Verschijnt iedere zaterdag
Deadline van volgende editie: 28/9/2006 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1: 
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat
 

DEEL 2: 
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen, 
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10 
Nummer 467 van 23/9/2006
Gegroet lezers,

Bent u onze nieuwe layout van de website al gewoon? Wij zijn er echt erg trots op, en kunnen u verklappen dat het voor de redactie een plezier is om met het CMS (content management system) te werken. Dat zorgt ervoor dat de redactie slechts enkele webformuliertjes moet invullen, en alle artikeltjes staan netjes online. Daarna nog een druk op de knop, en de dagelijkse nieuwsbrief wordt automatisch verstuurd. Knap, niet?

Zoals u van ons gewoon bent krijgt u weer een hele lading nieuwtjes, waarbij het kortgeding dat de Belgische organisatie Copiepress ingespannen had tegen Google wel de kroon spant - het laatste woord is daarover trouwens nog niet gezegd. Verder krijgt u nog enkele verslagen van medewerker Paul, die het druk had met het aflopen van persconferenties, en van onze eigen redactie, die allerlei nieuwe toestellen moesten uittesten. En tot slot het vervolg van onze reeks tips voor GMail - de webmaildienst die veel meer kan dan u zou denken!

Wij wensen u veel leesplezier, en danken onze lezers voor de commentaren die wij van hen mochten ontvangen op onze artikels. Wil u ook reageren op een artikel, dan is uw commentaar of suggestie altijd welkom: hetzij per gewone mail naar de redactie (redactie@netties.be) of via een contactformulier op de website (http://www.netties.be - klikken op Contact)/

Bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://www.netties.be/v10/netties_rss.php


 

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website: 
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!
 


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die 
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers, 
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
 

IPOD FANS GEEN REGELMATIGE KLANTEN IN ITUNES WINKELTJE
Een nieuw rapport van Jupiter Research heeft niet zo'n goed nieuws voor Apple - en daarmee ook voor de hele muziekindustrie. Want het blijkt dat gemiddeld slechts 20 songs op een iPod afkomstig zijn van de iTunes online muziekwinkel. De rest bestaat uit muziek, afkomstig van de cd's die de mensen al hebben en die zij geript hebben, maar ook muziek afkomstig van P2P ruilsites.
83% van de mensen die een iPod hebben, koopt niet regelmatig muziek online. Een minderheid, 17%, koopt minstens één keer per maand muziek per download en dat zijn dan meestal aparte tracks.
Het rapport waarschuwt dan ook dat de factor "gratis" voor digitale muziekfans niet onderschat mag worden en dat initiatieven zoals Spiral Frog, waar u muziek gratis kan downloaden maar wel advertenties moet bekijken, wel eens een grote impact kunnen hebben.
Eerlijk gezegd willen wij hier nog wat aan toevoegen: het feit dat muziek verpakt zit in DRM, heeft ons altijd tegengehouden om online muziek aan te kopen. Slechts nu er eMusic is, dat geen DRM toepast bij de MP3's die u er kan downloaden, hebben wij de stap gezet om een abonnement te nemen bij zo'n muziekdienst...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/5350258.stm
 

GO2WEB20: ALLE WEB 2.0 BEDRIJVEN BIJEEN
Er is heel wat te doen rond Web 2.0: het nieuwe internet. Het valt moeilijk te omschrijven wat het juist is, maar wanneer je een site ziet, dan weet je gewoon: dit is web 2.0, of niet. Enkele kenmerken: inbreng van de internauten (in een mooie term: user generated content), bouwen op andere websites (mashups), een vlot gebruik van Ajax en Ruby on Rails...
Kijkt u zelf maar. Op deze site staan alle Web 2.0 bedrijven bijeen. Klikt u op een logo, dan krijgt u bovendien een overzicht van het bedrijf en links naar blogs die het over de site hebben. De pagina laadt soms wat traag in, maar is zeker en vast de moeite waard. U komt er echt heel veel te weten over wat Web 2.0 nu echt inhoudt. Leest u ook de commentaren op deze pagina, want daar leert u ook wat uit...
http://www.techcrunch.com/2006/09/15/every-web-20-company-on-one-page/#comments
http://www.go2web20.net/
 

YAHOO MAIL NODIGT UIT
Hebt u een account bij Yahoo Mail? Dan mag u nu de bètaversie uittesten van de nieuwe Mail, die er volgens insiders erg gelikt uitziet. Yahoo Mail is namelijk gemaakt in een AJAX interface die erg snel werkt, zodat u eerder het gevoel hebt met een desktop e-mailprogramma te werken, dan op een website. Er werden ook technologieën in verwerkt die afkomstig zijn van Oddpost, een bedrijf dat Yahoo onlangs aangekocht heeft. Onder andere de klik en sleepmogelijkheden, het instant preview pane en de verbeterde zoekmogelijkheden zijn afkomstig van Oddpost. Voortaan zit er ook een RSS reader in Yahoo Mail, plus een kalender.
Wanneer deze nieuwe versie de bestaande Mail interface vervangen zal, is nog niet geweten.
http://mail.yahoo.com/
http://www.betanews.com/article/Yahoo_Invites_Users_to_Try_Mail_Beta/1158268497
 

GOOGLE MAG GEEN DUITS- EN FRANSTALIGE BELGISCHE NIEUWSKOPPEN MEER VERTONEN
Een bericht om even over na te denken. Een Brusselse rechtbank heeft vonnis geveld in een zaak, aangespannen tegen Google door Copiepresse, een organisatie die de auteursrechten beheert voor de Frans- en Duitstalige dagbladpers. Let wel: deze organisatie vertegenwoordigt dus niet de Nederlandstalige dagbladpers in België en evenmin de periodieke pers en de magazinepers.
Het geschil draaide rond het feit dat Google op zijn Google News site de koppen brengt van online kranten. Dat heet "deep linking", want de bezoeker van Google News werd rechtstreeks naar het artikel zelf geloodst bij het aanklikken van de krantenkop, zonder langs de startpagina van de krant te passeren. Sommige websites waarnaar zo'n deep link verwijst zijn tegen deze praktijk, zij menen dat zij zo reclame-inkomsten derven. Andere websites zijn juist blij met het feit dat er naar hen gelinkt wordt, want in het geval van Google brengt dat toch heel wat extra bezoek voor de site. Wij bijvoorbeeld zouden er geen bezwaar tegen hebben als Google bij het "tech nieuws" de koppen van de netties-artikels zou vermelden!
In elk geval: Copiepresse trok naar de rechter om Google te verbieden nog te dieplinken. En de rechter heeft Copiepresse gelijk gegeven: Google moet op straffe van boete stoppen met het dieplinken en riskeert een boete van 1 miljoen euro per dag als het zich niet aan dit verbod houdt.
Ons is het niet echt duidelijk of het alleen gaat om de koppen van kranten die door Copiepresse vertegenwoordigd worden (dus de Franstalige en Duitstalige pers), of dat het gaat om àlle Belgische kranten. Feit is dat u nog altijd de koppen van de Franstalige pers vindt bij Google News.
En dan nog dit. In Frankrijk heeft Agence France Presse een gelijkaardige actie ondernomen en bekomen dat Google geen AFP-berichten meer plaatste. Maar heel wat partners van AFP waren absoluut niet gelukkig met dit initiatief, omdat zij heel wat verkeer verloren...
Copiepresse wil vermoedelijk Google overhalen om een vergoeding te betalen voor het mogen publiceren van Belgische content; in het geval van AFP is er immers een overeenkomst getroffen waarbij Google betaalt, maar dan wel voor verhalen en foto's die rechtstreeks gepubliceerd zouden worden in een speciale rubriek van Google.
http://techdirt.com/articles/20060918/020228.shtml
http://news.google.be/news?ned=fr_be
http://www.branchez-vous.com/actu/06-09/10-295104.html
 

MUZIEKINDUSTRIE BLAAST WARM EN KOUD MET YOUTUBE
Kan u nog volgen? De ene platenmaatschappij wil videosite YouTube een proces aandoen wegens schending van de auteursrechten, de andere maatschappij wil samenwerken met YouTube...
Het is Universal Music dat een haat-verhouding heeft met YouTube. Volgens deze platenmaatschappij is YouTUbe tientallen miljoen dollars schuldig aan royalties omwille van alle muziek die daar illegaal te bekijken en beluisteren is. Universal zou "binnenkort" actie ondernemen tegen de site.
En maandag werd de liefdesverhouding tussen YouTube en Warner Music bekend; een stormachtige relatie, die erg ver gaat. YouTube krijgt immers niet alleen de rechten om videocontent van Warner te streamen (muziekvideo's, opnames achter de schermen, interviews met artiesten, originele programma's), maar YouTube gebruikers zouden ook het recht krijgen om Warner muziek te gebruiken in de video's die ge-upload worden naar YouTube. De inkomsten van advertenties op pagina's met Warner Music content zouden gedeeld worden.
Benieuwd hoe dit verder gaat uitdraaien... Vooral dat gedeelte waarbij de YouTube gebruikers content van Warner mogen gebruiken, is erg interessant, want daardoor wordt een nieuwe model gecreëerd. Toch even al een domper op de feestvreugde zetten: Warner krijgt de macht een veto te stellen over de video's die gebruikt worden.
http://www.betanews.com/article/YouTube_Warner_Partner_Universal_Threatens/1158592482
http://www.techcrunch.com/2006/09/17/warner-music-to-license-music-to-youtube/
 

AOL ZENDT FILMS NAAR UW TV
AOL en Intel zullen volgende week samen aankondigen dat al wie een Media Center PC heeft met de Intel Viiv processor aan boord, binnenkort ook video zal kunnen doorstralen naar hun plasma of LCD tv.
Verleden week kondigde ook Apple aan dat het binnen enkele maanden de iTV (werktitel) zou uitbrengen, een toestel waarmee u eveneens video's naar uw tv zou kunnen doorstralen. Nu is het zo dat AOL Video al heel wat samenwerkingscontracten heeft met de grote filmstudio's; Apple is nog maar net begonnen met het aanbieden van langspeelfilms en heeft momenteel enkel nog maar films van Disney in zijn aanbod.
Anderzijds is het zo dat AOL helemaal niet sterk staat in Europa, enkel in de VS kan deze provider/mediatycoon rekenen op een grote aanhang. Apple daarentegen heeft met zijn iTunes al een stevige poot aan de grond in Europa.
En dan nog dit: de Viiv is een combinatie van hardware en software, waarbij de DRM ingebakken zit.
http://www.techcrunch.com/2006/09/17/aol-to-send-movies-to-your-tv/
http://news.com.com/2061-10802_3-6116520.html?part=rss&tag=6116520&subj=news
http://en.wikipedia.org/wiki/Viiv
 

MICROSOFTS VIDEODIENST SOAPBOX NU OPEN VOOR BÈTATESTERS
We hebben het al eerder gezegd: video is hot op het internet. Iedereen waagt zich eraan en uiteraard kan Microsoft niet achter blijven. Onlangs werd de eigen Microsof videodienst aangekondigd en deze week opende Microsoft Soapbox voor het publiek - het is te zeggen: even was de dienst open voor bètatesters en al gauw was het aantal testers ingevuld. Alles wat u nu kan doen is u opgeven voor een uitnodiging, in de hoop binnenkort deze nieuwe dienst te mogen testen.
Tot zolang moeten we het doen met de informatie die terug te vinden is in het persbericht van Microsoft en in blogs van enkele insiders, zoals Om Malik. Eerst en vooral: de dienst zit, raar genoeg, niet onder de Live-paraplu, maar wordt in het persbericht van Microsoft onder de MSN-noemer gestopt. Het webadres van Soapbox is echter een LIve.com adres.
Verder zal het formaat waarin u de video ziet, afhangen van de browser en/of het besturingssysteem dat u hebt. Soapbox zal automatisch ontdekken welke browser en platform u hebt; voor IE/Windows gebruikers zal de video in Windows Media gestreamd worden, voor Firefox/Windows gebruikers en voor Firefox/Safari gebruikers op de Mac wordt het Flash.
Nu kan u zich natuurlijk afvragen of deze site zo'n groot succes zal hebben. Bij YouTube is het anarchie volop en er circuleert daar heel wat content die niet in orde is met de auteursrechten. Microsoft daarentegen staat bekend om zijn strikte toepassing van de auteurswetten en zal allicht niet snel toestaan dat er video's geplaatst worden die niet in orde zijn.
http://www.techcrunch.com/2006/09/18/microsoft-soapbox-to-launch-on-tuesday/
http://connected.gigaom.com/2006/09/18/microsoft-gets-its-soapbox-tomorrow/
http://soapbox.msn.com
 

GOOGLE VS BELGISCHE KRANTEN: VERVOLG
Gisteren vertelden wij u over de rechterlijke uitspraak in de zaak Copiepresse versus Google. Vandaag hebben wij wat meer bijzonderheden, plus reacties uit de wereldpers.
Eerst een detail rechtzetten. Naar verluidt zou de rechter zijn verbod voor Google gebaseerd hebben op het feit dat Google niet alleen krantenkoppen vermeldde, maar ook de artikels zelf in zijn cache had staan. En dat geeft dan weer een andere dimensie aan het Google-verhaal. Vaak verkopen de kranten namelijk artikels uit het archief: als een artikel niet meer online te bekijken valt, kan u het tegen betaling aanvragen. Die inkomsten zouden dus wegvallen door de Google-cache.
Verder nog even wijzen op het feit dat AFP (Agence France Presse) zelf een persbureau is, terwijl Copiepresse een organisatie is die de belangen verdedigt van Franstalige en Duitstalige kranten. Voor AFP was Google dus in zekere zin concurrentie en dat werpt dan weer een ander licht op de affaire AFP-Google.
En dan ten derde: Google heeft het verbod van de rechter uitgevoerd. Letterlijk zelfs. Geeft u bij Google.be een zoekopdracht bij Nieuws naar Le Soir, dan krijgt u enkel een verwijzing naar een discussie bij Slashdot over de affaire.
En de reacties van de wereldpers? Die zijn erg verdeeld, zoals u kan merken bij Slashdot. Daar wordt heftig gediscussieerd over de affaire. Ons landje wordt soms op een beleefde manier uitgescholden voor een apenlandje ("België heeft niets te betekenen in de wereld") en er wordt ook allusie gemaakt naar het feit dat de buitenlander zelfs het risico loopt als hij vakantiefoto's neemt in ons landje, dat hij een auteursrechtenorganisatie aan zijn deur krijgt, omdat de achtergrond van die foto beschermd is. Vermoedelijk gaat het om het Atomium in Brussel, want de afbeelding daarvan wordt echt op een agressieve manier beschermd.
Kortom, een echt goede beurt maakt ons landje niet. Al een geluk dat het gaat om Franstalige pers en dat de Nederlandstalige krantenkoppen nog altijd bij Google een plekje vinden...
http://google.blognewschannel.com/index.php/archives/2006/09/19/ballsy-google-kicks-belgian-newspapers-asses/
http://yro.slashdot.org/article.pl?sid=06/09/18/115203
http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/060918Google/index.shtml
 

=== REACTIE VAN MEDEWERKER WIM ===
In verband met uw bijdrage over de gerechtelijke uitspraak over het nieuws van FR/D (B) nieuwsberichten op Google. Nieuws.be toch nog het volgende.

Heel vreemd: de gewraakte stukken zijn nog gewoon te lezen via de Amerikaanse versie van GOogle News. Probeer maar eens dit:

http://news.google.com/archivesearch?q=site%3Adhnet.be&ie=UTF-8&oe=UTF-8&btnG=Search+Archives

La Libre Belgique, die fel tegen de Google NEws-site is, plaatst zelf Google advertenties op de eigen site:
http://www.lalibre.be/article.phtml?id=10&subid=83&art_id=307027

Bizar....
========

GOOGLE EN APPLE GAAN SAMENWERKEN VOOR VIDEO?
Verleden week vertelden wij u al over de nieuwe technologie van Apple die er over enkele maanden aankomt en die voorlopig de werknaam "iTV" meegekregen heeft. Het gaat om een kastje waarmee u video vanop uw computer kan streamen naar uw tv.
Dit toestel is immers de missing link in de videostrategie van Apple. Het bedrijf biedt voortaan ook langspeelfilms aan en die ziet u natuurlijk liefst op uw eigen tv, niet op het scherm van uw pc. Tot zover klopt het dus allemaal.
Een ander facet van de videostrategie van Apple is natuurlijk dat er een aanbod moet zijn. Voorlopig zijn dat alleen films van Disney - en alhoewel daar kaskrakers tussen zitten, is dat echt niet voldoende. Apple gokt er natuurlijk op dat het voor de langspeelfilms even vlot van stapel zal lopen als met de tv-feuilletons: verleden jaar oktober waren er 5 shows te krijgen via iTunes, nu zijn dat er 220. Toen was er één netwerk waarmee samengewerkt werd, nu zijn dat er 40. Maar die moeten wel over de brug geholpen worden.
Daarom speculeren waarnemers nu erop dat Apple zal samenwerken met Google - Eric Schmidt, CEO bij Google, heeft immers sinds kort een zitje bij de beheerraad van Google. Het zou de bedoeling zijn dat Google videoclips levert voor de player. We zullen zien in de komende weken of deze waarnemers inderdaad gelijk hebben...
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/5355330.stm
 
 

FOTOSOFTWARE PICASA GAAT ONLINE
Picasa is een prima beheersoftware voor uw foto's, maar de resultaten van al dat klasseerwerk waren tot nu toe enkel op uw eigen peeceetje te bewonderen.  Dat is nu gedaan: er is een nieuwe versie uit en daarmee kan u uw foto's ook online vertonen, dankzij de Picasa Web Albums.
Dit onderdeel laat u toe om uw foto's online te posten en met vrienden te delen en dat met slechts één klik. En net zo gemakkelijk kan u de foto's van uw vrienden naar de Picasa op uw computer downloaden. En bovendien kan iedereen commentaar toevoegen.
In deze nieuwe versie werden een aantal bugs opgelost. Er was namelijk een groot probleem met de folders in de vorige versie; dat is nu van de baan, zo verzekert Google de gebruiker (Google is, zoals u weet, sinds kort de trotse eigenaar van deze prima gratis software): alle folders en subfolders waarin u uw foto's al georganiseerd had, blijven ook netjes behouden in Picasa.
De tools van de software werden bovendien nog uitgebreid: u kan een soort van filmpjes maken, door foto's met een klein tijdsinterval achter elkaar te zetten, u kan zoeken per kleur, screensavers maken. En het leukste moet nog komen: de software werkt ook prima samen met Google Earth, zodat u meteen de informatie over de locatie waar de foto's genomen zijn, in de foto's zelf kan verwerken en ze daarna op een 3D globe bekijken.
http://googleblog.blogspot.com/2006/09/picasa-goes-online-gets-new-features.html
http://picasaweb.google.com/
http://picasa.google.com/
 

OPENOFFICE.ORG HOUDT WEDSTRIJD VOOR MOOISTE TEMPLATES EN CLIPART
U kent wellicht OpenOffice; dit kantoorpakket bevat, net als concurrent Microsoft Office, een tekstverwerker (Write), een rekenblad (Calc), een presentatietool (Impress) en een grafisch programma (Draw). Maar Open Office heeft één groot voordeel: het pakket is volledig gratis. Dat geeft voor heel wat gebruikers de doorslag: er zijn al 50 miljoen exemplaren gedownload van Open Office.
Net als voor Office zijn er ook voor Open Office templates (sjablonen) en clipart (afbeeldingen die u in documenten kan invoegen) en uiteraard zijn die ook gratis en kan u die downloaden bij OpenClipart.org. Maar de organisatie achter Open Office wil het gebruik van de kantoorsuite aanmoedigen en heeft nu een wedstrijd uitgeschreven voor alle Open Office gebruikers om creatief aan de slag te gaan en zelf nog meer clipart en templates uit te werken. Die zullen dan geïntegreerd worden in de kantoorsuite.
Echt rijk zal u niet worden van het prijzengeld - de eerste prijs bedraagt helaas slechts 750 dollar. Maar het gaat natuurlijk om de eer!
Op onderstaande site vindt u meer uitleg over de wedstrijd, die afsluit op 13 oktober. Aan de slag!
http://software.newsforge.com/article.pl?sid=06/09/19/1753213
http://www.openclipart.org
http://www.openoffice.org/
 

MEDESTICHTER WIKIPEDIA RICHT CITIZENDIUM OP
De online encyclopedie Wikipedia is een mooi initiatief en wij gaan er dan ook vaak te rade. Alhoewel wij er zelf altijd perfect correcte informatie gevonden hebben, zijn er anderen die kritiek hebben op het concept: de informatie zou bijvoorbeeld te gemakkelijk te manipuleren zijn. Maar de voorstanders van de Wikipedia antwoorden daarop dat juist de hoeveelheid mensen die hieraan kunnen meewerken het gevaar van manipulatie in de kiem smoren, doordat elke fout opgemerkt wordt.
Maar dit terzijde. Een van de medeoprichters van Wikipedia, Larry Sanger, meent dat het tijd is om verder te gaan. Hij wil een nieuw project oprichten, Citizendium, dat het positieve van Wikipedia zou moeten gebruiken en lessen zou moeten trekken uit de fouten van de online encyclopedie. Bij zijn project is er meer editoriale controle en anonieme bijdragen zijn er niet toegelaten. Volgens hem zou Citizendium geen encyclopedie zijn, maar een "experimentele werkplaats". Hoe u dat moet interpreteren, kan u zelf te weten komen bij een bezoekje aan de nieuwe website, waar het project uitgelegd wordt.
http://www.theage.com.au/news/web/move-aside-wikipedia-here-comes-citizendium/2006/09/20/1158431759867.html
http://www.citizendium.org
 

YOUTUBE VINDT ZICHZELF 1,5 MILJARD DOLLAR WAARD
De videosite YouTube is erg succesrijk, trekt heel wat bezoekers, maar verbruikt ook heel wat bandbreedte. Momenteel kan de site nog voort door het kapitaal dat investeerders erin gestoken hebben, maar dat zal niet eeuwig blijven duren.
Dus is het een beetje te verwachten dat een van de grotere spelers van het internet binnenkort zal trachten YouTube over te nemen. Maar hoeveel geld zou daarvoor dan neergeteld moeten worden?
Volgens een insider bij een bedrijf dat in onderhandelingen was met YouTube, zou de videosite inderdaad geïnteresseerd zijn om te verkopen, maar dan alleen maar als er  minstens.... 1,5 miljard dollar op tafel ligt.
Een hoog bedrag. Redeneert u even mee met ons. YouTube krijgt inderdaad veel volk over de vloer en de videosite zou echt heel veel inkomen kunnen genereren aan reclame-inkomsten - bijvoorbeeld als elk filmpje een kleine advertentie zou bevatten.
Maar er is een reden waarom die advertenties in de filmpjes er nog niet zijn. Want niet alle video's zijn in orde met de wet - het is zelfs zo dat de overgrote meerderheid auteursrechterlijk beschermd materiaal bevat en daar niet vertoond zou mogen worden. En dan hebben wij het niet eens over het vertonen van muziekfilmpjes of feuilletons van tv, maar ook filmpjes die de internauten zelf opgenomen hebben, maar waarvoor een of ander muziekje als achtergrond genomen werd. Dat is immers ook een inbreuk op de auteursrechten.
Omdat YouTube volgens de Amerikaanse wet enkel voor "doorgeefluik" speelt, kan het niet verantwoordelijk gesteld worden voor die inbreuken. Maar als het advertenties gaat stoppen in die filmpjes, wordt het een heel ander verhaal, want dan haalt het profijt uit die inbreuken....
U ziet het: een erg ingewikkeld plaatje. En om daar dan 1,5 miljard voor neer te tellen, daar is heel wat lef voor nodig!
Meer achtergrond bij dit verhaal bij TechCrunch
http://www.techcrunch.com/2006/09/21/youtubes-magic-number-15-billion/
 

GELDAUTOMATEN IN VS TE KRAKEN?
Volgens sommige berichten zouden de geldautomaten in de VS, die daar ATM (Automated Teller Machines) genoemd worden, te kraken zijn. Een beveiligingsexpert is er namelijk in geslaagd om "gratis" geld uit de muur te halen, door een speciale code in te tikken op het klavier.
Naar verluidt zou het mogelijk zijn om bijvoorbeeld een mini-teller in een benzinestation vanop het klavier te herprogrammeren, zodat die denkt dat de 20 dollar biljetten in zijn voorraadvakjes slechts 5 dollarbiljetten zijn. Als u dan bijvoorbeeld 100 dollar zou afhalen, zou uw rekening enkel gedebiteerd worden voor 100 dollar, maar u zou veel meer geld krijgen.
Hoe het juist ineenzit, zal u moeten lezen in de onderstaande artikels. En probeert u alstublieft niet zelf de truck uit te halen!
http://blog.wired.com/27BStroke6/index.blog?entry_id=1560245
http://www.matasano.com/log/506/atm-backdoor-why-is-no-one-talking-about-this/
 

BIGGERBOAT: AMUSEMENTSZOEKMACHINE VOOR ELKE SITE
BiggerBoat is deze week van start gegaan; het is een nieuwe zoekmachine die amusement als specialiteit heeft - dus muziek en film. De zoekmachine is eigenlijk bedoeld om geïntegreerd te worden in andere sites, maar u kan ze (althans voorlopig) ook zelfstandig raadplegen.
En dan zal u bemerken hoe krachtig de zoekmachine is. Want voor muziek worden niet alleen de namen van bands als referentiepunt genomen, maar ook de namen van artiesten waaruit die bands samengesteld zijn en zelfs wie er op een plaat als gast meespeelde. Zo komt u bijvoorbeeld te weten op welke platen Eric Clapton zijn gitaartje liet fiedelen..
Voor de muzieksites kan u momenteel zoeken op gast artiest, album stijl, of platenlabel. Films kunnen doorzocht worden op basis van regisseur, trefwoord, thema, MPAA quotering. Songs, albums en films kunnen dan aangekocht worden via de links op de site. Er kan zelfs een uittreksel van de song beluisterd worden.
Wij deden alvast de test en vonden heel wat informatie; de site was, naar onze smaak, wel ietske traag.
http://www.biggerboat.com
 

===VERS VAN HET KLAVIER===
De vijfde editie is uit van het Digitale Magazine Computertaal, van onze collega's Danny Zeeger en Peter D'Hollander. Zoals gewoonlijk is het nummer gratis te downloaden in PDF-formaat op onderstaand adres:
http://www.computertaal.info/modules/articles/article.php?
  
 
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


IOMEGA, DE BACK UP-SPECIALIST.
Hard disks, hoe goed ze ook zijn, zijn onderhevig aan slijtage, zeker bij intens (bedrijfs-) gebruik. Maar er kan nog meer fout gaan met je PC en een nieuwe PC is dikwijls goedkoper dan de oude te laten herstellen. En dan zijn er nog de virussen die wat bestandjes, foldertjes of andere broodnodige zaken kunnen oppeuzelen. Reden te meer om regelmatig te back-uppen. We kunnen er niet genoeg de nadruk op leggen. De tijd dat back-uppen een tijdrovend geknoei was, met disketjes is reeds lang voorbij. Iomega heeft steeds een voorlopersrol gespeeld in het back-up gebeuren. Na de eerste generatie REV’s komt Iomega nu met generatie twee op de proppen. Kleiner, handiger en met meer capaciteit dan de vorige reeks. REV schijfjes zijn handig in gebruik en zijn beschikbaar in 70GB (140GB mits compressie). In de toekomst worden ook 140 en 280GB-schijfjes voorzien.
Aan heel dit REV gebeuren is er wel een maar aan verbonden. Je moet uiteraard een REV-drive hebben. Je hebt single drives en er is ook een autoloader die 8 REV’s kan bevatten, voor servertoepassingen.
Iomega geeft 5 jaar waarborg op de disks en dat is niet mis, als je weet dat een gewone diskette maar gewaarborgd is tot enkele maanden. Heel het back-up gebeuren kan volledig geautomatiseerd worden via de bijgeleverde software.
Ook is het mogelijk om een opstart-REV (via USB) te maken, zodat het ten alle tijde mogelijk is om je PC terug via deze weg op te starten. Een ideale en professionele manier dus om je gegevens te beschermen tegen allerlei ongelukjes. Voor de REV-technologie heeft Iomega al de nodige awards in de wacht gesleept.[Paul Liekens]
http://www.iomega-europe.com/
 

PACKARD BELL: TIMES THEY ARE ACHANGING.
Computers… rare dingen eigenlijk. Vroeger waren het grote rekenmachines. Daarna werden het tot lijstjes bijhoudsystemen. De LP-lijst (=voorhistorische CD), de huishouduitgaven werden er in bijgehouden. Het ging prima, 20Mb harde schijf was amper vol te krijgen en de monitoren waren van het ‘vierkante’  type met 25 lijntjes van 80 karakters. Alles evolueert, ook de PC. De rekenmachine werd een tikmachine. Er werden brieven meegeschreven. Plots was ook het ‘vierkante’ scherm niet meer zo handig. Er verschenen zelfs, weliswaar weinig succesvolle A4-schermen. Deze schermen waren smal en hoog, in briefformaat. Heel handig voor de secretaresse, die zodoende een mooi overzicht had op haar schrijfsels. En nu… computers worden media-apparaten. Het A4 scherm wordt 90° gedraaid en nu hebben we breed beeld. Handig om brieven te schrijven? No way, maar wel handig om Bruce Willis of Vin Diesel in actie te zien.
En zo komen we bij Packard Bell.
Hun reeks Laptops bevat voornamelijk zeer snelle processoren met breedbeeld schermen. Multimediatoestellen, verpakt in een mooi, herkenbaar design. Om toch de binding met de rekenmachine van vroeger niet te verliezen hebben ze wel een numeriek toetsenbordje voorzien op sommige modellen en dat is dan weer handig. Een beetje de draagbare manusjes van alles dus.
Maar hun multimedia gaat nog verder. Als Top of the Bill heeft Packard Bell een flatscreen TV voorzien van een volwaardige PC, met DVD-recordingmogelijkheden, twee digitale tuners en nog veel meer. Het ziet er niet alleen spectaculair uit, het is het ook. Maar zeggen dat je dat toestel gebruikt om je huishouduitgaven te beheren, dat wordt niet meer geloofwaardig. Dit is ook geen TV of PC meer… hiervoor moet nog een naam worden gevonden. Enkele specificaties: 32” screen (82 cm), OS:Microsoft Windows Media Center Edition 2005 met Outlook en Explorer, 400GB HD, 1024MB RAM, Optical DVDR Double Layer. (Toetsenbord en muis zijn inbegrepen.)

The Fast and The Furious…
Vin Diesel, we vernoemden hem hierboven al, de actieheld uit de eerste F&F-film
Packard Bell zorgt ervoor dat iedereen een beetje Fast en Furious kan zijn. Ze brengen namelijk een PC op de markt met waterkoeling, transparante zijkant en fluoverlichting. De ultieme kick voor de Die Hard Gamer. Deze supersnelle machine is ontwikkeld voor de gamer die alleen het snelste en het blitste wil.
Volg even: Dual Core processor, SLI GeForce 7 Series (2500x1600) grafische kaart. 4GB RAM, tot 500GB HD en een 22” Maestro screen.
De prestaties en de looks liegen er dan ook niet om. [Paul Liekens]
http://www.packardbell.be
 

VIBE360: NIEUWE MULTIMEDIAPLAYER VAN PACKARD BELL KAN BEKOREN
Packard Bell heeft zopas een nieuwe multimediaplayer op de macht gebracht en wij waren in de gelegenheid er eentje uit te testen. En hij kon bekoren. Het toestel is een lichtgewicht (45 gr), ultradun (nog geen cm dik) en erg stijlvol (aluminium in combinatie met zwart).
Het schermpje van 3,5 cm hoog op 3 cm breed geeft zicht op heel wat handige informatie, die gemakkelijk toegankelijk is via een ingebouwde browser. De klank is uiteraard ook erg belangrijk en die is erg warm. U kan hem natuurlijk ook nog bijstellen via de ingebouwde equalizer.
Op het toestel kan u foto's en filmpjes kwijt, die u wel eerst moet omzetten via de bijgeleverde software. MP3's kan u gewoon via klikken en slepen naar het toestel overzetten, maar bestanden met DRM moeten eerst via de Windows Media Player passeren, zoniet zullen zij niet afgespeeld kunnen worden op de Vibe.
Voor ons is het natuurlijk belangrijk te weten hoe handig het toestel is bij het afspelen van podcasts. Een pluspunt op dat vlak is voor ons het feit dat het toestel werkt met mappen en dat u kan kiezen welke map u wil afspelen, naast uiteraard een selectie op basis van artiest, album. De Sansa e140 werkt niet met mappen, maar kent dan weer het systeem van "nieuwe muziek - per dag, per week, per maand", ook een handige selectie als u een fervente podcastfan bent.
Bij de Vibe 360 kan u bestanden wissen op het toestel zelf; bij de Sansa enkel vanop de computer. De Sansa is erg betrouwbaar qua opslag van gegevens. Wij hebben de Sansa al enkele maanden en elke dag worden er bestanden op gezet en weer overschreven. Tot hiertoe heeft het toestel nog geen  byte gemist, wat wij niet kunnen zeggen van goedkopere toestelletjes die wij uitgetest hebben: na enkele keren overschrijven, weigerden die toestelletjes sommige podcasts af te spelen. De Vibe 360 moet zich op dat vlak nog bewijzen en wij zullen in de komende weken het toestel dan ook aan onze verschrikkelijk harde testen onderwerpen...
Maar op het eerste zicht kan dit toestel ons bekoren. De bediening is erg helder, u kan zelfs songteksten afspelen bij de liedjes, wij hebben alleen soms de indruk dat de knoppen niet even snel reageren.
Prijs van deze aantrekkelijke speler: 149 euro voor 1 GB en 189 euro voor 2GB. U kan songs aankopen bij verschillende online muziekwinkels, o.a. ook de eigen MusicStation van Packard Bell.
http://www.packardbell.be
http://www.musicstation.be
 

IPOD SHUFFLE
[Medewerker Paul woonde voor NeTTIes de persconferentie bij waarop Apple zijn nieuwe iPods en andere leuke dingen voorstelde. Zijn verslag volgt hieronder.]
Ik heb het opgezocht. Een pacemaker weegt tussen 22 en 50 gram. De nieuwe iPod shuffle van Apple weegt geen 18 gram. Dat is niet veel dus en toch is het een volwaardige muziekspeler. 1Gb in een flinterdunne 4,1 x 3,6 cm, dat is niet mis. Er is plaats voor ongeveer 240 muzieknummertjes, af te spelen in shuffle (random) of lineaire mode. Het toestelletje is zo klein dat er een speciaal dockstationnetje bijgeleverd wordt, aangezien er geen plaats is voor een usb stekkertje. Via dat stationnetje kan de Shuffle voorzien worden van stroom om de batterij te laden en uiteraard om uw spelertje te voorzien van de nodige muziek.
Dat voorzien van muziek gaat razendsnel via de nieuwe iTunes 7, waar een speciaal Shuffle icoontje verschijnt zodra je je apparaatje aansluit. En de batterij heeft een capaciteit van ongeveer 12 uur.
De kostprijs is in België 89 EUR. Oortjes zijn natuurlijk ook in de verpakking te vinden.
http://www.apple.com/benl/ipodshuffle/
 

IPOD NANO
[Medewerker Paul woonde voor NeTTIes de persconferentie bij waarop Apple zijn nieuwe iPods en andere leuke dingen voorstelde. Zijn verslag volgt hieronder.]
Heb je het ook al meegemaakt? Je gaat naar de winkel om een toestel te kopen met een witte/ rode/ gele/ zwarte… cover. Je komt thuis en je hebt een zwarte/paarse/oranje/zilveren…uitvoering bij. De nieuwe iPod nano is verkrijgbaar in vijf kleuren. Bij aanschaf zie je dadelijk de kleur van je toestelletje. Mooi zo.. Een detail? Natuurlijk, maar het zijn die details die het leven aangenaam maken. En dat is tevens het doel van de iPods. De iPod nano heeft een beter display dan de vorige versie. Het toestelletje is kleiner, dunner en lichter geworden. Met de iPod Nano kan je uiteraard muziek beluisteren, maar ook foto’s, albumhoezen en dergelijke bekijken is mogelijk. Daarvoor is de opslagcapaciteit opgevoerd en dit tegen dezelfde prijzen als vroeger. De prijzen zijn 159€ voor 2Gb, 209€ voor 4Gb en 259€ voor 8Gb (inclusief BTW en geldig in België.) Het laden van de Nano gaat via iTunes 7 en dit kan automatisch, dankzij de Auto-Sync technologie.
Er zijn een ganse reeks accessoires te verkrijgen voor de iPods, zoals stroomadapters, armbanden en dergelijk. Wat wel bijgeleverd wordt is een USB kabel en de nieuwe oortjes van Apple. Deze oortjes zijn kleiner geworden en bieden een betere geluidskwaliteit.
http://www.apple.com/benl/ipodnano/
 


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.be


Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Persoonlijk snelheidsbord vermeldt uw nummerplaat op het bord, plus de snelheid die u rijdt. Zou snelheidsovertreders terug op het rechte pad moeten brengen!
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/202483/speeders_plates_in_lights.html
http://nl.gizmodo.com/2006/09/05/persoonlijke_snelheidsborden.html#comments
 

*** Onderzoekers van het Fraunhofer Instituut in Duitsland hebben een videoprojector ontwikkeld die niet groters is dan een suikerklontje. Daarmee zouden bijvoorbeeld beelden geprojecteerd kunnen worden met mobiele telefoons.
http://www.telegraaf.nl/i-mail/article50298341.ece?rss
http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/01671/miniprojector_1671861c.jpg

*** Mini-gasturbine zal batterij kunnen verslaan: levert tien keer langer stroom dan een batterij met gelijkaardig gewicht
http://tweakers.net/nieuws/44484/Mini-gasturbine-kan-batterij-verslaan.html
http://web.mit.edu/newsoffice/2006/microengines.html

*** Heineken organiseerde vrijdag een skypecast: een interactief concert
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/42778

*** Mozilla brengt update uit voor Firefox browser, die verschillende zware beveiligingslekken moet stoppen.
http://www.pcworld.com/article/127151-1/article.html?tk=nl_dnxnws

*** Een complete lijst met de 25 slechtste websites
http://www.pcworld.com/article/id,127116-page,8-c,sites/article.html

*** PC's in Vlaamse bibliotheken worden vornamelijk gebruikt om te chatten
http://www.fmradio.be/new/nieuws.php?id=43015&switch=be

*** Gazet Van Antwerpen waarschuwt voor oplichters die met valse advertenties op de autosites Autoscout24.be en Automagazine.be bankinformatie ontfutselen van hun slachtoffers en dan hun rekening leeghalen.
http://www.gva.be/nieuws/binnenland/default.asp?art={D4CA6F12-3224-486F-BD49-84170535E319}

SUPERKORT:
* DivX trekt naar de beurs
* Microsoft vraagt aan Europa wat het wel en niet mag met Vista; de softwaregigant is vooral bezorgd dat Europa bezwaren heeft tegen het bundelen van beveiligingssoftware (o.a. spyware defender) met het besturingssysteem. De EU weigert echter antwoord te geven, en zegt dat de eigen ontwikkelaars van Microsoft het product moeten ontwikkelen, niet de EU.
* Nog niet bij stilgestaan, maar als u een filmpje van uzelf opstuurt naar YouTube, terwijl u een song playbackt, overtreedt u de auteursrechten: u zou normaal gezien toestemming moeten vragen (en betalen!) voor het gebruik van de song.
* Sandisk wil samenwerken met Real, en zal binnenkort MP3players uitbrengen die reeds volgeladen zijn met songs.
* China toont haar goede wil om komaf te maken met piraterij. Bedrijven mogen voortaan geen audio, video of softwareproducten meer maken zonder een vergunning.
 
 
 


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


KAMERKOOR VAN KIEV - OF THY MYSTICAL SUPPER
[koormuziek] Ongetwijfeld zullen niet alle lezers dit kunnen smaken, maar probeer het toch eens. Heldere, zuivere koormuziek, er bestaat niets beters om tot rust te komen, om ontroerd te worden.
http://music.download.com/chamberchoirkiev
 

CARTELL - LUCKIE ST
[rock & pop] Een band uit het Amerikaanse Atlanta. Veel snel gitarengeweld en een heel afwisselende song.
http://music.download.com/cartel
 

STONE SOUR - 30/30-150
[alternative metal] Opnieuw gitarengeweld, maar van een ander gehalte. Een stem die aan Lordi doet denken, een song die er ijzersterk staat.
http://music.download.com/stonesour
 

PETER OYLOE - I AM
[Singer/songwriter] Een akoestische troubadour, deze man, die een verhaaltje vertelt in zijn song. Erg zachtjes, mooi, doet qua sfeer een beetje denken aan James Taylor.
http://music.download.com/peteroyloe
 

SAM BUCKINGHAM - STORMY GROUND
[Singer songwriter] Een heel knappe dame, deze Sam Buckingham. Zuivere stem, een beetje country-achtig, met een gitaartje, een ouderwets orgeltje en wat slagwerk. Meer moet dat niet zijn. Behalve natuurlijk een goed opgebouwde song. En die ontbreekt niet.
http://music.download.com/sambuckingham
 


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
+++Ervaring is de naam die wij aan onze fouten geven+++
Fred Shero (1925) 
 
De nieuwe oogst


MET VAKANTIE IN LONDEN, MET WEINIG CENTJES
De spaarzame reiziger moet heel wat doen om een verblijf in Londen te overleven met zijn karige centjes. In dit reisverslag, dat verscheen in The New York Times (gratis registratie verplicht) komt u de belevenissen te weten van een gezin van vier, dat het erg moeilijk heeft in Londen. Grappig geschreven!
[Taal: Engels]
http://travel2.nytimes.com/2006/04/23/travel/23frugal.html
 

HEROMACHINE: MAAK ZELF ONLINE UW HELD/IN
Erg mooi, deze site. Hier maakt u zelf een cartoonfiguur aan die de hoofdrol zou kunnen spelen in uw stripverhaal. U bepaalt hoe hij/zij eruit ziet, welke kleren de held moet dragen, enz.
[Taal: Engels]
http://www.marvelvc.com.br/Hero/
 

CENSUUR: HET BESTAAT
Op deze site vindt u nieuws dat het nieuws niet haalde, omdat het gecensureerd werd. Er is zelfs een top 25 van de gecensureerde verhalen van 2006, met archief van de voorgaande jaren. Om u even in te verdiepen en toch wat "ander" nieuws te lezen...
[Taal: Engels]
http://www.projectcensored.org/newsflash/mediamaps.htm
 

GRATIS TV ONLINE
Steeds meer tv-programma's worden via het internet gratis aangeboden. Maar waar vindt u al die programma's? Gelukkig heeft About.com een mooie overzichtspagina gemaakt met links naar sites zoals LinkTV, CurrentTV, PBS, ABC TV, enz.  (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://websearch.about.com/od/imagesearch/a/freeonlineTV.htm
 

GRATIS FILMS
Nog een lijstje bij YouTube, maar ditmaal voor kortfilms en echte langspeelfilms die u online kan bekijken maar ook downloaden. Uiteraard ontbreekt YouTube niet, maar ook Truveo, Mefeedia, Open Video Project staan op dit lijstje (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://websearch.about.com/od/searchtipoftheday/qt/freemovie.htm
 

ANIMUSIC - PIPE DREAM
Een erg artistiek filmpje dat draait rond buizen en pijpen en balletjes die ertegen kletsen en muziek maken. Knap!
[Taal: --]
http://video.google.nl/videoplay?docid=-5503582578132361295&q=Animusic-Pipe%20Dream
 

VERBANNEN BOEKEN
Wie ooit "To kill a mockingbird", "Of mice and men" of "The great Gatsby" gelezen heeft, weet dat het prachtige boeken zijn, die heel wat gevoelens losmaken. Nochtans worden er regelmatig pogingen gedaan om deze literaire meesterwerken en nog een heel pak andere boeken, te verbannen uit de Amerikaanse bibliotheken.
Google  heeft zich geschaard achter het initiatief "banned Books Week" en brengt een lijstje uit met verboden meesterwerken - en schrik niet: het gaat om 42 van de 100 boeken die door de Radcliffe Publishing Course beschouwd worden als de beste novelles van de 20e eeuw. Druk het lijstje af en neem het mee de volgende keer u naar de bib trekt!
[Taal: Engels
http://books.google.com/googlebooks/banned/
 

EEN YOUTUBE VOOR RODE OORTJES
Wellicht wist u het al lang, maar wij, met ons onschuldig harteke, zijn er pas deze week achter gekomen dat er ook een site à la YouTube bestaat met 'volwassen' content: filmpjes die er geen doekjes om winden, foto's die alles bloot geven... u begrijpt wat wij bedoelen. Omdat wij vrezen dat deze nieuwsbrief opgegeten wordt door de spamfilters, als wij het volledige adres vermelden, geven wij enkel het 'brave' adres van Youtube en dan vervangt u de Y door een p, de o laat u en de u vervangt u door rno. Zo. Cryptischer kan niet!
[Taal: ---]
http://www.youtube.com
 

SUBMACHINE GAME: OPGEPAST, VERSLAVEND!
Een erg knap online spel is Submachine Game, volledig in Flash gemaakt. Net als in de goede oude Larry games moet u uw omgeving verkennen en proberen uit te vissen wat er zich hier afspeelt... (Met dank aan H.G.)
[Taal: Engels]
http://www.freegameplayer.com/games/submachine2_the_lighthouse/index.php?l=t
 

FREEGAMEPLAYER: VOOR DE SPEELVOGELS
Het Submachine game is afkomstig van de site Freegameplayer, waar ontelbare spelletjes te vinden zijn, van Tetris (blokken) tot actiespelletjes en klassiekers. Hou de klok in het oog als u hier naartoe surft!
[Taal: Engels]
http://www.freegameplayer.com/
 

PBASE: ONLINE BEWAREN VAN UW FOTO'S
PBase is niet uniek in zijn soort: deze site wil de beste plaats worden op het internet waar u uw foto’s kan bewaren en delen met uw vrienden. Met dit onderscheid, dat het gaat om "beste" foto's, echt kunstig gemaakte foto's, die dan ook aangekocht kunnen worden. U kan ook een selectie doorvoeren op basis van het land en o.a. gaan kijken wat er zoal in België geproduceerd wordt. Dan krijgt u niet alleen Belgische fotografen, maar ook foto's die in ons landeke gemaakt zijn. Een site waar u uren kan doorbrengen!
[Taal: Engels]
http://www.pbase.com
 

VRIJDAG ANIMATIEDAG : ANCIENNE BELGIQUE LIVE
De Ancienne Belgique zendt op geregelde tijdstippen live webcasts uit van concerten. U kan ook het archief raadplegen waar u uittreksels van optredens van o.a. Spinvis, Vive la Fête, Gorki, Nailpin, enz. kan herbekijken.
(taal : Nederlands, Frans, Engels)  [Filover]
http://www.abconcerts.tv
 

VRIJDAG ANIMATIEDAG : EPHOTO
Een van de grotere sites over fotografie met meer dan 39000 geregistreerde leden en heel wat mooie foto's.
(taal : Engels)  [Filover]
http://www.ephotozine.com/
 

VRIJDAG FILMDAG :  WORLD TRADE CENTER
Officiële website van deze dramafilm met Nicolas Cage, Maggie Gyllenhaal, Maria Bello en Michael Pena in de hoofdrollen.
Releasedatum in België : 20 september 2006
(taal site : Engels)  [Filover]
http://www.wtcmovie.com/
 

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

BEKENDE PERSONEN OP HET NET – Hun officiële sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Henk Van Cauwenbergh
Hij is de fotograaf van de jaarlijkse showbizzkalender.
http://www.henkvancauwenbergh.be/

- Gutta Keisers
In 2005 werd ze tweede eredame bij Miss Belgian Look 2005.
http://www.gutta.be/

- Nastia Liukin
Officiële website van deze wereldkampioene turnen.
http://www.nastialiukin.com/

- Suzanne Harmes
Officiële website van deze Nederlandse kampioene turnen.
http://www.suzanneharmes.nl/

- Regi Penxten
De mannelijke helft van Milk Inc heeft ook zijn eigen website.
http://www.regipenxten.be/

- Marjolein Keuning
Deze Nederlandse actrice speelde o.a. mee in de TV-series “Vrouwenvleugel” en “Onderweg naar morgen”.
http://www.marjolein.com

- Anky Van Grunsven
Officiële website van deze tweevoudig Olymisch kampioene paardrijden.
http://www.anky.nl/

- Carly Patterson
Deze Amerikaanse won op de Olympische Spelen 2004 een gouden medaille in het turnen.
http://www.carlypatterson.com/


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.be 
Bij de collega's


*** ALGEMEEN DAGBLAD
- Donald Duck als eenvoudig te bedienen actieheld: Liefhebbers van het eerste deel hebben twee jaar moeten wachten op een opvolger.
http://www.ad.nl/multi-media/article652103.ece
- Kijkwijzer voor internetsites: Het ministerie van Justitie bekijkt of het mogelijk is de Kijkwijzer toe te passen op internetsites.
http://www.ad.nl/multi-media/article643421.ece
- Mii like Wii? LONDEN - De nieuwe Wii spelcomputer van Nintendo introduceert een nieuwe manier van computerspelletjes besturen.
http://www.ad.nl/multi-media/article633048.ece
http://www.ad.nl/multi-media/
 

*** DIGITALE REVOLUTIE
- MS Works mogelijk gratis: Google-initiatieven als Writely, Google Spreadsheets en Google Apps for Your Domain zetten Microsoft zo onder druk dat het bedrijf oveweegt MS Works gratis aan te gaan bieden.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=16238
- Follow Me TV: Fujitsu Siemens werkt aan een nieuwe functie voor zijn Media Centers: Follow Me TV. Dit kun je zien als een meer geavanceerde Timeshift-functie.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=16198
- Google Calendar in het Nederlands: Het online agenda systeem van Google is nu ook in het Nederlands beschikbaar. Iedereen kan hiermee zijn agenda online beheren.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=14232
http://digitaal.fan.tv
 

*** ELEKTRO.BE
- TomTom introduceert nieuwe TomTom One serie
http://www.elektro.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2561
- Pioneer: nieuwe producten najaar 2006
http://www.elektro.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2562
- Universeel dvd/audio-meubel met lade
http://www.elektro.be/functions/news.asp?lang=nl&pag=2&news=08/2006&newsid=3971
http://www.elektro.be
 

*** COMPUTER WORLD
- Vista : alle versies samen op een DVD - Om haar distributiemodel te vereenvoudigen besloot Microsoft de verschillende versies van haar besturingssysteem (OS) Windows Vista op één enkele DVD te verkopen.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15514&style=34360
- InSites-studie: Wet van de remmende voorsprong - Breedbandlanden België en Zweden hebben achterstand in blogs en RSS
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15511&style=34360
- Microsoft vindt virale DRM uit met de Zune: Microsoft hoopt met de draadloze overdracht van songs het jonge volkje voor zich te winnen, maar krijgt meteen kritiek op haar nieuwe uitvinding: virale DRM. Want elke song die doorgestraald wordt, zelfs een niet beschermde MP3, krijgt een nieuwe DRM verpakking mee!
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15491&language_code=NED
http://www.computerworld.be/
 

*** DIGIMEDIA
- Wetenschappelijk verantwoorde datingsite start in België: Allicht zullen ze bij Parship.be niet blij zijn met het label datingsite. Parship noemt zichzelf immers liever een ‘online relatiesite met een uniek en wetenschappelijk onderbouwd matchprincipe’. De site schermt daarvoor met een wetenschappelijke matchingmethode is ontwikkeld door een aantal overwegend Duitse professoren.
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3494
- IAB wil studenten over de e-marketing streep trekken: We hadden het al eerder over de Talent 2006 prijs die door het IAB in het leven werd geroepen om het beste eindwerk over interactieve marketing te bekronen. De inschrijvingen voor die wedstrijd lopen af op 30 september. De actie kadert in een plan van het IAB om de aandacht voor de sector bij de studenten aan te wakkeren.
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3491
- Maakt internet telewerkers van ons allen? Vergeet het… Je denkt dat de gemiddelde telewerker een high-tech new economy nomade is? Think again… We citeren een stukje uit een rapport van het Britse ‘Chartered Institute of Personnel Development (CIPD)’ dat eerder deze maand verscheen…
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3489
http://www.digimedia.be/
 

*** SPEEDZONE
- Film & TV: Gentse politica Lies Braeckevelt voert campagne op Youtube
http://www.speedzone.be/artikel/1256_gentse_politica_lies_braeckevelt_voert_campagne_op_youtube.html
- Film & TV: 28 Days Later - Gruwelijk realistische horrorprent
http://www.speedzone.be/artikel/1257_28_days_later__gruwelijk_realistische_horrorprent.html
- Film & TV: Blunders voor de Camera
http://www.speedzone.be/artikel/1254_movie_mistakes__blunders_voor_de_camera.html
http://www.speedzone.be
 

*** THE INQUIRER
- IT'ers zijn contactgestoorde losers: IT-mensen kunnen niet communiceren, praten alleen jargon en slagen er niet in de gebruiker te helpen. Komt het u bekend voor? Dan hebt u allicht ook gekeken naar de nieuwe sitcom die sinds dinsdag wekelijks op Canvas wordt getoond, IT Crowd. De serie zoomt in op een niche van de kantoorpopulatie: de IT-professionals
http://be.theinquirer.net/2006/09/iters_zijn_contactgestoorde_lo.html
- SECURITY ALERT URGENT - Internet Explorer VML: Het International Security Center van de SANS (US) één van de meest gerespecteerde internationale security centers in de wereld heeft beslist om de onveiligheidsgraad op GEEL te brengen. Dit gebeurt slechts zelden (in verhouding tot het aantal alerts per week) en waarschuwt voor de mogelijkheid van een grote virusinfectie. Geen paniek, u vindt alle informatie hieronder, van leek tot de geek.
http://be.theinquirer.net/2006/09/security_alert_urgent_internet.html
- Sneller dronken door RFID: Dorstige studenten kunnen zich significant sneller lazarus drinken middels draadloos elektronische bierbestelling en afrekening. Da's nog eens innovatie.
http://be.theinquirer.net/2006/09/sneller_dronken_door_rfid.html
http://be.theinquirer.net/
 

*** TWEAKERS NET
- 'Meeliften op open WiFi-verbinding is illegaal': Geocacher Willem van Barneveld wordt vervolgd wegens het 'wederrechtelijk afluisteren, aftappen of opnemen van gegevensverwerking' omdat hij regelmatig open WiFi-verbindingen 'leent'. Asociaal maar niet strafbaar, oordelen experts, maar daar schiet Van Barneveld niets mee op
http://tweakers.net/nieuws/44510/Meeliften-op-open-WiFi-verbinding-is-illegaal.html
- Weer heibel om patentwetgeving EU
http://tweakers.net/nieuws/44513/Weer-heibel-om-patentwetgeving-EU.html
- Epson ontwikkelt 's werelds dunste e-paper
http://tweakers.net/nieuws/44511/Epson-ontwikkelt-s-werelds-dunste-e-paper.html
http://www.tweakers.net
 


 


Wikipedia

Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creëren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.
 

Deze week zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

    * Limburgse voetbalvereniging uit Waterloos, Vlaanderen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterloos_VV
    * Voormalig openbaar vervoerbedrijf uit Grave - http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_de_Rijdt
    * Nederlands verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog - http://nl.wikipedia.org/wiki/Leendert_Lafeber
    * Chinees actiechoreograaf en filmregisseur - http://nl.wikipedia.org/wiki/Yuen_Woo-Ping
    * Brits acteur - http://nl.wikipedia.org/wiki/Rupert_Everett
    * Een van de populairste filmkomieken uit het tijdperk van de stomme film - http://nl.wikipedia.org/wiki/Harold_Lloyd
    * Braziliaanse stad, Nederlanders waren betrokken bij de geschiedenis ervan - http://nl.wikipedia.org/wiki/Olinda
    * Poging om een op kernenergie gebaseerde aandrijving voor ruimtevaartuigen te ontwikkelen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Project_Orion
    * Bibliotheek op de hoek van het Rapenburg en de Groenhazengracht in Leiden - http://nl.wikipedia.org/wiki/Bibliotheca_Thysiana
    * Top Level Domain voor Japanse domeinnamen - http://nl.wikipedia.org/wiki/.jp
    * Hong Kong-Chinese komische film uit 2001 - http://nl.wikipedia.org/wiki/Shaolin_Soccer
    * Ridderroman uit het begin van de dertiende eeuw - http://nl.wikipedia.org/wiki/Walewein
 

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

    * Bomaanslagen in het zuiden van Thailand - http://nl.wikipedia.org/wiki/Bomaanslagen_Hat_Yai_16_september_2006
    * Controverse paus Benedictus XVI en de islam - http://nl.wikipedia.org/wiki/Controverse_paus_Benedictus_XVI_en_de_islam
 

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

    * Het portaal van de week gaat over Oceanië - http://nl.wikipedia.org/wiki/Portaal:Oceani%C3%AB
 

Wikiraadsel: Wat is helse steen? - http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Raadsel/netties20060921
 

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS
 
 
  
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut 

WERKEN MET GMAIL 25: CONTACTEN BEHEREN
GMail heeft ook een uitstekend adresboekje, dat u terugvindt onder Contacts. GMail onthoudt alle adressen van personen van wie u een mail krijgt en dus kan dit adresboekje tamelijk dik zijn. Maar gelukkig heeft GMail die contacten netjes ingedeeld. U vindt namelijk drie tabblaadjes: Frequently Mailed (mensen aan wie u zelf mails gestuurd hebt), All Contacts (alle contacten, ook degene die automatisch toegevoegd zijn en aan wie je nog nooit gemaild hebt) en Groups (daarover later meer).
Wil u manueel een adres toevoegen, dan maakt u gebruik van de link "Create Contact". Wil u een mail sturen naar een persoon, dan vinkt u zijn naam aan en klikt u op Compose.
U kan zelf dit lijstje nog verder verfijnen. Naast elke naam staat er "Show in Quick Contacts?", met een uitklapmenuutje ernaast. Hier kiest u op Always, Auto, Never, of Block - dit bepaalt of dit e-mailadres opgenomen wordt in een handig lijstje dat opgeroepen wordt wanneer u een adres intikt en automatisch het adres aanvult naargelang u de naam intikt.
 

WERKEN MET GMAIL 26: EEN CONTACT TOEVOEGEN - CONTACTEN IMPORTEREN
Om een contact manueel toe te voegen, klikt u binnen Contacts op Create Contact. Dit opent een dialoogvenster waarbij u de voornaamste gegevens kan invullen: naam, e-mailadres, notities - en zelfs een foto toevoegen.
Bij dit laatste onderdeel hebt u twee keuzes: ofwel kent u zelf een foto of afbeelding toe aan dit contact, ofwel neemt u, bij personen die eveneens een Gmail account hebben, de afbeelding over die zijzelf in hun profiel ingegeven hebben. Kent u zelf een foto toe aan deze contactpersoon, dan moet u deze foto uploaden naar Google, via Upload Picture.
U kan nog meer informatie in het adresboekje vermelden, klik hiervoor "Add more contact info". Dit opent wat meer invulvakjes: zowel voor privé als voor werk kan u e-mailadres toevoegen, telefoon, adres. Heeft deze persoon twee e-mailadressen, dan kan u zelfs op "add another field" klikken, wat een tweede invulvakje voor e-mail opent.
Vergeet niet af te sluiten met Save!
 

WERKEN MET GMAIL 27: EEN MAILGROEP AANMAKEN
Het kan handig zijn om mailgroepen aan te maken, als u regelmatig een mail verstuurt naar eenzelfde groep mensen, zoals bijvoorbeeld uw familie, of uw vrienden. Zo'n mailgroep aanmaken is erg simpel.
Via Contacts klikt u op Group. Hier kiest u Create Group. Geef een naam aan een groep in het vakje Group Name (bijvoorbeeld: Familie) en daarna voegt u de adressen toe met copy en paste. Sluit af met Create Group. Dit groepje verschijnt nu in het lijstje met contacten, naast Frequently Mailed en All Contacts. Gewoon aanklikken en u kan een mail versturen. Simpel, niet?
 

WERKEN MET GMAIL 28: HOE OMGAAN MET SPAMMAIL?
GMail heeft een ingebouwde spamfilter. Omdat soms legitieme mail toch als spam aangeduid wordt door de spamfilter, belandt zo'n mail dan in het postvakje "spam". Wij raden u aan om dit vakje regelmatig te controleren of er toch zo geen verdwaalde mail tussen gesukkeld is. Gewoon even klikken op Spam, de spammail bekijken en zit er geen mail bij die u toch wil bijhouden, selecteer dan alle mails (select all) en klik op "Delete Forever". Alhoewel u bij Gmail ruimschoots opslagruimte hebt, kan het geen kwaad zo af en toe wat op te kuisen...
 

WERKEN MET GMAIL 29: SNELTOETSEN ACTIVEREN
Wanneer u op een boodschap wil antwoorden, moet u eerst helemaal naar beneden scrollen, tot u de knop "reply" vindt. Maar er bestaan sneltoetsen bij Gmail, zodat u door op de "r" te drukken meteen kan antwoorden, zonder te moeten scrollen.
Maar dan moet u eerst wel de sneltoetsen activeren. Daarvoor gaat u naar "settings" rechts bovenaan en kiest u het tabblaadje General. Bij het gedeelte "keyboard shortcuts" maakt u het bolletje zwart naast "keyboard shortcuts on".
Volgende week doorlopen wij enkele veelgebruikte sneltoetsen.
 
 

Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met Digiweetjes


 
 

En Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html 
Van alles halen, (bijna) niets betalen... 

INSTANT EYEDROPPER
WinNT/2000/XP - 415k - freeware
Een handig progje. Na installatie staat er een icoontje in uw systeembalk. Komt u een kleur tegen bij uw surftochten, dan klikt u gewoon op het icoontje, houd de linkermuisknop ingedrukt terwijl u  het dialoogvenstertje dat zich nu opent sleept naar de kleurpixel waarvan u de hexadecimale of RGB kleurencode wil weten.
http://instant-eyedropper.com/
 

SPYBOT SEARCH & DESTROY
Windows - freeware
Hebt u dit progje nog niet? Snel installeren, dat is alles wat wij u kunnen aanraden. Het progje loopt namelijk uw harde schijf af en onderzoekt of er spyware aanwezig is. Het is een van de beste in zijn soort.
http://spybot.safer-networking.de/en/news/index.html
 

VISUAL SUBST: GEEF DRIVE LETTERS AAN FOLDERS
Win98/2000/XP 91k - freeware
De padnaam van een bestand kan vaak erg lang zijn. Zo bijvoorbeeld "C:\Documents and Settings\User\My Photos\Family Album". Dit progje zorgt ervoor dat u dat hele pad kan vervangen door één letter, net alsof het een virtuele drive is.
http://channels.lockergnome.com/windows/archives/20060915_visual_subst_v10.phtml
 

REGFIX MANTRA
Win98/ME/NT/2000/XP - shareware met gratis probeerversie
Na een tijdje raakt het register van een Windows computer steevast bezoedeld door allerlei software installaties, terug verwijderen ervan, adware, spyware, enz.: lege sleutels, valse uninstall informatie, ontbrekende kruisverwijzingen, enz. Dat leidt dan weer tot het vertragen van uw computer en crashes.
Dit progje moet dit alles oplossen: het kuist het register op (let op: werken met het register is altijd gevaarlijk en wij raden dit progje enkel aan op eigen risico).
http://channels.lockergnome.com/windows/archives/20060915_regfix_mantra.phtml

===Reactie van lezer Harrie Lagarde:===
Bij het programma 'Regfix Mantra: kuis dat register op' in de nieuwsbrief van vandaag schrijft u 'shareware met gratis probeerversie'. Ik heb de probeerversie geïnstalleerd. Het register wordt gescand, maar... het programma verwijdert (bijna) geen van de gevonden fouten. Daarvoor moet eerst geregistreerd - en betaald - worden. Het is dus niet mogelijk om de resultaten van het progje te beoordelen. Daardoor is uw tekst 'gratis probeeerversie' ietwat misleidend.
Overigens: alle lof voor uw nieuwsbrief, die ik steeds met veel plezier lees.
Met vriendelijke groet,
Harrie
 

SOFTPERFECT FILE RECOVERY: VIS GEWISTE BESTANDEN TERUG OP
Win98/ME/2000/XP - 277k - freeware
U zal ongetwijfeld wel al eens per ongeluk een bestand gewist hebben. Geen paniek: met dit progje kan u het bestand terugvinden, of het nu op uw harde schijf staat, een USB flash drive, CF of SD kaart of andere media. U mag wel niet de plaats waar het bestand stond, al overschreven hebben.
http://www.snapfilespro.com/gnomeapp.php?id=110267
 

XPIZE: GEEF WAT PIT AAN UW XP

Win2003/XP - freeware
Dit progje is een GUI (Graphic User Interface) verbeteraar voor Windows XP. Het zal uw Windows XP er heel wat gelikter doen uitzien.
http://fileforum.betanews.com/detail/XPize/1110557578/1
 

COPERNIC DESKTOP SEARCH 2.0: SNEL ZOEKEN OP DE DESKTOP

Win98/ME/2000/XP - 4,4 MB - freeware
Deze software, die ook in het Nederlands te verkrijgen is, doorzoekt uw desktop erg snel. Een ideale vervanger voor mensen die de Google desktop-zoektool niet vertrouwen! De nieuwe versie zoekt nog sneller en verbruikt minder RAM bij het indexeren van uw bestanden op de achtergrond. (Bron: Wim W)
http://www.copernic.com/en/products/desktop-search/download.html
 

SYSTEM REQUIREMENTS: KAN UW PC DIT WEL AAN?
Vaak wil u graag een nieuwe software installeren, maar vraagt u zich af: kan mijn computer dit wel aan? Is mijn RAM groot genoeg, mijn videokaart snel genoeg? Deze website is een online dienst die het antwoord op die vragen kan brengen. U moet eerst een kleine ActiveX (voor IE) of Java component (voor Firefox) downloaden; daarna selecteert u het product dat u wil evalueren en klikt u op "Analyze My Computer" of "Can you run it"? (Bron: Wim W)
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srl
 

VRIJDAG MACDAG: APPLE BOOT CAMP
Mac OS X Tiger - Intel gebaseerde Mac, 10 GB vrije ruimte, Windows XP installatiedisk (Service Pack 2) - freeware
Hebt u een Mac met een Intel processor aan boord, dan kan u voortaan ook Windows programma's draaien - mits u Windows XP installeert, via dit programma. Let op: u moet wel een originele installatiedisk hebben - een XP recovery disk is niet voldoende!
http://www.download.com/Apple-Boot-Camp/3000-2274_4-10584192.html?tag=nl.e414
 

VRIJDAG MACDAG: TIDY P
Mac OS X 10.3.9 - 4,4 MB - shareware
Grote kuis op uw Mac: dit progje zoekt naar duplicaat bestanden en pakjes. U kan zoeken op basis van content, type bestand, de persoon die het gemaakt heeft, de datum dat het gemaakt of gewijzigd werd, naam, label, enz.
Als u MP3 bestanden wist, gebeurt dat in synchronisatie met iTunes. Handig!
http://www.download.com/Tidy-Up/3000-2238_4-10585103.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
 


Het laatste woord....Wij ontvingen nog van enkele lezers positieve commentaar op onze nieuwe website, waarvoor onze dank!
De overige reacties zijn reeds geplaatst naast de artikeltjes waarop zij betrekking hadden.
  
 
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinator:
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu 
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier 
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart 
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe 
Marijke Pante, 
Marianne Steijlen 
Reinhilde Remaut 
Ludo Cattoor 
Evert Poppen 
Philip Lafeber 
Julien Van den Borre, 
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover) 
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
- "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
- Te allen tijde kunt u het abonnement ook weer stopzetten, eveneens via de site of per e-mail.
- Uw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.
- "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
- "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
- Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
- "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
- "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
- De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer.  Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.

Voor alle duidelijkheid even op rij onze regels voor de bescherming van uw privacy:
- Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
- Uw adres wordt ook niet voor marketingdoeleinden gebruikt.
- NeTTies zal u nooit reclameboodschappen van derden doorsturen in een aparte mail.
- In onze nieuwsbrief zal wel van tijd tot tijd een advertentie opgenomen worden, in het kader van sponsoring.
Deze tekst werd voor het laatst aangepast op 14 januari 2004Webhosting, cms, verzending: Webdynamics
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans
Logistiek: Paul Liekens


  "NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn 

 De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste. 

 

 


Afsluiter
Mensen vinden het zo prettig als er over hun gepraat wordt,
dat een gesprek over hun fouten hen verrukt.
(André Maurois)