netties banner
Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie:
2/4//2011
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 15
Nummer 694 van 2/4/2011Gegroet lezer,

Wat is het heerlijk, die lente! De straat ligt volg met roze bloesemblaadjes, als wacht zij op een Maria-processie. In de bomen en struiken gele bloesems, de velden vertonen een fris groen. Een feest voor oog, maar vooral voor uw neus!

Wellicht bent u, met dat mooie weer, niet meteen achter uw computer gekropen om deze nieuwsbrief te lezen. Maar wat mag u verwachten, nu u deze nieuwsbrief dan toch geopend hebt? Deze week voor de verandering eens wat andere hoofdrolspelers op het toneel. Linked In, Amazon, PayPal, Color, Stripe...Tja, er beweegt heel wat in het internet landschap, en dat vooral door de inburgering van de mobiele telefoons. Het is spannend en interessant om al die evoluties op te volgen. En het nieuws daarover te brengen natuurlijk!

Veel leesplezier gewenst, en geniet van de lente!

Tot volgende week, bij leven en welzijn.

Hilde


Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!verkenner bannerKanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.NU WORDT OOK MUZIEK LOCATIE-GEBONDEN...
Interessant concept van Bluebrain

Een intrigerend idee: een muziekalbum dat zich, tijdens het afspelen, aanpast aan de locatie waar jij je bevindt. Locatiegebonden toepassingen, daar kennen we er ondertussen talloze van. Foursquare, Gowalla, Layar... Maar wat Bluebrain, een band uit Washington bedacht heeft, is toch wel origineel.
Het nieuwste album van de band wordt namelijk uitgebracht als een app voor de iPhone, en maakt gebruik van de gps van het toestel, om ritme en beats van de songs aan te passen, naargelang de luisteraar zich op een bepaalde plaats bevindt. Om van dit effect te kunnen genieten moet de luisteraar zich wel op één bepaalde plaats bevinden, een shoppingcenter in Washington (The National Mall), want de song reageert op bepaalde coördinaten van die mall.
Wanneer de song deze lente uitgebracht wordt, en je bevindt je in dat bepaalde shoppingcenter, dan zal je de song via de WiFi van dat winkelcentrum kunnen downloaden. Je krijgt dan ook een impressionistische map, en naargelang je door de mall loopt krijg je een bepaalde luisterervaring. Ga je bijvoorbeeld van plek A naar plek B, dan zal je de muziek op een totaal andere manier beleven dan wie van plaats B naar A loopt.
Of er echt een behoefte is aan zulke ervaring? Misschien niet. Maar het is kunst, en kunst is niet iets wat rekening houdt met behoeften. Het is in elk geval erg origineel bedacht, en de jongens van de band hebben er heel wat werk in gestoken, zoals je bij The Next Web kan lezen.
http://thenextweb.com/apps/2011/03/26/the-first-musical-album-thats-also-a-location-aware-iphone-app/


DISCO: SMS'EN NAAR GROEPEN OP DE IPHONE
Een App van Google, die als eerst voor de iPhone uitgebracht wordt?

Soms zijn de wegen van de groten van het internet ondoorgrondelijk. Dat Facebook onlangs Beluga opgekocht heeft, dat group messaging mogelijk en gemakkelijk maakt, was een slimme en begrijpelijke zet. Maar wanneer er een app uitgebracht wordt door een bedrijf dat eigendom is van Google, Slide, dat ook een dergelijke functie biedt, maar dat deze app om te beginnen enkel voor de iPhone uitkomt, en niet voor de Android, dan is het toch moeilijk om hierin een strategie van Google te volgen.
En dan zijn er gelukkig waarnemers, die dit feit proberen te interpreteren. Hun uitleg is dat Google wil optornen tegen Beluga, maar dat anoniem wil doen. De app, die Disco heet en nu in de App Store verkrijgbaar is, draagt immers geen enkel uiterlijk kenmerk dat verwijst naar Google.
Hoe dan ook, het is natuurlijk de vraag of Disco dezelfde overtuigingskracht heeft als Beluga. Bij die laatste immers kan je gewoon inloggen en gebruik maken van je hele Facebook netwerk. Bij Disco... moet je van nul af aan beginnen.
Meer bij WebProNews en TechCrunch.
http://techcrunch.com/2011/03/25/disco-app/
http://www.webpronews.com/disco-google-does-group-texting-on-the-iphone-2011-03
BEDRIJVEN DIE GEREGISTREERDE MERKEN ALS ADWORD OPKOPEN WORDEN STRAFBAAR?
Moeizaam wordt naar nieuw evenwicht gezocht tussen merk en adverteerder

Het kwam al enkele keren tot een proces rond merken en Adwords. Mag je namelijk als bedrijf dat limonade verkoopt, bij Google vragen om advertenties te plaatsen naar jouw limonade, telkens iemand zoekt naar CocaCola? Want in zekere zin bied je dan op dit Adword, een geregistreerd merk.
Tot nu mocht Google rustig trefwoorden van geregistreerde merken verkopen aan adverteerders, zodat hun website bovenaan verscheen bij de zoekresultaten, uiteraard bij de gesponsorde links. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. De advocaat-generaal van het Europese Gerechtshof heeft een aanbeveling uitgevaardigd, dat het gebruik van trefwoorden die eigendom zijn van bepaalde bedrijven (zoals CocaCola) beperkt.
Aan de oorsprong van deze beslissing ligt een proces tussen Interflora, dat bloemen aflevert, en de Britse supermarkt Marks & Spencer, dat een gelijkaardige dienst levert. M&S had immers bij Google geboden op het trefwoord Interflora, zodat er, wanneer je zocht op Interflora, advertenties voor de bloemendienst van Marks & Spencer begonnen te verschijnen in de resultatenlijst. En dat, aldus de advocaat-generaal, werkt verwarrend voor de gebruiker.
Het is maar een aanbeveling, en dus geen wet. Pas over zes maanden zal je weten of de Eu inderdaad meent dat het opkopen van trefwoorden van concurrenten niet mag, wanneer de advertentie die verschijnt het moeilijk maakt voor de gemiddelde internaut om te weten wie eigenlijk de dienst waarvan de advertentie verschijnt, aanbiedt.
Het gekke daarbij is dat Google zelf buiten strijd blijft - de rechtbanken zien er blijkbaar geen graten in dat het deze adwords verkoopt...
Meer over deze toch wel ingewikkelde zak bij Ars Technica.
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/03/european-court-advised-to-restrict-the-sale-of-trademarked-keywords.ars


GOOGLE START MUZIEKDIENST INTERN
Streamen van muziek steeds populairder
Het is al langer een gerucht, maar volgens insiders nadert het uur van de werkelijkheid: Google zou starten met een muziekdienst. Twee weken geleden had een ontwikkelaar, toen hij de Honeycomb versie van het Android OS installeerde, ontdekt dat die een werkende (test)versie van de dienst bevatte. Google wou dat toen niet bevestigen, maar volgens de laatste berichten zou Google nu toch intern een muziekdienst aan het testen zijn - wat in vaktermen "dog fooding" genoemd wordt.
De dienst zou muziek streamen naar allerlei mogelijke toestellen met een internetverbinding. Nog volgens diezelfde insiders zou de dienst zo goed als klaar zijn - er zou alleen nog maar een ding ontbreken: de muziek zelf. Er zijn wel onderhandelingen gaande met de grote platenlabels, maar die zijn nog altijd niet afgerond.
Nochtans zouden de labels er best aan doen om hun kaarten in te zetten op de streaming verspreiding van hun muziek. Volgens verschillende waarnemers is dit immers hetgeen piraterij uiteindelijk zal stoppen. Sinds er diensten zijn zoals Spotify is het gebruik van P2P netwerken om muziek illegaal te downloaden sterk verminderd. Muziek "bezitten" is immers geen hoofddoel meer voor de jongeren, wel naar muziek kunnen luisteren die ze graag horen. En dat kan je bij Spotify. Er is natuurlijk nog wel het probleem van de dure internetverbindingen, vooral op het mobiele toestel, en dat staat verdere ontwikkeling van streaming muziek wel in de weg, vooral in ons land.
http://news.cnet.com/8301-31001_3-20046917-261.html
http://www.webpronews.com/google-music-critical-for-google-in-many-ways-2011-03


LINKED IN TELT MEER DAN 100 MILJOEN GEBRUIKERS
Ook felicitatie mail ontvangen van Reid Hoffman?

We hebben het hier zo vaak over Facebook en Twitter, maar er is nog een ander sociaal netwerk dat veel succes kent: LinkedIn. Het komt niet zo vaak in de pers - misschien omdat het geen stommiteiten uithaalt met de privacy van zijn gebruikers zoals Mark Zuckerberg met zijn Facebook doet. Nochtans wordt er gestaag aan de ontwikkeling van LinkedIn gewerkt, en groeit de dienst in alle stilte verder.
Voor wie LinkedIn niet mocht kennen: het onderscheidt zich van facebook doordat het zich echt op zakelijke relaties en carrière concentreert. Bij Facebook word je "vriend", op LinkedIn legt je contacten, kan je een aanbeveling schrijven over een relatie, kan je iemand vragen of hij je in contact brengt met deze of gene, kan je je abonneren op aankondigingen van mensen uit dezelfde branche als jij... Kortom: LinkedIn is het netwerk voor de zakelijke contacten.
Het aantal gebruikers van LinkedIn heeft nu een mijlpaal bereikt: 100 miljoen mensen zijn lid geworden van het netwerk. Om dat feit onder de aandacht te brengen, heeft de oprichter van de dienst, Reid Hoffman, een persoonlijke "dank u" mail gestuurd naar het eerste miljoen leden. Misschien heb jij ook wel zo'n mailtje ontvangen? Ondergetekende alvast wel, want ik blijk het 196.739e lid te zijn. En volgens Hoffman behoor ik daarmee tot de "early adopter". De eerste 100.000 leden kregen ook een dergelijke mail, maar zij worden door Reid "innnovators" genoemd. Tot die categorie behoort ondergetekende dus niet...
Wat vooral handig aan LinkedIn is, is de add-on voor je Outlook. Daarmee koppel je je Outlook aan je LinkedIn account, zodat je bij elke mail die je van X ontvangt niet alleen een overzicht krijgt van de correspondentie die je met X gevoerd hebt, maar ook een update van de laatste berichten over X uit LinkedIn, enz.
http://techcrunch.com/2011/03/25/linkedin-founder-reid-hoffman-personally-thanks-first-million-members-for-being-early-adopters/
http://www.linkedin.com


NIEUWE WOORDJES LEREN: AGILE COMMERCE
Versmelting van alle mogelijke online en offline manieren van zakendoen
Er was een tijd dat je goederen enkel kon kopen door zelf naar de winkel te trekken - of je bestelling per telefoon door te geven en thuis te laten brengen. Met het internet ontstond e-commerce, en moest je je huis niet meer uit om iets te bestellen. Met de mobiele toestellen moest je niet meer thuis zijn, achter je computer, maar kon je vanop elke plek online bestellen. Maar dus ook vanuit een bakstenen winkel, waar je prijzen kan vergelijken.
Kortom, dankzij de inburgering van het web en de mobiele technieken is de handel geŽvolueerd naar iets dat op verschillende toestellen gebeurt, via verschillende contactpunten met de klant. Iets meer holistisch, en dat wordt Agile commerce genoemd (agile = behendig, snel). Een recent rapport van Forrester bevestigt deze trend. Hieruit blijkt namelijk dat 58% van de online volwassenen in de VS graag producten online opzoekt vooraleer ze aan te kopen. Een steeds groter wordend percentage van die volwassenen heeft een smartphone en/of tablet, en is actief op de sociale netwerken. Ook daar gaan zij op zoek naar advies bij hun beslissing om iets aan te kopen.
Bedrijven moeten zich dus aan deze nieuwe manier van business aanpassen. Dat kan ook vereisen dat zij zich herorganiseren en bijvoorbeeld moeten gaan denken in kleinere teams die beter geïntegreerd zijn. De relatie tussen bedrijf en klant verloopt immers niet langer via aparte kanalen, maar via verschillende contactpunten. En bedrijven hebben, met al die datamining, tegenwoordig toch een massa analysemateriaal over wie hun klant is: zij zouden die data moeten gebruiken en daarvan een kernpunt van het bedrijf maken.
Een slimme conclusie uit dit rapport. Maar wat wij ons dan afvragen: zullen we het dan binnenkort niet meer over e-commerce hebben, maar a-commerce?
http://www.readwriteweb.com/biz/2011/03/what-is-agile-commerce-the-future-thats-what.php
http://blogs.forrester.com/brian_walker/11-03-11-welcome_to_the_era_of_agile_commerce


ANDERS GAAN BETALEN 1: DRAADLOOS
Google, MasterCard en Citigroup gaan voor NFC

Het internet, en dan vooral de opkomst van de mobiele toestellen en smartphones heeft ook op het vlak van betalingen voor een revolutie gezorgd. Waar je vroeger nog rustig je kredietkaart bovenhaalde om een online aankoop te betalen, door de gegevens van je kredietkaart in te vullen, is die procedure ondertussen sterk vereenvoudigd. Om te beginnen is er PayPayl, waarbij je gewoon kan betalen door inlog en paswoord van jouw Paypal account in te vullen. Verder zijn er de verschillende online winkels die met een one-click systeem werken: eens je ingelogd bent met inlog en paswoord, kan je elke aankoop met één klik betalen. Denk maar aan Amazon, aan iTunes.
Maar het kan nog beter. In de laatste dagen zijn er verschillende aankondigingen geweest van betaalsystemen van de toekomst. Elk van hen heeft wel wat te bieden. Wij zetten ze even op een rij.
Om te beginnen zijn er Google, MasterCard en Citigroup die de handen ineen geslagen hebben om technologie in te bouwen in mobiele toestellen met het Android OS aan boord. Het gaat dan om de Near Field Communication (of NFC). Je moet je kaart niet meer in een betaalterminal stoppen, maar er gewoon even mee zwaaien en het signaal dat uitgestuurd wordt, wordt opgepikt door de terminal.
Dat CitiGroup en MasterCard in dit systeem stappen, is begrijpelijk. Maar wat heeft Google ermee te maken? Het toverwoord is natuurlijk advertenties. Google zou namelijk geen commissie vragen op de betalingen, de pasmunt zou onze informatie zijn. Door te weten te komen wat je aankoopt, zou Google nog beter gerichte advertenties op jou kunnen afvuren.
Dit systeem wil dus van jouw mobiele telefoon een elektronische portemonnee maken. Maar is dat wel veilig? Wat als je je telefoon verliest? Ach, hetzelfde kan je natuurlijk vragen van je échte portemonnee: wat als je die verliest, met je bankkaarten in, en je pincode op een briefje erbij gestoken?
Meer over dit initiatief bij Wall Street Journal.
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703576204576226722412152678.html


ANDERS GAAN BETALEN 2: SERVE
Nieuw betaalplatform wil concurrentie aangaan met PayPal
Een ander initiatief is afkomstig van American Express. Dat kondigt een nieuw betaalplatform aan, Serve, waarmee je aankopen kan doen, cash geld kan afhalen van betaalterminals, maar ook betalingen doen van persoon tot persoon, via de computer of de mobiele telefoon. Het systeem zal werken met een kaart, die gekoppeld wordt aan jouw gewone bankrekening of een debet/kredietkaart, zoals Amex, Visa, MasterCard. In het begin, zo wordt aangekondigd, zal je hiermee enkel betalingen kunnen doen overal waar American Express aanvaard wordt. Later zou de kaart ook gekoppeld worden aan betalingen via de mobiele telefoon, eveneens via NFC dus. Maar dat laatste is toekomstmuziek.
Wat American Express met dit initiatief vooral wil doen, is een jongere bevolkingsgroep aanspreken en die met hun Amex/Serve kaart laten betalen. Doordat Serve gekoppeld kan worden aan Amex en Visa accounts, wordt er een nieuwe doelgroep bereikbaar voor Amex. En later zou Serve dan ook online toegankelijk worden, en vanuit toepassingen op de iOS en Android toestellen - ondersteuning voor BlackBerry zou later volgen, over Windows PHone7 toestellen wordt niet eens gesproken...
Meer over dit systeem bij AllThingsD.
http://emoney.allthingsd.com/20110328/american-express-launches-all-new-digital-payments-platform-to-attack-paypals-bread-and-butter/


ANDERS GAAN BETALEN 3: STRIPE
Start-up krijgt steun van oprichters van PayPal

Zoals je al begrepen hebt, is er aan nieuwe initiatieven geen tekort. Iedereen is er zich bewust van dat betalen anders moet. Maar welk systeem zal het halen? Je gaat immers niet met tien verschillende bankkaarten (al dan niet virtueel) rondlopen. Ons land kent al langer "Mister cash", bankcontact, en op dat vlak is Europa toch wel een beetje een voorloper; op vlak van digitale betaalkaarten staat Europa immers veel verder dan de VS bijvoorbeeld.
Een van die nieuwe initiatieven komt van een tamelijk onbekende speler op dit terrein: stripe, een jong bedrijf dat opgericht werd door twee investeerders die ook PayPal op hun naam hebben staan. Stripe zou eveneens een betaalplatform moeten zijn, voorbetaling vann het ene bedrijf naar het andere, en van klanten aan bedrijven. Iets zoals Paypal dus. Waarom dan iets nieuw oprichten, waarin verschilt Stripe van PayPal?
Volgens de oprichters is het antwoord: het "zuigt" niet. Want de technologie achter PayPal is verre van ideaal. Ontwikkelaars hebben heel wat problemen om het systeem te laten werken. Van het aanmaken van een account als verkoper, tot het laten werken van de software op je website - simpel is het niet. En De commissie die gevraagd wordt bij elke betaling is ook niet mals. Stripe belooft een simpel te installeren systeem te leveren, gemakkelijk voor ontwikkelaars, en de commissie zou bescheidener zijn.
Stripe kan alvast rekenen op de steun van bekende investeerders met een neus voor goede zaakjes, zoals Andreesen Horowitz en Sequoia Capital. En dat is toch wel een geloofsbrief...
http://techcrunch.com/2011/03/28/stealth-payment-startup-stripe-paypal/


AMAZON HAALT HET IDEE VAN HET VIRTUELE MUZIEKKASTJE WEER BOVEN
Maar zullen de labels deze keer hun verzet opgeven?

Het is al eerder gedaan; onder andere Michael Robertson, de stichter van MP3.com, heeft het geprobeerd: het virtuele kastje met muziek. Daarbij sla je een kopie van de muziek die je legaal aangekocht hebt ergens op een server op, zodat je die vanop elke computer, waar je je ook bevindt, kan beluisteren.
Toen Robertson het probeerde, stuitte hij echter op grote weerstand van de labels. Je weet wel, de labels die in het begin ook niet toelieten dat je je legaal aangekochte cd ripte, zodat je hem ook vanop je MP3 player beluisteren kon. De labels vreesden dat dit de poort naar piraterij wagenwijd zou openzetten. Robertson moest zijn poging opgeven.
Maar ondertussen zijn we enkele jaren verder. De labels zijn stilaan gewend geraakt aan digitale muziek, zij het erg node. Het fenomeen van streaming muziek raakt steeds meer ingeburgerd, denk maar aan Spotify en Last.fm. En dan is er nog het mobieltje, waarop je ook muziek in streaming formaat beluisteren kan. Tijd dus voor de een of andere grote speler in het digitale landschap om het nog eens te proberen.
Toen Apple de erg populaire muziekdienst Lala.com enkele maanden geleden opkocht, dachten velen dat dit Apple deze muziekdienst zou integreren in haar iTunes, om er een streaming dienst van te maken. Maar neen, maanden zijn voorbij gegaan, en Apple heeft niets met Lala gedaan. Google is, zoals je eerder deze week kon lezen, ook bezig met een muziekdienst. Maar het is Amazon.com dat beiden verslagen heeft, en vol trots een virtueel kastje aankondigt. In een filmpje op de site kan je de aankondiging zien. (1)
Bij Amazon zal je ongeveer 1.000 songs in je virtuele kastje op de webservers van het bedrijf kunnen stoppen, en hen via een internetverbinding in je browser kunnen beluisteren, of op mobiele telefoons met het Android OS.
Wat veel waarnemers verbaast bij deze aankondiging, is dat je niet alleen de muziek naar dat kastje kan uploaden die je bij Amazon aangekocht hebt, maar ook andere muziek, die reeds op jouw computer staat. Wat wil zeggen dat Amazon helemaal niet kan controleren of wat er in het kastje staat, wel legaal aangekocht is. Die waarnemers vrezen dan ook dat de labels helemaal niet gelukkig zijn met dit initiatief.(2) Sony heeft alvast gezegd "teleurgesteld" te zijn dat de dienst gelanceerd wordt, zonder dat Amazon onderhandeld heeft over nieuwe licenties om muziek te streamen. (3)
http://www.amazon.com/gp/mpd/permalink/m3APM5XTAKIEKE?ie=UTF8&ref_=ent_fb_link&linkCode=shr&camp=213733&creative=393193&tag=slingload-20
http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/digital-and-mobile/amazon-s-third-rate-unlicensed-cloud-service-1005099032.story
http://www.reuters.com/article/2011/03/29/us-amazon-idUSTRE72S13H20110329


NIEUWE DIENST COLOR TOCH NIET ZO IDEAAL...
... en bovendien al gehackt!

Verleden week waren wij, bij onze aankondiging van de nieuwe webdienst Color, erg enthousiast. Bij deze dienst kan je immers foto's uploaden die op een bepaalde locatie genomen zijn. Dat moet op den duur zorgen voor een tijdslijn van die bepaalde plek, zodat je kan zien wat er allemaal gebeurd is, hoe de plek geŽvolueerd is.
Maar wij waren blijkbaar wat te snel met dat enthousiasme. Want er zitten toch wel wat negatieve kantjes aan de dienst. Er is natuurlijk het probleem van de privacy: alle geüploade foto's zijn publiek, door iedereen te zien. Maar bovendien is er geen manier om een foto die je per vergissing geüpload hebt, of waarvan je achteraf zegt: neen, dat liever niet, terug kan verwijderen. Komt daar nog bij dat er geen mogelijkheid is om aan de beheerders van de dienst te laten weten dat bepaalde foto's niet door de beugel kunnen of tegen de goede zeden indruisen. Wij zien al een nieuwe sport ontstaan: plekken bezoedelen met virtuele graffiti, en overal foto's van de befaamde bospoeper gaan zetten!(1)
Bij Buzz Out Loud liep er trouwens al een mail binnen van een man die een tamelijk pikante foto genomen had van zijn echtgenote, in de omgeving van hun huis. per ongeluk had hij die foto via de Color app op de site gezet, maar toen hij zijn vergissing bemerkte, zag hij ook dat hij die fout niet meer recht kon zetten. En nu zit hij dus verveeld met die pikante foto, die voor eeuwig bij Color blijft staan, en dan nog wel met de geotag positie van zijn eigen huis eraan toegevoegd...(2)
De dienst, die meteen grote investeringen loskreeg van bekende beleggers, blijkt bovendien niet erg beveiligd te zijn. Want met een simpele hack zou je in staat zijn om niet alleen de foto's van een bepaalde plek te zien, maar ook te zien welke andere foto's een bepaalde persoon gemaakt heeft. Bij Forbes (1) staat uitgelegd hoe de hack werkt.
Voor je dus begint te 'coloren', denk je best twee keer na...
http://blogs.forbes.com/andygreenberg/2011/03/28/color-app-hack-lets-you-spy-on-anyones-photos-anywhere/
http://www.cnet.com/8301-19709_1-20048460-10.html


FIREFOX VOOR MOBIELE TOESTELLEN NU UIT
Meteen maar experimenteren!

Heb je een Android of een Maemo (Nokia) toestel, dan heb je vandaag weer wat te doen: de nieuwe Firefox 4 browser voor mobiele toestellen uittesten.
Wat belooft hij? Volgens de makers werd de browser dus speciaal aangepast voor gebruik op het mobiele toestel: minder typen, en meer web. De controlebuttons om te navigeren verdwijnen dus zodra je ze niet meer nodig hebt. Het manueel invoeren van tekst wordt tot een minimum herleid.(1)
Bovendien is er Sync, waarmee je al jouw bookmarks, de geschiedenis van je surftochten, je log-in gegevens en zelfs de open tabs van je desktop browser kan overzetten naar de mobiele versie. En je kan browsen met tabblaadjes: door je vinger van links naar rechts te bewegen over het scherm krijg je alle open tabs te zen in een enkele kolop links. En een rechts-naar-links beweging brengt de opties naar voor om een pagina te bookmarken, en de instellingen op te roepen.
Firefox ondersteunt HTML 5 en andere standaards. Bij Mashable (2) vind je een video die de werking uitlegt.
http://blog.mozilla.com/blog/2011/03/29/mozilla-launches-firefox-4-for-android-allowing-users-to-take-the-power-and-customization-of-firefox-everywhere-2/
http://mashable.com/2011/03/29/firefox-4-for-mobile/


DELL MEENT DAT IPAD HET NIET MAKEN ZAL IN DE BEDRIJFSWERELD
Maar kan je die vraag niet beter stellen over de tablet in het algemeen?

Ja. De iPad is hot. De nieuwste versie ervan, iPad2, is uitgeput. Toen hij verleden vrijdag hier in BelgiŽ op de markt kwam stonden er lange rijen aan te schuiven voor het toestel. Alhoewel het er bij ons niet in kan dat je een hele dag moet zitten wachten. Dat is toch maar gewoon een kwestie van een toestel uit de rekken nemen en afrekenen aan de kassa? Of moet je eerst je hele leven neerschrijven op een aankoopformulier?
Feit is in elk geval dat de iPad2 wereldwijd uitgeput is. Wat bij sommigen toch enige wrevel opwekt. Waarom een lancering met zoveel poeha, als er niet voldoende toestellen zijn? Gewoon om te kunnen zeggen: zie eens hoeveel succes we hebben, we hadden dit niet verwacht, en nu zijn we helemaal uitverkocht? (1)
De andere fabrikanten van tablets hebben er het nakijken naar. Wat een woordvoerder van Dell aangezet heeft tot de zure bemerking dat de iPad het nooit zal maken in de bedrijfswereld. (2). Wat de mensen van de tech podcast Buzz Out Loud tot de terechte opmerking aangezet heeft: het is niet de iPad die het niet zal maken in de bedrijfswereld, het is de tablet tout court (3). Zij halen o.a. het feit aan dat je, om te werken, nog altijd een klavier nodig hebt. De mensen kopen de iPad momenteel omdat ze hem willen hebben, als hebbeding. Maar ze kopen hem niet omdat ze hem nodig hebben. Molly Wood van BOL gaf zelf toe dat zij een tijdje rondgelopen had met een smartphone, een iPad en een laptop, maar dat zij nu de iPad thuis laat.
Je moet hem kunnen gebruiken, de iPad, of een tablet in het algemeen. 's Avonds voor de tv is het misschien handig, om even iets op te zoeken of iets te twitteren terwijl je tv kijkt. Maar voor mensen zoals ik, die altijd met teksten werkt, is een hardware klavier onontbeerlijk.
Zal Microsoft dan toch gelijk hebben, dat het zijn vingers niet wil branden aan een tablet? Bill Gates was altijd een tablet-man. Zijn droom was de tablet, maar toch is zijn bedrijf nooit voluit voor een tablet gegaan. Toen de iPad zo'n succes werd, verweten velen Microsoft dat het de boot gemist had. Maar zal, wanneer over een jaar de tablet computer een stille dood gestorven is, net zoals de trend van de netbook ondertussen overgewaaid is, niet blijken dat Microsoft het bij het rechte eind had? Microsoft verdedigt in elk geval zijn strategie (4)(5).
http://thenextweb.com/apple/2011/03/30/apple-stop-screwing-with-our-minds-and-start-producing-what-we-want-when-we-want-it
http://technolog.msnbc.msn.com/_news/2011/03/30/6374858-dell-exec-says-ipad-will-tank-in-business-world
http://www.cnet.com/8301-19709_1-20048894-10.html?tag=mncol;title
http://blogs.wsj.com/tech-europe/2011/03/30/microsoft-strategy-officer-casts-doubts-on-tablets/
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2038709/microsoft-predicts-demise-tablets


GOOGLE MAAKT MET +1 HET ZOEKEN MEER SOCIAAL
Voortaan kan je content aanbevelen vanuit de zoekmachine, met de +1 button
Het principe van het 'sociale zoeken' wordt al langer uitgetest, in alle mogelijke vormen. Want op zich is het wel een degelijk principe: wanneer je op zoek bent naar iets, in een zoekmachine, dan is er veel kans dat hetgeen jouw vrienden als interessant antwoord aangegeven hebben, ook voor jou interessant kan zijn. Maar hoe dit principe concreet uitwerken?
Google doet nu een poging, met de +1 button. Die werkt als volgt: Janneke zoekt iets en vult een trefwoord in bij Google. Wanneer hij ingelogd is in zijn Google account, dan kan hij op de +1 button klikken naast een zoekresultaat dat hij interessant vindt. Mieke, een vriendin van Janneke, zoekt de volgende dag ook naar dat trefwoord. En zij ziet naast een bepaald zoekresultaat de +1 button staan, die aangeeft dat Janneke het interessante content vond. Dit kan haar dan helpen om het juiste antwoord te vinden.
Het veronderstelt natuurlijk wel dat Google weet dat Janneke en Mieke vrienden zijn - Google moet dus een sociaal netwerk creŽren, iets wat het al langer probeert te doen, zonder veel succes trouwens.
Een uitvoerige (en kritische) bespreking van de +1 button bij TechCrunch, GigaOm, en bij Google zelf vind je de nieuwe dienst keurig uitgelegd, met een video erbij.
http://googlesocialweb.blogspot.com/2011/03/introducing-1-button.html
http://gigaom.com/2011/03/30/sure-i-could-join-a-google-based-social-network-but-why/
http://techcrunch.com/2011/03/30/google-plus-one/


TWITTER INTENT BRENGT TWITTER-FUNCTIES NAAR GEWONE WEBSITES
Een erg interessante functie voor uitgevers en nieuwssites...

Twitter is een heel belangrijke vorm van communicatie geworden - een communicatie die zich voor het grootste deel volkomen publiek afspeelt. En waarbij het soms belangrijk kan zijn om een bepaalde tweet ook buiten de Twitter-omgeving te kunnen herhalen.
Tot nu toe was dat niet echt gemakkelijk. De meeste mensen beperkten zich dan ook tot het nemen van een screenshot van die tweet, en die afbeelding dan als illustratie in een artikel te gebruiken.
Waarmee je dus wel een soort van bewijs had dat deze woorden gezegd waren, maar dat was dan ook alles; alle andere functies van Twitter blijven buiten schot, want je kan niet reageren op het bericht of het doorsturen enz.
Maar daar komt nu verandering in; Twitter heeft deze week een nieuwe set tools voor ontwikkelaars uitgebracht, waarmee bloggers en webmasters tweets in hun artikels kunnen inlassen die de volledige functionaliteiten van twitter hebben, en die je dus kan beantwoorden, retweeten, enz. net alsof je op de website van Twitter zelf was.
Bloggers die van Wordpress gebruik maken, kunnen meteen van deze tool profiteren; Wordpress had namelijk al iets langer een functie die het Blackbird Pie noemde, en die deze functie in beperkte mate aanbood. Blackbird Pie werd nu dus een beetje verbeterd. Voor andere websites is er een klein beetje sleutelwerk vereist, waarover je alles leest bij ReadWriteWeb en Twitter zelf.
http://www.readwriteweb.com/archives/twitter_announces_fully-functional_embedded_tweets.php
http://dev.twitter.com/pages/intents
http://en.blog.wordpress.com/2011/03/30/sweeter-twitter-blackbird-pie/

Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.behardware logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!PLAYBOOK VAN BLACKBERRY ZAL OOK ANDROID APPS DRAAIEN
Slimme zet van RIM... haalt meteen Android ontwikkelaars binnen!
Een van de sterkste punten van een besturingssysteem voor de smartphone, voor het eerst aan het licht gebracht door de iPhone, en later bevestigd door Android, is het feit dat er zoveel extraatjes zijn waarmee je de originele functies van je smartphone kan uitbreiden. Apple heeft daar het woord Apps voor uitgevonden - slimme marketing, want eerlijk gezegd zijn apps niets meer of minder dan gewone toepassingen, software, maar dan wel voorzien van een trendy naam.
Hoe het ook zij: de marketing werkt. App Store, Apps... het is wat de smartphone zijn aantrekkingskracht geeft. Wanneer een maker van een ander OS, dat wel degelijk is, maar niet dat allure van sexy en trendy van een iPhone of Android toestel heeft, wanneer dus een maker zoals Nokia hoopt door te breken met een eigen tablet, maar niet kan rekenen op een schare ontwikkelaars voor apps, dan moet het dus wel wat uitvinden.
En dat is wat RIM gedaan heeft: de konijn dat het uit de hoge hoed toverde is het feit dat de BlackBerry PlayBook, de nieuwe tablet van RIM, ook apps zal ondersteunen van Android. Bovendien brengt het een reeks tools uit, waarmee de Android ontwikkelaars hun apps kunnen porteren naar de PlayBook, zodat die via de BlackBerry App World aangeboden kan worden. Een uitgebreide beschouwing bij deze aankondiging bij BGR.
http://www.bgr.com/2011/03/24/rim-opens-up-blackberry-playbook-to-support-android-apps/


SAMSUNG: EEN NIEUWE LENTE, EEN NIEUW GELUID? DEEL 1
Ieder voorjaar brengen veel grote merken hun nieuwe collectie uit. Het is zo in de mode, het is ook zo in de IT-sector.
In de IT gaat het meestal om:
sneller, kleiner, lichter en meer capaciteit. Zo ook bij Samsung, maar toch slaagt dit merk erin om bij sommige toestellen net dat tikkeltje meer te geven. We overlopen even samen enkele nieuwe (lees: vernieuwde) Samsung producten.
Het eerste product is volgens ons meteen een schot in de roos: Samsung Central Station. Dit toestel is een combinatie van een monitor (23 of 27 inch) en een hub. Deze hub is voorzien van twee 2.0 en twee 3.0 USB's, handig voor opladen van smartphone, camera enzoverder. De monitor is draadloos te verbinden met je laptop, notebook, tablet... Dit geschiedt met de wireless dongle die meegeleverd wordt. Hoe werkt het? Komt een toestel voorzien van deze dongle binnen 1 meter van de hub, dan is de monitor automatisch aangesloten. Deze range is op het eerste zicht klein, maar een groter bereik is niet nodig. Handig, je komt thuis met je laptop en op je werkplek heb je direct een grote monitor ter beschikking, zonder kabels in te moeten pluggen. Deze monitor kan natuurlijk ook voor andere zaken gebruikt worden. De HDMI-ingang kan gebruikt worden om eenBlu-ray speler, settopbox of spelcomputer aan de desktop hub te koppelen en het maximum te halen uit het 1080p LED backlitscherm. Samsung Central Station is vanaf maart verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf Ä 359.Na Smartphones begint Samsung met een reeks Smart TV's. Dit brengt meer applicaties naar uw TV-toestel. Zo zijn er Video on Demand en de webbrowser die je toelaat om op je TV te Googlen. Maar er is meer, met Your Video krijg je, op basis van films die je al bekeken hebt, aanbevelingen over nog te bekijken films. Met Search All kan je via je TV content zoeken op je notebook, camera, smartphone die via DLNA met je TV zijn verbonden.

Gebruik je een afzonderlijke draadloze router, dan kan je met de functie Allshare ook draadloos je muziek, foto's en video's van je PC, of andere apparaten hoor- of zichtbaar maken op je TV. En er is nog meer: de Apps. In de apps store is er een uitgebreid gamma aan apps voor entertainment, games, social networking enz. Ook Belgische apps, zoals HLN, De Morgen, Verkeerscentrum, enzoverder zijn verkrijgbaar.
Opvallend aan de One Design TV's is dan weer de minuscule omlijsting van het scherm. 3D kijkers kunnen voortaan ook een sterk verbeterde 3D bril kopen bij Samsung. Het is een lichte designbril geworden. Maar in feite is heel het 3D concept van Samsung verbeterd. De paneltechnologie en 'double rate frame transition'-tecnologie geven in samenwerking met de nieuwe Auto 3D FormatSetup een uniek resultaat.
De Samsung Smart TV's en line-up TV-accessoires zijn vanaf april verkrijgbaar.
In de lijn van de TV's kunnen we ook melden dat Samsung over de eerste camcorder beschikt, die ook geschikt is voor linkshandigen.
Paul Liekens
http://www.samsung.com/be/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE46D8000YSXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=&pid=be_televisiontype_keyvisual1_ledd8000series_20110316
http://www.samsung.com/us/article/move-effortlessly-between-mobile-and-power-computing-with-central-station


DE VOERTUIGEN VAN DE TOEKOMST (1)
Knap, en razendsnel: gedaan met de gewone auto!

Ach, we zijn de gewone auto zo beu gezien. Maar er komen gelukkig wat nieuwe voertuigen aan de horizon kijken, en die lijken supersnel, origineel, en zelfs sexy. L'Internaute zette ze op een rijtje, in een fotoreeks.
Omdat niet alle lezers zo goed thuis zijn in het Frans, brengen wij een korte samenvatting van de teksten bij de foto's.
Om te beginnen een persoonlijk vliegtuig. Nu, een vliegtuig dat je persoonlijk kan gebruiken bestaat al langer natuurlijk, maar het speciale hiervan is dat je het kan opvouwen, en op een trailer kan vervoeren - net zoals je zou doen bij een boot. (1)
Het tweede spectaculaire voertuig is... een limousine, maar dan eentje waarmee je op het water vaart. Een creatie van een yacht-designer, bedoeld om in Dubai te gebruiken. Die stad strekt zich immers uit over kunstmatige eilanden, en om je te verplaatsen heb je een vaartuig nodig. Vermits in die stad alleen maar miljonairs zullen wonen, moet zo'n vaartuig dan ook meteen de allures hebben van een echte limousine-te-water. En zo ziet hij er dan ook uit: het is een hovercraft, aangedreven door stoomjets, en gevoed door zonnepanelen (2).
Het derde is een stadsvoertuig, ontworpen door Peugeot. Deze XB1 van Thierry Fischer is een soort van scooter met zitplaats en drie wielen. Je kan er tot 35 km per uur mee bereiken, op de weg of het trottoir mee rijden. Dit is helaas enkel nog een project, het toestel is nog niet in de handel.(3)
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/sea-limo-superyacht.shtml
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/peugeot-xb1.shtml

DE VOERTUIGEN VAN DE TOEKOMST (2)
En wat dacht je van een elektrische skate?

En we gaan verder met onze reeks voertuigen. Jezelf verplaatsen in de stad, zonder auto, maar toch snel, het moet ook mogelijk zijn - ook wanneer je niet echt sportief aangelegd bent. Daarvoor zorgt een skate met elektrische motor, ontworpen door enkele Australiêrs. Je moet wel je evenwicht kunnen behouden op het tuig met vier wieltjes, maar de snelheid mag er zijn: 30 tot 40 km naargelang het model. Via een hendel die je in de hand houdt, controleer je de snelheid. Je kan een 40 km doen met één batterijlading (1).
Het volgende voertuig in deze reeks is wel echt futuristisch. En praktisch kan je het niet echt noemen, want je kan het niet gebruiken op gewone wegen, enkel op hogere stadswegen. Het is als het ware de tegenhanger van de auto's die tegen de grond geplakt lijken. Wat het nut is van deze toch onpraktische wagen? Tja, de snelheid natuurlijk, want hij haalt maar liefst een 600 km/u! (2)
Het derde voertuig deze dag is echt wel de max! Het is een moto, net zoals je hem in tron gezien kan hebben. Hij ziet er heel futuristisch uit,is perfect bruikbaar. Hij wordt op eBay verkocht voor 35.000 dollar, en is gemaakt door enkele broers, die zich gespecialiseerd hebben in gepersonaliseerde choppers. Knap! (3)
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/skate-fiik.shtml
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/acabion-piste.shtml
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/tron-parker.shtml


DE VOERTUIGEN VAN DE TOEKOMST (3)
En tot slot nog enkele aparte voertuigen van de toekomst.

Om te beginnen de Skycar. dat is een super sterke terreinwagen, een buggy, die tot 225 km/u kan bereiken. En met een groot parapente zeil kan hij vliegen en zeilen - een échte alle terreinwagen dus! Volgens de bouwer van de wagen is het simpel om de auto te besturen, alhoewel je wel een brevet nodig hebt als parachutist voor alle veiligheid. Het ding is niet goedkoop: je moet er wel 80.000 euro voor neertellen (1)
De EADS airbike is een fiets die... geprint werd. Voor de vervaardiging ervan werd namelijk gebruik gemaakt van 3D print technologie Addictive Layer Manufacturing), waarbij je voorwerpen in 3 D kan printen met een printer die werkt op basis van plastiekpoeder. Deze fiets werd gemaakt vén één blok nylon, en is dus 65% lichter, maar toch even stevig als aluminium. Een heel grote innovatie, die eigenlijk bedoeld was voor gebruik in de Airbus vliegtuigen. (2)
En het voertuig waarmee we deze week besluiten is er een dat eerder tot de categorie "jezelf in rare bochten wringen" behoort, waarin, naar onze bescheiden mening, ook de ligfiets thuis hoort. Bij deze driewieler moet je namelijk voorover gaan liggen, met je knieŽn in een houder. Maar de technologie die gebruikt wordt om de fiets aan te drijven is wel interessant: er worden twee elektrische schrovendraaiers gebruikt van 18V, die in dezelfde richting draaien om een fietsketting aan te drijven. En, geloof het of niet, hiermee kan je tot 30 km per uur bereiken!(3)
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/skycar-buggy.shtml
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/eads-airbike.shtml
http://www.linternaute.com/hightech/magazine/vehicules-de-demain/ex-tournevis-electrique-trycicle.shtmlhardware logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Nintendo lanceerde vorige week de DS3, zijn nieuwste gaming-handheld. Nieuwe technologie voor gaming brengt ook nieuwe accessoires met zich mee. De LaCie Tank past perfect bij de DS3. Deze hoes biedt bescherming die andere hoezen niet bieden.
* Beschermt tegen stof en regen (gecertificeerd volgens IP-63)
* Schok- en valbestendig (getest volgens Amerikaanse legerstandaarden)
* Beschermend schuim past zich aan apparaat aan
* Unieke tankvorm, ontwerp van Neil Poulton
http://www.youtube.com/LaCieTV#p/f/1/0ERMIcgu9hQ

*** Symantec kondigt het MessageLabs Intelligence Report voor maart 2011 aan:
Wereldwijd spamniveau krimpt met één derde na de ontmanteling van het botnet Rustock; Bagle wordt het meest actieve spambotnet
http://www.messagelabs.com/intelligence.aspx

*** Easy-m, één van 's lands grootste Apple Premium Resellers, opent per 1 april een zevende verkooppunt in Lommel, Limburg.
http://www.easy-m.be

*** De nieuwe Nokia E7: eerder werd aangekondigd dat deze vanaf eind april in de Belgische winkels zou liggen maar nu zal je deze 'all in one business smartphone' al vanaf half april kunnen verkrijgen in BelgiŽ. De adviesprijs bedraagt 599 euro (incl. btw, exclusief subsidies).
http://www.nokia.be

*** mobile token, de Belgische specialist voor professionele mobiele toepassingen, Mobistar en BlackBerry slaan op zaterdag 2 april de handen in elkaar om de spanning in de populaire 'Ronde van Vlaanderen' voor wielertoeristen ten top te drijven. Dankzij mobile token's professionele toepassing 'aidoo mobile' zal namelijk de vooruitgang van één vierde van de deelnemende CxO-klanten van Mobistar in real time gevolgd kunnen worden op een ter plaatse gemonteerd groot scherm en op internet.
http://www.mobiletoken.com

*** SonicWALL brengt nieuwe oplossing voor databescherming en –recuperatie
Innoverende functies van SonicWALL CDP 6.0 en SonicWALL GMS om data op te slaan, te dupliceren, te archiveren, beheren en recuperen in geval er zich problemen voordoen met de bestanden, de betrokken toestellen of de datalocatie
http://www.sonicwall.com/us/index.html?cid=PR-19102010HP

*** Aastra, specialist in communicatie- en unified communications-oplossingen, gaat van 4 april tot 2 september 2011 op zoek naar de oudste telefooncentrale van BelgiŽ, Luxemburg en Frankrijk. De zoektocht krijgt de naam 'Aastra Greens Me Up', want de winnaar krijgt een hoogtechnologische telecommunicatiesysteem in de plaats die efficiŽnter omspringt met grondstoffen, energie en bovendien telewerken helpt promoten binnen bedrijven waar dat vandaag nog niet kan.
http://www.aastragreensmeup.eu.

*** Intel presenteert derde generatie SSD: de Intel Solid-State Drive 320 serie
Naast hogere prestaties en speciaal ontwikkelde betrouwbaarheidsfuncties, is de nieuwe Intel SSD 320 beschikbaar in hogere capaciteiten, waarbij het efficiŽnte 25nm procedé zorgt voor prijsverlagingen tot 30 procent ten opzichte van de huidige generatie.
http://www.facebook.com/pages/Intel-Solid-State-Drive-Official/97164766102

*** Packard Bell EasyNote LS, een sublieme multimedia-ervaring: Het 17,3-inch breedbeeldscherm van de Packard Bell EasyNote LS is verkrijgbaar in meerdere kleuren en is perfect voor het genieten van entertainment. Met de keuze uit ebbenhoutzwart, granaatrood of maansteenwit maakt deze notebook probleemloos onderdeel uit van jouw interieur thuis
http://www.packardbell.be

*** D'Ieteren heeft een overeenkomst gesloten met IBM voor het ontwikkelen en testen van het slimme mobiliteitsconcept MyMove. Met dit concept kunnen gemeenschappen hun mobiliteit beheren, zodat ze reistijd en -kosten besparen, minder vaak parkeerruimte nodig hebben, de CO2-uitstoot verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren door het gebruik van elektrische energie
http://mymove.eu


muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetERNESTO & MARKUS Z - PRETTY LIES
[downtempo] Deze week een leuk cadeautje voor onze lezers: het steengoede muziekpodcast Chillcast heeft een heel compilatie album vol chill muziek dat je gratis kan downloaden. Wij geven hier deze week een voorsmaakje van vijf songs - die je meteen zullen aansporen om je naar de site te reppen voor het album, en om meer te weten te komen van de artiesten.
Om te beginnen Ernesto & Markus Z. Doet een beetje denken aan Prince in zijn beste jaren, maar dan veel meer ingehouden. Een jazzy chill.
http://anjibee.bandcamp.com/track/pretty-lies
http://www.anjibee.com/2011/03/25/chillcast-259-5-years-of-chillin/


MOSHANG - MI SECRETO
[downtempo] Coole chill muziek die een bluesy trekje heeft. De parlando is in het Spaans hier. Het geheel is tamelijk filmisch, en zwoel.
http://anjibee.bandcamp.com/track/mi-secreto
http://www.moshang.net/


UNDER - KEEP ON MOVING
[elecro acoustic pop] Wat een heerlijke vrouwenstem, een traag en zwoel ritme, met wat Rhodes piano erbij. Nog zo'n prachtige song, die je op dit gratis album van Anji Bee's Chillcast podcast vindt.
http://anjibee.bandcamp.com/track/keep-on-moving
http://www.morepleasantgrey.com/


KARMACODA VS LOVESPIRALS - MOTHERLESS CHILD (REMIX)
[electro] Een mystieke, elektro-acoustische versie van de klassieke Amerikaanse spiritual "Motherless Child". Een heel rijke bewerking, met ingenieus ritme.
http://anjibee.bandcamp.com/track/motherless-child-remix
http://www.karmacoda.com/
http://www.anjibee.com/


VRIJDAG HOORSPELDAG: DE ALOË
Een hoorspel dat in 1960 uitgezonden werd door de VARA, en een heerlijk romantisch verhaal brengt over liefde en teleurstelling. Het brengt het verhaal van Louison en haar moeder, die samen wonen, en een redelijk armoedig bestaan leiden in een kleine gemeente. Louison hunkert naar een ander leven - als er maar een huurder kwam, dan hadden ze het wat breder, en misschien zou die huurder wat leven in de brouwerij kunnen brengen...
http://hoorspel.wordpress.com/2011/03/27/de-aloe/
Netties werkt samen met:

verkenner bannerEVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Een gladde zee maakt geen bekwaam zeeman.
-Afrikaans gezegde-
oor logo
De nieuwe oogst
TIPS EN TRICKS VOOR HET RETOUCHEREN VAN FOTO'S IN PHOTOSHOP
Een heel interessant artikel uit SmashingMagaine.com, waarin uitgelegd wordt hoe je bepaalde retoucheringen kan maken in Photoshop: de huid van het gezicht bijvoorbeeld bleker maken, hoe je kleuren definieert van voor- en achtergrond, hoe je de ogen helderder kan maken, enz.
[Taal: ENG]
http://www.smashingmagazine.com/2011/03/25/30-tips-and-tricks-for-photo-retouching-that-you-dont-know-yet/
6 GRATIS E-BOOKS OM PYTHON TE LEREN
Een van de programmeertalen die veel gebruikt worden, is Python, vooral omdat het zo schaalbaar is. In dit artikel vind je de links en beschrijving van zes e-books die je leren hoe je Python onder de knie krijgt, en die je volledig gratis mag downloaden.
[Taal: ENG]
http://www.readwriteweb.com/hack/2011/03/python-is-an-increasingly-popu.php?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+readwriteweb+%28ReadWriteWeb%29


HET PAD VAN HET PROTEST
Een heel knappe tijdslijn die de krant The Guardian opgesteld heeft, en waarin je ziet hoe per land de protesten in het Midden-Oosten aanzwellen. Elke markering op de tijdslijn verwijst naar een artikel in de krant. Om een indrukwekkend overzicht te krijgen...
[Taal: ENG]
http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2011/mar/22/middle-east-protest-interactive-timeline


LEER MEER OVER UBUNTU: OMG UBUNTU!

Het moet niet altijd Windows zijn - een alternatief OS zals de gebruiksvriendelijke Ubuntu-versie van Linux mag ook. Deze week enkele sites die je wat meer vertellen over ubuntu, en je handige tips & tricks geven.
Om te beginnen OMG Ubuntu. Die bevat het laatste nieuws over de ontwikkeling van het OS, doorspekt met how-to postings en handleidingen.
[Taal: ENG]
http://www.omgubuntu.co.uk/


LEER MEER OVER UBUNTU: UBUNTU GEEK
Ook hier weer veel tutorials en instructies hoe je bepaalde taken kan uitvoeren, van het maken van een backup tot beveiliging, netwerk technieken, en meer. De site richt zich zowel tot beginners als ervaren gebruiker, maar vooral de beginner vindt er nuttige info want ook de basistechnieken worden uitgelegd.
[Taal: ENG]
http://www.ubuntugeek.com/


LEER MEER OVER UBUNTU: UBUNTU FORUMS
In deze onderwerplijn van het Unbuntu forum vind je vooral handleidingen en tips. En je kan er natuurlijk ook terecht met je eigen vragen. Maar vooraleer je die stelt, lees toch even of het antwoord al niet aanwezig is!
[Taal: ENG]
http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=100


LEER MEER OVER UBUNTU: UBUNTU GUIDE
Ook hier weer een uitstekende verzameling tutorials over alle mogelijke Ubuntu-onderwerpen - van Ubuntu installeren op een Macbook Air, tot de vele manieren waarop je de Windwos "Super" toets in Ubuntu kan gebruiken.
Deze site richt zich wel tot de iets meer ervaren gebruiker.
[Taal: ENG]
http://ubuntuguide.net/


LEER MEER OVER UBUNTU: UNIX MEN
Zoals de titel het aangeeft, vind je op deze site niet alleen informatie over Ubuntu, maar vooral over Linux in het algemeen. De informatie specifiek over Ubuntu vind je wanneer je de cursor beweegt over de Linux Tutorials button.
[Taal: ENG]
http://www.unixmen.com/


WHAT WAS THERE?
Plaatsen kunnen enorm veranderen over de jaren heen. Hoe zag een bepaalde plek er decennia geleden uit? Deze site wil dat tijdsbeeld creŽren: mensen kunnen er oude foto's uploaden, en jij kan die bekijken.
[Taal: ENG]
http://www.whatwasthere.com/
http://www.makeuseof.com/dir/whatwasthere-how-cities-look-like


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: ROMMELMARKTEN

Met de lente begint bij vele mensen ook de kuis-microbe te kriebelen. En dan wordt het hele huis van boven naar onder opgepoetst, waarbij vaak beslist wordt om ongebruikte, overbodig geworden meubels en snuisterijen van de hand te doen. En waar kan je dat beter dan op een rommelmarkt? Maar waar worden er rommelmarkten gehouden? Deze site vertelt het. En verenigingen die een occasionele rommelmarkt houden, kunnen die ook toevoegen.
[Taal: NL]
http://www.derommelmarkt.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: DE RONDE VAN VLAANDEREN
Zondag is het weer hoogdag voor de wielerliefhebber. En dit jaar zal ook de gewone Belg meekijken, tenminste de vele mensen die zondag na zondag aan hun tv-scherm gekluisterd zat om "De Ronde" te bekijken op Eén, de machtig prachtige reeks. Deze site is aan de echte Rond gewijd, maar je vindt er ook links naar de de meest recente trailers van de fictiereeks.
[Taal: NL]
http://www.rondevanvlaanderen.be/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: KWF KLACHTADVIES
Kanker kan je overwinnen, maar je moet er op tijd bij zijn. Maar wat zijn de signalen? Waarop moet je letten? Deze site, KWF Klachtadvies, wil je die informatie bieden, zodat je op tijd weet wanner je met klachten naar de huisarts moet gaan.
[Taal: NL]
https://www.kwfklachtadvies.nl/index.aspx


VRIJDAG MULTIMEDIA: WAT ALS?
Volgende week begint op tv een nieuwe humoristische reeks, Wat Als, dat de opvolging moet worden van het o zo populaire Benidorm Bastards. Op de website kan je alvast een voorsmaakje nemen via de trailers.
[Taal: NL]
http://2be.be/wat-als/video.html


VRIJDAG MULTIMEDIA: PRACHTIGE RECLAME VOOR AUTO'S
In dit artikel 30 reclamefoto's en filmpjes voor automerken. Vaak heel goed gevonden, en erg spitsvondig.
[Taal: FR]
http://www.linternaute.com/auto/magazine/les-meilleures-publicites-automobiles/?f_id_newsletter=4650&utm_source=benchmail&utm_medium=ML8&utm_campaign=E10194286&f_u=2590464


VRIJDAG MULTIMEDIA: FOTO'S VAN EEN ELECTRONENMICROSCOOP
Wat een prachtige foto's, van een ongelooflijk detail, van dingen die oneindig klein zijn. Een luis die zich op een hoofdhaar vastklemt, een mier die een microchip vasthoudt tussen zijn kaken, de haartjes van een wenkbrauw op de menselijke huid... Indrukwekkend!
[Taal: ENG]
http://rense.com/ScanningElectronMicrosc.html?utm_source=ffp&utm_medium=link&utm_campaign=ffpBezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/ - http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.comsites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


techbytes logo

*** TECHBYTES
http://www.techbytes.be/
*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/
- Google Talk lanceert de Guru
http://www.belgiancowboys.be/technologie/1750
- NOCUS 'pimpte' 12de Nacht Van Het Examen
http://www.belgiancowboys.be/advertising/1748
- Sony Ericsson lanceert 4 nieuwe smartphones
http://www.belgiancowboys.be/mobile/1747


AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- 'Telecombedrijven houden klant elk moment in de gaten'
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/576033/2011/03/31/Telecombedrijven-houden-klant-elk-moment-in-de-gaten.dhtml
- Ontregelen gsm-verkeer door criminelen 'levensgevaarlijk'
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/576018/2011/03/31/Ontregelen-gsm-verkeer-door-criminelen-levensgevaarlijk.dhtml
- Auteurs Wikipedia laten zich afschrikken door agressie
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/575984/2011/03/30/Auteurs-Wikipedia-laten-zich-afschrikken-door-agressie.dhtml


digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/
- Vieze plaatjes zoeken en vinden
Met de Porn Detection Stick scan je snel en eenvoudig of er pornografisch materiaal op een PC staat. Handig voor scholen en bedrijven (en om te zien of er iets leuks op een PC staat).
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29366
- Fujitsu 3D laptop
Films op je laptop in 3D bekijken kan met een 3D-brilletje op je neus en de Fujitsu LifeBook AH572 op schoot.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29365
- Vastgelopen programma's stoppen
Vastgelopen programma's zijn in Windows vaak lastig te stoppen, waardoor je hele PC lijkt te bevriezen. Met SuperF4 gaat dat een stuk makkelijker.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=26940elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Draadloze oplader voor mobiele telefoons
Al op het Mobile World Congress in februari te Barcelona lichtte LG een tipje van de sluier over zijn eerste draadloze gsm-adapter. Nu onthult de elektronicafabrikant ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5785
- Universeel klusgereedschap van Dremel
Voor de Dremel Multi-Max is geen enkele klus te zwaar. Op het roterende gereedschap kan je legio accessoires aansluiten om te snijden, slijpen, schuren ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5786
- Baas over eigen energie dankzij slimme netwerken filmpje
Op zijn bedrijventerrein in Huizingen lanceerde Siemens een pilootproject volgens het smart grid-principe. Elektrische wagens fungeren als mobiele opslagapparaten ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5783


computerworld logo

*** COMPUTER WORLD

http://www.computerworld.be/
- Samsung Apps Store: 100 miljoen downloads
Minder dan één jaar na de lancering telt de online 'mobile and TV App Store' van Samsung al 13.000 te downloaden applicaties.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=22412&style=99896
- Color: foto-geolocalisatie in de nabijheid
Color Labs heeft een app ontwikkeld (Color) waarmee alle personen die zich in een straal van 50 meter rond een iPhone of Android Phone bevinden, kunnen meegenieten van de foto's die op dit apparaat zijn opgeslagen.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=22411&style=99896
- Myspace zet zijn vrije val voort
Tussen januari en februari verminderde de trafiek op de pionier van de sociale netwerksites met 14,4%.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=22408&style=99896

digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Een iPhone App voor Internet Vista
InternetVista, het bedrijf dat gespecialiseerd is in het bewaken van internet toepassingen, biedt nu ook een gratis iPhone app aan.
http://www.digimedia.be/content.php?rubric=News&lng=nl&id=8612
- Duval Guillaume ontwikkelt Flair Fashiontag
Vrouwen zijn steeds op zoek naar inspiratie voor nieuwe kledij. Meestal doen ze die inspiratie op door te kijken naar andere vrouwen. Om die reden heeft Duval Guillaume de Facebookapplicatie Flair Fashiontag ontwikkeld.
http://www.digimedia.be/content.php?rubric=News&lng=nl&id=8589
- De Chief Officer van de alliantie Microsoft-Yahoo Europa zal een spreeksessie geven in het kader van Search University 2011
http://www.digimedia.be/content.php?rubric=News&lng=nl&id=8169

computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

-Hoeveel weten onze mobiele operatoren over ons?
http://computertaal.info/2011/03/31/hoeveel-weten-onze-mobiele-operatoren-over-ons/
- Filmen in een lawine
http://computertaal.info/2011/03/31/filmen-in-een-lawine/
- Waarom de US overheid TOR sponsort
http://computertaal.info/2011/03/31/waarom-de-us-overheid-tor-sponsort/

tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Lionhead onthult systeemeisen pc-versie Fable III
http://tweakers.net/nieuws/73580/lionhead-onthult-systeemeisen-pc-versie-fable-iii.html
- Apple brengt Developer Preview 2 van Mac OS X Lion uit
http://tweakers.net/nieuws/73576/apple-brengt-developer-preview-2-van-mac-os-x-lion-uit.htmltip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)
COMPUTER RAADSELS: WAT ZIJN DE STICKY KEYS?
Je krijgt de boodschap of je de Sticky Keys wil activeren in Windows. Wat zijn dat? Wel, deze functie maakt sommige functies van het klavier gemakkelijker bereikbaar. Normaal moet je voor sneltoetsen twee toetsen tegelijk indrukken, zoals CTRL+C voor kopiŽren, en CTRL+V voor plakken. Activeer je de Sticky Keys, dan gaan de ctrl, alt, Shift, Windows toets "plakkerig" worden, dat wil zeggen dat je eerst ctrl en dan pas C kan indrukken voor Copy bijvoorbeeld. Deze optie is dan ook bedoeld voor mensen die minder beweeglijk zijn of mensen met RSI bijvoorbeeld;
De optie om deze functie te activeren verschijnt wanneer je, per ongeluk of opzettelijk, de Shift-toets vijf keer achter elkaar indrukt.
http://www.pcworld.com/article/217234/how_to_use_windows_sticky_keys.html


COMPUTER RAADSELS: WAAROM KAN IK SOMMIGE BIJLAGEN NIET VERZENDEN PER MAIL?

Hoogstwaarschijnlijk omdat het bestand in kwestie te groot is. De meeste mailservers (zowel inkomend als uitgaand) beperken de grootte van een bijlage, meestal tot 10 MB, en soms zelfs minder. Bij Gmail en Yahoo mag je iets meer, maar toch nog geen bestanden groter dan 25 en 20 MB resp. Dat is onvoldoenden voor een video, een grote reeks foto's, enz.
Maar er zijn manieren om deze hindernis te ontwijken. Zo kan je bij YouSendIt (1) bestanden tot 100 MB via een web interface versturen, via een tool voor op de dekstop, of zelfs een plug-in voor Outlook. Bij SugarSync (2) krijg je 5 GB gratis ruimte, zodat je bestanden kan uploaden en delen met anderen. En WeTransfer (3) is een tool waarmee je via de browser bestanden kan delen tot 2 GB.
http://www.pcworld.com/article/201932/yousendit_express_solves_the_too_big_to_email_problem.html
http://www.pcworld.com/article/210405/sugarsync_bumps_up_its_free_storage.html
http://www.wetransfer.com/


COMPUTER RAADSELS: HOE WEET IK OF IK VEILIG EEN MIJ ONBEKENDE SITE KAN BEZOEKEN?
Je hebt ongetwijfeld ook al gelezen dat je op sommige sites, wanneer jouw computer onvoldoende beveiligd is, een virus of andere malware kan opscharrelen gewoon door de site te bezoeken - je moet zelfs nergens op klikken. Maar hoe weet je nu of je veilig op een link kan klikken die je in je e-mail ontvangt?
Je kan om te beginnen gebruik maken van Web of Trust, een plug-in die je zowel voor Chrome, Firefox als IE kan gebruiken, maar ook voor Opera en Safari. Deze tool controleert links vooraleer je erop klikt, en gaat daarbij af op informatie die het van verschillende bronnen ontvangt, zoals crowdsourcing. De waardering wordt uitgedrukt in een soort verkeerslicht: groen is veilig, oranje twijfelachtig, en rood: te mijden!
Deze dienst werkt uitstekend met mails die je via webmail ontvangt, maar niet met Outlook, Windows Live Mail of andere desktop clients.
http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,73058/description.html


COMPUTER RAADSELS: HOE KOMT HET DAT SOMMIGE BIJLAGEN BIJ MIJ ALS .DAT BESTAND TOEKOMEN?
Je zal het wellicht ook al meegemaakt hebben: iemand heeft jou een bijlage gestuurd met een mail, maar jij ontvangt niet het gevraagde Word document, maar wel een .dat bestand. Hoe komt dit, en hoe kan je nu dit .dat bestand openen?
Dat een bijlage toekomt als .dat bestand, is de fout van Microsoft. Wanneer het uitgaande boodschappen verzendt maakt het gebruik van een licht gewijzigde versie van het Rich text format (.rtf). Daardoor worden lettertype, formattering, behouden wanneer de bestemmeling de boodschap ontvangt, maar wanneer zijn mailprogramma niet die bepaalde versie van RTF ontvangt, kan de bijlage verminkt overkomen, en krijgt hij een .dat bestand.
Hoe kan je dat nu oplossen, wanneer jij zo'n .dat bestand ontvangt? om te beginnen kan je vragen aan de afzender om de mail met bijlage opnieuw te zenden, in gewone tekst zonder opmaak. Verder kan je proberen om de mail te openen in Notepad. Dan zal je iets zien met heel wat vreemde tekens, maar uiteindelijk zal je de echte tekst zien. Weet je trouwens wat het soort bestand is dat de afzender gestuurd is (een .doc bijvoorbeeld, gemaakt in Word), dan kan je de bijlage bij het opslaan de overeenkomende bestandsextentie geven, en daarna openen in Word bijvoorbeeld.
Een uitstekende handleiding hoe je dit moet doen vind je op onderstaande link.
http://www.online-tech-tips.com/computer-tips/how-to-open-dat-files/
http://www.pcworld.com/article/217236/why_do_email_messages_come_with_winmaildat_files.html


TIP: MAAK JE WINDOWS SNELLER MET READYBOOST
Heb je een Windows Vista of Windows 7 systeem, en heb je ergens nog een USB flash drive liggen, dan kan je daarmee je systeem sneller maken. Door ReadyBoost op de USB te activeren, zal dit geheugen mee gebruikt worden als RAM. Vaak gebruikte bestanden zullen als cache op de flash drive bewaard worden, zodat zij sneller opgeroepen kunnen worden dan wanneer zij op de gewone harde schijf zouden staan.
ReadyBoost activeer je als volgt: stop je USB stick in de USB poort van je computer of laptop; ga via verkenner naar die drive, en kies Eigenschappen. Als jouw USB stick readyboost ondersteunt, krijg je nu een tabblaadje ReadyBoost. Op die tab kan je via een schuifregelaar bepalen hoeveel ruimte op de flash drive gebruikt mag worden voor ReadyBoost. Bevestig met Apply en OK.
http://www.lockergnome.com/pcmichiana/2011/03/03/how-to-speed-up-windows-enable-readyboost-on-a-usb-flash-drive/
shareware logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...
MINDER DAN 1 MB: WIRELESSKEYVIEW
Windows - 0,05 MB - freeware
Je bent het paswoord van je LAN netwerk vergeten? Dan is er normaal gezien maar één middel dat je redden kan: je router resetten, en alle gegevens opnieuw ingeven - wat een hele klus is. Maar deze kleine tool kan je gewoon het WLAN-paswoord terug uitlezen.
http://www.chip.de/downloads/WirelessKeyView_28751595.html


MINDER DAN 1 MB: FONTVIEWOK
Windows - 0,05 MB - freeware
Deze tool geeft je in een handomdraai een visueel overzicht van alle lettertypes die er op jouw systeem geïnstalleerd zijn.
http://www.softwareok.com/?seite=Freeware/FontViewOK
http://www.chip.de/downloads/FontViewOK_32197569.html


MINDER DAN 1 MB: HOEKEY
Windows all - 0,05 MB - freeware
Met deze tool kan je zelf hotkeys en toetscombinaties aanmaken. Het progje gebruikt ook een minimum aan geheugen. Dankzij Hoekey kan je veel efficiŽnter werken door vaak uitgevoerde taken te automatiseren en onder één toets weg te stoppen.
http://www.chip.de/downloads/HoeKey_47203108.html
http://www.bcheck.net/


MINDER DAN 1 MB: PRODUKEY

Windows - 0,05 MB- freeware
Je hebt originele software aangekocht, maar je wil die op een nieuwe machine overzetten. Helaas vind je de productsleutel van het programma niet meer. Een ramp! Deze tool kan helpen: hij lijst alle licentiesleutels van de programma's op jouw pc netjes op, in een handig overzicht.
http://www.chip.de/downloads/ProduKey-32-Bit_38097950.html


MINDER DAN 1 MB: MYUNINSTALLER
Windows - 0,05 MB - freeware
Dit progje heeft slechts één doel: het de-installeren van programma's en toepassingen. De standaard uninstall tool van Windows laat immers vaak restbestandjes achter, die het systeem op den duur kunnen verlammen. Deze software, zo beloven de makers, verwijdert werkelijk alles.
http://www.chip.de/downloads/MyUninstaller_31670151.html
http://www.nirsoft.net/utils/myuninst.html


MINDER DAN 1 MB: WIRELESSNETVIEW
Windows - 0,05 MB - freeware
Deze tool toont je alle beschikbare WLAN netwerken in de omgeving. Je moet de tool niet eens installeren, je kan hem vanop een USB stick opstarten. En als je hem toch installeert, kan hij zonder probleem op de achtergrond lopen, omdat hij amper systeembronnen gebruikt.
http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_view.html


MINDER DAN 1 MB: RESIZEENABLE
Windows - 0,04 MB - freeware
Het zijn zo van die kleine dingen die het hem doen - soms kom je een pop-up venster tegen, en je kan het niet groter of kleiner maken, want beweeg je de cursor over de hoekjes, dan verschijnt de bekende dubbele pijl niet. Dit progje verhelpt het probleem, zodat je de venstergrootte naar believen kan veranderen.
http://www.digitallis.co.uk/


MINDER DAN 1 MB: REGFROMAPP

Windows - 0,04 MB - freeware
Deze tool geeft je een blik achter de schermen: hij toontje welke programma's veranderingen aanbrengen aan het register. Ideaal dus om mogelijke fouten in je systeem op te sporen.
http://www.nirsoft.net/utils/reg_file_from_application.html
http://www.chip.de/downloads/RegFromApp_46139355.html

VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: SQUEEZEBOX CONTROLLER
Android - freeware
Heb je een Squeezebox van Logitech, om muziek van internetradio's via de wifi te beluisteren, dan kan je met deze app de Squeezebox bedienen via je Android toestel. Je kan snel en gemakkelijk door je bibliotheek bladeren via het aanraakscherm van je mobieltje, al je muziekbestanden, alle radiozenders en speellijstjes bekijken, enz.
http://blog.logitech.com/2011/03/22/you-asked-for-it-%e2%80%93-squeezebox-controller-app-for-android-available/


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: BLACKBERRY CONNECT
BlackBerry - freeware
Met deze gratis app kan je draadloos je Blackberry smartphone vinden wanneer je hem kwijt bent, maar je kan ook een backup maken van het toestel en terug herstellen. Ben je het toestel kwijt, dan kan je het met deze tool vanop afstand wissen, blokkeren, het toestel op een landkaart terugvinden, enz. Handig is dat je ook een hele harde bel kan laten rinkelen, zodat je het toestel kan vinden!
http://www.blackberry.com/protect.

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
Het laatste woord....

NeTTies e-zine
p/a Hilde Van Gool
Bossestraat 32
2220 Heist op den Berg


Coordinator &
verantwoordelijke uitgever
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe

Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.AFSLUITER VAN DE WEEK

De mens die de wereld net hetzelfde bekijkt op zijn 50e als toen hij 20 was,
heeft 30 jaar van zijn leven verspild.
-Mohammed Ali-