Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.903 (4.220 wekelijkse editie,
683 dagelijkse update)
Deadline van volgende editie: 3/8/2006 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.beINHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10
Nummer 459 van 22/7/2006

Gegroet lezers,

Hebt u ook zo gepuft en gekreund onder de hitte de laatste dagen? Wij wel hoor - en dat liet zich voelen in onze werklust. Er ligt een pak onbehandelde mail op ons te wachten, plus allerlei ander achterstallig werk. Want wie heeft zin om te strijken en aan het huis te werken met zo'n hitte?

Dus gaan wij volgende week er een weekje tussenuit. Ons zweet wat laten opdrogen, en rustig alle achtersallige karweitjes afmaken. Ook de cd's met e-coop versturen, de testers voor onze nieuwe website aanschrijven, en uitzoeken wie de wedstrijd gewonnen heeft voor de Iris software. Tja, al die dingen waren blijven liggen, met onze excuses.

U heeft, ondanks de hitte, toch nog een pak nieuwtjes, software en tips van ons te krijgen in dit nummer. Veel leesplezier gewenst, en bij leven en welzijn tot over 2 weken!

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
NEDERLANDSE RECHTER BESCHERMT IDENTITEIT P2P RUILERS
In beroep heeft een Nederlandse rechter de pogingen verworpen van de Nederlandse anti-piraat organisatie BREIN om bij vijf ISP's, waaronder Wanadoo en Tiscali, achter de identiteit te komen van enkele mensen die bestanden geruild hadden.
De rechter kon zich namelijk niet vinden in de manier waarop de IP adressen van die "verdachten" verkregen waren, en door het Amerikaanse bedrijf MediaSentry behandeld waren. Die methode zou namelijk niet in overeenstemming zijn met de Europese piraterij-wetten. Eerder was al een lagere rechtbank tot een gelijkaardige conclusie gekomen. En de software die Mediasentry gebruikt zou de betrokken gebruikers niet voldoende kunnen identificeren, noch voldoende bewijs kunnen leveren van een wetsovertreding.
Verleden jaar hadden expert-getuigen van de Delftse universiteit eveneens kritiek geuit op de software van MediaSentry. Die zou te simplistisch zijn, te beperkt. zo neemt MediaSentry zomaar voetstoots aan dat een bestand dat de naam draagt van een bepaalde song, ook daadwerkelijk die som bevat. Bovendien scant de software àlle bestanden af van de gedeelte map op de harde schijf van de verdachte, wat tegen de wetten op de privacy ingaat.
BREIN heeft al laten weten dat het in hoger beroep gaat, maar de advocaat die de ISP's vertegenwoordigt, vindt het alvast een overwinning.
http://www.theregister.co.uk/2006/07/14/fileswappers_protected/

EU WIL BTW REGELING OP ZIJN KOP ZETTEN
Er is heel wat BTW-fraude binnen de EU. Dat is een term die gebruikt wordt wanneer boeven goederen aankopen binnen de EU. In de aankoopprijs is de BTW inbegrepen, en die kan teruggevorderd worden wanneer dat product naar een andere lidstaat uitgevoerd wordt. Wat de boeven doen - zogezegd. In werkelijkheid blijven de goederen in het land, en worden zij, vaak onder de toonbank, verkocht. De boef kan dus de BTW terugvorderen van de staat, een BTW die hij om te beginnen al niet aan vadertje Staat doorgestort had.
OM die carrousels tegen te gaan, wil de EU een hele reeks maatregelen doorvoeren. Om te beginnen zou de BTW op mobiele telefoons, computerchips en andere digitale goederen niet langer verrekend worden tussen de bedrijven onderling: hij wordt enkel aangerekend bij de laatste verkoop in de keten.
Meer uitleg over dit toch wel ingewikkelde systeem bij The Register.
http://www.theregister.co.uk/2006/07/14/uk_combats_vat_fraud/

GOOGLE VIDEO NU OOK IN EUROPA EN CANADA
Google Video mag dan al niet zo populair zijn als YouTube, de filmpjessite heeft toch ook haar verdiensten. En een van die merites is natuurlijk het feit dat Google beschikt over een uitgebreid netwerk, waardoor er ook aangepaste sites per land uitgebracht kunnen worden.
Dat is nu dus het geval voor enkele landen in Europa: Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Nederland, Polen, Verenigd Koninkrijk, en ook voor Canada. Elk van die landen zal op de plaatselijke versie van Google Video een welkompagina bevatten in haar eigen taal, waar video's opgezocht kunnen worden, gedownload of geruild. Dat zullen video's zijn, vrij van auteursrechten: door de gebruiker gemaakte filmpjes, maar ook documentaires en tv-programma's afkomstig van partners zoals bijvoorbeeld Arte voor Frankrijk.
http://video.google.nl
http://video.google.fr

HOMEPAGE VAN YAHOO IN FRIS KLEEDJE
Vandaag ging Yahoo met het meeste aandacht van de media lopen. Deze internetgigant bracht niet alleen een vernieuwde homepage uit, maar stak tevens Yahoo Finance in een nieuw kleedje. En om dit alles te vieren, werd er een wedstrijd uitgeschreven.
Om te beginnen de Yahoo Finance. Wellicht om een beter weerwoord te kunnen bieden aan Google Finance, dat in maart van dit jaar uitgebracht, werden enkele nieuwigheden aan deze financiŽle pijler toegevoegd, zoals interactieve mappen van aandelen, verbeterde forums en filmpjes over bedrijven, afkomstig van ABC, CNN, Forbes en SmartMoney.
Dan de eigenlijke update van de startpagina bij Yahoo. Die was al een tijdje te bewonderen in bètavorm, maar werd nu dus officieel gelanceerd en op het grote publiek losgelaten. De site bevat heel wat Ajax-technologie, en zoals u weet zorgt die ervoor dat u o.a. met klikken en slepen veranderingen kan uitvoeren aan een pagina zonder dat zij telkens opnieuw geladen moet worden. De nadruk ligt bij de nieuwe pagina op nieuws, in verschillende categorieŽn (sport, wereld, video, enz.),maar natuurlijk kan u ook nog zoekopdrachten uitvoeren. Bij TechCrunch vindt u schermafdrukken van de oude en nieuwe site, ter vergelijking.
Om deze updates wat meer bekendheid te geven, heeft Yahoo een wedstrijd uitgeschreven; studenten van grote universiteiten kregen de kans om korte video filmpjes te maken, rond Yahoo, haar logo en deze updates. De beste filmpjes zullen gebruikt worden in advertenties. Benieuwd wat de studentjes ervan brouwen!
http://finance.yahoo.com/
http://www.techcrunch.com/2006/07/17/new-yahoo-home-page-goes-live-today/
http://video.yahoo.com/newyahoocampaign

NATIONAL GEOGRAPHIC LEERT U EEN WERELD VAN MUZIEK KENNEN
National Geographic mag dan al oeroud zijn, het kan echt goed mee in dit digitale tijdperk. Het heeft zijn eigen tv-zender, en natuurlijk een website, waar de wereld tot leven gebracht wordt in beelden en verhalen.
Aan die multimedia-ervaring wordt nu ook muziek toegevoegd: NG zal de verschillende wereldculturen voorstellen in een muzikale ontdekkingstocht: National Geographic World Music. Dat wordt een mengeling van muziekwinkel, met content van de verschillende entiteiten van National Geographic, zoals video's, kaarten, foto's, enz.
De groepen die momenteel op de website voorgesteld worden vormen alvast een bont allegaartje, een staaltje van de wereldculturen: Tinariwen, voormalige Tuareg rebellen die hun geweren voor gitaren ingeruild hebben; Sidestepper, een combinatie van Brits en Colombiaans talent dat salsa, cumbia, Vallenato en drum'n'bass brengt; en Seu Jorge, een erg speciale zanger die Braziliaanse samba brengt. Voorwaar een hele ontdekkingsreis!
http://worldmusic.nationalgeographic.com

WIKIPEDIA: WIJZIGINGEN OPVOLGEN PER RSS FEED
Stel: u hebt een artikel geschreven, of hebt bijgedragen tot een artikel in de Wikipedia. Dan wil u natuurlijk graag weten wanneer er terug aanvullingen of wijzigingen aan dat artikel aangebracht worden.
Vroeger moest u dan zelf op geregelde tijdstippen gaan piepen of er iets veranderd was. Maar nu is het simpeler geworden: Wikipedia heeft RSS feeds toegevoegd aan de meer dan 1,25 miljoen artikels in de online encyclopedie - althans aan de geschiedenis van de wijzigingen van die artikels.
http://www.micropersuasion.com/2006/07/wikipedia_entir.html

APPLE START MET VERHURING VAN VIDEO'S?
Think Secret is doorgaans een welingelichte bron voor nieuwtjes over Apple, dus heeft dit bericht toch een grote waarschijnlijkheidsgraad. Over een week of drie zal namelijk de Worldwide Developers Conference van Apple gehouden worden, en daar zou, aldus de nieuwssite, CEO Steve Jobs tijdens zijn openingstoespraak aankondigen dat er voortaan ook videofilms gehuurd kunnen worden via de iTunes Music Store.
Apple zou al akkoorden hierover afgesloten hebben met grote filmmaatschappijen, zoals Walt Disney, Universal Studios, Paramount Pictures, en Warner Bros, en met andere filmstudio's wordt onderhandeld. In zekere zin doet Apple hierbij een toegeving aan de filmstudio's. Apple trachtte namelijk al maandenlang de studio's ervan te overtuigen dat een systeem, waarbij de gebruiker à la carte een film kan kiezen om te kopen, ideaal zou zijn. De studio's echter wilden niet wijken van ofwel een abonnementsmodel, ofwel een model waarbij de film gehuurd wordt.
Hoe dat praktisch in zijn werk zal gaan? Wel, de gedownloade films zouden een bepaalde code en een datumstempel dragen. Afhankelijk van de verhuur zou die code ofwel het aantal keren beperken dat de film afgespeeld kan worden, ofwel dat de film een onbeperkt aantal keren gespeeld kan worden, maar enkel gedurende een zekere tijd. Na die tijd zou de film "uitgeschakeld" worden en niet meer bekeken kunnen worden.
Op dit moment is er nog niets geweten of het aanbod ook in Europa beschikbaar zal zijn, maar wij vrezen dat wij er weeral naast zullen grijpen!
http://www.thinksecret.com/news/0607itunesmovies.html

HET GROEIENDE LIJSTJE DOMEINNAMEN VAN GOOGLE
Wij vonden voor u een lijstje met domeinnamen die Google nu al in zijn bezit heeft. En dat zijn er maar liefst 520! Die staan niet allemaal op Google's zijn eigen naam; vaak staan die domeinnamen nog op andere bedrijven, maar heeft Google die ondertussen al opgekocht.
Waarom wij dit lijstje doorgeven? Wel, mensen met een glazen bol, die graag wat speculaties uiten over wat Google allemaal van plan is, die zullen hier hun hartje kunnen ophalen. Wij vonden alvast enkele domeinnamen die toch wel tot nadenken aanzetten. Wat denkt u immers van "Howtobuyaweddingring.com " (hoe een trouwring kopen - Google met trouwplannen?), of Porngoogle.com (Google met rode oortjes plannen?) en Googleregistrar (Google zelf als registrant van domeinnamen?) ? Googlesucks.com is uiteraard bedoeld om dat domein zelf in te palmen, en zo negatieve kritiek voor te zijn. Kortom: stof voor heel wat fantasietjes!
http://www.pronetadvertising.com/articles/googles-growing-list-of-domains.html#Z

KLIKFRAUDE: WIE DOET HET?
Zoals u weet is klikfraude een serieus probleem aan het worden, en dreigt het vertrouwen in online adverteren te ondermijnen. Eerst misschien uitleggen wat eigenlijk klikfraude is. Zoals u weet, kan u als webmaster uw website opgeven voor het AdSense adverteerprogramma van Google. Dan krijgt u een stukje code dat u op uw website zet, en Google plaatst dan automatisch advertenties die verband houden met de inhoud van uw site. Wordt er op zo'n advertentie geklikt, dan krijgt hij betaald. Niet veel, maar vele kleintjes maken een groot, niet?
Anderzijds is er het systeem van de AdWords, dat dan voor de adverteerder telt: hij vraagt aan Google om zijn advertentie te plaatsen op pagina's die een bepaald trefwoord vermelden, en moet betalen telkens er dan op die advertentie geklikt wordt.
De fraude geschiedt op twee manieren. Enerzijds kan de webmaster zelf klikken op die advertenties, om zo extra commissie op te strijken. Google heeft wel bepaalde systemen om zo'n fraude op te sporen en tegen te gaan, maar als u uw ma en hele familiekring inschakelt valt dat natuurlijk moeilijk te bewijzen. En anderzijds kan u opzettelijk gaan klikken op de advertentie van uw concurrent, om hem op kosten te jagen voor die extra kliks.
Buiten het feit dat die klikfraude niet eerlijk is, bestaat het gevaar dat de adverteerders hun vertrouwen in het systeem verliezen, en dat zou een flinke knauw toebrengen aan de broze adverteer-economie op het internet. Per slot van rekening zijn de inkomsten uit AdSense voor heel wat websites de enige inkomsten...
Interessant om weten is dat er blijkbaar echt bendes bestaan die zich met zulke klikfraude bezig houden. Er is zelfs een heel forum dat rond deze klik fraude draait. Wil u weten wie erachter steekt, en waarom zij het doen, dan raden wij u dit artikel aan.
http://superaff.com/archives/2006/07/17/found-click-fraud-paid-clickers-chat-with-them-if-youd-like/

NETSCAPE WIL TOP DIGGERS INHUREN
Een interessant fenomeen, dat een beetje draait rond de cultuur van het internet. U kent ongetwijfeld de site Digg; daar brengen internauten interessante nieuwtjes aan, en andere internauten kunnen daar dan op stemmen, zodat de meest interessante artikels bovenaan komen in de lijst. Het zijn dus de gebruikers zelf die hier de content maken.
Een weinig geweten feit is dat het eigenlijk een kleine kern actieve gebruikers is die het merendeel van de artikels aanbrengt. En Netscape, dat zopas een Digg-kloon uitgebracht heeft, zou nu deze gebruikers willen aantrekken om bij deze portaalsite hetzelfde werk te doen als bij Digg, maar dan tegen betaling - 1.000 dollar per maand of meer.
Michael Arrington van TechCrunch, van wie wij het scherpe inzicht hoog waarderen, heeft hierbij enkele bedenkingen. Namelijk dat Netscape, dat toch een veel groter publiek heeft dan Digg, blijkbaar er niet in slaagt om Digg te imiteren, laat staan te evenaren. Volgens Arrington is Netscape een zielloze reproductie van een van de meest interessante culturele experimenten op het actuele web. En hij is ervan overtuigd dat, zelfs als die actiefste Diggers weggelokt worden om over te lopen naar Netscape, dat er in hun plaats andere Diggers zullen opstaan, die hun plaats snel zullen opvullen.
De toekomst zal bewijzen of hij gelijk heeft.
http://www.techcrunch.com/2006/07/19/huge-red-flag-at-netscape/

GIDS MET OPEN BRON PRODUCTEN VAN START
Er zijn heel wat open bron projecten, maar die staan zo over het hele internet verspreid. Daarom heeft Scott Collison, een voormalige medewerker bij Microsoft, het idee opgevat om een gids te maken met niet anders dan open source projecten. Die bevat dan cijfers over open source software, en links ernaar, plus vermelding van oorsprong, begindatum,de namen van wie actief bijdraagt aan het project, of er actief aan de code gewerkt wordt, enz. Er zit ook een tool in om de kosten te analyseren, en dat om de ontwikkelaar te helpen bij de afweging of hij zou moeten kopen of zelf mee bouwen.
Scott kwam naar eigen zeggen op het idee toen hij zag hoe moeilijk het is voor ontwikkelaars om met behulp van gewone zoekmachines, gidsen en communities open bronprojecten te vinden en te evalueren.
Het lijkt een ietwat droog berichtje, maar als u de site gaat bezoeken, zal u de aantrekkelijkheid van het idee bemerken; er wordt immers gewerkt met "tags"; hoe groter de naam van een tag, hoe meer interesse er is voor dat project. Gaat u zelf maar eens kijken.
http://www.ohloh.net/
http://news.com.com/2110-7344_3-6095915.html?part=rss&tag=6095915&subj=news

JOURNALIST VERVOLGT YOUTUBE VOOR INBREUK OP AUTEURSRECHTEN
Bij ons is de man wellicht niet zo bekend, maar Robert Tur is een reporter en eigenaar van de Los Angeles News Service, en die is dan weer bekend voor vele spectaculaire reportages, zoals achtervolgingen vanuit de helikopter enz. Nu zijn heel wat van die beelden tegenwoordig terug te vinden bij YouTube.
Het is niet de eerste keer dat auteursrechtelijk beschermde filmpjes te vinden zijn bij YouTube. Die razend populaire site heeft zich tot hiertoe altijd verdedigd door te stellen dat zij enkel de ruimte biedt voor het opslaan en bekijken van de filmpjes, en dat degene die illegale content plaats, daar zelf verantwoordelijk voor is. En als er illegale content is, en YouTube wordt erop gewezen, dan zal het onmiddellijk het filmpje in kwestie verwijderen.
Maar dat is voor Robert Tur niet voldoende; hij wil 150.000 dollar schadevergoeding voor elk geüpload filmpje dat hij gemaakt heeft. Achter de uploaders zelf gaat Tur (voorlopig) niet, maar hij sluit niet uit dat hij ook andere videoruilsites zal attaqueren.
Ook dit is een zaak die van nabij te volgen valt.
http://www.youtube.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Los_Angeles_News_Service
http://www.informationweek.com/story/showArticle.jhtml?articleID=190600029&cid=RSSfeed_IWK_All


Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


NOG ALTIJD GERUCHTEN OVER IPOD KILLER
Think Secret, dat geruchten en roddeltjes brengt over Apple, heeft haar speurneuzen ingezet om informatie te verzamelen over de bedrijven die wel eens de volgende iPod killer zouden kunnen fabriceren. En die zowel de heren Gates als Jobs graag in hun handen zouden krijgen.
Het resultaat: een artikel waarin sommige geruchten van de hand gewezen worden, terwijl andere geruchten nog aangewakkerd worden. Zo zou de een nieuwe video iPod er pas volgend jaar in januari uitgebracht worden, en de al lang voorspelde iPhone zou er ook nog niet meteen aankomen. Er komt wel een 6e generatie iPod, maar die zal niet de voorspelde draadloze mogelijkheden bevatten, noch de spraak interface, omdat dat teveel zou vergen van de batterijen.
Daarentegen zou de Zune, het toestel dat Microsoft zou uitbrengen, wél WiFi ondersteunen om draadloos te communiceren met de Urge muziekdienst van MTV. Het toestel zou bovendien een krachtige 400 MHz processor bevatten die spelletjes aankan, en een ingebouwd tuner voor de ontvangst van radiostations.
Het blijven dus nog altijd geruchten, maar volgens die geruchten zou Microsoft dus momenteel voorliggen in de strijd om het nieuwe toestel dat de gunst van e gebruikers kan winnen.
http://www.engadget.com/2006/07/16/think-secret-dishes-on-zune-future-ipods/

USB ROTA-ROTA HUB: GOED BEDACHT!
Steeds meer randapparatuur moet u via de USB poort verbinden met de pc. En dan is een verstekdoos wel handig. Wij hebben al gewone platte doosjes gezien, maar deze waaier van USB stekkers lijkt ons wel erg handig
Het gaat om één mannelijke USB poort, die u in de pc inplugt, en vier vrouwelijke USB poort, die u kan uitwaaieren in het doosje, net als een wenteltrap. Geen zorgen meer dat de stekkers elkaar in de weg zouden zitten. Goed gevonden! Een afbeelding van de stekker vindt u bij Gizmodo.
http://gizmodo.com/gadgets/peripherals/usb-rotarota-hub-187753.php

DE UMPC VAN DAEWOO
Hoe zou het nog zijn met de UMPC, het nieuwe soort computer waarrond zo'n hype gebouwd werd? Tot hiertoe heeft het Ultra Mobiele PC toestel nog niemand echt kunnen overtuigen.
De fabrikanten blijven er echter in geloven. Nu heeft Daewoo Lucoms, een spin-off van Daewoo Electronics, een eigen versie van de UMPC uitgebracht, de Solo M1. De specificaties daarvan lijken heel erg op die van de Samsung Q1: een 900 mHz Intel Celeron processor, 7 inch touch screen, 512 MB RAM, en het Windows XP Tablet Edition besturingssysteem. Bluetooth en WiFi worden ondersteunt, en er zit een ingebouwde GPS ontvanger en/of DMB tuner in.
Mooi zal u zeggen. Misschien wel, maar het prijskaartje is dat niet. Want er wordt nog altijd mer dan 1.000 dollar voor gevraagd, en voor die prijs hebt u al een comfortabele laptop. Wil de UMPC slagen, dan moet er dringend iets aan die prijs gedaan worden - bij het oorspronkelijke concept was immers een richtprijs van 500 dollar vooropgesteld, en dat lijkt dan weer wel aantrekkelijk.
http://www.engadget.com/2006/07/18/daewoo-lucoms-releases-solo-m1-umpc/

DRAAGBARE BATTERIJ HERLADER
Op het vlak van gadgets zijn er dingen die stom lijken, en dan weer andere dingen die eigenlijk best knap bedacht zijn. En waarvan wij hopen dat ze hier ergens te verkrijgen zullen zijn, ooit.
In dit geval gaat het om de Solio draagbare herlader van batterijen, die op zonneŽnergie draait. U kan hem via de stekker van de gewone stroom volpompen met stroom, maar evengoed via zonne-energie. Die energie wordt dan opgeslagen op de geïntegreerde lithium ion batterij. En het mooie is dat u er verschillende adapters voor kan kopen, o.a. ook eentje voor de iPod, maar ook voor de mobiele telefoon, pda of draagbare spelconsole.
http://www.solio.com/v2/


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

- Rapport van Frans ministerie van Defensie (?!) zegt dat Open Office minder veilig is dan Office. Niet omdat er lekken inzitten, maar omdat Office meer waarschuwingen stuurt als je iets gevaarlijk doet, zoals macro's openen.

- You Tube wordt vervolgd omdat er filmfragmenten van een nieuwszender te vinden zijn waarop auteursrechten berusten. Benieuwd of het argument "wij zijn enkel de drager van de boodschap' stand houdt.

- Microsoft start procedure tegen 26 bedrijven omdat zij illegale kopies van Office 2003 verdeeld hadden.

- Wil u gevaarlijk leven? De Malware.com zoekmachine vindt sites met malware. Bezoeken op eigen risico! Metasplit hacking tool? HD Moore (nazoeken - bron: Cnet)

- In het VK krijgen de online bookmakers toestemming om reclame te maken op tv

- Christie's gaat online: voortaan kan men via het internet veilingen volgen en zelfs vanop afstand een bod uitbrengen

- VS wil het gebruik van de kredietkaart verbieden voor online wedden bij buitenlandse goksites. Maar tegelijkertijd zal Las Vegas een eigen online goksite maken, volkomen legaal, waar men wél met de kredietkaart kan betalen...

- Japanse recorder legt luchtjes vast
http://tweakers.net/nieuws/43483/Japanse-recorder-legt-luchtjes-vast.html
http://www.newscientisttech.com/channel/tech/mg19125586.300.html

- Problemen op komst: onzichtbare rootkits
http://www.cio.com/blog_view.html?CID=23011

-Let op met de iPod als het bliksemt!
http://www.netwerk.be/actueel/nieuwsbericht/1729


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


CEPHAS & WIGGINS: AIN'T SEEN MY BABY
[Piedmont Blues] In Blues zijn er heel wat strekkingen, en eerlijk gezegd hadden wij nog nooit van Piedmont Blues gehoord. Blijkbaar wordt die gekenmerkt door een combinatie van gitaar en harmonica. Vrolijke blues, die zo van een kampvuurtje weggelopen lijkt.
http://music.download.com/cephasandwiggins

ERIC LINDELL - GIVE IT TIME
[Soul Blues] - Een mengeling van de zuiderse ballades van de Black Crowes, met een zoete soul blues van de Neville Brothers. Warme blues die thuishoort in een bedompte kroeg.
http://music.download.com/ericlindell

THE SIEGEL-SCHWALL BAND - GOING BACK TO ALABAMA
[ Chicago Blues] Deze band heeft zijn sporen duidelijk verdiend, en speelde mee met -zowat alle grote namen uit de blues wereld. Coole swingende blues.
http://music.download.com/thesiegelschwallband/

SAFFIRE - THE UPPITY BLUES WOMEN: SLUPPY DRUNK
[ moderne elektrische blues] De dames zijn heel eerbaar - een lerares op leeftijd en een verpleegster - maar de teksten die zij zingen duiden op een dubbel leven.
http://music.download.com/saffiretheuppityblueswomen/Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:

Airconditioning garandeert nog geen goed bedrijfsklimaat.
Markus Ronner, Duits aforist

De nieuwe oogstINFORMATIE VINDEN OP HET INTERNET
"Googlen" mag dan al een werkwoord zijn, er zijn meer zoekmachines dan enkel Google, en die anderen hebben ook hun sterke punten. Voor bepaalde zoektochten bent u soms zelfs beter af bij zo'n alternatieve zoekmachine, dan bij Google. Phil Bradley heeft een duidelijke lijst gemaakt van welke zoekmachine u het beste gebruikt voor welke soort zoektocht, zoals Teoma voor regionaal gerichte zoektochten, of Google Scolar en Scirius voor toegang tot academische informatie, enz.
[Taal: Engels]
http://www.philb.com/whichengine.htm

CAMPWARE: GRATIS TOOLS VOOR EEN VRIJE PERS
Deze site is gewijd aan de ontwikkeling, verspreiding en ondersteuning van nuttige tools voor onafhankelijke nieuwsmedia in jonge democratieŽn. De software die u er vindt is open source en gratis. Het gaat met name om Campsite, een meertalige web publishing tools voor nieuwssites, Live Support, een automatiseringssysteem voor radiostations, Cream, een systeem om de relaties met de klanten te beheren, zoals abonnementen, advertenties, enz., en Dream, een beheersysteem voor print publicaties. Allicht software die niet elke internaut elke dag nodig zal hebben, maar wie weet kan u iemand een plezier doen met deze link?
[Taal: Engels]
http://www.campware.org/

ICEROCKET: BLOGS DOORZOEKEN

Kent u IceRocket? Dit is een gespecialiseerde zoekmachine, die zich richt op blogs, MySpace, News, Images, foto's voor het mobieltje, en uiteraard kan u ook het gewone internet doorzoeken.
[Taal: Engels]
http://www.icerocket.com/

FOCUS ON ANIMATION
Hier kan u meer dan 50 filmpjes bekijken, waaronder enkele klassiekers in de animatie. Er zitten echte pareltjes bij!
[Taal: Engels]
http://www.nfb.ca/animation/objanim/en/films/index.php

FUTURE ME
Een intrigerend idee. U schrijft uzelf een brief, die u via digitale weg afgeleverd zal worden op een bepaald moment in de toekomst. Waarom u dat zou doen? Om een bepaalde gedachte van nu op een later moment te toetsen, om een gevoel ge beschrijven, of gewoon om een bepaalde gebeurtenis vast te leggen - het menselijk brein is nu eenmaal soms kort van memorie.
Het is wel aan te raden om een adres te gebruiken dat u lange tijd kan gebruiken, zoals Yahoo, Hotmail, Gmail, uw eigen domein... Ook leuk is de mogelijkheid om brieven te lezen, die de afzender als openbaar bestempeld heeft.
[Taal: Engels]
http://www.futureme.org/index.php

MOTOROLA THEMA'S VOOR HET MOBIELTJE
Hebt u een Motorola mobieltje? Dan kan u hier gratis thema's vinden om uw mobieltje wat op te smukken. De site heeft thema's voor de E39, MPx220, MPx200 en Razr V3, en skins voor allerlei andere toestellen. Veel plezier!
[Taal: Engels]
http://gallery.mobile9.com/c/motorola-themes/1/

HACKS: DINGEN DIE WIJ U NIET GRAAG ZIEN DOEN!
Op deze site vindt u uitgelegd hoe u Google kan gebruiken voor foute dingen, zoals paswoorden en kredietkaartnummers opzoeken. Het is een droog lijstje met commando's, maar wellicht een festijn voor de would-be hacker!
Een woord van waarschuwing toch. Wij geven u deze site mee, niet om u aan te zetten om foute dingen te gaan doen, maar om aan te tonen dat Google simpel te gebruiken valt voor malafide doeleinden.
[Taal: Engels]
http://hack.group.stumbleupon.com/forum/35788/0/

WEBSITE GROOTSTAD ANTWERPEN VERNIEUWD
Het heeft heel wat geduurd, maar eindelijk is het zover: Antwerpen heeft een website die eindelijk eens terug snel laadt. Het ontwerp van de vorige site was, eerlijk gezegd, bar slecht. Bij elke klik moest het menu terug opgebouwd worden, wat pijnlijk traag verliep, en de website zo goed als onbruikbaar maakte.
Die toestand heeft, begrijpe wie begrijpen kan, jarenlang geduurd. Tot eindelijk het gezonde verstand de bovenhand gekregen heeft. Niet dat de nieuwe site niet beter kan hoor. Want wat de gewone inwoner van een gemeente vooral zoekt op diens website, is praktische informatie: wanneer is de bib open, en het containerpark? En wanneer mag ik de blauwe vuilzak buiten zetten? Wij dagen u uit om die informatie binnen de 10 klikken te vinden!
Alvast één tip voor de makers van de site: zorg dat veel gezochte trefwoorden meteen een gericht resultaat geven bij de zoekfunctie. Zoeken naar "containerpark" geeft enkel pdf's, en geen info over ligging en opening van de containerparken.
Noem het chauvinisme, maar bij de website van onze eigen gemeente, Heist op den Berg, moeten wij eerst gewoon op "gemeentediensten" klikken, en vinden dan meteen "Openbare bibliotheek" terug". En als wij het trefwoord "containerpark" intikken in de zoekbalk, dan krijgen wij meteen de benodigde informatie, binnen de structuur van de pagina weergegeven zodat u meteen weet tot welke rubriek deze informatie behoort.
Waarom kan een website van een grootstad als Antwerpen niet eenzelfde service bieden als de website van een meer landelijke gemeente als de onze?
http://www.heist-op-den-berg.be/zoeken.aspx?txt=containerpark
http://www.antwerpen.be/smartsite.dws?ch=BTH&id=SEARCH_PAGES_BTH

LIBRARYTHING: UW VIRTUELE BIBLIOTHEEK
Op deze website kan u niet alleen een lijstje online bijhouden van de boeken die u zelf leest, maar u kan ook zien welke andere mensen die boeken gelezen hebben, plus welke boeken zij buitendien goed vonden, zodat u wat leestips kan bijeensprokkelen. De gratis dienst is beperkt tot 200 boeken die u mag invoeren, een lidmaatschap voor onbeperkte boeken kost 10 dollar per jaar.
[Taal: Engels]
http://www.librarything.com/

AUTOHOTKEY: HOE ZO'N MACRO TE MAKEN?
Er zijn ongetwijfeld heel wat handelingen die u elke dag een aantal keren uitvoert op uw computer, en die eigenlijk geautomatiseerd zouden kunnen worden. Gewoon op een bepaalde toets drukken, en uw computer voert die taak uit. Of het nu gaat om een bepaalde reeks programma's op te starten, vensters te manipuleren, of veelgebruikte woorden (je naam en functie bijvoorbeeld) automatisch op te roepen.
Deze handleiding vertelt hoe u tewerk moet gaan om zulke automatische scripts of toetsen aan te maken.
[Taal: Engels]
http://www.autohotkey.com/docs/Tutorial.htm

COMPUTERFLATERS: LACHEN MET DE HELPDESK
"Hoe typ ik een hoofdletter 0?" is maar een van de stomme vragen waarmee mensen van een helpdesk geconfronteerd worden. Op deze site vindt u een reeks grappige verhalen van medewerkers van helpdesks. En vooraleer u al te hard in lachen uitbarst, toch nog even dit: hebt u zelf nog nooit een stomme vraag gesteld? (Bron: Wim W)
[Taal: Nederlands]
http://www.computerflaters.nl/

POPURLS
Wat zijn de pagina's, de urls die vandaag het meeste bekeken worden? Als u dat weet, dan Kan u meteen het nieuws op het internet op de voet volgen. Deze site verzamelt de populairste url's bij Digg, Del.icio.us, Reddit, Flickr, Newsvine, Metafilter, YouTube en Flickr, de nieuwssites van Google, Yahoo en Netscape, en vele anderen (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://popurls.com/


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's*** Algemeen Dagblad
- De Playstation Portable (PSP) is erg populair. Samen met scooterfabrikant Vespa is er nu zelfs een PSP-scooter
http://www.ad.nl/multi-media/article484515.ece
- Walhalla voor gamers: Talloze gamers verzamelen zich jaarlijks op het gamingfestival Codemasters Campzone in Biddinghuizen.
http://www.ad.nl/uit/article483560.ece
- Sony brandt dvd zonder pc: Veel hobbyfilmers en -fotografen hebben tijdens de vakantie het probleem waar ze hun opnames moeten laten. Er is immers geen pc in de buurt.
http://www.ad.nl/multi-media/article482103.ece
http://www.ad.nl/multi-media/

*** Digitale Revolutie
- Een vernieuwende browser: Flock is een browser die over veel vernieuwende functies beschikt. Firefox vormde de basis, daaraan zijn veel extra's toegevoegd.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=15170
- Digitaal notitieblok: Maak je aantekeningen op het DigiMemo, en thuis of op kantoor kun je deze inlezen op je computer.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=15307
- Router aan het plafond: LiteOn komt met een heel bijzondere router. Deze kun je als een lamp in een willekeurige fitting draaien. Draadloos en via het lichtnet staat hij in verbinding met de apparatuur.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=15446
http://digitaal.fan.tv

*** Elektro.be
- Philips met navigatieproducten in september
http://www.elektro.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2453
- Bose Companion 3 luidprekers: krachtiger geluid voor de computer
http://www.elektro.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2456
- Dvd-speler met HDMI en DivX Ultra
http://www.elektro.be/functions/news.asp?lang=nl&pag=2&news=07/2006&newsid=3815
http://www.elektro.be

*** Computer World
- Microsoft daagt resellers voor de rechter
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15163&style=34360
- Bepaalde updates van MySQL worden betalend
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15159&style=34360
- Een kleurtje krijgen met USB: In de reeks 'Soms bakken ze het toch wel erg bruin' laten we u hier kennismaken met een apparaat waarmee u tijdens het werk een kleurtje kunt krijgen.
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=15113&style=34360
http://www.computerworld.be/

*** Digimedia
- De nieuwe informatie-en mediarealiteit in cijfers: Belgen en Nederlanders verzuipen en willen controle
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3313
- Digitale TV en BTW
http://www.digimedia.be/blogdetail.asp?Id=255
- Op Google Maps gebaseerd Gents stadsplannetje
http://www.digimedia.be/blogdetail.asp?Id=252
http://www.digimedia.be/

*** Speedzone
- Film & TV: Controverse over bepotelde presentatrice in Iran
http://www.speedzone.be/artikel/1209_controverse_over_bepotelde_presentatrice_in_iran.html
- Games: Stealth Hunter
http://www.speedzone.be/artikel/1211_stealth_hunter.html
- Film & TV: Bekijk Super Size Me online
http://www.speedzone.be/artikel/1210_bekijk_super_size_me_online.html
http://www.speedzone.be

*** Tweakers Net
- Bits Of Freedom stopt ermee
http://tweakers.net/nieuws/43585/Bits-Of-Freedom-stopt-ermee.html
- Apple patenteert nabijheiddetector voor handhelds
http://tweakers.net/nieuws/43582/Apple-patenteert-nabijheiddetector-voor-handhelds.html
- Sony patenteert ruimtelijke gamecontroller
http://tweakers.net/nieuws/43583/Sony-patenteert-ruimtelijke-gamecontroller.html
http://www.tweakers.net

Wikipedia


Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

* De Belgische gemeenten zijn ouder dan BelgiŽ zelf - http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgische_gemeente
* Stemherkenning - http://nl.wikipedia.org/wiki/Stemherkenning
* Courtisane en maîtresse van koning Lodewijk XIV van Frankrijk - http://nl.wikipedia.org/wiki/Madame_de_Montespan
* 101 DalmatiŽrs (tekenfilm) - http://nl.wikipedia.org/wiki/101_Dalmati%C3%ABrs_%28tekenfilm%29
* Duits auteur, lyrist, essayist, tekenaar en schilder - http://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Gernhardt
* Single van Kelly Clarkson, de winnares van de eerste editie van American Idol - http://nl.wikipedia.org/wiki/Because_of_you
* Nederlands schrijver, journalist en verzetsman - http://nl.wikipedia.org/wiki/Nico_Rost

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

* Zeebeving + tsunami Java, juli 2006 - http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeebeving_Java_juli_2006
* IsraŽlisch-Libanese crisis van 2006 - http://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABlisch-Libanese_crisis_van_2006
* Hezbollah - http://nl.wikipedia.org/wiki/Hezbollah
* Opnieuw een hittegolf - http://nl.wikipedia.org/wiki/Hittegolf
* Nijmeegse vierdaagse - http://nl.wikipedia.org/wiki/Nijmeegse_Vierdaagse
* Geslaagde missie van de Discovery - http://nl.wikipedia.org/wiki/Space_Shuttle_Discovery

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

* Het portaal van de week is nog altijd dat over insecten - http://nl.wikipedia.org/wiki/Portaal:Insecten

Wikiraadsel: Wat is er bijzonder aan het jaar nul in onze jaartelling? - http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Raadsel/netties20060720

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut
TIP FIREFOX: EXTENSIES VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK 4 - IE VIEW
Deze extensie voegt aan het menu, dat verschijnt wanneer u rechts klikt op een link, nog een extra optie toe: het openen van de link in IE. Dat kan handig zijn wanneer u een pagina tegenkomt die er niet ideaal uitziet in Firefox - iets wat gelukkig steeds minder vaak voorkomt.
http://ieview.mozdev.org/

TIP FIREFOX: EXTENSIES VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK 5: FIREFTP
Deze simpele extensie vormt uw browser om tot een FTP client. De interface is klassiek: uw eigen harde schijf links, en rechts de remote site. Voordeel van deze FTP client is dat u hem gewoon in de browser opent, wat dus weeral CPU bespaart tegenover het openen van een externe FTP cliŽnt.
http://fireftp.mozdev.org/

TIP FIREFOX: EXTENSIES VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK 6: TOOLBALK VOOR ONTWIKKELAARS

Deze knoppenbalk bevat een aantal erg handige tools voor de ontwikkelaar. Zo kan u bijvoorbeeld javascript deactiveren om te testen of de site wel toegankelijk is, kan u variabelen in "Get" en "Post" uittesten, en ook het CSS menu is verduiveld handig: niet meer nodig om het CSS bestand te bewerken, waarden in te vullen zonder het resultaat te zien, registreren, terugkeren naar de browser om de webpagina te herladen, enz. : met deze toolbar ziet u meteen de wijzigingen in de CSS pagina's weergegeven in uw scherm.
https://addons.mozilla.org/firefox/60/

TIPS VOOR WEBWERKERS: De Webagent
Webagent monitort en registreert veranderingen in websites Als je je aanmeldt bij webagent kun je elk document toevoegen aan je eigen archief en veranderingen per mail ontvangen. Webagent is gratis.
=Archief
WebAgent onderhoudt een archief van webpagina's, die periodiek gecontroleerd worden op veranderingen in de inhoud. Zodra er een update is, voegt WebAgent alleen de veranderde inhoud toe aan zijn archief. Dit archief is online te raadplegen voor leden en niet-leden van webagent. Voor niet-leden is alleen een publieke selectie uit het archief beschikbaar.
=Automatisch op de hoogte
WebAgent kan bij elke verandering zijn leden op de hoogte brengen of nieuwsbrieven voor hen samenstellen.
=Link
Webagent is een initiatief van Jurgen Prins en wordt ondersteund door De Digitale Stad. [Sjeef]
http://www.webagent.nlDeze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html
Van alles halen, (bijna) niets betalen...


OUDE COOKIES OPSCHONEN MET COOKIES CLEANER
Oude koekjes zijn niet alleen niet lekker meer, zij nemen ook plaats in de koekentrommel in die beter door andere, verse koekjes bezet zou zijn. En zo is het ook met digitale koekjes. IE stopt de cookies die de websites die u bezoekt op uw computer zet, op verschillende plaatsen op uw harde schijf. Elk koekje heeft een vervaldatum, maar IE vergeet om de vervallen koekjes terug te verwijderen. Al die oude koekjes blijven dus op uw harde schijf staan, en in de loop der jaren kunnen dat er wel honderden, duizenden worden. Met dit progje verwijderd u alle vervallen cookies, en zal u uw computertje terug wat meer adem geven.
http://www.astatix.com/tools/expired-cookies-cleaner.php

SEOPEN: EEN FIREFOX EXTENSIE VOOR DE WEBMASTER

Firfefox extensie - freeware
Om u w pagina optimaal bij de zoekmachines te laten verschijnen, moet u weten hoe zij er momenteel vermeld staat.
Deze Firefox extensie helpt u erbij. Zij vertelt u o.a. welke pagina's er vermeld zijn in de Yahoo index, de teruglinkt in Yahoo, Alexa, MSN en Google, bevat een controletool voor de grootte van de pagina, een html validator, en veel, veel meer. Een aanrader.
http://seopen.com/firefox-extension/index.php

POP ART STUDIO
Win98/2000/ME/XP - 1,1 MB - shareware
Met dit progje wordt u een tweede Andy Warhol, en kan u leuke effecten toepassen op uw afbeeldingen, o.a. de bekende cartoon stijl van pop art kunstenaar Roy Lichtenstein.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_16499191.html

WINLEMS
WIn98/2000/ME/XP - 543k - freeware
Een remake van de spelletjesklassieker Lemmings. Ook hier moet u ervoor zorgen dat de lemmings niet in hun eigen ongeluk lopen, en moet u hen veilig naar hun doel brengen.
http://www.wildfiredesign.net/

LOOKOUT: DOORZOEK EFFICIËNT UW MAIL IN OUTLOOK
WinXP - 960k - freeware
Deze gratis tool van Microsoft, die zich integreert in de knoppenbalk van het Outlook mailprogramma, maakt het doorzoeken van uw mail veel gemakkelijker. U kan bovendien zoeken in de bijlagen van de mails, en natuurlijk ook in uw contacten van afsprakenboekje.
http://www.pcworld.com/downloads/file_description/0,fid,63994,tk,nl_hsxdwn,00.asp

MICROSOFT WINDOWS VISTA UPGRADE ADVISOR
Win2000/XP - 4,0 MB - freeware
Met dit progje kan u uw systeem afscannen om te zien of uw computertje wel geschikt is om Windows Vista aan te kunnen.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_19950178.html

STUMBLEUPON NU OOK VOOR IE
Toolbar voor IE - freeware
De enorm populaire StumbleUpon extensie voor Firefox, heeft nu ook een versie gekregen voor de IE browser. Na installatie van de toolbar krijgt u een extra knop, die u naar interessante sites voert in verschillende categorieên. U kan zelf aangeven met een duim naar boven of beneden of u de site ook leuk vindt.
http://stumbleupon.com/

LEPLAYER
Win98/ME/2000/XP - freeware
Vroeger moest u video's vinden via een website, en ze bekijken terwijl u op die site bleef. Met dit progje kan u miljoenen video's bekijken terwijl u ondertussen surft, mailt, chat of andere activiteiten doet. (Bron: Wim W)
http://www.leplayer.com/player/leinfo.php

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Een hoge ambtenaar is een man die van zijn kantoor kan wegblijven zonder dat iemand hem mist.
Marc Callewaert, Vlaams kunstcriticus en cursiefjesschrijver