netties banner
Verschijnt iedere zaterdag

Deadline van volgende editie:
9/9/
2010 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be
INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord
Enkele lezers op Twitter:
http://www.twitter.com/marijkepante
http://www.twitter.com/helalalphen
http://www.twitter.com/pietr
http://www.twitter.com/hewlettt

Uw naam hier? Meld u aan!

NeTTieS
Jaargang 14
Nummer 665 van 3/9/2010Gegroet lezer,

Vanuit een trein die door een wazig, mistig landschap raast groet ik u. Een mist die niet, zoals eerder deze week, de belofte van een mooie heldere zomerdag inhoudt, maar alles grijs doet lijken. Maar ook dat heeft zijn charme, dat omfloerste...

Trouwe lezers zullen gemerkt hebben dat de nieuwsbrief verleden week later verstuurd werd dan u gewoon bent. Er was namelijk een probleem met de website, dat gelukkig ondertussen opgelost is. En deze week zou u dus, als alles goed gaat, uw nieuwsbrief weer tijdig in de bus moeten hebben. Die staat zoals gewoonlijk weer boordevol. Om te beginnen zal u bij de rubriek "Het oor wil ook wat" een nieuwe podcast aantreffen die wij ontdekt hebben: Chillcast van Angie Bee. Heerlijke muziek, gratis te downloaden, me telkens een half uurtje muziek rond een bepaald thema. Doen!

Verder zal u deze week iets minder filosofische artkels aanvinden, wel meer "doe" artikels waarin nieuwigheden van Google, Twitter en Co aangekondigd worden. Uiteraard ook de aankondiging van Apple, het Ping sociale netwerk, en de Apple TV. Meer uitvoerige besprekingen daarvan hopen wij u volgende week te kunnen aanbieden.

Wij wensen u veel leesplezier, en hopen u bij leven en welzijn volgende week weer aan te treffen.


Hilde


Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Volg Netties op Twitter:
http://www.twitter.com/nettiesbe
http://www.twitter.com/hvangool


Heb je een Nokia smartphone? Download onze app om netties te lezen:
http://store.ovi.com/search?q=netties


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!verkenner bannerKanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.


AUTOMATISCHE ANTWOORD OP SMS
SMS Replier weet zelfs wanneer je achter het stuur zit!

Iedereen is het erover eens: telefoneren tijdens het rijden is gevaarlijk, omdat het je aandacht van de weg afleidt. Dat velen ertegen zondigen moeten wij je niet vertellen, want elke dag zie je chauffeurs die, met het mobieltje tegen de schouder gedrukt, druk trachten te schakelen en te sturen met één hand.
Maar als bellen gevaarlijk is, dan is sms'en het zeker. Toch is die drang om meteen te antwoorden wanneer een tekstbericht binnenkomt zeer groot. Daarom is het goed dat er een tool bedacht werd zoals SMS Replier. Die kan door jou gekozen automatische antwoorden verzenden, zoals "ik ben in de klas", of "ik ben aan het rijden", of "ik ben aan het werk". De afzender weet dan dat jij zijn bericht ontvangen hebt, en er zodra je kan op antwoorden zal.
Ben je in een vergadering, dan kan je op voorhand die optie instellen, en ook aangeven hoe lang die vergadering duren zal. Daarna zal de SMS replier automatisch zichzelf terug uitschakelen. Niet alleen zal de tool tijdens die periode automatisch op al jouw binnenkomende sms-berichten met een standaard tekst antwoorden, maar ook op jouw binnenkomende telefoontjes.
De app is verkrijgbaar voor Android, BlackBerry en Windows Mobile. Een video met een uitvoerige uitleg vind je bij Gizmodo.
http://gizmodo.com/5624059/
http://www.smsreplier.com/


BBC IPLAYER GAAT INTERNATIONAAL
Nog even geduld, maar dan wordt een verzuchting van velen waar

De programma's van de BBC worden over de hele wereld met aandacht gevolgd. Bekend staat immers de BBC voor zijn steengoede programmatie, en dan hebben wij het natuurlijk ook over de hoorspelen, in een perfect BBC English gemaakt, vaak gebaseerd op ouderwetse detectives of modernere schrijvers. Die kan je live beluisteren in streaming data, via de speciale iPlayer. Sommige programma's, zoals de langstlevende soap, The Archers, kan je zelfs via de podcast downloaden. De andere radiodrama's, zoals hoorspelen in het Engels heten, kan je een week na de uitzending nog via de iPlayer beluisteren wanneer je de live uitzending gemist hebt.(1)
Normaal gezien zou dit systeem ook moeten werken voor de tv-programma's. Alleen: enkel inwoners van het VK kunnen tv-programma's via de iPlayer bekijken. Daar lijkt nu verandering in te komen, zo heeft het hoofd van de BBC aangekondigd. Binnenkort zal er een internationale, commerciŽle versie uitkomen van de iPlayer. Hoe die dienst zou werken, en hoeveel je dan zou moeten betalen voor het bekijken van de programma's werd er niet bij verteld. Wat wel vaststaat is dat Britse burgers die tijdelijk in het buitenland vertoeven en dienstplichtigen in het buitenland ook gratis toegang zouden krijgen tot de iPlayer.
Nu, wij zijn al lang blij met het gratis radio-aanbod. Moet je eens proberen: luidsprekers aansluiten, je in een gemakkelijke zetel zetten, en dan naar The Wire luisteren, een reeks korte hoorspelen (45 minuten), mini-crimis. Je ogen dicht doen, en de fantasie de vrije loop laten!
http://www.bbc.co.uk/drama/radio.shtml
http://www.pocket-lint.com/news/35236/bbc-iplayer-service-going-global
http://www.bbc.co.uk/programmes/b006ts0g


MOZILLA BRENGT UPDATE UIT VOOR FENNEC
Mobiele versie van browser voor Android 2.0 en hoger en voor Nokia N900

In april kwam er een pre-alpha versie uit van de Fennec browser, de mobiele browser van Mozilla, gebaseerd op Firefox. En nu is er nogmaals een nieuwe versie, nog altijd in de alpha-optiek.
Wat is er nieuw? Wij hebben hem nog niet uitgetest, want momenteel hebben we geen Android 2.0 of hogerin bezit, of een Nokia 900, toestellen waarop je deze browser kan draaien. Maar volgens wie Fennec wel kon uittesten zijn er enkele belangrijke nieuwigheden. Zo is er de Firefox Sync die nu in de beta 4 zit van de Firefox browser, en die zou naadloos samenwerken met Fennec. Wanneer je Fennec opstart op je mobieltje word je meteen naar een persoonlijke startpagina gevoerd, die gelinkt is aan de Sync tool van je Firefox browser. Daarmee heb je alle browser geschiedenis, geopende tabs en je favorieten meteen bij de hand, net overgenomen van je Firefox browser.
Verder zou in deze versie ook de performantie verbeterd zijn, en zou het toestel sneller reageren op acties van de gebruiker in zijn browser. Dat wordt bewerkstelligd door twee belangrijke technologieŽn, Electrolysis en Layers. Die Layers heeft niets te maken met Layars op de Android mobiele toestellen natuurlijk, maar is een technnologie die ten volle geïmplementeerd zou zijn wanneer de Fennec binnenkort in bèta zou uitkomen. Veel is er dus nog niet over geweten. Electrolysis van zijn kant is al wel aanwezig in deze alpha-versie, en die zorgt ervoor dat de browser interface in zijn eigen afzonderlijk proces draait, apart van het proces dat de webcontent weergeeft. De bedoeling daarvan is dat het toestel toch nog reageert, terwijl webcontent gedownload en weergegeven wordt.
Ook nieuw is dat, wanneer je langere tijd op een link drukt, dit een menu opent om de link in een nieuwe tab te openen of te verzenden via email, Twitter, Facebook, of Google Reader. En wanneer je op een website op de menu knop van Android zelf klikt, dan krijg je de optie om de content te bewaren als een PDF bestand, om het offline te kunnen bekijken.
Bij Betanews vind je een video die je het een en ander uitlegt.
http://www.betanews.com/article/Mozilla-updates-Fennec-mobile-browser-strengthens-its-ties-to-Firefox-4/1282929089
http://blog.mozilla.com/blog/author/pavlovmozilla-com/ZOEKEN: BING EN YAHOO WISSELEN VAN PLAATS..
... maar het totaal aantal zoekopdrachten daalt.
Is de mens uitgezocht? Heeft hij alles gevonden op het internet wat hij er zocht? Of zoekt hij nu veel meer via zijn mobiele toestel en minder via de gewone desktop of laptop? Feit is dat in een jaar tijd het aantal zoekopdrachten in de VS van 10,5 miljard gedaald is tot 8,8 miljard. Dat is een daling met maar liefst 16%.
Google blijft nog altijd de onbetwistbare koploper bij de zoekmachines, met een marktaandeel van 64,2%, een daling met 1% tegenover verleden jaar. Yahoo staat op de tweede plaats met 14,3%, maar verloor 17% tegenover verleden jaar. Het wordt snel ingehaald door MSN/WindowsLive / Bing Search, dat met 13,6% op de 3e plaats staat en tegenover verleden jaar met 51% steeg. Ask.com doe het niet slecht (21,%, een stijging met 24%), terwijl AOL Search (jawel, dat bestaat nog!) met 1,9% marktaandeel maar liefst 38% verloor tegenover verleden jaar.
De drie groten zijn dus samen goed voor 9 van de 10 zoekopdrachten. En hoe zit het bij onze lezers? Blijf jij nog trouw aan Google, of ben je overgestapt op Bing of een andere zoeker?
Lees ook even de commentaren op het artikel van WebProNews, want daarin vind je nog meer suggesties die de lezers naar voor schuiven als verklaring voor het fenomeen.
http://www.webpronews.com/topnews/2010/08/25/americans-searching-16-less-than-they-were-a-year-ago


GOOGLE REALTIME SEARCH KRIJGT APARTE PAGINA..
Plus: zoekmachine koopt starter Angstro, en breidt "Analyze competition" bij Adwords uit
Nu we toch bij de zoekers zitten, even overlopen wat Google de laatste dagen zoal uitgespookt. Want de lezer weet dat Google niet stil blijft zitten en voortdurende zijn patrimonium uitbreidt en bijschaaft.
Om te beginnen is er de aankondiging dat de zoekmachine een aparte pagina gemaakt heeft voor de "real time" zoekopdrachten - opdrachten om bij Twitter en co te volgen wat er op dat moment gezegd wordt over een bepaald onderwerp, en niet te gaan zoeken in de informatie die de spiders dag na dag bijeenrapen. Voortaan ga je naar http://www.google.com/realtime?esrch=RealtimeLaunch::Experiment (of korter: http://www.google.com/realtime) voor zulke zoekopdrachten. Google heeft op deze pagina nog wat extra mogelijkheden toegevoegd, zoals het verfijnen van de opdracht op geografische filters, en het bekijken van informatie in conversatievorm om een discussie gemakkelijker te kunnen volgen. Bij Webpronews vind je een video die je uitlegt hoe je tewerk moet gaan bij realtime zoekopdrachten.(1)
Een tweede bericht van het Google front betreft de aankoop van een jong bedrijf, Angstro. Dat heeft zich gespecialiseerd in het onderscheid maken tussen verschillende personen, en moet Google helpen bij het opzoeken van info over iemand. Door de technologie van Angstro te verweven in de eigen zoekmachine zou Google in de toekomst beter moeten kunnen herkennen welke zoekresultaten uit de sociale netwerken behoren bij welke persoon met dezelfde naam. Meer over deze aankoop bij WebProNews (2).
Het derde bericht over Google vonden wij eveneens bij WebProNews, en het zal vooral webmasters interesseren die met Google AdWords werken. Google heeft namelijk de enkele maanden geleden tool "Analyze Competition" (bestudeer de concurrentie) uitgebracht, die men terug kan vinden in het tabblad "opportunities" in het dashboard.
Let wel: deze tool is enkel beschikbaar voor Engelstalige accounts. In deze tool wordt de activiteit van je account over de twee voorbije weken bekeken, en krijg je een lijst van categorieŽn waarin jouw product/dienst valt waarvoor je adverteert. Bij elke categorie zal je dan een grafiek zien die jouw prestatie vergelijkt met wat andere adverteerders in deze categorie bereikten. Een voorbeeld ervan vind je in het artikel. De tool moet adverteerders helpen hun trefwoorden bij te stellen, doordat ze nu beter kunnen zien welke trefwoorden in zoekopdrachten hun advertentie hebben opgeroepen. Voor wie dit allemaal te ingewikkeld is: het kopen van trefwoorden voor Google AdWords is tegenwoordig een hele kunst geworden, en bedrijven hebben er hun business van gemaakt om deze ingewikkelde materie te doorgronden, en adverteerders advies te geven...(3)
http://www.webpronews.com/topnews/2010/08/26/google-gives-realtime-search-a-homepage
http://www.webpronews.com/topnews/2010/08/27/google-acquires-social-startup-angstro
http://www.webpronews.com/topnews/2010/08/27/google-expands-analyze-competition-adwords-feature


RODE REVOLUTIE OP DIGG!
Gebruikers niet gelukkig met nieuwe versie, en ze laten het merken ook
Sinds een dag of 10 is de nieuwe versie van de sociale nieuwssite Digg voor iedereen toegankelijk. De grootste nieuwigheid daarbij is dat je nieuws kan koppelen aan je sociale omgeving. Want wat er door àlle diggers tot het belangrijkste nieuws gestemd wordt, wil nog niet zeggen dat dit ook voor jou het belangrijkste is. Wat alleen maar logisch is: ben jij iemand die geïnteresseerd is enkel tech, dan moet je alle berichten over muziek niet zien. Bovendien bestaat er een grote kans dat de dingen die de mensen die jij goedvindt "geDigd" hebben, ook jou zullen interesseren.
Inderdaad, allemaal heel logisch. Maar dat wil niet zeggen dat de trouwe Digg-gebruikers gelukkig zijn met die vernieuwing. Integendeel: zij zijn boos. Heel boos - vooral omdat de invloed die hun Diggs voordien hadden nu wat ondergesneeuwd raken.
En dus is er protestactie ontstaan: de hele toplijst van berichten op Digg bevat verwijzingen naar Reddit, een concurrerende site.
Een rode revolutie dus. Leuk, te weten dat de internetgemeenschap zich nog altijd kan opboeien wanneer een update aan een van haar favoriete sites haar niet aanstaat...
http://news.cnet.com/8301-13577_3-20015042-36.html
http://news.cnet.com/8301-13577_3-20008223-36.html
http://www.digg.com/


PRIORITY INBOX BIJ GOOGLE, ACTIVESYNC BIJ HOTMAIL
Online maildiensten zijn plots veel aantrekkelijker geworden

Het is altijd moeilijk te beslissen: ga je voor een webmail dienst zoals Google, Yahoo of Hotmail, of kies je voor een eigen desktop client zoals Outlook of Thunderbird? De eerste heeft als voordeel dat je altijd aan je mail kan (indien je een internetverbinding hebt tenminste) en mail ook gemakkelijker kan synchroniseren. De tweede categorie biedt dan meestal veel meer opties in de mailclient, en is veel nauwer verweven met de rest van jouw programma's.
Nu wordt de keuze nog moeilijker, want zowel Google als Hotmail hebben nieuwigheden uitgebracht bij hun webmail die de dienst nog aantrekkelijker maken. Om te beginnen Google. Dat heeft de Priority Inbox uitgebracht. Wanneer je deze tool activeert, zal je inbox verdeeld worden in drie delen: belangrijke boodschappen, boodschappen met een ster, en de rest. Het systeem leert automatisch welke boodschappen voor jou belangrijk zijn, en zet die meteen in de Priority box. Eigenlijk een omgekeerde spam filter: in plaats van te zien welke mail niét door jou gewenst is, wordt gekeken naar wat voor jou wél belangrijk is. Een uitvoerige beschrijving van deze nieuwigheid, plus tips hoe je ermee werken moet, vind je bij ReadWriteWeb (1)
Ook Hotmail biedt een interessante nieuwe mogelijkheid, en die heeft dan weer vooral te maken met je mobiele telefoon of smartphone. Voortaan zal je namelijk via Exchange ActiveSync de gegevens op jouw mobieltje en je Hotmail account kunnen synchroniseren. Elk contact dat je toevoegt op je mobieltje verschijnt automatisch in je adresboek op de webmail, en net zo voor elke afspraak die je op je mobieltje noteert. Een mail die je wist op je mobieltje is ook bij de webdienst gewist - en omgekeerd. En maak je gebruik van een mailclient op je pc die synchroniseert met Hotmail, zoals bijvoorbeeld Outlook met de Outlook Connector of Windows Live Mai, dan gaat die synchronisatie in een keer door met je desktop pc. Meer uitleg hierover vind je bij het WindowsTeamblog (2) en TheNextWeb (3)
http://www.readwriteweb.com/archives/google_launches_priority_inbox_to_fight_email_overload.php
http://windowsteamblog.com/windows_live/b/windowslive/archive/2010/08/30/hotmail-now-supports-push-email-calendar-and-contacts-with-exchange-activesync.aspx
http://thenextweb.com/microsoft/2010/08/30/activesync-for-hotmail-now-live/


TWITTER TOEPASSINGEN GEBRUIKEN VOORTAAN OAUTH
Krijgen geen toegang meer tot jouw paswoord - en de overgang verliep voorspoedig: de oAuthpocalypse is uitgebleven?
De meeste mensen die Twitteren doen dat niet via de gewone Twitterpagina op het web, maar hebben een speciaal programma daarvoor. WIj bijvoorbeeld gebruiken Tweetdeck, omdat je daar verschillende kolommen kan maken om #hashtags op te volgen, je DM's te plaatsen, updates uit Facebook en Linked in kan importeren. Anderen gebruiken op hun mobieltje tools zoals Tweety of Peep.
Twitter heeft nu aangekondigd dat al deze toepassingen voortaan gebruik moeten maken van oAuth, een authenticatie methode waarbij je deze apps kan gebruiken zonder dat zij jouw paswoord gaan opslaan. Dat heeft het grote voordeel dat, wanneer jij je paswoord bij Twitter zelf verandert, je dat niet in elk van deze toepassingen moet doen. Je zal, net als vroeger, voor elke individuele toepassing die je voor het eerst koppelt met Twitter, deze koppeling moeten goedkeuren. En je zal die koppeling ook op elk moment weer kunnen terugroepen.
Twitter had al in december verleden jaar aangekondigd dat het zou overstappen naar oAuth, en de meeste programmeurs van toepassingen zoals Tweetdeck, Seesmic, Twitter voor Android enz. hebben ondertussen oAuth in hun tool geïntegreerd. Dus veel zal er voor jou niet veranderen. (1)
Begin augustus was er nog wel een artikel verschenen bij TechCrunch, waarin gevreesd werd voor een "oAuthpocalypse", omdat de apps massaal van de vroegere authenticatiemethode op 30 augustus zouden moeten overschakelen op oAuth. Bij Basic Auth moest je je inlog en paswoord aan de externe app toevertrouwen, en werden die telkens je met Twitter communiceerde meegestuurd. Gevreesd werd dat de meeste apps de overgang niet op tijd zouden maken, en de twitterstream zou stilvallen. Maar die apocalyps is duidelijk uitgebleven, ondanks de sensationele titel van het artikel... (2)
http://blog.twitter.com/2010/08/twitter-applications-and-oauth.html
http://techcrunch.com/2010/08/13/oauthpocalypse/


GEBRUIKERS MYSPACE KUNNEN NU ACCOUNT SYNCHRONISEREN MET PROFIEL FACEBOOK
En neen, MySpace is niet dood!
Vaak hoor ik van mensen dat MySpace op sterven na dood is. Neen, dat is niet waar. MySpace is alleen geŽvolueerd. Van algemene sociale netwerksite, is dit de site geworden voor de muzikanten. De pagina's van gewone mensen sterven er een stille dood, maar die van artiesten bloeien er als nooit tevoren. Het is een plaats geworden waar zij hun muziek kunnen voorstellen, waar fans hun optredens kunnen volgen, waar je gratis naar muziek kan beluisteren, volledige songs, en eventueel dan bij Amazon, iTunes of eMusic de muziek kan aankopen.
Dit gezegd zijnde: wie een account heeft bij MySpace kan voortaan zijn status updates synchroniseren met zijn profiel op Facebook of zijn Pages daar. Daardoor kan je je vrienden op de hoogte houden van alles wat er op MySpace gebeurt: songs die je deelt, laatste foto's, game apps, enz.
Er is ook een mogelijkheid om te synchroniseren met Twitter. Om deze optie te activeren, moet je in MySpace naar de instellingen / settings gaan.
http://www.webpronews.com/topnews/2010/08/30/myspace-users-can-now-sync-accounts-with-facebook-profiles-pages
http://myspace.tekgroupweb.com/company+blog/myspace-introduces-sync-with-facebook.htm


ONTSTAAN ER STILAAN OOK "LIKE FARMS" OP FACEBOOK?
Het lijkt erop dat Facebook geconfronteerd wordt met dezelfde problemen als Google
Sinds het prille begin van Google heeft elke webmaster er alles voor gedaan om hoger in de lijst met zoekresultaten te komen. Dat kan je op een propere manier doen, op een manier die Google goedkeurt, en die ondertussen uitgegroeid is tot een heuse discipline waarmee tal van bedrijven een boterham verdienen: search engine optimization. Maar je kan het ook op een minder nette manier doen, via link farms en link buying. Daardoor kwamen websites die er eigenlijk niet zoude mogen staan toch in de zoekresultaten terecht. "Kwamen" zeggen we, want Google heeft dit misbruik zo goed als onder de knie - maar het was niet gemakkelijk.
Nu het "liken" bij Facebook het nieuwe "linken" geworden is, dreigt er bij Facebook een dergelijke fraude te ontstaan. Want wanneer een gebruiker een artikel ergens op het web leuk vindt, en op de bijhorende button klikt, dan verschijnt dat artikel in de news feeds bij zijn vrienden. Hoe meer vrienden je hebt, hoe meer de link naar dat artikel vertoond wordt op Facebook. Daarbij komt nog het feit dat een persoon die veel vrienden heeft, meer gewicht krijgt: een artikel dat hij leuk vindt wordt niet alleen bij veel mensen verspreid, het krijgt ook meer gewicht in de zoekmachine van Facebook. En dan wordt de verleiding groot om likes te kopen...
Bij Webpronews vind je meer achtergrond over deze Like farms en Like buying fraude. Het artikel vernoemt enkele websites die ondertussen bekend staan als Like farms: Likey.net, LikeItPage, die Facebook stilaan vervuilen met zinnen die enkel dienen om de aandacht te trekken en dan door te verwijzen naar spam artikels. Het is een probleem dat Facebook zal moeten aanpakken, net zoals Google ingegaan is tegen deze fraude.
http://www.webpronews.com/topnews/2010/08/31/does-facebook-face-a-google-like-issue-with-like-farms-and-like-buying
http://www.allfacebook.com/like-farm-2010-06
http://www.businessinsider.com/facebook-like-buttons-spawn-a-new-form-of-spam-2010-8


HANDIG: NIEUWE TOOL GEEFT UITLEG OVER DOWNTIME WEBSITE
Is die site enkel voor jou onbereikbaar? Nu kom je het te weten

Een interessante nieuwe mogelijkheid in de Chrome browser: wanneer een site onbereikbaar is, krijg je niet langer de traditionele 404 melding of de melding dat de site onbereikbaar was, maar een nieuwe tekst, die vrij vertaald zegt: "Oops! Google Chrome kon geen verbinding maken met site.com. Probeer site.com te herladen. Andere gebruikers ondervinden ook moeilijkheden om verbinding te leggen met deze site, dus zal je even moeten wachten".
Het is maar een kleinigheid, maar o zo gemakkelijk - net zoals de Priority inbox die Google deze week voor Gmail uitbracht zo'n klein detail is dat het leven van de internaut een stuk gemakkelijker kan maken. Deze nieuwe 404 melding vertelt je namelijk meteen of er iets fout is met jouw verbinding, of dat het probleem niet bij jou maar bij de website zelf ligt. En je dus niet meteen alle kabels van je router moet gaan uittrekken, je modem moet resetten, en je haren uit het hoofd moet trekken van frustratie...
http://rudefox.com/google-chromes-new-feature-tells-user-if-other-users-face-downtime/


BLOGGER KENT NU OOK STATISTIEKEN
Biedt eindelijk een tool die Wordpress.com al lange tijd biedt aan de blogger
Wie zelf een blog wil opzetten, wordt met verschillende keuzes geconfronteerd. De meer technisch onderlegde internaut zal meteen gaan voor blogsoftware zoals die van Wordpress.org om die op de eigen servers te zetten. Dat vraagt veel technisch vernuft, maar het voordeel is dat je onbeperkte mogelijkheden hebt om alles naar eigen wens aan te passen. De "gewone" internaut zal eerder gaan voor een kant-en-klare blog, waar je enkel een account moet aanmaken, een achtergrondje kiezen, en aan de slag kan gaan om je artikels te publiceren.
In dat laatste geval zijn de twee grootste aanbieders van blogdiensten: Blogger (van Google) en Wordpress.com (niet te verwarren met Wordpress.org dus, dat enkel de gratis blogsoftware levert om zelf te installeren). Nu maken wij zelf al een tijdje gebruik van Wordpress.com, tot volle tevredenheid. Hoe Blogger werkt hebben wij zelf nog niet uitgetest. Het verwonderde ons dan ook te lezen dat Google nu ook statistieken aanbiedt... voor de Blogger.com accounts - Iets dat Wordpress al jaren aanbiedt.
Je krijgt te zien hoeveel keer je blog bekeken wordt, wat de top zoekwoorden zijn, uit welke landen ze afkomstig zijn, met welke browser ze werken, enz. Iets meer uitgebreide statistieken dus dan bij Wordpress op dat vlak. Maar voor de rest is het feit dat de bezoeken die je zelf brengt niet meegeteld worden bij de statistieken iets dat Wordpress al veel langer biedt. En crawlers, de bots van de zoekmachines worden eveneens uitgesloten.
Meer hierover bij WebProNews en het blog van Blogger.
http://buzz.blogger.com/2010/08/introducing-blogger-stats.html
http://www.webpronews.com/topnews/2010/08/31/google-launches-stats-for-blogger


QR CODES EN WIJN: EEN INTERESSANTE COMBINATIE
Codes op producten kunnen gebruiker adviseren bij aankoop
Het bestaat al langer dat je met de camera van je smartphone en een slimme app de streepjescode op een product kan inscannen, en die naar een prijsvergelijker sturen. Zo kom je te weten of je het bewuste product niet elders goedkoper kan vinden dan in de zaak waar je op dat moment bent en waar je de foto maakt.
Een Amerikaanse importeur van wijn heeft hierop nu een variant gemaakt: hij brengt op alle wijnen die hij invoert een QR code aan - Quick Read Code, je weet wel dat vierkant met die vlekkerige stippen op dat je steeds vaker ziet, zelfs op brieven en facturen. Elke QR code hoort in dit geval bij een bepaalde wijn, en wanneer je de code scant krijg je een website te zien (aangepast aan het mobieltje) met informatie over de wijn. Je kan er video's bekijken over de wijn, een videobezoek brengen aan de wijnbouwer, zien bij welk voedsel de wijn past, en besprekingen bekijken.
Kijk. Dat vinden wij nu leuk. In de toekomst zouden wij ook graag QR codes zien op andere producten. Vlees bijvoorbeeld in de supermarkt: een QR etiket van een kalfsschenkel inscannen, om te weten te komen dat je daarmee Osso Bucco kan maken, en dat je daarvoor nog enkele andere ingrediŽnten nodig hebt, die je dan meteen kan aankopen. En natuurlijk het bijhorende recept naar je notities kopiŽren. Wie heeft er nog meer zulke ideetjes? Het lijkt ons dat deze QR codes in combinatie met de smartphone het begin kunnen zijn van een hele reeks nieuwe business!
Meer over deze wijnapp, met een video erbij, bij Mashable.
http://mashable.com/2010/09/01/cellar-key/


SONY BRENGT CONCURRENT VOOR ITUNES
Maar zal Sony slagen in wat Apple niet kan: films en feuilletons naar Europa brengen?
Gisteren kondigde Apple een nieuwe versie van iTunes aan die nu een sociale netwerksite bevat voor je muziekvoorkeuren. Over die iTunes 10 hopen we je later meer te berichten. Ook kondigde Apple een nieuwe hardware aan, de nieuwe versie van AppleTV, die veel kleiner en goedkoper werd. Waarbij wij de bedenking maakten dat dat allemaal goed en wel is, maar zonder content heb je niets aan die AppleTV - en Apple is er tot nu toe nog altijd niet in geslaagd om films en video's in de Belgische versie van de iTunes muziekwinkel te krijgen.
Vandaag lezen wij echter dat Sony ook een eigen muziek- en video download dienst wil brengen, die een concurrent moet worden voor iTunes. En omdat Sony zélf in de contentbranche zit, zou het wel eens kunnen zijn dat het wél de nodige afspraken kan maken met andere contentmakers, studio's en tv-maatschappijen, om afleveringen van populaire feuilletons bij ons in de Vlaamse huiskamer te krijgen, on demand, in een vorm waarbij jij bepaalt op welk toestel je die content bekijkt.
Nu, wat dat laatste betreft: de dienst zou alleen maar beschikbaar zijn voor Sony toestellen: de PlayStation 3s, Bravia tv's, Blu-Ray players, Sony pc's... maar wij vermoeden dat in de toekomst die content ook wel verkrijgbaar zal zijn voor smartphones die het samen met Ericsson maakt (Sony Ericsson toestellen dus, zoals de Xperia reeks op Android).
De dienst heet Qriocity - moeilijk om schrijven, maar gemakkelijker om uit te spreken (curiocity eigenlijk). In de VS bestaat hij al sinds april dit jaar, en nu komt hij dus naar Europa. Je zal er allerlei digitale amusementscontent vinden: video, muziek, games, e-books.
Tussen haakjes: er is nog een concurrent voor iTunes op komst - maar alweer voor de Amerikaanse gebruiker. De bekende digitale boek- en platenwinkel Amazon.com start met een dienst waarbij je een abonnement kan nemen, en dan tv-shows en films kan bekijken. Er zouden al akkoorden zijn met NBC Universal, Time Warner, News Corp, Viacom, en anderen. In de VS moet het dan wel opnemen tegen andere bestaande diensten die eveneens films en feulletons, al dan niet als download of streaming, aanbieden, zoals Netflix en Hulu. Het wordt tijd dat er hier ook wat concurrentie op de markt komt, zodat de Belgische markt eindelijk in beweging komt!
Het wordt trouwens drummen in de sector van streaming muziek. Spotify, dat streaming muziek aanbiedt, kondigde op de IFA beurs namelijk aan dat het zal samenwerken met Sonos, fabrikant van audio toestellen en internetradio installaties, om zo streaming muziek op de toestellen van Sonos te brengen. Spotify heeft, aldus The Guardian, al meer dan 500.000 betalende klanten die elk 10 Britse pond betalen voor de dienst.(3)
http://www.bbc.co.uk/news/technology-11151844
http://www.webpronews.com/topnews/2010/09/01/amazon-to-take-on-netflix-with-subscription-service
http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2010/sep/02/sonos-spotify-streaming-music-tieupNOKIA STOPT MET OVI FILES
Digitale bergplaats gaat 1 oktober dicht
Nokia heeft een waarschuwing uitgestuurd aan haar gebruikers: per 1 oktober gaat Ovi Files dicht. Bij deze dienst kon de Nokia-bezitter zijn bestanden zetten, en ze dan via de browser op het mobiele toestel oproepen. Oorspronkelijk wou Nokia deze dienst betalend maken, maar gelukkig voor de gebruikers werd in 2009 de knopp doorgehakt om de dienst toch gratis te houden. Nokia Files was trouwens de eerste dienst waarbij gebruik gemaakt werd van de Nokia ID account, zodat het gebruik van deze dienst via Nokia Files ingeburgerd geraakte.
Nu moet je als Nokia-bezitter niet meteen in paniek slaan. Files was enkel een "mirror" dienst in de cloud: bestanden werden niet vanop je smartphone naar het toestel overgezet, maar gewoon gekopieerd. Dat de dienst nu gesloten wordt, zal dus de bestanden op jouw smartphone niet beïnvloeden.
En het delen van bestanden tussen jouw mobieltje en je pc dan? Want dat gebeurde ook via Ovi File. Wel, dat zal voortaan via de Nokia Ovi Suite moeten gebeuren. Wanneer je deze tool op je pc hebt staan, dan kan je de synchronisatie zo uitvoeren. Je kan dan contacten en boodschappen synchroniseren, video's, foto's en muziek overzetten, een back-up maken van je Nokia, en de software van je toestel updaten.
Er is wel een punt waarop Ovi File beter was: het synchroniseren ging draadloos. Want voor de Ovi Suite moet je je mobiele toestel via de USB poort verbinden met je PC.
http://www.betanews.com/article/Nokia-to-shut-down-Ovi-Files-digital-locker-service-on-October-1/1283372142


hardware logo
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


CANON BRENGT REKENMACHINE-MUIS IN EEN
Bluetooth toestel moet als extern numeriek pad voor notebooks dienen

Alhoewel je tegenwoordig bij heel wat laptops een numeriek gedeelte vindt, om het invoeren van getallen te vereenvoudigen, zijn er toch nog wat toestellen die het zonder moeten doen. Voor gebruikers hiervan is er heuglijk nieuws: Canon heeft een ongewone combinatie uitgebracht die handig kan zijn voor het mobiele kantoor. Met de X Mark I Mouse worden de functies van zakrekenmachine en draadloze lasermuis gecombineerd. Je kan het toestel dus als een extern numeriek pad gebruiken, als extensie voor het klavier van je notebook, maar ook als een gewone rekenmachine, die bovendien erg energiezuinig werkt. Het toestel wordt via Bluetooth met de laptop verbonden.
Maar er is nog iets: je kan het toestel ook gewoon als muis gebruiken voor je laptop. Het heeft namelijk een scrollwieltje, en een laseroptiek van 1200 DPI.
En het ding is nog milieuvriendelijk ook: het rugdeel van het toestel is volgens Canon gemaakt uit materiaal van gerecycleerde kopieertoestellen. De rekenmuis, die 120 x 60 x 30 mm groot is en 135 gram zwaar, zal vanaf november te koop zijn voor ongeveer 60 euro.
http://www.pressetext.at/news/100809015/canon-bringt-taschenrechner-maus-fuer-unterwegs/DE IPHONE ALS STETHOSCOOP?
Nog niet zo slecht bekeken - vooral wanneer zo'n app levens kan redden in geïsoleerde gebieden...
Wij hebben het zelf nog niet meegemaakt, maar volgens een artikel bij The Guardian zouden artsen steeds meer hun oude vertrouwde vriend, de stethoscoop, vervangen door hun smartphone, een iPhone uiteraard.
Je kan je haast een arts niet indenken zonder zo'n stethoscoop bungelend rond zijn hals. Die wordt gebruikt om naar jouw hartslag te luisteren, het geluid van je longen, en het vertrouwde koude gevoel van zo'n stethoscoop op je huid ("diep ademen!") is een beetje het moment waarop je jezelf overgeeft aan de kennis van de arts. En toch zal je, aldus dit artikel, steeds vaker artsen zonder dit aloude non-digitale instrument zien rondlopen. Zij maken immers steeds vaker gebruik van een app voor de iPhone om de hartslag te meten. Een app die al door meer dan 3 miljoen artsen gedownload werd.
En eigenlijk is het niet echt verwonderlijk dat een toestel zoals de iPhone (of andere smartphones) gebruikt wordt voor andere tools dan waarvoor het oorspronkelijk voor diende (te bellen): het bevat immers zoveel rekenkracht, zoveel sensoren, camera's, hoge kwaliteitsmicrofoons, en bovendien een scherm met een ultrafijne weergave.
Uiteraard heeft de app de naam iStethoscope meegekregen. Maar buiten deze tool zouden er nog bijna 6.000 andere toepassingen voor de iPhone zijn (al dan niet met de letter "i" beginnend) bedoeld voor artsen en welzijnswerkers. Maar er is wel een probleem: de apps worden niet zo gemakkelijk erkend. Deze keer niet door Apple, maar door de officiŽle gezondheidsinstellingen in de VS, die alle medische apparatuur eerst moeten goedkeuren - wat alleen maar normaal is.
Meer hierover lees je bij The Guardian.
http://www.guardian.co.uk/technology/2010/aug/30/iphone-replace-stethoscope


MICROSOFT WIL DE MUIS TERUG WAT ACTIEVER MAKEN
Multitoucn op de muis moet mogelijk zijn, zo vindt Redmond
Je moet meer kunnen met de muis, dan alleen maar wijzen en klikken, zo menen de ingenieurs bij Microsoft. En zij produceerden een rapport waarin enkele suggesties gedaan worden voor een multi-touch muis, die het beste van surface computing (aanraakschermen) moet combineren met de mogelijkheden van de muis.
Zij bouwden ook een prototype, en op basis daarvan ontwierpen zij vier interactie modellen rond het interessante idee dat neit alleen de cursor op het scherm weergegeven zou worden, maar ook de multi-touch visuele weergaven van de activiteiten van de vingers op de sensor, zoals de positie van de vingers en welke actie zij doen. Dat betekent dan ook weer dat de positie van de hand apart beschouwd wordt van de positie van de vingers, en dat beiden als aparte interactie / input gebruikt kunnen worden.
Een interessant concept. Lees er meer over bij het blog I Started Something
http://www.istartedsomething.com/20100831/microsoft-research-takes-a-second-look-at-multi-touch-mice-interaction/
http://research.microsoft.com/en-us/people/xiangc/gi2010_multitouchmodel.pdf


APPLE: IPODS KREGEN UPDATE, EN APPLETV VANONDER HET STOF GEHAALD
Kan de gezakte prijs van de AppleTV toch interesse van de surfer wekken?

Woensdagavond (in Europa - ochtend in de VS) hield Steve Jobs een persconferentie waarnaar, zoals gewoonlijk, reikhalzend uitgekeken werd. Het zou iets rond muziek worden, want er stond een muzieknoot op de uitnodiging. En natuurlijk werd er druk gespeculeerd.
Er was deze keer iets speciaals aan de live verslaggeving. Namelijk enkel wie een iPhone of iPOd touch had met het iOS 3.0 of hoger had, een iPad of een Mac met Safari op het Mac OS X versie 10.6 kon de persco in streaming bekijken. Dat omdat Apple verkoos om de beelden de verzenden via het HTTP live streaming protocol dat een onderdel is van de nieuwste versie van QuickTime. Die zou het gemakkelijker moeten maak voor wie iets wil uitzenden, want men kan gebruik maken van gewone webservers in plaats van speciale mediaservers; bovendien zou het protocol de kwaliteit van het afspelen dynamisch aanpassen aan de snelheid van de verbinding. QuickTimeX zit in de nieuwste versie van MacOS X, maar is geen open standaard en het is nog niet zeker dat Microsoft deze standaard zal ondersteunen. De niet Mac- of iPod/IPhone bezitters moesten het dus doen met tekstuele verslagen die elders op het web te vinden waren.
Dit gezegd zijnde was de reactie op wat Steve Jobs kwam voorstellen er eerder een van teleurstelling. Inderdaad, de reeks iPods krijgt een update. Voor de details daarvan verwijzen wij naar het artikel van Ars Technica. En er komt een nieuwe versie van iTunes, die nu nog zwaarder zal worden dan voorheen, want hij wil nu ook een sociaal netwerk worden, Ping geheten, waar jij kan volgen welke muziek jouw vrienden goed vinden, en waar je artiesten kan volgen.
Steve Jobs haalde ook zijn troetelkindje, dat hij zelf zijn hobby noemt, vanonder het stof. Er komt een nieuwe versie van de AppleTV, die een stuk kleiner is dan tevoren, en die enkel zal dienen om content (van het internet of van jouw pc) naar de tv te streamen. Een opslagplaats meer dus op het toestel. Apple belooft ook dat er meer content deals bereikt zullen worden met de aanbieders van tv-programma's, zodat je feuilletons van shows via iTunes zal kunnen downloaden naar je pc en naar je tv streamen, ofwel rechtstreeks van het net naar je tv streamen.
Wat natuurlijk heel mooi is, maar "meer" content deals slaat natuurlijk op de VS. Hier in BelgliŽ zitten we nog te wachten op de eerste video van de grote productiehuizen die via iTunes te koop is - laat staan afleveringen van bekend tv-feuilletons. Apple heeft naar eigen zeggen al afspraken met 10 landen, waaronder Frankrijk (van BelgiŽ is natuurlijk geen sprake...).
De AppleTV kende tot nu toe niet echt zo'n succes. De meesten zagen het nut er niet van in, hadden geen toepassing ervoor. Jobs hoopt nu door de prijs te laten zakken tot 99$ het toestel alsnog in de huiskamer te krijgen. Misschien heeft hij gelijk. Maar er zullen genoeg mensen zijn die een hekel hebben aan de verplichte koppeling met iTunes. Binnenkort komt in ons land trouwens de Boxee Box op de markt, die eigenlijk dezelfde functies aanbiedt... (3)
http://www.readwriteweb.com/archives/why_only_mac_users_can.php
http://arstechnica.com/apple/news/2010/09/new-ipods-aboundincluding-multitouch-nanoat-apple-event.ars
http://www.boxee.tv/box


ARCHOS BRENGT 5 NIEUWE ANDROID TABLETS UIT
En neen, Archos volgt daarmee de voetsporen van de iPad niet: was al veel eerder met draadloze tablet..
De laatste dagen, weken, duiken er steeds meer berichten over tablets op - verschillende bedrijven kondigen aan dat zij tablets gaan uitbrengen in de volgende maanden. En dan hoor je steevast opmerkingen zoals "Na het succes van de iPad..." of "Maar zal dat genoeg zijn om de opmars van de iPad te stoppen.."
Wij willen toch even iets recht zetten. Vooraleer Apple uitkwam met de iPad, waren er andere fabrikanten die ook tablet computers voorstelden. Onder andere Archos had/heeft een hele lijn met tablet computers, de een al geavanceerder dan de andere. En dat al haast 2 jaar. In plaats van een fabriekseigen besturingssysteem te gebruiken daarvoor, deed Archos zelfs beroep op het Android OS. Terwijl de aandacht van de grote media uitging naar de Ipad, de iPod en Co, ging ons hart stiekem uit naar de producten van Archos - de aparte MP3 players die veel meer mogelijkheden bieden dan de iPod, de tablets van Archos die er minstens even goed uitzien als de iPad. Maar het ene heet Archos, een merk dat bij weinigen bekend is. Het andere heet iPad en iPod. En daarmee is alles gezegd.
Na de voorgaande intro dus de feiten waarom het gaat: Archos heeft een vijftal nieuwe tablets voorgesteld, met schermen die van 3.2 incht tot 7 inch gaan. Alle toestellen hebben Android 2.2 (Froyo) aan boord, inbegrepen accelerometer. Sommigen hebben bovendien een capacitive aanraakscherm, een camera en een 1 Ghz processor. Engadget heeft enkele foto's, specificaties van de toestellen, en kan ook wat meer vertellen over de prijs, die van 99 dollar tot 299 dollar varieert voor een toestel dat toch wel een mooie concurrent kan worden voor de iPad. En...dat bovendien een gratis staander bevat, om het toestel rechtop te zetten, iets wat de iPad ongelooflijk maar waar (wat kan zo'n ding nou kosten!) niet heeft...
http://www.engadget.com/2010/08/31/archos-unleashes-five-five-new-android-froyo-tablets-we-go-h/


hardware logo
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** 'One-touch Eco-printing' met de elegante 3-in-1 Mono multifunctionele printer voor persoonlijk gebruik en kleine kantoren van Samsung
http://www.samsung.be

*** Windows onveilig door backdoor in QuickTime
http://xmail.idg.nl/optiext/optiextension.dll?ID=QePQosKUipbApe4IEnsDj51utqRa4Qir8pHOtz9i20jvveHkt


*** VRT zal niet langer Nederlandse tv-series automatisch ondertitelen - wie een ondertiteling wil, kan die via teletekst oproepen.
http://feedproxy.google.com/~r/villamedia/tctJ/~3/dvFRRHenCMQ/?utm_source=feedburner&utm_medium=email

*** Case Logic heeft enkele leuke beschermhoezen uit voor de iPad
http://www.caselogic.eu


*** QATAR AIRWAYS LANCEERT WEBSITE GESCHIKT VOOR SMARTPHONES
Nieuwe website biedt vele functies zoals online inchecken, vluchtinformatie raadplegen, boarding passen en zetelreservering
http://qatarairways.com.qa


*** Volg de Canyon's Graffiti Roadshow per Twitter of Facebook:
http://www.it4profit.com/mms/redirectURL.jsp?LID=100901093533468349&EMAIL=hvangool@pandora.be&M_ID=20100901094109742220000000
http://www.it4profit.com/mms/redirectURL.jsp?LID=100901093533395133&EMAIL=hvangool@pandora.be&M_ID=20100901094109742220000000

*** GData lanceert Generatie 2011: Eenvoudig – Veilig – Lage systeembelasting
Nieuwste beveiligingsoplossingen voor thuisgebruikers nu beschikbaar in de Benelux
Huidige G Data-gebruikers kunnen hun licentie gratis naar G Data 2011 upgraden. De nieuwe software kan nu worden gedownload via de G Data website:
https://www.gdata.nl/upgradecenter.html.

*** De OpenOffice.org conferentie, met focus op de ontwikkeling van de gelijknamige populaire office suite, wordt tot 4 september gehouden onder leiding van de Hongaarse groep van het project. Plus: Oracle bevestigt steun OpenOffice.org met release kandidaat versie 3.3. Plus: Knallende viering van 10 jaar OpenOffice.org op internationale conferentie
http://nl.OpenOffice.org

*** DANE-ELEC Memory brengt USB sticks uit in de keluren van de boardshorts van de beste surfers
http://www.dane-elec.be
muziek logo
Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet
KATE MARTIN - LUA
[singer/songwriter] Simpele muziek, soms vrolijk, soms delicaat, maar altijd erg, erg mooi. Vaak afwisselende ritmes, die de muziek iets intrigerends geven. Bij MySpace vind je drie songs, waarvan het "Please and Thankyou" ons enorm kan bekoren..
Onze inspiratie komt deze week van episode 161 van het podcast Idyllic Music. Je zal deze week dus voornamelijk rustigere muziek horen.
http://www.idyllicmusic.com/podcasts/160050606podcast161.mp3
http://www.myspace.com/katemartinmusicDRIFTING IN SILENCE
[alternatief] Superzachte muziek, gebracht op basgitaar of synthesizer - maar het trage ritme is een factor die telkens terugkeert. Het hele album inclusief artwork kan je downloaden als ZIP bestand op onderstaand adres. Je kan daar ook in streaming alle songs beluisteren.
http://tonatom.net/releases/tA_E_disld/


JELLE - AHAMKARA
[elektro] Muziek die bij het online label Electrobel zit, dus weet je meteen al dat je het album gratis kan downloaden. De song begint tamelijk afstandelijk, maar dan komt die zware basstem erbij, en het geheel wordt meteen een dimensie hoger getild. Knappe muziek!
Bij Electrobel kan je twee songs gratis downloaden, die gewoonweg super zijn!
http://www.electrobel.be/artist/8026


ANJIBEE
[podcast] Deze keer een podcast - om zelf weer nieuwe artiesten te ontdekken. Ook deze podcast draait rond Chill muziek, dus lekker rustig, relax. De podcast bevat zowel muziekuitzendingen, als video's.
http://www.anjibee.com/


VRIJDAG HOORSPELDAG: BUITEN SEIZOEN
Een Vlaamse thriller, gebaseerd op een verhaal van Colin Finbow, vertaald door Clem Schouwenaers, in een regie van Michel de Schutter. Het verhaal draait rond een man en een vrouw die buiten seizoen aan zee zijn. Zij heeft een afspraak met haar vriendin, Polly. Hij gaat vissen met de motorboot, en een vrouweljike passagier, Sharon.
Acteurs zijn: Al lex Willequet (Dennis); Emmy Leemans (Wendy, zijn vrouw); Machteld Ramout (Sharon, een jeugdliefde); Denise De Weerdt (vrouw aan bushalte).
Het hoorspel duurt 19 minuten; datum van opname en uitzending is onbekend.
http://hoorspel.wordpress.com/2010/09/02/buiten-seizoen/

Netties werkt samen met:

verkenner bannerEVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Geluk maakt goed in hoogte wat het in lengte mist
Joods gezegde

oor logo
De nieuwe oogstHET HELE WEB
Alle populaire sites op één kaart bijeengebracht - meer dan 300.000. Je moet wel een vergrootglas gebruiken om sommige sites te herkennen, maar Facebook, Google, Yahoo, Wordpress, MySpace zie je zelfs met het blote oog!
[Taal: ENG]
http://nmap.org/favicon/


GRATIS WORDPRESS THEMA'S
Heel wat Netties-lezers hebben zelf een blog, of zouden er een willen beginnen. Bij Wordpress.com kan dat, gratis bovendien. Je kan uit heel wat mooie gratis thema's kiezen die gratis op het web te vinden zijn. In dit artikel vind je verwijzingen naar sites waar je werkelijk bloedmooie thema's vinden kan.
[Taal: ENG]
http://www.makeuseof.com/tag/10-resources-free-professional-wordpress-themes/


ANDROID VERGELIJKING
Op zoek naar een Android mobiel toestel? Dan moet je deze spreadsheet eens raadplegen. Hierop staan de verschillende toestellen die Android aan boord hebben netjes naast elkaar, met alle mogelijke specificatie: scherm, sensor, RAM en ROM, processor, enz. Ook netbooks/ebooks, PMP/MIDs en zelfs tv's worden er vergeleken.
[Taal: ENG]
http://spreadsheets.google.com/pub?key=rdm8c2ZfSDKd5l-dVy4SrnA&output=html


GRATIS ONLINE BESTANDEN DELEN: RIPWAY
In de volgende 7 artikels krijg je van ons een opsomming van diensten waar je gratis bestanden kan delen met anderen. Deze artikelenreeks is gebaseerd op een posting bij het blog The Soft Help (1à.
Om te beginnen is er Ripway. Hier kan je bestanden tot maximaal 100 MB uploaden. Je moet wel eerst gratis registreren. Nadien kan je de link van de content doorgeven aan je vrienden.
[Taal: ENG]
http://www.thesofthelp.com/2010/08/top-7-free-online-file-sharing-services.html
http://www.ripway.com/


GRATIS ONLINE BESTANDEN DELEN: SENDSPACE
Bij deze dienst krijg je onbeperkt gratis opslagruimte. Per bestand dat je uploadt is de grootte wel beperkt tot 300 MB. Je krijgt na de upload een rechtstreekse lnk die je kan doorsturen naar je vrienden. Ook hier gewoon gratis registreren, en je kan aan de slag.
[Taal: ENG]
http://www.sendspace.com/


GRATIS ONLINE BESTANDEN DELEN: MEDIAFIRE
Deze dienst gaat nog verder: hier kan je bestanden uploaden zonder eerst vooraf ge moeten registreren. Gewoon uploaden, en je krijgt een link. Maar wanneer je toch besluit om regelmatige gebruiker van de dienst te worden, en je maakt er een account aan, dan kan je onbeperkte opslagruimte krijgen, kan je bestanden tot 200 MB per keer uploaden, en die dan een onbeperkt aantal keer laten downloaden.
[Taal: ENG]
http://www.mediafire.com/
GRATIS ONLINE BESTANDEN DELEN: FILE FACTORY
Bij deze site kan je tot 25 bestanden in totaal uploaden, die maximaal 1 GB groot mogen zijn elk, en dat zonder enige account te hebben op de site. Maar je kan ook een account aanmaken, en dan folders en subfolders op jouw site aanmaken.
[Taal: ENG]
http://filefactory.com/


GRATIS ONLINE BESTANDEN DELEN: 4SHARED
Bij deze dienst kan je eveneens bestanden uploaden zonder account, tot maximaal 100 MB per bestand, en voor een totale ruimte van 5 GB. Indien je registreert krijg je o.a. de mogelijkheid om mappen aan te maken. En je kan ook uitbreiden tot een betalende account, om meer webruimte te hebben.
[Taal: ENG]
http://www.4shared.com/


GRATIS ONLINE BESTANDEN DELEN: MAILBIGFILE
Dit is dan eerder een dienst om bestanden te mailen. Geen registratie nodig indien je bestanden wil mailen tot 200 MB groot, maar wil je meer, dan moet je betalen. In principe is deze dienst niet bestemd om je eigen data veilig online te bewaren, maar daar bestaat een oplossing voor: je moet gewoon het bestand als bijlage naar jezelf versturen, en dan lukt het toch :)
[Taal: ENG]
http://www.mailbigfile.com/


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: MOVING OUT
Hoe beïnvloedt mijn gedrag de wereld? In dit online spel kan de student testen hoe zijn/haar eigen leefstijl een impact heeft op de wereld. Hij wordt voor dilemma's gesteld in herkenbare dagelijkse conflicten, en zijn beslissingen worden weergegeven in een milieumeter en een vredesmeter.
Het project kwam tot stand door Upact met steun van Osfam Novib.
[Taal NL]
http://www.movingout.nl


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: MAGELAAN
Cartoonist Magelaan werkt met taal in zijn tekeningen. Het resultaat is erg knap, en vaak zal je verrast zijn door de dubbele betekenis van woorden. De cartoonist slaagt dus in zijn opzet: hij laat je nadenken, en tovert nog een glimlach op je gelaat bovendien.
[Taal: NL]
http://picasaweb.google.com/Magelaancartoon/MagelaancartoonDeWekelijkseCartoonVanMagelaan#slideshow/5464368753018787298


HIER SPREEKT MEN NEDERLANDS: TWINTIG KNAPPE KOPPEN
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in zijn leven, had Koen Delvaux, oprichter van alternatief telecombedrijf Mobiel Vikings, gesprekken met 20 succesvolle internet ondernemers uit ons land. Hij wou zich herbronnen, en zocht bij hen advies. In de gesprekken maak je kennis met de mensen achter succesvolle bedrijven zoals Netlog, i-Morge (Boondoggle), met de "Belgian king of open source", Dries Buytaert die Drupal bedacht, met überblogger Bnox, oftewel Clo Willaerts. Interessante gesprekken, waarvoor je de tijd moet nemen om ze te lezen, want ze geven je veel inzicht in verleden en toekomst van het internet.
[Taal: NL]
http://www.20kk.be/VRIJDAG MULTIMEDIA: NIEUWE STEDEN IN GOOGLE EARTH 3D
Nieuwe steden, nieuwe gebouwen in Google Earth, en dat alles in 3D. Je kan steden als Rotterdam, Berlijn en Stuttgart bezoeken. Een YouTube filmpje vertelt hoe het moet.
http://www.youtube.com/watch?v=ySSq8Of0JL0
http://sketchupdate.blogspot.com/2010/07/berlin-and-stuttgart-in-3d.html
http://sketchupdate.blogspot.com/2010/06/rotterdam-in-3d.html
http://sketchupdate.blogspot.com/2010/06/rotterdam-in-3d.html
http://google-latlong.blogspot.com/2010/08/street-view-imagery-available-in.html

VRIJDAG MULTIMEDIA: LEUKE TIPP-EX RECLAME
Virale reclame is heel leuk. Zo ook dit filmpje van Tipp-Ex: omdat de hoofdrolspeler geen zin heeft om te doen met de beer wat de titel van het filmpje zegt, veegt hij dat woord uit met tipp-ex. En daarna kan je zelf een (Engels) werkwoord invullen. "kisses" werkt, en ""jumps" ook. Vind zelf nog maar wat werkwoorden uit om de beer en de man te laten doen! (Bron: Walkingmen.com)
[Taal: ENG]
http://www.youtube.com/tippexperience


VRIJDAG MULTIMEDIA: DRAW AND FOLDOVER
Een leuk concept: hier tekent iemand een stuk van het lichaam, vouwt het papiertje toe. Een ander tekent het lijf, en vouwt ook het papiertje terug. En de derde tekent het onderste deel. Pas wanneer de drie stukken getekend zijn, krijgen de tekenaars het resultaat te zien. En jij kan ook aan de slag! (Bron: http://www.walkingmen.com/)
[Taal: ENG]
http://drawandfoldover.com/


Bezoek ook de andere projecten van de Netties-medewerkers:
Wim W.: http://www.tenbunderen.be/ - http://www.nieuwsbronnen.com/
Sjeef: http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Hilde: http://hoorspel.wordpress.comsites logo
Bij de collega's*** BELSEC: NIEUWS OVER BEVEILIGING
(Belsec is lid van het netwerk van de Belgian Security Bloggers)
http://belsec.skynetblogs.be


techbytes logo

*** TECHBYTES
http://www.techbytes.be/
*** BELGIAN COWBOYS
http://www.belgiancowboys.be/
- Conversation Management en voetbal : FC Barcelona scoort !
http://www.belgiancowboys.be/marketing/1471
- Studio Brussel op jouw smartphone
http://www.belgiancowboys.be/mobile/1474
- Vlaamse omroepen hekelen digitaal opnemen
http://www.belgiancowboys.be/advertising/1473

AD logo

*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multimedia

- Voorspeller helpt dyslectici correct te schrijven
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/509467/2010/09/02/Voorspeller-helpt-dyslectici-correct-te-schrijven.dhtml
- Even naar het toilet na een doelpunt...
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/509534/2010/09/02/Even-naar-het-toilet-na-een-doelpunt.dhtml
- India eist medewerking van Blackberry
http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/509182/2010/09/01/India-eist-medewerking-van-Blackberry.dhtml

digitale revolutie logo

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.fan.tv/digitaal/
- RedCrab Calculator
RedCrab is een wetenschappelijke rekenmachine met een full-screen editor. Het is een bijzonder uitgebreide calculator die niet te vergelijken is met de rekenmachine van Windows.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=27794
- iPod nano, nu met touchscreen
De nieuwe iPod nano heeft een metamorfose ondergaan. Het mini-spelertje is nu voorzien van een touchscreen.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=28962
- Motorola Defy
Motorola heeft een nieuwe Android smartphone aangekondigd voor de Europese markt. Deze Defy kan tegen een stootje. En ook tegen een stofje en een krasje.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=28960
elektrozine logo

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be

- Nokia nu echt in concurrentie met iTunes
Nokia gaat nu ook losse muzieknummers verkopen in de vernieuwde online muziekwinkel Ovi Music. Voorheen was muziek enkel bestemd voor specifieke Nokia ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5266
- Mobile Vikings verdubbelt volume databundels naar 2 GB
Gsm-operator Mobile Vikings verdubbelt vanaf 1 september het volume van zijn mobiele databundels, van 1 GB naar 2 GB. Het is hiermee opnieuw trendsetter ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5267
- Dossier: Elektrische fietsen
De elektrische fiets is aan een ware opmars bezig. Fietshandelaars kunnen de bestellingen niet volgen en noteren een sterke stijging van de verkoop. Na ...
http://www.elektrozine.be/ez/artikeldetail.php?artid=5261


computerworld logo

*** COMPUTER WORLD

http://www.computerworld.be/
- Get started with e-Commerce
Op 30 september aanstaande, geeft Inside Digital Media afspraak in Hotel Méridien voor een dag gewijd aan de sector van de e-commerce.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=21657&style=99896
- Wat zijn de 'hype'-technologieŽn en deze die uit de mode zijn?
Gartner publiceert elk jaar een lijst van nieuwe technologieŽn en gradeert deze naar hun trendiness.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=21656&style=99896
- Walking Men neemt Duvel onder handen
Het Brusselse agentschap Walking Men heeft de nieuwe website van de Duvel Collection ontworpen. Duvel komt met een heuse Duvel Collection, waarbij een aantal jonge trendy ontwerpers (Parra, Eley Kishimoto, Denis Meyers…) aan de slag gaan met het beroemde Duvel glas. Aan de designers werd gevraagd het glas te voorzien van een originele print.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=21655&style=99896

digimedia logo

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/

- Apple stelt zijn sociaal netwerk voor
Apple heeft zijn iPod gamma bijgewerkt en lanceerde in het kielzog daarvan nieuwe streaming audio en videodiensten (huurfilms on-demand, voorlopig nog niet beschikbaar in BelgiŽ)...
http://www.digimedia.be/nl/article.php?id_act=7051
- Strass herlanceert Choco!Choco en Yogho!Yogho online
Interactief bureau Strass herlanceert op vraag van Inza, het zuivelbedrijf uit Schoten, haar A-merken Choco!Choco (chocolademelk) in BelgiŽ en Yogho!Yogho (yoghurtdrank met fruit)...
http://www.digimedia.be/nl/article.php?id_act=7044
- E-mail marketing na de klik: 5 consistentietips
Het conversietraject in e-mail marketing loopt over verschillende stappen. Uiteraard is de eerste stap het openen van je e-mails door de recipiŽnt. Daarin spelen de...
http://www.digimedia.be/nl/article.php?id_act=7042computertaal logo

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info

- Twitter en malware
http://computertaal.info/2010/09/02/twitter-en-malware/
- Pirate Bay documentaire
http://computertaal.info/2010/09/02/pirate-bay-documentaire/
- Bijna 96% van alle zoekopdrachten via Google in Nederland volgens Uptrends.com
http://computertaal.info/2010/09/02/bijna-96-van-alle-zoekopdrachten-via-google-in-nederland-volgens-uptrends-com/


tweakers logo

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net

- Windows Phone 7 krijgt rtm-status
Microsoft heeft Windows Phone 7 naar fabrikanten verscheept. Het nieuwe mobiele OS van het Redmondse bedrijf kreeg deze week de rtm-status. De eerste toestellen met Windows Phone 7 komen vermoedelijk volgende maand in de winkel. »
http://tweakers.net/nieuws/69479/windows-phone-7-krijgt-rtm-status.html
- IFA: Panasonic haalt kleine 3d-plasma-tv's naar Europa
Panasonic gaat de 42"- en 46"-versies van de Viera VT20-3d-plasma-tv ook in Europa uitbrengen, zo maakte het bedrijf aan de vooravond van de IFA in Berlijn bekend. Ook introduceerde het bedrijf de Viera GT20 en een nieuwe, lichtere 3d-bril. »
http://tweakers.net/nieuws/69466/ifa-panasonic-haalt-kleine-3d-plasma-tvs-naar-europa.html
tip logo
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautVoor deze rubriek danken wij
Arnnold Top en Gerard Schaefers (Sjeef)

BETER WERKEN MET ITUNES: MYTUNES RSS
Met dit progje kan je via een rss feed op de hoogte blijven van de nieuwigheden over albums en artiesten die jou interesseren. Je kan het ook gebruiken als een server die je vanop afstand toegang geeft tot jouw iTunes bibliotheek. Bij elke update kan je je vrienden verwittigen en de nieuwe titels die je goed vond meteen aankopen. De tool werd wel ontwikkeld voor de Mac.
http://www.codewave.de/products/mytunesrss/downloads/

BETER WERKEN MET ITUNES: NIGHT TUNES
Dankzij deze plug-in voor iTunes kan je hem gebruiken als wekker. Het progje laat jouw computer inslapen , en wekt hem op het ingestelde uur. Dan wordt muziek gestart die jij bepaald hebt in een playlist. Een tool voor Windows gebruikers - voor de Mac is er Alarm Clock of iTunes Sleep Timer.
http://www.earlybirdapplications.com/download/nighttunes/setup.exe
http://widgets.yahoo.com/widgets/itunes-sleep-timer
http://www.apple.com/downloads/macosx/ipod_itunes/alarmclock.html


TIP: JE TWITTER ACCOUNT OPSCHONEN
Vaak kom je bij het surfen nieuwigheden tegen die je ook met je Twitter account gebruiken kan. Dan vraagt deze nieuwigheid toegang tot jouw Twitter account, en je geeft hem dan ook. Maar na een tijdje vind je die nieuwigheid toch niet zo ideaal, en dan stop je ermee. De tool heeft echter nog altijd toegang tot jouw Twitter account - en dat is niet nodig, het kan alleen maar tot problemen leiden.
Dus snel naar onderstaande instelling van jouw account gesurft, en de niet meer nodige links doorknippen!
http://twitter.com/settings/connections


ARNOLDS TIP VOOR DE MAC (VOOR DE NEDERLANDSE LEZER): NOS TELETEKST SOFTWARE
Ben je ook verknocht aan dat simpele schermpje met informatie, genaamd Teletekst? Je kunt natuurlijk het nieuws vanuit je browser bekijken, maar wil je toch het minimalistische scherm van Teletekst zien, download dan hier de software (1) voor Windows, Mac en Linux. Het programma kan zo ingesteld worden, dat er een pagina naar keuze wordt weergegeven, die vervolgens
iedere 5 seconden wordt ververst.
Ik heb helaas niet een Belgisch equivalent van deze software kunnen vinden. Wel is er voor de Belgische lezer, die beschikt over een iPhone een (gratis) VRT Teletekst app. Deze is hier te downloaden (link opent in iTunes) (2)
http://teletekst.nos.nl/
http://itunes.apple.com/be/app/id337707999?mt=8
ARNOLDS TIP VOOR DE MAC: TRUECRYPT
virtuele schijven aanmaken en versleutelen met encryptie software van TrueCrypt (Open Source) voor de Mac
Stel je hebt gevoelige gegevens op je harddisk staan, maar je wilt niet de hele home map met FileVault versleutelen. Met TrueCrypt maak je een versleutelde virtuele disk aan en zet daar je gegevens in. Je kunt deze virtuele disk verbergen in een andere virtuele disk of in een bestand. Ook is het mogelijk om een USB-stick te beveiligen of een hele (data) schijf. In tegenstelling tot een Windows partitie of schijf, kan TrueCrypt niet het besturingssysteem van een Mac op een bruikbare manier versleutelen.
http://www.truecrypt.org/

shareware logo
Van alles halen, (bijna) niets betalen...
CINTANOTES: GRATIS NOTITIES MANAGER
Windows all - 895k - freeware
We kennen het probleem: je komt telkens stukjes informatie tegen die je ergens wil opslaan. Met deze tool kan het: gewoon noteren op Cinta Notes. Je kan daarna je notities ook gemakkelijk doorzoeken.
http://lm.pcworld.com/t/1167248/6573090/110603/0/


ZIMBRA DESKTOP
All OS - freeware
Zimbra Desktop is een tool die zowel e-mail, adresboekje, kalender en documtenten in een bevat. Je kan e-mail lezen van gelijk welke POP of IMAP mail account, inbegrepen Gmail, Hotmail of je bedrijfs e-mail. Zimbra werkt zowel online als offline.
http://www.zimbra.com/products/desktop.html


GRANOLA: ENERGIE BESPAREN
WindowsXP/vista/6 - 4,5 MB - freeware
Deze tool maakt computers energievriendelijker, zonder ze te vertragen. Granola zorgt ervoor dat je computer met de snelheid van een Ferrari werkt wanneer snelheid vereist is, maar ook met de zuinigheid van een Prius, om geen energie te verspillen.
http://majorgeeks.com/Granola_d6515.html
http://www.lockergnome.com/windows/2010/07/29/granola-v3-0-3/


ZIPEG: COMPRIMEREN
Windows all - 1,5 MB - freeware
Een gratis alternatief voor WinZip, WinRar en StuffIt. Dit progje ondersteunt ZIP, RAR, 7z, LHA, TGZ, TAR en vele andere bestandsoorten. Je kan beeldbestanden meteen in preview bekijken of ze in een externe toepassingen openen.
http://majorgeeks.com/Zipeg_d6085.html
http://www.lockergnome.com/windows/2010/07/28/zipeg-v2-9-0-1177/
BILL2'S PROCESS MANAGER

Windows XP/Vista/7 - 1,85 MB - freeware
Deze tool maakt het mogelijk om regels vast te leggen waarbij programma's prioriteit krijgen, en welke processoren zij mogen gebruiken. Duidelijk een tool voor de meer ervaren gebruiker.
http://majorgeeks.com/Bill2s_Process_Manager_d6071.html
http://www.lockergnome.com/windows/2010/08/10/bill2s-process-manager-v3-4-3-2/


CYBER-D'S AUTODELETE
Windows 2000/XP/Vista/7 - 1,79 MB - freeware
Met Autodelete kan je automatisch bestanden in een bepaalde folder wissen, die ouder zijn dan de tijd die jij instelt. Het progje controleert de datum van "last modified" of "laatst gewijzigd". Het progje kan gedraaid worden telkens je je computer opstart.
http://majorgeeks.com/Cyber-Ds_Autodelete_d6177.html
http://www.lockergnome.com/windows/2010/08/09/cyber-ds-autodelete-v2-24/


EAGLE MODE
Windows 2000/XP/Vista/7 - 6,4 MB - freeware
Een tool waarmee je op een futuristische manier alles op je computer kan beheren door gewoon in te zoomen. Het progje bevat een professioneel bestandsbeheer, viewer voor bestanden, players voor haast alle soorten bestanden, een schaakspel, een 3D mijnenjager, een multifunctionele klok en veel meer.
http://www.lockergnome.com/windows/2010/08/11/eagle-mode-v0-78-0/
http://majorgeeks.com/Eagle_Mode__d6550.html


HAMSTER FREE VIDEO CONVERTER
Windows 2000/XP/Vista/7 - 17,6 MB - freeware
Dit is een prima video converter waarmee je videobestanden tot o.a. 3GP, MP3, MP4, AVI, MPG, WMV, MPEG, FLV, HD, DVD, M2TS kan converteren, en voor alle mogelijke players: DVD, maar ook iPod, iPhone, iPad, Archos, Zune, PSP, HTC, ofr Nokia
http://majorgeeks.com/Hamster_Free_Video_Converter_d6546.html
http://www.lockergnome.com/windows/2010/08/05/hamster-free-video-converter-v1-0-0-12/


VRIJDAT ALTERNATIEVE OS: INRIX TRAFFIC
iPhone/iPad/iPod Touch
Een app die je verkeersinformatie geeft, en die zich daarbij baseert op de input van andere gebruikers. De app is gratis.
http://www.inrix.com/europe.asp


VRIJDAG ALTERNATIEVE DAG: TOON BOOM VOOR DE IPAD
iPad - freeware
Een tool voor de creatievelingen: met deze gratis app van Toon Boom kan je op je iPad heel gemakkelijk animaties maken. Met Flipboom kan je met je vingers schrijven, tekenen, of doedelen. De tool bevat ook enkele voorbeelden om je meteen op de weg te zetten.
http://www.toonboom.com/app/
(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO)
Manu Drieghe

Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Frank VDW
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool

In het bijzonder danken wij Wim Wylin voor de vele tips, en Gerard Schaefer voor de spreuk van de week.

- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.AFSLUITER VAN DE WEEK
Verbeelding is belangrijker dan kennis
- Albert Einstein -