Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 25/8/2007 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 11
Nummer 512 van 18/8/2007

Gegroet lezers,

Even hallo zeggen tegen verschillende nieuwe abonnees. Zoals we verleden week gemeld hebben is er een fout geslopen in het script voor de inschrijving van nieuwe abonnees, waardoor veel abonnementen nooit opgenomen zijn in onze database. Wij zijn dit nu aan het rechtzetten, met het gevolg dat mensen die zich maanden geleden ingeschreven hebben, pas nu hun eerste nummer in de bus krijgen - en zich uiteraard afvragen wat er aan de hand is. Wel, nu weet u dus wat er gebeurd is - en wij heten onze nieuwe abonnees van harte welkom.

Zoals gewoonlijk weer heel wat nieuws in dit nummer, dat iets dunner is dan u van ons gewend bent, omwille van de verlofdag op 15 augustus. Als je ons vraagt welk artikel op ons het meeste indruk gemaakt heeft, is dat over de onverwoestbare pop-up. Echt schrikwekkend, en je mag echt wel blij zijn dat dit script (nog?) niet in handen gevallen is van booswichten en pestkoppen. Het verhaal toont in elk geval nogmaals aan dat het internet een prachtige omgeving is, maar dat er toch enkele gevaarlijke kantjes aan zijn.

Zo, dat volstaat als inleiding. Wij wensen je veel leesplezier, en hopen je volgende week bij leven en welzijn aan te treffen.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
AT&T CENSUREERT ANTI-BUSH SONGTEKST UIT WEBCAST
Het volgende zou je kunnen opvatten als een fait divers, een gebeurtenis die betrekking heeft op de plaatselijke politiek. Voor ons is het echter het zoveelste bewijs dat een internet waarbij de providers bepalen wat via hun netwerken mag passeren en wat niet, welke protocollen voorrang krijgen en welke niet, er niet mag komen, en dat het internet neutraal moet blijven.
Wat is er gebeurd? Verleden week hield de band Pearl Jam een concert in Chicago, dat via het internet live uitgezonden werd - een webcast dus. Een van de nummers die de band bracht was "Another Brick in the Wall" van Pink Floyd. Ergens in die song komt de tekst voor "Teacher, leave those kids alone". Maar solozanger Eddie Vedder verving die woorden tijdens het concert met zijn eigen woorden - een eerste keer zong hij "George Bush, find yourself another home", en een tweede keer "George Bush, leave this world alone". En blijkbaar vonden operatoren bij AT&T dat deze woorden niet door de beugel konden: zij werden uit de webcast die met enkele minuten vertraging volgde op het live optreden, weggesneden.
Volgens AT&T was het een vergissing, en zal het een onderzoek instellen naar het gebeurde. Maar Pearl Jam vindt dat dit incident aantoont dat de net neutraliteit absoluut gewaarborgd moet worden. En wij zijn geneigd de band bij te treden!
http://www.betanews.com/article/ATT_Cuts_AntiBush_Lyrics_from_Webcast/1186777908

OPZETTELIJK LEKKEN NAAR KLEINE NIEUWSSITES EN BLOGS: EEN NIEUWE TREND
Een interessant fenomeen dat onder onze aandacht gebracht wordt door het blog van Robin Hood: het lijkt erop dat onafhankelijke, alternatieve nieuwssites steeds vaker gebruikt worden om specifiek nieuws naar het publiek door te spelen, en zo de mainstream media te omzeilen - plus de regels die daar gehanteerd moeten worden.
Het fenomeen werd opgemerkt in de VS, waar politici zich meer op hun gemak voelen wanneer zij hun opinie kunnen laten lekken naar het publiek via het internet. Nu is het echter een feit dat politici in het algemeen toch wel wat geld besteden aan pr-agentschappen, die hen adviseren over hun mediacommunicatie strategie. Dat zij dus blogs en alternatieve nieuwssites kiezen, is geen toeval - het is een trend, en een trend die belangrijk is. De blogs krijgen hierdoor meer geloofwaardigheid, maar het is nu aan hen om te bewijzen dat zij dat geloof waardig zijn, en zich niet laten inpakken door de politici, of te zeer gevleid zijn door de aandacht die zij van de politici krijgen, dat zij alle objectiviteit uit het oog verliezen.
http://www.masternewmedia.org/media_analysis/news-sources/news-sources-approach-small-independent-grassroots-media-outlets-to-get-their-stories-out-20070810.htm

IPHONE REKENING IS GEWOON REUZE!
Of Apple er goed aan gedaan heeft om in de VS met de mastodont-operator AT&T in zee te gaan, dat wordt door velen betwijfeld. Het netwerk is niet stabiel, en de breedband laat te wensen over. Nu blijkt dat de operator bewijst op nog een ander vlak als een logge mastodont te werk te gaan: de papieren rompslomp.
De gebruikers van de iPhone hebben immers nu hun eerste factuur gekregen van AT&T. En die blijkt helemaal niet aangepast aan het nieuwe aanbod van de iPhone. De factuur bevat namelijk een detail van elke keer de gebruiker contact gelegd heeft met het internet via het EDGE netwerk, zelfs als de gebruiker een onbeperkt maandabonnement genomen had.
Gevolg: sommige gebruikers hebben facturen ontvangen die 30 tot 50 bladzijden tellen, aan beide zijden bedrukt. De arme bomen die daarvoor gesneuveld zijn willen wij niet tellen!
http://arstechnica.com/news.ars/post/20070811-iphone-bill-is-surprisingly-xbox-huge-lol.html

KINDEREN EN PIRATERIJ: HET GOEDE VOORBEELD
De EU heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de manier waarop Europese kinderen omgaan met online technologieŽn. Twee groepen werden met name onderzocht - 9-10 jarigen en 12-14 jarigen, uit de 27 lidstaten (plus Noorwegen en ijsland).
Niet meteen een opzienbarende conclusie was dat deze kinderen wel weten wanneer zij aan piraterij doen, maar dat zij er allerlei excuses voor hebben: iedereen doet het (inbegrepen pa en ma); cd's en dvd's kosten teveel; het is enkel voor privé-gebruik, ik verkoop het niet; de artiesten zijn al rijk genoeg. Het enige wat hen nog een beetje tegenhoudt bij deze illegale downloads zijn de virussen - want de kids zijn goed op de hoogte van de gevaren die hen beloeren.
Maar de meeste kinderen gaven toch aan dat zij van plan zijn om verder te gaan met hun illegale downloads. Blijkbaar ligt hier toch een taak weggelegd voor de ouders - die het goede voorbeeld zullen moeten gaan geven!
En dan nog dit, voor de statistieken: de 12-14 jarigen doen meer aan piraterij dan de jongere leeftijdcategorie. En jongens doen het meer dan meisjes - om nog maar eens het stereotype te bevestigen dat meisjes 'braver" zijn!
http://arstechnica.com/news.ars/post/20070813-kids-in-europe-justify-piracy-papa-pirates-so-i-do-too.html

GAMERS KENNEN HUN TOESTEL NIET
En nu we toch met onderzoeken bezig zijn: een recent onderzoek van NPD heeft uitgewezen dat gamers zich niet bewust zijn van, of onverschillig zijn voor de niet-game functies van hun toestel. Zoals je weet kan je immers met de nieuwste generaties toestellen (PS3, Xbox 360, DS..) ook allerlei andere dingen doen: het internet opgaan, films downloaden en bekijken, enz.
Volgens het rapport zijn PS3-eigenaars minder geneigd dan Xbox 360 eigenaars om demo's en video's op hun console te downloaden - omdat zij niet weten dat het kan, of omdat zij niet weten hoe het te doen. Bij de Playstation 3 weet 37% van de bezitters niet eens dat ook PS1 en PS2 spelletjes op het toestel gespeeld kunnen worden.
Met andere woorden: gamers kopen hun toestel nog altijd om spelletjes te spelen; wanneer fabrikanten er dure BlueRay of HD DVD's in stoppen om films te bekijken, dan is dat misschien wel vergeefse moeite - vooral omdat deze dure dvd drives de prijs van het toestel de hoogte injagen, en vele gamers dan moeten afhaken.
http://www.pcworld.com/article/id,135673/article.html?tk=nl_dnxnws

DE ULTIEME POPUP
Mogen wij je even bang maken? Wat zou je denken van een pop-up die door geen enkele pop-up blokkeersoftware of script tegengehouden kan worden, die je volledige scherm in beslag neemt, en die je niet kan sluiten? Om bang van te worden, niet?
Wel, Giorgio Maone, de man die de NoScript extensie voor Firefox geschreven heeft, toont in een artikel op zijn blog (hackademix.net) aan hoe pop-up blokkeersoftware of -scripts gemakkelijk omzeild kunnen worden met Java. En dat zo'n popup dan erg gevaarlijk kan worden, want die zou dan je hele desktop kunnen beslaan, wat een ideale tool is voor phishers of fraudeurs.
De man heeft zelfs enkele demo's online gezet, die erg indrukwekkend zijn. Zo. Heb je nu de daver op het lijf? Wacht dan maar, en probeer de demo uit. Je zal bemerken dat je noch met alt-tab uit de pop-up weg kan, en zelfs niet met alt-F4. Gelukkig heeft de schrijver van de demo een uitweg voorzien (gewoon blijven klikken op de pagina). Oef. Dat was even bibberen!
Begrijp je nu de macht van deze javacode?
http://hackademix.net/2007/08/07/java-evil-popups

GOOGLE VINDT VAN ZICHZELF DAT HET SPAM IS
Een verhaal dat nogmaals aantoont hoe de spamfilters vaak legitieme mails of artikels, zelfs hele accounts wissen, vonden wij bij het blog van Garett Rogers.
Hier is wat er gebeurde. Google medewerkers houden verschillende blogs bij, waaronder het Google Custom Search blog. HOe het mogelijk is weten wij niet, maar toch gebeurde het: de Google spamfilters beschouwde het blog van haar eigen medewerkers op Blogger als een spam, en wisten de hele account. De naam van de account werd vrijgegeven, en meteen sprong de een of andere persoon erop en postte een eerste bericht - dat op de vele lezers van het blog erg raar overkwam, met vele spelfouten, enz. De lezers contacteerden Google, dat na een korte tijd met het bericht uitkwam: "Whoops! Wij hebben onszelf per vergissing als spam geklasseerd! ..... wij nemen maatregels om te voorkomen da andere Blogger gebruikers een zelfde probleem zouden tegenkomen".
Een verhaal dat toch vragen oproept. Want hoe is het mogelijk dat een bepaalde persoon (of groep, in het geval van de Google blog) al maandenlang een blog bijhoudt, en dat Google/Blogger zomaar ineens je blog kan schrappen, alle postings wissen, en bovendien de naam van het blog vrijgeven zodat gelijk wie die naam kan naasten?
Raar.
http://blogs.zdnet.com/Google/?p=683
http://googlecustomsearch.blogspot.com/2007/08/google-custom-search.html
http://blogoscoped.com/archive/2007-08-07-n70.html

GOOGLE VERKIEST STAR OFFICE
Menigeen keek verbaasd op toen Google aankondigde dat het voortaan in haar pakket met aanbevolen, gratis software, Google Pack, het kantoorpakket StarOffice zou brengen. Je zou immers verwachten dat Google eerder Open Office zou brengen, de volkomen gratis open source kantoorsuite, in plaats van StarOffice van Sun. OpenOffice is weliswaar gebaseerd op de broncode van StarOffice, en het krijgt de steun van Sun, het bedrijf dat StarOffice gemaakt heeft, maar StarOffice werkt enkel op Windows, terwijl Open Office platform-onafhankelijk is. StarOffice is trouwens niet gratis, maar in het Google Pack zou je de software wel gratis krijgen.
Volgens waarnemers zijn er verschillende redenen voor deze beslissing. Google kan nu een complete desktopsuite aanbieden, die wellicht in de toekomst een offline aanvulling is voor de online kantoorsuite van Google. Anderzijds krijgt Sun dan weer een grotere naambekendheid voor haar product.
Star Office heeft als grote voordeel op Open Office dat het een grote collectie clip-art afbeeldingen, lettertypes, templates en tools heeft die een migratie van en naar Microsoft Office vergemakkelijken.
http://www.readwriteweb.com/archives/star_office_added_to_google_pack.php

MAAKT GOOGLE ZIJN FOTO'S MET OPZET VAAG?
Het is al vaak vermeld, dat veiligheidsdiensten niet echt opgezet zijn met de satellietbeelden die via Google Earth opgevraagd kunnen worden, en vaak haarfijn details geven over bepaalde strategische installaties zoals kerncentrales, wapenopslagplaatsen, enz.
Welnu, mensen uit AustraliŽ melden dat de luchtfoto's van Sydney sinds enkele dagen erg vaag en onduidelijk geworden zijn. Zij koppelen dit aan de APEC bijeenkomst die daar over enkele weken gehouden wordt, de economische conferentie van de Asia Pacific regio. Google zelf beweert dat de beelden een downgrade kregen omwille van een "commercieel dispuut" met een leverancier, maar er wordt vermoed dat deze verdoezeling gebeurd is op verzoek van de politie, om het risico te minimaliseren op een terroristische aanval bij de bijeenkomst in september, waarop 21 wereldleiders verwacht worden, waaronder president George Bush.
Het is trouwens niet de eerste keer dat Google ervan beschuldigd wordt dat het censuur toepast op haar landkaarten en satellietbeelden, op verzoek van landen die vrezen dat de nationale veiligheid in gedrang komt. Zo werden in juni van dit jaar de landkaarten van Washington DC eigenlijk vernieuwd, maar toch werden de oudere, onduidelijke beelden van het belangrijke centrum behouden. In het geval van Sydney kon men vroeger inzoomen tot een 25 meter boven de grond, terwijl de beelden nu zelfs bij een zicht tot 300 meter boven de grond erg onduidelijk blijven.
http://maps.google.com.au/maps?ie=UTF8&ll=-33.857088,151.212945&spn=0.02484,0.053988&t=k&z=15&om=0
http://www.theage.com.au/news/web/googles-photos-of-sydney-go-all-fuzzy/2007/08/13/1186857396182.html

VIRUSSEN KUNNEN WEL DEGELIJK JE BANKREKENING PLUNDEREN!
Hoe ingenieus cyberdieven tewerk kunnen gaan, dat wordt duidelijk als je het verhaal leest bij WebWereld over een virus dat ervoor zorgde dat gebruikers van ABN-Amro bank geld overmaakten naar de rekening van dieven.
Kort samengevat komt het hierop neer. Eerst moet de gebruiker besmet worden met het virus. Is dat het geval, dan houdt dit virus in het oog wanneer de gebruiker naar een beveiligde site gaat. Is dat de site van ABN Amro, dan treedt het virus in werking. De gebruiker krijgt, nadat hij inlogde op ABN-Amro om te internetbankieren, een foutmelding. Hij moet zich opnieuw op de site aanmelden. Maar ondertussen hadden de cyberdieven al een transactie klaar staan; door opnieuw in te loggen, bevestigde de gebruiker de transactie. Daardoor zijn er verschillende gebruikers geld kwijt geraakt.
ABN-Amro heeft toegegeven dat een handvol klanten getroffen is, maar zegt wel dat het gaat om gebruikers die oudere versies van Windows op de pc hebben staan (voor Windows XP dus). En de betrokkenen zijn inmiddels schadeloos gesteld.
Toch kan je niet ontkennen dat dit gebeurde opnieuw het vertrouwen van de burger in internetbankieren aan het wankelen gebracht heeft...
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/47590

GSM ALS PROGRAMMABOEKJE OP CONCERT
Ons mobieltje wordt voor steeds meer zaken gebruikt dan voor telefoongesprekken - vooral het sms-gedeelte blijkt vele mogelijkheden te openen. Dat wordt nogmaals bewezen door het verhaal dat wij vonden bij CNet, over een 14 jarige jongeman, ene Dennis, die naar het Lollapalooza muziekfestival in Chicago trok om er zijn favoriete bands live aan het werk te zien. Hij schreef zich via de gsm van zijn vader, die hem vergezelde, in voor het sms-netwerk aldaar dat hem op de hoogte hield van de verschillende evenementen op het concert.
Onze Dennis kwam zo te weten dat er een wedstrijd gitaarspelen zou plaatsvinden. Hij schreef zich in, en won een nieuwe Gibson gitaar, en de gelukzak mocht zelfs mee op het podium van een van de optredende bands.
Het mobieltje is erg belangrijk aan het worden op evenementen - even belangrijk als het armbandje dat je krijgt aan de ingang. Via het mobieltje krijg je de kans om een betere zitplaats te winnen, updates over het concert te ontvangen, promoties, speciale gebeurtenissen, enz. Bij een recent concert van Korn werden de concertgangers uitgenodigd om via het mobieltje te stemmen en zo te bepalen welke song het concert zou mogen afsluiten.
Sommige van die diensten zijn te betalen, andere zijn gratis. Maar zelfs gratis kosten ze je eigenlijk nog wat, want je moet je telefoonnummer opgeven om de sms'jes te ontvangen, en dat nummer gaat dan natuurlijk in de database van de marketeers.
Toch een interessant gegeven, waarover je meer leest bij CNet.
http://news.com.com/They%27ve+just+got+to+get+a+message+to+you/2100-1026_3-6202649.html?part=dtx&tag=nhl&tag=nl.e703

ENGELS ORKEST GEEFT VIRTUEEL CONCERT
We blijven nog even in de concertwereld. Een van de oudste symphonische orkesten van het VK, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, bouwt momenteel een virtuele replica van zijn concertgebouw in Second Life. Het is de bedoeling dat daar dan werk uitgevoerd zal worden van Rachmaninov, Ravel en co. En het orkest hoopt door haar aanwezigheid in de 'hippe' Second Life wereld een nieuw publiek te vinden voor de klassieke muziek.
Een mooi initiatief, maar niet erg realistisch lijkt het ons. Het publiek zal wel mogen kuchen en papiertjes laten ritselen van de snoepjes die zij in het echt eten tijdens het concert, en dat leidt natuurlijk tot een ontspannen sfeer.
Maar voor zover wij weten zijn het aantal toehoorders van zo'n concert beperkt - maximaal een 30 à 40 virtuele bewoners van Second Life kunnen gelijktijdig in een 'kamer' aanwezig zijn en een evenement bijwonen, zoals andere initiatieven tot hun spijt hebben moeten ondervinden...(1)
Een ander nieuws over concerten en de digitale wereld lijkt ons dan weer érg interessant. Concertgangers kunnen tegenwoordig direct na afloop van een concert de hele opname van de uitvoering meenemen naar huis, en wel als MP3 op een usb-stick. Het Oostenrijkse bedrijf D-rec heeft al enkele testen hiermee gedaan, zo weet WebWereld te melden, en die vielen erg positief uit.
http://news.com.com/English+orchestra+tunes+up+for+virtual+concert/2100-1027_3-6202513.html?part=dtx&tag=nhl&tag=nl.e703
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/47592
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!

SMART STRIP ENERGY SAVER

Zoals je wellicht weet zijn wij een enthousiaste luisteraar van de dagelijkse podcast The Daily Giz Wiz, waarin Leo Laporte en Dick De Bartolo op een erg onderhoudende manier interessante gadgets bespreken. Een van de dingen die onze aandacht trokken is de Smart Energy Saver. Want heb je eigenlijk al eens een blik achterom geworpen, wanneer je 's avonds de deur van je computerkamer achter je dicht trekt? Is jou dan ook al de kerstboom aan lichtjes opgevallen, van allerlei apparaten die in stand-by blijven staan?
Deze tool kan een oplossing brengen. Het is een stekkerdoos waarin je tot 7 stekkers kan steken. Die bestaan uiteraard ook al hier in ons land, maar dat zijn "domme" stekkerdozen. De Smart Strip is echter echt slim: er is namelijk een plaats voor een "controletoestel" - jouw computer bij voorkeur. Als jij jouw computer afsluit, zullen de andere aangesloten toestellen eveneens uitgezet worden. Wij hebben geen idee of zulke stekkerdoosjes als in ons land verkrijgbaar zijn, maar wie weet hebben wij een clevere verdeler van elektronica op een idee gebracht?
http://www.smartstrip.net/

EEN GAME MET EEN WEL ERG ORIGINELE BESTURING
Goed mikken! Dat is wat je als man moet kunnen in deze bar in Frankfurt, waar een spel staat dat op een wel erg originele manier bestuurd wordt - de urinestraal! Mannen die juist richtten, konden een racewagen op deze erg bijzondere manier dirigeren.
Het spel werd ontworpen door webagentschap SAATCHI & SAATCH. Opdrachtgever voor het game was een taxibedrijf, dat aan het einde van de race zijn telefoonnummer liet verschijnen, met de tekst dat de gamer toch liefst een taxi zou moeten nemen als hij teveel gedronken had.
De installatie is ondertussen weer verdwenen; in de volksmond had hij al snel de bijnaam "piss-screen" meegekregen!
http://www.chip.de/news/c1_news_28347803.html

8 MILJOEN JAAR OUDE BACTERIE TOT LEVEN GEBRACHT
Mogen wij je nog even aan het bibberen brengen? Wat denk je van dit verhaal: wetenschappers hebben een bacterie gevonden in het oudste ijs dat op de aarde bestaat; zij hebben dat ijs gesmolten, en de 8 miljoen bacterie ontdooit... en zij leeft, in een labo.
Met andere woorden: nu de ijskappen smelten, door de opwarming van de aarde, zullen er steeds meer bacteriŽn en virussen tot leven komen. Experten zeggen dat wij ons hier niet ongerust over moeten maken, want het proces van het smelten van de ijskappen is al miljoenen jaren aan de gang, en het zou erg onwaarschijnlijk zijn dat de beestjes nog kwaad kunnen.
Hoogst onwaarschijnlijk? Dat is niet goed genoeg voor ons. En ook niet voor de mensen in het forum van Slashdot, die het bericht uiteraard meteen omvormen tot het begin van een griezelfilm!
http://science.slashdot.org/article.pl?sid=07/08/07/1335259
http://environment.newscientist.com/article.ns?id=dn12433&feedId=online-news_rss20

SLIMME KLEDIJ OP DE CATWALK
Op de Siggraph 2007 computergraphics & interaction show werden verschillende "slimme" kledingstukken voorgesteld. Uiteraard ging de bikini die uit zonnepaneeltjes bestaat, en die zo energie vergaart zodat je andere toestellen (iPod en co) kan opladen, met alle aandacht lopen. Deze zonne-bikini was uitgevonden door een student van de New York University; hij kan een iPod in twee uur herladen, tenminste als de eigenares in vol zonlicht blijft. De student, ene Andrew Schneider, werkt nu aan een mannelijk equivalent, waarmee een kleine koeler voor dranken van energie voorzien kan worden.
Maar een ander kledingstuk lijkt ons veel intrigerender - en pikanter. Het gaat om interactieve onderkledij waarin game controllers ingebouwd zijn op verschillende punten van de kledij. Elke controller kan aangedreven worden bij een interactief spel, waardoor koppels "intieme daden" kunnen verrichten. Volgens de maker, designer Jenny Chowdhury, zou deze kledij een oplossing moeten brengen voor de vele vrouwen die computerweduwe geworden zijn sinds hun man dag na dag, avond na avond, achter het computertje zit. Zij wou een spel ontwerpen dat rond de intimiteit van een koppel draait, en waar twee mensen elkaar moeten aanraken om het spel te kunnen spelen.
Tjonge, als je dit combineert met een virtuele wereld zoals Second Life, waar het er soms erg "heet" aan toe gaat, dan is er zeker en vast een toekomst voor zulk interactief ondergoed weggelegd!
http://www.jennylc.com/intimate_controllers/
http://andrewjs.com/solarbikini.html
http://www.itnews.com.au/News/NewsStory.aspx?story=59002


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Handige Harry's zijn erin geslaagd om de iPhone te laten werken op het Nederlandse netwerk van T-Mobile.
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/47547

*** Hackers zetten cybergrafiti op website VN
http://www.pcworld.com/article/id,135879/article.html?tk=nl_dnxnws

*** Toyota verkoopt echte auto's in virtuele wereld There.com
http://www.pcworld.com/article/id,135862/article.html?tk=nl_dnxnws

*** Voortaan kan je al je Microsoft producten (Hotmail, Live Search, IM, antivirus) op één dashboard terugvinden
http://home.live.com

*** Je kan nu ook de VRT-zender EEN bekijken op je gsm, als je een all-in abonnement neemt van 7,99 EUR per maand tenminste bij Proximus.
http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00070145

*** Onderzoekers van de Amerikaanse Purdue Universiteit hebben een nieuwe, stille manier gevonden om chips te koelen. Zij gebruiken een luchtstroom, opgewekt met ionen.
http://www.computable.nl/nieuws.jsp?id=2089639&WT.mc_id=rss

*** Hackers kraken website VN
http://www.ad.nl/economie/article1577962.ece

*** VoIP hackers stelen voor 1 miljoen dollar aan belminuten
http://www.security.nl/article/16667/1

*** Waarom je al je Google activiteiten moet versleutelen
http://www.security.nl/article/16662/1Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


ELECTRIC SKYCHURCH
[lounge] Elektro pop met een space-tintje en erg klassieke synthesizer geluiden. De songs zitten erg ingewikkeld in elkaar en er wordt een mooi afwisselend ritme opgebouwd. Op de site van deze jongeman kan je ook een gratis song downloaden, LIberty, die een sneller tempo vertoont.
O ja, onze keuze kwam deze week van Dave's Lounge, podcast 84.
http://www.myspace.com/electricskychurch
http://www.daveslounge.com/2007/06/13/daves-lounge-84/

MUDVILLE
[Lounge] Coole lounge, waarbij een zwoele en erg aparte vrouwenstem zweeft tegenover het spacy ritme. Op de Myspace pagina van de band kan je drie songs beluisteren, en eentje (Joy) downloaden. Wij waren onder de indruk van de band, en hebben hun album "Iris Nova" via ons abonnement bij eMusic aangekocht.
http://www.myspace.com/mudville

BROOKVILLE
[alternative lounge]De songs van deze man zijn erg uiteenlopend van sfeer. Van het Golden, dat met zijn trompetten een beetje aan Chicago doet denken, tot het (downloadbare) Break Yourself dat opent met een simpel gitaarspel, om dan heel relax en cool verder te gaan. De man heeft een heel aparte stem.
http://www.myspace.com/brookville

SUTRO
[lounge/electro pop] Twee gitaren, slagwerk en een dame met een aparte stem. Dat volstaat om een coole atmosfeer te scheppen met goed uitgebouwde songs. Op de website van de band kan je een viertal songs downloaden, waaronder het Undying dat ons wel kan bekoren.
http://www.sutro-music.com/sutro.music.htm


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Een intellectueel is een persoon die meer woorden gebruikt dan nodig
om meer te vertellen dan hij weet
Dwiht D. Eisenhower
De nieuwe oogstSTREETVIEWR: OPVALLENDE STRAATBEELDEN
Zoals je wellicht weet heeft Google een nieuwe dienst in het leven geroepen, Streetview. Daarbij krijg je, als je naar Google Maps, een realistisch beeld van de straat die je opzoekt of die je moet doorrijden. Deze afbeeldingen zijn gemaakt met speciale cameraploegen van Google, die de straten van een gemeente een voor een op en af rijden om deze beelden te schieten.
En uiteraard zijn daar soms erg aparte beelden bij, momentopnames die ongewild vastgelegd zijn: een inbreker die over een hek klimt, een dame die in haar blootje voor de venster staat, een man die uit een pornoshop komt...
Streetviewr is een verzamelplaats voor deze opmerkelijke foto's. Leuk!
[Taal: Engels]
http://streetviewr.com/

E-MAIL ETIQUETTE
Een goede netizen heeft goede manieren; maar wie op het web terechtkomt weet vaak niet wat goede en wat slechte manieren zijn. Slechte manieren zijn bijvoorbeeld alle teksten in hoofdletters schrijven, mails forwarden naar groepen vrienden en hen bestoken met filmpjes die eeuwig duren om te downloaden, enz. Een mooie opsomming van goede manieren vind je in dit artikel van Microsoft. Om te lezen en even aan gewetensonderzoek te doen... (Tip: Wim W)
[Taal: Engels]
http://office.microsoft.com/en-us/help/HA012054101033.aspx

AFBEELDINGEN LATEN DANSEN
Wil je, bij het uitvoeren van een zoekactie bij Google Images, het zoekresultaat eens in een andere opsomming zien dan nette rijen? Ga dan eens naar Voelspriet, en volg de instructies aldaar. Niet echt wereldschokkend, maar wel leuk. (Tip: WIm W)
[Taal: Nederlands]
http://www.voelspriet2.nl/forum/index.php/topic,7870.0.html

PHOTOTOTEXT
Je kent wellicht Ascii-art, waarbij door handig gebruik te maken van alle karakertekens een afbeelding ontstaat - denk maar aan de hoofding van Netties in de tekstversie van de nieuwsbrief. En wellicht wist je ook al dat je zo zelfs portretten in lettertekens kan uitbeelden; deze site doet die omzetting voor jou: je moet gewoon een afbeelding uploaden, de conversie uit laten voeren en dan het resultaat opslaan. Werk je regelmatig met zulke tekst-afbeeldingen, dan kan je zelfs een extensie installeren in Firefox om de afbeelding automatisch te uploaden zonder eerst naar de site te moeten surfen. (Tip: Wim W)
[Taal: Engels]
http://photo2text.com/

EEN GMAIL OVER DE HELE WERELD
Google heeft een heel leuk initiatief genomen: het heeft gebruikers over de hele wereld uitgenodigd om zelf een videoclipje te maken waarin getoond wordt hoe een mailbericht de wereld rondreist. Tot 13 augustus konden mensen zelf clipjes insturen. Alles wat zij moesten doen was de M-enveloppe afdrukken, het clipje maken en insturen. De beste inzendingen zouden aan het originele filmpje toegevoegd worden en het resultaat komt te prijken op de startpagina van Gmail, waar hij door gebruikers uit de hele wereld bekeken kan worden.
Op deze site kan je een keuze van de beste inzendingen bekijken.
[Taal: Nederlands / Engels]
http://mail.google.com/mail/help/intl/nl/gmail_video.html

GOOGLE CHEATSHEET: ALLES WAT JE ALTIJD WILDE WETEN OVER GOOGLE
Op dit webadres kan je een pdf-bestand downloaden met daarin alles wat je maar zou kunnenw illen weten over Google; niet alleen een lijst met de verschillende operatoren die je kan gebruiken in de zoekmachine, maar ook informatie over het bedrijf zelf, over PageRank, leuke Google diensten en tools, de verschillende Google Blogs, enz. (Tip: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.adelaider.com/google/

DABEDOO.NL: GEEN ZOEK- MAAR EEN VINDMACHINE
In Nederland ging er eind julie een nieuwe zoekmachine - pardon: vindmachine van start: Dabedoo.nl. De links worden gevoed door mensen, niet opgezocht door robots, wat volgens de makers onaangename verrassingen (zoals sekssites) moet voorkomen. Doe zelf maar eens de test en ga op zoek naar sex - je zal geen verwijzingen naar rode-oortjes sites vinden, wel naar definities in woordenboeken. Erg saai, als je het ons vraagt... maar kom: de site is nu eenmaal met de beste bedoelingen opgezet: 80% van de opbrengst gaat naar goede doelen. (Tip: H. Lagarde)
[Taal: Nederlands]
http://www.dabedoo.nl

LA FILLE D'O
Een erg knap opgezette site die, als wij ons niet vergissen, gaat om een nieuw merk kleding met een ondeugend cachet. Ook Devilles Harem is erg knap uitgewerkt. Wij weten echt niet wat ze verkopen, maar de sites zijn fantastisch mooi, haast poŽtisch, en tegelijkertijd erg bevreemdend...
[Taal: Engels / Nederlands]
http://www.lafilledo.com

BOSATLAS WORDT INTERACTIEF
De kaarten-mashup Bosatlas is echt knap. Je kan ze het beste vergelijken met Google Maps, maar dan met een interpretatie van de beelden. Bij Bosatlas vind je bijvoorbeeld een wereldkaart die vertelt hoe de landen omgaan met homoseksualiteit: van liberale landen zoals Nederland, tot landen waar je daarvoor de doodstraf krijgt.
Je kan zelf themakaarten en aanpassen. Het resultaat kan je exporteren naar Google Earth. Tot 1 november is de site gratis, daarna moet je voor sommige onderdelen gaan betalen.
[Taal: Nederlands]
http://www.bosatlasonline.nl/welcome.do

VRIJDAG ANIMATIEDAG: SCION
Reclamevreters als wij zijn, kunnen wij er niet omheen: deze pagina die publiciteit maakt voor de Scion, een nieuwe wagen van Toyota, is prachtig ontworpen en opgevat als een game. Eerlijk gezegd: deze reclame is zo goed, dat je zou vergeten dat het om reclame gaat!
[Taal: Engels]
http://www.littledeviant.com/

VRIJDAG MULTIMEDIADAG: KUBRICK 2001
Deze site tracht het meesterwerk Space Odyssea 2001 van Stanley Kubrick te verklaren. Het geheel duurt wel 20 minuten, en is in Flash uitgewerkt.
[Taal: Frans / Engels/ Duits / Portugees]
http://www.kubrick2001.com/

VRIJDAG FOTOGRAFIEDAG: DPC
Digital Photo Challenge is een wedstrijd waarbij fotografen hun beste foto's kunnen insturen rond een bepaald thema. De andere leden van de site kunnen dan hun stem uitbrengen op de foto's. En wij kunnen je verzekeren dat er pareltjes bij zijn!
[Taal: Engels]
http://www.dpchallenge.com/index.php


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's


*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multi-media/
- Internetten met mooie Alice
AMSTERDAM - De telecom- en kabelbedrijven buitelen over elkaar heen op de Nederlandse markt voor...
http://www.ad.nl/economie/article1590374.ece
- Verspreiders reclamesoftware beboet
DEN HAAG - De telecomtoezichthouder Opta heeft woensdag twee ondernemers een dwangsom opgelegd voor de...
http://www.ad.nl/multi-media/article1586100.ece
- GeenStijl annexeert stemming SIRE
DEN HAAG - De website GeenStijl heeft de internetstemming van Stichting IdeŽle Reclame (SIRE) geannexeerd. De instantie lanceerde dinsdag een...
http://www.ad.nl/economie/article1588373.ece

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.dedigitalerevolutie.tv/
- Televisie microscoop
Een opmerkelijke gadget voor kinderen. Een camera vergroot zijn beelden 200x. Deze zijn op TV te bekijken.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=20066
- USB oplader
Steeds meer apparaatjes kunnen via de usb-aansluiting van stroom worden voorzien. Het is nu zelfs mogelijk om zo je batterijen op te laden.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=20141
- Maak 3D tekeningen en animaties
Maak gratis 3D landshappen en animaties met de professionele software van Bryce. Ter promotie is de voorlaatste versie gratis te downloaden en te gebruiken.
http://www.fan.tv/digitaal/toontext.asp?id=19883

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
- Plasmatelevisie 106 cm met nieuwste generatie Kuro-scherm
http://www.elektrozine.be/functions/news.asp?lang=nl&pag=2&news=%A32007&newsid=4775
- Dunne Cybershot-gsm
Met de lancering van de K770i Cybershot gsm hoopt Sony Ericsson de instap digitale fotocamera's het vuur aan de schenen te leggen
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2993
- In-ear hoofdtelefoon van Bose
Bose lanceert een in-ear hoofdtelefoon met de gekende Bose-geluidskwaliteit. Zonder extra ruisonderdrukking of geluidsisolatie verschaft de in-ear hoofdtelefoon audioplezier van hoge kwaliteit
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2992

*** COMPUTER WORLD
http://www.computerworld.be/
- Genoeg van de stress veroorzaakt door e-mail?
De e-mail is zowel een zegen als een plaag. E-mails stapelen zich op tijdens vakantieperiodes of wanneer u echt Ďofflineí moet zijn. Bijgevolg vormt e-mail een bijkomende bron van stress.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=16989&style=34360
- De site van de VN is het slachtoffer van hackers
De internetsite van de Verenigde Naties werd het slachtoffer van hackers die op meerdere paginaís slogans plaatsten met de oproep dat IsraŽl en de Verenigde Staten vrede moeten sluiten, zo berichten meerdere persagentschappen.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=16991&style=34360
- De professionele voetballiga sleept YouTube voor de rechter
De professionele voetballiga, die de Belgisch voetbalclubs uit eerste divisie vertegenwoordigt, daagt YouTube voor de rechter.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=16996&style=34360

*** PC WORLD
http://www.pcworld.be
- PageFlakes: een startpagina op speed
Heb jij nog een Google/ig of MyYahoo startpagina? Dan wordt het dringend tijd om over te schakelen op PageFlakes, waar je ook kan 'pagecasten', wat tot verbluffende resultaten leidt.
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/internet/pageflakes-een-startpagina-op-speed.cfm
- Bij Google aangekochte video's vernietigen zichzelf
http://www.pcworld.be/nl/fiches/news/internet/bij-google-aangekochte-video-s-vernietigen-zichzelf.cfm
- Dode MaleisiŽr krijg telefoonrekening van 170.000 miljard euro
http://www.pcworld.be/nl/fiches/news/other/dode-maleisier-krijg-telefoonrekening-van-170-000-miljard-euro.cfm

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/
- ISP-druk op BBC iPlayer
Volgens diverse Britse bronnen staat de BBC onder druk vanwege haar recent gelanceerde iPlayer, een online videospeler waarmee de Britten on-demand recent uitgezonden programmaís via het web kunnen bekijken.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=4707
- Search Marketing Tip: haal meer uit je website met Website Analytics
Website analyse is de rode draad door elk search marketing project. Want meten is weten en het analyseren van je website kan zorgen voor nuttige informatie om de return te verbeteren. QueroMedia zet een aantal tips op een rijtje, zodat je meer uit je website kan halen!
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=4703
- Wie onttroont Google?
De hegemonie van Google in zoekmotorland is onmiskenbaar. Maar niets is voor eeuwig en dus is de kans groot dat ook Google op een dag topzoekmotor af is. Of toch niet? Eén ding is zeker: de bedreiging voor Google komt niet van de grote jongens of van de groots opgezette nationale initiatieven die landen als Frankrijk of Duitsland voorbereiden. Maar wel van kleine start-ups met een Ďgoed ideeí.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=4708

*** SPEEDZONE
http://www.speedzone.be
- Top 10 populairste Belgen op YouTube
http://www.speedzone.be/artikel/1533_top_10_populairste_belgen_op_youtube.html
- Disturbia - trailer
http://www.speedzone.be/artikel/1537_disturbia__trailer.html
- Sunrise Avenue - Fairytale Gone Bad
http://www.speedzone.be/artikel/1535_sunrise_avenue__fairytale_gone_bad.html

*** COMPUTERTAAL
http://www.computertaal.info
- Browser emulator
http://www.computertaal.info/modules/articles/article.php?id=873
- Etch a Sketch
http://www.computertaal.info/modules/articles/article.php?id=872
- Videofilmer
http://www.computertaal.info/modules/articles/article.php?id=871

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net
- Hoera, de cd bestaat 25 jaar
Vandaag is het precies vijfentwintig jaar geleden dat de eerste compact discs in een Duitse Philips-fabriek van de productieband rolden. Inmiddels zijn er naar schatting 200 miljard van de schijfjes verkocht. »
http://core.tweakers.net/nieuws/48943/Hoera-de-cd-bestaat-25-jaar.html
- Buma/Stemra experimenteert met Creative Commons
http://tweakers.net/nieuws/48938/Buma-Stemra-experimenteert-met-Creative-Commons.html
- 'Belgische Telenet gegadigde voor overname Tele2'
http://life.tweakers.net/nieuws/48934/Belgische-Telenet-gegadigde-voor-overname-Tele2.html
Wikipedia

Vorige artikels:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautSLIM OMGAAN MET VISTA: VERBERG DE TEKST VAN ICOONTJES
De meeste icoontjes van programma's die op je desktop staan, zijn duidelijk genoeg zodat je er geen bijkomende tekst onder het icoontje meer nodig hebt. Dat van de IE browser bijvoorbeeld, van Word, enz.
Om die bijkomende tekst te doen verdwijnen pas je de volgende truc toe. Rechts klikken op de snelkoppeling, en dan Rename kiezen. Houd nu de Alt-toets ingedrukt en typ 255 in op het numeriek klavier (niet op de bovenste rij van je klavier, want dat werkt niet in dit geval). Bij de laptop moet je het numeriek slot activeren, en dan het numeriek klavier gebruiken dat middenin je gewone klavier verwerkt is.
Deze toetscombinatie werkt voor de eerste snelkoppeling; wil je nog een snelkoppeling ontdoen van de extra tekst, dan moet je twee keer Alt=255 intikken, en voor de 3e snelkoppeling moet je dat 3 keer intikken.
Het geheim? Alt+255 is gewoon de code voor blanco. Je geeft dus een bestandsnaam aan de snelkoppeling die bestaat uit een karakter dat blanco is...
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/hide-desktop-icon-text-on-windows-vista/

SLIM OMGAAN MET VISTA: ZOEKEN IN HET STARTMENU VERSNELLEN
Een van de opvallende nieuwigheden bij Vista, een nieuwigheid, die op onze goedkeuring kan rekenen, i het zoekvak in het startmenu. Hier kan je de naam van een programma ingeven en het wordt opgestart, zonder dat je de bijhorende snelkoppeling moet gaan opzoeken in je startmenu.
Je kan hier ook zoeken naar bestanden, contactpersonen, mail, geschiedenis, favorieten... Maar hoe uitgebreider de zoekmogelijkheden, hoe langer de zoektocht zal duren. WIj vinden dat dit zoekvak ideaal is om enkel naar programma's te kiezen, en dus hebben wij de alternatieve zoekopdrachten uitgeschakeld, en wel als volgt:
klik rechts op de Start knop, kies Properties. Klik op Customize, en ga nu naar de keuzevakjes naast Search; best vink je aan:
- Don't search for files
- Search Programs
- Sort all programs menu by name
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/speed-up-windows-vista-start-menu-search-by-limiting-results/

SLIM OMGAAN MET VISTA: TIMEOUT VAN DE MONITOR WIJZIGEN
Energiebesparing is natuurlijk interessant, maar soms schiet die in gang wanneer je wel naar je scherm kijkt, bijvoorbeeld naar een film, terwijl je voor de rest geen andere activiteiten doet. En dat wil je natuurlijk niet.
Nu bestaat er een manier om via een manueel commando de Timeout van je scherm te wijzigen. Hiervoor aanroep je de powercfg tool, waarmee je de power configuratie kan wijzigen. Ga naar Run, en tik in:
powercfg -Change -monitor-timeout-ac 120
Hiermee zorg je ervoor dat de monitor 120 minuten actief blijft wanneer je op gewone stroom aangesloten bent. Dat commando kan je ook gebruiken voor instellingen van het scherm op je laptop wanneer je met de batterij werkt - dan moet je wel "-dc" schrijven in plaats van -ac.
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/quick-tip-change-monitor-timeout-from-command-line/

SLIM OMGAAN MET VISTA: VERDWENEN ICOONTJES TERUG TOVEREN
Ben je een icoontje kwijt op je desktop, zoals de prullenmand, Computer, User, Control Panel? Dan bestaat er een simpele manier om die terug op te vissen.
Ga naar Control Panel / Personalize (of rechts klik op de desktop en klik Personalize). Links vind je nu een link die zegt Change Desktop Icons. Nu kan je hier de keuzevakjes van Computer, User's Files, Network, Recycle Bin, Contorl Panel naar behoeven uit- of aanvinken.


Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html

Van alles halen, (bijna) niets betalen...GRATIS OMZETTERS
Windows - freeware
Op deze site vind je een lijstje met gratis software om video's om te zetten: van YouTube naar iPod, iPhone, MP3, van Video naar Flash, iPOd of iPhone of MP3, enz. Voer voor de videoten! (Tip: WIm W)
http://www.dvdvideosoft.com/free-dvd-video-software.htm#VideoToMP3

AVG ANTI-ROOTKIT
Windows XP - 414k - freewareDeze tool moet je beschermen. Hij doet één ding, maar hij doet het goed: rootkits opsporen en verwijderen. Draai de tool, en hij zal je pc afscannen, op zoek naar rootkits. Vindt hij die, dan worden zij verwijderd. Deze tool werkt niet met Windows Vista.
http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,65198/description.html?tk=nl_ddxdwn

OPERA 9.23: NIEUWE VERSIE
Windows - Mac - Linux / 6.6 MB - freeware
De nieuwe versie van Opera is er nu ook voor Linux, en bevat verschillende verbeteringen aan tabs, mail-client, muisbewegingen, het beheer van cookies.
http://www.opera.com/
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_12999861.html
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_22703681.html

FIND DUPLICATES: GEEN TWEELINGEN!
Windows XP - freeware
Dit progje ziet er niet echt denderend uit, maar het doet wat het zou moeten doen: duplicaat bestanden op je harde schijf opsporen. Je versleept gewoon een map naar het werkgebied van het programma, even wachten, en je krijgt een lijst van duplicaat bestanden - zelfs als die een andere naam hebben. De duplicaten worden niet automatisch gewist, jij moet dat doen.
http://www.pcworld.com/downloads/file/fid,64306/description.html?tk=nl_ddxdwn

ADVANCED WINDOWSCARE PERSONAL
Win2000/XP/Vista - 4,5 MB - freeware
Met dit progje zijn alle problemen van een trager wordende computer, het bevriezen van je scherm, de crashes, voorgoed gedaan - althans dat is wat de makers van deze software beloven. Je zou je computer kunnen beschermen, herstellen en optimaliseren met slechts enkele klikken.
http://www.lockergnome.com/nexus/windows/2007/08/09/advanced-windowscare-personal-v251802

QUICK ACCESS
Windows 2000/XP - 344 k -freeware
Er draaien zoveel processen op je computer, maar zijn die wel allemaal nodig? Sommigen draaien gewoon voortdurend mee op de achtergrond, en nemen systeemgeheugen in zodat je computer gaat vertragen. Met dit progje krijg je toegang tot informatie over de processen die draaien.
http://downloads.zdnet.com/download.aspx?&compid=17962&docid=274384&tag=nl.e530

VRIJDAG MACDAG IWORK
Mac OS X 10.4 - 469 MB - shareware
Een nieuwe versie van de productiviteitssuite van Apple; belangrijkste nieuwigheid: Numbers, een spreadsheet die veel lof krijgt.
http://www.download.com/iWork/3000-2267_4-10723169.html?tag=nl.e414
http://www.apple.com/benl/iwork/

VRIJDAG MACDAG: ADIUM
Mac OS X 10.4 - 14 MB - freeware
Heb jij vrienden en collega's die allemaal met een andere chat software werken? Geen nood, Adium is de gemeenschappelijke factor want deze software werkt met alle andere chat clients.
http://www.download.com/Adium-X/3000-2146_4-10724733.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....


Lezer Wesley vraagt jullie medewerking bij een probleem dat hij heeft:

<<<
Hallo Hilde

sedert enige tijd krijg ik af en toe bepaalde mails niet binnen van kapaza.
-bevestigingen van biedingen
-mails voor meer informatie
-mails ter bevestiging van vernieuwing van advertenties
-....
Hoe ik dit gemerkt heb? Door bij mijn account te gaan kijken naar "gebruikerswaardering". Daar kan je kijken naar de mensen die je zelf nog moet waarderen. Bij mij was het duidelijk: er was iemand die ik kon waarderen die gereageerd had op een bepaald artikel. Deze mail kreeg ik echter nooit.

Volgens kapaza ligt het probleem bij mijn instellingen maar ik heb de laatste maanden niets veranderd qua soft- en hardware. Tevens zit ik mijn mailbox nooit vol dus dat kan ook het probleem niet zijn.

Kan u misschien in de volgende nieuwsbrief eens rondvragen of iedereen die kapaza gebruikt even kan kijken bij gebruikerswaarderingen om te zien of ze ook tot dezelfde constatatie komt? Ik ben hier 100% zeker van gezien 1 gemiste mail kan maar 4 stuks is wat teveel van het goede!

Ze kunnen dan contact opnemen met kapaza zelf (info@kapaza.be) zodat de Kapaza webmaster eindelijk willen inzien dat het probleem niet bij de gebruiker ligt! Ze sturen telkens dezelfde standaardmail terug dat ik contact dien op te nemen met de provider maar zoals ik al zei: er is niets hard- of softwarematigs veranderd en ik heb geen spam-filter gezien ik graag alle mails zie die binnenkomen. Ik heb zelf voldoende gezond verstand om een spam-mailtje te kunnen herkennen!

Mijn mail en kapaza hun antwoord kan je onderaan vinden!

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groeten,
Wesley
(om deze bijdrage niet te lang te maken, hebben wij de correspondentie met Kapaza zelf niet vermeld.
Heb jij een ervaring over Kapaza die je wil dezeln met de lezers, dan kan je ze ons sturen, zodat wij ze kunnen forwarden naar de lezer. Alvast bedankt!
>>>
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Een van de symptomen van een naderende zenuwinzinking
is het geloof dat zijn werk ongelooflijk belangrijk is.
Bertrand Russell