Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
13/6/2013 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 17
Nummer 805 van 15/6/2013Gegroet lezer,
Een verwarrende week, met die Prism affaire. Berichten die elkaar volledig tegenspreken - een directeur van het FBI die zegt dat ze door massaal afluisteren van communicatie verschillende aanslagen hebben kunnen voorkomen. De bedrijven in kwestie, Google, Microsoft en co, die in alle toonaarden ontkennen dat ze aan deze afluisterpraktijken meewerken. Mensen die zeggen dat ze het normaal vinden dat ze afgeluisterd worden, en die graag de prijs van het verlies van hun privacy betalen in ruil voor veiligheid.
Nog meer berichten: het Russisch parlement dat godslastering met celstraf gaat bestraffen. En dat verbiedt dat er in het bijzijn van minderjarigen over homoseksualiteit gesproken wordt. Journalisten mogen er zelfs helemaal niet over praten. Griekenland dat zijn openbare omroep afschaft. En Syrië, waar nu al 93.000 doden gevallen zijn - één daarvan gruwelijk vermoord door een jongen van hier, met Vlaams accent. Syrië, waarvan nu vaststaat dat er chemische wapens gebruikt worden, en waarop de enige reactie van de wereld is: nog meer wapens zenden.
En dan vrijdag, een bericht dat door vele vrouwen als een kaakslag ervaren zal worden: website Clint.be, bekend en berucht voor zijn babes en zijn stunts, gaat met zijn eigen zender van start. En is op zoek naar medewerkers, waaronder... topless presentatrices. Berlusconi heeft er niets bij. Van een duidelijk profiel voor een zender gesproken!
Ondanks het mooie weer toch niet zo'n mooie wereld waarin we leven....

Bij leven en welzijn, en hopelijk betere berichten tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
WORDEN WE ALLEMAAL AFGELUISTERD DOOR PRISM?
Heel wat onduidelijkheid over toegang tot data gebruikers

spionageVerleden week was het een relatief kalme nieuwsweek, tot plots het woord "Prism" viel. En toen barstte de hel los: grote tech bedrijven werden ervan beschuldigd dat zij meewerkten aan een geheim systeem van de Amerikaanse geheime dienst NSA,door hen onbeperkt toegang te geven tot de gegeven van de gebruikers.

Even een chronologisch overzicht, op basis van een artikel bij GigaOm. (1) Het begon met een artikel van The Guardian blogger Glenn Greenwald, die beweerde dat de Amerikaanse geheime dienst National Security Agency data haalde bij provider Verizon, en dat het daarvoor een geheim gerechtelijk bevel gekregen had. Later onthulde de Washington Post dat er nog een groter surveillance programma bestaat, PRISM, waarbij data gehaald wordt bij de grote internetspelers: Google Facebook, Apple, Microsoft. Wall Street Journal deed er nog een schepje bovenop, en zei dat er ook bij de ISP's en kredietkaart maatschappijen data gehaald worden. Als bewijs werden slides getoond, die topgeheim zijn, en waarvan GigaOm in zijn artikel een afdruk laat zien.

Uiteraard ging er een schokgolf door het internet. Want normaal gezien moet een overheidsdienst, vooraleer die inzage krijgt in jouw gegevens, eerst een bevelschrift vragen aan de rechter, die zal beoordelen of het wel verantwoord is om jouw privacy te schenden en in voorkomend geval zal toelaten dat je mailverkeer wordt onderschept, je telefoongesprekken afgeluisterd worden, enz. Met Prism zou dat niet het geval zijn: NSA zou onbeperkt toegang hebben, rechtstreeks tot de servers van de grote bedrijven. Al jouw gegevens zouden dus te grabbel liggen.

Tussen haakjes: in de VS was er ook nog verontwaardiging omdat de NSA normaal gezien buitenlanders moet bespioneren, geen Amerikaanse burgers. Net alsof het in orde zou zijn indien de NSA alleen maar de Europeanen of Aziaten zouden bespioneren...

De grote internetbedrijven reageerden meteen: zij ontkennen in alle toonaarden dat zij meewerken aan zo'n programma, en dat zij een achterdeurtje in hun diensten ingebouwd hebben, dat het NSA onbeperkte toegang geeft tot de gegevens van de gebruikers. Google en Facebook beklemtonen dat zij enkel data geven wanneer zij hiertoe via de rechter gedwongen worden.

Wie moet je nu geloven? De berichten van massale spionage, gestaafd door de slides? Of de techbedrijven die alles ontkennen? Of ligt de waarheid misschien tussenin?  Volgens The Next Web zou Prism wel eens niet op massale spionage kunnen slaan, maar enkel op een methode om de gevraagde data op een veilige manier aan de NSA te leveren. De bedrijven zouden een beveiligde brievenbus gecreëerd hebben, waarvan NSA de sleutel kreeg. Indien zij data moesten overhandigen aan de overheid op basis van een rechterlijk bevel, dan zouden zij de data daarin stoppen, en kon NSA die daar ophalen.

Wat het niet minder leuk maakt, maar wel legaal. Een beetje meer transparantie zou natuurlijk wel gewenst zijn.

En dan nog dit. Noem ons cynisch, maar dat de overheid toegang heeft tot onze data mag niet echt verwonderen. Denk maar aan het Echelon programma dat al sinds de jaren 60 bestaat en ook toegepast werd op het internet, toen het door de gewone burger gebruikt werd. Daarbij wordt àlle verkeer afgeluisterd, zodat boodschappen met bepaalde woorden erin (bom bijvoorbeeld) een alarm triggeren...(2)
http://www.gigaom.com/2013/06/07/through-a-prism-darkly-tracking-the-ongoing-nsa-surveillance-story
http://thenextweb.com/insider/2013/06/08/freshly-leaked-slide-states-that-prism-has-collection-directly-from-the-servers-of-us-internet-companies/
http://nl.wikipedia.org/wiki/ECHELON


AMAZON STORYTELLER: AUTOMATISCH STORYBOARD AANGEMAAKT
Onderdeel van Amazons plannen om zelf content te maken

Amazon storytellerDe nieuwe online tool die Amazon verleden week in bèta uitgebracht heeft, zal wellicht niet iets zijn voor de doorsnee internaut. De tool is immers bedoeld voor scenaristen, regisseurs en filmmakers: Amazon Storyteller zal namelijk concepten van scripts omzetten in dynamische, professionele storyboards.

De bedoeling is dat filmmakers een script uploaden naar Amazon Studio', een afdeling die het bedrijf opgericht heeft. De tool zal automatisch scènes, plaatsen en karakters  herkennen, en dan bevolken met een cast, gekozen uit een rijke bibliotheek van duizenden karakters, accessoires, achtergronden. Een tamelijk warrige uitleg, maar wellicht zal je het moeten zien of zelf doen om te begrijpen wat er gebeurt. (1)(2)

De bijhorende site is tussen haakjes de moeite waard om te bezoeken- wellicht niet om zelf aan de slag te gaan, maar wel om de filmen, filmpjes en trailers te bewonderen die er al gezet zijn.(3)

Het initiatief kadert in elk geval in een groter plan van Amazon. Dat wil namelijk zelf content brengen. Amazon heeft plannen om een soort Netflix te worden en video on demand te brengen via het internet. Wil het de concurrentie aangaan, dan moet het met originele content afkomen - die het zelf wil maken. Amazon wordt dus ook een productiehuis, Amazon Studios, en de Storyteller tool is alvast een aanzet om die originele content te maken.
http://thenextweb.com/media/2013/06/07/amazon-storyteller-gives-film-makers-a-storyboard-for-any-movie-script-uploaded-to-amazon-studios/
http://readwrite.com/2013/06/07/amazon-storyteller-wants-to-help-you-produce-your-next-movie-hit
http://studios.amazon.com/movies


HET HUWELIJK 2.0: STREAMING ONLINE
Je maakt het mee, zonder er te zijn. Maar waar blijft de fun?

huwelijkStel je voor: eindelijk is de grote dag daar. Je gaat trouwen. Je hebt een pracht van een bruidskleed, je toekomstige ziet er ook  piekfijn uit. De plek waar je gaat trouwen is schitterend versierd. Je hebt al je vrienden uitgenodigd... en toch is er niemand op de plek aanwezig. Ze volgen gewoon de ceremonie via het internet. Eerlijk gezegd zou dat in onze ogen toch wel heel jammer zijn, het zonder je vrienden te moeten doen die lijfelijk aanwezig zijn. Toch is het, aldus Wall Street Journal, de toekomst: huwelijken die live gestreamd worden via YouTube.

Inderdaad, de huwelijks"industrie" heeft al een hele verandering ondergaan met de komst van het internet. Online wedding planners, sites waar je mensen uitnodigt en zij hun gelukwensen kunnen neerschrijven, sites waar je nadien de foto's en filmpjes van het huwelijk kan bekijken. Met de komst van YouTube is daar nog een extra dimensie aan toegevoegd, doordat ook huwelijksaanzoeken via zulke filmpjes gedaan worden.

En nu is er daar dus het échte huwelijk 2.0, dat niet meer in levenden lijve bijgewoond door jouw vrienden en familie, maar dat zij live kunnen bekijken, in streaming, via YouTube. Gedaan met je te moeten uitdossen in je paasbeste kleren om naar een huwelijk te gaan: je kan het gewoon in je luie zetel, zelfs in je pyjama gekleed, bijwonen. Je kan zelfs commentaar geven op bruid en bruidegom, zonder bang te moeten zijn dat ze je horen.

In de VS zijn er al bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het huwelijk 2.0, en het live uitzenden ervan. Maar eerlijk gezegd: zou jij je een huwelijk kunnen inbeelden zonder je vrienden en familie op de ceremonieplaats (kerk, stadhuis of andere-)?
http://www.slate.fr/lien/73577/internet-video-mariageEU WIL STRAF VOOR HACKERS EN BOTNETS VERHOGEN
Individuele staten moeten wet in eigen regels omzetten

justitieVerleden week heeft een comité van het Europees Parlement een voorstel voor een nieuwe directieve goedgekeurd, dat de straffen voor hacken, botnets en andere digitale misdaden wil verhogen. De maximum straf voor het "illegaal toegang verkrijgen of knoeien met informatiesystemen, illegaal data behandelen, illegaal communicaties onderscheppen of opzettelijk tools produceren en verkopen om deze misdrijven te begaan" zou verhoogd moeten worden tot minstens 2 jaar. Het creëren van botnets zou met minimum 3 jaar bestraft moeten worden.

Nu zijn we allemaal wel tegen botnets, die vaak ingezet worden om malware te verspreiden en om systemen lam te leggen met Denial of Service aanvallen. Denk maar eens in welke schade zo'n botnet zou kunnen veroorzaken wanneer het gericht wordt tegen bijvoorbeeld een energienetwerk. Maar waarnemers vrezen dat de vage bewoording in de nieuwe wet tot willekeur kan leiden. Bovendien wordt nergens een onderscheid gemaakt tussen zogenaamd white-hat en black-hat hacken - waarbij door hackers met een wit hoedje op een systeem gewoon op zijn veiligheid getest wordt, terwijl de hacker met de zwarte hoed het systeem wil binnendringen voor eigen gewin.

In de commentaren op het artikel bij Ars Technica vraagt tussen haakjes iemand heel fijntjes of deze wet ook van toepassing is op NSA, dat de communicatie onderschept. Waarop een andere lezer antwoordt dat het een Europese wet is, en dat de NSA in de VS werkt...

Hoe het ook zij: het is nu aan de lidstaten om deze directieve in wetteksten om te zetten. Een affaire om op te volgen dus!

http://arstechnica.com/tech-policy/2013/06/under-draft-bill-eu-wants-to-raise-jail-time-for-hackers-botnet-operators/
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bCOMPARL%2bPE-480.665%2b01%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fEN
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fTEXT%2bIM-PRESS%2b20130603IPR11005%2b0%2bDOC%2bXML%2bV0%2f%2fEN&language=EN


GOOGLE TEST 'IN DEPTH' VERMELDING BIJ NIEUWS UIT
Moet kaf van het koren scheiden?

Google nieuwsGoogle experimenteert vaak met de manier waarop de zoekresultaten weergegeven worden. Heel vaak. Voortdurend wordt er her en der gesleuteld aan het algoritme dat de resultaten in vorm van belangrijkheid weergeeft, met als uiteindelijke bedoeling het meest accurate resultaat te brengen.

Tegelijk voedt Google de webmasters ook op, en vertelt hen wat zij wel en niet mogen doen om hun site hoog in die lijst te krijgen. Zo moedigt Google nieuwssites aan om te werken met auteurschap, zodat auteurs van artikels herkenbaar worden. Nieuwssites kunnen zelf ook aanduiden welke artikels zij die dag belangrijk vinden, zodat zij bij de zoekresultaten beklemtoond worden.

Mogelijk kadert een nieuwigheid die doorSearch Engine Land opgemerkt werd, wel in dit kader. Wie een zoekopdracht uitvoert, zal bij sommige resultaten de vermelding "In-Depth" zien staan, wat wil zeggen dat dit een artikel is dat dieper op de achtergronden van iets ingaat. Het lijkt logisch dat dit gebeurt bij Google News, maar Search Engine Land merkte op dat het ook bij de gewone zoekresultaten te vinden is.

Als deze manier om artikels te promoten definitief doorgevoerd wordt -Google test wel meer dingen uit, om ze daarna weer af te voeren- dan zou dit voor een nieuwe verschuiving in SEO (Search Engine Optimization) kunnen zorgen. Het lijkt namelijk dat Google de lengte van een artikel als criterium beschouwt om het als "in depth" te beschouwen. Wedden dat we binnenkort overspoeld worden met lange artikels die maar gewoon wat wouwelen, enkel en alleen om in aanmerking te komen voor zo'n "in depth" markering?

Meer bij WebProNews en Search EngineLand.
http://searchengineland.com/google-testing-in-depth-articles-search-results-a-new-rich-snippet-162302
http://www.webpronews.com/google-tests-highlighting-in-depth-articles-in-search-results-2013-06


ASK.FM: EEN EXPLICIETE SPEELTUIN VOOR TIENER?
Verschillende sites waarschuwen voor de app...

Zowel Cnet als The Verge brengen deze week een artikel over Ask.fm, een soort sociaal netwerk dat draait rond het stellen van vragen en waarvan ook een app bestaat. In de 3 jaar tijd dat de app bestaat, heeft hij 57 miljoen gebruikers kunnen lokken, en elke dag komen er een 200.000 bij. Het blijken vooral tieners te zijn die verzot zijn op Ask.fm, en wie zelf op de website de stroom vragen en antwoorden bekijkt, ziet waarom. Je wordt gewoon terug meegenomen in de tijd, naar je tienerjaren, toen het belangrijkste onderwerp van de dag is: wie het vriendje is van wie, wat hij gezegd heeft, wat zij gezegd heeft, enz. Iedereen kan namelijk vragen stellen aan jou, wanneer je er een profiel aangemaakt hebt, en het staat jou vrij om te antwoorden. Een uitdaging voor tieners, vooral omdat je anoniem kan zijn - dat in tegenstelling tot Facebook, dat voor velen té gevaarlijk dicht bij de werkelijkheid komt.

Die anonimiteit zet hen dan ook aan om uitdagende vragen te stellen - en te beantwoorden. Soms heel expliciet, en soms heel beledigend. Maar tegelijk posten de tieners hun profiel bij ask.fm op bijvoorbeeld hun Instagra account, en vernoemen zij hun vrienden bij naam in hun postings, waarmee zij dan weer hun anonimiteit prijsgeven. Iets wat hen dan weer kan opbreken, want hun antwoorden kunnen door hun vrienden tegen hen gebruikt worden. Het blijkt trouwens ook erg populair te zijn om te raden wie van hun vrienden achter een bepaald profiel schuil gaat.

Kortom, een explosieve situatie, die menige tiener al in problemen gebracht heeft. Ouders tonen zich erg ongerust over de site en de app, vooral omdat de site gelinkt wordt aan een aantal zelfmoorden van tieners. Sommigen ondernemen actie, en schrijven adverteerders aan, om hun banners te verwijderen van de site en de makers van de site te dwingen meer controle uit te oefenen op een minimumleeftijd voor de gebruikers.

Meer bij CNet en The Verge. Je zal maar ouder zijn in deze dagen, en moeten proberen je kind te beschermen tegen al deze gevaren...
http://ask.fm/
http://www.theverge.com/2013/6/8/4408914/ask-fm-teens-cyber-bullying-sex-self-harm
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57588247-93/ask.fm-the-troubling-secret-playground-of-tweens-and-teens/


IOS7 VAN APPLE KOMT ER DEZE HERFST AAN
Wat zijn de nieuwigheden?

Apple iOS 7Maandagavond werd in een streaming event de World Wide Developer Conference 2013 geopend. Daarbij werden meteen de vele nieuwigheden voorgesteld waarmee de ontwikkelaars in de toekomst rekening mogen houden - en waarnaar de gebruikers reikhalzend mogen uitzien. De openingstoespraak werd gretig gevolgd, en slaagde er zelfs in het grote  nieuws van de dag (het verhaal van de klokkenluider Snowden, over het NSA afluisterschandaal) van de voorpagina bij Techmeme te verdringen.

Apple kondigde dan ook een hele sliert nieuwigheden aan. Om te beginnen is er de nieuwe versie van het Apple besturingssysteem voor mobiele toestellen (tablet en iPhone), iOS7. En dat verschilt qua interface radicaal met de vorige versie. Gedaan met de skeuomorphische voorwerpen - de knoppen en schuivertjes die de regelaars nadoen die je ook in het echte leven ziet. In de plaats daarvan helderheid, kleurrijke, wat The Verge haast "kinderlijke" icoontjes noemt, die nieuwe schermen activeren die vaak transparant boven andere schermen komen liggen en ze laten vervagen.(1)

De apps worden voortaan bestuurd via gebaren. Mappen kunnen nu honderden apps bevatten, tegenover 12 tot 16 vroeger. Het Notification Center geeft nu controle over hoeveel meldingen je tegelijk kan zien, en je kan het Center ook vanop je vergrendeld scherm zien. Nog bij The Verge een opsomming van alle nieuwigheden bij iOS7, mét schermafdrukken (2)

Ook het besturingssysteem voor "gewone" computers, OS X, kreeg een update; Apple bracht meteen al een evaluatieversie uit van dit OS, dat de bijnaam OS X Mavericks kreeg en meer dan 200 nieuwe functies bevat. Een van de belangrijkste is wel dat er aan de coretechnologieën gewerkt wordt, zodat het OS veel energiezuiniger is. De nieuwe MacBook Pro zou daarom met één batterij een hele dag kunnen meegaan. Zoals gezegd kunnen ontwikkelaars nu al een versie downloaden van het OS, de gewone gebruiker moet wachten tot het najaar.

TechMeme zette alle aankondigingen (en dat zijn er heel wat! ) op een rij (3)
http://www.theverge.com/2013/6/10/4407630/apple-announces-ios-7
http://www.theverge.com/apple/2013/6/10/4416726/the-design-of-ios-7-simply-confusing
http://www.techmeme.com/130610/p41#a130610p41


ITUNES RADIO: EINDELIJK STREAMING MUZIEK, MÉT INTEGRATIE VAN SIRI
En een nieuwe MacBook Air, met batterij die een dag meegaat.

Apple iRadioApple had nog meer mooi nieuws voor de fans. De lang verwachte streaming muziekdienst is er eindelijk, en voor zijn naamgeving heeft Apple het simpel gehouden: iTunes Radio. Die speelt muziek gebaseerd op wat jij reeds in je muziekbibliotheek hebt, de sterretjes die je aan songs gegeven hebt. En net zoals bij andere streaming diensten kan je zeggen of je meer of minder van een bepaald songgenre wil horen. Dat "zeggen" mag je trouwens ook letterlijk nemen, want iTunes Radio werkt nauw samen met Siri, de spraakgestuurde bediening van iOS toestellen. Je kan dus zeggen "Play more like this", maar ook "Who plays that song". Handig voor in de wagen, zodat je je handen niet van het stuur moet nemen om van song te wisselen.

iTunes Radio is gratis, maar je moet er wel advertenties bij slikken. Tenzij je een abonnement hebt op iTunes Match ($24,99 per jaar), de dienst waarbij je je hele muziekcollectie in de cloud zet, dan krijg je een advertentievrije omgeving (1)

Apple kondigde ook een nieuwe versie aan van zijn ultradesign notebook, de MacBook Air. Eerlijk gezegd heeft die niets extra spectaculairs tegenover vorige versies (die waren al slank en prachtig stijlvol), behalve een verdubbeling van de opslagcapaciteit, wat gewoon een normale evolutie is bij àlle toestellen. Wat wel opvalt is de lange batterijduur, die tot 12u meegaat. Dat komt door betere, energievriendelijke grafische voorzieningen. Het toestel komt in een 11 en 13 inch versie, en voor het toestel telt dat schoonheid een prijs heeft: voor het instapmodel van 128 GB geheugen betaal je maar liefst 1029 euro, terwijl het 256 GB toestel er 1.229 euro kost. Voor 13 inch betaal je resp. 1129 en 1329 euro.

De MacBook Air is meteen al verkrijgbaar, voor iTunes Radio moet je wachten tot het najaar.
http://www.apple.com/itunes/itunes-radio/
http://www.apple.com/macbook-air


DE NIEUWIGHEDEN VAN APPLE: DE COMMENTAREN
Niet iedereen gelukkig met nieuwe interface...

vergelijking iOS6 eniOS7Wellicht zit de grote verandering bij de nieuwe versie van het iOS onder de motorkap, maar het is het uiterlijk, de gebruiksinterface (User Interface of UI), dat het meeste opvalt en waarmee niet iedereen gelukkig is.

Maar om te weten wat er juist veranderd is, moet je kunnen vergelijken. Bij FastCodeSign werden de buttons en de verschillende schermen van iOS 6 en iOS 7 naast elkaar gezet (1). En je zal meteen bemerken dat de knoppen inderdaad wat kinderachtig lijken, maar door te werken met een witte achtergrond er veel meer helderheid gecreëerd wordt. Toch is niet iedereen gelukkig met de buttons. Programmeur en ontwerper Baekdal gingaan het werk, en ontwierp al meteen alternatieven die stijlvollers zijn, meer eenlijnig van kleur, beter op elkaar afgestemd (2). En eerlijk gezegd bevallen de buttons van Baekdal me meer dan de orginele.

En dan zijn er natuurlijk de critici die vinden dat iOS zichzelf aan het verliezen is, en met deze versie teveel andere besturingssystemen imiteert. In een diashow worden Windows Phone en iOS 7 vergeleken, waarbij gewezen wordt op wijzigingen in uiterlijk die al te vinden waren bij Windows Phone. (3 - dit is een online PowerPointpresentatie in SkyDrive)

Je begrijpt het: veel discussie. Maar iOS7 is veel meer dan knopjes hoor. De nieuwe iOS 7 camera en foto functies bijvoorbeeld belovende nadruk te leggen op het delen van belangrijke momenten in je leven. Je kan ook oproepen en sms boodschappen weigeren van bepaalde nummers, om zo spam te weren. En er werd ook een nieuwe tool ingebouwd om het toestel beter te beveiligen tegen diefstal: met het 'Activation Lock' zouden dieven niet veel meer met jouw toestel kunnen doen, en zouden jouw privégegevens veilig zijn. Bij TechMeme vind je een opsomming van de vele nieuwe tools in iOS 7. (4)
http://www.fastcodesign.com/1672796/see-apples-remarkable-evolution-from-ios6-to-ios-7#1
http://www.baekdal.com/opinion/fixing-the-ios-7-icons/
https://skydrive.live.com/view.aspx?resid=3D6DC87B2F469885!11937&app=PowerPoint&authkey=!AFGuo2uZ_lEB7F8
http://www.techmeme.com/130610/p56#a130610p56


GOOGLE EN CO BLIJVEN ACHTERDEURTJE EN ZELFS GESLOTEN MAILBOX ONTKENNEN
En vragen toestemming om meer transparantie te geven over wat ze wél doen

spionerenDe Snowden / NSA saga blijft duren. Terwijl de man -die tussen haakjes niet zelf voor NSA werkt, maar bij een extern adviesbureau- in Hong Kong verdwenen is, blijven de bedrijven die beschuldigd worden van het bespioneren van de burger dit in alle toonaarden ontkennen.

Google, Facebook, Microsoften Co zeggen dat er geen sprake is van het massaal bespioneren van de internauten - Amerikanen of buitenlanders. Er is geen achterdeurtje ingebouwd, waardoor de National Security Agency rechtstreeks toegang zou hebben tot hun servers. Meer nog: de uitleg die door sommigen gegeven wordt voor het PRISM project, en die wij eerder deze week ook herhaald hebben, als zou het gaan om een gesloten brievenbus waarin zij door NSA opgevraagde gegevens zouden deponeren, en dat NSA als enige daarvan de sleutel zou zijn, is al evenmin waar. Google verklaart dat zulke opgevraagde gegevens gewoon via beveiligde FTP verstuurd worden.

Het opvragen van gegevens geschiedt onder de Foreign Intelligence Surveillance Act. Google, Facebook en Microsoft hebben nu gevraagd aan de Ameirkaanse overheid of zij meer openheid mogen geven over de gegevens die onder die wet opgevraagd worden. Google geeft nu al (anonieme) informatie over bijvoorbeeld het aantal verzoeken per land dat het krijgt om data van gebruikers te overhandigen. Het zou dat ook willen doen met FISA data. (1)

Ondertussen lopen de reacties op de NSA spionage lek ver uiteen. Enerzijds heb je een alarmerend hoog aantal mensen, die vinden dat je, in ruil voor je veiligheid, je privacy moet opgeven. Zij bedoelen "een beetje" opgeven, maar beseffen niet dat een beetje hier, en een beetje daar opgeven, op den duur geen enkele privacy overlaat.

Anderzijds zijn er de mensen die er wél wakker van liggen, en vinden dat het niet kan dat de onschuldige burger voortdurend bespioneerd wordt. Mozilla heeft nu het voortouw genomen in een actie die StopWatchingUs heet, en waarin  gevraagd wordt om die spionage stop te zetten (2). Wij raden het artikel van Mozilla waarin het de actie uiteenzet trouwens aan; het zet duidelijk het probleem van de privacy uiteen, het verschil tussen het vrijwillig delen op sociale netwerken en het ongewenst en ongeweten bespioneren door overheidsdiensten.

Maar in elk geval kan je wel stellen dat er één grote verliezer is in het hele debat, en dat is "de cloud". Bedrijven zullen wel twee keer nadenken voor zij nog data in de cloud gaan zetten, en als ze het al doen, wellicht aandringen dat de servers waarop de gegevens gehost worden, niet in de VS staan...
http://googleblog.blogspot.be/2013/06/google-maps-and-waze-outsmarting.html
http://www.wired.com/threatlevel/2013/06/google-uses-secure-ftp-to-feds/
https://blog.mozilla.org/blog/2013/06/11/stopwatching-us-mozilla-launches-massive-campaign-on-digital-surveillance/
Nagekomen bericht:
In dit artikel kan je lezen wat je kan doen om jezelf te beschermen tegen spiedende ogen, en hoe je de groten der aarde kan ontwijken
http://waag.org/nl/blog/baas-over-eigen-dataGOOGLE LEGT 1,03 MILJARD DOLLAR NEER VOOR WAZE
En kaapt concurrent voor Google Maps weg voor neus Apple en Facebook

wazeGoogle heeft het bedrijf Waze gekocht, dat software maakt die rond landkaarten draait. Het telde er maar liefst 1,03 miljard dollar voor neer. Wanneer je dat bericht leest, dan stel je je ongetwijfeld de vraag: waarom Maze kopen? Google heeft toch zelf zijn Google Maps, en die behoren tot de beste in hun soort? Waarom dan een concurrent kopen? Wel, het antwoord is simpel: door het te kopen, kon Google verhinderen dat Apple of Facebook, die ook dringend hun kaarten- en andere geografische diensten willen uitbreiden, de hand konden leggen op Maze. Een defensieve aankoop dus. Apple heeft, in zijn vete met Google, sinds kort zijn eigen Maps app, maar die is niet echt denderend. En Facebook staat op gebied van landkaarten nergens.

Was Maze je tot nu toe onbekend? Dan ben je niet de enige. Het is een kaartensoftware gecombineerd met een sociaal netwerk. Gebruikers vertellen in real time aan elkaar wat de beste route is die je op dat moment kan nemen. Hoe vaak zie je niet op Twitter: ik moet naar daar, welke weg neem ik om de minste files tegen te komen?

Maze heeft momenteel een 45 miljoen gebruikers die aan de informatie meewerken. Het bedrijf heeft ook 110 personeelsleden, wat voor een startup toch wel indrukwekkend is. Het bedrijf zou in Israël gevestigd blijven, en de app zou apart blijven bestaan. Maar Google zou de real time verkeersinformatie in zijn Google Maps integreren, en de Waze app zou kunnen profiteren van de zoekmogelijkheden van Google.

http://googleblog.blogspot.be/2013/06/google-maps-and-waze-outsmarting.html
http://www.waze.com/
http://mashable.com/2013/06/11/5-reasons-google-waze/PODCASTING IN GEVAAR?
Patent troll claimt rechten bij elke podcast

PodcastingKen je het fenomeen van de "patent troll"? Die term wordt gebruikt wanneer een persoon of bedrijf zijn patenten wil uitoefenen tegen al wie zogenaamd inbreuk op dat patent maakt, maar dat op een overbodig agressieve of opportunistische manier doet; vaak gaat het om patenten die het in handen gekregen heeft zonder ooit iets ermee te doen, om zelf geen product te maken. Patent trollen zijn dus een ernstige rem op innovatie.(1)

Welnu, podcasters klein en groot worden geconfronteerd met een bedrijf, Personal Audio, dat in 2012 een patent toegekend kreeg voor "een systeem om media content te verspreiden door middel van episodes in een reeks", en in 1996 een patent voor "een audio programma player met inbegrip van een dynamische programmakeuze controller". Deze 2 patenten samen zouden een podcast kunnen voorstellen, en Personal Audio probeert nu geld los te krijgen van iedereen die een podcast maakt en uitzendt. Zo heeft het in april een rechtszaak ingespannen tegen NBC en CBS, en in januari tegen ACE Broadcasting Netwrok, HowStuffWorks.com en TogiEntertainment.

De consumentengroep Electronic Frontier Foundation (EFF) probeert de patent troll een halt toe te roepen. Dat doet het enerzijds door geld in te zamelen om de strijd aan te binden met Personal Audio (een proces kost veel geld!) maar anderzijds ook door de mensen op te roepen bewijzen binnen te brengen van "prior art", dat wil zeggen bewijzen dat het systeem van podcasten al bestond voor 1996, toen Personal Audio zijn patent vroeg, waardoor het dus ongeldig wordt.

Bij TechDirt (2) vind je de achtergrond van de zaak, en bij EFF (3) vind je een oproep voor medewerking. Hopelijk kan de actie het tij keren, want patent trollen geven de meeste mensen een vieze smaak in de mond...
https://en.wikipedia.org/wiki/Patent_troll
http://www.techdirt.com/articles/20130603/12283823298/planet-money-takes-podcasting-patent-troll.shtml
https://www.eff.org/deeplinks/2013/05/help-save-podcastingzie mail


FACEBOOK VOLGT VOORBEELD VAN TWITTER EN WERKT MET HASHTAGS
Aanklikbare hashtags worden meteen ook doorzoekbaar

hashtagTwitter doet het, Google+ doet het, Tumblr, Instagram en Pinterest doen het - en nu gaat hét uber-sociale netwerk der netwerken het ook doen: werken met hashtags, trefwoorden dus voorafgegaan door een hekje (#). Het principe is simpel en werkt net als in Twitter: met zo'n hashtag geef je context aan een posting. Klik je een hashtag-trefwoord aan, dan krijg je andere postings te zien waarin dit trefwoord eveneens vermeld staat; die informatie verschijnt in een venster dat bovenop het huidige venster geopend wordt, en dat je dus kan wegklikken om terug bij je originele pagina te belanden. In deze overlay-window (Facebook noemt het een hashtag feed) kan je ook via het vakje bovenaan een nieuwe posting plaatsen.

Het opvallende daarbij is dat je bij Facebook gewone postings niet kan doorzoeken. Maar de hashtag trefwoorden werden wel meteen doorzoekbaar gemaakt.

Nu zijn die #hasthags wel gemakkelijk, maar wat ze bij Twitter zo interessant maakt, zijn de "trending topics", de trefwoorden die populair zijn op dat moment of aan het worden zijn, en een indicatie zijn van grote gebeurtenissen. Facebook heeft die trending hashtags niet - nog niet, want zij zouden er over een week of twee aankomen.

Misschien werken de hashtags momenteel nog niet op jouw Facebook account. Nog even geduld dan - Facebook meldt dat het enkele weken kan duren voor ze voor àlle gebruikers geactiveerd zijn.
http://newsroom.fb.com/News/633/Public-Conversations-on-Facebook
http://marketingland.com/facebook-finally-gets-hashtags-48115
http://www.theverge.com/2013/6/12/4423200/facebook-adds-hashtag-support


NIEUWE MYSPACE OPEN VOOR IEDEREEN
En meteen ook een nieuwe app voor iPhone

Het oude Myspace is dood - en daarmee bedoelen we het onbestemde MySpace, waar iedereen een eigen "space" had. Het nieuwe MySpace is nu levend en wel: het Myspace waar artiesten hun plek gevonden hebben.

Het is stilaan uitgegroeid tot een plek waar artiesten hun profiel hebben, hun muziek en video's, waar hun fans komen en commentaar schrijven. Want geef nu toe: Facebook is leuk, maar echt handig om muziek te beluisteren van bands is het niet.  En Soundcloud is ook goed om muziek te beluisteren, maar de interface is niet echt mooi te noemen.

Met de nieuwe MySpace is er ook een app gekomen voor de iPhone, die gratis gedownoaod kan worden. Die bevat tevens een "radio" om muziek in streaming te beluisteren - ook gratis, maar je moet wel advertenties bekijken. Het verschil tussen de Myspace radio's en die van Pandora of iTunes Radio, is dat de dienst niet werkt met algoritmes, maar rekent op zijn gebruikers, de artiesten en luisteraars, om stations te maken. MyRadio, zoals de MySpace radio heet, heeft in zijn mobiele app trouwens nog een leuk extraatje: je kan bewegende GIF's maken. Wat wel handig bekeken is, want die GIF's kunnen dan weer hun weg vinden naar Vine, en zo naar Twitter...

Waar MySpace in onze ogen al die jaren sterk in staat, is het promoten van beginnende muzikanten. Ook in de nieuwe versie is dat zo: naast de bekende koppen zie je ook onbekende, maar steengoede artiesten op de startpagina staan. En dat is wat misschien wel eens de factor zou kunnen zijn die MySpace terug zijn luister en aanhang kan geven, die het met de jaren kwijt gespeeld was...

Om te ontdekken dus: de nieuwe MySpace!
http://www.myspace.com
http://mashable.com/2013/06/12/new-myspace-launch/
http://www.webpronews.com/new-myspace-launches-out-of-beta-comes-with-ios-app-2013-06


 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


ADOBE'S PHOTOSHOP LIGHTROOM UIT
Nieuwe tools, en nieuwe prijs: $149...

Adobe Lightroom 5De fotobewerkingssoftware Photoshop van Adobe is zo bekend, dat de naam van het product een werkwoord geworden is, en dat er gesproken wordt van "gephotoshopte" foto's. Maar in het verleden was Photoshop niet echt goedkoop te noemen. En omdat Adobe de hete adem van de concurrerende software voor de Mac, Aperture, in zijn nek voelde, zag het zich gedwongen zijn prijs aan te passen. Aperture kost immers slechts $79,99, en nu zet Adobe daar een prijs van $149 tegenover voor zijn Photoshop Lightroom 5.

Versie 5, die twee maanden geleden in bèta uitgebracht werd, heeft enkele nieuwe tools. Zo is er een verbeterde 'Healing Brush', waarmee je ongewenste elementen uit een foto kan verwijderen. Via de 'Upright tool' kan je scheve foto's recht zetten; de software kijkt naar lijnen in een foto, en baseert zich daarop om te bepalen wat "recht" is.

Er is een 'radiale gradient' tool, waarmee je bepaalde delen van je foto meer kan benadrukken. Via de 'Smart Previews' kan je verbeteringen maken aan kleinere versies van een foto, om die dan later toe te passen op de volledige versie, wat je heel wat rekenkracht kan besparen - het manipuleren van grote foto's vraagt immers heel wat geheugen. Bovendien werd de tool om fotoalbums te maken fel verbeterd, zodat je nu prachtige fotoboeken kan maken die je kan uploaden om te laten printen.

De nieuwigheden worden uitvoerig besproken bij MacRumors, waar je ook een filmpje vindt.
http://www.macrumors.com/2013/06/10/adobe-releases-photoshop-lightroom-5-with-new-healing-brush-radial-gradient-and-straightening-tools/
http://www.adobe.com/uk/products/photoshop-lightroom.html


 


 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]
*** HTC One wint Gold Medal Award voor design en innovatie op Computex Taipei 2013
http://www.whizpr.be/press/le-nouveau-htc-one-dcroche-la-mdaille-dor-dans-la-catgorie-design-et-innovation-loccasion-du-computex-taipei-2013

*** De Business Software Alliance wordt stevig op de vingers getikt door het hof van beroep in Brussel. De organisatie dwong een drukkerij onterecht om 30.000 euro te betalen.
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/bsa-teruggefloten-door-rechtbank/article-4000327054520.htm

*** Telenet start met digitale tv zonder digibox
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/telenet-start-met-digitale-tv-zonder-digibox/article-4000326994051.htm

*** Anonymous Belgium is juristenkantoor uit Brussel
‘Wij zijn geen hackers. Wij zijn slechts op zoek naar bewustwording in het maatschappelijk thema van internetcensuur.’ Dat heeft Anonymous Belgium bekendgemaakt. Het blijkt te gaan om een commercieel juristenkantoor uit Brussel, gespecialiseerd in ICT-recht en intellectuele eigendom.
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/anonymous-belgium-is-juristenkantoor-uit-brussel/article-4000326895238.htm

*** 15 dingen die u zeker niet mag doen op Facebook
Facebook kan je privacy in het gedrang brengen. Deze 15 dingen mag je volgens sociale mediakenner ...
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/15-dingen-die-u-zeker-niet-mag-doen-op-facebook/article-4000322326862.htm


*** Analyse van het G Data SecurityLab wijst uit dat malware voor Android een duidelijke prioriteit is van malwareschrijvers. In de maand mei kwamen er zo'n 124.000 nieuwe kwaadaardige programma's voor het mobiele platform bij.
Dat betekent dat er gemiddeld elke 22 seconden een nieuw stuk Android-malware verscheen.
http://www.gdata.nl/over-g-data/perscentrum/persberichten/news-details/article/3223-g-data-elke-22-seconde-een-ni.html     

*** iRobot, marktleider in robottechnologie, gaat nauw samenwerken met Cisco om de Ava 500, een bedrijfsrobot voor ‘video collaboration’, op de markt te brengen. Die combineert de geavanceerde technologie van iRobot, die autonome navigatie toelaat, met Cisco’s draadloze netwerktechnologie en Cisco TelePresence: videocommunicatie van zeer hoge kwaliteit die virtuele samenwerking op afstand mogelijk maakt.
http://www.irobot.com/ava500

*** Nieuwe Toshiba Tecra A50 combineert allround zakelijke functionaliteit met een uiterst robuust ontwerp
Laptop voor zakelijke professionals biedt een keur aan functies voor verbeterde productiviteit, gegevensbeveiliging en duurzame prestaties
http://be.press.toshiba.eu/nl/articles/pressgeneric/tecra_a50Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


SUNDLY - MEMORIES
Sundly band[electro] Lekkere electro, met erg dansbare beats. Repetitief, maar niet vervelend - dat is wat SundLy brengt. Herkenbare synthesizers. Verschillende albums die je gratis kan downloaden bij Jamendo.
http://www.jamendo.com/en/artist/379307/sundly
https://www.facebook.com/pages/Sundly-Official/430781417003424


GREAT WHITE BUFFALO - LIKELY STORY
[pop] Pop-rock met zware beats, en een indie-rock mix van instrumenten en geluidseffecten. Het geheel is tamelijk harde muziek, zonder daarom heavy metal te zijn. Ook hier weer een volledig album, gratis te downloaden.
http://www.gwb.la
http://www.jamendo.com/en/artist/433617/great-white-buffalo
http://www.jamendo.com/en/track/1031200/likely-story


FLOPPY DEE- SWEPT CLEAN
[alternative punk] Goedemorgen! Muziek waarbij je meteen wakker bent, van een band uit het Duitse Emden. De zang zelf is eigenlijk best beschaafd, niet het schreeuwerige dat je van punk zou verwachten. De band heeft ook "zachtere" songs, zoals het akoestische Use Your Mind, dat eerlijk gezegd meer spek naar onze bek is!
http://www.jamendo.com/en/artist/340012/floppy-dee
http://www.jamendo.com/en/track/1035001/swept-clean
http://www.jamendo.com/en/track/238330/use-your-mind-acoustic


TAMARA LAUREL - I WANT YOU
[singer songwriter] Voor wie al die snerpende gitaren niet weggelegd zijn: wat denk je van een zachte vrouwenstem, begeleid door een simpele gitaar, cello en drums? Heerlijke intieme muziek, met een uptempo kantje aan.
http://www.jamendo.com/en/artist/433610/tamara-laurel
http://www.jamendo.com/en/track/1031187/i-want-you

VRIJDAG HOORSPELDAG: DE ENGELEN
Hoorspel De Engelen
Een thriller uit 1986, gebaseerd op een verhaal van Peter Rosei. De plot is simpel: drie boeven plannen samen een overval, maar bij de verdeling van de buit ontstaat er ruzie... met desastreuze gevolgen!
Toch even een woord van waarschuwing: de geluidregie is perfect in dit hoorspel - en heel realistisch, bij bepaalde geweldscenes. Niet voor gevoelige oren dus!
[Taal: NL]
http://hoorspel.wordpress.com/2013/05/04/de-engelen/
Voor u gelezen op

 _            _ _   _           
| |          (_) | | |          
| |___      ___| |_| |_ ___ _ __
| __\ \ /\ / / | __| __/ _ \ '__|
| |_ \ V  V /| | |_| ||  __/ |  
 \__| \_/\_/ |_|\__|\__\___|_|  @JanGovaert: If you like scrolling your trackpad like a maniac: http://t.co/T6p9kNZjI6

@PressPassMe: Like Twitter before, Vine is worth your attention http://t.co/SFjA0sYqOi

@gemarkeerd: "Wat voor encryptie software moet ik dan installeren" … Hoe de journalist van The Guardian bijna naast primeur greep http://t.co/pZM4O6RlQu

@robinwauters: Investigators looking at how Snowden gained access at NSA via @washingtonpost http://t.co/Oaj59SSJfL

@tmdpw: RT @GeertvdC: Nice comparison of #IOS7 and #WP8 made by Michael Rodriguez: http://t.co/3IIlpj6cW5 #wp8nl

@dbuntinx: RT @tijs: Here's a pretty nice side-by-side comparison of iOS 6 and iOS 7: http://t.co/4nwotcuhkb

@dbuntinx: iOS 7 Went Too Far In The Other Direction - Mike Rundle’s mening, ik kan mij daar precies wel in vinden: Do... http://t.co/oe0qTDMKqk

@davy_v: Af en toe geven #PR-mensen journalisten ook graag een tip: "8 uiteenlopende gratis tools voor digitale journalistiek" http://t.co/Wmvii9ysLO

@cauwelaert: CIA-funded upstart: THE TRUTH about Prism and NSA's web snooping http://t.co/qQ4qaGSCCH via @regvulture

@vansan2010: Great artists steal “@_beInteractive: 5 Ideas Apple Stole From Google and Microsoft ... http://t.co/jRTvXLCh2Q

@tmdpw: Ik heb net http://t.co/dUBwXHxz1w ontdekt en nu ga ik de rest van de dag lachen met Android.

@sebastienk: 8 Apps Apple Killed Today At WWDC http://t.co/xVcXFAVwx4 t

@StampMedia: De stripballon doorprikt - http://t.co/vif8OdUm6i /via @versorekto

@Anja_Vink: Besturenraad: Deel Commissie OCW kritisch over concept ‘Steve Jobs Scholen’ http://t.co/Uz9DOZs76o

@thetecheye: Israelis come up with smartphone for the blind - With a bit of help from Qualcomm http://t.co/F1ncsM24Ka #mobile

@mbrinkerink: RT @GlimwormIT: #Appsforculture hackathon in Gent Sept 21 http://t.co/Geo96GuP8n sounds like reason to visit Belgium @ appsterdam @ opencultuurdata

@robinwauters: RT @swbru: ALL the final pitches of Startup Weekend Brussels 2013 are here : [video] http://t.co/Pq78RICPB4 Thanks to @BeEnterprizedNetties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Wanneer de wind van verandering waait,
bouwen sommigen muren, anderen windmolens.
-anoniem-


De nieuwe oogst


   
GENERATED PAPER: RUITJES EN MEER
papier sjablonen
Op deze website kan je papier met allerlei voorgedrukte lijntjes downloaden en afdrukken. Kalenders, bladmuziek, ruitjes en lijntjes in alle mogelijke formaten... Handig!
[Taal: NL]
http://generatedpaper.com/


HACKERRANK: CODEERWEDSTRIJD
Deze website is gewijd aan het coderen, het schrijven van computerprogramma's. Je kan er leren coderen, maar ook deelnemen aan een ludiek toernooi, waarbij hacker tegen hacker moet uitkomen. Wellicht niet voor de modale internaut, maar de hacker zal er een vette kluif aan hebben!
[Taal: ENG]
https://www.hackerrank.com/scoring
https://www.hackerrank.com/


YOU ASKED IT!
Deze site speurt Twitter af naar tweets met een vraagteken in, en schotelt die voor aan de bezoeker. Je krijgt dan 30 seconden om de vraag te beantwoorden, als je het antwoord weet tenminste. De site heeft ook een Nederlandstalige versie, uvraagt.be. Het feit dat gekozen werd om voor enkel het vraagteken te gaan, in plaats van bijvoorbeeld #dtv (durf te vragen), maakt dat je heel wat "onechte" vragen krijgt, zoals "waar blijft de zon"...
[Taal: ENG/NED]
http://uvraagt.be/
http://youasked.it/


SHARING ECONOMY: TASKRABBIT
Op het web viert "Sharing Economy" hoogtij: door dingen te delen kan je geld besparen. Op allerlei platformen worden mensen met elkaar in contact gebracht om dingen te ruilen, informatie uit te wisselen, samen de laagste prijs te bedingen, enz. In een artikelenreeks, gebaseerd op het Franse Journal Du Net zullen we in de volgende dagen enkele van de sterren uit die Sharing Economy bespreken.
Om te beginnen TaskRabbit. Dat is een site waar je klussen die je zelf niet graag doet, kan uitbesteden. Studenten en mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, kunnen die klussen uitvoeren en zo een zakcentje verdienen. Boodschappen doen aan de hand van een boodschappenlijstje, een aangekocht item gaan ruilen, een Ikea-meubel ineen steken, ... behoren tot de populaire taken.
[Taal: ENG]
https://www.taskrabbit.com/
http://www.journaldunet.com/web-tech/start-up/meilleures-start-up-economie-du-partage


SHARING ECONOMY: EWORKY
eworky
Er bestaan wel co-working plekken, waar je met meerdere personen in een grote ruimte een werkplek kan huren. Maar wellicht is er niet in elke stad een co-working ruimte. De website eWorky (met Franse roots) pakt dat slim aan: bestaande bedrijven kunnen tijdelijk een kantoor, een vergaderzaal of zelfs een businesscenter onderverhuren en ter beschikking stellen. De verhuurder kan kiezen of hij het kantoor per maand, per week of per dag verhuurt, en er zijn al bijna 4.000 eWorky plekken.
[Taal: ENG]
http://www.journaldunet.com/web-tech/start-up/meilleures-start-up-economie-du-partage/eworky.shtml
http://www.eworky.com/


SHARING ECONOMY: DE LENDING CLUB
De banken liggen de laatste tijd erg onder vuur. Ze hebben heel wat winsten gemaakt, maar toen de crisis losbarstte was het de burger die het gelag moest betalen. En nu... lenen ze hem gewoon geen geld meer. Daarop speelt Lending Club in, dat particulieren wil aanmoedigen om elkaar geld te lenen. Op de site zouden al leningen afgesloten zijn voor 1,65 miljarddollar. In Frankrijk bestaat een dergelijk initiatief, Prêt d'Union.
[Taal: ENG]
http://www.lendingclub.com/
http://www.pret-dunion.fr/


SHARING ECONOMY: AIRBNB
air bnb website
Deze site moeten we je wellicht niet meer voorstellen: je kan hier namelijk als het ware huizen ruilen. Particulieren verhuren hun huis of appartement wanneer zij zelf bijvoorbeeld voor korte of lange tijd afwezig zijn. Er is logies beschikbaar in 19.000 steden in 192 landen. Van de site bestaat een Franse en Nederlandse versie.
https://www.airbnb.fr/
https://www.airbnb.nl/
https://www.airbnb.com


SHARING ECONOMY: SHAREYOURMEAL
Wie voor 4 kookt, kan evengoed voor 6 koken en die 2 extra porties dan verkopen aan anderen, die dan zelf niet moeten koken. Dat is het principe van Share Your Meal, waarvan een Franse versie de naam Plat Du Chef meekreeg, en de Nederlandse versie Thuis Afgehaald. Die laatste kreeg de prijs voor de beste webdienst tijdens de THe NExt Web Startup Awards 2013 en er zijn al meer dan 73.000 gerechten "gedeeld".
http://www.shareyourmeal.net/
http://www.platduchef.fr/
http://www.thuisafgehaald.nl/


SHARING ECONOMY: SNAPGOODS
Dit is dan weer de Airbnb voor spullen: particulieren kunnen hier alle mogelijke voorwerpen ter verhuring aanbieden. Als thuisklusser heb je allerlei machines nodig bijvoorbeeld, maar je hebt die niet voortdurend nodig. Waarom zou je dan niet jouw boormachine of zaagmachine voor een week verhuren aan anderen - die zo de kosten bespaard worden om zo'n machine zelf te moeten kopen? Een gelijkaardige site is Zilok.
http://snapgoods.com/
http://www.zilok.com


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: BIERPASSIEWEEKEND
Voor de 14e keer is het zover: dan kan je de beste bieren gaan proeven in Antwerpen. België is niet voor niets het land van de bieren! 32 brouwerijen stellen er 200 bieren voor, op de Groenplaats via open tenten. We zeggen dus wel: proeven - met mate. En liefst ook met het openbaar vervoer gaan, want na al dat geproef bestuur je best geen auto meer!
[Taal: NL]
http://www.bierpassieweekend.be/
http://www.beerpassion.com


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS:PREMIUM SMS
Dit is iets wat wij zelf al lang gezocht hebben: een verklarende lijst van alle premium sms-nummers, die je dus extra kosten om een sms naar te sturen of te ontvangen. Bij elk van de nummers staat ook het volledige "gewone" telefoonnummer waarnaar ze verwijzen, en contactinformatie waar je terecht kan voor klachten of hulp. (PDF bestand)
[Taal: NL]
http://support.nl.belgacom.be/euf/assets/pdf/third-party-services.pdf


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: GENT 1913 VIRTUEEL
screen print Gent virtueel
Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Gent de Wereldtentoonstelling gehouden werd. Een verjaardag die verschillende universitaire en stedelijke diensten aangrijpen om allerlei activiteiten aan op te hangen niet alleen ludiek, maar vooral onderzoek, digitaliseringsprojecten, publicaties en publieksactiviteiten.
Laat je door die zware worden niet afschrikken: de website bevat echt veel leuk materiaal. Zo bijvoorbeeld de tijdlijn, met artikels en foto's in chronologische volgorde. Het schetst een heel mooi beeld van toen. Mooi van vormgeving, en een schat aan informatie.
[Taal: NL]
http://www.gent1913virtueel.be/tijdlijn


VRIJDAG MULTIMEDIA: EVELIEN LOHBECK
screenshot Liehbeck site
Via Stumble Upon kwam ik op deze pagina - en als er één ontwerper is die verdient om ergens aan de slag te kunnen, dan is dat wel deze Evelien. Het ontwerp, de menu van haar pagina zijn erg knap gemaakt, in een origineel speels ontwerp. Om te ontdekken, en te proeven!
[Taal: ENG]
http://www.evelienlohbeck.com


VRIJDAG MULTIMEDIA: CLASSETOURISTE.BE
Een reissite van twee mensen, die de hele wereld doorkruisen en prachtige reisfoto's op hun blog zetten. Het bijzondere aan het blog is dat het gebruikt werd om de kracht van iOS 7 te demonstreren tijdens de WWDC keynote van Apple!
[Taal: ENG]
http://www.classetouriste.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: FROGGER
Een van de oudste computergames, Frogger, kan je nu ook gewoon online spelen. Het is een zwartgallig enzelfs een eerder wreed game: een kikker moet een drukke weg oversteken. En eindigt maar al te vaak als een platte vijg. Het is jouw taak dat te voorkomen, en je kikker veilig aan de andere kant van de straat te krijgen!
[Taal: ENG]
http://www.mostaddicting.com/Frogger.htmlBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/


- Facetune: de mobiele versie van Photoshop, zonder de ingewikkelde handleiding
http://www.belgiancowboys.be/mobile/facetune-de-mobiele-versie-van-photoshop-zonder-de-ingewikkelde-handleiding/
- Elke Twitteraar krijgt vanaf nu gratis toegang tot Twitter Analytics
http://www.belgiancowboys.be/social/elke-twitteraar-krijgt-vanaf-nu-gratis-toegang-tot-twitter-analytics/*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Oud-collega: 'Steve Jobs had nooit aan PRISM meegewerkt'
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3458386/2013/06/13/Oud-collega-Steve-Jobs-had-nooit-aan-PRISM-meegewerkt.dhtml
- FBI-directeur: 'Speciale rechtbank keurde PRISM goed'
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3458334/2013/06/13/FBI-directeur-Speciale-rechtbank-keurde-PRISM-goed.dhtml
 
 
 *** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/


 - Als je een opstartdisk nodig hebt
http://www.fantv.nl/digitaal/software/11385-als-je-een-opstartdisk-nodig-hebt
- Altijd up to date met DRIVERfighter
http://www.fantv.nl/digitaal/software/20495-altijd-up-to-date-met-driverfighter
 
 

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Eén afstandsbediening voor al je apparaten 
http://www.elektrozine.be/ez/article/7358/E%E9n-afstandsbediening-voor-al-je-apparaten.html
- Medinose: weg met allergieën!
http://www.elektrozine.be/ez/article/7356/Medinose-weg-met-allergie%EBn.html
 

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

 
- ContactOffice, het alternatief voor de Amerikaanse cloud
http://www.digimedia.be/News/nl/14598/contactoffice-het-alternatief-voor-de-amerikaanse-cloud.html
- 4 lezers op 10 hebben een digitaal boek in 2012
http://www.digimedia.be/News/nl/14597/4-lezers-op-10-hebben-een-digitaal-boek-in-2012.html

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Gebruik WinDirStat om grote bestanden te wissen
http://computertaal.info/2013/06/13/gebruik-windirstat-om-grote-bestanden-te-wissen/
- Tip: Ctrl + Shift + V: kopieer tekst zonder opmaak
http://computertaal.info/2013/06/13/tip-ctrl-shift-v-kopieer-tekst-zonder-opmaak/

 

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Franse three strikes-wetgeving leidt tot eerste afsluiting
http://tweakers.net/nieuws/89686/franse-three-strikes-wetgeving-leidt-tot-eerste-afsluiting.html
- EU: automatisch alarmsysteem auto's is vanaf 2015 verplicht
http://tweakers.net/nieuws/89680/eu-automatisch-alarmsysteem-autos-is-vanaf-2015-verplicht.html

*** DATANEWS
http://www.datanews.be


-Telenet start met digitale tv zonder digibox
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/telenet-start-met-digitale-tv-zonder-digibox/article-4000326994051.htm
- Saudi-Arabië verbiedt berichtendienst Viber
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/saudi-arabie-verbiedt-berichtendienst-viber/article-4000327387175.htm


*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/


- HTC One Mini deze zomer?
http://www.themobilerevolution.be/2013/06/htc-one-mini-deze-zomer/
- ZAGG Invisible Shield: waar voor je geld of niet?
http://www.themobilerevolution.be/2013/06/zagg-invisible-schield-waar-voor-je-geld-of-niet/ 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


 
WERKEN MET EEN EMAIL HANDTEKENING 1: WAAROM
Vroeger schreef je een brief. Jouw handschrift gaf toen je persoonlijkheid weer. VLoeiend of haaks, rond of spits - het gaf een beeld van wie je bent. Tegenwoordig schrijven we mails. Je tekst zelf kan misschien een beeld geven van wie je bent, maar echt sterk is dat beeld niet. Een digitale handtekening kan het hele verschil maken.
En dan bedoelen we niet gewoon een vermelding van je adres, telefoonnummer en je LinkedIn gegevens maar iets waarmee je echt je persoonlijkheid kan weergeven.
In de volgende reeks enkele tips.
Om te beginnen: 5 redenen waarom je zou werken met een email handtekening of, voor mensen met een Engelstalig mailprogramma, Email Signature.
- Het toont dat je open staat voor communicatie
- Met een goed uitgewerkte handtekening toon je je professionalisme aan in je mail.
- Met een handtekening kan je je bedrijf, website of blog promoten, maar ook een boek of een goed doel.
- Een handtekening met relevante informatie is als het ware je biografie in het kort
- Een handtekening is ook een visitekaartje voor de sociale netwerken.
http://www.makeuseof.com/tag/you-too-can-benefit-from-the-power-of-email-signatures/


WERKEN MET EEN EMAIL HANDTEKENING 2: DE GRONDBEGINSELEN
Gisteren kon je lezen dat een e-mail handtekening alvast één ding duidelijk wil maken: dat je belang hecht aan de manier waarop je communiceert. Nu kan je zo'n handtekening uitgebreid maken, of gewoon zakelijk. Sommigen zetten er een quote in, anderen enkel hun contactgegevens.
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan puur zakelijk, met contactgegevens. Maar dat past bij mijn persoonlijkheid, en wellicht wil jij wat meer extroverter zijn in je handtekening.
Wat zijn de simpele dingen die je in je handtekening kan zetten?
- Je voornaam en familienaam (je ondertekent je mails meestal enkel met je voornaam)
- Je contact informatie
- Het adres van je persoonlijke of professioneel blog/website
- Je zakelijk adres
- Eventueel ook een link naar je profiel(en) op sociale netweren - maar alleen als je daar echt actief bent.
http://www.makeuseof.com/tag/you-too-can-benefit-from-the-power-of-email-signatures/


WERKEN MET EEN EMAIL HANDTEKENING 3: TEKST OF AFBEELDINGEN?
Nu je weet wàt je in je handtekening gaat zetten, blijft de vraag: in welke vorm? Je kan namelijk met afbeeldingen werken, maar dan riskeer je dat de bestemmeling die niet gaan zien. Heel wat mailprogramma's verhinderen namelijk, om veiligheidsredenen, dat afbeeldingen getoond worden, tenzij jij daar expliciet toestemming voor geeft en/of de afzender op een lijst zet met vertrouwde afzenders.
tip handtekening mail
Maar ook zonder afbeeldingen kan je een visueel leuke handtekening maken. De tijd dat men uit veiligheidsoverwegingen mails enkel als platte tekst weergaf, zonder opmaak, is voorbij en de meeste mails die in html opgemaakt zijn, worden ook in html weergegeven. Maak daarvan gebruik: speel met spaties tussenletters, kleuren, lettertypes. In het artikel van Make Use Of waarop deze reeks gebaseerd is, worden enkele voorbeelden gegeven van zulke "spielerei".
http://www.makeuseof.com/tag/you-too-can-benefit-from-the-power-of-email-signatures/


WERKEN MET EEN EMAIL HANDTEKENING 4: OUTLOOK
Om een handtekening voor Outlook te maken, zal je in het gewone overzicht (Start / Verzenden/ontvangen / Map / Beeld) bij mail geen optie vinden. Je moet gewoon via Start / Nieuw /Mail doen alsof je een nieuwe mail wil schrijven, en dan pas heb je toegang tot deze optie: die staat bij het tablaad als 'Handtekening" vermeld. Klik op het uitklappijltje om een handtekening aan te maken. Tik in hetvak onderaan de tekst, en kies eventueel lettertype enz. Wij geven alvast het advies om je handtekening af te scheiden van je mail, door bijvoorbeeld een regel
=============================================
in te voegen.
Sla de handtekening op en geef hem een naam, zoals "Jan Jansen gegevens werk", want je kan verschillende handtekeningen aanmaken - Jan Jansen werk, Jan Jansen privé, of Jan Jansen voetbalclub bijvoorbeeld.
Schrijf je nadien een mail, dan kan je heel gemakkelijk uit een van die handtekeningenkiezen.
Je zal wellicht ook opmerken dat er in het venster "Handtekeningen en e-mailpapier" ook een tabblaadje is voor "Persoonlijk e-mailpapier". Dat is voer voor een andere artikelenreeks!


WERKEN MET EEN EMAIL HANDTEKENING 5: GMAIL
tip email handtekening sociale netwerken
                    logo
In Gmail bestaat er een rich text signature editor, waarmee je handtekeningen kan aanmaken in HTML. Bovendien kan je, wanneer je verschillende "from" adressen beheert in Gmail, een verschillende handtekening aanmaken  voor elk van deze accounts in het tabblaadje General van je instellingen. Maar je kan ook verschillende handtekeningen aanmaken voor dezelfde account.
Meer hulp hierover vind je bij Gmail zelf (1)
Nog een handige tip, die je trouwens ook in Outlook gebruiken kan: gebruik de logo's  van Facebook, twitter, Google+, LinkedIn om naar je resp. accounts bij deze netwerken te verwijzen. Ga daarvoor op zoek naar een transparante afbeelding van die netwerken, niet te groot (16p x 16p bijvoorbeeld). Het is wel belangrijk dat zij transparant zijn. Voeg die een voor een in je handtekening in, en leg er een link op naar je account bij Twitter en co.
http://www.makeuseof.com/tag/you-too-can-benefit-from-the-power-of-email-signatures/ 
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

TWITTER TOOLS: QWITTER
Ook deze week zetten wij onze reeks met tools voor Twitter verder. De meeste van deze tools zijn webgebaseerd, niet iets dat je moet downloaden. Handig dus om even uit te testen - maar vergeet nadien, wanneer je beslist om toch geen gebruik te maken van de dienst, om de koppeling van je Twitter-account met die diensten terug te verbreken!
Vandaag: Qwitter. Normaal gezien biedt Twitter je de optie om een melding te ontvangen wanneer je een nieuwe volger hebt, maar niet wanneer iemand stopt jou te volgen. Qwitter zorgt daar wel voor, zodat je ook te weten komt wanneer je invloed aan het tanen is. Gaan de mensen je in hoog tempo ontvolgen, dan moet je je vragen stellen over de inhoud van je tweets, de frequentie (te vaak, of juist niet vaak genoeg?), enz.
http://useqwitter.com/
http://www.journaldunet.com/ebusiness/le-net/optimiser-son-compte-twitter/surveiller-popularite-qwitter.shtml


TWITTER TOOLS: RETWEETLAB
Logo retweetlab
Deze tool leert je om de beste manier te vinden om te twitteren, door bijvoorbeeld de beste uren van de dag te adviseren om te tweeten. Maar hij geeft ook de kenmerken weer van de tweets die het meest gedeeld werden. Bevatten die al dan niet en hashtag? Een link? Een citaat? Zijn ze positief of negatief? Enz. Een erg leerrijke tool!
[Taal: ENG]
http://retweetlab.com/
http://www.journaldunet.com/ebusiness/le-net/optimiser-son-compte-twitter/twitter-avec-precision-retweetlab.shtml


HORORUIN: BACKUPS MAKEN
Windows - 2,3 MB - freeware
Een gratis desktop programma dat handig is voor wanneer je op een netwerk computer werkt, en graag backups aken van bepaalde folders. Om dat manueel te doen, dat kan wat werk zijn, maar deze  tool doet het voor jou automatisch. Bij Make Use Of vind je een uitleg over hoe je met de tool werken moet.
http://www.makeuseof.com/dir/horodruin-monitor-folders-for-changes/
http://stefanobordoni.interfree.it/Stefano/horodruin.htm


UNLOCK YOUR BRAIN: JE HERSENCELLEN TRAINEN
Android 2.2 en hoger - 12 MB - freeware
Je hersenen moet je, net als je spieren, trainen. Maar trainen vergt tijd, en net zoals het moeilijk is om tijd uit te trekken voor de fitness, ga je niet gemakkelijk tijd vrij maken om aan "denksport" te doen.
Deze app helpt: hij laat je gewoon, telkens je je telefoon activeert, even een simpele oefening maken. En hoe beter je de opdrachten kan oplossen, hoe moeilijker de opgaven worden!
http://www.makeuseof.com/dir/unlock-your-brain-improve-mental-abilities/
https://play.google.com/store/apps/details?id=co.unlockyourbrain


SPELLETJES OM AF TE VALLEN: UFC TRAINER
Xbox 360
Meestal zal je, wanneer je het woord "gamer" hoort, een beeld voor ogen roepen van iemand die achter de computer zit of liever hangt, want je dicht die persoon niet echt veel activiteiten toe. Dat was misschien in het verleden zo, maar nu, wanneer games hoe langer hoe meer bediend worden door allerlei bewegingen in plaats van controlepads, is dat niet meer het geval. En dus is de spelconsole stilaan uitgegroeid tot het ideale instrument om iets te doen aan je lijn.  Make Use Of zette enkele spelletjes op rij die je helpen bij je goede voornemens.
Zo is er UFC Trainer. Dat game is nu ook beschikbaar in een versie waarbij je met de Kinect werkt, en dus lijfelijk in het game aanwezig bent. Het spel bevat verschillende workouts, en zij zetten je goed aan het werk. Let wel op, deze game leertje geen zelfverdediging, daarvoor heb je nog altijd een echte instructeur nodig. Maar je leert wel de goede technieken.
http://www.youtube.com/watch?v=n6zwXq6UNxs
http://xbox.about.com/od/Kinect-Game-Reviews/fr/Ufc-Personal-Trainer-Review-X360-Kinect.htm


SPELLETJES OM AF TE VALLEN: DANCE CENTRAL
Xbox 360
Spelletjes waarbij je kan dansen op muziek, zijn niet alleen leuk tijdens een feestje, maar ze kunnen je ook op een plezante manier aan het zweten zetten, om je overbodige calorieën kwijt te raken. In Dance Central zit trouwens ook een speciale fitness modus.
http://marketplace.xbox.com/en-US/Product/Dance-Central-3/66acd000-77fe-1000-9115-d802373307d9


SPELLETJES OM AF TE VALLEN: WII FIT
Nintendo heeft echt wel het meest fitte fitness toestel ooit gemaakt met zijn Wii fit. Dat is een accessoire dat de druk van je voet meet, en samenwerkt met de Wii Remote. Echt allerlei oefeningen doe je ermee, en je wordt er mooi fit van!
Het verschil met de Kinect is dat die jou in het game zet, en jouw oefeningen weergeeft, wat je bij de Wii niet hebt.
http://ms2.nintendo-europe.com/wiifit/esES/


SPELLETJES OM AF TE VALLEN: EA SPORTS ACTIVE
Xbox 360, PS3,Wii
Waar de vorige drie games vooral fitness combineren met fun, is dit "the real stuff",  een serieuze workout. Voor dit game kan je natuurlijk de Xbox 360 gebruiken, maar voor andere speltoestellen zijn er sensoren voor arm en been die je bewegingen meten.
http://www.ea.com/ea-sports-active-2


VRIJDAG MOBIELE DAG: FOXIT MOBILE PDF
screenprint foxit mobile
Android - 4,8 MB - freeware
Een Engelstalige app, waarmee je, net als bij grote broer voor Windows computers, PDF bestanden snel kan openen met een alternatief voor Acrobat Reader.
http://www.foxitsoftware.com/


VRIJDAG MOBIELE DAG: WEBROOTSECUREANYWHERE
Android OS - 4,3 MB- freeware
Deze gratis app beschermt je smartphone tegen virussen en synchroniseert belangrijke data zoals muziek en foto's met de cloud. De nadruk van deze tool ligt bij SecureSync, een beveiligde synchronisatie tussen smartphones onderling of smartphone en pc. De tool bevat ook Magic Briefcase, die je paswoorden onthoudt.
http://www.chip.de/downloads/Webroot-SecureAnywhere-Complete-Android-App_54909088.html
http://www.webroot.com/En_US/index.html

 

 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Stel nooit uit tot morgen wat je overmorgen doen kan.
-Mark Twain-