Voor het 6e jaar op rij organiseeren wij de "NETTIES" verkiezing. "NETTIES" staat voor:

N Nederlandstalig
E Eigen project
T Taalvaardig
T Taakgericht
I Innovatief
E Ergonomisch
S Stijlvol

Dit jaar is er een nieuwigheid: vermits websites, apps en multimedia steeds nauwer met elkaar verstrengeld raken, breiden wij de selectie uit tot apps (inbegrepen extensies voor de browser) en podcasts.

Waaraan moeten de nominaties voldoen: 

- Nederlandstalig zijn
- Geen vertaling  zijn van een buitenlands concept naar Nederland/Vlaanderen, en ook geen website zijn van een grote uitgever; de voorrang wordt gegeven aan sites, apps en podcasts die gemaakt zijn door gewone mensen of kleine bedrijven
- Een verzorgde taal bezigen in de geschreven teksten bij websites en apps; bij podcasts kan is "propere" taal niet echt een must.
- Nut hebben voor de gemeenschap: sites of podcasts met nieuws en tips bijvoorbeeld, inforamtie over een bepaald onderwerp, enz. Apps moeten een handige functie hebben.
- Vernieuwend zijn (sites die in het verleden meegedaan hebben, komen enkel in aanmerking indien zij iets echt vernieuwend aan de site toegevoegd hebben)
- Gebruiksvriendelijk zijn, en bij voorkeur ook toegankelijk zijn voor mensen met een visuele of andere handicap
- Een verzorgde lay-out hebben
- Voor de apps komt er nog bij dat zij voor minstens twee verschillende besturingssystemen beschikbaar zijn (meestal dus voor Android OS en iOS), en bij voorkeur ook nog voor een ander OS. Webapps hebben zels een voetje voor. Een app die enkel voor één OS bestaat, komt niet in aanmerking.
- En omdat wij toegankelijkheid van podcasts willen aanmoedigen: podcasts moeten op de bijhorende website een link naar de RSS feed vermelden zodat zij ook buiten iTunes gedownload kunnen worden.


Hoe gaat de verkiezing in zijn werk?

Wij vragen aan onze lezers om een lijstje in te sturen van sites, podcasts en/of apps die naar hun mening aan deze NETTIES criteria voldoen. De lezers die zo'n lijstje insturen, maken kans op één van de volgende prijzen:
- een cadeaubon van een webwinkel naar keuze
- een verrassingsprijs, geschonken door onze sponsors (later daarover meer)
(wie de prijs wint, wordt bepaald door het lot). En natuurlijk zijn er ook verschillende troostprijzen.

Onze redactie verzamelt deze lijstjes en stuurt ze door naar onze jury van doorwinterde internauten. Die beoordeelt de websites, podcasts en apps op hun NETTIES gehalte, en geeft punten. De beste 3 sites, de beste app en de beste podcast worden bekroond met prijzen, die in januari uitgereikt worden tijdens een gezellig treffen, in aanwezigheid van de jury. De allerbeste site krijgt bovendien de trofee "Jean-Luc Bostyn", zo genoemd naar de oprichter van het e-zine. De leden van de jury worden eveneens beloond voor hun inspanning. Zij zijn alvast welkom op het gezellig treffen waarop de prijzen uitgereikt worden, elk jurylid maken kans op een cadeaubon van een webwinkel naar keuze, en één jurylid maakt kans op een verrassingsprijs.

Hoe kan jij helpen?
Sites aanmelden: zend ons jouw lijstje in met de NETTIES-sites, podcasts, apps  die je wil nomineren naar redactie@netties.be
In de jury zetelen: heb je wat tijd om sites te bezoeken, podcasts te beluisteren en apps te testen? Meld je dan aan op redactie@netties.be om deel uit te maken van onze jury.

Wij danken je alvast heel hartelijk voor je medewerking!

Het Netties team

P.S. Wij zoeken nog altijd sponsors - ken jij bedrijven die leuke prijzen ter beschikking willen stellen, dan zijn jouw suggesties erg welkom!