netties banner
Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie:
23/6/2011
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 15
Nummer 705 van 18/6/2011Gegroet lezer,

Zoals aangekondigd is dit dus een dunnere editie, met minder nieuws dan u van ons gewend bent, en dat omdat er de voorbije week tijd uitgetrokken moest worden voor schilderwerken. Dat zal ook volgende week nog zo zijn.

Maar weet u wat? Ergens hebben wij het idee dat de meeste lezers dat niet eens zo erg vinden - vaak horen wij de klacht dat de nieuwsbrief té groot is, dat het teveel is om in één keer door te nemen. Daarom een kleine peiling bij onze lezers: vindt u de Netties nieuwsbrief zoals u hem gewoonlijk krijgt te dik? Vindt u dat er gesnoeid moet worden in sommige rubrieken? Welke rubriek zou volgens u minder aandacht moeten krijgen, of waarvan wil u juist meer lezen? Laat het ons gerust weten - wij zijn hier om het u aangenaam te maken!

Wij wensen u, zwaaiend met onze verfborstel, veel leesplezier en hopen u volgende week bij leven en welzijn weer aan te treffen.

Hilde


Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!verkenner bannerKanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.

DOODLE MET GITAAR VAN LES PAUL BLIJFT NOG WAT LANGER
Creatief zijn met logo's: het handelsmerk van Google

Een van de Google doodles, de speciale versieringen die Google aan haar eigen logo uitbrengt om iets of iemand te herdenken, bleek zo populair dat hij een permanente plaats op (1) het net krijgt. Verleden week had Google haar logo namelijk omgevormd tot een gitaar, die je warempel nog kon bespelen ook door op de snaren te tokkelen. Je kon zelfs het gespeelde deuntje opslaan.
Dat heeft heel wat mensen aangezet om hun geluk eens te beproeven met het logo, en er hun muzikale talenten op los te laten. Bij Geek.com vind je enkele voorbeelden van deuntjes die gespeeld werden. (2)
Het is niet de eerste keer dat Google uitpakt met een doodle die interactief is. Denk maar aan de Pac-man doodle van mei 2010. Die was erg populair, en de internauten brachten samen 4,8 miljoen uur door met het spelen van dit spelletje. Ook Pac-man kreeg zijn eigen plek op het net (3). Bij PC Mag vind je in een diavoorstelling nog verschillende andere erg creatief bedachte doodles! (4)
http://www.google.com/logos/2011/lespaul.html
http://www.geek.com/articles/geek-cetera/les-paul-google-doodle-songs-our-top-5-20110610/
http://www.google.com/pacman/
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2386706,00.asp


DIGITALE "BLACK FRIDAY" VOOR DE BITCOIN
Ook de digitale munt ontsnapt niet aan beursschommelingen en crashes

We hebben het al eerder gehad over de Bitcoin, een digitale munt die niet traceerbaar is, perfect anoniem, en niet nagemaakt kan worden. Hét ideale middel om via het internet betalingen te doen die je niet aan de grote klok wil hangen.
Die digitale munt leidt stilaan tot een verdoken economisch circuit, en de "gewone" beurzen beginnen zich een beetje ongerust te maken over de populariteit van de Bitcoin, juist omdat zij er geen vat op hebben.
Het blijkt nu dat ook de Bitcoin ten prooi valt aan speculanten, dat de koers erg schommelt, en dat dit zelfs tot een heuse (digitale) beurscrash kan leiden. De Bitcoin had enkele weken immers nog een waarde van 6 à 7 dollar. Die waarde steeg gestaag, om einde verleden week een 30 dollar te bereiken. Vrijdag was het plots een echte digitale "Black Friday", want de koers stuikte ineen naar 11 dollar. Pech voor de speculanten natuurlijk. Op de site Mt.gox, dat een soort exchange is, werden er tijdens die bewuste black friday voor een 2 miljoen dollar verhandeld, bij een kleine 6.00 transacties. Er ontstond een ware stormloop om Bitcoins in te wisselen tegen Amerikaanse dollars, wat uiteraard tot deze crash leidde.
Pech natuurlijk voor de speculanten. Het toont in elk geval wel aan welke economische kracht deze digitale munt aan het opbouwen is. Meer hierover bij DailyTech.
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=21877
https://mtgox.com/trade/megaChart


'FOLLOW RECOMMENDATION' BIJ TWITTER
Bepaal nu zelf welke tweeps aangeraden worden aan nieuwe gebruikers

TechCrunch kwam op het spoor van een heel handige tool bij Twitter, die eigenlijk een beetje verborgen zit. Het blog ontdekte deze functie naar aanleiding van een tweet van een van de Twitter-medewerkers, die nadien echter verwijderd werd. Het gaat namelijk om "Follow recommendations".
Wanneer een nieuwe gebruiker vanop jouw profielpagina een account aanmaakt, krijgt hij ook een lijstje te zien van andere gebruikers die Twitter suggereert; het gaat dus wel degelijk om een nieuwe gebruiker - iemand die wat zit te grasduinen in Twitter, een van jouw tweets leest en besluit een Twitter account aan te maken vanop jouw profiel. Welnu, in dat geval kan je zelf bepalen welke twitter-accounts aanbevolen worden. Je moet gewoon een lijstje aanmaken in je profiel, en in de beschrijving van de lijst de hashtag #WelcomeToTwitter zetten. Gedetailleerde instructies vind je in een diashow bij TechCrunch.
Nu, eerlijk gezegd moeten we bekennen dat we razend enthousiast waren toen we lazen dat je zelf een "follow recommendations" lijst kan aanmaken. Dat enthousiasme zakte heel wat toen we vernamen dat het enkel gaat om dit specifieke geval, dus als iemand volkomen nieuw zich bij Twitter aanmeldt. Wij hadden het namelijk veel interessanter gevonden indien je ook zelf een lijstje kon aanmaken met aanbevolen andere tweets, accounts die jij interessant vindt, 3 of 4 namen, die dan getoond worden wanneer een bestaande gebruiker jou begint te volgen. Nu geeft Twitter zelf enkele suggesties, gebaseerd op een eigen algoritme. Maar misschien is dat een verkeerd idee van ons, en is het verrassingselement van de Twitter suggesties wel juist leuk? Wat vind jij daarvan?
http://techcrunch.com/2011/06/14/twitters-follow-recommendations-lets-users-make-personalized-suggested-user-lists/
http://thenextweb.com/twitter/2011/06/15/twitters-follow-recommendations-lets-you-determine-who-you-suggest-to-new-followers/


GOOGLE VERBETERT HET MOBIEL ZOEKEN
Steeds vaker wordt vanop het mobieltje gezocht. Tijd dus om de interface te verbeteren!
Uit recent onderzoek blijkt dat de verschillende manieren van zoeken zich duidelijk beginnen af te tekenen. Overdag wordt gezocht vanop de desktop, en in de vrije tijd vanop het mobieltje. Dat mobiel zoeken wordt steeds belangrijker, maar is niet altijd even simpel, omwille van het kleine scherm waarmee je moet werken.
Google heeft daarom op haar "Inside Search" conferentie enkele verbeteringen aangekondigd, die ook doorsijpelen naar het zoeken op de desktop. Opvallend daarbij is dat verschillende van deze functies enkel beschikbaar zullen zijn in de Chrome browser of het Chrome OS.
Overlopen we even het rijtje. Om te beginnen is er Voice search, enkel voor desktop Chrome gebruikers. Zij zullen voortaan een microfoontje zien vlak naast het zoekvlak van Google, en kunnen hun trefwoord inspreken, in plaats van het te moeten intikken.
Verder is er "search by image", zoeken naar gelijkaardige afbeeldingen. Je uploadt een afbeelding van je computer, en Google zal gelijkaardige afbeeldingen zoeken. Iets wat al bestond als app voor mobiele toestellen, met Google Goggles, maar nu dus naar de desktop gebracht word. Deze functie is voor alle gebruikers beschikbaar.
"Instant Pages" is dan weer iets dat alleen in de Chrome browser werkt, en waarbij een preview getoond wordt van de pagina waarop de gebruiker die bovenaan de lijst met zoekresultaten zal verschijnen, maar dit nog terwijl je je zoekopdracht intikt. Zo'n preview bestond vroeger al wel, maar toen moest je eerst wachten tot de lijst met zoekresultaten binnengehaald was, en kreeg je de preview pas te zien als je de cursor over een van de resultaten bewoog. Bij Instant Pages wordt dat eerste zoekresultaat meteen al in de cache geladen, zodat zij ij het aanklikken sneller laadt. En dat is natuurlijk ook weer meegenomen!
Meer hierover op het Google blog zelf, en bij GigaOm.
http://googlemobile.blogspot.com/2011/06/introducing-new-features-to-mobile_14.html
http://gigaom.com/2011/06/14/google-just-got-serious-about-mobile/


BBC IPLAYER KOMT EINDE DIT JAAR NAAR WEST-EUROPA
Met prijskaartje. En enkel als iPad app...

Het is toch een doolhof, die auteursrechten. "Gewoon" naar de BBC kijken, via je tv en kabelaansluiting, dat mag je, omdat dan zogezegd de auteursrechten betaald zijn via je kabelbedrijf. Via het internet naar de BBC kijken via de prachtige iPlayer, waarmee je programma's kan bekijken nadat ze uitgezonden zijn, mag je echter niet - dat is voorbehouden aan de Britten, die daarvoor via hun belastinggeld voor betalen. En zelfs al zou je zeggen: kijk, ik wil gerust betalen voor de auteursrechten, geef mij maar een abonnement, dan kan dat niet, want die mogelijkheid is gewoon niet voorzien.
Daar komt binnenkort verandering in. De Britse openbare omroep heeft namelijk aangekondigd dat er dit najaar een internationale versie komt van de iPlayer, waarmee je radio en tv on demand kan beluisteren en bekijken. Om te beginnen zou deze iPlayer werken in West-Europa, en het zou, helaas, enkel verpakt zijn als een app voor de iPad. Waarom niet gekozen werd voor een web-app die in de browser draait, zodat iedereen op elk toestel van het aanbod genieten kan, is ons een raadsel.
De programma's die je te zien krijgt zijn niet zozeer een heruitzending van wat momenteel op de Britse zender aan programma's loopt, als wel een mengeling van de beste Britse programma's van 1950 tot nu. En dan hopen wij natuurlijk stiekem dat dit, voor wat het radio-aanbod betreft, ook die prachtige Britse hoorspelen zal omvatten!
Hoeveel het kost om van al die programma's te mogen genieten is nog niet geweten. The Guardian spreekt van een abonnement van een 7 euro per maand, dus dat is nog betaalbaar. Onze conclusie: prima, BBC, eindelijk de iPlayer voor niet-Britten ook. Maar hang alsjeblieft niet de Apple-snob uit en maak van de iPlayer een toepassing die elke burger kan draaien!
http://www.guardian.co.uk/media/2011/jun/14/bbc-iplayer-global-launch-western-europe
http://www.telegraph.co.uk/expat/expatnews/8577234/BBC-iPlayer-to-be-launched-in-western-Europe.html
http://www.pressetext.com/news/20110615025
Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.be


hardware logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


HTC DESIRE S: EEN BEGEERLIJK MOBIELTJE
1. DE VERSCHILLENDE TELGEN VAN DE DESIRE FAMILIE

Dit toestel behoort tot de Desire-reeks, en heeft nog andere broertjes. De Desire Z is de minst krachtige van de drie, met een 800 Mhz processor en 512 MB RAM; grote pluspunt is hier wel het uitschuifbare klavier. De Desire HD is groter - 12,3 cm lang, met een 4,3 inch scherm; voornaamste kenmerk hier is de mogelijkheid om in HD beelden op te nemen, dankzij de 8 MP camera. En tot slot de Desire S, die zit er zowat tussenin; hij is even krachtig als de HD met een 1.000 MHz processor en 768 MB RAM. De batterij gaat echter langer mee dan de HD: 1.450 mAh Li-Ion batterij, terwijl de HD het moet doen met 1.230 mAh, wat ervoor zorgt dat de Desire S 455 uur haalt in stand-by, terwijl de HD het moet doen met 420 uur. De Desire S is op technologisch gebied de meerdere van de Desire HD, want hij heeft Android 2.3 Gingerbread aan boord, en Bluetooth 3.0, terwijl de HD het nog met de oudere versies (Android 2.2 en Bluetooth 2.1). Een uitvoerige vergelijking van de kenmerken van de 3 toestellen bij PDA Shop.
Nog even meegeven dat de Desire S die wij testten versie 2.1 aan boord had van de HTC Sense UI, versie 2.3.3 van Android, en versie 533.1 van de Webkit browser. Prijzen van de telgen:
HTC Desire Z Azerty 415 Ä, HTC Desire HD Ä479, HTC Desire S Ä 449.
http://www.pdashop.be/vergelijken/?product[]=110430&product[]=107574&product[]=123418&&specificationprofileid=8


HTC DESIRE S: EEN BEGEERLIJK MOBIELTJE
HET VERSCHIL TUSSEN ANDROID 2.3 en 2.2

Veel van de verbeteringen die Gingerbread (versie 2.3) bevat, zitten onder de motorkap en zullen niet meteen opvallen. Grote uitzondering daarop is de camer button die nu prominent op het beginscherm aanwezig is, zodat je niet eerst meer het menu moet oproepen om een foto te kunnen nemen. Naar verluid zou ook het virtuele klavier verbeterd zijn, maar ik kan me het vorige klavier niet voldoende herinneren om te weten wat die verbeteringen zouden zijn.
Zie je ze niet echt, die verbeteringen, dan zal je ze toch wel voelen. Deze versie kan namelijk veel beter om met de energie dan de vorige; er is immers een daemon toepassing die in de achtergrond draait, en die de toepassingen die je niet nodig hebt afsluit of pauzeert. Dit zorgt ervoor dat zelfs iemand die zijn smartphone intensief gebruikt (mail, sms, twitter, bellen, ...) toch een hele dag toekomt met één batterijlading.
Verder bevat Android 2.3 ook de mogelijkheid om te bellen via VOIP (voice over IP), en ondersteunt het NFC (Near Field Communication), een contactloze communicatie die gebruikt kan worden om aankopen te betalen. De Desire S heeft echter geen NFC chip aan boord.
Alle verschillen staan duidelijk uitgelegd bij The Android Phone en The Difference Between
http://www.theandroidphone.com/differences-between-android-2-2-froyo-and-android-2-3-gingerbread-96478/
http://www.differencebetween.com/difference-between-android-2-2-froyo-and-android-2-3-gingerbread/


HTC DESIRE S: EEN BEGEERLIJK MOBIELTJE
HTC SENSE EN SYNCHRONISATIE

Zoals in vorige besprekingen van HTC toestellen, zijn wij ook hier weer onder de indruk van de HTC Sense gebruiksinterface, die net dat ietsje meer gebruiksvriendelijkheid toevoegt aan het Android OS dat de andere toestellen niet hebben. De mooie widgets die je op je startscherm kan zetten, zoals het weerbericht met "echte" sneeuw en regen naargelang de omstandigheden blijven verbazen. Met de Scenes (verschillende startschermen) kan je een werkomgeving maken voor overdag met meer zakelijke toepassingen, en voor je vrije tijd, met games enz. De Friend Stream brengt de updates van jouw vrienden op Facebook, Twitter en Flickr op één plaats tezamen.
Het grote voordeel van de HTC Sense is in onze ogen de synchronisatie met Outlook. Daarvoor moet je wel de HTC Sync software op je computer installeren. Normaal gezien zit die meteen al op de geheugenkaart in het toestel, en moet je die enkel nog kopiŽren naar je computer. Sluit hiervoor het toestel aan je computer aan met de bijgeleverde USB kabel; zodra de computer je toestel ontdekt heeft, kies je op je toestel "disk drive" als verbindingsmodus. Blader met je Verkenner naar de geheugenkaart en kopieer het bestand naar je computer, om het daar te installeren. Omdat op ons testtoestel de originele geheugenkaart niet aanwezig was, hebben wij gewoon de software Setup_3.0.5551.exe (158 MB) van het web gedownload (2) en zo geïnstalleerd. Via HTC Sync kan je muziek, fotogalerij, agenda, contacten, bladwijzers, documenten, plaatsen synchroniseren. Per categorie bepaal je of je dit wil of niet; spijtig dat je de plek op je computer niet kan kiezen waarheen de bestanden gezet worden. Deze synchronisatie werkt heel handig. Maar nog handiger is het feit dat je het toestel als gewone disk drive kan installeren. Werk je op een gastcomputer, waar HTC Sync niet geïnstalleerd is, dan kan je zo toch nog bestanden vanop je toestel naar de computer overzetten.
Naar onze ervaring is de HTC Sense de enige gebruiksinterface die zulke naadloze synchronisatie van je contacten mogelijk maakt. Geen geklungel met het overzetten van telefoonnummers, mailadressen enz. Gewoon zorgen dat je Outlook in orde is, en alle info gaat meteen naar je HTC toestel. Ook over de manier waarop mail behandeld wordt zijn we heel tevreden, want die past perfect bij de manier waarop wij een smartphone gebruiken - wat niet wil zeggen dat dat de manier is waarop iedereen zijn mobieltje gebruikt. Andere mensen zullen wellicht andere behoeften hebben en andere vereisten stellen aan hun mobiele toestel. Voor ons bijvoorbeeld is het belangrijk dat je kan bepalen hoe groot de mail is die opgehaald mag worden (van 1 KB tto 1 MB), dat je kan bepalen dat mail enkel wordt gecontroleerd tijdens de piektijden, die je dan zelf instelt (van 8 tot 17u bijvoorbeeld, van maandag tot vrijdag). Berichten die ik 's avonds op de computer binnenhaal, verdwijnen de volgende dag ook van de telefoon tijdens de eerste synchronisatie (via de optie Instellingen voor ontvangen: Verwijderde items van server synchroniseren (Verwijder berichten van de telefoon als ze op de server worden verwijderd).
Mijn conclusie: met de jaren heb ik al verschillende HTC toestellen in handen gehad. Mijn eerste "echte" smartphone was een HTC, een S740, die ik juist gekozen had omwille van het hardware klavier en de mogelijkheid tot synchronisatie van de Outlook contacten en agenda, toen al een van de grote pluspunten van HTC Sync. Sindsdien heb ik deze UI zien groeien, en in mijn ogen benadert hij nu de perfectie - althans naar mijn eigen maatstaven. Het toestel is razendsnel, helder van beeld, en heel stabiel. Een winner, naar mijn bescheiden mening.
http://www.htc.com/www/SupportDownload.aspx?p_id=391&cat=3&dl_id=1073
http://www.htc.com/www/product/desires/overview.html


BBC ONTWIKKELT NIEUWE IPHONE APP VOOR VERSLAGGEVING TEN VELDE
Reizende reporter krijgt tools om nog meer zelf te doen

De job van journalist is de laatste tijd erg veranderd. Van iemand die alleen maar teksten moest kunnen schrijven, is hij een echt manusje van alles geworden. De tijd dat de journalist zijn tekst doorbelde naar de redactie of via de telex of telegraaf naar de redactie doorbelde is lang voorbij. Nu moet de journalist zijn tekst schrijven, vaak zelf online zetten (dus wegwijs zijn in de webtechnieken), en als het kan zelf ook nog eens voor een foto, filmpje of gesproken fragment zorgen - hij wordt dus ook fotograaf, cineast en klankman. Zijn loon is, nu hij al die beroepen in zich moet verenigen, echter niet verdubbeld, laat staan verdrievoudigd of meer. Integendeel: de werkomstandigheden worden steeds moeilijker, journalisten die full time in loondienst zijn worden schaars, en steeds vaker moet de journalist freelance werken en zo zijn brood met stukjes en beetjes bijeensprokkelen.
Die nieuwe journalist heeft natuurlijk ook heel andere tools dan vroeger - tools die hoe vaker verenigd worden in één toestel: de smartphone. Tal van toestellen hebben een voldoende krachtige camera om duidelijke beelden te maken en de geluidsopnamen zijn eveneens van goede kwaliteit. Het doorzenden van die multimedia via de smartphone is ook een fluitje van een cent, dankzij de 3G verbindingen. Je moet als journalist wel een beetje handigheid hebben om met al die technologie om te gaan.
De Britse openbare omroep heeft nu een tool ontworpen die de (eigen) journalist een handje toesteekt: een app waarmee de reporter video, foto's en audio ergens ten velde kan opslaan en rechtstreeks in het BBC redactiesysteem kan invoeren, en zelfs live verslag kan uitbrengen via de app. Die, zo lezen wij zuchtend, alweer gemaakt werd voor de iPhone. Gelukkig zegt de verantwoordelijke voor de ontwikkeling van de app in Journalism.co.uk dat de BBC "niet getrouwd is met de iPhone", en het maar één optie is. Hopelijk komt er dus ook binnenkort een versie voor Android toestellen, en wie weet ook voor Windows Phone7!
http://www.journalism.co.uk/news/bbc-developing-new-iphone-app-for-field-reporters/s2/a544714/
hardware logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]


*** GSM Operator BASE wordt hoofdsponsor van de actie anti-verdwaalpalen
http://www.kpngroup.be

*** TomTom maakt Europa's 50 meest dichtgeslibde steden voor 2011 bekend: Brussel is de nummer één meest dichtgeslibde stad en het Verenigd Koninkrijk is het meest dichtgeslibde land ~
Volg TomTom BelgiŽ op:
Facebook : http://www.facebook.com/TomTomBelgium
Twitter : http://twitter.com/TomTomBelgium

*** Op 15 juni reikte juryvoorzitter Hadassah de Boer de esta prijs voor het beste luisterboek uit aan Gijs Scholten van Aschat voor zijn vertolking van 'De tuinen van Dorr'. Hiermee opent in Nederland de Week van het Luisterboek, waarbij uitgevers het genre maximaal promoten.
http://www.weekvanhetluisterboek.nl
http://www.belgamediasupport.be/pressrelease/general-detail.do?originalId=18588&language=NL


muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetTHE WARHEADS PROJECT
[elektro / ethnic ambient] Op deze website vind je een hele verzameling muziek, die gratis gedownload mag worden. Zoals bijvoorbeeld Burokunburossamu, dat Japans aandoet. 5 songs die je als zip-bestand kan downloaden, of een voor een.
http://thewarheads.com/burokunburossamu/

THE TWOMBLEY SPIDERS - THE WHISKEY FUELED SPARROW

[ambient / folktronica] Elektronica met een ambient sfeertje, maar ook iets folks achtig. Tamelijk repetitieve ritmes, die soms niet helemaal perfect in elkaar grijpen. Een gratis te downloaden album. Het album "teenage kicks" is dan weer meer rock. Maar kijk zelf eens rond op de site, je vind er heel wat gratis muziek.
http://www.archive.org/details/nt110
http://thewarheads.com/teenage-kicksfree-download/


GONE GONE GONE
[dub electro] Een heel jazzy aandoenend muzie, met krachtige ritmes, terwijl de muziek toch ook cool blijft en een lounge sfeer oproept. Ook hier weer: een heel album dat je gratis kan downloaden. Absoluut doen!
http://dustedwax.org/dwk037.html


VRIJDAG HOORSPELDAG: DE BAMBOESNIJDER EN HET MAANMEISJE
Deze keer een hoorspel uit 1973, gebracht door de VARA, waarin een oude Japanse legende verwerkt is tot een mooi en delicaat hoorspel. Het gaat over de bamboesnijder Miyako, die het betreurt dat hij geen kinderen heeft. Plots hoort hij een baby huilen...
In het hoorspel, dat 1u07 duurt, hoor je o.a. Hans Veerman, Eva Janssen, Tine Medema, Hans Karsenbarg, Nel Snel, ... kortom: de kruin van de Nederlandse hoorspelacteurs. Een aanrader!
http://hoorspel.wordpress.com/2011/06/15/de-bamboesnijder-en-het-maanmeisje/


Netties werkt samen met:

verkenner bannerEVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
"Copyright 1997. Do not redistribute".
"Copyright 2011. Click here to send to your friends".

@mlanting op Twitteroor logo
De nieuwe oogstCUTEROULETTE: SCHATTIG, SCHATTIGER, SCHATTIGST
Naar analogie van Chatroulette is dit een site waarin je van het ene YouTube fragment naar het andere gebracht wordt, lukraak. Het enige wat alle filmpjes gemeen hebben, is dat ze gewoon super schattig zijn! Zal het je verwonderen dat huisdieren vaak de hoofdrol spelen?
[Taal: ENG]
http://cuteroulette.com/
POSTAGRAM: INSTAGRAM PLUS
Instagram is een enorm populaire dienst om foto's te uploaden vanop je iOS toestel naar het web. Postagram voegt daar nog iets extra aan toe: hiermee kan je namelijk deze Instagram foto's afprinten en e-mailen.
[Taal: ENG]
http://www.zdnet.nl/downloads/127880/color-warlock-1-1-0-210/?utm_source=zd_download&utm_medium=newsletter&utm_term=&utm_content=0_art_link&utm_campaign=daily
http://postagramapp.com/


INSIDE SEARCH

Google heeft een eigen blog gelanceerd vol tips om beter te zoeken, berichten over nieuwigheden op de Google site, enz. Zo lees je bijvoorbeeld dat Google nu ook gast-auteurs toelaat die hun vragen mogen stellen op de dagelijkse puzzle "A Google A Day". Dat auteurs nu belangrijker worden, althans het vermelden van hun naam op de website wordt het, om beter te scoren in de Google zoekmachine. Een site om te volgen! [Bron Wim W]
http://insidesearch.blogspot.com/


TIEN SITES OM MET CSS TE WERKEN
In dit artikel bij TechRepublic vind je een verwijzing naar 10 sites, die je kunnen helpen bij het programmeren van je CSS code. Je vindt er links naar o.a. CSS Tricks, een site vol met tips, en een heel actief forum, stijl gidsen, en meer.
[Taal: ENG]
http://www.techrepublic.com/blog/webmaster/quick-list-ten-css-resources/368?tag=nl.e101


CULTURE UNPLUGGED
Films bekijken gemaakt door andere culturen, is een uitstekende manier om iets over die culturen te leren. Op deze site kan je dat: het is een online festival met documentaires over belangrijke culturele en sociale onderwerpen.
[Taal: ENG]
http://www.cultureunplugged.com/documentaries/watch-online/festival/films.php?view=grid&listType=special
http://www.makeuseof.com/dir/cultureunplugged-collection-of-documentaries


VRIJDAG MULTIMEDIA: BALLONKUNSTJES

Hoe ze het doen, staat helaas niet uitgelegd. Maar je krijgt wel de resultaten te zien van knap plooi en wring-werk met ballonnen, om die om te vormen tot allerlei wezentjes.
[Taal: ENG]
http://gilygily.com/cool-crafts-out-of-balloons.html


VRIJDAG MULTIMEDIA: MOVIE SOUNDS LIST
Soms hoor je een kort fragment van een film, en weet je meteen om welke film het gaat. Op deze site werden zulke fragmenten verzameld. Klik maar eens aan: Maltese Falcon, Jurassic Park...
[Taal: ENG]
http://www.moviewavs.com/Movies.html

Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/ - http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.comsites logo
Bij de collega's
*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/
- GameHUB richt expertisecentrum op in C-Mine Genk
http://www.belgiancowboys.be/gaming/1816

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Apple wil filmen van concerten met iPhone tegengaan
http://www.ad.nl/ad/nl/5595/Digitaal/article/detail/2446106/2011/06/17/Apple-wil-filmen-van-concerten-met-iPhone-tegengaan.dhtml


digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/
- Muziek van een andere PC beluisteren
Met behulp van AjaxAMP kun je de muziek die op een andere PC staat via de browser afspelen. Zo luister je op je werk naar de muziekcollectie op je PC thuis.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=15054elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Vaderdagtips: Audio fotospecial
Voor de vaders die zich graag laten onderdompelen in kwaliteitsvolle muziek, zetten we in deze fotospecial enkele audiosnufjes op een rijtje.
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5942computerworld logo

*** COMPUTER WORLD
http://www.computerworld.be/
- Cookie-jacking van Internet Explorer in vraag gesteld
Een security-onderzoeker heeft een manier ontdekt om gevoelige informatie te ontvreemden via de cookies van Internet Explorer. Via de techniek, 'cookiejacking' genaamd, kunnen identificatiegegevens van Facebook, Twitter, Gmail en andere online diensten worden bekomen. Toch beschouwt Microsoft deze aanval niet als een grote bedreiging.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=22628&style=99896


digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- De sociale netwerken laten de bedrijven geld verdienen
http://www.digimedia.be/News/nl/9411/de-sociale-netwerken-laten-de-bedrijven-geld-verdienen.html

computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Library of Congress – kleurenfoto's uit W.O. II
http://computertaal.info/2011/06/16/library-of-congress-kleurenfotos-uit-w-o-ii/

tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Belgische overheid introduceert bel-me-niet-lijst
http://tweakers.net/nieuws/75121/belgische-overheid-introduceert-bel-me-niet-lijst.html


*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- LulzSec claimt ddos-aanval op CIA-website
http://datanews.rnews.be/nl/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/06/16/lulzsec-claimt-ddos-aanval-op-cia-website/article-1195036931227.htm
*** MOBILEREVOLUTION
http://www.mobilerevolution.be

- Test je oren met een app
Nu de festivals binnenkort weer beginnen is het ook tijd om eens na te gaan of dit wel goed voor je oren is. Maakt luide muziek mij niet doof of kunnen ze het aan? Maar …
http://www.themobilerevolution.be/2011/06/15/test-je-oren-met-een-app/
tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)
EEN GOEDE FACEBOOK FOTO: SPORTIEF
Facebook is ook het perfecte medium om jezelf in een ander daglicht voor te stellen. Op het werk kennen ze jou misschien wel als een droogstoppel, een dossiervreter, maar in jouw vrije tijd ben je misschien wel iemand helemaal anders, die opgaat in zijn sport.
Via een speciale foto waarin je jezelf voorstelt vanuit dat ander aspect, maak je eenstatement. Hoe ongewoner de sport, hoe meer je zal opvallen uiteraard!
http://www.commentcamarche.net/faq/31838-10-astuces-pour-reussir-sa-photo-de-profil-facebook?utm_source=benchmail&utm_medium=ML11&utm_campaign=E10199092&f_u=2590464


EEN GOEDE FACEBOOK FOTO: DE ARTIEST

Heb je een creatieve aanleg, dan kan je je artistieke ziel een beetje blootgeven in jouw profielfoto op Facebook. Dat doe je door enkele foto's van jezelf te publiceren met je favoriete instrument, een foto terwijl je aan het werk bent bij het componeren of uitvoeren, enz.
Bij Comment ca marche vind je enkele links met voorbeelden van zulke foto's.
http://www.commentcamarche.net/faq/31838-10-astuces-pour-reussir-sa-photo-de-profil-facebook?


EEN GOEDE FACEBOOK FOTO: VAKANTIEKIEKJES
Ook de manier waarop jij jouw vakantie doorbrengt geeft wat meer informatie over jezelf. En zelfs wanneer die vakantie eigenlijk in het water gevallen is, omdat het weer tegenviel, kan je nog altijd de mooiste foto van die éne perfecte dag op je pagina plaatsen, alhoewel de rest van je vakantie druilerige regen bracht. Kwestie van je collega's op het werk wat jaloers te maken - want jij had tenminste vakantie, zij moesten aan hun bureautje zitten!
http://www.commentcamarche.net/faq/31838-10-astuces-pour-reussir-sa-photo-de-profil-facebook?


shareware logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...
DE MEEST GEDOWNLOADE FIREFOX EXETENSIES: FLAGFOX
Firefox - freeware
Een module die een simpele maar erg handige taak vervult: hij geeft met een vlag aan waar de server zich bevindt van de site die je bezoekt. Ook andere tools zijn beschikbaar: whois, vertaling, vergelijkbare sites, enz. Dat kan je helpen om eventueel frauduleuze sites te ontdekken.µ
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/flagfox/


DE MEEST GEDOWNLOADE FIREFOX EXTENSIES: COLORFUL TABS

Firefox - freeware
Handig: deze extensie geeft een kleurtje aan de tabblaadjes, zodat je ze gemakkelijker kan terugvinden. De kleuren zijn sober, zodat je de tekst erop gemakkelijk kan lezen. 13,9 miljoen keer werd ColorfulTab al gedownload.
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/colorfultabs/


DE MEEST GEDOWNLOADE FIREFOX EXETENSIES: IM TRANSLATOR
Firefox - freeware
Met instant messaging kan je contact leggen met mensen uit de hele wereld - maar je moet ze dan wel kunnen verstaan. Deze extensie helpt daarbij. Perfect zijn de vertalingen natuurlijk niet, maar je begrijpt tenminste waarover het gaat.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/imtranslator/


EVERYDAY:: VAN DAG TOT DAG
iOS
Een app voor de iOS toestellen, waarmee je snel elke dag een foto van jezelf kan maken, en dit dan tot een filmpje omvormen door er tekst aan toe te voegen. Een snel dagboek, met prentjes dus.
http://itunes.apple.com/us/app/everyday/id398081659?mt=8&ls=1
http://www.makeuseof.com/dir/everyday-daily-photo-video


(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
Het laatste woord....


NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe

Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.AFSLUITER VAN DE WEEK
Degene die de aanslagen gepleegd heeft op Ikea, zal wel een vijs kwijt zijn...

(gehoord op Twitter)