Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.889 (4.206 wekelijkse editie,
683 dagelijkse update)
Deadline van volgende editie: 1/6/2006 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10
nummer 451 van 27/5/2006

Gegroet lezers,

Geen weer buiten, gure wind, veel regen... Weer dus om lekker binnen te blijven, achter het computertje, en lekker wat te experimenteren en surfen. Aan ons zal het niet liggen, want onze redactie heeft weer het nodige voor u bijeengesprokkeld: mooie en handige sites, interessante nieuwtjes, en knappe software en tips. Aan de slag dan maar!

Deze week zal u op het einde van dit nummer ook enkele reacties aantreffen van lezers, waaronder ook oproepen tot hulp. Uw antwoord wordt erg gewaardeerd!

Bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)
Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
KRITIEKE FOUT IN WORD ONTDEKT
Er is een foutje in Word ontdekt, dat wel erg gevaarlijk is. Het wordt namelijk tot de zogenaamde "zero-day vulnerability" gerekend, dat wil zeggen dat op dezelfde dag dat de fout ontdekt werd, gemerkt werd dat hackers van die fout misbruik maakten, in dit geval hackers uit China en Taiwan.
Waar het om gaat? Het gaat om een Word-document, waarin een Trojan verstopt zit en dat via e-mail als bijlage verstuurd wordt. Wie de bijlage opent met Word XP en Word 2003, wordt besmet met het trojaantje. Dat beschikt over rootkit-eigenschappen, waardoor het zich kan verstoppen voor de antivirusscanner op uw pc en u het niet met het blote oog kan ontdekken. Het trojaantje communiceert met een server, maar welke gegevens er doorgegeven worden, dat is niet duidelijk.
Tot hiertoe is er geen enkele antivirussoftware die het trojaantje tegenhoudt bij de scan. Microsoft werkt hard samen met antivirusverkopers om verdere aanvallen te voorkomen en zal op 13 juni een patch uitbrengen om het lek in Word te dichten. Ondertussen is oppassen de boodschap!!
http://www.betanews.com/article/Critical_Word_Vulnerability_Uncovered/1148075271

MUZIKANTEN MENGEN ZICH IN DISCUSSIE OVER NET NEUTRALITEIT
Wij hebben het al gehad over deze discussie: moet het net neutraal blijven of niet? En dat heeft niets met politiek te maken, alhoewel de politiek er tegenwoordig ook een strijdpunt van maakt in de VS. Het gaat echter over het feit dat er tegenwoordig zoveel toepassingen staan te drummen om over dezelfde internetlijnen vervoerd te mogen worden. On demand video stelt de bandbreedte al zwaar op proef, maar daar komt nu ook nog tv via het internet bij. Sommige bedrijven pleiten ervoor dat er een systeem in het leven geroepen wordt, waarbij leveranciers van bepaalde diensten, mits zij extra betalen, een voorkeursbehandeling krijgen: hun content zou dan voorrang krijgen op het internet en aan gegarandeerde snelheden doorgestuurd worden. Dat zou er bijvoorbeeld voor moeten zorgen dat u sommige streaming video zonder hapering kan bekijken.
Daar is groot protest tegen gerezen. Want als de providers geld gaan krijgen om bepaalde diensten sneller door te sturen, dan is dat natuurlijk ten nadele van de gewone diensten, Bovendien hebben zij geen belang meer om ook de niet-betaalde diensten te verzorgen. Dat zou leiden tot een internet met twee snelheden, wat de Amerikanen een "two tiers" internet noemen.
Nu hebben enkele muzikanten zich ook in de discussie gemengd. Zij hebben hun steun betuigd aan een voorstel van een Amerikaanse senator dat ervoor moet zorgen dat de neutraliteit van het internet gewaarborgd wordt. Onder andere Moby, R.E.M., Wilco, The Indigo Girls, hebben een groep gevormd onder de naam "Artists and Musicians for Internet Freedom". Die zal deel gaan uitmaken van een grotere groep, die uit 600 organisaties bestaat en bekend staat onder de naam SaveTheInternet.com Coalition.
Ook de muzikanten hebben er immers belang bij dat de neutraliteit van het internet behouden blijft. Want als er een internet komt waar meer snelheid voorbehouden is voor betalende content, dan zijn ook zij slachtoffer. Onafhankelijke muzikanten en nieuwssites zouden het moeten doen met wat overblijft aan snelheid, de keuze van de internaut zou beperkt worden, het internet, de vrije informatiesnelweg, zou een privé-weg worden waar u tol moet betalen en providers zouden die tol innen.
http://www.betanews.com/article/Moby_Musicians_Join_Net_Neutrality_Fight/1148064939

93% VAN DOMEINEN GEREGISTREERD MET FRAUDE OPZET?
Onlangs werd aangeklaagd dat DNS.be te laks was bij het toekennen van domeinnamen: er zouden heel wat domeinen geregistreerd zijn met het opzet om te profiteren van bijvoorbeeld tikfouten, of om die later te kunnen verkopen en niet met het opzet er een echte website te bouwen. Maar BelgiŽ is niet het enige land waar dit euvel zich voordoet - in de VS spelen dergelijke praktijken zich ook af, maar dan op veel grotere schaal.
Volgens een artikel van TrimMail zouden maar liefst 93% van de domeinnamen die verleden maand bij ICANN geregistreerd werden, aangevraagd zijn met een frauduleus doel voor ogen. ICANN heeft namelijk een nieuwe strategie uitgebracht, waarbij de aanvrager van een domein een niet-tevreden-geld-terug waarborg krijgt waarbij hij een domein gratis vijf dagen lang kan uitproberen. Er zou zelfs een systeem op poten gezet zijn door domeinkrakers, die domeinnamen na de vijf dagen aan elkaar doorgeven en bezet houden, tot er een geïnteresseerd bedrijf is dat de naam tegen veel geld wil kopen.
Niet zo'n mooie praktijken en dus is het tijd voor ICANN om hiertegen op te treden.
http://techdirt.com/articles/20060518/1342242.shtml

MICROSOFT BRENGT "PAY-AS-YOU-GO PC'S
Vooraf betaalde kaarten voor de mobiele telefoon kennen een enorm succes. En Microsoft wil dat systeem nu invoeren in de wereld van de pc.
Microsoft noemt het FlexGo. Daarbij kan de burger een goedkope Windows PC aankopen die gesubsidieerd wordt door voorafbetaalde kaarten en abonnementen. De gebruiker zal de pc dus betalen naargelang hij hem gebruikt. FlexGo zal aangeboden worden in regio's waar mensen voornamelijk een laag inkomen hebben en zij geen dure computer kunnen aankopen.
FlexGo is slechts één van de verschillende programma's die de laatste tijd uitgewerkt zijn om de digitale kloof te helpen overbruggen. Denk maar aan de 100 dollar computer van MIT met zijn zwengeltje. Ook Intel brengt een goedkoop toestel uit, zij het dat het al iets duurder is (300 dollar). En nu is er dus Microsoft met zijn FlexGo, die uitgebracht wordt in samenwerking met AMD, Intel, Infineon, Phoenix en Lenovo. Het programma werd al een jaar lang uitgetest, met succes, in BraziliŽ en het zal nu uitgebracht worden in China, Hongarije, India, Mexico, Rusland, SloveniŽ en Vietnam.
http://www.betanews.com/article/Microsoft_to_Offer_PayAsYouGo_PCs/1148313377
http://www.microsoft.com/whdc/flexgo/payasyougo.mspx

EU WIL BTW-REGEL VOOR EUROPESE E-COMMERCE VERLENGEN
Sinds 1 juli 2003 bestaat er een EU-directieve die bepaalt dat elektronische diensten, die geleverd worden voor gebruik buiten de EU, vrijgesteld zijn van btw. Die directieve vervalt binnenkort en de EU wil die nu tijdelijk verlengen tot 31.12.2008. Dat zou dan de EU tijd genoeg moeten geven om de directieve in een definitieve wet te gieten.
Als dat niet lukt, dan ziet het er niet goed uit voor de e-commerce in Europa. Want zonder die vrijstelling zou er btw gerekend moeten worden op verkopen naar niet-EEG landen zoals de VS en dat zou natuurlijk de concurrentiepositie van onze Europese bedrijven ferm hinderen.
http://news.com.com/European+e-commerce+tax+laws+to+be+extended/2100-1028_3-6073749.html?part=dtx&tag=nhl&tag=nl.e433

KRITIEK OP NIEUWE MEDIA PLAYER VAN MICROSOFT WEGENS ONTBREKEN PODCASTS
Microsoft zal het moeten toegeven: op het vlak van de digitale muziek scheert het geen hoge toppen. De softwaregigant heeft wel zijn Windows Media Player en een MSN Music Store, maar echt aanslaan doen die niet. Toch zeker en vast niet als u die vergelijkt met het succes dat Apple heeft met zijn iTunes.
Daarom heeft Microsoft nu een heel drastische maatregel genomen: toen Windows Media Player 11 uitgebracht werd, werd die gekoppeld aan een nieuwe muziekwinkel van MTV, Urge en werd de eigen MSN Music Store ten grave gedragen. De nieuwe versie van de Player mag dan al goede kritieken krijgen van testers (zie een uitgebreide bespreking bij The Washington Post), toch ontbreekt er een essentieel ding: ondersteuning voor podcasts.
En dat is heel jammer. Heel wat podcastfans, waaronder wij onszelf rekenen, vragen zich af wat Microsoft in 's hemelsnaam bezield heeft om dit onderdeel niet op te nemen, want zo wordt een heel groot publiek gedwongen om zijn heil te blijven zoeken bij iTunes. Bij Geek News Central vonden wij een vlammende aanklacht tegen dit groot gemis.
Tussen haakjes: vooraleer u de Windows Media 11 installeert, toch even een woord van waarschuwing. Deze software is een systeem upgrade, die u, als hij u niet bevalt, enkel kan verwijderen via System Restore. Lees daarom best eerst de bespreking vooraleer u de software installeert!
http://www.geeknewscentral.com/archives/006096.html
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/05/20/AR2006052000118.html

GOOGLE VERKOOPT NU OOK VIDEOADVERTENTIES
In den beginnen bracht Google simpele tekstadvertenties, toen kwamen daar afbeeldingen bij en nu zijn het heuse video's geworden. De zoekgigant is deze week gestart met de verkoop van videoruimte op de sites die zich opgegeven hebben voor het AdSense programma van Google. Op de eigen Google sites zullen geen videoadvertenties verschijnen.
De bedoeling is natuurlijk dat Google zo meer adverteerders kan lokken en dus meer inkomsten kan binnenrijven. Google mikt op bedrijven die nu voornamelijk op tv adverteren en die het internet eens willen uitproberen.
Analisten verwachten evenwel dat Google de advertenties die bedrijven plaatsen via het AdWords programma ook op TV zal plaatsen, net zoals het al geŽxperimenteerd heeft met advertenties in gewone print magazines.
http://www.betanews.com/article/Google_to_Begin_Selling_Video_Ads/1148405365

MICROSOFT LICHT TIPJE SLUIER WINDOWS VISTA BETA2
Op de vooravond van de WinHEC conferentie, dat is de Windows Hardware Engineering Conferentie, heeft Jim Allchin een beetje verteld over Windows Vista Beta 2. Het eerste nieuws: Vista zal op tijd zijn. Eind november gaat deze nieuwe versie van het Windows besturingssysteem naar de computerfabrikanten en begin 2007 zal u de eerste nieuwe pc's zien met het Vista OS erop.
Zowel Vista als Office in bètavorm zal u gratis kunnen downloaden om uit te testen; Microsoft hoopt zoveel mogelijk feedback te krijgen van de gebruikers. Wij gingen alvast te rade bij BetaNews en PC World, om uit te vinden wat beide producten voor nieuws aan te bieden hebben. Wij onthouden alvast dat Outlook 2007 een geïntegreerde ondersteuning voor RSS zal bevatten en voor het delen van kalenders. Verder zal u vanuit Outlook sms-berichten kunnen versturen. En wat Vista zelf betreft, onthouden wij dat er grote nadruk gelegd wordt op beveiliging. Er zullen slechts twee soorten gebruikers zijn: de beheerder (administrator) en gewone gebruikers. Die laatsten kunnen echter wel meer gewone wijzigingen aanbrengen, zoals de instellingen voor het klavier, of een muis installeren. IE 7 zal een heel gamma veiligheidsmaatregelen bevatten en zal bijvoorbeeld kunnen verhinderen dat er veranderingen aangebracht worden in het Windows Register. De ingebouwde firewall zal alle inkomende verkeer tegenhouden, tenzij de gebruiker zelf uitzonderingen aangeeft. En rootkits zouden ook onmogelijk worden, dankzij een onderdeel dat "kernel patch protection" heet.
Leest u zelf maar de hele uitleg op beide sites. En wie durft, kan de Office beta downloaden op het derde adres.
http://www.betanews.com/article/Outlook_2007_Gets_SMS_Integration/1148411205
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,125843,tk,nl_dnxnws,00.asp
http://fileforum.betanews.com/detail/Microsoft_Office_System_2007/1148403176/1

WERKEND PROTOTYPE VAN 100 DOLLAR COMPUTER VOORGESTELD
We hebben het er al eerder over gehad, die 100 dollar computer die de digitale kloof moet overbruggen. Die hoort thuis in het "One Laptop Per Child" programma, dat kinderen in ontwikkelende landen een computer moet verschaffen.
Wel, er is nu een eerste werkend prototype van deze pc voorgesteld. Het toestel draait op Fedora Linux en bevat een kleurenscherm, Wi-Fi, een 500 MHz processor en 1 GB flashgeheugen.
Het prototype was in hippe kleuren te zien: geel en oranje. Het heeft ook "horens", die uitgeklapt worden en zo als Wi-Fi antenne kunnen fungeren. Zijn zij niet in gebruik, dan bedekken zij de USB en audiopoorten.
Bij Flickr kan u foto's zien van deze grappige computertjes.
http://www.flickr.com/photos/pete/sets/72057594143224765/
http://www.betanews.com/article/100_Laptop_Prototype_Unveiled/1148415119

GOOGLE WEER IN LASTIGE PAPIEREN
Een tijdje geleden kon u lezen dat de sociale networking site Orkut, opgericht door Google, wel heel erg populair was in BraziliŽ... maar bij het verkeerde volkje. Drugsdealers en boefjes gebruikten Orkut namelijk als ontmoetingsplaats, zoals de politie heeft kunnen vaststellen. Volgens nieuwsberichten zouden drugdeals en georganiseerde gevechten tussen voetbalfans gelinkt worden aan bepaalde Orkut communities. Een van die groepen zou zelfs de moord op de president op zijn geweten hebben en een bom in het congres geplaatst hebben.
Google heeft nu op aandringen van de politie beloofd dat het enkele van de communities op Orkut zal sluiten. Dat kan Google gemakkelijk doen, omdat in de gebruiksvoorwaarden staat dat de dienst niet gebruikt mag worden voor "illegale en ongeoorloofde doeleinden". Volgens een regeringswoordvoerder zou Orkut ook meehelpen bij het identificeren van de personen die de pagina's in kwestie gepost hebben. En er zou een Portugees sprekend team in dienst genomen worden dat de online community in het oog zou houden. Google zelf echter wil dat niet bevestigen. De zoekgigant houdt er namelijk erg aan om de informatie over zijn gebruikers te beschermen, binnen de mate van de wet uiteraard.
Zoals u weet verzette Google zich begin dit jaar tegen een bevelschrift van het Amerikaanse ministerie van Justitie, om een lijst voor te leggen met de zoekopdrachten van de gebruikers. Google argumenteerde toen dat dat verzoek een onnodige inbreuk uitmaakte, die het vertrouwen van het publiek in het internet zou ondermijnen. Een Amerikaanse rechter gaf Google toen gelijk.
http://www.usatoday.com/tech/news/2006-05-24-google-brazil_x.htm

YAHOO EN EBAY WERKEN SAMEN
Twee internetgiganten, Yahoo en eBay, hebben een akkoord afgesloten om meerdere jaren samen te werken op het vlak van advertenties, online betalingen, een gezamenlijke toolbar en mogelijk ook een "click-to-call" functie. Nog dit jaar zouden deze nieuwe diensten in testfase gaan en een volledige toepassing zou volgend jaar volgen.
Yahoo zou de exclusieve searchprovider worden voor de pagina's van eBay en ook de enige die daar grafische advertenties zou zetten. En op de eigen pagina's van Yahoo zullen de zoekertjes en aanbiedingen van eBay geïntegreerd worden.
PayPal, dat nu al aangeboden wordt op de veilingsite eBay, zal ook de exclusieve betalingsprovider worden voor Yahoo. Wanneer de internaut bijvoorbeeld beroep doet op de premiumdiensten van Yahoo, zou hij die via PayPal kunnen betalen. Verder komt er dus een gezamenlijke toolbar, het is te zeggen: de bestaande eBay Toolbar krijgt een Yahoo functie ingebouwd. En tot slot wordt er onderzocht of er een "click to call" in het leven geroepen kan worden; daarbij zou de internaut op een advertentie kunnen klikken en via Yahoo Messenger en Skype kunnen praten met de adverteerder om informatie te vinden of een aankoop af te sluiten.
http://www.betanews.com/article/Yahoo_eBay_Partner_in_MultiYear_Deal/1148573690

HEEFT MPAA EEN HACKER INGEHUURD?
In de strijd tegen de piraterij gaat het er soms hard aan toe. Maar als het waar is wat in dit artikel geschreven wordt, dan is er toch een stap te ver gegaan, lijkt het ons.
Volgens Valence Media, het bedrijf dat eigenaar is van Torrentspy.com, zou namelijk de Motion Picture Association, de organisatie die de belangen verdedigt van de filmindustrie, een hacker onder de arm genomen hebben die informatie moest verzamelen over de website. De man zou 15.000 dollar gekregen hebben om e-mails en allerlei handelsgeheimen te stelen. Zo zou hij onder andere een spreadsheet gestolen hebben met daarop de inkomsten en uigaven voor de eerste helft van 2005, e-mails van het personeel en informatie over de server en de rekeningen. Het MPAA heeft daarna een proces ingespannen tegen de site.
Valance Media heeft een klacht ingediend bij de rechtbank. De hacker in kwestie heeft de feiten toegegeven en werkt nu samen met Valance. Het MPAA ontkent echter en beweert dat Torrentspy de aandacht wil afleiden van haar illegale activiteiten. Maar volgens Torrentspy beschikt het wel degelijk over bewijzen dat de hacker ingehuurd werd, zelfs getekende contracten. Indien het waar is, dan zou deze zaak een grote schaduw werpen op de inspanningen van het MPAA om piraterij tegen te gaan...
O ja en als inderdaad bewezen is dat het MPAA bevolen heeft om de hack te laten uitvoeren, dan zou de rechtzaak tegen Torrentspy wel eens op losse schroeven kunnen komen staan. Want de bewijzen werden op illegale wijze verworven...
http://www.betanews.com/article/MPAA_Accused_of_Hiring_a_Hacker/1148580889

Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


IRIVER CLIX PLAYER
Deze week gewoon enkele besprekingen, met foto, van producten die wij bij CNet gevonden hebben en die ons wel leuk leken. Als eerste de MP3 player van iRiver, Clix. Deze slanke player heeft een groot scherm en een intuïtieve interface. Plus extraatjes zoals een FM radio, een voice recorder, een wekker, ondersteuning voor OGG bestanden, plus het bekijken van foto's, video en tekstbestanden.
In de Clix zit bovendien het SRS Wow geluidseffect, dat een heel warme klank geeft aan de geluidjes die uit die kleine player komen. Nadeel is wel dat het scherm als een magneet alle vieze vingerafdrukken aantrekt. Uw oma vragen om een hip tasje te breien is misschien een oplossing?
Beelden en een bespreking van de Clix vindt u bij CNet.
http://reviews.cnet.com/iRiver_Clix_2GB/4505-6490_7-31861628.html?tag=nl.e496

SLIM DEVICES SQUEEZEBOX
Dit toestel stroomt draadloos audio van uw pc en het internet. Het ondersteunt ook de Pandora dienst, die verwante muziek voor u kan vinden. Het bevat een wekkerfunctie, heeft analoge en digitale audio outputs en ziet er nog elegant uit ook. Het toestel is compatibel met Windows, Mac, en Linux pc's., maar kan helaas geen DRM bestanden (kopieerbeveiligde bestanden) afspelen en ook geen muziek die afkomstig is van de muziekdienst Rhapsody. Maar dat zal sommige internauten echt wel worst wezen...
Bij CNet vindt u een uitgebreide bespreking en ook foto's.
http://reviews.cnet.com/Slim_Devices_Squeezebox_version_3_Wireless_black/4505-6739_7-31884366.html?tag=nl.e496

NIKE + IPOD SPORT KIT
Sportfabrikant Nike heeft een strategische samenwerking afgesloten met Apple en heeft deze week de vrucht van die samenwerking voorgesteld aan de verzamelde pers: een speciale sportkit. Die bevat een interne schoensensor en draadloze ontvanger, die u kan aansluiten op de iPod nano. De sportschoen geeft draadloos informatie door aan de iPod, zoals de tijd die u loopt, de afstand, het tempo, hoeveel calorieŽn u verbrand hebt... Bij iTunes zal er ook speciale sportmuziek komen onder de hoofding "Nike Sport Music", die u in goed tempo laat lopen.
De Nike+iPod zouden over een maand of twee verkrijgbaar zijn via de Apple online winkel, de Apple resellers en de verdeelpunten van Nike. Voorziene prijs: 29 euro inclusief BTW.
http://www.apple.com/pr/products/ipod/nano.html
http://www.apple.com/pr/library/2006/may/23nike.html
http://www.apple.com/ipod/nike/

MICROSOFT STELT ALTERNATIEF VOOR JPEG FORMAAT VOOR
Als het van Microsoft afhangt, dan zou het alomtegenwoordige JPEG formaat wel eens zijn laatste dagen kennen. In de plaats daarvan zou er een eigen formaat komen van Microsoft, Windows Media Photo.
Op de WinHEC conferentie heeft Microsoft het nieuwe formaat voorgesteld. Het zal in Windows Vista ondersteund worden en zal ook verkrijgbaar zijn voor Windows XP. Waarom zo'n nieuw grafisch formaat, vraagt u zich af? Wel, volgens Microsoft is een van de meest voorkomende reden waarom mensen hun pc upgraden, de digitale foto's. Microsoft wil dat formaat dus verbeteren en heeft o.a. wat gesleuteld aan de compressie. De meeste digitale camera's gebruiken momenteel een compressie van 6:1 en het WMP zou 24:1 compressie doen. Dat zou heel wat schelen in opslagruimte (zo'n bestand zou uiteraard veel kleiner zijn), maar zou ook helpen bij het afprinten (dat zou sneller gaan) en ook de batterijen van de camera zouden langer meegaan.
Meer technische uitleg over het nieuwe formaat vindt u bij CNet. Wat heel erg belangrijk is bij dit verhaal, dat zijn de licenties. En die zouden wel eens een probleem kunnen opleveren.
http://news.com.com/2100-1025_3-6076650.html
http://www.microsoft.com/whdc/xps/wmphoto.mspx


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.be


Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Prijs van Nintendo Wii zal de 250 dollar niet overschrijden - wat veel goedkoper zal zijn dan de XBox 360 en Sony PS3
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=060526017

*** Google zal de standaard browser worden bij de nieuwe computers die Dell op de markt brengt
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3127

*** Nieuws MPEG standaard: MPEG Surround
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=060526002

*** Siemens wint het contract van Belgacom voor haar nieuwe pan-Europese netwerk
http://www.nl.datanews.be/news/network_and_telecom/networks/20060526002

*** Het zal misschien niet als een verrassing komen: in Nieuw Zeeland is het meest voorkomende zoekwoord bij Google "sheep" (schapen)
http://www.theage.com.au/news/technology/kiwis-search-the-wool-wide-web/2006/05/23/1148150239562.html

*** Sony brengt een nieuwe projectoruit voor de filmzalen, die het dubbel aantal pixels heeft
http://www.theage.com.au/news/breaking/sonys-new-projector-has-double-the-pixels/2006/05/19/1147545484133.html


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


ERNIE C ERNST - STAY
[Moderne Folk] Deze dame is afkomstig uit Austin - Texas. Zij brengt hip-hop, maar fungeerde ook in een Neil Diamond coverband. Een mooie, trage song. Heerlijk.
http://music.download.com/erniecernst

TIM HALL - DIRT IN THE WIND
[Moderne Folk] Een gitaar en een mooie song. Meer moet dat echt niet zijn.
http://music.download.com/timhall

GREYHOUNDBUS - FORTY TWO
[Moderne Folk] Deze man is afkomstig uit MaleisiŽ. De song is ietske aan de povere kant, maar toch niet mis.
http://music.download.com/greyhoundbus

FALDEN RYSGAARD - CALEIDOSCOOP
[Moderne Falk] Deze dame brengt een ode aan de zorgeloze dagen van de jeugd.
http://music.download.com/faldenrysgaard


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Er zijn meer miskende domkoppen
dan miskende genieŽn.
[Otto Weiss]
De nieuwe oogst


OLD VERSION
Soms is nieuwer niet altijd beter. Een oudere versie van bepaalde software kan misschien beter passen in uw systeem, terwijl de nieuwere versie conflicten veroorzaakt. Dan komt deze site goed van pas. U vindt er oudere versies van populaire software in alle categorieŽn. Erg handig!
[Taal: Engels]
http://oldversion.com/

GOOGLE GUIDE
Ondertussen biedt Google al zoveel mogelijkheden, dat een site die alle tools op een rijtje zet, erg handig wordt - vooral als u al die tools ook nog eens kan uitprinten.
[Taal: Engels]
http://www.googleguide.com/print_gg.html

GOOGLE BOOKS
Hebt u eigenlijk de Google Books dienst al uitgeprobeerd? Daar kan u namelijk de tekst van boeken doorzoeken, een tool die alvast voor wetenschappers erg interessant is. U geeft trefwoorden in en krijgt suggesties van boeken waarin deze trefwoorden voorkomen. U kan dan in principe maximaal twee bladzijden lezen van het boek, tenzij het boek tot het publiek domein behoort natuurlijk. Erg interessant.
Tussen haakjes: volgens een artikel bij Webwereld kan u wel degelijk het hele boek lezen, als u maar wat geduld hebt. U moet gewoon een zin nemen uit de laatste pagina van het boek en krijgt dan de twee vorige pagina's. Neem daaruit weer een woord en u kan weer twee bladzijden naar voren lezen. Erg omslachtig allemaal, maar ja, hackers hebben nu eenmaal veel geduld, als ze de wet maar kunnen omzeilen...
http://www.webwereld.nl/comments/41048/boeken-compleet-te-lezen-via-google.html

GOOGLE VOOR BIBLIOTHECARISSEN
En nu we toch bezig zijn over Google: daar werd onlangs een speciale site opgericht voor bibliothecarissen (1) . Daar vinden zij namelijk praktische zoektips, in een .pdf bestand dat ze kunnen afdrukken en netjes naast hun bed hangen. Er is ook een link naar Google Groups Librarian, een in 2005 opgerichte Google discussiegroep (2) , plus een pagina waarin heel leuke tips gegeven worden om via Google Earth een reis te maken met een boek, samen met een klas.(Bron: Wim W - Voelspriet.nl)
http://www.google.com/librariancenter/index.html
http://www.google.com/librariancenter/librarian_tools.html,
http://www.google.com/librariancenter/articles/0604_02.html

HISTORISCHE TOESPRAKEN IN MP3 FORMAAT
Gelukkig zijn er heel wat historische toespraken bewaard gebleven voor het nageslacht. Op deze site vindt u een grote selectie van zulke toespraken, die u kan downloaden en in MP3 beluisteren.
Zijn o.a. aanwezig: Spiro Agnew over Hippies; een ontmoeting tussen Neville Chamberlain en Hitler; geluidsfragmenten van Winston Churchill, James Dean, maar ook de beruchte woorden "Houston we have a problem" en "One small step for man..."
Een aanrader!
[Taal: Engels]
http://www.freeinfosociety.com/site.php?postnum=460

GAMEVIDEOS
Een site voor de gamers: hier vindt u alles wat te maken heeft met spelletjes. Heel veel nieuws, maar dan niet in tekst, maar in videofragmenten. En heel veel videofragmenten van games. Erg knap, want met gewoon tekst is het haast onmogelijk een game uit te leggen, daar zijn beelden voor nodig!
U kan het fragment dat u bekijkt een quotering geven en naar een vriend doorzenden.
[Taal: Engels]
http://www.gamevideos.com/video/home

LYRICWIKI
U kent wellicht de wiki's al, de online encyclopedie waaraan alle internauten kunnen meewerken. Deze site is een speciale vorm van de wiki, want hier vindt u namelijk liedjesteksten. En natuurlijk kan u zelf ook teksten toevoegen die u kent.
[Taal: Engels]
http://www.lyricwiki.org/Main_Page

TAALHULPJE
Een erg handige site met, alfabetisch gerangschikt, verschillende knelpunten die u kan tegenkomen bij de Nederlandse taal. Woorden aaneen schrijven of los van elkaar, is het nu "als" of "wanneer", enz. Een bookmark vast en zeker waard! (Bron: Wim W)
[Taal: Nederlands]
http://home.hccnet.nl/c.phielix/

ONLINE VERTALEN
Ook handig is deze site waar u gratis woordenboeken kan raadplegen en vertalingen opzoeken. Niet alleen van en naar bekende talen, maar ook minder bekende, zoals Estisch bijvoorbeeld, of Koerdisch, enz. (Bron: Wim W)
[Taal: Nederlands]
http://www.woordenboek.eu/

VRIJDAG ANIMATIEDAG : TALPA WEBTV
De Nederlandse commerciŽle zender Talpa biedt op zijn website de mogelijkheid om via internet programma's in uitgesteld relais te herbekijken. In de rubriek "Programma gemist" vindt u bvb heruitzendingen van "Typisch Van Duin", "Slapen bij Frans Bauer", "Ivo", "Hotel Big Brother", "Koppensnellers", enz. Het enige dat u moet doen om de programma's te kunnen bekijken is u registreren.
(taal : Nederlands) [Filover]
http://www.talpa.tv/web/show/id=47822

VRIJDAG ANIMATIEDAG : 1001 SPELLETJES
Een site vol spelletjes die u on-line kan spelen. Telkens u met de muis over een link gaat, krijgt u meer informatie over het spel. De spelletjes werden ook ingedeeld in verschillende categorieŽn.
(taal site : Nederlands) [Filover]
http://www.1001spelletjes.nl/

VRIJDAG FILMDAG : FACTOTUM
OfficiŽle website van deze dramafilm gebaseerd op het boek van Charles Bukowski. Met Matt Dillon en Lili Taylor in de hoofdrollen.
Releasedatum in BelgiŽ : 17 mei 2006
(taal site : Nederlands) [Filover]
http://www.factotummovie.be/
http://www.imdb.com/title/tt0417658/

== VERS VAN HET KLAVIER ====

BEN JE VERSLAAFD AAN INTERNET?
Beheerst internet je leven of maakt het er een belangrijk deel van uit? Met deze test kun je bepalen of je verslaafd bent aan de virtuele wereld van cyberspace. (Lode V)
http://tinyurl.com/rzfgq

VOOR DE TAALFREAKS
Inn 7 talen: wat reilt en zeilt er in Europa ... (Nederlands staat er niet bij, maar daarvoor heb je http://www.legrand-law.com/nl/links/belkranten.htm). (Lode V)
http://www.cafebabel.com/en/

BEKENDE PERSONEN OP HET NET Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- LORDI

Deze Finse monsters wonnen met duidelijk verschil het Eurovisie songfestival 2006.
http://www.lordi.org/

- DIMA BILAN
Hij mocht in zijn onderhemdje Rusland vertegenwoordigen op het Songfestival in Athene en werd tweede.
http://www.bilandima.ru/

- HARI MATA HARI
Deze zanger van BosniŽ-Herzegovina werd derde op het Songfestival.
http://www.hari-mata-hari.com/

- MIHAI TRAISTARIU
Hij vertegenwoordigde RoemeniŽ en werd vierde. Zijn site staat in schril contrast met de flashy sites van zijn concurrenten.
http://www.mihai-traistariu.go.ro

- CAROLA
Deze Zweedse zangeres vertegenwoordigde voor de derde maal Zweden en werd vijfde.
http://www.carola.com

Meer info op de officiŽle website van het Songfestival :
http://www.eurovision.tv/english/index.htm


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's


*** Algemeen Dagblad
- Gamen op een Xbox of Playstation en een groot tv-scherm is fantastisch. Toch geven velen de voor- keur aan gamen op hun eigen pc of laptop.
http://www.ad.nl/multi-media/article362125.ece
- Plat scherm verovert woonkamer
http://www.ad.nl/economie/article358441.ece
- Het Japanse concern Canon overweegt te stoppen met de ontwikkeling van nieuwe filmcamera's.
http://www.ad.nl/economie/article361614.ece

http://www.ad.nl/multi-media/

*** Digitale Revolutie
- Pac-Man World 3: Pac-Man bestaat 25 jaar en dit wordt gevierd met Pac-Man World 3 gemaakt.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=14803
- Een kenteken op je motor is niets bijzonders, maar met het 'Flash Frame' kan je er een persoonlijk tintje aangeven. Jij bepaalt zelf de teksten die deze rijdende lichtkrant toont.
http://digitaal.fan.tv/clickthru.asp?id=14780&url=www.motorxperience.tv/toontext.asp?id=14776
- Fiat gaat in de gadgets. Het automerk komt deze zomer ook in ons land met een hele serie mobiele telefoons en media-spelers.
http://digitaal.fan.tv/clickthru.asp?id=14754&url=www.autoxperience.tv/toontext.asp?id=14752

http://digitaal.fan.tv

*** Elektro.be
- Trendy batterij-opladers en batterijen van Varta
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2223
- Batterijen: de verschillende soorten batterijen.
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=1821
- Batterijen: wat is een batterij en hoe werkt ze?
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=1822

http://www.elektro.be

*** Computer World
- Opening winkel op Fifth Avenue het zoveelste bewijs: Apple heeft stijl
http://track.smtp1.net/mll.asp?m=24881&a=hvangool@hvangool.be&url=http://www.computerworld.be/index.cfm[qm]PageID=16365[and]News_ID=14822[and]language_code=NED
- Grote kuis op de knoppenbalk van IE of Firefox
http://track.smtp1.net/mll.asp?m=24881&a=hvangool@hvangool.be&url=http://www.computerworld.be/index.cfm[qm]PageID=16365[and]News_ID=14827[and]language_code=NED
- Icann keurt .tel goed
http://track.smtp1.net/mll.asp?m=24881&a=hvangool@hvangool.be&url=http://www.computerworld.be/index.cfm[qm]PageID=16365[and]News_ID=14816[and]language_code=NED

http://www.computerworld.be/

*** Digimedia
- Cost-per-click platform voor reissector-
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3122
- Een frisse adem en een groot bakkes
http://www.digimedia.be/blogdetail.asp?Id=142
- Mannen ook op datingsites grotere haantjes?
http://www.digimedia.be/blogdetail.asp?Id=140

http://www.digimedia.be/

*** Speedzone
- Welkom in de paranormale wereld - De jacht op E.T. en Casper
http://www.speedzone.be/artikel/1158_welkom_in_de_paranormale_wereld__de_jacht_op_et_en_casper.html
- De beste Belgische kortfilms op een rijtje
http://www.speedzone.be/artikel/1157_de_beste_belgische_kortfilms_op_een_rijtje.html
- Games verfilmd: Resident Evil 1 & 2
http://www.speedzone.be/artikel/1125_games_verfilmd_resident_evil_1__2.html

http://www.speedzone.be

*** Webfactor
- MS wint eerste rechtszaak tegen phisher
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/05/ms_wint_eerste_.html
- Turk kraakt recordaantal websites
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/05/turk_kraakt_rec.html
- Al meer dan half miljoen bezoekers voor onlinewinkel De Post
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/05/al_meer_dan_hal.html

http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/

*** Tweakers Net
- EC: Software geen onderdeel van nieuwe patentwetgeving
http://tweakers.net/nieuws/42709/EC:-Software-geen-onderdeel-van-nieuwe-patentwetgeving.html
- Een derde van clientèle afkickklinieken verslaafd aan games
http://tweakers.net/nieuws/42719/Een-derde-van-clientele-afkickklinieken-verslaafd-aan-games.html
- Nieuwe versie Windows Live Local toont verkeersinformatie
http://tweakers.net/nieuws/42700/Nieuwe-versie-Windows-Live-Local-toont-verkeersinformatie.html

http://www.tweakers.netWikipedia

Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

* Romeinse stadspoort in de antieke Aureliaanse Muur in Rome - http://nl.wikipedia.org/wiki/Porta_Tiburtina
* Mission Impossible - http://nl.wikipedia.org/wiki/Mission:_Impossible_I
* Bulgaars politicus - http://nl.wikipedia.org/wiki/Andrej_Loekanov
* Vlaamse zangeres - http://nl.wikipedia.org/wiki/Wendy_Van_Wanten
* Zeerover van Nederlandse afkomst - http://nl.wikipedia.org/wiki/Rock_de_Braziliaan
* Spaans profvoetballer - http://nl.wikipedia.org/wiki/Roger_Garc%C3%ADa
* Duitsland op het WK 2006 - http://nl.wikipedia.org/wiki/Duitsland_op_het_wereldkampioenschap_voetbal_2006

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

* Hemelvaartsdag - http://nl.wikipedia.org/wiki/Hemelvaartsdag
* Pinksteren - http://nl.wikipedia.org/wiki/Pinksteren

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

We zijn de grens van 200.000 artikelen gepasseerd. Dit houdt in, dat er 1/5e van een miljoen Nederlandstalige artikelen op wikipedia te vinden zijn. :-) Het 200.000e artikel ging over Samsun, een stad in het noorden van Turkije - http://nl.wikipedia.org/wiki/Samsun

Wikiraadsel: Hoe heette het schip van de argonauten? - http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Raadsel/netties20060525

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut
TIP: ADD-ONS VOOR IE - 1: IE SPELL
De trouwe Firefox gebruiker zal zonder twijfel al kennis gemaakt hebben met de extensies, handige toevoegsels die extra mogelijkheden geven aan de browser. Met versie 7.0 pikt Internet Explorer in op deze populaire tools. In de volgende dagen geven wij u een overzicht van de meest gedownloade IE add-ons. Een ding moet ons wel van het hart: waar alle ons bekende Firefox extensies gratis zijn, zijn er bij de add-ons van IE heel wat waarvoor u moet betalen.
Als eerste is IE Spell aan de beurt. Dat is een spelcontrole waarmee u de teksten die u ingeeft in discussieforums en in uw webgebaseerde e-mail kan controleren - tenminste: voor de taal van Shakespeare.
http://ct.download.com/clicks?t=2362132-129a29cdda3526e450724b83edd415f0-bf&s=5&fs=0

TIP: ADD-ONS VOOR IE - 2: LOKI
Als u een Wi-Fi verbinding hebt, zal deze add-on helpen aan de hand van driehoeksmeting te bepalen waar uw pc zich bevindt. Dit progje nestelt zich in de toolbar en maakt van uw pc als het ware een GPS; bovendien wordt de locatie van uw pc gebruikt voor locatiegebaseerde programmaís.
http://www.download.com/3000-2378_4-10534674.html?tag=nl.e415

TIP: ADD-ONS VOOR IE - 3: ROBOFORM
Elke website vraagt tegenwoordig een paswoord en hoe onthoudt u al die paswoorden? Wel, erg simpel: met deze tool moet u nog maar één paswoord onthouden en dat is het paswoord om dit progje op te starten. Het zal namelijk alle online en offline paswoorden onthouden.
http://www.download.com/3000-2092_4-10502671.html?tag=nl.e415

TIP: ADD-ONS VOOR IE - 1: IE ACCELERATOR
Deze add-on zorgt ervoor dat uw downloads sneller verlopen en verhoogt ook het aantal simultane verbindingen. U moet het progje wel opstarten vooraleer u IE opstart, of anders automatisch laden in de opstarten-groep.
http://www.download.com/3000-2155_4-10446159.html?tag=nl.e415Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.sjeef.eu/Nederlands/projecten.html


Van alles halen, (bijna) niets betalen...


TAB PREVIEW
Firefox extensie - gratis
Met deze extensie voor Firefox krijgt u een preview te zien van wat zich op een tabblad bevindt, wanneer u de muis over een tabblaadje beweegt dat op dat moment niet actief is. Erg handig.
http://ted.mielczarek.org/code/mozilla/tabpreview/

METRONOOM
Windows - freeware
Met deze gratis Nederlandstalige software krijgt u op uw computer een metronoom met een exact op de maat bewegende slinger, die bovendien nog tik-tak geluidjes maakt, net zoals een echte metronoom. U kan hem instellen in verschillende maten: 2/4, 3/4, 4/4, 5/4 en 6/8. (Bron: Wim W)
http://www.dirksprojects.nl/index.php?Button=1&Page=base/home.php&Lan=dutch&TimeOfOpen=2796

JAVANOID
Symbian OS - 111,2 k - freeware
Een gratis spelletje voor op het mobieltje, eigenlijk een javaversie van het bekende spelletje Arkanoid.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_19952108.html

FOTOALBUM PRO
Win95/98/2000/ME/XP - 7,7 MB - shareware met 21 dagen probeerversie
Stop uw foto's in een handig fotoalbum. En nadien kan u het met één klik uploaden naar de site van de software, Fototime.com.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13010720.html

MORTPLAYER
PocketPC - 1013 k - freeware
Een gratis muziekspeler voor de pocket pc. Hij kan bestanden afspelen in MP3, WAV en OGG formaat. De tool kan ook Playlists aflezen en opstellen.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_20006964.html

GIZMO
Win2000/XP - 10,6 MB - freeware
U hebt allicht al kennis gemaakt met de Voice over IP software van Skype, waarmee u kan bellen via het internet en nog gratis ook (naar andere Skype gebruikers wel te verstaan - naar vaste of mobiele toestellen moet u betalen).
Maar er is nog andere software die een dergelijk aanbod brengt: Gizmo.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_16007327.html

VRIJDAG MACDAG: WHOOPEE CUSHION WIDGET
Mac OS X - 75k - freeware
Een dashboard widget dat het beruchte geluid maakt van het "whoopee cushion", het windjes kussen dus. Een widget die het vooral goed doet op kantoor, naar het schijnt, voor de echte lolbroeken...
http://www.download.com/Whoopee-Cushion-Widget/3000-11125_4-10526887.html?tag=nl.e414

VRIJDAG MACDAG: RED EYE PILOT
Mac OS X - 213k - shareware
Met dit progje kan u de beruchte rode oogjes van uw foto's verwijderen met slechts enkele klikjes. U kan ook de helderheid van de pupil aanpassen en het resultaat in real time bekijken.
http://www.download.com/Red-Eye-Pilot-for-Mac/3000-2197_4-10527898.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
Het laatste woord....


Even een tip:
<<<
Voor de zesde keer presenteert vzw. MUP "We don't p(l)ay Sabam". Dit is totaal onafhankelijke muziek, wars van StuBru, Clear Channel, MTV,
EMI, Warner Bros, Marktrock, Eurosong, ... wel goedgekeurd door massa's kritische oren op het internet. Het gebeuren vindt plaats
vrijdag 2 juni 2006 op de eerste verdieping van het Musicafé, Muntstraat 5, Leuven, 22.00 u.

Deze keer zullen de auditieve elementen geassembleerd worden door het DJ-kollektief "Green Things" aka Akwalek vs Syndaesia (electrobel).
Free the music!
cu to hear it,
Michel Berghs
www.netlabelism.net
>>>

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lezer Franci vraagt om hulp:
<<<
Beste Netties,

Ik kocht enige dagen geleden via E-Bay een Microsoft Side Winder Steer Wheel Force Back. Blij als ik was om mijn kinderen (9 + 11) het plezier van het 'oude'lunaparkgevoel te gunnen kwam ik evenwel bedrogen uit. Het stuurwiel (+ pedalen) is enkel aansluitbaar via de spelpoort (niet usb) en werkt enkel onder win 95/98/2000 . Xp gewijs is er niet veel mee aan te vangen. Na wat gegoogeld te hebben bij Microsoft support, drivers sites en nieuwsgroepen kom ik tot de vervelende vaststelling dat velen met mij het ongenoegen delen dat Microsoft geen enkele driver aanmaakte voor de Xp besturing van haar eigen Side WInder Wheel. Ik vind wel drivers voor usb maar niet voor de spelpoort.

Is er iemand die weet heeft van een driver (of andere mogelijkheid) om mijn kinderen (en mijzelf) dit genoegen alsnog te gunnen.

Zeer erkentelijk voor uw moeite.
Franci Larondelle

flarondelle@acv-csc.be
>>>
==============
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
In de hemel is een engel niets bijzonders
[George Bernard Shaw]