netties banner
Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie:
28/4/2011
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 15
Nummer 697 van 23/4/2011Gegroet lezer,
Heerlijk, een zomer in de lente... De mensen zijn vrolijk, iedereen is relax, en als het kan gaan we met zijn allen op een terrasje zitten, kijken naar de voorbij flanerende mensen. Het vrolijke zomergoed is bovengehaald, en we zien rokjes bij de dames en bermuda's bij de heren. Ja, daar wordt u echt goedgemutst van!

Het nieuws, werd u daar deze week ook goedgemutst van? Er was goed nieuws, zoals de Photosynth app voor de iPhone (en later ook voor Windows Phone7), het feit dat je bij Freeredordshop films in streaming kan bekijken, wat hopelijk eindelijk wat beweging brengt in het medialandschap hier. Maar er was ook slecht nieuws - over dingen op onze mobiele telefoons die meer doen dan we van hen verwachten: apps die meeluisteren, en tools die onze bewegingen noteren. Al een geluk dat er nog mensen met een onderzoekende geest zijn die al deze geniepige zaken aan het licht brengen...

Wij hebben ook een verrassing voor onze lezers: wij mogen 5 paketten Norton 360 weggeven. Daarover leest u in het eerste artikel van deze nieuwsbrief. Snel maar aan uw leesvoer - en tot volgende week, bij leven en welzijn (en hopelijk evenveel zon!)

Hilde


Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!verkenner bannerKanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.WEDSTRIJD: WIN EEN NORTON 360 ALL-IN-ONE SECURITY PAKKET (VERSIE 5.0)
Wij mogen 5 van onze lezers gelukkig maken met een pakket norton 360. wat kan dit pakket?
- Verschaft u onder andere bescherming tegen virussen, spyware, hackers, phishing, spam en botnets
- Beschermt uw identiteit wanneer u online winkelt en bankiert
- Zorgt ervoor dat uw pc altijd topprestaties levert
- Maakt automatisch back-ups van uw bestanden, zodat u nooit belangrijke gegevens kwijtraakt
- Gratis 24 uur per dag en 7 dagen per week technische ondersteuning
Wat je moet doen om kans te maken op zo'n pakket? Op de website van Norton staat een verklarende woordenlijst. Daarin staat een bepaalde term als volgt omschreven:
"......." is een gratis interactief hulpmiddel dat gebruikers waarschuwt over de momentele staat van globale Internetbeveiliging, en voorziet hen van up-to-date informatie zodat zij zichzelf kunnen beschermen tegen een brede reeks van online bedreigingen.
Zend ons VOOR 25 april het woord dat hier ingevuld moest worden. Uit de juiste inzendingen worden 5 winnaars gekozen. Het adres: redactie@netties.be . Graag als onderwerp van de mail vermelden "wedstrijdt Norton 360"

http://www.symantec-norton.com/Norton_360_Version_4.0_p80.aspx?lang=nl-NL&par=goo_benl_norton_360


GOOGLE BIEDT 10 MILJARD DOLLAR VOOR TWITTER...
... en twitter slaat het af!

Volgens een woordvoerder van Fortune zou Twitter eind vorig jaar een bod afgeslagen hebben van Facebook, dat 2 miljard bood op de microblogginsite. Google zou zelfs 10 miljard geboden hebben, maar eveneens het deksel op de neus gekregen hebben. En Microsoft overwoog een bod, maar heeft het nooit uitgebracht.
Als wat deze woordvoerder (ene Jessi Hempel) zegt waar is, dan knipper je toch even met de ogen. Enerzijds omdat Twitter zo gek is om dat vele geld af te slaan. Verwacht het een nog hoger bod te krijgen? Of hoopt het zelf een strategie uit te kunnen denken waardoor het meer inkomsten kan binnenrijven dan de schamele tientallen miljoenen dollars nu?
Anderzijds kan je je afvragen waarom deze internetreuzen zoveel geld over hebben voor Twitter. Per slot van rekening blijkt uit recente cijfers dat van de 200 miljoen gebruikers er slechts 20 miljoen actief zijn. Bovendien wisselt het bestuur van het bedrijf regelmatig en staan er aan het hoofd van de ontwikkelingsafdeling... twee part-timers. 10 miljard is veel meer dan wat het product, volgens recente schattingen, waard is. Het dubbele zelfs.
Wat de meeste waarnemers dus meewarig het hoofd doet schudden: Twitter had best deze handelswijze gevolgd: "take the money and run". En het aan de nieuwe eigenaar overgelaten om eindelijk een commercieel leefbaar model voor Twitter te vinden...
http://www.businessinsider.com/twitter-turned-down-a-10-billion-offer-from-google--report-2011-4?op=1


FBI ZIT ZOMBIE PC BENDE OP DE HIELEN
Haalt servers vanop afstand uit de lucht. een gevaarlijke methode?

De strijd tegen de botnets is in een nieuwe fase getreden. Botnets, het legertje computers die door een of andere malware besmet zijn waarop een derde controle heeft over die machine, en de machine bijvoorbeeld spam mails laat uitsturen, zijn een echte pest, en heel moeilijk uit te roeien. In het verleden werden verschillende pogingen ondernomen, waarbij de servers, die de opdrachten gavan aan de zombie-computers, onschadelijk gemaakt werden. Daardoor kregen de zombies geen opdrachten meer, en hield de spam op. Maar dat is natuurlijk geen oplossing, want de dag dat de bot herder terug de controle overneemt van de domeinnamen en ip-adressen van de controleservers zijn al die zombies meteen weer actief - gewoonweg omdat de malware die op die zombies staat, nog altijd aanwezig is.
De enige oplossing is dat de overheid of de malwarebestrijders zelf toegang zouden zoeken tot de besmette computers, en daar de malware uitschakelen. Maar wettelijk gezien mag dat niet.
Nu heeft het FBI een oplossing bedacht, althans voor het botnet dat de naam "Coreflood" meekreeg. Een federale rechter heeft de non-profit organisatie Internet System Consortium ermee belast om, samen met het FBI, de command&control servers uit de lucht te halen, en die te vervangen door de eigen servers. Die sturen dan een eigen commando uit. Telkens een besmette machine opgestart wordt, zal hij trachten zijn botherder te contacteren, om te horen te krijgen welke opdracht hij moet uitvoeren. Maar die "valse" botherder stuurt hem gewoon de opdracht om zichelf te deactiveren. De malware wordt dus niet verwijderd, maar het zwijgen opgelegd.
Er is nog een tweede stap die gezet wordt: deze servers van Intenet System Consortium zullen het IP adres noteren van elke computer die contact tracht te leggen, dat aan de ISP's doorgeven, die op hun beurt de gebruiker zullen waarschuwen. Zij krijgen te horen dat hun computer besmet werd, en dat zij de software kunnen verwijderen met de Malicious Software Removal Tool van Microsoft. Zij worden niet verplicht die tool te draaien, vrijheid blijheid natuurlijk, maar het lijkt ons een maatschappelijke plicht om toch te zorgen dat je, zelfs niet uit onwetendheid, het internetplezier van anderen bederft...
Meer bij Ars Technica en BBC.
http://arstechnica.com/security/news/2011/04/doj-fbi-set-up-command-and-control-servers-take-down-botnet.ars
http://www.bbc.co.uk/news/technology-13078297


NU OOK FILMS IN STREAMING BEKIJKEN OF DOWNLOADEN BIJ FREERECORDSHOP
Eindelijk wat beweging op de Belgische markt...

Bij het lezen van berichten over de nieuwe mogelijkheden om films en tv-feuilletons te bekijken in de VS, worden wij altijd jaloers. Daar kan je tv-feuilletons apart aankopen via iTunes, je kan films in streaming bekijken via Netflix, en veel meer. Hier in Europa is het aanbod echter heel pover, en dan vooral in BelgiŽ / Vlaanderen. Uiteraard is het grootste probleem de auteursrechten, de licenties om al deze content te mogen aanbieden. Elk land heeft zijn tv-zenders, die voor dat land de rechten van een bepaalde film of tv-feuilleton opkopen. Voor het recht om deze content via dvd aan te bieden zijn er dan weer andere licenties nodig. En een bedrijf zoals Apple heeft wel andere zorgen om zijn hoofd dan om hier in BelgiŽ moeizame onderhandelingen te gaan voeren met de content aanbieders om hun films en feuilletons via iTunes aan te bieden - als het al de plaatselijke markt begrijpt.
Komt daar nog bij dat de grote plaatselijke spelers (Telenet en Belgacom) zelf hun eigen aanbod willen pushen. Zij hebben bovendien het voordeel dat zij films kunnen aanbieden die wel via dezelfde kabel/telefoonlijn komt als de "gewone" internetcontent, maar plots niet meetelt voor de downloadlimiet.
Kortom: stagnatie alom, en de gebruiker blijft op zijn honger zitten. Daarom is het des te verheugender dat een "outsider" zoals Free Record Shop nu afkomt met een nieuw initiatief, waarbij je films niet alleen via het internet kan downloaden in plaats van in een doosje, in de winkel aan te kopen, maar ook in streaming bekijken of huren.
De tarieven vallen wel goed mee. Uiteraard zijn er variaties naargelang de populariteit van de film, maar een film zoals Shank kost 7,99 euro (16 moviepoints)om te downloaden en dan onbeperkt te kunnen bekijken. Wil je de film in DivX formaat, dan betaal je eveneens 7,99 euro. Je kan hem ook huren met de mogelijkheid om hem meteen te kunnen bekijken en te herzien gedurende een huurperiode van 2 dagen. Dat kost dan 4,99 euro (10 moviepoints).
Het leuke aan het systeem is dat je ook kan betalen met Moviepoints, en dat je die zelf verdienen kan door filmrecensies te schrijven. Voor deze dienst werkt FreeRecordShop samen met MeJane.com. Momenteel is het aanbod van de tv-feuilletons nog erg mager; je kan enkel Call of the Wild, Corleone, Story of O, Zorro downloaden. Maar het tarief van 0,50 euro per aflevering is wel érg interessant!
FreeRecordShop biedt ook muziek aan om te downloaden, DRM-vrij. Singles kosten 1,25, en volledige albums van 11,89 tot 14,19. Betalen kan via mister cash, maar je kan ook met je telefoon afrekenen, door naar een bepaald nummer te bellen en dan de betaalcode in te tikken. Dan wordt 1,25 euro aangerekend op de factuur van je operator.
Perfect is het nog niet, maar het is een begin. Hopelijk vormt dit de aanzet om de markt open te gooien...
http://www.freerecordshop.be/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/FreeRecordShop-FRS_B2C_BE-Site/nl_BE/-/EUR/ViewContent-Display;pgid=3TGmKYTg5rNSR0cKbig85zKT0000zAxMRdAe?Folder=companyinfo%2Fpersberichten&SelectTemplate=persbericht29122010
http://www.freerecordshop.be/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/FreeRecordShop-FRS_B2C_BE-Site/nl_BE/-/EUR/ViewContent-DisplayFull?SelectTemplate=downloadspagebe&SubCat=11EUROPESE ADVERTEERINDUSTRIE IS EU RICHTLIJNEN VOOR
Gebruiker kan volgen via cookies blokkeren

Het is allemaal goed en wel dat de overheid de privacy van de gebruiker wil beschermen, en de EU doet het op dat vlak echt wel veel beter dan de Amerikaanse overheid - maar de goedbedoelde richtlijnen moeten ook een concrete uitwerking krijgen.
Daarom is het des te verheugender dat de adverteerders, verenigd in het Internet Advertising Bureau Europe (IAB Europe), zelf een set richtlijnen uitgewerkt heeft (1) die de gebruiker de mogelijkheid geeft om de cookie tracking techniek te blokkeren. Bij die techniek wordt de gebruiker gevolgd bij zijn surftochten door middel van cookies. Adverteerder A plaatst immers een cookie op jouw computer, adverteerder B ook een, en adverteerder C ook. Apart verraden die cookies niet veel over jouw surftochten, maar wanneer A, B en C aangesloten zijn bij hetzelfde adverteernetwerk, dan kunnen die cookies gecombineerd worden, en wordt er meer bekend over jou. De gebruiker die dat wil, zal dat dus in de toekomst kunnen blokkeren.
Deze maatregele kadert in een breder initiatief waarbij de gebruiker meer transparantie moet krijgen over welke sites de data uit zijn cookies gebruiken, wanneer, en met welk doel. Bedrijven/adverteerders die dat willen, kunnen deelnemen aan het Online Behavioural Advertising (OBA) framework. Op hun advertentie zal dan een speciaal icoontje verschijnen: wanneer de gebruiker erop klikt, zal hij meer informatie kunnen krijgen over de advertentie, en de optie krijgen om het traceren uit te schakelen.
Allemaal mooi en wel, maar het inititiatief moet nog altijd van de gebruiker komen. En vermits die nu eenmaal zo gewend is om niet naar de advertenties op een website te kijken, zal deze maatregel niet veel uithalen, vrezen we... Toch is het een stap in de goede richting. 40 bedrijven, waaronder AOL, Google, Microsoft en Yahoo hebben al beloofd dat zij deze OBA richtlijnen zullen toepassen.
http://www.iabeurope.eu/media/51094/iab%20europe%20self%20regulation%20for%20online%20behavioural%20advertising%20140411%20f.pdf
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/04/european-ad-industry-pushes-new-tracking-transparency-rules.ars


OPGELET: JE SMARTPHONE LUISTERT MEE!
Makers verdedigen zich: het is een feature!

Leo Laporte, de man met de duizenden podcasts, heeft verleden week in zijn podcast This Week in Tech zijn luisteraars aan het schrikken gebracht, door aan te tonen dat sommige apps de microfoon van je smartphone activeren, en meeluisteren naar de geluiden in je omgeving. En dat zonder dat jij je ervan bewust bent, tenzij je de kleine lettertjes gelezen hebt.
Het gaat om de apps Color, Shopkick en IntoNow. Color is de startup waarover iedereen zo laaiend enthousiast is, en die een tijdslijn wil maken van foto's die van een bepaalde plek genomen zijn. Color nu maakt gebruik van de microfoon in je iPhone of Android toestel, om te zien of er andere mensen in dezelfde tuimte zijn. De data over omgevingslawaai wordt gecombineerd met informatie over kleur en belichting van de camera, om uit te maken wie binnen of buiten is, wie in de ene kamer is en wie in de andere. Hierdoor wil de app automatisch spontane kortstondige sociale netwerken maken van mensen die dezelfde ervaring meemaken.
Shopkick is dan weer een app die o.a. de gebruiker beloont wanneer die simpelweg een deelnemende handelszaak binnenwandelt. Je moet geen speciale button of zo indrukken, de app luistert via jouw microfoon naar voor jou onhoorbare geluiden, die in de zaak aangemaakt worden door een speciaal toestel.
En IntoNow is een app voor het IOS, waarmee je sociaal kan netwerken tijdens een tv-programma. De app luistert via je iPhone of iPad, om te weten te komen naar welk programma jekijkt. De makers van deze app beweren 2,6 miljoen "broadcast airings" in hun database te hebben, volledige tv-shows of fragmenten.
Griezelig, niet? De makers van deze apps mogen dan nog beweren dat zij niet echt luisteren op wat er gezegd wordt, dat zij enkel geluidspatronen opnemen en naar hun servers sturen, maar dat zal de mensen niet meteen geruststellen...
Een uitgebreid artikel over min of meer onschuldigd "luisterende" apps en toestellen bij Computerworld.
http://www.computerworld.com/s/article/9215853/Snooping_It_s_not_a_crime_it_s_a_feature


E-BOEKEN VERKOPEN BETER DAN PRINT
Mogen de uitgevers nu in hun handen wrijven?

In de VS doet het e-boek het heel goed: volgens de Association of American Publishers werden er in februari meer e-boeken verkocht dan print boeken, en dat in alle categorieŽn - zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen.
In januari was er een stijging met 116% tegenover het jaar tevoren, in februari zelfs met 202,3% tegenover het jaar 2010. En ook het gebruik van audioboeken blijft stijgen, zij het in meer bescheiden mate: daar steeg de verkoop met 37% tegenover het jaar daarvoor.
Wat er duidelijk op wijst dat de mens zijn leesgewoonte aan het veranderen is: er wordt meer onderweg gelezen (of geluisterd), ook in de wagen, op een mobiel toestel.
Hierbij dient ook nog opgemerkt worden dat het feit dat ook in februari de verkoop van e-books gestegen is, erop duidt dat dit een blijvende trend is. Als de stijging zich enkel in januari voorgedaan had, dan had je immers kunnen denken dat het een tijdelijke trend is, omdat heel wat mensen met de feestdagen een e-reader gekregen hadden, en natuurlijk voor de nodige boeken moesten zorgen om het toestel uit te proberen. Wanneer diezelfde mensen echter ook in februari boeken kochten wil dat zeggen dat de digitale manier van lezen een blijvertje is.
Hierbij dient nog een kanttekening gemaakt te worden. E-boeken worden verkocht aan een prijs die toch beduidend lager is dan bij een papieren boek, vooral de hardcovers (maar naar onze mening zou die prijs nog mogen zakken...). Wat wil zeggen dat de uitgevers, willen zij een zelfde omzet behalen als bij print boeken, meer exemplaren zullen moeten verkopen.
En tot slot: dit zijn cijfers voor de VS. In Vlaanderen zal de verkoop ongetwijfeld lager liggen, want de e-reader is nog niet echt doorgedrongen in ons landje...
http://www.readwriteweb.com/archives/e-book_sales_surpass_print_is_this_a_win_or_a_loss.php#more


MICROSOFT BRENGT PHOTOSYNTH APP UIT...
... voor iOS toestellen, maar niet voor Phone7

Eerst het goede nieuws. De prachtige software Photosynth, waarmee je foto's aan elkaar kan plakken om een panoramisch zicht te vormen, is nu ook verkrijgbaar als app voor de iOS toestellen. Daardoor kan je ook onderweg zulke foto's maken en tot panorama omvormen: je ken links, rechts, naar boven en beneden kijken met je camera, zodat er meer op het beeld komt te staan. Een filmpje op Bing vertelt je hoe het werkt (1).
De zo gemaakte foto's kan je via de kaartenafdeling van de Bing zoekmachine (Bing Maps) delen met de hele wereld. Of je kan de foto gewoon hosten op Photosynth.net, en dan delen via bijvoorbeeld Facebook. De Photosynth software is echt een pareltje; je kan zelf volgen hoe het panorama gevormd wordt met elke foto die je neemt. Het aan elkaar "stikken" van de beelden gebeurt naadloos, en binnen enkele seconden nadat je de laatste foto genomen hebt. Je kan je panorama in- en uitzoomen, je kan het draaien in landschap of portret, enz.
Wat wel verwonderlijk is, is het feit dat Microsoft de app eerst uitbrengt voor iOS toestellen, en pas later voor Windows Phone7 toestellen. Over Android wordt niet gesproken. Wil dit zeggen dat Microsoft een coalitie aan het aangaan is met Apple, onder het motto "de vijand van mijn vijand is mijn vriend", en zo nu samen tegen Google en diens Android willen optornen? Het lijkt erop...
http://www.bing.com/community/site_blogs/b/search/archive/2011/04/18/capture-panoramas-anywhere-you-go-with-the-photosynth-app-and-share-on-bing.aspx
http://thenextweb.com/microsoft/2011/04/18/microsoft-releases-photosynth-app-for-ios-again-leaves-windows-phone-outside/


DUCKDUCKGO EN WOLFRAM ALPHA VORMEN EEN TEAM
Hand in hand tegen Google. Maar zijn ze ster genoeg?

Bij het lezen van deze namen zal je wellicht ook gezegd hebben: ach, tiens, bestaan die nog? Beide alternatieve zoekmachines, DuckDuckGo en Wolfram Alpha werden bij hun lancering aangekondigd als "Google killers", maar veel hebben ze niet kunnen wegknagen van het marktaandeel van Google. De meeste gebruikers hebben de dienst even uitgeprobeerd, en dan al snel terug vergeten.
Als zoekmachine moet je dan natuurlijk iéts doen om opnieuw onder de aandacht te komen van de gebruikers. En ook deze twee firma's hebben het motto "de vijand van mijn vijand is mijn vriend" toegepast, en hebben de handen ineen geslagen. Voor zover wij het goed begrepen hebben zal het uithangbord DuckDuckGo worden, want dat heeft een heel gebruiksvriendelijke interface met zijn informatie die meteen onder het zoekvak verschijnt zonder dat je moet klikken, en zijn leuke embleem van een eendje met strik. Deze zoekmachine is bij velen ook geleifd omdat hij juist géén geschiedenis bijhoudt, en minder spam bevat. Maar achter dat uiterlijk zou de eigen zoektechniek dan aangevuld worden met de vlijmscherpe kennis van Wolfram Alpha.
En dat opent natuurlijk nieuwe perspectieven. DuckDuckGo werkt trouwens ook samen met andere zoekmachines, zoals Bing, Yahoo, Blekko, en verschillende crowdsourced sites. Tijd dus om DuckDuckGo eens (opnieuw?) uit te proberen!
http://duckduckgo.com/
http://www.wolframalpha.com/
http://blog.wolframalpha.com/2011/04/18/wolframalpha-and-duckduckgo-partner-on-api-binding-and-search-integration/TRUVO: DE GOUDEN GIDS REGELT JE HUWELIJK
Truvo, door de meesten nog synoniem voor de gouden gids wil zich profileren als een 'new media-bedrijf.'


De gouden gids is een zekerheid in het leven. Zoek je een loodgieter, een zaak die badkamertegels verkoopt, of een hondenkennel, je neemt de gouden gids.
Zoeken, daar draait het in de eerste plaats om. En bij zoeken komen we dan weer terecht bij Google. Nu is Google een megaspeler wat zoeken betreft. De hits van Lady GaGa of La Esterella, info over zonnepanelen, de uitslag van De Waalse Pijl, de biografie van Einstein, het leven van kangeroes... je vindt het op Google. Maar als de kraan in je badkamer lekt, je koffieaparaat meer rook dan koffie fabriceert, je nieuw parket wil kopen...dan verloopt het zoeken via Google niet zo vlot.
Er zijn in feite twee problemen.
Google richt zich op grote bedrijven. De kleine handelaar om de hoek, de zelfstandige, de stookolie leverancier in je buurt. Je vindt ze amper met Google. Daarvoor is er maar één adres: de Gouden Gids.
Maar het tweede probleem is mogelijk nog groter. Google indexeert websites. Niet iedereen heeft een website, of een degelijke website. We blijven even in de loodgieterssector, maar er zijn er ontelbare andere. Loodgieters zijn gespecialiseerd in hun job, niet in het bouwen van websites. Als er een website bestaat dan is deze meestal gebouwd door het vriendje van de dochter, een neefje of een andere hobbyist. Het kunnen best wel mooie sites zijn, maar eens gebouwd blijven de aanpassingen meestal achterwege.
En hiervoor kan onze loodgieter bij Truvo terecht. In tegenstelling tot Google, dat zich wereldwijd en meer op de grote bedrijven richt, focust het zich op de kleine lokale bedrijfjes. Lokaal, want eens de 'gouden zoekmachine' weet in welke area je zoekt, wordt dit onthouden. En klein, want uiteraard staan er ook bedrijfjes in die (nog) geen website hebben. Voor hen heeft Truvo trouwens een oplossing, met MySite.
Deze formule bestaat uit een gratis analyse van uw website, als deze al bestaat. Deze analyse omvat de zwakke en sterke punten van uw site, de beste keyword, een raming van het budget nodig om de positie op de ranking te verbeteren enzoverder. Verder is er een testperiode van drie maanden voorzien voor een laag budget. Tijdens die testperiode krijgt U zwart op wit de resultaten van MySite. Bevallen de resultaten uniet dan wordt de samenwerking stopgezet. Zonder discussie, zonder verplichtingen.
Dat het Truvo menens is blijkt onder andere uit hun manier om succes te meten.
Bij de advertentie (site) in de gouden gids wordt een door Truvo aangereikt telefoonnummer geplaatst. Dit linkt automatisch door naar de telefoon van de adverteerder. Door het aantal verschillende telefoontjes te tellen naar een bepaalde adverteerder weet men perfect hoeveel contacten met die adverteerder via Truvo zijn ontstaan. Een mooie manier om te meten.
Wat biedt Truvo aan zijn adverteerders? Informatie via het gebruikelijke internet, maar ook mobiel, zoals iPhone en Android. En de navigatietoestellen zoals TomTom worden niet vergeten..
Inderdaad, je kan het zo gek niet bedenken. En om dat alles in de verf te zetten biedt Truvo koppeltjes die op het punt staan te trouwen de mogelijkheid om hun huwelijksfeest op de kosten van Truvo te houden, wanneer zij de wedsrijd "Gouden Bruiloft" winnen. Voorwaarden? Je moet met twee zijn, en huwen op 10 september 2011. De verdere voorwaarden vind je bij GoudenGids.be(1) Bij Truvo (2) vind je meer info over MySite.[Paul Liekens]
http://www.goudengids.be/
http://info.truvo.be/home/


BEVEILIGINGSBEDRIJF SOPHOS VRAAGT AAN FACEBOOK VEILIGHEID TE VERHOGEN
Dat het nodig is, bewijst zoveelste "foutje" van Facebook

Via haar blog NakedSecurity heeft beveiligingsbedrijf Sophos een open brief aan Facebook gepubliceerd, waarin het de sociale netwerksite vraagt om zijn dienst beter te beveiligen, om zo de gbruikers beter te beschermen. Sophos deed dit, naar eigen zeggen, uit ongerustheid over het alsmaar aangroeiende aantal gebruikers dat melding maakt van malware, spam en andere via Facebook. (1)
Facebook heeft meteen al gereageerd. Zo werd het Family Safety Center verbeterd dat, samen met de verschillende buttons waarmee men misbruik kan melden, het cyberpesten tegen moet gaan, vooral bij de jonge gebruikers.
Andere tools zijn dan weer nieuw, en bedoeld voor iedereen, zoals de Two Factor Authentication (een manier van aanmelden met hogere beveiliging), en ook werd https, het beveiligde http internetprotocol, verbeterd. In een artikel bij ReadWriteweb worden de verschillende verbeteringen duidelijk toegelicht (2)
Allemaal goed en wel, maar deze maatregelen helpen nog altijd niet tegen de stommiteiten die Facebook uithaalt bij zijn vele experimenten, zoals plots het telefoonnummer van elke gebruiker zichtbaar maken, enz. Dat Facebook nog altijd experimenteert, en niet altijd de gevolgen beseft, op technisch of menselijk vlak, van die experimenten, werd deze week nogmaals bewezen. Deze blunder was van technische aard. Door een of andere nieuwigheid in te voeren, werden bij bepaalde gebruikers de e-mail meldingen terug geactiveerd. Normaal gezien kan je ervoor kiezen om van bepaalde gebeurtenissen per e-mail verwittigd te worden, zoals wanneer een vriend iets post op je muurtje, of wanneer iemand een verzoek stuurt om vriend te worden. Vele gebruikers zetten die meldingen uit; door een of andere ingreep van Facebook werden die meldingen nu plots terug geactiveerd zonder hun toedoen. Waarover die gebruikers natuurlijk niet gelukkig waren...(3)
http://www.clubic.com/internet/facebook/actualite-413140-securite-sophos-lettre-ouverte-intention-facebook.html
http://www.readwriteweb.com/archives/Facebook_launches_new_safety_and_security_tools.php
http://mashable.com/2011/04/19/facebook-accidentally-turns-on-email-notifications-sparks-wave-of-complains/GOOGLE BRENGT NIEUWE VERSIE UIT VAN GOOGLE TOOLBAR
Versie 7 maakt van IE een mini Chrome

Eerst even dit: het is gebeurd, om het met de woorden van de befaamde quizmaster Erik Van Looy te zeggen. En dan hebben we het niet over het feit dat de groep rond Woestijnvis, de makers van zijn quiz, De SLimste Mens ter Wereld, de Vlaamse zenders VT4 en Vijftv zal overnemen. Neen, het gaat om een persoonlijke mededeling: na veel aarzelen hebben we de grote stap gezet, en van Chrome onze standaard browser gemaakt. Firefox bleef maar moeilijkheden veroorzaken, en de plug-in container die eventuele problemen moest indijken, nam soms gigantische brokken geheugen weg. De overstap is trouwens vlotjes verlopen, omdat de werking van Firefox en Chrome, vooral in de laatste versies, tamelijk gelijk loopt.
Maar dit terzijde, terug naar onze Google Toolbar 7 voor IE. Deze brengt dus de beste elementen van de Chrome browser naar de IE browser. Zo is er Instant-search (dat je wel moet activeren bij de opties in de toolbar), de mogelijkheid om een bepaald trefwoord te laten markeren doorheen een hele pagina, quick scroll, dat je moet tonen welk deel van de pagina het meest relevante is, auto-translate, waarmee een woord of een hele pagina automatisch vertaald wordt, het blokkeren van pop-up vensters, en auto-fill, het automatisch aanvullen van invulvakjes in formulieren.
Waarom Google het belangrijk vindt om nog altijd een toolbar voor IE uit te brengen? Omdat IE toch nog altijd de meest gebruikte browser is, vooral nu er de nieuwe versie, IE9 is. Google mag dan al zijn eigen Chrome browser hebben, maar via deze toolbar kan het toch nog de niet-Chrome gebruikers bereiken. Bij TheNextWeb vind je een filmpje dat toont wat je met de toolbar doen kan.
http://thenextweb.com/microsoft/2011/04/19/google-toolbar-7-turns-ie9-into-mini-chrome/
http://www.google.com/toolbar/
http://googleblog.blogspot.com/2011/04/google-toolbar-7cleaner-fresher-and.html


WAAROM APPLE KLACHT INDIENT TEGEN SAMSUNG VOOR INBREUK OP PATENTEN
Samsung levert toch onderdelen?

De wereld van de patenten is onbegrijpelijk. Patenten worden vaak roekeloos toegekend voor aloude bedrijfsprocedures, waarna het erg moeilijk wordt voor concurrenten om dezelfde procedure toe te passen, zonder licentierechten te moeten betalen. Zij worden ook toegekend voor dingen die erg vaag zijn, en die op heel brede toepassingen kunnen slaan.
Nu is in de wereld van de tech-fabrikanten gewoonte geworden om patenen als pasmunt te gebruiken. Zo van: ik vervolg je niet voor inbreuk op patent Y, wanneer jij me niet vervolgt omdat ik patent Z van jou gebruik. Akkoorden worden her en der afgesloten. En wanneer je dus leest dat "fabrikant X een klacht indient tegen fabrikant Y wegens inbreuk op een patent", dan kan je er donder op zeggen dat dit gewoon een prelude is tot onderhandelingen, die tot een soort ruil leiden.
Maar volgens waarnemers is de klacht die Apple nu ingediend heeft tegen Samsung toch wel van een ander kaliber. Ze fronsen zelfs de wenkbrauwen: waarom heeft Apple die klacht überhaupt ingediend, terwijl het toch een hele reeks onderdelen voor de eigen toestellen betrekt bij Samsung?
Toegegeven, de Samsung Galaxy lijkt erg veel op de iPhone, en de Galaxy tablets van samsung erg veel op de iPad. Wat hun grote succes is. Maar om nu daadwerkelijk naar de rechter te stappen, in plaats van een ruilhandel te beginnen, dat heeft volgens waarnemers nog een bijzondere reden: om Android een prijs te geven.
Het Android OS is namelijk gratis. In sommige gevallen, zo merkt Business Insider op, is het zelfs meer dan gratis, omdat Google bepaalde inkomsten die het haalt op de Android toestellen deelt met zijn partners. En dat is niet naar de zin van Apple, maar ook niet van Microsoft. Apple verdient namelijk geld op zijn hardware zonder die afspraken met partners te moeten maken, en Microsoft verdient geld met licenties op de software.
De waarnemers verwachten dat ook dat Samsung, liever dan een lang, lang proces voor de rechter te moeten uitzitten, er al snel voor kiezen zal om Apple een of andere compensatie te betalen. Dat kan Apple dan gebruiken als precedent om andere fabrikanten ook voor Android toestellen te laten betalen, en dan valt de gratis factor van Android weg...(1)
Dat het wereldje van patenten ingewikkeld ineen zit, kan je trouwens op een slimme infogram zien, waarop staat wie tegen wie klacht indient, wie bij wie onderdelen aankoopt, enz. (2)
http://www.businessinsider.com/heres-the-real-reason-apple-is-suing-samsung-2011-4
http://technologizer.com/2011/04/19/mobile-lawsuits/


IOS-TOESTELLEN MET MOBIELE TOEGANG HOUDEN JE VERPLAATSINGEN BIJ
Gegevens niet versleuteld en gemakkelijk op te vragen

In de aanloop naar de Where 2.0 conferentie, die draait rond locatiegebonden toepassingen, heeft een presentatie van de mensen van O'Reilly een bom doen ontploffen die in de hele blogosfeer te voelen was. Het blijkt namelijk dat alle iOS toestellen die toegang hebben tot het mobiele netwerk (dus niet de toestellen die enkel WiFi toegang hebben) bijhouden waar de gebruiker zich beweegt.
Volgens de uitleg van de tech podcast Tech News Today gaat het om de gegevens die door driehoeksbepaling bekomen worden; om de GPS-software namelijk zo snel mogelijk te laten weten op welke locatie jij je bevindt, worden er op regelmatige tijdstippen pings gestuurd naar de mobiele masten. De data van die pings worden genoteerd in een bestand dat consolidated.db heet: lengte- en breedtegraad, en tijdstip.
Dat de pings uitgezonden worden is op zich perfect normaal. Dat ze, zonder duidelijk medeweten van de gebruiker, in een bestand opgeslagen worden, is toch wat creepy. Apple zal wel in zijn recht zijn, want in de gebruiksvoorwaarden staat dat Apple het recht heeft om gebruik te maken van plaatsbepaling. Daarbij denk je echter aan de verschillende apps die gebruik maken van jouw locatie, en waarvoor je, telkens je zo'n app installeert, uitdrukkelijk toestemming geeft. Dat je locatie voortdurend bijgehouden wordt in een bestand is echter iets wat je niet verwacht.
Bovendien staan die gegevens, zowel op jouw toestel als op de computer waarmee je via iTunes een backup maakt, in een niet-versleuteld bestand. Waartoe men heel gemakkelijk toegang kan krijgen. Om dit aan te tonen werd er speciaal voor de presentatie een open source app ontwikkeld, iPhone Tracker, waarmee je dus al die gegevens kan opvragen, en perfect kan zien waar je geweest bent. Een voorbeeld daarvan zie- je bij Ars Technica.
Waarom het zo belangrijk is dat de gegevens versleuteld zijn? Om het de hackers niet al te gemakkelijk te maken natuurlijk. Maar om nog een andere reden. Nog in de VS is opschudding ontstaan omdat de politie in de staat Michigan bij gewone verkeerscontroles vraagt om je smartphone (iPhone maar ook andere toestellen) te bekijken. Daar wordt dan nagegaan wat je allemaal uitgespookt hebt. En doordat consolidated.db niet versleuteld is, kan die politie ook dat bestand gemakkelijk inzien.
Kortom, het ontdekken van dit bestand zorgt voor heel wat commotie. De Amerikaanse senator Al Franken heeft alvast een brief geschreven naar Apple, met daarin negen pertinente vragen, waaronder de vraag waarom Apple deze gegevens bijhoudt, met welk doel. Een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje krijgt...
http://arstechnica.com/apple/news/2011/04/senator-questions-apple-in-wake-of-ios-tracking-scandal.ars
http://news.cnet.com/8301-13579_3-20055885-37.html
http://arstechnica.com/apple/news/2011/04/how-apple-tracks-your-location-without-your-consent-and-why-it-matters.ars
http://radar.oreilly.com/2011/04/apple-location-tracking.html
Nog enkele reacties:
http://www.willclarke.net/?p=247


FOURSQUARE HEEFT MEER AANDACHT VOOR TOEKOMSTIGE BEWEGINGEN GEBRUIKERS
Eigenlijk logische stap, die veel meer zin heeft...

Zoals gezegd werd woensdag de Where 2.0 conferentie gehouden. Een van de bedrijven die daar niet mocht ontbreken, omdat zij als het ware het boegbeeld is van locatiegebonden diensten, is Foursquare. Dat heeft nu ondertussen al zo'n 10 miljoen gebruikers, die telkens laten weten waar zij zich bevinden, door "in te checken" op bepaalde plaatsen.
Maar Foursquare meent dat de toekomst eigenlijk ligt... in de toekomst, namelijk bij de verplaatsingen die de gebruikers zullen doen - een mening die wij volledig delen. Foursquare heeft een schat aan informatie verzameld door de bewegingen te volgen van de gebruikers, en te zien wat zij op bepaalde plekken doen, welke commentaren zij er geven. Die informatie wil het nu gaan gebruiken om de gebruikers te adviseren over wat zij nu kunnen doen. Een stap in die richting is Explore, een tool die aanbevelingen geeft over wat je op een bepaalde plek kan doen en die gebaseerd is op jouw vorige check-ins.
Foursquare denkt ook aan samenwerking met apps zoals Ditto, waarbij de gebruiker meldt waarheen hij gaat, met andere woorden zijn toekomstige check-in vermeld. Ook aan samenwerking met Plancast, Google Events.
Een interessante visie. Want zeg nu zelf: is het niet veel handiger dat je je vriend hoort zeggen: om 12u zal ik in de Quick zijn, zodat je met hem kan afspreken, dan om 12u te horen: ik ben in de Quick, terwijl jij juist je hamburger in de MacDonald twee straten verder in je mond steekt?
GigaOm vertelt meer over de plannen van Foursquare.
http://gigaom.com/2011/04/20/foursquare-shifts-focus-from-present-tense-to-future/
http://gigaom.com/2011/03/03/location-services-look-to-future-check-ins-with-friends/


LOOPT LANCEERT DE LOOPT QS, PLAATSELIJKE VRAAG-EN-ANTWOORD DIENST
Is het hier leuk? Is de steak hier te vreten?

En we blijven nog op onze Where 2.0 conferentie. Loopt, een app die eveneens werkt met inchecken zoals Foursquare, wil ook met een alternatief beginnen die de dienst aantrekkelijker moet maken. De Loopt Qs zijn "micro besprekingen", of polls, waarbij een gebruiker van de dienst aan de Loopt community allerlei vragen kan stellen. "Heeft dit restaurant een goede vegetarische schotel?" of "Is die cocktail van het huis te drinken?". Dat antwoord kan dan gedeeld worden, niet alleen met andere Loopt gebruikers, maar ook met vrienden op Facebook en Twitter.
Qs zal als button verschijnen op het startscherm van de Loopt app. Druk je daarop, dan zie je een stroom verschijnen van de boodschappen die op dat moment gesteld worden door gebruikers in jouw omgevinging, en kan je dus ook antwoorden geven. Per plek is er ook een pagina, waarop de reeds gestelde vragen en antwoorden staan. Dat moet je in een mum van tijd (3 seconden, aldus de oprichter van de dienst) een overzicht geven van wat er echt belangrijk is, in plaats van te moeten bladeren door ellenlange besprekingen op diensten zoals Yelp.
Loopt heeft momenteel 5 miljoen gebruikers, en er is een app verkrijgbaar voor de iOS en Android toestellen. LooptQs zal om te beginnen in San Francisco beschikbaar gemaakt worden, waarna het geleidelijk aan voor de hele gemeenschap ontplooid wordt.
http://techcrunch.com/2011/04/20/check-in-app-loopt-announces-loopt-qs-qa-polls-around-local/
http://www.loopt.com/

Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.be


hardware logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!LG-E900 WINDOWS PHONE7: DE UPDATE
Zoals beloofd breien we nog een vervolg aan onze review van dit toestel, en wel een hoofdstuk over de updates.
Om te weten welke versie je hebt, ga je op de phone naar Start, blader links naar de App lijst, kies Settings, / About / More Info. Daar zie je de versie van het OS.
Wanneer er een update beschikbaar is, word je daar automatisch van verwittigd, tenminste indien je deze optie geactiveerd hebt. De optie om automatisch verwittigd te worden activeer je via Start, App lijst, Settings, Phone update.
De update zelf kan je draadloos uitvoeren, via WiFi aansluiting op het netwerk, maar wij raden je toch aan de USB-aansluiting te nemen, wat mogelijke problemen tijdens het updaten kan uitsluiten. Verder moet je natuurlijk de Zune software op je computer hebben staan. En je moet toch ook voldoende ruimte hebben voor de backup die tijdens de installatie gemaakt wordt, zowel op je phone als op je computer. Controleer dit veiligheidshalve via Start / App lijst, Settings / About, waar de totale opslagruimte en de vrije ruimte vermeld staan.
De eerste update, februari 2011, NoDo, die het systeem verbeteren moest om de updates te ontvangen en installeren, verliep erg volt.
Een tweede update werd uitgebracht in maart 2011, die copy & paste aan het toestel toevoegt, het opstarten en hernemen na onderbreken van apps versnelt, het zoeken van apps in de Marketplace op basis van categorie verbetert, en verschillende andere kleine verbeteringen aan de prestaties van het toestel brengt.
Deze update neemt wel 24 minuten in beslag, zo wordt gewaarschuwd. Het downloaden van de updates verliep erg snel; daarna worden ze naar het toestel overgebracht. Vervolgens wordt de installatie voorbereid: het toestel wordt herstart, waarna er een backup gemaakt wordt van de instellingen en de bestanden op de phone; afhankelijk van de inhoud van het toestel kan dit wel even duren (in mijn geval 3 minuten). Vervolgens worden de updates geïnstalleerd. Dat duurde iets langer, en op 40% bleef de balk die de voortgang van het proces aangeeft akelig lang stil staan. Maar gelukkig sprong hij plots verder, en toen de balk volgelopen was, werd de phone opnieuw herstart. Alles bijeen duurde het toch een kwartiertje.
De voornaamste nieuwigheid in deze update is natuurlijk de copy&paste. Voortaan ken je tekst uit een browser, de body van een mail, of tekst in Office documenten selecteren, kopieŽren en plakken. Hoe doe je dat? Klik een woord aan. Nu verschijnen er aan het begin en einde van het woord pijltjes. Versleep die tot je de gewenste zin hebt. De optie Copy verschijnt; klik erop, en de tekst wordt op het klembord gezet. Open vervolgens de app of het bestand waarin je de tekst wil plakken. In het tekst suggestie balkje boven het klavier staat de optie Paste. Klik daarop, en de tekst wordt op die plek geplakt.
Maar je kan ook andere dingen kopiŽren, zoals een link in de browser, een plaatselijk zoekresultaat, tekst die je niet kan markeren, tekst uit een contact kaartje. Selecteer tekst door hem aan te klikken en ingedrukt te houden. Een menu verschijnt; kies copy, klik op de plek waar de tekst moet komen, en kies Paste.
Je kan dezelfde tekst ook op meerdere plekken kopiŽren, door telkens op de suggestiebalk boven het virtuele klavier te klikken, waarna het Paste icoontje verschijnt.
Ook een foto kan je kopiŽren van bijvorobeeld een webpagina. Klik, houd ingedrukt, tot het menu kopiŽren verschijnt. Je kan de foto nu delen via mail, sms, of op je pohone bewaren.
http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/howto/wp7/basics/phone-updates.aspxLG-E900 Windows Phone7: de eindconclusie
Dit toestel is een pracht van een toestel, zoals ongetwijfeld ook de HTC en de Samsung Phone7 toestellen zullen zijn. Het heeft een heel chique uiterlijk, de tegels werken heel gebruiksvriendelijk. Je kan prachtige foto's maken in HD, het bekijken van filmpjes op het luxueuze grote scherm is een waar plezier. Je kan de filmpjes, waarvan de opnamekwaliteit ongemeen hoog is, ook heel gemakkelijk uploaden naar online diensten of delen met je vrienden.
Om onderweg op de hoogte te blijven van mail, boodschappen, de sociale netwerken is het toestel ook uiterst geschikt. Je kan het toestel personaliseren tot en met: de contacten worden in een hub bijeengebracht, zodat je van elk contact zijn Twitter boodschappen, Facebook updates, contactgegevens op een centrale plek bekijken kan. Via de optie What's New, die je oproept door naar links te bladeren in People, krijg je alle updates van alle vrienden te zien. En via de Me (ik) tegel kan je je nieuwslijn zien, of kan je updates maken aan je nieuwslijn. Voorzie elk contact nog van een foto en een speciaal herkenningsdeuntje wanneer hij je opbelt, en je hebt een gebruikservaring die gewoonweg overdonderend is.
Synchroniseren kan je ook draadloos, en dat is iets wat bij iTunes niet kan, want daar moet je nog altijd met een kabeltje werken. Je moet wel het toestel aansluiten op het stroomnet. Voor speelvogels is dit natuurlijk ook een leuk toestel, omdat je je avatar, je gamer tag, je scores, je verzoeken om te spelen op je toestel kan bekijken. De browser is steengoed, je hebt een overduidelijk beeld, werken met tabblaadjes is heel gebruiksvriendelijk, en natuurlijk is er ook nog het bekende knijpgebaar om in- of uit te zoomen op pagina's. Je kan tot 6 tabs tegelijkertijd openen, en je kan alle geopende pagina's in een overzichtspagina oproepen, om te switchen tussen de tabblaadjes.
Muziek, video's, en natuurlijk de Office hub zijn echt indrukwekkend mooi. Het toestel kan echt alles, en ik was mijn hart eraan verloren... tot ik ontdekte hoe de Zune software geïntegreerd was in de synchronisatie, en dat je je Outlook contacten niet rechtstreeks kan synchroniseren tussen laptop en smartphone (zie artikel verleden week). Wie gewoon is te werken met zo'n software tussenin die alles regelt, net zoals iTunes doet bij de iPhone en iPad, zal heel gelukkig zijn met dit toestel. Zon Windows Phone7 toestel kan, eerlijk gezegd, alles wat de iPhone kan, en meer, zoals draadloos synchroniseren. Voor dinosaurussen zoals ik echter, die bestanden selectief synchroniseren en overzetten met aanklikken en verslepen via de Verkenner, is het toestel niet gemaakt. Maar de dag dat Microsoft het mogelijk maakt om het toestel als USB massa-opslag toestel te gebruiken, en de synchronisatie van contacten en agenda met Outlook naadloos gebeurt, dan weet ik wel dat ik de volgende dag in de winkel sta, om me dit toestel aan te schaffen!
Toch nog even dit: op de pagina van LG zelf vind je heel mooie interactieve demo's die je de werking van het toestel naadloos uitleggen. Bekijk ze even, zo krijg je een overzicht van de werking van Phone7. En knik dan goedkeurend: dit is echt wel een mooi OS!
http://www.lg.com/uk/microsite/optimus-7/index.jsp


NEEM JE WERKOMGEVING MEE IN WINDOWS 8
Draai het nieuwe OS vanop een USB stick

De meeste gebruikers die Windows 7 van Microsoft geïnstalleerd hebben, zijn best tevreden van deze versie van het populaire OS. Het is stabiel, gebruiksvriendelijk, en ziet er heel mooi uit. Maar het kan nog altijd beter, en daarom zijn ze bij Microsoft druk bezig aan de opvolger van dit OS.
Stilaan lekt er ook informatie uit over wat versie 8 zal bevatten. En een van de meest opvallende nieuwigheden is Portable Workspaces - waarbij we wel meteen de waarschuwing willen meegeven dat deze optie enkel beschikbaar zal zijn voor wie de Enterprise editie aankoopt. Met deze Portabel Workspaces zal je Windows kunnen draaien vanop een USB stick.
Wat dit voor voordelen heeft? Een personeelslid kan zo zijn "werkomgeving" meenemen, wanneer hij op een andere plek / computer moet werken. Daardoor zal hij gemakkelijker met zijn documenten kunnen werken op die 'vreemde' computer. En mensen die in de IT werken zoals systeembeheerders zullen blij zijn met het feit dat ze deze stick kunnen gebruiken om daarmee een machien met problemen op te starten.
Hoe de Portable Workspaces exact werken is nog niet geweten. Wat wel vaststaat is dat je er een USB stick van minstens 16 GB voor nodig hebt. Wat natuurlijk de verkoop van dergelijke sticks een boost zal geven. Het blijft trouwens nog de vraag hoeveel van die Workspaces je zal mogen maken - kwestie van piraterij tegen te gaan natuurlijk!
Meer info bij WinRumors en Engadget. Vooral de commentaren bij WinRumors op het bericht zijn interessant omlezen.
http://www.winrumors.com/windows-8-portable-workspace-allows-you-to-run-windows-from-a-usb-device/
http://www.engadget.com/2011/04/15/windows-8-to-feature-usb-runnable-portable-workspaces-sales-of/


E LA CARTE: TABLETS IN RESTAURANTS
Gedaan met wachten tot de ober tijd heeft om je bestelling op te nemen!

Is de tijd van de hautaine ober, die altijd doet of hij jouw opgestoken hand niet ziet wanneer je iets wil bestellen of afrekenen , voorbij? Als het van fabrikanten zoals E la Carte afhangt wel.
Dit bedrijf vervaardigt namelijk een nieuw soort tablet computers, speciaal voor in het restaurant. Daarmee kan je rustig het menu doorbladeren, info opzoeken (wat is "a la florentine", hoe ziet dat gerecht eruit?), en je bestelling rechtstreeks doorgeven aan de keuken. Terwijl je wacht kan de tablet je entertainen, door bijvoorbeeld een film te vertonen. OF je kan, lekker gezellig, met zijn allen een spelletje spelen. De ober zal natuurlijk nog wel je gerechten moeten komen brengen, maar na afloop kan je via de tablet ook afrekenen. Of je dan je commentaar ook kan neerschrijven op hetgeen je gegeten hebt, is ons nog onbekend.
Het bedrijf zal in 20 restaurants aan de Amerikaanse West Coast starten met deze tablets; het heeft ook een samenwerkingsakkoord met een niet nader genoemde grote restaurantketen (wij zien de tablets nog niet meteen opduiken in een Hof van Cleve bijvoorbeeld...). De restauranteigenaars staan te springen om de tablets in gebruik te nemen. Het maakt de communicatie met de keuken niet alleen veel gemakkelijker, maar uit experimenten blijkt het dat de gebruiker ook meer verbruikt: wanneer hij instant kan bestellen, dan bestelt hij meer.
Volgens Mashable is E la Carte niet het enige bedrijf dat met zulke tablet uitkomt; Tabletop Media bijvoorbeeld heeft een partnerschap afgesloten met een verschillende restaurantketens en zal deze zomer op meer dan 250 restauranttafels te vinden zijn.
Voor de échte restaurants is dit natuurlijk een stukje eetcultuur dat verloren gaat. Maar voor de brasserie en het eethuisje brengt dit wel een oplossing.
http://mashable.com/2011/04/19/restaurant-tablets/
http://techcrunch.com/2011/04/19/e-la-carte-table-top-computers-bring-restaurants-to-the-future-with-bonus-trivia/

Nagekomen bericht: @nanske wees ons erop dat je bij het restaurant Inamo in Londen ook futuristische tafels vindt...
http://inamo-restaurant.com/gallery-videos.phpHTC SENSATION BELOOFT SENSATIE MET HTC WATCH
Filmpjes kijken op je smartphone. Maar wat met de teller?

Trouwe lezers weten dat wij een zwak hebben voor HTC toestellen: ze zijn nét dat ietsje gebruiksvriendelijker dan andere teostellen, dankzij de HTC Sense interface. Nu heeft HTC een nieuwe telg voorgesteld: de HTC Sensation, waarvan HTC zelf zegt dat die vooral bedoeld is voor mobiel amusement.
Het bijzondere aan het toestel is het feit dat het het eerste is dat gebruik maakt van een nieuwe dienst, HTC Watch. HTC heeft een hele bibliotheek films en tv-programma's verzameld, die je kan kopen of huren, en op maximaal vijf verschillende HTC toestellen bekijken kan. De downloads geschieden progressief, wat wil zeggen dat je meteen kan beginnen te kijken en niet moet wachten tot de hele film binnen is. Heb je een HDMI-Adapter in huis, dan kan je de film ook afspelen op het toch wel iets comfortabelere scherm van je flatscreen tv. Wij raden je alvast aan om de films te downloaden wanneer je aangesloten bent op een WiFi netwerk, want de teller van je mobiele provider zou anders meteen in het rood gaan!
Het toestel heeft ook een nieuwe versie aan boord van de HTC Sense interface. Het bijzondere daaraan is dat de schermbeveiliging ook een beetje "actief" wordt: ook wanneer het scherm in rust is, zal je updateds kunnen zien van sociale netwerken, het weer of aandelenkoersen. Aan het vergrendelde scherm kan je ook, naar eigen behoefte, enkele toepassingen koppelen die je het vaakste gebruikt.
Toch nog even vermelden dat het toestel, qua hardware, een 8 megapixel camera aan boord heeft, dat je full HD video kan opnemen in 1080 p resolutie tot 30 frames per seconde, met full stereo geluid; de processor is een 1.2 GHZ dual-core Snapdragon. Het toestel ligt vanaf 1 juni in de winkel (via Proximus) en zal 599 euro kosten.
http://www.outofthecrowd.com/emm/htc_sensation_dj_wh_nl.html
http://www.outofthecrowd.com/images/medialab/HTC-Sensation-specifications.pdf
http://htc.com/europe/


hardware logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** 56% van alle eerste ingaven in Wikipedia zijn juist
http://www.readwriteweb.com/archives/56_of_peoples_1st_wikipedia_edits_are_good.php

***Toledo Telecom loopt vooruit op de wensen van zijn klanten en lanceert zijn nieuwe XL-Pack voor mobiel internet van 1 GB. Dankzij het XL-Pack voor mobiel internet van 1 GB, aangeboden voor de prijs van 15,00 Ä excl. BTW per maand voor residentiŽle en businessklanten, kan iedereen waar en wanneer hij wil ongestoord zijn e-mails raadplegen en surfen. 1GB is voldoende om bijvoorbeeld 20.000 websites te bekijken, 100.000 e-mails te lezen of 1.000.000 chatgesprekken te voeren.
http://www.toledo.be/fr/residentiel/mobile/mobile-data

*** Symantec heeft Symantec Messaging Gateway 9.5 op de markt gebracht, waarmee meer dan 99 procent van de spam tegengehouden wordt. Het product werd voorheen 'Symantec Brightmail Gateway' genoemd en breidt de anti-spammogelijkheden uit met gepersonaliseerde bescherming tegen ongewenste e-mail.
http://www.symantec.com/business/messaging-gateway

*** Het nieuwste rapport van Symantec over spam en phishing
http://www.symantec.com/content/en/us/enterprise/other_resources/b-state_of_spam_and_phishing_report_04-2011.en-us.pdf

*** Mobile Vikings rekent per seconde: "Vanaf 14 april rekenen we bellen niet langer aan per begonnen minuut, maar per seconde na de eerste minuut. Een telefoongesprek van 1 minuut en 1 seconde koste je 48 cent. Nu kost het je 24,4 cent. Dat wordt natuurlijk afgerond naar 25 cent. "
http://www.mobilevikings.com

*** Fotobedrijf ExtraFilm, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en thuislevering van fotoproducten, breidt haar Studio 100 collectie uit. Naast fotokalenders kan je nu ook fotocanvassen, posters, kussens en zelfs slabbetjes met designs van je favoriete Studio 100 personages maken.
http://www.extrafilm.be

*** LG Electronics (LG) heeft vandaag aangekondigd dat het zijn technologische voorsprong op zijn concurrenten inzake 3D-beeld gaat uitspelen met de lancering van de nieuwe CINEMA 3D TV-lijn, een gevarieerde reeks televisies met LG's nieuwste CINEMA 3D-technologie.
http://www.lg.com/be_ne/tv-audio-video/index.jsp

*** Apple's iOS Beats Android? Not Exactly
http://www.pcworld.com/article/225636/apples_ios_beats_android_not_exactly.html#tk.nl_dnx_t_crawl

*** Sonos Controller for Android vanaf nu beschikbaar in Android Market - biedt Android-fans verbazingwekkend geluid, ongelimiteerde muziek en ongeŽvenaarde draadloze besturin.
http://www.sonos.com/android

*** Nu voor het hele huis: Apple AirPlay-muziekbronnen beschikbaar voor Sonos
Sonos biedt de enige echte multiroom-ervaring van Apple AirPlay met een Apple AirPort Express
http://www.sonos.com/AirPlay

*** Nokia lanceert fotorealistische 3D-modellen van steden voor Ovi Kaarten
http://www.maps.ovi.com/

*** TDK life on Record introduceert nieuwe lijn geavanceerde audio apparatuur in retro stijl
Het audiomerk dat in de jaren '80 bekend werd met haar kwalitatief hoogstaande casettetape presenteert nieuwe Hi-Fi boomboxes, draaitafels en koptelefoons
http://www.tdkperformance.eu


muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetPOLISHED CHROME: REMEMBER ME
[lounge] Deze week haalden we onze muziek bij een van onze favoriete podcasts, Dave's Lounge. OM te beginnen is er Polished Chrome, dat heel relaxe en toch warme muziek maakt, die heel verleidelijk klinkt. OP de site van de band kan je bij de rubriek Music verschillende songs in streaming beluisteren.
http://polished-chrome.de/html/music.html
http://www.daveslounge.com/2011/04/06/daves-lounge-207-sine-o-the-times/


GOLD LOUNGE - SPIRALS

[longe] Opnieuw lounge - de lezer weten dat we er geen genoeg van kunnen krijgen. Deze band onderscheidt zich door een erg rijk arrangement van zijn songs, met allerlei aparte geluiden erbij - wat de songs interessant maakt. OP de site van de band kan je enkel kortere fragmenten beluisteren van de songs, helaas. Maar bij Soundcloud vind je de volledige songs.
http://soundcloud.com/goldlounge
http://www.goldloungemusic.com/


ENSOUL CLOUDS
[lounge] Ja, we volharden in de boosheid. Opnieuw zachte, intieme, hoopgevende lounge muziek. Deze artiest werkt met een combinatie van elektronische en gewone instrumenten, en voegt daar nog een zangstem aan toe. Bij Myspace kan je verschillende songs in streaming beluisteren.
http://ensou1
http://www.myspace.com/ensoulmusiclmusic.com/


KLANGENSTEIN - ONE
[Electro] deze muziek is minder lounge/chillout, maar gaat eerder naar de soundscapes toe. Wat natuurlijk ook een heel mooi genre is. De song One heeft een redelijk sterk ritme. "Ganz Leise" blinkt dan weer uit door een super dominante bas, en de vrouwenstem die in deze stem voorkomt is absoluut sexy. Absoluut de moeite waard om de verschillende songs bij MySpace te beluisteren.
http://www.myspace.com/klangstein
http://www.schallkammer.de/


VRIJDAG HOORSPELDAG: DE ANDERE EN IK
Deze week een hoorspel waarvan er drie versies bestaan: twee Nederlandse, van de regisseurs Dijkstra en Mulder, en een Vlaamse, van de regisseur Flor Stein. Het hoorspel zelf is heel mooi, en draait rond een vrouw die plots in het lichaam van een andere vrouw terecht komt. Het is interessant om, als je het geduld en de tijd hebt om de drie versies te beluisteren, het verschil ertussen te ontdekken. De meest uitgebreide versie is de Vlaamse, met o.a. Denise De Weerdt.
http://hoorspel.wordpress.com/2011/04/12/de-andere-en-ikversie-coos-mulder/
http://hoorspel.wordpress.com/2011/04/17/de-andere-en-ik-dijkstra/
http://hoorspel.wordpress.com/2011/04/18/de-andere-en-ik-flor-stein/
Netties werkt samen met:

verkenner bannerEVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
M'n oma zei het al: neem een voorbeeld aan de de post, wees niet te gauw bezorgd.
- @landschip -oor logo
De nieuwe oogstDE BESTE FOTOGRAFIE APPS VOOR DE IPHONE
In dit artikel van The Next Web vind je een link en bespreking van verschillende goede apps voor de iPhone, om foto's te bewerken en te klasseren. Van Instagram tot Magic Shutter: als iPhone bezitter zal je in dit artikel heel wat interessante tips ontdekken.
[Taal: ENG]
http://thenextweb.com/apps/2011/04/17/the-top-30-best-photography-apps-for-iphone/


10 NUMMERTJES VIA JE TELEFOON
Wanneer je met je telefoon een nummer vormt, dan klinkt bij elk nummer een toontje van verschillende toonhoogte. Door de toetsen in een bepaalde volgorde in te drukken, kan je een muziekje vormen. Dit artikel geeft je de cijfertjes om Jingle Bells te spelen, Love me tender, en meer.
[Taal: ENG]
http://www.shopphoneservice.com/blog/2011/10-sequences-to-press-to-make-dial-tone-music/


PDF2JPG: OMZETTEN

Wanneer je een PDF document doorstuurt, zal het altijd wel eens gebeuren dat een van je bestemmelingen geen PDF reader heeft. In dat geval kan deze dienst helpen: je zet de pagina's om in .jpg, en dat kan elke computer wel lezen. De dienst is gratis, maar als je wil mag je wel een tip achterlaten...
[Taal: ENG]
http://pdf2jpg.net/


FILEXT: BESTANDSEXTENSIES
Wanneer je een bestand ontvangt met een bestandsextensie die voor jou onbekend is, dan kan je hier uitvinden met wel progje je dit bestand moet openen. De dienst is heel handig en betrouwbaar - een hele verademing, want wanneer je online een zoektocht uitvoert naar die extensie, kom je voor 99% op content farms terecht, sites die lokken maar geen antwoord geven. Op de site staat een alfabetisch gerangschikte lijst van meer dan 17.000 bestandsextenties, maar er is ook een zoekmachine om de lijst te doorzoeken. (Bron: Wim W)
[Taal: ENG]
http://filext.com/


WHO DELETED ME: WELKE FACEBOOK VRIEND LAAT JE IN DE STEEK?
Wanneer je op een dag inlogt op Facebook, en ziet dat je Friends teller lager is dan de dag tevoren, dan wil je wel weten wie je in de steken gelaten heeft. Maar zo simpel is dat niet.Deze dienst kan helpen.
[Taal: ENG]
http://who.deleted.me/


BABYSQUATTER: VERZEKER DE ONLINE TOEKOMST VAN JE KIND
Tegenwoordig "leef" je op het internet. Heb je geen blog, geen domein, geen twitternaam, dan "besta" je niet. Maar wat met je kind? Nu is het al zo moeilijk om een goede naam, een goed domein te vinden op het web. Wat als je kind groot wordt? Vele ouders reserveren daarom meteen bij de geboort van hun kind zijn/haar naam op alle mogelijke online plaatsen. Deze dienst helpt je om uit te zoeken of de naam nog vrij is.
[Taal: ENG]
http://babysquatter.com/
http://www.makeuseof.com/dir/babysquatter-domain-name-for-babies


FOLLOW AS: KRUIP IN DE HUID VAN EEN ANDER
Heb je je al eens afgevraagd hoe de tijdslijn van een andere twitteraar eruit ziet? Dat kan je beleven met deze tool. Uiteraard krijg je de DM's niet te zien, maar je ziet wel de rest van de gesprekken. De tool biedt nog meer mogelijkheden. Zo kan je zien naar wie de mensen die jij belangrijk acht luisteren, kan je de buzz zien over een bepaald onderwerp, zonder iemand te moeten volgen, enz.
[Taal: ENG]
http://followas.ruedaminute.com/


ROTATE VIDEO: EEN FILMPJE DRAAIEN

Neen, daarmee willen we niet zeggen dat je hiermee een film kan afspelen. Het gaat om de landschap of portret vertoning van een filmpje. Want vaak, wanneer je zelf een filmpje maakt met je spartphone, houd je het toestel verkeerd vast. Met deze online dienst kan je dan het filmpje in de juiste positie zetten.
[Taal: ENG]
http://www.rotatevideo.org/
http://www.makeuseof.com/dir/rotatevideo-rotate-videos-online


BOONOTE: JE BOOKMARKS ALTIJD BIJ DE HAND

Dit is een nieuwe, praktische manier om al je bookmarks en notities bij te houden, zodat je ze altijd bij de hand hebt, waar je ook bent, welk toestel je ook gebruikt. dat kan je computer zijn of de computer van je vriend, een iPhone, enz. Je kan een onbeperkt aantal bookmarks bewaren.
[Taal: ENG]
http://www.killerstartups.com/Web-App-Tools/boonote-com-your-bookmarks-everywhere
http://www.boonote.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: MANSSEN
Deze site, gemaakt door André Manssen, behandelt allerlei onderwerpen die interessant kunnenz ijn voor leerkrachten - Manssen is namelijk zelf werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs, en weet dus waarover hij spreekt. Actualiteit die betrekking heeft op veiliger en kindvriendelijk surfen, educatieve websites voor kinderen, ... het komt allemaal aan bod!
[Taal: NL]
http://www.manssen.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: EREADERS
Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws over ereaders en e-boeken, dan is dit toch wel de beste site. Op de site het laatste nieuws over de hardware om boeken elektronisch te lezen (speciale ereaders maar ook tablets) en de boeekn zelf. Er is ook een wekelijkse nieuwsbrief, waarop men zich gratis kan inschrijven.
[Taal: NL]
http://www.ereaders.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: MOBILEREVOLUTION
Een jonge site, gemaakt door super enthousiaste jonge mensen. De inhoud: alle mogelijke nieuws over mobiele toestellen, besprekingen van toestellen, reportages over beurzen en conferenties, en meer.
[Taal: NL]
http://www.mobilerevolution.be/


VRIJDAG MULTIMEDIA: EVIAN-BABY'S BIS

Weet je nog, het filmpje met de evian-baby's die aan het rollerskaten gingen? Nu is er een variant uitgekomen, die minstens even leuk is.
[Taal: NL]
http://www.appelogen.be/2011/04/20/de-evian-babys-zijn-terug-in-stopmotion-advertorial/


VRIJDAG MULTIMEDIA: GRAIN AND GRAM
Een pracht van een blog, met heel mooie foto's, een soort Gentleman's Journal. Interviews met interessante mensen, geïllustreerd met originele foto's, in een heel simpele layout, klare stijl.
[Taal: ENG]
http://grainandgram.com/features/


VRIJDAG MULTIMEDIA: WHERE CHILDREN SLEEP
Een erg boeiende fotoreportage waarin kinderen uit de hele wereld voorgesteld worden, met hun interesses, en ook getoond wordt waar ze slapen. Confronterend...
[Taal: ENG]
http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/where-children-sleep
Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/ - http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.comsites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


techbytes logo

*** TECHBYTES
http://www.techbytes.be/
*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/
- Panasonic introduceert nieuwe Evolta batterijen a.h.v. Sim City flashgame
http://www.belgiancowboys.be/gaming/1763
- Boondoggle Bright verwelkomt nieuw talent
http://www.belgiancowboys.be/advertising/1762
- Android & Monster, Snel een job vinden
http://www.belgiancowboys.be/mobile/1761


AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Obama geeft live interview op Facebook
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/579858/2011/04/21/Obama-geeft-live-interview-op-Facebook.dhtml
- Koninklijk bezoek te volgen via Twitter
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/579918/2011/04/21/Koninklijk-bezoek-te-volgen-via-Twitter.dhtml
- Koninklijk huwelijk live op Youtube
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/579668/2011/04/20/Koninklijk-huwelijk-live-op-Youtube.dhtml


digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/
- Transcent komt met de (bijna) ideale harde schijf
De Transcend StoreJet 25H3P is een externe harde schijf om van te watertanden. Hij is supersnel, heeft een enorme capaciteit en kan tegen een stootje.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29409
- Tegelijk 2D en 3D beelden op een laptop
Met de Toshiba Qosmio T851 kun zonder bril 3D beelden bekijken. Op zich al bijzonder, maar dat is niet het meest revolutionaire aan deze laptop.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29408
- DesktopSlides
Niet genoeg aan één achtergrond op je PC? Gebruik dan DesktopSlides. Een eenvoudige wallpaper changer.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29406elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- AirJam: unieke applicatie van Pioneer
Om de grote schare Apple-fans te plezieren, introduceert Pioneer een unieke applicatie voor je iPad, iPhone of iPod Touch.
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5828
- Ultradraagbare notebook van Samsung
Notebooks lijken almaar dunner te worden. De Samsung 9 Serie verpersoonlijkt die evolutie. Met zijn ultradraagbare laptops wil de Japanse elektronicafabrikant de koning van de draagbaarheid, de Macbook ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5808
- Jamo produceert nu ook hoofdtelefoons
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5787computerworld logo

*** COMPUTER WORLD
http://www.computerworld.be/
- Apple zal tabletmarkt nog jaren domineren
Volgens onderzoeksbureau Gartner zal het Apple besturingssysteem iOS nog jaren heer en meester zijn op de tabletmarkt.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=22476&style=99896
- Red Bull bij Mobistar
Red Bull lanceert met Mobistar zijn eigen mobiel platform gericht op jongeren met een herlaadbare telefoonkaart en een mobiel entertainment-universum.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=22432&style=99896
- Vrouwen sms`en meer terwijl mannen eerder surfen
Naar aanleiding van de internationale vrouwendag op 8 maart, heeft Mobistar de resultaten gepubliceerd van zijn studie die aantoont dat vrouwen meer telefoneren en meer SMS'en versturen.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=22338&style=99896


digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Vijf nominaties voor Duval Guillaume Antwerp/Modem
Duval Guillaume Antwerp/Modem werd vijf keer genomineerd op de New York Festivals.
http://www.digimedia.be/content.php?rubric=News&lng=nl&id=8842
- Europa verrast door grote cyberaanval
http://www.digimedia.be/content.php?rubric=News&lng=nl&id=8836
- Weezbe: uw e-shop is vanaf nu gratis
http://www.digimedia.be/content.php?rubric=News&lng=nl&id=8830

computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Kingston Digital introduceert beheerde, op overheidsniveau beveiligde USB oplossing
http://computertaal.info/2011/04/21/kingston-digital-introduceert-beheerde-op-overheidsniveau-beveiligde-usb-oplossing/
- Tron iPad video
http://computertaal.info/2011/04/21/tron-ipad-video/
- 70 procent vindt piraterij geen probleem
http://computertaal.info/2011/04/21/70-procent-vindt-piraterij-geen-probleem/

tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Sony valt voor tweede maal binnen bij Duitse PS3-hacker
Terwijl George Hotz geschikt heeft met Sony, heeft de OtherOS-ontwikkelaar 'Graf Chokolo' nieuwe dwangbevelen van de PS3-bouwer ontvangen. De Duitser moet maximaal 250.000 euro betalen als hij niet stopt met het OtherOS-project. »
http://tweakers.net/nieuws/73862/sony-valt-voor-tweede-maal-binnen-bij-duitse-ps3-hacker.html
- Uitgeversbond: illegaal downloaden ook strafrechtelijk vervolgen
http://tweakers.net/nieuws/73868/uitgeversbond-illegaal-downloaden-ook-strafrechtelijk-vervolgen.html
- Onderzoekers maken privacy-tool voor alle Android-apps
http://tweakers.net/nieuws/73853/onderzoekers-maken-privacy-tool-voor-alle-android-apps.html*** DATANEWS
http://www.datanews.be
- De jonge alternatieve internet service provide
http://datanews.rnews.be/nl/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/04/21/jonge-internetprovider-altercom-legt-de-boeken-neer/article-1194994493235.htm
- Politiezone Brussel Noord pompt 6 miljoen in intelligente camera's
http://datanews.rnews.be/nl/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/04/21/politiezone-brussel-noord-pompt-6-miljoen-in-intelligente-camera-s/article-1194994437747.htm
- Een nieuwe manier van online shoppen
http://datanews.rnews.be/nl/ict/nieuws/nieuwsoverzicht/2011/04/21/een-nieuwe-manier-van-online-shoppen/article-1194994417845.htm*** MOBILEREVOLUTION
http://www.mobilerevolution.be

- Hoe groen is de iPhone eigenlijk?
http://www.themobilerevolution.be/2011/04/20/hoe-groen-is-de-iphone-eigenlijk/
- Video: Hoe zullen we bankieren in de toekomst?
http://www.themobilerevolution.be/2011/04/20/video-hoe-zullen-we-bankieren-in-de-toekomst/
- Sony Ericsson Xperia Arc: review
http://www.themobilerevolution.be/2011/04/19/sony-ericsson-xperia-arc-review/tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)

ZET JEZELF AAN HET WERK 1: HET LIJSTJE
We willen allemaal productief zijn, efficiŽnt, en we hebben zoveel te doen. Jezelf organiseren is de boodschap. In de volgende artikelenreeks, gebaseerd op een posting die we vonden bij Dextronet, proberen wij, met jou, wat tips op te steken om wat meer georganiseerd tewerk te gaan.
Om te beginnen een tip om toch aan het werk te gaan, alhoewel je eigenlijk helemaal geen zin hebt. Wanneer je op een dag opstaat, en je moet "x" uitvoeren, maar je hebt er helemaal geen zin is, dan moet je gewoon, als toegeving aan je luiheid, een compromis sluiten: je zet je aan je bureau, en je schrijft neer welke stappen er nodig zijn om de taak uit te voeren. Gewoon, heel simpel.
En dan voeg je meer stappen toe, je breekt die op in kleinere sub-taken, voegt wat details toe, notitie s over dingen die je niet zou mogen vergeten. En je zal bemerken dat, nu de taak helemaal geanalyseerd en gepland is, je handen beginnen te jeuken om aan de taak te beginnen.
http://www.dextronet.com/blog/2011/04/10-best-tricks-of-fooling-myself-to-work/


ZET JEZELF AAN HET WERK 2: EET NIET ACHTER DE COMPUTER
Nog een tip om productief te werken. Wie denkt dat hij tijd spaart door achter de computer te eten, denkt verkeerd. Je verricht ondertussen geen werk, je leest hoogstens wat artikels of mails. Maar erger nog: het is ongezond omdat je te haastig eet, en bovendien proef je je eten niet echt, omdat je met je gedachten ergens anders zit.
En natuurlijk is dat ook niet goed voor je klavier, dat vol met etensresten komt te zitten; je toetsen gaan kraken, en hygiŽnisch kan je het niet noemen.
Neen, veel beter is het om je boterhammetjes elders op te eten, aan een andere tafel, en te genieten van je maaltijd. En wie weet geeft dit moment van rust je wel nieuwe inspiratie...
http://www.dextronet.com/blog/2011/04/10-best-tricks-of-fooling-myself-to-work/


ZET JEZELF AAN HET WERK 3: DE OCHTENDSTOND HEEFT GOUD IN DE MOND
Het spreekwoord telt ook wanneer je met de computer werkt. Zet je 's ochtends achter je computer, en begin meteen te werken. Je zal bemerken dat je snel werkt en productief. Probeer je niet te laten afleiden door mails, doe eerst de dingen die op je to-do lijstje staan. Ga niet eerst afwassen, opruimen, maar voorzie dat je bijvoorbeeld van 7 tot 9 werkt, om dan wat huishoudelijke of andere aken te doen.
Werk dat je 's ochtends vroeg doet, zou wel eens tot je beste producties kunnen behoren!
http://www.dextronet.com/blog/2011/04/10-best-tricks-of-fooling-myself-to-work/


ZET JEZELF AAN HET WERK 4: NEEM ECHTE RUST
Ontspannen wanneer je aan het werken bent, wil niet zeggen dat je dan facebook moet opstarten, ICQ of een kaartspelletje. Neen, je moet gewoon opstaan van je stoel en de computer de rug toedraaien! Doe een wandeling, lees een boek, maak een lekkere fruitsnack of smoothie, doe wat joga-oefeningen, sla een praatje met een collega, of, ja, het klinkt stom, doe een dutje.
En wanneer je dan terugkeert naar je computer begin dan niet "zomaar" wat te doen, maar open je to-do lijstje, zie wat het volgende op de lijst is, en begin er meteen aan!
http://www.dextronet.com/blog/2011/04/10-best-tricks-of-fooling-myself-to-work/


ZET JEZELF AAN HET WERK 5: WEET WAT JE DAARNA MOET DOEN
Heb je een taak af, en weet je niet meteen wat je daarna moet doen, dan verlies je je concentratie, smelt je productiviteit weg. Dat kan je voorkomen door te werken met to-do lijstjes. Er bestaan tal van goede programma's om zulke lijstjes bij tehouden, zoals Swift To-Do List. Maak voor elk project een to-do lijstje, zodat je met een stappenplan kan werken. Het is ook slim om een categorie "next" aan te maken, zodat je weet wat er hoge prioriteit heeft.
Op onderstaand adres vind je een video die je uitlegt hoe je met deze software werken kan. Hij kost wel $44,95, maar er zijn ook andere programma's die gratis zijn, zoals Evernote.
http://www.dextronet.com/swift-to-do-list-software/reorder-tasks
http://www.dextronet.com/swift-to-do-list-softwareshareware logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...DE BESTE ANDROID APPS: AMAZON MARKET
In de volgende reeks, gebaseerd op een artikel van Business Insider, krijg je enkele heel interessante apps voorgeschoteld, die jou hopelijk ook kunnen behagen.
Niet alleen Google heeft een App Market waar je apps kan vinden voor de Android smartphone, maar ook Amazon, de online boek- en platenwinkel heeft er een. Die mag momenteel nog niet zo erg veel apps bevatten, maar het aantrekkelijke ervan is dat er elke dag een app, die je normaal gezien betalen moet, gratis verkregen kan worden. Je moet dus wel eerst de app downloaden voor de Amazon Appstore. De instructies daarvoor vind je hieronder.
http://www.businessinsider.com/amazon-android-appstore-2011-3
http://www.businessinsider.com/amazon-android-appstore-2011-3#from-the-appstore-home-page-enter-your-cell-phone-number-or-email-address-in-the-box-under-get-started-amazon-will-send-you-a-text-message-or-email-with-a-link-to-download-the-app-store-make-sure-the-email-address-is-the-one-you-check-on-your-phone-1


DE BESTE ANDROID APPS: AMAZON MP3
Android - freeware
Met deze app kan je nu ook muziek online bewaren, en naar je Android toestel streamen. Je kan ook muziek die je aangekocht hebt bij Amazon bij deze dienst bewaren en in streaming beluisteren.
https://market.android.com/details?id=com.amazon.mp3&feature=search_result


DE BESTE ANDROID APPS: ADVANCED TASK KILLER
Android - freeware
Bij Android toestellen kan je echt multitasken, maar dit heeft een prijs: veel apps openen gaat ten koste van de batterij. Daarvoor is deze app ideaal: je krijgt een overzicht van de apps die open staan, en je kan ze een voor een terug sluiten.
https://market.android.com/details?id=com.rechild.advancedtaskkiller&feature=search_result


DE BESTE ANDROID APPS: TWITTER
Android - freeware
Misschien ben jij net als wij ondertussen verslingerd geraakt aan Twitter. Met deze app kan je ook onderweg, vano p je mobiele toestel, blijven volgen wat er allemaal gebeurt in je tijdslijn. De app is de officiŽle versie van Twitter, slank en aantrekkelijk. Tweet meldingen van jouw naam verschijnen in de speciale widget of in het meldingsbalkje van je toestel.
https://market.android.com/details?id=com.twitter.android&feature=search_result


DE BESTE ANDROID APPS: LOOKOUT

Android - freeware
De laatste weken waren er verschillende alarmerend berichten over apps die niet deden wat ze beloofden, en je zelfs bespioneerden. Anderzijds zijn de smartphones stilaan uitgegroeid tot minicompueters, en worden zij ook kwetsbaar voor virussen en allerlei malware. Lookout wil je beschermen tegen deze kwaadwillige apps: elke nieuwe app die je downloadt wordt eerst gescand; is er iets verdachct, dan word je verwittigd. Je kanLookout ook gebruiken om automatisch backups te maken.
https://market.android.com/details?id=com.lookout&feature=search_result


DE BESTE ANDROID APPS: GOOGLE VOICE
Android - freeware
Met Android kan je Google Voice op je smartphone gebruiken; dan krijg je een speciaal Google Voice nummer, dat alle andere communicatie (vaste lijn, gsm...) centraliseert. Handig is dat de sms-boodschappen die je vanuit de Google Voice app verstuurt niet meetellen voor je abonnement bij de provider. Het is te zeggen: enkel de minieme aantal bits en bytes per sms tikken mee - wist je trouwens dat, in verhouding tot de bytes die een sms verbruikt, hij schandalig overprijsd is?
https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.googlevoice&feature=search_result


DE BESTE ANDROID APPS: GOOGLE READER
Android - freeware
Is het je al opgevallen hoeveel Google tools je op je Android phone gebruiken kan? Ook dit is een Google tool, om je RSS feeds te lezen, in een vormgeving die speciaal aangepast is aan het kleinere scherm van de smartphone. Klik gewoon op de titel van een artikel om het te vergroten, waarna je de optie krijgt om het artikel in het scherm van je browser te lezen.
https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.reader


DE BESTE ANDROID APPS: ANGRY BIRDS
Android - freeware
Een van de populairste casual games is Angry Birds. En Android is het enige OS waarvoor je een gratis versie kan krijgen van de Angry Birds games: Angry Birds, Seasons en Rio.
https://market.android.com/details?id=com.rovio.angrybirds&feature=search_result
https://market.android.com/details?id=com.rovio.angrybirdsseasons
https://market.android.com/details?id=com.rovio.angrybirdsrio


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS DAG: PERFECT EI
Nokia - 1,10 euro
Met deze app maak je perfect gekookte eitjes, hard of zacht.
http://www.picobrothers.com/egg
http://store.ovi.com/content/25713


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS DAG: ANGRY BIRDS SEASONS: EASTER EGGS

Nokia - 2,00 euro
Het is lente en bijna Pasen: tijd dus voor chocoladepaaseitjes en paashazen! Koop nu het nieuwste thema voor Angry Birds of update hem vanaf je oude versie. Dit doe je in het hoofdmenu van de app, gewoon op je Nokia-telefoon.
http://store.ovi.com/content/78488

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
Het laatste woord....
NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe

Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.AFSLUITER VAN DE WEEK
Nu kan ik ook mobiel bellen! Op mijn nieuwe fiets zit een bel.
[gelezen op Twitter]