiteit ontruimd, en uiteraard willen de autoriteiten dan graag weten wie de schuldige is. Zij slaagden erin de dader op te sporen - en dat ondanks het feit dat die gebruik gemaakt had van Tor.

Normaal gezien moet Tor jou inderdaad anonimiteit kunnen geven, door het IP-nummer van de computer te maskeren. Maar in dit geval was het juist het feit dat de jongeman in kwestie Tor gebruikt had, dat hem de das omdeed. De dader had de melding namelijk per e-mail verstuurd, vanop het schoolnetwerk. En aangezien Tor niet zo vaak gebruikt wordt op dat netwerk, was het voor de speurders gemakkelijk om in de logs van het netwerk te zien wie op welk uur een bepaalde computer gebruikt had.

Het is dus niet dat Tor niet deugt als tool om anoniem te werken- het is gewoon dat je moet nadenken wààr je het gebruikt.  En dat je ook moet beseffen dat je opvalt, wanneer je de enige bent die het gebruikt. De oplossing? Iedereen in de toekomst Tor gebruiken?

O ja, voor het geval je je afvraagt waarom de student de bommelding plaatste? Hij had onvoldoende gestudeerd, en wou een bepaald examen ontlopen. Niets nieuws onder de zon...
http://arstechnica.com/security/2013/12/use-of-tor-helped-fbi-finger-bomb-hoax-suspect/?comments=1
http://www.theregister.co.uk/2013/12/18/harvard_bomb_hoax_charge/
http://www.washingtonpost.com/blogs/the-switch/wp/2013/12/18/tor-is-supposed-to-hide-you-online-in-this-harvard-students-case-it-did-the-opposite/


ADVISEURS WILLEN BEPERKINGEN OP SPIONAGE NSA
En we geloven meteen dat dat ook gaat gebeuren. Niet?

De recente onthullingen over de spionagepraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA hebben het imago van de VS een flinke knauw toegebracht. Het vertrouwen van bedrijven in de cloud is fel gedaald, en zij eisen zelfs dat de cloud-aanbieder waarborgen geeft dat de servers zich niet op Amerikaans grondgebied bevinden. Binnen Europa gaan stemmen op om handelsakkoorden met de VS op een laag pitje te zetten, tot er meer duidelijkheid is over de toestanden bij NSA, en die aan banden gelegd worden. In de VS zelf vond een rechter verleden week dat de praktijken van NSA een inbreuk vormen op de Amerikaanse burgerrechten.

Mooi, zal je zeggen. Maar tegelijk weet je ook wel dat het maar woorden zijn, en dat het erg te betwijfelen valt of er echt iets zal veranderen. Neem nu het bericht dat gisteren bekend werd, dat een panel van externe adviseurs er bij president Obama op aangedrongen hadden dat er strengere controle zou komen op NSA, en sommige activiteiten teruggefloten zouden worden. Zo zou niet NSA de gegevens van de telefooncontacten mogen bijhouden, maar zouden die door de operatoren bewaard moeten worden, en zou NSA een bevel van een rechter moeten voorleggen om deze gegevens op te vragen bij de operatoren.

Pro en contra de hervorming: deze argumenten lees je o.a. in twee heldere artikels bij New York Times en Ars Technica. Maar het valt zeer te betwijfelen of democratie, recht op privacy, het gaan halen van de angst voor terreur. En dat het oude Vlaamse spreekwoord ook hier van tel is: "en ze p.sten ne keer in ne plas, en alles bleef zoals het was"....
http://www.nytimes.com/2013/12/19/us/politics/report-on-nsa-surveillance-tactics.html?pagewanted=all&_r=0
http://arstechnica.com/tech-policy/2013/12/spying-reform-panel-the-world-is-not-the-nsas-playground/


VERKLIKKELSLICHTJE OP WEBCAM MACBOOK KAN OMZEILD WORDEN
Spionage via de eigen computer, het kan...

Ach, zullen wij je nog eens wat bang maken? Het blijkt namelijk dat onze eigen toestellen ons bespioneren. Tenminste, zij kunnen door onverlaten gebruikt worden om ons te bespioneren -en dan hebben we het niet over NSA en co maar over perverten en echte criminelen.

Het zit zo: via sommige programma's slagen zij erin om de controle over onze webcam te veroveren. En omdat vaak de laptop in een kamer staat waar ook geslapen wordt, zal die webcam ook beelden kunnen nemen van jou, terwijl je naakt bent, enz. Er zijn al verschillende dergelijke gevallen bekend, waarbij mensen zonder dat zij het wisten via hun webcam bespioneerd werden. Dat kan zijn door voyeurs, die er een genoegen in vinden om mensen te bespieden - waar zij het vroeger deden door een gaatje in de rolluik van je huis te boren, doen zij het nu via het gaatje in je laptop waarin je webcam zit. Maar dat kan ook zijn door boeven, die de beelden gaan gebruiken om jou te chanteren.

Toen de eerste gevallen bekend werden, klonk het geruststellen dat laptops zoals de MacBook uitgerust zijn et een verklikkerslichtje, zodat je het weet wanneer de camera actief is. Nu blijkt echter, zo weet Ars Technica te vermelden, dat dat lichtje ook onklaar gemaakt kan worden, softwarematig. En dat bezitters van een Macbook evengoed gevaar lopen om bespied te worden.

Wat je kan doen? Tja, gewoon iets voor het oog van de camera plakken met wat tape, die je verwijdert wanneer je de webcam nodig hebt om bijvoorbeeld te skypen, dat is het advies dat wij je kunnen geven. (1)

Tussen haakjes: Apple heeft gisteren aangekondigd dat de nieuwe Mac Pro deze week in de winkel ligt. Hij kost maar liefst $3.049 euro, BTW inclusief. Daarvoor heb je natuurlijk wel een stijlvol, sterk toestel. De exacte specificaties vind je op de website van Apple (2). Wij blijven het veel geld vinden, vooral in tijden van crisis...
http://arstechnica.com/security/2013/12/perv-utopia-light-on-macbook-webcams-can-be-bypassed/
http://www.apple.com/benl


 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!
STEAM OS: EEN NIEUW BESTURINGSSYSTEEM
Vooral bedoeld om stomende games te creëren!

De uitgever van games Valve heeft zijn lang verwachte Steam besturingssysteem uitgebracht. Het Steam OS werd speciaal ontworpen voor mensen die de tv in hun zitkamer willen gebruiken om de spelletjes van hun pc te spelen.

Steam OS is gebaseerd op Linux, het kan gratis gedownload worden, en spelletjesmakers, ontwikkelaars kunnen het gratis in licentie nemen. Dit heeft er alvast toe geleid dat verschillende fabrikanten overwegen om een spelconsole uit te brengen, die draait op het Steam OS.

Het grote voordeel van het Steam OS is echter dat er in zekere zin al een Steam ecosysteem bestaat, waarvoor duizenden games beschikbaar zijn. Wie dus dit OS wil uitproberen, heeft meteen al die spelletjesbibliotheek om aan de slag te gaan. (1)

Wie aan de slag wil gaan met Steam OS, moet even langsgaan bij Ars Technica. Daar vind je niet alleen een artikel dat dieper ingaat op het OS zelf en hoe je het moet installeren (2), maar ook een bespreking van het OS, met video en al (3)
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2319100/valve-releases-its-steam-operating-system
http://arstechnica.com/gaming/2013/12/everything-you-need-to-know-to-install-steamos-on-your-very-own-computer/
http://arstechnica.com/gaming/2013/12/video-tour-the-ins-and-outs-of-the-steamos-beta-release/


RUSTIG DE TOEKOMST TEGEMOET IN RUSTHUIS VAN DE TOEKOMST

Bij het bedrijf VASCO Data Security vonden wij de volgende tekst over het huis van de toekomst, en hoe het digitale de senior in de toekomst in zijn leven kan inpassen. Wij hadden ook enkele vragen - die vind je achteraan het artikel.

Het rusthuis van de toekomst in Limburg is één van de grootste zorginnovatieprojecten in Europa. Het recent geopende rusthuis combineert een innovatief democenter met een proeftuin waar de nieuwigheden geleidelijk aan geïntegreerd worden in de leefwereld van de senior. Op die manier kan elke innovatie eerst uitgebreid getest worden op leefbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en nut.

In de proeftuin, die bestaat uit 90 zorgkamers en 54 assistentiewoningen, verblijven permanent 200 senioren. Hier staan de senior en alle beperkingen en mogelijkheden waarmee hij te maken krijgt centraal. Het algemene doel van het project is dat zorg toegankelijk en betaalbaar blijft voor iedereen. Dit impliceert langer zelfstandig wonen zonder afhankelijkheid van anderen.

Technologie speelt hier een grote rol. Zo kan de senior op een aanraakscherm met grote duidelijke iconen aanloggen op het Cubigo-platform voor diensten als online winkelen en agenda- en receptenbeheer. De senior logt veilig in met MYDIGIPASS.COM met eenmalige wachtwoorden. Het volstaat de QR-code op het scherm te scannen met een smartphone waarop de MYDIGIPASS.COM app geïnstalleerd is. Inloggen gebeurt dan automatisch.

Bestellingen worden geleverd in de interactieve brievenbus waarin ook een koele ruimte voorzien is voor diepvriesproducten. De postbode krijgt een code waarmee hij op het afgesproken tijdstip de boodschappen kan afleveren. Vroeger of later dan dit vooraf geboekte tijdstip werkt deze code niet, een speling in tijd in acht genomen.

Een zorglamp kleurt blauw als het tijd is om medicatie in te nemen. Op de interactieve tafel in de flat kan de senior dan zijn zorgsleutel scannen zodat het medicatieschema getoond wordt. Het scherm in het midden van de tafel geeft aan welke medicatie de oudere moet innemen. Als de oudere het medicijn inneemt, duidt hij tegelijkertijd aan op het aanraakscherm dat het genomen is. De lamp kleurt groen en het medicatieschema wordt aangepast. Dit wordt meteen doorgestuurd naar de verzorgende en eventuele anderen. Als de oudere zijn medicatie niet inneemt, wordt in een laatste fase een vooraf bepaalde persoon verwittigd, zodat die kan langskomen.

Naast het rusthuis wordt ook de apotheek van de toekomst getoond. De rol van de apotheker verandert in de toekomst naar die van een adviseur. Daarnaast worden de logistieke taken verschoven naar een 24/7-zone waarin een robot zorgt voor een snelle en steeds toegankelijke levering van geneesmiddelen. De authenticatie van de cliënt gebeurt weer met MYDIGIPASS.COM. Na het scannen van de code wordt een eenmalig paswoord gegenereerd dat zorgt voor de activatie van het patiëntendossier en de connectie met de apotheker. Op die manier weet de robot welke medicijnen al dan niet geleverd kunnen worden en worden deze gegevens beveiligd.

Beveiliging van vertrouwelijke gegevens speelt een steeds grotere rol in een wereld waarin technologie meer en meer deel uitmaakt van het dagelijkse leven. Internet of things is geen loze kreet, maar een realiteit – het internet raakt stilaan onlosmakelijk verbonden met het dagelijkse leven. Apps worden gebruikt om bijvoorbeeld receptjes te zoeken, maar worden ook ingeschakeld voor levensnoodzakelijke processen, zoals communicatie over medicatieschema’s, bij het informatie verstrekken over allergenen in producten om het aankoopgedrag bij te sturen, om de toegang tot bepaalde locaties af te sluiten of net toe te laten, enz. Als malafide individuen hiermee knoeien, kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Een online authenticatieplatform zoals MYDIGIPASS.COM beheert het digitale leven. De senior kan zijn favoriete websites hierop bewaren, zodat hij na het inloggen slechts 1 klik verwijderd is van zijn meest bezochte online toepassingen.

Carehome of the Future is een initiatief van Living Tomorrow. Dit biedt een uniek werkplatform aan waar bedrijven en organisaties samenwerken met partners en met de consumenten van morgen. De visie van VASCO Data Security om te innoveren vanuit ervaringen en expertise, deed het bedrijf ertoe besluiten partner te worden van Living Tomorrow. De expertise van beide bedrijven leidt tot nieuwe, vernieuwende projecten.

http://www.mydigipass.com

Een mooi initiatief, en een mooi toekomstbeeld voor de senioren. Maar hoe realistisch is dit, vroegen wij ons af. Mensen van 60, 70 zullen wellicht nog mee zijn en met deze technologie overweg kunnen, maar mensen van 80, 90? Wij legden de vraag voor aan Jan Valcke, COO van VASCO, en kregen het volgende antwoord

20% van de geïmplementeerde technologische snufjes in het rusthuis tonen een verre toekomstvisie. Dit is hoe de betrokken partners denken dat het zou kunnen worden. Misschien zal het uiteindelijk anders worden. Dat zullen we pas de komende jaren weten. 
Daar staat tegenover dat 80% van de getoonde zaken marktrijp zijn. Dit betekent dat ze realistisch zijn en dat de kans erg groot is dat ze zullen slagen. Echter een groot deel hiervan is nog niet gecommercialiseerd. Verwacht wordt dat deze technologieën binnen 10 à 15 jaar effectief beschikbaar zullen zijn voor het grote publiek.

Vergelijk dit met de GSM in het jaar 1995. Toen gingen nog veel mensen ervan uit dat het wel iets interessants was, maar niet voor iedereen nuttig en al zeker niet op alle momenten. Mensen gaven toen aan niet gestoord te willen worden op een terrasje bijvoorbeeld. Vandaag is het wel duidelijk dat de opinie hierover sterk veranderd is. Iedereen wil altijd en overal bereikbaar zijn.

We geloven niet dat de senioren van morgen problemen zullen hebben met de getoonde technologieën. Binnen 15 jaar wonen de mensen die nu uit de arbeidsmarkt stromen in de rusthuizen en service flats. Deze mensen werken al met allerlei smart toestellen en zullen dus weten hoe ze gebruik moeten maken van de technologieën die getoond worden in het rusthuis van de toekomst.
 


PEBBLE WATCH PRO KOPPELT SMARTWATCH AAN WINDOWS PHONE 8
App zorgt ervoor dat ook jij een smart watch hebt!

Heb je een iOStoestel, dan kan je dit al een tijdje combineren met Pebble, een slim uurwerk, waarop je meldingen van je slimme telefoon kan zien en meer. Helaas werkt de Pebble niet met alle soorten toestellen, o.a. de Windows Phones. Althans officieel niet, want "there's an app for that!": de Pebble WatchPro.

Voor $1,99 kan je deze app downloaden van de Windows Phone Store; na installatie op uw toestel onder Windows Phone 8, zou je op de Pebble jouw tweets kunnen bekijken, meldingen van jouw kalender, waarschuwingen wanneer je geen netwerkverbinding hebt, enz. Bovendien kan je de Pebble instellen om je te waarschuwen wanneer het niveau van de batterij lager gaat dan een bepaald niveau. Er bestaat ook een gratis versie, Pebble Watch Lite,  maar die heeft echt erg beperkte functies.
http://fr.ubergizmo.com/2013/12/pebble-watch-pro-app-offre-support-windows-phone-8-non-officiel/
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/pebble-watch-pro/89c8bd16-dea0-4095-8683-2bf20c30e8c1 


 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]


*** Kaspersky heeft zijn voorspellingen voor 2014 bekend gemaakt, en er is ook een video beschikbaar.
http://t.ymlp257.net/esqwadauemquakauhbalajbje/click.php
http://t.ymlp257.net/esqqafauemquaoauhbafajbje/click.php

*** Brother lanceert een nieuw professioneel A3-gamma dat zich tot de
SOHO-markt richt. De 3 snelle en robuuste multifunctionele inkjetprinters
MFC-J6520DW, MFC-J6720DW en MFC-J6920DW zijn bedoeld voor professionele omgevingen die nood hebben om tot formaat A3 af te drukken. Ze beschikken over web- en cloud-connectiviteit en het topmodel MFC-J6920DW komt met NFC-aansluiting
http://mailing.brother.be/l-b5f3fbafbc6d9eab6c0eb0c971f5978954af23f2e5129347Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetJAUNT - DRIBS AND DRABS


[instrumentaal] Gewoon een piano, en wat strijkertjes op de achtergrond. Heel tedere, ingetogen muziek, om rustig van te worden. Het hele album is gratis te downloaden.
http://www.jamendo.com/en/list/a13528/dribs-drabs
http://www.jamendo.com/en/track/109962/dribs-and-drabs


OCEANSEA - POETRY FOR THE MOON
[singer/songwriter] Simpele begeleiding met enkel een gitaar, en een mannenstem. Meer moet dat echt niet zijn. Een delicaat album, waarvan niet alle songs even goed zijn, maar toch de moeite waard - vooral omdat je het gratis mag downloaden.
http://www.jamendo.com/en/list/a128216/songs-from-the-attic-window
http://www.jamendo.com/en/track/1076458/poetry-for-the-moon


THE GREY HEAVENS - SILVER
[pop] Een song die langzaam opgebouwd wordt, om in vol ornaat te eindigen. Een mooie mannenstem, ietwat aan de hoge kant, en een knap arrangement. En natuurlijk is het hele album gratis te downloaden.
http://www.jamendo.com/en/list/a122951/where-eyes-don-t-go?autoplay=1
http://www.jamendo.com/en/list/a122951/where-eyes-don-t-goVoor u gelezen op

 _            _ _   _           
| |          (_) | | |          
| |___      ___| |_| |_ ___ _ __
| __\ \ /\ / / | __| __/ _ \ '__|
| |_ \ V  V /| | |_| ||  __/ |  
 \__| \_/\_/ |_|\__|\__\___|_|  @iMinds: Het "e-Strips" project stoomt digitale strips klaar voor multiplatform digitale distributie. http://t.co/7MxJltmDtT #mixbe

@Frankwatching: Gespot! ReisOase: Eenvoudig rondreizen vergelijken http://t.co/nSvOZYDhSI

@ddeckmyn: Leuk stuk over diefstal van Bitcoin. Conclusie: we hebben geen idéé wat Bitcoin eigenlijk is of hoe het werkt. http://t.co/iE22vvJje1

@marcvandaele: Will #messaging replace #socialmedia? Infographic: The top 10 instant messaging apps in the world http://t.co/eVbD9d7fIh

@Rechtzetting: RT @Aepenbroot: Mooi reportage van collega @maeters, die zichzelf interviewt. ‘Cafés zonder gratis wifi populair onder hipsters’.
http://t.co/xhSBGVRATS

@opiniestukken: in De Morgen: Wat verwachten we eigenlijk van nieuwsmakers? Objectiviteit?: Marktonderzoeker Jan Callebaut en ... http://t.co/E5n9iuRIUL

@Frankwatching: 5 misverstanden over responsive webdesign http://t.co/Etb1vaCwg3 door @levellevel

@skolgen: RT @FreedomofPress: Less than $800 away from $20K in donations for encryption tools for journalists. Can you help put us over the top? https://t.co/iHazxHEum7

@dbuntinx: RT @KarelTiteca: Gelukkig gaan we vanaf 2014 met de smartphone kunnen betalen in winkels. Dan hoeven we die zware bankkaart niet meer mee te sleuren.


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Misschien is de enige zin van jouw leven wel dat je een waarschuwing bent voor anderen...
-zen-

 
De nieuwe oogst


   
EEN HUIS UITBREIDEN VOOR WEINIG GELD
Zoals de lezers weten, zijn wij persoonlijk druk doende met het renoveren van onze woning. Daarbij hebben wij de bestaande ruimte gewoon andere bestemmingen gegeven. Maar soms voldoet de bestaande ruimte niet, en moet je uitbreiden. Gewoon een kleine aanbouw kan voldoende zijn om die extra ruimte te geven die je huis leefbaarder maakt en het meer verkoopswaare geeft. Op tv loopt een reeks "Double your hours for half the money", waar wij al verschillende tips opgestoken hebben over de indeling van je huis, en hoe je ruimte kan winnen. Bij de reeks hoort ook een website, waarbij je niet alleen de aflevering opnieuw bekijken kan, maar ook tips krijgt over hoe jij je huis kan uitbreiden. Voor de doe-het-zelvers!
[Taal: ENG]
http://scrapbook.channel4.com/programmes/double-your-house-for-half-the-money


CLICKUG: KLEED JE LINKS AAN
Sinds het ontstaan van de sociale media is het verkorten van links tot een echte industrie uitgegroeid. Tal van websites zijn ontstaan waar je niet alleen een lange url kan verkorten zodat die binnen de 140 karakters van Twitter past, maar die je bovendien allerlei statistieken bieden over de url: hoe vaak aangeklikt, wanneer, enz.
ClickUg is een nieuwe dienst die een andere dimensie aan deze verkorte links wil geven door "aangeklede" links te bieden. Het speelt daarmee in op de vele nieuwe top level domains die er binnenkort zullen verschijnen op het internet. Zo kan je bijvoorbeeld een link aanmaken naar "hotel.wf/KerstmisInBrussel", en die laten doorverwijzen naar jouw site. Met andere woorden: bij het voorvoegsel voor het eigenlijke .WF gTLD, kan je kiezen uit de bestaande nieuwe gTLD's die eraan komen, een 1400 ongeveer, maar je kan bovendien zelf een nieuw woord bedenken. En subdomein verwijst dan naar jouw unieke link.
Domeinnamen waarbij het subdomein 14 karakters hebben of meer, zijn gratis, maar voor kortere moet je betalen. Op de website vind je de volledige uitleg.
[Taal: ENG]
http://www.clickug.com


GOOGLE TIPS

Ondertussen heeft Google een heel arsenaal diensten die het aanbiedt. En als gebruiker is het niet altijd duidelijk welke dienst wat doet, en welke dienst voor jou geschikt is. Daarom heeft Googleeen speciale site bedacht, Google Tips. Die werkt met kaartjes die een korte samenvatting geven van iets dat je op het web wil doen. Is dat een taak die jou wel interesseert, dan kan je het kaartje gewoon omdraaien voor meer informatie.
Een mooi initiatief. Maar toch een bedenking: waarom is het nodig dat je eerst moet inloggen met je Google-account, vooraleer je toegang krijgt tot de tips? Het lijkt toch logisch dat je, ook als nog geen Google account hebt had, wil uitvinden wat GOogle te bieden heeft? Een domper op de feestvreugde...
[Taal: ENG]
https://www.google.com/get/googletips
INTERATIEVE E-WASTE LANDKAART
Met zijn allen zijn we ondertussen wel flink bezig om bergen e-afval te veroorzaken, door de vele elektronische toestellen die we gebruiken. Een wasmachine of oven gaat wel enkele jaartjes mee, maar onze smartphone wisselen we gemakkelijk na een jaar of 2 al terug in. Maar zijn we het milieu daarmee niet aan het belasten? Deze landkaart, gebaseerd op data van verschillende bronnen, toont per land welke hoeveelheid e-waste er veroorzaakt wordt. Zo leer je er dat in de Russische federatie per inwoner 10,41 kg e-waste gegenereerd wordt, goed voor een totaal van 1.477,55 kiloton. België genereert 22,4 kg per inwoner, goed voor 250 kiloton in totaal, maar heeft dan weer verschillende maatregelen ingevoerd om deze afval te recycleren / verwerken, en die staan ook per land vermeld.
[Taal: ENG]
http://step-initiative.org/index.php/WorldMap.html


HOE GROOT ZIJN DE LANDEN?
Nu we toch bezig zijn over landkaarten: in dit artikel van Business Insider vind je enkele simpele vergelijkingen - namelijk hoeveel keer een bepaald land in het andere kan. Wist je bijvoorbeeld dat Zuid-Amerika ongeveer drie keer zo groot is als Europa, maar dat het een bevolking heeft van405 miljoen mensen, tegenover 601 miljoen in Europa? Voer voor cijfervreters!
[Taal: ENG]
http://www.businessinsider.com/map-overlays-comparing-size-2013-12


FILEBUCK.IT: BESTANDEN DELEN
Met deze dienst kan je bestanden tot 4 GB gratis verzenden, zodat je je niet meer moet bekommeren om die in kleine stukken te kappen of ze te gaan zippen. Bovendien kan je tot 50 GB per dag gratis verzenden. Met andere woorden, een ideale webdienst om bestanden te delen met je vrienden, collega's en klanten.
[Taal: ENG]
http://www.filebuck.it/

IDENTITY MASK: VOOR DE GESPLETEN PERSOONLIJKHEID
Je moet geen gespleten persoonlijkheid hebben om verschillende accounts te hebben bij bijvoorbeeld Twitter of webmaildiensten. Voor ons bijvoorbeeld hebben we onze persoonlijke mail, die van Netties, van enkele blogs die we bijhouden, enz. Een extensie voor de Chrome browser zorgt ervoor dat je deze verschillende inlogs gemakkelijk kan gebruiken vanuit je browser, in verschillende tabblaadjes.
[Taal: ENG]
http://chrome.google.com/webstore/detail/identity-mask/nccllfnllopfpcbjdgjdlfmomnfgnnbk


TELEPATHWORDS - TELEPATHIE VOOR JE PASWOORD
Heb je wel echt een sterk paswoord? Deze webdienst van Microsoft helpt je om het uit te vinden. Je begint gewoon een van de paswoorden in te tikken die je ergens op het web gebruikt. De tool gaat dan via "telepathie" nadenken over de volgende letter of teken dat je gaat typen, en als dat dan inderdaad overeenkomt met wat je intikt, dan weet je dat je in de gevarenzone zit. Wij waren alvast de telepathie te snel af, want 5 van de 8 tekens in het paswoord werden niet geraden...
[Taal: ENG]
https://telepathwords.research.microsoft.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ZAKENVROUWEN.Tv
In principe bestaat er geen discriminatie meer tussen mannen en vrouwen. In de praktijk is het echter zo dat vrouwen nog altijd een minderheid uitmaken bij leidende functies. Daarom verdient dit initiatief wel wat aandacht: hier worden deze dames in een leidende rol voorgesteld. Enerzijds om de andere vrouwen een hart onder de riem te steken, anderzijds kunnen hier ook bijvoorbeeld freelancers een beetje reclame maken voor hun eigen winkel.
[Taal: NL]
http://zakenvrouwen.tv


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: CURSUS WEBSITE BOUWEN
Op deze site kan je (momenteel) gratis hoofdstukken aanvragen van een cursus website bouwen, die je dan per mail toegestuurd krijgt. of en hoe lang de cursus gratis blijft, is niet gekend (Met dank aan Lode voor de tip)
[Taal: NL]
https://www.cursuswebsitesbouwen.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: NMBSTV

Trouwe lezers weten dat ik ondertussen uitgegroeid ben tot een tevreden treingebruiker. En je leest het goed: tevreden. Van mij hoor je geen kwaad woord over de NMBS. De lijn waarop mijn trein rijdt, heeft haast nooit vertraging, en ik kom altijd, met 5 minuten min of meer, op mijn plaats van bestemming aan. Wat de vele mensen die met hun autootje elke dag in de file staan, niet zo gemakkelijk kunnen zeggen...
De mensen op de trein die mijn ticket / abonnement komen controleren, zijn stuk voor stuk vriendelijk en behulpzaam, en hebben meteen hun "goededag, ticketcontrole" klaar, maar vooral hun glimlach, wanneer zij de coupé betreden. Echt, van mij hoor je geen kwaad woord over de lippen komen over de NMBS.
Toch blijken heel wat mensen niet zo tevreden te zijn. Voor hen is het misschien interessant om deze reeks filmpjes te bekijken van het YouTube kanaal dat de NMBS gecreëerd heeft, en waarin ook heel wat filmpjes vertoond worden die de verschillende medewerkers getoond worden, die wellicht niet in de voorgrond treden, maar toch erg belangrijk werk leveren om ons op tijd ergens te krijgen.
[Taal: NL]
http://www.youtube.com/NMBStv


VRIJDAG MULTIMEDIA: PIXDAUS
Een fotosite waarbij je zowel fotografen kan volgen, of een bepaald onderwerp. Zo begin je hier bij een foto over een slak op een paddestoel, om verder te gaan met slakken - of kan je op "random" (willekeurig) klikken, om gewoon mooie foto's te bekijken.
[Taal: ENG]
http://pixdaus.com/so-close-yet-so-far-snail/items/view/641914/


VRIJDAG MULTIMEDIA: FREDERIC NOY

Een fotograaf brengt niet alleen beelden, maar door zijn keuze van de onderwerpen brengt hij ook een verhaal. Deze fotograaf, Frederic Noy, is meester daarin. Hij is gespecialiseerd in foto's it Afrika, die beter dan welke reportage ook de leefwereld tekenen van de mensen daar, de omstandigheden waarin zij moeten leven.
[Taal: ENG]
http://www.fredericnoy.com/flex/PhotoGallery.html


VRIJDAG MULTIMEDIA: FREEMEO FILMS
Dit is een speciaal kanaal op YouTube, vol met langspeelfilmen die tot het publiek domein behoren, en zonder enige advertentie vertoond worden. De meeste films hebben al wel een respectabele leeftijd, en dateren uit de jaren 30 en 40. Er zijn beroemde films bij, met o.a. Cary Grant en John Wayne, maar ook vergeten films, die amper 3 kijkers op de teller hebben staan. Filmschoolrejects.com wijdt er een artikel aan. Om te ontdekken!
[Taal: ENG]
http://www.filmschoolrejects.com/features/freemeo-is-a-great-new-place-to-legally-watch-free-movies-online.php
https://www.youtube.com/user/FreemeoMovies/videosBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/


- Het multiscreen-gezin in Vlaanderen is een feit
http://www.belgiancowboys.be/
- 2013 volgens Twitter, Google, Youtube, Facebook, …
http://www.belgiancowboys.be/algemeen/2013-volgens-twitter-google-youtube-facebook/*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- 'Brits pornofilter werkt iets te goed'
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3564986/2013/12/19/Brits-pornofilter-werkt-iets-te-goed.dhtml
- Utrechters hengelen kapitaal binnen met maf visspel
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3564965/2013/12/19/Utrechters-hengelen-kapitaal-binnen-met-maf-visspel.dhtml

 
*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Bescherm je iPad Air met Logitech
http://www.elektrozine.be/ez/article/7624/Bescherm-je-iPad-Air-met-Logitech.html
- Dankzij je tablet veilig met de fiets naar school of het werk
http://www.elektrozine.be/ez/article/7620/Dankzij-je-tablet-veilig-met-de-fiets-naar-school-of-het-werk.html
    

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
- IBM onthult vijf innovaties die ons leven de komende vijf jaar zullen veranderen
http://www.digimedia.be/News/nl/15691/ibm-onthult-vijf-innovaties-die-ons-leven-de-komende-vijf-jaar-zullen-veranderen.html
- Bring Your Own Device: over Angry Birds, patiëntengegevens en facturatie
http://www.digimedia.be/News/nl/15690/bring-your-own-device-over-angry-birds-pati-ntengegevens-en-facturatie.html
 

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- The Pirate Bay… verhuist opnieuw
http://computertaal.info/2013/12/19/the-pirate-bay-verhuist-opnieuw/
- Neem je privacy in eigen handen: Telegram
http://computertaal.info/2013/12/18/neem-je-privacy-in-eigen-handen-telegram/


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- ESA lanceert Gaia-satelliet met miljard-pixelcamera succesvol
http://tweakers.net/nieuws/93286/esa-lanceert-gaia-satelliet-met-miljard-pixelcamera-succesvol.html
- Gsm-organisatie publiceert embedded sim-specificatie
http://tweakers.net/nieuws/93281/gsm-organisatie-publiceert-embedded-sim-specificatie.html*** DATANEWS
http://www.datanews.bex- Berichtendienst WhatsApp heeft 400 miljoen gebruikers
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/berichtendienst-whatsapp-heeft-400-miljoen-gebruikers/article-4000479071297.htm
- Belgacom stopt samenwerking met Deezer
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/belgacom-stopt-samenwerking-met-deezer/article-4000478786781.htm


*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/

- Facebook vs. Marketeers: Organisch bereik in vrije val ten voordele van Facebook advertenties
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/facebook-vs.-marketeers-organisch-bereik-in-vrije-val-ten-voordele-van-facebook-advertenties
- Apple patenteert totaal nieuw computer-concept
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/apple-patenteert-totaal-nieuw-computer-concept*** WIJS

- Online Trendrapport 2014: Big Data
http://wijs.be/nl/trends-inzichten/blog/detail/online-trendrapport-2014-big-data
- Fork CMS voor de online marketeer
http://wijs.be/nl/trends-inzichten/blog/detail/fork-cms-voor-de-online-marketeer


 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


HAAL MEER UIT GOOGLE DRIVE: FAXEN
Veel kantoren hebben nog een fax staan, maar de meeste gewone gebruikers hebben zelf geen faxtoestel. Hoe kan je dan een document faxen naar een bedrijf? Wel, deze plug-in voor de Chrome browser maakt het mogelijk. Je moet gewoon rechts klikken op een document uit de lijst van jd Google Drive, en dan zie je daar de optie om het document te faxen. Momenteel kan je tot 50 pagina's per maand grati faxen, en volstaat dat niet, dan kan je een abonnement nemen om het aantal te verhogen - wat je meteen ook het recht geeft om faxen te ontvangen via deze dienst, met gebruik van een telefoonnummer van jouw keuze.
https://chrome.google.com/webstore/detail/hellofax-50-free-fax-page/bocmleclimfnadgmcdgecijlblfcmfnm


MEER HALEN UIT GOOGLE DRIVE: TEKENEN AUB

Een elektronisch document tekenen kan een hele rompslomp zijn. Je moet het downloaden, afprinten, tekenen, dan weer inscannen en opsturen. Gelukkig kan het eenvoudiger: met HelloSign, dat in Drive werkt, en dat je als een app in Chrome kan installeren, moet je gewoon je handtekening uploaden. Voortaan zal je elk document gewoon kunnen ondertekenen door je geüploade handtekening met klikken en verslepen op de gewenst plaats te zetten, nadat je eerst het context menu opgeroepen hebt door een klik met de rechtermuisknop.
https://chrome.google.com/webstore/detail/hellosign-online-signatur/kajjckmbclbffbpecfbiecehkfgopppd


HAAL MEER UIT GOOGLE DRIVE: SNEL EEN DOCUMENT AANMAKEN
Spaar tijd en zet een button in je browser om google Doc aan te maken. Dat doe je door een extensie voor Chrome te installeren: Google Docs Quick Create. Die zorgt voor een extra knop in de knoppenbalk, zodat je met één klik een nieuwe spreadsheet, document, tekening of presentatie. Er is zelfs een optie "New From", wat doet veronderstellen dat je een nieuw document kan maken met wat in je klembord zit.
https://chrome.google.com/webstore/detail/google-docs-quick-create/bldgenmjegcnjebiongilahhcjldgmlm


HAAL MEER UIT GOOGLE DRIVE: SIMPEL OPSLAAN
Wanneer je vaak web-gebaseerde content opslaat in je Google Drive account, dan kan de extensie "Save to Google Drive" voor de Chrome browser je het leven erg simpel maken.
De app, gemaakt door Google zelf, zorgt voor een menucontext wanneer je rechts klikt op een pagina, met de optie "save to Drive". Kies je de optie, dan worden afbeeldingen, documenten, een screenshot van een hele webpagina en zelfs de audio en videobestanden die erbij horen meteen in je Google Drive bewaard.
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-to-google-drive/gmbmikajjgmnabiglmofipeabaddhgne?utm_source=chrome-ntp-icon

  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

GRATIS VAN MICROSOFT: CAMERA CODEC PACK
Windows Vista / 7 / 8 - 20,7 MB - freeware
Wie een camera gebruikt met een spiegelreflex, die is ongetwijfeld vertrouwd met het RAW formaat, want dat is waarin zijn foto's opgeslagen worden. Het zijn dus de onbewerkte rauwe data, die je perfect kan bewerken voor verbeteringen nadien. Standaard herkent Windows de RAW formaten van de verschillende fabrikanten niet, maar deze tool, gratis te verkrijgen, zorgt ervoor dat Windows toch deze data verwerken kan.
http://www.chip.de/downloads/Microsoft-Camera-Codec-Pack_50537252.html
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=26829


GRATIS VAN MICROSOFT: VISUAL STUDIO EXPRESS 2013
Windows - web
Deze kende je wellicht nog niet, maar hij is absoluut de moeite waard om te ontdekken. Met Visual Studio Express 2013 kan je namelijk zelf je eigen webtoepassingen ontwikkelen. Het programma bevat namelijk de tools en middelen om dingen te schrijven in HTML5, CSS3, ASP.Net en JavaScript. En bovendien kan je wat je geschreven hebt uittesten.
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40787


GRATIS VAN MICROSOFT: MOUSE WITHOUT BORDERS
Windows all - 1,1 MB - freeware
Met deze tool kan je tot vier computers die zich op hetzelfde netwerk bevinden, gemakkelijk via dezelfde muis bedienen. Na installatie van de software krijg je bij de eerste keer je het programma opstart een veiligheidscode en de naam van de computer voorgeschoteld, die je nadien na installatie van de software op een volgende computer moet ingeven, en zo zijn de computers meteen met elkaar verbonden. Voortaan kan je dan gewoon via Drag&Drop bestanden uitwisselen tussen de computers.
http://www.chip.de/downloads/Mouse-without-Borders_50896898.html
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35460


GRATIS VAN MICROSOFT: SPEECH RECOGNITION MACROS

Windows Vista/7 - 0,9 MB - freeware
Met deze tool kan je Windows ook zonder muis of klavier besturen. Zo kan je programma's opstarten met een spraak commando, maar ook hotkeys definiëren en automatisch vaak gebruikte teksten in een document invoegen, e-mail adressen of paswoorden.
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13045


VRIJDAG APPDAG: XBOX MUSIC EN XBOX VIDEO
Windows Phone 8 - freeware
Een slimme beslissing van Microsoft: net zoals andere makers van besturingssystemen voor verschillende toestellen zal het voortaan haar verschillende apps apart updaten, en niet wachten op een update van het OS zelf. Zo werd er deze week een aparte Xbox Music uitgebracht voor Windows Phone 8, en ook voor Xbox Video. Bij de muziek app kan je speellijstjes bewerken, en radiostations synchroniseren. Bij de videoclient kan je content downloaden of streamen van je Xbox via je smartphone. En het afspelen wordt gesynchroniseerd tussen je telefoon, pc en spelletjestoestel.
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/xbox-music/d2b6a184-da39-4c9a-9e0a-8b589b03dec0
http://www.windowsphone.com/en-gb/store/app/xbox-video/6affe59e-0467-4701-851f-7ac026e21665


VRIJDAG APP-DAG: TOUCH THE FUTURE
iOS - Android
De befaamde weekend-bijlage van Knack is voortaan ook als app verkrijgbaar op de smartphone (iPhone / Android). Die moet een unieke interactiviteit geven, zo beloven de makers, waarin niet alleen het heden en de toekomst van lifestyle bekeken wordt, maar ook het verleden.
https://itunes.apple.com/us/app/touch-future-knack-weekend/id739758328?mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=be.roularta.Knack.Weekend.Future.Android
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Het maakt veel meer indruk wanneer anderen jouw goede kwalititen ontdekken - zonder jouw hulp...
-zen-