netties banner

 
 


Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie: 
20/10/2011
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 15
Nummer 722 van 15/10/2011Gegroet lezer,


Dit voorwoord kunnen wij niet anders beginnen dan met het artikel, dat wij schreven naar aanleiding van het overlijden van Steve Jobs.

Na een prachtige nazomer, zitten we nu duidelijk in de herfst: 's ochtends is het al rillen, en de fiets moest voorzien worden van de nodige kerstboomverlichting om 's ochtends in het donker naar het station te rijden. De keerzijde is wel: doorheen een lichter wordend landschap rijden 's ochends, en 's avonds bij het naar huis rijden een prachtig heldergroen grasveld zien, met bomen in herfstkleuren tegen een helderblauwe lucht, zoals gisterenavond. Het doet goed aan de ogen, en aan het hart, die kleurenpracht...

Op zich was deze week wat rustiger qua nieuws, maar toch viel er weer genoeg te melden, vooral dan van de groten. Een constante in al die berichtgeving: de macht van Facebook, die een feit geworden is. Maar waartegen ik persoonlijk nog altijd huiverachtig sta. Als uitgever heeft het aan Netties weinig te bieden (tenzij ik het nut niet goed begrijp, maar dat mag iemand me komen uitleggen); als mens kan Facebook een manier zijn om op de hoogte te blijven van wat familie, vrienden uitspoken en op Facebook posten. Maar zelf voel ik me niet geroepen om mijn leven te delen. Dat is wellicht de generatiekloof, waardoor ik toch angstvallig vasthou aan privacy enerzijds, en anderzijds de bescheidenheid van de Vlaming, die ervoor zorgt dat de gedachte altijd door mijn hoofd spook: hetgeen ik persoonlijk doe, is niet de digitale inkt waard om op het web te zetten, en eigenlijk heeft niemand er affaire mee...

Een houding die niet gedeeld wordt door de massa mensen die Facebook wél gebruiken, voortdurend, en die het perfect normaal vinden om hun hele leven op het web te gooien. Een fenomeen dat me toch verontrust, vooral wanneer je leest dat de helft van de jongeren het niet eens erg vindt wanneer zijn Facebook of Mail account gehackt wordt (http://www.forbes.com/sites/kashmirhill/2011/10/12/really-half-of-young-people-not-that-upset-by-hacking-of-their-facebook-and-e-mail-accounts/)...

Genoeg gefilosofeerd. Snel aan uw  leesvoer! En bij leven en welzijn tot volgende week - bij nog veel prachtige zonsopgangen!

Hilde

Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
  
verkenner
                    banner
 
 


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.


JE COMPUTER VANOP AFSTAND BEDIENEN VIA EEN CHROME EXTENSIE
Voor systeembeheerders maar ook helpdesk medewerkers

Het is al een heel tijdje aan het duidelijk worden dat er bij Google gewerkt wordt aan speciale dingen die wél in de Chrome browser mogelijk zijn, maar niet in IE of Firefox. Op zich een logische, commerciële strategie, vermits het Google is die baas is van de Chrome browser, en de zoekgigant eigenlijk niets te zeggen heeft over de andere browsers.
Maar anderzijds is er een tijd geweest dat Microsoft net diezelfde strategie verweten werd: dat het dingen in IE mogelijk maakte die de gebruiker van andere browsers niet zag, zijn eigen standaarden opwierp die geen W3C standaarden zijn. Firefox heeft vanaf het begin de reputatie gehad dat het die webstandaards wél respecteerde, en de IE browser doet dat ook steeds meer.
Google echter blijft die eigenzinnige weg vervolgen. Zo ook met een extensie die enkel in Chrome werkt, en waarmee je vanop afstand een computer kan bedienen. Deze "Remote Desktop" extensie is eigenlijk een alternatief voor desktop software, en is vooral handig voor systeembeheerders en helpdesks, die zo vanop afstand bestanden kunnen bekijken, en zo nodig aanpassen. En omdat het een browser extensie is, kunnen de computers die zo met elkaar verbonden worden een verschillend OS hebben - Linux, Mac, Windows, Chromebook.
Meer over deze tool bij CNet en het eigen Google blog. Wie een Chrome browser heeft kan de tool downloaden op de 3e link.
http://news.cnet.com/8301-30685_3-20117619-264/chrome-extension-enables-remote-computer-control/
http://googlesystem.blogspot.com/2011/10/chrome-remote-desktop.html
https://chrome.google.com/webstore/detail/gbchcmhmhahfdphkhkmpfmihenigjmpp


KINDLE E-READER SPREEKT NU OOK FRANS
En er komt een Franse versie van de Kindle Store
Het concept van Amazon, de boek- en platenzaak op het web die tegenwoordig alles verkoopt, inclusief wc-papier, is slim bekeken. De dienst kent jouw naam en bankgegevens, en met slechts één klik koop je al jouw spullen aan. Voeg daar dan nog de Kindle toestellen bij, de e-readers van Amazon waarmee je de boeken kan lezen die je in de Amazon store koopt, en de Kindle tablet, waarmee je ook de andere producten kan kopen via de nieuwe Silk browser. Een prachtig concept, waarmee Amazon de hele VS veroverd heeft.
Maar er ligt een hele wereld buiten de VS, en die gaat Amazon nu veroveren. Om te beginnen met het Franssprekend gedeelte van de wereld, met Frankrijk op kop. er komt nu dus een Franstalig Kindle toestel uit, en er komt een Kindle Store in Frankrijk (omwille van de auteursrechten is er per land een online winkel, niet per taalgebied dus).
De Franse winkel biedt meteen al 825.000 titels aan, inbegrepen 35.000 Franstalige boeken. Alle 28 bestsellers van L'Express zijn in de winkel aanwezig. Auteurs kunnen voortaan ook rechtstreeks hun boeken publiceren naar de Store, via de Kindle Direct Publishing Service. De auteur behoudt hierbij 70% van de royalties voor het boek (te vergelijken met de 30% commissie die Apple vraagt in zijn iTunes boekenwinkel).
De Franstalige Kindle kost 99 euro, en is nu te bestellen op de website. En nu wachten op een Nederlandstalige versie - of zou het niet slimmer zijn een taal-neutrale Kindle uit te brengen?
https://kdp.amazon.com/self-publishing/signin?ie=UTF8&language=fr_FR
http://ww.amazon.fr/kindle
http://thenextweb.com/eu/2011/10/07/amazon-launches-kindle-store-in-france-and-french-language-kindle-device/


FACEBOOK NU EVEN GROOT ALS HELE INTERNET IN 2004
Cijfers om even bij stil te staan
Facebook is een enorm succes - ondanks het feit dat er keer op keer negatieve berichten te lezen vallen over de gevaren qua privacy die dit sociale netwerk met zich meebrengt. Een van de gevaren is dat jij niet meteen zelf lid moet zijn van Facebook, maar dat anderen toch over jou kunnen publiceren. Een ander gevaar is dat alles onherroepelijk vastligt, voor altijd vereeuwigd, op Facebook. Maar het blijft toch nog altijd aan jou om te bepalen of dit echt een "gevaar" is. Met andere woorden: hoeveel belang hecht jij nog aan jouw privacy?
Maar buiten die privacy kan je ook vragen stellen over de macht die Facebook aan het verwerven is op het internet. Er zijn nu 800 miljoen actieve gebruikers op Facebook. Dat is meer dan de hele bevolking van Europa, want die is, inbegrepen Rusland, goed voor 727 miljoen.
Facebook heeft nu evenveel gebruikers als het hele internet in 2004, het jaar dat Facebook opgericht werd.
Facebook is ook een belangrijke speler buiten zijn eigen sociale netwerk. zelfs al ga je niet regelmatig naar jouw eigen profiel of dat van je vrienden, ontelbaar zijn de sites waar je inlogt met jouw Facebook naam en paswoord, via oAuth. Velen zullen nog altijd sakkeren dat dit protocol het gehaald heeft als de  facto standaard, terwijl er ook pogingen ondernomen zijn om een platform onafhankelijk, volledig open universeel inlogplatform te creëren. De macht die Facebook heeft door dit protocol, is niet te onderschatten.
Het adverteernetwerk van Facebook? Ook dat is een economische macht waar men niet meer naast kan kijken. Haast alle merken communiceren met hun gebruikers via Facebook. Wat Facebook absoluut geen windeieren legt - maar wat tegelijkertijd een gesloten universum creëert.
Begin jij je er ongemakkelijk bij te voelen? Dan ben je allicht niet alleen. Maar tegelijk is er een massa gebruikers die zich volkomen veilig voelt bij Facebook. Wie heeft gelijk?
Toch nog even twee aspecten. We zullen pas echt moeten gaan vrezen voor onze privacy wanneer de "echte" diensten zoals sociale zekerheid, belastingen, enz. hun dienst gaan koppelen aan oAuth. En anderzijds is het volkomen publiek maken van jouw leven niet zozeer een gevaar voor jouw privacy, als wel een reëel gevaar voor identiteitsdiefstal. Al jouw gegevens staan online - waarom zou ik, mits mijn uiterlijk wat te veranderen, niet perfect kunnen doorgaan voor jou?
http://royal.pingdom.com/2011/10/05/facebook-now-as-big-as-the-entire-internet-was-in-2004/


VOORTAAN OOK AUDIO VAN SOUNDCLOUD IN STORIFY
Verhaaltjes vertellen met content uit alle media
"Content curation" is een kenmerk van dit nieuwe web, dat al veel verder gaat dan Web 2.0. Je verzamelt content van verschillende bronnen, om er een verband tussen te vinden, dat verband aan te tonen, een verhaal te vertellen. Dat kan je doen voor tekst, zoals met content curating tools als Scoop.it. Maar dat kan ook met multimedia, en dan moet je eerder een tool gebruiken zoals Storify.
Bij Storify, dat sinds april dit jaar in een publieke bèta loopt, kan je informatie uit de sociale media halen: tweets, video's, foto's, gewone links. Voeg dat alles bijeen, en je krijgt een verhaal.
Nu wordt het nog knapper, doordat je ook muziek van SoundCloud kan toevoegen. Deze optie activeren in je Storify account is simpel: ga naar Setting, Sources, en sleep het SoundCloud icoontje naar de Source balk. Tijdens het opbouwen van je verhaal kan je voortaan de juiste audioclips opzoeken bij SoundCloud.
Toch nog even iets over SoundCloud. Deze dienst lijkt hoe langer hoe meer MySpace te vervangen. Steeds vaker plaatsen bands hun muziek op SoundCloud, waar zij net als bij MySpace hun eigen pagina hebben, met de verschillende delen: informatie over hun tour, een fanpagina, enz. Alleen: bij SoundCloud lijkt het allemaal veel professioneler. En dan is er natuurlijk ook de optie om bij een bepaald fragment, een bepaalde noot van een song een commentaar te schrijven, die dan zichtbaar gemaakt wordt op de muziekbalk.
http://www.readwriteweb.com/archives/storify_integrates_soundcloud_audio_clips.php
http://www.storify.com
http://www.soundcloud.comBIOPHILIA VAN BJÖRK: DE TOEKOMST VAN DE MUZIEK?
Apps voor muziek - echte multimedia

Het nieuwe album van Björk is iets heel speciaals: het is een pakket apps. Sommigen noemen het een poging om "de relatie van de mens met geluid en het universum te herdefiniëren", anderen noemen het "voor het eerst een muziekformaat dat industriële conventies doorbreekt".
Grote woorden, die veel doen verwachten. Worden de verwachtingen ook ingelost? Alexis Petridis van The Guardian kreeg het album in handen, bekeek en beluisterde het. Zijn bespreking zullen we trachten hier samen te vatten.
Om te beginnen: wat is het? Een pakket apps voor de iPad en iPhone, bedoeld als een semi-educatief project voor kinderen door middel van geluid, teksten en afbeeldingen. De onderwerpen die o.a. behandeld worden: de verschuiving van de aardplaten, genetica, het menselijk bioritme. Het maken van het album heeft drie jaar geduurd, en zowel de platenmaatschappij van Björk als Apple en National Geographic waren betrokken bij de creatie.
David Attenborough is de verteller, Dr. Nicola Dibben, een lector in muziek aan de universiteit van Sheffield, schreef de essays die bij elke song horen. Verder is er de medewerking van een Amerikaanse wiskundige, een Britse wetenschapper en een filmmaker om elk element van de periodieke tabel der chemische elementen te verzamelen. Er werden "gravity harps" gebouwd, een nieuw soort instrumenten die  muziek maken op basis van de zwaartekracht.
Knap. Technische hoogstandjes dus. Maar wat met de muziek? Die is, aldus Alexis, indrukwekkend mooi. Alleen: bij elke song hoort een essay dat de muziek uitlegt, en eigenlijk weinig plaats laat voor je eigen interpretatie, je eigen aanvoelen van de muziek. In plaats van de muziek meer interactief te maken, dreigt dit concept de muziek van zijn aloude interactiviteit te beroven. En dus is het misschien beter gewoon te luisteren, zonder die essays, om de muziek dieper te beleven. Maar heeft het hele concept dan nog zin?
De volledige bespreking lees je bij The Guardian. Ook Wired wijdde er een artikel aan.
http://www.guardian.co.uk/music/2011/oct/06/bjork-biophilia-cd-review
http://www.wired.co.uk/magazine/archive/2011/08/features/music-nature-science?page=all

Nagekomen bericht: NPR heeft een gesprek met Bjork, waarin ze haar album toelicht en uitlegt hoe tewerk gegaan werd. Je kan ook songs beluisteren:
http://www.npr.org/blogs/allsongs/2011/10/11/141216820/biophilia-bjork-visualizes-music


AMERIKAANSE VEILIGHEIDSDIENST WERKT MET 'PRE-CRIME' OPSPORING
De ergste SF voorspellingen worden een feit...
Wie de film "Minority Report" bekeken heeft, weet dat een van de futuristische dingen waarmee de politie uit de toekomst zich zou bezighouden het opsporen is van misdadigers nog voor zij hun misdaad zouden plegen. De film met Tom Cruise is gebaseerd op een boek van de befaamde SF auteur Philip K. Dick. Een verontrustend concept, omdat je als het ware veroordeeld wordt nog voor je iets gedaan hebt - onschuldig dus.
Wie dacht dat dit concept tot het rijk van de fabels behoort, denkt echter verkeerd. De Amerikaanse veiligheidsdienst (Department of Homeland Security of DHS) experimenteert volgens CNET met 'pre-crime' opsporing. Maar waar in het boek helderzienden ingezet worden om de misdaden te voorspellen, past DHS een in onze ogen nog meer verontrustende methode toe, die gebaseerd is op algoritmes. Factoren zoals etnische afkomst, geslacht, ademhaling, hartslag spelen een rol bij deze algoritmes.
Voorlopig wordt de methode enkel toegepast op een aantal vrijwilligers, maar het feit dat DHS überhaupt met deze theorie speelt vervult ons van afgrijzen. Het doet denken aan tijden toen professoren met meetlatten de koppen van mensen opmaten, om hun criminele geaardheid uit te zoeken. Tegenover fysieke kenmerken, afkomst, staat immers nog altijd de vrije wil, een factor waar geen enkel algoritme rekening mee kan houden.
Het onrustwekkend verhaal is te vinden bij Cnet en Engadget. Je leert er ook een nieuw woord: "malintent". Dat is de mentale staat van een individu dat de intentie heeft om schade toe te brengen aan onze burgers of onze infrastructuur. Als je het ons vraagt: wij vinden het ronduit griezelig!
http://news.cnet.com/8301-31921_3-20117058-281/homeland-security-moves-forward-with-pre-crime-detection/
http://www.engadget.com/2011/10/08/us-department-of-homeland-security-developing-system-to-predict/


NU ÀLLE LINKS IN TWITTER VIA T.CO
Zelfs de reeds verpakte url's... Dubbelop ten kosten van snelheid?
Het verkorte van een webadres of url heeft zijn voordelen en nadelen. Het voordeel is duidelijk: zo'n verkort adres is veel gemakkelijker te gebruiken, vooral dan in een dienst zoals Twitter waar je tot 140 karakters beperkt bent voor je boodschap. Het nadeel is wel dat de link omgeleid wordt, en dat er een soort flessenhals ontstaat bij de webdienst die de verkorte url's aan de echte url koppelt. Loopt daar iets fout, of ontstaan er opstoppingen, dan zijn al die verkorte url's plots waardeloos. Trouwens: wat gebeurt er wanneer zo'n dienst er de brui aan geeft, omdat de dienst niet meer rendabel zou zijn, of om andere redenen? Denk eraan dat heel wat url-verkorters in het .ly domein liggen, en behoren tot Lybië - een land waar de laatste tijd toch niet veel stabiliteit te vinden is.
Er is echter een bijkomend voordeel aan het verkorte van url's - een voordeel dan vooral voor de url-verkortingsdienst (en in afgeleide voor de eigenaars van websites): statistieken. De url-verkorters weten netjes hoeveel links er aangeklikt werden, wanneer, uit welke landen, enz. Statistieken die zij tegen betaling ter beschikking kunnen stellen.
Een van de eerste url-verkorters was Bit.ly. Sindsdien zijn er heel wat dergelijke diensten bijgekomen. Hun bestaan wordt nu op de helling gezet door een nieuwigheid die Twitter aangekondigd heeft. Twitter heeft namelijk zijn eigen url-verkorter (t.co). Die zal in de toekomst àlle links die in tweets meegegeven worden gaan afkorten - en vermits er in de aankondiging staat "ongeacht de lengte", wil dit naar onze mening ook zeggen url's die reeds door andere diensten afgekort zijn. Volgens Twitter heeft dit het voordeel dat de gebruiker beschermd wordt tegen phishing aanvallen, malware, enz. Volgens ons wil dit gewoon zeggen dat alle andere url-verkorters hun bestaansreden verliezen - althans op Twitter....
De volledige aankondiging vind je bij Twitter zelf.
https://dev.twitter.com/docs/tco-url-wrapper


FLIPBOARD IS OP ZOEK NAAR CONTENT CURATORS
Word zelf expert bij Flipboard
Wij hebben het de laatste tijd al vaker gehad over content curators: mensen die informatie uit het hele web bijeenzoeken, over een bepaald onderwerp, en hun bevindingen aan de rest van de wereld tonen in een mooie verpakking. Daarbij wordt gebruik gemaakt van webdiensten die voor de verpakking zorgen, zoals Scoop.it. Een van de andere content curating tools is Flipboard, en de manier waarop die het nieuws verpakt is echt heel mooie.
Flipboard is nu op zoek naar mensen die "cool curator" willen worden op de dienst. Mensen die hun eigen categorie zullen krijgen in de Content Guide, bij onderwerpen zoals Art & Photo's, Tech & Science. Flipboard wil deze manier van werken nog uitbreiden, en zet daarom deze Cool Curators in de schijnwerpers, via de Featured tab. En wie wil, kan zich als Cool Curator aanbieden.
Is dit de toekomst van het web? Naast de algemene zoekmachines menselijke redacteurs, die expert zijn op een bepaald terrein, en bij wie je terecht kan voor informatie over dit bepaalde onderwerp? De Yahoo gids terug uitgevonden, maar dan in een nieuwere verpakking?
http://inside.flipboard.com/2011/10/09/were-curating-cool-curators-and-want-more/


MINISTER LIETEN WEERLEGT KRITIEK OP VRT APPS
Waarom een app voor de iPad, en geen webapp?

Enkele weken geleden, toen de VRT haar video-app voor de iPad voorstelde, stelden wij al de vraag(1): waarom een app voor de iPad, terwijl dit toestel slechts in 4.% van de gezinnen aanwezig is? Waarom niet beter een webapp, die in de browser werkt, voor àlle toestellen, ook voor de gewone laptop?  Het speciale aan de app is namelijk dat je video on demand kan bekijken, ook wanneer je geen internetverbinding hebt. En het is toch leuk indien je op de trein 's ochtends de uitzending van Reyerslaat, Terzake, Panorama, ... kan bekijken, zelfs op je gewone laptop?
Wij voerden toen daarover een mailcorrespondentie met Stijn Lehaen, hoofd digitale media bij VRT. Wij vroegen hem o.a. of, als men dan toch überhaupt met apps wil werken, tenminste ook een Android app zou komen. Het antwoord was toen een ontwijkende "later". Van uitstel komt afstel: "later" is nu dus blijkbaar "neen" geworden. Parlementariêr Bart Tommelein (Open VLD) zat blijkbaar met dezelfde vragen als de netties-redactie, en stelde een parlementaire vraag aan mediaminister Ingrid Lieten (2). Hij kreeg te horen dat er van de huidige en nog geplande apps voorlopig geen Android-versie gepland is. "Het aantal gebruikers van Android toestellen is te klein", zo heet het.
Waarbij met twee maten en gewichten gemeten wordt, naar onze bescheiden mening. Inderdaad is bij de tablets (voorlopig) de iPad degene die met het leeuwenaandeel gaat lopen. Maar neem tablets en mobiele toestellen bijeen, en dan vertegenwoordigt Android toch wél een flink  marktaandeel. Maar de discussie mag eigenlijk niet gaan over app voor iPad of Android, wel over de beslissing om een fabriekseigen app (voor iPad of Android) te maken, in plaats van een webapp die met HTML5 werkt. Want enkel met die laatste hebben àlle gebruikers evenveel toegang tot deze inhoud. En dat is eigenlijk de taak van de openbare omroep: àlle burgers bereiken...
Een interessant artikel over de keuze app of webapp vind je trouwens in het blog van @automaton (3)
http://www.automaton.be/app-of-mobiele-site/1557/
http://www.netties.be/v20/toon_artikel.php?id=14945&cat=Nieuws&zoekdatum=2011-08-29
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=283GS6J8


WINDOWS 8 SPRINGT BETER OM MET GEHEUGEN EN OPSTARTEN
En hoe zit het met Bing?

Tijd om even bij "the usual suspects" langs te lopen op te zien wat daar voor nieuws te rapen valt. Om te beginnen Microsoft. Daar is nog wat meer bekend over de nieuwe versie van het besturingssysteem, Windows 8. Een heel belangrijke wijziging is de manier waarop Windows met het geheugen omgaat - veel economischer dus. Windows 7 is al een pracht van een besturingssysteem, erg stabiel; het grote probleem ligt nog altijd bij het opstarten, dat eeuwen lijkt te duren. Oorzaak daarvan zijn al die processen die opgestart worden door programma's die graag op de voorgrond zitten. Dat zou nu veranderd worden: bij Windows 8 komt er een "start on demand" model. Diensten zoals Windows Update worden enkel opgestart wanneer het nodig is, bijvoorbeeld op een bepaald uur van de dag wanneer het tijd is voor de dagelijkse update, of wanneer er nieuwe hardware geïnstalleerd wordt. En hij zal terug afgesloten worden na het uitvoeren van die taak. Een hele verbetering, waarover je uitgebreid kan lezen bij Ars Technica. (1)
Van Windows 8 werd al een versie beschikbaar gesteld van al wie dit OS wou uittesten. Inmiddels heeft Microsoft al heel wat feedback ontvangen, en het brengt enkele wijzigingen aan op basis daarvan. Zo zal het App Screen in Windows 8 ook de apps vertonen in groepen, niet enkel alfabetische volgorde. Voor bedrijven is de mogelijkheid voorzien om een startscherm te maken met daarop de tegeltjes die nodig zijn voor de gebruikers van dat bedrijf. Een volledig overzicht van de lange lijst aanpassingen kan je vinden in het blog van Microsoft (2)
Er valt ook nog wat nieuws te rapen over Bing, de zoekmachine van Microsoft, met name de versie voor de Windows Phone versie 7.5 (Mango). Daar zal je voortaan ook kunnen zoeken via voice opdrachten, leuk maar niet spectaculair. Wat veel leuker is, is de "music search": je kan naar een song zoeken door je mobieltje te laten "luisteren" naar de song; als antwoord krijg je de naam van de song, artiest en album, en waar je de song kan beluisteren (en kopen) - een soort Shazam eigenlijk. Verder is er ook "Bing Vision", de tegenhanger van Microsoft voor Google Goggles waarbij je, door een foto te maken van een item, een zoekopdracht kan uitvoeren. Bing Vision kan ook productinformatie opzoeken aan de hand van barcodes, QR codes en MS tag. En tot slot is er de nieuwe "local scout" functie, die de zoekresultaten aanpast aan de plek waar jij je bevindt, ideaal dus om restaurants en handelszaken op te zoeken. (3)
http://arstechnica.com/microsoft/news/2011/10/how-windows-8s-memory-management-modifications-make-for-a-better-user-experience.ars
http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/10/11/reflecting-on-your-comments-on-the-start-screen.aspx
http://www.webpronews.com/bing-shows-off-new-windows-phone-search-features-2011-10


BYEBYE PICASA WEB, HELLO GOOGLE+ PHOTO'S
En een video-verhuurdienst in het UK. Kortkom: nieuws van bij Google
Ook bij Google viel wat nieuws bijeen te sprokkelen. Om te beginnen is er de aankondiging dat de link "photo's" op de navigatiebalk bij Google+ niet langer verwijst naar Picas Web Albums, wanneer je in je G+ account ingelogd bent. Voortaan verwijst die naar de Foto-afdeling bij Google+, waar zich foto's bevinden van jouw kringen, van je Android mobieltje, foto's waarop jij getagd bent, en waar zich ook jouw lijst met Picasa web albums bevindt. Je kan nog altijd naar Picasa Web Albums gaan, maar dan moet je ofwel zelf het adres intikken, ofwel zelf een bookmark leggen naar het adres. (1)
Een tweede bericht komt uit het VK, en betreft de YouTube videodienst. Daar zal de gebruiker voortaan langspeelfilms kunnen huren - en niet de minste: ook blockbusters zoals The Dark KNight en Reservoir Dogs staan op het programma. Nieuwere films kosten £2,49, oudere titels tussen £2?49 en £3,49. Na het downloaden heb je 30 dagen om de film te bekijken, maar eens je begonnen bent te kijken moet je hem wel eindigen binnen de 48u. Het VK is de derde markt waar YouTube met videoverhuur op de proppen gekomen is, na eerder de VS en Canada. (2).
Een derde bericht tot slot vonden we bij het Nederlandse Webwereld. Google is in de VS namelijk van start gegaan met een eigen keurmerk voor webshops, dat niet alleen een indicator is van de betrouwbaarheid van een e-commerce bedrijf, maar ook waarborgen biedt. Indien een webshop die het keurmerk van "Google Trusted Store" alsnog faalt bij de levering, dan zal Google de klant compenseren. Een interessant initiatief, dat de gebruiker meer vertrouwen moet geven in de e-commerce. Maar het is nog de vraag, zoals Webwereld terecht opmerkt, of dit nu ook betekent dat webshops met dit keurmerk een hogere ranking gaan krijgen. Want dan hebben we weer die gevaarlijke vermenging van belangen...(3)
http://googlesystem.blogspot.com/2011/10/google-photos-replaces-picasa-web-in.html
http://www.guardian.co.uk/technology/2011/oct/07/youtube-online-movie-rental-service
http://webwereld.nl/nieuws/108135/google-keurt-webwinkels--geeft-kopersbescherming.html


FACEBOOK DOET MINDER AAN DELEN DAN TWITTER
En Zynga, groot geworden op Facebook, tracht zich los te rukken

Tot slot in ons rijtje van "groten" op het internet Facebook - ondertussen uitgegroeid tot een van de machtigste spelers op het internet. Om te beginnen een vaststelling: niet alle sociale integraties zijn even sterk. Mobiele ontwikkelaars verbinden hun app graag met sociale netwerksites als Facebook en Twitter, om een tweet of melding te laten verschijnen. Maar het blijkt dat de integratie van Twitter met zo'n mobiele app leidt tot 3 keer meer gedeelde boodschappen dan bij Facebook. Een gegeven dat nog sterker naar voor komt wanneer men enkel naar de écht actieve gebruikers kijkt. Het aantal mobiele apps dat een verbinding legt met Facebook is weliswaar groter (10% tegenover 1% dat met Twitter linkt), maar de gemiddelde Twitter gebruiker heeft drie keer meer events gedeeld dan de gemiddelde Facebook gebruiker. (1).
Een tweede bericht betreft Facebook maar ook Zynga, de maker van de o zo populaire spelletjes als Farmville die je op Facebook spelen kan. Deze week heeft Facebook namelijk zijn lang verwachte mobiele app voor de iPad uitgebracht. Daarmee kunnen derden zoals Zynga hun games in het HTML5 formaat draaien (want Flash wordt, zoals je ondertussen wel weet, niet ondersteund op de iPad!). Zynga is dan ook bezig met de ontwikkeling van 10 nieuwe games voor Facebook.
Maar tegelijkertijd werkt Zynga aan een eigen spelletjesportaal, Zynga Direct. Eigenlijk wil het zelf een heel gameportaal uitbouwen, maar de details daarvan zijn nog niet bekend. En er komt een eigen sociaal netwerk, "Project Z", dat toch nog altijd teruggrijpt naar Facebook, omdat het netwerk gebaseerd is op jouw vrienden uit Facebok. Maar, heel slim bekeken, je kan hier ook een andere identiteit aannemen, een "gamer tag", in plaats van je echte Facebook naam. Meer bij Cnet en Venturebeat.
http://gigaom.com/2011/10/10/for-mobile-in-app-sharing-twitter-tops-facebook-3-1/
http://venturebeat.com/2011/10/11/zynga-launches-three-html5-games-to-run-with-facebooks-ipad-app/
http://news.cnet.com/8301-19882_3-20118638-250/zynga-works-social-magic-with-new-games-project-z/


GENANTE ERVARINGEN 1: BLACKBERRY
Dagenlang uitvallen dienst juist op dag dag iOS5 update uitkomt...
Het zit Research In Motion (RIM), maker van de Blackberry toestellen en aanbieder van de gelijknamige boodschappendienst, echt niet mee. Het moet al een tijdje afrekenen met een tanende populariteit; de Blackberry was altijd al een toestel dat vooral door bedrijven en overheidsdiensten gebruikt werd, omwille van zijn betrouwbaarheid en efficiënte functies. Maar de laatste tijd bezwijken steeds meer bedrijven voor de lokroep van de iPhone - alhoewel de twee toestellen toch in een andere categorie thuishoren.
BlackBerry heeft nog getracht terug te slaan, en bood verleden week een toch wel interessante dienst aan: BlackBerry Tag, een dienst om dingen te delen met je sociale netwerk, via de NFC (Near Field Communication) technologie. Deze dienst zou geïntegreerd worden in de nieuwe versie van het BlackBerry OS, versie 7, en zou gebruikers van BlackBerry Curve en Bold smartphones in staat stellen om contacten, documenten, web links, foto's, en andere media met elkaar te delen door gewoon hun toestellen tegen elkaar te houden. BlackBerry zal trouwens een API voor deze technologie vrijgeven, zodat ook externe diensten de BlackBerry Tag kunnen inwerken in hun toepassing. (1)
Allemaal mooi en wel, maar begin deze week kreeg BlackBerry af te rekenen met een zwaar probleem bij haar BlackBerry Messenger dienst (BBM). Het begon in Europa, verspreidde zich naar het Midden-Oosten en Afrika, en bereikte uiteindelijk ook de VS. Had RIM dan geen backup om het netwerk terug in orde te krijgen, zal je vragen? Wel, volgens verschillende berichten was die er wel degelijk, en was hij zelfs volledig uitgetest, maar juist op het moment dat het nodig was is hij uitgevallen... De wet van Murphy kortom.
En dat juist op het moment dat de wereld overhoop staat doordat iOS5, de nieuwste versie van het Apple OS voor mobiele toestellen waarover elders in deze editie meer, uitgebracht wordt. De schampere opmerkingen over RIM en zijn Blackberry, die prompt tot Blackoutberry herdoopt werd, waren deze week dan ook niet uit de lucht. Er zal deze week heel wat tandengeknars te horen zijn bij RIM....(2)(3)
http://thenextweb.com/mobile/2011/10/10/rim-unveils-blackberry-tag-a-nfc-social-sharing-service-for-blackberry-users/
http://www.guardian.co.uk/technology/2011/oct/11/blackberry-users-revolt-against-rim
http://www.pocket-lint.com/news/42514/rim-sorry-data-outage-getting-fixed


GENANTE ERVARING 2: INTERNE MEMO VAN GOOGLE+
Google ingenieur noemt dienst "gefaald"

Deze week moet er ook op de kantoren van Google wat met de tanden geknarst geweest zijn. En zal een bepaalde ingenieur heel scheef bekeken zijn. Een van de hogere ingenieurs, ene Steve Yegge, postte per ongeluk een bericht publiek, terwijl het eigenlijk zijn bedoeling was om het bericht enkel intern te delen met collega's.
In zijn posting klaagdeg Yegge over de werkomstandigheden bij Amazon - wat op zich geen probleem is, maar belangrijker is dat hij zijn mening spuide over het eigen bedrijf: volgens hem is Google niet in staat om platformen te bouwen, en zou dit op termijn het bedrijf in gevaar kunnen brengen. De posting is ondertussen verdwenen, maar vermits je op het web nooit iets echt kan laten verdwijnen, circuleren er ondertussen al tal van kopieën op het web. Onder andere bij SiliconFilter kan je de onverbloemde kritiek lezen (1).
Is de kritiek verdiend? Naar onze bescheiden mening niet. Google+ IS een goed uitgebouwd platform, en wordt voortdurend nog verbeterd. Het is niet Google's schuld dat er een concurrent bestaat die Facebook heet en die kan doen wat hij wil, de ergste privacyschendingen eerst, en de gebruikers zullen misschien even mekkeren, maar als brave schaapjes steeds blijven volgen. Google+ is geen grote publiekstrekker zoals Facebook, en zal het ook nooit worden. Maar het is wél een goed sociaal netwerk, voor wie iets beters, meer werkbaar, serieuzer zoekt dan het huis-tuin- en keuken Facebook.
Deze week kondigde Google trouwens aan dat de zoekmogelijkheden op Google+ nog uitgebreid worden: je zal ook een real-time search krijgen, dus de meest recente postings en gebeurtenissen zullen in de zoekresultaten stan. Er komt ook een betere ondersteuning voor hashtags, à la Twitter dus. Bij WebPronews vind je een video die het een en ander uitlegt (2)
http://siliconfilter.com/google-engineer-google-is-a-prime-example-of-our-complete-failure-to-understand-platforms/
http://www.webpronews.com/google-gets-real-time-search-improved-hashtag-support-2011-10


FOURSQUARE RADAR: REALTIME MELDINGEN
Combinatie met todo lijstje erg interessant

In het begin was de locatie gebaseerde dienst Foursquare alleen maar leuk. Er zat een ludiek element (mayor of burgemeester worden van een plek, badges verzamelen) aan, en een sociaal (je zag welke van je vrienden zich in jouw omgeving bevindt). Maar met "leuk" verdien je geen geld, en ondertussen is Foursquare uitgegroeid tot een dienst met verschillende commerciële toepassingen (coupons en kortingen voor regelmatige klanten bijvoorbeeld).
Foursquare blijft nog steeds functies bijvoegen, om zijn specialisatie (locatie) zodanig uit te bouwen, dat zijn bestaansrecht niet in het gedrang gebracht kan worden door andere sociale netwerken die ook (een klein beetje) locatiediensten aanbieden.
En zo werd deze week Radar voorgesteld, een nieuwe real-time tool die je een melding zendt wanneer je in de nabijheid komt van een plek die op je to-do lijst staat, of een andere Foursquare lijst die je volgt. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je in een nog onbekende stad komt, of wanneer je een plek beter wil ontdekken. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van wafels, en heb je je aangemeld voor een lijst "Brusselse wafels overal ter wereld", dan krijg je een melding wanneer je in de buurt komt van een restaurant of tearoom die wafels aanbiedt, en die besproken wordt op deze lijst. (1)
Tegelijkertijd werd er ook een nieuwe versie uitgebracht van de Foursquare app voor iOS toestellen, en die maakt, zo kan je lezen bij WebProNews, meteen al dankbaar gebruik van de iOS 5 update, waarover je elders kan lezen (2).
Met Radar heeft Foursquare, naar onze bescheiden mening, een extra stukje functionaliteit gekregen die van Foursquare een echte efficiënte tool maken, niet alleen leuk speelgoed.
http://www.readwriteweb.com/archives/foursquares_real-time_radar_recommends_where_to_go.php
http://www.webpronews.com/foursquare-joins-the-ios-5-release-party-with-radar-2011-10
Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.be
 

 
hardware
                            logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


ROBOTVLIEGTUIGJES GEHACKT?
Schrikwekkend idee: computers die drones besturen zouden geïnfecteerd zijn

In oorlogsgebieden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van onbemande vliegtuigjes om verkenningstochten uit te voeren over vijandelijk gebied. Dat is natuurlijk positief, want er zijn geen mensenlevens mee gemoeid mocht het verkeerd lopen.
Voor de bediening van zo'n vliegtuigje, wat in vaktermen een drone genoemd wordt, is natuurlijk software nodig, en computers. En je zou dan verwachten dat die computers super beveiligd zijn, vermits het om militaire toestellen gaat, maar toch blijken ook die computers open te staan voor allerlei malware.
Zo werd twee weken geleden ontdekt dat op de militaire computers die de Predator en Raptor drones die in Afghanistan gebruikt worden, er  software aanwezig is die toetsaanslagen noteert (keylogger). En het leger blijkt met zijn handen in het haar te zitten, want hoe vaak de software ook verwijderd wordt, hij komt steeds terug.
Tot nu toe heeft de software nog geen nadelige effecten gehad op de besturing van de drones. Maar waar hij vandaan gekomen is, en aan wie hij rapporteert is nog altijd een raadsel. Bovendien staat het niet eens vast dat de software enkel en alleen gericht was op de speciale computers die dienen voor de besturing van de drones - ook andere, minder belangrijke computers zijn besmet. Is de malware op een van die "gewone" computers binnengeraakt, en heeft hij zich zo verder verspreid?
Het zijn vele vragen die voorlopig onbeantwoord zijn. En reken maar dat het Amerikaanse leger ermee in zijn maag zit!
http://news.idg.no/cw/art.cfm?id=C94F14B1-1A64-67EA-E466F89D5A6A81F0
http://news.cnet.com/8301-30685_3-20117386-264/u.s-drones-control-systems-hit-by-virus-wired-says/


QR CODES NU OOK OP TV UITGETEST
Amerikaanse home shopping zender werkt met Scan to Buy
Een van de belangrijkste vormen van verkoop op afstand, naast de verkoop per cataloog en de e-commerce, is toch nog altijd de verkoop via tv. Tal van shopping-kanalen brengen op de uren dat er geen echte uitzendingen zijn in een lus programma's waarin producten aangeboden worden. Meestal zijn het "mirakel" producten, die op wonderbaarlijke manier gerechten snel en lekker kunnen klaarmaken, vloeren kunnen schoonmaken, je een platte buik kunnen bezorgen, enz.
Hoe onnozel je die filmpjes ook mag vinden, en hoe "stroef" dit verkoopskanaal ook werkt (je moet telefonisch een bestelling doorgeven, en je bankkaartgegevens via telefoon ingeven is iets waar toch tal van gebruikers voor terugschrikt), toch heeft dit verkoopskanaal succes - want anders zou het niet jarenlang blijven bestaan op de zenders.
Nu wordt geëxperimenteerd met het gebruik van QR codes om de aankoop te vereenvoudigen. Je kijkt naar zo'n demonstratie op tv, en onderaan het scherm verschijnt een QR code (je weet wel, de opvolger van de gewone streepjescode of barcode, in de vorm van een vierkant vol vlekken). Die scan je dan met je smartphone, waarna je naar de productpagina gevoerd wordt van de mobiele website van het shoppingkanaal, waar je meer informatie kan krijgen over het product.
Indien het experiment aanslaat dan zou de gebruiker in de toekomst door het inscannen van de QR code ook meteen het product kunnen aankopen. Waarnemers hebben echter hun twijfel over het gebruik van QR codes - niet alleen op de tv, maar in het algemeen. Te ingewikkeld, teveel stappen vereist van de gebruiker. Daarover vind je een analyse bij The New York TImes.
http://www.nytimes.com/2011/10/08/technology/hsn-tests-onscreen-qr-codes-to-encourage-sales.html


GOOGLE BEDENKT NIEUWE PROGRAMMEERTAAL: DART
Moet code in kleine hapklare brokken opdelen

Google heeft een eerste versie vrijgegeven van DART, een nieuwe programmeertaal die het ontwikkelen van webtoepassingen gemakkelijekr moet maken. Volgens verschillende waarnemers is het een hele verbetering tegenover JavaScript, maar zal het toch nog even duren eer de programmeurs op de nieuwe taal overschakelen - al was het maar omdat programmeurs dan weer van nul opnieuw moeten beginnen.
Dart is een object-georiênteerdd, gestructureerde programmeertaal. Het belangrijkste voordeel ervan is dat de code in kleinen stukken opgedeeld kunnen worden (objecten en methodes) die dan aanroepen kunnen worden. Daardoor wordt het dus gemakkelijker om groetere web-gebaseerde toepassingen te schrijven.
Nog een eigenschap van DART is dat die meer vanzelf gedocumenteerd is, waardoor het gemakkelijker wordt om code te onderhouden die je niet zelf geschreven hebt. Ook kan je data types en methodes toevoegen naargelang er behoefte ontstaat. Je kan dus beginnen te coden zonder types, en ze later naar behoeven toevoegen. Al dit zou het de programmeur veel gemakkelijker moeten maken.
Een uitvoerige bespreking vind je bij Ars Technica en het Google blog.
Wat wij vooral onthouden is dat je een webtoepassing kan schrijven in DART, die kan laten compileren, waarna hij op elke moderne browser draait. Wat weeral een argument is om te gaan voor webapps, in plaats van specifieke, OS en toestel-specifieke apps...
http://arstechnica.com/business/news/2011/10/google-aims-dart-at-the-visual-basic-of-the-web.ars
http://googlecode.blogspot.com/2011/10/dart-language-for-structured-web.html


ADOBE DEMONSTREERT "UNBLUR" VOOR PHOTOSHOP
Nooit geen bewogen foto's meer?
Onlangs hield Adobe zijn MAX 2011 evenement, en een van de tools die daar veel bewonderende oh's en ah's aan het verzamelde publiek ontlokte, was de "unblur". Daarmee kan je, als je de demo geloven mag, een bewogen of vage foto in enkele seconden retoucheren en terug helder maken. Hiervoor worden algoritmes aan het werk gezet, die de beweging van de camera berekenen op het moment dat de foto genomen was, zodat de foto "gefixt" kan worden door de beweging eruit te halen.
De technologie kan gebruikt worden op bijvoorbeeld foto's genomen met een mobiel toestel, om de kwaliteit ervan scherper te stellen, maar ook bij tekstgebaseerde afbeeldingen, om meer data te vertonen.
Een officiële datum waarop de tool gelanceerd wordt is nog niet gekend. Maar je kan wel een filmpje bekijken waarop de tool gedemonstreerd wordt. Indrukwekkend!
http://thenextweb.com/apps/2011/10/11/adobe-demos-incredible-unblur-feature-for-photoshop/

IOS5 UPDATE VERLOOPT NIET VOOR IEDEREEN RIMPELLOOS...
... maar wat heeft hij te bieden?

Eindelijk was woensdagavond het moment daar waarop zoveel bezitters van iOS toestellen gewacht hadden: de update naar iOS5. Omdat de belangstelling zo groot was, waren de virtuele files aan de poorten van Apple ook heel lang. Gevolg: vertraging bij de downloads, en gebruikers die ongeduldig werden. Bij sommigen verliep de update achteraf dan ook nog eens faliekant af, en konden zij hun apps niet terugvinden, waren de playlists verdwenen, of erger nog: was hun toestel tot een "brick", een koude baksteen veranderd. De vele verhalen hierover lees je bij Techmeme.(1)
Maar over het algemeen liep voor de meesten de update uiteindelijk toch goed af. Wie oorspronkelijk problemen had, kon snel terecht bij anderen voor advies om de tijdelijke storingen te verhelpen - dat is nu eenmaal het internet: een gemeenschap van mensen die elkaar advies geven, of waar je altijd naar een oplossing kan zoeken voor een probleem.
Wat heeft iOS5 voor speciaals te bieden? Een van de meest in het oog springende nieuwigheden is Siri, een tool waarbij je commando's kan inspreken, en antwoord krijgt bovendien. Dat er verschillende grapjes in Siri ingebouwd zijn, konden verschillende gebruikers meteen al ondervinden. Zeg je dat je "horny" bent, dan verwijst Siri je naar enkele escortdiensten; vraag je naar de zin van het leven, dan krijg je een antwoord. Bij This Is My Next lees je nog meer van zulke spitsvondigheden (3).
Maar wat is, alle gekheid op een stokje, nu de belangrijkste vernieuwing in iOS5? Dat zijn de meldingen: zij worden uitgebreid, en je kan ze volledig fijn tunen. Ze worden bovendien in een Notification Center verzameld, wat een handig overzicht geeft. Er is natuurlijk veel, veel meer. Bij Ars Technica (3) vind je een uitvoerige bespreking van de nieuwigheden, die je meteen op weg kan zetten om aan de slag te gaan met deze nieuwe tools.http://www.techmeme.com/111012/p55#a111012p55
http://thisismynext.com/2011/10/12/siri-weird-things-iphone-4s/
http://arstechnica.com/apple/reviews/2011/10/ios-5-reviewed-notifications-imessages-and-icloud-oh-my.ars 
hardware
                            logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]


*** Het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming bereikte op 18 augustus 2011 een akkoord met Telenet voor de uitrol van SchoolNet
http://schoolnet.telenet.be/
http://www.v-ict-or.be/nieuws/telenet-lanceert-schoolnet#.TpVDvS9zpHo.twitter

*** De eerste Belgische Phoneography tentoonstelling
THE FIRST BIG BELGIAN PHONEOGRAPHY EXHIBITION from November 10 till November 12 at A&Gallery in Ghent.
A&Gallery is located at Schepenhuisstraat 17, 9000 Ghent, Belgium.
http://go.madmimi.com/redirects/12ea691d532fc3c84b0d12784fa2eaa2?pa=5649583656

*** Dell helpt klanten bij de volgende innovatieve stappen in het huidige virtuele tijdperk – van desktop naar datacenter naar de cloud.
Dell World 2011 is op dit moment volop in gang.
http://www.dellworld.com/

*** ABBYY FineReader 11 versnelt het OCR-proces en vereenvoudigt het maken van e-books
De nieuwe generatie FineReader maakt snel en nauwkeurig scannen en converteren van documenten mogelijk, en biedt intelligente gereedschappen om het werken met documenten productiever te maken
http://www.abbyy.com/

*** Innovatief internetportaal van Verizon biedt klanten meer overzicht
Nieuwe mogelijkheden zoals rapportage op maat en verbeterde functionaliteit voor het beheer van rekeningen geven klanten de regie in handen
http://www.verizonbusiness.com/resources/flash/vec

*** Onderzoek Symantec: IT-specialisten tegelijk bezorgd en optimistisch over beveiliging van cloud computing
http://www.symantec.com/en/uk/about/news/release/article.jsp?prid=20111004_02


*** Gigaset SL910A: een telefoontoestel voor uw vaste lijn, dat eruit ziet als een echte smartphone: contacten beheren via je aanraakscherm.
http://gigaset.com/be/nl

*** BullGuard introduceert Internet Security Suite 12
http://www.bullguard.com/nl/

*** Marketing Managers van over de hele wereld vrezen complexiteit als gevolg van Social Media
http://www.dutchcowboys.nl/marketing/23268?utm_source=Dutchcowboys&utm_medium=Twitter

*** Europees iPad gebruik vergelijkbaar met Nederlandse trend
http://service.sanomamedia.nl/optiext/optiextension.dll?ID=aUdaM7ztoOE7Z9uVJdX0mUwRIsqJGMCkyOuB0kOQ6bhSgBAab
muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetSECOND SKY: THE ART OF INFLUENCE
[Downtempo] Een band die zachte muziek maakt, met toch wat folk invloeden; organische met elektronische instrumenten worden vermengd. Het eerste nummer van hun album, Dragon Fly bijvoorbeeld, heeft een typisch oosters kantje, terwijl het volgende, Under the Line, gewoon stevie Rlounge muziek is. In streaming te beluisteren op het blog Shythmandculture.
http://www.rhythmandculture.com/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=16
http://www.secondsky.net/


KARL LUKAS: WOMEN ARE DANGEROUS


[elektro] Traditionele elektro muziek, die naar het "trance" genre opgaat, zonder daarom echt dance te zijn. Deze week gingen wij trouwens eens grasduinen bij Soundclick, omdat je daar ook heel veel artiesten vindt waarvan de songs gratis te downloaden zijn.
http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=450643


SINDUSTRY: ULTIMATE LOCK DOWN
[akoestisch] Alhoewel het logo en het thema van deze band op Sounclick met de doodskoppen er erg vervaarlijk uitziet, is de muziek niet zo gewelddadig. Snerpende gitaren zijn er wel, maar het tempo is aan de trage kant. Een goede song. Van deze band kan je meer muziek in streaming beluisteren en downloaden.
http://www.soundclick.com/bands/page_songInfo.cfm?bandID=105398&songID=8977856
http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=105398


JOHNNY JULIANO - YOU'RE A WEENIE
[rap] Grappige rap, met een erg afwisselend argument, zodat de song niet gaat vervelen - een fout waaraan rap wel eens durft te lijden. Een leuke song, die je ook gratis kan downloaden. Wel voor eigen gebruik - wil je de song remixen, dan moet je een licentie nemen.
http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=811858


VRIJDAG HOORSPELDAG: AAN DE ECHTE ZEEMEEUW JONATHAN  DIE IN IEDER VAN ONS LEEFT

Een hoorspel uit 1985, gebaseerd op hetzelfde verhaal waarop ook Neil Diamond zijn song "Johathon Livington Seagull" baseerde. Het is het verhaal van een zeemeeuw die vliegt omdat ze het vliegen zo fantastisch vindt, in plaats van te vliegen om eten te zoeken, zoals alle andere zeemeeuwen... Uiteraard symbool voor het verlangen van de mens om "het hogere" na te streven, onbeslommerd door de wetmatigheden van het leven...   
http://hoorspel.wordpress.com/2011/10/09/aan-de-echte-zeemeeuw-jonathan-die-in-ieder-van-ons-leeft/Netties werkt samen met:

verkenner bannerIdealen zijn als sterren: je zal er nooit in slagen om ze met je hand aan te raken,
maar net als de zeelui op zee kies je ze als richtlijn - ze volgen zal je je doel laten bereiken.
- Carl Schurz -
 
oor logo
De nieuwe oogstTARGET BRUSSELS: SPIONNEN

Uiteraard werd er in ons land duchtig gespioneerd na de koude oorlog, net als in alle andere landen. Maar nu ook nog, aldus dit blog, omdat Brussel nu eenmaal het land is waar zoveel hoofdkwartieren van verschillende organisaties gevestigd zijn. Het blog is van de hand van Kristof Clerix, die heel wat documenten ging napluizen in het buitenland, o.a. van de Sureté, van de Oostbloklanden... (Via het radioprogramma Interne Keuken)
[Taal: ENG]
http://www.targetbrussels.be/


DE PERIODIEKE TABEL MET VIDEO'S
Een goed idee: op deze site staat de hele tabel met periodieke elementen, en elk van hen bevat een verwijzing naar een video die over eht element gaat.
[Taal: ENG]
http://www.periodicvideos.com/


STRANDBEEST
Wat een prachtig concept! Theo Jansen heeft een "beest" ontworpen, met poten en een soort vleugels, dat kan wandelen. Speelt de wind in de "velugels, dan beweegt het beest mee, en door een ingenieus spel van de buizen verzetten de poten zich. Een prachtig concept!
[Taal: ENG]
http://www.strandbeest.com/index.php


VIDEO COPILOT: HOE VIDEO'S BEWERKEN
Wie wat met video's wil spelen, kan terecht bij dit blog: je vindt er tutorials om after effects toe te voegen aan je filmpjes, en er is ook een tutorial voor de basis effecten. Alles uiteraard uitgelegd in filmpjes. En omdat het een blog is, staan onder elk artikel de commentaren en vragen, vaak opgelost door de blogger zelf maar ook door anderen.
[Taal: ENG]
http://www.videocopilot.net/basic/
http://www.videocopilot.net/tutorials/glass_orbs/


GRISKER: STIJLVOL PUBLICEREN

Met dit online platform kan je je blog, website of portfolio eruit laten zien als een glossy magazine. Het is een gratis publiceerplatfrom zoals Wordpress, maar met een heel mooie layout.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/dir/grisker-publish-content
http://www.grisker.com/


FELLOWNATION:OOK JONGEREN KUNNEN PROFESSIONEEL BEZIG ZIJN
Fellownation richt zich tot jongeren, en wil hen de kans bieden om met anderen in contact te komen. Het is als het ware een professionele aanvulling op Facebook, een LinkedIn voor jongeren. Jongeren kunnen zich hier een beter begrip vormen van de professionele wereld.
[Taal: ENG]
http://fellownation.com/


WEBSTATSDOMAIN: TREFWOORDEN
Een gratis online dienst die de webmaster wel zal interesseren: hier kan je namelijk zien voor welke trefwoorden bepaalde domeinen geoptimaliseerd waren. Zo zie je waarom concurrerende sites populaire zijn bij de zoekmachines.
[Taal: ENG]
http://www.webstatsdomain.com/
http://www.makeuseof.com/dir/webstatsdomain-check-keywords-domains-optimized/


SCREENFLY: HOE ZIET HET SCHERM ERUIT?

Nog een tool voor de webontwerper. Hiermee kan je namelijk nagaan hoe een website eruit zal zien op de verschillende toestellen, met de verschillende resoluties. Het is een gratis webapp: gewoon de url van een website intikken, en dan het bepaalde toestel kiezen.
[Taal: ENG]
http://quirktools.com/screenfly
http://www.makeuseof.com/dir/screenflyview-website-on-different-screen-sizes


99 COLORS: ALLES IN ÉÉN
Normaal gezien wanneer je een foto neemt, heb je een app nodig op jouw toestel. Wil je de foto bewerken, dan heb je nog een tweede app nodig. En wil je de foto online delen, op Facebook of Twitter, dan heb je vaak nog een derde app nodig. Deze webdienst, 99 colors, zegt dat hij al deze stappen onder één dak ondergebracht heeft. Je computer of toestel moet wel Flash ondersteunen...
[Taal: ENG]
http://99colors.me/
http://www.makeuseof.com/dir/99colors-add-effects-images-shot-webcam


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: STUBOOKS
Elke student weet dat studieboeken stukken van mensen kosten, en dat je ze na 1 jaar niet meer nodig hebt. Deze site wil bemiddelen bij het aan/verkopen van studieboeken. Er werden momenteel al 1.725 boeken verkocht, en het totaal aanbod bedraagt 10.105 exemplaren. Je kan zoeken op ISBN, trefwoord, of school.
[Taal: NL]
http://www.stubooks.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ALLES OVER PADDENSTOELEN
Het is herfst. En dan zie je de paddenstoelen... als paddenstoelen uit de grond schieten! Kom je een paddenstoel tegen, en wil je er meer over te weten komen, dan kan je bij deze website terecht, die gemaakt werd door de Nederlandse Mycologische Vereniging.
[Taal: NL]
http://www.allesoverpaddenstoelen.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: KOK OP KOT

September ligt achter de rug. De studenten zijn weergekeerd naar hun kot. Opnieuw tijd dus voor chips, cola, pizza's en pita's... Maar dat moet niet zo zijn: er bestaan genoeg recepten voor gezonde, gemakkelijke én goedkope maaltijden op kot. Deze website heeft ze verzameld.
[Taal: NL]
http://www.kokopkot.be/default.aspx


VRIJDAG MULTIMEDIA: PBS VIDEO
Op deze site kan je tak vab video's van PBS online bekijken. Niet alles - de meer commerciële video's niet, zoals Inspector Lews. Maar de meer educatieve programma's, zoals History Detectives, dan weer wel.
[Taal: ENG]
http://video.pbs.org/video/2146335184
http://video.pbs.org/


VRIJDAG MULTIMEDIA: BACK IN THE USSR

Om ons pleidooi voor webapps in plaats van OS-specifieke apps te beklemtonen: deze webapp van Canvas, als ondersteuning van het programma Back in the USSR.
[Taal: ENG]
http://backintheussr.canvas.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: NACHTDIEREN
Een unieke reeks opnamen, gemaakt met een thermische camera die de lichaamswarmte van dieren weergeeft. Het zijn maar enkele foto's, maar dat doet geen afbreuk aan het verbazende effect.
[Taal: ENG]
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2048494/Nights-stalkers-plains-Unique-starlight-camera-photography-captures-life-darkness-giraffes-elephants-lions.html


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/  -  http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.com 
sites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/

- Online verkoop in België eindelijk volwassen met groeiverwachting van 40%
http://www.belgiancowboys.be/advertising/1879
- iRIP Steve Jobs
http://www.belgiancowboys.be/apple/1878


 

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/index.dhtml

- Verslaafde sterren-hacker opgelucht na aanhouding
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/2966680/2011/10/13/Verslaafde-sterren-hacker-opgelucht-na-aanhouding.dhtml
- Bol.com gaat ook witgoed verkopen
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/2966178/2011/10/13/Bol-com-gaat-ook-witgoed-verkopen.dhtml

digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/

- Freemake Free Video Converter
De Freemake Free Video Converter is een verbazend uitgebreid video-converteer programma. Je kunt er alle formaten mee converteren en bovendien mee knippen in video's.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29760
- Continuum, gratis multiplayer game
Continuum is een gratis multiplayer game dat zich meestal in de ruimte afspeelt. Maar niets staat vast bij Continuum. Het is een zeer gevarieerd spel dat je op tal van manieren kunt spelen.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29758
  elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Betere mp3-muziek in je wagen met handig accessoire
Vandaag nemen we onze mp3-speler overal mee naartoe, ook in de wagen. Met een nieuw accessoire van JBL, dat je hangt tussen mp3-speler en de autoradio ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6183
- Abitana verdeelt onzichtbare luidsprekers
Sinds het begin van het jaar is de distributie van de onzichtbare Novasonar luidsprekers in handen van Abitana. De luidsprekers van Duitse makelij maken gebruik van een eigen versie van de NXT-technologie ... 
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=6169
computerworld logo

*** COMPUTER WORLD
http://www.computerworld.be/


 

digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Jongeren: de voornaamste doelgroep van de online marketing
http://www.digimedia.be/News/nl/10287/jongeren-de-voornaamste-doelgroep-van-de-online-marketing.html
- Qobuz.com: een nieuwe online muziekdienst voor België
http://www.digimedia.be/News/nl/10283/qobuz-com-een-nieuwe-online-muziekdienst-voor-belgi.htmlcomputertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Gigaset introduceert haar eerste touch phone voor thuis
http://computertaal.info/2011/10/13/gigaset-introduceert-haar-eerste-touch-phone-voor-thuis/
- 8 dingen die Windows 8 beter doet dan Windows 7
http://computertaal.info/2011/10/13/8-dingen-die-windows-8-beter-doet-dan-windows-7/

tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Tim Berners-Lee: web dankt succes aan openheid
http://tweakers.net/nieuws/77395/tim-berners-lee-web-dankt-succes-aan-openheid.html
- Storing internetdiensten BlackBerry voorbij - update
http://tweakers.net/nieuws/77393/storing-internetdiensten-blackberry-voorbij.html
*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- Lieten belooft meer middelen voor IBBT
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/10/13/lieten-belooft-meer-middelen-voor-ibbt/article-1195117455839.htm
- IBBT investeert in videotolksysteem voor doven
http://datanews.knack.be/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/10/13/ibbt-investeert-in-videotolksysteem-voor-doven/article-1195117513570.htm

*** MOBILEREVOLUTION
http://www.mobilerevolution.be

- Google lanceert nieuwe versie Google Translate
http://www.themobilerevolution.be/2011/10/google-lanceert-nieuwe-versie-google-translate/
- Geen muziek in Europese iCloud
http://www.themobilerevolution.be/2011/10/geen-muziek-in-europese-icloud/ 
tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)

EEN GROENE GORDEL IN GMAIL: FILTERS EN GEKLEURDE LABELS
In een vorig artikel hadden we het over filters die je kan toepassen, om bepaalde mails meteen te verwijderen, te markeren, of naar een bepaald postvak te verzenden. Maar je kan die filters ook gebruiken om mails een label te geven, zodat zij een klerutje krijgen, zodat zij meteen opvallen.
Eerst maak je dus de filter aan (afzender, onderwerp, bevat woorden, ...), om dan in het volgende scherm bij de acties te kiezen: Apply the label (het label toepassen), en daar uit het uitklapvakje het gewenste label te kiezen.


GROENE GORDEL IN GMAIL: EMAIL VERZENDEN VAN OP JE MOBIELTJE


Met Gmail kan je ook vanop je mobiele toestel e-mail verzenden en ontvangen. Je kan ook gebruik maken van de gratis IMAP dienst van Gmail om te sync'en met je eigen email client op jouw mobiel toestel. Je moet gewoon in de browser van je mobiel toestel www.gmail.com intikken, en je bent vertrokken.
Een uitvoerige uitleg van wat er allemaal mogelijk is met Gmail mobiel vind je op onderstaande link, waar je ook een app naar je toestel kan laten verzenden.
http://www.google.com/mobile/mail/#utm_source=us-en-et-gmailninja&utm_medium=et&utm_campaign=en-gmailninja&dc=gmail_ninja


GROENE GORDEL IN GMAIL: PREVIEW BIJLAGEN
Je kan bijlagen in Gmail op verschillende manieren bekijken:
- in zijn originele formaat. Daarvoor moet je de boodschap openen die een bijlage bevat. Onderaan staat een button "download". Klik daarop, en kies Open of Save. Bij Open zal de bijlage in een nieuw vesnter geopend worden. Na het lezen sluit je dat gewoon, om terug te keren naar Gmail.
- Wil je de bijlage bekijken zonder eerst op download te moeten klikken, dat kan ook: Open de boodschap, en klik onderaan op de button "View as HTML". Na het lezen kan je dit venster terug sluiten. Deze quickviewer is goed voor volgende bestandsoorten: .pdf, .doc, .xls, .ppt, .rtf, .sxw, .sxc, .sxi, .sdw, .sdc, .sdd, en .wml.
- Nog een andere mogelijkheid: open een Excel bestand (.xls) met Google Spreadsheets: open de boodschap, en klik onderaan de mail op "Open as a Google Spreadsheet". Dit opent een nieuw venster, dat je moet sluiten om terug te keren naar Gmail.
- Een Word document (.doc of .docx), een PowerPoint (.PPT) of Adobe PDF bestand kan je bekijken in de Google Docs Viewer: hiervoor open je de bewuste boodschap, en klik je onderaan op View.
Bij Google zelf kan je alles nog eens nalezen, en vind je ook een filmpje.
https://12345-proxy.appspot.com/mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=30719


GROENE GORDEL IN GMAIL: BLUNDERS VOORKOMEN MET UNDO SEND
Oei. Je hebt zopas op de knop "send" gedrukt, en je realiseert je dat er een kolossale blunder in je mail staat? Gmail geeft je enkele seconden respijt om de mail nog snel terug te halen, te verbeteren en opnieuw te verzenden. Daarvoor moet je wel even een optie activeren in Labs (klik op onderstaande link, en log in op je Gmail account). Na activereing van deze optie krijg je in je Gmail na het verzenden van je mail de volgende opties: Your message has been sent - Undo
https://mail.google.com/mail/?ui=2&fs=1&view=pu&st=labs


GROENE GORDEL IN GMAIL: VERTEL JE VRIENDEN JE STATUS

Wist je dat je je eigen status boodschap kan schrijven die dan weergegeven wordt in de chat box? Je schrijft gewoon alles wat je wil - een simpele tekst (ben deze week niet thuis of: stoor me vanavond liefst niet), maar je kan ook een link inlsuiten naar een foto of een webpagina.
Normaal zijn er 4 verschillende statussysmbolen: groen (beschikbaar = online, klaar om te chatten); geel (idle of rust: wanneer je langer dan 15 minuten weg bent van je computer verandert je status automatisch naar geel, maar je kan zelf ook manueel deze status instellen); rood (bezig, stoor me niet); grijs (uitgelogd uit chat, of onzichtbaar).
Om zelf een eigen status boodschap aan te maken, moet je het uiklapmenu "Set status here" aanklikken, en daar "Custom message" kiezen. Vul je boodschap in, en sluit af met Enter.
http://www.google.com/support/chat//bin/answer.py?hl=en&answer=161809&rd=1
shareware
                            logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...GPLUS NOTIFIER: MELDINGEN VAN G+
Windows - freeware
Handig: download dit zip-bestand, pak het uit, en in het vakje met de meldingen verschijnt voortaan een alarm telkens er een nieuwe posting op jouw Google+ account verschijnt.
http://gplusnotifier.com/
http://www.makeuseof.com/dir/gnotifier-google-plus-notifications


OMNIPAGE PROFESSIONAL 18
Windows
Er is een nieuwe versie uit van deze OCR software, die ingescande teksten meteen ook bewerkbaar maakt. Het belangrijkste daarbij is dat documenten nu meteen in de cloud bewaard worden. De software is niet goedkop (99 euro voor de Standard versie, tot 399 voor de Professional versie), maar kan je wel enorm veel tijd besparen!
http://netherlands.nuance.com/imaging/products/omnipage.asp


DE BESTE GRATIS TOOLS: QIP INFIUM
Windows all - 8,2 MB - freeware
Een tool die je het best met ICQ kan vergelijken, maar eigenlijk meer te bieden heeft. Ook de protocollen Jabber, Google TALK en SIP worden ondersteund, en zelfs Twitter en Facebook.
http://www.chip.de/downloads/QIP-Infium_24296082.html
http://qip.ru/


DE BESTE GRATIS TOOLS: ASHAMPOO CLIPFINDER HD
Windows - freeware
Met deze tool worden de 15 bekendste videoportalen op jouw desktop verzameld. Geef een trefwoord in, en al deze portalen worden tegelijk doorzocht naar filmpjes rond dit trefwoord.
http://www.ashampoo.de/
http://www.chip.de/downloads/Ashampoo-ClipFinder-HD-Free_24726146.html


DE BESTE GRATIS TOOLS: SLIMDRIVERS
Windows XP/Vista/7 - 3,5 MB - freeware
Wil jij jouw machine up to date houden, dan is deze tool een must: hij zal namelijk nagaan of alle drivers actueel zijn, en of er geen nieuwe versies uitgebracht zijn die eventueel zwakke plekken of bugs moeten verhelpen.
http://www.slimwareutilities.com/
http://www.chip.de/downloads/SlimDrivers_44659095.html


DE BESTE GRATIS TOOLS: DARKWAVE STUDIO

Windows 2000/XP/Vista:7 - 2,4 MB - freeware
Met deze gratis elektronische muziekstudio kan je je eigen songs componeren, door middel van Midi-instrumenten. Bij Chip.de vind je een fotoreportage die uitlegt hoe je tewerk moet gaan.
http://www.experimentalscene.com/
http://www.chip.de/downloads/DarkWave-Studio_44605141.html
http://www.chip.de/bildergalerie/Auf-den-Spuren-von-David-Guetta-Top-DJ-Software-Galerie_49410793.html


DE BESTE GRATIS TOOLS: DOWNLOAD SPEED TEST
Windows - 6,9 MB - freeware
Een tool om te testen hoe snel je internetverbinding echt is. Na het downloaden vraagt het progje naar enkele van je favoriete links, en zal hij de verbinding gaan testen. Daarna wordt de huidige, maar ook de gemiddelde downloadsnelheid vertoond.
http://www.ab-tools.com/de/
http://www.chip.de/downloads/Download-Speed-Test_48246489.html


DE BESTE GRATIS TOOLS: MPPP (MP3)
Webdienst - freeware
Met deze tool kan je snel naar songs zoeken in het MP3 formaat, en die dan in streaming beluisteren of downloaden naar je Dropbox account.
http://www.chip.de/webapps/mppp-mP3_50018552.html
http://markfayngersh.com/


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: EVOZ BABY MONITOR
iOS - van 3,99 tot 69,99 $
Een app voo bezorgde ouders: hiermee kan je geluiden van je baby vanop afstand beluisteren, opgevangen door een ander iOS toestel. Je kan ook in real time andere gegevens van je kind opvragen, en vergelijken met andere kinderen.
http://itunes.apple.com/us/app/evoz-baby-monitor-access-anywhere/id427153833?mt=8&ls=1#
http://www.makeuseof.com/dir/evozbabymonitor-email-alert-baby-cries


VRIJDAG ALTERNATIEVE DAG: SWISS ARMY KNIFE

Android - freeware
Altijd en overal voorbereid met “Swiss Army Knife”
De herfst is het ideale moment om lange, avontuurlijke wandelingen te maken in het bos. Maar voor u het weet, wordt u geconfronteerd met onverwachte obstakels. Duisternis, gevallen takken, vreemde geluiden, etc. Geen nood, dankzij de Swiss Army Knife applicatie kunt u elke hindernis aan! Het kompas zorgt er alvast voor dat u het noorden niet kwijt raakt. Wordt het plots te donker of wil u dat vossenhol eens van nabij bekijken, dan komt de zaklamp handig van pas. Maar ook de andere hulpmiddelen zoals een timer/stopwatch, een meetlat en een waterpas kunnen hun nut bewijzen op momenten dat u het het minst verwacht. (Bron: BM.com)
https://market.android.com/details?id=com.digital_and_dreams.android.swiss_army_knife


(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
 

 
 

Het laatste woord....

 
NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe 

Marijke Pante,
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 


 


AFSLUITER VAN DE WEEK
Het leven is als water.
 Koeien drinken het en maken melk.
Slangen drinken het en maken vergif.
[Grootmeester Wonik Yi]