netties banner

 
 


Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie: 
27/10/2011
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 15
Nummer 723 van 22/10/2011Gegroet lezer,


Het is weer zover: tijd om aan onze jaarlijkse verkiezeing van De Beste Nederlandstalige Site (Privé-Initiatief) te beginnen. Een verkiezing die wij niet kunnen doen zonder uw hulp - een hulp die uit twee dingen kan bestaan. Om te beginnen vragen wij u om ons uw lijstje met Uw favoriete Nederlandstalige sites (3 of 5 sites) toe te sturen, met een korte uitleg waarom u die site zo knap vindt. En verder kan u, als u daarvoor tijd hebt, in de jury zetelen. Beide zaken kan u vanuit uw zeteltje thuis doen, er is geen verplaatsing voor vereist, geen speciale kennis, alleen wat tijd.

Welke sites komen in aanmerking?

Zoals de titel het zegt, moet de site Nederlandstalig zijn. Dat sluit niet uit dat er een versie in een andere taal aanwezig mag zijn (Frans, Engels, Duits...), maar de site mag geen gewone vertaling zijn van een initiatief dat in het buitenland opgericht werd.
Verder moet de site een "privé-initiatief" zijn, dus het werk van een gewone internaut  (maar een kleine zelfstandige of klein bedrijf komt ook in aanmerking). Uitgesloten zijn sites van grote uitgevers (dus geen De Morgen, geen Google, geen eBay...)
Meer hierover op:
http://www.netties.be/extra/aankondiging_site2011.htm

Onze redactie bedankt u alvast heel hartelijk, en wenst u veel leesplezier toe met dit nummer.

Bij leven en welzijn tot volgende week!

Hilde
Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
  
verkenner
          banner
 
 


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.


NIEUWE WOORDJES LEREN: CONSUMERIZATION
Je eigen toestellen op het werk. Een goed idee?
De laatste tijd valt een nieuwe trend vast te stellen, die door waarnemers meteen van een naam voorzien werd: Consumerization van de IT. Kort samengevat betekent het dat we onze eigen toestellen (smartphone, laptop, tablet, ...) mee naar het werk nemen, omdat we die handiger vinden dan de toestellen die we daar aantreffen om mee te werken. Officieel heet het dat de nieuwe trends eerst op de consumentenmarkt verschijnen en dan doorsijpelen naar de bedrijven, maar de meest concrete toepassing van de trend is dus wel dat je via je smartphone je zakelijke mails beheert.
Dit heeft natuurlijk wel heel wat gevolgen, en het is nog de vraag of de systeembeheerders van de bedrijven gelukkig zijn met deze trend. Er is het aspect veiligheid. Jij kan met jouw toestel virussen binnensmokkelen - of bestanden buitensmokkelen. Er is het aspect configuratie: wanneer alle toestellen op het werk van hetzelfde type zijn, onder hetzelfde OS draaien, is het voor de systeembeheerder gemakkelijk om die toestellen te onderhouden. Maar wanneer de gebruiker afkomt met zijn eigen toestel, en dat op het werk wil gebruiken, kan je moeilijk van de sysop verwachten dat hij van alle mogelijke toestellen de instelmogelijkheden kent.
Volgens het podcast "Reporters Round Table", dat een uitzending wijdde aan deze trend (1), neemt de IT-afdeling momenteel een afwachtende, pragmatische houding aan. Zo van: jij wil je eigen smartphone gebruiken voor het werk? Prima. Maar dan moet je wel akkoord zijn dat, wanneer jij je toestel verliest, het hele toestel vanop afstand gewist wordt. Het gevaar bestaat immers dat jouw privétoestel met daarop zakelijke bestanden, in handen valt van derden die hiermee geheimen te weten zouden komen. Het nadeel is dus wel dat je in dat geval ook al jouw bestanden kwijt bent, maar dat is de prijs die je betaalt om met jouw iPhone of Android te mogen werken, in plaats van met het toestel dat het bedrijf voor jou uitgekozen had.
Meer over Consumirization of IT lees je bij de Wikipedia (2). En bij CIO lees je een interessant artikel waarin de verschillende gevaren belicht worden, maar ook de mogelijkheden. (3)
http://feedproxy.google.com/~r/cnet/roundtablepodcast/~5/9DlcJc54ya8/ReportersRoundtable_101311.mp3
http://en.wikipedia.org/wiki/Consumerization
http://www.cio.com/article/687931/Cloud_CIO_What_Consumerization_of_IT_Really_Means_to_CIOs


SLA MUNT UIT JOUW KLOUT MET WAHOOLY
Beleggen in start-ups zonder centjes
Startende bedrijven hebben niet zozeer centjes nodig, als wel reclame. Is het idee goed, dan zal de aanhang er komen, mits de nodige publiciteit. En met de aanhang, komen dan ook de investeerders.
Alleen: als startend bedrijf heb je meestal niet veel geld om een groot publiciteitsagentschap in te huren. Daarom is het idee waarmee Wahooly op de proppen komt in de VS zo slim gevonden. Het principe is simpel: invloedrijke mensen krijgen een aandeel in de zaak, als zij in ruil daarvoor reclame maken voor de start-up.
Met andere woorden: nu kan je de Klout omzetten in munt. Wie voldoende Klout heeft, krijgt een dashboard, met daarin real-time informatie over de starters waarin zij "investeren". Deze "beleggers" hebben er dan ook alle belang bij dat "hun" bedrijf het goed doet, en zullen het (positieve) feedback geven.
Een slim idee, maar het doet toch wat vragen rijzen over de ethiek. Mensen die Klout hebben, zijn meestal bloggers. Zou van hen dan niet vereist moeten worden dat zij vermelden dat zij een belang hebben in het bedrijf? De eeuwige vraag over objectiviteit en belangenvermenging dus...
http://www.businessinsider.com/wahooly-startup-equity-for-marketing
http://wahooly.com/

Nagekomen bericht: blijkbaar wordt Netties gelezen tot in het land van Uncle Sam - wij ontvingen volgende reactie vanwege Walhooly:
It's not an ethical concern if you look at Wahooly as a micro stock market. Is it required for bloggers or social media users to disclose they own stock in a company they\'re writing about? Wahooly users own micro-shares of a company, similar to a mutual fund. It's a valid question, but really it's no different than what currently exists in the market today.
Dana Severson Founder - WahoolyGOOGLE TRANSLATE VOOR ANDROID NU OOK IN HET NEDERLANDS
Conversatie modus spreekt 14 talen
Cool! De Conversatie modus van Google Translate voor Android, die al Engels en Spaans sprak, kent nu 12 talen meer: Braziliaans, Portugees , Tsjechisch, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Mandarijn Chinees, Pools, Russisch en Turks.
Bij deze tool kan je gewoon in de microfoon van je toestel een zin zeggen. De app vertaalt wat jij zegt en leest de zin luidop voor. De persoon waarmee jij aan het spreken bent, kan antwoorden. En zijn antwoord wordt dan weer voor jou in jouw taal vertaald en voorgelezen.
Ideaal bijvoorbeeld om in een vreemd land waarvan jij de taal niet spreekt, toch met handelaars, de taxichauffeur, de buschauffeur, gewone mensen te kunnen spreken.
De tool is nog wel in alfa-fase, niet eens een bèta, zo waarschuwt product manager Jeff Chin in WebProNews. Achtergrondgeluiden en regionale dialecten kunnen de betrouwbaarheid negatief beïnvloeden. En mogelijk zullen de hoofdrolspelers uit "Het Gouden Monster" niet meteen door de tool begrepen worden...
Bij Webpronews vind je een filmpje dat de tool demonstreert.
http://www.webpronews.com/google-translate-conversation-mode-2011-10


BLOTTR GAAT VAN START IN FRANKRIJK
Mensen maken het nieuws
In het Verenigd Koninkrijk bestaat de dienst al langer, en konden "citizen journalists", gewone mensen dus, berichten over het nieuws. Met name kan men met de tool nieuws brengen en aan projecten samenwerken.
Blottr werd bedacht door een ondernemer uit Londen, ene Adam Baker, die het project opstartte in september 2010. En blijkbaar geloven de investeerders in het concept, want in mei van di jaar kon de star-tup 1 miljoen pond ophalen. Een succes dat Baker ook in het buitenland voortzetten wil: voortaan is er ook een Franse poot (blottr.fr), en binnenkort zou er ook een versie voor Duitsland komen.
Het speciale aan Blottr is dat het zich rond steden concentreert. In het VK waren dat er een achttal, en in Frankrijk zullen dat er 3 zijn om te beginnen (Parijs, Lyon en Marseille). In Duitsland zullen dat er vier zijn (Berlijn, Frankfurt, Hamburg en Munchen). 10 andere landen zouden binnen de 6 maanden moeten volgen. Voor elk land wordt er ook een "country manager" voorzien, maar die zal wel vanuit het hoofdkwartier in Londen werken. De standaard content van de site werd vertaald, maar het echte nieuws zal dus van plaatselijke redacteurs komen.
Wanneer de dienst ook naar België komt, is niet geweten; in elk geval is de site blottr.be reeds geregistreerd.
http://thenextweb.com/media/2011/10/15/blottr-launches-its-citizen-journalism-platform-in-france-more-than-10-countries-to-follow/
http://www.blottr.fr/
http://www.blottr.de/GOOGLE GEEFT EN GOOGLE NEEMT: VERSCHILLENDE DIENSTEN VERDWIJNEN
Maar je kan nu wel YouTube koppelen aan Google+
Eerst het goede nieuws. Voortaan kan je je Google+ account koppelen aan YouTube, en zo de video's die je vrienden gedeeld hebben, bekijken vanop de pagina van YouTube. Je moet daarvoor naar settings / Sharing gaan, en daar op Connect klikken naast Google+ (je ziet er meteen met welke andere diensten je jouw activiteiten deelt). Het duurt wel enkele uren vooraleer je de eerste video's ziet verschijnen. En Autoshare is momenteel niet mogelijk (1).
En dan het slechte nieuws. Verschillende diensten van Google worden afgedankt. We zijn het ondertussen wel gewoon dat Google nieuwe diensten opstart en na een tijd, wanneer het ziet dat ze toch niet echt het verhoopte resultaat hebben, gewoon terug opdoekt. Dat is nu dus weer het geval, maar sommige van deze diensten leken eigenlijk toch wel knap.
Zo zullen velen het betreuren dat Google Buzz opgedoekt wordt; de content ervan zal opgeslorpt worden door Google+. Ook Google Labs moet verdwijnen - toch een van de leukere dingen om mee te experimenteren. Google Code Search en de bijhorende API verdwijnen vanaf 15 januari volgend jaar. Jaiku wordt opgedoekt. En de sociale onderdelen van de iGoogle homepage worden vervangen door Google+.
Zoals ReadWriteWeb opmerkt, is het vooral het verdwijnen van Buzz dat spijtig is; dat draaide namelijk rondn open data, terwijl de "opvolger" ervan, Google Plus, eigenlijk heel besloten is - de enkele API's die Google ervan vrijgegeven heeft, geven programmeurs helemaal niet de gelegenheid om ook maar iets te maken dat op G+ gebaseerd is....(2)
http://googlesystem.blogspot.com/2011/10/connect-youtube-with-google.html
http://www.readwriteweb.com/archives/google_retires_a_slew_of_old_products.php


AMAZON GOOIT TRADITIONELE UITGEVERIJ OVERHOOP
Online gigant sluit zelf contracten met auteurs
Geen enkele "uitvinding" heeft onze maatschappij zo erg veranderd als het internet. Alle traditionele waarden (economisch maar ook humaan) werden overhoop gegooid. Op economisch vlak kan je zeggen dat de middelman door het internet verdwenen is. Een fenomeen dat vooral in de boek- en platenindustrie merkbaar is: zij zijn namelijk gedoemd te verdwijnen.
Neem nou de boekhandels; zelfstandige boekhandels bestaat haast niet meer, je koopt je boeken aan bij de online boekhandel (Azur, Proxis, Amazon, ...). De enige bakstenen zaken die je nog ziet, zijn afdelingen van de grote uitgeverijen, zoals De Standaard. Deze uitgever heeft zich een beetje opgesteld als een keten, die in bijna alle grote Vlaamse steden een winkel geopend heeft.
Maar zelfs De Standaard zou het in de toekomst wel eens moeilijk kunnen krijgen. Want als het aan de Amerikaanse boek- en platengigant Amazon ligt, dan zouden de uitgevers op een zijspoor gezet worden. Amazon heeft de lezers al geleerd dat zij geen boekenwinkel nodig hebben. En nu wil het schrijvers aanmoedigen om hun uitgever opzij te zetten. Een voornemen dat lijkt te lukken, want deze herfst komen er 122 boeken uit in verschillende genres, zowel als e-book als print. Daarvoor heeft Amazon een speciale afdeling opgezet, die schrijvers moet weglokken van de traditionele uitgevers.
Je zou nu denken: in dit tijdperk van self-publishing (denk maar aan de boeken van bescheiden auteurs bij Lulu.com) is de schrijver toch vrij? Het draait natuurlijk om de voorschotten. Dankzij de voorschotten kan een schrijver rustig zijn werk, in tamelijk comfortabele omstandigheden, schrijven. Zonder voorschotten moet hij een andere bron van inkomsten zien te vinden, zijn boek ondertussen toch schrijven, en hopen dat het een succes wordt, zodat hij van de auteursrechten kan leven.
Meer over deze nieuwe evolutie bij New York Times.
http://www.nytimes.com/2011/10/17/technology/amazon-rewrites-the-rules-of-book-publishing.html?_r=1&pagewanted=all
http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2011/05/23/agent-and-former-publisher-to-lead-new-imprint-for-amazon


CHIME.IN: NIEUW IDEE VAN BILL GROSS
Twitter, Reddit, Facebook in een. Maakt het een kans?
Wanneer de Amerikaanse zakenman Bill Gross met iets nieuws start, dan krijgt het aandacht. Per slot van rekening is Gross niet de eerste de beste. Hij heeft namelijk het systeem van advertenties rond zoekwoorden bedacht, dat hij toen GoTo noemde, dat later hernoemd werd tot Overture, en uiteindelijk gekocht werd door Google waar het de basis werd van zijn Ad Words systeem, dat het bedrijf zoals geweten geen windeieren gelegd heeft.
Wat de man lanceert? Een content-gefocust sociaal netwerk, dat niet alleen de concurrentie moet aangaan met Google+, Twitter en Faceboo, maar ook met sites zoals Reddit en Digg waar mensen het nieuws naar voor brengen. Het zou de bedoeling zijn om eerder onderwerpen te volgen dan mensen. Net zoals bij Reddit en Digg kan je onderwerpen aandragen, en anderen stemmen die naar de voorpagina. Elke posting heeft de mogelijkheid om commentaar te leveren. Je kan de artikels sorteren naar onderwerp, naar populariteit of vers aangekomen.
Het lijkt interessant. Je kan de dienst nog niet uittesten, want hij is nog niet open voor het grote publiek. Maar zal dat grote publiek er komen? Want dat is het probleem bij zulke crowdsourced dienst: zonder massale aanhang is de hele dienst niets waard.
De site zal vanaf dinsdag live zijn. Je kan al wel de bijhorende app downloaden in de iTunes App Store.
http://itunes.apple.com/us/app/chime.in-for-iphone/id470952970?mt=8&ign-mpt=uo%3D2
http://venturebeat.com/2011/10/17/chime-in/
http://gigaom.com/2011/10/17/bill-gross-wants-to-take-on-twitter-facebook-and-google/


THE HYPE MACHINE GEEFT BANDS ZICHTBAARHEID
1 miljoen gebruikers vinden er hun muziek
Wil je echt op de hoogte blijven van de nieuwste, coole muziek? Dan moet je het voorbeeld volgen van 1 miljoen internauten, en de website The Hype Machine volgen. Ook deze site is een voorbeeld van "curating", het verzamelen van content vanuit het hele internet, alleen gaat het in dit geval om muziek.
De medewerkers van de site speuren op het hele internet naar alle mogelijke MP3 blogs. Bevat een posting een MP3 link, dan wordt die aan de database van THM gevoegd, en op de frontpagina van de site geplaatst. De bezoekers kunnen op THM dan zoeken naar de laatste nieuwe muziek uit de blogosfeer, de meest populaire artiest, de songs die op Twitter gepost worden, songs waarnaar andere mensen op de dienst luisteren, ... Er is ook eens per maaand een radioshow.
De site heeft, volgens een artikel bij The NExt Web, de juiste mix gevonden van cool en populair, en heeft zo een grote schare aanhangers : naar eigen zeggen zou zij 1 miljoen gebruikers tellen. De bands die er vermeld worden zijn in elk geval blij met de "airplay" die ze er krijgen, want tal van bands hebben dankzij The Hype Machine een doorbraak gekend.
Opmerkelijk is dat The Hype Machine, dat in 2005 opgericht werd, helemaal zelfstandig is en niet leeft van opgehaalde fondsen van beleggers: het haalt zijn inkomsten uit advertenties, de verkoop van apps en muziek.
Een uitgebreide bespreking van de site, plus een gesprek met de oprichter ervan, Anthony Volodin, een Russische ondernemer die in Brookly woont, vind je bij The Next Web.
http://hypem.com/
http://thenextweb.com/apps/2011/10/18/online-dance-party-the-hype-machine-announces-1-million-users/


LIBREOFFICE BREEKT STILAAN DOOR
Ook versie van kantoorsuite voor Android, iOS en het web
Open Office kennen we ondertussen allemaal; het is een open source alternatief voor het bekende office kantoorpakket. Maar zoals zo vaak gebeurt bij Open Source projecten, is ook hier een afsplitsing ontstaan van programmeurs die het niet eens waren met het beleid dat gevoerd werd, en zo is verleden jaar Libre Office ontstaan.
En blijkbaar heeft dat dit alternatieve kantoorpakket geen kwaad gedaan, want het wint stilaan aanhangers - verleden week werd, op een LibreOffice conferentie in Parijs, onthuld dat een aantal Franse overheidsbedrijven de open source kantoorsuite zal invoeren. Dat zou het aantal gebruikers met 5% doen stijgen. LibreOffice kent momenteel 25 miljoen gebruikers wereldwijd.
Het lijkt erop dat LibreOffice niet van plan is bij de pakken te blijven neerzitten: de ontwikkelaars hebben op de conferentie in Parijs onthuld dat zij van plan zijn om de software te porteren naar Android en iOS (momenteel draait de software enkel voor Windows computers). Tegen 2013 zou je deze versies moeten zien verschijnen. En bovendien wordt er gewerkt aan een online versie , LibreOffice Online, waarmee de kantoorsuite gedraaid kan worden in een webbrowser. Hiervoor wordt dan gebruik gemaakt van Broadway, een HTML5 backend voor de Gtk+ ontwikkelingskit. Een demo van deze versie kan je bij Gnome.org vinden (1). Meer over deze conferentie en de plannen van het ontwikkelingsteam bij Ars Technica (2)
http://people.gnome.org/~michael/data/2011-10-10-lool-demo.webm
http://arstechnica.com/open-source/news/2011/10/libreoffice-gaining-momentum-heading-to-android-ios-and-the-web.ars


ZOUDEN FACEBOOK-TIENERS ECHT OVERSCHAKELEN OP GOOGLE+
In elk geval niet omdat ze vrezen voor hun privacy...
Volgens een recent onderzoek, waarbij 2.000 Amerikaanse tieners ondervraagd werden tussen 14 en 17 jaar oud, zou 10% van plan zijn om facebook de rug toe te draaien. Niet omdat gevreesd wordt voor de privacy - een ander onderzoek (2) waarover Forbes bericht, zou namelijk aan het licht brengen dat de helft van de jongeren niet ongerust is wanneer hun Facebook ef e-mail account gehackt wordt.
Over die privacy trouwens een leuke anekdote: de website Take This Lollipop maakt nogmaals duidelijk hoeveel gegevens we van onszelf weggeven op Facebook: het produceert een filmpje waarin een geheimzinnige figuur een Facebook account bekijkt - de jouwe, en daardoor opgewonden raakt. (3)(4)(5) Een virtuele stalker als het ware, maar je krijgt er wel échte rillingen van...
Om terug te komen op ons verhaal: de jongeren lusten de nieuwigheden die Facebook ingevoerd heeft niet. Het feit dat Facebook meer om nieuws gaat draaien, minder om vriendschappen bijvoorbeeld. Want dat is wat de jongeren, volgens het onderzoek, nog altijd doen: Facebook gebruiken voor omgang met hun vrienden. Wat hen verder nog stoort is niet de tijdslijn, integendeel: die vinden ze reuze, want daar kunnen ze nog meer van hun privéleven op kwijt. Daarentegen werkt de ticker op hun zenuwen. 10% zegt dat hij Facebook de rug wil toedraaien, 25% zegt dat hij Google+ nu meer wil gebruiken. Alleen... dat is pas toegankelijk vanaf 18 jaar. Maar geen nood, een flink deel van de ondervraagde jongeren gaf meteen toe best bereid te zijn om te liegen over zijn leeftijd.
http://www.readwriteweb.com/archives/teenagers_like_totally_dislike_the_new_facebook.php
http://www.forbes.com/sites/kashmirhill/2011/10/12/really-half-of-young-people-not-that-upset-by-hacking-of-their-facebook-and-e-mail-
http://www.takethislollipop.com/accounts/
http://bits.blogs.nytimes.com/2011/10/18/mysterious-site-creates-a-horror-movie-starring-you/
http://news.softpedia.com/news/TakeThisLollipop-Has-Your-Own-Personal-Facebook-Stalker-Movie-Waiting-228538.shtml


GOOGLE WIL DE TAALBARRIÈRES SLECHTEN
Zoeken wordt minder Engels-centrisch
Het is waar: wie Engels spreekt geraakt heel ver in de wereld - vooral de online wereld, waar elke nieuwe dienst, elke tool eerst in het Engels verschijnt. Mensen zoals wij, die Nederlands praten, worden vaak aan hun lot overgelaten.
Google wil daar wat aan veranderen. In de toekomst zal je, wanneer je naar een woord in een bepaalde taal zoekt, bijvoorbeeld bergbeklimmen in het Hindi, dan zal je niet alleen pagina's in het Hindi krijgen over dit onderwerp, maar ook pagina's in het Engels over dit onderwerp, meteen al vertaald.
Een mogelijkheid die momenteel beschikbaar is voor 14 talen: Afrikaans, Maleis, Swahili, Servisch, Slovaaks, Macedonisch, Sloveens, Noors, Hindi, Catalaans, Maltees, IJslands, Welsh en Albanees. Geen Nederlands dus, maar hopelijk komt dat nog. Klik je op zo'n pagina in het Engels, bij het zoeken in het Hindi, dan krijg je originele Engelstalige pagina te zien, met onderaan een link die je naar de vertaalde pagina voert.
http://insidesearch.blogspot.com/2011/10/breaking-down-language-barriers-with.htmlGOOGLE STUURT ZOEKVERKEER VIA SSL PROTOCOL
Een zet die kwaad bloed zet bij wemasters
Er is trouwens nog een nieuwigheid bij Google search: wanneer je ingelogd bent op je Google account zal alle verkeer voortaan via een beveiligde SSL encryptie protocol verlopen. Ook wanneer je niet ingelogd bent, kan je genieten van die SSL versleuteling, maar dan moet je zelf wel naar het https adres surfen (https://www.google.com).
Waarom dit belangrijk is? Wel, voorheen kon een webmaster zien via welke zoekopdracht de bezoeker op zijn site beland was, door de individuele query te bekijken. Erg belangrijk om zo het bezoek, de redenen ervoor, te analyseren: welke trefwoorden doen het, welke niet. Wanneer het zoekverkeer via SSL versleuteld is kan dat niet meer: analytische software zal enkel zeggen dat het verkeer van Google kwam. Enkel de eigen analytics software van Google zal nog informatie geven over de zoek query.
En dat lijkt toch een beetje verkeerd - de webmaster wordt zo gedwongen om gebruik te maken van deze Google analytics, met uitschakeling van analytics software van derden. Een interessant artikel hierover lees je bij SearchEngineLand. En als wij niet verkeerd zijn, dan zal er over deze maatregel in de volgende dagen nog heel wat gebakkeleid worden...
http://searchengineland.com/google-to-begin-encrypting-searches-outbound-clicks-by-default-97435
http://betanews.com/2011/10/18/google-secures-search-but-why/


SINGLY: MEEST AMBITIEUZE PROJECT VOOR PERSOONLIJKE GEGEVENS
Al jouw data in een virtueel kastje.
Elk van ons produceert ondertussen massa's digitale gegevens. En dan hebben we het niet eens over onze foto's, mails, boodschappen op de sociale netwerken, maar over de "echte" data - medische gegevens, online banking, enz. Al die data behoren ons eigenlijk toe, maar slippen door onze vingers, om te verdwijnen in de databanken van de bedrijfswereld, die ermee doen wat ze willen.
Maar wat als we nu eens zelf terug baas werden over die gegevens? Als ons de kans gegeven werd om al die data zelf in handen te hebben (of toch minstens een kopie ervan), en dat programmeurs ons enkel nog maar tools zouden moeten geven om die data te bekijken, te beheren, en actie te ondernemen op basis van die data? En waarbij JIJ bepaalt wie toegang heeft tot die data?
Een revolutionair idee, maar eigenlijk is dat hoe het zou moeten zijn. Het Locker Project probeert het waar te maken, samen met Singly. Locker Project zelf is een open source persoonlijk dataplatform. Singly is de zakelijke partner die zorgt dat de data lockers gehost kunnen worden.
Singly werd deze week gelanceerd op de Web 2.0 Summit, en kan meteen rekenen op de financiële steun van WordPress, TechStarts en andere investeringsbedrijven. Een indrukwekkend team ontwikkelaars met naam heeft zich achter het project gezet. En ReadWriteWeb heeft de tool van nabij bekeken.
Wat je vandaag kan doen met Singly, als je een ontwikkelaar bent, is dat je apps kan bouwen die de gegevens van contactpersonen kunnen doorzoeken, sorteren en visueel voorstellen; hetzelfde kan gedaan worden met links en foto's die je zelf gepubliceerd hebt op de verschillende sociale netwerken, maar ook ook wat gepubliceerd is door de accounts die jij volgt of waarop je geabonenerd bent. Zo kan je de content van elke link doorzoeken die ooit gedeeld werd door elke persoon die jij volgt op Twitter, kan je een diashow maken van alle Instagram foto's die jouw contacten gepost hebben en die een bepaalde hashtag hebben, enz.
Kortom: deze tool heeft ontzettend veel mogelijkheden. En het principe dat erachter steekt is hetgeen dit project nog het meest indrukwekkend maakt: jouw data behoren aan jou.
Lees de uitvoerige bespreking bij Readwriteweb.
http://singly.com/
http://www.readwriteweb.com/archives/singly_platform_launch.php


GOOGLE PRESENTATIES, EEN BOEKENREK, EN SPEUDONIEMEN
Zoekgigant blijft nieuwigheden spuien
We zouden onze Netties nieuwtjes elke dag wel kunnen vullen met de nieuwigheden die Google uitbrengt. De zoekgigant geeft ons bijna een volledige dagtaak om alles op te volgen. Maar het zijn vaak wel heel leuke tools om over te berichten, en we brengen de nieuwtjes dan ook graag.
Neem nu de WebGL Bookcase. Dat is een van de projecten waarmee Google de kracht wil tonen van zijn Chrome - je treft de tool dan ook aan op Google's Chrome Experiments (1) site. Je kan de Bookcase vergeljken met de Books app van Apple, die een boekenrek imiteert waarop alle titels staan van de boeken die jij in je iTunes hebt staan. Maar wat Google gemaakt heeft is nog veel mooier, en het bevat 3D modellen van de meer dan 10.000 titels van Google Books, opgedeeld in 28 onderwerpen. Je kan een onderwerp kiezen, dan zal de camera naar dat onderwerp vliegen. Klik je op een boek, dan wordt dit als het ware van het rek genomen en vooraan je scherm vertoond. Klik je vervolgens op de cover (in hoge resolutie) van het boek, dan zal het opengeslagen worden op een pagina, met de titel van het boek, info over de auteur, en een korte inhoud. Indrukwekkend! (2)
Een tweede nieuwtje betreft de online kantoorsuite van Google, Google Docs. Daar kreeg de afdeling "presentaties" een nieuw kleedje aangemeten, waardoor het gemakkelijker moet worden om samen via het web aan presentaties te werken. Het Google blog legt in detail de nieuwigheden uit (3)
En dan is er nog de aankondiging dat Goole het voortaan gemakkelijker zal maken om jouw IP adres te weten te komen: je moet gewoon "my IP address" intikken in het zoekvak van google en je krijgt het te zien. Ook de opdracht "my IP" of "show my IP", "what is my IP" doet het.(4).
En om te besluiten de aankondiging dat Google+ binnenkort zal afwijken van de strenge voorwaarde om echte namen te gebruiken: je zal ook een pspeudoniem kunnen gebruiken, en er komen pagina's voor de merken. Maar hoe dit allemaal concreet in zijn werk moet gaan is nog niet geweten (5)(6)
http://www.chromeexperiments.com/
http://thenextweb.com/google/2011/10/19/google-shows-off-chrome-experiments-with-gorgeous-webgl-bookcase/
http://googledocs.blogspot.com/2011/10/fresh-start-for-google-presentations.html
http://googlesystem.blogspot.com/2011/10/google-shows-your-ip-address.html
http://mashable.com/2011/10/19/google-to-support-pseudonyms/
http://news.cnet.com/8301-1023_3-20122811-93/google-to-get-brand-pages-soon/


VRIJDAG BANGMAAK-DAG: SPIONEREN VIA WEBCAMS EN ACCELERATORS...
... een opvolger voor Stuxnet, en een overheid die zelf gaat spioneren.
Gaan we het weekend eens inzetten door de lezers even goed te laten schrikken? We sprokkelden voor hen enkele verhalen bijeen die je toch wel wat ongemakkelijk maken.
Het eerste verhaal is redelijk onschuldig. Het blijkt namelijk dat de bijzonder in de smaak vallende spraakherkenning op de nieuwe iPhone 4S, Siri, iets te ijverig is. Wanneer het toestel in rust, en dus vergrendeld is, reageert het toch nog op spraakcommando's - wat logisch is, want je moet bijvoorbeeld een commando kunnen geven om een gesprek op te nemen. Maar het blijkt dat je Siri, zelfs wanneer het toestel vergrendeld is, kan gebruiken om een mail te verzenden. Met andere woorden: collega's op het werk kunnen van jouw afwezigheid gebruik maken om snel in jouw naam een "grappige" mail te verzenden... (1).
De fijne snufjes op een toestel kunnen trouwens nog op een ander terrein voor onveilige situaties zorgen. Wetenschappers hebben namelijk vastgesteld dat het mogelijk is om de toetaanslagen vast te leggen van een gebruiker, via de accelerometer van de iPHone. De vibraties van het tikken op het klavier worden opgepikt door de accelerometer wanneer die op een bureaublad vlakbij de pc gelegd wordt. En hackers zouden op die manier natuurlijk paswoorden of bankgeheimen kunnen stelen (2)
Het derde verhaal is nog minder onschuldig. Het blijkt namelijk dat er in Flash een zwakke plek zit, die misbruikt kan worden door websites om buiten medeweten van de gebruiker zijn microfoon of webcam te activeren. Op het blog Feross.org wordt het probleem uit de doeken gedaan. Adobe zou aan een oplossing werken, die tegen het einde van de week klaar moet zijn (3)
En we gaan maar verder door, in stijgende lijn. symantec waarschuwt dat het een nieuwe high-end Trojaan gevonden hebben die bijna identiek is aan Stuxnet, de malware waarvan gezegd werd dat hij opdracht van de overheid van bepaalde landen gemaakt werd, om de machines van de kerninstallaties van Iran plat te leggen. Deze malware zou echter een andere bedoeling hebben: spionage, en hij zou zich richten tegen bepaalde sites zoals die van Certificate Authorities. (4).
En tot slot nog een bericht, dat draait rond overheden die zich met malware gaan bezighouden. In Duitsland heeft de beruchte Chaos Computer Club voor opschudding gezorgd, door aan het licht te brengen dat Duitse politiediensten gebruik maken van spyware die ervoor zorg dat de webcam en microfoon van een persoon omgevormd worden tot tools om die persoon te bespioneren. CCC had dit vastgesteld door de harde schijven te analyseren van mensen tegen wie de overheid een onderzoek ingesteld had. (5).
Zo. Slaapt u nog gerust vannacht?
http://news.cnet.com/8301-27080_3-20122632-245/bad-siri-shell-let-anyone-use-a-locked-iphone-4s/
http://arstechnica.com/apple/news/2011/10/researchers-can-keylog-your-pc-using-your-iphones-accelerometer.ars
http://www.feross.org/webcam-spy/
http://www.zdnet.com/blog/security/stuxnet-20-researchers-find-new-cyber-surveillance-malware-threat/9647?tag=nl.e589
http://www.nytimes.com/2011/10/15/world/europe/uproar-in-germany-on-police-use-of-surveillance-software.html?_r=1&pagewanted=allBlijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.be
 

 
hardware
              logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


EN WIL U ZOUT BIJ UW HARDE SCHIJF?
Zout zou capaciteit harde schijven verhogen

Je mag nog zo'n grote harde schijf hebben, wanneer je films en muziek verzamelt wordt die toch nog altijd heel snel te klein. Maar er is goed nieuws, en het is afkomstig uit Singapore. Wetenschappers hebben er namelijk een manier gevonden om de densiteit van de harde schijf opslag te verhogen met factor 6, en dat dankzij zout.
Het blijkt namelijk mogelijk via een speciaal proces, waaraan zout te pas komt, om een magnetisch opslagmedium te creëren dat een densiteit heeft van 3,3 terabits per vierkante inch. Hoe de technologie juist te werk gaat, daarvoor verwijzen wij graag naar Ars Technica. Wij onthouden alvast dat deze technologie zout terug een beetje opgewaardeerd heeft, zodat de uitdrukking "het zout der aarde zijn" terug een betekenis gekregen heeft... (Met dank aan Dave)
http://arstechnica.com/gadgets/news/2011/10/researchers-increase-hard-drive-density-sixfold-with-salt.ars
http://www.dvhardware.net/article51670.html


ADIZERO F50: EEN VOETBALSCHOEN MET STATISTIEKEN
Holte in zool bevat verklikker
Techniek verovert de sportwereld steeds meer. Wie tegenwoordig een Formule 1 race op tv ziet, staat verwonderd van de communicatiemogelijkheden. Alle mogelijke gegevens over de wagens, de gesprekken met de bestuurder, worden in real time weergegeven op de tv, hoe snel de wagens ook bollen.
Ook loopschoenen hebben portie technologie meegekregen, denk maar aan de Adidas miCoach Pacer, die bestaat uit een stappensensor, een pacer en een hartslagmeter. Dankzij een aangepast trainingsprogramma, dat je als app voor iPhone, BlackBerry en Android toestel kan verkrijgen, helpt deze technologie om je trainingsdoelstellingen te halen.
Nu heeft Adidas nog een tweede reeks slimme schoenen uitgebracht: de Adizero F50. Dat is een voetbalschoen die een holte heeft in zijn zool. Je stopt er de Speed_cell in, die 2D bewegingen (360°) meet en zo prestaties op het veld onthoudt: je gemiddelde snelheid (elke seconde gemeten), topsnelheid (elke vijf seconden gemeten), aantal sprints, afstand, aantal stappen en stapfrequentie.
Bij de Speed_cell hoort ook een soort van dongle, de miCoach Connect, waarmee je dan je gegevens kan overzetten naar tablet, PC/MAC, iPHone of iPod. Je kan je statistieken uploaden naar de micoach-website. En uiteraard kan je de statistieeken delen met je vrienden via Facebook, zodat je een beetje met hen wedijveren kan.
Het geheel (adizero f50 Powerd by miCoach, bestaande uit Speed_Cell en miCoach Connect) is vanaf midden november te verkijrgen aan $265. Maar wil je de Speed_cell en de miCoach Connect apart kopen, dan kan dat ook, en betaal je er 80 euro voor.
http://www.micoach.com


POCKTETTOUCH EN OMNITOUCH: KNAP VAN MICROSOFT
Je telefoon in je broekzak het zwijgen opleggen, en je hand als scherm...
Als je de pers zou moeten geloven, dan heeft Apple niet alleen het wiel uitgevonden (en alles wat daarna kwam), maar heeft het ook al de hele wereld veroverd, en zou iedereen nu iOS5 draaien. Gemakshalve wordt voorbij gegaan dat Microsoft eigenlijk nog altijd de grootste speler is. Uit cijfers van Statcounter blijkt dat Windows 7 nu het grootste OS is, met een marktaandeel van 40,23%. Tweede is niet Apple, maar opnieuw Microsoft, maar dan met Windows XP (28,36%), en Apple haalt zelfs de derde plaats niet, die is voorbehouden voor Windows Vista met 11,8%.  Pas op de vierde plaats staat het MacOS, met 7,3%, terwijl Linux op 0,82% blijft steken. Uiteraard zijn dit niet de cijfers voor mobiele toestellen.(1)
En dat Microsoft die plaats verdient, doordat het blijft vernieuwen, mogen de volgende twee berichten wel bewijzen. Om te beginnen onderzoekers van Microsfot een oplossing gevonden voor het o zo vervelende probleem van de telefoon die in je hemdzak aan het rinkelen is, en je niet kan opnemen: PocketTouch. Dat is een systeem waarbij een speciale sensor op de achterkant van de smartphone multitouch gebaren kan herkennen. Daarbij moest niet alleen het probleem uit de weg geruimd worden van de stof tussen jouw vingers en het toestel zelf, maar ook de oriëntatie - het toestel kan zich namelijk horizontaal, verticaal, maar ook scheef of ondersteboven in jouw zak bevinden. Meer hierover bij GeekWire (2).
Een andere techniek die diepe indruk maakt op een symposium over User Interface Sofware & Technology, is OmniTouch. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een pico projector en een dieptegevoelige camera à la Kinect, om aanklikbare afbeeldingen (zoals een klavier, een dialpad, ...) te projecteren op alle mogelijke oppervlakten. Het verschil met de kinect is dat de camera van de OmniTouch driedimensionaal is, zodat de camera het verschil kan opmerken tussen het houden van de vinger boven een toets, en het daadwerkelijk klikken op die "toets". (3).
Microsoft geen innoverend bedrijf?
http://www.digimedia.be/News/nl/10308/windows-7-wordt-het-meest-gebruikte-os-ter-wereld.html
http://www.geekwire.com/2011/microsoft-working-on-device-input-through-fabric
http://betanews.com/2011/10/17/microsoft-continues-to-look-beyond-the-glass-screen-with-new-touch-experiments/


MOTOROLA MET DROID RAZR EN MOTOACTV
Indrukwekkende specificaties voor interessante prijs
Deze week werden verschillende nieuwe producten aangekondigd, o.a. het nieuwe OS van Blackberry, de nieuwe versie van Android, Icecream Sandwich en ook een update van het webOS voor de TouchPad van HP. We hopen daar later uitgebreid op terug te kunnen komen, maar staan nu eerst even stil bij enkele aankondigingen van Motorola.
Deze smartphone maker had enkele jaren geleden een erg succesrijk toestel, de RZR. En nu is daarvan een opvolger voorgesteld. Die heeft een 4.3 inch scherm met Gorilla Glass (het supersterke glas dat haast niet breekt en vingerafdruk)vriendelijk is). Het scherm is gemaakt van qHD Super AMOLED, dus nog helderder beeld - het eerste toestel trouwens dat zo'n scherm heeft. Er is een 1.2 Ghz processor aan boord, een 8 megapixel camera die 1080p HD Video kan maken, 1 GB RAM en 16 GB RAM opslag op het toestel, met de mogelijkheid om nog eens 16 GB op een microSD kaart te zetten.
Om de 1800 mAH batterij wat te sparen werd een speciale technologie bedacht, SmartActions, waarbij jij bepaalde besparingsmaatregelen kan activeren zoals bijvoorbeeld het uitschakelen van Bluetooth zodra je thuis komt, of het vertragen van de processor wanneer je aan eht bellen bent. Ook speciaal is MotoCast, dat je installeert op je laptop en waarmee je dan video, foto's, documenten en muziek kan stremen naar je toestel. Voor zakelijke gebruikers is er ook Citrix Recever, Motorola Webtop en de videoconferentie tool. Foto's en video's bij This is my Next en Engadget (1)(2). Het speciale aan het toestel is de prijs. Al dit is immers voor 299 $ te krijgen vanaf november. We kunnen verkeerd zijn, maar dit lijkt de ongesubsidieerde prijs, want in het artikel van Engadget wordt gesproken van $150 indien men een contract neemt van 3 jaar bij de Canadese operator Rodgers. En als dat waar is, dan is dit toch wel een erg interessant geprijst toestel.
Maar Motorola heeft nog wat anders te bieden. En dat is Motoactv, een toestel voor de sportieve mens dat je het best vergelijken kan met een uurwerk, à la Nike+. Het is een "running mate" die onder Android draait, en amper 35 gram weegt. Hij houdt jouw hartslag bij, en noteert statistieken over je wandelingen, fietstochten, je looptrainingen.
Aan boord een FM radio en audio die zich aanpast aan jouw loopritme. Er hoort ook een koptelefoon met bluetooth bij, niet goedkoop ($149 en $99), maar dat heb je er wel voor over om zonder die lastige draden rond te kunnen lopen. Verder bevat het toestel ook GPS, zodat je je tochten op een kaart kan weergeven, een FM radio, en plek voor een 4.000 songs. Op zich is het toestel niet goedkoop ($249 foor 8 GB, $299 voor 16 GB), maar daarvoor krijg je wel een robuust toestel voor in de plaats.
Toch nog een pikant detail. In de commentaren op de aankondiging van de Motoactv bij Engadget wordt Motorola meteen verweten dat het Apple klakkeloos kopieert, met de nano, voorbijgaand aan het feit dat dit toestel WiFi bevat, bluetooth, GPS, een hartslagmeter, .... Nog even wachten, en de fanboys gaan beweren dat Apple het wiel ook nog uitgevonden heeft...
http://www.engadget.com/2011/10/18/motorola-droid-razr-unveiled/
http://thisismynext.com/2011/10/18/motorola-droid-razr-hands-on/
http://www.engadget.com/2011/10/18/motorola-announces-motoactv-the-ultimate-fitness-device/


GALAXY NEXUS: MET ANDROID 4.0 ICE CREAM SANDWICH
Gelaatsherkenning als schermbeveiliging. Zit mijn haar wel goed?
Google heeft Samsung de primeur gegeven om als eerste een toestel aan te kondigen met de nieuwe versie van het Android besturingssysteem erop, versie 4.0 die zoals gewoonlijk de naam van eens zoetigheid mee kreeg: Ice Cream Sandwich. Uiteraard zal dit OS op de verschillende andere toestellen licht gewijzigd ingevuld worden, maar het is interessant om even te kijken hoe Samsung dit OS in haar toestel verwerkt heeft.
Qua hardware gaat het om een toestel met een 4,6 inch HD Super AMOLED scherm, om HD films en games in superkwaliteit te bekijken. Onder de motorkap een 1,2 GHZ dual core processor, die ervoor zorgt dat je snel kan surfen, maar ook kan multitasken.
De camera is "maar" 5 megapixel, maar de laatste tijd wijzen tal van waarnemers erop dat het niet de megapixels zijn die tellen, maar de sensor en de sluitertijd. In het geval van deze Galaxy Nexus is die sluitertijd zo goed als zero, waardoor je snel actiefoto's kan nemen.  Er zit ook speciale software op die je helpt bij het maken van panoramafoto's.

Enkele opvallende nieuwigheden:
- de Face Unlock, die via gezichtsherkenning je telefoon unlockt wanneer het scherm vergrendeld is
- via NFC kan je gegevens draadloos uitwisselen met andere toestellen, webpagina's, apps, video's; deze technologie heet Android Beam.
- de vernieuwde People app verzamelt per contact informatie uit de sociale netwerken
Wat er, volgens TechCrunch, standaard in alle Icecream Sandwich toestellen moet zitten, als update van het OS:
- Een nieuw lettertype, Roboto
- De controleknoppen: de klassieke knoppen verdwijnen wanner je video bekijkt of in breedscherm modus
- Widgets: de eigen widgets zijn robuuster en kunnen vergroot/verkleind worden.
- Mappen: je kan apps en contacten bovenop elkaar slepen om folders te creëren
- Favorites: stop je favoriete apps, links, mappen in een nieuwe Favorieten balk
- Screenshots: er is een ingebouwde tool om screenshots te maken (joehoe!); hiervoor moet je de powerknop en de volume-down knop ingedrukt houden.
- Meldingen: veel meer aanpasbaar
- Copy & Paste werden verbeterd: je kan hele blokken tekst verplaatsen
- Ingebouwde browser: ondersteunt nu tabs, met een maximum van 16.
- Dataverbruik: je kan in detail zien hoeveel data je verbruikt hebt gedurende een bepaalde periode, wat de grootste dataverslinders zijn, en je kan het dataverbruik tot een bepaalde limiet beperken.
De Samsung Galaxy S is vanaf december verkrijgbaar aan de adviesprijs van 649 euro. Andere smartphone fabrikanten, die zelf nog maar pas de update van het Android OS ontvangen hebben, kondigden aan dat zij de update bekijken, en zo snel mogelijk zelf updates uitbrengen, zoals HTC.
http://www.samsungmobilepress.com
http://techcrunch.com/2011/10/18/a-quick-ice-cream-sandwich-feature-rundown/
http://www.engadget.com/2011/10/19/htc-were-reviewing-ice-cream-sandwich-and-determining-our-plan/


 
hardware
              logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** CIM telt nu ook de digitale exemplaren van titels
http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00088292

*** En daarom luistert u (nog) niet naar webradio
http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00088272

*** Yesterday, maar dan wel de komende dagen
http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00088207

*** MIUI, Redefining Android.
MIUI is one of the most popular Android ROMs in the world.
http://miuiandroid.com/

*** Vlaamse hogeschool wordt proefschool voor Microsoft
http://www.demorgen.be/dm/nl/5401/Multimedia/article/detail/1336209/2011/10/19/Vlaamse-hogeschool-wordt-proefschool-voor-Microsoft.dhtml

*** Sms in de les aan de HUB
http://www.brusselnieuws.be/artikel/sms-de-les

*** Fortinet breidt zijn aanbod beveiligingstoepassingen voor middelgrote organisaties uit
De nieuwe FortiGate-300C, FortiGate-600C en FortiGate-1000C applicaties verstevigen met hun prijs-kwaliteitverhouding de leiderspositie van het bedrijf in een strategisch belangrijk marktsegment
http://www.fortinet.com

*** Toughbook vergezelt poolreizigers Dixie Dansercoer en Sam Deltour op expeditie naar Antarctica
http://www.antarcticice.be/
http://www.toughbook.eu/

*** - De ‘IT is Cool’-actie krijgt dit najaar een extra duwtje in de rug. Nu een aantal van de objectieven van IT is Cool ingevuld zijn, wordt een versnelling hoger geschakeld met de lancering van een website en een Facebook-groep. Beide platformen zijn bedoeld om jongeren met elkaar in debat te laten treden over de informaticasector.
Zowel op de website www.itiscool.be als op de Facebookgroep IT isCool (http://www.facebook.com/ITiscool.be) roepen we jongeren op mee te helpen hun vrienden te overtuigden van de ongebreidelde mogelijkheden van de informatie- en communicatietechnologie.  Op Facebook kunnen ze hier ook hun opmerkingen bij plaatsen en met elkaar in discussie gaan over de informaticasector.

*** G Data maakt bekend dat het als beste uit de meest recente test van AV Comparatives naar voren is gekomen.
http://bit.ly/qjiYjR.

*** Synology introduceert een nieuwe NAS-server voor kmo’s: de DiskStation DS712+. Dit krachtige en schaalbare NAS-apparaat biedt plaats aan twee harde schijven en kan eventueel worden uitgebreid met de Synology DX510, voor in totaal maximaal zeven harddisks en een opslagcapaciteit tot 21 terabyte (circa 21.000 GB dus).
http://www.synology.com/support/news.php?lang=enu&news_id=308

*** De nieuwste versie van PaperPort, de meest populaire documentbeheersoftware voor Microsoft Windows, is klaar voor gebruik. De software maakt scannen en documenten organiseren eenvoudiger dan voordien. De beeldverwerking werd verbeterd en de pdf-scans zijn tot acht keer kleiner in bestandsgrootte. Het is ook mogelijk om de gescande documenten op te slaan in de cloud.
http://netherlands.nuance.com/imaging/paperport/paperport-professional.asp.

*** Bitdefender®, uitgever van beveiligingsoplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van Bitdefender Antivirus Essential in Frankrijk, België en Franstalig Zwitserland, naar eigen zeggen de enige antivirussoftware met een licentie die geldig is voor het hele leven van de computer waarop hij werd geïnstalleerd.
http://www.bitdefender.nl/solutions/antivirus-essential.html

muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetXERA - LLIENDES
[Folk/electro] Een soms wat bevreemdende combinatie van folkloristische en elektronische instrumenten. Alle songs uit het album Tierra hebben trouwens deze kenmerk, deze innige band met folk, die soms naar de jazz-viool van Jean-Luc Ponty toezweemt. Het album is gratis te downloaden.
http://www.jamendo.com/en/album/49570
http://www.jamendo.com/en/artist/xera
CARLOS & MIGUEL - CARICIA DEL CIELO
[elektro] Muziek die eigenlijk heel mooi is, door het warme gitaarspel, maar waar de armoe van de kale synthesizerklanken op de achtergrond toch wat afbreuk aan doen. Wat de songs op zich toch nog altijd heel, heel mooi maakt. Van dit duo kan je het hele album "Josepha" met warme gitaarklanken gratis downloaden.
http://www.jamendo.com/en/album/22713
http://www.jamendo.com/en/artist/Carlos_Miguel
http://www.jamendo.com/en/track/157781


ASA ZEN'SEI - SODIUM SUNSHINE
[dubstep] Een song die heel traag en etherisch begint, waarna de zware bas inzet. Heel mooi opgebouwd. Nieuw is de song niet (hij dateert al uit 2005) maar dat doet niets af van het feit dat hij toch wel apart is.
http://www.trip-hop.net/album-2026-asa-zensei-home-grow-ep-auto-production.html
http://www.myspace.com/asazensei


HUNGRY LUCY - JUST IMAGINE
[electro / downtempo] Een broeierige sfeer in deze song: zware bassen, de klanken van de synthesizer op de achtergrond zijn dreigend, en dan is er daar die o zo heldere stem van Hungry Lucy. Knap. Een heel album gratis te downloaden. Doen!
http://www.jamendo.com/en/album/61273
http://www.jamendo.com/en/track/524405VRIJDAG HOORSPELDAG: AL ZEG IK HET ZELF
Deze keer een buitenbeentje. Dit hoorspel is enerzijds toegankelijk, omdat het bestaat uit 3 korte, verschillende versies van een grappige scène: een gesprek tussen jagers en raven. Anderzijds is het niet zo toegankelijk, omdat, vooral in de derde versie van het hoorspel, er geëxperimenteerd wordt - alhoewel zelfs die versie nog altijd grappig blijft. Een versie met een meer dan dubbele bodem.
Bij het bespreken van dit hoorspel vond ik een artikel waarin de naam van Gie Laenen, de maker van dit hoorspel, vermeld wordt, en waarin een heel interessante stelling uiteengezet wordt, waarom hoorspel niet tot de kunsten beschouwd wordt (alhoewel het die plaats eigenlijk wel verdient...)
http://www.dbnl.org/tekst/_ons003198601_01/_ons003198601_01_0111.php   
http://hoorspel.wordpress.com/2011/10/18/al-zeg-ik-het-zelf/

Netties werkt samen met:

verkenner bannerKennis is weten dat een tomaat een vrucht is. Wijsheid is de tomaat niet in een vruchtensla doen.
- onbekend -
 
oor logo
De nieuwe oogstOUR MOBILE PLANET: STATISTIEKEN
Een handige tool: hiermee maak je zelf je statistiek aan op basis van officiële cijfers (die helaas niet België omvatten, wel Nederland). Je bepaalt welke landen vergeleken worden, wat je te zien krijgt, enz.
[Taal: ENG]
http://www.ourmobileplanet.com/


GOFILEDROP: HUB VOOR JE GOOGLE DOCS
Met deze tool kan je je bestanden van en naar je Google Docs account slepen, via de gewone webbrowser. Zodra je aan de tool de toelating geeft om gebruik te maken van je Google account , zal je een permanente URL krijgen die jouw Gmail adres bevat. Je kan dan in je browser telkens naar dat adres gaan, en bestanden uploaden, die dan meteen in je Google Docs account verschijnen.
http://www.makeuseof.com/dir/gofiledrop-drag-and-drop-files-to-google-docs/
https://gofiledrop.appspot.com/settings


PHOTORANK.ME: HOE INVLOEDRIJK ZIJN JOUW FOTO'S?
Deel je graag foto's via de sociale netwerken (Facebook, Twitter, Instagram, Picplz), dan kan je via deze dienst uitvinden of je een invloedrijke deler bent - je kloutscore als het ware, maar dan voor de gedeelde foto's.
[Taal: ENG]
http://www.photorank.me/   
http://www.makeuseof.com/dir/photorankme-find-influential-photo-sharer-social-networks


POSTERINI: MAAK ZELF JE POSTER

Een ongelooflijk handige webdienst: hier kan je namelijk via een WYSIWYG interface een poster aanmaken, door teksten en afbeeldingen te combineren. Bij MakeUseof vind je enkele tips over hoe je eraan begint.
[Taal: ENG]
http://www.posterini.com/


MINDMAPS: PLANNING IS ALLES
Wie aan een project begint, kan niet zonder mindmap - een diagram waarin je je ideeën uitwerkt, taken toevoegt, enz. Er bestaan verschillende desktoptools om zo'n mindmap op je computer te tekenen, maar met deze webdienst kan het ook, zonder enige download.
[Taal: ENG]
http://drichard.org/mindmaps
http://www.makeuseof.com/dir/mindmaps-browser-based-mind-mapping


IFAKETEXT: FAKE BOODSCHAPPEN
Ben je een grappenmaker? Dan kan je met deze tool zogenaamd een screenshot maken van een sms die je op je iPhone ontvangen hebt - maar die je zelf verzonnen hebt.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/dir/ifaketext-create-fake-iphone-text-messages
http://ifaketext.com/


PDFSB - GRATIS PDF BOEKEN
Deze website is een hub, die links bevat naar miljoenen gratis PDF boeken op het web. En je kan de database ook doorzoeken, wat het natuurlijk nog gemakkelijker maakt.
[Taal: ENG]
http://pdfsb.com/
http://www.makeuseof.com/dir/pdfsb-database-of-free-ebooks/


UWEMI: JE VRIENDEN OP DE LANDKAART

Een internaut is een wereldburger, en heeft na verloop van tijd vrienden over de hele wereld gemaakt. Wanneer je een reis plant, kan het handig zijn om te weten waar jouw vrienden zich bevinden - wie weet ken je wel bij hen binnenspringen? Deze site helpt je bij het maken van deze landkaart.
[Taal: ENG]
http://www.uwemi.com/
http://www.makeuseof.com/dir/uwemi-map-your-friends


VERIFY EMAIL ADDRESS: BESTAAT HET WEL?
Heb je twijfels of een webadres wel degelijk bestaat, dan kan deze dienst helpen. Gewoon het adres invullen, en je krijgt meteen het antwoord.
[Taal: ENG]
http://www.verifyemailaddress.org/
http://www.makeuseof.com/dir/verifyemailaddress-check-email-address-exists


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: XL AIR
Dit is eigenlijk de radio van studenten in Brussel. Je vindt er o.a. een lijst met de programma's, een terugblik op de festivals deze zomer in het Brusselse. En natuurlijk kan je ook de programma's in streaming beluisteren (waarbij de makers van de site heel netjes de bezoeker de keuze geven om de stream te openen in hun eigen favoriete player.
[Taal: NL]
http://radio.vub.ac.be/xlair/luisterlive
http://www.xlair.be


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: TEXTRADIO
Nog een site van een webradio, maar deze heeft voor bijzonders dat de luisteraar heel interactief betrokken wordt bij de uitzendingen. Er zijn opnamen via uStream, je kan sms'en, enz. Interactiviteit is mooi, maar de website van Textradio is om te huilen: veel te druk, tegen een zwarte achtergrond met bewegende gif's... de jaren negentig volop. Maar misschien is dit wat het doelpubliek wil?
(Tip afkomstig van Radiovisie)
http://www.textradio.be/textradio.php


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: YELP

Yelp is een van de grootste sites in de VS voor gebruikersrecensies: van bakker tot restaurant, van kledingwinkel tot kleermaker, alle handelszaken worden er vernoemd. Nu is de site ook naar België gekomen , en spreekt ze Nederlands. Momenteel staan de bedrijven enkel vermeld, zonder bespreking. Als bedrijf kan je dan je eigen pagina claimen, waarna je aanvullingen kan aanbrengen, en op de hoogte gehouden wordt van reviews van gebruikers. Benieuwd of deze site op vlak van restaurantbesprekingen resto.be van de troon kan stoten!
[Taal: NL]
http://www.yelp.be


VRIJDAG MULTIMEDIA: HET AMSTERDAM VAN ANNE FRANK
Een heel mooi gemaakte site, die de geschiedenis van Anne Frank spiegelt aan het Amsterdam zoals het er nu uitziet. De opbouw van de site is heel indrukwekkend, maar de informatie is toch wat primeert op de site.
[Taal: NL]
http://www.annefrank.org/amsterdam
http://www.frankwatching.com/archive/2011/10/20/amsterdam-van-anne-frank-reis-door-de-tijd/


VRIJDAG MULTIMEDIA: BYTUREN
Een mooi voorbeeld van interactiviteit. En een filmpje dat heel wat stoere jongens en meisjes, die denken dat ze zo super zijn wanneer ze uitgaan, met de neus op de werkelijkheid zal drukken. Knap! (Bron: Walkingmen.com)
[Taal: Zweeds]
http://www.byturen.com/


VRIJDAG MULTIMEDIA: O'NEILL
Ook dit is een vorm van reclame: het interessant maken voor de gebruiker om naar beelden te kijken waarin producten voorgesteld wordt- maar dan op een heel subtiele manier. Zo wordt in dit project voor O'Neill de gebruiker uitgenodigd om naar beelden te kijken die een illusie kunnen opwekken, om vervolgens die illusie los te laten op een reclamefoto met kledij van O'Neal. (Bron: Walkingmen.com)
[Taal: ENG]
http://www.oneill.com/illusion/


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
sites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/

- Online verkoop in België eindelijk volwassen met groeiverwachting van 40%
http://www.belgiancowboys.be/advertising/1879


 

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/index.dhtml

- MC Hammer begint zoekmachine
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/2978423/2011/10/20/MC-Hammer-begint-zoekmachine.dhtml
- 'Microsoft gaat overnamebod op Yahoo uitbrengen'
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/2977762/2011/10/20/Microsoft-gaat-overnamebod-op-Yahoo-uitbrengen.dhtml

digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/

- Alles in één foto-programma
De gratis Wildbit Viewer is een fotoviewer, een fotobewerker en diashow-maker in één pakket. Het programma werkt snel en makkelijk.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=26019
- Marathon muis
Hekel aan draadloze muizen omdat de batterijen altijd zo snel leeg zijn? Dan heeft Logitech wat voor je.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29780


  elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Sharp gelooft in 60-inch televisieformaat
Op de IFA liet Sharp weten zich meer te richten op televisies met grote afmetingen. Het voegt nu de daad bij het woord en lanceert een betaalbare 60-inch ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6198
- Verplicht energielabel voor televisies
Vanaf 30 november 2011 prijkt er op elke nieuwe televisie in de winkel verplicht een energielabel. Het label kennen we al langer van bij huishoudtoestellen ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6193


 

digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Robotfoto van de iPad gebruiker
http://www.digimedia.be/News/nl/10346/robotfoto-van-de-ipad-gebruiker.html
- Samsung verzet 30 miljoen Galaxy toestellen!
http://www.digimedia.be/News/nl/10349/samsung-verzet-30-miljoen-galaxy-toestellen.htmlcomputertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Beste Freeware: Audacity
http://computertaal.info/2011/10/20/beste-freeware-audacity/
- Gmail Tip: sterren
http://computertaal.info/2011/10/19/gmail-tip-sterren/

tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- VMware en Nvidia werken aan betere 3d voor virtuele machines
http://tweakers.net/nieuws/77541/vmware-en-nvidia-werken-aan-betere-3d-voor-virtuele-machines.html
- 'Hdd-prijzen gaan stijgen door overstromingen Thailand'
http://tweakers.net/nieuws/77539/hdd-prijzen-gaan-stijgen-door-overstromingen-thailand.html
*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Mobistar TV komt niet van de grond
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/10/20/mobistar-tv-komt-niet-van-de-grond/article-1195120296725.htm
- Steve Ballmer vindt Android te ingewikkeld
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/10/20/steve-ballmer-vindt-android-te-ingewikkeld/article-1195120252803.htm
*** MOBILEREVOLUTION
http://www.mobilerevolution.be

- Uki’s world: iPhone app voor peuters
http://www.themobilerevolution.be/2011/10/ukis-world-iphone-app-voor-peuters/
- Untappd – sociaal netwerk voor bierliefhebbers
http://www.themobilerevolution.be/2011/10/untappd-sociaal-netwerk-voor-bierliefhebbers/ 
tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)

GROENE GORDEL IN GMAIL: AUTOMATISCH ANTWOORD
Ben je enkele dagen weg, en wil je de mensen verwittigen dat ze niet meteen antwoord gaan krijgen op de mail die ze jou verstuurden? Dat kan. Gmail heeft een "vacation responder". Daarbij kan je zelf een boodschap instellen. Via onderstaande link activeer je deze tool (na op je account ingelogd te zijn). Na activering kan je de automatische boodschap aanpassen: je geeft het onderwerp in dat moet verschijnen in de "subject" lijn, en de eigenlijke boodschap, zoals "Ik ben weg tot 25 oktober. Gelieve voor dringende boodschappen mijn collega .... te contacteren op dit adres: .....)"
Desgewenst vink je ook nog de optie aan "only send a responste to people in my Contacts". Daarmee vermijd je dat dit antwoord ook gezonden wordt naar nieuwsbrieven enz. Netties zal je daarvoor dankbaar zijn!
http://www.google.com/mail/help/tips.html#green


GROENE GORDEL IN GMAIL: EMOTICONS

Via een geschreven tekst kan je zo gemakkelijk verkeerd begrepen worden, omdat je gesprekspartner je gezicht niet ziet wanneer je je woorden zegt. Een emoticon kan helpen. Gmail heeft een uitgebreide reeks extra emoticons die je kan gebruiken in je mails, boodschappen en chat. Hiervoor moet je gewoon op het emoticon-icoontje klikken op je knoppenbalk, en het gewenste emoticon kiezen.
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=112518


GROENE GORDEL IN GMAIL: ALS KLAD OPSLAAN
Wist je dat je de klad of "draft" functie bij Gmail ook kan gebruiken om dingen op te slaan die je vaak nodig hebt? Gewoon je tekst intikken, en dan als klad opslaan, zonder de mail te verzenden. Telkens je deze tekst nodig hebt, kan je gewoon de draft of klad openen, de tekst selecteren en naar een nieuwe mail kopiëren.
http://www.google.com/mail/help/tips.html#green


ZWARTE GORDEL IN GMAIL: SNELKOPPELINGEN
We schakelen een versnelling hoger, en gaan naar de zwart gordel in Gmail, met tips & tricks voor gevorderden. Om te beginnen: toetscombinaties. Daarmee kan je taken sneller uitvoeren, en kan je dus tijd besparen. Je moet wel eerst deze toetscombinaties activeren in je Instellingen (Settings). Maar daarna ken je de volgende toetsen gebruiken:
- j en k: navigeer op en neer in je inbox
- o: open een boodschap
- r: reply: beantwoord een mail
- c: compose: stel een mail op
- s: star: voeg een ster toe of verwijder ze
- e: archiveer een boodshap
- ?: roep de gids op die een lijst bevat met alle toetscombinaties
https://mail.google.com/mail/?ui=2&fs=1&view=pu&st=settings
http://www.google.com/mail/help/tips.html#black


ZWARTE GORDEL IN GMAIL: GEAVANCEERD ZOEKEN
Net zoals je bij de gewone Google zoekmachine operatoren kan gebruiken om je zoekopdracht te verfijnen, kan je dat ook in Gmail. Zo kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een mail van Lisa, die een PDF bestand als bijlage heeft, met de zoekopdracht "from:lisa has:attachment". Om alle boodschappen in je inbox te vinden die rechtstreeks naar jou gestuurd werden, en die je nog niet gelezen hebt, kan je de opdracht: "to:me is:unread in:inbox" gebruiken.
De volledige lijst met operatoren vind je op onderstaand adres.
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=7190&hl=en
shareware
              logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...MUTETAB: LEG DIE RECLAME HET ZWIJGEN OP
Chrome extensie - freeware
Het gebeurt zo vak: je hebt twee dozijn tabblaadjes open staan, en plots begint een daarvan het geluid te geven van een reclame. Eer je de boosdoener gevonden hebt, moet je alle tabblaadjes aflopen. Dat kan beter en sneller, met deze extensie voor de Chrome browser, die alle tabs met één klik het zwijgen oplegt.
http://www.makeuseof.com/dir/mutetab-lets-mute-noisy-tab-chrome/
http://www.mutetab.com/


DE BESTE GRATIS TOOLS: UMAGRAM

Webapp - freeware
Met deze webapp kan je berichten en ook bestanden naar andere gebruikers verzenden. De app zorgt voor de verzending, en informeert de ontvanger. Je kan ook data verzenden naar Twitteraars die je niet volgt. Je kan ook privé-boodschappen sturen naar mensen die jou niet volgen. Of we daar echt gelukkig mee zijn, is nog de vraag.
http://umagram.com/
http://www.chip.de/webapps/Umagram_50018700.html


DE BESTE GRATIS TOOLS: DVDSTYLER
all OS - freeware
Hiermee kan je dvd's maken met een professioneel uitzicht. Je kan niet alleen videobestanden branden op dvd, die dan op zo goed als elke dvd player gespeeld kan worden, maar ook dvd-menu's aanmaken.
http://www.dvdstyler.org/en/


DE BESTE GRATIS TOOLS: STREAMWRITER
Windows all - 1,8 MB - freeware
Dit gratis progje neemt aparte songs van verschillende radiostations gelijktijdig op, en slaat ze op als MP3. Je kan de bestanden ook bijsnijden. Bij Chip.de vind je een Duitstalige fotoreportage die uitlegt hoe de tool werkt. Het programma is wel in het Engels (naast het Duits).
http://www.chip.de/downloads/Streamwriter_43007152.html
http://streamwriter.org/


DE BESTE GRATIS TOOLS: TIKIWIKI

Alle OS - 28 MB - freeware
Met deze tool kan je gratis je eigen Wikipedia samenstellen. Handig om bijvoorbeeld een helpforum op te zetten voor een dienst of programma dat je ontworpen hebt.
http://info.tiki.org/tiki-index.php
http://www.chip.de/downloads/TikiWiki_24280107.html


DE BESTE GRATIS TOOLS: WALLPERIZER
Windows all - 0,4 MB - freeware
Met deze gratis tool kan je automatisch van wallpaper (behangpapiertje) veranderen op je desktop. Je moet gewoon aanduiden waar de afbeeldingen gehaald moeten worden, en om welke tijd ze veranderd moeten worden. Je kan zelfs een kalender op je dekstop zetten, zodat je afspraken altijd in het oog vallen.
http://www.chip.de/downloads/Wallperizer_49281184.html
http://www.gardenerofthoughts.org/


DE BESTE GRATIS TOOLS: ANY VIDEO CONVERTER
Windows all - 22,3 MB - freeware
Met de gratis tool kan je video's omzetten naar alle mogelijke formaten. Van AVI tot MOV, naar WMV of MP4. Wil je de video echter ook naar formaten die door iPod, iPhone, Zune en PSP ondersteund worden.
http://www.chip.de/downloads/Any-Video-Converter_42658474.html
http://www.any-video-converter.com/


FREECOMMANDER: GRATIS DOWNLOADER
Windows - freeware
Een gratis download manager, die je kan gebruiken als een alternatief voor de bestandsmanager van Windows. Bovendien is deze tool "portable", dat wil zeggen dat je het progje op een USB stick kan zetten, en zo opstarten. (Bron: Wim W)
http://www.freecommander.com/index.htm


HTML 5 APPS: AMAZON CLOUD READER
het bijzondere aan HTML5 apps is dat zij platform onafhankelijk zijn, en in de browser draaien. Een van deze apps is de Clour Reader van Amazon. Je kan je hele bibliotheek synchroniseren op je Kindle reader of elke andere smartphone of tablet app. De app werkt op elke browser die HTML5 compatibel is.
http://www.businessinsider.com/amazon-cloud-reader-ipad-2011-8#open-safari-and-go-to-amazoncomcloudreader-heres-the-welcome-page-tap-the-sign-in-to-get-started-button-1
http://www.businessinsider.com/amazon-cloud-reader-ipad-2011-8


HTML5 APPS: VUDU
Met deze app kan je tv-shows en filmen downloaden via de Safari browser, en moet je dus niet langs iTunes gaan en zijn er dus geen in-app aankopen via Appel nodig.
http://www.vudu.com/
http://www.businessinsider.com/html5-apps-2011-8#vudus-new-html5-app-circumvents-itunes-and-lets-you-download-video-to-your-ipad-2


(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
 

 
 

Het laatste woord....
Wij ontvingen volgende rechtzetting op een bericht dat verleden week verscheen:
Het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin is aangenaam verrast met de vermelding in NeTTieS over de site ’60-plusgids’.
We vinden het alleen spijtig dat u het foutieve webadres in uw nieuwsbrief opnam.
De correcte url is namelijk: www.60plusgids.be


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: 60PLUSGIDS
Een online gids voor al wie de leeftijd van 60 nadert of al bereikt heeft. Tips om actief ouder te worden, te genieten, en natuurlijk ook informatie over inkomen, wonen, gezondheid, enz. Er is ook een brochure, die je kan downloaden.
De site lijkt ons redelijk statisch; er is bijvoorbeeld geen rubriek om "nieuws" toe te voegen ivm pensioenen. Maar dat is wellicht te wijten aan het feit dat de site eigenlijk draait rond een brochure, die zelf ook statisch is.
[Taal: NL]
http://wvg.vlaanderen.be/60plusgids/adressenlijst.htm

 
NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe 

Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 


AFSLUITER VAN DE WEEK
De beste manier om je dromen waar te maken, is wakker worden.
-JM Power-