banner netties

VERKIEZING VAN DE BESTE NEDERLANDSTALIGE SITE VAN HET JAAR 2011
(privé-initiatief)Speciale editie van het e-zine

Netties


Gegroet lezer,

In plaats van uw zaterdagse editie, deze speciale editie, waarin, nog net op de valreep van het jaar 2011, de winnaars bekend gemaakt worden van onze verkiezing "Beste Nederlandstalige site van het jaar 2011 (Privé-initiatief)".

Het is nu al het vierde jaar op rij dat deze verkiezing georganiseerd wordt. En alhoewel dit extra veel werk betekent voor onze toch al onderbemande redactie, houden wij aan deze traditie. Deze verkiezing is belangrijk, omdat wij hiermee de creatieve mensen die zelf een initiatief ontplooien op het internet willen aanmoedigen. Er is immers wel die andere verkiezing, van een groot computermagazine, maar net als andere jaren komen hier de "kleine" websites niet aan de bak. Enkel de Googles van het internet maken er een kans.

Wanneer u de inzendingen en de winnaars bekijkt van de Netties-verkiezing, zal u zelf zien dat daar pareltjes tussen zitten, die het waard zijn om in de schijnwerpers gezet te worden. De reactie van de makers van die sites, wanneer wij ze contacteren, liegt er niet om: zij waarderen het enorm dat hun harde werk bekroond wordt.

Wij hopen dat hun nominatie en bekroning voor hen een aanzet betekent tot nog meer bekendheid. In elk geval: een dikke proficiat aan de winnaars - en veel dank aan onze jury, die de tijd uittrok om deze sites te beoordelen.


Veel plezier bij het ontdekken van deze prachtige sites!


De netties-redactieBij de organisatie van onze verkiezing hebben wij bewust voor een alternatieve methode gekozen. Bij ons geen website waar de lezers zelf konden stemmen - wat de sites die het meeste mensen kunnen mobiliseren, automatisch tot winnaar maakt, en de kleine sites weer in de kou laat staan.

Neen, wij vroegen aan onze lezers om hun favoriete sites voor te dragen. Een jury van zeven ervaren internauten boog zich vervolgens over dit lijstje om de sites te keuren. Hun taak was niet gemakkelijk. Want sommige sites kunnen prachtig zijn van lay-out, maar hebben geen praktisch nut. Andere sites bevatten dan weer enorm handige informatie, maar hebben die mooie lay-out niet.

Onze jury werkte daarom met drie criteria: lay-out, informatie (nut), en originaliteit. In elk van deze categorieŽn werd een kwotering gegeven op 10 punten. Deze totalen werden opgeteld om de vijf beste sites globaal te bepalen. Dat onze jury erg professioneel te werk ging, mag blijken uit de kritiek en suggesties die zij soms naar voren brachten. In het belang van de objectiviteit hebben wij ook die kritiek opgenomen in de opmerkingen van de jury. De makers van die site mogen die woorden echter niet als kritiek beschouwen, wel als een suggestie voor de toekomst, om het nog beter te doen!

En dan nu plaats voor de winnaars!
De winnaars

De 5e plaats:
FIETSNEThttp://www.fietsnet.be


Wat?
Voor de sportieve mens: stel hier zelf je fietsroute samen en deel hem met anderen. Het resultaat kan je uitprinten of naar je GPS exporteren

Gemaakt door:
Fietsnet.be is een initiatief van Kris Mattheus, Koen Mannaerts en Ronald Hermans. De drie vrienden zijn zot van fietsen en maakten deze online fietsrouteplanner aanvankelijk om hun *eigen* probleem op te lossen: hoe plan ik rap een knappe fietsrit? Gebruiksgemak, snelheid en nauwkeurigheid vormen daarbij de belangrijkste criteria.

Motivering & bezoekers
Vele fietsers kunnen zich in het concept van Fietsnet terugvinden. In 2011 werd de routeplanner ruim 2 miljoen keer bezocht, met toppers zoals 15 augustus met haast 30.000 bezoeken op één dag. Met 405.000 routes die werden geprint of gedownload, realiseert de routeplanner een mooie conversie van haast 20%.

Omdat we niet alles zelf kunnen fietsen, engageren we talrijke vrijwilligers en nemen we hun correcties snel in de online kaart op. Zo brengen we in de zomer verschillende keren per week een nieuwe kaart online; op die manier kunnen duizenden fietsers onmiddellijk van een bijdrage profiteren. Hoe je kan meewerken, vind je op de site.

Hoewel Fietsnet door de Vlaamse toeristische diensten aanvankelijk wat bedreigend werd ervaren, veranderde de verstandhouding in 2011 in uitermate positieve zin. Fietsnet werkt sinds kort officieel samen met Westtoer en Toerisme Vlaanderen, en wordt erkend als een partner met visie rond de fietsbeleving van morgen. De Fietsnet routeplanner widget wordt ingezet op Knooppunter.com, en binnenkort ook op de Westtoer websites.

2012 wordt een stroomversnelling voor Fietsnet. Sinds kort een vzw, heeft Fietsnet heel wat in petto voor het nieuwe jaar!

Punten:
Originaliteit 61, lay-out 52, nut 64; totaal: 177

Commentaar: van de Jury:
Nancy: Ik ben geen fietser, maar ik vind dit een zeer knap initiatief. Ken wel veel mensen die site gebruiken.
Jack: Werkelijk prachtig gemaakt!!
Marijke: Die hebben gewonnen in 2008. Nog altijd een zeer goeie site
Peter 2: Wat is het voordeel boven googlemaps? Onduidelijke homepage, en zeer weinig info op de site.


Op de 4e plaats:
(met speciale vermelding voor informatie/nut)

GRATISCURSUS


http://www.gratiscursus.be


Wat?
Een site boordevol cursussen Word, Excel, noem maar op. Handig, complete informatie, belangeloos gemaakt.

Gemaakt door: Peter
Ik ben een 52 jarige man geboren in St-Niklaas, getrouwd en heb twee kinderen, een jongen van 16, en een meisje (als je dit nog een meisje kunt noemen) van 27.
Ik ben MS patiŽnt sinds 1986.
Wat me echter schrik aanjaagt is echter dat het nu niet alleen mijn benen zijn die niet meer mee willen, maar ook de werking van mijn armen gaat snel achteruit.


Motivering:
Op de site kun je geheel gratis, in je eigen tempo, nu al 50 cursussen volgen (elk jaar komen er een tiental bij). Dus ik veronderstel dat iedereen er wel iets kan leren.
Mijn motivatie is dat iedereen die de site bezoekt, heel tevreden is over de manier waarop de cursussen zijn geschreven.
Ik heb cursisten van meer dan 80 jaar die naar een avondschool zijn geweest, er geen bal van begrepen, die naar www.GratisCursus.be kwamen, en het nu wel begrijpen.
Ik heb scholen en hogescholen die vragen mijn cursussen te mogen gebruiken in hun lessen.
Dit zijn de dingen die me echt motiveren.


Bezoekers:
De site telt momenteel 7.000 bezoekers per dag.
Ik kreeg trouwens in maart van dit jaar een telefoontje van Google (Benelux), dat www.GratisCursus.be in de top 500 behoorde van de snelst groeiende sites in de Benelux.
Wat me echter enorm stoort, is dat de Media in alle talen zwijgt over www.GratisCursus.be en het succes van deze site. Ik denk dat dit is omdat ze hier geen bal aan kunnen verdienen.
En dit is iets wat nog niemand weet.
De gehele site wordt, met een zekerheid van 95%, in de loop van volgend jaar vertaald in het Engels en het Spaans.


Punten:
Originaliteit: 60; Lay-out: 49; Nut: 71; totaal: 180
(deze site haalde het hoogste aantal punten qua nut en informatie)

Onze jury:
Nancy: Knap initiatief, maar waarom geen witte achtergrond? En links onderlijnen? Nu is het soms zoeken naar links. Inhoudelijk dikke chapeau.
Harold: Verwijder de shoutbox!
Jack: Hier zit wel erg veel werk in. De diverse pagina's zijn echt prachtig gemaakt met screenshots. Erg duidelijk dus.
Marijke: Ik was er vorige keer erg positief over, ook deze keer niets op aan te merken.
Peter 2: Uiterst handige cursussen voor de digibeten onder ons.

Hilde: Blijft eerbied afdwingenOp de 3e plaats:
SCLERA
Wat?
Hier kan je originele pictogrammen gratis downloaden. Het is een initiatief van de vzw Sclera; zij ontwerpen de pictogrammen.

Gemaakt door:
Sclera Picto's is een project van Sclera VZW. Deze vzw wordt door 5 mensen gedragen: Geert Barzin, Kim Willaert en Sam Serrien als leden van de Raad van Bestuur en Martine Harre en Bart Serrien als Dagelijkse bestuurders.

Motivering:
Het project is gegroeid vanuit de werksituatie van Bart. Door het invoeren van het kwaliteitsdecreet in de sociale sector was in de voorziening waar hij werkt nood aan nieuwe pictogrammen voor de volwassenen met een mentale handicap. Na een vorming rond pictogrammen werd Bart aangemoedigd om de pictogrammen online te zetten voor andere instellingen. Het ging toen om 200 pictogrammen. Ondertussen zijn er 4000 pictogrammen, allemaal op verzoek van bezoekers aan de site. Om aan nog andere projecten te werken en de site nog verder uit te bouwen, werd de vzw opgericht.

De belangrijkste motivatie van de site is het gratis aanbieden van de pictogrammen en ondersteuning in visualiseren bij sociale doelgroepen. Er bestaat al heel wat materiaal en hulp, maar hier moet veel geld voor betaald worden. En geld hebben instellingen en gezinnen vaak niet veel ter beschikking.

Punten:
Originaliteit 65; lay-out 51; nut 67; totaal 183

Onze jury:
Nancy: Fantastisch initiatief!
Harold: Gesubsidieerd?
Jack: Mooi initiatief en ook mooi in elkaar gezet. Als het erop aan komt is dit een winnaar, maar ik moet er nog een paar.
Marijke: Inderdaad al eens meegedaan, site is nog altijd erg bruikbaar en is nog altijd visueel ook aantrekkelijk.
Peter 2: Hoe goed de bedoelingen en de inhoud van de website ook is, hier is duidelijk een web-make-over nodig.
Hilde: een creatief initiatief
Op de 2e plaats
KWEEPEERWat?
Een website over de kweepeer, een onterecht vergeten vrucht! Vol informatie en recepten

Gemaakt door:
Okke Amerongen, projectmanager voor het optimaliseren van websites waardoor klanten meer verkopen. In mijn vrije tijd ben ik altijd lekkere dingen aan het koken en ontdekken en sinds een paar jaar heb ik een aantal websites (nu al tien, want ik kan slecht maat houden!) over lekkere groenten en fruitsoorten. Ik ben ook imker. Ik kom dus altijd tijd te kort :-)

Doel en motivatie van de site:
In 2003 liep ik over de markt in Wiesbaden in Duitsland en zag daar een krat mooie goud gele vrucht liggen. Als ik eten op een markt zie liggen vraag ik ALTIJD wat het is. Die mevrouw zei: 'Das sind Quitten. Die leute mögen das heute nicht mehr aber sie sind wunderbar für Gelee'.
Ik heb meteen een paar kilo meegenomen met het idee er 'iets' mee te maken. Thuis nam ik een flinke hap uit zo'n peer: niet te eten zo. Maar… de volgende dag rook het hele huis naar kweeperen. Dat heeft me eigenlijk nooit meer los gelaten. De geur is niet te beschrijven zo lekker en daarom ben ik begonnen met Kweepeer.nl
Het doel is om ook anderen enthousiast te maken over de kweepeer.


Aantal Bezoekers:
Het bezoek aan kweepeer.nl is extreem seizoensgevoelig. In september en oktober krijg de site 2/3 van de bezoekers van het hele jaar. De topmaand is oktober met 33.751 bezoekers.
In 2011 had de site 99.664 bezoeken.
In 2011 had de site 62.648 unieke bezoekers.
In 2011 werden 319.548 pagina's bekeken.
In 2010 waren alle bovenstaande cijfers ongeveer de helft. Een verdubbeling dus voor 2011!
Opvallend verschil met 2010 is dat ik dit jaar voor het eerst ook veel bezoek uit BelgiŽ heb gekregen. In 2011 kwam 25% van de bezoekers uit BelgiŽ. Een groot deel van de groei van het bezoek in 2011 is dus te danken aan Belgische bezoekers. Ontzettend leuk natuurlijk!
Omdat niemand geloofd dat je over zo'n onderwerp zo veel bezoekers kunt krijgen heb ik een afbeelding van Google Analytics toegevoegd.


Dromen en plannen:
(dit is een nieuwe zelfbedachte categorie maar misschien toch interessant voor de lezers?)

Omdat de reacties mij positief verrast hebben, ben ik andere sites over lekkere groenten- en fruitsoorten begonnen. Dat zijn er nu tien en hier komen er in 2012 nog een of twee bij. Ik wil beter leren fotograferen, de eerste video's maken met handige instructies, ik zou de bezoekers van de site graag willen ontmoeten en leuke dingen voor en met ze organiseren. Ik droom wel eens van een kookprogramma.

Punten:
Originaliteit 64; lay-out 59; nut 61; totaal 184

Onze jury:
Nancy: Knap hoe je een site kan vullen over 1 vrucht. En ook zeer mooie aantrekkelijke site.
Jack: Dit is goed gemaakt! Chapo!
Marijke: Prachtige site, lay-out en inhoud vind ik echt leuk.
Peter 2: Modern vormgegeven website, helder, fris, strak en wat ook niet onbelangrijk is veel informatie over verloren groete en fruit.
Hilde: Mooi voorbeeld van een niche recepten site. Prachtige vormgeving


En de winnaar van de trofee Jean-Luc Bostyn
voor de beste Nederlandstalige site (privé-initiatief) is
WESTWANDELINGEN


http://www.westwandelingen.be/

Wat?
Een site over wandelingen die de makers reeds zelf gemaakt hebben, en die de bezoeker ook kan wandelen. Van de wandelingen bestaan verslagen, met mooie foto's.

Gemaakt door:
Marc Vanderbruggen, reeds 24 jaar uitbater van Frituur Snack Friethuis Menen (www.friethuis.be), en met 2 grote hobby's: webdesign en wandelen. (vandaar de website natuurlijk). Om de drukte van de zaak wat te ontvluchten wandelen wij dus graag op onze weinige vrije momenten.

Waarover gaat de site?
De site gaat over al onze wandeltochten en reizen die wij reeds zelf ondernomen hebben. Bedoeling is dat de bezoeker meteen een visueel idee krijgt wat hij van een bepaalde wandeling kan verwachten. Dit kan oa door het bekijken van foto's, Google Earth tracks, Panoramio foto's, GPS tracks bekijken en downloaden via Wikiloc en Every Trail

Wat was uw motivatie om deze site te maken?
Het feit dat ik mij soms ergerde dat bepaalde provinciale instanties en overheden wel tientallen wandelingen aanboden op hun website, maar waar je enkel maar een korte beschrijving kreeg en verder niets. Een folder kon je bestellen, maar voor de rest niets. Dus als je plots goesting krijgt om een leuke wandeling te maken dan moet je toch meteen de routebeschrijving kunnen afdrukken en uitprinten, niet? Ik wou de bezoeker meteen in de verleiding brengen om een welbepaalde wandeling te maken zonder al te veel rompslomp. Gewoon: 'Hey, dit ziet er een leuke wandeling uit', GPS bestand downloaden, en hup we zij op weg.

Kan u enkele cijfers geven over bezoekersaantal op de site?
Voor 2011 ligt het bezoekersaantal op gemiddeld 250 a 300/dag en ontvingen wij 96840 bezoekers. (of dit veel is weet ik niet); sedert de website in 2008 gelanceerd werd telden wij reeds 250000 bezoekers.

Punten
Originaliteit 66, lay-out 56, nut 64; totaal 186

Onze jury:
Peter 1: prachtige site, zeker een privé-initiatief
Nancy: Heel knappe site. Pak info, mooi voorgesteld
Harold: Prachtig particulier initiatief. Zeer aantrekkelijke site: je zou zo je wandelschoenen aantrekken. Topsite vanwege de vele info, de navigatie, layout en vooral het privé initiatief. Eigentijds door GPS connectie
Jack: Prachtig gemaakt, een grote pluim! Eén minpuntje: Er zijn wel rolmenu's maar deze zijn met de muis niet te bereiken.
Marijke: Geweldig, echt goed in elkaar gestoken, aangenaam om door te surfen
Peter 2: Geweldige website, alles klopt. Wandelverslagen in woord en beeld. En ja ze bestaan nog een website "zonder storende" reclame.

De prijzen / Onze sponsors

De makers van deze sites krijgen door deze vermelding uiteraard eeuwige roem, maar dankzij onze sponsors hangt daar nog wat meer aan vast.

Aan de winnaar, Westwandelingen, wordt de symbolische ereprijs verleend:

trofee
De Trofee Jean Luc Bostyn, zo genoemd naar de man die dit e-zine opgericht heeft in 1996, en die nu nog altijd bezig is rond zijn grote liefde, de radio (www.radiovisie.eu)
Aan de winnaars worden volgende prijzen uitgereikt,
dankzij de ijverige, lieve mensen van verschillende PR-bureaus
die gingen aankloppen bij bedrijven waarvoor zij de account verzorgen1 Kingston Wi-Drive

Een slanke externe harde schijf kan tot 32 GB bevatten, met snelle transfersnelheden, zodat bestanden van en naar je computer en andere apparatuur snel overgezet kunnen worden. Simpel, en handig - en vooral: draadloos. Werkt met iPad, iPhone, iPod Touch.


Met dank aan Els Lamberts van Lewis PR

5 exemplaren Philips Voice Tracer 884 (LFH 884)

De Voice Tracer 884 is afgestemd op het opnemen van lezingen en presentaties op een afstand van circa 12 meter. Zijn innovatieve uni-directionele zoommicrofoon legt stemmen op deze afstand vast terwijl storende omgevingsgeluiden worden gedempt. De adviesprijs van de LFH 884 is 149 Ä/incl BTW.


Met dank aan Kim Heylen van NewsEnginePR

10 exemplaren Trend Micro Titanium Maximum Security

Trend Micro Titanium Maximum Security 2012 is een alles-in-één oplossing om je apparaten en gegevens thuis te beschermen tegen alle vormen van internetcriminaliteit. Alle data die je verstuurt - van foto's tot en met financiŽle transacties, van online shoppen tot en met tweets en statusupdates op Facebook - is goed beveiligd, omdat gebruikers ten alle tijde beschikken over de laatste updates. Bovendien heeft dit pakket reeds enkele indrukwekkende awards ontvangen in het buitenland. (Waarde: $59,99)

Met dank aan Laura Victor van Out of the Crowd

3 Exemplaren Ultimate Ears 300 Noise-Isolating Earphones
Oortjes voor de mensen met een actieve levensstijl: zij vallen niet uit je oor tijdens je training, dankzij de aanpasbare overgangsstukkken voor je oor. Gemaakt van duurzaam, zweet-resistent materiaal. Ze hebben ook een goede bas, zodat je geen enkele beat mist. (Winkelwaarde: 120 euro)

Met dank aan Michel Sallaets van HillandKnowlton


3 exemplaren Ultimate Ears 200 Noise-Isolating Earphones
Oortjes voor wie echt comfort wil - zelfs al heb je een klein oor. Kies een kleur die past bij jouw stijl (rose, zwart, blauw). (Winkelwaarde: 69 euro)

Met dank aan Michel Sallaets van HillandKnowlton


1 D-Link ip cam 932 L

Hou vanop afstand je huis in het oog, via de speciale app voor je smartphone. De camera bevat ingebouwde IR LED's om ook 'snacths te kunnen zien, en een ingebouwde microfoon.


Met dank aan Sophie Messens van Blue-C.be

4 exemplaren 500 GB eGo portable Hard Drive (USB 3.0) van iOmega
Robuuste harde schijf, en toch handig om mee te nemen. Snel bestanden overzetten, via USB 3.0


Met dank aan Sophie Messens van Blue-C.be

Allerlei prijzen, groot en klein:


- T-Shirts van Truvo
- Allerlei van RadioVisie

De jury

Even de jury voorstellen, die toch heel wat uurtjes zoet was met het bezoeken en beoordelen van deze sites

- Nancy Verbrugghe, een dame met enorm veel ervaring op vlak van internet, maar ook marketing en sociale media. Haar volg je op twitter via @nanske

-
Marijke Pante moeten wij je niet meer voorstellen. Zij heeft erg gevoelig voelhorens op het internet en staat open voor de nieuwste trends. Regelmatig schrijft zij een bijdrage voor Netties. Je volgt haar via @marijkepant

- Harold V., 10 jaar creatief bezig met webdesign m.b.v. diverse versies van applicaties (online webservices , N.O.F., Joomla, Adobe - Dreamweaver, Flash). Hij heeft diverse websites in uiteenlopende categorieŽn gecreŽerd, waarbij navigatie, toegankelijkheid en vormgeving steeds speciale aandacht krijgen. Volgt de nieuwste trends, maar blijft bescheiden.

- Bram Gooris, gepassioneerd door het internet sinds het bestaan ervan; zaakvoerder van userpoint bvba, welke zich momenteel enkel bezighoudt met
http://www.twizzi.be (omdat het werkt). Fervent twitteraar, die zijn leven zonder schroom online gooit. @Bgooris

- Peter D'Hollander, uitgever van het e-zine Computertaal;
een gelijkgestemde ziel, met het hart op de juiste plaats, en aandacht voor de nieuws items die ook Netties nauw aan het hart liggen. Volg hem via @computertaal

- Peter Van Deutekom, een van de beste fotografen uit de lage landen. Fotografie vereist een oog voor het bijzondere, en dat komt tot uiting in zijn beoordelingen. Vergeet vooral niet zijn sites te bekijken: Doodstill (over grafmonumenten) en Paul Vlaanderen (boordevol informatie over deze hoorspelheld)

- Jack Nooijens, doorwinterd internaut, met een eerlijk, maar kritisch oog bij het bekijken van de sites.

- Hilde Van Gool, eindredactrice van dit e-zine, freelance journaliste met een voorliefde voor het internet en de nieuwe media. Kan nieuwe, verrassende sites prima appreciŽren! Te volgen via @hvangoolSlotwoord

Deze verkiezing kwam er dankzij de inzet van onze jury, de mensen bij de PR-bedrijven die voor de prijzen zorgden, maar ook door de lezers zelf, die ons hun favoriete sites doorgestuurd hebben. Help mee om deze traditie in ere te houden - noteer tijdens het jaar interessante Nederlandstalige sites die je tegenkomt, om ze op het einde van het jaar bij ons te kunnen melden.

Uiteraard ook een dikke proficiat voor de winnaars van deze verkiezing. Zoals je zelf kan zien zijn er veel meer websites die handige dingen bieden, interessante informatie, in een mooie verpakking gegoten, dan enkel die grote, portaalsites die altijd in de kijker lopen.

Onze redactie is in elk geval trots deze verkiezing nu al voor het vierde jaar op rij te mogen organiseren, en daarbij zo'n grote weerklank te krijgen bij onze lezers. Het bewijst dat de verkiezing een welkom initiatief is.
De netties-redactie.

Hilde Van Gool
Eindredactie - verantwoordelijke uitgever

NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool
- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Al werkt de netties-redactie nog zo snel, het nieuws achterhaalt haar wel!