netties banner

 
 


Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie: 
9/8/2012
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 16
Nummer 762 van 4/8/2012Gegroet lezer,

De bouwwerken in het huis vorderen goed. En deze week heb ik enkele dagen aan een geïmproviseerd bureautje (twee schragen en een plank) gewerkt in wat in de toekomst het hoofdkwartier van de Netties-redactie zal zijn. En het is me erg goed bevallen. Ik zit er namelijk vlak tegen het raam dat uitgeeft op de tuin. Veel groen, met wat paars en wit van de bloemen van de vlinderstruik. Merels die gedurig af- en aanwippen. Mussen, vinken en, als ik me niet vergis, zelfs een roodborstje. Heerlijk, om hier te zitten!

Wegens die bouwwerken gaan we er een week tussenuit. Het is toch een redelijk kalme week voor het nieuws, en de echt belangrijke dingen verneemt u gewoon van ons met een weekje vertraging, vanaf maandag 13 augustus. Ondertussen kan u deze week in uw vertrouwde netties een reeks vinden met sites over Comics - u weet wel: superman, spiderman, en co, de bekende Marvel Comics. U krijgt ook een bespreking van de HTC One X, die ons wel beviel. En verder veel nieuws en software om uit te testen.

Wij wensen u veel leesplezier, en hopen u bij leven en welzijn op maandag 13 augustus weer aan te treffen. Wij trekken ons werkpak en stofmasker aan, en vliegen er weer verder in!

Hilde Van Gool
Eindredactie netties e-zine


Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
  
verkenner
          banner
 
 


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.HET NIEUWS IN VERSNELDE VORM OP HET WEB: VALLEN EN OPSTAAN
Redactie vs losse bijdragen

Wellicht heb je het ook al opgemerkt, wanneer je een nieuwsaggregator zoals verkenner.be volgt. Titels van artikels die 2, 3, zelfs 4 keer herhaald worden, maar telkens met een verbetering tegenover de vorige versie.

De reden daarvoor kunnen wij alleen maar raden: reporters die toegang krijgen tot het content management systeem, hun artikel zelf mogen uploaden, maar een foutje maken in hun artikel. Zij zien de fout, proberen die te verbeteren. Maar ofwel doen zij het op de verkeerde wijze, ofwel is het CMS onvoldoende voorbereid op deze toch te verwachten gebeurtenissen. Met het gekende resultaat.

Het laat in elk geval nadenken over de manier waarop sommige nieuwsredacties momenteel werken. Dat er zo geklungeld word met het invoeren van artikels, kan er alleen maar op wijzen dat de artikels online gezet worden zonder eindredactie. Terwijl voor de papieren editie elk artikel nauwkeurig nagelezen wordt... Een grove fout, naar onze bescheiden mening. De directies van deze kranten moeten leren dat er bij een CMS, een content management systeem, ook een echte "manager" moet zijn, die het invoeren van de artikels overziet.

Tussen haakjes: in de artikels bij Netties staan ook fouten hoor. Die er niet zouden mogen zijn - het enige excuus dat wij hebben is dat wij kleinschalig zijn, en over onvoldoende tijd/mankracht beschikken om alles te laten nalezen.

Ook nog op een andere manier loopt de "live" verslaggeving verkeerd, via het internet. Wanneer een nieuwsmedium live verslag uitbrengt over een bepaald evenement, is het natuurlijk verleidelijk om elk bericht van die verslaggeving in de nieuwsfeed te zetten. Maar dat geeft enerzijds een onevenwicht van dit ene nieuwsfeit tegenover alle andere nieuws, en anderzijds zijn het momentopnamen, die in een volgend bericht evengoed tegengesproken kunnen worden. Als voorbeeld deze koppen die vrijdag online bij Gazet van Antwerpen te lezen waren (oudste onderaan) :
- Dan toch regen op Tomorrowland
- (Nog) geen regen op Tomorrowland
- Pickpocket(s) aan het werk op Tomorrowland

Leuk te weten dat er een verslaggever van GvA aanwezig is op het festival. Maar is het niet voldoende te weten dat er live verslag uitgebracht wordt, en dan een link te voorzien naar die live verslaggeving? Er was ook belangrijker nieuws die dag, zoals de Olympische Spelen, er is de burgeroorlog in Syrië, het maatschappelijk debat rond het seksisme op de straten in Brussel... Kortom, de feeds van verschillende nieuwsmedia hebben nood aan een eindredactie en aan evenwicht. Maar anderzijds is het goed, op momenten zoals de Olympische Spelen, dat je ziet dat verschillende media echt op de bal spelen, en ook in het weekend nieuws blijven brengen.
http://www.verkenner.be


CONCURRENTIE: VALS EN EERLIJK
Mededinging zou goed moeten zijn voor de consument. Maar het lijkt alleen maar tot kinderachtige ruzies te leiden...

Ben jij al die berichten over de bikkelharde concurrentiestrijd tussen Samsung en Apple over patenten ondertussen niet beu. Als gewone gebruiker denk je dan: wat heb ik eraan dat Samsung eventueel mogelijk een patent geschonden heeft van Apple, ik wil gewoon een Samsung kunnen kopen!

Die bikkelharde concurrentiestrijd, die eigenlijk al jaren onder de oppervlakte leefde, is de laatste tijd genadeloos aan het licht gebracht. IN plaats van discussies over het gebruik van patenten te houden in chique achterafkamertjes, en financiële vergoedingen uit te werken, is het een echte oorlog geworden die in rechtszalen uitgevochten wordt.

Het probleem daarbij is: als alle rechters nu eens aan één zeel zouden trekken, dan zou de strijd snel beslecht zijn. Maar rechter A in land X beslist zo, en rechter B in land Y beslist zus. Zo kon je lezen dat de ene rechter in het VK vond dat Samsung géén inbreuk pleegde op het patent van de layout van de iPad, en zelfs beslisten dat Apple een rechtzetting moest publiceren om dit te bevestigen. Nu kan je echter lezen dat een andere rechter, eveneens in het VK, beslist heeft dat Apple dit niét publiceren moet (1)

Ondertussen loopt er ook in de VS een proces tussen Samsung en Apple. De beide bedrijven lijken echt op elkaar gebrand te zijn. Zij zouden zelfs met elkaar in de clinch gaan over de plaats waar zij tijdens het proces moeten zitten, en hoe zij elkaar moeten noemen (2)...

Plagiaat of niet, inbreuk op patentenrechten of niet, feit is dat Samsung ondertussen wel succes kent met zijn smartphones en tablets. Volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics heeft Samsung in het tweede kwartaal 2012 bijna dubbel zoveel smartphones verscheept als Apple. Samsung heeft 50,5 miljoen stuks verscheept, een marktaandeel van 34,6%, tegenover 26 miljoen stuks voor Apple, voor een marktaandeel van 17,8%. De uitleg die de analisten geven voor dit succes van Samsung, is dat de gebruikers hun aankoop van een nieuwe iPhone uitstellen tot Oktober, wanneer een nieuw toestel van Apple verwacht wordt. Maar zijn de gebruikers echt zo rijk dat zij nu een Samsung smartphone gaan kopen, en in oktober weer een nieuwe, een iPhone? (3) Rare jongens, die smartphonebezitters...

En dan hebben we het niet eens over het feit dat Apple zijn pogingen om "app store" als merknaam te beschermen nog verhoogt (4) en dat in Duitsland de Motorola Android toestellen dan weer verbannen worden omdat zij inbreuk maken op het FAT patent van Microsoft (5). Concurrentie zou ten goede moeten komen aan de gebruiker, is er ooit eens gezegd. En patenten zouden innovatie moeten beschermen. Daar blijft, als je het aan ons vraagt, niet veel van over...
http://www.theverge.com/2012/7/26/3189070/uk-court-grants-apple-stay-samsung-ipad-design
http://allthingsd.com/20120726/samsung-apple-even-at-odds-over-where-they-will-sit-at-trial/
http://www.computerworld.com/s/article/print/9229712/Samsung_39_s_Q2_smartphone_shipments_nearly_twice_those_of_Apple_say_research_firms
http://gigaom.com/apple/apple-digs-in-to-protect-app-store-name/
http://www.theverge.com/2012/7/27/3192900/microsoft-motorola-fat-patent-germany-decisionFACEBOOK BRENGT SUGGESTIES UIT IN "RECOMMENDATIONS" BALK
Financiële resultaten niet echt geruststellend, maar Facebook werkt stug door

Toen Facebook naar de beurs trok, waren de verwachtingen erg hoog. Velen verwachten dat Facebook hét wondermiddel zal zijn om advertenties te leveren aan de gebruiker. Want geef nu zelf toe: welk ander sociaal netwerk heeft een echt ecosysteem met advertenties? Bij Twitter heb je nog geen enkele advertentie gezien. Google+, tja dat is gewoon Google Adwords.

Anderzijds zijn er velen die Facebook als hét symbool van een nieuwe Internet-zeepbel beschouwen, en dus heel skeptisch staan tegen de beursgang van het bedrijf. Wel, zij kregen gelijk en ongelijk. Facebook heeft zijn eerste kwartaalresultaten bekend gemaakt sinds zijn beurgang, en de resultaten zijn gemengd. Het bedrijf moest wel een verlies melden, maar de inkomsten zelf overstijgen de verwachtingen. Een bericht dat in vele media uitvoerig besproken werd, en waarvan Techmeme de verschillende links verzameld heeft (1)

Ondertussen blijft Facebook wel stug doorwerken aan de uitbouw van aanbevelingen, gebaseerd op de voorkeuren van jouw vrienden en kennissen. En wel met de Recommendation-bar (suggestiebalk). Voorheen konden webmasters op hun website een Recommendations Box zetten, die daar gewoon stond, en vaak door de gebruiker veronachtzaamd werd. Nu is er de Recommendation Bar, een variant op de box, die als pop-up op een site verschijnt, en daardoor meer aandacht trekt. In die balk vind je dan een suggestie van andere nieuwsartikels die je leuk zou kunnen vinden, gebaseerd op de likes van juw vrienden.

En natuurlijk, wanneer je een artikel via deze balk aanbeveelt, dan verschijnt deze actie in jouw tijdlijn. Het is natuurlijk wel de webmaster van een site die deze nieuwe mogelijkheid aan zijn website moet toevoegen. En het is aan jou om te bepalen of je jouw likes wil delen met anderen of niet...(2) (3)
http://www.techmeme.com/120726/p58#a120726p58
http://www.engadget.com/2012/07/27/facebook-recommendation-bar/
http://developers.facebook.com/blog/post/2012/07/26/introducing-the-recommendations-bar/µGOOGLE OPENT CODE VAN INTERACTIVE SPACES
Laat toe om te interageren met kunstprojecten

Ach, we kunnen dit e-zine echt wel blijven vullen met nieuws over Google. Maar het bedrijf, ooit begonnen als zoekmachine, haalt dan ook wel indrukwekkende toeren uit. Verleden week kondigde het aan dat het als proefproject in de Amerikaanse stad Kansas City (1) zou beginnen met het uitrollen van een glasvezel netwerk. Nu is dat iets wat ons, Europeanen, minder aanbelangt, dus veel digitale inkt gaan we daar niet aan wijden, alleen maar de bedenking dat Google echt wel veel potjes op het vuur heeft staan - ook op hardware gebied.

Waar wij het in dit artikel over zullen hebben, is het bericht dat Google een nieuw software framework uitgebracht heeft, waarmee programmeurs interactieve ervaringen kunnen creëren in fysieke ruimten. Een mondvol, maar in de praktijk komt het erop neer dat programmeurs met Interactive Spaces een interactieve kunstopstelling kunnen maken, maar ook games, waarmee jij fysiek kan interageren. Als voorbeeld gaf Google een opstelling waarbij camera's op de zoldering gemonteerd zijn, die de positie van de mensen in een kamer in het oog hield, zodat software gekleurde lichten kan weergeven op de vloer waar zij staan.

Interactive Spaces wordt verdeeld onder de Apache licentie, en kan gratis gedownload worden.
http://e.businessinsider.com/4d1fafc0cc0c1adbb05c0fb7kabf.9ju/UBGo-PJIxe34k96AA2f04
http://code.google.com/p/interactive-spaces/
http://arstechnica.com/information-technology/2012/07/google-opens-code-for-building-interactive-experiences-in-physical-spaces/


GOOGLE GLASSES LAAT GOOGLE DOOR JOUW OGEN ZIEN
Toch een beetje bangelijk, niet?

Een ander project van Google dat de verbeelding van velen op hol bracht, is Google Glasses. Bij deze "bril" (of liever: head display) wordt er allerlei informatie vertoond op een scherm dat zich vlak voor jouw oog bevindt. Dat kan handig zijn. Maar het is toch ook wel een beetje griezelig. Want uit een posting die Google medeoprichter Sergey Brin plaatste op Google+, blijkt dat Google via deze bril ook kan zien wat jij ziet - als je die optie natuurlijk activeert. En als je überhaupt zo'n Google bril op jouw kop zet.

De camera's in de bril nemen namelijk foto's van wat jij ziet, en uploaden die naar de Google servers. Dat opent de weg voor vele toepassingen - zoals een combinatie met het zoeken naar afbeeldingen: Google zou jou onmiddellijk kunnen zeggen wat jij ziet, je bijkomende informatie geven. Maar het kan ook gebruikt worden om een patroon te ontdekken in jouw bewegingen overdag bijvoorbeeld, zodat Google jou informatie kan geven die rekening houdt met de context van waar jij je bevindt - zoals uurroosters van de trein, eventuele vertragingen, als hij weet dat je op weg bent naar het station bijvoorbeeld.

Bij WebProNews enkele filmpjes over de mogelijkheden van deze Google Glasses. (1) Bij diezelfde site vonden wij trouwens ook nog een filmpje dat eveneens over zulk virtueel zicht gaat. Alleen gaat het daarbij niet meer om een bril of contactlenzen, maar om een computer in jouw hoofd. En dat, lezers, is echt wel creepy. Maar bekijk zelf het filmpje... (2)
http://www.webpronews.com/this-is-how-google-plans-to-see-through-your-eyes-literally-2012-07
http://www.webpronews.com/short-film-sight-shows-us-the-dark-side-of-project-glass-like-technology-2012-07


GEWEER GEMAAKT MET 3D PRINTER
En het werkt nog ook...

Tja, de ordehandhavers gaan hun handen vol hebben. In de toekomst zullen ze nog zo hard mogen proberen om de verkoop van wapens aan banden te leggen - met een 3D printer zal je immers gewoon je eigen wapen kunnen maken.

Het is al eerder gezegd dat 3D printers een heel nieuwe wereld openen, waarin iedereen alles kan maken, zolang men maar de plannen heeft om de printer te vertellen wat er gemaakt moet worden. Verleden week hadden wij het al over een sleutel om boeien te openen, die gemaakt werd door een 3D printer. En nu gaan we nog een stapje verder de criminele ladder op: het blijkt namelijk dat het mogelijk is om een geweer (althans enkele onderdelen ervan die uit plastic bestaan)  met een 3D printer te vervaardigen. Meer nog: de man die dit huzarenstuk uithaalde, een wapenliefhebber, heeft er met succes een salvo mee afgevuurd.

Het bijzondere aan dit verhaal is dat het om een onderdeel gaat, dat in het Engels de "lower receiver" heet, en dat als kader dient voor de andere onderdelen van het geweer. Die receiver is het enige stuk van het geweer waarvoor er in de VS regels bestaan voor de verkoop, en het moet een serienummer bevatten. Wat natuurlijk slecht nieuws is voor de ordehandhavers, want zij zullen in de toekomst dergelijke wapens moeilijker kunnen opsporen, nu deze receiver gewoon nagemaakt kan worden, zonder serienummer...

Een achtergrond bij New Scientist.
http://www.newscientist.com/blogs/onepercent/2012/07/3d-printed-gun.html


SPEELT TWITTER VOOR KLIKSPAAN?
Twitter-account van journalist geschrapt na kritische tweets

Niet iedereen is gelukkig met de manier waarop er verslag uitgebracht wordt van de Olympische Spelen. Zo is er bijvoorbeeld kritiek op het feit dat de wedstrijden niet rechtstreeks uitgezonden worden (wat 's nachts zou zijn, in sommige VS regio's), maar in uitgesteld relais, tijdens de daguren (piekuren). En sommigen zijn het ook niet eens met de commentaren die gegeven worden tijdens de spelen. Dat je daarmee wel moet oppassen, mag blijken uit het volgende verhaal.

Een journalist, Guy Adams, correspondent in Los Angeles voor de Londense krant The Independent, behoort tot een van de krtikasters. Verschillende van zijn tweets hadden inhoudelijke kritiek op de verslaggeving, zoals het feit dat hij de draak ermee stak dat de verslaggever ter plekke het had over Madagascar "gekend van recente tekenfilms". Kortom, kritische tweets die je ook hier in België wel eens leest over commentatoren bij sportwedstrijden.

Niets aan de hand, tot Adams in een van zijn tweets (kort samengevat) zei: ben jij ook ontevreden over deze manier van werken? Mail dan ..... waarbij hij het mailadres vermeldde van de verantwoordelijke bij NBC. Nog altijd niets aan de hand, zou je zeggen, want dat was gewoon het zakelijke adres van de verantwoordelijke, niet zijn persoonlijke mail account.

Fout. Meteen werd de Twitter account van Adams geschrapt, wegens het vermelden van die mail account. Meer nog: volgens verschillende bronnen zou het Twitter zelf zijn dat NBC gecontacteerd had over het gebeuren, verklikker speelde dus. Is dat niet in strijd met het beleid van Twitter? Misschien. Het kan in elk geval verklaard worden door het feit dat Twitter een akkoord afgesloten heeft met de inrichters van de Olympische Spelen, en daarom als officiële "verteller" mag dienen voor een live event.

En als je dat laatste leest, dan vallen wel enkele stukjes van de puzzel op zijn plaats...

Bij Deadspin lees je enkele van de kritische tweets van Adams (1), en  The Next Web (3) heeft op zijn beurt kritische vragen bij de gang van zaken bij Twitter. ONdertussen werd de account hersteld... (3)
http://deadspin.com/5930153
http://thenextweb.com/twitter/2012/07/31/must-the-tweets-flow-nbc-says-twitter-alerted-it-to-execs-phone-number-being-tweeted/
http://thenextweb.com/insider/2012/07/31/twitter-restores-the-account-of-journalist-suspended-over-nbc-olympics-protest/


TWITTER START MET "CASHTAGS"
Haalt zich woede van startup op de hals...

Oei, twee negatieve berichten over Twitter op één dag... De lieveling in de sociale netwerkwereld moest vandaag wel wat kritiek slikken. Wat wil het geval? Wel, al een hele tijd bestaat er een dienst die StockTwits heet. (1) De bedoeling daarvan is dat je via Twitter de koers van aandelen kan volgen. Dus wanneer je de hashtag (#) van een aandeel via deze dienst intikt, krijg je de koers, niet enkel de berichten die rond deze aandelen de wereld ingetwitterd worden.

Simpel idee. En kijk... nu heeft Twitter zelf dit idee ook ontdekt. Twitter heeft dinsdag aangekondigd dat het start met "cashtags". Net zoals je met # voor een woord kan zoeken naar een bepaald onderwerp, kan je met $ voor het stocksymbool van een bedrijf zoeken naar berichten over het aandeel.  Waarbij je juist dat krijgt: enkel berichten over het aandeel, niet de extra informatie die StockTwits aanbiedt.

Een vreemde aankondiging eigenlijk, van een niet uitgewerkte dienst, zo merkt The Next Web op. Dat eraan toevoegt dat Twitter zich stilaan wel op een helling beweegt, door steeds meer diensten aan te bieden die afwijken van het oorspronkelijke idee van boodschappen van 140 tekens...

Ook Mashable en Stocktwits hebben hun mening over de aankondiging..

En dan hebben we het niet eens over het feit dat Twitter verleden week het API van de korte berichtendienst afsloot voor Instagram, zodat je in Instagram geen nieuwe mensen meer kon ontdekken waarvan de foto's jou zouden kunnen interesseren.. (4)
http://thenextweb.com/twitter/2012/07/31/twitter-rolls-out-clickable-stock-symbols-so-you-can-keep-up-with-your-investments/
http://mashable.com/2012/07/31/twitter-cashtags-stocktwits/
http://howardlindzon.com/the-twitter-hijacking-of-stocktwits-the-cashtag/
http://e.businessinsider.com/4d1fafc0cc0c1adbb05c0fb7kabf.9ju/UBGo9_JIxe34k94zA72c8


HOTMAIL WORDT OUTLOOK.COM
Logische evolutie die Outlook naar de Cloud brengt

Hoe het bij jou zit, maar naar de mening van onze redactie is Outlook nog altijd een van de beste (betalende) mailprogramma's. Gmail is natuurlijk leuk, en je hebt altijd je mail bij de hand. Maar de combinatie van mail en taken die Outlook biedt, plus de integratie met de andere onderdelen van het Office pakket zijn onovertroffen (IMHO). Als tweede mail client op de lijst volgt dan een gratis programma, Thunderbird, gemaakt door het Mozilla team.

In een strategie om zijn verschillende onderdelen in het cloud-concept te laten passen, heeft Microsoft de laatste tijd Outlook meer geïntegreerd met zijn Live-diensten. En nu krijgt Hotmail, een van de oudste gratis maildiensten, ook een facelift. Voortaan heet het Outlook.com, het is geïntegreerd in SkyDrive waar je gratis documenten kan opslaan zodat je 7 GB gratis ruimte hebt, en je kan bijlagen openen in web apps voor Word, Excel en Powerpoint - wat wil zeggen dat je, als je zulke bijlagen ontvangt op een computer die geen Office heeft, de bestanden toch kan openen.

Verder is er ook Outlook chat, waarmee je kan chatten met je vrienden op basis van het e-mailadres dat in jouw outlook.com aanwezig is, en vermits Facebook ook geïntegreerd is, ook met deze vrienden. O ja, en natuurlijk is deze nieuwe webdienst overgote met het Windows 8 sausje!

Meer informatie bij ReadWriteWeb, Microsoft zelf, en The Verge.
http://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2012/07/31/introducing-outlook-com-modern-email-for-the-next-billion-mailboxes.aspx
http://www.readwriteweb.com/archives/get-your-email-address-for-outlookcom-microsofts-new-hotmail-killer.php
http://blogs.computerworld.com/windows/20771/five-reasons-microsofts-new-cloud-based-outlookcom-beats-windows-8-mail


ANONYMOUS RAZEND NADAT FRANSMAN LOGO ALS MERK VASTLEGT
Verklaart oorlog aan handelaar...

Anonymous is, zoals de lezer weet, een losvaste groep ethische hackers, die hun hack-operaties gebruiken als middel om dingen aan te pakken die zij onrechtvaardig zijn. Losvast, omdat er niet echt een leider is, alhoewel er verschillende spreekbuizen zijn die min of meer officieel erkend zijn. Maar dat wil niet zeggen dat de groep zomaar alles over zich heen laat gaan.

Dat mocht een Franse handelaar ondervinden, die het glorieuze idee had om het logo van Anonymous, de man in pak zonder kop tegen een achtergrond van de wereldbol, als handelsmerk te registreren. Hij heeft namelijk het logo geplaatst op t-shirts die hij via eBay wil verkopen.

En volgens de Franse wetgever had de handelaar het recht om het merk te registreren, omdat niemand anders dat tot nu toe gedaan had. Je kan wel begrijpen dat dit niet in goede aarde viel bij Anonymous. In een boodschap, gepubliceerd op YouTube, wordt ervoor gewaarschuwd dat de man zich aan represailles mag verwachten: elke business die hij op het web doet zal uit de lucht gehaald worden tot hij de registratie van het merk terug intrekt. "De naam van Anonymous zal niet de hoer van de wereld zijn".

Een woordvoerder van Anonymous voegde er nog aan toe dat zij er geen probleem mee zouden hebben indien de man t-shirts zou verkopen, gewoon met het logo erop, maar dat hun woede gericht is op het feit dat de man hùn logo geregistreerd had...

De boodschap vind je bij WebProNews (1). De tweede link verwijst naar de webshop van de Franse handelaar... alhoewel, als je Anonymous mag geloven, je die niet lang online zal vinden...
http://www.webpronews.com/anonymous-announces-opanontrademark-in-retaliation-to-french-ebay-store-2012-07
http://www.eflicker.fr/3D PRINTERS ZIJN DE TOEKOMST
Maar sommige ideeën om te printen zijn echt... te gek!

Onze redactie gelooft rotsvast in de toekomst van 3D printers. Laagje voor laagje bouwen zij, op basis van CAD tekeningen die jij invoert, een voorwerp op. Stel: er is een barst in een schap in de deur van de ijskast. Vroeger moest je dan dat schap weggooien, want haast nergens kan je zo'n schap apart krijgen. Maar met de 3E printer maak je gewoon zelf een schap.

Sommige mensen hebben echter gekke invallen over wat je met zo'n printer kan doen. Zo biedt een Japans bedrijf vrouwen in verwachting aan om een 3D replica te maken van de foetus in hun buik. Een idee dat je misschien wat creepy vinden kan, maar waarachter toch knappe technologie steekt.

Er wordt namelijk uitgegaan van een MRI, die door een 3D imaging software gehaald wordt. En dat gaat dan naar de 3D printer. Het eindresultaat zelf is redelijk klein - 9 x 6 x 4 cm. De prijs is het echter niet: $1.230. Maar voor die prijs krijg je ook een mooi doosje erbij (1).

Een ander ideetje voor de 3D printer komt van MakerBot: die heeft nu instructies op zijn website om zelf een met de 3D printer gemaakte mixtape MP3 player te maken. Heb je geen 3D printer, dan zorgt het bedrijf voor een "blanco" cassette, die je dan zelf kan vullen met muziek. Een leuk ideetje! (2)
http://www.webpronews.com/scar-your-children-for-life-with-a-3d-printed-replica-of-them-as-a-fetus-2012-07
http://www.webpronews.com/the-mixtape-is-updated-for-the-21st-century-via-3d-printers-2012-07


DE PR SLAG TUSSEN SAMSUNG EN APPLE IN EEN HOGERE VERSNELLING
Sony-imitatie van een niet bestaand toestel...

Ach, wat is dat toch een bedroevend spectakel eigenlijk. Enerzijds best boeiend, die slag tussen de advocaten van Samsung en Apple. Maar anderzijds zoveel verspilde dollars en energie die veel beter aan creatieve dingen besteed waren...

Om je even op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen: zoals je weet verwijt Apple aan Samsung dat het zijn ontwerp van de iPhone gekopieerd heeft, dat het daarin technologie gestopt heeft waarvoor Apple patenten heeft. Samsung van zijn kant verwijt dat laatste evengoed aan Apple: Samsung zou namelijk ook in het bezit zijn van enkele patenten op technologieën die Apple in zijn producten gestopt heeft.

Deze week deed zich een nieuwe ontwikkeling voor: de verdediging van Samsung kwam af met een nieuw argument: het ontwerp van Apple zou helemaal niet origineel zijn, maar gebaseerd zijn op Sony. Opmerkelijk nieuws, maar omdat het argument niet reglementair door de verdediging ingediend was, wou de jury dit argument niet aanhoren;

De advocaten van Samsung zijn echter niet voor één gat te vangen. Niet in de rechtszaal toegelaten, dachten ze? Dan trekken we maar naar de pers. En dus werd het "bewijsmateriaal" in een persbericht uitgesmeerd. Waarbij toch wel het een en ander duidelijk werd. Het model van Sony, waarop de iPhone gebaseerd zou zijn, heeft eigenlijk nooit bestaan. Ingenieurs van Apple hadden gewoon papieren in handen gekregen met daarop brainstorms over hoe Sony denkt over de toekomst van toestellen. Waarop een van de ingenieurs van Apple de opdracht kreeg om een toestel te ontwerpen alsof het een Sony-toestel was. Wat dan uiteindelijk de iPhone werd. en wat dus wil zeggen dat je niet kan spreken van een echte "kopie" van een Sony-toestel. De jury op het Apple-Samsung kon in elk geval niet lachen met deze zet van Samsung. TechMeme verzamelde alle artikels over deze nieuwe evolutie.  (1)

Hoe dan ook, de PR bedrijven van beide opponenten hebben hun handen vol - en verdienen wellicht handenvol geld ook, in deze aak. Ondertussen wordt bij Apple ook nog "gewone" PR gemaakt - er is een nieuwe reeks filmpjes gelanceerd, die de Apple producten moeten aanprijzen. Sommigen vinden die niet te pruimen, omdat Apple zich daarbij teveel profileert als een besturingssysteem voor de nitwit, de beginnende gebruiker, wat afbreuk doet aan het imago dat de voorbije jaren gekweekt werd, namelijk dat Apple een besturingssysteem is voor beginners, maar ook voor ervaren, professionele gebruikers. In elk geval: als je het ons vraagt, wij vinden de filmpjes wel leuk! (2)
http://www.techmeme.com/120731/p79#a120731p79
http://arstechnica.com/staff/2012/07/mayday-mayday-apples-latest-ad-campaign-faces-groans-from-all-sides/


GOOGLE WALLET WERKT SAMEN MET ALLERLEI KAARTEN
Groeit stilaan uit tot stevig betaalsysteem

Google probeert al langer ook betaalprovider te zijn; maar zijn "Google Checkout" was nooit een echt succes. Nu is het wel erg belangrijk dat Google een soort betaalsysteem biedt. Want dat is een van de belangrijke sluitstenen bij het mobiele verhaal, zoals Apple maar al te duidelijk aangetoond heeft: hét grote succes van de apps, van de verkoop van muziek, is dat alles via de iTunes account geschiedt, die aan een betaalkaart gekoppeld is.

Google probeert een gelijkaardig systeem uit te bouwen, met Google Wallet, maar tot op heden had dat niet zoveel succes. In het begin kon je immers enkel Wallet koppelen aan je CitiCard, of aan een voorafbetaalde kaart. Je moest ook op je toestel een app hebben staan om Wallet te kunnen gebruiken.

Dat is nu anders: Wallet is naar de cloud gegaan, zodat je vanuit elk toestel contact kan leggen met de betaaldienst. Bovendien is Wallet nu gekoppeld aan veel meer kaarten: Visa, MasterCaard, American Express, Discover, .... Verder werd het systeem uitgerust met een "remote disable", een tool waarmee je deze virtuele portefeuille vanop afstand kan uitschakelen - wat super handig is wanneer je toestel gestolen wordt.

En tot slot kan je ook offline goederen kopen met Wallet, in fysieke winkels dus, via gebruikmaking van de NFC technologie (near field communication). Dat laatste vereist wel dat de kassasystemen in de winkels uitgerust zijn met zo'n communicatie, wat voorlopig nog niet het geval is. Toch is het een belangrijke evolutie, die Wallet, om zeker in het oog te houden.

En och ja, je gaat toch niet wakker liggen van het feit dat Google voortaan niet alleen weet wat je op het web doet, maar ook offline, welke spullen je in welke winkels koopt?
http://googlecommerce.blogspot.com/2012/08/use-any-credit-or-debit-card-with.html
http://thenextweb.com/google/2012/08/01/google-wallet-goes-to-the-cloud-now-accepts-visa-american-express-and-discover/
http://arstechnica.com/business/2012/08/google-wallet-now-accepts-major-credit-cards-of-all-magnetic-stripes/


GOOGLE PENGUIN ZORGT VOOR PANIEK ONDER WEBMASTERS
Kunnen té strenge regels voor het linken het web ondergraven?

Google is een goede zoekmachine. Ondanks alle kritiek die je mag hebben op het feit dat het zich met zoveel aspecten van jouw leven bezighoudt, en dat het ondertussen zo machtig geworden is dat concurrenten haast geen kans krijgen, toch blijven we met zijn allen naar de Google zoekmachine trekken als we iets willen opzoeken op het web.

Waarom? Omdat Google met zijn ranking en zijn algoritme de juiste adressen weet op te duikelen wanneer jij iets opzoekt. Spam-adressen worden zoveel mogelijk vermeden, wat geen eenvoudige taak is. Anderzijds is het voor de bedrijven zaak om zo hoog mogelijk in de resultatenlijst te komen. Daarvoor bestaan bepaalde technieken, wat dan Search Engine Optimization hoort (SEO), een industrietak die met de komst van de zoekmachines ontstaan is en een miljoenenbusiness geworden is.

De meeste SEO bedrijven trachten het spel eerlijk te spelen, en volgen gewoon de tips die Google hen geeft: duidelijke headers, meta omschrijvingen, een robot.txt, no-follow attributen, enz: het zijn dingen die een site in de ogen van Google goede punten doen krijgen. Er zijn echter andere tactieken die ook vaak toegepast worden, en die minder netjes zijn. Content-farms bijvoorbeeld: verzamelsites die over allerlei mogelijke onderwerpen iets schrijven, maar die geen wezenlijke informatie brengen over het onderwerp, en enkel dienen om bezoekers (en advertentiedollars) te lokken. Deze content-farms werden bij een vorige update van het Google-algoritme, Panda, aangepakt.

Een andere manier bestaat uit het "uitwisselen" van links, waarbij links naar jouw website geplaatst worden vanop sites die helemaal niets met jouw onderwerp gemeen hebben. En de uitwassen van laatste is wat Google nu aan het wieden is met zijn Penguin update. Websites met veel 'verdachte' inkomende links worden afgestraft en zakken in de zoekresultaten.

Dit heeft, hoe goed bedoeld ook van Google, geleid tot een paniek onder de webmasters, die nu proberen al die links op te schonen. Maar, zo wijzen sommige waarnemers erop, die reactie op de Google Penguin update kan er wel eens voor zorgen dat de fundamenten van het web ondergraven worden. Want het web bestaat uit linken. Uiteraard zal er wel eens gesjoemeld worden bij de uitwisseling van linken, maar moet een webmaster nu aan iedereen gaan verbieden om een link te leggen naar zijn site? Dan valt het hele web toch in duigen?

Een interessant artikel daarover bij WebProNews.
http://www.webpronews.com/links-are-the-webs-building-blocks-and-fear-of-google-has-them-crumbling-2012-08


NIEUWIGHEDEN VOOR NOKIA MAPS
Groupon integratie voor de VS, en routes voor Lumia

Het handige aan een smartphone, is dat je alles in een hebt. Een telefoon, een organizer, een internet-toestel om te surfen en mailen, een camera, maar ook een kompas en een gps. Daarbij dient wel opgemerkt dat sommige toestellen het op een of meer van die onderdelen iets beter, of iets slechter doen. En het ene toestel biedt landkaarten en routeplanning standaard aan, inbegrepen in de aankoop van het toestel, terwijl je bij het andere toestel een extra app moet kopen zoals de TomTom. (Onze redactie heeft een E-7 van Nokia, die gratis alle landkaarten ter wereld aanbiedt, routeberekening, real time info over openbaar vervoer, en meer).

Nu is het niet evident om al deze verschillende tools gratis aan te bieden. Landkaarten maken kost geld, die up to date houden ook, om niet eens te spreken van het in real time informatie bieden over de landkaarten. En de technologie moet ook voorhanden zijn. Zo heeft Nokia een heel uitgebreid aanbod diensten voor landkaarten op verschillende toestellen, met routeplanning enz, maar moesten de toestellen uit de Lumia-reeks (Windows toestellen) het een hele tijd zonder routeplanning stellen.

Dat euvel is nu rechtgezet: via een update voor de Lumia toestellen kan je daar voortaan ook een route uitstippelen. Deze update bevat trouwens nog een nieuwigheid: de integratie van Groupon-aanbiedingen. Maar daar blijven wij niet te lang bij stilstaan, want die update geldt enkel voor de VS. Wat niet wil zeggen dat ook Europese gebruikers binnenkort eveneens van dit aanbod kunnen genieten (1) (2).

Tussen haakjes: bij Engadget vonden wij een artikel waarin de tool van Nokia besproken wordt om ook offline met de landkaarten te werken bij routeplanning. En de conclusie ervan is dat deze tool echt wel indrukwekkend is. Maar lees de review zelf, bij Engadget (3).
http://thenextweb.com/apps/2012/08/01/nokia-maps-update-brings-route-planning-groupon-now-integration/
http://www.reuters.com/article/2012/08/02/us-nokia-groupon-idUSBRE87103S20120802
http://www.engadget.com/2012/08/01/nokia-drive-offline-navigation-review-taking-the-lumia-900-for/


Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.be
 


 
hardware
              logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!HTC ONE X WHITE: DE HARDWARE
Indrukwekkend, groot scherm.
De X is de uit de kluiten gewassen grote broer van de HTC One serie, op alle vlakken. Vergelijk je de One X met de One S en de One V, dan kom je zowel uiterlijk als innerlijk op de overtreffende trap uit. Zo bijvoorbeeld qua grootte van het toestel (13,44 x 6,99 met een schermdiagonaal van 4,7") in vergelijking met de S (13,09 x 6,5 bij 4,3" diagonaal) en de V (12,03 x 5,97 cm bij 3,7" diagonaal) en gewicht (130 gr. tegen 119,5 en 115 gr). Onder de motorkap bij alle drie Android Ice Cream Sandwich als besturingssysteem, maar bij de X op een krachtpatser van een processor (quad, 1.500 Mhz), terwijl de S het moet doen met een dual processor van 1500 Mhz, en de V met een single kern van 1000 Mhz.

Ook bij het scherm diezelfde trend: de X heeft een Super LCD (720 x 1280 pixels), de S Super Amoled (540 x 960 pixels), en de V een TFT scherm (480 x 800 pixels). Je hebt het dus wel begrepen: de prijzen liggen in dezelfde dalende lijn: 549 euro voor de X, 469 voor de S, 279 voor de V (prijzen bij Smartphoneshop)(1).

Verder bevatten alle toestellen een camera (8 MP bij de X en S, 5 MP bij de V) met ingebouwde flitser en met autofocus. Het spijtige van de One X is echter dat je geen speciale knop hebt om een foto te trekken - daarvoor moet je de software knop op het scherm indrukken. Wat erg onhandig is wanneer je bijvoorbeeld een foto wil nemen van jezelf en je vrienden.

Voor de rest bevat dit toestel alle communicatiemogelijkheden en navigatietools die je tegenwoordig verwachten mag: NFC, ingebouwd GPS (met navigatiesoftware), Bluetooth, 3G, ingebouwd 3G modem, Wifi, enz. De energie wordt gehaald bij een Li-On batterij van 1.800 mAh; in verschillende besprekingen wordt vermeld dat de batterij snel leeggezogen wordt door het scherm. Dat is inderdaad prachtig, het voelt echt groot aan. Wellicht zal de batterij er sneller de brui aan geven indien je het toestel voortdurend gebruikt om naar filmpjes te kijken, maar voor ons gebruik voldoet het: je kan zonder probleem mail checken om de 15 minuten, wat surfen, af en toe wat Twitteren, en bellen, en je komt zonder probleem de hele dag door met één herlaadbeurt van de batterij. Meer nog: je haalt zelfs de volgende dag nog, tot de middag.

Qua hardware knoppen en sleuven is het toestel erg minimalistisch. Een aan/uit/sluimer knop bovenaan, rechts grote knoppen om het volume te regelen (die volgens ons ook hadden mogen dienen als knop voor de camera!), links een uitsparing voor de  micro-USB aansluiting, bovenaan een opening voor de aansluiting van de koptelefoon (3,5 mm jack). Je kan het toestel niet openen om met een reservebatterij te werken, wat ik persoonlijk een nadeel vind. Het toestel vraagt om een micro sim kaart; op de rugzijde bovenaan is hiervoor een sleufje voorzien, maar dat moet je openen door de punt van een speciaal bijgeleverd accessoire in een ronde opening te stoppen. Bij mijn testexemplaar was dit object niet aanwezig - en dus hebben wij het maar met een veiligheidsspeld gedaan (een paperclip is te dik!).

Het scherm zelf is redelijk krasbestendig en vertoont niet snel vette vingers. Wat wel een beetje tegenvalt is het feit dat de rugzijde (het is een wit toestel!) redeljk snel smoezelig lijkt.

Morgen gaan we aan de slag met de ingebouwde toepassingen. Ondertussen geef ik alvast de website mee waar je de manuals kan vinden en enkele how-to filmpjes.
http://www.smartphoneshop.be/vergelijken/176087/168534/177061/
http://www.htc.com/www/help/htc-one-x/
http://www.htc.com/managed-assets/support/user-guide/user-manual/htc-one-x/HTC_One_X_User_GHTC ONE X WHITE: MAIL EN SURFEN
Eindelijk een toestel naar mijn hart...

Trouwe lezers weten dat ik bepaalde eisen stel aan een mailprogramma op mijn mobiele telefoon; en tot nu toe had ik slechts één toestel gevonden dat perfect aan die eisen voldeed: de Nokia E7. Diezelfde lezers weten ook dat ik grote fan ben van de HTC Sense gebruiksinterface, het sausje dat HTC over het Android OS giet om het de gebruiker gemakkelijker te maken.

Welnu, met deze versie van de Sense UI heeft HTC mijn hart gestolen. Waar ik bij de Samsung Galaxy Note GT-7000 klaagde over de beperkte mogelijkheden over het instellen van de mail, kan HTC One mij op dat vlak volledig gelukkig maken. Je kan namelijk kiezen, per account, op welke dagen mail gesynchroniseerd moet worden, en tussen welke uren; zo moet je niet elke dag om 17u je toestel vastnemen om de synchronisatie stop te zetten, vermits je dan thuis bent en de mail op je laptop bekijkt. Je kan bovendien bepalen hoeveel je van een mail downloadt, met of zonder     afbeeldingen, enz. Werk je met meerdere mailaccounts, dan kan je die oproepen in één inbox (alle accounts, via een uitklappijltje links bovenaan) waarbij een kleurtje vooraan de mail aangeeft bij welke account de mail hoort. Maar je kan ook een inbox per account oproepen. Mails selecteren is heel gemakkelijk, omdat voor elke mail een aanvinkvakje staat. Superdeluxe, deze benadering van de mail door HTC kan mij alvast bekoren!

Tussen haakjes, net zoals bij andere HTC toestellen is er erg krachtige software om je HTC te synchroniseren met je Outlook, zodat al je contacten met bijkomende informatie vanuit je desktop of laptop meteen op jouw mobiele toestel terecht komen.

Dat het surfen supersnel verloopt, moet ik je niet vertellen - het is immers een quadcore processor. En dat de pagina's super duidelijk zijn op het scherm, is vanzelfsprekend. Er werd dan ook optimaal gebruik gemaakt van de schermruimte. Ter vergelijking hebben we de Nokia E7 naast de HTC One X gelegd. Alhoewel de E7 slechts een klein beetje kleiner is dan de One X, is er een enorm verschil in schermruimte. Eerlijkheid gebiedt hier wel bij te zeggen dat de E7 een toestel is met uitklapklavier, en dat de rand daarvan ook met wat ruimte op het toestel gaat lopen.

http://www.netties.be/v20/toon_artikel.php?id=17114&cat=Hardware&zoekdatum=2012-06-21&reactietonen=jaHTC ONE X WHITE: DE CAMERA
Om te beginnen een handigheidje om de camera meteen op te starten: wanneer het toestel in sluimertoestand is, klik op de aan/uit knop, en in plaats van de ring naar boven te trekken, om de schermvergrendeling op te heffen, sleur je het icoontje van de camera naar de ring. En floeps: de camera is opgestart!

Met de camera kan je uiteraard gewone foto's maken en filmpjes, en kan je, iets wat je bij de meeste andere camera's tegenwoordig ook kan, meteen een effect toepassen op een foto. Handig vind ik de reeks foto's die je kan nemen van iemand of iets in actie; via instellingen moet je dan eerst wel "Continue Opname" activeren - best beperk je de opnames tot 20. Vervolgens richt je de camera, en houd je de sluitertoets op het scherm continue ingedrukt. De camera neemt nu een reeks beelden, haarscherm, supersnel na elkaar. Vervolgens kan je kiezen: ofwel selecteer je het beste beeld, en verwijder je de rest, ofwel houd je alle beelden.

Nog een andere optie maakte diepe indruk op me: het maken van panorama foto's. Dat is heel simpel: op het openingsscherm van de camera, klik je op letter A links bovenaan, en kies je Panorama. Let wel even op: in deze modus zijn zowel zoom als flash niet actief. Om de actie te beginnen, klik je een eerste keer op de sluiter. Nu verschijnen er pijltjes die een richting aangeven. In landschap modus kan je links of rechts gaan met de camera, in portret modus ga je naar boven en beneden. Terwijl je de camera beweegt in de gewenste richting, maakt de HTC automatisch verschillende opnames Zet de actie stop via het "stop" icoontje (X). De camera zal automatisch de opnames tot één foto samenvoegen. Prachtig gewoon - zo maak je een "grootbeeld" opname eigenlijk.

Tussen haakjes: in dit toestel zit een ingebouwde tool om schermafdrukken te maken. Het zal me leren om toch minstens de manual te lezen, want ik had deze optie niet meteen gevonden, daarom een app in de Play Store gedownload, die niet meteen bleek te werken. Een blik in de manual vertelde me echter meteen dat je screenshots maakt door de powerknop ingedrukt te houden, en dan op de Home button te drukken. Handig

In onze weekeditie sturen we enkele foto's mee die met de camera gemaakt werden. Ondertussen kan je een filmpje bekijken over de camera...
http://www.youtube.com/watch?v=B0yDfyKLASQ


HTC ONE X WHITE: PERSOONLIJKE INDRUKKEN
Ik heb het al gezegd: HTC ligt me nauw aan het hart; mijn eerste echte smartphone was een HTC Windows phone, met uitklapklavier. Toen koos ik het toestel in de eerste plaats om het hardware klavier, verder om de mail, en de mogelijkheid om te synchroniseren met Outlook. En "Toen" is wel... 5 jaar geleden, een eeuwigheid in smartphone jaren. HTC heeft al jaren mogelijkheden tot instellingen, die nog altijd niet ontdekt zijn door andere fabrikanten. Of misschien is het dat andere mensen niet zoveel geven om die instellingen?

Deze smartphone is supersnel. De 2 weken dat ik hem in mijn bezit had, zijn eigenlijk te kort om alle mogelijke toepassingen en apps te ontdekken. Wat me wel vooral opviel, is het grote verschil in systeembeheer. Ik ben een persoon die graag controle heeft over wat er op het toestel gebeurt. Ik moet via bestandsbeheer kunnen bladeren, net zoals ik dat via Verkenner doe op mijn computer. Ik moet weten hoeveel ruimte ik nog heb op het toestel. Ik wil weten welke toepassingen er draaien, en wil mijn toepassingen netjes kunnen afsluiten wanneer ik ze niet gebruik.

Er zijn weinig toestellen die deze mogelijkheden bieden; de Nokia E7 wel. Er is bijvoorbeeld een File Manager, en je kan echt alle toepassingen, alle apps, afsluiten wanneer je ze niet meer nodig hebt. Dat is nodig, om te voorkomen dat deze toepassingen op de achtergrondn blijven draaien, en je batterij leegslurpen. Bij de E7 hoef je maar de menu-knop lang in te drukken, om te weten welke toepassingen er draaien; die kan je dan een voor een sluiten. Bij de HTC One X (en ik vermoed dat dit ook opgaat voor andere Android toestellen) heb je die controle niet. Bij de HTC bijvoorbeeld krijg je, wanneer je op de rechter button ("recente apps") drukt, een overzicht van deze apps; selecteer je er een van, dan word je meteen naar die app gebracht. Geen wachttijd om de app op te starten, wat dus wil zeggen dat die nooit afgesloten werd, en gewoon in standby staat. Arme batterij..

Je kan wel via de toepassing "Taakbeheer" zien welke toepassingen er draaien. En er enkele van sluiten. Maar kijk je de volgende keer weer, dan zijn er als bij mirakel weer andere toepassingen op het lijstje, waarvan je niet weet wanneer je die opgestart hebt...

Wellicht is dit een heel persoonlijke opmerking, van een controlefreak. De meeste gebruikers hebben immers geen boodschap aan controle, inzicht, mappen, boomstructuur. Zij willen een telefoon waarop leuke dingetjes staan, en gebruiken wellicht niet eens een fractie van de mogelijkheden van het toestel. Zij kunnen best leven met een toestel waarbij speciale software hoort, die voor hen foto's naar de computer overzet, muziek synchroniseert en meer.  Terwijl arme ik, van de oude stempel, graag het toestel aansluit als gewone externe harde schijf  en dan met mijn Windows Verkenner naar de bestanden op het toestel kijk. Het is een manier van leven - en bij mijn manier van leven past deze HTC wel....

Voor meer besprekingen verwijs ik graag naar  Techradar (1) en het Nederlandstalige Androidworld (2)
http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/htc-one-x-1069319/review
http://www.androidworld.nl/android-telefoons/htc/htc-one-x/review-htc-one-x/?utm_source=sidebar&utm_medium=link&utm_campaign=reviewssidebarox 
hardware
              logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]


*** Het doorverkopen van tweedehands softwarelicenties is al jaren een discussiepunt.
Consumenten en bedrijven willen graag oude licenties kunnen doorverkopen maar de bedrijven die de software uitgeven zijn hier in veel gevallen op tegen en proberen het ook tegen te werken.
Het Europese Hof van Justitie heeft nu uitspraak gedaan en gezegd dat het gewoon mag.
http://www.techzine.nl/nieuws/30845/europese-hof-tweedehands-licenties-verkopen-mag.html

*** Bijna 1 op 2 Belgen niet tevreden over hoe ze op de foto staan
Als je denkt dat je weet wat je beste kant is, denk daar nog maar eens over na;
onderzoek van Nikon COOLPIX laat zien dat mensen de beste kant van hun gezicht op foto meestal verkeerd inschatten, en vrouwen nog veel vaker dan mannen
Linkerkant van het gezicht aantrekkelijker voor de foto, ongeacht of je lacht of niet.
http://www.faceresearch.org/

*** tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen zal  Fujitsu ‘deelnemen’ met haar krachtigste werkstation ooit: de Fujitsu CELSIUS R920.
De CELSIUS R920 workstation van Fujitsu is het middelpunt van een ambitieus project dat dit weekend zal plaatsvinden. Dankzij zijn topsnelheid en recordprestaties is deze CELSIUS R920 workstation snel genoeg om op één nacht tijd een revolutionair project te voltooien. Het werkstation kan namelijk miljoenen afbeeldingen samenvoegen tot één Gigapixel afbeelding voor een extra snel media-gebruik.
http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/pc/workstations/superior/celsius-r920/index.html

*** AVM introduceert lichtnetadapters
AVM introduceert een set adapters om een netwerkverbinding te leggen over het elektriciteitsnet in huis.
De Fritz!Powerline 500 set haalt snelheden van 200 of 500 Mbps met encryptie.
De adviesprijs is 129 euro voor een set van twee.           
http://www.avm.de/en/Produkte/FRITZPowerline/FRITZPowerline_500E/index.php

*** Persbericht: TomTom introduceert nieuwe Hands Free Car Kit voor smartphones
Hoogste geluidskwaliteit voor luid en duidelijk telefoneren en heldere navigatiestem onderweg
http://www.tomtom.com/smartphone

*** PSA Peugeot Citroën kiest TomTom als leverancier van kaarten en van navigatie- en verkeersinformatie
http://www.tomtom.com.

*** Norman Malware Analyzer G2 is het meest flexibele en krachtige platform voor Cyber Threat Discovery en Assessments
http://www.norman.com/about_norman/press_center/news_archive/2012/malware_analyzer_g2_industrys_most_flexible_powerful_threat_discovery/nl


*** Dell introduceert nieuwe mobile Precision-workstations voor de mobiele power users
http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/global/products/landing/en/precision

muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet
MATHIEU & FLORZINHO

[loung/spiritual] Chillout muziek, maar met een exotisch tintje.  Je hoort de sitar, de hoge drums, en je zit meteen in een hippie commune. Muziek om rustig bij weg te dromen...
Bij ReverbNation kan je verschillende songs in streaming beluisteren.
http://www.reverbnation.com/mathieuflorzinho


FIVE SEASIBS; KIVE AOOKE LEMONGRASS
[chillout] Rustige muziek, voortkabbelend, die warm aanvoelt, en toch koel. Een algemeen gevoel van welbehagen, dromerigheid. Bij MySpace kan je verschillende songs van deze artiest beluisteren. Om op een terrasje te doen, met ene mojito in de hand...
http://www.myspace.com/fiveseasonslounge/music/songs/love-apple-lemongrass-remix-3934452
http://www.myspace.com/fiveseasonslounge


TA-KU: SYLVIA
[soul/downtempo] Muziek met een zware beat, maar traag. Heerlijk zwevend, met wat handgeklap als ritme. Bij SoundCloud hoor je verschillende songs in streaming, de ene wat meer funky en experimenteel dan de andere, maar allemaal erg knap.
http://soundcloud.com/takugotbeats
http://soundcloud.com/takugotbeats/sylvia


ANTHONY VALADEZ: MODLEE & VLOOPER: ALL MATTER
[chill] Relaxe muziek, met een optimistische kant. Heel rijk aan arrangementen, erg afwisselend. Je kan het album Sunwalk gratis downloaden.
http://soulection.bandcamp.com/album/sunwalk-ep


VRIJDAG HOORSPELDAG: BROEDERLIEFDE

Deze week een detective: een agent wordt ervan beschuldigd dat hij onder een hoedje speelt met een drugsbende. Zijn vriendin gelooft in zijn onschuld, en gaat zelf op onderzoek uit.  Het loopt uit op een spannende achtervolging, in de beste detectivestijl!
Een hoorspel van de VARA, uitgezonden in 1988, in een regie van Ad Löbler.
http://hoorspel.wordpress.com/2012/07/30/broederliefde/


Netties werkt samen met:

verkenner banner


EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:


De halve waarheid, is vaak een grote leugen.
- anonieme wijsheid -
 
 
oor logo
De nieuwe oogst


COMICS OP HET WEB: SUPERPOUVOIR

Een Franstalige site gewijd aan comics, strips (of, zoals ze in het Frans heten: BD of Bande Dessinée), manga en film. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend, en er wordt ook aandacht geschonken aan de mensen die de strips maken: scenaristen, tekenaars, vertalers... Een heel verzorgde site, absoluut te volgen, maar je moet wel een mondje Frans kennen...
[Taal: FR]
http://www.superpouvoir.com/


COMICS OP HET WEB: COMIXITY
Ook dit is een Franstalige site; de site is als het ware een wekelijks magazine, met daarin de beste podcasts, besprekingen van strips en comics, nieuws, tops en flops, enz.
[Taal: FR]
http://www.comixity.fr/


COMICS OP HET WEB: COMICSBLOG
Een site die volledig door vrijwilligers, fans van Comics gebracht wordt. Je vindt er nieuws over niet alleen Amerikaanse comics, maar ook Franse, de grootste auteurs van de strips, enz.
[Taal: FR]
http://www.comicsblog.fr/


COMICS OP HET WEB: COMICS PLACE

Alle actualiteit over strips en comics in Frankrijk en de VS. De site si inderdaad erg actueel, want er zijn gemiddeld 6 updates per dag! Heel mooi vormgegeven ook, je krijgt meteen zin om zo'n comics te gaan kopen!
[Taal: FR]
http://www.comicsplace.net/


COMICS OP HET WEB: DC COMICS
De site van de uitgevers van Batman, Superman en andere DC Comics superhelden. Onnodig te zeggen dat ook deze site prachtig vormgegeven is...
[Taal: FR]
http://www.urban-comics.com/


COMICS OP HET WEB: PANINICOMICS

De Franstalige uitgever van de Marvel superhelden: Iron Man, Thor, ... Je vindt er, naast de vele nieuwtjes, videopodcasts met interviews met tekenaars, en je kan er ook online strips kopen.
[Taal: FR]
http://www.paninicomics.fr/web/guest/home


CITATEN: SEARCHQUOTES
Op zoek naar een leuk citaat dat je kan zetten in een Facebook update? Deze site heeft citaten verzameld, en netjes naar onderwerp gerangschikt.
[Taal: ENG]
http://www.searchquotes.com/


ICONEN VOOR SOCIALE NETWERKEN

Deze stack van Delicious brengt een verzameling sites, waar je icoontjes kan vinden die verwijzen naar de sociale netwerken - Twitter, Facebook, Google+, Reddit, enz. Om eens iets anders te gebruiken dan altijd dezelfde saaie icoontjes...
[Taal: ENG]
http://delicious.com/stacks/view/Rh04U0


HDR FOTOGRAFIE
Deze stack bij Delicious geeft je een overzicht van hoe je HDR foto's maken moet. High Dynamic Range is een procedé waarbij één of meerdere beelden genomen worden, gecombineerd, en het contrast zodanig gewijzigd dat je een resultaat krijgt dat buitengewoon is.
[Taal: ENG]
http://delicious.com/stacks/view/P3E9u4


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: BIKINICONTEST
Ach, ach.. mannen en bikini's, het houdt niet op. Geen enkele sport wordt met zoveel enthousiasme bekeken als het dames beachvolley. En als het even kan, dan worden er foto's getoond van meisjes in bikini's, bij alle mogelijke producten. Website Clint.be heeft nu een wedstrijd georganiseerd waarin de dames zich in hun bikini van hun mooiste kant laten zien. En jij kan erop stemmen - wat je meteen een goede reden geeft om alle bikini's aandachtig te bekijken. En nog eens, en nog eens, ...
[Taal: NL]
http://www.bikinicontest.be/nl


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: FOTOGRAFILLE

De maakster van dit blog ging op zoek naar een leuke blog met informatie over fotografie en beeldbewerking, maar vond die niet echt. Daarom werd in december 2010 dit blog gestart. Het bevat vele foto's, maar ook tutorials. En dat laatste is natuurlijk mooi meegenomen!
[Taal: NL]
http://www.fotografille.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: TE VOET
Een mooi concept: een reisbureau, dat reizen verkoopt waarbij je niet op het strand gaat liggen, maar mooie wandelingen kan maken in de natuur. De site is natuurlijk commercieel (er worden reizen verkocht), maar het concept is origineel, natuurvriendelijk, en dus supersympathiek.
[Taal: NL]
http://www.tevoet.be


VRIJDAG MULTIMEDIA: FRANK UYTTENHOVE

Deze fotograaf maakt eigenlijk cartoons met foto's. Superrealistische foto's, wellicht bewerkt. Maar altijd met een twist. Om te bekijken...
[Taal: ENG]
http://www.frankuyttenhove.com/


VRIJDAG MULTIMEDIA: YOUR FILM FESTIVAL
YouTube was een van de sponsors van het Your Film Festival. De inzendingen werden op 31 maart afgesloten; daarbij konden amateur-cineasten kortfilms, webseries, een pilootfilmpje voor en tv-serie, ... insturen. Uiteindelijk werden er uit de 50 finalisten 10 gekozen. Die kan je nu online bekijken - uiteraard op YouTube!
http://www.youtube.com/yourfilmfestival?feature=inp-pr-yff
http://www.webpronews.com/youtube-reveals-your-film-festival-finalists-2012-08


VRIJDAG MULTIMEDIA: BIKINISPORTFOTO'S
We hadden het gisteren al over de voorkeur van sommigen voor bikini's. Die zorgt er o.a. ook voor dat er heel wat mensen zijn die de wedstrijden van het dames beachvolley met meer dan sportieve belangstelling volgen. En dat fotografen zich ook vergalopperen, en meer aandacht hebben voor de broekjes van de dames, dan voor hun sportieve prestatie.
Dit artikel bij Metro.us trekt die lijn door, en gaat bij alle sporten naar broekjes kijken. Van hetzelfde laken een broek!
[Taal: ENG]
http://www.metro.us/newyork/sports/article/1148979--what-if-every-olympic-sport-was-photographed-like-beach-volleyball?tw_p=twt


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
sites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/

- Kennisbundel “Meer doen met e-mail marketing” [Adv]
http://www.belgiancowboys.be/email/2183
- Microsoft lanceert Outlook.com, het einde van Hotmail
http://www.belgiancowboys.be/email/2185

 

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/index.dhtml

- 9 op de 10 bespioneren hun ex via Facebook
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3295429/2012/08/02/9-op-de-10-bespioneren-hun-ex-via-Facebook.dhtml
- Bijna een op vijf alleen via mobiel op Facebook
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3294910/2012/08/01/Bijna-een-op-vijf-alleen-via-mobiel-op-Facebook.dhtml
digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/

- Wireless Network Watcher
Wireless Network Watcher is een klein maar handig stukje gratis software dat je informatie geeft over de computers en gadgets die met je draadloze newerk zijn verbonden.
http://www.fan.tv/digitaal/software/19570-wireless-network-watcher
- Genie TimeLine: Gebruiksvriendelijk backuppen
Er zijn veel gratis backupprogramma's, dus om als backupsoftware op te vallen moet je wel met extra mogelijkheden komen. Genie TimeLine doet dat
http://www.fan.tv/digitaal/software/19559-genie-timeline-gebruiksvriendelijk-backuppen
  elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- iPhone-app van Philips moet professioneel dicteren verbeteren
Met SpeechExec voegt Philips een nieuwe dimensie toe aan het opnemen van geluid via je iPhone. De applicatie legt daarbij de nadruk op de veiligheid en ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6810
- Sony pakt uit met nieuwe Walkman mp3-spelers
De F800-, E570- en E470-serie moeten dankzij de digitale ruisonderdrukking voor een gedetailleerd geluid zorgen, terwijl hun dun design extra draagbaarheid ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6807

 
 

digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- 67% van de CIO's blokkeert Facebook
http://www.digimedia.be/News/nl/12373/67-van-de-cio-s-blokkeert-facebook.html
- De meeste e-commercesites zijn onwettig
http://www.digimedia.be/News/nl/12382/de-meeste-e-commercesites-zijn-onwettig.html
   

computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Tutorial: Virtual Box – 4. Folders delen
http://computertaal.info/2012/08/02/tutorial-virtual-box-4-folders-delen/
- Wat gebeurde er met 3D in games?
http://computertaal.info/2012/07/30/wat-gebeurde-er-met-3d-in-games/tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- 'Dolgedraaid' beursalgoritme levert handelshuis fors verlies op
http://tweakers.net/nieuws/83521/dolgedraaid-beursalgoritme-levert-handelshuis-fors-verlies-op.html
- 'Helft OS X-gebruikers draait onveilige versie Safari'
http://tweakers.net/nieuws/83501/helft-os-x-gebruikers-draait-onveilige-versie-safari.html

*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Facebook: 8,7 procent van de accounts is fake
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/08/02/facebook-8-7-procent-van-de-accounts-is-fake/article-4000157354254.htm
- Ice Cream Sandwich op 16 procent Android-devices
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/08/02/ice-cream-sandwich-op-16-procent-android-devices/article-4000157268193.htm

*** MOBILEREVOLUTION
http://www.mobilerevolution.be

- Een carkit die in 2 seconden klaar is: de HangUp
http://www.themobilerevolution.be/2012/08/een-carkit-die-in-2-seconden-klaar-is-de-hangup/
- Het Nieuwsblad vernieuwt zijn mobiel aanbod
http://www.themobilerevolution.be/2012/08/het-nieuwsblad-vernieuwt-zijn-mobiel-aanbod/


 
tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)

Ben je op zoek naar een editor om webpagina's te maken?

Om je keuze bij het zoeken naar een editorprogramma te vereenvoudigen is een bezoekje aan deze site aan te bevelen.
http://www.smashingmagazine.com/2008/05/07/35-useful-source-code-editors-reviewed/ (Engels)
Zowel editors voor Windows als voor een Mac komen hier aan bod.
Er is een overzicht beschikbaar van 35 editors.
[Sjeef]

shareware
              logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...
SCUMVM: SPELLETJES SPELEN
Windows all - 6,3 MB - freeware
Met deze tool kan je o.a. de oude Lucas-Arts avonturenspelletjes spelen, zoals Indiana Jones, Monkey Island, en meer. Alle ondersteunde spelletjes vind je op de homepage van de maker van de software. Bij Chip.de vind je een fotoreportage die de werking uitlegt. De software zelf is in het Engels.
http://www.chip.de/downloads/ScummVM-32-Bit_13009998.html
http://www.scummvm.org/


JITSI: MULTI MESSENGER

Windows XP/Vista/7 - 27,8 MB - freeware
Een gratis multimessenger, waarmee je (video) gesprekken kan houden met correspondenten wereldwijd, via het SIMP en XMPP protocol. Een concurrent als het ware voor Skype.
https://jitsi.org/
http://www.chip.de/downloads/Jitsi_56854700.html


SCP-087: EEN SPEL DAT JE WAKKER HOUDT
Windows XP/Vista/7/8 - 31,2 MB - freeware (Engels)
Wie dit spel downloadt en speelt, doet dit op eigen verantwoordelijkheid: het is namelijk zo'n spannend horror game, dat je na het spelen ervan gewoon 's avonds alle lichten wil aanlaten!
http://www.scp-wiki.net/scp-087
http://www.chip.de/downloads/SCP-087_56890950.html


PROGDVB: TV OP JE COMPUTER
Windows 2000/XP/Vista/7 - 11,8 MB - freeware (Engels)
Een gratis progje, waarmee je tv kan ontvangen op je pc vanop je DVB kaart. Je kan ook honderden tv-zenders ontvangen, die hun programma's via het internet uitzenden - en ook filmpjes van YouTube kan je hiermee bekijken. Voor de software heb je wel het .NET Framework 2 op je computer nodig.
http://www.progdvb.com/


HWINFO64: DIAGNOSE
Windows all - 2,8 MB - freeware
Een gratis tool voor 64-bit computers, in het Engels, die je informeert over de hardware op jouw pc. Wat voor processor heb je, welke geluidskaart, enz?
http://www.hwinfo.com/
http://www.chip.de/downloads/HWiNFO64_49799644.html


FILTER FORGE: JE EIGEN FILTERS VOOR PHOTOSHOP
Windows - 65,8 MB - shareware (30 dagen) (Engels)
Dit is een plug-in verzameling voor Photoshop, waarbij je ook zelf eigen filters kan opbouwen. Je ziet de effecten van de filter in real time, wat echt handig is.
http://www.chip.de/downloads/Filter-Forge_27755449.html
http://www.filterforge.com/


COLORZILLA: KLEUREN VINDEN

Firefox add-on - 0,255 MB - freeware
Deze add-on voor Firefox is heel handig voor ontwerpers: wanneer je tijdens het surfen een kleur tegenkomt die je mooi vindt, dan kan je heel simpel de hexadecimale waarde van die kleur te weten komen.
http://www.chip.de/downloads/ColorZilla_37027197.html
http://www.iosart.com/


CLIPBOARD MASTER: MEER DOEN MET JE KLEMBORD
Windows - freeware
Met deze tool kan je meer doen met de dingen die je op je klembord zet: je kan er meerder dingen op bewaren, en kiezen uit een selectie gekopieerde zaken;
http://www.jumpingbytes.com/en/clipboard-master.html
http://www.chip.de/downloads/Clipboard-Master_48076400.html


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: PARADISE ISLAND
Android OS - 28 MB - freeware
Een spelletje voor je Android smartphone: je wordt in dit spel een toerisme-manager, en je moet "paradise ISland" uitbouwen tot een aantrekkingspleister voor de toersiten.  Stijl SimCity dus!
http://www.chip.de/downloads/Paradise-Island-Android-App_49927542.html
http://support.game-insight.com/pian/


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: RETRO DECATHLON 2012

iOS - 16,3 MB - 0,79 euro
Een van de klassieke games in een modern kleedje gegoten voor de iPad en iPhone. Het bevat 10 behendigheidsspelen die snelheid en timing van jou vereisen.
http://www.chip.de/downloads/Retro-Decathlon-2012-iPhone-_-iPad-App_56934861.html
http://games.cinemax.cz/retrodecathlon2012

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


 

 
 

Het laatste woord....Lezer Francis Visser heeft een leuke tip voor u:
<<<
Dag Hilde,

Je kreeg het waarschijnlijk ook al onder ogen: een artikel in ZDNet over de computer waarmee de maanlanding van Apollo 11 werd uitgevoerd.
Indien niet: hier de link voor het ganse verhaal. Toch de moeite.

http://www.zdnet.be/news/141640/deze-computer-zorgde-voor-de-maanlanding/?utm_source=zd_daily&utm_medium=newsletter&utm_term=&utm_content=0_art_list&utm_campaign=daily

Toch ongelooflijk hoe het evolueerde in 43 jaar.

Bij wat moeten we nu het meest stilstaan? De weg die er intussen is afgelegd? Of wat er toen al allemaal kon met, in onze huidige ogen, wel erg "eenvoudige middelen".
Want wie zou er nu nog een dergelijke missie (en zijn leven) in handen van zo een computer zou durven leggen?
Een rekentuig van 32 kg, 61 cm op 32cm op 17cm groot, uitgerust met 4 KB RAM-geheugen (met 2 Mhz) en een ROM-geheugen van nog eens 32 KB.
Met enkel een numeriek klaviertje als toetsenbord!
Maar die blijkbaar toch al 8 taken gelijktijdig aankon.

In het artikel maakt men een veelzeggende vergelijking: een recente smartphone van Samsung, de Galaxy SIII, heeft een processor die een 700 maal snellere kloksnelheid heeft dan die uit de Apollo.

Met vriendelijke groeten,
Francis

>>>
Bedankt voor de tip, Francis!


 
NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe 

Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 


AFSLUITER VAN DE WEEK
Wie een keuze heeft, heeft last.
- anonieme wijsheid -