Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.520
(4.015 wekelijkse,
505 dagelijkse editie)
Deadline van volgende editie: 3/2/2005 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10
nummer 448 van 6/5/2006

Gegroet lezers,

Het is weer vrijdagavond, het moment waarop deze redactie de laatste hand legt aan de wekelijkse editie. Ook een moment om terug te kijken op de oogst aan nieuwtjes die de afgelopen week bijeengesprokkeld werd. Deze week waren daar heel wat berichten bij over mobieltjes. Want die worden steeds meer een verlengstuk van onze computer; met de meeste mobiele telefoons kan je je mail consulteren, en zelfs wappen - zij het dat die ervaring nog altijd erg primitief is. Maar zoals u uit de berichtjes deze week kan afleiden, wordt er druk aan de weg getimmerd, en ziet de toekomst er veelbelovend uit. Het internet altijd bij de hand, dankzij onze "Handy!"

Wij willen u trouwens nog vertellen dat wij tegenwoordig heel wat nieuws halen uit podcasts. Het aanbod is erg uitgebreid, en er zijn heel goede podcasts bij. Leuk eigenlijk: 's ochtends de MP3 player volladen met uw favoriete programma's, niet alleen technieuws, maar ook andere: Dave's Lounge, Indie Music, het korte overzicht van Wilde Geruchten, Freaky Funny Music, Allo c'est Moi van Classic 21.... En dan maar rustig de trein op, en genieten. Als u goede podcastst kent, mag u ze altijd insturen.

Wij wensen u veel leesplezier met deze editie, en hopen u bij leven en welzijn volgende week weer aan te treffen.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.

YAHOO BRENGT SPECIALE TECH WEBSITE UIT

Portaalsite Yahoo! heeft zopas Yahoo! Tech uitgebracht, een speciale site waar de gewone internaut terecht kan wanneer hij een nieuw product wil aankopen. De site geeft namelijk advies over de basiscriteria die u in het oog moet houden bij uw aankoop. Sommige van die tips komen uit de Dummies collectie adviezen. Verder kan u ook besprekingen vinden van andere gebruikers die het artikel gekocht hebben en de punten die zij aan dat artikel geven. Plus ook prijsvergelijking.
De site is echt wel handig. Met uitklapmenuutjes geeft u uw voorkeuren aan en het aanbod wordt meteen aangepast. Met een schuiver bepaalt u de prijs die u wil besteden: dankzij de Ajax technologie wordt bij elke verfijning van uw zoektocht het aanbod op de site meteen aangepast.
Neemt u zelf maar eens een kijkje. Op de tweede site vindt u een rondleiding van de nieuwe dienst.
http://tech.yahoo.com/
http://tech.yahoo.com/tg/site-tour;_ylt=Aoood.THJub4jY0x3l7GIRMFLZA5

NAPSTER NU OOK GRATIS, MAAR MET BEPERKINGEN
Zoals u weet, is Napster sinds enkele maanden een volkomen legale muziekdienst geworden, waar u tegen betaling een abonnement kan nemen en zo toegang krijgt tot meer dan 2 miljoen songs. Deze dienst is wel enkel in de VS beschikbaar.
Maar blijkbaar is er niet zoveel interesse voor deze nieuwe dienst. Daarom pakt Napster uit met een lokkertje. De internaut krijgt namelijk gratis toegang tot de dienst, als hij bereid is wat advertenties te slikken. De songs worden wel in lage kwaliteit gestreamd en kunnen slechts vijf keer beluisterd worden.
Het principe werkt als volgt. De Napsterdienst is beschikbaar voor Mac OS X, Linux en Windows gebruikers. U klikt een song om te beluisteren en een Flash player wordt geopend, met daarin de album cover van de song, plus een advertentie. Nadat eenzelfde track vijf keer beluisterd werd, kan u enkel nog de song aankopen voor 99 cent, of een maandelijks abonnement nemen.
Napster brengt trouwens ook nog twee nieuwe diensten, die speciaal bedoeld zijn voor de artiesten zelf. Bij NapsterLinks kan de internaut een adres van zo'n Flash clip sturen naar zijn vrienden via IM of e-mail en in zijn blog vermelden. Klikt een ander die link dan aan, dan wordt de speciale Flash player van Napster geopend om die song af te spelen. En in Narchive worden allerlei afbeeldingen, verhalen en andere memorabilia rond de muziek verzameld.
http://www.betanews.com/article/Napstercom_Goes_Free_But_Low_Quality/1146504142
http://www.napster.com/napsterlinks
http://narchive.napster.com/

RCA OPENT HAAR KLUIZEN VOOR ITUNES
Platenmaatschappij RCA is gestart met een project om duizenden tracks beschikbaar te maken via iTunes, in een genre dat een beetje stiefmoederlijk behandeld wordt: dansmuziek. Momenteel zijn er al enkele tracks beschikbaar, o.a. een remix van Walk Away, een 12 minuten durende remix van Right By Your Side van Eurythmics. In april zullen er dan nog songs komen van o.a. Lisa Stanfield en daarna volgen er tracks van Whitney Houston.
Al bij al zal het een enorme hoeveelheid songs worden die er bij iTunes te verkrijgen zijn. Disco was het eerste genre dat met digitale muziek begon en er is een heel groot aanbod. Dat was een hele tijd niet verkrijgbaar, tenzij in gespecialiseerde platenwinkels. En nu er vernieuwde interesse is voor stijldansen, komt dat aanbod natuurlijk goed van pas. iTunes zal 30 dagen lang de exclusiviteit krijgen van de tracks en daarna zal de muziek ook op andere muzieksites te verkrijgen zijn.
http://www.betanews.com/article/RCA_Opens_Digital_Vault_to_iTunes/1146504598

GOOGLE KLAAGT OVER IE ZOEKVAKJE
Heeft Google gelijk, of is het eerder een geval van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet? Feit is dat Google bezwaren geuit heeft tegen het voornemen van Microsoft om hun zoekvak te integreren in IE7. Google zou zelfs al gesproken hebben met het Amerikaanse ministerie van Justitie en met de Europese Commissie over deze zaak.
In de nieuwe versie van de IE browser zouden alle zoektochten standaard naar MSN Search gaan. En dat zou Microsoft voortrekken op de andere zoekmachines. Google vergeet er echter bij dat het zelf ondertussen de standaard zoekmachine geworden is voor alle andere browsers buiten IE, zoals Safari, Opera en Firefox. MSN Search heeft bovendien slechts 11% van alle zoekopdrachten, terwijl Google een marktaandeel heeft van 49%.
Het initiatief van Google wordt dan ook niet echt op veel sympathie onthaald in de pers. Leest u zelf maar.
http://www.betanews.com/article/Google_Cries_Foul_Over_IE7_Search_Box/1146590215
http://jeremy.zawodny.com/blog/archives/006727.html
http://blog.searchenginewatch.com/blog/060502-090925

NIEUWE ZOEKMACHINE VOOR BLOGS: SPHERE
Zopas ging de nieuwe zoekmachine voor blogs Sphere van start. De machine vervoegt een rijtje andere blog-zoekmachines zoals Feedster, Technorati en IceRocket, maar ze pakken de zaken toch een ietsje anders aan, zo lezen wij in het blog van TechCrunch.
U kan de zoekresultaten rangschikken op datum, relevantie of een combinatie van beiden. En voor Sphere betekent relevantie iets anders dan bij de anderen, die voornamelijk het aantal links in overweging nemen die terug verwijzen naar dat blog. Sphere baseert zich daarentegen op drie factoren: links in/uit het blog; de meta data rond het blog; en een semantische analyse van de post zelf.
Voor een uitgebreide bespreking van de site verwijzen wij naar dit uitstekende artikel van TechCrunch.
http://www.techcrunch.com/2006/05/01/new-blog-search-engine-sphere-launches/
http://www.sphere.com/

ROCKBANDS BESCHULDIGEN SONY VAN GIERIGHEID
Twee "oudjes" uit de rockmuziek, de Allman Brothers Band en Cheap Trick hebben een klacht ingediend tegen Sony BMG. Volgens hen zit Sony in hun zakken en geeft het bedrijf hen te weinig rechten op de digitale downloads.
Van elke 99 cent die de internaut nu bij iTunes betaalt voor een digitale download, gaat er 70 cent naar de platenmaatschappij. En zij geven 4,5 cent aan de muzikanten.
Zo'n verdeelsleutel zou u nog normaal kunnen noemen in de tijd van de vinyl platen. Toen waren er immers nog kosten mee gemoeid zoals het persen van de platen, het drukken van de covers enz., vervoer naar de platenwinkels, enz. Maar nu er steeds meer songs als digitale downloads verkocht worden, zijn heel wat van die kosten weggevallen. En dan kan u ook ergens begrijpen dat de artiesten wel een procentje meer vragen van de opbrengst.
En tussen haakjes: iTunes heeft bevestigd dat het een overeenkomst heeft kunnen treffen met de vier grote labels, - EMI, Sony BMG, Universal en Warner - om de prijs van de downloads in de iTunes winkel te behouden op 99 dollarcent.
http://news.com.com/Sony+playing+a+Cheap+Trick+on+musicians/2100-1027-6066669.html?part=dtx&tag=ntop&tag=nl.e703
http://www.betanews.com/article/iTunes_Songs_to_Stay_at_99_Cents/1146578596

NIEUWS UIT DE MOBIELE WERELD
De Belgische mobiele operatoren Proximus en Mobistar lanceren op 15 mei een zoekrobot voor mobiel internet: PlazZa. En Base zal de zoekdienst binnenkort ook aanbieden. U zal bij PlazZa niet alleen zoekopdrachten kunnen ingeven, maar ook allerlei content vinden.
Een mooi initiatief. Want tot hiertoe had elke provider wel zijn eigen mobiele portaalsite, denkt u maar aan Vodafone Live! bij Proximus, of Orange World bij Mobistar en I-Mode bij Base. Die sites zijn echter beperkt en daarom komt dit initiatief goed van pas. Er is echter een "maar" bij: voor heel wat van die digitale content zal u moeten betalen. Dat kan dan via het mobiele betaalsysteem dat de operatoren zelf aanbieden.
En er is nog nieuws: wie een BenQ- Siemens toestel heeft dat UMTS aankan, zal binnenkort op zijn mobiel toestel Google Maps voor gsm's kunnen raadplegen. Het is de bedoeling dat u zo snel restaurants, winkels of hotspots kan zoeken via uw mobieltje. Waarnemers voorspellen zulke mobiele diensten een groot succes, in combinatie met plaatsgerichte advertenties. U loopt bijvoorbeeld door een winkelgalerij en krijgt (als u daarmee akkoord bent uiteraard) een sms'je binnen met daarop de speciale aanbiedingen van de winkels in die galerij).
http://benq.be/
http://live.proximus.be/nl/Vodafone/index.html

NOKIA: CONCURRENT VOOR BLACKBERRY EN MINI-BROWSER VAN OPERA
En nu we toch bezig zijn over mobieltjes en internet, gaan we ineens door. Nokia heeft zopas een toestel uitgebracht, de E61, die een concurrent moet zijn voor de BlackBerry van RIM. Hij heeft een groot scherm en een volledig (qwerty) klavier. Er is ook een E70-versie en die bevat een camera als extraatje. Het toestel heeft echt zowat alles om u te verleiden: Symbian besturingssysteem, vierbands GSM met GPRS en EDGE, bluetooth en infrarood, enz. Als u de foto bij BetaNews bekijkt, zal het water u in de mond lopen!
Verder lazen we deze week ook nog dat Opera een mini browser uitgebracht heeft voor het mobieltje. En dat leek ons ook wel interessant. Want alle toestellen die Java ondersteunen, krijgen daarmee een mooie interface om op het internet te surfen. Met deze nieuwe versie kan u MP3's opslaan op uw telefoon tijdens het surfen, afbeeldingen en andere bestanden. Hij biedt ook een "speed dial" tool voor uw favoriete url's, skins en ondersteuning voor mobiele aankopen.
U ziet het: u kan er echt niet meer onderuit, u moet en zal ook onderweg verbonden blijven met het internet!
http://www.betanews.com/article/Nokia_Ships_BlackBerry_Competitor/1146678627
http://mini.opera.com/
http://www.betanews.com/article/Opera_Beefs_Up_Mini_Phone_Browser/1146674147

NIEUWE VERSIE VAN SKYPE BEVAT NU OOK SKYPECASTS
Skype heeft deze week versie 2.5 bèta uitgebracht van haar software. Wat is er nieuw in deze versie? Wel, u kan een sms bericht sturen naar een mobieltje, waar ook ter wereld. De mogelijkheden bij conferentiegesprekken werden verbeterd: je ziet voortaan wie er belt.
Maar de grote nieuwigheid is Skypecasts, waarmee tot 100 mensen samen een gesprek kunnen houden, live, maar onder toezicht van een moderator. Die bepaalt wie "monddood" gemaakt wordt, wie eruit geknikkerd wordt en aan wie de microfoon doorgegeven wordt. Skypecasts kunnen op voorhand afgesproken worden en men kan er reclame voor maken via stukjes htmcode.
Wat er nog wel aan ontbreekt, is een tool om de gesprekken op te nemen. Daarvoor moet u beroep doen op software van derden.
http://skypecasts.skype.com/
http://www.techcrunch.com/2006/05/02/news-bits-skype-pandora-and-meebo/

MUZIEKFANS ZIJN ECHT GEEN DIEVEN EN WILLEN HEUS WEL BETALEN VOOR MUZIEK
Er klinkt steeds luider protest tegen de manier waarop de muziekindustrie de muziekfan behandelt, als een would-be crimineel, die klaar staat om op grote schaal muziek te stelen. Een Canadese popster, Jane Siberry, heeft alvast aangetoond dat dat niet het geval is.
Zij heeft namelijk een experiment uitgevoerd op haar website. Fans konden haar muziek downloaden en mochten zelf bepalen wat zij ervoor gaven: niets betalen, later betalen, 99 dollarcent betalen, of zomaar eender welk bedrag betalen. En het resultaat zal de platenmaatschappijen wellicht verbazen: de gemiddelde prijs per download bedroeg 1,14 $. Met andere woorden: mensen zijn heus wel bereid te betalen voor muziek, vrijwillig. Dat doen ze al eeuwen, denk maar aan het geld dat we in de hoed van een straatmuzikant gooien.
Dat wil uiteraard nog niet zeggen dat het vrijwillige model op een industriewijde schaal zou werken, maar het toont wel aan dat muziekfans geen dieven zijn. Dat de labels dat maar eens goed in hun oren knopen.
http://www.freakonomics.com/blog/2006/05/03/how-is-a-canadian-art-pop-singer-like-a-bagel-salesman/
http://techdirt.com/articles/20060503/126211.shtml

QUALCOMM EN MICROSOFT WERKEN SAMEN VOOR SMARTPHONES
Het is blijkbaar de week van de nieuwtjes op vlak van mobiele telefoons. Microsoft en Qualcomm hebben deze week bekend gemaakt dat zij een akkoord gesloten hebben om het besturingssysteem Windows Mobile te porteren naar de chipset van Qualqomm. Dat zou ervoor zorgen dat nieuwe smartphones veel sneller ontwikkeld kunnen worden en dat zij bovendien kleiner en lichter zullen worden, plus dat de batterijen langer zouden meegaan.
Het nieuwe platform zou compatibel zijn met zowel CDMA (de technologie die in de VS gebruikt wordt ipv GSM) en met UMTS. De eerste chips met Windows Mobile worden eind dit jaar verwacht en de eerste telefoons met die chips zouden dan volgend jaar eraan komen.
http://www.betanews.com/article/Qualcomm_MS_Team_Up_on_Smartphones/1146767628

OPSTAND VAN YOUTUBE GEBRUIKERS
Wij hebben het al een paar keer gehad over de enorm populaire website YouTube, waar u een ware schat vindt aan grappige, artistieke of gewoon stomme videofilmpjes, het product van huisvlijt van tienduizenden internauten. Maar nu zijn de mensen die daar hun filmpjes uploaden en die er dus een (gratis) account hebben, erg boos aan het worden.
Want YouTube zou een upgrade doorgevoerd hebben bij zijn site, waardoor de site heel wat trager geworden zou zijn. Bovendien treedt YouTube strenger op tegen mogelijke inbreuken op de auteursrechten, maar hanteert daarbij niet echt goede criteria, klagen de gebruikers. Want het volstaat dat de een of andere zegt dat een bepaald filmpje niet in orde is met de copyrights en het wordt gewist uit het aanbod.
Tussen haakjes: YouTube zou stilaan in de problemen raken, als gevolg van zijn succes. De kosten voor de bandbreedte van het downloaden van al die filmpjes rijzen immers zwaar de pan uit. Volgens sommige geruchten zou die bandbreedte zelfs een miljoen dollar kosten per maand!
http://www.valleywag.com/tech/youtube/full-body-data-massage-will-youtube-last-past-2008-170767.php
http://money.cnn.com/2006/05/03/technology/business2_browser0503/index.htm?cnn=yes
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


NETGEAR BRENGT WI-FI SKYPETELEFOON
Binnenkort brengt het Amerikaanse bedrijf Netgear zijn Skype Wi-Fi telefoon uit. Die is niet goedkoop: 249,99 dollar. Daarvoor krijgt u een snoepvormig toestel waarmee u via zowel beveiligde als open WiFi netwerken kan bellen via het Skype netwerk; u kan dus niet alleen bellen naar andere Skypenummers, maar ook naar gewone telefoons en mobiele nummers.
De telefoon heeft een officieel Skype certificaat en bevat standaard al de Skype software. Bellen naar andere Skypenummers is gratis, maar naar gewone telefoons en mobiele nummers kost extra.
http://www.betanews.com/article/Netgears_Skype_WiFi_Phone_Launched/1146497030

USB MICROSCOOP
U kent ons, wij zijn altijd op zoek naar leuke hebbedingen voor deze rubriek. En dit ding is echt wel iets heel interessant: een microscoop die u via de USB poort aansluit op de computer. De lenzen kunnen alles wat u onder de microscoop plaatst, vergroten tot 10x, tot 60x, tot 200x. Bovendien kunnen de beelden op uw computer worden weergegeven in "time laps" filmpjes. Zo kan u lekker gruwelend toekijken en zien hoe een schimmel zich ontwikkelt.
Gewoon de microscoop aansluiten op de pc; dankzij de bijgevoegde software kan u beelden opslaan op de pc en dus ook filmpjes met bepaalde tijdsintervallen. U kan bovendien deze beelden bewerken met tekentools. De prijs is nog niet al te gek: 79 dollar.
Een must voor alle ouders die van zoon- en dochterlief een wetenschapper willen maken! Wie weet, een goed ideetje voor alle communicantjes?
http://www.thinkgeek.com/gadgets/electronic/77aa/?cpg=froogle

LIGHT TALK II: SCHRIJF UW BOODSCHAP IN DE LUCHT!
Nog een leuk gadget dat wij vonden bij Think Geek: Light Talk II pen. Daarmee kan u een tekst, een korte zin of tekening die u op papier gezet hebt, inscannen; daarna moet u de pen omschakelen naar display modus en de pen heen en weer zwaaien. Uw tekst of afbeelding wordt nu in de lucht getekend door middel van oranjeachtige LED's. Leuk, niet? Zeker en vast een gadget om vrienden mee te verrassen!
http://www.thinkgeek.com/gadgets/lights/81ff/

EEN DRAAGBAAR SCHERM?
Het bedrijf Mirage Innovations uit IsraŽl heeft een erg licht, compact en goedkoop scherm uitgevonden dat kan gebruikt worden voor draagbare mediaplayers, spelletjestoestellen, mobiele telefoons en pda's.
Volgens het bedrijf zou hun NanoPrisma technologie komaf maken met de problemen waarmee de traditionele persoonlijke schermen geplaagd worden, zoals te zwaar gewicht en lompe vorm. Hoe de technologie juist werkt leest u in dit artikel bij TechNews. Feit is dat er inderdaad een grote vraag is naar draagbare schermen, nu er steeds meer content beschikbaar is die men van het internet kan downloaden en op een eigen draagbare player kan afspelen.
http://www.eetimes.com/showArticle.jhtml?articleID=187200172


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Nieuwe Nintendo heet "Wii". Wat neit goed valt bij de Amerikanen, waar "to do a weewee" betekent: een plasje doen...
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=060428027

*** In Nederland ging de nieuwe IT-site Techworld.nl van start
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/40954
http://www.techworld.nl

*** Internet2 gaat 80 keer sneller worden.
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/40953

*** RIM, de maker van de Blackberry is opnieuw aangeklaagd voor het schenden van patenten.
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/40952

*** Tele2 brengt Parlino uit, de VOIP dienst met de gele kaboutertjes
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/40950

- Belgacom moedigt elektronische factuur aan bij haar klanten
http://www.belgacom.be/billonline


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


CYLINDER COLLECTIE: ANNIE LAURIE
Deze week gaan wij terug in de tijd. Wij hadden het een tijdje geleden over de collectie met muziek en andere audiofragmenten uit het begin van de 20ste eeuw, die bewaard zijn op cilinders en nu gedigitaliseerd worden. Deze week geven wij enkele voorbeelden van zulke muziek, in de hoop u zo op weg te zetten om zelf verder het een en ander te ontdekken.
Om te beginnen, een fragment dat dateert tussen 1890 en 1902. Het gekraak moet u erbij nemen, het overstemt soms zelfs het prachtige gezang.
http://cylinders.library.ucsb.edu/mp3s/5000/5295/cusb-cyl5295d.mp3

CYLINDER COLLECTIE: ALABAMA MOON
De zangeres Gladys Rice, begeleid door orkest en xylofoon. Het geruis is hier al wat minder.
http://cylinders.library.ucsb.edu/mp3s/1000/1137/cusb-cyl1137d.mp3

CYLINDER COLLECTIE: GOLDEN GATE ORCHESTRA
Een opname uit 1925, erg vrolijk; u kent het type wel, dat zo weggelopen kan zijn uit een bioscoopzaal waar de muziek gebruikt wordt als achtergrond voor een film.
http://cylinders.library.ucsb.edu/mp3s/6000/6387/cusb-cyl6387d.mp3

CYLINDER COLLECTIE: JOEL MOSSBERG
Een opname uit 1916, in een Scandinavische taal gezongen en van een redelijke opnamekwaliteit.
http://cylinders.library.ucsb.edu/mp3s/1000/1485/cusb-cyl1485d.mp3


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Niet in de wichelroede,
noch in de alruin,
maar in de goede stemming ligt de beste tover.
Johann Wolfgang von Goethe, Duits schrijver
De nieuwe oogstOFFICE 2.0
Het concept bestond al langer: het internet wordt uw computer. Er zijn immers steeds meer webgebaseerde tools die software, die normalerwijze op uw eigen computer huist, kunnen vervangen. Denk maar aan GMail, Calendar, enz. Het voordeel: u hebt de tools altijd bij de hand, waar u zich ook bevindt. Het nadeel: bent u niet online, dan hebt u niets.
Deze site heeft een titanenwerk verricht door allerlei office tools te verzamelen die u online kan vinden voor uw eigenste internetkantoor. Niet alleen de links naar de software zijn vermeld, maar ook links naar besprekingen.
[Taal: Engels]
http://itredux.com/office-20/database/

METACRITIC
Kende u deze site al? Hier wordt kritiek gespuid aan honderd in het uur! De site draait dan ook voornamelijk rond kritiek: besprekingen van films, muziek, spelletjes, boeken, tv-programma's...
[Taal: Engels]
http://www.metacritic.com/

SMS TAAL
Voor het hippe mobiele volkje heeft de sms-taal geen geheimen meer. Maar voor u? Deze site vertelt u wat sommige sms-afkortingen betekenen in gewoon Nederlands en andersom kan u ook opzoeken hoe u sommige woorden kan afkorten tot snel-aanklikbare afkortingen.(Bron: Wim W)
[Taal: Nederlands]
http://www.smstaal.nl/

ONLINE CURSUS SPAANS

De Nederlandse opvoedkundige zender Teleac heeft een cursus online gezet om in uw eigen tempo Spaans te leren. Telkens u op de website een geluidsicoontje ziet, kan u een geluidsfragment horen, om zo de uitspraak te oefenen. (Bron: Wim W)
[Taal: Nederlands]
http://www.teleac.nl/spaans/index.jsp

ACRONIEMEN
Wat wil HTML zeggen? Of GSM en DRM? Deze site legt uit wat meer dan 350.000 afkortingen betekenen, in verschillende categorieŽn. (Bron: Wim W)
http://www.stands4.com/index.asp

GEEKCORPS

Er is het vredeskorps, maar wist u dat er ook een GeekCorps bestaat? Dat is een afdeling van Unesco, die de economische groei in ontwikkelingslanden een handje wil toesteken, door hooggeschoolde tech vrijwilligers naar die landen te sturen. Zij moeten de bevolking daar leren hoe de nieuwe technologieŽn te gebruiken en te zien hoe die aangewend kunnen worden bij het oplossen van de problemen in die landen.
Deze site is aan het Geekcorps gewijd. Er staan ook wat vacatures op. Wie weet, wel iets voor een ondernemend, avontuurlijke lezer met sociaal verantwoordelijkheidsgevoel?
[Taal: Engels]
http://www.geekcorps.org/default.asp

ODEO
Deze site draait volledig rond audio. Wil u zelf podcasts maken en uitzenden via het internet, dan vindt u hier alle nodige tools. En bent u een hongerige bezoeker, op zoek naar nieuwe interessante podcasts, dan vindt u hier zeker en vast uw gading. Er is een lijstje met de populairste podcasts. En alhoewel wij er zelf nog nooit eentje tegengekomen waren bij onze surftochten, blijken uitzendingen over seks echt heel gegeerd te zijn! (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://odeo.com/listen/

ON THE RECORD
De kortste weg naar documenten op het internet, dat is wat deze site biedt. U vindt er links naar documenten en personen, maar ook nieuws & journalistiek en ook praktische informatie.
[Taal: Nederlands]
http://www.ontherecord.nl/

COLOR TOOL
Op deze site kan u weer allerlei kleuren combineren. Om te beginnen, maakt u de color tool (links bovenaan) zichtbaar. De bovenste en middenrij kleuren zijn variaties die gebruikt worden om de rij kleuren onderaan het palet te veranderen. (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://color.sharewonders.com/

VRIJDAG ANIMATIEDAG : BLUEPRINT (GAME)
Klik en versleep de verschillende objecten zodanig dat ze een pad vormen voor de bal die naar het doel moet geleid worden. Een "brainteaser" met 21 levels.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.teagames.com/games/blueprint/play.php

VRIJDAG ANIMATIEDAG : CARTOONSTOCK
Een website met meer dan 70.000 cartoons en illustraties van de 290 beste cartoonisten van de wereld. U kan er ook zoeken naar bepaalde onderwerpen.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.cartoonstock.com/

VRIJDAG ANIMATIEDAG : SONY PICTURES
Op de site van Sony Pictures vindt u trailers en links naar de websites van recente en nieuw te verwachten films, zoals bvb "The Da Vinci code" die op 17 mei in de Belgische en op 18 mei in de Nederlandse filmzalen verschijnt.
(taal : Nederlands) [Filover]
http://www.sonypictures.be/

=== VERS VAN HET KLAVIER===

* BLOG : NATUURGEK
De blog van de hoofdredacteur van het maandblad "Grasduinen" met leuke, interessante artikeltjes.
(taal : Nederlands) [Filover]
http://www.natuurgek.nl/
http://www.grasduinen.nl/

* BEKENDE PERSONEN OP HET NET Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Anneke Van Hooff
Is voornamelijk zangeres (o.a. gekend als TLD van het nummer "Como te quiero") maar is ook te zien als actrice in de VTM-soap Familie.
http://www.annekevanhooff.be/

- Filip Dhaeze
Deze zanger zong reeds in verschillende groepjes en nam ooit deel aan de preselecties van Eurosong maar tourt nu rond met zijn ambiancegroep Swoop.
http://www.filipdhaeze.be/
http://www.swoop.be/

- Skin
OfficiŽle website van deze Britse zangeres (ex-Skunk Anansie) die zal te zien zijn op Pinkpop.
http://www.skinmusic.net/
http://www.pinkpop.nl

- Nolwenn Leroy
Deze Franse zangeres won in 2002 in Frankrijk Star Academy 2.
http://nolwenn-officiel.artistes.universalmusic.fr/

- Charisse Verhaert
Dit internationaal fotomodel van Antwerpse origine heeft sinds kort een volledig vernieuwde website.
http://www.charisse-verhaert.com


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's*** ALGEMEEN DAGBLAD
- De hele dag bezig zijn met computergames en er nog studiepunten voor krijgen ook.
http://www.ad.nl/denhaag/zoetermeer/article317341.ece
- Tele2 introduceert eigen Skype
http://www.ad.nl/multi-media/article311173.ece
- KPN start internetzender
http://www.ad.nl/multi-media/article311017.ece

http://www.ad.nl/multi-media/

*** DIGITALE REVOLUTIE
- Google heeft weer eens een nieuwe dienst gepresenteerd. Google Maps voor de mobiele telefoon.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=14592
- LG en Sanyo komen met nieuwe LCD-televisies waarin een harddiskrecorder is opgenomen. Een logische stap in de ontwikkeling van de televisie.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=14549
- HalpTV is een gratis programma waarmee je internettelevisie kunt bekijken. Ruim 3.000 online radio- en televisiestations zijn voorgeprogrammeerd dus er valt genoeg te zien en te horen.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=14445

http://digitaal.fan.tv

*** ELEKTRO.BE
- Tele2 gaat met Parlino VoIP aanbieden
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2434
- Navigatie met dubbel-DIN en harde schijf: Pioneer AVIC-HD1BT
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2417
- Nokia smartphones N72, N73 en N93
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2416

http://www.elektro.be

*** COMPUTER WORLD
- LaFrame: kader voor verstrooide geesten
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=14718&style=34360
- Amazon helpt Microsoft zoekmotor
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=14715&style=34360
- Gartner: Vista, niet voor het tweede kwartaal van 2007
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=14724&style=34360

http://www.computerworld.be/

*** DIGIMEDIA
- Belgische adverteerders blijven online achterop hinken
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3038
- Microsoft lanceert officieel AdCenter-
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3039
- E-mail marketing: tien tips voor een efficiŽnte landing page
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=3036
http://www.digimedia.be/

*** SPEEDZONE
- Studentengrappen - Van musical in de bibliotheek tot superman in het klaslokaal
- Tim Burton's Vincent & The World of Stainboy
- Angry Kid: Britse kleipuber uit de hel
- Smacky the Squirrel wil geen harige bontjas als buurman!
http://www.speedzone.be

*** WEBFACTOR
- Wereldwijd surfen zoín 700 miljoen mensen
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/05/wereldwijd_surf.html
- Derde pc-gebruikers doet geen extra viruscontrole
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/05/derde_pcgebruik.html
- Apple triomfeert in iTunes-deal
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/05/apple_triomfeer.html
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/

*** TWEAKERS NET
- CBP: foto vandaal op website is toegestaan
http://tweakers.net/nieuws/42371/CBP:-foto-vandaal-op-website-is-toegestaan.html
- Xs4all vraagt om meer controle op aftappen internetverkeer
http://tweakers.net/nieuws/42367/Xs4all-vraagt-om-meer-controle-op-aftappen-internetverkeer.html
- Google kampt met indexeringsproblemen
http://tweakers.net/nieuws/42366/Google-kampt-met-indexeringsproblemen.html
http://www.tweakers.net
Wikipedia


Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

* Belgisch componist, muziekpedagoog en musicus - http://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Kersters
* Fictieve personage uit de Kronieken van Narnia van C.S. Lewis - http://nl.wikipedia.org/wiki/Lucy_Pevensie
* Zangeres die in Nederland met name doorbrak met het Eurovisiesongfestival in 2006 - http://nl.wikipedia.org/wiki/Natalia_Gordienko
* Europees kampioenschap voetbal 1972 http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_kampioenschap_voetbal_1972
* Belangrijkste vorm van openbaar vervoer in Norrköping - http://nl.wikipedia.org/wiki/Tram_van_Norrk%C3%B6ping
* Russische politieke jeugdbeweging - http://nl.wikipedia.org/wiki/Nasji
* Een van de vier belangrijke festivals uit de prechristelijke Keltische kalender - http://nl.wikipedia.org/wiki/Lughnasadh
* Duitse popband - http://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchener_Freiheit
* Internationaal georiŽnteerde hogeschool in Nederland - http://nl.wikipedia.org/wiki/Christelijke_Hogeschool_Nederland
* Methode van onderzoek, gebaseerd op de beginselen van de systeemtheorie - http://nl.wikipedia.org/wiki/Systeembenadering
* Nederlands geoloog, verbonden aan de Universiteit van Leiden - http://nl.wikipedia.org/wiki/L.U._de_Sitter
* Stoomtram die als museumdienst voor historische en toeristische doeleinden wordt ingezet - http://nl.wikipedia.org/wiki/Museumstoomtram
* Betrekkelijk nieuwe stijl van het Hapkido - http://nl.wikipedia.org/wiki/Hankido

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

* Indonesisch schrijver overleden - http://nl.wikipedia.org/wiki/Pramoedya_Ananta_Toer
* De ijsbeer is door de IUCN aan de lijst van bedreigde diersoorten toegevoegd - http://nl.wikipedia.org/wiki/IJsbeer
* Nationale dodenherdenking - http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Dodenherdenking

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

Het portaal van de week is dat over Zuidoost-Europa - http://nl.wikipedia.org/wiki/Portaal:Zuidoost-Europa

Wikiraadsel: Van welke oorspronkelijk Fenicische stad was de amazigh (berberse) kerkvader Augustinus bisschop? - http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Raadsel/netties20060504

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


TIP MAIL: ANONIEME MAIL
Bent u op zoek naar een mogelijkheid om naar meerdere afzenders een e-mail te versturen zonder dat deze hun adres zien? Hier volgt de oplossing.
Normaal zet u misschien meerdere adressen in het Aan- of Cc-veld. Maar dan kunnen alle geadresseerden alle adressen zien en dat bevordert de privacy niet. Beter is deze adressen in het veld Bcc (Blind Carbon Copy) te zetten. Komt het veel voor dat u naar dezelfde mensen op deze manier mailt, maak dan een groep aan.
Maak een nieuwe groep aan in Outlook (Express) via Extra / Adresboek / Nieuw / Groep, geef ze een logische naam (b.v. Mailing) en plaats hier de te mailen adressen in. Plaats in de mail de groep in het veld Bcc en de ontvanger ziet in het Aan- en Van-veld de naam van de afzender en verder niets.
Kunt u het Bcc-veld niet vinden: Kies voor een nieuwe e-mail en kies in het rolmenu Beeld en kies Alle knoppen, of kies in Microsoft Outlook voor Opties en klik op Bcc.
Bron: Digiweetjes

TIP MAIL: BEDROG VIA MAIL; NEPVIRUSSEN EN KETTINGBRIEVEN
"Dit is een waarschuwing voor een virus! Als je een e-mail krijgt met het onderwerp 'kippensoep' open dit bericht dan niet! Het richt ernstige schade aan aan je harde schijf, het zal je computer onklaar maken en je monitor opblazen. Je televisie zal vreemd gaan doen, het veroorzaakt indigestie bij je hond, bla bla bla bla bla..... het virus is pas ontdekt bij IBM en bij nog maar weinig mensen bekend. STUUR DIT BERICHT AAN ZOVEEL MOGELIJK MENSEN DOOR."
Nog nooit een dergelijk bericht gehad? Troost jezelf want 99,9% van dit soort berichten is de reinste onzin. Een e-mailbericht kan je harde schijf niet wissen, zolang je geen programma opstart dat als bijlage wordt meegestuurd.

Wat is dan het nut van dit soort berichten?
Niets. Dit soort berichten zijn flauwe grappen en vormen op die manier het virus zelf. Met name 'stuur dit bericht aan zoveel mogelijk mensen door' is de boosdoener. Gemiddeld ben je met zo'n bericht zeker 10 minuten bezig, inclusief doorsturen. Je stuurt het bericht door aan 10 mensen, die er elk ook weer 10 minuten mee bezig zijn, zij sturen het elk weer aan 10 mensen door, etcetera. Op welke manier zo'n bericht niet alleen enorme onrust stookt, maar ook het bedrijfsleven nog eens duizenden guldens kost.
Wat kan eraan gedaan worden?
Als je de indruk hebt dat het om een nep-bericht gaat (zie de volgende vraag) stuur het bericht dan ABSOLUUT NIET door, behalve aan je prullenbak. En vergeet niet het bericht daar ook te wissen.

Hoe identificeer ik een nepper?
- De berichten hebben meestal dezelfde structuur:
- Het gaat om een nieuw en ZEER GEVAARLIJK virus.
- Het virus komt meestal per e-mail en zo gauw je het bericht opent, gebeuren er de meest vreselijke dingen.
- Het virus is bevestigd door een computergigant als IBM maar er is geen verwijzing naar de website van de computergigant waar dan toch wel ongetwijfeld een persbericht over het virus zou moeten zijn.
- Je wordt gevraagd het bericht aan zoveel mogelijk mensen door te sturen.

Nog andere varianten?
Jazeker, het gaat van ziek tot zieker. Zo bestaat er een bericht waar je wordt gevraagd het bericht aan zoveel mogelijk mensen door te sturen voor een aan kanker lijdend kind. Bij hoe meer mensen de e-mail komt, hoe meer geld een groot bedrijf gaat schenken. Het bericht moet sowieso al onzin zijn omdat het technisch gezien niet mogelijk is om na te gaan bij hoeveel mensen een dergelijk bericht uiteindelijk aankomt.

Bron: Digiweetjes

Lezer André heeft nog een suggestie:
<<<
Hallo Hilde,
Ik heb nog een kleine aanvulling op jullie bericht over
[tip] Tip Mail: Bedrog via mail; nepvirussen en kettingbrieven
Een ook heel belangrijk fenomeen van dit soort mailtjes is dat er gebruik wordt gemaakt van termen als
over 2 weken, gisteren, morgen, et cetera.
Dit zorgt er voor dat een dergelijk mailtje altijd 'geldig' blijft.
Vergelijk het maar met het bordje dat de slimme kroegbaas heeft hangen 'morgen gratis bier' . . .
Morgen hangt het er nog . . .
Met vriendelijke groet,
André Gauw
>>>

TIP MAIL: BRIEFPAPIER BEWAREN
Stel u leest een e-mailbericht of andersoortig mailtje dat voorzien is van een prachtig briefpapier.
Dan kunt u dit eenvoudig bewaren om het later nog eens zelf te gebruiken.
In Outlook slaat u dan dit bestand op als nieuw briefpapier.
Klik hiervoor op het menu Bestand in de Outlook Express menubalk en kies de optie Save as stationery.
Geef vervolgens een naam aan het bestand om dit voortaan te kunnen gebruiken als eigen briefpapier.
Bron: Digiweetjes

TIP MAIL: CIRCULEREND MAILEN
Wilt u een Office document ter inzage aanbieden aan meerdere mensen, dan kan dat via de mail met een circulatielijst. Hebt u het document klaar, kies dan voor Bestand / Verzenden naar / Circulatielijstadres. Het venster Circulatielijst verschijnt nu. Klik op Adres om het adresboek van je mailprogramma te openen. U moet hiervoor wel even toestemming geven. Selecteer de adressen waarnaar u het document wilt versturen. De adressen worden nu toegevoegd aan de circulatielijst. In deze lijst kunt u aangeven in welke adresvolgorde het document wordt verstuurd, Eén voor één of Parallel en of het document na het rondsturen weer naar de afzender moet worden terug gestuurd. Ook zijn er nog een aantal Beveiligingsopties in te stellen. Vul hierna een onderwerp in en typ eventueel een boodschap in het vak Tekst van bericht. Na deze gemaakte instellingen klikt u op Rondsturen. Weer is toestemming nodig om het mailprogramma te gebruiken. Het document wordt nu als bijlage met het mailprogramma verzonden.
De ontvanger heeft nu de mogelijkheid om het document aan te passen of er opmerkingen in te verwerken, afhankelijk van de afspraken. Daarna kiest deze voor Bestand / Verzenden naar / Volgend circulatielijstadres. En zo doet het document zijn ronde en komt uiteindelijk weer bij de verzender terug mits dit was aangevinkt.
Bron: Digiweetjes


Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/projecten.html

Van alles halen, (bijna) niets betalen...


HIDEMAIL
Op deze site geeft u uw e-mailadres in, waarna de site html-code genereert waarbij de "mailto" link verborgen wordt, zodat hij bestand is tegen de spambots. Die kruipen immers het hele internet af op zoek naar e-mailadressen, om die dan met spam te bestoken. Deze code kan u dan invoegen in uw website. Handig!
De site belooft dat zij uw mailadres niet opslaat.
http://www.mways.co.uk/prog/hidemail.php

GRATIS SOFTWARE
Even geen software zelf, maar wel een link naar een razend interessante pagina, vol met gratis software, zowel voor Mac als PC. Bij de meeste software vindt u extra informatie naast de korte bespreking, zoals documentatie, handleidingen, forum, enz.
[Taal: Nederlands]
http://www.degratissoftware.web-log.nl/

OP ZOEK NAAR EEN OCR PROGRAMMA?
Simple OCR is een gratis programma, waarmee het mogelijk is om gescande teksten om te zetten naar tekst. Die kan je dan bewerken in een tekstverwerker of teksteditor. (Engels) (Sjeef)
http://www.simpleocr.com/

ADRES 2000

Win95/98/2000/ME/XP - freeware
Met deze sjabloon kan u eenvoudige databases maken en adressenbestanden beheren. U kan vrij eenvoudig de velden definitie aanpassen en velden toevoegen of verwijderen. Bron: Wim W
http://mccholland.nl/Adres2000/

ABIWORD
Windows - 5,2 MB - freeware
Een gratis tekstverwerker, die heel wat aankan. Naast de gewone opmaak ook paginanummers, voet- en eindnoten, afbeeldingen, tabellen, kolommen. U kan tevens documenten importeren vanuit OpenOffice en Microsoft Word
http://www.zdnet.nl/downloads.cfm?id=56117

FOTOTAGGER
Windows - 1,2 MB - freeware
Met dit progje kan u op een simpele manier tekst (tags) aan foto's toevoegen. Dat kan gewoon een commentaar zijn, of de persoon op de foto identificeren, of linken naar een website.
http://www.zdnet.nl/downloads.cfm?id=56103

VRIJDAG MACDAG: READERWARE

Mac OS X - 15,92 MB - shareware
De simpelste manier om uw boeken, muziek en video's netjes te catalogeren. U voert gewoon een lijst in van ISBN nummers, UPC's en ingescande streepjescodes. Het programma doet de rest en gaat o.a. informatie opzoeken op verschillende websites om de meest compleet mogelijke database op te bouwen.
http://www.download.com/Readerware/3000-2310_4-10520136.html?tag=nl.e414

VRIJDAG MACDAG: PC-MAC-NET FILESHARE LITE
Mac OS X - 18,98 MB - shareware
Een progje om bestanden te delen, back-ups te maken en via het netwerk af te spelen (en netwerk staat hier zowel voor LAN als het internet).
http://www.download.com/PC-Mac-Net-FileShare-Lite/3000-2261_4-10140380.html

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....


Naar aanleiding van de bespreking van de Bullguard software die verleden week gepubliceerd werd, ontvingen wij nog een reactie van lezer Bop
<<<
Betreffende 'VIRUSBEVEILIGING BULLGUARD GETEST'
De beoordeling door Marc is inderdaad degelijk. Hij maakt echter, net als vele anderen, een denkfout in verband met ant-spam. De efficiŽntste systemen halen berichten van de server op en doen Vervolgens een beoordeling op wél/niet spam. Wie beweert dat het beter is de beoordeling op de server uit te voeren, vergeet dat je een bericht analyseert als je er over beschikt. M.a.w. je kan een bericht nooit manipuleren als je het niet Ďbij de hand hebtí, dus moét je het wel Downloaden. Check Spambayes evenÖ
Hoera voor Netties overigens !!!
Bop Sprengers
BS-SOFT
Antwerpen
>>>>
Bedankt voor de reactie, Bop!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~
En lezer henk reageerde op de berichtgeving over de prijs van iTunes en copieerbeveiliging:
<<<
Dag Hilde,

Met veel plezier lees ik steeds je NeTTieS en gelukkig behoor ook jij tot degenen die een behoorlijke dosis gezonde verstand gebruiken wanneer het gaat om copyright-aangelegenheden. Toch wil ik je - misschien wel ten overvloede - op het hart drukken dat de zaken er wat dit onderwerp betreft behoorlijk negatief voorstaan. Of, om het dramatischer te stellen: het is oorlog... Een niets ontziende oorlog van de zogeheten 'entertainment'-industrie tegen de rest van de mensheid - door hen zo overduidelijk beschouwd als het klootjesvolk dat naar hun pijpen dient te dansen...

Dat Steve Jobs na een taai gevecht zijn 99 cent heeft kunnen handhaven klinkt mooi, maar dat is nog steeds een absurd hoog bedrag voor een enkel nummer. De labels mogen dan nu een stapje terug hebben gedaan, maar ze maakten eerst een enorme stap vooruit en het lijkt er sterk op dat ze het begrip 'marktwerking' voorlopig weer uit hun woordenboekje hebben weten te schrappen. En er dreigen nieuwe aanvallen, met een wetsvoorstel in het Amerikaanse congres dat de al omstreden en drakonische DMCA-wetgeving nog meer wil gaan aanscherpen. Lees erover op mijn www.music-abc.com/magazine.html en opvolgend www.music-abc.com/copyright.html.

En wanneer je dan toch op mijn website bent beland, kijk dan ook op www.music-abc.com/podium.html waar een paar heerlijke muzikanten zich op m'n virtuele podium presenteren en daarna laten beluisteren. Het zijn allemaal vrienden/vriendinnen van me, maar strikt genomen ben ik met deze webpagina's wel in overtreding - zoals ook deze muzikanten hun eigen muziek slechts na betaling op hun eigen websites mogen plaatsen. En dit terwijl we toch niets anders doen dan simpel muziek propageren. Gelukkig vang ik binnenkort aan met een wekelijks jazzprogramma (op een lokale omroep) en houden daar anderen zich met dit soort waanzin bezig...

Met vriendelijke groeten,

Henk de Boer
>>>
Bedankt, Henk!
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Niets in het leven is schoon of liefelijk of groots,
of het heeft iets geheimzinnigs.
Francois René Chateaubriand, Frans schrijver