banner netties

VERKIEZING VAN DE BESTE NEDERLANDSTALIGE SITE VAN HET JAAR 2010
(privé-initiatief)Speciale editie van het e-zine

Netties


Gegroet lezer,

Zoals aangekondigd is dit een extra editie van het netties e-zine, waarin de winnaars bekend gemaakt worden van onze verkiezing "Beste Nederlandstalige site van het jaar (privé-initiatief". Eerst willen wij uitleggen waarom deze verkiezing gehouden wordt.

Er worden immers al zoveel andere verkiezingen gehouden, door magazines en websites die heel wat meer gewicht in de weegschaal kunnen werpen dan Netties. Daarbij waren het echter altijd de grote sites die in de schijnwerpers gezet werden, de grote uitgevers die het meeste internauten konden mobiliseren om op hen te stemmen. Wij vonden het jammer dat de kleinere sites uit de boot vielen, alhoewel daar vaak pareltjes bij zitten. Wij besloten daarom een verkiezing uit te schrijven voor de beste Nederlandstalige site, privé-initiatief. Hierbij kozen wij bewust voor een methode die afwijkt van het normale "nomineren en stemmen door de internauten", dat bij de andere verkiezingen toegepast wordt. Enerzijds omwille van logistieke redenen (het opzetten van zo'n verkiezingssite ligt momenteel buiten onze middelen qua mankracht), en anderzijds omdat bij deze methode de grote sites de kleinere sites opnieuw zouden overschaduwen.

Wij vroegen in de plaats daarvan aan onze lezers om hun favoriete sites voor te dragen. Een jury van negen ervaren internauten boog zich vervolgens over dit lijstje om de sites te keuren.

Nu is zo'n keuring niet echt simpel. In zekere zin moet je immers appels met citroenen gaan vergelijken. Sommige sites kunnen prachtig zijn van lay-out, maar hebben geen praktisch nut. Andere sites bevatten dan weer enorm handige informatie, maar hebben die mooie lay-out niet.

Onze jury heeft getracht beide factoren zo objectief mogelijk af te wegen, en de beste sites te vinden. Het feit dat de top 10 sites bij meerdere juryleden voorkwamen, is enerzijds een bewijs van de kracht van deze sites, en anderzijds een bewijs van het inzicht van onze juryleden.

Veel plezier bij het ontdekken van deze prachtige sites!


De netties-redactie


Hier zijn wij dan met de langverwachte uitslag van onze verkiezingen. Veel dank aan onze lezers die hun favoriete sites aan ons aangemeld hebben. Daar waren echte pareltjes bij, sommigen compleet verrassend voor ons. Na rijp beraad heeft de jury haar keuze gemaakt.

Het merendeel was echt prachtig en nuttig, maar onze negenkoppige, ervaren jury moest een keuze maken. Daarbij werkte zij met vier criteria: lay-out, navigatie, informatie, en originaliteit. In elk van deze categorieŽn werd een kwotering gegeven op 10 punten. Deze totalen werden opgeteld om de vijf beste sites globaal te bepalen. Nadien werd gekeken of er per criterium een website bovenuit sprong, die deze lijst van de 5 globaal beste sites niet gehaald had. En dit jaar was dat het geval: er was een site die informatief erg sterk is, maar een redelijk simpele lay-out heeft. De jury oordeelde, terecht, dat deze site bekroond moest worden met eenn bijzondere vermelding.

De sites die wel genomineerd werden door de lezers, maar niet in de short-list geraakten, en de punten die zij kregen van de jury, vindt u hier

En dan nu plaats voor de winnaars!

BUITENGEWONE VERMELDING
SITE MET DE BESTE INFORMATIEhttp://www.gratiscursus.be


Deze site werd ook in 2009 reeds door onze lezers voorgedragen, en zij werd toen bekroond met de 2e prijs. Toen onze lezers ook dit jaar de site nomineerden, bekeek de jury de site opnieuw, en kwam tot de vaststelling dat de inhoud ervan aanmerkelijk uitgebreid werd, en de site dus voor de verkiezing in aanmerking kwam. Door de sterke inhoud kreeg de site zelfs het meeste aantal punten op informatief vlak - alhoewel zij niet in de globale Top 5 voorkomt. Daarom oordeelde de jury (terecht) dat de Gratis Cusus een aparte vermelding verdient. Hieronder wat info over de maker ervan:

Gemaakt door: Peter De Smet, bezig met computers sinds 1980, en sinds 1995 met het internet

Onderwerp: Cursussen over verschillende programma's, zoals Excel, Access, PowerPoint, Outlook, Photoshop, Flash, Dreamweaver... Er staan ondertussen al 38 cursussen online, en het aantal bezoekers per dag bedraagt nu al 5.000!

Motivatie van de maker: "Ik ben een 5-tal jaar mindervalide (MS), en wil de tijd dat ik nog kan, nuttig gebruiken.
Is het niet voor mij, dan hoop ik toch dat het nuttig is voor een ander."


Score: De hoogste score voor informatie: 84.

Commentaar van de jury:
- Ik herhaal mijn commentaar van verleden jaar: wat een werk heeft deze persoon hier ingestoken! Echt prachtig om zo je cursussen te kunnen volgen: alles helemaal uitgeschreven, screenshots erbij enzoverder. En in het Nederlands, echt een pluspunt. Zoiets waarvan je soms denkt: dat zou ik ook eens moeten doen, maar wie doet het? En dan nog voor een hoop programma's. Petje af voor deze persoon! En voor dit jaar voeg ik eraan toe: mijn commentaar blijft bestaan en nu ben ik zelf echt begonnen om eens zo'n cursus open te doen en te volgen en ik kan alleen maar zeggen: zonder deze cursus had ik het nu al opgegeven, maar ik doe nu wel verder, dankzij deze site en cursus! (Marijke)
- Een cursus volgen is meestal niet goedkoop en het komt je soms niet zo goed uit. Dan zijn ze er bij Gratiscursus in geslaagd beide op te lossen. (Bram)De winnaars

De 5e plaats:
JUNNEKES RECEPTENhttp://www.junnekesrecepten.be/De maker: Anke Willeme: "Ik ben een 22-jarige studente aan de Universiteit van Antwerpen, en volg daar momenteel een post-academische opleiding Informatie- en Bibliotheekwetenschappen. "

Onderwerp van de site: Een receptensite, waarop je kan zeggen wat je in je kast hebt, en zo recepten kiezen kan.

De motivatie voor deze site: "Tijdens mijn masteropleiding in de sociologie (vorig academiejaar) heb ik met de nodige ICT-hulp van mijn vriend deze website opgericht. Ik zocht al lang zelf naar een site die automatisch een lijstje geeft met de gerechten die je kan klaarmaken, op basis van wat je op dat moment in huis hebt. Tegelijk wou ik mijn eigen recepten allemaal digitaliseren, zodat ze niet verloren zouden gaan. Het resultaat is mijn receptensite, die aanvankelijk vooral bij vrienden en familie populair was, maar ondertussen ook daarbuiten wat meer bekendheid begint te krijgen."

Aantal bezoekers: " Begin februari bestaat de website 1 jaar, en we krijgen momenteel zo'n 200 à 500 unieke bezoekers per dag. Het is een leuke hobby op zich, en het geeft me een aangenaam gevoel dat ik mijn groeiende passie voor koken en eten kan delen met andere mensen!"

Score: Lay-out 57,0; Informatie 81,0; Navigatie 78,0; Originaliteit 84,0: Algemeen total 300,0

Commentaar van de jury:
- Wat gaan we eten vandaag en liefst zonder nog naar de winkel te moeten gaan? deze site biedt hier het antwoord op door hetgeen je in je keukenkast staat te combineren tot recepten. Had al veel langer moeten bestaan en als het al bestond, dan is het op deze site ook nog eens mooi in elkaar gestoken. (Marijke)
- Om uit te blinken in iets waar er al 1001 van zijn moet je héél goed zijn. Junnekesrecepten is daar voor mij in geslaagd! (Bram)
- Alwéér een receptensite. Met de ingebouwde 'keukenkast'-sectie kan je aanduiden welke producten je zoal in huis hebt en dan krijg je een suggestie van wat je kan koken. Zoiets bestaat al heel lang in het Engels, maar dan moet je de namen van die producten kennen. En 't is ook zo lekker Vlaams huiselijk eten. (Davy)
Op de 4e plaats:

PAUL VLAANDEREN


http://www.paulvlaanderen.nl/


De maker: "Mijn naam is Peter van Deutekom, iemand met teveel hobby's en te weinig vrije tijd"

Onderwerp van de site?
"Alles wat te maken heeft met het hoorspel karakter Paul Vlaanderen van de schrijver Francis Durbridge."

De motivatie voor deze site:
"Ik verzamel al jaren hoorspelen met een voorkeur voor Thrillers,Detectives en Science Fiction. Toen ik opzoek ging naar wat achtergrond info over de hoorspelserie Paul Vlaanderen kon ik toen der tijd weinig tot niets op het internet vinden. En omdat een van mijn andere hobby's het bouwen van website is was de combinatie snel gemaakt, een website over Paul Vlaanderen."

Hoeveel bezoekers telt de site?
Op mijn "hobby/persoonlijke" websites heb ik geen teller geplaatst, dit heb ik bewust niet gedaan omdat ik niet in aantallen geïnteresseerd ben, het zijn persoonlijke projecten.

Score:
Lay-out 65,0; Informatie 77,0; Navigatie 75,0; Originaliteit 85,0; Algemeen totaal 302,0

Commentaar van de jury:
- zeer zeer uitgebreide en aangename site over hoorspelen (Marijke)
- Mooi overgebracht voor de gebruiker. De website leerde zijn volk lezen en luisteren! (Bram)
- Paul Vlaanderen is blijkbaar één of andere detective/spion die in heel veel hoorspelen voorkomt. En daar bestaat dus een website van. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er eigenlijk wel cool uit! (Davy)Op de 3e plaats:
HUUR EEN STUDENThttp://www.huureenstudent.be/


De maker: Bram Biesbrouck "Ik ben de zaakvoerder van beligum bvba, een kleine kmo en all-round entertainment en multimediabedrijf. We hebben vooral klanten in de media, broadcast en post-productiesector. Daarnaast zijn we zojuist gestart met een nieuw entertainmentconcept: Reality Gaming."

Onderwerp van de site:
"We brengen studenten en werkgevers in contact met elkaar. We bieden werkgevers een alternatief voor dure interimkantoren tijdens hun zoektocht naar een (job)student door hun zelf naar studenten te laten zoeken. Tegelijk sporen we hen aan om jobstudenten in een ruimere context tewerk te stellen door hun verworven kennis reeds tijdens hun studie te benutten."

De motivatie voor deze site:
"We waren zelf op zoek naar studenten om in te zetten tijdens verschillende projecten. De bestaande oplossingen waren ons inziens te duur, dus besloten we het heft in eigen handen te nemen en iedereen mee te laten profiteren."

Hoeveel bezoekers telt de site?
"Momenteel hebben we zo'n 500-1000 bezoekers per dag en we zijn druk in de weer dit aantal sterk te laten stijgen."

Score:
Lay-out 61,0; Informatie 75,0; Navigatie 80,5; Originaliteit 87,0; Algemeen totaal 303,5

Commentaar van de jury:
- eenvoudig en superpraktisch: voor een prijsje kan je hier een werkkracht vinden die de centjes in zijn/haar studies goed kan gebruiken en de student zelf kan op een eenvoudige manier aan een klusje geraken (Marijke)
- Als ik een jobstudent was, of op zoek naar één zou ik zeggen: Eindelijk! Opmaak is rustig en makkelijk. (Bram)
- Huur eens een student, of verhuur jezelf. De bedoeling van de site is om studentenjobs terug relevant te maken. Studenten kunnen heel makkelijk een job zoeken, terwijl werkgevers heel makkelijk jobs kunnen posten. (Davy)
Op de 2e plaats
MIJN TUIN
Gemaakt door:"De site werd opgericht door 4 enthousiaste tuinliefhebbers die elkaar via Twitter leerden kennen.
Dieter De Weirdt - studeerde af als Bachelor Multimedia & Communicatie Technologie aan de Hogeschool West-Vlaanderen (PIH). Hij is een allround webdeveloper die zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in webdesign. Sinds enkele jaren is Dieter gebeten door de tuin-microbe.
Rik Calus - Bio-Ingenieur van opleiding. In het dagelijkse leven is hij ICT-manager bij Pralibel. Een groot deel van zijn vrije tijd kan je hem in zijn tuin vinden. Zijn favoriete gereedschap? Een snoeischaar!
Lieven Gekiere - studeerde aan de Tuinbouwschool van Kortrijk en Melle. Na enkele omzwervingen in de groensector als tuinaanlegger en plantendecorateur ging Lieven in 1996 aan de slag als programmeur/webdeveloper. Zijn tuin is en blijft zijn grootste passie.
Maarten Cammaert - is een webdeveloper die het meeste van zijn tijd spendeert aan het ontwikkelen en bedenken van Flash, Flex, AIR of PHP applicaties. In de rest van zijn vrije tijd heeft hij vooral veel plezier met games en zijn moestuin."

Doel en motivatie van de site: "Het web anno 2010 is voor het tuingebeuren nog zeer passief. De gebruiker gaat zelf op zoek naar antwoorden op zijn vragen of problemen. Om hier verandering in te brengen trokken we onze stoute schoenen aan, en wilden we een nieuwe weg bewandelen. Kunnen we een systeem ontwerpen dat gepaste informatie automatisch naar de gebruiker stuurt? ...en MijnTuin.org was geboren!"

Aantal bezoekers: "Op 3,5 maand tijd hebben zich meer dan 3.200 tuiniers geregistreerd. Sinds zijn oprichting op 1 september 2010 hebben we een 45.000 unieke bezoekers ontvangen die in totaal voor een kleine 500.000 paginaweergaves hebben gezorgd. Niet slecht als je weet dat de winterperiode niet echt hét tuinseizoen is."

Score: Lay-out 63,0; informatie 79,2: Navigatie 77,4; Originaliteit 86,4; Algemeen totaal 306,0

Commentaar van de jury:
- Zowel voor leken als gevorderde tuiniers een hele praktische site en nog eens goed uitgewerkt ook: voor elke tuineigenaar een must (Marijke)
- Ongelofelijk innovatief idee, opmaak is enorm KISS en heel gebruiksvriendelijk. Website met zéér veel potentieel. (Bram)
- Ik heb geen tuin en zal dat ook nog wel een aantal jaren niet hebben, maar de functionaliteit van jouw tuin te virtualiseren en dan waarschuwingen te krijgen is gewoonweg schitterend! (Davy)

En de winnaar van de trofee Jean-Luc Bostyn
voor de beste Nederlandstalige site (privé-initiatief) is
DOODSTILLhttp://www.doodstill.nl/

Gemaakt door: Peter Van Deutekom. Jawel, dezelfde man die ook genomineerd werd voor zijn andere website, Paul Vlaanderen. Omdat beide sites volkomen verschillend zijn, meende de jury dat zij beiden konden meedoen aan de verkiezing - en kijk: ze belandden bieden in de top 5!

Het onderwerp van de site: "Het hoofdonderwerp van de site zijn de foto's die ik gemaakt heb bij mijn bezoeken aan begraafplaatsen zowel binnen Nederland als BelgiŽ-Duitsland-Frankrijk. Daarnaast is er ook een audio-gedeelte op de site waar ik geluidsopnames plaats van enkele begraafplaatsen die ik bezocht heb."

Motivatie voor de site: "Ik ben gefascineerd door de schoonheid en de rust die je op begraafplaatsen vindt, dit probeer ik op mijn manier fotografisch vast te leggen. De website werkt voor mij ook motiverend om er iedere keer weer op uit te trekken op zoek naar nieuwe beelden."

Aantal bezoekers: "Op mijn 'hobby/persoonlijke' websites heb ik geen teller geplaatst, dit heb ik bewust niet gedaan omdat ik niet in aantallen geïnteresseerd ben, het zijn persoonlijke projecen."

Score: Lay-out 64,0; Informatie 79,0; Navigatie 84,0; Originaliteit 91,0; Algemeen totaal 318,0

Commentaar van de jury:

- Origineel idee om begraafplaatsen te fotograferen en de site baadt helemaal in die sfeer ook en toch niet creepy of triest, eigenlijk heel mooi: prima site om eens tot rust te komen (Marijke)
- Een niet alledaags onderwerp dat mooi verwerkt werd. Opmaak past perfect bij het idee, prachtige foto's, kortom het 'totaalplaatje' klopt. (Bram)
De prijzen / Onze sponsors

De makers van deze sites krijgen door deze vermelding uiteraard eeuwige roem, maar dankzij onze sponsors hangt daar nog wat meer aan vast.

Aan de winnaar, Doodstill, wordt de symbolische ereprijs verleend:

trofee
De Trofee Jean Luc Bostyn, zo genoemd naar de man die dit e-zine opgericht heeft in 1996, en die nu nog altijd bezig is rond zijn grote liefde, de radio (www.radiovisie.eu)
Onder de winnaars worden volgende prachtige prijzen verdeeld:
(prijzen ons toegezegd door de verschillende bedrijven - waarvoor onze dank!)


Een V100 Notebook Bundle van Kingston Digital -
Een nieuwe generatie betaalbare SSD's voor concumenten; dankzij de geoptimaliseerde controller en verbeterde NAND Flash nu nog betere prestaties.

Met dank aan de mensen van Leads United voor hun bemiddeling


Enkele heel mooie producten van Iomega:

3 Externe harde schijven van Iomega eGo Portable Hard Drive 500 GB, Compact, USB 2.0
Neem je bestanden altijd en overal met je mee, met de Iomega eGo Compact Draagbare Hharde schijf, met Protection Suite.


1 Prestige Desktop Hard Drive 500 GB, USB 2.0
Deze externe harde schijf biedt u een eenvoudige en betaalbare oplossing voor alles wat u wil opslaan.

1 D-Link DIR-600 Wireless N-Router
Maak een draadloos netwerk aan, deel je breedband internettoegang en je bestanden over een grotere afstand met deze draadloze router.


3 Nero Multimedia Suite
Deze ultieme 3-in-1 multimedia suite is ideaal om video te bewerken, schijfjes te branden, en backups te maken.
Voor deze prijzen danken wij het team van Blue-C erg hartelijk!

10 pakketten BullGuard Antivirus 10
De perfecte oplossing indien je je computer wil beschermen met een alles omvattend pakket.


Met dank aan Fingerprint PR voor deze prijs

1 Wikango Max radarmelder
De nieuwste community melder voor vaste en mobiele radars, in real time.

Met dank aan Fingerprint PR voor deze prijs

3 Snoopy / Pink Panther MP3 Card players van Lenco

MP3 spelers die zo groot zijn als een kredietkaart, waardoor u ze gemakkelijk overal mee naartoe neemt.


Met dank aan het team van Open2Europe voor deze prijs

Een waardebon van 250 euro voor een Equiboost paardencoachingsessie
Wist u dat paarden u kunnen helpen bij het verwerken van verlies, het overwinnen van faalangst, het versterken van uw zelfvertrouwen, het oplossen van conflicten in het gezin of op het werk?
Dankzij Netties kan deze winnaar paardencoaching helemaal gratis zelf uitproberen. Equiboost schenkt een cheque ter waarde van 250 euro voor een paardencoachingsessie voor een thema naar keuze.
Meer informatie vindt u op www.equiboost.com


Met dank aan Anke van Calliopes voor deze prijs

5 Winterpacks van Bridgestone:
- Handige opbergtas, met velcro zodat het niet schuift in de koffer
- Handschoenen
- Ijskrabber
- Dubbelzijdige anti-dampspons
- Via een scratch-formulier maakt de winnar kans op Ä15 korting voor een rijvaardigheidscursus, of op de volledige rijvaardigheidscursus.

Met dank aan het team van LeadsUnited voor deze prijs


Allerlei prijzen, groot en klein:
-
Kortingbonnen op inktcartridges bij www.internetinkt.com- T-Shirts van Truvo- Allerlei van RadioVisie

De jury

Maar wie was toch die jury, die zoveel tijd opgeofferd heeft om al deze sites te bezoeken, en er haar deskundig oordeel over uit te spreken? (een zaak waarvoor wij de juryleden niet genoeg kunnen danken..)
- Marijke Pante is aanwezig op het internet sinds een jaar of 15 en heeft dus een hele evolutie op het net meegemaakt. Zij heeft ook al heel wat bijdragen geschreven voor Netties en volgt de nieuwste trends in het wereldwijde web op de voet.
- Geert Demuynck internetpionieer, een van de medeoprichters van Netties. Deze man heeft heel wat zeeŽn doorvaren, letterlijk en figuurlijk: na de wilde golven van de echte zeeŽn doorkruist hij nu de woelige wateren van het internet.
- Dominiek Leenknecht, IT manager bij een securitybedrijf tijdens de werkuren, en een heel gepassioneerd internaut in zijn vrije tijd. Een erg verdienstelijk blogger (http://www.dominiek.be), die alle trends op het vlak van internet en technologie zo nauwgezet mogelijk tracht op te volgen. Hij zet zelf ook geregeld nieuwe projecten op stapel, en zijn jongste telg is films.dominiek.be. Dominiek heeft de stiekeme hoop om zelf ooit een ereplaats in deze verkiezing weg te kapen!
- Harold V., 10 jaar creatief bezig met webdesign m.b.v. diverse versies van applicaties (online webservices , N.O.F., Joomla, Adobe - Dreamweaver, Flash). Hij heeft diverse websites in uiteenlopende categorieŽn gecreŽerd, waarbij navigatie, toegankelijkheid en vormgeving steeds speciale aandacht krijgen.
- Ebe DeKetelaere, internet ondernemer en CEO van http://www.internetinkt.com
- Bram Gooris, gepassioneerd door het internet sinds het bestaan ervan; zaakvoerder van userpoint bvba, welke zich momenteel enkel bezighoudt met
http://www.twizzi.be (omdat het werkt). Fervent twitteraar, die zijn leven zonder schroom online gooit. @Bgooris
- Davy Buntinckx, (@DirtyJos/) tech afficionado en vaste gast bij Tech45 podcast, te vinden op http://dbuntinx.be/
- Peter D'Hollander, uitgever van het e-zine Computertaal
- Hilde Van Gool, eindredactrice van dit e-zine, freelance journaliste met een voorliefde voor het internet en de nieuwe media. Kan nieuwe, verrassende sites prima appreciŽren!Slotwoord

Wij wensen de winnaars van deze verkiezing een welgemeende proficiat. Wij hopen met dit initiatief de schijnwerpers wat meer op deze privé-initiatieven te laten schijnen, want zij verdienen het. De prijzen zullen overhandigd worden aan de winnaars tijdens een klein evenement, einde januari, waarop ook de juryleden uitgenodigd zijn. Uiteraard kan u hierover een verslag lezen!

Deze verkiezing werd voor het derde jaar op rij georganiseerd door het e-zine NettieS, en is, te oordelen aan de enthousiaste reacties van onze lezers, de jury en andere medewerkers, een initiatief dat veel positieve weerklank krijgt. Ook voor de volgende edities (en die komen er!) rekenen wij op steun van onze lezers en sponsors.

De netties-redactie.

Hilde Van Gool
Eindredactie - verantwoordelijke uitgever
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool
- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Al werkt de netties-redactie nog zo snel, het nieuws achterhaalt haar wel!