Deadline van volgende editie: 2/9/2007 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10
Nummer 513 van 25/8/2007

Gegroet lezers,

Hier zijn we weer met onze nieuwsbrief. In de afgelopen weken hebben wij naarstig gewerkt aan het terug opvissen van de abonnementen die door een spijtige fout niet genoteerd waren in ons adressenbestand, en nu zou iedereen die zich ingeschreven had, eindelijk zijn eigen netties moeten ontvangen. Hopelijk bevalt het hen!

Wij willen, voordat je naar je leesvoer mag vertrekken, toch twee oproepen op je loslaten. De eerste gaat over het vertalen van Engelstalige Windows meldingen naar het Nederlands; meer daarover lees je in de rubriek "Het laatste woord". Een tweede oproep gaat uit naar mensen die een goed gevoel hebben voor taal, op de hoogte zijn van technologie, en... overdag af en toe wat tijd hebben. Netties ontvangt immers regelmatig uitnodigingen voor persconferenties waarin nieuwe dingen aangekondigd worden (software, hardware, technologieŽn...). Onze vaste medewerkers hebben niet altijd de tijd om zich overdag vrij te maken (de meeste medewerkers zijn immers vrijwilligers, die hun bijdragen schrijven na hun vaste dagtaak), en toch zijn die persconferenties enorm belangrijk, omdat je dan met eigen ogen de nieuwigheden kan bekijken, en vragen kan stellen aan de betrokkenen. Onze vraag is dus: wie zou graag, namens Netties, zulke persconferenties bijwonen en nadien verslag uitbrengen over de nieuwigheden? Het is enorm spannend om, als eerste, te kunnen schrijven over zulke spullen, dat kunnen wij je verzekeren! Ben jij geïnteresseerd? Contacteer dan onze redactie (redactie@netties.be) om je aan te melden. Na een kleine screening kunnen de eerste netties-reporters dan op stap!

Zo, dat was genoeg als inleiding. Snel naar je leesvoer! Zoals gewoonlijk stellen wij jouw commentaar en reacties op prijs. Je kent het adres: redactie@netties.be Bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.

SPIONEERSOFTWARE STEEDS VAKER GEBRUIKT BIJ ECHTELIJK DISPUUT
Steeds vaker duiken er bij zaken van huishoudelijk geweld surveillance-paketten op die gewoon in de handel verkrijgbaar zijn, zo waarschuwt een medewerkerster van het National Network to End Domestic Violence. Bij deze groepering komen er steeds vaker telefoontjes binnen van vrouwen die zeggen dat hun misbruikers teveel weten; de organisatie kan de vrouwen alleen maar adviseren om, als zij een ontsnappingsplan beramen of een job trachten te zoeken, dit niet op hun gewone thuis-pc te doen.
De organisatie geeft vrouwen die hulp zoeken ook de raad om de surveillancesoftware die zij op hun pc ontdekt hebben niet te wissen. Enerzijds kan die software nodig zijn als bewijskracht tegenover de politie, anderzijds rapporteert zulke software om de x minuten aan degene die de software er gezet heeft; blijven die rapporten uit, dan kan dit vaak nieuw geweld uitlokken bij deze persoon.
Een griezelig verhaal. Het bedrijf dat de software maakt, SpectorSoft, promootte dat programma tot voor kort naar jaloerse of ongeruste echtgenoten toe. Omdat het personeel van het bedrijf echter te vaak geconfronteerd werd met agressieve klanten die de dupe waren van de software, is SpectorSoft sinds kort van tactiek veranderd, en promoot het nu de software als een programma voor ouderlijk toezicht.
Hoe het ook zit: spioneren op de computer van een ander is nooit netjes. Leest u zelf dit artikel bij Network World.
http://www.networkworld.com/news/2007/081607-spouse.html?netht=081707dailynews1&

ALLOFMP3 DIRECTEUR VRIJGESPROKEN - IFPI IN BEROEP
Wij hebben het al eerder gehad over AllofMP3.com, de muziekdienst met roots in Rusland, die songs aan ongelooflijk lage prijzen aanbood, maar toch beweerde volkomen wettelijk te handelen en de auteursrechten te eerbiedigen.
Nadat de VS, onder druk van de belangengroepen van de muziekindustrie, ermee gedreigd hadden Rusland geen toegang te geven tot de WTO als er niet opgetreden werd tegen AllofMP3.com, werd uiteindelijk dan toch de site gesloten... om enkele dagen later terug op te duiken onder een nieuwe naam. Deze nieuwe site beweerde niets te maken te hebben met de voorganger, alhoewel alle gebruikersaccounts van de vorige site, inclusief de tegoeden die de gebruikers nog hadden, gewoon overgenomen waren op d!
de nieuwe site!
Om de farce volledig te maken spande de Russische overheid een proces in tegen de voormalige directeur van de site, ene Denis Kvasov. Om de man vrij te spreken, vermits er sinds de tijd dat hij directeur was van de site en nu wijzigingen opgetreden waren in de heersende wetten. Zonder daarom het woord "schijnproces" in de mond te willen nemen, vinden wij dit toch een hoogst eigenaardige gang van zaken! De IFPI heeft al aangekondigd dat zij in beroep zal gaan tegen de uitspraak.
http://www.betanews.com/article/AllofMP3_Exec_Cleared_of_Charges/1187195423
http://www.betanews.com/article/Record_Industry_Will_Appeal_AllofMP3_Ruling/1187371694

ADOBE: PDF-SPAM IS NIET GEVAARLIJK
Je hebt ze waarschijnlijk ook al ontvangen, die honderden e-mails die haast geen tekst bevatten in de body van de mail, maar wel een .pdf bestand als bijlage. Een nieuwe vorm van verspreiding van virussen? Volgens een beveiligingsingenieur bij Adobe is dat niet het geval. "PDF is evenveel, niet meer of minder, in staat om malware te bevatten en te installeren op de computer van de gebruiker dan elk andere gewone e-mail bijlage".
In de laatste maanden was er inderdaad een grote stijging te merken van spam, die verborgen was in pdf-documenten die als bijlage verstuurd werden. Het zou echter niet om virussen gaan, wel om gewone spam; de verzenders probeerden gewoon een nieuwe manier uit om hun spammails bij de slachtoffers te krijgen, zonder tegengehouden te worden door de spamfilters. Deze nieuwe vorm van spam werd voor het eerst in juni gesignaleerd, en is ondertussen al goed voor 2 tot 8% van alle spam in juli.
Tussen haakjes: de bedrijven waarvoor in deze mails reclame gemaakt wordt, zijn daarom niet de aanstokers van deze spamgolven. Tegenwoordig is er een nieuw fenomeen, "pump and dump", waarbij de koers van een aandeel de hoogte in gejaagd wordt door zulke spammails. Eens hoog genoeg, verkopen de spammers hun eigen aandelen, met winst uiteraard. Slimme jongens, die spammers, maar jongens, wat haten wij ze!
http://news.com.com/8301-10784_3-9759815-7.html
http://news.com.com/Adobe+No+threat+from+PDF+spam/2100-7349-6202909.html?part=dtx&tag=nl.e433

GOOGLE ONDER VUUR VAN SONGTEKST-AUTEURS
Hoe vaak ben je niet op zoek gegaan naar de tekst van een song, om die mee te kunnen brullen? Vaak kwam je dan terecht op een website waar de teksten niet volledig waren, slecht gespeld, en er erg hinderlijke pop-ups op je afkwamen. Veel van die sites zijn niet alleen slecht gemaakt, zij zijn bovendien illegaal.
Want om die tekst te mogen afdrukken, moeten zij de toestemming hebben van de schrijver van die teksten of de muziekuitgever - en dat hebben zij meestal niet. Bovendien verdienen zij geld op kap van die muziekuitgever, want via de advertenties van Google halen zij inkomsten binnen.
De muziekuitgevers trekken daarom van leer tegen Google, dat de advertenties op die sites verkoopt. Zo ook ene Alexander Perls Rousmaniere, zo weet CNet te melden. Keer op keer vroeg de man aan Google om de advertenties op deze sites die in strijd zijn met de auteursrechten te verwijderen; even leken de advertenties verdwenen, maar telkens onieuw kwamen zij terug te voorschijn. Google heeft de man tevens te kennen gegeven dat het zijn taak is als auteursrechthebbende, om in het oog te houden welke sites inbreuk maken op zijn rechten.
"Maar dat zou mij elke dag 2 tot 3 uur kosten, voor de rest van mijn leven", verzucht de man. Een niet zo simpele situatie. CNet heeft een interessant artikel over de achtergrond.
http://news.com.com/Lyrics+sites+out+of+tune+with+copyrights/2100-1027-6203085.html?part=dtx&tag=nl.e703

ONLINE SPELLETJES SPELEN IS POPULAIRER DAN VIDEOFILMPJES BEKIJKEN
"Casual gaming" is erg populair. Daarbij speel je spelletjes op het internet die eigenlijk echt als tijdverdrijf bedoeld zijn, zoals het balonnetjes-prikken bij Pogo. Zulke spelletjes staan in de VS zelfs op een hogere plaats bij de online activiteiten dan het bekijken van videoclips of het bezoeken van sociale netwerken. Een onderzoek van Parks Associates, genaamd "The Casual Gaming Market Update" kwam tot de conclusie dat meer dan 2/3 van de volwassen surfers online minstens één keer per week een spelletje spelen, tegenover 29% die online video's bekeek of 19% die sociale netwerken bezocht.
Gaming heeft trouwens een beter business model dan de sociale netwerken en video streaming sites. Die laatste twee moeten het voornamelijk hebben van inkomsten uit advertenties, terwijl casual gaming een meer gespreid inkomstenmodel heeft, waaronder in-game advertenties, maar ook probeerversies om de spelletjes later aan te kopen, abonnementen en micro-transacties.
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2196868/online-gaming-popular-internet

GOOGLE LANCEERT SITE OVER KLIK-FRAUDE
Onder de deftige naam "Ad TGraffic Quality Resource Center" heeft Google een speciale website opgericht over klikfraude - een fenomeen dat steeds vaker voorkomt, en dat het hele bedrijfsmodel van Google, de pay-per-click advertenties in gevaar brengt.
Fraude kan er gebeuren op twee manieren. Als webmaster kan je advertenties van Google op jouw site plaatsen. Je krijgt geld elke keer er iemand op zo'n advertentie klikt. Als webmaster is dan natuurlijk de verleiding groot om zelf (of je vrienden) zomaar wat te laten klikken. Een andere manier van fraude is die waarbij jij op de advertenties van bijvoorbeeld je concurrent gaat klikken, want elke klik moet hij aan Google betalen.
Voor Google zelf snijdt het mes bij deze fraude aan twee kanten. Enerzijds mag het niet toegeven dat er veel fraude bestaat, want dan zou het bedrijfsmodel in duigen vallen. Anderzijds moet het wél toegeven dat er fraude bestaat, omdat het een aantal kliks als ongeldig moet verklaren.
Op deze website wil Google nu aan het publiek uitleg geven over de fraude, en vertellen wat het al gedaan heeft om zulke fraude te voorkomen.
http://www.pcworld.com/article/id,136126/article.html?tk=nl_dnxnws

WORDT DE RADIO NOG BELUISTERD IN HET INTERNETTIJDPERK?
Je zou zeggen dat met al die online video en alle informatie en amusement dat je tegenwoordig kan vinden op het internet, de gouden jaren van de radio voorbij zijn. Wel, dat is niet het geval, althans niet voor de radio in het VK. Er wordt alleen anders geluisterd.
In totaal 12 miljoen mensen in het VK beluisterde radio, maar 4,4 miljoen deed dat via de mobiele telefoon, wat een stijging is met een kwart tegenover het jaar tevoren. 1,8 miljoen mensen daarvan zijn, verrassend genoeg, tussen de 15 en 24. Nog eens 2,7 miljoen mensen downloadde podcasts van de radio, wat bij het laatste onderzoek nog 1,9 miljoen was. Conclusie: het is absoluut van levensbelang dat radiostations hun content zo toegankelijk mogelijk maken, op zoveel mogelijk platformen.
Auntee Bee, zoals de BBC genoemd wordt, is uiteraard het meest beluisterde station. Maar stations die alleen maar digitaal te beluisteren zijn kennen een opvallende groei. Digital audio broadcasting, zoals ook de VRT doet, zit enorm in de lift.
Zo, nu ben je weer wat cijfertjes rijker!
http://news.digitaltrends.com/news/story/13923/british_radio_figures_up

SKYPE: DE EEN ZIJN DOOD IS DE ANDER ZIJN BROOD
Je hebt het allicht gehoord of zelf ondervonden: bellen via het internet, via Skype, was enkele dagen niet mogelijk - sommige gebruikers konden zelfs 36 u lang niet inloggen. Oorzaak daarvan zou een samenloop van omstandigheden zijn: na de nieuwste patches van Windows op de maandelijkse Patch Tuesday herstartten vele gebruikers hun computer, als naar gewoonte en onderbraken zij dus even de keten van het netwerk. Daarop moesten zij massaal terug inloggen, iets wat in de voorbije maanden al vele keren gebeurd is, maar deze keer kon het Skype netwerk om een of andere reden deze fluctuatie niet aan, met het gekende gevolg.
Uiteraard is deze historie niet goed voor het blazoen van Skype - de gebruikers raken zo hun vertrouwen kwijt in het netwerk. Maar zoals het spreekwoord zegt: de een zijn dood is de ander zijn brood, en de verschillende concurrenten van Skype zagen in één klap hun verkeer drastisch stijgen. Zo bijvoorbeeld Gizmo Project, dat een haast identieke dienst biedt als Skype maar met enkele extra tools zoals de mogelijkheid om gesprekken op te nemen, en compatibiliteit met verschillende andere platformen. Volgens metingsbedrijf Alexa verdriedubbelde het verkeer van Gizmo sinds 17 augustus in 3 dagen. Een andere concurrent, Grand Central, dat eigendom is van Google, en waarbij je alle gesprekken van verschillende nummers naar één centraal nummer kan laten bijeenkomen, kenden dan weer een stijging met 33%.
Het is blijkbaar de dag van de cijfertjes....
http://www.pcworld.com/article/id,136080/article.html?tk=nl_dnxnws
http://www.pcworld.com/article/id,136096/article.html?tk=nl_dnxnws
http://technology.timesonline.co.uk/tol/news/tech_and_web/article2292536.ece

BABIES SPELEN MET DE COMPUTER
Sommigen onder ons kennen het fenomeen wel: als wij achter de computer zitten willen onze peuters en kleuters ook mee doen. Vanaf heel klein al zijn ze gefascineerd door de toetsen en de muis en het scherm en al hetgeen daarop gebeurd. Het meest gekende gevolg is: blijf daar af! Want: het is zo gebeurd, een instelling om zeep helpen, een document verprutsen of erger, deleten en zo verder, bijvoorbeeld op het internet geraken en daar dan ongewenste dingen zien of doen.
Heel sneu voor die kleine gastjes dat ze zo op de vingers worden getikt, maar helaas, onze computer en onze kindjes zijn ons net iets te dierbaar. Nu bestaat er een software die je baby of peuter toelaat om naar hartenlust op de toetsen en met de muis te rammelen, zonder dat hij of zij je computer naar de vaantjes helpt of op ongewenste plaatsen terecht komt. Je kan natuurlijk ook gewoon het toetsenbord loskoppelen maar dat heeft je kleintje ook al snel door, omdat er dan niets op het scherm gebeurt! Deze software zorgt ervoor dat er ook vanalles blijft gebeuren op het scherm, maar van je dierbare files, instellingen en dergelijke blijven ze af.
Het bedrijf zegt zelf dat de software geschikt is voor kinderen van 6 tot 24 maanden. Ze weerleggen ook de kritiek dat computers niets voor zulke kleine kinderen zijn, de volwassenen zitten immers soms uren achter die computer, het is normaal dat de kinderen dat ook willen zien en naspelen en met deze software kan dit op een veilige manier. Het is ook de bedoeling dat je dit samen met je kindje gebruikt, als een soort "lapware", met je kindje op schoot dus. En intussen hebben je kindjes op een plezante manier al kennisgemaakt met toetsenbord, muis en scherm, een plus als ze later met het echte werk geconfronteerd worden op school.
Het is de eerste maal dat gespecialiseerde babysoftware verschijnt op de Belgische markt. Het programma heet Giggles en wordt binnenkort verdeeld door Transposia.
Een klein doordenkertje: als het programma echter zowel je toetsenbord als je muis blokkeert, hoe geraak je dan in 's hemelsnaam nog uit dit programma?
Marijke Pante

WIE ADVERTENTIES BLOKKEERT IS EEN DIEF?
Een vraagstuk om over na te denken. Wanneer je in je browser een software hebt zitten die pop-ups van adverteerders blokkeert, dan beroof je eigenlijk de maker van die site van inkomsten die hij door die advertentie had kunnen krijgen. Met andere woorden: ben je een dief wanneer je software pop-up advertenties blokkeert?
De site WhyFirefoxIsBlocked wil ons alvast wijs maken dat wij grootschalige dieven zijn. Op de site wordt letterlijk gezegd: "Software die alle advertenties blokkeert, is een inbreuk op de rechten van de eigenaars van websites en de ontwikkelaars. Vele websites kunnen bestaan en kwaliteitscontent leveren doordat zij in ruil daarvoor advertenties vertonen. Die content lezen, en toch die advertenties blokkeren, is niet minder dan stelen."
Straffe woorden. Want dan kan je net zo goed zeggen dat je een dief bent wanneer je, tijdens de reclameonderbreking op tv, even naar de keuken loopt om wat cola te halen. Zet gewoon een man met een geweer naast elke burger, en dwing de internaut en tv-kijker zo om naar reclame te kijken - dan pas zal de auteur van deze website gelukkig zijn...
http://www.p2pnet.net/story/13078
http://whyfirefoxisblocked.com/

SOFTWARESITES GEVEN 5 STERREN AAN VAPORWARE!
Wanneer je op een verzamelsite van software op zoek bent naar software dan ga je waarschijnlijk, net als wij, af op het oordeel van de redactie van die site. Vijf sterren betekent toch dat het goede software is, niet?
Fout. Dat is wat de Britse computerprogrammeur Andy Brice ontdekte. Hij had een progje geschreven, kreeg van een site waar hij zijn progje aanmeldde een "vijf sterren" en was er heel fier op. Tot hij ontdekte dat zo goed als iedereen daar zo'n vijf sterren kreeg.
Nieuwsgierig geworden ging de man op onderzoek uit; hij maakte een 'progje' dat eigenlijk bestond uit tekstbestand waarin de woorden "this program does noething at all" een aantal keren herhaald werden, en dan omgezet was naar een .exe bestand. Toepasselijk noemde hij zijn progje "Awardmestars". Hij stuurde het op naar een 1.000 download sites, en 218 van hen bieden het progje nu ter download aan. Bij een 400 andere sites moet het nog besproken worden, maar (en dat is goed nieuws): een 421 sites bemerkten het bedrog en vertikten het om het progje op de lijst van de downloads te zetten.
De moraal van het verhaal: hou het bij betrouwbare sites, waarvan je weet dat de besproken progjes daadwerkelijk getest werden (of, indien dat niet het geval is, dit duidelijk vermeld is) zoals Download.com, SourceForge.net en Tucows.com
http://developers.slashdot.org/developers/07/08/17/1926235.shtml
http://blog.washingtonpost.com/securityfix/2007/08/beware_of_fivestar_vaporware.html?nav=rss_blog

NIEUWE MUZIEKINITIATIEVEN
Het internet is stilaan een (legaal) walhalla aan het worden voor het beluisteren en/of downloaden van muziek, zonder enige kopieerbeveiliging of DRM. Verleden week maakte een van de grootste platenlabels, Universal Music Group, bekend dat het DRM-vrije muziek zal aanbieden via het internet, en nog wel de nieuwste tophits - alleen: niet via iTunes; je zal de muziek kunnen krijgen op de sites van bijvoorbeeld Amazon, of via de sites van de bands zelf.
En deze week maakte dan weer een van de grootste Amerikaanse winkelketens, WalMart, die je op vlak van prijs/kwaliteit het beste kan vergelijken met de Aldi's in de Benelux, bekend dat het eveneens DRM-vrije muziek zal aanbieden via het internet. De songs zouden 94 cents kosten, iets goedkoper dan de 99 cent die je nu standaard betaalt bij bijvoorbeeld iTunes.
Ook in ons land zijn er interessante vooruitzichten. NRJ, de grootste radioketen onder de taalgrens, zal samen met dezelfde Universal Music BelgiŽ gratis muziek aanbieden via het internet, via de site Freemusic.be. NRJ mag een keuze maken uit de grote cataloog van UMG, en alle downloadbare nummers zullen uit de speellijst van het radiostation komen of ernaar verwijzen. Het project wordt mee gesponsord door Renault BelgiŽ en Luxemburg.
Het swingt op het internet!
http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00070208
http://online.wsj.com/article/SB118769960754203971.html?mod=googlenews_wsj

SECOND LIFE: DE KEERZIJDE
Dit weekend komen er in Chicago een 800 inwoners van de virtuele wereld Second Life in het echt bijeen, voor de derde keer al, voor een Community Convention. En waar de inwoners zich tot nut toe mochten verheugen in een erg positieve weerklank in de pers, blijkt dat nu anders te zijn: van alle kanten wordt getwijfeld aan het nut (toch zeker op commercieel vlak) van de aanwezigheid van bedrijven en organisaties in Second Life. Het is ooit anders geweest: Second Life was de lieveling van de media, én de planners van bedrijven. Alle groten, van NBC Universal tot Coca-Cola gaven opdracht om er een online aanwezigheid uit te bouwen. Ondertussen komen die bedrijven stilaan op dat besluit terug. Maar wil dat zeggen dat de virtuele wereld geen enkele zin heeft, ook niet voor de 'gewone' inwoners? Een erg interessant artikel hierover vind je bij CNet.
De gewone bewoners van Second Life staat trouwens iets erg leuks te wachten: vanaf 5 oktober kunnen zij een driedimensionale afbeelding bestellen van hun avatar. Het beeldje zo'n 25 cm groot, zou een getrouwe kopie moeten zijn van de avatars in SL en wordt via een 3D drukprocédé vervaardigd. Prijs: 250 euro. Bij Chip.De vind je een fotoreportage van de mooiste inwoners van Second Life.
http://www.chip.de/bildergalerie/c1_bildergalerie_v1_24766897.html
http://news.com.com/Second+Life%2C+after+the+backlash/2100-1043-6204024.html?part=dtx&tag=nl.e703

ADVERTENTIES: NIEUWE POGINGEN
Je mag dan al sakkeren op de advertenties die je scherm vervuilen tijdens je surftochten of allerhande online activiteiten, je zal er niet omheen kunnen dat zij nodig zijn, want zij vormen een deel van het economisch model van het internet. In plaats van te betalen voor content, krijg je die gratis, in ruil voor het bekijken van advertenties.
Er wordt voortdurend geŽxperimenteerd met de vorm waarin die advertenties gegoten worden. Het is immers een heel slappe koord waarop de adverteerders hun evenwichtsoefening moeten houden - aan de ene kant de zorg om zo opvallend te zijn dat de bezoeker de advertentie opmerkt en bekijkt. Aan de andere kant de zorg om de bezoeker niet teveel voor het hoofd te stoten, want dan zou die zich wel eens kunnen afkeren van het merk.
Zo heeft Google deze week een nieuw experiment opgestart met advertenties op YouTube: zij worden gedurende een tiental seconden als een transparante banner vertoond tijdens een filmpje. Wil de bezoeker meer weten, dan moet hij maar gewoon op die banner klikken. En wil hij niets weten van dat product, dan verdwijnt de banner terug na een tiental seconden.
In de volgende weken zal duidelijk worden of de internaut al dan niet welwillend staat tegen deze nieuwe vorm van reclame.
Nog een ander bedrijf, Facebook, experimenteert eveneens met reclame. De populaire sociale site wil namelijk met doelgerichte reclame beginnen naar haar gebruikers toe. Die hebben op hun profiel immers zoveel informatie over zichzelf staan, dat Facebook al deze vergaarde data als basis kan aanwenden voor doelgerichte reclame. Wij vrezen echter dat de gebruiker dit misschien zal opvatten als een inbreuk op zijn privacy, omdat hij allicht nooit heeft stilgestaan bij het feit dat Facebook mag doen wat het wil met de informatie die hij/zij in zijn profiel ingegeven heeft...
http://ct.news.com.com/clicks?t=39753118-4c6504761362c19e8752163e4228536a-bf&s=5&fs=0
http://ct.news.com.com/clicks?t=39753119-4c6504761362c19e8752163e4228536a-bf&s=5&fs=0

1,6 MILJOEN DOSSIERS GESTOLEN BIJ MONSTER.COM
Tja, dan ben je een voorzichtige internaut, dan zorg je dat je altijd alles netjes doet, uit angst gegevens vrij te geven die door spammers en phishers misbruikt zouden kunnen worden. Dan ga je alleen naar officiŽle sites, nog wel om werk te zoeken. Al die voorzichtigheid blijkt echter een maat voor niets geweest te zijn, want Monster.com, een van de grootste websites voor jobzoekers, blijkt niet zo zorgvuldig geweest te zijn als je zou mogen verwachten: hackers zijn er immers in geslaagd om aan de haal te gaan met de gegevens van maar liefst 1,6 miljoen gebruikers!
Volgens Symantec zou de diefstal gebeurd zijn middels een Trojaantje, Infostealer.Monstres. Gevreesd wordt dat de gegevens gebruikt zouden worden om de gebruikers te bestoken met mails die zogenaamd van Monster afkomstig zijn, en de gebruiker zo gelokt wordt naar sites waar nog meer malware op hen afgevuurd wordt.
Monster.com zegt dat het inmiddels de server, vanwaar de hack uitgevoerd werd, opgespoord heeft en gesloten. Volgens Monster.com zou de gestolen informatie 'beperkt' gebleven zijn tot namen, adressen, telefoonnummers en email-adressen. Alsof dat niet genoeg was!
http://www.betanews.com/article/Monster_Shuts_Down_Hackers/1187885544
http://www.networkworld.com/news/2007/082007-monster-trojan.html?netht=082107dailynews1&

Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


MAKEN IPOD EN MP3 DE MUZIEK KAPOT?
Muziekproducers trekken aan de alarmbel. Zij vrezen dat de voorkeur van de internaut voor MP3's en iPods de dood betekent voor goed gemaakte muziek. Volgens hen vertegenwoordigen de meeste bestanden minder dan 10% van de originele muziek. Het merendeel van de data wordt overboord gegooid tijdens de computer analyse en bijeengedrukt om in een formaat te passen dat in de internet tubes past.
Volgens Seattle PI bevat een CD minder dan de helft van de informatie die opgeslagen werd op de harde schijf in de studio, tijdens de opnames. En bij het comprimeren naar een MP3 of gelijkaardig formaat blijft er slechts een minuscule fractie over van die opname.
Opname producer Phil Ramone, die opnames gedaan heeft van alle grootheden, van Frank Sinatra tot de Rolling Stones, zei dat het onmogelijk is om echt muziek te appreciŽren als hij in het MP3 formaat verpakt zit. Muziek op een iPod beluisteren was echt pijnlijk voor hem.
Hebben zij gelijk? Aan de echte audiofanaten om het ons te laten weten!
http://seattlepi.nwsource.com/business/327319_mp3sound13.html
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=41671

Wij vroegen jullie reactie, en kregen alvast een antwoord van lezer Henk De Boer:
<<<
Maakt mp3 en/of iPod de muziek kapot? Dat is een zwaar overtrokken standpunt. Het doet me denken aan de discussie zo\'n 30 jaar terug bij de invoering van de zogeheten klein-offset drukprocede. Dat zou de standaard van het drukwerk desastreus verlagen, waardoor er geen kwaliteit meer overbleef. Idem bij de invoering van de computer bij het opmaken van publicaties - de Desk Top Publishing. Er gebeurde natuurlijk het tegendeel - al wordt er naast kwaliteits drukwerk tegenwoordig ook (heel) veel rotzooi gemaakt.
Bij muziek is hetzelfde verhaal te vertellen. Natuurlijk is een mp3 technische gezien minder dan een 192 kHz/24 bit studio-opname, maar we luisteren naar muziek met onze ziel en niet met een meetinstrument. Het is niet de techniek die het doet, maar het scheppend vermogen van een muzikant dat weet te ontroeren.
Wanneer je spreekt van het kapotmaken van de muziek dan kun je beter beschuldigend naar de \'muziekindustrie\' wijzen die doet als alle muziek hun eigendom is en zo ongeveer alles wat geluid geeft wenst te brandschatten. Zo heeft men ook het mp3-formaat te vuur en te zwaard bestreden. Laat men zich liever inzetten om de kwaliteit van de muziek zelf te stimuleren.
>>>
Reactie van de redactie: En wij kunnen dit standpunt alleen maar bijtreden!

NA DE GOOGLE PHONE, DE GOOGLE CAR?
Er wordt graag gespeculeerd over alle mogelijke projecten waarin Google zou participeren. Een Google phone scheert hoge ogen, maar wist je dat er ook een Google autootje bestaat, de Th!nk? Wij vonden het intrigerende verhaal van deze energiezuinige en milieuvriendelijke wagen bij Pandia Search.
Kort samengevat komt het verhaal erop neer dat een Noor, Lars Ringdal, tijdens de oliecrisis van 1973-1974 een nieuwe elektrische auto bedacht die gemaakt was van thermoplastiek materialen. In de jaren 80 werd het idee door zijn zoon opnieuw opgevist, en een prototype werd getoond op de Olympische Spelen van 1994 in Lillehammer. In 1996 ging Lotus mee aan boord, en in 1998 werd de eerste versie van de Th!nk auto voorgesteld op de internationale tentoonstelling voor elektrische auto's in Brussel. Een groot succes was dat niet - nog diezelfde maand ging het bedrijf van Ringdal failliet en werd het opgekocht door Ford. Dat stootte na een tijdje de Th!nk afdeling opnieuw af, waarop de Noorse miljonair Jan-Olaf Willums het bedrijf opkocht om de Th!nk om te vormen tot een Web 2.0 auto: je kan de auto enkel online kopen, je kan ermee op het internet en er is WiFi verbinding, de auto zendt je een email wanneer het tijd is voor een onderhoud, je kan een sms sturen naar de wagen om te zien hoever de batterij geladen is, enz.
En volgens het verhaal van Pandia zou nu ook Google bij het project betrokken zijn - Sergey Brin, een van de mede-oprichters van Google was een van de personen die als eersten een Th!nk auto kochten. Ook Dean Kamen zou in het project zitten, bekend voor de Segway, maar ook uitvinder van een de Stirling engine, die op eender welk soort brandstof kan draaien.
Een intrigerend verhaal waarvan je het fijne vindt bij Pandia.
http://www.pandia.com/sew/505-think.html#more-505

ATARI SPELLETJES OP DE PSP
Goed nieuws voor de spelvogels: Atari werkt momenteel aan een pakket van zijn klassieke spelletjes, die geporteerd worden zodat zij ook aan de Sony PlayStation Portable gespeeld zouden kunnen worden. Diezelfde games zouden ook bewerkt worden naar een nieuwe, up-to-date versie, met mooiere afbeeldingen. Hierbij moet je denken aan aloude klassiekers zoals Asteroids (waar is de tijd!), Battlezon, Centipede, Super Breakout, Pong...
Het lijkt ons wel goed bekeken van Atari om deze spelletjes zowel in klassieke als gemoderniseerde vorm uit te brengen - hiermee winnen zij de harten van zowel de oudere gamers, die uit pure nostalgie naar de spelletjes zullen grijpen, als de gamers van de nieuwe generatie.
Atari zou ook bezig zijn om spelletjes van het 2600 platform beschikbaar te maken voor de PSP.
http://www.betanews.com/article/Atari_Set_to_Bring_Classic_Games_to_PSP/1187712250

JE MOBIELTJE HERLADEN MET... WIND!
Neen neen, nu moet je niet meteen naar de keuken snellen om blikken bonen en erwtensoep te gaan verorberen. Het gaat om gewone wind, dezelfde wind die ook windmolens aandrijft, en die nu ook gebruikt zou worden om mobieltjes te herladen.
Het project komt van de telecomfirma met Britse roots Orange, die de "The Orange Mobile Wind Charger" wil uitbrengen, een mini turbine die je bijvoorbeeld bovenop je tent kan bevestigen, en de wind energie kan opslaan in een apart controletoestel. Heeft je mobieltje wat extra energie nodig, dan kan je die daar halen.
PC World heeft de technische informatie. Wij vinden het alvast een goed idee!
http://www.pcworld.com/article/id,136065/article.html?tk=nl_dnxnws

NIEUWE KEUKENVERLICHTING VOLGENS DARPA
Halogeen lampen zijn 'out', EFO-lampen zijn 'in'. EFO heeft niets te maken met UFO, maar staat voor Efficient Fiber Optics, door sommigen de "doorbraak in verlichting met accenten" genoemd.
Eén 70 watt EFO lamp zou in haar centrale straal een kaarsvermogen hebben van ongeveer acht 50 wat halogeen lampen, en dus een totaal van 400 watt kunnen vervangen! De lampen zouden ook geen hitte afgeven, geen IR of UV.
De Amerikaanse marine test momenteel de EFO technologie op twee zeeschepen, en hoopt door het gebruik van die lampen zo'n 52.000 KWH te besparen per schip per jaar. Meer over de nieuwe lampjes bij Crave.
http://www.energyfocusinc.com/www/tfo/about/clGallery.htm
http://www.energyfocusinc.com/www/government/poster.pdf
http://crave.cnet.com/8301-1_105-9762173-1.html?part=dtx&tag=nl.e703


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** EMusic verkoopt 150 miljoen downloads, en wordt daarmee de nummer twee van de online muziekwinkels, na iTunes
http://www.pcworld.com/article/id,136051/article.html?tk=nl_dnxnws

*** Viewsonic heeft een nieuwe projector uit, ideaal voor het onderwijs
http://www.viewsoniceurope.com/befl/Products/ProjViewSonic/PJ678.htm

*** Facebook is goed voor 5 miljard productiviteitsverlies in Australische kantoren
http://newsletters.fairfax.com.au/cgi-bin16/DM/y/hBQRe0RjB3v0Jhb0PRpc0Er

*** Tele2 heeft haar Belgische bijhuizen Versatel BelgiŽ en Tele2 BelgiŽ verkocht aan de Nederlandse operator KNP voor 995 miljoen euro
http://telecoms.msgfocus.com/c/1hj9qkLeG9unZyA

*** Dankzij radiozender NRJ en Universal Music BelgiŽ kan je binnenkort gratis én legaal muziek downlaoden op freemusic.be
http://pull.xmr3.com/p/12775-62C1/30191044/PullNL17006_1.htm

*** MaleisiŽ reikt medailles uit aan honden die piraat-dvd's opsporen
http://ct.news.com.com/clicks?t=39707177-4c6504761362c19e8752163e4228536a-bf&s=5&fs=0

*** Olympus heeft de prestigieuze EISA Award ontvangen voor haar reflexcamera E510, als "beste consumentencamera 2007-2008".
http://www.letsgodigital.org/en/15960/olympus-e510/

*** Armworstelende automaat wordt verwijderd uit lunaparken in Japan nadat drie spelers hun arm gebroken hadden bij het armworstelen...
http://www.pcworld.com/article/id,136282/article.html?tk=nl_dnxnws

*** Voortaan zie je ook videoclips in de zoekresultaten bij Google News
http://www.pcworld.com/article/id,136258/article.html?tk=nl_dnxnws

*** Nog Google: de zoekgigant plaatst advertenties in de filmpjes bij YouTube
http://www.pcworld.com/article/id,136275/article.html?tk=nl_dnxnws

*** Logitech brengt een nieuw speakersysteem uit, speciaal voor gamers, met 360 graden surround sound
http://www.logitech.com/

*** Belgische wetenschappers kraken 'niet te kraken' autobeveiliging
http://messagent.roulartamail.be/optiext/optiextension.dll?ID=CWD1U9Z1Ev1ChPoAYgAoSCCX

*** Fraude: bedrijf uit Brussel bestookt ondernemingen in heel Europa met het dringende verzoek om hun domeinnamen te verlengen.
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/47685

*** Xs4all gaat trainingen geven om internauten te leren hoe ze hun pc beter kunnen beschermen en veiliger kunnen surfen.
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/47690

*** Brusselse bushokjes worden hotspots
http://messagent.roulartamail.be/optiext/optiextension.dll?ID=VdUgDoTj9MgV9C9Pb1OPFVVy

*** Niet bang? Doe dan deze test die je browser doet bevriezen
http://forum.maxthon.com/uploads/lockuptest.htm

*** Nieuwe versie van Real Desktop
http://www.real-desktop.de/

*** Uploaden naar YouTube vanuit iMovie '08
http://www.youtube.com/watch?v=S8Kgmn1bzJs

*** PowerPoint Presentaties in een conferentiegesprek
http://chris.pirillo.com/2007/08/18/conference-powerpoint-presentations/

*** Vista-gebruikers haken af
http://chris.pirillo.com/2007/08/17/windows-vista-loses-users/

*** Spambeheer bij Gmail voldoet niet
http://chris.pirillo.com/2007/08/17/gmail-spam-management-doesnt-go-far-enough/Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


STEPHEN BISHOP - SAUDADE
[Easy listening] Een van onze favorieten vanuit de jaren 80. De echte easy listening, met een mooie gitaar en een zachte begeleiding. Bij Download.com kan je verschillende songs in streaming beluisteren. En het is echt de moeite waard! Heb je een abonnement bij eMusic, dan kan je daar ook terecht voor enkele downloads van deze artiest.
http://www.emusic.com/artist/Stephen-Bishop-MP3-Download/11616643.html
http://music.download.com/stephenbishopsaudade/3600-8741_32-101017462.html?tag=MDL_genre_door

HARRY CONNICK JR
[Jazz / singer-songwriger] Eerst en vooral: wij dachten altijd dat het Harry Coninck Jr was, en wij bedachten de man met mysterieuze roots in Europa - maar dat was dus fout. Hoe je ook zijn naam schrijft, dit is een rasartiest met echte jazz-roots. Op de site van Download.com kan je verschillende jazz-songs in streaming beluisteren. Working in a Coal Mine zal je ongetwijfeld kennen in andere versies, maar die van Harry Connick geeft dat eigen accentje van de man. Knap!
http://music.download.com/harryconnickjr/3600-8483_32-100026772.html?tag=MDL_door_playlist

MICHAEL BUBLE
[Singer-songwriter] Vergeef onze crooner-bui, maar deze man is gewoon zalig: zachte stem, originele frisse interpretaties van songs. Bij Download.com kan je Everything beluisteren in streaming, gewoon zalig! En bij eMusic vind je verschillende songs om je maandelijkse abonnement aan te spenderen. Wij wensen je alvast zalige momenten toe ;)
http://www.emusic.com/artist/Michael-Buble-MP3-Download/11556225.html
http://music.download.com/michaelbuble/3600-9019_32-100043996.html?tag=MDL_FA_sm_artist

NANCY GALVAO
[singer songwriter] Een dame uit BraziliŽ, die erg intimistische en dromerige songs brengt. Zij zingt tussen haakjes al sinds ze 5 jaar oud was - toen al was ze bezeten van de liefde voor muziek. Bij Download.com kan je 7 songs gratis downloaden.
http://music.download.com/nancygalvao/3600-9004_32-100132512.html?tag=MDL_chart_topdls_artist

DJ XAVIER
[Lounge] He! Een Belg! deze man is afkomstig uit Gent, en je komt hem dan tegen op Download.com.... DJ Xavier brengt erg space-achtige muziek, met een repetitief ritme - soms traag, soms erg dance-achtig en jazzy. Bij Download.com kan je verschillende songs gratis downloaden. Ons advies: downloaden kost hier niets, dus probeer het eens - wie weet bevalt de band je wel!
http://music.download.com/loungegardendjxavier/3600-9004_32-100840075.html?tag=MDL_chart_topdls_artist


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Antwoorden antwoorden.
Vragen vragen?
- Piet Grijs, Nederlands columnist -
De nieuwe oogst


DAILY CANDY: ELKE DAG IETS NIEUWS
Wat is er nieuw, wat is er hot, wat wacht erop om ontdekt te worden? Op deze site kan je je inschrijven voor een dagelijkse nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de laatste nieuwigheden en trends op vlak van mode, eten & drinken, gezondheid, kunst en cultuur, fun. Erg leuk vonden wij The Weekend Guide, met tips wat je kan doen dit weekend, zoals een online bijeenkomst van dichters bijwonen, een ontbijt maken in hartvorm om je lief te tonen hoe graag je haar ziet, enz. Leuk!
[Taal: Engels]
http://www.dailycandy.com/

ANYWHERE.FM
Wie zich geen zorgen moet maken om bandbreedte, moet deze site eens proberen. Hier kan je namelijk je hele muziekcollectie uploaden, en later beluisteren vanop eender welke computer, waar je je ook bevindt. De site wil je ook nieuwe muziek laten ontdekken via de "Free Music" afdeling in samenwerking met Garageband.com, en de "Friend Radio".
[Taal: Engels]
http://www.anywhere.fm/player/

NATIONALITEITEN IN VLAANDEREN
Deze site brengt misschien een betere kijk op de zaak voor mensen die last hebben van xenofobie. Kies je stad maar uit, en je ziet wie er toch allemaal bij ons woont! Een uitstekend middel om sommige vooroordelen recht te zetten. (Bron: Lode V)
[Taal: Nederlands]
http://www.dofi.fgov.be/nl/statistieken/Stat_ETR_nl/gemeenten+detail/gemeenten+detail.htm

DIGGS-KLONEN
Sinds kort zijn er enkele sites die je als sociale nieuws-netwerken kan bestempelen, à la Digg: je brengt interessante artikels aan, en andere gebruikers stemmen die al dan niet naar de voorpagina. Digg is daar erg goed in, maar helaas zijn daar enkel Engelstalige artikels te vinden. Nu zijn er de laatste tijd enkele alternatieven opgedoken, met Wikio.fr op kop voor Franstalige artikels. Volledig internationaal is Spotplex, waar je artikels in verschillende talen kan selecteren.
http://www.digg.com
http://www.wikio.fr
http://www.spotplex.com

DIGGS-KLONEN (2)
Naar het Nederlandse taalgebied toe was er het inititief van Microsoft, MSN Reporter, maar dat kan zich helaas tot nu toe in niet erg veel belangstelling verheugen. Misschien hebben twee nieuwe initiatieven meer geluk? Zij richten zich tevens tot de Belgische internaut, de ene in het Frans (zapface), de ander in het Nederlands (bligg). De moeite waard om te ontdekken. En als je graag een artikel dat je in netties gelezen hebt, en interessant vindt, daar zou willen posten, dan is niets dat je belet om dat te doen ;)
[Taal: NL/FR]
http://reporter.be.msn.com
http://www.zapface.com
http://www.bligg.be

SPOCK: MENSEN ZOEKEN
Deze site, die weliswaar eerder Amerikaanse georiŽnteerd is, is toch interessant omdat ze je leren kan hoe een zoekmachine werkt die zich richt tot mensen. Dat wil zeggen dat de zoekmachine uitsluitende zoekt naar personen (en die als dusdanig in de zoekresultaten herkent), daarenboven attributen van die personen herkent (geografie, verjaardag, beroep), tags als links beschouwt tussen personen, en via de feedback van de gebruikers zichzelf voortdurend verbetert. Wij zeggen wel: Amerikaans getint, maar een Yves Leterme werd wel gevonden, Jean-Luc Dehaene ook, Robbe de Hert eveneens, en zelfs... Hilde Van Gool werd gevonden (zij het met niet echt veel informatie!). En jij, hoe zit het met jou?
Een indrukwekkende site, die niet voor niets voorkomt in het lijstje van "25 sites om in het oog te houden" van PC World.
[Taal: Engels]
http://www.spock.com

ARCHIEF VAN DE RADIO 2 TOP 30
Weet jij wie er op zaterdag 2 mei 1970 op de eerste plaats stond in de Radio 2 top 30? Wij wel! Het is "Spirit in the Sky" van Norman Greenbaum. Wij weten het, omdat wij het opgezocht hebben in het ongelooflijk uitgebreide archief van Radio 2, dat dus teruggaat tot 1970. En het leuke is: je kan alle nummers herbeluisteren - of althans: dat zou het moeten zijn, want wij kregen de player niet aan de praat, noch in IE noch in Firefox. Laat ons weten hoe het bij jou verliep?
[Taal: NL]
http://radio2.be/top30overzichtarchief.cfm

Nawoord van de redactie: die dag moet onze computer in een slechte bui geweest zijn - bij latere bezoeken hadden wij helemaal geen probleem meer om de songs te laten afspelen

DIGITAAL VERSUS ANALOOG
Heb jij een goed oor? Een echt heel aandachtig oor, dat let op alle details? Dan zou je deze test eens moeten spelen. Het gaat over audio, met name over digitaal versus analoog. Sommigen beweren dat analoog nog altijd beter is, anderen vinden juist dat digitaal beter is. Digidesign heeft daarom een uitdaging op het web gezet: kan jij het verschil horen?
Hierbij werd telkens een song twee keer hermixt, de ene keer op een analoge console, en de tweede keer op een Pro Tools toestel zonder enige analoge tools. Goed luisteren, en daarna de vragen beantwoorden die onderaan de website staan. Laat ons weten hoe jij het ervan af bracht?
[Taal: Engels]
http://www.digidesign.com/index.cfm?navid=49&amp;langid=100&amp;itemid=25669

DIGG IN HET ROND
Enkele dagen geleden hadden we het over de sociale nieuwssite Digg. Wist je dat er ook een leukere manier bestaat om de nieuwsberichten te bekijken, in orde van belangrijkheid? De labs van Digg werken voortdurend aan nieuwe vormen om het nieuws te presenteren, en de cirkel die voortdurend uitbreidt is ongelooflijk interessant.
[Taal: Engels]
http://labs.digg.com/arc/

OPEN SOURCE FOOD
Er bestaan uiteraard ook Nederlandstalige sites met recepten, waarbij xquis onze favoriete site is. Maar het idee van OpenSource Food staat ons wel aan, omdat je daar eigen recepten kan ingeven, en het geheel goed georganiseerd is - er hoort immers een sociale factor bij, waarbij iedereen zijn eigen profiel kan opbouwen, en je, als je een bepaald recept lekker vond, kan klikken op de naam van degene die het ingediend heeft, om te zien of hij/zij nog meer recepten aangebracht had.
[Taal: engels]
http://www.opensourcefood.com/

TOP 100 KLASSIEKE WEBSITES
Wat zijn nu eigenlijk de top 100 websites die door de meerderheid van de gebruikers gekend zijn (in het Engelstalige internet) of gebruikt worden? Deze lijst van PC Mag vertelt het je. Je zal er bekende sites tegenkomen zoals Facebook, About.com, BoingBoing, maar ook misschien sites ontdekken die je nog niet kende, maar die toch interessant zijn, zoals NOlo, Snopes, Epicurious, Fact Check, GetNetWise... Om te ontdekken! (Bron: WIm W)
[Taal: Engels]
http://www.pcmag.com/slideshow/0,1206,l=213025&s=25234&a=212961,00.asp

25 WEBSITES OM IN HET OOG TE HOUDEN
En nu we toch bezig zijn met lijstjes: in dit artikel van PC World vind je 25 websites die volgens de redacteurs van het magazine zich in de volgende maanden wel eens zouden kunnen ontwikkelen tot killers op het internet. Van Mashupts zoals Popfly en Yahoo Pipes, tot sites voor online samenwerking zoals Pbwiki, MyPUnchbowl en Picnik. Opnieuw: om te ontdekken!
[Taal: Engels]
http://www.pcworld.com/article/id,132787/article.html?tk=nl_dnxnws

VRIJDAG ANIMATIEDAG : ANIMAL BEHAVIOR
Deze site bevat, naar eigen zeggen, de grootste online-collectie van dierengeluiden en dierenvideo's. Een interessante site om dieren beter te leren kennen. Het enige nadeel is dat als je wil zoeken, je de Latijnse of Engelse naam van het dier moet kennen.
(taal site : Engels) [Filover]
http://www.animalbehaviorarchive.org

VRIJDAG FOTODAG : ANDRZEJ DRAGAN
De Poolse fotograaf Andrzej Dragan heeft een heel typische en imiddels al vaak geïmiteerde stijl van bewerken. Hoewel hij eigenlijk pas in 2003 met fotografie begonnen is, heeft hij in het reclamemilieu intussen al heel wat belangrijke prijzen gewonnen met zijn foto's en bewerkingen.
(taal : Engels) [Filover]
http://andrzejdragan.com/

VRIJDAG FILMDAG : EVAN ALMIGHTY.
OfficiŽle website van deze komische film met Steve Carell, Morgan Freeman en Laurent Graham in de hoofdrollen.
In de Belgische zalen sinds : 16 augustus 2007.
(taal site : Engels) [Filover]
http://www.evanalmighty.com/

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

PUZZLEPICNIC
PuzzlePicnic is een nieuw online platform voor liefhebbers van logische puzzels. Een plek om ontspannen te puzzelen, maar ook een plek waar puzzelaars en puzzelmakers elkaar kunnen ontmoeten, vermaken en uitdagen. Heel veel puzzelplezier toegewenst!
(taal site : Nederlands, Engels) [Filover]
http://www.puzzlepicnic.com/

* BEKENDE PERSONEN OP HET NET Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

NATALIE-JANE KRITS
Werkte enkele jaren als I-jay op JimTV en werkt nu als presentatrice bij S-Televisie.
http://www.nathaliejanekrits.com/

GEMMA ATKISON
OfficiŽle website van deze jonge Britse actrice en tevens fotomodel.
http://www.gemmaatkinson.tv
http://www.imdb.com/name/nm1074432/


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multi-media/
- Klein en fijn
Piepklein, zo klein dat je 'm bijna over het hoofd ziet. Dat is de nieuwste MP3speler van Creative: de...
http://www.ad.nl/multi-media/article1603647.ece
- Opnieuw problemen met Xbox
Microsoft heeft opnieuw problemen met de spelcomputer Xbox 360. Een onderdeel van het draadloos racestuur kan oververhit raken, waardoor...
http://www.ad.nl/economie/article1605895.ece
- Makelaar laat huis virtueel zien
Makelaarswebsite makelaarsland.nl biedt virtuele huizenbezichtigingen aan.
http://www.ad.nl/economie/article1601545.ece

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.dedigitalerevolutie.tv/
- Eco Media Player
Met de Eco Media Player wordt je nooit geconfronteerd met een lege accu. Het apparaatje kun je namelijk net als een ouderwetse wekker opwinden.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=20363
- Robot-kevers als brandwacht
Aan de Universiteit van Magdeburg-Stendal wordt gewerkt aan wel heel bijzondere bosbandbestrijders, namelijk robot-kevers.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=20352
- Altijd lachend op de foto
De Sony Cybershot DSC-H3 heeft een opmerkelijke nieuwe functie: Lach Detectie. Het toestel kan een (glim)lach herkennen, en klikt af als het onderwerp lacht.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=20343

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
- Nikon D3 en D300: nieuwe digitale spiegelreflexcamera's
Na Canon eerder deze week introduceert nu ook Nikon twee nieuwe digitale spiegelreflexcamera's, de D300 en de D3
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=3001
- The Phone House opent concept store in Antwerpen
Op het nummer 28-32 van de Leysstraat in Antwerpen heeft The Phone House zijn eerste concept store in BelgiŽ geopend. De groep wil hiermee beter inspelen op nieuwe tendensen in de mobiele telefon ...
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2998
- Dvd-recorder met 500GB harde schijf en muziekjukebox
SONY - RDR-HXD1070B: Zeer complete dvd-recorder/harde schijf met een geïntegreerde dubbele digitale en analoge ...
http://www.elektrozine.be/functions/news.asp?lang=nl&pag=2&news=%A32007&newsid=4782

*** COMPUTER WORLD
http://www.computerworld.be/
- De kopbreker rond paswoorden baart kopzorgen
In de Benelux moest één op drie professionele gebruikers van IT-systemen meer paswoorden onthouden in 2007 dan in 2006. Meer dan de helft van deze gebruikers bevestigt dat het aantal paswoorden gelijk bleef en slechts 12% vindt dat dit aantal verminderd. De cijfers komen van Citrix Systems, wereldleider in toepassingsinfrastructuren.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=17025&style=34360
- Skype: Microsoft pleit onschuldig
Het ooit met de vinger gewezen Microsoft, omwille van het technisch defect van Skype, ontkent elke vorm van verantwoordelijk bij dit incident.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=17024&style=34360
- Certipost automatiseert de elektronische facturatie voor Microsoft Dynamics
Certipost, de joint venture van Belgacom en De Post en gespecialiseerd in beveiligde elektronische communicatie, komt met een nieuwe dienst aandraven voor gebruikers van de automatiseringssoftware van Microsoft.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=17026&style=34360

*** PC WORLD
http://www.pcworld.be
- De macht van Google
Voor vele bedrijven is ondertussen een hoge plaatsing bij de Google zoekmachine van levensbelang geworden. Maar wat als Google plots neen zegt, en de website niet meer voorkomt bij Google? Het overkwam Master New Media.
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/internet/de-macht-van-google.cfm
- Cave your trolls: een einde aan internet trollen
Je kent ze wel, die vervelende etters die elke discussie in een forum verpesten. Negeren helpt niet, antwoorden al evenmin. Een Nederlands team heeft nu een oplossing bedacht: Cave your Trolls
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/internet/cave-your-trolls-een-einde-aan-internet-trollen.cfm
- Illusies en magie op het web
Of het nu gaat om filmpjes op YouTube waarin goochelaars hun kunstjes vertonen (en uit de doeken doen!) of websites met prachtige illusies: er is heel wat magie op het internet. Een toverachtige ontdekkingsreis...
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/internet/illusies-en-magie-op-het-web.cfm

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/
- Sanoma stopt ĎFemmes díaujourdíhuií in een nieuw kleedje
Sanoma heeft de webstek van ĎFemmes díaujourdíhuií een facelift gegeven. Het gaat om een zogeheten Ďsoft launchí vermits de site nog deels in opbouw is.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=4736
- IAB en InSites onderzoeken zoekgedrag van Belgische surfer
Op 18 september eerstkomende organiseert het IAB een NetCafé die vooral interessant is voor de search-fanaten onder u.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=4731
- Skype, bedrijfsblogs en crisiscommunicatie
Het ziet er naar uit dat internettelefoniedienst Skype na meer dan twee dagen duchtige verbindingsproblemen eindelijk terug naar behoren functioneert. Een bug gooide sinds eind vorige week duchtig roet in het eten bij Skype. Pas zaterdag raakte het probleem, dat donderdag begon, opgelost.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=4725

*** SPEEDZONE
http://www.speedzone.be
- Beyoncé laat haar borsten zien
http://www.speedzone.be/artikel/1543_beyonceacute_laat_haar_borsten_zien.html
- Stan Van Samang - Scars
http://www.speedzone.be/artikel/1539_stan_van_samang__scars.html
- Catfight Tanja Dexters & Els De Schepper
http://www.speedzone.be/artikel/1542_catfight_tanja_dexters__els_de_schepper.html

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info
- Danny blogt- Apple Mac iGame IXI
http://www.computertaal.info/modules/articles/article.php?id=875
- Danny blogt: Micromanagement
http://www.computertaal.info/modules/articles/article.php?id=874
- Browser emulator
http://www.computertaal.info/modules/articles/article.php?id=873

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net
- Ageia presenteert PhysX-module voor laptops
Ageia heeft aangekondigd dat het een mobiele variant van zijn physics-kaart ontwikkeld heeft. De PhysX 100M lijkt een logische stap nu steeds meer notebooks voor gamers op de markt verschijnen. »
http://core.tweakers.net/nieuws/49046/Ageia-presenteert-PhysX-module-voor-laptops.html
- Thuiskopie: incassodaling door mp3-speler en harde schijf
Stichting De Thuiskopie heeft in 2006 voor het eerst sinds haar oprichting minder gelden geïnd dan het jaar daarvoor. De oorzaak zou liggen in het toegenomen gebruik van opslagmedia waarop geen heffing rust. »
http://core.tweakers.net/nieuws/49044/Thuiskopie:-incassodaling-door-mp3-speler-en-harde-schijf.html
- 'Wii vaker over de toonbank dan Xbox 360'
http://life.tweakers.net/nieuws/49038/Wii-vaker-over-de-toonbank-dan-Xbox-360.html

Wikipedia


Nieuwste artikels:
# 20 augustus - De controlecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond doet uitspraak in de Zaak-Ye. Oud-trainer Paul Put, die wordt gezien als spil in het omkoop- en gokschandaal, wordt voor het leven geschorst en Lierse SK wordt na afloop van het lopende seizoen teruggezet naar de Derde Klasse. >>meer nieuws
# 20 augustus - Volgens het overheidsrapport Nationale Veiligheid, waarop de NOS door een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur beslag heeft weten te leggen, is Nederland niet goed voorbereid op eventuele rampen van grote omvang, zoals overstromingen, epidemieŽn, terroristische aanslagen en grote computerstoringen.
# 18 augustus - Orkaan Dean wordt een majeure orkaan en stevent af op Jamaica en Mexico. De gevolgen hiervan zouden vergelijkbaar kunnen zijn met die van orkaan Katrina, die in 2005 de stad New Orleans gedeeltelijk verwoestte.
# 18 augustus - Distrifood, het vakblad voor de supermarkten, verwacht dat de prijzen van met name brood, zuivelproducten en chocolade de komende tijd flink gaan stijgen vanwege door het slechte weer veroorzaakte matige oogsten, een groeiende vraag naar biobrandstoffen en een wereldwijd toenemende vraag naar voedsel.
# 17 augustus - In verband met de Olympische Zomerspelen in 2008 gaat de Chinese hoofdstad Peking de smog bestrijden omdat anders bepaalde sportonderdelen van het IOC misschien niet mogen worden gehouden. De komende tijd zullen een steeds wisselende groep van 1,3 miljoen automobilisten niet in hun auto mogen rijden.
Vorige artikels: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS

http://www.wikipedia.orgDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


SLIM OMGAAN MET VISTA: PROGRAMMA'S DIE MEE OPSTARTEN
In vorige versies van Windows waren er verschillende plaatsen waar je moest gaan kijken naar programma's die zichzelf mee opstartten bij het booten van je Windows OS, o.a. het register en het startmenu. Bij Windows Vista is er een speciaal paneel voor deze functie.
je kan dat paneel het beste oproepen door het controlepaneel op te roepen en dan in het zoekvakje
"startup" te tikken. Dit brengt meteen een link tevoorschijn naar "Stop a program from running at startup". Je kan deze tool ook openen via Windows Defender, maar daar moet je even zoeken naar dit onderdeel, dus dit lijkt ons handiger.
Je krijgt nu een paneel met daarin alle processen die opgestart worden. Je kan kiezen om die te verwijderen (Remove) of uit te schakelen (Disable); bovendien vind je allerlei nuttige informatie die je vertelt over welke programma's het exact gaat.
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/stop-an-application-from-running-at-startup-in-windows-vista/

SLIM WERKEN MET VISTA: DE OVERDREVEN RANDEN VAN DE VENSTERS TRIMMEN

Viste heeft standaard vensters et brede randen, waarschijnlijk om de nadruk te leggen op de transparantie. Maar wil je dunnere randen, dan kan dat ook.
Klik hiervoor met de rechter muisknop op een leeg plaatsje op de desktop. Kies Personalize, klik op Window Color and Appearance - fine tune the color and style of your windows.
Is Aero geactiveerd, dan moet je eerst naar "Open Classic appearance properties for more color options". Klik op Advanced, en in het uitklapmenu kies je Border Padding. Daarin staat standaard een waarde van 4 opgegeven. Dat kan je wijzigen naar eigen voorkeur - zelf een 0 waarde als je wil.
Het effect zie je op onderstaand adres
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/trim-windows-vistas-bloated-window-borders/

SLIM OMGAAN MET VISTA: CLEARTYPE LETTERTYPE AANPASSEN(1)
Sommige internauten bevalt de manier waarop Vista het ClearType lettertype vertoont niet. Behoor jij tot die lezers, dan heb je twee opties: ClearType volledig in of uitschakelen - wat je sowieso zou moeten doen als een gewone CRT (cathode ray tube) scherm hebt.
Die instellingen pas je als volgt aan. Eerst moet je de klassieke Windows activeren: klik hiervoor op een lege plek op je desktop, kies Personalize, klik op Window Color and Appearance, en kies nu voor Open classic appearance properties..."
Klik op de "Effects..." knop, en bij "Use the following method to smoothe edgest of screen fonts" kan je hier aanduiden dat je ClearType wil hebben.
Je kan met behulp van een progje de ClearType ook verder afstellen, maar dat is voor morgen.
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/why-do-my-windows-vista-fonts-look-horrible/

SLIM OMGAAN MET VISTA: CLEARTYPE LETTERTYPE AANPASSEN(2)
Gisteren zagen we hoe je ClearType kan activeren; dit zorgt ervoor dat de letters veel duidelijker overkomen op je scherm. Nu moet je nog ClearType aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Daarvoor installeer je best de ClearType Tuner PowerToy. Dit gratis progje is normaal gezien voor Windows XP, maar het werkt ook in Vista. Trek je dus niets aan van het waarschuwingsvenster dat verschijnt na het downloaden bij het installeren.
Na installatie zal het progje zich automatisch opstarten; gebeurt dit niet dan kan je het manueel opstarten via het Controlepaneel, en klik je op Appearance & Personalization. Onderaan het venster vind je nu ClearTyp Tuning. Klik je daarop, dan kan je de wizard doorlopen, of meteen op het Advanced tabblaadje klikken om je instellingen te wijzigen.
Bij de wizard doorloop je verschillende schermen die je telkens vragen om een keuze te maken welke instelling voor jou het duiddelijkste is. OP het einde worden die instellingen dan bewaard.
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/tune-your-cleartype-font-settings-in-windows-vista/
http://www.microsoft.com/typography/ClearTypePowerToy.mspx

TIPS VOOR WEBWERKERS
Wat moet er minstens op elke webpagina staan
Afgezien dat elke webpagina over een interessante inhoud dient te beschikken moet iedere pagina minstens deze drie elementen bevatten:
* Titel: Boven aan de pagina schrijf je een titel die beschrijft waar de pagina over gaat. Een korte omschrijving is belangrijk, want niet iedere bezoeker komt binnen via je homepage. In plaats daarvan kunnen zij op een directe manier op die pagina belanden. En aanvullend kunnen bezoekers de pagina van een bladwijzer voorzien zodat zij later snel naar die pagina kunnen gaan. Een goede titel helpt dan om je bezoeker op de goede weg te helpen.
* Navigatie links: Alle pagina's van je website zouden een goede set navigatielinks moeten hebben. Op z'n minst een link die naar de homepage gaat. Mooier is nog om links aan te brengen die verwijzen naar een vorige of volgende pagina als je pagina's in een logische volgorde staan.
* Auteur en auteursrecht informatie: Vermeld op iedere pagina de naam van de auteur en beschrijf wie het auteursrecht heeft. Omdat bezoekers op een directe manier naar een pagina kunnen gaan is het niet voldoende om dit alleen op de homepage te vermelden.

Voor deze rubriek danken wij
Jack Nooijens (mirror website) http://www.digiweetjes.nl.tt/
Gerard Schaefers (Sjeef): http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
voor hun hulp nu of in het verleden.Van alles halen, (bijna) niets betalen...AUDIO RECORDER
Win98/ME/2000/XP/Vista - 11,7 MB -freeware
Een progje waarmee je alle geluiden kan opnemen die via je geluidskaart gaan. Input via de microfoon, streaming audio van het internet, audio van externe input toestellen (cd, lp, audiocassette): het is allemaal geen probleem voor deze software.
http://downloads.zdnet.co.uk/0,1000000375,39325331s,00.htm

JOJOTHUMB: FOTOGALERIJ MAKEN
Windows - freeware
Een progje waarmee je erg emakkelijk een galerij met miniatuurafbeeldingen (thumbnails) kan maken van de afbeeldingen op je harde schijf, of die nu in het BMP, GI, EMF, JPG, PCD, PCX, PNG, PSD, TGA, TIF, WMF of RAW formaat opgesagen zijn. Je kan zelfs een html gebaseerde galerij maken, om op je website te zetten. (Bron: Wim W)
http://www.jojosoftware.de/jojothumb/english/default.htm

AMP WINOFF 4.21
Windows - freeware
Een tool om je Windows computer automatisch af te sluiten bij bepaalde gebeurteniseen - een afgesproken uur bijvoorbeeld, of over 15 minuten, of wanneer de CPU rust, enz. (Bron: Wim W)
http://www.ampsoft.net/utilities/WinOFF.phpMP3DIRECTCUT
Windows of Linux met Wine - freeware
Een erg snelle maar toch ook uitgebreide editor voor audio en opnametool voor gecomprimeerde mp3's. Je kan knippen, plakken, kopiŽren, het volume wijzigen zonder de bestanden eerst te decomprimeren. Dat heeft twee voordelen: tijdbesparing, en ook behoud van kwaliteit. (Bron: Wim W)
http://mpesch3.de1.cc/mp3dc.html

WINAMP LYRICS
Win95/98/ME/NT/2000/XP - 1,0 MB - freeware
Een add-on voor de erg goede WinAmp mediaplayer; hij vindt de woorden van de MP3 bestanden die je aan het afspelen bent en zorg ervoor dat de woorden afgespeeld worden in je player, ongeveer synchroon met de song. Het progje zorgt ook voor een "hitlist", die telt hoeveel keer je een bepaalde MP3 al geopend hebt.
http://downloads.zdnet.com/download.aspx?&compid=29530&docid=185019&tag=nl.e530

EULALYZER
Windoww XP - 1,757 MB - freeware
Licenties die je moet ondertekenen vooraleer je nieuwe software installeert: het is een moeilijk probleem. De meeste internauten hebben niet de tijd of de zin om die helemaal uit te pluizen, maar toch zou je het moeten doen, want voor je het weet heb je, figuurlijk dan, je ziel aan de duivel verkocht.
Dit progje kan helpen. Na het opstarten van het progje klik je op het plusteken, en sleep je het naar de tekst die analyse vereist. Klik op Analyze, en de tool zal de tekst doorzoeken op de belangrijkste woorden.
http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,62577/description.html?tk=nl_ddxdwn

OBJECTDOCK
WInXP / Vista - 12.08 MB - freeware
Dit progje kan zowel als task manager als programma lanceerder gebruikt worden. Je kan het uitzicht van elk item in de dock aanpassen, alsook de opties voor de animatie als de muis over een item in de dock beweegt.
http://www.stardock.com/products/objectdock/

AARDBEVING IN PERU ALS LAAG VOOR GOOGLE EARTH
Add-on voor Google Earth - 103,1 KB
Dankzij deze extra laag voor Google Earth kan je de aardbeving in Peru opvolgen en zien welke schade zij aangericht heeft.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_28454791.html

VRIJDAG MACDAG: QUICKSILVER 1.1
Mac OS X 10.3 - 1,0 MB - freeware
Met dit progje kan je programma's, bestanden, rekenbladen, muziek openen via gewone commando's van je klavier. Eens je het progje geïnstalleerd hebt, dan zal je moeten toegeven dat je niet meer zonder kan!
http://ct.download.com/clicks?t=39722675-4c6504761362c19e8752163e4228536a-bf&s=5&fs=0

VRIJDAG MACDAG: MAH JONG SOLITAIRE
Mac OS X 10.2 - 14 MB - shareware
Volgens kenners zou dit progje een van de beste in zijn soort zijn voor het Mac platform; het bevat verschillende sets stenen en achtergronden.
http://ct.download.com/clicks?t=39722676-4c6504761362c19e8752163e4228536a-bf&s=5&fs=0

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....


Lezer Harm heeft een opmerking over het feit dat er in onze tips Engelstalige termen gebruikt worden:

<<<<
Hallo,
Ik vraag mij al lang af waarom u de tips die u geeft in uw nieuwsbrieven over Windows in het Engels doet .
De nieuwsbrief is toch voor een Nederlandstalig lezerspubliek bedoeld en bovendien denk ik dat het overgrote deel van die lezers een Nederlandstalige Windows op hun pc hebben zitten.
Wat mij betreft dus gewoon in onze "moerstaal" !
Vriendelijke groeten
Harm
>>>>

Dag Harm,

Je hebt gelijk dat de lezersbrief voor een Nederlandstalig publiek bedoeld is, maar ik heb nu eenmaal, uit hoofde van mijn werk, een Engelstalige Windows Vista. Daarom dat ik verkies de Engelse termen te gebruiken, dan een slag te slaan naar het Nederlandstalig equivalent ervan - wat natuurlijk ten koste van de Nederlanstalige lezers gaat.

Als ik een lezer kon vinden die de termen in de artikels kan vervangen door hun correcte Nederlandse benaming, dan zou dat natuurlijk een oplossing zijn. Maar dat is tot nu toe niet gebeurd....

Met deze dus een oproep aan onze lezers: is er iemand die de dagelijkse nieuwsbrief ontvangt, een Nederlandstalige Windows computer heeft, en de Engelstalige termen in onze artikels wil vervangen door de Nederlandstalige equivalenten? Dat vraagt hoogstens een half uurtje tijd per week - en de andere lezers zouden je heel dankbaar zijn!
Heb jij daar zin in? Schrijf ons snel: redactie@netties.be
Alvast bedankt!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lezer Henk komt terug op ons artikel van verleden week over de fotograaf Salgado. Wij citeren even:
<<<
Op de betreffende website zijn de foto's van Salgado wel erg klein en komen daardoor nauwelijks tot hun recht. Ik zag ooit een tentoonstelling van zijn werk in Amsterdam en voelde dat als een mokerslag en dat mis ik toch hier. Ik ben wat verder gaan zoeken en vond ook http://masters-of-photography.com/S/salgado/salgado_covers_full.html en dat komt veel meer in de richting. Hij is een geweldige reportage-fotograaf die zijn moeilijke werk in alle uithoeken van de wereld deed en de ellende die hij tegenkwam met warmte en mededogen, maar daarnaast vaak onuitsprekelijk mooi, wist te verbeelden.
>>>
Het zijn beklijvende foto's, en wij danken lezer Henk, die zelf lezingen en diavoorstelling doet om de aandacht te vestigen op de nood in Afrika, van ganser harte dat hij deze fotoreportage onder onze aandacht gebracht heeft.

NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Het absurde ontstaat uit de confrontatie van de mens die vraagt
en de wereld die op onredelijke wijze zwijgt.
- Albert Camus, Frans auteur -