Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
21/11/2013  om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 17
Nummer 827 van 16/11/2013Gegroet lezer,

Trouwe lezers weten dat onze redactie met heel veel plezier het nieuws bijeensprokkelt voor u. Uw waardering is onze beloning - altijd geweest. Maar we werken met vrijwilligers, en in de volgende week kunnen deze vrijwilligers door omstandigheden niet hun gewone bijdrage leveren. De nieuwsgaring wordt op een iets lager pitje gesteld - maar volledig zonder nieuws zetten, dat doen wij natuurlijk niet.

Het is trouwens ook binnenkort tijd voor het organiseren van onze jaarlijkse NETTIES verkiezing, voor de beste Nederlandstalige site (privé-initiatief). Haalt u alvast uw bookmarks boven, en kijkt u even wat u ons zou aanbevelen? Dit jaar breiden we de selectie iets uit - in die zin dat ook Nederlandstalige apps en podcasts genomineerd kunnen worden. Dit weekend hopen we de juiste voorwaarden online te kunnen zetten. Ook dit vraagt werk, dus u begrijpt dat dit even voorrang heeft op het gewone nieuws.

Wat mag u deze week van ons verwachten? Veel leuke tips en nieuwtjes, waarbij de week toch afgesloten wordt met onheilspellende berichten. Ondanks het feit dat het stiekeme afluisteren van NSA dankzij klokkenluider Edward Snowden aan het licht gekomen is, blijken stiekeme afspraken verder te blijven kunnen. Geheime onderhandelingen en akkoorden voor handelsovereenkomsten, het in het geheim werken aan software voor gezichtsherkenning... De overheid doet maar voort (of zijn het de spionagediensten die verder doen, zonder controle van de overheid?) en de burger moet het maar slikken dat zijn privacy volledig uitgehold wordt...

Niet zo leuk om de week af te sluiten. We kunnen alleen hopen dat er, net als bij vroegere plannen, voldoende ruchtbaarheid en protest komt, zodat de plannen terug weggeborgen worden! En met deze hoopvolle gedachten sluiten wij dit voorwoord. Bij leven en welzijn hoort u volgende week weer van ons.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
GOOGLE HELPOUTS: VRAAG HET AAN EEN MENSELIJK WEZEN
Nieuwe vorm van e-commerce?

"Hoe moet ik dat doen?" is nog altijd een vraag die veel gehoord wordt. Een vraag die opgelost wordt in de vele "how to" filmpjes die je op het internet vindt. Maar dat zijn gewoon filmpjes, en er is geen persoon aan wie je een extra vraag kan stellen.

Dat verandert met Helpouts(1), een speciale vorm van de video Hangouts van Google. Het zijn live video tutorials, waarbij jij ook vragen kan stellen aan de expert- tegen betaling. Elke expert heeft een vast tarief per minuut, en je betaalt via Google Wallet (Google neemt 20% commissie). De gebruiker kan zelf ook punten geven aan de expert, of die hem heeft kunnen helpen of niet. Elke hulpverlener heeft zijn "openingsuren", maar je kan ook een afspraak maken voor nadien.

Een goed idee? Misschien niet. Er zijn ontelbare filmpjes te vinden op het internet, die tutorials bevatten over hoe je dingen moet doen, gitaar moet spelen, enz. en die gratis zijn. Waarom dan betalen? Wel, om te beginnen is het zoeken naar een goed filmpje, met duidelijke info. En ook zoeken kost tijd. En wellicht bevatten die filmpjes niet het antwoord op die ene vraag, waarmee jij zit. Een levend wezen die jouw vragen beantwoord, is wellicht toch wel beter.

De dienst selecteert bovendien zijn hulpverleners, en wanneer die in de medische sector zitten, dan moeten zij een HIPAA erkenning hebben; met andere woorden: therapeuten en psychiaters kunnen aan de slag via Helpouts. Het enige wat niet mag... is "adult" content. Geen one-on-one gesprekken met dames in luxueuze lingerie of minder kleding aan dus...

In elk geval zijn deze Helpouts volgens sommigen de aanzet tot een nieuwe vorm van e-commerce. Spaans of Chinees leren, gitaarlessen, maar ook computerhulp, bijlessen wiskunde of talen: het kan voor vele mensen die nu zonder werk zitten, een kans zijn om als freelance aan de slag te gaan. Bij WebProNews lees je over een eerste bedrijf dat via Helpouts cursussen gaat geven: TakeLessons. Dat werkt met erkende lesgevers, die werkzaam zijn op het gebied van muziek, acteren, coaching. (2). Bij Ars Technica leer je meer over de dienst, en kan je ook de vele commentaren van de internauten lezen (3)
https://helpouts.google.com/
http://www.webpronews.com/takelessons-shares-its-experience-using-google-helpouts-2013-11
http://arstechnica.com/business/2013/11/google-stop-asking-the-internet-how-to-do-things-ask-a-human-instead/


WIL U GRAAG EXPERIMENTEREN? TWITTER BEDIENT U OP UW WENKEN
Alpha testen voor wie graag gevaarlijk leeft..

In augustus vandit jaar heeft Twitter een bèta testprogramma gelanceerd voor Android. Daarbij konden gebruikers zich aanmelden om nieuwe versies van de Twitter app voor Android uit te testen, en daarmee ook de nieuwe functies die daarin zitten. Maar meer dan eventuele bugs melden kon de gebruiker in dit programma niet.

Nu echter is Twitter een stapje verder gegaan, met een alpha programma. De bedoeling daarvan is dat de gebruiker niet alleen bugs meldt, maar ook de ontwikkelingen op de voet volgt zoals ze bedacht worden door de programmeurs, en feedback geeft via forums en dergelijke. Wat dus ook betekent dat de gebruikers de nieuwe evoluties van de Twitter app in zekere zin kunnen beïnvloeden.

Het aantal mensen dat kan deelnemen, is echter beperkt. En wie zich aanmeldt moet wel begrijpen dat de app niet altijd zal werken - laat staan perfect. Wie gewoon wil Twitteren, business as usual, dient zich dus van dit experiment te onthouden...
http://techcrunch.com/2013/11/08/twitter-launches-an-alpha-testing-program-on-android-invites-users-to-give-feedback-and-collaborate-directly/
http://www.theverge.com/2013/11/8/5080942/twitter-launches-alpha-test-group-for-its-android-appHET JUISTE WORDPRESS THEMA VINDEN
Thema's gerangschikt op trefwoorden en maker...

Soms zijn er onafhankelijke ontwikkelaars die een tool bedenken, die een gat in de markt vult. WordPress By Example is zo'n tool. Wanneer je immers aan een WordPress blog begint, dan heb je een keuze uit duizenden thema's die je als achtergrond en structuur voor je blog kan gebruiken. En ben je eigenlijk verloren, want welk thema moet je kiezen? Hoe ziet dat eruit op andere blogs?

WP By Example (Wordpress By Example) is een nieuwe site die bij deze keuze kan helpen. De backend zoekt naar WordPress sites op het internet, en haalt daar het thema en de plugin informatie uit. De tekst op de indexpagina word geïndexeerd, en er wordt ook een screenshot genomen. OP die manier ontstaat een database van thema's en hun toepassing in de verschillende sectoren.

Zo kan je bijvoorbeeld zoeken op trefwoorden, zoals fiets websites in België. Je kan ook zoeken op basis van thema, zoals het thema The Corporation. En je kan ook zoeken naar pagina's die door een bepaalde auteur van thema' gemaakt zijn.  Concreet heb je drie keuzetoetsen na het invullen van je trefwoord: Organic (zoeken via trefwoord, algemeen), Premium Wordpress Themes (thema's die je moet aankopen) en free WordPress Themes (enkel gratis thema's).

Een handige tool voor wie een WordPress site ontwerpen wil - vooral als je weet dat er elke dag honderden nieuwe thema's uitgebracht worden. Momenteel zitten er al bijna 1,3 miljoen WordPress websites in de index (.com, .net, .org, .biz), en je kan nu ook filteren op tld, via de zoekterm tld:be

Om uit te testen!
http://wpbyexample.com 
http://www.wpbyexample.com/search?query=fiets+tld%3Abe
http://www.wptavern.com/wordpress-by-example-a-wordpress-specific-search-engineGOOGLE TREKT ZIJN TRACEERPROGRAMMA NOG VERDER DOOR
.. en volgt je tot in de winkel!

De gebruiker zal het niet graag horen, maar het is eigenlijk al langer een droom van tech bedrijven om de smartphone te gebruiken als een tool om een link te leggen tussen wat de gebruiker online doet, en wat hij in het echte leven doet. En blijkbaar is Google erin geslaagd om die heilige graal te vinden.

Dat is althans wat Google zelf verkondigt aan de adverteerders: het heeft naar eigen zeggen een manier gevonden om altijd te weten waar de smartphone van de gebruiker zich bevindt, waar die ook gaat, en zelfs wanneerhij geen Google app gebruikt.

Google zou zelfs al een programma in bèta uittesten, waarbij gegevens over waar de smartphone zicht bevindt gebruikt worden, om zo te bepalen wanneer gebruikers een winkel bezoeken. Deze bezoeken worden dan gelinkt aan de zoektochten die de gebruiker op zijn smartphone verricht heeft. Met als uiteindelijk de bedoeling te bewijzen dat het mobiele adverteernetwerk van Google wel degelijk werkt.

Het is namelijk zo dat, wanneer iemand een Google-zoekopdracht naar bijvoorbeeld schroevendraaiers ingeeft op zijn mobieltje, plaatselijke winkels die schroevendraaiers verkopen (de Gamma's, Hubo's enz in jebuurt) kunnen bidden om hun winkels bovenaan de zoekresultaten te krijgen. Door de gegevens over waar jij je bevindt te koppelen aan de lijst met winkels, vertoond in de zoekresultaten, kan Google zien of jij een van de winkels die vertoond werden in een advertentie, bezocht hebt.

Nu is de mogelijkheid om deze link te leggen, beperkt tot mensen die vrijwillig geopteerd hebben om deel te nemen aan de plaatsbepalende diensten van Google. Maar het lijkt ons dat de meeste mensen met een Android toestel hier of daar wel die toestemming gegeven hebben. Het is maar dat u gewaarschuwd bent dat Google u dus tot in de winkel volgt...

Meer over deze nieuwe tracking tool van Google bij Digiday. Bij de commentaren op het artikel vind je trouwens verschillende tips om het traceren uit te zetten.
http://digiday.com/platforms/google-tracking/
http://www.telegraph.co.uk/technology/google/10435501/Google-pilot-programme-tracks-shoppers-everywhere-they-go.htmlAPPLE BRENGT IPAD MINI UIT...
Prachtig toestel, mooie specificaties... maar enkel voor mensen met diepe zakken?

Tamelijk onverwacht meldde Apple dinsdag dat de nieuwe iPad mini met Retinascherm nu beschikbaar is, door hem online te bestellen of aan te kopen bij officiële Apple resellers.

Deze mini-versie van de "echte" iPad bestond natuurlijk al langer, maar nu werd hij dus uitgerust met een Retina scherm, voor een nog scherper beeld. Onder de motorkap vind je de A7-chip met 64-bit architectuur, waardoor je razendsnel kan surfen en gebruik kan maken van de talloze apps voor de iPad - en dat zijn er ondertussen al meer dan 475.000.

Een mooi toestel, een snel toestel. Maar dat heeft zijn prijs, iets wat wij persoonlijk nog altijd het grootste nadeel vinden van deze toestellen. De goedkoopste versie, die enkel WiFi biedt, kost namelijk 389 euro voor een 16 GB model, €479 voor 32 GB, €569 voor 64 GB en €659 voor 128 GB. Wil je een toestel dat je ook overal kan gebruiken, en dat dus mobiel internet heeft via het 3 of 4 G netwerk, dan moet je nog wat dieper in je geldbeugel tasten. Deze toestellen kosten namelijk resp. 509, 599, 689 en 779 euro voor een 16, 32, 64 of 128 GB toestel. (1)

Toch even slikken van die prijzen, niet? Je kan natuurlijk geen appels met citroenen vergelijken, maar een Asus Memo Pad van 7 inch en 16 GB, een Android toestel, maakt je bankrekening slechts 149 euro lichter. De Windows 8 toestellen zijn wat prijziger, maar een 8,1" RT van Acer van 32 GB kost €299. Per slot van rekening gaat het om een toestel waarmee je kranten leest, filmpjes bekijkt - taken die je per definitie op een tablet doet. Productiviteit, zo blijkt uit steeds meer onderzoeken, is iets wat je niet met een tablet associeert. Je gaat geen boek of verhandeling typen op een tablet, je leest er wel de krant op in de trein, je bekijkt een filmpje, of je speelt een game.

Maar uiteraard zullen er mensen zijn die wat geld over hebben om de extra belevenis die een iPad en zijn ecosysteem van apps bieden, in huis te kunnen halen. Net zoals voor de andere telgen van de Apple familie - zoals de iPad Air. Daarover verscheen trouwens een bespreking, die het voorgaande in zekere zin bevestigt: de Air is dun, licht, snel, maar echt wel duur (2)
http://www.apple.com/benl/ipad-mini/
http://www.zdnet.com/apple-ipad-air-review-thin-light-and-fast-but-expensive-7000023043/?s_cid=e539&ttag=e539KOPPELING GOOGLE+ AAN YOUTUBE COMMENTAREN NIET ENTHOUSIAST ONTHAALD
Zelfs medeoprichter YouTube laat van zich horen...

In 2005 heeft Jawed Karim, een van de medeoprichters van YouTube, zijn eerste video naar de dienst geüpload. Sindsdien liet hij niet veel van zich horen. Wanneer hij dat nu wel doet, dan wil dat wel wat zeggen - dat er iets gebeurd is wat hij belangrijk genoeg vindt om te reageren.

De man heeft namelijk, in een commentaar op zijn originele video uit 2005, de beslissing afgekeurd van Google om accounts bij Youtube te koppelen aan de Google+ netwerkdienst. Het commentaar is overduidelijk: "Why the fuck do I need a google+ account to comment on a video?"

De man heeft natuurlijk een beetje gelijk. De internaut moet zich tegenwoordig op elke website aanmelden met sociale media (Twitter, Facebook of Google+) vooraleer hij een commentaar mag schrijven. Maar wat als je het hele sociale gedoe op het internet aan je voorbij wil laten gaan?

Google maakt het trouwens niet simpel om deze koppeling met je Google+ account uit de weg te gaan. Telkens je YouTube bezoekt zonder ingelogd te zijn op Google+, maar wel ingelogd bent op je YouTube channel account, bestookt Google je met de vraag of je niet liever je echte naam wil gebruiken. Denk eraan: bij Google+ zijn geen aliassen of pseudoniemen toegestaan, maar moet je je échte naam gebruiken. Je kan wel "neen" zeggen, maar dat wordt niet als een definitieve neen genoteerd - Google zal je deze vraag blijven stellen.

Het probleem met deze zet van Google, zoals sommige commentaren bij Ars Technica (1) opmerken, is dat de verplichting om voortaan in te loggen met je Google+ account niets verbetert aan het systeem van commentaren, dat eigenlijk hopeloos verwarrend is. Het is eigenlijk alleen maar een manier om het gebruik van Google+ te verplichten, en bij adverteerders te kunnen uitpakken met cijfers...

Meer bij WebProNews, dat ook een erg originele vorm van protest tegen deze beslissing wist te vermelden (2), en The Next Web (3)
http://arstechnica.com/information-technology/2013/11/youtube-cofounder-breaks-8-year-absence-on-site-to-gripe-about-comment-policy/?comments=1
http://www.webpronews.com/did-youtubes-co-founder-slam-the-new-comment-system-2013-11
http://thenextweb.com/google/2013/11/08/youtube-co-founder-jawed-karim-f-need-google-account-comment-video/NEEN, WE ZIJN ONZE APPS NOG NIET MOE!
Ondanks het feit dat Facebook nog altijd met het meeste mobiele minuten gaat lopen...

Verleden jaar vroeg The New York Times zich af of we niet met zijn allen aan een "app fatigue" leiden - dat er zoveel apps zijn dat we door de bomen het bos niet meer kunnen zien.

Een nieuw onderzoek Flurry, een bedrijf gespecialiseerd in onderzoek van mobiele data, spreekt dit tegen. Mensen zouden mobiele apps meer dan ooit gebruiken, en het aantal app ontwikkelaars dat minsten 20 miljoen actieve gebruikers heeft per maand is in 18 maanden tijd met 357 % gestegen, aldus een recent rapport. Het aantal apps met meer dan 1 miljoen gebruikers is ook flink gestegen.

Wat dus toch op een goede gezondheid duidt van de apps. Het is immers een zwaar gevecht om de aandacht van de gebruiker. Want zoveel tijd heeft die niet voor zijn apps, omdat Facebook het leven van de mobiele gebruiker blijft beheersen. Volgens ComScore zijn Facebook en Instagram samen goed voor 26% van alle mobiele tijd. In de VS is Facebook zelfs goed voor meer mobiele minuten dan YouTube, Pandora, Yahoo, Twitter, Pinterest, Tumblr, AOL, Snapchat en LinkedIn samen.

Een conclusie die onze redactie toch even wil nuanceren - uit eigen ervaring eigenlijk. Ons mobieltje wordt gebruikt voor het checken van mail, en het volgen van Twitter. Maar wellicht behoren wij niet tot de mainstream van de leeftijd van de respondenten in deze onderzoeken (de jongeren) of de beroepscategorie (journalisten).

Meer over deze cijfers bij TechCrunch, PandoDaily en Electronista.
http://www.electronista.com/articles/13/11/08/app.marketplace.may.not.be.as.crowded.as.suspected/
http://pandodaily.com/2013/11/08/a-sweet-tooth-for-software-consumers-still-havent-grown-sick-of-apps/
http://pandodaily.com/2013/11/08/a-sweet-tooth-for-software-consumers-still-havent-grown-sick-of-apps/ANDROID NU OP 81% VAN DE SMARTPHONES...
... en CyanoogenMod in de PlayStore

Tijd voor enkele cijfertjes. De iPhone mag dan, vooral in de VS, de meest begeerde smartphone zijn, maar wereldwijd kijgt hij toch veel meer concurrentie. Het Android platform van Google haalde in het derde kwartaal van 2013 zelfs een record: het staat nu op meer dan 80% van alle smartphones wereldwijd. Maar ook Windows Phone doet het goed, met een groei van 156% tegenover dezelfde periode verleden jaar. De reden is natuurlijk de prijs: voor beide OS zijn er toestellen verkrijgbaar aan een prijs die aanlokkelijk genoeg is voor de massamarkt. (1)En uiteraard zijn er ook heel wat verkopers die Android toestellen aanbieden, waarbij Samsung de koploper is: het bedrijf is goed voor 39,9% van alle verkochte Androids.

iOS van zijn kant vertegenwoordigt nu 12,9% van de besturingssystemen, een lichte achteruitgang tegenover 14,4% verleden jaar. Maar die cijfers, aldus IDC, moeten genuanceerd worden, want telkens voor er een nieuw toestel uitgebracht wordt, ligt de verkoop wat lager. Meer cijfers bij PC Magazine.

Een opmerkelijke evolutie bij Android willen wij toch ook nog even signaleren. Namelijk dat CyanogenMod nu officieel in de PlayStore verkrijgbaar is. Met deze tool kanje namelijk de Custom ROM van Android toestellen "flashen", wat er eigenlijk op neerkomt dat je het toestel kraakt, doordat je de versie van Android die aan boord is van het toestel, vervangt door de ROM van CyanogenMod, waarmee je veel meer kan sleutelen aan het OS. De installatie van dit ROM werd nu veel eenvoudiger gemaakt, maar toch raden wij lezers die niet echt technisch onderlegd zijn, om te veel te sleutelen aan hun Android toestel. (2)
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2427013,00.asp
http://news.cnet.com/8301-1035_3-57612032-94/cyanogenmod-installer-now-in-google-play-store/TWITTER NU MET EEN SPECIALE TIJDSLIJN VOOR BEPAALDE ONDERWERPEN
Handig om terug te gaan in het verleden...

Een normale tijdlijn bij Twitter is chronologisch gerangschikt. Je kan ook een selectieve tijdlijn creëren, waarbij je enkel tweets selecteert over een bepaald onderwerp of #hashtag. Maar nu brengt Twitter iets uit dag nog wat handiger is: je kan een tijdlijn creëren rond een gebeurtenis, en daarbij zelf de tweets in een bepaalde volgorde zetten. Zo kan je als het ware een reconstructie maken van gebeurtenissen, of de belangrijkste tweets rond een gebeurtenis weergeven.

Stel bijvoorbeeld dat je als journalist wil weergeven wat erop Twitter gezegd wordt over een bepaalde deelnemer van The Voice, dan kan dat voortaan. Zo'n zelfgemaakte tijdlijn kan gedeeld worden, en ingebed worden op een website.

Momenteel kan je zo'n tijdlijn enkel creëren via TweetDeck, de Twitter client die Twitter zelf gekocht heeft. Maar op termijn zullen andere apps deze mogelijkheid ook bieden, omdat Twitter bezig is aan een API ervoor.

Meer bij The Verge en TechCrunch.
http://www.theverge.com/2013/11/12/5096166/twitter-launches-custom-timelines
http://techcrunch.com/2013/11/12/twitter-to-let-you-create-custom-timelines-for-hashtags-or-topics-from-tweetdeck-developers-too/EEN NIEUW ECONOMISCH VERDRAG MET STRENGERE IP BESCHERMINGEN ONDERWEG
En de onderhandelingen worden uiteraard weer in het geheim gevoerd... maar Wikileaks weet meer!

Er zijn in het verleden al verschillende pogingen ondernomen om in alle geheim handelsovereenkomsten af te sluiten, die de intellectuele eigendomsrechten verder willen beschermen dan nu het geval is - denk maar aan ACTA bijvoorbeeld. Die handelsakkoorden lijken altijd gedicteerd te zijn door belangengroepen, vooral uit de amusementsindustrie, en omdat het handelsakkoorden zijn, en geen wetten, kunnen zij door staten afgesloten worden zonder dat de wetgever of de burger er iets over te zeggen heeft.

Nu blijkt er weer zo'n poging gedaan te worden, met de TPP of Trans-Pacific Partnership Agreement, waarover in alle stilte onderhandeld wordt. Maar dat is buiten WikiLeaks gerekend, dat een voorstel van de tekst gepubliceerd heeft. In dat voorstel zijn er nog verschillende stukken tekst blanco, omdat er nog geen overeenstemming bereikt wordt. Daarover zou dan  op een vergadering van 19 tot 24 november in Slt LakeCity gepraat worden.

Nog volgens Wikileaks is dezeTPP de voorbode van een eveneens geheim Amerikaans - Europees pact dat dan TTIP (Transatlantic Trade & Investment Partnership) heet. Wie wil kan de teksten op Wikileaks en bij andere bronnen nalezen. Het is wellicht saaie en droge lectuur, maar het is maar dat je weet dat er weer wat te gebeuren staat dat in alle geheim bekokstoofd wordt, en dat de burger weer wakker gemaakt moet worden...
http://wikileaks.org/tpp/
http://www.techdirt.com/articles/20131113/08405625230/tpp-ip-chapter-leaked-confirming-its-worse-than-acta.shtml
http://www.theverge.com/2013/11/13/5099236/wikileaks-publishes-leaked-draft-of-tppNSA HEEFT VAN DE INTERNET BACKBONE EEN WAPEN GEMAAKT
QUANTUM, TPP, TIPP, ..... als het maar in het geheim kan!

Voelde je al enige verontwaardiging na het vorige bericht, dan zal het volgende je nog minder vrolijk maken. Volgens magazine Wired is de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA er immers in geslaagd om van de internet backbone een heus wapen te maken.

Normaal gezien is de internet backbone een passief doorgeefluik van data. Maar uit documenten die Edward Snowden aan The Guardian bezorgd heeft, zou er (opnieuw een geheim) project zijn onder de naam QUANTUM, waarmee de NSA van die backbone een heus wapen maakt. In eigen woorden kan het een stukje code "schieten", zoals ze het noemen, naar elk gewenst doel wanneer diens verkeer via de backbone passeert. NSA doet het, en GCHQ, de Britse geheime dienst, doen het.

En het lijkt een opbod te worden. Als de NSA ermee wegkomen om Petrobras te hacken, dan kunnen de Russen evengoed Exxon /Mobil hacken. En als GCHQ Belgacom kan hacken om afluistersoftware te plaatsen, dan kan Frankrijk hetzelfde doen met AT&T.Je verstaat het: een wedloop om om ter eerst en om ter meest verkeer af te luisteren.

Hoe het juist gebeurt, daarover heeft Wired de technische uitleg. Wat wij onthouden is dat NSA gebruik maakt van een techniek die QUANTUMCOOKIE heet, en waarbij de anonimiteit van TOR gebruikers doorbroken wordt.

Straffe kost om te lezen. Het gekke is dat hier vanuit de politiek zo weinig reacties op komen - blijkbaar knikken en slikken we alles, onder het mom van de bestrijding van terrorisme...
http://www.wired.com/opinion/2013/11/this-is-how-the-internet-backbone-has-been-turned-into-a-weapon/VS WIL RADICALE VOORUITGANG IN GEZICHTSHERKENNING
Vluchten kan niet meer...

Tja, we kunnen het niet laten; we hebben toch je dag al verknoeid, en dus voegen we er nog maar een bericht aan toe waarvan je haren ten berge rijzen. Het blijkt namelijk dat er begin volgend jaar in de VS een project van start gaat van de Amerikaanse veiligheidsdiensten, Janus. Daarbij wordt zwaar ingezet op het ontwikkelen van software en algoritmes voor gelaatsherkenning.

Ook hier meer een letterwoord, namelijk IARPA, wat staat voor Intelligence Advanced Research Projects Activity. Bij dit project is het de beoordeling op gelaatsherkenning te verbeteren, door gebruik te maken van representaties ontwikkeld op basis van real-world video en beelden. Het doel daarbij is de gezichten te kunnen herkennen, ongeacht de gelaatsuitdrukking. Mensen fronsen nu eenmaal het voorhoofd, zij lachen, glimlachen, geeuwen, enz. De software zou dus doorheen de bewgingen van spieren en het skelet moeten kunnen kijken. Wat je zou kunnen omschrijven als een Janus systeem.

Op zich is een verbetering van software natuurlijk niet slecht, maar er zit weer die nare kant van de privacy aan vast - met name dat niemand weet wie, wat, waar en wanneer opgenomen wordt als materiaal voor de ontwikkeling van de software, maar ook wat ermee gebeuren zal zodra de software klaar is.

In de VS loopt er trouwens al een proces, ingespannen door het EFF (Electronic Frontier Foundation) tegen de Amerikaanse FBI, waarin gevraagd wordt om de dossiers te overhandigen over de gelaatsherkenningsdatabase die het FBI aan het bouwen is. Het FBI heeft trouwens is trouwens ook al een biometrische database aan het leggen, en ook daarvan vraagt het EFF inzage.

Meer bij NetWorkWorld. En met al deze onheilspellende berichten sluiten wij deze week af, helaas op een sombere toon. Opgelet: volgende week staat Netties op een laag pitje - wij moeten namelijk dringend beginnen aan de voorbereiding van onze Netties verkiezing. Haal dus maar alvast je lijstje met favoriete Nederlandstalige websites boven!
http://www.networkworld.com/community/blog/us-intelligence-wants-radically-advance-facial-recognition-software
https://www.fbo.gov/index?tab=documents&tabmode=form&subtab=core&tabid=ceb8915844d2b8e107f0c5a923473f37 
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!
 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Copyrightindustrieën zorgen voor 87.742 jobs in België
Het onderzoeksbureau Partners In Marketing (PIM) publiceert studie over de economische impact van de sector van het auteursrecht en de naburige rechten in België.
http://www.belgamediasupport.be/pressrelease/general-detail.do?originalId=35370&language=NL

*** Deutsche Telekom biedt een "propere lijn" tegen hackers
http://www.reuters.com/article/2013/11/11/net-us-deutschetelekom-security-idUSBRE9AA0O720131111
Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


BLACKNBLOOM - HEED THE FLASHES

[pop/dance] Een vrolijk deuntje, dat je meteen aanzet tot mee bewegen. Mooie veranderingen van toonaard, die deze song mooi afwisselend maken. De verschillende songs van deze band zijn allemaal gratis te downloaden.
http://www.jamendo.com/en/artist/438400/backnbloom
http://www.jamendo.com/en/track/1071009/heed-the-flashes


SAN-DRINE: JE SUIS UN ÎLE
[singer/songwriter - electro] Deze zangeres brengt muziek naar ons hart - cool en relax, en toch warm en emotioneel. Lounge ook een beetje. Wij vonden geen muziek om gratis te downloaden, maar je kan haar songs beluisteren bij Soundclouf en Last.fm.
http://soundcloud.com/san-drine-3
http://www.last.fm/music/san.drine

AKSHIN ALIZADEH - DOWN THE STREET
[funk] Niet slecht, en heel funky, deze song. De artiest is afkomstig uit Azerbeidjan, maar veel etnische invloeden laat hij niet doorschijnen, althans in deze song niet (die tussen haakjes gratis te downloaden is).Meer songs te beluisteren bij Soundcloud, en ze zijn echt wel gevarieerd.
http://soundcloud.com/akshin
http://soundcloud.com/akshin/akshin-alizadeh-down-theVoor u gelezen op

 _            _ _   _           
| |          (_) | | |          
| |___      ___| |_| |_ ___ _ __
| __\ \ /\ / / | __| __/ _ \ '__|
| |_ \ V  V /| | |_| ||  __/ |  
 \__| \_/\_/ |_|\__|\__\___|_|  
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Een bank leent u een paraplu wanneer het mooi weer is, en vraagt die terug wanneer het regent.
- onbekende bron -

 
De nieuwe oogst


CALENDLY: AFSPREKEN
Met deze website zou het veel gemakkelijker moeten worden om het juiste tijdtip te vinden voor een afspraak. Na registratie moet je gewoon aangeven wanneer je beschikbaar bent, waarna je de link naar je Calendly account kunt toevoegen bij je mails. Zo wordt het gemakkelijker om af te spreken met klanten, collega's, leveranciers en dergelijke. Die kunnen gewoon jouw Calendly pagina bezoeken, daar een beschikbaar tijdstip selecteren, en de afspraak staat meteen in je kalender.
[Taal: ENG]
http://calendly.com/


MYWEBROOM: JOUW VIRTUELE PLEK OP HET WEB
Misschien niet origineel maar daarom niet minder praktisch: op deze website kan je een virtuele huiskamer aanmaken, waar je jouw muziek kan bewaren, je video's, nieuws, en dat alles op een erg intuïtieve manier. Je kan een thema kiezen, en allerlei objecten aan je kamer toevoegen om je ideale kamer te maken. Je kan die kamer ook bevolken met je bookmarks, die je omzet tot voorwerpen. En, heel leuk, je kan je vrienden uitnodigen op je kamer, door hen een sleutel toe te sturen. Maar hou het wel veilig he!
[Taal: ENG]
http://www.mywebroom.com/


QUICKDRAW: POLL VOOR TWITTER
Met deze website kan je een poll organiseren voor Twitter, die maar even bestaat. Je kan het bestaan van die poll tweeten naar je volgers, en snel een antwoord krijgen. Bij de poll kan je laten kiezen uit minstens twee opties; je volgers krijgen een beperkte tijdspanne om te antwoorden, waarna dan de poll gesloten wordt.
[Taal: ENG]
http://quickdraw.steadman.io/


FRUUMO: JE BROWSERTABS BEHEREN
Extensie voor de Chrome browser
De meeste mobiele browsers hebben een tab manager, waarom dan niet de gewone desktop browsers? Deze extensie voor de Chrome browser wil daaraan verhelpen: je kan zoeken in de geopende tabs, zoeken via bookmarks door je zoektocht te beginnen met"", geopende tabs sluiten, een open tab verversen, een open tab vastpinnen, en meer.
[Taal: ENG]
https://chrome.google.com/webstore/detail/fruumo-tab-manager/deeangcpppfilopkoejhhnpndaajhjbc


LIGHTBEAM VOOR FIREFOX

Add-on voor Firefox
Met deze add-on kan je zien wat er gebeurt wanneer je een website bezoekt, en naar welke sites informatie doorgestuurd wordt. Het geheel wordt interactief visueel voorgesteld, waarbij je de relaties kan zien tussen de sites van derden, en de site die je bezoekt. Heel verhelderend...
[Taal: ENG]
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/lightbeam/


TALKY: EEN SCHERM DELEN MET GROEPEN
Een heerlijk simpele webdienst om met verschillende mensen een videogesprek te houden, of het scherm te delen. Je kan heel  eenvoudig mensen uitnodigen voor het gesprek, en iedereenzijn scherm toevoegen tot de conversatie. Een online chat room kan je ook privé maken, maar je kan mensen een sleutel sturen om toegang te krijgen. De webdienst werktin Firefox en Chrome.
[Taal: ENG]
https://talky.io/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS:PHOTOBOX

Deze site is weliswaar op commerciële lijst gestoeld, maar omdat het aanbod voor de Kerst zo knap is, willen wij de site in deze rubriek toch vermelden. Je kan immers niet alleen gepersonaliseerde klavieren bestellen, voorzien van jouw foto's, om aan te sluiten op je tablet, hoesjes voor je smartphone met een kaartenhouder inbegrepen, maar ook gepersonaliseerde zaken die niets met tech te maken hebben, zodat je daar bijvoorbeeld oma of opa plezier mee kan doen: een keukenschort met daarop een foto van de kleinkinderen, een dienblad, een koffiekop, kalender of puzzel, en zelfs een knuffelbeer!
Het volledige gamma ontdek je op dit persdocument.
[Taal: NL]
http://assets.photobox.com/assets/content_graphics/files/V4/BOX/presse/2013/aout/pdf/dossier_de_presse_photobox_benl_hd.pdf
http://nl.photobox.be/0x1/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: NEWSMONKEY
Een nieuw initiatief van enkele journalisten, die een alternatieve nieuwssite willen brengen, en daarvoor via crowdfunding geld tracht te verzamelen. Het initiatief werd doorgelicht door de bankcommissie, en kreeg een groen licht om fondsen te werven. Meer lees je op de site, die voorlopig enkel over het initiatief zelf gaat. Later zou dan de nieuwssite online moeten komen.
[Taal: NL]
http://newsmonkey.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ZELFMOORD1813
Een naar onze mening niet zo bijster gelukkig gekozen titel voor deze website - in de titel had namelijk ook het woord "hulp" of "preventie" mogen staan, als je het ons vraagt. Hoe het ook zij: voortaan is het Centrum ter Preventie van Zelfdoding telefonisch te bereiken via het gratis nummer 1813. BIj de lancering van dit nummer hoort ook een website, zelfmoord 1813, waar je telefoonnummers vindt van diensten waarmee je kan bellen als je vragen hebt over zelfdoding, maar waar je ook online kan chatten - maar enkel van 19u tot 21u30.
[Taal: NL]
http://www.zelfmoord1813.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: WISKUNDE
Wiskunde is enorm belangrijk. En dat wordt getoond in deze video, waarin telkens met drie kolommen gewerkt wordt: links een wiskundige vergelijking, in het midden een diagram van wat er op dat moment gebeurt, en rechts hoe het er in het echt uitziet. Om te bekijken!
[Taal: ENG]
http://flowingdata.com/2013/10/28/beauty-of-mathematics/
http://www.businessinsider.com/beautiful-math-equation-visualization-2013-10


VRIJDAG MULTIMEDIA: LEADING AROUND THE WORLD

Deze fotoreportage toont een vrouw die je meetroont op verschillende plekken ter wereld. Herken jij ze allemaal?
[Taal: ENG]
http://imgur.com/a/HlXzY


VRIJDAG MULTIMEDIA: WORKWANKERS
Deze satirische website neemt de titels op de korrel die in creatieve bedrijven en agentschappen aan allerlei medewerkers gegeven worden - en vertellen wat er vaak achter elk van die titels staat!
[Taal: ENG]
http://workwankers.com/

Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- Keezy: beatboxen met je vingers
http://www.belgiancowboys.be/technology/keezy-beatboxen-met-je-vingers/
- LiveMinutes laat je echt in team op Evernote samenwerken
http://www.belgiancowboys.be/technology/liveminutes-laat-je-echt-team-op-evernote-samenwerken/


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

 
- Beter Spellen verkozen tot beste website van Nederland
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3545011/2013/11/14/Beter-Spellen-verkozen-tot-beste-website-van-Nederland.dhtml
- Google Street View: met de gondel door Venetië
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3545264/2013/11/15/Google-Street-View-met-de-gondel-door-Venetie.dhtml
 
 
 


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
- Tot 36 uur uitgesteld kijken met Belgacom TV Replay 
http://www.elektrozine.be/ez/article/7649/Tot-36-uur-uitgesteld-kijken-met-Belgacom-TV-Replay.html
- Uitgelegd: HDMI ARC
http://www.elektrozine.be/ez/article/7634/Uitgelegd-HDMI-ARC.html
 
 

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
  - De source code van Apple II is beschikbaar!
http://www.digimedia.be/News/nl/15494/de-source-code-van-apple-ii-is-beschikbaar.html
- bpost bank haalt zijn vertraging op het mobiele in en pakt uit met een Belgische primeur
http://www.digimedia.be/News/nl/15492/bpost-bank-haalt-zijn-vertraging-op-het-mobiele-in-en-pakt-uit-met-een-belgische-primeur.html

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Vouchercloud.nl – succesvol eerste jaar
http://computertaal.info/2013/11/14/vouchercloud-nl-succesvol-eerste-jaar/
- Android apps: Camscanner
http://computertaal.info/2013/11/12/android-apps-camscanner/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Bibliotheken gaan vanaf januari meer dan 5000 e-books aanbieden
http://tweakers.net/nieuws/92599/bibliotheken-gaan-vanaf-januari-meer-dan-5000-e-books-aanbieden.html
- Internetproviders gaan informatie over botnets uitwisselen
http://tweakers.net/nieuws/92593/internetproviders-gaan-informatie-over-botnets-uitwisselen.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Belgische 'digitale vrijwilligers' schieten Filipijnen te hulp
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/belgische-digitale-vrijwilligers-schieten-filipijnen-te-hulp/article-4000449818216.htm
- Facebook maakt chatten met niet-vrienden mogelijk
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/facebook-maakt-chatten-met-niet-vrienden-mogelijk/article-4000449743954.htm
*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/


- Een eerste kennismaking met de Nexus 5
http://www.themobilerevolution.be/2013/11/een-eerste-kennismaking-met-de-nexus-5/
- Review van de LG G2: een toestel voor de specs-fan
http://www.themobilerevolution.be/2013/11/review-van-de-lg-g2-een-toestel-voor-de-specs-fan/


*** BLOOVI
http://www.bloovi.be/
- Duikt Apple in 2014 de Wearable Computing markt in?
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/duikt-apple-in-2014-de-wearable-computing-markt-in
- Facebook geeft al jouw vrienden een score, toont wie je stalkt
http://www.bloovi.be/nieuws/detail/facebook-geeft-al-jouw-vrienden-een-score-toont-wie-je-stalkt
 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut

 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

FREEMAKE YOUTUBE MP3 CONVERTER
Windows XP/Vista/7/8 - 1,2 MB - freeware
Met dit gratis programma kan je in een handomdraai je lievelingsfilmpjes van YouTube downloaden, en dan meteen omzetten in het gepaste formaat. Het volstaat om de url van de video in het programma te plakken, waarna het programma de clips downloadt en omzet in het opgegeven formaat.
http://www.freemake.com/
http://www.chip.de/downloads/Freemake-YouTube-MP3-Converter_59784887.html


WINDS PRO - NOSTALGIE!
Windows XP/Vista/7/8 - 36,6 MB - freeware
Met deze emulator kan je spelletjes van je console en Gameboy spelen op je gewone computer. Dit programma is een combinatie van verschillende emulatoren, die de verschillende consoles nabootsen. De spelletjes zelf zitten niet in het programma, maar op het web vind je vele klassiekers.
http://windsprocentral.blogspot.de/
http://www.chip.de/downloads/WinDS-Pro_63724388.html


RECUVA: GEWISTE DATA TERUG OPHALEN


WinXP/Vista/7/8 - 3,8 MB - freeware
Per ongeluk een bestand gewist? Dit progje kan je helpen om het bestand terug te halen van je pc, maar ook van je MP3 player of digicam. Het progje is van de hand van de makers van CC Cleaner, het programma dat je computer opschoont door weesbestanden te verwijderen. Bij Chip.De vind je een fotoreportage die de werking uitlegt; die is weliswaar in het Duits, maar het progje zelf is in het Engels.
http://www.chip.de/bildergalerie/Recuva-So-retten-Sie-verloren-geglaubte-Daten-Galerie_39545470.html
http://www.chip.de/bildergalerie/Recuva-So-retten-Sie-verloren-geglaubte-Daten-Galerie_39545470.html


SYNAGRAM: JE KINDEREN BESCHERMEN
Android freeware
Deze software maakt van je smartphone een bewaarengel voor je kinderen. Waar je ook bent, deze app zal je een waarschuwing sturen wanneer je kind niet op tijd op een bepaalde locatie aankomt (school, thuis). Via de GPS tracking landkaart kan je zien waar je kind is. Een app die je, naar onze bescheiden mening, als ouder enkel mag gebruiken bij heel jongere kinderen - vanaf een bepaalde leeftijd moet je ze gewoon loslaten, en hopen dat de opvoeding die jij ze gegeven hebt, hen voldoende beschermen kan tegen de gevaren van de maatschappij.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.synagram.childapp


VINE NU OOK VOOR WINDOWS PHONE

Windows PHone - freeware
Deze bekende tool om korte filmpjes te maken van 6 seconden, en die dus erg snel geladen kunnen worden, is nu ook verkrijgbaar als app voor Windows Phone. Het leuke eraan is dat Vine ook meteen geïntegreerd is in de camera app, zodat je de beelden vanuit die app kan verwerken tot een Vine filmpje. Bovendien kan je de accounts van Vine gebruikers op je startscherm pinnen, zodat je meteen hun nieuwe Vines kan bekijken. Bij The Verg vind je een uitgebreide bespreking.
http://www.windowsphone.com/s?appid=f9e6f07e-e47e-47f5-806d-55d4f79f2b60
http://www.theverge.com/2013/11/12/5094800/vine-windows-phone-official-download-release


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: STARLAY
iPad
Een tekenfilm / interactieve wandeling op de iPad. Starley is een klein zeepaardje, dat op zoek is naar zijn vriendinnetje, Starlayte.
https://itunes.apple.com/us/app/starlay/id592409402?mt=8


VRIJDAG ALTERATIEVE OS: NOKIA-REFOCUS

  
Windows Phone - freeware
Met deze erg knappe app om foto's te bewerken, kan je eerst gewoon de foto nemen, en daarna terug de focus verleggen, zodat je als het ware een interactieve foto neemt, die je dan kan delen op Facebook.
Op de website van Nokia kan je deze knappe software in werking zien: klik op een plek in de foto in het artikel, en je ziet hoe de focus verandert.
http://conversations.nokia.com/2013/11/13/nokia-refocus-now-available-nokia-lumia/
http://www.windowsphone.com/s?appid=0b5cc26d-a723-4c69-8be3-66bbd9b2bed1

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord....


Lezer Hendrik heeft een antwoord op de vraag naar de auteur van een cartoon die we verleden week gebruikten:

<<<
Dag Hilde
De cartoon ivm ontwikkelingssamenwerking is van Ruben Oppenheimer (Ruben.Nl). Ik herken het logo linksboven van cartoons die regelmatig in De Standaard verschijnen.

Groeten

Hendrik
>>>

 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.

U ontvangt deze mail omdat u zich in het verleden aangemeld hebt als abonnee op deze nieuwsbrief.

Wenst u uw abonnement te wijzigen of te annuleren? Dat kan op deze link

http://www.netties.be/v20/abonnement.php 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Iedereen kent de weg, doch slechts enkelen volgen hem.
-Bodhidharma-