Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 18/1/2007 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 11
Nummer 482 van 13/1/2007Gegroet lezers,

Hier zijn wij dan met het tweede nummer van dit nieuwe jaar. Uiteraad vind je heel veel artikels over de CES-beurs in Las Vegas, waar veel knappe nieuwigheden voorgesteld werden. Een van de blikvangers daar was de iPhone, en die ziet er heel veelbelovend uit. Volgende week krijg je van ons een uitvoerige bespreking.

Verder nog heel wat leuke sites, waarvan verschillende ook deze week aangebracht werden door onze lezers - sommigen van hen zijn ondertussen al echte medewerkers geworden. Als jij nog goede tips weet, dan mag je die ons altijd doorsturen!

Een korte inleiding deze week, om je meteen aan je leesvoer te laten. Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot volgende week.

Hilde


Nettiees lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
VENICE PROJECT TEST VOOR NET NEUTRALITEIT?
De makers van de Skype software hebben een nieuw project, dat Venice heet. Het draait rond tv via het internet, maar dan wel via het P2P project. Eigenlijk wil Venice een tv- of zendernetwerk worden op zich. Het grote probleem is echter bandbreedte.
Want als je een uur tv zou kijken via P2P dan gebruik je gemiddeld 320 MB download en 105 MB upload (denk eraan: P2P wil zeggen dat je niet alleen ontvangt, maar ook het ontvangen signaal opnieuw doorstuurt). Combineer dit cijfer met het gemiddeld aantal uren dat de modale mens tv kijkt (in de VS is dat 2,6 uur per dag) en dan zit je aan 832 download en 273 upload per dag - en, reken even mee: 25 GB download en 8 GB upload.
Voeg daarbij het gegeven dat je bij een provider zoals Telenet een downloadlimiet hebt van 10 GB voor een ExpressNet abonnement en 30 GB voor een ExpressNet Turbo abonnement (EUR 59,95), dan besef je al gauw dat tv kijken via het Venice project een dure grap kan worden.
Maar anderzijds is het zo dat je, via dezelfde kabel als waarmee het internet in je huis komt, ook tv kan kijken - 'gewone' tv, maar ook uitzendingen en zelfs films op aanvraag (on demand). En dat de limiet op bandbreedte hier niet van toepassing is. Wat voor ons een mooi voorbeeld is waarom net neutraliteit er moet komen. Daarbij worden providers verplicht om alle signalen gelijk te behandelen en geen voorkeur te geven aan bepaalde producten of bepaalde aanbieders. En wat is Telenet in dit geval anders dan een provider die zijn eigen signaal bevoordeelt tegenover concurrerende producten?
http://arstechnica.com/news.ars/post/20070106-8562.html
http://www.telenet.be/nl/thuis/internet/producten/expressnet_turbo/index.page

ZUNE VERKOOPT TRAAG MAAR REGELMATIG
Toen Microsoft zijn eigen MP3-player aankondigde, de Zune, werd gesproken van de iPod killer, het toestel dat de iPod van zijn troon moest stoten. Maar wat blijkt, twee maanden na zijn lancering? Het toestel zit nog altijd niet in de top 10 van de verkoopcijfers en doet het enkel goed in het verkeerde marktsegment.
De Zune was natuurlijk bedoeld als digitale muziekspeler, maar heeft daar slechts 20% van de markt kunnen veroveren. Acht van de 10 top players waren modellen van Apple, de twee overige waren van SanDisk.
Maar op de markt van de hard disk drives doet de player het wonderbaarlijk goed; daar is 12% van alle toestellen een Zune. Maar om een toestel zoals de Zune met al zijn andere mogelijkheden vooral te gebruiken als externe harde schijf, dat is toch wel een afgang voor de Zune...
http://www.betanews.com/article/Study_Zune_Sales_Slow_But_Steady/1168013048

MYSTERIEUS MONSTERINSECT VAN AARDE VERDWENEN
Heeft Google een groot ruimtewapen waarmee het de aarde kan beschermen en allerlei bedreigingen kan vernietigen? Het lijkt erop. Aandachtige waarnemers hadden bemerkt dat er op een van de satellietbeelden van Google Earth een reuzengroot insect te bemerkten was, van wel 50 meter groot.
En nu blijkt dat op nieuwe beelden het insect, dat grote gelijkenissen vertoont met een enorme oorworm, verdwenen is. Heeft Google met zijn ruimtekanon het insect kunnen verdelgen? Of heeft de een of andere Maria of Sien bij het kuisen van het glas van het scanapparaat in de kantoren van Google het onschuldige insectje opgeruimd dat model stond voor zijn reuzengroot broertje...
Bij The Register vind je de foto's. leuk!
http://www.theregister.co.uk/2007/01/05/giant_insect_obliterated/

GROUPER HAALT ILLEGALE MUZIEK VAN SITE
De videosite Grouper, die onlangs overgenomen werd door Sony, is gestart met het verwijderen van muziek waarop auteursrechten berusten. Het zou gaan in de eerste plaats om muziek van Universal en om die op te sporen wordt gebruik gemaakt van de Audible Magic 'sniffing' technologie.
Grouper zou daarin naar verluid nogal ver gaan. Een bepaalde gebruiker beklaagt zich erover dat hij een filmpje had gemaakt van zijn zoontje bij het zwemmen en als achtergrond een muziekclip had gebruikt, op basis van een cd die hij legaal had aangekocht. Die video had hij dan online gezet, maar privaat gemaakt, zodat enkel zijn familie die mocht bekijken. Maar ook die video moest eraan geloven...
http://www.techcrunch.com/2007/01/06/grouper-just-says-no-to-kenny-g/

MOZILLA ZIET INKOMSTEN STIJGEN
Wie zei daar dat open source niet loont? Mozilla moet nog wel zijn cijfers voor 2006 bekend maken, maar voor 2005 kon het wel mooie cijfers voorleggen: het haalde in 2005 voor 52,9 miljoen dollar inkomsten, tegenover 5,8 miljoen in 2004 en 2,4 miljoen in 2003. Die inkomsten komen voornamelijk van akkoorden die afgesloten zijn met zoekmachines. Door die inkomsten is Mozilla in staat om veel verder uit te breiden dan de 10 mensen die er nu werken.
Als Mozilla een bedrijf zou zijn op de beurs, dan zouden de aandeelhouders erg gelukkig zijn, vooral door de lage onkosten.
Maar je mag natuurlijk niet vergeten dat er heel wat mensen zijn die belangeloos meewerken aan de Mozilla projecten... Misschien verdienen die nu toch ook een bloemetje?
http://www.betanews.com/article/Mozilla_Revenue_Grows_from_Searches/1167855673

CREATIEF VIDEO BLOGGING: DE NIEUWE "INSTANT JOURNALISTIEK"
In januari wordt traditioneel de CES computerbeurs gehouden in Las Vegas. Daar wordt het nieuwste van het nieuwste vertoond op elektronicagebied. En uiteraard zullen alle media verslag uitbrengen over dit evenement. Maar het zullen niet de traditionele media zijn waar u het nieuws als eerste zal lezen - neen, het 'breaking news' zal komen van onafhankelijke verslaggevers.
Blogging, podcasting, video blogging heeft plaats overal waar er een IP verbinding is. Je moet niet wachten tot de krant verschijnt om het nieuws te lezen, op het journaal van 8u om het nieuws te zien: je leest, hoort en ziet erover terwijl het nieuws gebeurt.
Kortom, we zijn de eeuw binnengekomen van 'instant journalistiek', nieuws 'in time'. Een heel interessant artikel daarover leest u bij VOIP Watch.
http://www.techmeme.com/070106/p37#a070106p37

HET LANDSCHAP VERSCHUIFT BIJ E-MAIL BEVEILIGING
Er zijn de laatste weken heel wat overnames gebeurd bij e-mail beveiligingsbedrijven. De grote IT-bedrijven, de providers, zijn allemaal geïnteresseerd in technologie die ons kan bevrijden van spam. Elk kleiner bedrijfje dat zelfstandig anti-spam software vervaardigt zal ondertussen wel opgekocht zijn. Je zou mogen verwachten dat we dan ook een kentering zien in de vloed spam die ons overspoelt..
Helaas is dat niet het geval. 2006 was spijtig genoeg een recordjaar en de pest is al zover uitgegroeid dat maar liefst 90% van alle mails spam is! De internaut heeft er voorlopig niets aan dat er aandelen van hand wisselen en dat grote bedrijven kleintjes opkopen - een adequate remedie tegen spam lijkt voorlopig nog niet uitgevonden te zijn. Maar wat dacht je ervan om evenveel energie te stoppen in het opsporen van spammers, als er nu gestopt wordt in het opsporen van piraten? En die spammers dan zwaar te bestraffen? Wedden dat het snel gedaan zou zijn?
http://news.com.com/A+shifting+landscape+for+e-mail+security/2100-7350-6147760.html?part=dtx&tag=nl.e433

SECOND LIFE GAAT OPEN SOURCE
Er is heel wat te doen rond Second Life - deze virtuele wereld is ondertussen uitgegroeid tot een echte hype. Iedereen die van belang is in het interwereldje moet er een karaktertje hebben, zo lijkt het wel en het liefst een eigen zaak oprichten in Second Life. Het wereldje is ook heel lucratief: naar verluidt zou er zelfs al een dame miljonair geworden zijn, door de verkoop van virtuele immobiliŽn tegen niet zo virtuele dollars.
Nu hebben de makers van Second Life aangekondigd dat zij open source gaan: de broncode van de viewer, de software waarmee je in Second Life rondloopt, zal opengesteld worden voor iedereen, zodat handige programmeurs die kunnen bewerken. Linden Lab hoopt al zeker en vast dat programmeurs er enkele bugs kunnen uithalen en rekent er ook op dat de Linux gemeenschap zal zorgen voor een betere versie van de software. Op lange termijn hoopt het lab echter op beduidende verbeteringen en nieuwigheden. En later zou het bedrijf ook de server software openstellen, die het mogelijk maakt dat Second Life blijft draaien. Of de Linden dollars, het virtuele betaalmiddel in Second Life, open source wordt, dat is echter nog de vraag..
http://news.com.com/Second+Life+software+becomes+open-source/2100-7344-6148148.html?part=dtx&tag=nl.e433

EMI STAPT AF VAN DRM OP CD'S
Juicht, muziekliefhebber, juicht! Platenmaatschappij EMI heeft aangekondigd dat het niet langer DRM (Digital Rights Management of kopieerbeveiliging) zal stoppen in haar cd's - zo meldt het muziekmagazine Billboard. Deze DRM moest er voor zorgen dat cd's niet geript konden worden om dan in digitale vorm verdeeld te worden via het internet en de P2P netwerken; sommige cd's kon je zelfs helemaal niet afspelen op je pc.
Volgens Billboard heeft EMI moeten toegeven dat de kost om die DRM te ontwikkelen en toe te passen niet opweegt tegen de resultaten. Bovendien zou men bekommerd zijn dat al die DRM niet compatibel zou blijken als er nieuwe versies uitkomen van computers en players.
Toch nog even dit: DRM op cd's mag niet verward worden met DRM op digitale bestanden die je van het internet aankoopt zoals PlayForSure of de DRM bij iTunes bestanden. Deze DRM zal helaas nog blijven bestaan...
http://www.boingboing.net/2007/01/08/emi_abandons_cd_drm.html?tag=nl.e777

PEGASUS MAIL GEDOEMD TE VERDWIJNEN?
Het online aanbod van diensten die taken overnemen die je voorheen uitvoerde met programma's op je eigen pc, blijft uitbreiden. Maar helaas verdwijnt de diversiteit van programma's voor de eigen pc - verschillende klassiekers worden opgekocht of geven er de brui aan.
Enkele weken geleden kondigden de makers van het Eudora mailprogramma aan dat zij de onafhankelijke ontwikkeling van deze steengoede mailclient, een van de pioniers van het internet, stopzetten. In de toekomst zou samengewerkt worden met de Mozilla gemeenschap, die voortaan aan Eudora mag sleutelen.
En nu bereikt ons het bericht dat een andere pionier, Pegasus Mail, zich gedwongen ziet de ontwikkeling en verdeling van Pegasus Mail en Mercury stop te zetten, bij gebrek aan geld. David Harris betreurt het dat hij niet langer meer de internetgemeenschap van dienst kan zijn, zoals hij dat al zovele jaren was... Als er in extremis nog een sponsor gevonden wordt, dan zou Harris met veel plezier de code verder blijven ontwikkelen, zelfs overwegen om de code open te maken voor ontwikkelaars.
Dus: wie heeft er enkele centjes over? Pegasus Mail is/was een prachtige mailclient, die fantastisch om kon gaan met verschillende 'persona', mailboxen, enz.
http://www.pmail.com/

EMMY AWARDS VOOR GEBRUIKERS VAN MYSPACE?
Zijn de filmpjes bij MySpace echt van zo'n uitzonderlijke kwaliteit dat zij een Emmy Award verdienen? De verantwoordelijken van MySpace vinden alvast van wel. Zij hebben een partnership afgesloten met National Television Academy of Arts & Sciences, de organisatie die verantwoordelijk is voor het uitreiken van de Emmy Awards voor tv-programma's die overdag uitgezonden worden, nieuws, sport en publieke diensten. Bij de uitreiking verleden jaar werd er ook een nieuwe award bedacht: de Broadband Emmy, die hogekwaliteits amateur videofilms moet belonen van het genre YouTube.
De MySpace leden kunnen op een speciale pagina hun zelfgemaakte video's indienen als kandidaat en anderen kunnen die dan bekijken. Een jury zal dan de beste inzendingen kiezen. Op 14 juni volgt de uitreiking van de prijzen, op de 2007 Creative Arts & Entertainment Emmy Awards, die ook live via het internet uitgezonden zal worden.
Toegegeven, er zit veel, heel veel kaf tussen het koren op MySpace, maar het is toch leuk dat de traditionele media aandacht schenken aan MySpace, als vertegenwoordiger van een nieuwe vorm van distributie van filmpjes.
http://news.com.com/Emmys+for+MySpace+users/2100-1026-6148169.html?part=dtx&tag=nl.e433
http://www.myspace.com/myemmy

VOORAANSTAANDE SECOND LIFE BEWONER TART PERSVRIJHEID
Virtuele werelden hebben altijd bestaan, maar geen van hen heeft ooit een succes gehad als Second Life. Mensen worden er miljonair, zo luidt het en als er geld mee gemoeid is, dan is het serieus.
Maar blijkbaar meent men in dat virtuele wereldje alles te mogen doen, als het om geld gaat. Zo zou Anshe Chung, de dame die veel geld verdiend heeft met de verkoop van immobiliŽn in Second Life, verboden hebben dat er nog screenschots gepubliceerd worden van haar optreden in Second Life.
Het gaat eigenlijk om een gênant fragment. De dame werd IN Second Life zelf geïnterviewd door reporters van CNET, maar het interview werd verstoord door het plots opduiken van... vliegende penissen! Een video van de aanval verscheen bij YouTube, maar werd er terug verwijderd nadat de studioís van Anshe Chung een DMCA klacht indienden. Andere sites die eveneens de video vertoonden, moesten ook het fragment verwijderen, o.a. Sydney Morning Herald en BoingBoing.
En wat mag je dan verwachten van de internetgemeenschap? Dat zij wraak neemt!
Bij Slashdot vind je uiteraard heel wat reacties op het gebeurde, met enkele heel knappe filmpjes bovendien.
http://blogs.zdnet.com/social/?p=58
http://video.google.com/videoplay?docid=5387867190768022577&q=Anshe+Chung
http://yro.slashdot.org/article.pl?sid=07/01/06/2112258&from=rss

100 DOLLAR LAPTOP OOK VOOR HET GROTE PUBLIEK?
We hebben het al eerder gehad over het 100 dollar laptopproject, dat tegenwoordig OLPC heet, wat staat voor One Laptop Per Child. Daarbij gaat het om goedkope computers die in massa geproduceerd zouden worden om kinderen in minder rijke landen of rurale gebieden toch een computer te bezorgen, die dan meteen als lesboek gebruikt kan worden.
Maar zou ook de gewone burger in het 'rijke' Westen geen baat hebben bij zo'n computer? Misschien wel. Er wordt momenteel een gedachtepiste onderzocht waarbij iedereen zo'n laptop kan kopen - het is te zeggen: de mensen hier in het westen zouden er twee moeten kopen en een daarvan zou weggeschonken worden aan de kinderen in de armere gebieden. Een mooi idee - degene die zo'n laptop sponsort voor een ander, zou ook in contact gebracht worden met dat kind in de ontwikkelingsgebieden.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/6246989.stm?tag=nl.e777

ZUNE: GEEN DENDEREND SUCCES
Geen vrolijk kerstmis voor de Zune van Microsoft: de lang verwachte draagbare multimediaplayer van Microsoft kwam niet voor in het lijstje met de best verkochte players.
Het bedrijf Current Analysis ging eens even kijken naar dat lijstje en kwam tot de vaststelling dat acht van de tien players modellen van Apple zijn. De overige twee zijn Sandisks. De players van Apple gingen samen met 62% van alle verkoop lopen, terwijl Microsoft het moet doen met 3%. (cijfers uit de VS).
Tussen haakjes: niet alleen op vlak van de players doet Apple het goed. Ook de verkoop van songs via iTunes is een groot succes, een succes dat niet taant en zelfs nieuwe recordhoogten bereikt. Wereldwijd werden er het afgelopen jaar meer dan een miljard songs verkocht, wat een verdubbeling van de verkoop/download is tegenover 2006. Wat eigenlijk neerkomt op 58 songs per seconde. Niet slecht, vind je ook niet?
Tussen haakjes: dit succes toont volgens ons aan dat de gebruiker best bereid is om netjes te betalen voor zijn songs, als het hem maar gemakkelijk gemaakt wordt - en als het aanbod maar interessant genoeg is.
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=070110014
http://www.chip.de/news/c1_news_23664255.html

ID-DIEVEN MISLEIDEN INTERNAUTEN MET FILMPJE OVER EXECUTIE SADDAM
Na de executie van Saddam circuleerden er op het internet verschillende filmpjes met beelden van die executie, stiekem opgenomen met de camera van een mobieltje. Heel wat internauten toonden dat zij over een ongezonde morbide belangstelling beschikten en gingen op zoek naar het filmpje.
Uiteraard hadden onverlaten dat al snel door en maakten zij misbruik van die interesse, om een Trojaantje op de internauten los te laten. Het gaat om een mail die aankondigt het filmpje te bevatten, maar ook een ongewenste parasiet heeft - het Trojaantje dus.
Beveiligingsbedrijf F-Secure heeft tot nu toe al drie verschillende soorten malware ontdekt die het Saddam thema bespelen. In alle drie de gevallen werd een keylogger geïnstalleerd, die allerlei vertrouwelijke informatie ontfutselt, zoals paswoorden en bankgegevens.
http://www.techweb.com/showArticle.jhtml?articleID=196801963


Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


GEWONE ANTENNE-TV VOOR HET MOBIELTJE?
De eerste tv-toestellen haalden gewoon hun signaal uit de lucht, via een antenne. Dat zorgde toen voor een nieuw landschap op de daken: antennes schoten als paddestoelen uit de grond, pardon: het dak en de ooievaars moesten zich aan dit nieuwe landschap aanpassen.
Dat tv-signaal uit de lucht is nu een ding dat opnieuw wordt opgevist door Samsung. Dit bedrijf heeft een nieuwe chipset ontwikkeld waarmee mobiele telefoons ook digitale tv-uitzendingen uit de lucht kunnen oppikken. Deze chipsets zouden ook gebruikt kunnen worden in draagbare toestellen zoals PDA's en laptops. Volgens Samsung zou je echt tv kunnen kijken zoals op je gewone tv-toestel, inbegrepen goede ontvangst en overschakelen naar een ander signaal, zelfs wanneer je aan grote snelheid beweegt, zoals in je auto. Maar ja, daar mag je niet bellen met de gsm...
Op de CES deze week zou Samsung een prototype voorstellen van zo'n tv-gsm. Wij zijn benieuwd!
http://arstechnica.com/news.ars/post/20070104-8554.html

AUTO'S ALS RIJDENDE WLAN-HOTSPOTS
Tegenwoordig moeten we overal mobiel kunnen zijn, ook in de wagen. Waarom de auto niet ingericht als een rijdende hotspot? Zo kan je zonder probleem als passagier internetten - de chauffeur moet netjes zijn aandacht bij het stuur en de weg houden!
In de VS wil Autonet Mobile alvast in samenwerking met autoverhuurder Avis alle huurwagens met WLAN hotspots uitrusten. De router zou zijn stroom halen van de sigarettenaansteker en AutonetMobile zou de internetverbinding via een 3G mobiel netwerk verzorgen. Leuk is dat de hotspot een bereik heeft van 30 meter - je kan je al de gezellige internetkampvuurtjes voorstellen waarbij iedereen zich verzamelt rond zo'n hotspot-auto...
Wie zo'n internetwagen wil huren, moet 10,95 dollar per dag extra betalen voor deze service. Een mobiele hotspotinstallatie in je eigen wagen kan ook - dan betaal je 399 dollar voor de installatie en een maandelijks abonnement van 49 dollar.
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=070104004

VOORTAAN OOK DVD'S LEGAAL BRANDEN
Het lijkt wel alsof de hele mediawereld overstag gaat inzake DRM. Zo kwam er deze week ook vanuit de filmwereld een verheugend bericht dat het standpunt inzake DRM versoepeld wordt. Tot hiertoe mocht je films die je vanop het internet downloadde enkel afspelen op de computer waarheen zij gedownload werden; branden op een dvd mocht en kon niet.
Daar komt nu verandering in. In de toekomst zullen contentproviders films aanbieden die een nieuwe technologie bevatten, Qflix, dat gebaseerd is op Content Scramble System of CSS. De filmmaatschappijen lijken voldoende vertrouwen te hebben in deze technologie om de internauten toe te laten voortaan ook films op dvd's te laten branden. Want degene die de film aanbiedt, zal ook beperkingen kunnen inbouwen in QFlix: hoe vaak de film afgespeeld mag worden, hoe lang hij geldig blijft, hoe vaak hij op een dvd gebrand mag worden, enz.
Het blijft natuurlijk omslachtig om een film te downloaden via het internet: het duurt wel even want zo'n film is toch wel enkele giga groot en dan moet je nog gaan branden. Anderzijds kan deze technologie het walhalla worden voor de filmliefhebber, die niet aan zijn trekken komt bij het aanbod van de gewone videotheek en erg zeldzame films kan downloaden en branden.
http://www.betanews.com/article/Studios_Approve_DVD_Burning_Technology/1167932022

MOBIELTJE LADEN MET DE FIETS
Tussen alle grote geweld van de CES beurs die momenteel in Las Vegas plaatsvindt, verdient een nieuw product van Motorola wel een aparte vermelding. Het gaat om een lader voor je mobieltje, die je via je fiets van stroom voorziet - net als een dynamo bij een fietslicht eigenlijk.
Het originele idee werd gepresenteerd door Motorola CEO Ed Zander, die al trappend op een helgele fiets het podium besteeg - of liever: opreed tijdens zijn presentatie. Hij wou hiermee de klemtoon leggen op het feit dat digitale content "draagbaar" is, mobiel, ook in landen waar er minder auto's zijn maar meer fietsen, zoals China, waar maar liefst 500 miljoen fietsers rondrijden.
Motorola heeft tussen haakjes nog een andere nieuwigheid te melden op de beurs, naast een nieuw mobieltje in de Razr-reeks (de MotoRazr Z6, die muziek speelt met Windows DRM aan boord). Ook deze nieuwigheid draait rond de mobiliteit van content; Zander gelooft namelijk dat het internet ons in de toekomst overal zal volgen waar we gaan. De technologie werd dan ook Follow Me TV genoemd, omdat hij ervoor zorgt dat content van de digitale videorecorder van Motorola op het mobieltje ontvangen kan worden - zowel muziek, films als tv-programma's.
http://broadband.motorola.com/fmtv/
http://www.redherring.com/Article.aspx?a=20625&hed=Motorola+CEO+Rides+Mobile&sector=Industries&subsector=Computing

GATES DOL OP VISTA-KLARE MINICOMPUTER
Op de CES beurs in Las Vegas werd een sympathiek kleintje voorgesteld, dat heel wat opzien baarde: de Oqo. Een minicomputer zo groot dat hij in je broekzak past, maar toch met een klavier aan boord en een processor van 1,2 tot 1,5 Ghz, die ook in andere Ultra Mobile pc's gebruikt wordt. Het scherm is 12,5 cm groot en heeft een resolutie van 800 x 480 pixel; er is zelfs een HDMI-uitgang die resoluties tot 1920 x 1200 pixels ondersteunt en waarmee je dus de inhoud van je toestel op een HD-scherm kan afspelen.
En het mooiste is natuurlijk dat het toestel volledig Vista-klaar is. Volgens de Europese invoerder zou Bill Gates dan ook gefascineerd zijn door het toestel, dat rond de 1.500 en 2.000 dollar moet kosten. Duur, voor zo'n klein ding, dat wel...
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=070109027


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.be


Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetFUGLI - FUM FUM FUM
[wereld] Deze man brengt pseudo-middeleeuwse muziek, met eenvoudige instrumenten. Sommige van die songs schrijft hij zelf, andere zijn dan weer arrangementen van bekende melodieŽn. Deze Fum Fum Fum is een oud Spaans volksliedje voor Kerst
http://indieheart.com/bands/92/

RAY WOODRUFF - THE LOVELY TURNAWAY
[Singer-songwriter] Een man en zijn gitaar; hij speelt folk, blues, hardrock, maar ook klassieke muziek. Deze The Lovely Turnaway is een tragere song met mooi gitaarspel.
http://indieheart.com/bands/126/

MICA LEE WILLIAMS - A LIFE PROFOUND
[Singer Songwriter] Nog een singer-songwriter. Deze dame maakt prachtige songs, vol elegantie en intimiteit. Deze A Life Profound heeft ook een heel mooi arrangement. Een aanrader!
http://indieheart.com/bands/72/

CHRISTOPHER MARTIN HANSEN - LITTLE HABANERO
[instrumentaal] We blijven nog even bij de gitaar. Deze man speelt een prachtige akoestische gitaar en schrijft zelf ook heel mooie New Age, klassieke en Wereldmuziek. Bij Indie Heart kan je van hem geen songs downloaden, wel songs online beluisteren, zoals dit heel tedere Little Habanero.
http://indieheart.com/bands/56/

TRICKS FOR AGNES - YOU AND THE SUN
[singer songwriter] Een hele verrassing, deze Belg aan te treffen bij IndieHeart. Opnieuw een songwriter die de gitaar als basisinstrument heeft, maar er een heel mooi arrangement aan toevoegt. Als je het ons vraagt ga je nog wat horen van deze man!
http://indieheart.com/bands/101/Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Het geweten is een klok die bij de meeste mensen altijd achterloopt.
[Peter Sirius]
De nieuwe oogstEVEN EEN DOUCHE NEMEN
't Is een ouwetje, maar hij blijft leuk. Een man wedde dat hij binnen een jaar met 100 vrouwen onder de douche zou hebben gestaan. En zowaar, het lukte hem. Bekijk de 100 foto's op onderstaand adres. (Geert)
[Taal: Engels]
http://www.theshowerproject.com/

MENSEN MET TIJD TEVEEL
Hoe gek moet je zijn om spuugzakken uit vliegtuigen te verzamelen? De Zweed Rune Barf plaatste er honderden op zijn website. Hij rubriceerde per werelddeel, per land en op alfabet.(Geert)
[Taal: Engels]
http://www.theshowerproject.com/

ONDERGRONDS
Zoek thuis al je weg in de ondergrondse. Of je nu in Antwerpen, Brussel, Amsterdam, Rotterdam of New York moet zijn, op deze site kun je in vele wereldsteden bekijken hoe je per metro kunt reizen. (Geert)
[Taal: Engels]
http://www.subwaynavigator.com

EVEN EEN DUIK NEMEN
Een leuk online spelletje waarbij je een dappere duiker van een hoge wipplank kan laten springen. Het is wel in het Zweeds (denken we!) maar het is heel simpel: gewoon spatiebalk indrukken om de man te laten springen. Veel plezier! [Wim W]
[Taal: Zweeds]
http://spill.sesam.no/stuntstup/

DIGITALE MISSEN
Geen missers, deze digitale missen. Ze zijn wel niet van vlees en bloed, maar daarom niet minder aantrekkelijk! Op de site vind je een galerij met erg mooie afbeeldingen. (Wim W)
[Taal: Duits]
http://www.tripple.net/contator/webwizard/bilderbuch.asp?serietitel=Miss+Digital+World+2006&us=true

MUZIEKVIDEO'S
Deze site heeft een mooie lijst opgesteld van muziekvideo's die je bij YouTube kan vinden - netjes alfabetisch gerangschikt, van 10cc tot ZZtop. Om even zoet mee te zijn. (Bron: Lode V)
[Taal: Engels]
http://cyber-knowledge.net/videos/videos.php

GRIEKSE MYTHOLOGIE VERFILMD
De slag van Thermopylae waar 300 Spartanen onder leiding van Koning Leonidas (Gerard Butler) het opnemen tegen het machtige Perzische leger van Xerxes. (Geert)
[Taal: Engels]
http://www.apple.com/trailers/wb/300/

TIP VOOR DE MOBIELE WERKERS
Nu eens iets totaal anders. Hoe kan ik mijn Outlook thuis, Outlook op het werk, mijn gsm, mijn gmail, yahookalender, ipod samen synchroniseren tot één werkbaar geheel? Onmogelijk misschien in eerste opzicht, maar op onderstaande site vind je toch een handleiding hoe het kan. (Geert)
http://engtech.wordpress.com/2006/08/11/the-holy-grail-of-synchronization-how-to-synchronize-microsoft-outlook-multiple-locations-google-calendar-gmail-ipod-and-mobile-phone-with-funambol-scheduleworld/
http://tinyurl.com/zl7e7

SUPERSTAT: GRATIS TELLER
Op deze site kan je een gratis teller halen die het bezoekersaantal op je website telt. Je moet enkel een stukje code in je eigen site invoegen en deze dienst houdt alle statistieken bij. Medewerker Wim maakt van deze teller gebruik en is er erg tevreden over!
[Taal: Engels]
http://en.superstat.info/index.htm

OCR ONLINE - EN GRATIS BOVENDIEN!
Wanneer je een tekstdocument inscant, dan bestaat er zoiets als OCR, wat staat voor Optical Character Recognition. Dat is software die het ingescande omzet in tekst, die je dan ook kan bewerken in je tekstverwerker. Erg handig - zo moet je documenten niet meer helemaal overtikken, gewoon inscannen en de OCR aan het werk zetten.
Op deze site kan je gratis gebruik maken van zo'n OCR software. Gewoon het ingescande document uploaden en je krijgt een tekstdocument terug. Let wel op: je moet je tekst toch goed nalezen, want elke OCR software, zelfs de beste, laat al eens steken vallen! (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://docmorph1.nlm.nih.gov/docmorph/AccessibleOCR.htm

DOCUMENT OMZETTEN NAAR PDF
Nog een handige online omzetter; hier kan je niet alleen een simpel tekstbestand uploaden om om te zetten, maar tot 10 verschillende bestanden in verschillende formaten, om er één PDF bestand van te maken. Erg knap! (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://docmorph1.nlm.nih.gov/docmorph/AccessibleSing_pdf.htm

ONLINE CONVERTEREN
Om het rijtje met online omzetters te besluiten: bij Zamzar kan je tekst, grafische, muziek- of videobestanden omzetten naar een ander formaat. Het resultaat wordt je per e-mail toegezonden - gratis! (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.zamzar.com/

VRIJDAG ANIMATIEDAG : DAVID DREBIN
Deze Canadese fotograaf verdiende reeds zijn sporen in de advertentiefotografie. Op zijn website vindt u heel wat mooie foto's. Een deel van zijn werk is momenteel gratis te bewonderen in Brussel.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.daviddrebin.com
http://www.younggalleryphoto.com/photography/drebin/drebin.html

VRIJDAG ANIMATIEDAG : MILJONAIR
John Carpenter neemt deel aan "Who wants to be a millionaire" en er rest hem nog 1 vraag om miljonair te worden. Hij heeft nog enige twijfel over het juiste antwoord en roept daarvoor telefonisch de hulp in van zijn vader en dan ... dat zie je in dit filmpje.
(taal : Engels / Frans) [Filover]
http://www.metacafe.com/watch/220626/millionaire_with_style/

VRIJDAG FILMDAG : APOCALYPTO
OfficiŽle website van deze historische actiefilm geregisseerd door Mel Gibson.
In de Belgische zalen vanaf: 17 januari 2007.
(taal site : Engels) [Filover]
http://apocalypto.movies.go.com/

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

BEKENDE PERSONEN OP HET NET Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Jose Feliciano
OfficiŽle website van deze Puertoricaanse zanger die talrijke hits scoorde zoals "Feliz Navidad"
http://www.josefeliciano.com

- James Lebron
OfficiŽle website van deze NBA-speler. Opladen van site duurt vrij lang.
http://www.lebronjames.com

- Bob Sinclar
OfficiŽle website van deze Franse Dj. Hij scoorde drie hits in 2006.
http://www.bobsinclar.com/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bob_Sinclar

- DJ Cutee B
Deze DJ had samen met Bob Sinclar een hit met het nummer "Rock this party".
http://www.cuteeb.com/Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multi-media/
- Vista zet de ramen wijd open
Microsoft deed er lang over om te komen tot een opvolger voor Windows XP. Maar het wachten wordt beloond.
http://www.ad.nl/multi-media/article984859.ece
- Anti-RSI-software onzin'
De miljoen gebruikers van pauzesoftware tegen RSI kunnen stoppen met de pauzes die het programma hen oplegt
http://www.ad.nl/diagnose/article975917.ece
- Uitvaartbedrijf in Second Life
De Amsterdamse uitvaartonderneming Uitvaart.Com opent donderdag een virtueel kantoor.
http://www.ad.nl/multi-media/article980749.ece

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://www.dedigitalerevolutie.tv/
- Touchscreen PC
Hewlett-Packard komt met consumenten-pc die via touchscreen bediend wordt. Een muis is hierbij niet meer nodig.
http://www.dedigitalerevolutie.tv/toontext.asp?id=17531
- Mp3-speler met WiFi
SanDisk komt met de Sansa Connect, een mp3-speler die WiFi ondersteund. Deze kan daardoor ondermeer internetradio afspelen.
http://www.dedigitalerevolutie.tv/toontext.asp?id=17502
- Uitgebreide e-mail-notifier
POP Peeper vertelt je wanneer je nieuwe mail hebt. Het werkt o.a. ook bij Hotmail en Gmail en kent veel extra mogelijkheden
http://www.dedigitalerevolutie.tv/toontext.asp?id=13035

*** Elektro.be
http://www.elektro.be
- Pioneer toont demo van vernieuwde plasma-tv
http://www.elektrozine.be/functions/reportages-lang-nl/pag-16/verslag-2722.asp
- Eerste Windwas Vista Ultimate notebook voor Toshiba
http://www.elektrozine.be/functions/reportages-lang-nl/pag-16/verslag-2720.asp
- HP stelt concept-pc voor
http://www.elektrozine.be/functions/reportages-lang-nl/pag-16/verslag-2721.asp

*** COMPUTER WORLD
http://www.computerworld.be/
- Security: 90% van de bedrijfsleiders slaan hun gevoelige data op hun gsm op
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=16039&style=34360
- IP camera: Glimlach, u wordt gefilmd
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=16003&style=34360
- Belgacom zet strijd tegen spam verder
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=16024&style=34360

*** PC WORLD
http://www.pcworld.be
- Encyclopopdia : heel Wikipedia op uw iPod
http://www.pcworld.be/nl/fiches/news/internet/encyclopopdia--heel-wikipedia-op-uw-ipod.cfm
- Talen leren met podcasts en iTunes
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/mac-news/talen-leren-met-podcasts-en-itunes.cfm
- De beste hardware van 2006
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/other/de-beste-hardware-van-2006.cfm

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/
- BBC gaat de sociale toer op
Ook de BBC is van plan om zijn online aanbod uit te bouwen met social networking webstekken. Het wil dat doen rond bestaande Ďmerkení van het Britse huis van vertrouwen.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=3694
- Geen nieuwe website voor Group94? Het is Tamaraís fout!
Steengoeie stuff sinds twee dagen op de website van het Gentse Group94. In afwachting van de lancering van de nieuwe site heeft het bedrijf een bijzonder grappig filmpje op zijn homepage draaien.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=3700
- Mobile ticketing bij De Lijn
De Lijn start in samenwerking met Proximus een proefproject in twee Belgische steden waardoor wie de bus neemt voortaan ook kan betalen met een smsíje.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=3702

*** THE INQUIRER
http://be.theinquirer.net/
- Gerucht : SMS fraude verhaal is fout gerucht
http://be.theinquirer.net/2007/01/gerucht_sms_fraude_verhaal_is.html
- Een debat voor de Raad van Journalisten
http://be.theinquirer.net/2007/01/een_debat_voor_de_raad_van_jou.html
- Ceci n'est pas une fraude SMS
http://be.theinquirer.net/2007/01/ceci_nest_pas_une_fraude_sms.html

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net
- The Pirate Bay wil Sealand kopen
De Zweedse torrentsite The Pirate Bay had al een politieke partij opgericht, maar de ambities reiken verder: de organisatie wil nu een eigen land hebben. Men heeft het oog laten vallen op Sealand. >>
http://tweakers.net/nieuws/45900/The-Pirate-Bay-wil-Sealand-kopen.html
Jobs: 'Alleen Apple-software voor iPhone'
De iPhone zal uitsluitend software van Apple mogen draaien. Het bedrijf wil zo zorgen dat de iPhone voldoet aan de verwachtingen: toepassingen die de telefoon laten crashen moeten tot elke prijs geweerd worden.
http://tweakers.net/nieuws/45898/Jobs:-Alleen-Apple-software-voor-iPhone.html
- Woordenlijst 'OpenTaal'-project bereikt bètastatus
http://tweakers.net/nieuws/45886/Woordenlijst-OpenTaal-project-bereikt-betastatus.html
Wikipedia

Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

* Miss Belgian Beauty 1997 en omroepster - http://nl.wikipedia.org/wiki/Els_Tibau
* Belgische presentatrice - http://nl.wikipedia.org/wiki/Heidi_Lenaerts
* Mexicaans politicus - http://nl.wikipedia.org/wiki/Adolfo_Christlieb_Ibarrola
* Symbool dat wordt gebruikt om een aftrekking of een negatief getal aan te duiden - http://nl.wikipedia.org/wiki/Minteken
* In Rusland de formele benaming voor steden met een hoge concentratie aan wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Naoekograd
* Theologische leer, geïntroduceerd door Calvijn - http://nl.wikipedia.org/wiki/Verbondsleer
* Rubberen of kunststof riempje voor de aandrijving van een loopwerk - http://nl.wikipedia.org/wiki/Snaar_%28aandrijving%29
* Kerstlied - http://nl.wikipedia.org/wiki/Nu_zijt_wellekome
* Spel waarbij je samen met Miel dingen kan bouwen, van auto's tot vliegtuigen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Miel_Monteur

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

* Als Driekoningen is in het land, komt de vorst in 't vaderland - http://nl.wikipedia.org/wiki/Driekoningen
* Belgische prins die is gedagvaard vanwege het marine-schandaal - http://nl.wikipedia.org/wiki/Laurent_van_Belgi%C3%AB

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

* Het portaal van de week gaat nog altijd over de Seychellen, maar in het stemlokaal lijkt het portaal over Noorwegen het te gaan winnen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Portaal:Noorwegen

Wikiraadsel: Hoe heette de noordelijke grens van het Romeinse Rijk? - http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Raadsel/netties20070111

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieSDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut
TIPS ITUNES 28: DE INHOUD VAN HET ENE SPEELLIJSTJE KOPIËREN NAAR HET ANDERE
Een nieuwe spellijst kan je erg simpel maken door bestaande lijstjes te combineren. Gewoon een nieuwe speellijst aanmaken en dan elk gewenst speellijstje slepen naar die nieuwe lijst.

TIPS ITUNES 29: SLIMME SPEELLIJSTJES MAKEN
Je kan manueel een speellijstje maken met bepaalde songs op, maar je kan ook gebruik maken van Smart Playlists: iTunes vult dan automatisch je playlist op basis van de regels die jij bepaalt. Zo kan je bijvoorbeeld een playlist maken van jazzmuziek, je hoogst gewaardeerde songs, songs die je al een hele tijd niet meer gespeeld hebt, of songs die je recent aangekocht hebt.

TIP ITUNES 30: BEPERK DE LENGTE VAN JE SPEELLIJSTJE
Wanneer je van je speellijstje een cd wil maken, moet je wel rekening houden met de 'beperkte' grootte van de cd. Ook hierbij kan iTunes je helpen. Om de lengte van een speellijstje te beperken, kies je de optie "Limit To" en kies je 70 minuten voor een audio cd, of 650 MB voor een MP3 of data cd

TIPS ITUNES 31: EEN SLIM SPEELLIJSTJE MAKEN OP BASIS VAN MEERDERE REGELS
Wil je alle songs van een bepaalde artiest horen die gemaakt waren tussen bijvoorbeeld 1900 en 2000, dan kan je een smart speellijstje maken om al die songs te verzamelen, met meerdere regels. Klik hiervoor op het plusteken wanneer je een Smart speellijstje maakt en voeg zoveel regels toe als je zelf wil

TIPS ITUNES 32: ALTERNATIEVE MANIER OM EEN SLIM SPEELLIJSTJE TE MAKEN
Je kan ook een Smart Playlist maken door de Shifttoets in te drukken; het plusteken onderaan links verandert nu in een wieltje en er verschijnt een venster met daarin selectiemogelijkheden voor je lijstje. Kies een selectie en besluit met OK. Als er songs zijn die aan deze criteria beantwoorden, dan worden zij toegevoegd aan het lijstje. Je kan zoveel regels toevoegen als je zelf wil.Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.htmlVan alles halen, (bijna) niets betalen...VIDEOBEWERKING 7: PHOTO STORY
Windows XP - 3,2 MB - Freeware
Met dit Microsoft progje kan je een diashow maken van afbeeldingen op je pc. Je kan ook bepalen in welke volgorde de beelden getoond worden, wat de overgangseffecten moeten zijn en door het Zoomeffect komt er beweging in de diashow.
http://www.pcwelt.de/know-how/software/67612/index8.html

VIDEOBEWERKING 8: REAL ALTERNATIVE
Win95/98/ME/NT/2000 - 6,7 MB - freeware
Op heel wat sites vind je audio-bestanden in een formaat dat je alleen met de RealOne player kan afspelen, zoals bij Amazon, om korte stukjes van songs te beluisteren. Maar sommige bedrijven laten niet toe dat je de RealOne player installeert. In dat geval kan je de Real Alternative eens uitproberen, die de benodigde codecs installeert.
http://www.pcwelt.de/know-how/software/67612/index9.html

VIDEOBEWERKING 9: SUPER 2006
Win98/ME/2000/XP - 24,5 MB - freeware
Dit progje is zoals het befaamde Zwitsers mes, wanneer het aankomt op het converteren van filmbestanden. Het kan immers alle veel voorkomende, maar ook minder gebruikte formaten, omzetten in het formaat dat u nodig hebt, of het nu gaat om en smartphone, iPod of andere digitale player.
http://www.pcwelt.de/know-how/software/67612/index10.html

VIDEOBEWERKING 10: LC MEDIA PLAYER
Win98/ME/NT/2000/XP - 9 MB - freeware
Dit progje is een slanke software om audio en video weer te geven. Je moet het eigenlijk beschouwen als een helper in nood, die van pas komt als je gewone multimedia prog het begeeft omdat het videobestand bijvoorbeeld beschadigd is. Bovendien bevat het programma de Ffmpeg module, zodat het niet aangewezen is op de codecs op jouw harde schijf, maar zijn plan trekt met 'vreemde' codecs.
http://www.videolan.org
http://www.pcwelt.de/know-how/software/67612/index11.html

GRATIS COMMERCIËLE SOFTWARE
Betaalde software gratis en toch legaal downloaden, kan dat? Het antwoord op deze vraag is niet een vastberaden "dat kan niet", maar een duidelijk "hangt er van af". Giveaway of the Day biedt elke dag een ander commercieel programma aan dat je gratis mag downloaden. Die software heeft natuurlijk wel enkele beperkingen. Je moet het programma bijvoorbeeld downloaden en installeren op de dag dat het wordt aangeboden, de dag erna kan het niet meer. Bij de download staat vermeld hoeveel tijd je hiervoor nog hebt. De aangeboden software kost normaal tussen de 20 en 50 dollar. [Engelstalig][LodeV]
http://www.givewayoftheday.com

SCHOONSCHRIJVEN

Een mooi nieuwjaarsgeschenk, een vijftigtal gratis fonts (bron: Geert)
http://www.alvit.de/blog/article/20-best-license-free-official-fonts

MOVAVI VIDEO MESSAGE
Windows - freeware
Een progje waarmee je van je video's digitale postkaartjes kan maken en opsturen naar je vrienden en familie. Gewoon je video maken en uploaden naar je pc, daarna het progje starten, een stijl kiezen, je boodschap intikken en op Start klikken. Simpeler kan niet! (Bron: Wim W)
http://movavi.com/videomessage/index.html

DRIVERMAX
WinXP - 2408k - freeware
Met dit progje kan je een back-up maken van al je Windows drivers en nadien terug installeren. Dat is erg handig wanneer je Windows terug moet installeren - nu kan je de back-ups gebruiken, in plaats van een voor een de disks van de fabrikanten te moeten installeren. Je exporteert de drivers naar de map van je keuze en je kan er zelfs voor kiezen om ze tot één zip-bestand te comprimeren.
http://www.innovative-sol.com/drivermax/index.htm

VRIJDAG MACDAG: DESKTUNES
Mac OS X 10.4, iTunes 6 - 49k - freeware
Soms zijn de kleine, simpele progjes het handigst en dit progje doet in elk geval een gooi naar die titel. Het zorgt ervoor dat er een klein symbooltje beneden links op je Mac desktop verschijnt, waarin te lezen valt welke song er momenteel speelt in iTunes.
http://www.download.com/iTunes/3000-2199_4-10590175.html?tag=nl.e414

VRIJDAG MACDAG: LINKLINES
Mac OS 8.6/9.X/X - 625k shareware
Een erg verslavend puzzelspelletje: je moet ervoor zorgen dat het speelbord niet overspoeld wordt, door gekleurde balletjes in een bepaalde volgorde te rangschikken.
http://www.download.com/LinkLines/3000-2278_4-10211513.html?tag=nl.e414


Het laatste woord....
Geen hulpvraag of commentaar ontvangen!
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Vergaderen is de straf die God ingesteld heeft op carrière maken.
[Hans van Straten]