Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 5/6/2008 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 12
Nummer 552 van 31/5/2008

Gegroet lezer,

Regen, regen, regen, en vochtig. We hebben het al beter gekend, maar dat kan niet verhinderen dat we bij het rijden doorheen het landschap toch nog altijd de kleurenpracht van de klaprozen tegen het groene gras bewonderen...

Het artikel dat ons deze week het meest getroffen heeft, viel donderdag binnen. Op het tijdstip dat wij het schreven, begon het nieuws nog maar net binnen te druppelen, maar de volgende dag, vrijdag, was de verontwaardiging enorm groot geworden. Wij hebben het natuurlijk over het feit dat MediaDefender een Denial of Service aanval uitgevoerd heeft op de servers van Revision3. Uit dit voorval kan men verscheidene conclusies trekken: dat P2P verkeer heus wel legitiem kan zijn (steeds meer media providers gebruiken het als protocol om hun content te verspreiden); dat het dus niet klopt dat P2P verkeer met alle mogelijke middelen bestreden moet worden; en dat je toch wel vragen kan stellen bij het feit dat een bedrijf zoals MediaDefender de kost verdient met het sabotteren van andere, legitieme bedrijven - is dit nog allemaal wel legaal?

Om over na te denken. Wij wensen u ondertussen veel leesplezier toe en hopen u bij leven en welzijn volgende week weer aan te treffen.

Hilde

P.S. Wij hebben van enkele Nederlandse lezers vernomen dat zij verleden week de nieuwsbrief niet ontvangen hebben. U kan altijd het ontbrekende exemplaar opvragen op de website (http://www.netties.be), via de link "archief".Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php
Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
GOOGLE SITES: GEOCITIES BIS
Google biedt ondertussen zoveel diensten aan, dat je er het noorden bij zou verliezen. Vooral omdat sommige diensten eigenlijk de concurrentie aangaan met andere Google diensten. Neem nu Google Sites. Deze webdienst, die voor heen enkel voorbehouden was aan bedrijven en organisaties, is nu open voor het grote publiek. Je kan er in 1, 2, 3, een heuse website maken, dankzij de verschillende sjablonen die Google aanbiedt. Het doet een beetje denken aan de homepagina's die je bij Geocities en co maken kon.
Maar Google heeft ook Google Pages. Dat is eveneens een online dienst om webpagina's aan te maken. Het verschil tussen beide diensten is, voor zover wij kunnen zien, dat je bij Google Pages als enige de pagina mag bewerken, terwijl Google Sites een project is dat je met een team kan uitwerken, en je aan de verschillende teamleden permissie kan geven om dingen te doen (bewerken, wissen, bekijken, enz.)
Op het blog van Google vind je een filmpje dat uitlegt hoe je in enkele minuten een volledige pagina kan uitbouwen, inbegrepen de pagina structuur (submappen, links, enz). Google Sites werkt als een "wysiwyg" editor, "what you see is what you get", wat wil zeggen dat je met simpel klikken en verslepen teksten kan bewerken, links, video's en afbeeldingen toevoegen, zonder enige kennis te moeten hebben van HMTL of andere web-talen.
Er werd trouwens een speciaal blog aangemaakt voor Google Sites, waarin je voortaan de nieuwste ontwikkelingen kan volgen van deze dienst. O ja. Alles is gratis, en voor zover wij hebben kunnen zien is er nergens sprake van een maximum aantal bytes en megabytes dat je verbruiken mag. (Bron: Wim W)
http://googlesitesblog.blogspot.com/
http://pages.google.com/
http://sites.google.com/site/sites/

WORDEN INTERNAUTEN EGOÏSTISCHER?
Volgens een jaarlijks rapport over de online gewoonten van de internauten, uitgevoerd door Jakob Nielsen, de man die de goeroe is voor de gebruiksvriendelijkheid, worden de internauten steeds egoïstischer en ongeduldiger wanneer zij online gaan.
Met andere woorden: de internaut surft niet echt meer, maar gaat naar een site, voert daar de taak uit die hij wou doen, en gaat terug weg. De pogingen van websites om de aandacht van de gebruiker langer te trekken worden meestal met argwaan bekeken en doorzien.
Wat misschien voor de adverteerders die de "eyeballs" van de gebruiker zo lang mogelijk willen vasthouden een teleurstellend bericht is, maar op zich toch een positief bericht is, zeker als het de efficiency van websites betreft: het succesgehalte van wat mensen online willen doen op een site is inmiddels tot 75% gestegen, en in 1999 stond dat nog op >60%.
Hiervoor zijn twee redenen, aldus Nielsen, de webgoeroe voor gebruiksvriendelijkheid. Het design werd beter, maar de gebruiker is ook gewoon geraakt aan de interactieve omgeving, met andere woorden: hij weet waarop hij moet letten om te navigeren.
Nog een andere conclusie: In 2004 ging 40% van de internauten naar een homepage van een bedrijf, en ging daar op zoek naar de gewenste informatie. 60% raakte aan die informatie via een "deep link", via een zoekmachine dus. In 2008 gaat nog slechts 25% naar een homepage. Met andere woorden: de zoekmachines zijn de heersers van het internet.
En dat is dus de reden waarom wij zoveel aandacht besteden aan de zoekmachines, en waarom het SEO (search engine optimisaton) en SEM (search engine marketing) zo'n grote groei kennen als bedrijfssector...
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7417496.stm

HET BELANG VAN CONCURRENTIE OP DE ZOEKMARKT
In het voorgaande artikel hadden wij het over het feit dat steeds meer mensen beroep doen op zoekmachines. En dat houdt dus in dat zoekmachines steeds meer macht hebben. Maar hoelang kunnen wij nog spreken over zoekmachines (meervoud)?
Google is immers de "de facto" heerser op de markt van de zoekmachines. Microsoft tracht wel de concurrentie aan te gaan, door bijvoorbeeld in haar eigen IE browser MSN search (en tegenwoordig Live Search) als zoekmachine te pushen. De meeste ervaren zoekmachines vinden echter al snel de manier om MSN in het zoekvakje van hun browser te vervangen door Google.
Persoonlijk mogen wij dan al kritiek hebben op Microsoft op verschillende terreinen, maar als het op zoekmachines aankomt, dan vinden wij dat er concurrentie moet blijven bestaan. In onze ogen kan het niet dat Google een de facto monopolie zou hebben en blijven houden. Google mag dan al goed zijn in het organiseren en classificeren van de informatie die het vindt op het web, er blijft nog altijd een addertje zitten onder het gras: Google is een commercieel bedrijf, en bepaalt zelf, aan de hand van eigen zoekalgoritmes waarin wij geen inzicht krijgen, welke sites er bovenaan de lijst met zoekresultaten verschijnen. En zolang Google zelf mag bepalen wat bovenaan de zoeklijst verschijnt, moet er concurrentie zijn, om een eerlijk spel te waarborgen.
Tim O'Reilly, een van de bekende namen op het web, vindt dat echter niet. Hij meent dat de andere zoekmachines zich maar gewonnen moeten geven, en hun zoekfunctie uitbesteden aan Google, de keizer van het zoeken, die het toch veel beter kan dan zij ooit zullen kunnen. Zijn stelling krijgt tegenkanting van Michael Arrington van Tech Crunch, en wij kunnen ons scharen achter zijn wederwoord.
Maar leest u zelf de verschillende argumenten, én de commentaren van de internauten, op de discussie.
http://www.techcrunch.com/2008/05/25/the-importance-of-a-competitive-search-market/

MICROSOFT ZET PROJECT VOOR DIGITALISERING BOEKEN STOP
Zoals geweten laten de groten uit het internetwereldje voortdurend nieuwe vliegers op, om te zien of zij hoog zullen scheren, door een gunstige wind voortgedreven, of zullen neerstorten, doordat er geen achterband gevonden kan worden die de dienst de nodige adem inblaast.
Sommige van die nieuwe projecten lijken op papier echt wel interessant, en wanneer je erover leest, dan knik je instemmend. Omdat het idee goed is, omdat je denkt dat er een behoefte bestaat aan deze bepaalde dienst, of omdat het aanbieden van die dienst tot nu toe voorbehouden was aan één bepaald bedrijf, en je toch wel graag zou zien dat er wat concurrentie kwam.
Zo bijvoorbeeld het project van Microsoft om boeken te digitaliseren. Google brengt al een gelijkaardige dienst, Google Books, en toen wij lazen dat Microsoft ook iets dergelijks zou opstarten, waren wij er wel voor te vinden, al was het maar omwille van de concurrentie. Microsoft heeft nu eenmaal iets meer roots in Europa dan Google, zodat je mocht verwachten dat Microsoft meer de nadruk zou leggen op de Europese cultuur (en, belangrijk, andere talen dan het Engels).
Maar helaas, het heeft niet mogen zijn. Het Microsoft Live Search Team heeft in een blog post aangekondigd dat het project stopgezet wordt. Live Search Books en Live Search Academics zijn vanaf deze week "wijlen". Wat gelukkig niet wil zeggen dat je helemaal niet meer zal kunnen zoeken naar boeken, en academische papers (zij zullen opgenomen worden in de gewone zoekresultaten), maar er zal geen aparte dienst meer voor zijn. Microsoft zal zelf geen boeken meer digitaliseren, maar laat het over aan de uitgevers om de inhoud van boeken te publiceren en doorzoekbaar te maken.
Is het vele werk dat Microsoft tot nu toe gedaan heeft dan een maat voor niets? Per slot van rekening werd de inhoud van 750.000 boeken geïndexeerd en werden 80 miljoen schoolartikelen gedigitaliseerd. Microsoft stelt gerust: de uitgevers krijgen de digitale kopieŽn van de boeken die reeds ingescand werden, en dankzij de ervaring die Microsoft hierbij opgedaan heeft, zijn er nu tools ontstaan die het voor de uitgevers gemakkelijk en goedkoop moeten maken om zelf het werk verder te zetten.
Mooi van Microsoft - en zo is meteen ook het probleem van de auteursrechten van de baan, waarmee Google Books zoveel last heeft.
http://www.webware.com/8301-1_109-9772831-2.html
http://blogs.msdn.com/livesearch/archive/2008/05/23/book-search-winding-down.aspx
http://www.webware.com/8301-1_109-9951460-2.html

LUIDT DE BEL VOOR DE VOLGENDE RONDE IN DE BROWSER-OORLOG?
Na maandenlang de ene proefversie na de andere uitgebracht te hebben van Firefox 3.0, is het volgende week eindelijk zover: de definitieve versie van deze browser zal door het labo van de Mozilla Foundation vrijgegeven worden. Er ging wel drie jaar ontwikkeling en zes maanden van testen door het publiek aan vooraf. Wie zelf al eens een van die testversies uitgeprobeerd heeft, zal het met ons eens zijn dat de belangrijkste nieuwigheid (naast het sneller browsen en een beter beheer van het geheugen) de zoekfunctie is voor reeds bezochte sites. Drie maanden van je surfgeschiedenis worden bijgehouden. De adresbalk van je browser is niet alleen de plaats waar je een exact adres intikt, maar ook een trefwoord: tik je bijvoorbeeld "voetbal", dan zal je meteen een lijst krijgen van alle sites die je bezocht hebt die het woord "voetbal" in de titel van de site of in het adres zelf hebben staan. Dat vermindert de noodzaak om lange lijsten met bookmarks bij te houden (en te klasseren!), en zorgt ervoor dat je browser volledig gepersonaliseerd wordt voor jou. Mozilla noemt dit onderdeel de "awasome bar" (de ontzagwekkende balk).
Maar ondertussen blijft ook Microsoft niet stilzitten; IE 8 komt eraan, en ook die bevat nieuwe tools. Een daarvan is wel heel interessant: Web Slices. Daarbij kan je een bookmark maken van een dynamisch stuk van een website, zoals bijvoorbeeld een online veiling, of de stand van een wedstrijd. Dit "schijfje" informatie kan je dan in de zijbalk van je browser bewaren en bekijken, terwijl je verder surft. Ook dit lijkt ons interessant, en het laat de strijd terug opflakkeren.
Ook Apple laat zich niet onbetuigd in de browser-oorlog - alhoewel wij hierbij moeten opmerken dat het toch wel een beetje vals gespeeld heeft om terug een plaats op het strijdtoneel te veroveren. De Safari browser was lange tijd enkel voorbehouden voor Apple-gebruikers, maar is nu ook voor Windows gebruikers beschikbaar. En uiteraard is het de browser die op de iPhone gebruikt wordt. Apple heeft nu echter via een update van haar iTUnes muziekspeler de Safari browser automatisch meegestuurd naar de gebruikers, via een opt-out systeem, dat over het algemeen als unfair beschouwd wordt in computer middens: het vakje om de Safari software te installeren staat automatisch aangevinkt wanneer je de update voor iTunes downloadt, iets wat de meeste internauten niet meteen opmerken, waardoor zij de Safari browser downloaden zonder zich hiervan echt bewust te zijn. Maar dit terzijde: de Safari browser heeft dus, mede doordat hij op de iPhone gebruikt wordt, een bescheiden aanhang verworven, waardoor Safari de derde browser in de arena wordt.
Klaar, heren browsers? Dan luiden wij nu het startschot. Moge de beste overwinnen!
http://www.nytimes.com/2008/05/26/technology/26firefox.html?_r=2&partner=rssnyt&emc=rss&oref=slogin&oref=slogin

DE MACHT VAN GOOGLE
Stel: je hebt een site, met een domeinnaam die op .info eindigt. Je speelt het spel netjes, en je zorgt dat all informatie in de titel en de andere tags wel geoptimaliseerd is voor de zoekmachines, zodat die daar de informatie vinden over je site die zij kunnen verweren in hun indexen. Maar je doet niet meer dan dat, je speelt geen vuil spel door extra trefwoorden of valse blogs op je site te zetten, om bezoekers te lokken. Een prachtig voorbeeld van zo'n valsspeler vind je tussen haakjes op http://worlddatingweb.com/free-web-site-hosting.php . Probeer hier maar eens enkele links uit, en je zal zien hoe misbruik gemaakt wordt van trefwoorden om in de zoekmachines te geraken, terwijl er helemaal geen nieuwsartikels aangeboden worden.
Maar om ons verhaal verder te zetten: je speelt het spel dus netjes. Je hebt enkele trefwoorden gekocht bij Google, waarbij er advertenties verschijnen die naar jouw site verwijzen. En dan, plots: het aantal bezoekers op je site loopt drastisch terug. Je vraagt even wat rond op het internet, en ook bij andere webmasters met een .info domein vallen gelijkaardige ervaringen te horen. Paniek alom. Heeft Google in zijn oneindige wijsheid besloten om .info domeinnamen een lagere credibiliteit te geven, en ze lager te schikken in de zoekresultaten? Want dat zou voor de betrokken bedrijven een ramp zijn. Vergeet niet dat tegenwoordig heel wat bedrijven hun inkomsten grotendeels halen van het web; haal de verwijzen naar die winkels uit de online gidsen, en zij kunnen hun deuren sluiten!
Gelukkig bleek het niet zo'n vaart te lopen - het lager rangschikken van .info was een tijdelijk probleem, eerder een fout bij Google, zo bleek achteraf. Alles goed afgelopen dus.
Maar het zet wel aan het denken. Want wie is nu eigenlijk de facto de grote baas op het internet? Juist. Google. Die met één pennentrek kan nemen en geven, kan groot maken en breken, en waarbij de drijfveren voor die beslissing nooit vrijgegeven worden - het geheim van het zoekalgoritme, weet je wel...
http://www.webmasterworld.com/google/3657421.htm

EU BEZORGD OVER VEILIGHEID BIJ SOCIALE NETWERKEN
Een van de populairste bestemmingen in het web 2.0 tijdperk zijn de sociale netwerken. Haast alle internauten hebben bij minstens één dergelijk netwerk een profiel aangemaakt - en daarbij heel wat informatie over zichzelf vrijgegeven, informatie waarmee zij onder andere omstandigheden veel voorzichtiger zijn.
De EU maakt zich zorgen over deze evolutie, althans de European Network and INformation Security Agency (NISA). Deze organisatie heft een voorlopige versie vrijgegeven van een rapport over online beveiliging. Daarin worden de sociale netwerken als een "positief sociaal fenomeen" genoemd, die niet zonder veiligheidsproblemen zijn. Aanvallen van hackers via "social engineering", waarbij iemand zich voordoet als een vriend om jouw informatie te pakken krijgen, is een van die problemen. Maar ook Phishing, schade aan je reputatie, diefstal van je ID, stalking, cyberpesten zijn er andere.
Wij geven de EU eerlijk gezegd gelijk. Want één ding dat nog niet vermeld werd in dit lijstje met problemen, is het feit dat niemand kan garanderen dat de privacyregels die een sociaal netwerk nu toepast, en die geruststellend kunnen zijn, dit ook altijd blijven. Want zo'n netwerk kan opgekocht worden, en dan wordt het adressenbestand mee verkocht - en de nieuwe eigenaar heeft misschien heel andere plannen met die gegevens. Dat dit geen science fiction is mag blijken uit het feit dat Plaxo, het sociale netwerk dat jouw adresboekje voortdurend up to date moet houden, onlangs verkocht werd aan een Amerikaanse provider. Toen de medewerkers van de Buzz Out Loud podcast dit vernamen, hebben zij meteen hun account bij Plaxo geannuleerd...
Meer over het probleem bij Ars Technica. En op de tweede link vind je het voorlopig rapport van de EU.
http://arstechnica.com/news.ars/post/20080527-eu-may-regulate-social-networking-sites-over-security-issues.html
http://www.enisa.europa.eu/doc/pdf/publications/AGR_full_disclaim.pdf

TWITTER GEBRUIKERS BOOS

Twitteren, dat doe je zelf, of je begrijpt gewoon niet wat het is, wat de bedoeling is van deze microblogdienst. Vele internauten maken voortdurend gebruik van de dienst. Maar sommigen van hen zijn de laatste dagen wel erg boos geworden op de mensen achter Twitter.
Eerst en vooral is er het feit dat de Twitter dienst regelmatig uit de lucht gaat. Wellicht voor onderhoudswerken of updates, maar er is helemaal geen communicatie vanuit het beheer van de dienst naar de gebruikers toe. Die kunnen alleen maar lijdzaam toezien en... wachten, tot de dienst weer in de lucht is.(1)
Ten tweede zijn er enkele problemen geweest met de privacy. Verschillende privé "tweets" zoals de boodschappen op Twitter genoemd worden, raakten in de mainstream tweets terecht. En Twitter bood geen enkele manier om die boodschappen te wissen - het enige wat de gebruiker kon doen, was zijn account volledig wissen. (2)
Maar wat de Twitter-gebruikers echt razend maakte, was het feit dat de Twitter-beheerders tijdens de zoveelste panne eindelijk eens communiceerden... niet om uitleg te geven over de panne, of een schatting te geven van wanneer de dienst terug live gaat, maar om te zeggen dat het bedrijf van een investeerder 15 miljoen dollar losgekregen had. De Twitteraars voelden dat aan alsof Twitter dat geld op hun rug "verdiend" had. Nu ja, de dienst is wel gratis, maar het is de userbase, het aantal gebruikers, dat de rijkdom van Twitter uitmaakt.
Kortom: onvrede in Twitterland. Lees meer op onderstaande links.
http://www.betanews.com/article/Twitter_experiences_another_flutter/1211383462
http://www.betanews.com/article/GroupTweet_to_blame_for_Twitter_security_compromise/1208990445
http://news.cnet.com/8301-13577_3-9950170-36.html

WINDOWS 7: FEITEN EN FABELS
Vista is nog maar net uit (en nog niet helemaal verteerd door de gebruikers), of er is al sprake van een nieuwe versie van het Windows besturingssysteem - gemakshalve Windows 7 genoemd. En omdat er al zoveel geruchten zijn over deze versie, heeft CNet enkele feiten op een rijtje gezet.
Om te beginnen: Windows 7 komt er pas aan einde januari 2010, niet "in het volgende jaar of zo". Wat het toch wel iets gemakkelijker maakt om te beslissen: toch Vista nemen ondertussen of met je oude XP blijven sukkelen tot 2010.
Voor de techneuten: Windows 7 is een evolutionaire verbetering aan de kernel van Vista en Server 2008, en geen volledig nieuwe MinWin kernel. Windows 7 zal bovendien verkrijgbaar zijn in 32-bit en 64-bit versies.
En daar moet je het mee doen - plus de informatie dat je op niet veel meer informatie moet rekenen. Microsoft heeft uit de berichtgeving rond "Longhorn", zoals Vista heette tijdens de ontwikkelingfase, geleerd dat het beter is niet teveel te verklappen. Er waren immers zoveel dingen aangekondigd voor Longhorn, die er wegens tijdsgebrek of praktische onmogelijkheid uiteindelijk niet inzitten, dat MIcrosoft vond dat het zich een beetje verbrand had. En dat wil het dus niet meer doen. Informatie zal dus bij mondjesmaat de buitenwereld bereiken. En dus krijg je berichten te lezen zoals dit: geen nieuws dus.
http://news.cnet.com/8301-13860_3-9952067-56.html

COPIEPRESSE VERSUS GOOGLE: VOLGENDE HOOFDSTUK
In het najaar 2007 haalde BelgiŽ de wereldpers: ons land had het aangedurfd om Google voor de rechter te slepen. Uiteraard was het niet vadertje staat, maar wel een Belgisch vereniging: Copiepresse, dat de Franstalige en Duitstalige pers in ons land vertegenwoordigt. Copiepresse wou niet dat Google News de krantenkoppen vermelde van de bij haar aangesloten edities. Want door de verhalen van de kranten te indexeren en op haar servers te bewaren (in de Google Cache) zou Google de wetten op de auteursrechten overtreden.
De rechter gaf Copiepresse gelijk, eerst in kortgeding en daarna in een proces ten gronde. Google moest stoppen, op straffe van een dwangsom, met het publiceren van de titels, en moest de veroordeling op haar website publiceren.
Google gaf gevolg aan dat bevel, maar ging daarbij nog een stapje verder: ook de Nederlandstalige kranten en online nieuwssites werden niet meer opgenomen in Google News. Wat wij, bij Netties, ten zeerste betreuren, want wij zijn vragende partij om in Google News voor te komen: zo vinden mensen die informatie zoeken over een bepaald onderwerp, de weg naar onze site.
Copiepresse gaat nu nog een stap verder: het wil nu ook een vergoeding van Google, van maar liefst 49 miljoen euro. Bovendien moet de veroordelen 20 dagen lang gepubliceerd worden op alle Google sites in BelgiŽ.
De houding van Copiepresse kan op weinig begrip rekenen in de wereldpers. Wij citeren Webpronews: "Zij blijken niet te verstaan hoe je een simpele robots.txt bestand moet schrijven om ervoor te zorgen dat de spiders van Google toegang krijgen tot hun content, en nu willen zij betaald worden voor die onkunde". Straffe taal, maar niet helemaal onterecht.
http://www.webpronews.com/topnews/2008/05/27/copiepresse-vexing-google-with-77m-demand
http://mashable.com/2008/05/28/belgian-newspapers-sue-google-for-sending-them-traffic-again/
http://www.usatoday.com/tech/world/2008-05-27-belgium-google_N.htm

TOCH WAT BEWEGING IN DE INTERNETTARIEVEN?
IN onze reeks over de online backups van Carbonite valt het al te lezen: limieten voor up- en download lijken iets te zijn waarmee enkel de Belgen opgescheept zitten. Wij zitten ook nog op een andere manier op een verkeerd spoor, zo meldt Test-Aankoop: in vergelijking met de ons omringende landen kost bij ons een internet abonnement veel te duur. IN de buurlanden betaal je voor de meeste goedkope formules tussen de 15 en 20 euro, terwijl je bij ons rond de 45 euro betaalt, zo stelt Test-Aankoop.
Ook minister Van Quickenborne (Q) voor de vrienden vindt dat er iets moet veranderen: hij wil de downloadlimieten afschaffen. Want ons internetabonnement is niet alleen duur, maar ok nog eens beperkt. Q wil concurrentie onder de internetaanbieders aanwakkeren, want nu heerst er een de facto duopolie voor Telenet en Belgacom.
Belgacom heeft alvast niet gewacht op de minister om zelf wat te doen aan de downloadlimieten, althans voor de Mobile Internet No Limit. Dit is een abonnement waarbij je, dankzij een USB modem, overal draadloos internettoegang hebt: thuis, maar ook onderweg. Je moet dus niet meer op zoek gaan naar een Hotspot om via WiFi te kunnen inloggen. Voor een No LImit abonnement van Proximus betaal je 41,31 EUR per maand. Daarvoor kreeg je tot voor kort 2 GB breedbandverkeer. Dat werd nu opgetrokken naar 5 GB, zodat dit abonnement eigenlijk al een goede vervanger wordt voor de gewone "vaste" toegang.
Maar ook Telenet laat zich niet onbetuigd: het verhoogt per 1 augustus de volumes van ExpressNet en TurboNet, naar respectievelijk 20 GB en 60 GB per maand.
Ongetwijfeld zullen ook andere providers wel volgen met nieuwe initiatieven (wij kunnen hier onmogelijk alle nieuwe tarieven opnoemen, met onze excuses aan de andere providers, maar daar bestaan gespecialiseerde sites voor). WIj zijn in elk geval tevreden dat er wat beweegt!
http://www.test-aankoop.be/map/src/527703.htm
http://telenet.be/548/38854/1/nl/
http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00075007

KINEPOLIS TREEDT OP TEGEN FILMPIRATEN
Om deze reeks berichten uit het eigen land te besluiten, een aankondiging die ons toch wat irreŽel lijkt. Bioscoopgroep Kinepolis heeft de oorlog verklaard aan de klanten die met hun gsm stiekem films opnemen in de zalen, zo meldt Gazet Van Antwerpen. Wie zo'n piraat verklikt, krijgt vijf dvd's als beloning. Met daarnaast cijfers over het aantal illegale downloads van films, dat op een jaar tijd meer dan verdubbeld is.
Dat piraterij verdubbeld is, zullen wij niet afstrijden. Maar dat de filmpjes die gedownload worden door de piraten afkomstig zijn van stiekem gemaakte opnames in de bioskoop, dat gaat er bij ons niet in. Heb jij al eens zo'n filmpje bekeken, dat in de bioskoop gemaakt is van een film? Bibberbeeld, onscherp, en een afschuwelijke geluidsklank. Hoogstens goed om een klein fragment op YOuTube te zetten, maar niet goed genoeg om de hele film te bekijken.
Ja, er zullen wel gekken zijn die absoluut als eerste de nieuwste Harry Potter willen zien, en die daarvoor bereid zijn hun ogen te kwellen met minderwaardig materiaal dat in de bios opgenomen werd met een mobieltje. Maar het overgrote deel van de filmpjes, de illegale kopieŽn die via de BitTorrents verkrijgbaar zijn, die zijn nog altijd afkomstig van dvd's. En dus zal deze maatregel van Kinepolis niet meteen een einde kunnen maken aan de illegale downloads, denk je ook niet?
Tussen haakjes: er bestaat zelfs een heuse opleidingsgids voor het bioscooppersoneel, waarin hen geleerd wordt waarop zij moeten letten, enz. Personeelsleden krijgen 500 euro indien zij een piraat vatten!
http://www.verbodentefilmen.be/page_nl_03.html
http://www.gva.be/nieuws/media_cultuur/default.asp?art={B5B8239D-26EF-49FB-8C6E-58E5D0C960EE}

LANCERING FIREFOX 3 MOET ALLE RECORDS BREKEN
Volgens verschillende waarnemers is Firefox 3, de nieuwe versie van de steeds populairder wordende browser, echt een grote verbetering ten opzichte van vorige versies, op vlak van prestaties, gebruiksvriendelijkheid en zuinig omgaan met het geheugen. Zij raden dan ook aan dat wij, zodra FIrefox 3 officieel gelanceerd wordt, met zijn allen meteen deze update zouden downloaden.
Bij Mozilla zijn ze alvast blij met dit advies, en zij maken er zelfs een recordpoging van: Mozilla hoopt dat het aantal internauten dat Firefox 3 binnen de eerste 24 uur downloadt een nieuw record zal breken - zelfs goed voor een plaatsje in het Guinness World REcords boek. En daarom worden er ook deurwaarders en allerlei officials bijgehaald die officieel metingen zullen doen, om te tellen hoeveel keer Firefox 3 de weg aflegt van de downloadservers naar de computers van de internauten.
Je kan zelfs al op voorhand intekenen op Firefox 3, waarbij je belooft om de software te downloaden.
Nu, eerlijk gezegd: Firefox 3 zal ongetwijfeld een "nieuw" record neerzetten. Gewoon omdat er geen enkel record bestaat voor het meeste aantal downloads. Maar wij zijn in elk geval van plan om mee te helpen aan de recordpoging!
Meer over alle feestelijkheden waarmee de lancering van Firefox 3 gepaard gaan bij Ars Technica.
http://arstechnica.com/news.ars/post/20080529-mozilla-aims-for-record-breaking-firefox-3-launch.html

FILMS OP FRANSE EN BRITSE ITUNES - MAAR BELGIË BLIJFT OP ZIJN HONGER ZITTEN
We hebben het al eerder gehad over het feit de wirwar van auteursrechten en auteursrechtenmaatschappijen in Europa vaak de verdere ontwikkeling van de digitalisering van amusement in de weg staat. Nog altijd mag je als Europeaan niet officieel muziek beluisteren via Last.fm of Pandora.com, en krijg je bij sommige nummers in online muziekwinkels de melding "sorry, voor jouw land mogen wij dit nummer niet laten beluisteren/verkopen".
Voor films en tv-programma's is het nog erger. Waar de Amerikaanse internauten hun favoriete reeksen (Lost, 24, Grey's Anatomy) tegenwoordig via iTunes binnenhalen en bekijken, moet bij ons in Europa nog het eerste feuilleton in de iTunes-winkel verschijnen. Ook voor films is het een trieste zaak: voor de VS werd onlangs een akkoord afgesloten tussen Apple en enkele filmmaatschappijen, waardoor een film ook via iTunes te verkrijgen zal zijn, en zelfs op dezelfde dag als de film uitgebracht wordt op cd.
Het zou natuurlijk ideaal zijn indien er één overkoepelende auteursrechtenmaatschappij zou komen voor heel Europa, zodat de platenlabels en de filmmaatschappijen slechts één keer moeten onderhandelen voor de distributie van hun content in het hele continent. Maar helaas zit dat er niet in: de fragmentatie blijft duren. Dat bleek deze week eens te meer, met de aankondiging dat je binnenkort ook films via iTunes zal krijgen in het Verenigd Koninkrijk. Het zou gaan om films van de Disney studio's, van Twentieth Century Fox, van Warner Brothers. In Frankrijk krijgen ze ook video in de iTunes Store - geen films, maar wel content van verschillende tv-zenders, zoals TF1, France Télévision, Arte, Dargaud TV, DUpuis TV, MTV, Disney. In totaal 25 programma's met 450 afleveringen, en de prijs zou variŽren van 1,49 euro per aflevering tot 2,49.
Een serieuze concurrent voor de verschillende on-demand diensten van de digitale tv - vooral omdat je deze afleveringen downloadt en kan bijhouden om bijvoorbeeld op je mobiele player te zetten, terwijl afleveringen van on demand tv niet zo gemakkelijk over te zetten zijn.
http://www.betanews.com/article/Apple_to_offer_video_in_France_iPhone_in_Asia/1212073907
http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/media/article4023204.ece
http://www.betanews.com/article/Apple_to_offer_video_in_France_iPhone_in_Asia/1212073907

SCHANDAAL IN DE VS OVER TWIJFELACHTIGE ANTIPIRATERIJPRAKTIJKEN
Donderdag ging er een golf van verontwaardiging doorheen de blogosfeer, toen uitlekte dat MediaDefender, een bedrijf dat piraterij wil tegengaan, er de hand in had dat de servers van mediasite Revision 2 afgelopen weekend niet bereikbaar waren. Het verhaal is redelijk ingewikkeld, maar wij zullen het trachten kort samen te vatten.
Afgelopen weekend waren de servers van Revision3 niet bereikbaar, door wat een DoS aanval leek: de servers kregen zoveel valse verzoeken om data door, dat de echte verzoeken de servers niet konden bereiken. De internaut die naar Revision3 wou surfen, geraakte dus niet binnen. De sitebeheerders van Revision3 stelden een onderzoek in, en konden achterhalen dat al dit valse verkeer afkomstig was van een server van een bijhuis van Artist Direct, MediaDefender. Jim Louderback, CEO van Revision3, nam contact op met de mensen van Artist Direct en MediaDefender. Zij gaven toe dat zij de oorzaak waren van het probleem, maar het zou niet opzettelijk gebeurd zijn. Blijkt dat zij al maandenlang een grote hoeveelheid torrents in de traceerservers van Revision3 staken, zodat hun eigen netwerk-experten de informatie die de traceerservers verzamelden mee konden lezen.
Revision3 bemerkte dat er oneigenlijk gebruik gemaakt werd van de traceerserver, en schakelde de torrents uit die naar niet-Revision3 bestanden verwezen. Maar dit leidde tot een onverwacht en desastreus gevolg: de servers van MediaDefender stuurden een vloed pakketjes uit die trachtten opnieuw verbinding te leggen met de bestanden op de Revision3 server. En dat legde het netwerk van Revision3 plat.
Een kwalijke affaire. Vooral als je weet dat MediaDefender een schimmig bedrijf is dat zich met onfrisse praktijken bezighoudt, in opdracht van het RIAA, zoals slechte torrents in P2P netwerken stoppen om piraterij tegen te gaan. Of mensen erin luist en hen valse P2P content laat downloaden, zodat zij het IP adres van de gebruiker kunnen doorspelen aan RIAA en MPAA.
Voor alle duidelijkheid: wij zijn geen voorstander van piraterij. Maar die moet met open vizier bestreden worden, niet met zulke lage praktijken....
http://news.cnet.com/8301-10787_3-9954993-60.html
http://www.techmeme.com/080529/p67#a080529p67
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


BRITS PRETPARK BANT PDA'S
Leuk, met de familie naar een pretpark. Pa en ma en de kindertjes staan in de rij om een gevaarlijk avontuur op het water aan te vatten (alhoewel - gevaarlijk... uitdagend in elk geval!) En terwijl pa en ma in de rij staan rinkelt de smartphone van pa, en haalt ma haar PDA te boven om vlug enkele notities te maken. En daar gaat de sfeer, het "familiale onder onsje" is compleet om zeep.
Dat is althans wat men in een Brits pretpark vindt. Het wil dan ook alle smartphones en PDA's verbannen in hetpretpar, om de familiale sfeer, de relaxe sfeer ten volle te behouden.
Volgens een persbericht worden alle volwassenen gevraagd om hun PDA of smartphone af te geven in een "PDA Drop Off Zone". Of degene die zich niet aan het advies houdt, ook daadwerkelijk gestraft wordt, wordt er niet bij verteld...
http://www.altontowers.com/pages/pda
http://hardware.slashdot.org/hardware/08/05/25/1726257.shtml

DE CARBONITE BACKUP SOLUTION (1)

Het risico dat je hard disk crasht is niet onbestaande. Je laptop of zelfs desktop kan gestolen worden of uit je handen glippen, bliksem kan in de buurt inslaan en zo je gegevens vernietigen. Een tweede vaststaand feit is dat er meer digitaal gewerkt wordt: e-mails, fotoís, filmpjes, muziek, documenten, het staat allemaal op je pc.
Toch worden er volgens recente studies slechts 2% van de pcís thuis of op kleinere kantoren regelmatig geback-uped. De reden is simpel, het vraagt tijd, extra hardware, planning, kortweg allemaal vervelende zaken. Daarboven komt nog het volgende: cdís of dvdís hebben ook niet het eeuwige leven, externe hard-disk zijn mooi, maar wat als de bliksem in de buurt inslaat en je USB externe disk hangt aan je pc. De kans op problemen is groot.
En er is nog meer. Pcís verouderen vrij vlug. Je bent genoodzaakt om over te stappen op een ander besturingssysteem en je huidige pc is daar te traag voor of heeft niet genoeg capaciteit. Iedereen die het al heeft meegemaakt weet dat het een heel werk is, om al je data te verzamelen en over te zetten.
De oplossing voor dit alles is nochtans simpel: Carbonite. Carbonite is één van de systemen om on-line back-ups te maken.
Waarom Carbonite? Wel, heel simpel: Het is niet duur, voor minder dan 5Ä per maand ben je beschermd. Carbonite heeft ook geen opslaglimiet, is heel simpel in gebruik en werkt onzichtbaar, het vertraagt je PC niet. Wil je later overschakelen van bvb XP naar Vista, dan is dat geen enkel probleem. Met Carbonite kan je dan probleemloos al je gegevens overzetten. Met Carbonite zie je in één oogopslag wat je gebackuped hebt. Kortom een heel gebruiksvriendelijk programma.
We namen de proef op de som en installeerden Carbonite. Verrassend heeft het setupbestand de naam CarboniteSetupLite. Dit betekent evenwel niet dat dit een Lite of een gestripte versie is, neen, het programma is uiterst volledig. Bij het installeren kwamen we enkele kleine verrassingen tegen. Het installatieprogramma vraagt voor en achternaam met volgend grappig zinnetje tegen: 'Uw voor(achter)naam wordt benodigd'. In het programma zelf kwamen we geen taalblunders tegen. Bij het installeren van de Nederlandse versie werden we begeleid door een Engelstalige stem en de tutorial was dan weer in het Duits. Maar dit kan je uiteraard geen echte minpuntjes noemen.
Voor een on-line back-up systeem moet je uiteraard verbonden zijn met het internet. Het back-uppen begint dadelijk. De eerste back-up kan wel enkele dagen duren. Dit is echt niet uitzonderlijk, dit is de manier waarop Carbonite het doet. Iedere dag wordt er slechts een gedeelte van de back-up gemaakt, tot deze volledig is. Nadien worden er enkel gewijzigde of nieuwe files aan toegevoegd, telkens je PC verbonden is met het internet. Een tweede reden waarom de backup lang duurt komt is het feit dat Carbonite op de achtergrond werkt om de PC niet te vertragen. Zo ligt het programma stil als het detecteert (door keyboard of muisactiviteiten) dat de PC gebruikt wordt. Maar het back-uppen zelf gaat snel, afhankelijk van de verbinding en de PC.
Carbonite laat duidelijk zien, door middel van gekleurde bolletjes, wat al geback uped is, en wat niet. Groen betekent gebackuped, geel is wachtend, en blauw (enkel voor mappen) dat niet alles in deze map is gebackuped. Simpel.
Normaal maakt Carbonite back ups van het bureaublad, my documents en belangrijke zaken die windowsgerelateerd zijn zoals het adresbook van outlook. Met een muisklik kunnen er files uitgeschakeld worden of kunnen er anderen aan toegevoegd worden. Terugzetten gebeurd even intuitief en makkelijk. We deden de test met het laden van de back-up van een XP naar een Vista PC.
Een ander voordeel van Carbonite is de duidelijke website. Het supportgedeelte is groot en mooi opgebouwd. Het biedt heel veel informatie, en er is trouwens een testversie te downloaden voor een periode van 15 dagen. Wil je het programma kopen dan moet je het downloaden. Een retailversie is er niet in BelgiŽ te koop.
In een tweede deel gaan we verder met Carbonite, de beperkingen en de nieuwe versie.
(Als reactie op dit artikel geeft Carbonite aan dat ze de taalprobleempjes nader gaan bekijken. Misschien al in deze versie, toch zeker in de volgende worden deze schoonheidsfoutjes weggewerkt.) [Paul Liekens]
http://www.carbonite-backup.nl/

CARBONITE, BEPERKINGEN EN EEN NIEUWE VERSIE (2)

Carbonite is een prachtige en handige back-up tool. Toch zijn er enkele problemen. Deze hebben evenwel niets met Carbonite zelf te maken. In BelgiŽ, in tegenstelling met de meeste andere landen, is er een download en uploadlimiet, afhankelijk van provider en abonnement.
Telenet heeft bvb: Basicnet, Comfortnet, Expressnet en Turbonet. De up en downloadlimieten zijn respectievelijk 1, 2, 12 en 35Gb(***). Stel dat je een 1 of 2Gb abonnement hebt, dan wordt webbackuppen vrij moeilijk. 1Gb is echt niet veel - als je een beetje surfer bent, dan is deze limiet heel vlug gehaald. Heb je bovendien nog wat fotoís of MP3ís die je wil bewaren dan kom je met 1 GB up/download limiet nergens. Willen deze Telenet-abonnees toch ook via Carbonite back-ups maken dan zijn er problemen.
Eens je een basisback-up gemaakt hebt, dan worden enkel de nieuwe en/of gewijzigde files geback-uped. Dit is meestal niet zo erg veel. Het probleem met de grote uploadlimiet doet zich dan ook vooral voor bij de eerste back-up. Wil je toch Carbonite gebruiken en niet van abonnement veranderen dan kan je natuurlijk de instellingen van Carbonite wijzigen en niets automatisch backuppen. Je kan via het infocenter van Carbonite mooi volgen hoeveel je al gebackuped hebt, en hoeveel je nog moet doen. Op de telemeter van Telenet kan je zien hoeveel je al geüp- of gedownload hebt. Op die manier kan je mondjesmaat toch een basisbackup maken. Dit vereist echter wel enige tijd en inspanning, maar nadien doet Carbonite gewoon zijn werk.
Niet echt handig, natuurlijk. We hopen dan ook dat er in BelgiŽ vrij vlug providers komen met een onbeperkte up en download.
Mac-users vallen voorlopig nog uit de boot. Een Mac versie komt er pas binnen enkele maanden (juni 2008).
Tevens komt er binnen enkele maanden een nieuwe versie. De belangrijkste wijziging zal zijn dat je ook vanaf vorige backups kan herstellen, en dat kan heel interessant zijn. Verder vervalt het blauwe icoonbolletje. Dit bolletje geeft aan dat er in een map niet alle bestanden gebackuped zijn. Voortaan neemt een groen donutje die taak over. Heb je de huidige versie van Carbonite dan wordt de nieuwe versie binnen enkele maanden automatisch ge-updated naar de nieuwe.
In een derde deel praten we met David Friend, Chairman and CEO van Carbonite.
(***) Deze limieten zijn zopas aangepast, en iets uitgebreid, maar nog altijd beperkt.
Paul Liekens
http://www.carbonite-backup.nl/

GOOGLE EARTH KOMT NAAR DE BROWSER
Deze week werd er een speciale Google conferentie gehouden, en daarbij was een van de meest opvallende nieuwigheden: de komst van de Google Earth plug-in voor de browser.
Tot nu toe had Google twee "aardrijkskundige" producten. Enerzijds Google Maps, dat gewoon in de browser getoond werden, en waarbij je landkaarten kon oproepen, als stratenplan, als satellietbeeld, als combinatie van beiden, maar ook in 3D en in "streetview" - waarbij je een opname te zien krijgt van hoe de straat er echt uitziet, beelden die speciaal gemaakt werden door Google zelf. Omdat Google de API (application program interface) vrijgegeven heeft, werden er heel wat "mashups" gemaakt van deze Google Maps.
En anderzijds Google Earth, waarvoor je speciale software moest downloaden. Ook bij Google Earth is er interactie mogelijk van de gebruiker, denk maar aan de vele KML (Keyhole Markup Language) bestanden die je in je Google Earth kan openen, en die dan een "layer" of laag met bepaalde informatie legen op de 3 D afbeelding van de aarde.
Welnu, Google heeft dus een plugin uitgebracht voor de browser, waardoor je Googe Earth ook in je gewone browser kan bekijken, zonder speciale software te moeten grijpen. En het leuke is dat alle bestaande Mashups van Google Maps met maar één lijntje code ook kunnen werken in de browser.
Over deze nieuwe evolutie ga je in elk geval nog veel horen!
http://google-latlong.blogspot.com/2008/05/google-earth-meet-browser.html
http://googlesystem.blogspot.com/2008/05/google-earth-browser-plugin.html

CARBONITE EN DAVID FRIEND
Carbonite is een goedkoop, uitgekiend en gebruikssimpel serverbased backup programma. Je vindt er meer over in voorgaande edities.
NeTTies sprak met David Friend, Chairman and CEO van Carbonite.
Hier gaan we:

Hoe is Carbonite ontstaan?
'Mijn businesspartner en ik zijn met Carbonite gestart in 2005, omdat we allebei familieleden hadden die harddiskproblemen hadden. We hebben toen gezocht naar on-line backupsystemen gezocht. Maar de enige die we vonden waren te duur en moeilijk te gebruiken. En nu zijn we de grootste backupprovider voor de private gebruiker en de kleine bedrijven. Onze filosofie is, als we het maar simpel en goedkoop genoeg maken zal iedereen gaan backups maken. Enkele cijfers zullen het duidelijk maken: we hebben Carbonite gelanceerd in mei 2006. Ondertussen hebben we 250.000 gebruikers. Deze zorgen dat er al 6,7 miljard files zijn gebackupped, en al 200 miljoen files zijn gerestored. Iedere dag worden er 40 miljoen files geback-upped.'

Hoe veilig is Carbonite?
'De data verlaat uw PC encrypted en gecomprimeerd over een versleutelde verbinding. Zelfs onze medewerkers kunnen uw data niet lezen. De data centers worden 24 uur per dag en 7 dagen per week bewaakt. Alle data wordt opgeslagen op RAID6 redundant disk arrays deze zijn 36 millioen maal betrouwbaarder dan de hard driveís in een standaard computer.'

Carbonite is een eenvoudig te gebruiken programma, iedereen kan het toepassen,dus ook mensen met weinig computerkennis. Waarom is er geen uninstal voorzien bij de testversie?
'Je kan de uninstalleren van Windows gebruiken, dit werkt probleemloos. Maar we gaan het toevoegen aan onze lijst en bekijken, een uninstaller toevoegen is trouwens simpel. Maar de meesten schakelen van de testversie naar de definitieve versie. Kijk maar naar onze cijfers.'
Inderdaad 67% van de testers kopen Carbonite. En dit is vrij hoog. Nog wat cijfers: 87% vernieuwen hun abonnement, 97% raden familie of vrienden aan het te gebruiken, 96,3% zijn tevreden of zeer tevreden van Carbonite en 20% kopen het zonder zelfs meer te testen.'

Wat vindt U van de up/download limiet van de Belgische providers?
'Dat wist ik niet. In de Verenigde Staten en de meeste Europese landen bestaat dat niet. Maar hoe kan je in godsnaam muziek downloaden met een limiet van 1Gb? Nu, hier kan Carbonite niets aan verhelpen. Maar deze toestand kan moeilijk zo blijven. Hopelijk verdwijnen die limieten vrij vlug, en volgen Belgische providers de situatie in ander Europese landen. In het geval van de 1Gb limiet zou ik bij het installeren niets selecteren om een back-up van te maken, en dan eens bekijken wat ik het meest belangrijk vind en dan stap voor stap back-ups maken. Maar hopelijk verandert die situatie met die limitering vlug.'

Wat kunnen we nog van Carbonite verwachten?
'Sinds een week wordt de Mac versie getest door betatesters. Deze wordt in juni-juli uitgebracht. Rond die tijd komt ook de nieuwe versie uit. De belangrijkste wijzigingen zijn dat Carbonite ook drie maanden van de vorige versies bewaard. Heb je een document eventueel overschreven, dan kun je, heel handig, een oudere versie restoren. Ook kan je de back-ups plannen (niet backuppen tussen bepaalde uren..). Er komt een XP naar Vista restore wizard, enzoverder. Huidige gebruikers worden automatisch ge-updated naar de nieuwe versie.'

We danken David Friend voor dit gesprek. [Paul Liekens]
http://www.carbonite-backup.nl/

Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Microsoft en RIM, de makers van de Blackberry smartphone, brengen de Windows Live Services naar de Blackberyy mobiele telefoons.
http://www.blackberry.com.

*** Eindelijk: Telenet verhoogt downloadlimieten!
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=ED1SAD1E&ref=rss

*** eBay campagne rond ongewenste kerstcadeaus wint gouden IBIS Communication Award. De campagne was uitgewerkt door het communicatieadviesbureau Leads United.
http://www.leadsunited.comHet oor wil ook wat!
Audio op het Internet


TALLY HALL
[pop] Deze band uit de Amerikaanse staat Michigan haalde de mosterd bij grote voorbeelden als Queen, XTC, Beach Boys. Mooie harmonische songs, met soms een ingewikkelde structuur. Absoluut de moeite waard. De band heeft een eigen site, een pagina bij MySpace, en je kan de muziek ook bij iTunes aankopen. Leuke en vrolijke muziek! "Good Day" is een prachtige song, met duidelijke Queen trekjes, "The Bidding" is meer uptempo.
Onze inspiratie komt deze week, tussen haakjes, van Shifted Sound Podcast, een podcast die ons nog nooit teleurgesteld heeft en ons telkens weer verrast met vele nieuwigheden!
http://www.tallyhall.com/
http://www.myspace.com/tallyhall
http://www.shiftedsound.com/podcasts/shiftedsound109.mp3

TEMPOSHARK
[pop] Opnieuw een band die muziek maakt met ingewikkelde ritmes, maar dat vinden wij wel leuk, en lekker tegendraads. Je kan muziek uit het album "The Invisible Line" beluisteren op de website van de band, of op hun Myspace pagina, of aankopen via eMusic.
http://www.temposhark.com/site/home/
http://www.myspace.com/temposhark
http://www.emusic.com/album/Temposhark-The-Invisible-Line-Napster-Exclusive-MP3-Download/11162025.html

PRETTY GOOD DANCE MOVES
[pop] Een band uit Brooklyn die een EP uit heeft, waarin de fasen beschreven worden van de emoties die men bij een scheiding ondervindt. Pretty Good Dance Moves is een trio. Wij vonden enkel een link bij MySpace. De moeite waard om te ontdekken. Wij zijn erg onder indruk van de combinatie van stemmen, waarbij de damesstem een apart timbre heeft. Mooi, en goede dance muziek
http://www.myspace.com/prettygooddancemoves

TELL US ABOUT THE MOON
[pop] Een band uit het Zweedse Göteborg, waarvan niet echt veel informatie te vinden is. De muziek kan je omschrijven als een kruising tussen folk en pop. Niet slecht.
http://www.myspace.com/tellusaboutthemoon

THE HEAVENLY STATES
[pop] Een band die uit vier leden bestaat, die elkaar vonden via een advertentie in zoekertjessite Craig's List. Meer het ruigere rockwerk, voor de liefhebbers van snerpende gitaren.
http://theheavenlystates.com/
http://www.myspace.com/heavenlystates
http://www.emusic.com/album/The-Heavenly-States-Delayer-MP3-Download/11165614.htmlNetties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Soms vallen we over de waarheid,
maar meestal staan we dan snel op en lopen door alsof er niets gebeurd is.
- gezegde -


De nieuwe oogstLE BON MARCHÉ OPENT ZIJN DEUREN OP HET WEB
De naam van "den bon marché" klinkt nog altijd na in BelgiŽ - het was een van de eerste grootwarenhuizen in ons land, samen met L'Innovation. Le Bon Marché is sindsdien uit het straatbeeld verdwenen, maar bestaat nog altijd in Frankrijk. En nu ook op het web.
Maar het moet ons van het hart: de uitwerking van de website kon beter. Wanneer je de site voor het eerst bezoekt moet je eerst een Flash site doorworsten, dan nog een, dan een scherm met "wordt geladen", waarna je moet kiezen welke rubriek je hebben wil: e-shopping, magazine, enz. Nog een fout die de makers van de site aangewreven kan worden: de titelbalk vertoont geen enkele bijkomende aanduiding van Bon Marché, zodat ook het icoon in de taakbalk geen verdere specificatie geeft. Terug naar de tekentafel!
Maar buiten deze kritiek: deze site is vooral een e-commerce site waar je spullen kan aankopen die je normalerwijze enkel in de winkel in Parijs vindt.
[Taal: Frans]
http://www.Treeslbm.com

GRATIS WERELDKAARTEN MET VECTOREN
Op deze site een reeks landkaarten gemaakt volgens de vector-technologie, wat wil zeggen dat ze vergroot en verkleind kunnen worden, die je gratis mag gebruiken.
[Taal: Engels]
http://www.webresourcesdepot.com/free-vector-world-maps-collection/

40 GRATIS SETS ICOONTJES
Heb je zelf niet de tijd om icoontjes te ontwikkelen voor ene project of een website, dan moet je eens even kijken op deze site: hier vind je namelijk een veertigtal sets prachtig gemaakte icoontjes, allen gratis te gebruiken voor privé-doeleinden, en sommigen zelfs voor commercieel gebruik.
[Taal: Engels]
http://www.smashingmagazine.com/2008/05/21/40-professional-icon-sets-for-free-download/

HOE DOWNGRADEN VAN VISTA NAAR XP?
Persoonlijk hebben wij geen probleem met onze Windows Vista computer, maar er zijn heel wat internauten die klagen over Vista, en liever zouden terugkeren naar Windows XP. Dat kan, maar echt simpel is het niet. Wij zullen de stappen niet een voor een uitleggen, want dat zou ons teveel leiden. Maar dit uitstekende artiekl van PC Mag legt uit hoe het moet. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.pcmag.com/article2/0%2C2817%2C2287685%2C00.asp

HARLEY DAVIDSON ROADTRIP
Heerlijke multimedia in dit interactieve multimediafilmpje dat je verlekkerd wil maken op een Harley Davidson. Je kan een leuke dag doorbrengen, virtueel dan, waarbij je ontbijt, middagmaal, overnachting kiest, en ook bepaalt of je 's avonds gaat clubben of naar een concert gaat. Het is echt leuk! (Bron: www.walkingmen.com)
[Taal: ENG/NL/FR]
http://www.harley-davidson.com/roadtrip

JE DIEET VOLGEN MET GRATIS TOOLS
Met de Wii Fit kan je je conditie heel wat verbeteren. Maar je moet geen Wii hebben om wat aan je conditie te doen. Online vind je heel wat progjes en sites die je kunnen helpen om je doelstellingen te halen. Dit artikel bij Lifehacker stipt enkele tools aan, zoals Cron-O-Meter, en geeft je tips over hoe je Jott en Gmail kan gebruiken om een dagboek van je vorderingen bij te houden. Want als er één ding is dat je kan aanzetten tot het volhouden van een dieet, is het bijhouden van een dagboek!
[Taal: Engels]
http://lifehacker.com/393083/track-your-fitness-progress-with-free-tools

AJAXDADDY: WEB 2.0 VOOR JE WEBSITE
Wil je je website wat opsmukken met Web 2.0 interactiviteit maar heb je niet de tijd of de vaardigheid om deze programmeertaal te leren? Dan kan je op deze site terecht voor stukjes code die je gratis kan gebruiken en kan inlassen in de broncode van je website.
[Taal: Engels]
http://www.ajaxdaddy.com/

BEELD EN GELUID
Een ongelooflijk interessante portaalsite rond beeld en geluid (het archief van radio en tv), helaas niet zo bekend bij de meeste internauten. Een site om te ontdekken, tot in de kleinste hoekjes!
[Taal: Nederlands]
http://portal.beeldengeluid.nl/

DOE MEER MET JE WEBCAM
Een heel interessant artikel, dat je vertelt waarvoor je je webcam zoal kan gebruiken, als je gebruik maakt van extra gratis tools: een video chat via Meebo, als beveiligingscamera met een bewegingssensor, om bij Windows in te loggen met een foto van je kop, video's maken met een tijdlaps, enz. Aan de slag, creatievelingen!
[Taal: Engels]
http://lifehacker.com/393274/do-more-with-your-webcam-with-free-tools

PICAPP: EEN AFBEELDING KIEZEN
Een erg handige site: hier kan je afbeeldingen zoeken en gratis toevoegen aan je blog of website. OM toegang te krijgen tot de site moet je wel (gratis) registreren. (Bron: WIm W)
[Taal: Engels]
http://www.picapp.com/PUBLICSITE/BetaHomepage5.aspx

MUX: ONLINE VIDEO'S CONVERTEREN
Nog een van die handige webtools: hier kan je video's omzetten naar andere formaten. Dat kan een video zijn van je eigen pc, maar ook een filmpje dat op een website staat. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://web2.mux.am/

LETTERTYPES IN OVERVLOED!
Voor de liefhebbers van "fonts" of lettertypes: hier vind je maar liefst meer dan 3.000 verschillende lettertypes, die je kan downloaden en gebruiken. Vier je creativiteit maar bot! (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.fawnt.com/fonts/

VRIJDAG MULTIMEDIADAG: 1980 GAMES
Voor de speelvogels onder onze lezers: hier kan je online en gratis de favoriete spelletjes uit de tachtiger jaren spelen. Van Pacman tot Super Mario: plezier verzekerd! Lees wel even de instructies die bij elk spel horen.
[Taal: Engels]
http://www.1980-games.com/us/

VRIJDAG MULTIMEDIADAG: ONLINE PUZZEL
Leuk, en een mooie demonstratie van wat je met Flash vermag: op deze site moet je met klikken en verslepen een puzzel leggen. Eventjes vijf minuten ontspannen!
[Taal: ---]
http://www.brl.ntt.co.jp/people/hara/fly.swf

VRIJDAG FOTOGRAFIEDAG: ZWART-WIT
HElaas geen gemakkelijke interface op deze pagina, geen diashow waarmee je doorheen de foto's kan bladeren, maar wij geven de link toch mee, omdat de foto's die je hier vindt, in zwart-wit, van uitzonderlijke kwaliteit zijn qua compositie, en een bepaald tijdsbeeld weergeven. Ga je via de "parent directory" link naar de bovenliggende site, dan ontdek je nog meer fotografen. Een reis door de tijd...
[Taal: ---]
http://masters-of-photography.com/images/full/bourke-white/


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multi-media/
- Nectar maakt meer kapot dan je lief is
In de wereld van de first person shooters zijn veel dingen dodelijk, maar niets zo killing als te hoog gespannen verwachtingen.
http://www.ad.nl/multi-media/2329079/Nectar_maakt_meer_kapot_dan_je_lief_is.html
- Televisie op mobieltje
De mobiele telefoon krijgt er weer een functie bij. Na bellen, sms'en en internetten kan de...
http://www.ad.nl/multi-media/2328856/Televisie_op_mobieltje.html
- Populariteit dagbladsites blijft groeien
De populariteit van de Nederlandse dagbladsites blijft groeien. Dat blijkt uit de STIR...
http://www.ad.nl/multi-media/2318603/Populariteit_dagbladsites_blijft_groeien.html

*** Digitale Revolutie
http://www.dedigitalerevolutie.tv/
- Online games
Zin in een online spelletje? Op Zigiz zijn veel leuke games te vinden. Deze kun je gratis - puur voor de pret - spelen, maar je kunt ook prijzengeld winnen
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=23675
- 14 online EK voetbalpoules
In juni begint het EK, en daarmee ook de gebruikelijke voetbalpoules. Wij keken naar 14 sites waar je aan een poule kunt deelnemen en/of deze zelf kunt opzetten.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=23672
- De allergoedkoopste mobiel
In Amerika is hij al te koop, in Nederland moeten we er nog even op wachten. De Hop1800 van Hop-On. In Amerika te koop voor 10 euro. Waarvan de helft ook nog eens statiegeld is.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=23671

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
- TomTom Go 930 en Go 730 navigeren slimmer op weekdagen
De nieuwe TomTom Go-toestellen navigeren weer een stuk efficiŽnter dan hun voorgangers. Dat is te danken aan twee nieuwe eigenschappen: IQ Routes en Advanced Lane Guidance.
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=3320
- Garmin: nieuwe navigatietoestellen voor 2008
Navigatiespecialist Garmin introduceert later op het jaar drie nieuwe draagbare gps-toestellen voor de auto. lees meer..
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=3318
- Topsport deze zomer in HD op VRT en VT4
Deze zomer belooft heel wat moois voor liefhebbers van High Definition. Zowel de VRT als VT4 bieden de belangrijkste sportevenementen deze zomer in HD aan.
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=3319


µ

*** PC WORLD
http://www.pcworld.be
- Nieuwe afstandsbediening van Logitech: in perfecte harmonie
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/other/nieuwe-afstandsbediening-van-logitech-in-perfecte-harmonie.cfm
- Meer Flickr-fun met gratis tools
http://www.pcworld.be/nl/fiches/help-center/internet/meer-flickr-fun-met-gratis-tools.cfm
- Intel of AMD? Welke processor voor uw portable?
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/personal-computer/intel-of-amd-welke-processor-voor-uw-portable.cfm

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/
- Rossel wordt Rossel Advertising
De Groep Rossel kondigt de nieuwe samenstelling van haar regie Via Rossel aan. De nieuwe commerciŽle structuur, Rossel Advertising genaamd, wordt opnieuw gepositioneerd in het hart van verschillende informatiemedia van de Groep. De Groep wil innoverende campagnes lanceren met behulp van de leidende titels van de Groep, zowel in print- als webversie.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=6036
- Frisse wind binnen Paratel regie
Paratel heeft een nieuw jasje gekregen. Zo werd Brenda Liebens als Sales Manager Regie aangesteld. Ze was reeds 3 jaar als Account Manager actief bij Paratel Regie.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=6042
- Mobiele sociale netwerken Ė wanneer komt de boom?
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=6012

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/
- Rossel wordt Rossel Advertising
De Groep Rossel kondigt de nieuwe samenstelling van haar regie Via Rossel aan. De nieuwe commerciŽle structuur, Rossel Advertising genaamd, wordt opnieuw gepositioneerd in het hart van verschillende informatiemedia van de Groep. De Groep wil innoverende campagnes lanceren met behulp van de leidende titels van de Groep, zowel in print- als webversie.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=6036
- Frisse wind binnen Paratel regie
Paratel heeft een nieuw jasje gekregen. Zo werd Brenda Liebens als Sales Manager Regie aangesteld. Ze was reeds 3 jaar als Account Manager actief bij Paratel Regie.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=6042
- Mobiele sociale netwerken Ė wanneer komt de boom?
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=6012


*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info
- Firefox Extensies
http://www.computertaal.info/modules/news/article.php?storyid=2689
- Mooie onderwaterfoto's
http://www.computertaal.info/modules/news/article.php?storyid=2688
- Linksys Europees Designcentrum
http://www.computertaal.info/modules/news/article.php?storyid=2687

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net
- KPN neemt als eerste Europese telco dvb-h-netwerk in gebruik
donderdag - KPN heeft donderdag officieel zijn dvb-h-netwerk in Nederland aangekondigd. Vanaf 5 juni kunnen geïnteresseerden met een speciaal mobieltje voor een vast bedrag per maand mobiel tv-kijken. »
http://life.tweakers.net/nieuws/53715/kpn-neemt-als-eerste-europese-telco-dvb-h-netwerk-in-gebruik.html
- Platte televisies roundup - JVC LT42V80BU
maandag - In deel vijf van onze televisiereview kijken we naar een 42"-lcd-televisie van JVC, namelijk de LT42V80BU. Het is opvallend hoe behoudend JVC is met de contrastspecificaties, deze zijn namelijk 3500:1 dynamisch en 1000:1 statisch.
http://life.tweakers.net/reviews/884/platte-televisies-roundup-jvc-lt42v80bu.html
- Google geeft demonstratie van android
Google heeft in San Francisco aan drieduizend programmeurs een demonstratie gegeven van Android. Het opensource-platform voor mobiele telefoons moet nog dit jaar in de eerste toestellen zijn te vinden
http://core.tweakers.net/nieuws/53716/google-geeft-demonstratie-van-android.html

De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautTIP: HOE VOORKOM JE DIEFSTAL VAN JE LAPTOP
Een tip van lezer Bart Gheysen: Vooruitziende laptop gebruikers kunnen een klein stukje gratis software installeren dat, in geval van diefstal, belangrijke informatie naar een vooraf ingesteld email adres stuurt. Deze informatie kan nuttig zijn
om de dief te traceren. Maar laat ons hopen dat minimaal zal nodig zijn ...
http://www.iconico.com/locatePC/

TIP: HOE VOORKOM JE DIEFSTAL VAN JE LAPTOP
IN onze reeks mechanische alarmen nog eentje: de Doberman Laptop Defender Portable USB Computer Alarm. Voorwaar een mondvol! Dit alarm bevat een bewegingssensor, die voelt wanneer de laptop beweegt. Met andere woorden: je zet de laptop bijvoorbeeld op een tafelblad, en stelt dan het alarm in. Draai je je even om, om bijvoorbeeld nog een kopje koffie te gaan halen, en wil iemand snel je laptop weggritsen, dan gaat er meteen een heel luid alarm af dankzij de bewegingssensor.
http://www.dobermanproducts.com/SE-0210.htm

TIP UBUNTU: INSTALLEREN OP EEN USB STICK
Zou het niet gemakkelijk zijn om Ubuntu ook op een USB stick te kunnen meenemen? Een heel besturingssysteem op een stick, is dat überhaupt mogelijk? Ja. Toch met Ubuntu. Dit artikel bij ZDNet vertelt je, stap voor stap, wat je nodig hebt, en hoe je het doet.
Let wel: dit is niet zo'n eenvoudige procedure. IN de commentaren op het artikel staat dat je echt wel goed moet opletten. Wij raden je dan ook aan om eerst de commentaren goed door te lezen, om niet dezelfde fouten te maken als sommige van de posters.
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1873

TIP WORD: DOCUMENT MAP
Via de Document Map kan je een lijst oproepen van de titels in je document, in een apart paneel. Maar dat kan enkel wanneer je de titels opgemaakt hebt via de ingebouwde tools (heading 1 enz).
In Word 2003/vista: klik op het View menu, en klik op de Document Map optie.
Je kan ook de verschillende niveaus van de labels aanpassen; klik daarvoor rechts op een header in de Document map.

TIP WORD 2002: EEN RAND EN SCHADUW TOEVOEGEN AAN EEN AFBEELDING
In Word zijn er vele tools, en met enkele daarvan kan je tekst en afbeeldingen wat meer benadrukken. Zo kan je een afbeelding omkaderen en er een schaduw aan toevoegen, zodat zij uit de tekst "springen". Hiervoor ga je als volgt tewerk:
Binnen het document moet je rechts klikken op de gewenste afbeelding. Kies de optie Borders & shading (randen en schaduw). Zorg ervoor dat het tabblaadje Borders geselecteerd werd. Onder Setting, kies je Box. klik ok.
En om een schaduw toe te voegen, moet je op de Drawing button klikken van de gewone knoppenbalk. OP de Drawing knoppenbalk kies je de Shadow Style button, vervolgens Shadow Settings, en kies je Shadow On/Off om de schaduw te activeren. Met de andere buttons kan je de schaduw naar eigen wens aanpassen. Klik Close om af te sluiten.

Voor deze rubriek danken wij:
Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.htmlVan alles halen, (bijna) niets betalen...XP HIDDEN APPLICATION INTERFACE
Windows XP - 123 kb - freeware
Dit progje geeft je toegang tot de verborgen en toch erg krachtige tools die er in Windows XP zitten, zoals: beheer van het register, oplossen van problemen met het systeem, configuratie van het systeem, controle van de afbeeldingen, enz.
(Bron: Wim W)
http://www.freewarefiles.com/XP-Hidden-Application-Interface_program_21630.html

MIXWIT HELPT JE MUZIEK TE MIXEN
Een online dienst die je helpt om nieuwe muziek te ontdekken, en om je favoriete muziek te delen. Mixwit is geïntegreerd in verschillende online muziekdiensten, zodat je gemakkelijk gelijkaardige muziek kan vinden die past bij jouw digitale mix. Het leuke aan de dienst is dat de interface eruit ziet als een audiocassette. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.mixwit.com/

AD-AWARE
Windows - freeware
Ad-Aware is een tool die elke internaut op zijn pc zou hebben moeten staan. Deze software controleert immers op geregelde tijdstippen je pc om te zien of er geen spyware aanwezig is.
http://www.lavasoft.nl/fiche.html?REF=658662

AUDIO TUNER: MUZIEKINSTRUMENTEN STEMMEN
Windows - freeware
Handig, dit progje waarmee je een muziekinstrument kan stemmen. Je moet gewoon een microfoon naast het instrument houden die verbonden is met je computer, en Audio Tuner zal je vertellen op welke frequentie deze toon gespeeld wordt. Hiermee kan je bijvoorbeeld gitaren, piano's, ukulele's en dergelijke mee stemmen. Van dit progje bestaat ook een mobiele versie voor Pocket PC en Windows Mobile smartphones. (Bron: Wim W)
http://www.supernifty.com.au/wiki/index.php?title=Audio_Tuner

SPIDER-PLAYER: MUZIEK A VOLONTE
Windows - freeware
Volgens medewerker Wim W. is dit een player die nog beter is dan WinAmp, dus dat belooft! Deze player belooft dat hij extra helderheid en getrouwe weergave biedt, en via mooie crossfading naadloos kan overschakelen van de ene song op de andere. De software ondersteunt Surround muziek, maar ook de gewone stereo/mono muziekformaten. (Bron: Wim W)
http://www.spider-player.com/

SYSTEM INFORMATION VIEWER

Windows all - freeware
Een erg handig progje, waarvan zopas een nieuwe versie uitgebracht werd. SIV vertoont een hele reeks gegevens over Windows, het netwerken en de hardware: CPU, PCI, PCMIA, USB, hardware sensoren, enz. (Bron: Wim W)
http://siv.mysite.wanadoo-members.co.uk/

NEDERLANDSE SPELCONTROLE
Windows - IE / Firefox - freeware
Erg handig: met deze plug-ins kan je een woordenlijst van de Nederlandse taal toevoegen aan je zoekbalk in IE of Firefox. Zo kan je woorden opzoeken vanuit je browser. (Tip: Wim W)
http://woordenlijst.org/gereedschap/

KOMPOZER
Windows - freeware
Een gratis tool om webpagina's aan te maken, waarbij het beheer van de pagina's gecombineerd wordt met een WYSIWYG editor (what you see is what you get). Erg gebruiksvriendelijk, en dus ideaal voor internauten die niet echt zo technisch onderlegd zijn. (Bron: WIm W)
http://www.kompozer.net/

VRIJDAG MACDAG: IGETTER DOWNLOAD MANAGER
Mac OS X 10/2/3/4/5 - 3,91 MB - shareware
Een tool om je downloads te behren en sneller te laten verlopen. Dat laatste gebeurt doordat de download in stukjes gebroken wordt. Met de manager kan je ook abrupt afgebroken downloads terug hernemen op de plaats waar zij gestopt zijn.
http://www.download.com/iGetter-Download-Manager/3000-2179_4-10072850.html?tag=lst-2-1&cdlPid=10844206

VRIJDAG MACDAG: RIPPLEX ADDRESS BOOK
Mac OS X 10.4/5 - 16,5 MB - freeware
In dit gratis adresboekje kan je alle contact- en persoonlijke informatie op een centrale plaats verzamelen. Je kan het adresboek ook op verschillende MAC's en PC's automatisch synchroniseren.
http://www.download.com/Ripplex-Address-Book-for-Mac/3000-2233_4-10804983.html?tag=lst-2-2&cdlPid=10844179

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Eddy Hooremans
Henk Langerak
Wim Wylin
Hilde Van Gool
- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Sommige mensen zouden graag krijgen wat zij verdienen,
terwijl anderen dat juist vrezen.
- gezegde -