Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
8/8/2013 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 14
Nummer 812 van 3/8/2013Gegroet lezer,

Nou, die luxe hebben we nog niet veel gehad: 's ochtends om 6u al zonder mouwtjes, in een luchtig zomerkleedje de fiets op. En het is nog altijd warm! Langs de ene kant klagen we, omdat het toch echt wel warm is, en het blijft duren. Maar wanneer je dan naar die keihard blauwe lucht kijkt, dan is het toch wel mooi, niet?

Gelukkig is er ook een fris plekje binnen, waar we rustig aan het computertje kunnen zitten om de laatste hand te leggen aan deze nieuwsbrief. Nog altijd in vakantievorm, dus iets luchtigere artikels. Het probleem Snowden, Prism en de nieuwe onthullingen deze week hebben we dan ook niet behandeld. Het thema is ondertussen voldoende opgepikt door de grote media. Onder andere bij De Standaard (http://www.standaard.be/cnt/dmf20130731_00677351 - registratie mogelijk verplicht) lees je een heel goed opiniestuk over de laatste onthullingen.

Wij hebben het deze week dus wat luchtiger gehouden, met toch nog vele tips om u aangenaam bezig te houden. Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
WINDOWS 8 SNELKOPPELINGEN: VINGEROEFENINGEN
Het is maandag, en dan moet je de week goed inzetten. Met een fit lichaam, een fitte geest, en... fitte vingertjes. Daarom starten we de week met wat vingeroefeningen. Heel wat mensen hebben ondertussen nu wel een Win8 computer, maar kennen het systeem nog onvoldoende. Daarom enkele toetscombinaties om je je toestel te laten ontdekken.
Let op: sommige van deze toetscombinaties werken niet wanneer je in de desktop bent, enkel wanneer je in de metro interface met de tegeltjes bent.
Win (de toets met het Win8 logo op): wissel tussen het Start scherm en de laatst gedraaide Win8 app
Win+C: toont de Charms, de icoontjes rechts van je scherm (setting, devices of toestellen, Share, Search)
Win+D: lanceert de desktop
Win+E: lanceert Explorer
Win+F: opent het Search of zoeken paneel
Win+H: opent het Share paneel
Win+I: opent Settings of Instellingen
Win+K: opent het Devices of toestellen paneel
Win+L: vergrendelt je pc (lock)
Win+M: minimaliseert het huidige Explorer of IE venster
Win+O: zet de vergrendeling van de orieëntatie (portret of landschap) aan of uit
Win+P: schakelt over naar een tweede scherm of projector
Win+Q: opent Appp Search paneel
Win+R: opent Run paneel
Win+U: opent Toegankelijkheidspaneel
Win+V: blader doorheen de meldingen
Win+W: zoeken in de systeeminstellingen
Win+X: geeft een tekst menu van handige Windows tools en applets
Win+Z: vertoont het context menu met de opties die je krijgt wanneer je in een app op volle schermgrootte rechts klikt.
Win++: start het vergrootglas op, en je kan inzoomen
Win+-: zoom uit
Win+,: Aero blik op de desktop
Win+enter: start Narrator
Win+PgUp: verplaats het huidig scherm naar de monitor links
Win+PgDn: verplaats het huidig scherm naar de monitor rechts
Win+PrSc: maak een schermafdruk van het huidige scherm en sla het op in de map MijnAfbeeldingen (Windows + Printscreen)
Win+Tab: wisselen tussen de apps die op dat moment draaien
Zo. Zet je vingertjes maar aan het werk!


FRANSE TAXI-LOBBY WIL MAATREGELEN OM REGULIERE TAXI'S TE BESCHERMEN
Moet privé-taxi spelen via apps zoals Uber gereguleerd worden?

Wellicht heb je al van Uber gehoord. Dat is een dienst die mensen, die ergens naartoe gebracht willen worden, in verbinding brengt met mensen die transport aanbieden - dat kunnen professionele chauffeurs zijn met hun eigen auto, of gewone chauffeurs. Voor die laatsten voert Uber wel een controle uit over hun achtergrond, en hun verkeersgeschiedenis, om uit te vissen of ze geen te erge brokkenpiloten zijn.

Handig voor de gebruiker, die nu niet op straat een taxi moet tegenhouden - een bezigheid die enige vaardigheid vergt, als je mag afgaan op Amerikaanse films, en die bijna gelijkstaat met het te pakken krijgen van een goede loodgieter. Goedkoper ook wellicht. De dienst biedt ook enkele faciliteiten, zoals je kan kiezen met wat voor soort wagen je rijden wil (gewone wagen, limousine bijvoorbeeld), en je moet niet cash betalen: de rit wordt automatisch afgetrokken van de kredietkaart die de gebruiker ingevuld heeft voor zijn account.

Prachtig dus. Of toch niet? Heb je er eigenlijk al bij stil gestaan dat dit concurrentie vormt voor de reguliere taxi's? En dat die laatsten aan heel strenge reglementering onderworpen zijn, en de vrijbuiters van Uber niet?  Zo moet een taxichauffeur in Frankrijk altijd met een nummerplaat rondrijden die aangeeft dat hij een taxi is, en zo'n plaat kost 230.000 euro. Terwijl die vereiste hoegenaamd niet aan een Uber-taxi gesteld wordt. Meer nog: taxichauffeurs moeten getrouw een rittenblad invullen, dat aangeeft van minuut tot minuut waar ze geweest zijn. Bestaat die verplichting ook voor de Uber-taxi's? Zijn die überhaupt wel ingeschreven als zelfstandige? En hebben ze een verzekering die passagiers dekt die niet tot de eigen familiekring behoren?

Vragen die je mag wel stellen, en die toch lijken te duiden op een vorm van oneerlijke concurrentie. In Frankrijk heeft daarom een lobbygroep die de taxi's vertegenwoordigt, onderhandelingen gevoerd met de Franse overheid, en naar eigen zeggen een toegeving verkregen van die overheid. In de toekomst zouden de bedrijven die het beheer doen van het verhuren van auto's met chauffeur, zoals Uber, SnapCar, of Chauffeur Privé, verplicht worden om een uitsteltijd van 15 minuten in te voeren tussen de reservering van de klant, en het uitvoeren ervan. Dat zou de reguliere taxi, die wellicht onmiddellijk via de dispatch kan reageren, terug wat voordeel moeten geven.

Een overdreven maatregel om een verouderde transportwijze onterecht in stand te houden, zo menen de uitbaters van Uber en Co, en die wel eens het doodvonnis zou kunnen betekenen van een beroep in volle groei.

Lees het standpunt van Snapcar, en wat meer achtergrond over deze zaak bij Journal Du Net en Le Figaro
http://www.journaldunet.com/economie/expert/54648/le-gouvernement--les-taxis---qui-veut-la-peau-des-voitures-de-tourisme-avec-chauffeur--vtc.shtml
http://www.lefigaro.fr/societes/2013/07/22/20005-20130722ARTFIG00446-le-gouvernement-soutient-la-bataille-des-taxis.php
http://www.journaldunet.com/ebusiness/le-net/taxis-vtc-loi-delai-prise-en-charge-0713.shtmlEBAY LANCEERT APP OM IN 3D TE PRINTEN
Personaliseer het ontwerp, en printen maar!

Drukken in 3D is de toekomst. Alleen hebben we natuurlijk niet allemaal zo'n printer, weten we niet hoe we hem moeten bedienen, en hebben we nog minder de mogelijkheid om de nodige CAD plannen te maken voor een ontwerp.

Maar dat is niet meer nodig. eBay heeft een app gelanceerd voor iOS toestellen, met de naam eBay Exact. Daarmee kan je een voorwerp printen bij een van de partners: het Amerikaanse Makerbot, het Franse Sculpteo, en het Canadese Hot Pop Factory. Je kan kiezen uit een hele reeks voorwerpen, van een hoesje voor de iPhone, dat je dan 9 dollar kost, tot een ring in metaal waarvoor je 350 dollar moet neertellen.

Je kiest dus het voorwerp, en maakt eventueel de nodige aanpassingen, zoals de kleur van een steentje in het geval van de ring. Je betaalt met Paypal, en de bestelling wordt doorgegeven aan de partner. Die zet zijn printer in gang, en levert je het artikel in 7 tot 14 dagen.

Een slim initiaitef van eBay, dat naar onze bescheiden mening een groot succes zal kennen. Een interessant achtergrondartikel over 3D printen vind je bij Journal du Net (Frans)

http://exact.ebay.com/
http://www.journaldunet.com/ebusiness/commerce/impression-3d-e-commerce.shtml


PINTEREST GAAT JE VOORTAAN VOLGEN TIJDENS HET SURFEN
Wil zo beter afbeeldingen kunnen suggereren

Worden we al niet genoeg gevolgd door websites, cookies, NSA-afluisterpraktijken en meer? Blijkbaar niet. Nu heeft ook populaire webdienst Pinterest aangekondigd dat het de gebruiker gaat volgen.

Het principe is als volgt: Pinterest gaat met je mee op je surftochten, tenminste het volgt jou op pagina's waar ook een Pin It button staat. Zo noteert het jouw voorkeuren, en kan het beter pins en boards suggereren die jou zouden kunnen interesseren.

Een voorbeeld: je bent van plan een feestje te geven; dat weet Pinterest, doordat je veel pagina's met feestjes en feestmateriaal bezoekt. Pinterest zal dan verzamelingen of boards suggereren die anderen gemaakt hebben rond feestjes, zodat je daar inspiratie vindt.

Het is niets nieuw wat hier gebeurt, het is gewoon slim gebruik maken van Cookies die gezet worden door pagina's met een Pin-It button. Maar wellicht zullen er toch mensen zijn die hiertegen bezwaar hebben. Pinterest heeft daar gelukkig rekening mee gehouden, en je kan in de instellingen van je account aangeven dat je niet gevolgd wil worden. Toch had het beter gekund, door deze tool niet opt-out, maar opt-in te maken: nu is de tool automatisch geactiveerd bij alle gebruikers, en moeten zij die expliciet gaan deactiveren in hun account.

http://www.webpronews.com/pinterest-now-tracks-you-automatically-lets-you-opt-out-2013-07
http://blog.pinterest.com/post/56525800591/making-pinterest-a-bit-more-personal


PRISM ONTHULLINGEN HEBBEN NEGATIEVE WEERSLAG OP US CLOUD BEDRIJVEN
Na USA Patriot Act reden te meer om data in Europa te houden...

De onthullingen over massale afluisterpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA door Edward Snowden, hebben een schokgolf door de wereld gejaagd. Burgers reageerden verontwaardigd over deze praktijken, die buiten elke democratische controle geschiedden.

Maar ook bedrijven waren verontrust. Velen maken immers gebruik van clouddiensten van Amazon, Microsoft, Google en Co, en die datacentra staan op Amerikaanse bodem. Het feit dat de NSA vrij toegang heeft tot de gegevens van de bedrijven, is op zijn minst alarmerend. De gedachte aan industriële spionage ligt dan ook niet ver weg.

Sinds de onthullingen zijn er dan ook tal van cloud-bedrijven die handig gebruik maken van deze ongerustheid, en het feit uitspelen dat hun dataservers in Europa staan, en dus onder Europese wetten vallen. Volgens GigaOm is het dan ook te verwachten dat bedrijven zoals Amazon die cloud-diensten in Europa willen aanbieden, in de toekomst voor plaatselijke datacenters gaan zorgen, om deze ongerustheid te counteren.

http://gigaom.com/2013/07/26/prism-as-windfall-for-non-u-s-cloud-providers/
http://gigaom.com/2013/06/06/coming-from-amazon-lots-of-mini-me-clouds-for-government-work/GOOGLE INTEGREERT VERIFY APPS RECHTSTREEKS IN GOOGLE PLAY
Maakt kans op malware beduidend lager.

Het gesloten systeem dat Apple toepast heeft, het is geweten, zijn voor-en nadelen. Voordeel is uiteraard dat je enkel apps kan installeren op je iPad of iPhone, die je uit de App Store van Apple haalt. Apple kan daarmee controleren welke apps het toelaat, en kan dus instaan voor de veiligheid ervan - of liever: het ontbreken van malware. Nadeel is uiteraard dat Apple alles controleert, en niet alleen een commissie vraagt op elke app, maar ook het recht heeft om apps te weigeren die het ongeschikt acht - waarbij het soms nogal eens preuts tewerk gaat, en apps weigert op morele in plaats van technische gronden.

Bij Android toestellen is het systeem helemaal open. Je kan apps halen in de Play Store, maar je bent dat niet verplicht want je kan ook "sideloaden", dus apps installeren die je ergens op het internet vindt. Op eigen risico uiteraard. Maar ook de apps in de Play Store installeer je op eigen risico, want Google voert geen controle uit oop de apps die daar aangeboden worden.

Het gevolg is dat malware bij Android toestellen tot een ware plaag uitgegroeid is, en dat dit ernstig in het nadeel van Android begon te werken. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Versie 4.2 van Android bevat een tool die Verify Apps heet, en die nagaat of een app geen malware bevat. Mooi voor de mensen die kunnen/mogen upgraden naar versie 4.2, maar daarmee waren de andere Android bezitters nog niet geholpen.

Google heeft nu de Verify Apps tool rechtstreeks in de Google Play app geïntegreerd. Hij zal voortaan niet alleen alle apps scannen die je van de Google PLay winkel gedownload hebt, maar ook de apps die je elders gevonden hebt en geïnstalleerd hebt. Een hele verbetering!
http://www.webpronews.com/google-integrates-its-app-verification-tool-directly-into-google-play-2013-07
https://support.google.com/accounts/answer/2812853?hl=en


NU OOK OBAMA BETROKKEN IN PATENTENSTRIJD APPLE-SAMSUNG
Moet Obama veto stellen tegen invoerverbod van sommige Apple toestellen?

Het is misschien wat stiller geweest rond de patentenstrijd tussen Apple en Samsung, maar dat wil niet zeggen dat alle betwistingen tussen beide partijen opgelost zijn. Deze week weer twee nieuwe berichten in deze strijd.

Om te beginnen: Apple heeft een nederlaag moeten slikken bij het Amerikaanse Patent & Trademark Office. Daar had het een aanvraag ingediend voor een patent op de "pinch to zoom", het knijpende gebaar met je vingers op je aanraakscherm om in of uit te zoomen. Het USPTO heeft deze aanvraag verworpen, omdat deze technologie slechts een voortvloeisel is uit reeds bestaande patenten, en dus net patenteerbaar is. Apple heeft nu twee maanden om in beroep te gaan. (1)

Een tweede bericht betreft president Obama, die nu ook betrokken wordt in de patentenstrijd tussen Apple en Samsung. Enige maanden geleden had de US International Trade Commission beslist dat Apple zelf inbreuk maakte op een patent van Samsung, en verbood het de verkoop van enkele oudere modellen iPhones en iPads. Een beslissing die veel protest uitlokte, omdat het steeds vaker de gewoonte blijkt te worden om een inbreuk op patenten te gebruiken als een middel om producten van concurrenten van de markt te verdringen, wat dus de vrije concurrentie schaadt.

Het is nu aan de regering van Obama om te beslissen of het zijn veto stelt tegen de beslissing van het ITC. Als zij dit veto niet stelt, dan zal het verbod op verkoop en import van kracht worden op 4 augustus. Wordt dus vervolgd! (2)
http://www.pcworld.com/article/2045461/us-patent-office-rejects-claims-of-apple-pinch-to-zoom-patent.html
http://online.wsj.com/article_email/SB10001424127887324170004578633702773124388-lMyQjAxMTAzMDIwODEyNDgyWj.html


ALS FACEBOOK MAG PROFITEREN VAN JOUW GEGEVENS, WAAROM JIJ DAN NIET?
Nieuwe website verkoopt ook jouw gegevens. Maar jij krijgt het geld...

Facebook doet het goed. Heel goed. Toen Facebook naar de beurs trok, voorspelde iedereen dat het een flop zou worden. En inderdaad, het aandeel maakte meteen een fikse duik. Maar ondertussen is het wel in zoverre hersteld, dat het bijna terug zijn initiële waarde heeft. (1)

En het kan alleen nog maar stijgen. Zopas heeft het populaire sociale netwerk aangekondigd dat het nu ook met video-advertenties gaat beginnen in de stijl van wat op de tv verschijnt, en dat die 1 tot 2,5 miljoen dollar per dag gaan kosten. Wie dus nu al de de gesponsorde verhalen vervelend vind in zijn tijdlijn, en de advertenties op zijn pagina, zal nog meer gaan vloeken. (2)

Voor Facebook echter betekenen dit nog meer inkomsten. En dit alles op jouw rug, wanthet zijn jouw gegevens die Facebook als het ware verkoopt aan de adverteerders, jouw voorkeuren waardoor de adverteerders hun berichten zo doelgericht mogelijk op je kunnen afsturen.

Is dat eigenlijk wel eerlijk? Zou jij eigenlijk geen deel van die inkomsten moeten krijgen? De site Reputation.com vindt alvast van wel. Het start met een dienst die onomwonden zal doen wat Facebook (en anderen zoals Google en LinkedIn) ook doen: jouw gegevens aanbieden. En in ruil krijg jij extra voordelen. Geef een bepaald bedrijf (een luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld) inzage in bepaalde gegevens (je inkomen bijvoorbeeld) en je krijgt extra miles of een upgrade bij je volgende vlucht.

TechnologyReview had een gesprek met de makers van de dienst, en bekeek of de dienst echt wel nut had en kans maakte te overleven. (3).

Nu is het wel zo dat je nu al in zekere zin iets terugkrijgt van Facebook in ruil voor jouw gegevens: je mag de dienst gebruiken!
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57596163-93/facebook-skyrockets-back-to-within-cents-of-ipo-price/
http://www.webpronews.com/facebook-video-ads-are-coming-will-cost-1-2-5-million-per-day-report-2013-07
http://www.technologyreview.com/news/517356/if-facebook-can-profit-from-your-data-why-cant-you/


GOOGLE LANCEERT VIEWS ALS VITRINE VOOR FOTO'S OP GOOGLE MAPS
Prachtige landschappen in 360° panorama

Google heeft wel zijn Street View op zijn landkaarten, de Google Maps, maar dat zijn dus straten die je afloopt. Wat met bossen, met het uitzicht van weiden en velden? Daarvoor rekent het op jou. Het heeft namelijk een speciale site gelanceerd, Views (1), waar gebruikers hun zelf gemaakte panoramafoto's kunnen uploaden.

Zelf noemt Google die 360° foto's "photo spheres", en je kan ze gemakkelijk maken met je Android toestel. Om ze te uploaden moet je in de Views site inloggen met je Google account. Vervolgens klik je op de blauwe knop met de camera, rechts boven de pagina, en importeer je de gewenste foto's. Je kan de foto's ook rechtstreeks vanuit je fotogalerij in je Android toestel uploaden, door op "Share" te klikken, en dan Google Maps als bestemming te kiezen.

De foto's bekijken kan je op de Views site door bovenaan op Explore te klikken, waarna je een landkaart krijgt met deze speciale collecties.

Weer een mogelijkheid bij om vanuit je luie zetel verre reizen te maken!
http://www.maps.google.com/views
http://www.webpronews.com/google-launches-views-site-to-get-users-photo-spheres-on-google-maps-2013-07
http://google-latlong.blogspot.be/2013/07/introducing-views-new-way-to-contribute.html


GOOGLE MOEDIGT GLASS-TESTERS AAN OM ANDEREN UIT TE NODIGEN
Creëert daarmee hype van hebbeding rond Glass

Persoonlijk hebben wij nog niemand hier in Vlaanderen tegengekomen met een Google Glass. Maar alhoewel wij radicaal tegen het concept van de bril met spionagemogelijkheden zijn, zullen we het niet kunnen helpen om, als we toch eens iemand tegenkomen, te vragen of we die op onze neus mogen zetten, om zelf eens te ondervinden hoe het werkt.

Het is iets wat de meeste Glass-testers ondervinden, en het creëert een sfeer van bevoorrecht te zijn rond het dragen van een Google Glass. Google, dat zich wel bewust is van de sfeer van vijandigheid waarmee Glass onthaald wordt, wil die sfeer nog aanmoedigen. Het moedigt de mensen die nu reeds een Google Glass bezitten, aan om anderen uit te nodigen deel te nemen aan het early-adopters programma. Zij krijgen namelijk een mail van Google, waarin zij de keuze krijgen om één vriend uit tenodigen, die wel 18 moet zijn en in de VS moet wonen. Die zal dan zijn bril kunnen oppikken in een van de ophaalpunten in San Francisco, Los Angeles of New York.

Wedden dat degene die de uitnodiging ontvangt, zich ook bevoorrecht zal voelen, en onmiddellijk naar het ophaalcentrum spurt, om daar grif de $1.500 neer te tellen die het toestel nog altijd kost, en zo tot de happy few te behoren? Of hoe je met een beetje spinnen de mensen kan overhalen om, ondanks hun bezwaren, toch veel geld neer te tellen voor een gadget. Google Glass verovert de wereld...
http://www.theverge.com/2013/7/30/4573318/google-lets-glass-explorers-invite-a-friend-into-the-fold
http://www.zagg.com/community/blog/google-glass-invites-coming-soon/


MICROSOFT MOET OP ZOEK NAAR ANDERE NAAM VOOR SKYDRIVE
Britse zender dwingt steekt stokken in de wielen

Hoe het Apple gelukt is, zullen we nooit weten. Maar feit is dat er, voor er Apple de computerbouwer was, er ook een Apple platenlabel was. De computerbouwer mocht het merk Apple gebruiken, omdat die bestemd was voor een compleet ander product - computers zijn nu eenmaal geen platen, en het was duidelijk dat het ene bedrijf in de computerindustrie zat, en het andere in de muziekindustrie. Dat is sindsdien erg veranderd, want Apple zit diep in de muziekindustrie met zijn iTunes. En toch leidde dit niet tot ellenlange, bitse processen: beide bedrijven hebben een manier van samenleven uitgewerkt.

Microsoft heeft minder geluk. Het had voor zijn online opslagruimte, het centrum van al zijn clouddiensten, de naam SkyDrive gekozen - een harde schijf in de lucht. Een goede naam, die duidelijk voorstelt wat het is. Maar dat is buiten de Britse zender Sky Broadcasting (BSkyB) gerekend; die trok naar de rechter omdat het de SkyDrive een inbreuk vond op zijn merknaam, en de rechter gaf het een maand geleden gelijk.

Microsoft heeft nu beslist om niet in beroep te gaan tegen deze beslissing. Het heeft een akkoord afgesloten met BskyB dat Microsoft een nieuw merk aan zijn producten zal geven, maar dat het een redelijke tijd krijgt om een vlotte overgang mogelijk te maken.

Wat die nieuwe naam zal zijn, wordt in het communiqué niet gezegd, en evenmin of deze maatregel enkel in Engeland zal gelden, of wereldwijd. Maar waarnemers menen dat het waarschijnlijk is dat Microsoft kiest voor één naam voor zijn product, wereldwijd, en gokken erop dat het Live Drive gaat worden, omdat heel wat Microsoft diensten in de cloud al het "live" voorzetsel meegekregen hebben.
http://arstechnica.com/information-technology/2013/07/skydrive-follows-metro-into-oblivion-as-microsoft-abandons-trademark-case/
http://www.theverge.com/2013/7/31/4574878/microsoft-skydrive-name-change-bskyb


FACEBOOK BEGINT MET INGEBEDDE POSTINGS
Invoegen ervan is echter niet simpel

Wie een eigen website of blog heeft, kan heel simpel een lijstje met recente tweets van zichzelf, medewerkers of over een bepaald onderwerp invoegen. Het lijstje wordt in real time aangevuld, wat de site verlevendigt en een mooie wisselwerking verzekert tussen site en Twitter account(s).

Facebook wil nu iets dergelijks proberen. Publieke foto's, statussen, video's, hashtags kunnen voortaan in websites ingebed worden. Maar het is niet, zoals bij Twitter, Vine of Instagram, simpel om dat te doen, met enkele lijntjs HTML-code. Daarom test Facebook de functie momenteel nog maar op enkele sites uit, zoals CNN, The Huffington Post, Mashable, People. In de volgende weken en maanden zou de functie voor elke site beschikbaar moeten worden.

Het is wellicht niet zo gemakkelijk om in te bedden als een Twitter-lijstje, maar de ingebedde Facebook meldingen hebben wel enkele voordelen. Om te beginnen zijn de boodschappen daar niet beperkt tot 140 karakters. Bovendien kan je een posting Liken, zonder van de pagina weg te moeten. Bij het Twitter lijstje op een website moet je de site verlaten om een tweet favoriet te maken of te beantwoorden.

Om uit te proberen dus - over enkele weken.
http://allthingsd.com/20130731/towards-a-more-public-social-network-facebook-rolls-out-embedded-posts/
http://www.theverge.com/2013/7/31/4575142/facebook-embedded-posts-statuses


BRITSE FAMILIES VERZAMELEN ROND DE (SUPERSIZE) KIJKBUIS...
... maar doen elk hun eigen ding

In een tijdperk waarin individualiteit de hoofdtoon voert, is het moeilijk zich voor te stellen dat nog maar enkele decennia terug de hele familie 's avonds verzameld was in de zitkamer, en gezamenlijk tv keek. Vader bediende de knoppen, en later de afstandbediening. Veel geruzie was er niet, want zoveel keuze was er niet: het was "den brt" of "den holland" - en later af en toe een Duitse show erbij, met schaars geklede bühne meisjes.

Nu echter is dat allemaal anders. Er zijn ontelbare kanalen, in vele genres: sport, lifestyle, eten, documentaires, dieren, muziek... En dan is er ook nog de mogelijkheid om dingen op te nemen op je digibox, en op een later tijdstip te bekijken. Zelfs al zijn er maar 4 personen in de kamer, het lijkt ons dat het een voortdurend geruzie moet zijn wie wat wil kijken - een geruzie dat ermee eindigt dat enkelen zich terugtrekken in de eigen kamer, om een spelletje te spelen, en alleen degene met het meeste gezag (en de afstandsbediening) overblijft.

Toch is het niet zo, althans niet in het VK. Uit een recente studie blijkt namelijk dat de gezinnen nog altijd rond de tv verzamelen in de zitkamer, maar dat het niet langer de tv is die hun onverdeelde aandacht heeft. Multi-taskers die we zijn, is het  nu de smartphone en de tablet die ons vergezelt op de divan.

Even de cijfers: 91% van de volwassenen bekijkt minstens één keer per week tv in de zitkamer, en 53% bekijkt ook andere media terwijl hij tv kijkt. Dat kunnen dingen zijn die verband houden met wat we op tv zien, zoals een interactie met een spelletjesprogramma, een tweet of Facebook post over een programma. Maar ook andere dingen die geen enkel verband houen: shoppen en surfen, als volleerde multitaskers doen we het terwijl we tv kijken. Meestal via de smartphone, maar toch ook steeds vaker via de tablet.

Deze veranderen de gewoonten hebben ook hun weerslag op de verkoop van tv's. Waar vroeger haast elk familielid een tv op de kamer had, is dat stilaan aan het veranderen. in 2012 had nog 41% van de gezinnen 1 tv voor het hele huishouden, terwijl dat in 2002 slechts 24% was. Maar het zijn dan wel grote tv's. En er is trouwens goed nieuws voor de reclame-industrie en de tv-kanalen: ondanks het feit dat we nu heel gemakkelijk allerlei content kunnen opnemen om uitgesteld te bekijken, was in 2012 toch nog altijd 90% van wat op de tv bekeken werd, live tv.
http://betanews.com/2013/08/01/uk-families-gather-around-their-big-screen-tv-sets-and-do-their-own-thing/ 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


NOKIA VINDT DE KEYFINDER OPNIEUW UIT
Nieuwe sensor kan voorwerpen in je buurt vinden

Weet je nog, jaren geleden, de KeyFinder? Dat was een sleutelhanger die je aan je sleutels moest bevestigen. Wanneer je dan niet wist waar je je sleutels gelegd had, dan moest je maar fluiten, en de keyfinder gaf een signaal zodat je je sleutels meteen vond.

Welnu ook in deze tijd blijven mensen blijkbaar hun sleutels en andere belangrijke dingen verliezen. Daarom komt Nokia uit met een sensor voor zijn Lumia Windows Phones, die gecombineerdwordt met een Treasure Tag. Hierbij kunnen voorwerpen met zo'n tag via BLuetooth 4.0 en NFC (Near Field Communication) gevonden worden door het toestel. De Treasure Taig zal verbinding leggen met het toestel (pair) via NFV, en het toestel zal verkocht worden met een tag in de vorm van een ringetje om aan je sleutels te bevestigen.

Om de sleutels of een nader voorwerp waaraan je de tag bevestigd hebt,te vinden is er dan een speciale app, die op een kaart zal aangeven waar het voorwerp zich bevindt. Voor de iPhone zou er iets dergelijks in de maak zijn, geproduceerd door een Kickstarter project, Tile(3).

Handig voor de verstrooide professoren onder ons!
http://www.engadget.com/2013/07/29/nokia-treasure-tag/
http://www.theverge.com/2013/7/29/4567234/nokia-treasure-tag-bluetooth-nfc-proximity-sensor-windows-phone
http://www.thetileapp.com/


 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

***Windows-gebruikers zijn niet meer de enige doelwitten van cybercriminelen. Malwareschrijvers richten zich steeds vaker op Leopard en Mountain Lion, oftewel: op Mac-gebruikers. Met G Data AntiVirus voor Mac biedt de Duitse securityspecialist een beveiligingsoplossing voor Macs met OS X, die beschermt tegen virussen en phishingaanvallen.
http://www.gdata.nl

*** OKI faciliteert printen ’on the road’
Eenvoudig draadloos afdrukken vanaf iPhone, iPad en iPod touch met AirPrint-compatibele multifunctionals
http://www.oki.be

*** Massagepraktijk Romano Sandee in Groningen zal de eerste massagepraktijk in de Benelux zijn die Bitcoins als betaalmiddel gaat accepteren. Bitcoins is een virtuele munt waarmee mensen kunnen betalen.
http://www.romanosandee.nl

*** LG OPTIMUS G PRO NU VERKRIJGBAAR IN BENELUX
•    LG’s Optimus G Pro nu al een wereldwijde hit: snelst verkochte LG smartphone ooit
•    Bekroond met de Best LTE Device Award tijdens de LTE World Summit 2013
•    Hét supertalent: krachtige proces
http://www.lgnewsroom.nl/nieuws/mobiele-telefonie/333/voor-de-creatieve-multitasker-lg-optimus-g-pro-vanaf-augustus-in-nederland
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetLAUREN PIPER -RYAN
[singer/songwriter] Een dame met een ongelooflijk hoge stem, die redelijk scherp is in de hoogte, zonder daarom schril te zijn. De song Ryan is erg simpel van begeleiding - een gewone elektrische piano, maar de structuur van de song is wel goed, met veel onverwachte akkoorden. Bij Jamendo zijn er meer songs, die je gratis kan downloaden.
http://www.jamendo.com/en/track/1048015/ryan
http://www.jamendo.com/en/artist/435734/lauren-piper
CAFÉ DEL CHILIA - BRAND NEW LIFE
[dance/pop] Een song die wat anachronitisch aandoet door het gebruik van toch wel gedateerde synthesizers en echomachine. Toch is de song niet slecht. De band is afkomstig uit het Nederlandse Almere.
http://www.jamendo.com/en/artist/416786/cafe-del-chillia
http://www.jamendo.com/en/track/1047954/brand-new-life


SHEARER - WARMACHINE
[rock] Gezellige rockpop, helemaal niet het zware geweld dat je zou verwachten wanneer je de titel van de song hoort. Er zijn wel zware gitaren, maar die zijn erg harmonisch. Een song die je in elk geval 's ochtends wakker maken zal!
http://www.jamendo.com/en/track/1032333/warmachine
http://www.jamendo.com/en/artist/2485/shearer


THE KYOTO CONNECTION - REVEAL THE MAGIC
[ethno rap] Rap met een Japans sfeertje, niet alleen door de intromuziek met een Japans snaarinstrument, maar ook door de hoge damesstem die tegenover de zware stem van de rapper gezet wordt. Een interessant geheel. Van deze band staan er verschillende albums bij Jamendo, die je grais mag downloaden. Er zit ook heel wat dance muziek bij. Om te ontdekken.
http://www.jamendo.com/en/artist/341585/the-kyoto-connection
http://www.jamendo.com/en/track/1036512/reveal-the-magic


VRIJDAG HOORSPELDAG: DE ECHTSCHEIDING
Een kort hoorspel (13 minuten) uit de oude doos (van 1969), over een vrouw die naar haar advocaat gaat, om de echtscheiding van haar man aan vragen. Een lekker ouderwets leuk hoorspel met een verrassende ontknoping!
http://hoorspel.wordpress.com/2013/02/11/de-echtscheiding/
Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
De meeste mensen zijn ongeveer even gelukkig als ze beslist hebben te zijn.
-Abraham Lincoln-

 
De nieuwe oogst


   
EASEL.LY: INFORGRAPHICS MAKEN EN DELEN

Een handige tool om informatie visueel voor te stellen. De website zelf heeft het over "vhemes", of visuele thema's. Je kan allerlei informatie naar je canvas slepen, en zo een infogram maken, maar ook bijvoorbeeld een geordende redenering om een probleem op te lossen. De gemaakte documenten kunnen op het internet gedeeld worden.
[Taal: ENG]
http://www.easel.ly/


THE NOUN PROJECT: ICOONTJES VOOR ELK WOORD
Bij dit project worden clip art icoontjes gemaakt voor elk zelfstandig naamwoord. Wat deze website een handige bron maakt om afbeeldingen te vinden die je op een infogram of in een project nodig hebt. Je moet wel een account aanmaken of inloggen via Faceook. Daarna kan je gaan zoeken naar woordjes en hun icoon.
[Taal: ENG]
http://thenounproject.com/


INFOGR.AM: HANDIGE TOOL

Er zijn wel meer tools om online een infogram aan te maken, maar Infogr.am is wel handig omdat het sjablonen bevat, waarin jij maar gewoon je feiten moet plakken en statistieken kan neerzetten.
[Taal: ENG]
http://infogr.am/


DRONESTAGRAM: ECHTE BEELDEN VAN OORLOGSGEBIED
Deze reeks foto's, gepubliceerd op de Tumblr site, vertoont beelden gemaakt door drones tijdens militaire operaties. De autenticiteit ervan word bevestigd door het Bureau of Investigative Journalism e andere bronnen.
[Taal: ENG]
http://dronestagram.tumblr.com/


POLL EVERYWHERE: BEVRAGING VAN PUBLIEK OF LEERLINGEN

Deze webdienst bestaat al jaren, en is heel handig om een poll te houden. Omdat hij gemaakt is in HTML 5, kan hij gebruikt worden op elk toestel, en past zich aan elke schermgrootte aan. Je kan een multiple-choice vraag stellen, of een open vraag; het publiek of de leerlingen kunnen antwoorden via de smartphone, twitter, of de browser. Je kan het antwoord live op het web zien, of in een PowerPoint presentatie. Om te proberen!
[Taal: ENG]
http://www.polleverywhere.com/


BIGHUGELABS: POSTERS MAKEN
Met deze site kan je posters en trading cards maken. Je kan bijvoorbeeld een mozaiek maken van verschillende foto's, of de leerlingen in de klas een filmposter laten maken van een boek dat ze gelezen hebben. De tools kan je ook op Facebook gebruiken.
[Taal: ENG]
http://bighugelabs.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ETERNAL FESTIVAL
Het fenomeen van de speellijstjes, in combinatie met muziekfestivals, heeft ertoe geleid dat er playlists van festivals ontstaan zijn. Daarop de favoriete songs van de groepen enartiesten die op een bepaald festival zullen optreden of opgetreden hebben. Mobiele operator Base heeft een site gelanceerd waarop zulke playlists verzameld worden.
[Taal: NL]
http://www.eternalfestival.be


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: YOOPIES

Goed gevonden: gebaseerd op Facebook profielen, kan je hier op zoek gaan naar een babysitter. De kandidaat-babysitters kunnen hier duidelijk maken wat hun voorwaarden zijn, wie ze zijn, wat voor hen mogelijk is, enz.
[Taal:NL]
http://nl.yoopies.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: STEFANO UNTERTHINER
In deze fotoreeks "Animals Face to Face" zie je de dieren echt in hun gezicht; prachtig scherp, in een ongewone beeldschikking. En gelukkig vond de fotograaf ongerepte stukjes natuur die als achtergrond konden dienen...
[Taal: ENG]
http://colt-rane.com/stefano-unterthiner-photography-animals-face-to-face/


VRIJDAG MULTIMEDIA: BEST OF VINES
"Vines", een reeks foto's of afbeeldingen achter elkaar in een korte loop gezet, zijn heel populair.Juist omdat ze zo kort zijn, en je ze snel kan bekijken. Deze Facebook pagina verzamelt de leukste Vines van het internet.
[Taal: ENG]
https://www.facebook.com/BestOfVinesBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/- Paybacktime: vorder geld terug van je nalatige vrienden
http://www.belgiancowboys.be/marketing/paybacktime-vorder-geld-terug-van-je-nalatige-vrienden/
- IKEA vindt ‘augmented reality’ opnieuw uit.
http://www.belgiancowboys.be/mobile/ikea-vindt-augmented-reality-opnieuw-uit/


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Assange tegen hackers in Alkmaar: blijf strijden
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3484972/2013/08/01/Assange-tegen-hackers-in-Alkmaar-blijf-strijden.dhtml
- NSA verzamelt 'zo goed als alles' van internetgebruiker
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3484855/2013/07/31/NSA-verzamelt-zo-goed-als-alles-van-internetgebruiker.dhtml
 
 
 *** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/


 
 - Camcorder voor selfies
http://www.fantv.nl/digitaal/gadgets/20534-camcorder-voor-selfies
- Nokia Luma 625. Compleet en betaalbaar.
http://www.fantv.nl/digitaal/gadgets/20533-nokia-luma-625-compleet-en-betaalbaar


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Nikon stelt nieuw groothoekzoomobjectief voor
De NIKKOR-lens biedt een brandpuntsafstand van 18 - 35 mm en een diafragma van f/3.5-4.5. Het is daarmee geschikt voor zowel foto’s van uitgestrekte landschappen ...
http://www.elektrozine.be/ez/article/7449/Nikon-stelt-nieuw-groothoekzoomobjectief-voor.html
- Ebode komt met Bluetooth-muziekstreamer
Met de BTS21 Bluetooth Stereo Set stream je helemaal draadloos muziek van op je smartphone, tablet of laptop. De twee aparte speakers en subwoofer moeten ...
http://www.elektrozine.be/ez/article/7448/Ebode-komt-met-Bluetooth-muziekstreamer.html
 

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
- Adidas Snapshot: hoe trapt ù tegen de bal?
http://www.digimedia.be/News/nl/14833/adidas-snapshot-hoe-trapt-tegen-de-bal.html
- Welke digitale relatie bestaat er tussen de Belgen en hun bank?
http://www.digimedia.be/News/nl/14832/welke-digitale-relatie-bestaat-er-tussen-de-belgen-en-hun-bank.html

 


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Een prachtige film over het MAS
http://computertaal.info/2013/07/31/een-prachtige-film-over-het-mas/
- 6 jaar onderzoek naar cyberpesten in Vlaanderen, België en daarbuiten
http://computertaal.info/2013/07/28/6-jaar-onderzoek-naar-cyberpesten-in-vlaanderen-belgie-en-daarbuiten/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Google verlengt opnieuw ActiveSync-ondersteuning voor Windows Phone
http://tweakers.net/nieuws/90522/google-verlengt-opnieuw-activesync-ondersteuning-voor-windows-phone.html
- Usb 3.1 krijgt dubbele snelheid usb 3.0
http://tweakers.net/nieuws/90521/usb-31-krijgt-dubbele-snelheid-usb-30.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- België boert achteruit in top 10 snelste internet ter wereld
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/belgie-boert-achteruit-in-top-10-snelste-internet-ter-wereld/article-4000364234366.htm
- Eerste Twitter-hotel ter wereld geopend op Mallorca
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/eerste-twitter-hotel-ter-wereld-geopend-op-mallorca/article-4000363868827.htm
*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/

 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


STARTEN MET WIN8: ALLES INSTALLEREN
Bij de oude WIndows machines kon je alles installeren, maar bij de meeste mobiele platforms kan je enkel progjes en apps installeren die uit de bijhorende app store komen. En zo is het ook bij Windows 8 (tenminste wanneer je in de tegeltjesmodus zit op een mobiel toestel). Je zal dan enkel digitaal getekende apps uit de Windows store kunnen installeren.
Wil je die beperking omzeilen? Dat kan, maar danmoet je in het Windows Registry iets wijzigen - en dat doe je best alleen wanneer je toch wat technische kennis hebt.
Lanceert REGEDIT, en blader naar de lijn
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\Appx\AllowAllTrustedApps
Wijzig de waarde daar naar 1.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/3#articleContent


STARTEN MET WIN8 - APP CONTENTOP HET STARTSCHERM VASTPINNEN
Een app op het startscherm vastpinnen is simpel (rechts klikken, en Pin kiezen). Maar je kan ook bepaalde content uit een app op het startscherm pinnen, om later snel op te roepen. Ben je bijvoorbeeld van plan om naar Rome te reizen, dan kanje de Travel app openen, daar Destinations (bestemmingen) kiezen, en dan de tegel Rome. En de volgende keer wanneer je iets wil opzoeken over Rome, dan herhaal je die stappen. Maar het kan ook simpeler: klik je favoriete Destination rechts aan, en kies "Pin". Nu staat die content rechtstreeks op het Startscherm.
En zo kan je bijvoorbeeld ook, bij je Mail app, de verschillende accounts openen en rechts klikken om van elk van hen  Live tegeltjes van te maken op je startscherm.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/3#articleContent


STARTEN MET WIN8 - AUTOMATISCH INLOGGEN
Opgelet: wanneer je dit doet, zal je je admin rechten verliezen!
Zelfs wanneer je de schermvergrendeling afzet, dan moet je nog altijd inloggen wanneer je systeem opstart of terug aan zet. Je kan dat afzetten, maar let op: dan verlies je je admin rechten, en kan je bijvoorbeeld geen programma's installeren of krijg je geen toegang tot bepaalde systeembestanden.
Sla je die waarschuwing toch in de wind, doe dan het volgend: houd de Windows toets ingedrukt, en druk op R (om het bekende "Run" op te starten. Typ dan 'netplwiz', en druk op Enterom de User Accounts dialoogvenster op te starten. Maak het vakje leeg naast "Users must enter a user name and password to use this computer", en klik op OK. Vervolgens moet je de de naam en het paswoord intikken van de account die je automatisch wil laten inloggen, en afsluiten met OK. Nu moet je alleen nog maar herstarten, en je zou meteen op het Startscherm terechtmoeten komen.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/3#articleContent


STARTEN MET WIN8: VERVANGER VOOR DE STARTKNOP

In Win8.1 is hij er terug, maar in afwachting daarvan is dezesoftware, Classic Shell, iets dat je kan helpen indien je de oude Startknop te veel mist. Na installatie krijg je die knop terug, samen met het aloude menu, met Search, Run, Recente items, en de WIndows 7 afsluitopties.
http://www.classicshell.net/


STARTEN MET WIN8: PROGRAMMA'S SNELLER OPSTARTEN
Ben je een fan van snelkoppelingen? Haat je het, wanneer je door de lange lijst met app tegeltjes moet bladeren om een progje te vinden? Gelukkig is er redding: Win8 ondersteunt nog altijd de oude trouwe snelkoppeling. Zo kan je bijvoorbeeld je computer afsluiten met één klikbeweging/
Ga hiervoor naar de desktop, klik rechts op een lege plek op het bureaublad, en kies New > shortcut. Blader naar de gewenste toepassing, klik op next, geef de snelkoppeling een naam, en klik op Voltooien.
Om een snelkoppeling te maken om je computer af te sluiten, klik je dus rechts op een lege plek op je desktop, klik New >shortcut, en tik dan in:
shutdown.exe -s -t 00
of
shutdown.exe -h -t 00
Het eerste zal de computer afsluiten (shut down), het teede overwinteren (hibernate)/ Klik op Volgende, geef de snelkoppeling een naam, zoals Hibernate, en klik op Voltooien/Finish.
Klik rechts op de nu aangemaakte snelkoppeling, en kies Pin to Start. Die zou nu helemaal rechts op je startscherm komen, en je kan de tegel dan verslepen naar waar je wil.
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220/3#articleContent
  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

ANDERS KOPEN: GROCERY IO, DE NIEUWE BOODSCHAPPENLIJST
iPhone / iPod / iPad / Android
Een artikelreeks rond het feit dat de nieuwste apps de manier waarop we boodschappen doen, grondig aan het wijzigen zijn. De reeks is gebaseerd op een artikel bij Journal du Net. Sommige van de diensten zijn echt Amerikaans, maar wellicht kunnen ze ook naar onze contreien overwaaien. Het geeft je in elk geval een idee van wat de toekomst in petto heeft bij het shoppen.
Om te beginnen Grocery iO. Een intuïtieve boodschappenlijst, met vele extra mogelijkheden. Zo kan je de streepjescode van producten thuis die bijna op zijn, inscannen om je eraan te herinneren dat je ze moet kopen. Je kan lijsten voor meerdere winkels aanmaken, want bij Gamma koop je nu eenmaal geen bloem. Delijstjes worden bovendien ook automatisch gesorteerd, zodat deartikels bijeen staan en je ze gemakkelijk in de winkel vinden kan. En last but not least: je kan je lijst synchroniseren op verschillende toestellen.
http://www.groceryiq.com/mobile.aspx


ANDERS KOPEN: POACHIT: GOEDE ZAAKJES DOEN
Deze webdienst moet ervoor zorgen dat je altijd op de hoogte blijft van actuele kortingsbonnen. De app is gratis, en verwittigt je ook wanneer artikelen die je zoekt, in afslag zijn. Het is ons niet duidelijk of er ook een app van bestaat - maar dat zou toch wel moeten!
http://poachit.com/


ANDERS KOPEN: SHOPKICK
App voor Android en iPhone
Dit is een progje dat je moet helpen om het shoppen te overleven: je kan namelijk punten krijgen, "kicks", wanneer je naar de winkels gaat vandeelnemende merken, waarna je dan extraatjes krijgt gaande van een Latte in een bekende coffeeshop, tot een handtas van een bekend merk.
http://www.shopkick.com/


ANDERS KOPEN: POSHMARK
Hiermee kan je kleding via je smartphone kopen en verkopen. De app bevat filters, om de afbeeldingen aantrekkelijker te maken. Het is heel gemakkelijk om de kleding naar de koper te verzenden, want het bedrijf levert vooraf gedrukte etikettenvoor de verzending, en houdt de betaling tegen tot de koper de goederen ontvangt.
http://poshmark.com/


ANDERS KOPEN: DECIDE - INFORMATIE

Deze tool brengt dan weer informatie uit verschillende bronnen bijeen, zoals de prijzen van high-tech artikelen en de mening van gebruikers, en compileert dit tot een score. Zo kan je niet alleen te weten komen welke producten er zijn, maar welke aangeraden wordt, en waar je het artikel het goedkoopst kan kopen.
https://www.decide.com/how-it-works

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Hoe snel verandert "niet nu" in "nooit"...
-Martin Luther King jr. over Procrastinatie, de hang om alles uit te stellen)