netties banner
Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie:
10/3/2011
om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 15
Nummer 690 van 4/3/2011
Gegroet lezer,

Geniet u ook zo van die heerlijke zonovergoten dagen? Toegegeven, het is 's ochtends nog even fris, en de tranen van de kou staan in mijn ogen wanneer ik dan op het station toekom, na een ritje met de fiets. Maar de rest van de dag is de lucht zo blauw en open, en het zonnetje doet zo zijn best om ons warmte te geven, dat de kracht ervan ook je hart verwarmt...

Verleden week vertelden wij u al dat Geert enkele foto's online gezet heeft van het kleine evenement in Antwerpen waarbij de prijzen uitgereikt werden aan de winnaars van onze Netties-verkiezing. Jurylid Harold heeft van die foto's een mooie collage gemaakt. Ook die staat online.
https://picasaweb.google.com/110320630073742066037/NettiesSiteVanHetJaar2010?authkey=Gv1sRgCJ65kd2o7PCpnAE&feat=directlink
plus foto van Harold uploaden en linken
http://www.netties.be/pictures/690/foto_collage.jpg

En nu over naar de inhoud van deze editie. Het is weer een bont allegaartje geworden. Google past zijn zoekmachine aan om content farms te ontmoedigen, en brengt een heel knappe zoekfunctie voor recepten uit. We hebben het ook over enkele aspecten van ons dagelijkse leven die door het web veranderd zijn, zoals e-publishing dat de schrijver in staat stelt om zelf zijn e-boek uit te geven. En zoals de combinatie twitter-tv - een soort instant commentaar op de tv-programma's die men bekijkt.

Kortom: u hebt weer heel wat te lezen in deze editie! En dus wensen wij u meteen maar veel leesplezier, om daar de vrome wens aan toe te voegen om u bij leven en welzijn volgende week weer aan te treffen!

Hilde


Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!verkenner bannerKanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.

GOOGLE PAST ZOEK-ALGORITME AAN OM CONTENT FARMS TE WIEDEN
Maar eHow lijkt (voorlopig) te ontsnappen

Je kon bij Netties al enkele artikels lezen over het probleem van de "content farms". Dat zijn bedrijven waar inktkoelies artikels schrijven over alle mogelijke onderwerpen, zelfs al weten ze er niets van. De bedoeling: deze artikels, door slim aan SEO (search engine optimization) te doen, zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te krijgen. De achterliggende bedoeling: de bezoeker naar de site lokken, en dus geld van adverteerders kunnen binnenrijven. Het kan de content farms niet veel schelen of het artikel een toegevoegde waarde heeft, of enkel een opeenstapeling is van gemeenplaatsen; het resultaat bij Google telt. Een van de bekendste voorbeelden van zo'n content farm is Demand Media, een bedrijf dat zo succesvol is dat het zelf aanstalten maakte om naar de beurs te trekken.
Google kreeg de laatste maanden steeds meer kritiek op het feit dat de artikels van die content farms de zoekresultaten vergiftigden. Wie op zoek gaat naar een driver, een bepaalde tip, moest zich eerst een weg banen doorheen allerlei pagina's die beloofden de gezochte content te bieden, maar enkel een verzameling waren van sites waar je mogelijk deze informatie zou kunnen vinden. Uiteraard was Google bang dat de internauten zich op termijn teleurgesteld zouden afwenden van de zoekmachine, en hun heil elders (lees: bij Bing) gaan vinden. Daarom beloofde het iets aan die content farms te doen.
Verleden week werd dan aangekondigd dat een eerste wijziging aan het zoekalgoritme uitgevoerd werd. Nu sleutelt Google regelmatig wat aan dat algoritme, maar die wijzigingen zal je haast niet voelen of zien. Deze wijziging, aldus Google, zou wel degelijk merkbaar zijn, want zij zou 12% van de Google US zoekresultaten beïnvloeden (later zou de wijziging in alle andere versies van Google wereldwijd uitgerold worden).
Meer over content farms, de manier waarop zij werken, lees je bij Search Engine Land. Het eigenaardige is evenwel dat, nu het nieuwe algoritme enkele dagen in werking is, de zoekresultaten uitwijzen dat eHow, de website van Content Media dat model staat voor alle content farms, hoegenaamd niet getroffen wordt door deze wijziging. In tegendeel, zo lees je in een tweede artikel bij Search Engine Land en bij SEO Book, door het uitschakelen van de concurrenten van eHow scoort die website nog hoger dan tevoren in de zoekresultaten. Wat wil zeggen dat ofwel het algoritme niet goed werkt, ofwel dat de inhoud van de artikels bij eHow nog niet zo slecht is als gedacht, althans volgens datzelfde algoritme.
Een intrigerende zaak. Positief is het in elk geval dat Google eraan werkt om zijn zoekresultaten relevant te houden. Het kan de internaut alleen maar ten goede komen!
http://searchengineland.com/google-forecloses-on-content-farms-with-farmer-algorithm-update-66071
http://searchengineland.com/who-lost-in-googles-farmer-algorithm-change-66173
http://www.seobook.com/google-kills-ehows-competitors


GOOGLE VOEGT "OPEN NOW" TOE AAN PLAATSELIJKE ZOEKRESULTATEN
Want een zaak die dicht is, daar heb je niet veel aan...

Google blijft inderdaad voortdurend sleutelen aan zijn zoekmachine. Dat mag blijken uit de nieuwe optie die voortaan beschikbaar is bij de Google zoek-app op iPhone en Android toestellen: een filter die enkel de handelszaken geeft die op dat moment open zijn.
Uiteraard is die optie momenteel enkel nog in de VS beschikbaar - reden waarom de filter dus ook "Show only business open now" heet. Maar deze optie is echter wel heel interessant. Voeg je een zoekopdracht uit naar een handelszaak in de buurt, is het immers erg handig te weten dat je er ook terecht kan - en het niet toevallig de wekelijkse sluitingsdag is. Klik je op deze filter, dan krijg je bij de zoekresultaten ook de openingsuren van de handelszaken te zien. Wat natuurlijk vereist dat deze handelszaken deze openingsuren ook bekend maken. Dat kunnen z ij doen door hun plek op Google Places te claimen, en daar hun openingsuren toe te voegen.
Interessant. Een ideetje voor de mensen van Truvo, die de Gouden Gids maken, om ook zo'n filter bij de zoekresultaten te installeren?
http://searchengineland.com/googles-mobile-search-adds-open-now-filter-66105
GOOGLE WERKT AAN HET RECEPT VOOR... RECEPTEN
Likkebaardend wachten op de Nederlandstalige versie

Google is onklopbaar als het op haar zoektechnologie aankomt. Dat zien we keer op keer - bij de gewone zoekmachine, bij nieuws, afbeeldingen, boeken, enz. En nu komt daar nog een nieuwe rubriek bij, die ons razend interessant lijkt: het zoeken naar recepten.
Je kan daarbij niet alleen zoeken op ingrediŽnten, maar ook op het aantal calorieŽn dat je wil verbruiken, en hoeveel tijd je hebt om iets te koken.
Volgens Google kwam deze optie er toen vastgesteld werd dat 1% van alle zoekopdrachten recepten betreft. En dus werd deze "verticale" zoekfilter ontworpen, die je, net als News, Images enz., zal kunnen vinden in de balk links. Google zal helaas niet rechtstreeks verwijzen naar de recepten zelf, maar naar sites zoals Epicurious en The Food Network, waar je de recepten vinden kan. En uiteraard is deze hele receptenfilter gebouwd op Engelse woorden, en zal je niet meteen een recept naar "hete bliksem" of "varkensgebraad" vinden.
Maar het knappe hiervan is dat de zoektechnologie gebouwd is op gestructureerde data die webmasters in hun website ingebouwd hebben via webcode (xml) die onzichtbaar is voor het blote oog, maar door de machine gelezen kan worden. XML is inderdaad de bouwsteen van het semantische web, en deze zoektool geeft een veelbelovende blik op wat in de toekomst nog mogelijk kan zijn, mits enerzijds de webmasters bepaalde afgesproken bouwstenen van de xml code gebruiken, en anderzijds de zoekmachines deze bouwstenen gaan gebruiken als filters - zoals in het geval van de recepten, de bouwstenen "ingredient", "aantal personen", "kooktijd", "moeilijkheidsgraad", "soort gerecht", enz.
Hoe handig deze nieuwe optie is, kan je zelf ontdekken. Ga naar Google.com , en zoek naar mascarpone. Je krijg nu in de balk links de optie "recipes". Klik die aan, en je krijgt meteen bijkomende opties, zodat je kan bepalen of je recepten wil met mascarpone en andere ingrediŽnten (chocolade, honing, vanille...), welke kooktijd (minder dan 15, 30 of 60 minuten), of hoeveel calorieŽn (minder dan 100, 300 of 500). Smakelijk!
http://www.wired.com/epicenter/2011/02/google-recipe-semantic/


LIKE BUTTON VAN FACEBOOK VERTELT EEN VERHAAL
Hierdoor zou Share button mogelijk verdwijnen
Je mag dan al vragen hebben bij de manier waarop sociale netwerksite Facebook met jouw privacy omspringt, je kan niet ontekken dat er een geweldige macht achter de site zit. Via de Like en Share buttons kan een artikel of website ver verspreid raken onder de andere Facebook gebruikers, en je zou gek zijn om geen gebruik te maken van deze ongelooflijke kracht van de sociale media.
Tot nu toe was het echter zo dat wanneer een gebruiker op de Like button of Recommend button op een website klikt, of binnen een Facebook app, dan verscheen er enkel een korte lijn in jouw profiel, bij jouw recente activiteiten. Tenzij degene die de website maakte ervoor gekozen had om de "like" button uit te breiden, en voor de "like with comment" optie te kiezen; dat zorgde er dan voor dat het volledige artikel op de wall verscheen, inbegrepen titel, thumbnail afbeelding.
Maar nu heeft Facebook het roer omgegooid. Alle Like buttons zullen voortaan ervoor zorgen dat het volledige artikel getoond wordt op de recente activiteiten rubriek in je profiel. En dat is goed nieuws voor de makers van die websites, de uitgevers, want dat bezorgt hen meer links (goed voor de zoekmachines!), en zal hen meer bezoek bezorgen dat via Facebook doorverwezen werd. En het zal ervoor zorgen dat er nog meer sites de Like button toevoegen... en de cirkel is rond!
Het zou er wel voor kunnen zorgen dat de "share" button van Facebook op termijn verdwijnen zal. Maar dat is niet zo'n ramp, want de impact van de "Like" button is veel groter.
Meer bij InsideFacebook en ReadWriteWeb.
http://www.insidefacebook.com/2011/02/27/like-button-full-story/
http://www.readwriteweb.com/archives/the_facebook_like_starts_to_replace_the_share_butt.php


TECH BEDRIJF NEEMT ENKEL MENSEN MET ASPERGER SYNDROOM IN DIENST
Zouden perfecte testers voor software zijn
Een intrigerend artikel bij Gizmodo. Het blijkt namelijk dat het bedrijf Aspiritech, dat in Chicago gevestigd is en gespecialiseerd is in het testen van software, enkel en alleen mensen met het Asperger syndroom in dienst neemt om die software te testen.
Waarom? Wel, blijkbaar zouden mensen die dit syndroom hebben, perfecte software testers zijn. Zij kunnen zich uitstekend concentreren op een taak, hebben een goed geheugen, zijn hoog inteligent, hebben sterke technische kennis, kunnen details ontdekken, en kunnen lange periode gefocust blijven.
Doen de oprichters van het bedrijf dan niet aan exploitatie van deze mensen? Blijkbaar niet, aldus Gizmodo. Want de mensen die het bedrijf opgericht hadden, hebben zelf een zoon die aan het Asperger syndroom lijdt, en die op zijn vorige job ontslagen werd. Door nu de "symptomen" van het Asperger syndroom, die de lijders eraan ongeschikt maakt voor een "gewone" job, om te buigen tot iets positiefs, namelijk hen een job aanbieden waar die eigenschappen juist goed van pas komen, hopen de oprichters een win-win situatie te creŽren, zowel voordelig dus voor het bedrijf als voor de Asperger-patiŽnten.
http://gizmodo.com/#!5769261


MOETEN E-BOEKEN EEN CHARTER MET RECHTEN KRIJGEN?
De toekomst van het e-boek als leenboek in de bib is heel onduidelijk

Verleden week hebben wij het al even aangestipt: het probleem van het uitlenen van digitale boeken in de bib. In de VS is Archive.org namelijk gestart met een initiatief om digitale boeken via de gewone bibliotheken uit te lenen.
Maar er blijken meer haken en ogen vast te zitten aan zulke e-bibliotheek dan je op het eerste zicht zou denken. Er is het probleem van de DRM (digital rights management) bijvoorbeeld. Je zou denken dat een e-boek gewoon een digitaal bestand is, dat je gewoon in de bib moet downloaden, en op je eigen e-reader kan lezen. Maar die DRM gooit roet in het eten. Hij zorgt ervoor dat een boek gekoppeld wordt aan een bepaald toestel, dat je het boek slechts op een beperkt aantal toestellen kan lezen. Bovendien is er een probleem van compatibiliteit: niet elk soort digitaal boek kan je op elk soort e-reader lezen.
Deze week kwam uitgever HarperCollins dan nog olie op het vuur gooien, met de aankondiging dat een bibliotheek een digitaal book niet onbeperkt zou mogen uitlegen - het lenen zou beperkt worden tot 26 keer. Waarom dit gekke getal, dat laten we even terzijde. Maar het is de zoveelste barrière die opgeworpen wordt tegen een inburgering van digitale boeken.
Bibliothecaris John Atzberger somt in een artikel bij readWriteWeb de voordelen op van een fysiek boek, vergeleken met zijn digitale evenknie. Het is duurzaam, het is verkoper-onafhankelijk, technologie-neutraal, draagbaar, overdraagbaar, en je kan vaststellen wie de eigenaar ervan is.
Als reactie tegen de stelling van HarperCollins zijn verschillende bibliothecarissen aan de slag gegaan met wat zij een "e-book users bill of rights" noemen, een grondwet dus van de e-boek gebruikers, waarin de fundamentele vrijheden vastgelegd worden die aan alle e-boek gebruikers toegekend zouden moeten worden.
Een mooi initiatief, waarover je meer leest bij ReadWriteWeb.
http://www.readwriteweb.com/archives/do_e-book_users_need_a_bill_of_rights_librarians_t.php


ELEKTRONISCH PUBLICEREN ZORGT VOOR ONVERWACHTE MILJONAIRS
Uitgeven in eigen beheer krijgt een heel nieuwe dimensie

Wij hadden nog niet gehoord van dit dametje, maar Amanda Hocking blijkt een beroemde schrijfster te zijn - althans, haar boeken verkopen als razend: 100.000 exemplaren ervan gaan per maand over de toonbank. Ter vergelijking: om volgens New York Times een bestseller auteur te zijn, moeten er enkele tienduizenden van een boek verkocht worden in de eerste week dat het uitkomt. En ons dametje doet het dus beter.
Nochtans heeft zij geen uitgever: haar boeken worden gewoon via de Kindle boekenwinkel verkocht. Bovendien worden de boeken echt niet duur verkocht: 3 dollar, en sommige zelfs maar 99 dollarcent. Maar als je dan weet in welk volume de boeken verkocht worden, en dat het Hocking 70% van de verkoopprijs houden mag, dan weet je dat de rekening snel oploopt.
Want dat is wat het internet ook veranderd heeft: een artiest komt rechtstreekser in contact met zijn fans, zijn "klanten", en kan zijn waren rechtstreeks slijten. Bovendien is de "koopwaar" digitaal geworden, en zijn er haast geen materiŽle kosten om het goed te produceren. Dat is zo voor muzikanten (MP3's, geen hoesjes meer, geen kosten om cd's of vinyl te persen, en voor boeken (e-boeken, geen papier of drukkosten meer). Bovendien is het artikel altijd in voorraad, er zijn geen kosten om voorraadmagazijnen te huren, er zijn geen onverkochte exemplaren die terug naar de uitgever (of naar De Slegte!) moeten...
En dus zal je, net als bij muziekanten die hun muziek via MySpace of andere muzieksites aanbieden, ook de schrijvers steeds meer en meer hun eigen werk zien uitgeven. Van de top 25 best verkopende indie schrijvers die hun werk via de Kindle Store verkopen, zijn er slechts 6 die voorheen via een uitgeverij werkten.
Fantastische voor de schrijvers, maar een zwart toekomstbeeld voor de uitgevers...
http://www.businessinsider.com/amanda-hocking-2011-2


TWITTER EN TV...
... en natuurlijk de Oscars
Het is een trend die zich al een hele tijd aan het aftekenen is: de mens is niet langer tevreden met in de luie zetel naar tv te kijken. Net zoals hij multitaskt op de computer, zo multitaskt hij in zijn kijkgedrag. TV kijken terwijl je computert, of computeren terwijl je tv kijkt. Of de tv nu naast je computerscherm staat op je bureaublad, of je een laptop of tablet op je schoot hebt liggen terwijl je vanuit de luie zetel naar tv kijkt - feit is dat één scherm je niet voldoende kluisteren kan, en je er twee nodig hebt om. Wat de meeste mensen doen? Ze zijn zo gewoon om hun belevenissen te delen via de sociale netwerken, dat wat zij op tv zien ook willen delen. En dus geven ze via Twitter, Facebook en co commentaar op de programma's die ze bekijken.
Sommigen vinden dat heiligschennis - het "heilige" medium Twitter wordt geschonden door zoiets laag bij de gronds als tv. Commentaren bij een programma zoals #Reyerslaat worden nog door de vingers gezien, en wielerwedstrijden vallen bij sommigen ook nog in de gading. Maar wanneer het over #idool gaat, dan gaan plots stemmen op dat het oorspronkelijke concept van Twitter dreigt verloren te gaan. Nochtans is het heel gemakkelijk om bij sommige Twitter-programma's zoals Tweetdeck tweets rond een bepaald #onderwerp weg te filteren. Maar dat terzijde.
Feit is dat Twitter en tv stilaan een mooi huwelijk aan het sluiten zijn. Iets wat her en der wel opgepikt wordt. Niet alleen werken steeds meer tv-programma's met Twitter om de inhoud van hun programma aan te kondigen, en om discussies over de inhoud aan te moedigen. @Lisimbo bijvoorbeeld vertelt 's avonds wat er de volgende dag in De Ochtend gebeurt, welke gasten er zullen zijn, enz.
Maar tegenwoordig wordt ook rekening gehouden met de buzz die er op Twitter ontstaat rond een bepaald programma om de populariteit ervan te meten. En soms kijken programmamakers zelfs naar reacties op Twitter om te beslissen of er een tweede reeks komt. Wat De Standaard verleidde tot een artikel (1) waarin het te snel conclusies trekken over een programma op Twitter veroordeeld wordt, en opgeroepen wordt om een programma eerst uit te zien, vooraleer men kritiek uit.
Een mooi voorbeeld van dit huwelijk tussen Twitter en tv is de Oscaruitreiking verleden weekend. Tijdens deze pure showbizz-nacht vol glitter en glamour werden maar liefst 1.269.970 verzonden met dit onderwerp. TechCrunch zette enkele cijfers op een rij. En riep een tweet van @TheOnion uit tot de grappigste: "How Rude - not a single character from Toy Story 3 bothered to show up".
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=CC36UN6M
http://techcrunch.com/2011/02/28/the-oscars-twitter/


GROTE PARTIJEN PS3'S AANGESLAGEN DOOR DOUANE
Discussie rond patent aan de grondslag

Patenten... zij zijn een vloek en een zegen. Enerzijds moedigen zij innovatie aan, doordat degene die iets uitvindt geld mag vragen voor zijn uitvinding, ook wanneer die gebruikt wordt door anderen. Anderzijds versmoren zij innovatie, doordat er telkens omwegen gezocht moeten worden voor technologieŽn waarop een patent berust, om te voorkomen dat men een licentie zou moeten betalen op het gebruik van de gepatenteerde technologie.
Het grote probleem met patenten is echter dat zij soms zo vaag en allesomvattend zijn, dat het moeilijk is om te bepalen of een bepaalde technologie nu wel dan niet onder een patent valt. En dat leidt dus tot discussies die jarenlang kunnen aanslepen. Met alle gevolgen vandien.
Dat is wat zich nu afspeelt in een bitse strijd tussen Sony en LG. Een strijd die er nu toe leidt dat een zending van PlayStation3s toestellen aangeslagen werd door de douane, en in een loods staat te wachten op duidelijkheid. Het dispuut draait rond het gebruik van de Blu-ray technologie, die eigendom zou zijn van LG. Dat beschuldigt Sony van inbreuken op zijn patent, en heeft via de rechter bedongen dat de invoer van de PlayStation3S stopgezet moet worden. Voorlopig wordt nu elke zending met deze toestellen voor minstens 10 dagen lang tegengehouden door de douane. Maar mogelijk zou later de verkoop van de consoles verboden kunnen worden.
Meer daarover lees je bij TheNextWeb.
http://thenextweb.com/eu/2011/02/28/european-playstation-3s-ordered-to-be-confiscated-over-legal-disputes/


GREPLIN, EEN NIEUWE SPELER BIJ DE ZOEKMACHINES
Doorzoekt al jouw online spullen

Het is niet omdat Google al enkele jaren synoniem is voor zoeken op het internet, dat er geen concurrenten zijn die ook hun geluk wagen op dat terrein. De ene probeert het door zich op het meer wetenschappelijke web te concentreren, zoals Wolfram Alpha. De ander probeert het door zich gewoon "cool" te noemen, zoals Cuil. DuckDuckgo probeert het dan weer door sympathiek te zijn. En nu is er een nieuwe speler op het veld, die het probeert door te beloven het web te doorzoeken dat gewoonlijk achter paswoorden zit - jouw paswoorden wel te verstaan.
Want tegenwoordig heb je heel veel eigen spullen op het web staan, die met jouw paswoord beschermd zijn, en niet door een gewone zoekmachine doorzocht kunnen worden. Jouw mails bij Gmail, Google Docs, Google Calendar, Facebook (jouw profiel, evenementen, boodschappen, vrienden, nieuwsfeeds en postings op je muurtje), Twitter (jouw tweets, tijdlijn en direct messages), Dropbox, LinkedIn. Wil je daar iets opzoeken, dan kan je natuurlijk een voor een die sites aflopen om daar een zoekopdracht te geven. Greplin echter wil de zoekmachine zijn die al deze sites in één keer doorzoekt. En als je een premium account neemt, dan kan je ook je account bij Evernote, Google Apps (Mail, Calendar en Docs) en Yammer laten doorzoeken.
Een slim idee, dat bedacht werd door een jongeman van 19 uit IsraŽl, die ondertussen al 5 miljoen dollar kon ophalen van investeerders om het idee verder uit te werken. O ja. De jongeman is (nog) nooit naar de universiteit geweest. Bij Inc.Com lees je een interview met de man.
Momenteel is Greplin.com vrij toegankelijk, je moet enkel registreren om binnen te kunnen. Probeer het eens uit?
http://www.inc.com/articles/2011/03/how-19-year-old-daniel-gross-is-taking-on-google-with-greplin.html
http://www.greplin.com


FACEBOOK VERWERFT BELUGA, BOODSCHAPPENDIENST VOOR GROEPEN
Slimme zet, menen analisten

Als Google zijn Google Wave wat slimmer aangepakt had, wat minder "Wow" effect gezocht door het aantal mogelijkheden te beperken tot wat echt van praktisch nut was voor de gewone gebruiker, dan had dat eruit gezien zoals de Beluga boodschappendienst. Dat is een chat client die voor allerlei mogelijke platformen werkt, en dus ook op een iPhone, Android of de gewone computer met een webbrowser.
De interface van Beluga is erg eenvoudig en duidelijk. Gesprekken worden "pods" genoemd, en je kan met een vriend een gesprek, een "pod" opstarten, om dan andere vrienden uit te nodigen om deel te nemen. Binnen een Pod kan je dan boodschappen versturen en foto's. Je kan ook laten weten waar je bent, zodat Beluga een map kan tonen met daarop de coördinaten van al jouw boodschappen.
De app draait op de achtergrond, en telkens je een boodschap krijgt, wordt er een melding gestuurd naar jouw toestel. En de gesprekken worden bewaard op het web, bij Belugapods.com.
En vermits je gewoon vanuit je Facebook account kon inloggen in Beluga, was de dienst in korte tijd enorm populair geworden. (1) Iets wat Facebook niet ontgaan was, en het heeft deze week Belguga gekocht voor een niet nader genoemd bedrag (2)(3). Opvallend daarbij is dat het niet alleen de technologie is die verkocht werd, maar ook het team achter de technologie. Het is te zeggen: de drie mensen achter Beluga, allen ex-Google medewerkers, zullen nu in dienst treden bij Facebook, en daar verder aan hun technologie mogen werken. Facebook lijkt dus van plan om de dienst zelfstandig te laten bestaan.
Kende je Beluga nog niet? Dan is het tijd om snel de dienst te ontdekken!
http://www.wired.com/gadgetlab/2011/02/beluga-group-chat/
http://www.webpronews.com/topnews/2011/03/01/facebook-buys-beluga
http://techcrunch.com/2011/03/01/facebook-beluga/


EEN VAKBOND VOOR ANDROID ONTWIKKELAARS, EN 21 MALWARE PROGRAMMA'S
Hommeles in Android-land!

Het recept van de magie van Apple is nog meer geld waard dan het geheime Coca-Cola recept. Want Apple kan wegkomen met dingen die, wanneer andere bedrijven ze zouden doen, op hevig protest onthaald worden. En vindt, zelfs in het geval van de buitensporig hoge commissie van 30% op abonnementen voor content, toch nog altijd fans die deze werkwijze blijven verdedigen.
De ontwikkelaars van apps voor de iPhone en iPad blijven ondertussen lekker ja en amen zeggen op elke nieuwe beslissing die Apple uitvaardigt, en wachten braafjes, als echte smekelingen, af tot Apple hun app aanvaardt, zodat zij, alstublieft, 30% van hun inkomsten mogen afdragen aan Apple.
Bij de ontwikkelaars van apps voor de Android ligt het echter anders. Dat blijken niet zo'n makke schaapjes te zijn. Enkele van hen hebben immers een vakbond opgericht, de Android Developers Union, om hiermee te protesteren tegen het beleid dat Google toepast in zijn Android Market.
De groep heeft zeven eisen, waaronder een herziening van de 32% commissie die Google vraagt op de apps die via de Market verkocht worden; zij willen dat de gebruiker meer opties krijgt om te betalen op andere manieren, en een opvolging van bugs via het publiek. Indien Google niet ingaat op die eis, dreigen de ontwikkelaars ermee te stoppen om apps voor Android te maken, en zich tot andere platformen te wenden (1).
Het Android ontwikkelingsplatform is op nog een andere manier negatief in het nieuws gekomen. Google zag zich namelijk verplicht om 21 Android toepassingen uit de Market te verwijderen. Die waren namelijk malware, met de bedoeling root toegang te krijgen tot het toestel, daar alle mogelijke data te verzamelen, en meer code naar het toestel te downloaden zonder dat de gebruiker het zou weten. Maar gelukkig bestaat er zoiets als de Android Police bloggers, die attent alle negatieve berichten opvolgen en aan de alarmbel trekken waar nodig. Zij verwittigden Google, dat meteen de apps verwijderde. Helaas waren er al wel 50.000 gebruikers die ze gedownload hadden. Meer hierover lees je bij Mashable, dat ook een lijstje heeft met de malware in kwestie.
http://thenextweb.com/mobile/2011/03/02/android-developers-form-union-to-protest-google-policies/
http://mashable.com/2011/03/01/android-malware-apps/


VERMEENDE WIKILEAK-LEK RISKEERT DOODSTRAF
Wordt beschuldigd van "hulp aan de vijand"

Het lijkt erg cynisch. Terwijl Wikileaks door verschillende bronnen getipt wordt als kandidaat voor de Nobelprijs voor de vrede, komt de persoon die Wikileaks zijn echte slagkracht gaf in gevaar, gevaar voor zijn leven. En dan hebben we het niet over Julian Assange, de oprichter van WIkiLeaks, maar over Bradley Manning, de Amerikaanse soldaat die ervan verdacht wordt de documenten aan Wikileaks gelekt te hebben.
Dat is wat de advocaat van Manning in zijn blog gepost heeft. Een van de beschuldigingen die tegen hem uitgebracht zijn door de Amerikaanse overheid (er zijn er 22 in totaal) heeft heth over "aiding the enemy - giving intelligence to the enemy". Volgens de nieuwsdienst NBC zal het echter nog niet zo'n vaart lopen, en zal de procureur eerder levenslange gevangenisstraf eisen, en geen doodstraf. (1)
Hoe het ook zij, Manning krijgt steun uit een onverwachte hoek: in een opmerkelijk artikel bij ReadWriteWeb neemt auteur Curt Hopkins het op voor Manning. Nochtans is Hopkins zelf een zoon van een militair, en vindt hij het doorspelen van informatie die het leven van soldaten in gevaar brengt, verwerpelijk. Maar volgens hem heeft Manning de vijand niet geholpen, en is de vervolging die nu tegen Mannning ingesteld wordt een zielige wraak van politici, een stuk theater dat opgevoerd wordt. (2)
En het doel van dat theaterstuk is natuurlijk alle andere mogelijke bronnen te waarschuwen niet met Wikileaks in zee te gaan...
http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/03/alleged-wikileaker-could-face-death-penalty.ars
http://www.readwriteweb.com/archives/alleged_wikileaks_leaker_faces_death_penalty.php


EU REGULATOREN STELLEN ONDERZOEK IN NAAR E-BOEKEN
Waarom is de prijs van het e-boek zo hoog?

Je zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben: de prijs van een e-boek is echt wel hoog. En dat ondanks het feit dat er geen fysieke kosten betrokken zijn bij het boek: geen kosten voor papier of drukwerk, geen transport naar de winkels, geen kosten voor het bewaren in het magazijn, en het eventueel terugsturen naar de verdeler indien onverkocht.
Sommige boeken kosten echter evenveel of zelfs meer dan hun print broertje. En dat is niet normaal, vinden de Europese regulatoren. Zij zijn dan ook bij verschillende uitgevers binnengevallen om een onderzoek in te stellen. Volgens Wall Street Journal zouden alvast twee Franse uitgevers betrokken zijn (Albin Michel en Hachette Livre), en volgens The Telegraph zouden Penguin en HarperCollins géén agenten over de vloer gekregen hebben.
Het onderzoek spitst zich toe op het "agency" model, waarbij gekeken wordt of dit model om de prijs te bepalen niet in het nadeel is van de consument. Volgens dit model behoudt de uitgever de controle over de prijs van het e-boek doorheen de hele distributieketen. De uiteindelijke verkoper krijgt gewoon 30% commissie op de verkoopprijs. Zo wordt voorkomen dat boekhandels korting kunnen geven op boeken. Bij het model voor gewone printboeken wordt geen vaste prijs gehanteerd, maar verkoopt de uitgever/groothandel zijn boeken tegen groothandelsprijs aan de boekhandelaar, die zelf bepaalt aan welke prijs hij het boek verkoopt.
http://paidcontent.org/article/419-eu-regulators-raid-publishers-seeking-answers-about-high-e-book-prices/


GEEN TUPPERWARE PARTY, MAAR "MAPPING PARTY" IN KENYA
Vrijwilligerswerk brengt Afrika gedetailleerd in kaart
Toen het oorlog was, kwamen de vrouwen en moeders van de soldaten aan het front bijeen, om sokken, mutsen, handschoenen te breien. Nu bestaat er een moderne, elektronische variant. Het mag dan wel geen fysieke oorlog zijn in het land waar dit gebeurt, er is wel een virtuele oorlog tegen analfabetisme en honger.
Het gaat om de "Ladies Mapping Parties" die in Kenya gehouden worden. Daarbij komen vrouwen bijeen op een door Google gesponsorde party. Zij maken dan gebruik van een speciale software, de Google Map Maker, en vullen details in op de landkaarten, gebaseerd op hun eigen kennis van de omgeving. Zij zetten met andere woorden de scholen op de kaart, het gezondheidscentrum, marktplaaatsen, restaurants, wegen.
Tja, het lijkt cynisch dat de landkaarten van de geïndustrialiseerde landen zo gedetailleerd zijn dat je zelfs, dankzij Google Street View, de huizen aan de kant kan zien, en zelfs virtueel kan binnengaan in sommige gebouwen - terwijl voor landen zoals Kenya, en dan vooral de landelijke gebieden, de wegen niet eens op de kaart staan.
En je kan je natuurlijk ook vragen stellen bij het feit dat Google niet bepaald een liefdadigheidsinstelling te noemen is. De data die nu door vrijwilligers in kaart gebracht worden, zullen ook in volgende versies van Google Maps gebruikt worden. Maar volgens een woordvoerder van Google dient het initiatief toch een groter doel - ervoor zorgen dat alle informatie voor iedereen beschikbaar is, ook op het Afrikaanse internet.
http://www.readwriteweb.com/archives/ladies_mapping_party_helps_make_google_maps_strong.php


Blijf altijd op de hoogte van het nieuws,
ook wanneer u onderweg bent!
Met de mobiele versie van Verkenner
http://m.verkenner.behardware logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!WAT BETEKENT THUNDERBOLT VOOR DE GEBRUIKER?
Even nog wat uitleg over deze nieuwe transfer technologie
Verleden week werd de nieuwe MacBookPro voorgesteld, die de Thunderbolt technologie van Intel aan boord heeft. Naar die technologie werd reikhalzend uitgekeken - alleen wel onder een andere naam: Light Peak. Waarom het product, waarvan de reputatie zo lang opgebouwd werd onder die laatste naam, plots een andere naam toegemeten kreeg toen het in Apple producten verpakt werd, is ons in elk geval een raadsel.
Maar dit terzijde. We hadden het verleden week al even over de snelheden die deze nieuwe technologie belooft. Nu even over de praktische toepassingen, zoals Gigaom (1) die netjes op een rij zet. Om te beginnen is de Thunderbolt technologie duur - duurder dan bijvoorbeeld de USB aansluitingen en apparatuur. Wat meteen wil zeggen dat het gebruik hoogstwaarschijnlijk beperkt zal blijven tot high end apparatuur.
Bovendien hebben Intel en Apple, die samen aan deze technologie gewerkt hebben, een soort exclusiviteit afgesloten, waardoor je Thunderbolt voorlopig niet op toestellen van andere besturingssystemen zal zien; wel op randapparatuur, want LaCie bijvoorbeeld heeft al aangekondigd (2) dat het een Little Big Disk uitbrengt die compatibel zal zijn met Thunderbolt.
Thunderbolt zou vooral interessant zijn voor media professionals. je kan immers media heel snel van het ene toestel naar het andere brengen, zonder enig verlies. Dat wil zeggen dat wat je er aan de ene kant instopt, er aan de andere kant krek hetzelfde uitkomt. Wat natuurlijk de mensen willen die bezit zijn met foto, video en grafisch ontwerp. Het is dan ook een logische stap dat (high end) camera's voortaan voorzien zullen zijn van zo'n Thunderbolt aansluiting.
En omdat bij Thunderbolt ook gebruik gemaakt kan worden van glasvezelkabel, die dan langer kunnen zijn dan koper kabels, lijkt een studio of kantoor dat qua hardware via zulke kabels verbonden is, absoluut tot de mogelijkheden.
Bovendien kan je met Thunderbolt apparatuur in reeks achter elkaar aansluiten (daisy chaining), en kan je ook displays (monitors) aansluiten. Je kan dus een harde schijf aan de Thunderbolt poort koppelen, en dan een monitor aan die harde schijf koppelen indien die ook een THunderbolt poort heeft, en dat alles zonder verlies van bandbreedte.
Kortom, het is een echt indrukwekkende technologie. En Apple heeft heel slim geweest door te bedingen bij Intel dat het tot einde 2012 als enige gebruik mag maken van deze technologie...
http://gigaom.com/apple/what-thunderbolt-means-for-end-users/
http://www.pcworld.com/article/220824/lacie_unveils_thunderboltcompatible_little_big_disk.html
http://blogs.computerworld.com/17879/light_peak_is_dead_long_live_thunderbolt


ALLE MOTOROLA TOESTELLEN ZULLEN EEN WEBTOP HEBBEN
Motorola Xoom ondertussen gelanceerd
Een van de dingen waardoor de Atrix van Motorola opviel, was het feit dat het een docking station heeft, en een webtop app, waardoor je de smartphone kan koppelen aan je laptop. Slim bekeken, want het probleem van synchronisatie wordt zo meteen opgelost, en het voegt een extra dimensie toe aan de smartphone, die gewoon een onderdeel van je computer wordt.
Volgens Engadget heeft woordvoerder Sanjay Jha van Motorola nu aangekondigd dat alle "high end" smartphones later dit jaar deze Webtop app zullen krijgen - en dus waarschijnlijk ook een laptop dock.(1)
Ondertussen is de Motorola Xoom gelanceerd, de tablet van Motorola die als eerste het Android besturingssysteem voor tablets (Honeycomb) aan boord heeft. Voor een uitvoerige bespreking verwijzen wij naar Scobleizer (2). Wat je alvast moet onthouden is dat het toestel niet goedkoop is (799 dollar, zonder subsidie), en dat het toestel momenteel gelanceerd is zonder 3G of 4G verbinding. Je kan wel het internet op via je gewone draadloze netwerk, maar voor een echte internetverbinding moet je wachten tot later dit jaar. Dan zal er een upgrade uitgevoerd worden, waardoor de toestellen 4G LTE zullen ondersteunen.
http://www.engadget.com/2011/02/28/motorola-all-our-high-end-smartphones-will-have-webtop-from-jun/
http://scobleizer.com/2011/02/23/an-ipad-lovers-review-of-motorola-xoom/
http://www.droid-life.com/2011/02/23/official-details-of-the-4g-lte-upgrade-process-for-the-motorola-xoom/


LACHEN... JE BENT OP MIJN BIKE-CAM!
Videocamera's op fietshelmen. Wat heeft het voor zin?

Het lijkt op het eerste zicht een gek idee, maar als je weet waarom, dan klinkt het wel wat logischer. In AustraliŽ, zo meldt The Age, zijn er steeds meer fietsers die een camera op hun helm monteren. De reden is simpel: zij willen vastleggen wat er gebeurt, zodat er bij betwisting een "getuige" is - hun camera.
De fietser is immers nog altijd een zwakke gebruiker. In het Australische NSW alleen al worden er drie fietsers per dag gewond. En vaak is het moeilijk aan te tonen wie er in fout was. Dat kan een automobilist zijn, maar ook een voetganger die plots oversteekt. Door de camera's op de fiets te bevestigen, hopen de fietsers dat beelden van een incident de politie kunnen aansporen om actie te ondernemen, of eventueel gebruikt kunnen worden in de rechtbank, wanneer er een discussie ontstaat over de verantwoordelijkheid.
Een van de fietsers die gebruikt maakt van zo'n camera, heeft alvast de beelden die hij maakte op YouTube gezet, voorzien van commentaar (waarbij er uiteraard heel wat gevloekt wordt op "idioten" en "zondagsrijders")...
http://www.youtube.com/user/rigidmount
http://www.theage.com.au/digital-life/cameras/cyclists-put-mettle-to-the-pedal-to-capture-collisions-20110227-1ba0x.html

MICROSOFT STELT WINDOWS EMBEDDED COMPACT 7 VOOR
Nog een besturingssysteem voor tablets? Iets teveel keuze?

Verschillende analisten verwijten Microsoft dat het Windows 7 besturingssysteem niet echt ideaal is om op tablets te draaien. Om hen tegemoet te komen heeft Microsoft nu Embedded Compact uitgebracht. Het verschil tussen de volledige Windows 7 en dit besturingssysteem zou, aldus Microsoft, de doelgroep zijn: Compact is bedoeld voor gewone werktoestellen, terwijl het volledige 7 OS bedoeld is voor toestellen waarmee je ook creatief kan werken.
Nochtans bevat deze Compact tal van nuttige tools, zoals ondersteuning voor Flash 10.1, een speciale versie van Silverlight (Silverlight for Embedded), een nieuwe versie van de IE browser (gebaseerd op IE7, maar met enkele tweaks uit IE8 toegevoegd), en meer.
De Compact is trouwens maar een onderdeel van een groter geheel - Windows Embedded, dat dus meer voor de industrie bedoeld is. Aan de gewone gebruikerskant dus de Compact, maar hogerop ook een "Standard " (voor bijvoorbeeld gebruik in keukenapparatuur); POSReady (voor betaalverkeer, verkoopsmachines); Enterprise (voor allerlei machines); en Server - om het geheel natuurlijk aan elkaar te koppelen.http://www.zdnet.com/blog/microsoft/microsoft-delivers-its-other-tablet-operating-system-windows-embedded-compact-7/8807?pg=2&tag=mantle_skin;content
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=0a8709b5-bd03-4387-8a10-bf3f9aa94ede


IPAD 2: DE MOEITE WAARD OM TE KOPEN?
Het enige verrassende was de verschijning van Steve Jobs
Het zal menige bezorgde internaut plezier gedaan hebben Steve Jobs in hoogst eigen persoon te zien verschijnen op de breeduit aangekondigde persconferentie van Apple. Jobs is namelijk in ziekteverlof, en de evolutie van zijn toestand ziet er, volgens velen, niet rooskleurig uit. Maar de man zag er redelijk goed uit bij de persconferentie, en zijn charisma heeft nog niets moeten inboeten.
Maar is dat charisma voldoende om ook het toestel dat hij voorstelde de magic touch te geven? De meningen zijn verdeeld. Sommigen wijzen er op dat het voor een bedrijf, dat bekend is voor zijn uitzonderlijke design, niet moet meevallen om een toestel te brengen dat qua uiterlijk niet veel nieuws te bieden heeft, gewoon een update is. Vandaar ook dat er tijdens de toespraak van Jobs heel veel aandacht ging naar de "cover", een bescherming die je over het scherm kan plakken, en die door middel van magneten op zijn plaats gehouden wordt. Nu, al wie al enkele jaren meedraait in het computermilieu zal bij het woord "magneten" de kriebels krijgen. Want magneten en harde schijven, dat gaat niet samen. En toch presteert Apple het om de twee te combineren.
Er werd dan ook veel meer aandacht geschonken aan de software op het toestel, dan aan de hardware. Wat dat laatste betreft, valt er, buiten een lichter gewicht, enkel een dubbele camera (vooraan en achteraan) te melden. De verhoopte uitbreiding van het RAM geheugen is er niet, maar er is wel een betere processor (dual core A5), wat nodig is om de vele apps te draaien. Wat software betreft, zijn er twee nieuwe apps: iMovie om video vanop je iPad op te nemen en te bewerken, en je filmpjes meteen op het web te plaatsen. Met Garageband kan je je iPd dan weer omvormen tot een virtueel instrument, maar ook tot een opnamestudio met 8 sporen. Bij het lezen van deze tekst, schoot het volgende schrikbeeld door ons hoofd: een groepje scouts of chirojongens, die rond het kampvuur zitten. De een speelt gitaar met zijn iPad, de ander piano. En een derde maakt er een filmpje van dat hij bewerkt en naar YouTube overzet. Zucht. Waar zijn de tijden...
Meer info over de iPad bij Apple zelf (1). BIj Engadget kan je een vergelijking lezen tussen de iPad 2, de Motorola Xoom, HP TouchPad, en BlackBerry PlayBook. Want er zijn heel wat concurrenten op komst voor de iPad! (2)
http://www.apple.com/benl/ipad/
http://www.engadget.com/2011/03/02/ipad-2-vs-motorola-xoom-vs-hp-touchpad-vs-blackberry-playbook/
http://www.apple.com/benl/ipad/


hardware logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Corel® Schrijft Internationale Ontwerpwedstrijd uit om CorelDRAW®-Talent van over de hele Wereld te eren
http://www.corel.nl/wedstrijdvoorcoreldraw.

*** G Data brengt zijn eerste oplossing voor Android smartphones en tablet-PC's: G Data MobileSecurity.
http://www.gdata.nl/over-g-data/perscentrum/persberichten/news-details/article/1974-g-data-mobilesecurity-slimmer.html

*** ogeti wint twee IBM Beacon Awards
Bekroond in de categorieŽn 'Cloud Computing Innovation - Cloud Builder' en 'Outstanding Collaboration with IBM Global Technology Services'
https://www-304.ibm.com/partnerworld/wps/servlet/ContentHandler/2011_beacon_awards_solutions.html

*** Wikango heeft twee nieuwe modellen: 600 EN 700 BY WIKANGO, COMPACT, MOOIE VORM, DOELTREFFEND EN MET GOEDE PRESTATIES -
TWEE NIEUWE KLASSIEKE RADARMELDERS VOOR ZACHTE PRIJSJES.
http://www.wikango.be/

*** G Data CloudSecurity is een browserplug-in, die gebruikers van internet beschermt tegen de toenemende dreiging van geïnfecteerde websites. Gratis anti-virusoplossingen bieden geen effectieve bescherming tegen deze zogenaamde drive-by-downloads.
http://www.gdata.nl/over-g-data/perscentrum/persberichten/news-details/article/1981-beschermd-door-de-cloud.html

*** Fujitsu toont 's werelds eerste echt draadloze scherm op CeBIT
Bekroonde innoverende stroomvoorziening verbant kabels naar de technologische geschiedenisboeken
http://blog.ts.fujitsu.com/
http://www.twitter.com/Fujitsu_TS
http://www.facebook.com/face2fujitsu

*** Cisco maakt draadloos home entertainment mogelijk met nieuwe Linksys E4200
Stijlvolle dual-band draadloze router levert snelheid en bereik voor optimale HD-videostreaming
http://www.linksysbycisco.com/

*** Samsung lanceert vijf extra lenzen voor NX-serie
Met 18-200mm Long Zoom lens kan iedereen professionele foto's én video's maken, veraf en dichtbij zonder de lens te verwisselen
Met i-Function lens snel en gemakkelijk instellingen op de lens aanpassen
http://www.samsung.be

*** Samsung introduceert een serie veelzijdige printers voor werkgroepen en kleine en middelgrote bedrijven om hun productiviteit te verhogen. De gebruiksvriendelijke multifunctionals uit de serie SCX-4833/5637/5737 kunnen grote volumes documenten probleemloos aan. Speciale functies zoals de Eco-knop en de Result Stimulator helpen gebruikers kostenefficiŽnt en milieubewust te werken.
http://www.samsung.be

*** LG Optimus 2X Speed: Can you handle the speed?
's Werelds snelste smartphone vanaf maart overal beschikbaar in BelgiŽ, nu reeds online beschikbaar bij Proximus
http://www.proximus.be/smart
http://www.lge.be

*** De BioSlimDisk van Norman geeft antwoord op de behoeften naar meer gemak én veiligheid van het hoogste niveau. De USB-memory stick is beveiligd met een geavanceerde vingerafdruksensor en slaat gegevens versleuteld op. De in epoxy gegoten geheugenmodule kan nooit onbeschadigd verwijderd worden.
http://www.norman.com/business/business_solutions/biometric/signature/nl


muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet
STEVEN DUNSTON - HYMNS ABOUT HER
[piano] Heel simpele songs, gebracht door een man die zingt terwijl hij piano speelt. Meer moet dat niet zijn, vooral niet als het zo mooi klinkt als bij deze Steve Dunston. Noem ons sentimenteel, maar wij lusten wel pap van dit rustige genre... Van hem kan je verschillende albums gratis downloaden, waaronder het mooie Hymns about her.
http://www.jamendo.com/en/album/1020
http://www.jamendo.com/en/artist/steven.dunston


ZERO PROJECT: E-WORLD
[Electro] Muziek die doet terugdenken aan de elektronische muziek uit de zeventiger jaren met Klaus Schulze, Jean-Michel Jarre, en co. Niet slecht. En gratis natuurlijk.
http://www.jamendo.com/en/album/8567


EMERALD PARK - FOR TOMORROW
[alternative pop] Songs die soms zacht beginnen, maar dan losbarsten. Heel apart qua gebruik van instrumenten, leuk popgeluidje. Een heel gevarieerd album trouwens ook. En als je het gratis kan downloaden, waarom zou je het niet doen?
http://www.jamendo.com/en/album/61436
http://www.jamendo.com/en/artist/Emerald_Park


ROGER SUBIRANA MATA - SHEDNERYAN
[newage] Een artiest die lekker dromerige elektronische muziek maakt. Sluit je ogen, en zweef weg, op de tonen van dit zalige album dat je gratis kan downloaden. Boeiend
http://www.jamendo.com/en/album/85427
http://www.jamendo.com/en/artist/Roger_Subirana


VRIJDAG HOORSPELDAG: DAT ZOU ZE HEM ZEGGEN OP HET EILAND
Een hoorspel uit 1971, gebaseerd op een verhaal van Françoise Xenakis, in een regie van Leon Povel. Een vrouw tracht haar man, die gevangen zit in een Griekse gevangenis, te bezoeken. ZIj wil zich sterk houden voor hem, hij probeert haar liefde niet aan te wakkeren, omdat hij vreest dat hij de gevangenis niet zal overleven.
Het is een prachtig verhaal, ontroerend, pijnlijk. Geef het al je aandacht, het zal je diep in je hart raken...Beluister in streaming: http://radio.hoorspelweb.nl:8000/content/Eenakters/Povel/dat-zou-ze-hem-zeggen-op-het-eiland.pls
Info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dat_zou_ze_hem_zeggen_op_het_eiland µ
Netties werkt samen met:

verkenner bannerEVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Er is niets meer ongewoon dan gewoon gezond verstand
-Frank Lloyd Wright-oor logo
De nieuwe oogstDE BESTE TRACKING TOOLS VOOR DE SOCIALE MEDIA 10: BOARDREADER

Een zoekmachine speciaal om in de forums te zoeken. Heel gemakkelijk in gebruik, en een pakket zeer goede analytische tools. Je kan de zoekresultaten groeperen op tijd, en zowel een algemene blik krijgen als trend van vermeldingen in fora, als inzoomen op individuele resultaten om de vermeldingen te zien.
Tussen haakjes: deze reeks is gebaseerd op een artikel bij TheNextWeb
[Taal: ENG]
http://boardreader.com/
http://thenextweb.com/socialmedia/2011/02/18/social-media-tools/


DE BESTE TRACKING TOOLS VOOR DE SOCIALE MEDIA 11: COCOMMENT
Een handige extensie voor de browser, waarmee je de reacties op commentaren in blogs kan opvolgen. Want tenzij je in elke blog aangeeft dat je op de hoogte gehouden wil worden van de reacties die jij neergeschreven hebt op een posting, weet je echt niet wat er verder op dat blog gebeurt. Met deze plug-in voor de browser kan je de gesprekken volgen. Wat vooral handig is wanneer je voor je bedrijf de commentaren opvolgt die over jouw merk gaan.
[Taal: ENG]
http://www.cocomment.com/


DE BESTE TRACKING TOOLS VOOR DE SOCIALE MEDIA 11: HOOTSUITE
Een prachtige tool om de sociale media in het oog te houden, vooral wanneer verschillende personen hetzelfde profiel gebruiken om te reageren. Je vindt er ongeveer dezelfde functies als bij CoTweet, maar de analytische tools zijn wel beter. Zo kan je de analyses zien voor de profielen van verschillende sites.
[Taal: ENG]
http://hootsuite.com/


DE BESTE TRACKING TOOLS VOOR DE SOCIALE MEDIA 13: YAHOO SITE EXPLORER
Deze tool is uitstekend om de inkomende links naar jouw site op te volgen. De tool mag misschien niet 100% accuraat zijn, maar is wel ongelooflijk nuttig om een overzicht te krijgen van de mensen en sites die naar jouw site linken, en vooral: in welke context dat gebeurt.
[Taal: ENG]
https://siteexplorer.search.yahoo.com/mysites


DE BESTE TRACKING TOOLS VOOR DE SOCIALE MEDIA 14: OMGILI GRAPHS

Deze site ziet er misschien niet zo gelikt uit, maar ze is wel handig en bevat heel veel n
uttige informatie. De grafieken tonen de hoeveelheid Buzz een bepaalde term krijgt, hoeveel keer het vermeld wordt, enz. De informatie wordt in real time gegeven.
[Taal: ENG]
http://omgili.com/graphs.html


DE BESTE TRACKING TOOLS VOOR DE SOCIALE MEDIA 15: ICEROCKET
Dit is een zoekmachine die blogs doorzoekt, en waarmee je kan uitvinden op welke blogs er over jou geschreven wordt. Erg gedetailleerd is de site niet, maar je krijgt wel een algemeen overzicht.
[Taal: ENG]
http://www.icerocket.com/


ARTFINDER: DE LASTFM VOOR KUNST
Deze site wil het principe van Last.fm en Pandora voor muziek, doortrekken naar schilderkunst. Met andere woorden: zeg welke schilderijen je mooi vindt, en de site zal je andere, gelijkaardige artiesten leren ontdekken. Wij deden de test, en konden de schilderijen die ons voorgeschoteld werden op basis van 3 selecties die wij maakten, wel smaken. Wel spijtig dat de schilderijen niet in volledig scherm getoond konden worden (of misschien vonden wij deze optie niet?)
[Taal: ENG]
http://www.artfinder.com/


LE TOP 50

Het moeten niet altijd Engelstalige sites zijn die wij hier ten tonele voeren. Deze site vertelt welke de populairste Franstalige muziek is op dit moment, en gaat ook terug in de tijd, of je kan zoeken per genre. De muziek is afkomstig van YouTube. Per selectie wordt één song vertoond, en via "archieven" kan je meer muziek vinden.
[Taal: ENG/FR]
http://le-top-50.eu/index.html


VISITEKAARTJES IN HET 2.0 TIJDPERK
Bij Socialcards.nl kan je visitekaartjes maken waarop een URL staat, die dan doorverwijst naar de netwerken waarin jij actief bent. Bij het uitstekende e-zine Frankwatching vind je een interview met de maker van de site, waarin het doel en de werking van de site uitgelegd wordt.
[Taal: NL]
http://www.socialcards.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: FACEBOOK VAN DE WETSTRAAT
De Vlaamse krant De Morgen brengt regelmatig een persiflage van de gebeurtenissen in de Wetstraat, maar dan vertaald naar Facebook. Indien de politiekers een account hadden daar, hadden zij als volgt kunnen reageren op de gebeurtenissen... Goed gevonden, en er worden heel wat ballonnetjes doorprikt!
[Taal: NL]
http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1228319/2011/02/26/Facebook-van-de-Wetstraat-deel-XIII.dhtml


DIGITALE COLLECTIE
Europeana, de grote database van de Europese cultuur, heeft nu ook een afdeling met Nederlandse digitale collecties van erfgoedinstellingen. Het is de bedoeling dat de verschillende instellingen hun collectie aan deze grote database toevoegen. Voorlopig kan je op deze site enkel het nieuws over dit project volgen. Wij staan alvast te trappelen tot de collecties geopend worden voor het publiek...
[Taal: NL]
http://digitalecollectie.nl/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: AFSCHEIDSREDE
Wanneer je afscheid moet nemen van iemand, voor altijd, dan wil je die persoon een waardig afscheid geven. Maar vaak ben je teveel overmand door verdriet, om de juiste woorden te vinden. Deze site wil je daarbij helpen, en geeft praktische tips, voorbeelden die je inspiratie kunnen geven.
[Taal: NL]
http://www.afscheidsrede.be/nl/


VRIJDAG MULTIMEDIA: RAPTURE
Een trailer van een nieuwe film, die gemaakt werd met snel achter elkaar genomen beelden. Indrukwekkend!
[Taal: ENG]
http://timescapes.org/?utm_source=ffp&utm_medium=link&utm_campaign=ffp


VRIJDAG MULTIMEDIA: FLASH GAMES

Bij AlbinoBlackSheep kan je een hele selectie Flash games vinden, om gratis online te spelen. Om uren zoet te zijn!
[Taal: ENG]
http://www.albinoblacksheep.com/games/


VRIJDAG MULTIMEDIA: ALTERNATIEVE FILM AFFICHES
Op deze site zie je wat er gebeurt wanneer een artiest beroemde filmaffiches neemt, en daar zijn eigen interpretatie van maakt. Spijtig dat de vormgeving van de site zo statisch is - om de affiche in het groot te kunnen bekijken moet je klikken op de afbeelding, de vergrote afbeelding bekijken, en dan met de backtoets terug gaan. Terwijl er zoveel mogelijkheden bestaan om van afbeeldingen een diashow te maken...
[Taal: ENG]
http://www.reelizer.com/Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:

Wim W.: http://www.tenbunderen.be/ - http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.comsites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


techbytes logo

*** TECHBYTES
http://www.techbytes.be/
*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/
- Yonego ontwikkelt als eerste in BelgiŽ en Nederland efficiŽnte call tracking oplossing
http://www.belgiancowboys.be/marketing/1718
- Kellogg's kiest voor Square Melon
http://www.belgiancowboys.be/advertising/1717
- In 2014 maken tablets 35% van de totale computermarkt uit
http://www.belgiancowboys.be/Media/1715

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Supercomputer Watson verliest toch van mens
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/571358/2011/03/03/Supercomputer-Watson-verliest-toch-van-mens.dhtml
- Verouderde iPads massaal gedumpt
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/571370/2011/03/03/Verouderde-iPads-massaal-gedumpt.dhtml
- Telefoonnummer op Facebook zetten niet veilig
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/571348/2011/03/03/Telefoonnummer-op-Facebook-zetten-niet-veilig.dhtmldigitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/
- Gelijktijdig filmen en fotograferen
Olympus komt met een camera die over een dubbele processor beschikt. Dit betekent dat je gelijktijdig kunt fotograferen en filmen.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29317
- Apple iPad 2 gepresenteerd
Zoals verwacht heeft Apple de iPad 2 gepresenteerd. Niet alle geruchten over de nieuwe tablet computer bleken waar.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=29316
- Een complete muziekmanager
Soundbase is een alles in één programma voor het beheren, bewerken en afspelen van je muziekverzameling.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=27382elektrozine logo


*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Sony pakt uit met design, internet en 3D in 2011
Met de lente voor de deur onthulde de Japanse elektronicareus Sony zijn nieuwe generatie televisietoestellen. We namen een kijkje in het kersverse gamma ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5701
- Dossier: Het nieuwe televisiekijken
Televisie is het laatste massaproduct binnen de consumentenelektronica dat nog niet de koppeling met internet had gemaakt. Dat is nu sterk aan het veranderen ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5692
- Smoove: draadloze wandbediening in tal van kleuren
Smoove is een draadloze wandbediening voor het aansturen van onder meer rolluiken, zonnewering en garagepoorten.
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5697


computerworld logo

*** COMPUTER WORLD

http://www.computerworld.be/
- Netwerkscanner voor de cloud
Fujitsu heeft een scanner voorgesteld die toegankelijk is voor alle medewerkers van een onderneming. Zij zullen papieren documenten onmiddellijk en probleemloos kunnen scannen en opnemen in bedrijfsprocessen, een netwerk of in de cloud. Lees meer
http://tools.emailgarage.com/Pub/u31bHAAAAAA~/6CwxfE269EqFZ4M5D-udWg~~/Html/GotoLink.ashx


digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Dave Chaffey: een framework om de interactieve marketingpuzzel in elkaar te doen passen
http://www.digimedia.be/content.php?lng=nl&id=8251
- Ontdek de plaats van sociale media in de marketing mix !
http://www.digimedia.be/content.php?lng=nl&id=8238
- iPad 2 wordt 'post-PC apparaat'
http://www.digimedia.be/content.php?lng=nl&id=8234
computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Twitter brengt dakloze vader en dochter samen
http://computertaal.info/2011/03/03/twitter-brengt-dakloze-vader-en-dochter-samen/
- Brein klein beetje heel erg illegaal?
http://computertaal.info/2011/03/03/brein-klein-beetje-illegaal/
- Computertaal Dossiers 4 – De beste Windows freeware
http://computertaal.info/2011/03/02/computertaal-dossiers-4-de-beste-windows-freeware/

tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- 'RIM wil BlackBerry Messenger uitbrengen op Android en iOS'
http://tweakers.net/nieuws/73027/rim-wil-blackberry-messenger-uitbrengen-op-android-en-ios.html
- Anonymous claimt ddos-aanval op website Brein
http://tweakers.net/nieuws/73007/anonymous-claimt-ddos-aanval-op-website-brein.html


tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)
TIP: NOG MEER EXPERIMENTEN VAN GOOGLE LABS: SOCIAL GRAPH / FOLLOWFINDER
Social Graph is een API om sociale contacten te verwerken in programma's. Google heeft enkele apps als voorbeeld ontwikkeld, zoals Followfinder, dat op zich al meteen een heerlijke toepassing is. Vooral omdat hij zo gemakkelijk in gebruik is.
http://code.google.com/apis/socialgraph/docs/


TIP: NOG MEER EXPERIMENTEN VAN GOOGLE LABS: SKETCH & CHROME EXPERIMENTS
Met Sketch kan je in 3D tekenen, en gebruik maken van bewegende lijnen. Met andere woroden, je kan een tekening maken, en die dan roteren om zo de andere kanten ervan te zien. Op de Chrome Experiments pagina vind je trouwens heel veel experimenten en leuke dingen om eens uit te proberen, die gebruik maken van HTML5, Canvas, SVB en WebGL.
http://www.chromeexperiments.com/detail/sketch/?f=
http://www.chromeexperiments.com/


TIP: NOG MEER EXPERIMENTEN VAN GOOGLE LABS: GOOGLE SQUARED
Bij deze tool kan je een zoekterm invullen in het zoekvakje over een tamelijk algemeen onderwerp, en Google zal alle data verzamelen, en netjes in categorieŽn indelen. Bijvoorbeeld bij de term "Android Tablets" zal je een "vierkant" of square krijgen waarbij alle android tablets vertoond worden in een lijst, met afbeeldingen, prijs, beschrijving, enz. Je kan zelfs je eigen kolom toevoegen, zoals het gewicht.
http://www.networkworld.com/community/blog/12-more-super-cool-experiments-google-labs?page=0%2C1&source=NWWNLE_nlt_daily_pm_2011-02-15
http://www.google.com/squared


TIP: NOG MEER EXPERIMENTEN VAN GOOGLE LABS: GOOGLE SOCIAL CIRCLE
Met deze functie kan je je zoektocht via Google beperken tot de mensen die je volgt en de newsfeeds waarop je geabonneerd hebt. De tool gaat uit van je contacten bij Gmail, FriendFeed, Twitter, Reader en co. Je kan dus uitzoeken wat jouw favoriete bronnen vertellen over een bepaald onderwerp.
http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?hl=en&answer=165228


TIP: NOG MEER EXPERIMENTEN VAN GOOGLE LABS: YOUTUBE LEANBACK

Met deze tool kan je YouTube filmpjes bekijken in volledig scherm, op je pc of tv, en ze delen met je vrienden op facebook. Zo kan je samen naar een filmpje kijken, commentaren delen, zonder dat je vrienden naast jou in de zetel zitten. Wat een zegen kan zijn, wanneer het sloddervossen zijn die gewoonlijk jouw living in een puinhoop achterlaten, maar het kan ook een drama zijn, wanneer je eigenlijk liever je vrienden fysiek om je heen hebt.
http://www.youtube.com/t/leanback
shareware logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...
F1 VOOR FIREFOX
Extensie voor Firefox - all OS - freeware
Een gratis extensie voor de Firefox browser, waarmee je snel links die je tijdens het surfen tegenkomt kan delen via Facebook, Twitter of GoogleMail.
http://f1.mozillamessaging.com/


VIDCODER: RIPPER
Windows XP/Vista:7 - 6,2 MB - freeware
Een open source tool om DVD's en Blu-rays te rippen, en filmen op te slaan in het MP4, MKV en H.264 formaat. Maar DVD's met kopieerbescherming kan je hiermee niet rippen.
http://www.chip.de/downloads/VidCoder_42735125.html
http://vidcoder.codeplex.com/


PANDA BATCH FILE RENAMER
Windows XP/Vista/7 - 504 Kb, freeware
Een uitstekend programma om verschillende bestanden in één klap van een nieuwe naam te voorzien. Je kan ook details aan de naam toevoegen, wijzigen of verwijderen.
http://animal-software.com/panda-batch-file-renamer.html
http://www.chip.de/downloads/Panda-Batch-File-Renamer_47512968.html


BETTER FACEBOOK

Alle OS - 87,9 KB - freeware
Een add-on voor de browser, die je meer plezier geeft van Facebook. Zo kan je gemakkelijk groepen en evenementen beter klasseren, en krijg je meteen een overzicht van de komende evenementen. Bovendien maakt de extensie het gemakkelijk om je privacy te beschermen.
http://betterfacebook.net/
http://www.chip.de/downloads/Better-Facebook_47317599.html


CHROME TV
All OS - extensie voor Chrome - 122k -adware
Met deze extensie voor de Chrome browser kan je verschillende online tv-streams uit de hele wereld bekijken, terwijl je gewoon verder surft.
https://chrome.google.com/extensions/detail/lambangeielkjcnmioccboaphdfcffib
http://www.chip.de/downloads/Chrome-TV_41832055.html


FREE IP-SWITCHER
Windows XP/Vista/7 - 414 kb - freeware
Met deze tool kan je snel en simpel je netwerkinstellingen wijzigen. Dat is handig wanneer je je computer bij verschillende netwerken moet aanmelden. Want dat vereist vaak dat je de computer terug moet opstarten, om de nieuwe waarden actief te maken. Dat wordt overbodig met dit progje.
http://eusing.com/
http://www.chip.de/downloads/Free-IP-Switcher_41074987.html


8START LAUNCHER

Windows all - 2,2 MB - freeware
Met deze tool kan je verschillende toepassingen verzamelen op een plek op je dekstop. Want de meeste gebruikers hebben zoveel programma's, dat zij ze niet meteen terugvinden. Hiermee dus wel.
http://www.chip.de/downloads/8start-Launcher_29591753.html
http://www.8start.com/


FLASH PLAYER UNINSTALLER
Windows all - 229 k - freeware
Wil je een steve Jobske doen, en Flash van je computer verwijderen? Dat kan, met deze tool. Die door Adobe zelf gemaakt werd, dus da's wel heel sportief van het bedrijf...
http://www.chip.de/downloads/Flash-Player-Uninstaller_28519453.html
http://www.adobe.com/


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: HYATT HOTELS
Nokia - freeware
De officiŽle app van Hyatt Hotels is ideaal voor het zoeken naar en boeken van een hotel. Daarnaast bekijk of annuleer je eenvoudig een reservering via deze app. Het mooie is: je ontvangt met deze applicatie zo nu en dan speciale aanbiedingen van de hotels uit de Hyatt-keten.
http://store.ovi.com/content/85969


VRIJDAG ALTERNATIEVE OS: PAGE MONITOR

Windows / Linux / Mac OS X - 121k - freeware
Met deze extensie voor de Chrome browser kan je websites "bewaken": je krijgt een verwittiging telkens er iets verandert aan deze site.
http://code.google.com/p/pagemon-chrome-ext/
http://www.chip.de/downloads/Page-Monitor_43966841.htmlHet laatste woord....Lezer Frits is erg blij met onze artikels over Geocaching:
<<<
Hallo Hilde,

Tot mijn genoegen zag ik dat je in Netties aandacht besteed aan het geocachen. Alleen enkele opmerkingen: Naast Geocaching.com en Geocaching.de is er ook nog de Nederlandse Geocaching.nl. Hier is ook volop informatie te vinden over geocachen, wat het inhoudt, hoe je een cache kunt vinden en verstoppen, welke soorten caches er zijn, een forum over gps-apparaten en nog veel meer. Wat ik ook nog kan zeggen is dat het een zeer verslavende hobby kan zijn. Ik ben in eind 2008 begonnen (aangestoken door een vriend) en heb inmiddels al meer dan 1000 caches gevonden in Nederland en Duitsland. Als je "geocachen" in tikt op Google vind je nog veel meer informatie.....

Groeten,

Frits Schipper

>>>
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe

Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.AFSLUITER VAN DE WEEK
Hoe langer ik leef, hoe mooier het leven wordt.
-Frank Lloyd Wright-