Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 23/11/2006 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10
Nummer 475 van 18/11/2006

Gegroet lezers,

Hier zijn we weer met uw wekelijkse portie lees-, geniet- en experimenteerlectuur. Deze week zijn we begonnen met een reeks tips voor de iTunes software. Vele mensen denken immers dat ze een Apple computer moeten hebben om te kunnen genieten van deze software, en dat is niet waar: iTunes werkt uitstekend op Windows-computers. Het speciale van iTunes is natuurlijk dat u er podcasts mee kan downloaden, iets wat bijvoorbeeld de Windows Media Player niet doet.

Verder zal u deze week een hele reeks artikels vinden over de lancering van de Zune, de gedoodverfde iPod killer. Heel wat van die artikeltjes zijn redelijk kritisch; dat is echt niet ingegeven door anti-Microsoft gevoelens (onze hele computer zit vol met MS software!). Wij gaan enkel af op de commentaren van de vele redacteuren in de VS die het toestel hebben kunnen testen - hier in Europa is het immers nog wachten tot het voorjaar vooraleer de Zune hier op de markt komt.

Wij wensen u veel leesplezier. Bij leven en welzijn tot volgende week!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
WEB 3.0: HET WEB VAN HET GEZONDE VERSTAND
Het kon niet uitblijven: na de hype rond Web 2.0 moest en zou er een Web 3.0 komen. Maar hoe dat nieuwe web eruit ziet, daarover zijn de analysten het nog niet eens.
Sommigen menen dat het een web wordt waarbij de toepassingen een mix worden tussen online / offline. De programma's zullen via het web werken, maar een stukje code op jouw pc zetten zodat je het ook kan gebruiken wanneer je off line bent.
Anderen menen dan weer dat Web 3.0 gekenmerkt zal worden door een andere filosofie, een waarbij het gezonde verstand primeert. Het web is geen cataloog meer, maar een gids. Om al die websites in die gids in te passen is er kunstmatige intelligentie nodig, waarbij de machines denken in plaats van enkel commando's te volgen. IBM en Google bijvoorbeeld werken aan zulke technologieŽn.
Bij The New York Times vonden wij een interessant artikel over deze zienswijze, waarbij wij vooral het volgende citaat onthouden: "Wij gaan van een web van gelinkte documenten, naar een web van gelinkte gegevens."
Interessante lectuur, een aanrader!
http://www.nytimes.com/2006/11/12/business/12web.html?ex=1320987600&en=a54d6971614edc62&ei=5090&partner=rssuserland&emc=rss

APPLE SLEUTELT AAN DE PRIJZEN VAN ALBUMS
Het probleem is gekend: je koopt bij iTunes één of twee songs van een bepaald album van een artiest, elk aan 99 cent. Maar die songs bevallen je zo goed, dat je eigenlijk het hele album wil hebben.
Dan heb je helaas geen andere keuze dan al die andere songs individueel te downloaden, elk aan 99 cent, of het hele album aan te kopen voor 9,99 - waarbij je dus dubbel moet betalen voor de songs die je reeds aangekocht had.
Volgens CNet zouden Apple en de platenlabels nu rond de tafel zitten om iets aan dit probleem te doen. Want geef nu toe: zo'n situatie is geen aanmoediging om het hele album te kopen, en zowel Apple als de platenlabels laten hier geld liggen.
Daarom zou gewerkt worden aan een oplossing waarbij je bij aankoop van een album een tegoed krijgt voor songs die je eventueel al gedownload had. Hopelijk komt het nieuwe systeem snel in voege!
http://news.com.com/2061-11516_3-6134596.html

SONY ZET ZELF FILMPJES ON LINE BIJ GROUPER.COM
Het kan verkeren. De videosite Grouper werd onlangs nog aangeklaagd door filmmaatschappij Universal voor inbreuken op de auteurswetten. En een andere studio, Sony, zet nu zelf filmpjes online bij de site.
Nu moet je wel weten dat Sony deze site in augustus verworven heeft, nadat de mediagroep er 65 miljoen dollar voor betaald had. Sony is dus van plan de site te gebruiken als promo voor haar eigen films, want het zet er nu filmtrailers en beruchte scènes van films online, zoals uit Taxi Driver, Spiderman, Jerry Maguire...
Wie wil, mag voortaan zo'n fragment zelf gebruiken op zijn blog of persoonlijke website. Voelt u het stilaan aankomen, dat de mediabedrijven toch een iets andere houding aannemen tegenover de auteursrechten, en dat zij verstaan hebben dat het in hun voordeel kan zijn als internauten met zo'n filmpjes kunnen spelen - het is per slot van rekening gratis reclame, niet?
http://www.grouper.com

MICROSOFT START MET VERSPREIDING IE7 VIA AUTOMATISCHE UPDATES
Wie het Windows XP SP2 besturingssysteem op zijn computer heeft staan, en de automatische updates geactiveerd heeft, zal binnenkort de IE7 browser als auto update binnenkrijgen - tenminste als hij of zij een Engelstalige versie van het Windows OS aan boord heeft.
Microsoft verstuurt zo 1 miljoen exemplaren per dag. Aan dat tempo zal het tot januari duren vooraleer alle IE's geüpdate zijn. Dat is redelijk traag, maar Microsoft doet dit met opzet, om het haar eigen systeembeheerders niet in de problemen te brengen.
Wie een Nederlandstalige versie van het Windows OS heeft, moet wachten tot 1 januari, want dan pas gaan bij Microsoft versies de deur uit in de taal van Vondel. Ook Italiaanse en Russische updates worden dan verwacht.
Wil u niet zolang wachten, dan kan u natuurlijk zelf naar de Microsoft site surfen, en de nieuwe versie van IE zelf downloaden. En wie helemaal niets wil weten van IE7, en liever bij zijn IE6 blijft, die kan deze automatische update blokkeren - daarvoor is er een speciale tool beschikbaar bij Microsoft (validatie verplicht)
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=4516A6F7-5D44-482B-9DBD-869B4A90159C&displaylang=en
http://arstechnica.com/news.ars/post/20061113-8208.html

LYCOS DOET POGING TOT HEROPSTANDING
Er was een tijd dat Lycos tot de groten op het internet behoorde. Maar die tijd lijkt al lang geleden, want het was stil geworden rond de portaalsite annex zoekmachine, die in het niets verbleekte naast Google.
Daar willen de mensen achter Lycos, het Koreaanse internetportaal Daum Communications, wat aan doen. Volgende week komt er een nieuwe versie uit, met daarop een videokanaal. Video is nu eenmaal hot, weet u nog? Het speciale aan de site is dat de internauten samen een film gelijktijdig kunnen bekijken, en met elkaar kunnen chatten.
De dienst heet Lycos Cinema. U zal er ook filmpjes kunnen uploaden, en anderen kunnen uitnodigen om samen in de virtuele zetel te gaan zitten om het filmpje te bekijken. Die filmpjes zijn niet in lengte bekend, dit in tegenstelling tot sites zoals YouTube, waar de lengte van de filmpjes beperkt is tot 10 minuten.
Of het idee zal aanslaan is echter nog de vraag...
http://news.yahoo.com/s/nm/20061113/wr_nm/media_lycos_dc_1
http://cinema.lycos.com/

CONFAB: ONLINE PORTAAL VOOR CONFERENTIES
Elke dag zijn er overal ter wereld erg interessante conferenties, waar vaklui heel wat van kunnen opsteken. Maar hoe vindt u uit waar er een conferentie is over het onderwerp dat u interesseert, wie de sprekers zijn, enz?
Daar is nu een antwoord op gevonden: de portaalsite Confabb. Die biedt allerlei informatie over toekomstige conferenties, maar ook verslagen en foto's van conferenties die reeds achter de rug zijn - dit laatste in samenwerking met Flickr.
Bij de lancering waren er al details op de site over meer dan 16.000 conferenties. Al wie iets te melden heeft, kan een online formulier invullen om zijn conferentie voor te leggen. De site wil in de toekomst ook nog integratie brengen met kalenderprogramma's, lijsten vertonen met video's en podcasts van het evenement, web gebaseerde chatrooms per conferentie en per sessie, enz. Een mooi initiatief, dat vaklui zeker zal interesseren!
http://www.confabb.com/
http://www.techcrunch.com/2006/11/13/confabb-find-track-and-review-conferences/

NIEUW BEROEP: WEBDETECTIVE
Het is al eerder gezegd: men moet voorzichtig zijn met wat men op het internet post. Een verslag van een fuif waarop u het beest uithing, uit de kleren ging, op de tafels danste en stiepelzat was mag al leuk zijn als u 16 bent, wanneer u zich enkele jaren later, gestoken in uw beste pak en met uw beste das, aanbiedt voor een betrekking als junior executive kan diezelfde posting u zwaar opbreken wanneer uw toekomstige werkgever een zoekactie op het internet uitvoert naar u.
Dit heeft een nieuw beroep doen ontstaan: de cyberdetective. Die gaat op zoek naar de sporen die u op het internet achtergelaten heeft, en tracht alles wat negatief is te laten verdwijnen. De Australische website ReputationDefender bijvoorbeeld houdt zich met deze activiteit bezig. De site heeft voornamelijk twee groepen als doelpubliek: mensen die hun online reputatie willen "zuiveren", en bezorgde ouders die hun kinderen willen beschermen tegen onjuiste informatie over hen, of foto's die niet online zouden mogen staan.
Het kan natuurlijk ook simpeler: dat u twee keer nadenkt vooraleer u iets op het internet post...
http://www.theage.com.au/news/web/sleuths-erase-online-past/2006/11/08/1162661745901.html
http://www.reputationdefender.com/

YOUTUBE FILMPJE NOOPT L.A. POLITIE TOT ONDERZOEK
Filmpjes op YouTube kunnen soms grote gevolgen hebben. Denkt u maar aan het filmpje over de Waalse politicus, die niet al te nuchter op tv te bewonderen was na zijn verkiezingsoverwinning.
Nu is er een filmpje te zien bij YouTube, waarin politieagenten van de Los Angeles politie een man zwaar aanpakken wanneer zij hem arresteren. Volgens de agenten zou de man zich verzet hebben tegen zijn arrestatie, en vreesden zij dat de man naar hun revolver zou grijpen.(1)
Door gewone burgers gemaakte filmpjes zijn erg gewild - niet alleen op YouTube, maar door alle nieuwsmedia. Het Britse tv-netwerk Five wil de burger zelfs betalen voor zijn filmpjes (2). In Nederland komt uitgeverij Sanoma zelfs uit met een website voor 'burgerjournalisten': Hier.nl, zusje voor Nu.nl. Allemaal mooie initiatieven, maar men dient toch het nodige voorbehoud te maken bij de accuraatheid van zulke berichtgeving...(3)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/help/3681938.stm
http://www.fmradio.be/new/nieuws.php?id=20830&switch=com
http://www.fmradio.be/new/nieuws.php?id=35619&switch=nl

PERZISCH BEHOORT TOT 10 MEESTE GEBRUIKTE TALEN IN BLOGOSFEER
Volgens Technorati, dé bron voor alles wat met blogs te maken heeft, zouden er elke dag over de hele wereld 100.000 blogs bijgemaakt worden.
Enkele interessante details uit de cijfers van Technorati: het Perzische dialect Farsi, dat in Iran en Afghanistan gesproken wordt, zou nu behoren tot de top 10 van de meest gebruikte talen in de blogosfeer. Het Engels en het Spaans blijven de twee meest gebruikte talen, voor het Chinees.
Nog wat cijfertjes: Technorati houdt een index bij die momenteel uit 57 miljoen blogs bestaat, waarvan 55% als actief beschouwd mag worden (minstens een updat om de drie maanden)
http://www.technorati.com

ZUNE SOFTWARE NIET DENDEREND
Zijn wij te kritisch voor Microsoft? Moeten wij de arme, veelgeplaagde softwaregigant niet het voordeel van de twijfel geven met zijn Zune-player? Per slot van rekening ligt hij hier nog niet in de winkel (dat zal pas in het voorjaar zijn, want eerst moet Microsoft nog akkoorden sluiten met de platenmaatschappijen hier in Europa..)
In de VS ligt de Zune al wel in de winkel. En bepaald denderend zijn de besprekingen niet. Verleden week verwezen wij reeds naar een bespreking in The New York Times. Maar ook de redacteurs van Engadget hebben zware woorden van kritiek voor de Zune. Zij hebben het dan veeleer over de software, die voor hen een ramp was om te installeren: verschillende keren gecrasht, moeilijkheden om zich aan te melden bij de online marktplaats... Op de website vindt u een uitgebreid verslag van hun wedervaren, met vele screenshots.(1)
Wie ook niet te vinden is voor de nieuwe Zune, is James R. Stoup van Apple Matters. Nu kan u natuurlijk zeggen dat die man bevooroordeeld is, maar wat hij vertelt in zijn artikel (2) houdt steek. Hij neemt het puntensysteem van de Zune op de korrel. In de online winkel van de Zune kan namelijk niet betaald worden met dollars, maar met punten die u moet aankopen met dollars. En daar wringt het schoentje. Want een song kost in de winkel 79 punten - wat op het eerste zicht veel lager lijkt dan de 99 dollarcent die u moet betalen voor een song bij de iTunes winkel. Maar als u gaat rekenen (en Stoup doet dat, tel maar na), wetende dat 5 dollar overeenkomt met 400 punten, dan komen 79 punten exact overeen met 99 dollarcent.... Vindt u dat niet een beetje misleidend vanwege Microsoft?
http://hdtv.engadget.com/2006/11/13/installing-the-zune-sucked/#comments
http://www.applematters.com/index.php/section/comments/zune-marketplaces-absurd-pricing-scheme/

STEEDS MEER LEVEN IN SECOND LIFE
De virtuele wereld van Second Life blijkt velen te fascineren: zij bouwen er echt een tweede leven uit, zoals de titel het zegt. Er is ook een levende economie: u kan er kleren aankopen, grond, een huis en meubels, en zelfs een auto.
Zoiets trekt natuurlijk aan, en vele "echte" bedrijven openen een virtueel kantoor in Second Life. Zo was er onlangs de aankondiging dat Reuters zo'n persagentschap opende in deze virtuele wereld, vanwaaruit de reporter verslag zou uitbrengen over het reilen en zeilen aldaar. En verleden week kondigde het Duitse tabloid "Bild" aan dat het voortaan ook een virtuele versie uitbrengt van de sensatiekrant in Second Life. (1)
Computerfabrikant Dell gaat nog een stapje verder: het zal een persconferentie geven vanuit Second Life, en enkel wie een uitnodiging krijgt kan die bijwonen. Daarover zijn de journalisten nu wel niet echt te spreken, want zij hebben meestal niet echt veel tijd te verliezen, en eer men zijn weg kent in deze virtuele wereld, is het wel even zoeken...
Hoe het ook zij, wij vermoeden dat u nog veel meer aankondigingen zal zien over evenementen die exclusief in deze hippe virtuele wereld zullen plaatsvinden. Maar wij wagen ons er niet aan. Ons kent ons, en zo'n virtuele wereld is heus enorm verslavend!
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=GUC1499FH
http://www.techcrunch.com/2006/11/13/dell-to-make-announcement-in-second-life/

NBC BRENGT GRATIS VIDEO PODCASTS VAN NIEUWSSHOWS
Sommige mensen moeten hun eerste podcast nog beluisteren, anderen lusten er wel pap van - en u weet dat wij tot die laatste categorie behoren. Het economische model voor de podcasts staat nog niet op punt, maar de belangstelling is er wél.
Ook bij de mediabedrijven weten ze dat, en spelen ze hier op in. Zo heeft NBC aangekondigd dat het twee van haar prestigieuze nieuwsuitzendingen (Meet the Press en NBC Nightly News) als video podcsts zal aanbieden op iTunes - en nog gratis ook. Beide nieuwsshows zullen meteen na de uitzending op tv te verkrijgen zijn via iTunes.
http://arstechnica.com/news.ars/post/20061114-8219.html

ZUNE NIET COMPATIBEL MET WINDOWS VISTA
Een nieuwe dag, een nieuwe ronde MIcrosoft-kritiek spuien? Zo lijkt het wel - wij brengen echter alleen maar de berichtjes die wij her en der bijeensprokkelen van het internet.
En in dit geval moesten wij toch even in onze ogen wreven toen wij dit bericht lazen. De nieuwe player van Microsoft, Zune, is namelijk niet compatibel met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Vista, zo meldt AppleInsider. De redacteur aldaar probeerde Zune te instaleren op een computer met Vista aan boord, en kreeg een melding "Dit besturingssysteem wordt momenteel niet door Zune ondersteund". Microsoft bevestigt dit - maar er wordt aan gewerkt. Wellicht zal begin volgend jaar, wanneer Vista massaal op de markt gebracht wordt, die ondersteuning er wél zijn. Hopelijk...
http://www.appleinsider.com/article.php?id=2237
http://arstechnica.com/journals/microsoft.ars/2006/11/15/5972

BEATLES GAAN DIGITAAL? JA EN NEEN
Toen de medewerkers van dienst een exemplaar van de Zune mochten uittesten, troffen zij daarop tot hun verwondering verschillende songs van The Beatles aan. Hun conclusie: Jippie! De Fab Four gaan eindelijk digitaal, en zullen op de Zune Marketplace te vinden zijn.
Kort daarop moest dit artikel rechtgezet worden: helemaal geen Beatles op de Marketplace, de songs waren per toeval op het testexemplaar verzeild geraakt. Wat toch wel erg eigenaardig is, vindt u ook niet? Want muziek rippen en dan op een toestel zetten dat niet het jouwe is, is dat niet illegaal?
En toch gaan de Beatles wel degelijk digitaal. Platenmaatschappij EMI heeft aangekondigd dat het vier songs in een nieuwe remix zal uitbrengen, om het "nieuwe" album van de band, Love, te promoten. Het wordt dus een erg schoorvoetend "ja"...
http://blog.wired.com/music/2006/11/beatles_catalog.html

GOOGLE CALENDAR NU OOK MET PUBLIEKE EVENEMENTEN
Een van de leuke dingen van de online kalender van Google, is dat je je kan abonneren op kalenders van anderen, die dan interessante items bevatten.
Google heeft dit onderdeel nu nog verbeterd. Voortaan kan je op zoek gaan naar publieke evenementen op basis van lokatie. En omgekeerd lukt het ook: heb jij weet van een interessant evenement, dan kan je dit aan de Google Calendar gedeelde evenementen toevoegen.
Uiteraard is deze nieuwe mogelijkheid momenteel voornamelijk Amerikaans gericht. Maar eens deze tool een beetje ingeburgerd raakt in Europa, lijkt het ons een heel handige mogelijkheid, en kan je zo je horizonten verruimen. Denk maar aan: kalenders met rommelmarkten, galerijen en tentoonstellingen, voordrachten....
http://googleblog.blogspot.com/2006/11/search-public-events-in-google.html
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


LEUKE GADGETS VOOR DE GEEK
Dames kunnen ook geeks zijn, en daar trots voor uitkomen. Voor hen vonden wij op het internet enkele leuke spulletjes.
Allereerst is er de handtas, gemaakt met toetsen van het klavier. Lijkt op een rieten tas, bedekt met toetsen. Klikketiklik, klikketiklak. Verkrijgbaar in zwart en wit. (1).
Verder vonden wij voor de geek dames een handtas in vinyl, bedekt met floppy diskettes. 12 diskettes om juist te zijn, van elk 1,44 MB opslagruimte. Een heel mooie handtas om uw USB stick in op te bergen... (2)
En als laatste is er de iPod sjaal - voor dames en heren dus. Die bevat verschillende zakjes, waarin u niet alleen uw portefeuille en kleingeld kwijt kan, maar ook uw iPod. Tamelijk prijzig, maar voor de geek een echte must! (3)
http://www.boingboing.net/2006/11/12/floppy_disk_purse.html
http://www.boingboing.net/2005/09/22/purse_made_from_keyb.html
http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2006/11/10/5922

BINNENKORT GROEN LICHT IN UW BROWSER
Vanaf volgend jaar zal de adresbalk in de IE7 browser een kleurtje krijgen. Surft u naar een legitieme website, dan zal de achtergrond van de adresbalk groen worden - net zoals die momenteel bij Firefox reeds geel wordt wanneer u op een beveiligde site komt met een https-adres.
De bedoeling van dit groen is dat aangegeven wordt dat de site betrouwbaar is, en dat u er transacties met een gerust hart kan uitvoeren. Het idee is afkomstig van het CA Browser Forum, een organisatie bestaande uit bedrijven die certificaten verlenen aan websites en browser makers. Microsoft heeft verleden week besloten om mee te doen aan het project, en zal de technologie implementeren vanaf januari.
http://www.zeropaid.com/news/7980/With+IE+7%2C+green+means+go+for+legit+sites

GRATIS TOOL CONTROLEERT SOFTWARE OP VISTA-GEREEDHEID
Speciaal voor ontwikkelaars en IT-vaklui brengt Microsoft een nieuwe versie uit van haar Application Compatibility TOolkits. Met deze tool kan u controleren of websites en software wel goed draaien onder de nieuwe Internet Explorer 7 browser, en onder het nieuwe Vista besturingssysteem.
Want programma's en sites die onder Windows XP en IE6 probleemloos lopen, zouden wel eens kunnen haperen bij deze opvolgers. ACT versie 5 onderzoekt die software en sites, en geeft een gedetailleerd verslag.
Een tool die webmasters en systeembeheerders dus absoluut in huis moeten halen. Zij moeten zich wel (gratis) registreren bij Microsoft Connect.
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows/appcompatibility/default.mspx

DRAADLOOS HERLADEN
In de toekomst zouden wij al onze draagbare apparatuur wel eens draadloos kunnen herladen, en dat dankzij een technologie die het befaamde Massachussetts Institute of Technology (MIT) uitgewerkt heeft.
Bedenker van de technologie was een wetenschapper die regelmatig vergat om zijn mobieltje te herladen. Toen hij op een nacht wakker werd doordat zijn bijna lege mobieltjes die bekende hatelijke blipjes gaf om aan te geven dat de batterij bijna leg was, kreeg hij zijn inval.
De juist uitleg laten wij over aan de mensen bij LiveScience.com, want dat zou ons te ver leiden. Laten we het erop houden dat alles draait rond elektromagnetische resonantie.
Het lijkt ons wel een technologie waar toekomst in zit. Alleen vragen wij ons af: als wij dan onze hand steken tussen een energiebron, en het ladende toestel, krijgen wij dan ook een elektrische shock?
http://www.livescience.com/technology/061114_wireless_recharge.html


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Elke Vista computer zal zijn eigen IP krijgen, wat remote toegang mogelijk moet maken. Daarvoor moet wel IPv6 in gebruik zijn - dit zou dus het duwtje in de rug kunnen zijn waarop IPv6 zit te wachten.

*** Steeds meer fabrikanten van draagbare toestellen kiezen voor Linux als besturingssysteem, omdat het zo slank is, zeker in vergelijking met Windows.

*** Er komt pas over anderhalf jaar SP3 uit van Windows XP.

*** YouTube heeft het goed bekeken: door de DCMA wet kan de eigenaar van een flmpje zelf kiezen of hij zijn filmpje laat staan voor de publiciteit dat het genereerdt, of dat hij vraagt of het filmpje verwijderd moet worden - in welk geval het onmiddellijk voldoet aan het verzoek. Een win-win situatie.

*** Duracell batterijen voor de Nano

*** Orb Networks is Google/YouTube voor: het zal (in de VS) filmpjes aanbieden voor uw mobiele telefoon

*** Je moet maar durven: wie de Microsoft Live antivirussoftware gebruikt, kreeg deze week de melding dat Gmail een virus is!

*** Artsen deden een test en gaven de symptomen in van 26 moeilijke gevallen bij Google. In 58% van de gevallen kwam Google met de juiste diagnose op de proppen.


Het oor wil ook wat!
Audio op het InternetTHE SWAY - SILK
[pop] Deze week gingen wij voor onze muziektips te rade bij Indieheart, en de podcast Into The Heart, een vanonze favorieten. Om te beginnen The Sway, die al sinds 1989 optreden, alhoewel het toen onder de naam Heavens Echo was. De song begint erg krachtig, en de toon wordt meteen gezet: snerpende gitaren, goed uitgewerkte ritmes.
http://www.thesway.net
http://indieheart.com/bands/125/

THE SOCIETY ISLANDS - THE MILL
[pop] Alhoewel de naam een hele band doet vermoden, gaat het hier om een man, die op zijn eentje alle instrumenten bespeelt. Het resultaat is opzienbarend rijk, en zijn stem is echt wel opmerkelijk.
http://www.thesocietyislands.com
http://indieheart.com/bands/147/about.php

LAWRENCE ETHAN - FREE

[Pop] De man groeide op in CaliforniŽ en wou al erg jong een componist worden. Hij is erin geslaagd, en brengt erg goed opgebouwde songs.
http://indieheart.com/bands/116/
http://www.lawrenceethan.com

ALICIA GLENN - RED SKY
[pop] Wanneer deze dame zich op het toneel achter haar piano zet, dan lijkt het wel of u uitgenodigd bent voor een privé concert bij een intieme vriend. Zij speelt erg gevoelig, haar songs zijn mooi opgebouwd, om stil van te worden.
http://indieheart.com/bands/79/
http://www.aliciaglenn.com/

THE WILDLIFE - LEMON
[pop] Een geluid dat een beetje doet denken aan Queen, en op andere momenten aan Prince. Mooi. De band bestaat uit vier leden, afkomstig uit California.
http://indieheart.com/bands/137/
http://www.thewildlife.tv


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Ik ben op geld gesteld,
maar nog meer op dingen, die ik ervoor kan kopen,
en dat zijn er altijd meer dan ik betalen kan.
[Remco Campert, Nederlands letterkundige]
De nieuwe oogstCCTV: MET ALLE CHINEZEN...
Wil u op de hoogte blijven van wat zich in dat grote verre China afspeelt, dan is deze site een absolute aanrader. Zij heeft buiten haar Chinese afdeling, waar U, net zoals wij, hoogstwaarschijnlijk niets van snapt, een uitstekende Chinese vertaling. En zoals het hoort kan u natuurlijk ook videofilmpjes bekijken van het nieuws!
[Taal: Chinees - Engels]
http://english.cctv.com/index.shtmlACCURADIO: MUZIEK À VOLONTÉ

Het leuke aan deze muziekzender is dat u hier honderden kanalen vindt van verschillende genres muziek, die u in streaming formaat kan beluisteren. Accuradio werkt binnenin Internet Explorer versie 5.5 en hoger; voor Firefox moet u een kleine plugin downloaden. Daarna is het simpel: overaal waar u het radio-icoontje ziet moet u gewoon klikken en kan u meteen luisteren!
[Taal: Engels]
http://www.accuradio.com/

DE HITLIJSTEN TOEN EN NU
Een pracht van een site voor wie al eens een quiz wil organiseren. Hier vindt u namelijk hitlijsten van 1950 tot nu. Bovendien kan u in uw iTunes luisteren naar fragmenten van 30 seconden van elke song in de lijst- en hem natuurlijk ook aankopen. Erg leuk! (Bron: Wim W)
http://longboredsurfer.com/charts.php

GICKR: MAAK EEN BEWEGENDE GIF VAN UW FLICKR FOTO'S
Het doel van deze site is simpel: u geeft uw tag en gebruikersnaam in bij Flickr, zegt welke afbeeldingen gebruikt moeten worden, en de website zet die om naar bewegende Gif-afbeeldingen. U kan zelfs MSN Emocticons maken van uw afbeeldingen! U moet natuurlijk wel uitgaan van een afbeelding die zich hiertoe leent, waar bijvoorbeeld een groot contrast is tussen afbeelding en achtergrond. (Bron: Wim W)
http://gickr.com/

ZAMZAR: ONLINE BESTANDEN OMZETTEN
Toch leuk: dingen kunnen doen zonder software op uw computer te hebben staan - en nog gratis ook! Deze site maakt het mogelijk om een bestand om te zetten in een ander bestandsformaat, waarna het nieuwe bestand naar uw e-mail adres doorgestuurd moet worden. Waar wij toch vragen bij hebben is: waarom hebben ze uw e-mail adres uberhaupt nodig? (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.zamzar.com/

DOMEINDELVER: WIE ZIT ER ACHTER DAT DOMEIN?
Erg handig, deze site. Gewoon een adres invoeren (zonder www ervoor) of een IP nummer, en u krijgt de adre- en netwerkgegevens, de rout e van de website, DNS en onderhoudsgegevens. En dat vertelt u natuurlijk heel veel over die site - wanneer u twijfelt over de betrouwbaarheid ervan kan u bijvoorbeeld op deze site wat bijkomende informatie inwinnen. (Bron: Wm W)
[Taal: Nederlands]
http://www.domeindelver.nl/

DOCUMENTENZOEKER
Deze site biedt u de mogelijkheid om Google te doorzoeken naar specifieke bestanden, in het Nederlands. Dat kan u normalerwijze ook wanneer u bij uw zoekopdracht in Google een zekere grammatica hanteert, zoals inurl: (zoek in deze website), maar dat is allemaal erg ingewikkeld, en gaat boven het petje van de meeste internauten - gelukkig maakt deze site het simpeler! (Bron: Wim W)
[Taal: Nederlands]
http://www.documentenzoeker.nl/

WAT TE DOEN ALS UW SITE GEBLOKKEERD IS DOOR GOOGLE?
U mag dan al nog een erg mooie website hebben, er is altijd kans dat zij gehackt wordt door onverlaten. En wanneer die uw website dan ook nog eens misbruiken om spam te versturen, dan loopt u het risico dat zoekmachines zoals Google uw site blokkeren en niet meer vermelden in de zoekresultaten. Deze website vertelt welke stappen u in zo'n geval moet ondernemen om uw site haar terechte plaatsje te geven bij Google. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.seroundtable.com/archives/006504.html

FREE SOUND EFFECTS: GELUIDJES IN OVERVLOED

Op zoek naar een knap of leuk geluidje om te gebruiken bij een diavoorstelling of een filmpje? Op deze site vindt u ongetwijfeld uw gading. Zij bevat zowel geluidjes van dieren als van cartoons, maar ook geluidseffecten die u bijvoorbeeld kan gebruiken wanneer iemand een button aanklikt.
[Taal: Engels]
http://www.stonewashed.net/sfx.html

JALBUM: MAKER VAN FOTO ALBUM

Windows - freeware
Dit progje maakt een album van uw digitale foto's, dat u meteen online kan zetten. De software maakt voor de verandering niet gebruik van scripts die alleen bij bepaalde sites werken - de albums werken met een gewone webserver, zonder scripting ondersteuning. En toch kan u uw albums met anderen delen.(Bron: Wim W)
http://jalbum.net/

PAGERANK CONTROLEREN
Hoe hoog staat uw site in de resultatenlijst bij Google, als de internaut een zoekopdracht geeft naar een bepaald trefwoord? Deze online tool vertelt het u. (Bron: Wim W)
[Taal: Duits]
http://www.tripple.net/contator/webwizard/news.asp?ber=75&nnr=22780
http://www.database-search.com/sys/pre-check.php

HTML KLEURENNAMEN
Zoals u weet, kan u in uw HTML code werken met de hexadecimale code van een kleur, maar ook met de gewone (Engelse) naam. Maar hoe luidt die naam dan wel? Hoe ziet Alice Blue eruit, en BurlyWood?
Deze site zet de kleuren, hun hexadecimale naam, en de overeenstemmende naam. Handig! (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.w3schools.com/html/html_colornames.asp

VRIJDAG ANIMATIEDAG : RUUTE 98
Hoe moet je via spraaktechnologie een Westvlaamse editie van Windows 98 besturen ? Een hilarisch fragment uit "Alles kan beter" dat u hier nog eens kan herbekijken.
(taal : Nederlands) [Filover]
http://www.youtube.com/watch?v=MS-n604PhMw

VRIJDAG ANIMATIEDAG : FOTOGRAAF LEE FROST
Op de website van deze fotograaf vindt u heel wat prachtige landschappen. Hij bracht ook verschillende boeken uit ivm fotografie.
(taal site : Engels) [Filover]
http://www.leefrost.co.uk/

VRIJDAG FILMDAG : BABEL
OfficiŽle website van deze thriller met Brad Pitt en Cate Blanchett in de hoofdrollen.
In de Belgische zalen vanaf : 22 november 2006
(taal site : Engels) [Filover]
http://www.paramountvantage.com/babel/
http://www.imdb.com/title/tt0449467/

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

BEKENDE PERSONEN OP HET NET Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Rene Froger
De officiŽle website van deze populaire Nederlandse zanger.
http://www.renefroger.nl/

- Ana Ivanovic
Deze tennisster werd verkozen tot mooiste speelster van het tenniscircuit. Ze staat 14e op de wereldranglijst.
http://www.anaivanovic.com/

- Roy Makaay
OfficiŽle website van deze Nederlandse profvoetballer, speelt nu bij Bayern Munchen.
http://www.roymakaay.nl/

- Rafael Van der Vaart
OfficiŽle website van deze Nederlandse profvoetballer, speelt nu bij Hamburger SV.
http://www.rafaelvdvaart.nl/


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
http://www.ad.nl/multi-media/
- Vier gieg op een pen: geheugenpennen worden steeds groter qua capaciteit.
http://www.ad.nl/multi-media/article810750.ece
- Nieuwe Ďmuisí moet rsi-klachten terugdringen
http://www.ad.nl/multi-media/article801921.ece
- Vieze plaatjes: nieuwe, nuttige of opmerkelijke websites, geselecteerd door Eric Borsje
http://www.ad.nl/multi-media/article814286.ece

*** DIGITALE REVOLUTIE
http://digitaal.fan.tv
- Gratis virusscanner
Voor een goede virusscanner hoef je geen honderden euro's uit te geven. AVG Free is een gratis programma dat een complete beveiliging biedt.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=16913
- Harde schijf kapot
Een laptop die uit een helicopter valt of onder een vrachtwagen is gekomen. Ontrack dat gespecialiseerd is in het terughalen van data maakt het allemaal mee. Hier de opmerkelijkste gevallen.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=16959
- Internet Explorer 7 Nederlands
Internet Explorer 7 is nu ook in het Nederlands beschikbaar gekomen. Deze nieuwe browser is hier te downloaden.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=13020

*** ELEKTRO.BE
http://www.elektro.be
- Panasonic met nieuwe generatie herlaadbare batterijen
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2633
- Packard Bell iXtreme: multimedia en beveiliging staan centraal
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2634
- Logitech neemt Slim Devices over, bekend van het muzieksysteem Squeezebox.
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2643

*** COMPUTER WORLD
http://www.computerworld.be/
- Internet zonder computer
Surfen zonder PC? Jazeker, het kan. Siemens test momenteel een oplossing die bedoeld is voor een ouder publiek, dat nog altijd bang is van de PC. En de Duitsers mogen dienst doen als proefkonijn.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15768&style=34360
- Het Samba team vraagt om herziening van het akkoord tussen Novell en Microsoft
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15789&style=34360
- Parakey: één interface voor alles
Het nieuwste project van Firefox-medestichter Ross Blake heet "Parakey". Wat is het?
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15794&style=34360

*** PC WORLD
http://www.pcworld.be
- Do it yourself papieren planners
http://www.pcworld.be/nl/fiches/articles/gsm--pda/do-it-yourself-papieren-planners.cfm
- earFeeder, muziek op maat
http://www.pcworld.be/nl/fiches/news/internet/earfeeder-muziek-op-maat.cfm
- Like.com, de eerste visuele zoekmotor
http://www.pcworld.be/nl/fiches/news/internet/like-com-de-eerste-visuele-zoekmotor.cfm

*** DIGIMEDIA
http://www.digimedia.be/
- CMS-Awards 2006: de resultaten
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=3438
- Transparantie en authenticiteit
Een Nederlands journalist beklaagde zich er een tijdje geleden over dat een CEO op zijn eigen blog zijn ontslag had aangekondigd. Op die manier kunnen journalisten hun werk niet meer doen ... Een beetje een eigenaardige redenering als je het mij vraagt. Dat journalistiek een andere vorm krijgt is wel duidelijk. Blogs creŽren een nooit geziene openheid, en dat is wat mij betreft een grotere uitdaging voor de bedrijven zelf dan voor journalisten.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=3435
- iDTV bij Kinepolis
Bioscoopgroep Kinepolis gooit zich op iDTV. Kinepolis start later deze maand met een digitale zender die dagelijks één film en uiteraard heel wat filmnieuws en programmaís over film brengt. Een tweede digitale zender doet net hetzelfde maar dan met een uur vertraging.
http://www.digimedia.be/detail05nl.asp?Id=3431

*** THE INQUIRER
http://be.theinquirer.net/
- De laatste loodjes van de Nieuwe Telecomwet onder deze regering
Volgend jaar zijn er verkiezingen en ondertussen is de Nieuwe Telecomwet, een van de meest ambitieuze telecomwetten op het vlak van consumentenrechten, al meer dan een jaartje oud. Waar kunnen we ons nu nog aan verwachten?
http://be.theinquirer.net/2006/11/de_laatste_loodjes_van_de_nieu.html
- MP3 speler ontfutselt bankkaartgegevens
Een man werd veroordeeld in Groot-BrittanniŽ omdat hij gebruikers van geldmachines in bars en clubs oplichtte. Hij stopte simpelweg een mp3 speler achteraan in de geldmachine.
http://be.theinquirer.net/2006/11/mp3_speler_ontcijfert_bankkaar.html
- Deze Belgische sites blijven gehacked/defaced
Regelmatig maken we een lijst op van Belgische .be sites die gedefaced en gehacked zijn en we kijken hoelang het duurt vooraleer ze worden opgekuist. We moeten echter vaststellen dat de overheidssites die reeds maanden geleden gehacked/defaced waren dit nog steeds zijn. We hebben dit toen reeds gepubliceerd. Is er daar een administrator die wakker is ?
http://be.theinquirer.net/2006/11/deze_belgische_sites_blijven_g.html

*** TWEAKERS NET
http://www.tweakers.net
- Rechter wijst miljoenenclaim Stichting Thuiskopie toe
De rechtbank in Den Haag heeft gisteren twee Belgische verkopers van blanco media veroordeeld tot een schadevergoeding van acht miljoen euro. Daarnaast moeten de twee ook opdraaien voor de proceskosten en 414.000 euro aan achterstallige thuiskopievergoedingen
http://tweakers.net/nieuws/45229/Rechter-wijst-miljoenenclaim-Stichting-Thuiskopie-toe.html
- Ballmer: Linux schatplichtig aan Microsoft
De overeenkomst tussen Microsoft en Novell, waarbij de Windows-maker beloofde om Suse-gebruikers niet te vervolgen, is in een nieuw daglicht komen te staan nu Steve Ballmer heeft gezegd dat 'alle Linux-gebruikers schatplichtig aan Microsoft zijn'.
http://tweakers.net/nieuws/45234/Ballmer:-Linux-schatplichtig-aan-Microsoft.html
- Wii-muis voor de pc gesignaleerd
http://tweakers.net/nieuws/45211/Wii-muis-voor-de-pc-gesignaleerd.htmlWikipedia

Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

De laatste twee weken zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

* Lijst van Belgische ministers van Justitie - http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Belgische_ministers_van_Justitie
* Nordisk Film Klassieker - http://nl.wikipedia.org/wiki/Miraklet_i_Valby
* Eresoldij - http://nl.wikipedia.org/wiki/Eresoldij
* Surinaams politicus - http://nl.wikipedia.org/wiki/William_Emanuel_Juglall
* Cantate gecomponeerd door Johann Sebastian Bach - http://nl.wikipedia.org/wiki/Ich_habe_genug
* Braziliaans profvoetballer - http://nl.wikipedia.org/wiki/Diego_Ribas_da_Cunha
* Amerikaans actrice - http://nl.wikipedia.org/wiki/Denise_Crosby
* Filmproductie- en distributiemaatschappij uit Hongkong - http://nl.wikipedia.org/wiki/Golden_Harvest

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

* Tweede Kamerverkiezingen 2006 - http://nl.wikipedia.org/wiki/Tweede_Kamerverkiezingen_2006

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

* Het portaal van de week gaat over esperanto - http://nl.wikipedia.org/wiki/Portaal:Esperanto

Wikiraadsel: Bij welke stad ligt de plaats Cimahi? - http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Raadsel/netties20061109

Vorige artikels:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieSDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautTIP ITUNES 1: MUZIEK IMPORTEREN VAN CD'S
De iTunes software is erg handig voor het beheren van uw hele muziekbibliotheek. In de volgende dagen zullen wij u tips geven om ten volle te genieten van alle mogelijkheden van deze gratis software, die zowel voor Windows als Mac computers geschikt is.
iTunes kan uw favoriete cd's spelen, maar u kan ook al uw songs in de iTunes bibliotheek importeren, zodat u uw muziek kan organiseren in afspeellijstjes, met andere mensen delen, of met u meenemen op de iPod.
Het principe is simpel: open iTunes. Stop een CD in de lade van uw CD-station. Klik op de naam van de CD in de Source list - alhoewel dit normalerwijze automatisch gebeurt. U ziet nu een lijstje met alle songs op de cd. Vink de songs uit die u niet wil importeren, klik daarna op Import CD. De software zal nu de CD importeren (rippen) naar uw iTunes bibliotheek.
In de volgende dagen volgen wat extra tips bij het rippen van cd's.

TIP ITUNES 2: EXTRA TIPS BIJ HET IMPORTEREN: SONGS DATABASE
Hoe weet iTunes welke songs zich op uw pc bevinden? De software legt een link met DCDDB, oftewel Compact Disc Database. Dat is een online dienst die informatie bevat over songs via tags zoals artiest, album, song naam, jaar van opname, enz. En dat voor meer dan 3 miljoen albums. Wanneer u verbonden bent met het itnernet, zal iTunes automatisch deze informatie ophalen wanneer u een cd in de cd lader stopt, en via de iTunes software bekijkt.

TIP ITUNES 3: EXTRA TIPS BIJ HET IMPORTEREN: KWALITEIT
Wanneer u cd's importeert met iTunes, dan zal de software die opslaan in het AAC formaat, wat staat voor Advanced Audio Coding. AAC geeft een betere kwaliteit dan MP3, maar kan alleen op een iPod afgespeeld worden.
Wij persoonlijk verkiezen onze songs te rippen naar MP3. Dat kan u aangeven via de opties in iTunes, via Bewerken, Voorkeuren, tabblaadje Geavanceerd, tabblaadje Importeren: hier kan u bij Importern met: de selectie via het uitklapmenu wijzigen in MP3 codering

TIP ITUNES 4: EXTRA TIPS BIJ HET IMPORTEREN: SONG INFORMATIE LATER OPHALEN
Wanneer u bij het rippen van een cd niet verbonden bent met het internet, zal u de titels van detracks niet kunnen zien. Maar wanneer u later toch online gaat, dan kan u de songtitels in uw bibliotheek kiezen, naar het Advanced menu gaan, en daar klikken op Get CD Track Names.

TIP ITUNES 5: EXTRA TIPS BIJ HET IMPORTEREN: WAAR HOUDT ITUNES DE MUZIEK BIJ?
Op een Windows PC zal iTunes alle muziek die u aankoopt of importeert bewaren in de My Music map, in de My Documents map. Daarin zitten ook de bestanden die bijhouden welke songs er in uw bibliotheek zitten, en het is echt af te raden om deze bestanden te wissen.
Wil u deze lokatie veranderen, alsu bijvoorbeeld al uw muziek op een externe harde schijf wil bewaren, dan moet u dit aangeven in uw iTunes voorkeuren. Klik op Geavanceerd, Algemeen, en klik bij Locatie map iTunes muziek op Wijzigen. Blader naar de gewenste plaats, sluit af met OK.Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.htmlVan alles halen, (bijna) niets betalen...


DOWNLOAD STATUSBAR: VOLG UW DOWNLOAD
Extensie voor Firefox 2.0 - freeware
Dit progje zorgt ervoor dat er voortaan een klein venstertje verschijnt links van de statusbalk, waarin de voortgang getoond wordt van uw download, en u gerust verder kan surfen zonder onderbreking.
https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=26&application=firefox

GMAIL SPACE: MAILACCOUNT GEBRUIKEN ALS OPSLAG
Extensie voor Firefox 2.0 - freeware
Met deze extensie kan u de opslagruimte die u hebt in uw Gmail account gebruiken om bestanden op te slaan, en over te zetten dankzij een sooft FTP interface.
http://www.rjonna.com/

CALENDAR MAGIC
Win95/98/ME/2000/XP - freeware
Dit progje bevat kalenders voor verschillende doelgroepen - of het nu gaat van de Gregoriaanse kalender tot de Joodse kalender, die van de Franse revolutie, of de Islamitische kalender. Bovendien kan u een vergelijking oproepen maand-bij-maand van deze kalenders. Interessant! (Bron: Wim W)
http://www.stokepoges.plus.com/calendar.htm

STYLESPREAD: CSS IN EEN REKENBLAD
Windows - Office vereist
CSS (cascading style sheets) zijn erg handig voor de webbouwer, want zij scheiden opmaak van inhoud. WIl de webbouwer het uiterlijk van de pagina aanpassen, dan moet hij slechts de CSS aanpassen - de echte inhoud blijft onveranderd.
Wat dit progje doet is zulke CSS pagina's voorstellen in spreadsheets, die het eenvoudiger maken om een overzicht te krijgen. (Bron: Wim W)
http://www.stylespread.com/learn/

MERGE: TWEE AFBEELDINGEN LATEN VERSMELTEN
Win95/98/NT/2000/XP - freeware
Met dit progje kan u twee afbeeldingen in elkaar laten versmelten; u bepaalt zelf de positionering van de beide afbeeldingen ten opzichte van elkaar. En u kan zelfs aan "batch" versmelting werken, waarbij alle bestanden uit een map versmelten met één enkele andere afbeelding. Handig als u bijvoorbeeld watermerken wil toevoegen aan uw foto's.(Bron: Wim W)
http://www.graphicutils.com/merge/

WINDOWS VERWIJDERAAR VAN SCHADELIJKE SOFTWARE
Windows - freeware (WGA controle verplicht)
Hij bestond al langer, in het Engels, maar hier is hij dan ook in het Nederlands: De Malicious Software Removal Tool, een software van Microsoft waarmee u virussen, spyware en andere malware van uw computer kan verwijderen. (Bron: Wim W)
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=AD724AE0-E72D-4F54-9AB3-75B8EB148356

CSS TAB DESIGNER: MOOIE MENU'S MAKEN
Windows - 1,35 MB - freeware
Met dit progje kan u op een erg eenvoudige wijze heel mooie webpagina's maken met tabblaadjes, door middel van CSS code - en zonder dat u ook maar over enige programmeerkennis beschikt! (bron: Wim W)
http://www.highdots.com/css-tab-designer/

SCRIBUS: PROFESSIONELE LAYOUT
Windows - Mac - freeware
Een open source programma waarmee u echt professionele layout kan maken. De output ervan is als het ware "drukklaar". De interface is erg gebruiksvriendelijk. (Bron: Wim W)
http://www.scribus.net/

VRIJDAG MACDAG: YUMMY FTP
Mac OS X - 5,46 MB - shareware 25$
Dit is een FTP client, erg snel, die alles aan kan wat andere FTP-programma's doen, plus enkele extra tools. De gebruiksinterface is erg simpel, en werkt met klikken en slepen.
http://www.download.com/Yummy-FTP/3000-2151_4-10600208.html?tag=lst-0-1

VRIJDAG MACDAG: COBRY BACKUPER
Mac OS X - 864k - shareware
Een erg efficiŽnte backup software, die het aanmaken van backups automatiseert, en bovendien erg gebruiksvriendelijk is.
http://www.download.com/Dobry-Backuper/3000-2232_4-10540666.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....


Lezer Paul reageert op een suggestie voor software:
<<<
[Software] WiFi Radio: de hele radiowereld aan uw voeten
Windows - freeware
Met deze software kan u internetradiostations beluisteren. Bovendien bevat de "radio" reeds meer dan 20.000 stations die in verschillende genres ingedeeld zijn. Kortom: u zal ongetwijfeld iets van uw gading vinden!

Reactie van lezer Paul:
slecht die wi fi radio, erg dominerend en 20.000 zenders? never...

grtz,
drs.Paul
>>>
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Automatische advertentie kan tot narigheden leiden:
Lezer Hans wijst ons op een bericht van een overlijden dat online verscheen, maar waarbij door Google automatische advertenties geplaatst waren die erg misplaatst waren. Op de onderstaande link ziet u nu niets meer verkeerd, maar lezer Hans stuurde ons een schermafdruk met de advertenties die oorspronkelijk verschenen waren: eentje voor een daging site, "Leuke single vrouwen en mannen", eentje voor sparen en beleggen om te voorkomen dat de nabestaanden hoge kosten moeten betalen, en eentje voor het verhuren van woningen...
http://www.telegraaf.nl/prive/article53151211.ece?cid=rss
~~~~~~~~~~~~
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Wanneer iemand beweert dat je met geld alles kunt bereiken,
dan kun je er zeker van zijn dat hij nooit wat heeft gehad.
Aristoteles Onassis, Grieks scheepsbouwer en reder