Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.898 (4.218 wekelijkse editie,
680 dagelijkse update)
Deadline van volgende editie: 26/8/2006 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10
Nummer 462 van 19/8/2006


Gegroet lezers,

Verleden week vertelden wij u over het getimmer en geklop in de werkplaats van NeTTies, waar dapper gewerkt werd (en nog altijd wordt) aan onze nieuwe website. Het grote moment nadert ondertussen, waarop onze nieuwe site in haar volle glorie aan u voorgesteld kan worden.

Ondertussen moet u het doen met deze nieuwsbrief, en onze oude site. Uiteraard zit de nieuwsbrief vol met nieuwtjes en tips. En wij willen uw aandacht even vestigen op het bericht over AOL, dat op zoek gaat naar goudstaven in de tuin van een spammer. Op het eerste zicht een fait divers, tot u even kijkt naar de bedragen die zo'n spammer verdient met zijn verfoeilijke praktijken. Duizelt het u? Ons ook. Want u zal wellicht, net als wij, last hebben van spam, maar wij kunnen u verzekeren dat dit niet in dezelfde mate zal zijn als wijzelf. Het adres van netties staat namelijk voluit op onze site vermeld, en dat is dus een gemakkelijke prooi voor alle spammers die het internet afschuimen om mailadressen te oogsten. En dus zit het netties adres in ontelbare lijsten van spammers.

Nu kan u zeggen: filter toch alle spam automatisch weg! Maar dat kunnen wij niet. Een automatische filter zou immers ook uw boodschap kunnen wegfilteren, omdat u niet in onze friends list staat. Of de boodschap van geweigerde mails zouden ook weggefilterd worden, terwijl wij die nodig hebben om te weten welke adressen niet meer actueel zijn.

Het resultaat? Een diepe zucht. 500 spam mails per dag, dat is ons niveau momenteel, en dat getal stijgt elke dag. Zinloze boodschappen die onze tijd wegsnoepen, tijd die we liever aan leukere dingen zouden besteden, zoals het schrijven van artikels - of een terrasje doen in de zon!

En als u dan leest dat die spammers zoveel geld verdienen met hun ergerlijke mails, dan is dat toch om de haren uit het hoofd te rukken!

Zo. Dat moest ons even van het hart. Hebt u ook nog iets waaraan u zich ergert? Dan kan u dit insturen aan: tirade@netties.be

Veel leesplezier, en bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.YAHOO SEARCH BUILDER: ZOEKEN ZOALS U HET ZELF WIL
Yahoo! heeft een nieuwe tool uitgebracht, de search builder. Daarmee kan u een gespecialiseerde zoekmachine aanmaken, aangepast aan uw eigen interessegebied, uw bedrijf, uw website, enz.
Het is heel simpel: u moet eerst aangeven welke zoekmachiens of sites doorzocht moeten worden; standaard staan hier de gewone Yahoo! zoekmachine ingegeven, maar u kan een bepaalde site of een domein ingeven, en ook de nieuwssite van Yahoo. Elke site moet op een aparte lijn ingegeven worden, binnen dubbele aanhalingstekens (").
Daarna moet u het zoekvakje aanpassen. U kan de grootte en de kleuren aanpassen, en als u wil kan u zelfs een tag cloud toevoegen. Ook de resultatenpagina kan u aan uw smaak aanpassen, met een tekst en een logo. Nu krijgt u een stukje code, dat u in uw website kan inplakken; er is geen enkele kennis van html vereist.
Een leuk ideetje, maar er zit een nadeel aan. Want u beperkt de zoektocht niet echt tot de sites die u opgeeft; die krijgen wel voorrang bij de zoekresulaten, maar de zoekresultaten zullen ook pagina's van andere sites bevatten. Rollyo, een andere gespecialiseerde zoekmachine, werkt op dat vlek veel zuiverder: u geeft echt aan welke sites u wil doorzoeken, en Rollyo houdt zich daar ook strict aan.
Een volledige bespreking van deze nieuwe dienst van Yahoo! vindt u bij Pandia.
http://rollyo.com/
http://www.pandia.com/sew/256-search-builder.html#more-256

GOOGLE GOGGLES: EEN VIRTUEEL VLIEGTRIPJE, EN UW EIGEN GOOGLE MAP
Google Maps is erg leuk; u kan zelfs steden ermee verkennen vanuit de lucht. Maar stop Google Maps in de handen van gamemaster Mark Caswell-Daniels, en u krijgt een heuse flight simulator die de stad bezoekt. Hij noemde hem Googles. U kan kiezen tussen enkele grote steden, en met de pijltjestoetsen van uw klaiver bedient u uw virtuele vliegtuig.
Bij de steden die u kan bezoeken, behoren o.a. Amsterdam. Een leuk tripje. En onhandig als wij zijn, slaagden wij erin ons vliegtuig te laten neerstorten - wat gepaard ging met de nodige vuur en vlammen!
Tussen haakjes: als u zelf een Google Map wil aanmaken, dan heeft GMap het wel erg gemakkelijk gemaakt voor u, met de Show Me Whare software. Wil u een markeerpunt plaatsen op een landkaart? Gewoon klikken. Geen geocoding meer nodig.
http://showmewhere.net/gmap/index.php
http://www.isoma.net/games/goggles.html

ZOEKMACHINES TE KUST EN TE KEUR: GOOGLE VOOR DE BLINDEN, EN OMGILI
Er zijn zoekmachines voor allerlei gelegenheden, voor allerlei gebruikers. Want niet elke zoekmachine is geschikt voor de zoektocht die u, nu, voor dit onderwerp wil uitvoeren.
Zo is er Omgili, een zoekmachine die de discussiefora op het internet indexeert. Dat is erg handig, wanneer u met een probleem zit, of gespecialiseerde informatie zoekt. In die discussieforums worden namelijk vaak vragen gesteld door gebruikers van een bepaald product, en geven andere gebruikers een antwoord. En als u dus ook met een vraag zit, dan is de kans groot dat ook u daar een antwoord vinden zal.
En dan is er Google zelf. Die voert momenteel testen uit met een aparte site, Google Accessible, die speciaal ontworpen is voor de blinden en visueel gehandicapte internauten. De zoekmachine is gebaseerd op de gewone Google zoekmachine, maar voegt een nieuwe dimensie toe aan het zoek algoritme, in die zin dat de websites die het meest toegankelijk zijn voor visueel gehandicapte mensen, hoger in de lijst met zoekresultaten vermeld zullen zijn.
http://omgili.com/
http://labs.google.com/accessible/

GOOGLE GAAT NOG EEN STAPJE VERDER IN DE LOCAL SHOPPING
De mensen bij Google zijn echt wel clever hoor. Zij beschikken over enorm veel gewone informatie, nieuws enz., maar ook over informatie over bedrijven: waar ze gevestigd zijn, wat ze doen, wat de website is. Combineer dat met Google Maps, en dan weet u dat Google in staat is om een prima concurrent te worden voor de Gouden Gids.
Nu gaat Google nog een stapje verder: het zal voortaan op die Google Maps couponnetjes aanbieden, verminderingsbonnen voor de bedrijven die u op de kaart ziet.
Een bedrijf kan informatie over die couponnetjes doorsturen naar Google, inclusief afbeeldingen van de coupons. Google zal, wanneer u op een of andere wijk belandt, een link vertonen naar de coupons van bedrijven in die omgeving. U kan dan die coupons afdrukken, en ermee naar de winkel trekken. Voor de bedrijven in kwestie is dit uiteraard een buitenkansje, want zij kunnen klanten lokken, en zij moeten niet eens een eigen website hebben.
Uiteraard wordt dit experiment voorlopig alleen maar in de VS uitgevoerd. Maar het zet wel aan tot nadenken. Want dit is iets dat de Gouden Gids, die hier in Europa zo goed ingeburgerd is, al lang had kunnen doen: het bedrijf beschikt over al die gegevens, en heeft een hele vloot verkopers om de potentiŽle klanten aan te spreken. Maar blijkbaar moeten we wachten op Google om dit hier uit te bouwen...
http://www.nytimes.com/2006/08/15/business/15google.html?ex=1313294400&en=70cab377eb814207&ei=5088&partner=rssnyt&emc=rss

MICROSOFT TEST BLOGGING TOOL: LIVE WRITER
En nu we toch bezig zijn over bloggen: Microsoft heeft verleden week een beta uitgebracht van Windows Live Writer, een nieuwe toepassing waarmee u blog posts kan maken voor in Live Spaces en andere webdiensten. De tool, die u het beste kan vergelijken met een afgeslankte versie van Word, is gratis te downloaden.
Ook hier gaat het om een WYSIWYG omgeving, die het bewerken van teksten erg simpel maakt, en toont hoe een post eruit zal zien wanneer zij gepubliceerd is. Gewoon stukjes teks selecteren en een opmaak uitkiezen, zo simpel is het. Uiteraard kan de meer gevorderde gebruiker ook werken met de html-code zelf.
De tool bevat ook de mogelijkheid om foto's te publiceren: u kan een foto toevoegen aan de posting, en die wijzigen met de ingebouwde tools. Zo kan u de grootte, de manier waarop tekst rond de foto geweven wordt, randjes rond de foto zelf kiezen, of grafische effecten toepassen.
En er zit zelfs een ondersteuning in vor landkaarten: u kan een landkaart (uiteraard van Windows Live Local) rechtreeks in uw post invoegen, en die zelfs aanpassen, om bijvoorbeeld een weg aan te duiden of een detail te bklemtonen.
http://fileforum.betanews.com/detail/Microsoft_Windows_Live_Writer/1155567682/1
http://www.betanews.com/article/Microsoft_Tests_Desktop_Blogging_Tool/1155571243

IE PATCH DOET BROWSER CRASHEN
Het is in het verleden al eerder gebeurd, dat een patch die iets moet herstellen, iets anders kapot maakt. En ook nu is het weer raak: Microsoft heeft moeten toegeven dat de nieuwste patch die verleden week uitgebracht werd, een foutje bevat.
Gevolg: de browser (IE6 bij WIndows XP of WIndows 2000) crasht. OP 22 augustus komt er een nieuwe patch uit die het euvel verhelpen moet. Tot zolang zal u zich moeten behelpen met ene hotfix, die u op het onderstaande adres vindt.
En als u nu zou denken: ik wacht gewoon met deze update, ik installeer hem niet tot Microsoft die verbeterde versie uitbrengt, dan spreekt de softwaregigant u tegen: de patch zou namelijk een aantal erg riskante beveiligingsfouten verhelpen, en het is aan te raden om de patch zo dringend mogelijk te installeren.
http://www.betanews.com/article/MS_IE_Patch_Causing_Browser_Crashes/1155745873
http://support.microsoft.com/kb/923762

DELL ROEPT 4,1 MILJOEN BATTERIJEN TERUG
Duizelingwekkend, dat is het minste wat u kan zeggen. 4,1 miljoen laptops moeten terug naar de winkel, althans de batterijen in die Dell-toestellen moeten terug en vervangen door nieuwe.
Het gaat om toestellen van de reeks Inspiron, Latitude en Precision; op de website van Dell vindt u uit of uw toestel tot de getroffen reeks behoort.
Waarom de batterijen terug moeten, dat weet u wellicht al: er hebben zich enkele gevallen voorgedaan waarbij de batterij in bran schoot of zelfs explodeerde. De beelden ervan gingen het hele internet rond. Dell wil geen risico's nemen, en roept nu alle toestellen met deze batterijen terug.
Maar wat is er toch aan de hand met die batterijen? Apple had er ook al last van, en bij sommige mobieltjes waren er ook problemen. Deze batterijen zijn allemaal van het type "litium ion". Die hebben enkele voordelen tegenover de nickel cadmium batterijen. Eerst en vooral twee tot drie keer meer energie. En ook het energiebeheer bij het opladen is beter. Een nikkel-cadmium batterij heeft namelijk niet zo'n goed geheugen om te onthouden hoe vol zij is; de batterij wordt daarom eerst ontladen wanneer u de batterijlader in de stekker steekt, en dan pas terug opgeladen.
Een lithium-ion batterij daarentegen onthoudt tot waar zij geladen was, en kan terug bijgeladen worden zonder volledig ontladen te worden. Dat is dus beter. Maar in zo'n lithium ion batterij zit zuurstof, en die kan dus, bij beschadiging of verkeerd gebruik, tot oververhitting of zelfs explosie leiden.
Wat kan u nu doen om een ongeval met de batterijen te vermijden? Nooit de batterijen opwarmen; uw laptop dus nooit in een gesloten auto in de zon achterlaten. Het toestel uitschakelen wanneer u het niet gebruikt.
Maar nu zit er bij de meeste laptop-gebruikers iets fundamenteels fout in de manier waarop zij met hun laptop omgaan. Zij gebruiken het toestel tot de batterij aangeeft dat zij leeg is. Dan sluiten zij de laptop aan op het stroomnet, en gebruiken hem verder zo. Maar dat is dus fout: zodra de battterij opgeladen is, zou je de stekker terug moeten uittrekken, en op batterij overschakelen - dat is althans wat kenners ons adviseren.
IN elk geval: zodra je voelt dat het toestel warm wordt: onmiddellijk uitschakelen!
http://news.com.com/Dell+to+recall+4+million+batteries/2100-1044_3-6105486.html?tag=nl.e703
https://www.dellbatteryprogram.com/Default.aspx

NEDERLANDSE DATINGSITE VERVOLGT GOOGLE VOOR SEKS ADVERTENTIES

De Nederlandse datingsite voor landbouwers, Farmdate, spant een proces in tegen Google; het wil dat Google stopt met het plaatsen van gesponsorde sex advertenties naast de link naar Farmdate, wanneer die site genoemd wordt in de zoekresultaten bij Google.
Pieter Bosch, de eigenaar van de site, zo meldt Media Tidbits, vindt dat deze links erg schadelijk zijn voor het imago van de site. Volgens Bosch zou het erg gemakkelijk zijn vor de zoekmachines om te voorkomen dat zulke sex-advertenties automatisch verschijnen via het Adwords programma van Google. Zijn advocaat is al twee maanden in onderhandeling hierover met Google. Maar Google zou, aldus de advocaat, weigeren op het verzoek in te gaan.
En dus trekken beide partijen naar de rechter. De zaak komt voor op 24 augustus.
http://www.parool.nl/nieuws/2006/AUG/15/eco2.html
http://www.poynter.org/column.asp?id=31&aid=106079

AOL SPIT TUINTJE SPAMMER OM OP ZOEK NAAR GOUDSTAVEN
Zijn ze bij AOL nu helemaal gek geworden, zal u denken? Dit verhaal is echter minder krankjorum dan het er op het eerste zicht uitziet. Het luidt als volgt.
Verleden jaar werd ene Davis Wolfgang Hawke door de rechter veroordeeld wegens spam. Hawke was een hardnekkige spammer, die op zijn hoogtepunt zelfs 600.000 dollar binnenharkte door zijn spampraktijken. Naar verluid zou hij dat geld omgezet hebben in goud en platinum, omdat hij zo hoopte dat de autoriteiten er moeilijker aan zouden kunnen.
De rechter veroordeelde Hawke immers tot het betalen van 12,8 miljoen boete, die aan AOL gestort moest worden. Hawke vertikte dit uiteraard, en AOL trok deze week daarom naar het ouderlijk huis van de man, met buldozers en een geografische team om de goudstaven op te sporen in de tuin ervan.
AOL heeft in het verleden getoond dat het alles op alles zet om spammers te vervolgen, en ervoor te zorgen dat zij geen plezier beleven van het geld dat zij verdiend hebben door anderen het leven zuur te maken. Verleden jaar lieten zij al een Hummer H2 auto confiskeren, en bijna 100.000 dollar in cash geld en goudstaven. Dat geld gaven zij daarna weg onder de abonnees, in een wedstrijd. De spammer in kwestie verzond een miljoen spam mails per dag!
http://www.betanews.com/article/AOL_Goes_Digging_for_Spammers_Gold/1155763543

DEL.ICIO.US DOET HET VOORTAAN MET ADVERTENTIES
U kent wellicht de site Del.icio.us, die bij ons op een ereplaats prijkt bij onze bookmarks.Dat is een sociale bookmark-site, waar u niet alleen uw bookmarks online kan bewaren, maar ze ook van tags voorzien, plus de bookmarks van anderen bekijken en opvolgen.
Del.icio.us is steengoed, maar deed het tot nu toe zonder enige advertentie. Nu zijn er sinds koert in alle stilte enkele advertenties verschenen, van het "contextuele" type, dat wil zeggen dat zij aangepast zijn aan de tekst of het onderwerp van de pagina waarop zij verschijnen. En de advertenties zijn niet van Google, maar van Yahoo. Momenteel verschijnen zij alleen wanneer u de volledige index doorzoekt, maar wellicht zouden die binnenkort ook verschijnen wanneer u de tag pagina's bezoekt.
Tegelijkertijd is ook de startpagina van de site vernieuwd. Zo ziet u meteen naast elke van de sites op de "hotlist" meteen een thumbnail naast de naam van de site.
Als u de site nog niet uitgeprobeerd hebt, dan raden wij u dit toch aan. U zal aangenaam verrast zijn!
http://www.micropersuasion.com/2006/08/delicious_gets_.html
http://del.icio.us/

YOUTUBE WIL NU OOK MUZIEKVIDEO'S BRENGEN
De videosite YouTube is enorm populair. Al wie wil kan er daar zijn video's deponeren, om door iedereen bekeken te worden. Eerlijk gezegd is er dan ook heel wat rommel tussen, maar zijn er ook enkele pareltjes te vinden.
Ook de gevestigde waarden uit de tv en videowereld hebben ondertussen gehoord van YouTube, en willen deze site gebruiken als alternatieve wijze om hun materiaal te verspreiden. En zo kon het deze week gebeuren dat de platenlabels onderhandeling aanknoopten met YouTub,e om nieuwe en oude muziekvideo's via de iste te brengen.
Het zou een uitgebreid aanbod worden: "Elke muziekvideo die ooit gemaakt is" zou er gevonden moeten kunnen worden.
Eerlijk gezegd verbaast dit initiatief ons toch een beetje - het is zoals slapen in het bed van de vijand. Want op YouTube is er, naast zelfgemaakte filmpjes, ook heel wat illegaal gekopieerd materiaal te vinden, materiaal dat er niet zou mogen zijn. Maar anderzijds zijn de platenlabels niet de enigen die zulke bocht van 90 graden nemen. Eerder dit jaar sloot de Amerikaanse zender NBC een akkoord af met YouTube, om er preview filmpjes te vertonen van haar programmatie voor dit najaar. Terwijl het kort tevoren nog aan YouTube gevraagd had om alle ongeoorloofde fragmenten van de NBC shows van YouTube te verwijderen...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4798133.stm


Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


GEDAAN MET BEWOGEN FOTO'S
Emotie op foto's kan geen kwaad, maar bewogen foto's zelf, dat zit niet lekker. We hebben het uiteraard over foto's die genomen zijn met een beverige hand, die bewogen zijn op het moment dat de knop afgedrukt werd. En die foto's zullen binnenkort tot het verleden behoren, want er is een nieuwe techniek bedacht, die zulke foto's opschoont.
De techniek is gebaseerd op een algoritme, dat tracht uit te vissen welke weg de camera aflegde toen de foto genomen werd. Speciale software zal dan die weg reconstrueren, in tegengestelde richting terug afleggen, en de pixels opruimen die teveel zitten op de foto.
Het mooie aan de techniek is dat hij ook werkt voor foto's die al in het verleden gemaakt zijn, zelfs voor niet-digitale beelden. U zou zelfs een oude "bewogen" foto kunnen inscannen, en de software zou die kunnen verhelpen.
Volgens dit artikel bij CNet is de software nog niet perfect, maar al een hele verbetering dan wat momenteel bestaat aan foto retouchering.
http://news.com.com/Researchers+take+the+blur+out+of+shaky+photos/2100-1041_3-6102910.html

DIGITALE CAMERA GEEFT U EEN MOOI SNOETJE
Wat zou u zeggen van een digitale camera die de mensen op foto's er mooier doet uitzien? Dat zou pas leuk zijn, niet? Zo'n camera zal niet lang meer science fiction zijn.
Een professor aan de universiteit van Tel Aviv heeft namelijk een nieuw algoritme ontwikkeld, dat het uiterlijk van het menselijk gezicht kan verbeteren, zo meldt de New Scientist. De technologie, die "digital beautification" heet, meekt kleine aanpassingen aan de afstand tussen honderden gelaatstrekken. zo kunnen er subtiele wijzigingen aangebracht worden aan het uiterlijk, in een mum van tijd.
En omdat de professor, Tommer Leyvand, de software combineerde met wat vrijwilligers als "mooi" kenmerkten, is het uiteraard de bedoeling dat het resultaat een mooier gelaat geeft. Maar alles is natuurlijk relatief, en wat de ene mooi vindt (een Griekse neus bijvoorbeeld) kan voor de liefhebber van wipneusjes erg lelijk zijn.
IN elk geval: als deze techniek populair wordt, dan wordt het voor de deelnemers aan de dating sites erg moeilijk om waarheid van fictie te onderscheiden...
http://www.newscientisttech.com/article/mg19125645.700?DCMP=NLC-nletter&nsref=mg19125645.700

DUIVEN MET EEN RUGZAKJE DIE VERSLAG UITBRENGEN IN EEN BLOG?
Het is pure science fiction, en een beetje grappig ook. In de VS zijn afgelopen weekend een aantal duiven losgelaten, die een rugzakje dragen en een mobieltje op zak, pardon, tussen de veren hebben. Plus een gps en sensoren die de luchtkwaliteit meten. Niet dat zij zo modebewust zijn, neen: deze diertjes dienen de mensheid.
Zij zullen namelijk tijdens hun vlucht gegevens verzamelen over de luchtverontreiniging; die gegevens worden via het mobiele toestel rechtstreeks verstuurd naar een blog, waar de gegevens ook op een Google landkaar verschijnen. De bezoeker kan zo de luchtvervuiling in verschillende gebieden bekijken.
En zoals u uiteraard kon verwachten, was er ook protest van dierenrechtenactivisten, die het nie eerlijk vonden dat de diertjes deze vracht moesten dragen. Zij vreesden dat de duiven gekwetst konden raken, of uitgeput door hun extra vracht.
http://sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/n/a/2006/08/11/state/n133403D57.DTL

HARDWARE KEYLOGGER: ZO ZIET HET ERUIT
Wij hebben een tijdje geleden een verhaal gebracht over een "witte boorden" bankoverval, geld dat een bank ontfutseld was doordat men het paswoord van enkele bankmedewerkers te weten was gekomen. Hiervoor werd een keylogger gebruikt. Dat is normaler wijze software die, meestal stiekem, op de machine van een slachtoffer geplaatst wordt, en die dan elke toetsaanslag op die computer noteren, om die dan door te sturen naar de hacker of dief.
In dit geval werd echter ook hardware gebruikt: een klein stukje dat tussen de gewone muis en de computer gestopt wordt, en dat een ruimte van 2 tot 4 MB bevat en waarop de toetsaanslagen genoteerd worden.
OP deze site kwamen wij nu een foto tegen van zo'n keystroke logger, plus een goede uitleg hoe het allemaal werkt. Aanbevolen lectuur!
http://www.gadgetopia.com/post/5471


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop


[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Wie binnenkort een pc koopt, kan er een upgrade coupon bijkrijgen om Vista toch te installeren zodra het uit is.
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/42385
*** Toch een klein beetje een versoepeling in de regels voor het branden van dvd's: voortaan mogen films ter plaatse gebrand worden in de winkel
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/42387
*** De Zune, de mediaspeler van Microsoft die de 'Ipod Killer' zou moeten worden, zou volgens sommige bronnen 300 dollar gaan kosten.
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/42382
*** Volgens Technorati is 1% van alle blogs nederlandstalig
http://www.fmradio.be/new/nieuws.php?id=42439&switch=be

- Dell zal maar liefst 4 miljoen batterijen terugroepen, en raadt aan om de batterij uit het toestel te nemen en gewoon via de strom te werken.
- Volgens het Franse ministerie van Defensie zouden er 6 fouten in Open Office zitten: het beweert dat Open Office, in tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt, niet veiliger is dan Microsoft Office
- Microsoft wil dat u zelf ontwikkelaar wordt van spelletjes.
- 1 terrabyte ruimte is geen science fiction meer: desktops met 1.000 gigabyte opslagruimte zouden einde dit jaar in de winkel liggen.
- Google is niet gelukkig met het feit dat mensen "to Google" gebruiken om aan te geven dat zij iets willen opzoeken op het internet.


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


FOR STARS - IT DOESN'T REALLY MATTER
[Dream Pop]Een groep die het moet hebben van het donkere, het mysterieuze. Een groep om het nachlampje aan te doen en het grote licht uit, uw ogen te sluiten, en te luisteren. Knap opgbouwde song.
http://music.download.com/forstars

FORT MINOR - REMEMBER THE NAME
[Alternative Rap] Hip Hop die niets te verbergen heeft, rechttoe-rechtaan. Het kan ons bekoren, maar u moet natuurlijk van rap houden.
http://music.download.com/fortminor

KOICHI HAYAKAWA - SPEED
[Instrumental ROck] Deze artiest was geboren in Japan, zoals zijn naam doet vermoeden. HIj is gitarist, leraar, en filosoof. Een erg snelle song, met harde snerpende gitaren, die van een ongelooflijke vingervlugheid getuigen, maar toch nog erg melodieus en goed opgebouwd.
http://music.download.com/koichi_hayakawa

HYPER - WE CONTROL
[Breakbeat] SUper dansbare house, dat is wat DJ Hyper brengt. De man babbelt erg snel, vandaar waarschijnlijk zijn bijnaam. Zijn mixen zijn echt heel knap.
http://music.download.com/hyper


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Het is gemakkelijker tien delen over filosofie te schrijven,
dan één beginsel in een daad om te zetten.
Leo Tolstoi, Russisch auteur
De nieuwe oogstSLOGANIZERS: TREK DE AANDACHT OP UW BLOG
In dit artikel vindt u een lijstje met uitstekende sloganizers. Dat zijn progjes of online diensten die aan de hand van een trefwoord een pakkende (Engelstalige) slogan maken, een aantrekkelijke titel voor bijvoorbeeld een weblog. Er hoort ook een progje bij dat een logo maakt rond deze slogan. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://weblogs.about.com/od/improvingweblogs/a/BlogSlogans.htm

LOS ANGELES HUIZEN IN VICTORIAANSE STIJL
U heeft ze wellicht al gezien in Amerikaanse films over vroegere tijden, of in moderne films over steenrijke mensen, die huizen in Victoriaanse stijl, die gewoon prachtig zijn. Hier vindt u hoge resolutie foto's van zulke huizen. Om uw ogen uit te kijken!
[Taal: Engels]
http://you-are-here.com/victorian/index.html

GOOGLE HANDLEIDING
De populaire zoekmachine bevat enorm veel mogelijkheden, en wij gebruiken meestal slechts een fractie van. Daarom is het nuttig eens de tijd uit te trekken om wat van die mogelijkheden te onderzoeken.
Op deze website vindt u in elk geval een pracht van een handleiding, met heel veel tips: hoe zoekt nu speciale getallen op, de koersen van de aandelen, enz. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.googletutor.com/google-manual/

HOE VINDT U AFBEELDINGEN OP HET INTERNET?
Het internet zit vol met afbeeldingen; sommige daarvan mag u gratis gebruiken, voor anderen moet u betalen. Op deze pagina vindt u in elk geval een uitgebreide lijst met plekken op het wereldwijde web waar u afbeeldingen kan vinden, ofwel via de zoekmachines, ofwel bij online collecties. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://urbanex.wordpress.com/2006/06/12/how-to-find-images-on-the-mighty-internet/
Nagekomen commentaar:
Een van onze trouwe lezers wees ons erop dat deze site niet meer toegankelijk is voor bezoekers, zelfs niet na registratie. De auteur van de site heeft ze inderdad volledig afgeschermd en opent ze enkel nog voor intimi. Spijtig!

SEARCH ENGINE OPTIMISATION: LAAT UW PAGINA VINDEN DOOR DE ZOEKMACHINES
Wanneer u zelf een webpagina hebt, wil u uiteraard dat die bezocht wordt. En dat kan u o.a. door uw pagina een goede plaats te geven in de zoekmachines. Dat heet dan Search Engine Optimisation, en tegenwoordig is dat zelfs een vak geworden. Want er is een fijne lijn tussen optimisation en search engine spam - en dat laatste wordt zwaar afgestraft door de zoekmachines.
Deze website brengt u enkele tips over wat u zelf kan doen om uw pagina een beter plaatsje te bezorgen bij de zoekmachines. Aanbevolen lectuur voor de webmaster! (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.ecommerce-guide.com/solutions/advertising/article.php/3618946

REEVOO: WEET WAT U KOOPT!
Dankzij het internet kan u een vergelijkende studie uitvoeren van allerlei toestellen vooraleer u tot uw aankoop overgaat: wat zijn de mogelijkheden, wat zijn de prijzen, enz. Reevo is daarbij een handige hulp: u vindt hier niet alleen besprekingen van producten, maar ook gidsen hoe u tewerk moet gaan bij het uitkiezen van producten. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.reevoo.com/

GOOGLE GAMES: VOOR REGENACHTIGE DAGEN
OK, het is momenteel geen weer om een hond erdoor te jagen, laat staan dat u zelf een fikse wandeling kan doen - na twee minuutjes bent u al volledig doorweekt. En dus is het tijd om achter het computertje te gaan zitten, en Google te raadplegen. Niet om informatie te vindne, maar om leuke spelletjes te spelen. Hier vindt u een lijstje met enkele erg leuke games, vaak gebaseerd op Google Maps. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://blog.outer-court.com/archive/2006-08-13-n15.html

WANNEER FLASH IN DE AANVAL GAAT
Flash animaties die terugvechten: een erg goed gemaakte video over een man die een lucifersfiguurtje maakt in Flash, daar een beetje te ruw mee omgaat, waarop het figuurtje wraak neemt.
[Taal: Engels]
http://www.break.com/index/flash_animations_fight_back.html

TV REKORDER: UW DIGITALE RECORDER ONLINE
Op deze website kan u, na gratis registratie, programma's kiezen op de (Duitstalige) zenders, via het EPG systeem (Electronic Program Guide), en dan online laten bewaren. U kan tot 240 gig ruimte innemen op de servers. Nadien kan u de opgenomen shows downloaden, en op uw computerscherm bekijken. Een interessant tv-alternatief... (Bron: Wim W)
[Taal: engels]
http://www.onlinetvrecorder.com/

VRIJDAG ANIMATIEDAG : HDR
De nieuwste rage in beeldbewerkingsland heet HDR oftewel High Dynamic Range. Men neme van een zelfde onderwerp verscheidene foto's met telkens een andere belichting en voegt die daarna mbv speciale software (bvb Photomatix) samen tot een afbeelding met soms heel aparte resultaten. In de links vindt u meer uitleg en ook gallerijen met foto's.
(taal : Engels) [Filover]
http://en.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging
http://www.flickr.com/groups/hdr/
http://www.hdrsoft.com/

VRIJDAG ANIMATIEDAG : WHEELZ TV
Op deze website kan u videobeelden bekijken van autoraces, voorstellingen van nieuwe automodellen, testen van wagens, bloopers met wagens, enz. Een site voor de autoliefhebber.
(taal : Nederlands) [Filover]
http://www.wheelztv.nl/

VRIJDAG FILMDAG : LITTLE MAN
OfficiŽle website van deze komische film met Kerry Washington, Marlon Wayans en Shawn Wayans in de hoofdrollen.
Releasedatum in BelgiŽ : 9 augustus 2006
(taal site : Engels) [Filover]
http://www.sonypictures.com/movies/littleman/
http://www.imdb.com/title/tt0430304/

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

BEKENDE PERSONEN OP HET NET Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Annie Lennox
De officiŽle site van de vroegere zangeres van de Eurythmics.
http://www.annielennox.co.uk/

- Koen Fillet
Ter voorbereiding van zijn deelname aan de marathon van New York heeft radiopresentator Koen Fillet een blog opgestart.
http://www.koenfillet.be/

- DJ Frank
Hij scoorde samen met Danzel in de Dance Top 30 met ĎMy Arms Keep Missing Youí.
http://www.dj-frank.be/

- Joyce Van Nimmen
Dit Belgisch fotomodel werd ook bekend door haar rondreis met Eva Pauwels in Ciao Bella.
http://www.joycevannimmen.com/

- Patrick Musimu
De naam doet misschien geen belletje rekenen maar deze Belg presteerde het om 209m diep te duiken zonder de hulp van een zuurstoffles.
http://www.patrickmusimu.com/


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's


*** ALGEMEEN DAGBLAD
- Digitale dief hard gepakt: Antipiraterijclub Brein is een klopjacht begonnen op digitale kruimeldieven.
http://www.ad.nl/binnenland/article542516.ece
- Berlusconi-virus treft internet: Op internet waart een Italiaans Berlusconi-virus rond. Internetters kunnen er de gevolgen van ondervinden ...
http://www.ad.nl/economie/article550151.ece
- Twee miljoen .NL domeinnamen: Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft vandaag de tweemiljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd.
http://www.ad.nl/multi-media/article533553.ece
http://www.ad.nl/multi-media/

*** DIGITALE REVOLUTIE
- Mp3-speler met speaker: Samsung komt met een nieuwe mp3-speler met ingebouwde speaker. Deze kan tevoorschijn geschoven worden als hij nodig is.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=15764
- Software tegen RSI: Workrave is gratis software die je helpt in de strijd tegen RSI ook wel bekend als de beruchte muisarm.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=15685
- De beste media-telefoon: De EISA heeft de Nokia N93 uitgeroepen tot media telefoon van 2006/2007. Deze smartphone kan dienst doen als alternatief voor een camcorder.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=14425
http://digitaal.fan.tv

*** ELEKTRO.BE
- Fujitsu Siemens Computers introduceert drie lcd-beeldschermen voor thuisgebruik
http://www.elektro.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2537
- All-in-one entertainment voor de wagen
http://www.elektro.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2508
- Met uw PDA op het internet surfen
http://www.elektro.be/functions/news.asp?lang=nl&pag=2&news=08/2006&newsid=3983
http://www.elektro.be

*** COMPUTER WORLD
- Skynet komt met eigen nieuwsportaal: De Belgacom-dochter positioneert zich uitdrukkelijk als mediabedrijf.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15308&style=34360
- Karaoke: zing mee uit volle borst! Karaoke kan je voortaan ook thuis doen, achter je computertje. En als je vindt dat jouw gekweel zo zoetgevooisd is dat het door de hele wereld beluisterd mag worden, dan kan je jouw opname nu ook online zetten. Je kan zelfs deelnemen aan een virtuele liedjeswedstrijd!
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15293&style=34360
- De kantoor... portable: Accessoirespecialist Ergotron komt naar buiten met een kantoorsteun voor een notebook. Zo kunt u uw portable als een desktop gebruiken. Of toch bijna...
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15230&style=34360
http://www.computerworld.be/

*** DIGIMEDIA
Evy Gruyaert leert haar volk podcasten: Van Hendrik Conscience wordt gezegd dat hij zijn volk leerde lezen. Of we later zullen kunnen zeggen dat Evy Gruyaert haar volk leerde lopen, weten we niet, maar de VRT zette de schone in elk geval gretig in voor zijn Vlaanderen Sportland project. Maar er is meer: het programma lijkt het levende bewijs dat er wel degelijk een markt is voor podcasts.
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3387
- Het najaar van Skynet - Begin deze week berichtten we al over de viering van de 100.000ste blog bij Skynet en het onderzoek van InSites dat daarmee gepaard gaat. Skynet geeft wat extra cijfers over zijn blogpubliek en laat ook op andere vlakken in zijn kaarten kijken.
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3385
- Web Analytics specialisten willen misverstanden over cookies weg - De Web Analytics Association, een vereniging van Web Analytics fabrikanten en specialisten start een Ďeducatief projectí op rond cookies, je weet wel die kleine tekstbestandjes met enkele gegevens die zich bij een bezoek aan een website op je harde schijf nestelen.
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3382
http://www.digimedia.be/

*** SPEEDZONE
- Muziek: Justin Timberlake - Sexyback
http://www.speedzone.be/artikel/1225_justin_timberlake__sexyback.html
- Muziek: The Kooks - Naive
http://www.speedzone.be/artikel/1224_the_kooks__naive.html
- Film & TV: Miami Vice
http://www.speedzone.be/artikel/1223_miami_vice.html
http://www.speedzone.be

*** THE INQUIRER
- Heel Dell bij de bedrijfsbrandweer: Dell moet meer blussen met het terughalen van 4,1 miljoen laptopbatterijen dan wanneer er een paar in de fik waren gegaan
http://be.theinquirer.net/2006/08/heel_dell_bij_de_bedrijfsbrand.html
- 'Mozilla schaadt 'uitstelpatent' van Microsoft'- Overijverige juristen in Redmond bereiden een civiele rechtszaak tegen Mozilla voor, die met de ontwikkelstrategie van Firefox inbreuk gemaakt zou hebben op het Microsoft patent "Van uitstel komt uitstel."
http://be.theinquirer.net/2006/08/mozilla_schaadt_uitstelpatent.html
- Sun gaat definitief door met het opensource maken van Java: Vice-president Tolson van de Java Platform Group bij Sun heeft laten weten dat in de eerste helft van 2007 bijna de volledige broncode van de Java Standard Edition beschikbaar zal zijn onder een opensourcelicentie.
http://be.theinquirer.net/2006/08/sun_gaat_definitief_door_met_h.html
http://be.theinquirer.net/

*** TWEAKERS NET
- Creative komt met drie nieuwe geluidskaarten
http://tweakers.net/nieuws/44001/Creative-komt-met-drie-nieuwe-geluidskaarten.html
- Ook Nederlander ziet zijn Dell-laptop in vlammen opgaan
http://tweakers.net/nieuws/44003/Ook-Nederlander-ziet-zijn-Dell-laptop-in-vlammen-opgaan.html
- Rechter VS verklaart afluisterprogramma ongrondwettig
http://tweakers.net/nieuws/43993/Rechter-VS-verklaart-afluisterprogramma-ongrondwettig.html
http://www.tweakers.netWikipedia


Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

* Oorspronkelijk een fabriek in Winterswijk - http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Tricotfabriek
* Frans paleontoloog - http://nl.wikipedia.org/wiki/Edouard_de_Verneuil
* Stad in het centrum van Europees Rusland - http://nl.wikipedia.org/wiki/Tambov
* Laagste vorm van rechtspraak onder het Ancien Régime - http://nl.wikipedia.org/wiki/Vierschaar
* Brits eenpersoons gevechtsvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog - http://nl.wikipedia.org/wiki/Sopwith_Camel
* Prinses uit het Joodse koningsgeslacht van de HasmoneeŽn en de vrouw van Herodes I - http://nl.wikipedia.org/wiki/Mariamne
* Aanbieder van gefilterd internet - http://nl.wikipedia.org/wiki/Kliksafe
* Nederlands dagbladuitgever, drukker en persmagnaat - http://nl.wikipedia.org/wiki/Hak_Holdert

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

* Het portaal van de week gaat over MoldaviŽ - http://nl.wikipedia.org/wiki/Portaal:Moldavi%C3%AB
* De grens van 220.000 artikelen op de Nederlandstalige wikipedia is deze week overschreden. Het is moeilijk uit te maken, wat nu precies het 220.000e artikel is, maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn dus bijna een kwart miljoen artikelen op deze wikipedia!

Wikiraadsel: Uit welk soort gebouw ontwikkelde zich later de pagode? - http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Raadsel/netties20060817

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS


De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut
WERKEN MET GMAIL 6: HOE GMAIL OMGAAT MET UW EMAIL ADRES
Google is erg ruim met uw account naam - uw eet wel: alles wat er voor het apestaartje komt van gmail.com.
Wanneer u bijvoorbeeld uw Gmail account geregistreed hebt onder de naam voornaam.achternaam@gmail.com, dan maakt Google eigenlijk geen onderscheid tussen hilde.vangool en hildevangool of HilDeVanGool@gmail.com.
En dat geldt ook voor het inlogscherm!

WERKEN MET GMAIL 7: NOG WAT OVER EMAIL ADRESSEN: HET ADRES+
Gisteren had we het over het feit dat Google niet erg strict is met de manier waarop u uw mailadres schrijft. Vandaag hebben wij nog een extraatje. U kan namelijk extra informatie achter uw mailadres zetten, voorafgegaan door het plusteken (+).
Waarom u dit zou doen? Wel, dit is gemakkelijk als u bijvoorbeeld op een site uw mailadres moet opgeven. Geef dan JanJansen+Amazon@gmail.com op bijvoorbeeld. Zo weet u later, wanneer u spam krijgt op dit adres, dat het Amazon is die uw mailadres doorgegeven heeft.
Handig, niet?

WERKEN MET GMAIL 8: EEN HANDTEKENING (SIGNATURE) MAKEN
Zoals u weet, kan u een handtekening aanmaken, een korte tekst met daarin adres, contactgegevens, een leuke slogan staat, en waarmee u toch een persoonlijke toets wil geven aan uw mail.
Bij Google gaat u hiervoor als volgt tewerk. Ga naar Settings, en klik op de radio button naast het edit-venstertje. Geef nu de gewenste tekst in.

TIPS VOOR WEBWERKERS : VERZENDEN VAN GROTE BESTANDEN
Een of meerdere grote bestanden versturen kan wel eens problemen opleveren.
Vooral als je tegen een volle mailbox aanloopt.
Toch kan het worden verzonden!
Via de website www.yousendit.com kan zo'n bestand toch bij de geadresseerde aankomen. [Sjeef]
http://www.yousendit.com

Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.htmlVan alles halen, (bijna) niets betalen...


ARTWEAVER: DOE BEROEP OP UW CREATIVITEIT
Win2000/XP - freeware
Een gratis progje waarmee u vrij kan schilderen, tekenen, enz. Het voordeel van deze software is zijn eenvoud in gebruik, terwijl u toch heel veel tools ter beschikking hebt, zoals voorafbepaalde borstelstreken, uitgebreide kleurpaletten, enz. (Bron: Wim W)
http://www.artweaver.de/index.php?en_version

VIBE STREAMER: STROOM MUZIEK OVER HET INTERNET
Win2000/XP - 551k - freeware
Dit progje geeft u een server om MP3 muziek te streamen via het internet. De anderen kunnen muziek beluisteren vanuit hun browser. Uiteraard bepaalt u zelf wie naar uw muziek luisteren kan - kwestie van auteursrechten! (Bron: WIm W)
http://www.vibestreamer.com/

USERBAR GENERATOR: WEES ORIGINEEL IN HET FORUM
Win98/ME/2000/XP - 683k - freeware
Met dit progje maakt u in een handomdraai een userbar - u weet wel, zo'n mooie grafische handtekening die u onder uw naam zet in internetfora bijvoorbeeld, en waarin u aangeeft waarvan u fan of lid bent. (Bron: Wim W)
http://www.amitysource.com/userbar_maker.php

FRESH DIAGNOSE
Win98/2000/ME/XP - 1,2 MB - freeware
Een gratis analyse en benchmark progje voor uw pc. Het stelt een diagnose op van uw soft en hardware, de snelheid van de processor, grafische kaart, geheugen, vaste schijf, enz.
http://www.freshdevices.com/

EZ SCREENRECORDER: MAAK EEN SCHERMAFDRUK
Windows - 596k - shareware
Met dit progje kan u een video maken van een reeks beelden op uw scherm; het eresultaat wordt opgeslagen als een AVI. U kan het volledige scherm opslaan, één window ervan, een bepaald deel van het window. Audio kan eveneens toegevoegd worden.
http://www.itprodownloads.com/fileDesc/?fileid=324300003&platFormID=1

TONETHIS: MAAK ZELF BELTOONTJES EN WALLPAPERS VOOR UW MOBIELTJE
Win98/2000/XP - 10 MB - freeware
Met dit progje kan u uw eigen audio bestanden gebruiken om beltoontjes te maken voor uw mobieltje, en uw afbeeldingen voor wallpapers. Die kunnen dan als een sms naar uw mobieltje gezonden worden.
http://channels.lockergnome.com/windows/archives/20060803_tonethis_v264.phtml

VRIJDAG MACDAG: TIDY UP!
Mac OS X - 4,41 MB - shareware
Met dit progje maakt u grote kuis op uw harde schijf: u zoekt naar duplicaat bestanden en pakketjes, op basis van inhoud, type, maker, maar bij MP3's en AAC audio bestanden ook op basis van de tag, de duur van de song en de bit rate.
http://www.download.com/Tidy-Up-/3000-2238_4-10552435.html?tag=nl.e414

VRIJDAG MACDAG: EYEBALLS
Mac OS X - 1,88 MB - shareware
Dit progje zorgt voor extra ogen die uw cursor in het oog houden terwijl u werkt.
http://www.download.com/Eyeballs/3000-2234_4-10551277.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....Medewerker Lode heeft een tip ivm met ons artikel
<<<
Deze tip was goud waard:
TV Rekorder: uw digitale recorder online
Op deze website kan u, na gratis registratie, programma's kiezen op de (Duitstalige) zenders, via het EPG systeem (Electronic Program Guide), en dan online laten bewaren. U kan tot 240 gig ruimte innemen op de servers. Nadien kan u de opgenomen shows downloaden, en op uw computerscherm bekijken. Een interessant tv-alternatief... (Bron: Wim W)
[Taal: engels]
http://www.onlinetvrecorder.com/

Nu is het wel zo dat men na registratie ook kan kiezen uit zenders over heel de wereld, zelfs Belgische zenders. Misschien nuttig om dat ook te vermelden.
Het downloaden gaat wel tegen een slakkengangetje.

Met vriendelijke groeten,
Lode
>>>
Bedankt, Lode!
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Een schrandere vrouw heeft miljoenen vijanden:
alle domme mannen.
Marie Freifrau von Ebner - Eschenbach, geboren gravin Dubsky, Oostenrijks schrijfster