netties banner

 
 


Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie: 
16/2/2012
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 16
Nummer 737 van 11/2/2012Gegroet lezer,

Het is bibberen, zo 's ochtends. Maar de lucht is o zo mooi bij het ochtendgloren, wanneer de trein door het winterlandschap tjokt, dat je er meteen goedgezind van wordt. Hopelijk hebt u zich goed kunnen verwarmen, en heeft de griep u gespaard?

Wat heeft Netties deze week voor u in petto? Iets minder filosofische artikels over auteursrechten en piraterij, maar wat meer berichten over concrete nieuwigheden. En daarbij lopen we gewoon het rijtje af: Facebook, YouTube, Microsoft, Google, maar ook Apple. Voeg daarbij nog de vele tips en sites, en u hebt meteen weer wat te doen op de zaterdagochtend wanneer deze netties bij u in de brievenbus valt. Maar wees altijd voorzichtig bij het experimenteren!

Wij wensen u in elk geval veel leesplezier, en hopen u, bij leven en welzijn en lekker warm, volgende week weer aan te treffen.


Hilde


Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
  
verkenner
          banner
 
 


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.FACEBOOK TREKT NAAR DE BEURS 1
Wat verkoopt het? Jij en ik

Het gonst in beursmiddens. Facebook trekt naar de beurs, en wie wil kan een aandeel kopen. In de hoop dat het hard gaat stijgen, om dan met winst te verkopen, of in de hoop dat het gezond blijft, zodat men een dividend kan krijgen.

Maar waar andere bedrijven die naar de beurs trekken fysieke goederen als borg stellen in ruil voor het geld dat ze vragen (want dat is wat Facebook doet: het vraagt geld aan de beleggers, voor een verdere groei), heeft Facebook eigenlijk alleen... een website. Die weliswaar meer dan 700 miljoen gebruikers telt die alles via de site met elkaar delen, maar het blijft enkel een website - een sociaal netwerk, dat leeft bij de gratie van zijn gebruikers. En als die morgen een nieuw sociaal netwerk ontdekken, dat hen nog meer bekoren kan, dan zijn die weg, zo zeggen sceptici.

Maar is dat zo? Bestaat de kans werkelijk dat er een nieuw sociaal netwerk zou ontstaan waar alle gebruikers massaal heen vlieden? Is het niet stilaan zo dat Facebook zo verstrengeld is in ons leven, dat het overschakelen naar een ander sociaal netwerk teveel moeite kost? Alle foto's overzetten is een ding, maar alle commentaren op je muurtje, je tijdlijn, je alles - Facebook lijkt de sleutel in handen te hebben van jouw leven.

En dat is dus ook wat Facebook "verkoopt" aan de investeerders: zijn gebruikers. Jij en ik. En dan vooral de informatie die over ons verzameld werd. Facebook verkoopt een platform waar bedrijven advertenties kwijt kunnen. Wat Facebook daarmee verdient, lees je in het volgende artikel.
http://www.reuters.com/article/2012/02/03/us-facebook-investment-idUSTRE81206020120203
http://www.slate.com/articles/technology/technology/2012/02/facebook_ipo_is_the_social_networking_behemoth_really_a_good_business_.single.html
http://www.readwriteweb.com/archives/facebook_ipo_filing_charts.php
http://www.nytimes.com/2012/02/05/opinion/sunday/facebook-is-using-you.html?pagewanted=all


FACEBOOK TREKT NAAR DE BEURS 2
Wat zijn zijn inkomsten? Reclame


Wanneer een bedrijf naar de beurs trekt, dan moet het volledige inzage geven in zijn boeken, zodat eventuele beleggers weten wat ze mogen verwachten. Zo dus ook Facebook. En uit die cijfers kom je heel wat te weten.

Waarmee Facebook zijn geld verdient, is niet moeilijk te raden: advertenties.

Daarbij hoort wel een kanttekening. Het gaat immers niet alleen om advertenties die in een banner of blokje verschijnen op je muurtje, maar ook via de pagina's die merken aanmaken op Facebook. Want zo slim is Facebook wel: bedrijven kunnen gratis een pagina aanmaken op Facebook, en daar dan berichten over nieuwe producten posten, die gebruikers kunnen aanmoedigen via de "vind ik leuk" button. Dat heet dan "organische" reclame. De laatste tijd echter, nu alle bedrijven zich tot deze techniek wenden, vallen die boodschappen niet meer op. En dus doen de bedrijven beroep op betaalde boodschappen. Een organische boodschap die verleden jaar nog een dag lang op een muurtje bleef staan, blijft nog maar enkele minuten staan op de News Feed van de gebruiker.

Maar kijk: Facebook heeft een oplossing: Sponsored Stories. Daarbij kunnen bedrijven mits betaling hun boodschap langer laten staan op de timeline. Een interessant verhaal hierover bij Wall street Journal (1).

Toch nog even dit. waar Facebook in 2009 zo goed als 98% van haar inkomsten uit reclame haalde, is dit cijfer in 2011 gezakt tot 85%. 15% van de inkomsten wordt gehaald uit "other". Waarbij je moet denken aan Zynga, het bedrijf dat het populaire Farmville en andere Facebook games haalt, en een percentje of meer moet afstaan van alle inkomsten. (2)
http://online.wsj.com/article_email/SB10001424052970204662204577199460106172008-lMyQjAxMTAyMDAwMjEwNDIyWj.html
http://www.splatf.com/2012/02/facebook-revenue/


FACEBOOK TREKT NAAR DE BEURS 3
Open vs gesloten


Bij de beursgang van Facebook stellen sommige waarnemers zich een andere vraag. Facebook lijkt Google namelijk van de troon te stoten. Is het eventuele verdwijnen van Google een goede of slechte zaak?

Vooreerst wil ik persoonlijk daarbij opmerken dat ik niet geloof dat Google verdwijnen kan. Met alle kritiek die je mag hebben op Google, zijn nieuwsgierigheid naar jouw privéleven, het voortrekken van de eigen diensten boven die van concurrenten, het blijft als een paal boven water staan: er is geen enkele zoekmachine die aan Google tippen kan.

Vooral dan wanneer je zoeken wil op Nederlandstalige onderwerpen. Dan pas wordt het duidelijk dat Google als een echte robot sites afstruint op zoek naar woorden. Probeer maar eens bij concurrent Bing een zoektocht te ondernemen naar de titel van een bepaald krantenartikel.  Ijdel als wij zijn, nemen we dan graag een titel van een door Netties geschreven artikel als voorbeeld: "Foodspotting wordt een Pandora voor lekkerbekken". Google vindt verschillende sites die dit artikel (met of zonder onze toestemming!) overgenomen hebben.  (1) Bing vindt enkel het artikel op Netties terug (2).

Google blijft dus de keizer van de zoekmachines. Het heeft zijn fouten, maar het speelt het spel (tot nu toe) nog altijd eerlijk. En een van de grote pluspunten van Google, waarom ook jij zou moeten hopen dat Google blijft bestaan, en niet van de kaart geblazen wordt door Facebook, is het open vs. gesloten model. Het "oude" internet was anarchistisch, open. Het nieuwe internet, dat van Facebook (en ook van Apple!)is dat van de ommuurde tuintjes, walled gardens. Het nieuwe internet is een wereld waar het zoeken moeilijker wordt, omdat Google niet over al die muren kan kruipen; het kan wel de publieke pagina's van Facebook doorzoeken, of de publieke pagina's van iTunes store, maar, in het geval van Facebook, niet de meer persoonlijke data, die het zoeken meer relevantie geven. En in het geval van Apple zijn er de muurtjes rond de apps, die elk hun eigen tuin hebben, maar niet meer in de open wereld van het web passen.

Een heel interessant artikel daarover vind je bij John Battelle's blog (3).
https://www.google.com/search?q=%09Foodspotting+wordt+een+Pandora+voor+lekkerbekken&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a
http://be.bing.com/search?q=%09Foodspotting+wordt+een+Pandora+voor+lekkerbek...&go=&form=QBRE&filt=all
http://battellemedia.com/archives/2012/02/its-not-whether-googles-threatened-its-asking-ourselves-what-commons-do-we-wish-for.php


LEUK: SET JE POSTING IN DE SCHIJNWERPERS OP TUMBLR...
... maar het kost je wel 1 dollar.


Tumblr heeft een nieuwe optie aangeboden in haar populaire microbloggingdienst. Voortaan kan je een van je postings prominent op het Tumblr Dashboard laten vertonen, een optie die "Highlights" genoemd wordt. Naast je posting komt dan ook een speciaal icoontje (je hebt de keuze uit 6 ontwerpen, zoals een bliksem, een uitroepteken, enz.), en je kan eventueel ook nog een boodschap plaatsen waarom de posting belangrijk is.

Dat is bijvoorbeeld handig om, tussen alle foto's van je maaltijden, je kat enz., een belangrijke aankondiging te plaatsen zoals "dit is nu mijn lief" of "met die man ga ik trouwen". Of om een project aan te kondigen, een optreden van je favoriete band te promoten, enz.

Leuk, maar het kost je wel geld. Geen schatten van mensen, het kost gewoon 1 dollar, te betalen via PayPal. Maar alle kleine beetjes helpen, en Tumblr heeft voor de rest niet veel inkomsten...
http://techcrunch.com/2012/02/03/tumblr-lets-you-highlight-your-favorite-posts-for-a-dollar/
http://www.tumblr.com
http://thenextweb.com/socialmedia/2012/02/03/tumblr-now-lets-you-higlight-your-posts-but-it-will-cost-you-1-each-time/


FACEBOOK TEST NIEUWE PHOTO VIEWER
Moet het gemakkelijker maken om commentaren te geven

Facebook voert momenteel testen uit met een nieuwe foto viewer. het speciale eraan is dat de ruimte om commentaar te geven zich niet meer onderaan bevindt, maar rechts van de afbeelding. Dat zou, zo mpeent Facebook, je niet alleen aanzetten om de commentaren van anderen te lezen, maar er ook op te reageren. Dat Google+ net dezelfde lay-out heeft, zal wel toeval zijn, zeker?

Maar ja, op een lay-out berust (gelukkig maar!) geen patent. En als die schikking nu eenmaal aantrekkelijker en meer call-to-action is, waarom zou je het dan niet imiteren?

Het is trouwens niet het enige idee dat Facebook afgekeken heeft van andere sociale netwerken, en dan met name van Google. Sinds Google+ gelanceerd werd, heeft Facebook tools geïntroduceerd die ook daar te vinden zijn: asymmetrische optie om zich te abonneren (je kan je abonneren, zonder dat iemand je vriend moet worden), video chat, de opdeling van vriendenlijstje, en onbeperkte lengte bij de postings.

En voor Facebook zit er nog een voordeel vast aan deze nieuwe bladschikking. Voortaan worden advertenties niet meer onder de foto vertoond, maar in de zijbalk met commentaren. Waar de gebruiker ze wel moét zien, wil hij ok de commentaren lezen. Toch slim gevonden allemaal...
http://techcrunch.com/2012/02/02/facebook-photo-viewer/


FIREFOX 11 SYNCHRONISEERT JE ADD-ONS
OP alle desktops dezelfde omgeving


Vooraleer een software officieel uitgebracht wordt, gaan er weken, soms maanden van testen aan vooraf. Officieel hebben die allemaal een naam. Eerst heb je de "nightly" build, dat is een versie voor liefhebbers, waarmee je de nieuwigheden kan zien, maar waarin nog veel fouten zitten. Vervolgens de Aurora versie, die al wat stabieler is, maar nog altijd niet geschikt voor de gewone gebruiker, en tot slot de bèta-versie. Vroeger volgde dan nog een definitieve versie, maar sinds Google is dat veranderd - het vond namelijk de eeuwige bèta-uit, een product dat nooit af is, en waaraan voortdurend gesleuteld wordt.

De versie die we in dit artikel bespreken is een bèta versie voor Firefox 11. En die zorgt toch voor wat nieuwigheden, die in de Aurora versie niet zaten. Zo de functie waarbij de add-ons gesynchroniseerd worden. Gebruik je namelijk verschillende desktop computers, dan zal Firefox 11 ervoor zorgen dat de add-ons op deze verschillende computers gesynchroniseerd worden. Google Chrome had dat al langer, maar de uitwerking ervan liet toch wel te wensen over. Het is dan ook af te wachten wat Firefox ervan bakt.

Over enkele andere functies van Firefox 11 hebben we het eerder al gehad. Zoals de "stille" updates, die op de achtergrond gebeuren zonder dat de gebruiker toestemming moet geven. Wat vooral voor updates die belangrijke verbeteringen aan de veiligheid bevatten veel beter is, want zo worden ze tijdig bij alle gebruikers geïnstalleerd. En dan is er ook nog de beslissing om bij updates de add-ons als compatibel te beschouwen.

Bij Cnet vind je meer over Firefox 11, en ook de links waar je de Mac en Linux versie kan downloaden. Hieronder geven we je alvast de link voor de Windows update.
http://download.cnet.com/Mozilla-Firefox/3000-2356_4-10515987.html
http://news.cnet.com/8301-17939_109-57371548-2/firefox-11-to-get-add-on-sync/?tag=mncol;txt


WOLFRAM ALPHA BIEDT NU OOK EEN PRO VERSIE AAN
Voor $4,99 krijg je data analyse


Vanaf woensdag 8 februari kan je bij Wolfram Alpha "pro" gaan. Wat moet je je daarbij voorstellen? Wel, voor de som van $4,99 per maand ($2,99 voor studenten) kan je o.a. afbeeldingen, bestanden, je eigen data als input doorsturen om te laten analyseren, in plaats van enkel woorden te laten opzoeken.

De resultaten die je krijgt zijn veel professioneler - ook indien je gewoon woorden als zoekterm gebruikt. Je krijgt interactieve grafieken bijvoorbeeld, en de resultaten kunnen ook geëxporteerd worden in verschillende formaten.

The Verge had een gesprek met de mensen achter Wolfram Alpha, dat het een en ander verduidelijkt. Tussen haakjes: deze zoekmachine is ook de drijvende kracht achter Siri, de handige tool op de iPhone 4S die je antwoord geeft op op je gesproken vragen en je ingesproken commando's uitvoert.
http://www.theverge.com/2012/2/6/2776303/wolfram-alpha-pro-democratizes-data-analysis-an-in-depth-look-at-the
http://www.wolframalpha.com/


ADOBE STOPT FLASH VOOR FIREFOX IN EEN ISOLEERCEL
Maar is het voldoende om Flash te laten overleven?


De meningen over Flash zijn verdeeld. Voorstanders vinden het een heel knappe add-on voor de browser, gemakkelijk om te programmeren, met mooie resultaten - denk maar aan de vele spelletjes die in Flash gemaakt zijn, de videoplayers, enz. Hoeveel Flash er nog altijd gebruikt wordt op het net, zie je pas wanneer je een add-on gebruikt zoals Flashblock voor Firefox: op haast elke website vind je wel een of meerdere elementen die je dan manueel kan activeren. Tegenstanders echter vinden dat Flash teveel geheugen opslorpt, dat het veel te vaak zinloos gebruikt wordt, en dat het beter vervangen kan worden door de universele HTML5 taal.

Hoe het ook zij: Flash is momenteel nog altijd erg populair. En het ondergaat hetzelfde lot als alle andere software die populair is: het is het doelwit van hackers. Natuurlijk wordt daartegen opgetreden. Zo werden de Chrome en de IE7 browser reeds aangepast, zodat de plugin in een "sandbox", een isoleercel, draait, zodat de kwaadwillende code die hackers erin stoppen, zich niet op je computer kan versrpreiden.

En nu heeft Adobe aangekondigd dat er een sandbox komt voor Firefox: de nieuwe versie van de Flash PLayer voor Firefox zal namelijk in een sandbox draaien. Eerder had Adobe, zo lees je bij SiliconFilter, een zelfde techniek ook al toegepast voor haar Adobe Reader, zodat er geen misbruiken meer gemaakt konden worden via PDF bestanden.

Goed zo. Binnenkort kunnen we dan nog geruster op twee oortjes slapen...
http://labs.adobe.com/downloads/flashplatformruntimes_incubator.html
http://siliconfilter.com/keeping-browsers-safer-adobe-puts-flash-for-firefox-in-a-sandbox/
http://www.theregister.co.uk/2012/02/07/adobe_sandbox_firefox/


FACEBOOK APPS KUNNEN NU OOK TERUG GAAN IN HET VERLEDEN
Apps plaatsen gebeurtenissen uit het verleden online


Het lijkt erop dat Facebook vindt dat jouw tijdlijn nog niet vol genoeg staat. Want het heeft nu bedacht dat apps voortaan gebeurtenissen uit het verleden kunnen toevoegen aan jouw tijdlijn. Een foto app kan bijvoorbeeld foto's van je vakantie verleden jaar toevoegen. Die verschijnen dan niet in je ticker of in je nieuwsfeed.

Een bericht dat toch weer wat vragen oproept. Het maakt Facebook nog een stuk automatischer, met informatie over jou die overal vandaan gehaald wordt. En dan mag Facebook er nog honderd keer op wijzen dat dezelfde privacy regels gelden voor de info die de apps publiceren, als jij oorspronkelijk aan die apps gegeven had, toch voelen wij ons er ongemakkelijk bij. Welke gebruiker kan hier nog aan uit?

Facebook voorziet wel dat je elke ongewenste activiteit kan verwijderen uit je Activity Log, of rechtstreeks op de tijdlijn, en ontwikkelars moeten de gebruikers waarschuwen vooraleer ze historische activiteit publiceren, maar toch...

Anderzijds zullen er tal van gebruikers zijn die deze nieuwe tool fantastisch gaan vinden, want die vervolledigt het beeld dat van de gebruiker geschetst wordt in zijn tijdlijn. En sommige dingen zijn wel leuk, zoals de melding van de boeken die je gelezen hebt, via de Goodreads app. Je moet gewoon de keuze maken: ben ik een open boek, of houd ik mijn privéleven voor mezelf. En dat laatste wordt de laatste tijd steeds moeilijker - meer nog, je valt uit de toon wanneer je voor je privacy kiest.
http://www.webpronews.com/facebook-enables-apps-to-post-historical-actions-to-users-timelines-2012-02
https://developers.facebook.com/blog/post/2012/02/03/platform-updates--operation-developer-love/


PINTEREST WERKT TOCH MET AFFILIATIELINKS..
Int stiekem geld via door jou ingebrachte links

We hebben het al eerder gehad over Pinterest, de site waar gebruikers foto's posten van leuke items, en zo heel mooie collecties uitbouwen. De site is in korte tijd erg populair geworden. Volgens de laatste cijfers van comScore haalt ze 10 miljoen Amerikaanse unieke bezoekers. En dat is, vooral voor een sociaal netwerk dat nog maar zo kort bestaat, erg veel.(1)

Maar er blijkt nu iets niet pluis bij Pinterest. Het zou namelijk aan geld komen op een manier waarvan het de gebruikers niet op de hoogte gebracht had. De meeste mensen plaatsen hun foto's van de coole dingen die ze vinden gewoon omdat ze het leuk vinden, zonder commerciële bijgedachte. Indien een bedrijf zelf een link zou plaatsen naar dingen die het verkoopt, dan zouden de meeste gebruikers dat zelfs op een wenkbrauwfronsen onthalen. Toch wordt er bij Pinterest gewerkt met affiliatielinks, en dat zonder dat de gebruiker hiervan op de hoogte was.

Toen dit ontdekt was, ontstond er heel wat wrevel bij de gebruikers. Het is niet zozeer verwonderlijk dat de makers van Pinterest trachten om geld te verdienen met hun site, maar een beetje meer openheid wordt wel verwacht. Want het blijkt dat Pinterest zelf links gaat veranderen. Wanneer er een link gepost wordt door de gebruiker naar een product dat ergens te koop is op het internet, dan zal Pinterest die link wijzigen zodat het een "affiliate link" wordt. Dat wil zeggen dat aan de link de naam van Pinterest als verwijzer gekoppeld wordt, zodat Pinterest een (bescheiden) commissie krijgt wanneer de gebruiker via deze link het product aankoopt.

Zoals gezegd is er op zich niets verkeerd mee dat Pinterest dit doet. Andere sites doen dit ook, maar zij vertellen wel aan de gebruiker dat het gebeurt. Maar het feit dat Pinterest dit zonder medeweten van de gebruiker doet, en toch een beetje de kap van de gebruiker geld verdient, zit heel wat gebruikers hoog. (2) (3)
http://techcrunch.com/2012/02/07/pinterest-monthly-uniques/
http://www.webpronews.com/pinterest-affiliate-links-2012-02
http://llsocial.com/2012/02/pinterest-modifying-user-submitted-pins/


PATH ZENDT HEEL JE ADRESBOEK NAAR EIGEN SERVERS DOOR
Foutje, of gewoon een voorbode van wat Path van plan is?


Een andere (gratis) dienst die enorm populair geworden is in korte tijd, is Path. Dat is een sociaal netwerk à la Facebook, maar met dit verschil dat je er beperkt bent tot 50 "vrienden". Juist dat exclusieve (iPhone only) heeft enorm bijgedragen tot de steile opgang van Path.

Maar nu blijkt dat ook Path in de fout gaat, door dingen te doen waarvan het de gebruiker niet op de hoogte gebracht had. Een hacker, die wat met Path aan het spelen was, ontdekte namelijk dat die het hele adresboekje van de Path gebruiker naar de Path servers uploadt. Wat daarmee gebeurt, of waarvoor Path die gegevens nodig heeft, is niet geweten.

Ook hier weer: verontwaardiging toen het nieuws bekend werd. Andere bedrijven maken ook gebruik van je adresboekje, maar vragen dat wel eerst. Zo bijvoorbeeld wanneer je lid wordt van Plaxo: dan wordt gevraagd of je je adresboekje wil openstellen, zodat gezien kan worden of mensen die in je boekje voorkomen, ook op Plaxo aanwezig zijn. Path echter had haar gebruikers hiervan nooit verwittigd.

De CEO en medeoprichter van Path, Dave Morin, heeft ondertussen gereageerd op de commotie. Het adresboekje word enkel geüpload om "de gebruiker te helpen contacten te vinden". En bij de update van de app die inmiddels voor Android uitgebracht werd, zou de gebruiker kunnen kiezen of hij zijn adresboekje openstelt of niet. Waarom deze optie niet van het begin af voorzien was bij de iOS versie, is een vraag waarop hij alleen maar antwoordde met "het is gebruikelijk in de industrie om zo te werken).

Er zou later ook nog een opt-out functie komen, waardoor degene die wenst automatisch zijn adresboekje kan laten verwijderen van de Path servers. Maar dat duurt nog even. Wie dat nu al wil doen, zal dit enkel door Path via e-mail te contacteren. Meer bij WebPronews (1), het blog van de hacker(2), en ook bij ReadWriteWeb, dat er de bedenking aan koppelt dat dit blijkbaar de prijs is die je moet betalen voor gratis diensten: net zoals bij Facebook of Google, betaal je wel degelijk voor het gebruik - niet met geld, maar met je gegevens. (3)
http://www.webpronews.com/path-uploads-your-address-book-to-their-servers-2012-02
http://mclov.in/2012/02/08/path-uploads-your-entire-address-book-to-their-servers.html
http://www.readwriteweb.com/archives/path_is_a_free_app_and_it_will_spy_on_us.php

Nagekomen bericht:
Path heeft zich geëxcuseerd, en alle data van de servers gewist.
http://gigaom.com/2012/02/08/good-call-path-apologizes-erases-all-lifted-address-book-data-from-servers/


RODDELPERS VREEST CONCURRENTIE VAN BLOGS EN TWEETS
Ongelijke behandeling, klaagt hoofdredacteur The Sun aan.


Kranten hebben het steeds moeilijker, en moeten optornen tegen de concurrentie van het internet, dat met een steeds belangrijker deel van de advertenties gaat lopen. Digitale advertenties zijn nu eenmaal gemakkelijker doelgericht te vertonen, en je kan de impact ervan beter opvolgen dan een advertentie in een krant.

Dat geldt niet alleen voor de traditionele media, maar ook voor de roddelpers. Die niet alleen te maken heeft met het wegvallen van advertenties voor de klassieke print media, maar ook met een concurrentie qua content. De sterren, de celebs brengen zelf nieuws uit via Twitter en de sociale media; de klassieke boulevardbladen kunnen vaak niet anders doen dan die informatie oppikken en verwerken. De celebs hebben zelf de controle overgenomen over de berichtgeving, zijn dus minder afhankelijk van de roddelbladen, en zijn dus ook minder geneigd om met hen samen te werken.

De hoofdredacteur van de Britse krant "The sun", Dominic Mohan, ging daarom verleden week tot de aanval over. Volgens hem wordt de klassieke boulevardpers geconfronteerd met het feit dat op het internet alles kan, maar dat print bladen zich aan bepaalde regels qua privacy en laster en eerroof moeten houden. Blogs en sociale media zouden die regels volgens hem aan hun laars lappen, en berichten volgens hem over schandalen die voor de klassieke media taboe zijn.

Dat laatste laten wij volledig voor rekening van Mohan; naar onze mening moeten digitale media wel degelijk dezelfde regels eerbiedigen. De boulevardsite Clint, een van de bekendste Vlaamse "schandaal" sites, heeft dit al aan de lijve kunnen ondervinden en werd al verschillende keren teruggefloten toen het iets te ver ging in zijn berichtgeving.

Sommige van de traditionele roddelbladen lijken zich trouwens in het verleden niet al te veel aangetrokken te hebben van die regels en wetten; denk maar aan News of the World, dat verwikkeld zit in een afluisterschandaal, waarbij reporters vertrouwelijke gesprekken afgeluisterd hebben en e-mail accounts gekraakt hebben.

Dat de klassieke roddelpers het moeilijker krijgt, zal ongetwijfeld waar zijn. Maar anderzijds is het nog altijd gemakkelijker een Story of Dag Allemaal te lezen op de trein, dan je computer te moeten openslaan om daar het online nieuws te lezen. In snelheid echter worden de traditionele media wel geklopt door de nieuwe media. En misschien is het niet slecht dat de sterren eindelijk terug wat controle krijgen over hun privéleven...
http://www.pressetext.com/news/20120206018


GOOGLE BETAALT JE OM JE PRIVACY OP TE GEVEN
Al je surftochtjes worden dan genoteerd


Is het feit dat Google, Facebook, Path, Foursquare en co zoveel data over jou verzameld hebben nog niets waarvan je 's nachts wakker ligt? Durf je nog een stapje verder gaan, en je volledige surfgeschiedenis delen? Dan kan je er een centje mee verdienen.

Google heeft namelijk een initiatief op poten gezet waarbij het gebruikers beloont indien zij hun hele surfgeschiedenis open stellen voor de zoekgigant. Die zal dan volgen naar welke sites je gaat, wat je er doet. Je moet daarvoor gewoon intekenen op het programma, en een browser extensie installeren in Chrome.

Rijk zal je er niet van worden - een schamele aankoopbon van 5 dollar bij Amazon is wat je krijgt. Er zou echter nog een tweede initiatief zijn, dat meer geld belooft (100 dollar op voorhand, en 20 dollar per maand), maar dat is niet publiek toegankelijk. Het loopt namelijk, zo weet Ars Technica te melden, in samenwerking met Knowledge Networks, en houdt ook in dat je een speciale router moet installeren van Cisco. Vermoedelijk zal die dan het dataverkeer van het gezin noteren en doorgeven.


Meer bij TechCrunch.
http://arstechnica.com/gadgets/news/2012/02/google-paying-users-to-track-100-of-their-web-usage-via-little-black-box.ars
http://searchengineland.com/google-screenwise-panel-open-110716
http://www.google.com/landing/screenwisepanel
http://techcrunch.com/2012/02/08/google-offers-to-pay-for-people-to-have-their-web-use-tracked-minutely/


29 FEBRUARI KOMT WINDOWS 8 CONSUMER PREVIEW UIT
Wat is er speciaal - behalve dat het niet "bèta" heet?


We hebben het al eerder deze week gehad over het feit dat het woord "bèta" een heel andere betekenis gekregen heeft sinds Google. Vroeger had een bèta-versie het aureool: "dit is voor ontwikkelaars, je kan het gebruiken, maar pas op want het kan je data opvreten". Nu is bèta gewoon: het is goed voor gebruik, maar het kan nog beter, we sleutelen er voortdurend aan. Ed Bott van ZDNet heeft een mooi achtergrondartikel over deze naamgeving, en de geschiedenis van het testen bij Microsoft (1).

Feit is in elk geval dat op 29 februari (schrikkeldag!) de "consumer review" versie uitgebracht wordt van versie 8, de nieuwe versie dus van het Windows OS. Het eerste dat je daarbij zal opvallen, is dat er geen startknop meer is. Die startknop links onderaan, die voor het eerst 15 jaar verscheen, met Windos 95, gaf al die jaren toegang tot al je programma's. En moest je ook indrukken om... je computer af te sluiten.

Geen paniek: hij is niet helemaal verdwenen, want in de plaats is een zogenaamde "hot corner" gekomen, waarin toch nog Start / Search / Share, Devices en Settings te vinden is. Deze lay-out past uiteraard in het hele "Metro" concept, dat Microsoft ook in haar mobiele toestellen toepast. (2)

Een ander facet van Metro, is dat er niet meer gesproken wordt van programma's, maar van "apps" - in navolging natuurlijk van de apps op mobiele toestellen. En daarbij is het natuurlijk de vraag: welke apps zullen er standaard reeds aanwezig zijn in de tegeltjes op het beginscherm? The Verge kon de plannen van Microsoft inkijken, en weet te vertellen dat Camera, Messaging, Mail, Calendar, SkyDrive, People, Photos, Video en Music.  Daarbij valt op te merken dat Messaging ook ondersteuning voor sms zou krijgen. Music en Video zijn momenteel nog gekoppeld aan Zune, maar werden eigenlijk gebouwd door het Xbox team, en zouden dus in de toekomst gekoppeld worden aan Xbox Live. Voor meer details kan je terecht bij The Verge (3)
http://www.zdnet.com/blog/bott/windows-8-consumer-preview-due-february-29-why-its-not-called-beta/4496
http://www.theverge.com/microsoft/2012/2/5/2768471/windows-8-start-button-removed-consumer-preview
http://www.theverge.com/microsoft/2012/2/8/2784252/windows-8-consumer-preview-applications


ITUNES MATCH BLIJKT EEN ZEGEN VOOR DE LABELS
(Een beetje) geld waar er voorheen niets was

Sinds enkele maanden kan je via iTunes Match (dat Apple zelf in zijn documenten iMatch noemt) je muziek uit je iTunes bibliotheek synchroniseren met de cloud, om dan te kunnen beluisteren waar je maar wil. Dat kost 25 dollar per jaar. Een bescheiden bedrag, dat de gebruikers met plezier betalen voor het gemak hun muziek overal en altijd bij te hebben.

Maar nu blijkt, uit een blogposting bij het muzieklabel TuneCore, dat die iMatch voor de labels een welkom geschenk is, dankzij de akkoorden die Apple afgesloten had met de labels om deze muziek te mogen opstarten. Hoezo? Wel, voorheen kocht je gewoon je muziek. Die zette je op je pc (of iPod of...). Je betaalde Apple een bedrag, en daarvan ging een percentje naar de labels. Maar daarna, telkens je die bepaalde song afspeelde, verdienden de labels daar niets meer mee. Met iMatch is dat anders: telkens je deze song nu via iMatch afspeelt, krijgen de labels geld. Heel weinig geld per song, maar het is meer dan vroeger (niets). En vele kleintjes maken een groot, want het label TuneCore weet te melden dat het een eerste afrekening ontvangen heeft voor de royalties, en dat die maar liefst 10.000 dollar bedragen voor de eerste twee maanden. Wat het label natuurlijk een lofzang laat aanheffen op iTunes en iMatch. En de nieuwe systemen om muziek te verdelen: niet meer kopen, maar streaming, zoals Spotify, Simfy, Deezer en andere. Waarbij je voor een bescheiden bedrag alle muziek kan beluisteren die je wil. En waarbij piraterij eindelijk niet meer loont. En dat is wat de muziekindustrie eigenlijk al veel langer had moeten doen, in plaats van te knagen aan de burgerrechten en de burger om de oren te slaan met processen!
http://blog.tunecore.com/2012/02/apple-imatch-the-first-royalties-are-in.html
http://apple.com/itunes/itunes-match/Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.be
 

 
hardware
              logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!ION: SKIBRIL DIE FOTO'S EN HD VIDEO'S MAAKT
Zelfs opnamen die 170 graden breed zijn...

Het wordt weer tijd voor de skivakantie. En alhoewel je met het weer van de laatste dagen niet echt meer naar Zwitserland of de Alpen moet trekken om sneeuw te zien, hebben ze hier natuurlijk niet dezelfde mooie hellingen om relax te skiën.

Wanneer je zo met een hoge snelheid een helling afsuist, heb je natuurlijk geen handen vrij om foto's te maken. Daar komt nu verandering in: er is een skibril voorgesteld, die deze klus voor jou klaart. Met de iON skibril kan je namelijk foto's en HD video-opnamen maken. In het vizier zit namelijk een camera verwerkt, met een breedhoekperspectief zodat je een zicht van 170 graden krijgt.

De foto's die je maakt zijn 8 megapixel groot, de filmpjes worden opgenomen in 1080 p. Het geheel wordt opgeslagen op een microSD kaartje dat je kan wisselen. De bediening geschiedt via grote buttons aan het vizier, zodat je ook met je handschoenen aan de knoppen kan activeren. Het geheel wordt van energie voorzien door een interne Lithiup-Ioon batterij, die tot 6 uur batterijduur heeft.

Lijkt wel leuk. Vooral om alle bloopers op te nemen...
http://www.pressetext.com/news/20120201031
http://zealoptics.com/


KISSINGER: LIEFDE VANOP AFSTAND
Net op tijd voor Valentijn...


Nu, wanneer iemand een nieuw product een naam geeft, dan moet hij toch altijd oppassen met die naam. En bijvoorbeeld aan 100 mensen vragen waaraan zij denken wanneer zij die naam horen. Neem nu Kissinger. In mijn boekje is dat een Amerikaans politieker, van enkele decennia terug. En had hij geen Nobelprijs gekregen voor de vrede?

Bij Kissinger, dat inderdaad met "kiss" begint, denken echter de meeste mensen dus niet aan iets dat met kussen te maken heeft. Toch is dat wat dit product biedt: een kus via het internet. Het toestel werd ontworpen voor geliefden die door omstandigheden niet in elkaars nabijheid kunnen zijn. 

Het ziet eruit als een kruising tussen een koe en een konijn - eerlijk gezegd ziet het er zelfs tamelijk onnozel uit. Maar het heeft wel lippen, die uit een gevoelig oppervlak vol sensoren bestaan. Het is de bedoeling dat de ene geliefde de eigen lippen drukt op deze robot-lippen, en dat de andere geliefde, via het internet, deze druk kan voelen op zijn eigen toestel, en kan beantwoorden.

Sexy? Een kus op silicone lippen? Die daarbij een elektronisch geluidje maken? Ik dacht van niet...

Meer bij CNet, waar je ook een filmpje vindt.
http://news.cnet.com/8301-17938_105-57371948-1/kissinger-smooching-robot-for-virtual-make-out-sessions/?tag=mncol;txt
http://kissenger.lovotics.com/


NIEUWE RENDER-TECHNIEK ZORGT VOOR FOTOREALISTISCHE HUID
Vooral van toepassing voor games


Het weergeven van de huid van een lichaamsdeel, vooral dan van het hoofd, is niet simpel. Makers van computergames worstelen er al jaren mee. Het resultaat blijft bedroevend: gezichten in games zien er nog altijd  uit alsof zij in was gemaakt zijn.

Het bedrijf Iryoku heeft nu een nieuwe rendering-techniek bedacht die hiervoor een oplossing moet brengen. Het gaat om "Separable Surface Scatttering". Daarbij wordt ingespeeld op de eigenschap van de huid om, wanneer je ze tegen licht houdt, er haast doorzichtig uit te zien. Hou zelf maar eens je hand voor een lichtbron, en je zal de randen van je vingers zien alsof zij een aureool hebben. Dit effect kan men in Hollywood namaken met erg dure computers, maar de SSS techniek zou het effect nu ook op gewone pc's mogelijk moeten maken, zonder al die dure hardware.

Bij Pressetext lees je er wat meer over. Het mooie aan de technologie is dat hij open source is, en dat je dus de broncode kan bekijken om verder te verbeteren. OP het blog van de maker staat een testversie van het SSS mechanisme die je kan downloaden om zelf het effect uit te proberen.http://github.com/iryoku/separable-sss
http://www.pressetext.com/de#news/20120207001


ONENOTE MOBILE NU OOK VOOR ANDROID
Cross platform is een goede keuze van Microsoft

Een van de redenen waarom Apple zo'n succes heeft gehad met zijn iTunes, was het feit dat je deze mediaspeler, ondertussen uitgegroeid tot een echte media-hub, niet alleen kon gebruiken op je Apple computer, maar ook op een Windows computer. Via iTunes en de iPod maakten heel wat traditionele Windows-gebruikers kennis met het Apple-emporium.

Microsoft heeft deze les al veel langer geleerd. Al jaar en dag brengt het een versie van haar paradepaardje Office uit voor de Mac. En nu is er ook een versie van OneNote, onderdeel van Outlook, voor mobiele toestellen die onder Android draaien. Eerder kon je deze tool al downloaden voor gebruik op Windows Phone toestellen, maar ook iPhone en iPad.

Met OneNote kan je, zoals de naam het zegt, gemakkelijk notities maken. Maar de tool gaat veel verder dan dat. Je kan notaboeken aanleggen die allerlei informatie bevatten: afbeeldingen, links, teksten, andere multimedia. Die notaboeken kan je delen met vrienden of collega's. En via de gratis SkyDrive account, kan je al je OneNote notaboeken synchroniseren voor je verschillende toestellen (mobieltje, desktop, ..) maar ook via de browser wanneer je op een andere computer werkt.

Een uitgebreide bespreking van de verschillende mogelijkheden van OneNote vind je op het blog van Microsoft, waar je ook foto's vindt die het een en ander verduidelijken. OneNote is een nog ondergewaardeerde tool van Microsoft. Misschien moet Netties er eens een reeks aan wijden?
http://blogs.office.com/b/microsoft-onenote/archive/2012/02/07/onenote-mobile-for-android-is-now-available-worldwide.aspx
https://market.android.com/details?id=com.microsoft.office.onenote


CRYOSCOOP LAAT JE VOELEN HOE KOUD OF WARM HET BUITEN IS
Wie geen temperaturen lezen wil, moet maar voelen?


Tegenwoordig kan je op haast elke smartphone zien welke temperatuur het buiten is. Die informatie komt van de weersdiensten, en is haarfijn afgesteld op de plek waar jij je bevindt.

Handig, want zo weet je 's ochtends wat je moet aantrekken: gaat het vriezen of gaat het dooien? Maar het kan beter. Ontwikkelaar Robb Godshaw heeft een toestel bedacht, de Cryoscoop, dat je ook laat voelen hoe warm of koud het is. Het gaat om een kubus, gemaakt in aluminium. Die heeft een grondtemperatuur van 85 graden Fahrenheit, wat overeenkomt met 29,5 graden Celcius, wat zo ongeveer neutraal moet aanvoelen op je huid. De temperatuur van de kubus zal vervolgens warmer of kouder worden met het aantal graden dat het volgens de meteodiensten warmer of kouder is dan de normale kamertemperatuur van 22,8 °C. De kubus bevat zelfs een LED die rood opgloeit voor warmte, en blauw voor koud, zodat je niet echt verrast bent wanneer je de kubus aanraakt.

Met andere woorden, wanneer je de kubus aanraakt zou je de temperatuur moeten kunnen voelen van de lucht.

Het is niet ideaal, maar geeft je wel een idee van de temperatuur buiten. Nu nog een ventilatortje inbouwen dat de ijskoude noorderwind kan nabootsen...

http://www.theverge.com/2012/2/8/2784983/cryoscope-haptic-weather-forecast-cube
 
hardware
              logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]


*** TomTom en Twentieth Century Fox Consumer Products maken navigatie nog leuker dankzij nieuwe stemmen van Simpson personages op TomTom app voor iPhone, iPad en op de navigatietoestellen
http://www.tomtom.com/nl_be/products/voices/marge-simpson/index.jsp

*** Online gokken kan voortaan ook legaal
http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_entertainment/Online_gokken_kan_voortaan_ook_legaal.9158008-3124.art

*** Fortinet® FortiGate™ is snelste firewall ter wereld
Bij een grootschalige en realistische test bereikt de FortiGate-5140B een feitelijke doorvoersnelheid van meer dan 500 Gbps, drie keer sneller dan de belangrijkste concurrent.
http://www.fortinet.be

***  IT-dienstenleverancier CTG ondersteunt voortaan de IT-support van de vzw Bednet en draagt er daarmee toe bij dat langdurig zieke kinderen hun lessen van thuis of in het ziekenhuis virtueel kunnen volgen. CTG zet zo zijn MVO-strategie, die de medewerkers en hun betrokkenheid bij het bedrijf én bij de maatschappij centraal stelt, om in de praktijk.
http://www.ctg.eu

*** Na voltooiing van de aankoop van het bedrijfsonderdeel Roxio® van Rovi Corporation, introduceert Corel zijn eerste Roxio-product, Roxio® Easy VHS to DVD 3 Plus. Voor iedereen die dierbare herinneringen op videoband heeft staan, wordt het probleem van het omzetten naar nieuwe technologie opgelost met Roxio Easy VHS to DVD 3 Plus, waarmee het makkelijk wordt om VHS, Hi8 en V8 te converteren in moderne indelingen voor digitale video, of u nu een dvd wilt branden, uw opnamen wilt delen op YouTube™ en Facebook® of op mobiele apparaten als de iPhone®.
http://media.ne.cision.com/l/jmpooval/www.roxio.nl/

*** Jongeren denken dat hun smartphone veilig is
G Data steunt Safer Internet Day en geeft jongeren tips voor een veilige smartphone
http://www.telecompaper.com/nieuws/smartphone-penetratie-stijgt-naar-42-procent-in-nederland

*** De Nikon D800 – Voor het complete beeld
Nikon kondigt vandaag de Nikon D800 aan, een grensverleggende nieuwe professionele D-SLR camera in FX-formaat met 36,3 megapixels. De meesterlijke Nikon D800 is ontworpen om vandaag al te voldoen aan alle behoeften van de fotografie en video van de toekomst en zit boordevol nieuwe technologie die ongeëvenaarde diepte- en detailniveaus in fotografie kan waarmaken. Daarnaast biedt het toestel alle flexibiliteit die nodig is om video's van hoge kwaliteit op te nemen.
De D800E zal verkrijgbaar zijn vanaf midden april, voor een adviesprijs van 3199 euro.
http://www.nikon.be

***Steeds minder bedrijven slagen erin hun digitale gegevens te beschermen en te recupereren als hun informaticasystemen crashen. Aan de basis van dat probleem liggen hun groeiende hoeveelheid aan digitale gegevens, het verkleinen of verdwijnen van de tijdspanne om back-ups te maken en het gebruik van virtualisatie en verschillende back-upsystemen. Dat blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek naar gegevensback-up en -herstel in opdracht van Symantec bij 1.425 informaticaverantwoordelijken van ondernemingen.
http://bit.ly/zDiK54

*** HTC brengt de HTC Sensation nu ook uit in Ice White; alle toestellen uit de Sensation reeks krijgen ook Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
http://www.whizpr.be/press/htc-lance-le-htc-sensation-in-ice-white

*** Amper twee maanden na de lancering heeft de streaming muziekdienst Deezer meer dan een half miljoen fans op Facebook. Sterk? Wat dacht u hiervan: de nieuwe van The Hickey Underworld kan nu exclusief voorbeluisterd worden op Deezer, 1 week voor de plaat in de rekken ligt.
http://www.deezer.com/

*** Ricoh Belgium, marktleider in kantooroplossingen, documentbeheerdiensten en printproductie, is een van de bedrijven die samenwerken met Child Focus. Deze organisatie gaat op zoek naar verdwenen en vermiste kinderen. Snel reageren als een kind verdwijnt, is de boodschap. Daarom rukt Child Focus uit met een zogeheten ChildMobile. Deze bestelwagen is uitgerust met een scanner en printer geschonken door Ricoh, waardoor het mogelijk is om binnen enkele uren ter plaatse duizend affiches en/of vignetten af te drukken die vrijwilligers kunnen verspreiden.
http://www.bluechilli.be/Comm_Details.php?lg=FR&ID=212
http://www.childfocus.be/

*** Bitdefender®, uitgever van beveiligingsoplossingen voor het internet, voorziet dat het aantal malware in 2012 met 17 miljoen zal stijgen tot 90 miljoen, 23% meer dan in 2011.
http://www.bitdefender.nl/news/#Rapporten internetbedreigingen

*** Bitdefender®, uitgever van beveiligingsoplossingen, voegt een unieke tool toe aan zijn gamma om oplichting via Twitter tegen te gaan. Dit wordt hiermee de enige reeks beveiligingsoplossingen die de gebruiker beschermt op de grootste sociale netwerken.
http://safego.bitdefender.com/twitter


muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetPABLO MASIA: ANTENNA TWO

[electro] Pure electro muziek uit de tijd van Kraftwork. Een beetje repetitief, maar gelukkig op tijd en stond afgewisseld met een ander leitmotiv. Van de artiest kan je verschillende albums volledig gratis downloaden.
http://www.jamendo.com/en/album/105126
http://www.jamendo.com/en/track/893593


CAPTAIN ZIG: JACKIN' THE BONSAI
[blues] Voor de lief hebber van blues: een live opname van funky blues, zo weggelopen uit een rokerige kroeg. De klank van de opname kon iets beter, maar de sfeer komt erg duidelijk over - tot en met het Hammond orgeltje!
Van de band vind je meerdere albums bij Jamendo.
http://www.jamendo.com/en/artist/Captain_Zig
http://www.jamendo.com/en/track/893606


ALISA MIRONOVA - VALKYRIE
[soundtrack] Knappe, dreigende muziek, heel filmisch. Het is dan ook een soundtrack. Wij raden je aan ook eens naar de andere songs te luisteren van deze artieste. Bijvoorbeeld het album "ShE KilL AbLe MOnstER" heeft een heel speciaal "Puppet dream". Indrukwekkend.
http://www.jamendo.com/en/track/885516
http://www.jamendo.com/en/track/885508
http://www.jamendo.com/en/artist/alisa_mironova

SACUB - LA PIERRE D'OO
[electro experimental] Ook dit is heel speciale muziek - klassieke instrumenten tegenover elektro, en een heel angstaanjagende stem in deze song. De andere songs zijn iets minder griezelig, maar blijven toch altijd iets Russische klinken. Apart, verschillende albums om gratis te ontdekken!
http://www.jamendo.com/en/artist/Sacub_Co.
http://www.jamendo.com/en/track/891686


VRIJDAG HOORSPELDAG: DE BRIEF

Deze week een hoorspel in 5 delen, een satire. Een postbode wordt namelijk een heel belangrijke taak toevertrouwd: hij moet een brief gaan afleveren die alleen maar als adres heeft "Aan de domste mense van de stad". Maar hoe kan hij die brief afgeven, zonder mensen te beledigen? En zit er wel een brief in, met een boodschap? Hij heeft per slot van rekening enkel een enveloppe...
In de 5 delen volg je de postbode op zijn wanhopige tocht.
http://hoorspel.wordpress.com/?s=de+brief

Netties werkt samen met:

verkenner bannerWie reist omwille van de liefde, vindt duizend mijl niet langer dan één...
-anoniem-
EEN WOORDJE VAN ONZE SPONSORS
Aan de winnaars van onze Netties verkiezing "Beste Nederlandstallige site 2011 (privé-initiatief)"
worden volgende prijzen uitgereikt,
dankzij de ijverige, lieve mensen van verschillende PR-bureaus
die gingen aankloppen bij bedrijven waarvoor zij de account verzorgen1 Kingston Wi-Drive

Een slanke externe harde schijf kan tot 32 GB bevatten, met snelle transfersnelheden, zodat bestanden van en naar je computer en andere apparatuur snel overgezet kunnen worden. Simpel, en handig - en vooral: draadloos. Werkt met iPad, iPhone, iPod Touch.


Met dank aan Els Lamberts van Lewis PR

5 exemplaren Philips Voice Tracer 884 (LFH 884)

De Voice Tracer 884 is afgestemd op het opnemen van lezingen en presentaties op een afstand van circa 12 meter. Zijn innovatieve uni-directionele zoommicrofoon legt stemmen op deze afstand vast terwijl storende omgevingsgeluiden worden gedempt. De adviesprijs van de LFH 884 is 149 €/incl BTW.


Met dank aan Kim Heylen van NewsEnginePR

10 exemplaren Trend Micro Titanium Maximum Security

Trend Micro Titanium Maximum Security 2012 is een alles-in-één oplossing om je apparaten en gegevens thuis te beschermen tegen alle vormen van internetcriminaliteit. Alle data die je verstuurt - van foto's tot en met financiële transacties, van online shoppen tot en met tweets en statusupdates op Facebook - is goed beveiligd, omdat gebruikers ten alle tijde beschikken over de laatste updates. Bovendien heeft dit pakket reeds enkele indrukwekkende awards ontvangen in het buitenland. (Waarde: $59,99)

Met dank aan Laura Victor van Out of the Crowd

3 Exemplaren Ultimate Ears 300 Noise-Isolating Earphones
Oortjes voor de mensen met een actieve levensstijl: zij vallen niet uit je oor tijdens je training, dankzij de aanpasbare overgangsstukkken voor je oor. Gemaakt van duurzaam, zweet-resistent materiaal. Ze hebben ook een goede bas, zodat je geen enkele beat mist. (Winkelwaarde: 120 euro)

Met dank aan Michel Sallaets van HillandKnowlton


3 exemplaren Ultimate Ears 200 Noise-Isolating Earphones
Oortjes voor wie echt comfort wil - zelfs al heb je een klein oor. Kies een kleur die past bij jouw stijl (rose, zwart, blauw). (Winkelwaarde: 69 euro)

Met dank aan Michel Sallaets van HillandKnowlton


1 D-Link ip cam 932 L

Hou vanop afstand je huis in het oog, via de speciale app voor je smartphone. De camera bevat ingebouwde IR LED's  om ook 'snacths te kunnen zien, en een ingebouwde microfoon.


Met dank aan Sophie Messens van  Blue-C.be

4 exemplaren 500 GB eGo portable Hard Drive (USB 3.0) van iOmega
Robuuste harde schijf, en toch handig om mee te nemen. Snel bestanden overzetten, via USB 3.0


Met dank aan Sophie Messens van  Blue-C.be

Allerlei prijzen, groot en klein:


- T-Shirts van Truvo
- Allerlei van RadioVisie

 

 
oor logo
De nieuwe oogstCARTOONIZE ME!

Wil je apart uit de hoek komen, en een leuke avatar hebben die meteen opvalt op de sociale netwerken? Probeer dit dan eens. Gewoon even een foto uploaden, en je krijgt een cartoon terug. Heel leuk! Dit was mijn resultaat.
[Taal: ENG]
http://www.netties.be/pictures/737/avatar_hilde.jpg
http://www.cartoonize.net/index.php


STOCK.XCHNG: GRATIS FOTO'S
Vaak ben je op zoek naar een afbeelding om bij een blogposting te zetten, of om iets te versieren. Je kan natuurlijk gaan zoeken bij Google, en daar een afbeelding uitpikken. Maar op veel van die afbeeldingen berusten eigenlijk auteursrechten. Probeer eens deze site: hier vind je foto's die je gratis gebruiken mag.
[Taal: ENG]
http://www.sxc.hu/


MASHUPS: COMBINEER ONLINE CONTENT
Deze site is eigenlijk een vitrine waarin de laatste mashups voorgesteld worden. Bij een mashup pak je gewoon publiek te verkrijgen data (zoals bijvoorbeeld de uurroosters van treinen) en combineert die met iets nieuw (de cafeetjes in de buurt van het station), om tot een leuk idee te komen. Een site om regelmatig terug te komen!
[Taal: ENG]
http://www.programmableweb.com/mashups


30 BOXES: ONLINE KALENDER
Een simpele online kalender, die je helpt verjaardagen te onthouden, je To--Do lijstje af te werken, contat te houden met vrienden, en meer. Je kan evenementen uit andere kalenders (Yahoo, Outlook, Apple iCal, of alles wat ICS of CSV export ondersteunt) importeren in de kalender. En hij is gratis bovendien.
[Taal: ENG]
http://30boxes.com/welcome.php


THUMBALIZR: EEN MINIATUURAFBEELDING

Op zoek naar een gemakkelijke tool om een miniatuur afdruk te maken van een website? Deze tool doet het. Gewoon de URL ingeven van een bepaalde website, waarbij je kan kiezen om enkel het scherm, of de hele pagina te nemen, en hups, het resultaat is daar. Je kan de thumbnail downloaden in 150, 320, 640, 800, 1024 of 1280 pixels groot.
[Taal: ENG]
http://www.thumbalizr.com/


JOG THE WEB: EEN GELEIDE WANDELING
Met deze online tool kan je een soort online gids maken om een aantal website te bezoeken, stap voor stap, waarbij je notities kan maken bij elke site, en commentaar kan vragen aan degene die nadien jouw "jog" bezoek uitvoert. Er zijn enkele heel mooie voorbeelden op de site aanwezig.
[Taal: ENG]
http://www.jogtheweb.com/


COMMUNITYWALK: EEN WANDELING UITSTIPPELEN
Op deze site kan je landkaarten uitwerken waarop je routes uitstippelt. Je kan ook foto's toevoegen, video's, commentaar enz. Bovendien kan je het resultaat opnemen in je blog of website. Handig om bijvoorbeeld een wijk te laten ontdekken.
[Taal: ENG]
http://www.communitywalk.com/


TWEETSCAN: TWITTER DOORZOEKEN
Of het hoofddoel van deze site, Twitter doorzoeken, echt nog wel zin heeft, nu Twitter zijn zoekmogelijkheden zoveel uitgebreid heeft, kan je wel vragen. Het bijzondere aan de site is dat ze verder teruggaat in de tijd dan Twitter. En dat je er een backup kan maken van je tweets: een volledig archief, de boodschappen van jezelf, je vrienden, je DM's, je @replies, je volgers, je favoriete tweets.
[Taal: ENG]
http://www.tweetscan.com/data.php
http://www.tweetscan.com/


SPEZIFY: EEN COLLAGE

Je kan dit nog het best vergelijken met een zoekmachine, met heel mooi gerangschikte resultaten. Geeft je bijvoorbeeld het woord "koning" in, dan krijg je foto's van Albert en andere konignen, maar ook tweets waarin het woord Koning voorkomt, maar ook links naar bedrijven die Koning heten, enz. of je er veel wijzer van wordt, is nog de vraag, maar leuk is het wel!
[Taal: ENG]
http://www.spezify.com/#/koning
http://www.spezify.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: EVENEMENTENKALENDERS
Bij de website Breekpunt vind je een tool waarmee je evenementenkalenders kan importeren in je Outlook 2003/2007 mailprogramma. Je kan een kalender kiezen voor een bepaalde sport, of voor een bepaald voetbalteam.
[Taal: NL]
http://www.breekpunt.nl/agenda.aspx


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ADVOCATENNET
Heb jij interesse voor gerechtelijk nieuws, beslissingen over nieuwe wetten enz.? Dan is deze site wel een interessante bron. Verschillende advocaten publiceren hier besprekingen over nieuwe wetten. Niet de simpelste kost, maar toch wel interessant om volgen.
[Taal: NL]
http://www.advocatennet.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: DE BESTE KLUSJESVROUW
De inschrijvingen voor deze wedstrijd zijn afgelopen, want op zaterdag 11/2 wordt de halve finale gestreden voor de wedstrijd van de beste klusjesvrouw van België. Maar via deze site kan je wel een verslag vinden van deze halve finale, en stemmen op jouw favorieten.
[Taal: NL]
http://www.debesteklusjesvrouw.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: DE HERSTARTPAGINA

Een historisch overzicht van pop-ups op je computer, die het herstarten van je computer aankondigen. Je kan ze zonder gevaar aanklikken: kies je "cancel", dan worden de schermpjes weggeklikt. Kies je met "ok" voor het herstarten, dan.... tja, zie zelf maar! (Via Walkingmen.com)
[Taal: ENG]
http://www.therestartpage.com/#


VRIJDAG MULTIMEDIA: AMS - DESIGN MET DAT IETSJE EXTRA
Dit is het blog van Anneke Short, een product designer in Londen. Het draait uiteraard rond design, maar dan wel in al zijn vormen - van producten en verpakking tot dessins op stoffen en papier. Om veel inspiratie op te doen. (Via Walkingmen.com)
[Taal: ENG]
http://blog.ams-designstudio.com/


VRIJDAG MULTIMEDIA: CORY ARNOLD

Een fotograaf/visser, die ongemeen heldere foto's maakt van wat zich afspeelt op het schip tijdens het vissen. De omstandigheden zijn erg hard, en mooi is het niet, vissen en krabben doden. Maar de foto's zijn... indrukwekkend, om niet te zeggen mooi.
[Taal: ENG]
http://www.coreyfishes.com/#/fish-work-bering-sea/40


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
sites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/

- Facebook verhoogt usability
http://www.belgiancowboys.be/socialmedia/2037
- Belgische Social Media Monitor (februari 2012)
http://www.belgiancowboys.be/socialmedia/2036


 

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/index.dhtml

- 'Google maakt Terminatorbril'
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3169140/2012/02/09/Google-maakt-Terminatorbril.dhtml
- NS overweegt tweede website met reizigersinformatie
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/3167360/2012/02/09/NS-overweegt-tweede-website-met-reizigersinformatie.dhtml

digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/

- DVD speler met draadloos gamepad
http://www.fan.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=20012:dvd-speler-met-draadloos-gamepad&catid=40&Itemid=238
- Free Audio Recorder
http://www.fan.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=18950:free-audio-recorder&catid=38&Itemid=236

  elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Nikon breidt Coolpix-gamma uit
Nikon lanceert maar liefst 11 nieuwe camera's binnen de Coolpix-lijn. Het gamma bestaat zowel uit basistoestellen als geavanceerde camera's, zodat elk ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6466
- Valentijn: leuke cadeautips  fotospecial
Februari staat weer voor de deur en dat wil zeggen dat ook Valentijnsdag steeds dichterbij komt. Wie niet weet wat gekocht voor zijn of haar partner, ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6452


 

digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Facebook, Twitter en e-mails meer verslavend dan sigaretten of alcohol
http://www.digimedia.be/News/nl/11185/facebook-twitter-en-e-mails-meer-verslavend-dan-sigaretten-of-alcohol.html
- Een mobiele applicatie voor Rendez-vous.be
http://www.digimedia.be/News/nl/11202/een-mobiele-applicatie-voor-rendez-vous-be.html

computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Persvrijheid index
http://computertaal.info/2012/02/09/persvrijheid-index/
- STOP ACTA: Anti-Counterfeiting Trade Agreement
http://computertaal.info/2012/02/08/stop-acta-anti-counterfeiting-trade-agreement/tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Desktopmodus in ARM-versie Windows 8 laat slechts vier apps toe
http://tweakers.net/nieuws/79921/desktopmodus-in-arm-versie-windows-8-laat-slechts-vier-apps-toe.html
- 'Hack bij KPN kinderlijk eenvoudig door verouderde software'
http://tweakers.net/nieuws/79918/hack-bij-kpn-kinderlijk-eenvoudig-door-verouderde-software.html
*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Overheidsdrukkerij blijft gemoederen verhitten
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2012/02/09/overheidsdrukkerij-blijft-gemoederen-verhitten/article-4000041570761.htm
- IBBT komt met coworking-space voor studenten ict
http://datanews.knack.be/ict/knowledge-center/start-ups/ibbt-komt-met-coworking-space-voor-studenten-ict/article-4000041802388.htm

*** MOBILEREVOLUTION
http://www.mobilerevolution.be

- Last Alert: Vind je iPhone terug, zelfs met lege batterij
http://www.themobilerevolution.be/2012/02/last-alert-vind-je-iphone-terug-zelfs-met-lege-batterij/
- Retro iPhone cases
http://www.themobilerevolution.be/2012/02/retro-iphone-cases/ 
tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)

DE BESTE DROPBOX TOOLS: WRITEBOX


De tools om je Dropbox online opslagruimte beter te benutten zijn haast eindeloos. Zo is er deze Write Box, een erg simpele app om teksten te schrijven; je opent de app in je browser, en het tekst document wordt automatisch opgeslagen via auto-save in een van je Dropbox mappen. Je kan ook een tekstdocument in je Dropbox map openen in Write Box, en dan verder bewerken.
De app is, zoals gezegd, heel simpel. Je hebt geen knoppenbalken. Alles wat je moet weten is dat je met F11 over kan schakelen op full-screen modus, en met Ctrl+S je document kan sync'en met je Dropbox.
https://write-box.appspot.com/


DE BESTE DROPBOX TOOLS: DOE MEER MET JE DROPBOX
Met tools zoals IFTTT en Dropbox Automator kan je je Dropbox koppelen aan andere diensten zoals Facebook, EverNote, Twitter, Instagram, enz. en dan automatisch bepaalde taken laten uitvoeren.
Zo kan je bijvoorbeeld een taak aanmaken om de foto's die je in je Dropbox folder zet automatisch te uploaden naar je Facebook account. Of e-boeken automatisch naar je Kindle overzetten, wanneer je ze in je Dropbox map zet.
http://ifttt.com/
http://dropboxautomator.com/


WAAR VIND JE OPEN SOURCE ALTERNATIEVEN 1: OSALT
Er bestaan heel wat open source programma's die je kan gebruiken als alternatief voor commerciële software. Denk maar aan OpenOffice, GIMP, VLC, PHP enz. Maar zo simpel is het niet om die alternatieven te vinden. OP basis van een artikel bij Master New Media willen wij je wegwijs maken in de bronnen voor zulke OS alternatieven.
Om te beginnen is er OSALT, een website gemaakt en onderhouden door Anders Ingeman Rasmussen. Hij heeft een mooie lijst samengesteld van open source alternatieven voor producten soals Dreamweaver, Photoshop, en meer. Bij elk programma staat een open source alternatief, welk OS ondersteund wordt, en worden ook gelijkaardige tools vermeld.
http://www.osalt.com/
http://www.masternewmedia.org/open-source-software-tools-and-directories-where-to-find-them-how-to-evaluate-them/


WAAR VIND JE OPEN SOURCE ALTERNATIEVEN 2: SOURCEFORGE

Deze website heeft een van de grootste verzamelingen open source software. Tegenwoordig bevat de website ook een heel knappe gids. Daarop staan de verschillende tools netjes gerangschikt per categorie, en vind je ook de meest gedownloade progjes. Er is ook een onderverdeling voor Windows en voor de Mac.
http://sourceforge.net/directory/os:windows/
http://sourceforge.net/directory/desktop/mac/audio-video


WAAR VIND JE OPEN SOURCE ALTERNATIEVEN 3: WIKIPEDIA
Het zal je misschien verwonderen, maar Wikipedia is een uitstekende bron om informatie te vinden over software - allerlei software. Tekenprogramma's, tekstbewerkers, noem maar op. Maar ook over open source alternatieven. Op onderstaand adres vind je een lijst met open source packages. Een erg uitgebreide lijst, ook van programma's die niet meteen voor de hand liggen, zoals viewers voor moleculen, progjes die informatie geven over chemische elementen, enz.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_open-source_software_packages
shareware
              logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...
LEVEL R: RACEN!

Windows XP/Vista/7 - 2,4 GB - freeware
Een racegame waarbij je virtueel geld kan verdienen en zo de competentie van je chauffeur te verhogen, of je auto te "pimpen". Het spel is wel in het Duits.
http://www.computerbild.de/download/Level-R-3120915.html
http://www.gamigo.de/


TUNEUP UTILITIES: SLEUTELEN!
Windows XP/Vista/7 - shareware met gratis uitprobeerversie
TuneUp Utilities is een verzameling met de belangrijkste tools om je Windows PC te optimaliseren. Overbodige bestanden worden gewist, een speciale energiebesparende modus krijg je erbij, enz.
http://www.computerbild.de/download/TuneUp-Utilities-2012-425711.html
http://www.tuneup.de/


SCREENSHOT CAPTOR: SCHERMAFDRUKKEN
Windows all - 7,9 MB - freeware
Met deze freeware kan je gemakkelijk schermafdrukken maken, sorteren en bewerken. Na installatie van het programma zal de schermafdruk automatisch geladen worden in het progje zodra jeop de print-screen knop drukt.Bij het beeld worden datum, uur, en de bron van de afbeelding gevoegd. Bij CHip.de vind je een fotoreportage die de verschillende mogelijkheden uitlegt.
http://www.chip.de/downloads/Screenshot-Captor_16470867.html
http://www.donationcoder.com/


NOSCRIPT: VOOR ALLE ZEKERHEID
All OS - 0,5 MB - freeware
Een klein progje, maar het kan zo handig zijn: hiermee kan je je namelijk tijdens het surfen beschermen tegen kwaadwillende scripts. Of tegen alle scripts in het algemeen: Adobe Flash, Microsoft Silverlight, allerlei plug-ins, Java, enz. Denk er wel aan dat de kans dan groot is dat er verschillende dingen niet zullen werken op de site!
http://www.chip.de/downloads/NoScript_15563274.html
http://noscript.net/
http://sharesidebar.com/


ECHOFON VOOR TWITTER VOOR FIREFOX

All OS - 417 kb - freeware
Een add-on voor firefox, is een van de beste Twitter clients die je in de Mozilla browser gebruiken kan. Je wordt voortdurend op de hoogte gehouden, ook wanneer je niet ingelogd bent op Twitter. Je kan je Timeline als zijbalk zetten, of in een eigen venster.
http://www.chip.de/downloads/Echofon-for-Twitter-fuer-Firefox_30930290.html
http://www.naan.net/trac


MOZILLA LIGHTING
Windows all - 2,7 MB - freeware
Mozilla Lightning zorgt ervoor dat de gratis kalender Sunbird geïntegreerd wordt in je gratis Mozilla mail programma Thunderbird. Zo kan je je afspraken en to do lijstjes noteren en opvolgen. Je hebt een overzicht per dag, week of maand.
http://www.mozilla.org/projects/calendar/
http://www.chip.de/downloads/Mozilla-Lightning_27634700.html


FOTOSIZER: GROOTTE AANPASSEN

Windows all - 1,7 MB - freeware
Met deze tool kan je de grootte van meerdere foto's in één keer aanpassen - wat handig kan zijn om ze op een website te zetten bijvoorbeeld, of in een tabel.
http://www.chip.de/downloads/Fotosizer_28841825.html
http://www.fotosizer.com/


LIBREOFFICE: RELEASE CANDIDATE
Windows XP/Vista/7 - 201,3 MB - freeware
Deze kantoorsuite is een alternatief voor OpenOffice, dat op zijn beurt een alternatief is voor Office. Welke van deze programma's nu het beste is, laten wij in het midden.
http://www.chip.de/downloads/LibreOffice_47891947.html
http://www.documentfoundation.org/


VRIJDAG ALTERNATIEVE DAG: REDSN0W
iOS
Met deze tool kan je je iOS toestel bevrijden van zijn Apple boeien, zodat je ook programma's kan installeeren op je toestel, die niet afkomstig zijn uit de iTunes store, en dus niet door Apple goedgekeurd.
http://www.chip.de/downloads/redsnow-fuer-iOS-5_48227959.html
http://blog.iphone-dev.org/


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: TEMPLE RUN

iPad / iPhone - 19,5 MB - freeware
Een leuk Jump&Run spelletje voor de iPhone, volkomen gratis. Daarbij loop je over de muur van een tempel, en moet je allerlei hindernissen ontwijken door te springen, een stap opzij te zetten, enz.
http://www.chip.de/downloads/Temple-Run-iPhone-_-iPad-App_51732219.html
http://www.imangistudios.com/

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
 

 
 

Het laatste woord....
 
NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe 

Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 


AFSLUITER VAN DE WEEK
Jalouzie wordt eerder door zelfliefde, dan door echte liefde veroorzaakt.
- anoniem -