netties banner

 
 


Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie: 
26/4/2012
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 16
Nummer 747 van 21/4/2012Gegroet lezer,

Deze week gaat, zoals vaak, een flink deel van onze berichtgeving over Google. Maar aandachtige lezers zullen merken dat er een soort haat-liefde verhouding aan het ontstaan is bij onze redactie. Enerzijds is Google té machtig, heeft het een vinger in de pap bij teveel aspecten van ons digitale leven. Het neemt initiatieven die onze eigen overheid eigenlijk zou moeten nemen, zoals een goede routeplanner voor het openbaar vervoer (De Lijn), het inscannen van boeken en ter beschikking stellen van de gemeenschap...

Maar anderzijds is en blijft Google nog altijd de beste zoekmachine die we kennen. En kunnen we, in onze zoektocht naar informatie, niet buiten Google. Keer op keer hebben we andere zoekmachines uitgetest, maar geen enkele kon dezelfde nauwkeurigheid aan de dag leggen bij het zoeken naar informatie in het Nederlands. Google heeft blijkbaar een echt werkende succesformule. In onze rubriek met tips & tricks loopt trouwens een reeks die je vertelt me welke onderdelen van een website Google allemaal rekening houdt bij het opstellen van een ranking. En dat is echt wel indrukwekkend.

En dus blijven we zweren bij Google als zoekmachine - maar dan niet ingelogd met onze Google account. En houden we ons verre van Google Docs, Gmail en co. Een gezonde dosis wantrouwen is wat wij al onze lezers ook toewensen...

Veel leesplezier met dit nummer, en bij leven en welzijn tot volgende week.

Hilde

Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
  
verkenner
          banner
 
 


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine. 

GOOGLE MAPS: NU OOK MET BUS EN TRAM
Vlaanderen leert het openbaar vervoer kennen

Kom je in een vreemde stad ergens in Vlaanderen, en moet je daar naar een bepaalde straat, dan ben je gauw geneigd een taxi te nemen. Wellicht bestaat er ook openbaar vervoer dat je naar jouw bestemming kan brengen - wat natuurlijk veel goedkoper zou zijn dan een taxi te nemen - maar hoe kom je te weten welke bus je moet nemen, en aan welke halte je moet uitstappen? Vervoersmaatschappij De Lijn heeft wel een routeplanner, maar echt gebruiksvriendelijk is die niet. Bovendien moet je, nadat je gevonden hebt welke bus of tram je moet nemen, naar een heel ouderwets uurrooster om te zien hoe laat je bus of tram nemen kan.

Gelukkig is er nu Google Maps, dat de trajecten van De Lijn geïntegreerd heeft in de landkaarten. Je geeft gewoon begin- en eindpunt in, en Google Maps vertelt je welke trams en bussen je erheen brengen. Wij deden de test met een route die we regelmatig afleggen: van het Antwerpse Centraal Station naar de Bisschoppenhoflaan. Een route die zowel enkel met de bus, als met een combinatie bus/tram afgelegd kan worden. Iets wat Google Maps perfect uitdokterde. Niet alleen krijg je de route uitgestippeld, maar meteen ook de vertrekuren van tram en bus: vertel wanneer je vertrekken wil, en de planner vertelt wat de verschillende vertrek- en aankomsttijden zijn.

Vaak sta je aarzelend tegen het gebruik van het openbaar vervoer, omdat je niet weet hoeveel haltes er komen, zodat je ook niet weet wanneer je een halte moet aanvragen, klaar moet staan aan de uitgang. Ook hieraan werd gedacht. Je krijgt weliswaar niet de verschillende haltes weergegeven op de landkaart, maar je komt wel te weten hoeveel haltes er zijn, en wat de voorlaatste halte is. Persoonlijk vind ik dat een lijstje met de haltes te verkiezen is, zodat ik mee volgen, maar dit is al een hele vooruitgang. Momenteel zijn enkel tram en bus opgenomen in Google Maps, en is er (nog) geen samenwerking met NMBS om ook treinroutes op te nemen in de planning.

Voor de volledigheid deden wij ook de test met Bing, maar dat kon ons niet op onze bestemming brengen.

Wil je zelf eens een route uitproberen? Ga naar Google Maps, klik op Get Directions, voer vertrek- en eindpunt in, en klik op het symbool van het openbaar vervoer. Succes!
http://maps.google.com/


ITUNES: VERBETERING IN ZICHT?
Overvol geladen karretje kan het gewicht niet meer trekken

Er was eens een software voor muziek. iTunes. Die had maar één doel: jukebox zijn, om muziek af te spelen op je (Mac) computer. Toen de iPod uitkwam, kwam er een functie bij: de muziek op jouw computer synchroniseren met je draagbare player. Dat kon je manueel doen, of via de automatische sync tool. Bovendien was iTunes toen een van de eerste tools om de podcast populair te maken, en bood het een uitstekend overzicht van het aanbod.

Dat was toen - en ondertussen heeft Apple steeds meer functies toegevoegd aan iTunes. Het was en bleef het hart van alle interactie tussen gebruiker en Apple, ook toen de iPhone en iPad uitkwamen. Apps aankopen en downloaden, updates voor je toestel downloaden: het loopt allemaal via iTunes. Allemaal functies die bovenop het originele concept gebouwd werden. En die van iTunes een logge, chaotische software maken. Het is de kracht, en de zwakte van het hele Apple-concept.

Want dat het vaak verkeerd loopt, dat staat als een paal boven water. Ontelbaar zijn de klachten over het sync'en van apps, waarbij apps of hele mappen verdwijnen. Een groot probleem: hoe kan Apple komaf maken met het verleden, en opnieuw beginnen?

Volgens verschillende bronnen zou Apple daar nu aan werken. De volgende versie die uitgebracht wordt zal minder vernieuwingen aan het uiterlijk bevatten, maar wel veel veranderingen onder de motorkap, en dan vooral aan het synchroniseren met de verschillende toestellen - en uiteraard ook iCloud.

Meer daarover bij The Verge en MacWorld.
http://www.theverge.com/2012/4/10/2940080/itunes-11-rumored-new-icloud-ios-6-support-revamped-app-store
http://www.macworld.com/article/1166274/itunes_time_to_right_the_syncing_ship.html


GA JIJ EEN SPOTIFY PLAY BUTTON TOEVOEGEN AAN JE SITE?
Muziekkeuze is wie je bent. Kom jij ervoor uit?

Wat je eet en drinkt, wat je leest en beluistert, dat is wat jou tot die unieke persoon maakt. Door te vertellen welke muziek je beluistert, maak je een statement. Dat is het grote geheim van de playlists die mensen met veel moeite aanmaken, om aan hun vrienden te geven - het gebaar: kijk eens, dit ben ik, dit is mijn muzieksmaak.

Dat is de achterliggende gedachte bij de muziekwidgets die verschillende muziekproviders al een hele tijd aanbieden aan bloggers. Met het inlassen van een simpel stukje code, konden zij op hun blog laten luisteren naar muziek afkomstig van die aanbieder.

Een idee dat nu terug opgevist wordt door Spotify. Je kan dus voortaan de Play button op jouw blog of pagina zetten, en verwijzen naar muziek van de Spotify dienst, en daarbij volledig wettelijk in orde zijn. Verschillende grote sites hebben volgens het persbericht van Spotify de play button al op hun site geïntegreerd, zoals Huffington post, The Independent, Rolling Stone, Mashable en meer. In eigen land zouden de kranten AD.nl, HLN.be en demorgen.be de button ook al op hun pagina's aanbieden. Alleen... toen wij de werking van deze buttons wilden uittesten, vonden wij die gewoon niet terug op die sites (zondagavond 15/4/2012). Jullie wel? Of hebben jullie al geprobeerd om de button op je eigen blog te integreren? Laat het ons weten! Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

(nagekomen bericht: de button is inderdaad te vinden, zoals @FeistyMeister1 ons weet te vertellen, zowel bij HLN als bij De Morgen)
http://www.spotify.com/be-nl/about/play/
http://allthingsd.com/20120411/spotify-moves-beyond-facebook-with-a-play-button-for-the-rest-of-the-web/
http://www.hln.be/hln/nl/9094/Nieuwe-platen/article/detail/1421628/2012/04/11/Verkoop-Madonna-cd-met-88-procent-gekelderd.dhtml
http://www.demorgen.be/dm/nl/1010/Muziek-nieuws/article/detail/1421628/2012/04/11/Verkoop-Madonna-cd-met-88-procent-gekelderd.dhtmlMOZILLA ZOU FLASH NIET MEE AUTOMATISCH LATEN DRAAIEN
Click-to-play optie wordt mogelijk standaard

Het is geweten: Flash is een knappe multimedia technologie, maar erg energievriendelijk is hij niet. Dat is ook de reden waarom Apple op zijn toestellen geen Flash laat draaien - en ervoor zorgt dat vele websites niet op de iPad en iPhone bekeken kunnen worden. Het web is nu eenmaal het web, en vele websites hebben Flash in hun pagina geïntegreerd.

Ook voor de Firefox-gebruiker kan flash hinderlijk zijn; wie veel tabblaadjes open heeft staan, waarop pagina's met Flash, ziet de geheugenruimte die de browser inneemt drastisch stijgen. En omdat heel wat van die Flash toch maar reclame is, zijn veel internauten ondertussen gewoon om de "Flashblock" add-on voor Firefox te installeren en activeren. Die vervangt de Flash-filmpjes door een afspeelknop. Wil je het filmpje zien, dan kan je dat alsnog, door op Play te drukken.

Mozilla zou nu van plan zijn om deze optie standaard in te bouwen in de toekomstige versies van Firefox, zo weet Ars Technica te melden. Dat bespaart niet alleen energie (wat vooral handig is wanneer je surft met je laptop of ander draagbaar toestel) maar is ook veiliger.

Hopelijk zet Mozilla zijn plannen door...
http://arstechnica.com/open-source/news/2012/04/mozilla-may-make-flash-click-to-play-by-default-in-future-firefox.ars
http://flashblock.mozdev.org/ONTWIKKELAARS NIET GELUKKIG MET NIEUWE LAYOUT GOOGLE+
Verbreekt alle apps en extensies

Google heeft zijn Google+ sociale netwerk Google+ altijd verder uitgebouwd, door de andere diensten aan G+ te koppelen. Verleden week werd het geheel dan in een nieuwe, meer gestroomlijnde layout gestopt. De navigatie werd verbeterd met allerlei versleepbare elementen en pop-up acties, in plaats van de statische buttons bovenaan. Alle navigatie staat nu opzij, en jij kan de volgorde van de opties wijzigen: Hangouts, Photos, Circles, Games, je profiel pagina, enz. Beweeg je de cursor over een van deze elementen, dan krijg je de opties te zien, zoals bijvoorbeeld bij Photos: dan krijg je de optie "Add Photo". Een volledige bespreking vind je bij TechCrunch. (1)

Mooi van Google, zou je zeggen, ware het niet dat ontwikkelaars ondertussen allerlei apps en add-ons gemaakt hebben voor Google+, die nu met één pennestreek niet meer werken. Die reageerden dan ook erg boos: "Bedankt voor het breken van mijn apps en extensies zonder me te waarschuwen" is de klacht van ene Mohamed Mansour, die een Google+ extensie gemaakt had waarmee ook de blinden de dienst gebruiken kunnen. De man voegt eraan toe, aldus WebProNews, dat Facebook zoiets nooit zou doen; dat sociale netwerk brengt immers vroege versies uit van nieuwe layouts, zodat ontwikkelaars hun eigen apps kunnen uittesten.

Dat is niet wat Google doet, het doet alles in zijn eentje. Reden waarom de ontwikkelaars zich in de steek gelaten voelen...(2)
http://techcrunch.com/2012/04/11/google-gets-a-big-refresh-with-new-navigation-a-redesigned-stream-a-dedicated-hangouts-page-more/
http://www.webpronews.com/google-redesign-break-developers-apps-and-extensions-2012-04


SPAMMERS GAAN MET HUN TIJD MEE
Spam via Pinternet, en spammers die aan SEO doen

Ongewenste reclame voor producten die jou niet interesseren: zolang het internet bestaat, bestaat er spam. En de spammers zijn altijd met hun tijd mee geëvolueerd. In de beginjaren was het voornamelijk via mail en de nieuwsgroepen dat de gebruiker ongewenste boodschappen te zien kreeg. Later werden de spammers slimmer: de meest verfijnde spammers maakten gewoon websites met daarop content die eigenlijk nietszeggend is (content farms), maar die toch de bezoekers lokt. De grof tewerk gaande spammer maakte enkel websites en stopte die vol trefwoorden, daarbij misbruik makend van SEO (search engine optimization), door bijvoorbeeld veel vaak opgezochte zoektermen op de pagina te zetten. Google probeert deze misleidende sites wel weg te wieden uit de zoekresultaten, maar slaagt er niet altijd in.

De spammers passen hun terrein altijd verder aan. Zo heeft Pinterest, de site waar je afbeeldingen rond een bepaald onderwerp kan "pinnen", de laatste tijd ook te maken met spammers. Zij gaan massaal andere gebruikers van Pinterest volgen; wanneer die een nieuwe volger zien, gaan de meesten meteen kijken naar de Pinterest site van de spammer, al is het maar uit beleefdheid. Een site die verwijst naar de website van de spammer - en dat is uiteindelijk de bedoeling: zoveel mogelijk bezoekers vergaren op de website van de spammer, om zo geld te kunnen innen voor de vertoonde advertenties. Pinterest zelf heeft in een blogartikel de gebruikers aangeraden om zulke spammers meteen te melden (1).

Via Quadrant Communications belandde ook een bericht van Symantec op onze redactie; daarin wordt ook gewezen op het feit dat spammers steeds vaker beroep doen op SEO om bezoekers naar de website te lokken om advertentie-kliks te vergaren, of, erger nog, om paswoorden te ontfutselen.

Daarbij sturen de cybercriminelen een tweet de wereld in die trefwoorden bevat die op dat moment populair zijn, en waarnaar veel gezocht wordt. Het gevaar zit hierbij niet meteen bij tweets van mensen die je altijd volgt, want die ken je en kan je eigenlijk wel betrouwen. Wat gevaarlijker is, zijn de zoektochten op hashtags of trefwoorden, want zo beland je op tweets van onbekenden. En de links die daarin vervat zijn, kunnen je in ongewenste avonturen storten... Het volledige bericht lees je op het blog van Symantec (2)
http://blog.pinterest.com/post/21069528666/addressing-spam-on-pinterest
http://www.symantec.com/security_response/weblog/


FOURSQUARE DOET HET NU MET 20 MILJOEN GEBRUIKERS
Krijgt in Belgiê klein broertje: Vikingspots

Maandag 16 april werd voor de derde keer al 4SqDay gehouden, noem het de verjaardag van de bekende check-in dienst Foursquare. Voor die gelegenheid kreeg eenieder die incheckte die dag de speciale 2012 4sqDay badge. Niet dat je daarmee iets kan kopen, maar het staat leuk op je Foursquare palmares.

De dienst doet het goed; wat begrijpelijk is, want van alleen maar "leuk" is de dienst uitgegroeid tot "handig", met zjin vele kortingen voor regelmatige incheckers, zijn informatie over handelszaken, enz. De groei van de diens is dan ook niet stilgevallen: in december verkondigde Foursquare dat het meer dan 15 miljoen gebruikers was, nu in maart waren het er 20 miljoen. Bovendien is de grote concurrent, Gowalla, uit de weg geruimd door nog een andere speler die zich op het check-in domein gewaagd had, Facebook. Facebook heeft het inchecken voorlopig op een laag pitje gezet, en na het opkopen van Gowalla is de dienst van de aardbol verdwenen (1).

Een mooi succesverhaal. Heeft het de alternatieve mobiele provider Viking geïnspireerd? Feit is dat die deze week de Vikingspots gelanceerd heeft. Dat is een dienst die eveneens werkt met het inchecken op bepaalde plaatsen, waarbij het de bedoeling is dat je op het netwerk de beste deals en de leukste plekken vindt. Maar wat meer is: inchecken levert je ook punten op, die dan kunnen leiden tot gratis herlaadbeurten. Op de website (2) vind je meer info, alsook bij collega e-zine DataNews (3) Maar om zelf nieuwe spots te kunnen aanmaken en zo gratis herladingen te winnen, heb je wel een invitecode nodig. Die kan je dan krijgen door aandachtig de account van Mobile Vikings te volgen op Twitter, Facebook of op het blog. Een mooi afgerond marketing-initiatief, als je het ons vraagt...
http://venturebeat.com/2012/04/16/foursquare-20m-users/
http://www.vikingSpots.com
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/04/16/mobile-vikings-lanceert-foursquare-alternatief-vikingspots/article-4000081365138.htm


GOOGLE SLUIT AKKOORDEN MET HOLLYWOOD GROTEN
Aanbod is echter beperkt tot Noord-Amerika

Het is Google menens met haar "serieus" aanbod: het wil immers, naast de talloze amateurfilmpjes, op YouTube ook een professioneel aanbod brengen. Het had eerder al een akkoord afgesloten met Paramount en 4 andere groten uit Hollywood, en door het akkoord dat het nu kon treffen met MGM heeft het 6 op 6 van de grote spelers kunnen binnenhalen, naast tal van onafhankelijke studio's.

De films uit de cataloog van Metro-Goldwyn-Mayer (meer dan 600 titels) zullen gehuurd kunnen worden via YouTube en Google Play. Het aanbod is echter wel beperkt tot de VS en Canada - maar slimme gebruikers zullen dit wellicht kunnen omzeilen. Alhoewel je de vraag kan stellen waarom je dat zou doen; films zoals West Side Story, Moonstruck en co kan je hier immers in elke zaak of bibliotheek huren... (1)
http://thenextweb.com/google/2012/04/16/google-partners-with-mgm-to-bring-more-than-600-titles-to-youtube-and-google-play-in-north-america/
GOOGLE WAARSCHUWT: FACEBOOK EN APPLE BEDREIGEN OPEN INTERNET
Oprechte bezorgdheid, of bang voor concurrentie?

Het haalde grote koppen de voorbije dagen: Sergey Brin, medeoprichter van Google, die in een interview met The Guardian (1) waarschuwde tegen Apple en Facebook. Beide bedrijven zouden namelijk de openheid van het internet in gevaar brengen. Om eerlijk te zijn was zijn uitspraak veel genuanceerder: de bedreiging zou komen van een combinatie van de overheden die proberen steeds meer de toegang en de communicatie van de burgers te controleren, van de amusementsindustrie die probeert piraterij te bestrijden, en van walled gardens zoals Facebook en Apple, die streng controleren welke software er op hun platform gedraaid kan worden.

Een observatie die moeilijk te ontkennen valt, als je het nieuws van de laatste maanden van nabij gevolgd hebt. Maar je kan toch ook vragen stellen bij de rol van Google zelf. Het bedrijf is steeds wijder vertakt,  steeds meer over ons, en is stilaan uitgegroeid tot een echte multinational die in allerlei sectoren actief is. Dat het daarbij probeert het motto "Do no evil" hoog in het vaandel te houden, is lofwaardig. Maar het valt niet te ontkennen dat Google, door zijn macht, flink op weg is om alle andere initiatieven onderuit te halen.

Neem nu het feit dat je tegenwoordig de haltes van trams en bussen van De Lijn in Vlaanderen kan bekijken op Google Maps, en zo een route plannen kan. Lovenswaardig. Maar eigenlijk had dit iets moeten zijn dat de Vlaamse overheid, of liever De Lijn zelf had moeten doen, in plaats van het over te laten aan Google. Net zo voor het digitaliseren van boeken via het Google Books initiatief. Niet Google had die boeken moeten inscannen maar de overheid, de bibliotheken, zodat de burger de boeken digitaal kan "lenen". Door het initiatief over te laten aan Google heeft de overheid kansen uit handen gegeven om zelf diensten te ontwikkelen voor de eigen burger, om diensten te monetiseren.

Criticasters zeggen trouwens dat Brin's waarschuwing voornamelijk ingegeven is door angst voor concurrentie. Facebook, dat nog veel meer over ons weet dan Google, zou namelijk van plan zijn een eigen zoekmachine op te richten.

Maar lees zelf de verschillende artikels, en trek uw eigen conclusies...
http://www.guardian.co.uk/technology/2012/apr/15/web-freedom-threat-google-brin
http://www.readwriteweb.com/archives/why_facebook_terrifies_google.php
http://allthingsd.com/20120416/google-bangs-on-the-openness-drum-again/BALLON-BEELDEN IN GOOGLE EARTH
Gaat dit niet een beetje te ver - of liever: dichtbij?

Google Earth kennen we allemaal. En ongetwijfeld heb jij ook al eens je huis opgezocht op Google Earth, om te controleren wat ervan te zien is. Mensen die hun privacy op prijs stellen, konden dan gerust uitademen: de beelden met Google Earth, die met de satelliet genomen zijn, zijn tamelijk vaag.

Anders is het gesteld met de beelden die door Google Streetview door de hele wereld bekeken kunnen worden. Je ziet jouw huis, jouw hele straat, heel duidelijk. Google biedt wel de mogelijkheid om het beeld van je huis onduidelijk te laten maken ('blur'), als je echt niet wil dat de mensen jouw huis zien, maar dan word je weer uitgescholden voor iemand die 'niet mee is met zijn tijd'.

Nu brengt Google beelden op Google Earth die genomen zijn met camera's bevestigd aan ballonnen en vliegers. Beelden die heel helder zijn, en bijvoorbeeld een duidelijk zich geven op tuinen, huizen, enz. van boven uit bekeken. Google zelf is heel trots op die beelden, en bejubelt de technologie in zijn blog. En spoort de gebruikers aan om zelf ook zulke beelden te maken: via een open source mapping toolkit kan je met een goedkope camera en voor een 100 dollar aan materiaal zulke beelden maken.

Maar als je het ons vraagt gaat dit toch wel wat ver. Eerst en vooral omdat dit de privacy van de mensen toch wel erg met de voeten treedt. Wat recht heeft Google om te weten wat er in mijn tuin gebeurt? En ten tweede omdat het de mensen aanzet om zelf beelden te gaan maken, en die dan te laten passen in Google Earth. Aanzetten tot spioneren eigenlijk. Het geeft ons toch een wrange smaak in de mond... Privacy? Een woord dat we binnenkort uit ons woordenboek kunnen schrappen, vrezen we...

Anderzijds is het natuurlijk wel een leuk wetenschappelijk experiment om eens met een klas uit te voeren, zo'n luchtfotografie...
http://google-latlong.blogspot.com/2012/04/balloon-and-kite-imagery-in-google.html
http://www.webpronews.com/google-earth-camera-balloons-awesome-diy-aerials-2012-04


TWITTER BEDENKT EEN NIEUW SOORT LICENTIE
Moet een eind maken aan patent trollen...

Er ging de laatste maanden geen dag voorbij, of je las wel ergens over dit of dat bedrijf, dat een klacht indiende tegen een ander bedrijf omdat het inbreuk zou maken op een van zijn patenten. Die klachten konden soms erg bitsig zijn, en tot regelrechte blokkades leiden, zoals het geval met Apple en Samsung in Duitsland en Nederland.

De manier waarop momenteel met patenten gewerkt wordt, leidt nu eenmaal tot een soort patstelling: ik klaag jou niet aan voor het gebruik van patent x, y, z, als jij mij niet aanklaagt voor het gebruik van patent a, b, c. Bedrijven kopen daarom ook steeds meer patenten op, om zich tegen zulke aanklachten te wapenen. Een situatie die echt wel uit de hand lijkt te lopen - maar waaruit geen uitweg mogelijk leek.

"Leek", zeggen we, want Twitter heeft nu een revolutionair idee voor een licentie bedacht dat "patent trollen", bedrijven die patenten opkopen enkel en alleen om andere bedrijven mee te chanteren, de pas af te snijden. Twitter noemt het de Innovator's Patent Agreement. Kort samengevat komt het erop neer dat een werknemer bij Twitter die een patent nu of in het verleden behaalt of behaald heeft, levenslang de controle krijgt over dat patent. Wat wil zeggen dat de échte uitvinder van iets altijd (mee) kan bepalen wat er met het patent gebeurt. In het geval van Twitter belooft het bedrijf dat het de patenten van de uitvindingen die personeelsleden gedaan hebben, nooit gebruikt kunnen worden in rechtszaken rond patenten zonder de toestemming van de uitvinder.

Een toch wel wat ingewikkelde materie, maar verschillende waarnemers vinden die een prachtig initiatief. Hun commentaren lees je o.a. bij TechDirt en Ars Technica; TechMeme verzamelde alle reacties
http://blog.twitter.com/2012/04/introducing-innovators-patent-agreement.html
http://www.techdirt.com/articles/20120417/10324218529/twitters-revolutionary-agreement-lets-original-inventors-stop-patent-trolls.shtml
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/04/twitters-no-lawsuit-pledge-we-will-not-join-the-patent-wars.ars
http://www.techmeme.com/120418/p13#a120418p13


"LISTEN" BUTTON OP FACEBOOK PAGINA'S VAN MUZIKANTEN
Nu luiden de doodsklokken voor MySpace echt...

Wanneer wij voor onze rubriek "Het oor wil ook wat" de muziekblogs afstruinen, dan valt het ons op dat artiesten en bands wel steeds vaker hun Facebook pagina vermelden, als contactpunt voor hun fans, maar dat Facebook niet meteen een plek is om muziek te ontdekken, toch niet op de manier waarop MySpace het is.

Dat gaat nu veranderen. Facebook heeft een 'Listen" button uitgebracht die artiesten op hun pagina kunnen zetten, vlak naast de "Like" button, en waarmee muziek meteen in hun favoriete streaming dienst zoals Spotify beluisterd kan worden.

Dit heeft wel voor- en nadelen. Voordeel: je kan meteen met je vrienden je "Like" delen van de band. Artiesten krijgen meer bekendheid. Nadeel: je moet wel een streaming dienst zoals Spotify of MOG aan je Facebook account gekoppeld hebben. Heb je geen muziek app, dan moet je er een installeren. En op dat vlak is MySpace dan weer gemakkelijker, omdat de muziek daar gewoon in een Flash player in je browser afspeelt.

Dat deze "Listen" button weer een stukje bezoekers zal weghalen bij MySpace, staat echter als een paal boven water, en het blijft de vraag hoe lang deze muziek-ontdekdienst nog kan overleven...

Een uitvoerige bespreking van de button bij TechCrunch en WebProNews.
http://www.webpronews.com/facebooks-new-listen-button-makes-discovering-your-next-favorite-artist-a-breeze-2012-04
http://techcrunch.com/2012/04/17/facebook-listen-button/


'BLOG KILLER' WET IN ITALIË ZORGT VOOR ONGERUSTHEID
Terug opgediept via een omweg

Enkele maanden geleden was er heel wat opschudding in Italië over een wetsvoorstel dat door de regering van Silvio Berlusconi ingediend was. Daarbij zouden alle publicaties verplicht worden om onmiddellijk, binnen de 48 uur, elke rechtzetting te publiceren indien iemand zich benadeeld voelde door een artikel - of dat nu terecht was of niet.

Het voorbeeld dat aangehaald wordt in de krant Il Fatto Quotidiano: "Een website kan een verhaal publiceren over iemand die gearresteerd is en in de gevangenis gezet werd; maar indien de advocaat van die persoon naar de website zou schrijven om te zeggen dat dit niet waar is, dan moet de website de correctie publiceren, of krijgt zij een boete". Een boete die kan oplopen tot €12.000.

Dat  de wet niet rechtvaardig is (enkel wanneer de zogenaamd benadeelde kan bewijzen dat hij echt benadeeld werd, zou de correctie verplicht moeten worden), laten wij even buiten beschouwing. Maar bovendien treft zij vooral kleine bloggers, die geen organisatie hebben die dag en nacht klaar staat om te reageren op zulke klachten. Stel je voor: een blogger die enkele dagen verlof neemt, en ondertussen zo'n klacht binnenkrijgt, kan al meteen de €12.000 gaan betalen...

Er kwam dan ook veel protest tegen de 'blog killing' of 'ammazza blog' wet. Het voorstel werd afgevoerd maar blijkt nu, aldus GigaOm, stiekem binnengesmokkeld te zijn in een nieuw wetsvoorstel over aftap- en gag wetten.

En nu ishet protest natuurlijk weer losgebroken...
http://gigaom.com/europe/italy-revolts-over-sneak-return-of-blog-killer-law/


DRAW SOMETHING: NU OOK SOCIAAL
Enorm populair spelletje sinds kort in Zynga stal

Het volstaat om één goede uitvinding te doen, om het te maken. Vooral in de tech wereld, waar je blijkbaar goed geld verdienen kan met games. Talloos zijn de succesverhalen, ook van Belgische bedrijven, denk maar aan Tap Tap Revenge (1). Twee factoren blijken het succes van zo'n game nog aan te moedigen: dat je het op een mobiel toestel kan spelen, en de aanwezigheid op Facebook.

Zo'n succesverhaal vinden we ook terug bij Draw Something, een spelletje waarbij je iets op het scherm kan tekenen en de ander moet raden wat je getekend hebt (2). Het werd in korte tijd erg populair en trok de aandacht van spelletjesgigant Zynga: in maart dit jaar werden het game en het bedrijf erachter, OMGPOP, door Zynga gekocht voor $180 miljoen. Ondertussen werd het spelletje al 50 miljoen keer gedownload in zijn korte bestaan, nu 50 dagen.

En het game lijkt zijn steile klim naar succes nog zeker verder te zullen zetten, nu het enkele functies gekregen heeft die het game combineren met je sociale netwerk. Je kan bijvoorbeeld je tekeningen opslaan en vertonen op je Facebook pagina of delen via Twitter op je mobiele toestel (momenteel enkel iOS, een Android versie is in de maak). Meer hierover bij The Guardian (3). De mens, hij blijft een speelvogel!
http://www.facebook.com/taptaprevenge
http://en.wikipedia.org/wiki/Draw_Something
http://www.guardian.co.uk/technology/appsblog/2012/apr/18/draw-something-social-features


FACEBOOK WIL SOCIALE READER APPS PROMOTEN
Brengt daarom 'trending articles' op tijdlijn

Facebook mag dan al de plek zijn waar je op de hoogte blijft van je familie en vrienden, waar je promoties van merken kan vinden, voor nieuws, snel nieuws, gaat de internaut toch nog altijd naar Twitter. Facebook is zich daarvan bewust, en wil wat meer de nadruk leggen op het nieuwssegment.

Voortaan zullen sommige gebruikers, als test, 'trending articles' vinden in hun feed. Dat zijn dan koppen van een artikel, een miniatuur afbeelding ervan, en de eerste 130 karakters van het artikel. Een grijze balk moet deze sectie dan onderscheiden van de berichten over jouw vrienden en kennissen. En bovenien staat bij elk artikel ook wie van jouw vrienden het artikel gelezen heeft.

Volgens het blog Inside Facebook is deze nieuwigheid toch wat storend in de feed, en zou hij beter een aparte plaats krijgen, net zoals het dashboard dat voorzien is voor muziek. Voorlopig komt er nog niet in jouw tijdlijn te staan of jij op een bepaald artikel geklikt hebt, maar die mogelijkheid is niet uitgesloten. Weer iets waarop je moet letten dus bij je privacy instellingen, want je wil misschien niet dat je vrienden weten dat jij op alle paperazzi-artikels en roddels van sites zoals Clint en Het Laatste Nieuws klikt?

Feit is dat Facebook enorm zijn best doet om het "social reading" te promoten, dus het leten weten aan anderen wat jij gelezen hebt. En dus vraagt de Netties-redactie zich zwaar te moede af of ze moet zwichten voor het Facebook geweld, en ook met Facebook gaan werken?

Meer bij InsideFacebook en ReadWriteWeb, dat een erg kritisch artikel heeft onder de titel "Waarom de Social reading apps van Facebook niet werken", en dat vragen stelt rond het "frictionless sharing". Dat is de methode waarbij een app zoals Spotify één keer vraagt of je de interactie ermee wil delen met je vrienden. Je zegt ja, en voortaan krijgen je vrienden elke song te zien die je beluistert op Spotify, elk boek dat je leest, enz. Niet alleen heeft dit het gevaar dat je na een tijdje vergeten bent dat je die toestemming gegeven hebt, maar het vermindert ook de waarde van het delen. Wanneer je bewust een song deelt die je bij Spotify beluisterd hebt, wil dat zeggen dat je die song goed vindt. Wanneer elke song automatisch gedeeld wordt, is die waarde verdwenen...
http://www.readwriteweb.com/archives/why_facebook_social_reading_apps_dont_work.php
http://www.insidefacebook.com/2012/04/17/facebook-tests-trending-articles-feature-to-encourage-users-to-try-social-reader-apps/
Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.be
 

 
hardware
              logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!ESA BRENGT ASTRONAUTENTRAINING NAAR PC EN IPAD
Oefenmodule voor ruimtefans

Het Europese ruimteagentschap ESA heeft een digitale versie ontwikkeld van haar trainingsprogramma voor astronauten. Deze simulator zal voortaan ook op de computer en iPad oefeningen weergeven die de astronauten ook maken, en waarin zij voorbereid worden op noodgevallen in het ruimtestation.

Een van die oefeningen is het aanmeren van de ATV toestellen (Automated Transfer Vehicles) op het docking station van het ruimtestation. Deze ATV's worden gebruikt om voorraden aan te brengen, zoals voedsel, energie. In principe verloopt bij die overdracht alles vlot, maar er kan natuurlijk altijd iets voorvallen, en op die noodgevallen moeten de oefeningen de astronauten voorbereid zijn.

Voor het overbrengen van de oefeningen naar de browser werd beroep gedaan op technologie van Cortona 3D. Meer hierover lees je bij Pressetext en ESA zelf; bij die laatste vind je in de kolom rechts de link naar de download.
http://www.esa.int/esaCP/SEMET6HWP0H_index_0.html
http://www.pressetext.com/news/20120412024
AURA: NIEUWE INTERFACE VOOR CHROME OS
Het besturingssysteem in de browser. Werkt het?T

Toen Google een twee jaar gelden Chrome OS uitbracht, wou het ook een andere visie op werken met de computer invoeren. Het OS is eigenlijk alleen maar een browservenster, bovenop een Linux omgeving. Geen standaard applicaties aanwezig, want alles loopt via het web; in ruil daarvoor heb je wel een ijzersterke beveiliging, en een computer die weinig onderhoud vraagt.

Een denkwijze die zijn voor- en nadelen heeft. Die ook een beetje doet denken aan de mainframes en de "domme" werkposten, een systeem waarvan de "slimmere" desktop computer de opvolger werd. Bij die laatste heeft de gebruiker meer vrijheid om zijn eigen computer te personaliseren. Wat wellicht ook de reden is waarom het Chrome OS niet echt het succes heeft gekregen waarop Google gehoopt had. Het Chrome OS is in zijn huidige vorm té anders, té beperkt om het grote publiek te kunnen bekoren.

Daarin zou misschien binnenkort verandering kunnen komen. Er is immers een nieuwe versie van het Chrom OS onderweg, die een nieuwe gebruiksinterface heeft: Aura. Ars Technica kon de hand leggen op een testversie, en brengt er verslag over uit (1).

De conclusie is dat Aura het Chrome OS veel gebruiksvriendelijker maakt; Chrome OS blijft wel beperkt, omdat je nog altijd enkel binnen een browservenster werkt, maar enkele verbeteringen maken dit probleem minder onoverkomelijk. Zo kon je in vorige versies slechts één venster openen, met daarin dan verschillende tabblaadjes. Bij Aura werd het systeem van de verscheidene vensters terug ingevoerd, dat we zo gewoon zijn van de desktop. Er is ook een task manager gekomen, te vinden onderaan het scherm. Kortom, je zit in een meer vertrouwde omgeving.

Wie wil kan de uitgebreide bespreking bij Ars Technica lezen (1). Nu is het nog te zien of deze Aura het Chrome OS beter verteerbaar kan maken voor de massa...
http://arstechnica.com/gadgets/reviews/2012/04/hands-on-getting-work-done-with-googles-new-aura-interface-for-chrome-os.ars


DE VERSCHILLENDE VERSIES VAN WINDOWS 8..
... en het kleinste OS: Raspberry Pi
Zullen we het even over besturingssystemen hebben? Ongetwijfeld weet je ondertussen dat Microsoft dapper aan het werk is om de volgende versie van haar besturingssysteem, Windows 8, lanceerklaar te maken. We weten al heel wat over het uiterlijk, en over de verdwenen startknop is al heel wat te doen geweest. Nu weten we dan ook welke versies er verkrijgbaar zullen zijn van dit OS.

En die naam verschilt naargelang het soort computer dat je hebt. Is dat er eentje die gebruik maakt van Intel of AMD chips, dan kan je kiezen tussen Windows 8 en Windows 8 Pro - die laatste uiteraard dus voor bedrijven. Voor computers die op een ARM chip draaien (tablets) zal het Windows RT zijn. Het grote verschil tussen beide soorten is dat de Windows 8 toestellen een "Desktop" zullen hebben waarop ook oudere Windows 7 toepassingen kunnen draaien - waarmee duidelijk gemaakt wordt dat Windows 8 een opvolger is van Windows 7. De tablets met Windows RT zullen dat niet kunnen, wat logisch is, want een OS voor tablets was er tot nu toe niet. En tot slot is er ook nog een Windows 8 Enterprise, maar die is dan speciaal voor grote organisaties; hij zal alle gewone Windows 8 functies bevatten, maar daarboven ook nog eens extra beheers- en beveiligingstools. Meer over deze naamgeving o.a. bij GigaOm en Engadget (1) (2).

Ondertussen is er ook nieuws van een miniatuur besturingssysteem: Raspberry Pi. Dat is amper een kredietkaart groot, en dus geschikt om in allerlei toestellen in te bouwen, kost amper $35 en is een Linux systeem. Het is kleiner dan wat gebruikt wordt in smartphones en heeft alle mogelijke aansluitingsmogelijkheden: Ethernet, HDMI, twee USB poorten, een SD card sleuf, en het draait op een 700 MHz ARM chip met 256 MB RAM.

De Raspberry Pi werd bedacht door een non-profit organisatie, die daarmee bij de mensen interesse wil opwekken voor het programmeren, en dus toepassingen bedenken voor deze component. Meer bij CNet (3)
http://gigaom.com/2012/04/16/its-windows-8-if-by-intel-windows-rt-if-by-arm/
http://www.engadget.com/2012/04/16/microsoft-outs-three-flavors-of-windows-8-windows-8-windows-8/
http://news.cnet.com/8301-17938_105-57414554-1/raspberry-pi-$35-mini-system-starts-shipping/OOK OAKLEY BRENGT EEN BRIL UIT MET INFORMATIE
Bril, uurwerk, ... informatie zoekt zich een weg

Het bedrijf Oakley Inc. werkt aan technologie waarmee informatie rechtstreeks weergegeven kan worden op de lenzen van een bril. En voor wie zich afvroeg: "tiens, dat heb ik nog gehoord?": ook Google is bezig aan een gelijkaardige technologie, Project Glass, waarbij functies die je normaal gezien in een smartphone vindt, ingebouwd worden in brillen of lenzen. (1)

De bril van Oakley (dat ook al speciale helmen en vizieren maakt voor skiërs, met ingebouwde MP3 en andere gadgets) zou een alleenstaand product kunnen zijn, maar ook kunnen samenwerken met een smartphone via Bluetooth technologie; en de commando's zou je via spraakherkenning kunnen doorgeven. (2)

Dat Oakley ook met een dergelijk project bezig is, naast Google, is gewoon het zoveelste bewijs van de trend om technologie van het scherm en de computer naar allerlei andere voorwerpen over te brengen, inbegrepen kleding. Dat heet dan in vaktermen "connected devices" - een markt die volgens onderzoeksbedrijf IDC in 2016 wel eens 1,84 miljard dollar zou kunnen vertegenwoordigen, wat meer dan het dubbele is van wat ze verleden jaar waard was.

Dat niet iedereen het ziet zitten om met zo'n "augmented reality" of AR vizier of bril rond te lopen, mag blijken uit de satires en persiflages die ondertussen gemaakt zijn op het Glasses Project van Google... (3)
https://plus.google.com/111626127367496192147/posts
http://www.bloomberg.com/news/2012-04-17/oakley-tests-technology-that-would-rival-google-s-project-glass.html
http://blog.abondance.com/2012/04/6-parodies-amusantes-des-lunettes.html


KAN JE MOBIELTJE BINNENKORT DOOR MUREN ZIEN?
Terahertz spectrum is het sleutelwoord

Muren dienen niet alleen om daken te ondersteunen, je te beschermen tegen de kou en regen, maar ook om je te beschermen tegen inkijk. Die bescherming lijkt binnenkort in het gedrang te komen, als wetenschappers hun plannen met het terahertz spectrum doorzetten.

Wetenschappers aan de UT Dallas hebben namelijk een manier bedacht om het terahertz spectrum te gebruiken met een speciale microchip, waardoor je door muren kan zien - net als de bovennatuurlijke X-straal kracht van Superman, alhoewel we in dit geval misschien beter van T-kracht kunnen spreken.

Wat is het Terahertz-spectrum, zal je vragen? Wel, dat is een golflengte in het elektromagnetische spectrum, net zoals 3G, de golflengte die jouw smartphone gebruikt. Maar er is wel een verschil: terahertz wordt niet echt gebruikt, omdat de thermische straling mogelijk gevaarlijk is voor de mens, en dan met name voor onze voortplanting.

Dat gevaar terzijde geladen, heeft terahertz wel interessante mogelijkheden: zij kan namelijk dringen doorheen karton, keramiek, kleding, metselwerk, papier, plastiek, hout, wolken. Metaal of water echter blijven ondoordringbaar.

Maar wanneer je nu dat terahertz spectrum gaat gebruiken in technologie die je ook in DSLR camera's aantreft, of zelfs de camera van de duurdere smartphones (een bepaalde CMOS technologie), dan kan je als het ware door muren zien - alhoewel het beeld tamelijk grof is, te vergelijken met wat je ziet bij een infrarood camera.

Meer uitleg bij Dvice.com en Pressetext.de. Een interessante - maar toch wel ijzingwekkende ontwikkeling...
http://dvice.com/archives/2012/04/your-next-cellp.php
http://www.pressetext.com/de#news/20120419016
 
hardware
              logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Webjournalistiek bereikt mijlpaal met Pulitzerprijzen
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Internet-Media/article/detail/3241963/2012/04/17/Webjournalistiek-bereikt-mijlpaal-met-Pulitzerprijzen.dhtml

*** De Nederlandse publieke omroepen kunnen goed geld verdienen met het beeldmateriaal in hun archieven, door dit aan het buitenland te verkopen. De AVRO begint hier nu als eerste mee. Op AVRO.tv, een clipservice voor archieffragmenten, biedt de omroep tienduizenden uren materiaal aan, met name bedoeld voor buitenlandse bedrijven.
http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00090087

*** Layar en Vtwonen komen met mobiele commerciële innovatie
http://www.dutchcowboys.nl/mobile/24554?utm_source=Dutchcowboys&utm_medium=Twitter

*** Ricoh heeft een hattrick gescoord met zijn Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition-productiesysteem. De onderscheidingen hebben betrekking op de verkoopvolumes en de prestaties van het systeem.
http://www.ricoh.be/

*** Nieuwe ransomware versleutelt bestanden van surfers en eist 50€
De oplichters beschuldigen internetgebruikers ervan illegale programma’s te gebruiken en wijzigen vervolgens hun extensies en iconen.
http://www.bitdefender.be
http://www.bitdefender.be

*** Nikon lanceert de Nikon D3200, hét instapmodel binnen het segment van spiegelreflexcamera’s met een verbeterde hulpstand, 24,2 megapixels en Full HD-videofunctie. Met deze camera liggen schitterende foto's van hoge kwaliteit en films van bioscoopkwaliteit binnen het bereik van iedereen.
http://www.europe-nikon.com/nl_BE/products/promotion/d3200.page

*** Nikon reikt de Nikon Press Photo Awards 2011 uit - enige officiële prijs voor Belgische persfotografen
Persfotograaf Jorge Dirkx uit Antwerpen wint Nikon Press Photo Award met zijn foto uit Caïro, Titus Simoens uit Gent wordt Young Promising Photographer
http://wtrns.fr/WmiYWQhr2v8poUw

*** Vandaag lanceert LG Electronics haar nieuwe CINEMA SCREEN televisies, die een bijzonder stijlvol design combineren met de succesvolle CINEMA 3D technologie en verschillende Smart TV features. De modellen zullen beschikbaar zijn vanaf midden april.
http://lg-one.com
muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet
BROOKE SAPPHIRE - MY NAME IN THE SAND
[Lounge] Heerlijk relax en cool, en toch warm. Een sfeertje zoals je ook in de songs van Barry White aantreft, met een diepe mannenstem. Om de kriebels van te krijgen, dames! Bij MySpace verschillende songs in streaming te beluisteren.
http://www.myspace.com/brooksapphire


THE FLAVOR FOUNDATION - SUPERNOVA
[lounge] Muziek die het midden houdt tussen funk hip hop, en lounge. Heel gevarieerd. De band heeft ook muziek staan op Bandcamp, waar je hem gratis downloaden kan, en verzorgt ook een podcast
http://podcast.theflavorfoundation.com/


ELECTRIX: GREEN WAVES
[electronic] Zachtjes voortkabbelende, opgewekte muziek, die aanzwelt en naar een mooi einde voert. Muziek die je bij het beluisteren laat dromen van stranden, golven en zonsondergangen...
Bij MySpace verschillende songs om in streaming te beluisteren.
http://www.myspace.com/electrixmusic
http://www.electrixmusic.de/


DESOLATE: CELESTIAL LIGHT BEINGS
[elektro] Een band die elektronische muziek maakt, maar dan gecombineerd met organische geluiden. Bij SoundCloud vind je korte fragmenten van het hele album, bij YouTube vind je het hele album, en bij eMusic kan je het aankopen. (Met dank aan Kristel en Sylle voor de tip)
http://soundcloud.com/experimedia/desolate-celestial-light
http://www.youtube.com/watch?v=yqu-N-3pMYI
http://www.emusic.com/listen/#/album/desolate/celestial-light-beings/13244125/:

VRIJDAG HOORSPELDAG: DE BLINDGANGER
Een heerlijke thriller over een wel erg originele manier om een bank te overvallen. Knap opgebouwd, deze thriller uit 1984 naar een idee van Rodney Wingfield.
http://hoorspel.wordpress.com/2011/08/25/de-blindganger/
Netties werkt samen met:

verkenner banner


EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Vertel iemand dat er 300 miljard sterren zijn in het universum, en hij zal je geloven...
Vertel hem dat die bank in het park nog maar net geschilderd is, en hij zal die moeten aanraken om zeker te zijn.
-anoniem-
 
 
oor logo
De nieuwe oogstTWITTER TOOLS DIRECTORY

Erg handig: een mooi geklasseerde lijst volgens het mindmapping principe, waarin alle tools voor Twitter geklasseerd zijn in verschillende categorieën: van bookmarking tools, tools om het verkeer te analyseren, fun tools, tot poll tools en archiveringstools en veel, veel meer. Je hebt er dagen mee om ze uit te testen! De kaart werkt trouwens niet met een scrollbalk, maar je moet ze verplaatsen met de cursor.
[Taal; ENG]
http://www.mindmeister.com/fr/88482291/twitter-tools-directory


CHECK-THIS: MINI BLOGS
Deze site kan je beschouwen als de microgolfoven van web-publishing: je schrijft gewoon een tekst, en je zet hem online om hem te delen met anderen, of tegen betaling te laten lezen.
[Taal: ENG]
http://checkthis.com


10 STRATEGISCHE FOUTEN OP TWITTER
Een infogram die we alle Twitter-gebruikers kunnen aanraden. Wil je op Twitter slagen, en het ten volle gebruiken, dan doe je er best aan om deze infogram even door te nemen - de tips zijn vooral bedoeld voor individuele gebruikers, niet voor bedrijven.
[Taal: ENG]
http://visual.ly/10-strategic-mistakes-twitter


VISUAL.LY: EEN SHOWCASE

Bij Visual.ly kan je prachtige infogrammen aanmaken - afbeeldingen met info en statistieken, kort samengevat, die je meteen op de hoogte brengen van het hele onderwerp. Maar zelfs wanneer jij niet de behoefte hebt om een infogram te maken, is deze site interessant: je kan er namelijk een lijst vinden van recent aangemaakte infogrammen, en zo veel nieuws ontdekken!
[Taal: ENG]
http://visual.ly/


GRATIS BLADMUZIEK VOOR PIANO
Voor muzikanten: deze site heeft oneindig veel links naar bladmuziek van populaire songs, om op de piano te spelen. De bladmuziek kan je als PDF bestand downloaden. Of de auteursrechten voor deze bladmuziek aan de wettige eigenaar afgedragen werden, is ons onbekend...
[Taal: ENG]
http://pianotte.szm.com/A.htm


CALM: EVEN RELAXEN
Heb je teveel stress? Ga dan eens naar deze site. Daar word je via een zachte stem, relaxerende muziek, mooie beelden, meegenomen naar een plekje waar het kalm is. Af en toe kan dit echt goed doen!
[Taal: ENG]
http://www.calm.com


OLD TIME RADIO FANS


Lang, lang geleden, toen er nog geen tv bestond, waren er de hoorspelen. Trouwe luisteraars weten dat wij fan zijn van hoorspelen, omdat ze een speciale sfeer hebben, en met klanken en geluiden beelden oproepen, daarbij beroep doen op een stukje fantasie in je hersenen.
Wij hebben het al vaker gehad over Nederlandstalige hoorspelen, maar uiteraard zijn er ontelbare hoorspelen gemaakt in andere talen. Bij de Old Time radio Shows vind je links om Engelstalige hoorspelen te beluisteren in streaming, of te downloaden. Van The Shadow tot Fibber McGee & Molly, van Sherlock Holmes tot de Gunsmoke: je vindt er hoorspelen in alle genres!
[Taal: ENG]
http://www.oldtimeradiofans.com/


TWILATER: TWEETS OM LATER TE LEZEN
Op deze website kan je zien wat je vrienden op Twitter lezen, welke tweets zij aan hun lijst met favorieten toegevoegd hebben om te bewaren en later te lezen. Handigè
[Taal: ENG]
http://www.twilater.com/


EXPLANIA: BEELDEN LEGGEN HET UIT

Deze site legt met simpele filmpjes uit wat bekende of onbekende begrippen zijn. Wat is buitenspel? Wat is het verschil tussen griep en een verkoudheid? De animaties van deze site worden door meer dan 5000 websites overgenomen.
[Taal: ENG/NL]
http://www.explania.com/nl


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: VAN TUINDER NAAR TAFEL
Waarom zou je groenten en fruit gaan aankopen in de supermarkt, die eerst een hele lange weg afgelegd hebben van boer naar veilingmarkt, van veilingmarkt naar groothandel, van groothandel naar supermarkt, om dan pas in jouw boodschappentas te belanden? Deze site wil boeren die groenten en fruit aanbieden aan particulieren in contact brengen met afnemers, zodat je rechtstreeks "bij de boer" kan kopen.
[Taal: NL]
http://www.van-tuinder-naar-tafel.com/


HIER SPREEKT MEN (GEEN) NEDERLANDS: STARTUPS.BE
De site Startups.be wil jonge bedrijven helpen om hun idee te ontwikkelen en te groeien. Het wil hen wegwijs maken en tonen welke hulp zij kunnen krijgen van officiële instanties en privé-investeerders. Een mooi initiatief, maar wat wij ons afvragen is waarom de voertaal op deze site Engels moet zijn. Als initiatief van het IBBT, met een duidelijke .be domeinnaam, mag je toch verwachten dat de site, zelfs al is ze niet in Nederlands én Frans opgesteld, toch minstens Nederlands spreekt. Toegegeven, wie echt wil doorstoten moet in het buitenland, moet het in het Engels doen, maar om te starten is het toch gemakkelijker om het in het Nederlands te doen...
http://datanews.knack.be/ict/knowledge-center/start-ups/startups-be-ordent-belgische-initiatieven-voor-starters/article-4000079914640.htm
http://www.startups.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: SCOTTY

Deze site wil het centrum worden van jouw verplaatsingen. Je vertelt welke route je moet afleggen, en Scotty bekijkt welke mogelijkheden je hebt; de afstanden en tijden worden vergeleken tussen o.a. trein, tram, auto, en de meest ideale vervoerwijze wordt geselecteerd. Maar Scotty wil ook informatie brengen over al deze vervoermethodes, en o.a. jou vertellen welke apps je kan installeren op je smartphone om ook onderweg op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.
[Taal: NL]
http://www.scotty.be/nl/


VRIJDAG MULTIMEDIA: OLYMPISCHE SPELEN 1908
Nu de Olympische Spelen in Londen eraan komen, is het misschien tijd om eens terug te kijken op de editie van 1908. Bij The Telegraph hebben ze een prachtige reportage online gezet, die nogmaals bewijst dat knappe foto's maken geen zaak is van technologie, als wel een oog hebben voor beeld, en afdrukken op het juiste moment...
[Taal: ENG]
http://www.telegraph.co.uk/expat/expatpicturegalleries/9206643/The-1908-London-Olympics.html?frame=2194567


VRIJDAG MULTIMEDIA: UNEXPECTED TOY
Knap ontworpen, en toch al daterend uit 2004. Verschillende ontwerpen, zoals Squadron, Unexpected Toy, en meer (te bereiken via de rubriek bovenaan met pijltjes links en rechts). Afbeeldingen die reageren op jouw cursor bewegingen. Om te ontdekken.
[Taal: Engels]
http://www.dhteumeuleu.com/unexpected-toy/


VRIJDAG MULTIMEDIA: MORTAL KOMBAT
Ach, nostalgie... op deze site kan je lekker terug in de tijd, en spelletjes spelen die je ook op de kleine spelconsoles vond. Mortal Kombat is er een van. Wij hebben het even geprobeerd. Brachten er niets van terecht. En werden gek van het muziekje. Maar misschien doe jij het beter?
[Taal: ENG]
http://www.playr.org/play/mortal_kombat/343#playBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
sites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/

- Interesse in 2 dagen social media opleiding met Olivier Blanchard
http://www.belgiancowboys.be/events/2161
- LBi kondigt het vertrek aan van Benoit Lips
http://www.belgiancowboys.be/people/2157


 

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/index.dhtml

- Apple voor rechter wegens dure 'gratis' games
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3243177/2012/04/19/Apple-voor-rechter-wegens-dure-gratis-games.dhtml
- Veilingsite eBay ziet winst stijgen
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3242970/2012/04/19/Veilingsite-eBay-ziet-winst-stijgen.dhtml

digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/

- Je eigen stickers ontwerpen
http://www.fan.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=20094:je-eigen-stickers-ontwerpen&catid=37&Itemid=235
- Nieuwe Galaxy Tab 2 10.1 krijgt snellere processor
http://www.fan.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=20093:nieuwe-galaxy-tab-2-10-1-krijgt-snellere-processor&catid=39&Itemid=237
  elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Sony lanceert Music Unlimited in België
Met de introductie van Music Unlimited op de Belgische markt, komt Sony met een eigen muziekservice die steunt op het cloud-principe. 
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6614
- Bescherm je PS Vita met de cases van Thrustmaster
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6608

 

digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- OpenRest, een social CMS voor de Horeca
http://www.digimedia.be/News/nl/11765/openrest-een-social-cms-voor-de-horeca.html
- Corelio lanceert zijn mobiele stadsgids
http://www.digimedia.be/News/nl/11776/corelio-lanceert-zijn-mobiele-stadsgids.html

   

computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Tutorial: Gimp 2.6 – 25. Werken met lagen (2)
http://computertaal.info/2012/04/19/tutorial-gimp-2-6-%e2%80%93-25-werken-met-lagen-2/
- SEO als nieuwe wapen voor cibercriminelen
http://computertaal.info/2012/04/19/seo-als-nieuwe-wapen-voor-cibercriminelen/


tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

_ Europees Hof: data bewaarplicht ook opvraagbaar door derden
http://tweakers.net/nieuws/81469/europees-hof-data-bewaarplicht-ook-opvraagbaar-door-derden.html
_ Providers: blokkade The Pirate Bay is zinloos
http://tweakers.net/nieuws/81436/providers-blokkade-the-pirate-bay-is-zinloos.html
*** DATANEWS
http://www.datanews.be
_ Meeste securitygaten bij Apple
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/04/19/meeste-securitygaten-bij-apple/article-4000082843233.htm£
- Waarom Facebook Instagram koopt
http://datanews.knack.be/ict/media/videoreportages/waarom-facebook-instagram-koopt/video-4000079045737.htm


*** MOBILEREVOLUTION
http://www.mobilerevolution.be
- Review: Phonedeck, get your smartphone in the cloud!
http://www.themobilerevolution.be/2012/04/review-phonedeck-get-your-smartphone-in-the-cloud/
- CitySecrets: Mobiele stadsgids met leukste adresjes in heel België
http://www.themobilerevolution.be/2012/04/citysecrets-mobiele-stadsgids-met-leukste-adresjes-in-heel-belgie/
 
tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)


CHROME'S SEO SITE TOOLS UITGELEGD 9: ANCHOR TAGS BIJ PAGE ELEMENTS
(Ter info: voor deze tool moet je de Chrome browser gebruiken, en de SEO Site Tools installeren)
Net zoals vorige week bespreken we de onderdelen van een website, zoals die getoond worden door de SEO tools. Dit kan je helpen om een site te analyseren, en jouw eigen site te vergelijken met die van je concurrenten.
Nu zijn we aanbeland bij het onderdeel "Anchor Tags" van de Page Elements. Klik je op het uitklappijltje naast dit onderdeel, dan krijg je te zien welke links het belangrijkst zijn op de pagina. Een anchor tag is dus de tekst die gebruikt wordt, om daarachter een link te leggen naar een of andere website.
https://chrome.google.com/webstore/detail/diahigjngdnkdgajdbpjdeomopbpkjjc
http://blog.kissmetrics.com/seo-site-tools/


CHROME'S SEO SITE TOOLS UITGELEGD 10: IMG, FORMATTING TAGS BIJ PAGE ELEMENTS
(Ter info: voor deze tool moet je de Chrome browser gebruiken, en de SEO Site Tools installeren)
Net zoals vorige week bespreken we de onderdelen van een website, zoals die getoond worden door de SEO tools. Het volgende element van de Page Elements is Img Tags; daarmee kan je zien welke namen er gebruikt worden voor de afbeeldingen op de site, en welke ALT tags. Dit geeft je een idee van de trefwoorden die een website gebruikt om de afbeeldingen te optimaliseren.
Formatting tags die via Bold / Strong / I / EM bepaalde teksten in het vet of cursief zetten, geven je dan weer een beeld van andere trefwoorden, en vertellen je ook welke tekst gebruikt wordt om de bezoeker tot actie aan te zetten ("call to action").
https://chrome.google.com/webstore/detail/diahigjngdnkdgajdbpjdeomopbpkjjc
http://blog.kissmetrics.com/seo-site-tools/


CHROME'S SEO SITE TOOLS UITGELEGD 11: HEADER TAGS BIJ PAGE ELEMENTS
(Ter info: voor deze tool moet je de Chrome browser gebruiken, en de SEO Site Tools installeren)
Nog bij het onderdeel Page Elements vind je de rubriek Header tags. Daarmee kan je zien hoe de headers H1 tot H5 doorheen de pagina gebruikt worden. Al te vaak worden die enkel gebruikt als middel voor de lay-out, terwijl deze tag eigenlijk de structuur van een pagina moet weergeven. Indien goed gebruikt, geven header tags meteen ook de trefwoorden weer van een pagina. Dit onderdeel geeft je dus de kans om te zien of dit op jouw site in orde is, en hoe het zit bij jouw concurrenten.
Opmerking: deze reeks tips kan misschien minder interessant zijn voor lezers die geen eigen website hebben, maar voor wie dat wel heeft, zijn deze tips enorm leerrijk. En onze redactie leert bij elke tip zelf bij!
https://chrome.google.com/webstore/detail/diahigjngdnkdgajdbpjdeomopbpkjjc
http://blog.kissmetrics.com/seo-site-tools/


CHROME'S SEO SITE TOOLS UITGELEGD 12: SOCIAL MEDIA

(Ter info: voor deze tool moet je de Chrome browser gebruiken, en de SEO Site Tools installeren)
Klik je in je Chrome browser op het vergrootglas rechts van de adresbalk, dan krijg je de verschillende rubrieken te zien die je vertellen hoe goed de site het doet. Vandaag kijken we even naar de rubriek "Social Media", want ook die is interessant.
Die vertelt je namelijk hoe vaak er lezers iets gedaan hebben met de informatie op jouw site op sociale netwerken zoals Facebook Twitter, Digg, StumbleUpon, Reddit, Delicous. Een rubriek die hoe langer hoe belangrijker wordt, nu de mensen steeds vaker hun informatie halen bij de sociale media.
https://chrome.google.com/webstore/detail/diahigjngdnkdgajdbpjdeomopbpkjjc
http://blog.kissmetrics.com/seo-site-tools/


CHROME'S SEO SITE TOOLS UITGELEGD 13: PAGE TERMS / TOOLS
(Ter info: voor deze tool moet je de Chrome browser gebruiken, en de SEO Site Tools installeren)
Deze rubriek geeft je dan weer belangrijke informatie over de zoekwoorden in de site. Je vindt er ook verschillende andere tools om de website te onderzoeken: de Browser Size Tool, een test om te zien hoe snel de pagina laadt, een tool om te controleren of anderen plagiaat plegen op jouw content, en veel meer. Een rubriek om zeker en vast uit te testen!
https://chrome.google.com/webstore/detail/diahigjngdnkdgajdbpjdeomopbpkjjc
http://blog.kissmetrics.com/seo-site-tools/
shareware
              logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...
PLAYBOY WALLPAPER APRIL 2012
Alle OS - 0,89 MB - freeware
De playmate van de maand is Christine Last. En voor al wie niet genoeg kan krijgen van deze dame, is er een behangpapiertje dat je als achtergrond kan gebruiken voor je computer.
http://playboy.de/
http://www.chip.de/downloads/Playboy-Wallpaper-April-2012_55459831.html


AMERICA'S ARMY: GAME

Windows XP/Vista/7 - 2,8 GB - freeware
Dit spelletje is de officiële 3D shooter van het Amerikaanse leger, dat hiermee zijn imago wil opkrikken. Bij Chip.de vind je ook een fotoreportage over het spel.
http://www.chip.de/downloads/Americas-Army_13012605.html
http://www.americasarmy.com/


BING DESKTOP: ZOEKEN BUITEN DE BROWSER
Windows 7 - freeware
Met deze bètaversie van de software Desktop kan je de Bing zoekmachine ook gebruiken buiten je browser. De tool werkt enkel onder Windows 7 en voor Engelstalige versies, maar volgens de Abondance site lukte het ook om hem te draaien op een Franstalige versie.
http://actu.abondance.com/2012/04/bing-desktop-integre-le-moteur-de.html
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=29281


VERISURE: HUISALARM
iPhone / Android
een app van Securitas Direct, waarvoor je wel klant moet zijn van de Verisure alarmen van het beveiligingsbedrijf. Verisure is een huisalarm, en via deze mobiele app kan je weten wanneer de kinderen thuiskomen, of de loodgieter het huis verlaten heeft. Je komt zelfs de temperatuur in je huis te weten!
http://nl.verisure.be/


GETWINDOWTEXT
Windows all - freeware
Een klein progje, dat zoveel ergernis kan besparen... Krijg je een foutmelding te zien op je Windows-computer, dan zou het handig zijn indien je de melding kon kopiëren, om rustig na te kunnen gaan wat er bedoeld wordt. Helaas kan je de tekst van zo'n melding niet selecteren en kopiëren met je gewone Windows. Dan komt dit progje van pas, dat het wel mogelijk maakt. Je moet gewoon de cursor houden boven het venster waarvan de tekst gelezen moet worden, en met de linker muisklop klikken, om vervolgens de tekst te verslepen.
http://www.softwareok.com/?seite=Microsoft/GetWindowText


VAN DALE MIDDELGROTE WOORDENBOEKEN

iPad/iPhone - EUR 39,99
De bekende Van Dale woordenboeken zijn ook verkrijgbaar als app voor deiPhone of ipad: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans. Er zijn uitgebreide zoekfuncties, spellingsuggesties bij typefouten.
http://webwinkel.vandale.nl/verschijningsvorm/mobiel/iphone


POCKET: READ IT LATER
All OS - freeware
Stoot je tijdens je surftochten op een interessante website, dan kan je die site met dit progje opslaan om later te lezen; je kan bovendien een overzichtelijke lijst samenstellen van de pagina's die je no moet lezen.
http://www.chip.de/downloads/Pocket-Read-it-Later-fuer-Google-Chrome_55500557.html
http://www.getpocket.com/


CLOUD SAVE: BEWAREN IN DE CLOUD
All OS - extensie voor Chrome browser - freeware
Met de gratis extensie voor de Chrome browser Cloud Save kan je met een simpele klik data naar de kloud bewaren. Daarbij krijg je in het contextmenu de keuze uit Google Docs, Dropbox, Picasa, Flickr, CloudApp, BoxNet en meer.
http://www.chip.de/downloads/Cloud-Save_47724002.html
https://chrome.google.com/webstore/detail/dlbemabjbfhjcccahjioenmkgimjbbkd


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: BUSINESS CALENDAR
Android - 3,99 euro
Deze kalender is een echte business tool, die je kan synchroniseren met je Google kalender. Een zicht per dag of meerdere dagen (van 1 tot 14), agenda, gebeurtenissen. Je kan ook overschakelen op een tijdlijn, en veel meer functies.
http://www.appgenix-software.com/
http://www.chip.de/downloads/Business-Calendar-Android-App_50981472.html


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: ARMED

Windows Phone - 3,99 euro
Een SF multiplayer spelletje waarbij je een vloog boten, torens en pantsers beheert om je tegenstander van de aardbodem te vegen. Een heel spannend game, met prachtige afbeeldingen.
http://www.chip.de/downloads/Armed-Windows-Phone-App_53894618.html
http://www.sickheadgames.com/


(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
 

 
 

Het laatste woord....

Naar aanleiding van de publicatie enige tijd geleden van dit artikeltje, heeft trouwe lezer Harold nog een tip:
PICPICK: SCREENSHOTS
Windwos all - 6,4 MB - freeware
Met deze tool kan je screenshots (schermafdrukken) maken, en eenvoudig bewerken. Handig om een programma uit te leggen, of een fout in een programma of website aan te tonen.
http://www.chip.de/downloads/PicPick_35512665.html
http://picpick.wiziple.net/


<<

Hoi Hilde,

Dit lijkt me een erg mooi basic en toch compleet tooltje voor een bepaald project.

Echter, bij installatie blijkt Babylon opmerkelijk gepromoot te worden.
Dit resulteert zelfs in een installatie van een toolbar, terwijl ik nota bene alle uitgevinkt had wat met Babylon te maken heeft!

e.e.a. is wel weer simpel uit te zetten of te deïnstalleren, maar blijkbaar is enige alertheid toch gewenst.

Hartelijke groet,

Harold.

>>

Bedankt, Harold!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
En verder hadden wij ook enkele weken geleden een reactie gekregen van lezer Jan op Google en Facebook. Door een spijtige fout hadden wij deze reactie tot nu toe nog niet vermeld, met onze excuses aan Jan.
<<<<<


Hallo Netties Team,

Ik ben sinds de aankondiging meteen naar mijn Google dashboard gegaan en heb daar alle relevante informatie van mij verwijderd en buitenwerking gesteld.
Op mijn Google dashboard ben ik niet meer ingelogd en mijn locatie is ingesteld op de Noordpool.

Via mijn schoondochter in de USA kwam ik op DuckDuckGo ik heb daar zelf nog eens Scroogle aan toegevoegd als mijn Standaard zoekmachines.
De SRWARE Iron browser, een afgeleide van Google Chrome, kent zelfs extensies voor DuckduckGo en Scroogle.
Je kan trouwens met DDG nog steeds met Google zoeken maar dat gebeurt dan encrypted.
Je plaats in de zoekbalk van DDG !g voor de zoekterm, hieronder de beide zoeklinken.
https://duckduckgo.com/?q=tsa
https://encrypted.google.com/search?hl=en&q=tsa

Mijn Facebook account heb ik opgezegd met de volgende link http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account
Waarom? Lees maar hieronder.
--
Got a Social Media Spying App? The FBI's Interested
If you've developed an application capable of spying on users of social media sites like Facebook and Twitter, the Federal Bureau of Investigation (FBI) would probably like to have a chat with you. But don't worry -- it would appear they're more likely to use your app than putting you in prison for it. In a recent post on the site FedBizOpps.gov, the FBI's Strategic Information and Operations Center (SIOC) openly admits it's looking for an app that will allow the investigative organization to go behind the scenes in social media sites and news networks. According to the post, the much-wanted apps will boast "the ability to rapidly assemble critical open-source information and intelligence that will allow SIOC to quickly vet, identify, and geo-locate breaking events, incidents, and emerging threats." (Source: pcmag.com)
Key Capability Sought: "Search and Scrape"
Overall, the Federal Bureau of Investigation is looking for an app that has been carefully enough researched and developed that it boasts a wide variety of what the agency considers useful spying features. For example, among the requirements are that the app must be "infinitely flexible" and prove able "to adapt quickly to changing threats to maintain the strategic and tactical advantage" for those using it. (Source: pcmag.com) Most important is the inclusion of a feature the FBI calls a "search and scrape capability." This refers to the app's ability to filter through all information it collects from social networking sites. The spy agency also hopes that such a feature could be usable to pore over data gathered from major news sites, including CNN, Fox News, and MSNBC -- each of which was specifically named in the post. (Source: mashable.com)
No Big Pay Day for Successful Developer
It's worth noting, however, that the developer of such a powerful information gathering app won't be reaping a commensurately powerful pay day. The FBI says that, for the time being, it's interested only in finding out what kinds of apps are out there for this purpose, and how they have been constructed. Officially, the FBI says it plans to use the app to help it wage war against cybercriminals and terrorists. The FBI has set February 10, 2012, as the deadline for developers to submit apps for review.
--
Van Twitter kennen wij al het verhaal van die twee Engelse toeristen die Amerika niet in mochten vanwege hun Twitter berichten.
De TSA beambten    hadden hun getwitter gelezen. De heren konden rechtsomkeert maken na uren lang te zijn ondervraagd.

>>>
--
Groet Jan.
The International Handyman.
*Courtesy is not expensive and can pay big dividends* 
NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe 

Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 


AFSLUITER VAN DE WEEK
Al dat blinkt is geen goud. Al dat niet blinkt ook niet.
- anoniem -