Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 
11/4/2013 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 17
Nummer 795  van 6/4/2013Gegroet lezer,

Als het goed is, dan hebt u deze week de nieuwsbrief zonder problemen ontvangen en is de verzending goed verlopen. De oorzaak van de problemen die ons de voorbije weken parten speelden, lijken gevonden te zijn, en opgelost. Zodat u weer terug netjes de nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen hebt.

Deze week een mooi artikel van redacteur Paul over de nieuwe toestellen die Philips voorgesteld heeft. Als er iemand is die iets kent van geluid, dan is hij het wel. Verder gaat het deze week enkele malen over de virtuele munt Bitcoin, die zo'n gevaarlijk hoge vlucht maakt dat men begint te vrezend dat het systeem als een zeepbel uiteen zal spatten. Ook hackers en zombie computers komen aan de beurt, en gelukkig ook heel veel postieve dingen, nieuwe evoluties die aangekondigd worden, en waarnaar je kan uitzien of ze meteen al kan testen.

Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 

 
Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.ZAL IE11 WEBGL ONDERSTEUNEN?
Uitgelekte informatie over nieuwe 'blue' versie wijst er in elk geval op...

Het kan verkeren, zei Bredero. "Blue" of blauw was een kleur die Microsoft niet echt goed stond. De reden? Het befaamde "blue screen of death", dat je te zien kreeg wanneer je Windows computer een of andere crash doormaakte, en een vreemde boodschap uitspuwde. Een tijd die gelukkig lang vergeten is door de meeste Windows-gebruiker, omdat het OS ondertussen sterk geëvolueerd is, en veel stabieler geworden is. Dat de volgende versie van het Windows OS dan ook "blue" genoemd wordt als werktitel, is misschien dan ook een stiekeme referentie naar het vertrouwen dat de ingenieurs van Microsoft hebben in de stabiliteit van het nieuwe OS...

Hoe het ook zij, de informatie die over 'Windows Blue' uitgelekt is, licht ook een tip van de sluier over de nieuwe versie van de IE browser, versie 11. En die zal, tot vreugde van menigeen, ondersteuning bieden voor WebGL. Dat is een open standaard, die het weergeven van afbeeldingen in 3D mogelijk maakt. Mozilla en vooral Chrome staan bekend voor de mooie demo's van wat deze webtechnologie kan. Microsoft van zijn kant had de WebGL-boot afgehouden, omdat het een beveiligingsrisico zou inhouden. Wellicht zijn ondertussen deze problemen aangepakt, en zou de volgende versie van de IE browser WebGL ondersteunen.

Meer over WebGL bij CNet en bij WebProNews.
http://news.cnet.com/8301-1023_3-57576954-93/change-of-heart-ie11-might-speed-web-graphics-with-webgl/
http://www.webpronews.com/is-native-webgl-support-coming-to-internet-explorer-11-2013-03


MILJOENEN OF HONDERDEN BELGISCHE COMPUTERS INGEZET BIJ CYBERAANVAL?
Website met Eternal Moonwalk zou een rol gespeeld hebben...

Een bericht dit weekend dat toch wel tot nadenken aanzet - en vraagtekens oproept. Het bericht is te vinden in De Standaard (achter een betaalmuurtje), maar werd ook verkort overgenomen door DataNews onder de titel "Cyberoorlog met een miljoen Belgische pc's". Kort samengevat zouden, volgens beveiligingsbedrijf Panda (De Standaard heeft het over Symantec), meer dan een miljoen computers in België besmet zijn met malware en ingezet zijn bij een cyberoorlog die tussen Noord- en Zuid-Korea. Dat van de "een miljoen" pc's in de titel, er slechts "enkele hondertallen" overschieten in de laatste alinea van het artikel bij DataNews is wellicht te wijten aan het feit dat een journalist een artikel schrijft, maar dat de eindredacteur de titel kiest. En hoe meer spectaculair, hoe liever natuurlijk.

Volgens De Standaard zou de cyberoorlog uit 2009 dateren. En zouden de Belgische pc's besmet geraakt zijn bij een bezoek aan de populaire "Eternal Moonwalk" website, door het agentschap Mortierbrigade bedacht als eerbetoon aan de zopas overleden Michael Jackson, en gehost op de servers van Hostbasket. Volgens De Standaard zouden andere sites, die ook door Hostbasket gelogeerd werden, malware via een gat in de Flash software op de computers van de bezoekers geplaatst hebben. (2 - betaalmuur)

Dat zo exact bepaald kan worden dat de Belgische computers die eventueel ongewild meegeholpen zouden hebben aan de cyberaanval uit 2009, die besmetting opgelopen hadden tijdens hun bezoek aan de Eternal Moonwalk site, mag verwonderen. De betrokken bedrijven in de hele zaak lijken volgens een vervolgartikel bij De Standaard (3 - betaalmuur) volkomen uit de lucht te vallen. De VRT-woordvoerder weet niets van een onderzoek dat ingesteld zou zijn, bij Hostbasket stelt men dat eventuele malware niet van de servers afkomstig kan zijn, en bij Mortierbrigade wou men geen commentaar geven, zo nog het artikel.

Als u het ons vraagt een eigenaardig bericht. Waarom iets oprakelen uit 2009? Heeft het iets te maken met de échte oorlog die zich de laatste maanden afspeelt tussen Noord- en Zuid-Korea (en die zich gelukkig momenteel tot een woordenoorlog beperkt)? Wij zijn alvast benieuwd of de betrokkenen deze toch wel negatieve berichten over hun bedrijf zomaar over hun kant laten gaan...
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/cyberoorlog-met-een-miljoen-belgische-pc-s/article-4000271165938.htm#reviews
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130329_00523713
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130329_00523718&s=1


GOOGLE KRIJGT PATENT VOOR VERLENGING BATTERIJDUUR
Procedé zou scherm instellingen automatisch aanpassen naargelang nodig

Hoe goed onze smartphones ook geworden zijn, één ding is er nog altijd niet verbeterd: wanneer je het toestel een beetje intensief gebruikt, dan kom je de dag niet door met één batterijlading.

Google wil dat nu veranderen - dat is althans wat je kan afleiden uit een patent dat deze week toegekend werd aan de zoekgigant. Hoe Google het wil aanpakken? Wel, simpel. Wat heel veel computerkracht opslokt, dat is het scherm. Daarom wil de technologie aan de instellingen van het scherm sleutelen, wanneer de batterij begint te slinken. Zo zouden animaties uitgeschakeld worden tijdens het navigeren, maar ook zou de resolutie van het scherm verminderd worden, en enkel bepaalde kleuren (zwart en rood) weergeven.

Om echt de batterijduur te verlengen, is dit wel een drastische oplossing. Maar voor noodsituaties zou je dit wel de laatste druppels energie uit de batterij kunnen persen, om juist dat ene belangrijke telefoongesprek nog te kunnen maken...
http://www.google.com/patents/US8407502


CRISIS IN CYPRUS MAAKTE BITCOIN WEER WAT MEER POPULAIR
Koers gestegen van 78$ tot 90$. Maar is het betrouwbaar?

Jij en ik zouden wellicht nooit overgaan tot het gebruik van Bitcoins, de virtuele munt die zo'n furore maakt de laatste tijd. Wellicht omdat de meeste mensen zich afvragen wat er tegenover staat - bij een nationale munt immers (of een munt zoals de euro) is de geldwaarde van een biljet of munt nog altijd een weerspiegeling van goud dat ergens in een kluis van een bank moet liggen. Waar zit die tegenwaarde bij de Bitcoin, zullen velen zich afvragen?

Bovendien worden Bitcoins tot nu toe vooral gebruikt voor betalingen die eigenlijk het daglicht niet kunnen zien, illegale drugs, gokgeld, piraterij, enz. De laatste tijd kreeg Bitcoins wel wat meer legitimiteit, maar het gebruik bleef toch beperkt tot de echte geeks.

Het is pas bij het instorten van het bankenstelsel in Cyprus dat gebleken is hoe populair de Bitcoin ondertussen geworden is als alternatief voor de andere munten. De koers is ondertussen van 78 dollar naar rond de 90 gestegen. En meer legitieme diensten zoals Reddit en Expensify accepteren Bitcoins, als alternatief voor de dure commissies bij de betaaldiensten van Paypal.

Wij zien het jou nog niet meteen doen, iets aankopen met Bitcoins. En eerlijk gezegd vinden we het meer een munt voor een "alternatieve" economie, die nood heef aan betaalverkeer dat niet traceerbaar is...

Bij Bloomberg en TechCrunch vind je een mooie samenvatting van ontstaan, opkomst en gebruik van deze virtuele munt.
http://techcrunch.com/2013/03/28/bitcoin-how-an-unregulated-decentralized-virtual-currency-just-became-a-billion-dollar-market/
http://www.businessweek.com/articles/2013-03-28/bitcoin-may-be-the-global-economys-last-safe-haven


DAVE WINER MAAKT NIEUWE NOTEPAD VOOR DE BROWSER...
... en Biz Stone werkt aan Jelly

Wanneer twee iconen van de internetwereld aankondigen dat zij aan een startup werken, dan is het waard om daar even stil bij te staan. Wat we met deze dus doen.

Om te beginnen is er Dave Winer. Zijn naam zal de niet-geek wellicht minder zeggen dan die van Mark Zuckerberg, maar in zijn artikel bij GigaOm noemt journalist Mathew Ingram hem "de vader van RSS en een blogging pionier". Winer heeft nu een nieuw bedrijf opgestart, Small Picture, en daarvan een eerste product uitgebracht, Little Outliner.

Dat zou een soort van notepad of notitieblok zijn, die in een venster van de browser draait, zodat je geen extra software moet installeren. Je kan daarin tekst opslagen en notities, maar die ook in een structuur gieten. Je kan het gebruiken om te bloggen, en integreren in blogging platforms zoals WordPress. Bovendien werkt de tool met OPML, zodat je gemakkelijk teksten en links kan importer en exporteren. In het artikel bij GigaOm een gesprek met Dave Winer (1). (2)

De andere tech-icoon waarvan we iets nieuw mogen verwachten, is Biz Stone. Je weet wel, de man die Twitter bedacht had. Die is dan weer bezig aan een nieuwe startup, Jelly. Daar is het product waaraan gewerkt wordt wat vager. Jelly betekent eigenlijk kwal - niet als scheldwoord bedoeld, maar als verzamelnaam voor de verrassend hogere vorm van leven die in deze doorzichtige en sierlijke waterdieren huist. Het opvallende aan kwallen is dat zij meer in een "wij" vorm denken, dan in een "ik" vorm. Jelly zou een nieuw mobiel platform moeten worden, maar meer is nog niet bekend. Tenzij dat het, zoals Stone zelf aankondigt (3) "nog niet direct klaar zal zijn".

Toch leuk dat de informatica blijft gonzen van activiteit, en ons telkens nieuwe dinngen brengt...
http://gigaom.com/2013/03/28/watch-out-internet-dave-winer-is-back-in-the-business-of-making-blogging-tools/
http://threads2.scripting.com/2013/march/myNewCompanyAndOurFirstProduct
http://jellyhq.com/


ITUNES URL'S LIJKEN KRACHT TE VERLIEZEN IN GOOGLE SEARCH
Maar is dat eigenlijk niet verdiend?

Een klein bericht bij TechCrunch zette ons aan het herkauwen van een oud zeer, dat al een tijdje op onze maag ligt bij de Netties-redactie. Eerst de feiten: het blijkt dat, wanneer je in Google de zoekopdracht geeft om te zoeken naar een app met de ituens url, dus in de syntax "Whatsapp iTunes", je niet meteen de iTunes link krijgt. Geen groot drama, je zal de app wel vinden.

Maar wist je dat er een tijd was dat zo'n zoekactie enkel een resultaat gaf met een link die begon met "itunes://" - met andere woorden: dat Apple een tijd lang geprobeerd heeft om die "itunes://" als protocol te laten erkennen? Dat vonden wij altijd een gevaarlijke toestand. Het betekende immers dat weblinks niet meer een "uniform resource locator" of URL zouden zijn, maar een link die enkel in iTunes geopend kon worden. Ter vergelijking: bij de fttp:// adressering kan je zelf kiezen of je dit adres opent met je favoriete FTP-client of je browser, en het adres werkt bij alle mogelijke FTP-clients.

Maar bij de itunes:// adressering, zou je voor altijd afhangen van iTunes. En je zou deze link nooit kunnen openen in een ander programma. Een gevaarlijke trend, zo meenden wij altijd.

Het stoorde ons dan ook dat vele websites plots url's naar podcasts enkel maar vermeldden als een link naar de iTunes software, terwijl er honderden andere podcast programma's bestaan die minstens even goed, of zelfs beter zijn dan iTunes. Alleen: die werken met de XML of RSS link, die universeel is, en in elk programma geopend kan worden.

Nog erger vonden wij het toen iTunes met zijn iTunesU begon - cursussen voor studenten, die je via iTunes kon downloaden. Ook hier weer: het werden bestanden die enkel in iTUnes geopend konden worden, wat de gebruiker verplichtte tot het gebruik van die software, en waardoor het systeem van de universele webadressen gebroken werd.

Sindsdien is de situatie wat verbeterd. Wanneer je nu een programma opzoekt dat voor iOS werkt, dan word je naar een website gevoerd, met een gewone URL. Pas wanneer je het programma wil gaan downloaden dan krijg je de iTunes link, die de iTunes software op jouw computer gaat openen. En dat, lezers, is een gezonde, normale toestand, die wij goedkeuren.

Het feit dat Google de iTunes links niet meteen meer bovenaan zet bij een zoekopdracht, lijkt ons dan ook niet verkeerd. Meer bij TechCrunch
http://techcrunch.com/2013/04/02/itunes-urls-appear-to-be-losing-rank-in-google-search/

P.S. Voor alle duidelijkheid: dit heeft niets te maken met kritiek op iTunes op zich, wel met het doorbreken van het universele systeem om te verwijzen naar sites op het web.


AMERIKAANSE FTC PROBEERT IETS TE DOEN AAN ROBOT-OPROEPEN
Hopelijk technologie die ook naar Europa kan overwaaien?

Waar vroeger telefoongesprekken van en naar het buitenland, en telefoongesprekken tout court duur waren, is dat niet meer het geval, dankzij Skype en internet-telefonie. Dat is de reden waarom je ook zo vaak opgebeld wordt en dan "nummer onbekend" ziet staan, waarna de persoon aan de andere kant even moet nadenken wie jij bent. Dat komt omdat die persoon meestal in een grote centrale zit (of zelfs werkt van thuis uit) en via het internet belt. Een automatisch systeem draait de nummers, en in plaats van bij elk gedraaid individueel nummer te moeten wachten tot er opgenomen wordt, zorgt het systeem dat, zodra er antwoord is bij een van die nummers, dat doorverbonden wordt met iemand van het call center. En dat is de reden waarom je zo vaak gestoord wordt, met allerlei verkooppraatjes.

In de VS gaat het nog wat verder, en zitten aan de andere kant soms zelfs geen mensen meer, maar is het hele systeem automatisch, en wordt gewoon een bandje afgedraaid dat reclame draait, of iets probeert te verkopen.

Omdat dit erg lastig is voor de gebruiker, en veel van die automatische belbedrijven niet het fatsoen hebben om zich aan de "do not call" (onze Robinson-lijsten) te houden, heeft de Amerikaanse overheid een beloning uitgeschreven voor wie met een goed werkend systeem zou komen om zulke robot-gesprekken te blokkeren. Twee winnaars werden deze week bekroond. Wie dat waren, en welk systeem zij gebruikten, lees je bij Ars Technica.

Het is in elk geval hoopgevend te weten dat er aan systemen gewerkt wordt om zulke storende telefoontjes te ontkomen...
http://arstechnica.com/information-technology/2013/04/no-more-robocalls-new-tech-automatically-hangs-up-on-robots/


OUTLOOK.COM KALENDER ONDERDEEL KRIJGT EEN METRO-LOOK
Alle Hotmail-gebruikers kunnen ervan genieten

Onlangs heeft Microsoft zijn webmail dienst Hotmail omgevormd tot Outlook.com. Een slimme zet, want zo wordt meer samenhang duidelijk tussen de verschillende webdiensten van Microsoft, en wordt het gemakkelijker om de webmail te integreren in de Office-365 diensten.

Het is wellicht vanuit die optiek dat Microsoft eraan werkt om zijn webdiensten van hetzelfde Metro-achtige uiterlijk van Windows 8 te voorzien. Deze keer is het de beurt aan het kalender gedeelte van Outlook.com; de update zal deze week wereldwijd beschikbaar zijn. Je kan de kalender oproepen door naast de uitklappijl te klikken naast het Outlook logo links bovenaan. Daar vind je dan je contactpersonen (wat nu People heet), Kalender en Skydrive opties.

Met de tegels in de kalender wordt het gemakkelijker een overzicht te krijgen; met een simpele klik voeg je een evenement toe of wijzig je het, voeg je taken to.

Het voordeel van het online bewaren van je kalender, is dat je hem overal kan oproepen. Ook op je smartphone en tablet. Hiermee is microsoft een mooi alternatief aan het uitwerken voor de vele producten die Google aanbiedt. En eerlijk gezegd is het uiterlijk van de Microsoft-producten toch te verkiezen boven dat van vele Google-alternatieven...

Bij Microsoft zelf kan je lezen over de nieuwigheden in Calendar.
http://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2013/04/02/take-control-of-your-schedule-with-a-modern-calendar-experience-for-outlook-com.aspx
http://www.zdnet.com/microsofts-outlook-com-calendar-gets-metro-ized-7000013408/


GOOGLE WIL GOOGLE+ INLOG NAAR MEER SITES BRENGEN
Nieuw beroep: social login provider

In het vorige artikel las je over Microsoft, dat met zijn Outlook.com (voorheen Hotmail) en de bijhorende kalender een alternatief wil bieden voor Gmail en diens kalender. Dit artikel gaat dan weer over Google, dat op zijn beurt een alternatief wil bieden voor de alomtegenwoordige Facebook login.

Wat is namelijk het grote succes van Facebook? Dat je, wanneer je op Facebook ingelogd bent (en bij de meeste mensen is hun instelling zo dat ze altijd in Facebook ingelogd blijven), je meteen op elke site die met Facebook logins werkt, automatisch aangemeld bent. Dat heeft als grote voordeel dat je, om bijvoorbeeld een commentaar te geven op een nieuwsartikel, niet eerst een account bij die site moet aanmaken - Facebook geldt als universele login. Wat Facebook natuurlijk ook het voordeel oplevert dat het op de hoogte blijft van alle sites die je bezoekt...

En dat is wat Google nu ook wil doen: zijn Google+ dienst gebruiken als universele inlog. Het werkt daarvoor samen met twee bedrijven, Janrain en Gigya, die tot een nieuwe generatie dienstverleners behoren: "social login providers".

De voordelen van in te loggen met Google+ zijn tweeërlei. Zo zal een website kunnen nagaan of je een Android toestel hebben, en meteen de mobiele app van die site naar je toestel kunnen sturen. En anderzijds zal je meteen naar Google+ kunnen posten.

In een artikel bij GigaOm wordt hier een conclusie aan vastgeknoopt, waar wij ons wel achter kunnen scharen. Namelijk dat Google in zekere zin toegeeft dat zijn Google+ dienst als echt sociaal netwerk voor de massa mislukt is. Maar dat het wel kan dienen als de cement die alle diensten met elkaar verbindt.

In elk geval heb je nu toch de keuze: Facebook, Twitter of Google als universele log-in. Wat hierbij opvalt is dat Microsoft in dit rijtje volledig afwezig blijft...
http://gigaom.com/2013/04/02/google-expands-sign-in-tool-to-thousands-more-sites-will-anyone-care/
http://techcrunch.com/2013/04/02/janrain-and-gigya-to-bring-google-plus-sign-ins-to-more-sites/PHILIPS – TP Vision: Alles voor design
Voorjaar, vogels en paasklokken die een ei leggen, modehuizen die nieuwe collecties brengen, voorjaarskuis...  en misschien ook tijd voor een nieuw geluid of beeld. De elektronicabonzen showen dan ook met gepaste trots nieuwe producten. Vorige week was de beurt aan Philips.
Een nieuw geluid, een nieuwe lente, maar hoe zit het nu met dat nieuwe geluid?
Philips was een pionier op gebied van geluid, 80 jaar ervaring laat zich niet wegcijferen. In het verleden gaf deze elektronicareus al blijk van technische hoogstandjes en gedurfde ontwerpen om opgenomen of uitgezonden geluid zo getrouw mogelijk weer te geven. Vroeger gebeurde dat allemaal analoog. Design was er, maar het was bijkomstig. Het moest geluidstechnisch kloppen. Tachtig jaar geleden was dat een zeer grote uitdaging, kwaliteit liet soms veel te wensen over. Maar voortdurend waren er nieuwe ontwikkelingen. FM verdrong AM, Men voegde een tweede geluidskanaal bij en mono werd stereo enz.
Apparaten werden steeds beter. Philips kwam rond 1968 met zijn MFB luidsprekers (Motional FeedBack). Op de luidsprekers werd een bewegingsdetector bevestigd die de trillingen omzette in een elektronische signaal dat werd vergeleken met het ingangssignaal van de versterker en desnoods bijgestuurd. MFB-boxen waren echter relatief onbekend, ( 'echte' audiofielen vonden ze te klein- boxen moesten toen vrij groot zijn en indruk maken door hun gestalte, ook was de hoge kostprijs een probleem) die ‘maar in feite bevatten ze veel eigenschappen die hedendaagse geluidsinstallaties hebben: ondanks de kleinere afmetingen konden ze een groot geluidsvermogen voortbrengen, en het waren actieve boxen, dus met de versterker aan boord, en vooral, ze klonken zeer goed.
Momenteel wordt geluid digitaal opgeslagen en met digitale apparatuur hoorbaar gemaakt (enkel in de High End sector houd men krampachtig vast aan analoge apparaten). Geluidsapparatuur is daardoor veel efficiënter geworden, het rendement is gestegen en hoge vermogens vormen geen probleem. De luidsprekers vormen echter het kritisch punt.

De grootte is belangrijk
Vroeger werd er al duchtig geëxperimenteerd met conussen uit geperst papier, kevlar, titaan, aluminium tot zelfs geperste en gemalen keverschilden om de klank te verbeteren. Maar nu is er een bijkomend probleem: de afmetingen. Men wil geen reusachtige geluidsboxen meer in de huiskamers, en als het even kan moet het allemaal verplaatsbaar zijn. Wil je een respectabele geluidsdruk produceren, dan heb je echter grote luchtverplaatsing nodig, en dat lukt niet meer met kleine luidsprekertjes in je TV, Home Cinema of andere geluidsinstallaties. De oplossing? Een grotere subwoofer ergens onder een kast of in een verloren hoekje.
De wereld verandert, smaken ook. Vroeger stak men, indien mogelijk TV’s in grote wandkasten, al of niet voorzien van deurtjes. Nu is men trots op de flatscreen, die liefst zo groot mogelijk en prominent aanwezig is in de woonkamer. Het omgekeerde van wat er met luidsprekers gebeurt.

Design, design en nog eens design
Een vol, aangenaam en breed geluidsbeeld halen uit piepkleine speakertjes is verdomd moeilijk. Philips heeft massa’s ervaring in deze zaken, en zet bovendien de Golden Ears in. Golden Ears is een groep specialisten mensen die geluidsinstallaties beoordeeld, het beste meetinstrument is nog steeds het menselijk oor. Maar toch, we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat geluidskwaliteit net één trapje lager staat dan design. Ook bij Philips, en dat is jammer. Niet dat het geluid slecht is, integendeel. De geluidskwaliteit van Philips staat op het bovenste trapje van de ladder. Alleen heeft men een trapje toegevoegd, net iets hoger, en dat is design. Jammer? Ja ene neen, het oog wil ook wel wat.
Enkele voorbeelden zullen het wat duidelijker maken.  TP Vision brengt de nieuwe PFL4508-reeks smart TV’s van Philips op de markt. Deze toestellen staan op een minimalistische, mooi vormgegeven voet. Dergelijke toestellen hadden vroeger een zwaarder uitgevoerde voet, die de luidsprekertjes bevatte. Bij de zeer knappe voet van de nieuwe reeks is er geen plaats meer voor de speakertjes en zitten deze in de smart TV zelf. Mooi zo, maar de uitleg van Philips: "Door nieuwe en betere technieken kunnen we hetzelfde geluid krijgen uit de luidsprekertjes in het scherm zelf, daardoor konden we deze mooiere voet gebruiken."
Denk daar maar eens over na... het is mooi natuurlijk, maar er blijft de vraag: wat had deze 'nieuwe en betere techniek' kunnen doen met speakers in de voet? Het is natuurlijk mooi wat Philips doet. Hetzelfde effect met een mooier toestel Hier kan niemand tegen zijn, toch? Of wil je een beter geluid met een zeer mooi toestel met een ietwat plompere voet? Inderdaad,  design rules the world.

De soundbar
Maar het kan nog gekker: doordat flatscreens zo ‘flat’ zijn is er nu eenmaal weinig plaats voor speakertjes - design, weet je wel. Dus er wordt vaak een soundbar aan je TV toegevoegd. De Fidelio SoundBar Speaker van Philips bijvoorbeeld. Een prachtig toestel, door ingebouwde Bluetooth kun je geluid afspelen van je TV, maar ook van smartphone, tablet enz.
Om geluid en beeld uit dezelfde richting te laten komen plaats je de soundbar onder de smart TV. Het geluid is prachtig.... alleen jammer dat de soundbar voor de stijlvolle designvoet ligt. Tenzij je voor een wandbevestiging van je flatscreen kiest. (Dan is er geen voet...)

De Fidelio SoundBar Speaker kan surround-sound weergeven voor een echte 3D Home Cinema beleving. Je kan immer twee satelliet-speakers uit de soundbar pluggen en die achter je plaatsen. Deze speakers zijn niet echt groot, je vind er wel een plaatsje voor. Ze zijn batterij gevoed (tot 10 uur luisterplezier) en draadloos aangestuurd. Prachtig denk je dan, geen kabels meer. Ze klinken fantastisch. Iedere avond moet je ze wel losnemen en op hun plaats zetten, en niet vergeten: daarna moet je ze wel terug gaan opladen....anders heb je geen surround meer...

Ook design in de hoofdtelefoon
Design, het is alom tegenwoordig, zelfs in de specificaties. Wat denk je van de Philips Fidelio M1, een fantastisch klinkende en goedzittende hoofdtelefoon. In de specificaties lezen we:
Zuurstofvrije kabel met stofvoering zorgt voor hoge signaalkwaliteit.
Zuurstofvrij koper vinden we ook in High End transformatoren voor buizenversterkers. De kwaliteit zou beter zijn. Maar om dit te gebruiken in een hoofdtelefoon? Een apparaat is zo goed als zijn zwakste schakel, en die zwakste schakel is echt niet de aansluitkabel, ook al is hij uitgevoerd in design stofvoering.
Er is ook echt leer gebruikt in de beugel van hoofdtelefoon, volgens Philips is men naar Italië geweest om daar gaan te bestuderen hoe men leer moet stikken. Design, dat wel.... maar de uitstekende geluidskwaliteit van deze hoofdtelefoon is een groter pluspunt dan het feit dat het leer op zijn Italiaans gestikt is...

Design is niet alleen bij Philips het nieuwe modewoord, het geldt voor alle elektronica fabrikanten. Het is een manier om zich te onderscheiden van de anderen, en dat is niet verkeerd. Maar voor Philips willen we toch zeggen: zoveel ervaring, know how, kennis op audiogebied.... dàt is jullie voornaamste troef. Maar anderzijds - "Ze zijn zo mooi, mijnheer"

Wil je meer weten over de nieuwe Philips producten: Stap eens bij een Philips dealer binnen of neem eens een kijkje op onderstaande links.
[Paul Liekens]

http://www.philips.be/
http://www.philips.be/c/televisie/33089/cat/nl/#!/rangeBITCOIN BEDRIJF INSTAWALLET GEHACKT
Staat de zeepbel op het punt te barsten?

Eerder deze week hadden wij het over Bitcoin, een virtuele, ongrijpbare munt die toch als serieus betaalmiddel beschouwd wordt in sommige middens. Daarbij vermeldden wij dat de koers de laatste tijd opmerkelijk gestegen was. Inmiddels is die steile klim van de koers nog alleen maar verdergezet: van iets meer dan 100 dollar drie dagen geleden, bedroeg die gisteren $145 voor een bitcoin. Nu echter is die terug gezakt naar $117.

De reden? Een van de webdiensten die als beheerder van de bitcoins optreden, Instawallet, is gehackt. Bij zo'n dienst kan je een virtuele portefeuille opzetten, met daarin je bitoins zelf en de bijhorende data. Hackers zochten en vonden toegang tot die database, en daarom heeft Instawallet aangekondigd dat het zijn dienst stopzet voor onbepaalde tijd, tot het zeker is dat het een alternatieve architectuur kan bieden.

Bovendien is een andere Bitcoin dienst Mt. Gox, de grootste site voor het verhandelen van bitcoins, meer dan een uur uit de lucht geweest door een DDoS (distributed denial of service) aanval.

Het gebeuren laat uiteraard twijfelen aan de veiligheid van de virtuele munt. Maar anderzijds - is ons huidige bankstelsel wel zo veilig? Heb je daar meer grip op? De gebeurtenissen op Cyprus en zelfs in eigen land roepen toch ook de nodige twijfels op.

Meer over de evoluties van de laatste dagen bij Ars Technica, Venturebeat en natuurlijk alle nieuws bijeen gebracht door TechMeme.
http://www.techmeme.com/130403/p39#a130403p39
http://arstechnica.com/business/2013/04/in-wake-of-bitcoin-spike-mt-gox-under-ddos-instawallet-shuts-down/
http://venturebeat.com/2013/04/03/bitcoin-wallet-instawallet-hacked/


FIREFOX 20 MET NIEUWE DOWNLOAD MANAGER
Privé-surfen kan je nu ook beperken tot één venster

We blijven nog even in het browser-wereldje. Terwijl Mozilla dus zou samenwerken met Samsung aan een compleet nieuwe browser, wordt ondertussen toch lustig verder gewerkt aan wat nu bestaat, de Firefox browser. Daarvan wordt versie 20 aangekondigd. Wat heeft die te bieden?

Om te beginnen werd er een verbetering aangebracht aan "private browsing", een tool waarmee je iets meer privacy hebt bij het surfen, doordat niet bijgehouden wordt naar welke sites en pagina's je gaat (die gegevens verschijnen niet in je geschiedenis en in je Awesoms Screen snelkoppelingen. Velen noemen trouwens deze modus de "porn modus"...

Firefox heeft deze tool al veel langer, maar tot nu moest je eerst een apart venster openen, en daar de tool activeren. Nu kan je gewoon de tool activeren zonder je browser te moeten sluiten, of iets te wijzigen aan je huidige surfsessie.

Wat ook heel interessant is, is dat je voortaan plug-ins apart kan afsluiten, wat ook betekent dat je browser bij problemen niet in zijn geheel zal blijven hangen, maar per venster.

Verder werd ook de download manager verbeterd. To nu toe werd die in een apart venster geopend, een pop-up. Nu echter zit die in een uitklapmenu bovenaan rechts van de browser.

En tot slot heeft deze versie ook ondersteuning voor toestellen met een ARMv6 processor, zoals de Samsung Galaxy Next, HTC Aria, HTC Legend, Samsung Dart, Samsung Galaxy Pop en Samsung Galaxy Q, die op Android draaien.

De nieuwe versie is dus beschikbaar voor Android, maar natuurlijk ook voor Windows, Linux en iOS. Bij WebProNews vind je filmpjes die de verbeteringen uitleggen.
http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
 

  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


GOOGLE LANCEERT NIEUWE BROWSER ENGINE BLINK
En ook Mozilla werkt aan een nieuwe browser engine, Servo

Twee berichten uit de browser wereld, waar jij als gewone gebruiker wellicht vandaag nog niets van zal voelen, maar in d e toekomst wel.

Beide berichten draaien rond de motor van de browser, de browser engine dus. Momenteel zijn er daarvan drie die het vaakst gebruikt worden: WebKit, Trident, Gecko. Webkit vind je o.a. terug in de Safari browser, en de Chrome browser. Google heeft nu echter aangekondigd dat het wil afstappen van de samenwerking met andere browsermakers over die Webkit, en een eigen versie wil maken (wat in professionele termen "fork", een afsplitsing genoemd wordt), die Blink zal heten. Die zal open source zijn, en van het begin af aan opnieuw opgebouwd worden, zodat vers gestart kan worden, en bijvoorbeeld meer dan 7.000 bestanden, samen goed voor meer dan 4,5 miljoen lijnen code, geschrapt kunnen worden. (1)

ZDNet zocht naar duiding van deze beslissing, en vond die in het feit dat Google zich wil voorbereiden op het post-PC tijdperk. (2)

Toevallig of niet bracht ook Mozilla deze week een bericht uit over een browser engine. Het zal namelijk gaan samenwerken met Samsung aan iets wat dan weer Servo zal heten, en eveneens van de grond af opgebouwd worden, meer met moderne hardware (lees: mobiele toestellen) in het achterhoofd. Deze Servo browser enginge zou gemaakt worden in Rust, een nieuwe programmeertaal die volgens Mozilla ondertussen al veel volgelingen gevonden heeft, en die superveilig zou moeten zijn. Meer daarover lees je bij Mozilla zelf.

Misschien niet meteen de meest sexy berichten, maar ze zullen allicht wel een impact hebben op ons surfgedrag in de toekomst!
http://blog.chromium.org/2013/04/blink-rendering-engine-for-chromium.html
http://www.zdnet.com/the-real-reason-why-google-forked-webkit-7000013514/?s_cid=e539
https://blog.mozilla.org/blog/2013/04/03/mozilla-and-samsung-collaborate-on-next-generation-web-browser-engine/

 

 
 
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Nokia introduceert de CC-3061 cover voor de Nokia Lumia 620, die de complete achterkant van de smartphone vervangt. De cover beschikt over een IP54-certificering. Dit betekent dat het de smartphone beschermt tegen stof en opspattend water, en beveiligt tegen vallen en harde schokken
http://newsroom.nokia.be/nokia-introduceert-ip54-cover-voor-nokia-lumia-620/

*** FireEye introduceert volgende-generatie beschermingsplatform tegen cyberaanvallen
Nieuw platform voorziet in multi-vector bedreigingsinformatie en partnerinteroperabiliteit voor bedrijfsbrede bescherming tegen cyberaanvallen
http://www.fireeye.com/products-and-solutions

*** Nokia Lumia 620 vanaf maart 2013 beschikbaar in België
De Nokia Lumia 620 is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder limoengroen, geel, wit en zwart. De verkoopadviesprijs voor de Belgische markt bedraagt 259 euro incl. btw
http://newsroom.nokia.be/nl

*** ARCHOS lanceert de nieuwe Platinum-serie
ARCHOS Platinum-serie eerste Android-tablets met superscherp IPS-scherm, gecombineerd met de kracht van Quad-Core-processoren
http://www.facebook.com/pages/Archos-Worldwide/136186653079325.
http://www.archos.com

*** Waarom e-boeken een ander genre zijn dan print boeken
http://www.guardian.co.uk/books/booksblog/2013/mar/26/ebooks-different-genre-print

*** Nieuw gerucht: Apple brengt tv die je met de iRing kan bedienen
http://appleinsider.com/articles/13/04/03/rumor-apple-television-with-iring-motion-controller-to-launch-this-yearHet oor wil ook wat!
Audio op het Internet


CIRCA VITAE - WAGE WARE
[alternative pop]Een gezellig popdeuntje, van een band uit de VS. Uptempo, maar naar onze mening is de samenzang niet altijd even harmonieus. Van de band kan je meer songs beluisteren bij SOundCloud, en ook downloaden.
http://www.jamendo.com/en/artist/344760/circa-vitae
http://www.jamendo.com/en/track/1013118/wage-war


NOUS AUTRES - IL PREZZO DELLA DITTA
[jazz] Het lijkt niet meteen een vanzelfsprekende combinatie - jazz en Italiaans. Toch is dit erg swingend en temperamentvol. De song is afkomstig van het album "Il penultimo canto della cicala" - en de andere songs stellen toch wat teleur. Teveel crooner, te weinig zachtheid. Een Eros ramazotti op speed, zonder de tederheid. Maar misschien zijn wij te hard... Oordeel zelf.
http://www.jamendo.com/en/list/a119317/il-penultimo-canto-della-cicala
http://www.jamendo.com/en/track/1012628/il-prezzo-delle-dita


DAAN.BE
Daan: zie hoe zijn muziek tot stand komt
Een speciale vermelding voor de Belgische zanger Daan - gekend om zjn heerlijk diepe stem, die doet denken aan Johny Cash. De artiest brengt namelijk op zijn website reportages over de muziek die hij nu aan het maken is voor zijn volgende album. Wie weet ben jij wel getuige van de geboorte van zijn volgende succesnummer.
http://www.daan.be


Vrijdag hoorspeldag: nieuw hoorspel "De Spin"

Drie afleveringen heb ik al beluisterd, en in totaal zijn het er zeventig. Maar het belooft een superspannende crimi te worden, die nota bene gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal- de IRT affaire.
Het is erg positief te vernemen dat er toch weer nieuwe hoorspelen gemaakt worden - in Nederland dan. In Vlaanderen vindt de openbare omroep dat hoorspelen niet meer van deze tijd zijn, en best in een archief opgesloten, waar ze verkommeren onder het stoft...
Je kan de afleveringen online terug beluisteren (ze worden 's nachts uitgezonden, wanneer de meeste mensen slapen), of downloaden via de podcast.
http://www.hoorspeldespin.nl/
http://www.hoorspeldespin.nl/uitzending-beluisteren/
http://feeds.ntr.nl/hoorspel-despin


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Motivatie alleen is niet genoeg. Als je een idioot hebt, en je motiveert hem,
dan heb je enkel een gemotiveerde idioot.
-Jim Rohn-

 
De nieuwe oogst


   
CLOAKMY: ZICHZELF VERNIETIGENDE BOODSCHAPPEN
Met deze webdienst  kan je boodschappen verzenden met extra opties, zoals het feit dat enkel degene voor wie de boodschap oorspronkelijk bedoeld is, die lezen kan. De boodschap wordt niet naar de bestemmeling zelf verzonden, maar is enkel op de webdienst te vinden, waar bestemmeling of afzender kunnen beslissen om de boodschap te vernietigen.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/dir/cloakmy-send-secure-messages-that-self-destruct/
https://cloakmy.org/


VERKENNER: NIEUWE VERSIE

Een van onze favoriete websites is Verkenner.be - niet omdat Netties zelf goede banden heeft met deze site, maar vooral omdat de site zo handig is. Alle koppen van het nieuws op één pagina samengebracht, in een duidelijk overzicht. In deze versie werd de nadruk gelegd op de verschillende rubrieken - binnenland, buitenland, maar ook Technologie en sport. En natuurlijk staat Netties bij de Technologie bronnen weergegeven! De moeite waard om als startpagina te zetten.
[Taal: NL]
http://www.verkenner.be


MORE SITES LIKE: SITES ONTDEKKEN
Een dienst om sites te ontdekken: je hebt een aantal favoriete sites, en je wil wellicht dezelfde in dezelfde genre blijven. Deze webdienst kan je daarbij helpen. Je moet gewoon de url van een website intikken, en krijgt een lijst van verwante websites, gerangschikt op populariteit en gelijkenis. Uiteraard werkt de site het best met Engelse sites.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/dir/moresiteslike-find-websites-similar-to-any-other-website/
http://moresiteslike.net/


BORN GLORIOUS: VERJAARDAGEN VAN VIPS
Een website voor de mensen die fan zijn van "de boekskes" en alles volgen wat de beroemdheden uitspoken. zij vertelt je namelijk wanneer die beroemdheden verjaren. Alhoewel - Belgische beroemdheden zijn niet zo bekend, zo blijkt, want daarvan waren er bij ons bezoek aan de site slechts 9 bekend. Maar wat niet is kan nog komen!
[Taal: ENG]
http://www.bornglorious.com


YENYARD: CADEAULIJSTJES
Het lijkt opdringerig, maar het aanleggen van een verlanglijst op het web is nog niet zo slecht. Want daarmee weten je vrienden en familie tenminste duidelijk wat zij je als geschenk kunnen aanbieden. Zij hebben duidelijkheid, en jij krijgt tenminste het cadeautje dat je graag zou hebben. Deze website werkt met gepersonaliseerde cadeaubonnen.
[Taal: ENG/NL]
http://www.yenyard.com/nl


APOWERSOFT FREE ONLINE AUDIO RECORDER

Java - freeware
Deze tool, waarmee je geluiden en audio kan opnemen via je browser, maakt gebruik van Java, zodat je bij een eerste bezoek aan de site wel even Java moet installeren, als je dat nog niet op je computer had staan. Maar eens dat gebeurd is, kan je gewoon vanuit je browser alles opnemen wat je wil.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/dir/apowersoft-free-online-audio-recorder-record-microphone-or-system-sounds-in-your-browser/
http://www.apowersoft.com/free-audio-recorder-online


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: WEEKEND BLOG AWARDS
Knack Weekend organiseert een wedstrijd om de beste blogs te bepalen. Op deze site kan je de blogs in de verschillende categorieën aannmelden.  Dat de beste mogen winnen!
[Taal: NL]
http://sim.knack.be/cr/sim-knack-weekend.php?ID=8s%2B%2B9%2BkQP35uauLheTi2gIw%2B%2B98nJacys0QhKA
http://weekend.knack.be/lifestyle/wedstrijden/wedstrijdreglement-weekend-blog-awards/article-4000272747864.html


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: WENDY KROY
Een blog dat u van ons al meteen aanmelden mag voor deze wedstrijd, is dat van WendyKroy. Veel is over deze dame niet geweten (enkel dat haar naam een anagram is van New York), maar haar artikels, vaak geschreven van uit maatschappelijk engagement, zijn vaak recht in de roos. Zoals het artikel dat woensdag verscheen, over de losse handjes van een bepaalde wielrenner...
[Taal: NL]
http://wendykroy.wordpress.com/2013/04/03/het-gezond-verstand/
http://wendykroy.wordpress.com

HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: JAN SEURINCK
Een tweede blog dat u met onze complimenten mag aanmelden voor de wedstrijd, is dat van JanSeurinck, een van de medewerkers van de steengoede podcast Tech45. De artikelen zijn erg uiteenlopend (de jongeman heeft een erg brede interesse), maar de dingen die hij schrijft zijn altijd rake observaties - niet alleen over tech evoluties, maar ook over maatschappelijke trends.
[Taal: NL]
http://www.janseurinck.com
http://tech45.eu/


VRIJDAG MULTIMEDIA: THE BUBBLE PROJECT

Dit project is een initiatief van een man die zich ergerde aan al die advertenties die de straten overal ter wereld ontsieren - grote en kleine affiches op speciale borden, bushokjes, zelfs bussen en trams. Hij bedacht iets heel simpel: hij bracht overal op die affiches een zelfklever aan in de vorm van een tekstballon. Een uitnodiging voor de voorbijgangers om dat ballonnetje te vullen met tekst. Wat ze ook deden, waardoor de advertenties niet meer eenrichtingsverkeer zijn, maar een publieke dialoog. En weet je wat het leuke is? Ook jij kan meedoen, stickers downloaden, aanbrengen op affiches, en de resultaten fotograferen.
Op dit Tumblr blog vind je de foto's van de affiches mét antwoord. (Bron: www.walkingmen.com )
[Taal: ENG]
http://www.thebubbleproject.com/


VRIJDAG MULTIMEDIA: 100 FOTO'S VAN HET JAAR 2012
Een collectie prachtige foto's van over het hele web bijeengebracht. En het bijzondere is dat, alhoewel het 100 foto's zijn in prachtig detail, de site toch erg snel laadt. Verrassende foto's, pak een kopje koffie erbij om ze te bewonderen!
[Taal: ENG]
http://www.socialphy.com/posts/images-pics/18561/Top-100-Photos-of-the-Year-2012.html


VRIJDAG MULTIMEDIA: RUSH

Een spelletje in HTML5, dat erg verslavend werkt. Het principe is heel simpel: je moet gewoon klikken op een reeks van 3 gelijke voorwerpen of meer, en die verdwijnen. Hoe groter de reeks die je wegklikt, hoe meer puntenje haalt. Het zenuwslopende muziekje zet je wel tot actie aan!
[Taal: ENG]
http://html5games.com/2012/11/rush/


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be  


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/


- 140. Minimalistisch platform game op basis van dance muziek
http://www.belgiancowboys.be/technology/140-minimalistisch-platform-game-op-basis-van-dance-muziek/
- Ontdek de Blackberry Z10… op je iPhone
http://www.belgiancowboys.be/web/ontdek-de-blackberry-z10-op-je-iphone/*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Primitieve internetpagina uit 1999 springplank voor Zuckerbergs Facebook
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3420421/2013/04/04/Primitieve-internetpagina-uit-1999-springplank-voor-Zuckerbergs-Facebook.dhtml
- De wereld skypet twee miljard minuten per dag
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3419838/2013/04/04/De-wereld-skypet-twee-miljard-minuten-per-dag.dhtml
 
 
 
 


*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/


- ClearLock, transparante beveiliging
http://www.fan.tv/digitaal/software/20433-clearlock-transparante-beveiliging
- T-Mobile komt dit jaar ook met 4G
http://www.fan.tv/digitaal/mobiel/20432-t-mobile-komt-dit-jaar-ook-met-4g
 
 


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
 
 
- Nikon breidt gamma compacte camera’s uit
Met de COOLPIX A en de COOLPIX P330 lanceert Nikon twee compactcamera’s die enigszins aanleunen tegen DSLR-kwaliteit, maar toch betaalbaar blijven.
http://www.elektrozine.be/ez/article/7244/Nikon-breidt-gamma-compacte-camera%92s-uit.html
- Wasbar: in samenwerking met Electrolux Inspiration
Yuri en Dries hebben het gevonden. Koppel wassen & drogen aan een latte macchiato en wat krijg je: blije mensen. Het concept Wasbar is een droomplek in ...
http://www.elektrozine.be/ez/article/7237/Wasbar--in-samenwerking-met-Electrolux-Inspiration.html
 *** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- OS domineert (nog altijd) in bedrijven
http://www.digimedia.be/News/nl/14117/ios-domineert-nog-altijd-in-bedrijven.html
- Wanneer bedrijven apps "censureren"…
Bedrijven zetten steeds vaker mobiele toepassingen op de zwarte lijst. Angry Birds, Facebook, Dropbox en YouTube behoren tot de top 10 van de apps die het vaakst geblokkeerd worden. Een analyse.
http://www.digimedia.be/News/nl/14116/wanneer-bedrijven-apps-censureren.html
 
 


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Houd de dief van je smartphone of tablet
http://computertaal.info/2013/04/03/houd-de-dief-van-je-smartphone-of-tablet/
- Windows 8 apps: Next At Microsoft
http://computertaal.info/2013/04/01/windows-8-apps-next-at-microsoft/

 


*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Telenet blokkeert livestream voor geroote Android-toestellen
http://tweakers.net/nieuws/88277/telenet-blokkeert-livestream-voor-geroote-android-toestellen.html
- Apple vraagt patent aan op MacBook met afneembare tablet
http://tweakers.net/nieuws/88272/apple-vraagt-patent-aan-op-macbook-met-afneembare-tablet.html*** DATANEWS
http://www.datanews.be


- "Nieuw hoofdkantoor Apple kost meer dan WTC"
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuw-hoofdkantoor-apple-kost-meer-dan-wtc/article-4000273710674.htm
- Proefproject met smartphones moet bejaarden meer doen bewegen
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/proefproject-met-smartphones-moet-bejaarden-meer-doen-bewegen/article-4000273993341.htm


*** MOBILEREVOLUTION
http://www.themobilerevolution.be/


- Doet het zomeruur pijn? Rise, opstaan met een minimum aan moeite (iOS)
http://www.themobilerevolution.be/2013/04/doet-het-zomeruur-pijn-rise-opstaan-met-een-minimum-aan-moeite-ios/
- Getest: Xtorm power bank 7300
http://www.themobilerevolution.be/2013/04/getest-xtorm-power-bank-7300/ 
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


  
Van alles halen, (bijna) niets betalen...

 

WIN 8: WAT NIET MAG ONTBREKEN: SKIP METRO SUITE
Win8 - 0,23 MB - freeware
Ben je niet gediend van de Charms en de apps die je begroeten wanneer je je Win8 computer opstart, dan moet je dit programma installeren. Het zorgt ervoor dat je gewoon op je vertrouwde desktop terecht komt. En wil je toch de apps terug oproepen, dan moet je gewoon de Windows toets aantikken.
http://winaero.com/comment.php?comment.news.103


WIN8: WAT NIET ONTBREKEN MAG: NEWS BENTO

Win8 - Freeware
Bij de metro interface van Windows 8 heb je heel wat tegeltjes, maar echt veel mogelijkheden om die aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen, zijn er niet. Daarom is deze tool wel handig. Daarin zie je niet alleen nieuws van de nieuwssites die vooraf ingesteld zijn, maar je kan ook zelf de RSS feeds van je favoriete sites toevoegen.
http://apps.microsoft.com/windows/en-us/app/news-bento/7d008fc1-8f63-4283-8297-33471fc2b882


WIN8: WAT NIET ONTBREKEN MAG: PAINT.NET
windows - freeware
Ja, ook voor deze nieuwe versie van het Windows OS is een van de tools die niet mogen ontbreken Paint.net. In Windows 8 zelf zit Paint, maar de freeware Paint.NET kan veel, veel meer, en laat je toe echt je creativiteit bot te vieren.
http://www.getpaint.net/
http://www.chip.de/downloads/Paint.NET_13015268.html


WIN8: WAT ZEKER NIET MAG ONTBREKEN: BOXCRYPTOR

Windows 8 - freeware
Bij Windows 8 kan je gebruik maken van SkyDrive, om bestanden online te bewaren en te bewerken. Deze tool zorgt dat de bestanden veiliger worden, door versleuteling. De tool werkt trouwens niet alleen met Skydrive, maar ook met Dropbox, Google Drive.
https://www.boxcryptor.com/
http://www.chip.de/downloads/BoxCryptor-Windows-8-App_60102778.html


WIN8: WAT NIET MAG ONTBREKEN: PDF-XCHANGE VIEWER
Windows 8 - 18,6 MB - freeware
Dit programma is een gratis alternatief voor Adobe Reader - maar dan wel met enkele extraatjes. Je kan niet alleen PDF bestanden openen, lezen en printen, maar documenten van meerdere pagian's kan je via een preview snel doorbladeren. Bovendien kan ja commentaren, notities en markeringen aan de tekst meteen naar de pc overzetten.
http://www.chip.de/downloads/PDF-XChange-Viewer_29539244.html
http://www.tracker-software.com/


WIN8: WAT NIET MAG ONTBREKEN: MUSIC!
WindowS 8 - freeware - 2,7 MB
Dit is een update voor de Music app die standaard op Windows 8 aanwezig is. Want hiermee kan je de streaming dienst van XBox Music ook op je dekstop gebruiken, die ook al op Xbox 360 en Windows Phone aanwezig was. Je moet je wel aanmelden met je Live ID, maar daarna staan je maar liefst een 30 miljoen songs ter beschikking.
http://www.chip.de/downloads/Musik-Xbox-Music-Windows-8-App_58222388.html
http://www.xbox.com/en-US/music


VRIJDAG MOBIEL & BELGISCH: KLARA4KIDS7 ALS APP


iPad - €3,59
De Klara4Kids concerten zijn een heuse belevenis, en met deze app kunnen kinderen op de iPad genieten van klassieke muziek uit de succesvolle cd-reeks, en op een speelse manier kennis maken met die muziek. En natuurlijk staan er ook allerlei doe- en speelactiviteiten in de app.
https://itunes.apple.com/hu/app/klara-4-kids/id616680091?mt=8&ign-mpt=uo%3D2


VRIJDAG MOBIEL & BELGISCH: VAB ASSISTANCE
iPHone / Android - freeware
Met deze app kan je de VAB op een gebruiksvriendelijke manier op de hoogte stellen van een ongeval, autopech of diefstal, via een invulformulier. En dankzij de gps functie van je toestel wordt meteen je positie toegevoegd!
http://www.vab.be/nl/actueel/dossiers/dossiertekst.aspx?Id=370
 

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere. 
 

Het laatste woord.... 


 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 

AFSLUITER VAN DE WEEK
Je bent nooit te oud om een ander doelstelling te kiezen of een nieuwe droom te dromen.
- C.S. Lewis -