Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.837 (4.213 wekelijkse editie, 624 dagelijkse update)
Deadline van volgende editie: 27/4/2006 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10
nummer 446 van 22/4/2005

Gegroet lezers,

Eindelijk een lenteweekend, waar we zo naar gesnakt hebben. Zachte temperaturen, vogels die hun beste toontjes bovenhalen, bloemen die plots in pracht verrassen. We zouden er zowat lyrisch van worden!

Deze week een nummer dat u vertelt van allerlei wolfijzers en voetklemmen op het internet. Het is spijtig, maar u moet nu eenmaal erg voorzichtig, om niet te zeggen achterdochtig zijn op het internet. Er zijn zovele gevaren, zoveel flauwe plezanten maar ook bedriegers die op uw geld uit zijn, dat het niet leuk meer is. Oppassen is de boodschap,zelfs voor de ervaren internaut. Wat dat moet zijn voor de beginnende surfer, daar durven wij niet eens aan te denken....

Maar laat ons niet zo negatief doen; het internet biedt zoveel mooie dingen, dat we de bluts maar met de buil moeten nemen. Kijk maar eens op de site met de oude muziek, afkomstig van oude cylinders die gedigitaliseerd zijn. En naar al die tips voor sites die onze redacteurs deze week weer aangesleurd hebben.

Wij wensen u veel leesplezier. Bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)
Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.SPELLETJES ZIJN GEEN KINDERSPEL MEER
Twee berichten die ons vandaag bereikten en die aantonen dat computerspelletjes echt geen kinderspel meer zijn - integendeel: het is big business. Het eerste bericht gaat over Microsoft. Dat heeft aangekondigd dat het de grootste sponsor zal zijn van de World Cyber Games, een topcompetitie voor de videospelletjes industrie. Het zal de Xbox 360 consoles voor deze WCG competitie leveren evenals de games en de marketing.
Volgens het bericht zouden Windows en de Xbox het exclusieve platform worden voor zowel de pc als consolegames bij deze competitie. Microsoft zou tevens alle games leveren. En dat vinden wij toch een beetje eigenaardig - er bestaan toch heel wat andere spelletjes die minstens even spannend zijn of minstens evenveel behendigheid vereisen?
Anderzijds is het feit dat er een wereldkampioenschap gehouden wordt dan weer erg positief voor de gamesindustrie, omdat dit een officiŽle erkenning inhoudt.
http://www.betanews.com/article/Microsoft_Sponsors_Video_Game_Olympics/1145036596

SPELLETJES ZIJN GEEN KINDERSPEL MEER (2)
Nog een bericht dat aantoont dat computergames erkend worden als big business. De Major League Gaming, de grootste professionele organisatie ter wereld voor professionele videogamespelers, heeft een akkoord afgesloten met USA Network. Er zal namelijk een reeks opgenomen worden van 7 episodes van elk één uur lang, waarin de competitie tussen de professionele spelers opgevolgd wordt. Die zullen dan op tv uitgezonden worden.
Het is de eerste keer dat fans de games volledig zullen kunnen bekijken. Andere zenders brachten ook verslag uit over games, maar daar werd dat meestal beperkt tot enkele hoogtepunten uit een toernooi. De uitzendingen zouden net zoals andere profsporten van commentaar voorzien worden en profielen van de spelers vertonen. En bij deze toernooien zou het dus niet alleen om Xbox games gaan, maar ook om games voor andere platformen: spelers zouden op tv namelijk hun kunsten moeten vertonen in spelletjes zoals Halo 2 voor de Xbox en Super Smash Bros. Melee voor Nintendo.
De winnaars staat niet alleen eeuwige roem te wachten, maar ook een flinke prijzenpot. De beste spelers kunnen namelijk honderdduizenden per jaar maken, enkel door spelletjes te spelen. Slecht nieuws dus voor pa en ma die hun kinderen berispen wanneer die teveel spelletjes spelen op de computer: het argument dat daar geen brood mee te verdienen valt, gaat niet meer op...
http://www.betanews.com/article/Pro_Video_Gaming_Coming_to_TV/1145290533

BLOKKEERT AOL MAIL VAN CRITICI?
Zoals wij een tijdje geleden gemeld hebben, is de Amerikaanse provider AOL van plan een systeem in gebruik te nemen waarbij mails, die massaal verstuurd worden, enkel nog doorgelaten worden mits betaling. De bedoeling daarvan is dat het spam zou tegengaan. Maar het systeem heeft wel twee nadelen: eerst en vooral kan een spammer, mits hij betaalt, zijn mails toch laten afleveren. En verder zou een organisatie zoals Netties, die belangeloos werkt, geld moeten gaan betalen om de nieuwsbrieven te laten afleveren. Niet dat wij zoveel abonnees hebben bij AOL, maar het gaat om het principe.
Uiteraard was er heel wat kritiek op het voornemen van AOL. En deze week klonk die kritiek nog des te luider, toen ontdekt werd dat AOL alle mails terugstuurde die afkomstig waren van de website van een politieke actiegroep die tegen het voornemen van AOL gekant is, namelijk Dear AOL (www.dearaol.com). Op die site is een petitie te vinden die oproept tot protest tegen het systeem dat AOL wil invoeren.
Een woordvoerder van AOL ontkende enige opzet en zei dat het probleem te wijten was aan een technische misser. Toch wel heel toevallig, niet?
http://www.betanews.com/article/AOL_Blocking_Email_from_Critics/1145037645

ZOEKEN OP BASIS VAN FOTO'S
Het lijkt ons een erg praktische toepassing. Microsoft werkt momenteel aan een manier om een zoektocht uit te voeren op het internet op basis van een foto die u met uw mobieltje gemaakt hebt.
Deze zoekmogelijkheid maakt deel uit van een groter project van Microsoft Research, Photo2Search, dat verschillende manieren wil vinden om zoektochten te ondernemen met uw mobieltje. Het is de bedoeling dat de zoekmachine als antwoord op die zoektocht verschillende websites zou tonen die overeenkomen met het artikel op de foto, of foto's die op het internet staan.
Het principe lijkt ons in ieder geval gezond. Want wij zijn altijd op zoek naar informatie en wij zitten niet altijd achter ons computertje. Ons mobieltje hebben wij echter wel altijd bij. Maar tot nu toe is zoeken via de gsm echt geen sinecure. Wellicht zullen er in de toekomst nog meer projecten op stapel gezet worden om mobiel zoeken interessant te maken...
http://www.betanews.com/article/Microsoft_Looks_to_Photos_for_Search/1145303093

MSN POSTMASTER GAAT VAN START
Spam blijft nog altijd een probleem en er is nog altijd geen goede oplossing voor gevonden. Er zijn wel spamfilters, maar die zijn vaak erg moeilijk af te stellen, zodat de verkeerde mail weggefilterd wordt. En andere mail, die dan wel spam is, komt er toch door...
Microsoft probeert nu een eigen oplossing uit: de MSN Postmaster Service. Die bevat tools en informatie voor de providers, die uitlegt hoe de e-mail filtering van Microsoft werkt, zodat de providers weten wat zij moeten doen om ervoor te zorgen dat de mail bij Hotmail gebruikers aankomt. De provider kan voortaan ook mail opvolgen die verkeerdelijk door MSN als junk gemarkeerd werd.
Microsoft heeft trouwens eerder al enkele andere initiatieven ontvouwd om spam tegen te gaan, o.a. de Sender ID. Die verifieert of het domein waarvan een mail beweert afkomstig te zijn, wel klopt.
En nu maar hopen dat het allemaal iets uithaalt, want het is echt erg met spam. Voor een van onze mail-accounts hebben wij de spamfilter uitgeschakeld, gewoon om te zien hoeveel spam er binnenkomt als men geen maatregelen neemt. En wij kunnen u verzekeren: 99% van de mail die op deze account binnenkomt is spam. En het wordt er niet minder op...
http://www.betanews.com/article/MSN_Postmaster_Services_Launches/1145373203
http://postmaster.msn.com/

LAATSTE PATCH VAN MICROSOFT VEROORZAAKT PROBLEMEN
Hebt u HP software "Share-to-Web" op uw pc staan? Of een Nvidia videokaart op uw pc? Dan bestaat er een kans dat de laatste Microsoft patch, die verleden week dinsdag uitgebracht werd, u zwaar op de maag ligt.
Volgens BetaNews zouden er namelijk verschillende gebruikers zijn die problemen gekregen hebben met hun pc nadat zij de patch installeerden. Met name zouden zij "My documents" of "My Pictures" niet meer kunnen openen en zouden toepassingen crashen wanneer men het dialoogvenster "Open" activeert.
Waarom dit euvel zich voordoet, is een te technische uitleg, die u zelf kan nalezen bij BetaNews; Wat u er uit moet onthouden is dat Microsoft ondertussen een artikel gepubliceerd heeft in zijn Knowledge Base met daarin een uitleg hoe u het probleem kan oplossen. Hopelijk zonder dat dit weer een nieuw probleem oproept?
http://support.microsoft.com/kb/918165/en-us
http://www.betanews.com/article/Microsoft_Looking_Into_Patch_Problems/1145378539

ORIGINELE MUZIEK ALS BELTOONTJE
Beltoontjes, zij kunnen verschrikkelijk irritant zijn als u in de bioscoop of rustig in het restaurant zit. Maar zij zijn er nu eenmaal en bieden de mobiele gebruiker een manier om zich een persoonlijkheid op te bouwen - "Luister naar mijn beltoontje en zie wie ik ben".
Voor die beltoontjes worden vaak korte fragmenten, 20 tot 30 seconden lang, van hitsongs gebruikt. Het muziekmagazine Billboard houdt zelfs al sinds 2004 een soort hitlijst bij van de meest gevraagde beltoontjes, meestal afkomstig dus van hitsongs.
Maar daar komt nu verandering in. Er zou namelijk een trend bestaan om originele muziek of geluidjes te ontwerpen voor beltoontjes. Die heten dan in het professionele jargon M60, 60 seconden durende originele composities speciaal voor mobieltjes. Er is zelfs een speciale site gelanceerd waar de (Amerikaanse) gebruiker die M60's kan aankopen in allerlei stijlen: startmobile. Momenteel vindt u daar voornamelijk originele artwork die u als screensaver kan gebruiken, maar volgende week zouden daar dus speciaal gecomponeerde beltoontjes bij komen.
Het is echter "zien en niet aankomen": u kan de afbeeldingen en geluidjes niet laten opsturen naar uw mobieltje, omdat de site niet met Europese operatoren werkt. Een ideetje voor een slimme ondernemer hier ten lande?
http://www.startmobile.net/
http://www.usatoday.com/tech/products/services/2006-04-13-original-ringtones_x.htm

HET BELANG VAN DE STATUSBALK
Wij kunnen het niet genoeg beklemtonen: zorg dat in uw mailprogramma en uw browser de statusbalk geactiveerd is. Dat is een balk onderaan uw venster, waarin u kan volgen wat er zich op de rest van het canvas afspeelt. Beweegt u de muis over een link, dan komt daar het adres achter die link te staan; hebt u een link aangeklikt, dan kan u netjes volgen: website gecontacteerd, even wachten, dit en dat en dat aan het downloaden.
Zo'n statusbalk kan u activeren via View / statusbar in uw browser. Waarom wij daar nu op terugkomen? Wel, wij ontvingen zonet een mailtje in onze brievenbus met als onderwerp: EGreetings: You've received a greeting card from a family member. In de body van de mail stond een link die leek te leiden naar postcards.org - allemaal erg onschuldig eigenlijk. Misschien toch een familielid dat niet beter weet dan een kaart in het Engels te sturen?
Maar als we de muis hielden boven de link (http://www2.postcards.org/?a91-valets-cloud-31337) dan kregen wij iets anders te zien in onze statusbalk: http://www.zapp100.com/postcards.gif.exe. En dan gaan natuurlijk de alarmbellen aan het rinkelen - deze link verwijst naar een uitvoerbaar bestand en we zouden, als wij niet opgelet hadden, een virus binnengehaald hebben!! Als wij het zelf niet gezien hadden, waarschuwt ons mailprogramma, Eudora, ons gelukkig ook nog voor het mogelijk gevaar bij het klikken op deze link. (zie ook onze schermafdruk op de tweede link)
Bij onderzoek bleek de site zapp100.com geregistreerd te zijn door een bedrijf uit AustraliŽ. En de mail was afkomstig van ip66-107-56-20.z56-107-66.customer.algx.net. Dit ten behoeve van de detectives onder onze lezers, die deze onverlaten graag willen opsporen.
Had onze antivirussoftware ons niet moeten waarschuwen, vraagt u? Neen. De mail zelf bevatte geen virus; de vervormde link verwees naar een executable, waarvan wij vermoeden dat het een virus is. En wie het wil, mag proberen om dat bestand te downloaden en te installeren, maar wij zullen het in elk geval niet riskeren.
In elk geval: u weze gewaarschuwd. Statusbalken kunnen het leven van uw computer redden!
Op de 3de link vindt u informatie over het gevaarlijke virus dat achter de link steekt (het gaat dus inderdaad om een virus)
http://www.zoneedit.com/whois.html?zone=zapp100.com
http://www.netties.be/pictures/446/postkaart.jpg
http://www.postcards.org/postcards/special/aunt_edna_virus.html

VALSE IPODS IN OMLOOP
De iPod van Apple is erg populair. Zo populair, dat valsmunters (of moeten we zeggen: valspodders?) hun eigen versies van het toestel maken en die laten doorgaan voor echt.
Op het eerste zicht lijken de valse iPods erg echt. Apple waarschuwt daarom haar verkoopspunten dat er valse iPods in omloop zijn en hoe zij die valse van de echte kunnen onderscheiden. Het zou gaan om de iPod Shufffle en Nano. Op deze site kan u zien waaraan u de valse iPods kan onderscheiden, zoals het ontbreken van het batterij indicator, het scherm bij de iPod nano dat helemaal anders van vorm is, geen dock connector, enz.
http://www.ipodgear.com/2006/04/counterfeit-apple-ipod-nanos-and-shuffles.php

OPERA 9 BÈTA UIT, MET WIDGETS EN TORRENTS
Deze week bracht Opera Software een eerste bèta uit van versie 9.0 van haar populaire browser. Die bevat een aantal nieuwe mogelijkheden, waarvan de Widgets wel de leukste zijn.
Widgets zijn kleine mini-programmaatjes, die binnenin een ander programma draaien. De Konfabulator software, die overgekocht werd door Yahoo en nu bekend staat als Yahoo! Widget Engine, heeft de technologie populair gemaakt. Apple bijvoorbeeld stopt ook widgets in haar Dashboard in Mac OS X 10.4. En ook Microsoft heeft de widgets ontdekt: in Vista zal Windows Sidebar zitten dat ook widgets ondersteunt.
Bij de Opera activeert u widgets via de toets F6. De widgets kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor multimedia, news feeds, spelletjes en meer.
Ook nieuw in Opera is de ondersteuning voor BitTorrent: wie bestanden wil ruilen via P2P moet voortaan geen extern programma meer opstarten, maar kan dit doen vanuit de Opera browser.
http://fileforum.betanews.com/detail/Opera_for_Windows/945720329/1
http://www.betanews.com/article/Opera_9_Beta_Brings_Widgets_Torrents/1145551104

DESKTOP ZOEKTOOLS ROEPEN ONGERUSTHEID OP BIJ SYSTEEMBEHEERDERS
Het leven van een sysop is echt niet gemakkelijk. Eerst waren er de instant messaging producten. Personeelsleden zetten die op hun desktop om zo met hun collegaís te kunnen chatten. Erg productief natuurlijk, maar die IM software bezorgde de systeembeheerders wel hoofdpijn, want zij brachten problemen mee qua beveiliging, regels en beheer.
En nu zijn daar de desktop zoektools. Daarmee kan het personeelslid informatie zoeken binnen e-mails en de harde schijf. Google, MSN en Yahoo bieden het o.a. aan. Maar ook hier weer hetzelfde probleem: goed voor de productiviteit, maar kopzorgen voor de systeembeheerder. Zo zijn die zoektools erg krachtig en kunnen zij dingen vinden op bijvoorbeeld niet voldoende afgesloten gedeelde schijven.
Een erg interessant artikel over dit probleem vindt u bij Network World. Als er een ding is dat u eruit onthouden kan, dan is het dat een bedrijf het zich niet kan veroorloven om blind en doof te blijven voor de problematiek. En dat er minstens regels afgesproken moeten worden over het gebruik van IM en desktop search.
http://www.networkworld.com/news/2006/041706-desktop-security.html?twht=041706thisweek

HISTORICI TRACHTEN OUDE MUZIEK TE BEWAREN
Hebt u al gehoord van het Cylinder Preservation and Digitization Project? Wel, daarbij wordt de muziek die eind 19de begin 20ste eeuw op oude rollen of cilinders gezet werd, gedigitaliseerd. Toen namen muzikanten namelijk hun songs op op tinnen cilinders, nadien op was en celluloid. En later werden dat dan platte platen. De oude cilinders bleven wel bewaard, in kelders en zolders en in amateur verzamelingen.
Die zijn nog altijd in goede staat, maar een gewone particulier kan niet veel aan met zo'n cilinder. Een toestel om die af te spelen, dat heet dan een archeophone, kost maar liefst 12.000 dollar. En dan is er gelukkig de universiteit van Santa Barbara. Daar verzamelen ze al tientallen jaren lang historische audio en in 1994 kregen zij een grote verzameling van een verzamelaar. En toen werd het plan opgevat om al die audio te digitaliseren.
Het resultaat kan u op onderstaande site bewonderen. En gratis downloaden, zelfs op uw iPod zetten. Het gekraak moet u maar voor lief nemen, dat is charmant!
http://cylinders.library.ucsb.edu/
http://www.usatoday.com/tech/news/techinnovations/2006-04-12-preserving-old-pop_x.htm


Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


EEN PC IN EEN LAMP
Design pc's zijn er altijd al geweest. Maar deze spant toch wel de kroon. De Italiaanse designgroep V12 heeft een concept-pc voorgesteld, die er niet alleen uitziet als een symbiose van lamp en pc, maar ook de beide functies vervult.
Het gaat om een prisma concept uit kunststof en aluminium. Dat zou zowel als Mediacenter moeten dienen om muziek, films en foto's weer te geven, alsook als stijlvolle lichtbron.
Het pc-gedeelte bevindt zich in de zwarte voet. CD's en dvd's steekt u zoals bij een broodrooster bovenaan in het toestel. Prijs van het toestel is nog niet bekend. Een knap ding. Alleen... een klavier hoort er blijkbaar niet bij?
http://www.v12design.com/
http://www.chip.de/news/c1_news_19457468.html

NIEUWE CD'S EN DVD'S KUNNEN 300 JAAR MEE
Er is al heel wat te doen geweest rond het feit dat de huidige cd's en dvd's een heel kort leven beschoren zou zijn. Sommige bronnen hebben het zelfs over amper vijf jaar.
Kodak zou echter binnenkort uitkomen met cd's en dvd's waarop data opgeslagen kunnen worden die drie eeuwen lang goed zouden blijven. Het worden dan wel gouden plaatjes: elke disk zou een 24-karaat gouden weerspiegelende laag krijgen. Die beschermt het schijfje beter tegen hitte, vocht, scherp licht en ruw gebruik. Momenteel wordt enkel een zilveren laagje gebruikt en dat biedt niet zo'n goede bescherming.
Zo'n disk zou niet direct voor de gewone consument zijn die een muziek-cd koopt bijvoorbeeld, maar wel ideaal zijn voor gebruik in allerlei archieven, zoals voor bedrijven, het leger, de overheid, medische gegevens, enz.
http://www.betanews.com/article/New_CDs_DVDs_Could_Last_300_Years/1145378116

NIEUWE LICHTBRONNEN
Amerikaanse wetenschappers hebben een nieuwe lichtbron ontdekt, die het traditionele ballonnetje in de schaduw zou kunnen zetten. Het gaat om een OLED, organic light emitting diode. Dat zendt een briljant wit licht uit wanneer het aangesloten wordt op de elektrische stroom. De OLED's worden niet warm zoals de huidige ballonnetjes en zijn dus energie-efficiŽnter en zouden een langer leven moeten kennen.
Het materiaal zou in dunne vellen gedrukt kunnen worden en die zouden dan gebruikt kunnen worden op muren, plafonds en zelfs meubels. Het zou ook op glas of plastic gedrukt kunnen worden. Stel u voor: een koepel die overdag licht doorlaat en 's nachts zelf een sterrenhemel wordt...
Er is nog wel één probleem: wetenschappers moeten nog een manier uitvinden om de OLED's volledig af te schermen van vocht; want dat zou het gevoelige materiaal kunnen aantasten, zodat het niet langer werkt.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/4906188.stm

SHARP BRENGT MOBIELTJE UIT MET GEZICHTSHERKENNING
Er werd al wel over geschreven, maar nu is het zover: als eerste brengt Sharp een mobieltje uit met gelaatsherkenning: de 902SH. Die herkent via een bewegingssensor de gelaatstrekken van zijn eigenaar en zal zo verhinderen dat onbevoegde personen het toestel gebruiken.
Verder bevat het toestel een 3,2 Megapixel camera en vga-scherm, plus bluetooth en UMTS. Het toestelletje wordt momenteel in Japan uitgebracht, waar het een 171 euro moet kosten
http://www.chip.de/news/c1_news_19527483.html


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.be


Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop


[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** TV-zender Fox brengt herhalingen van tv-programma's via het internet
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=060414018

*** Microsoft wil nog voor einde juni een nieuwe versie uitbrengen van de Windows Media Player.
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/40744

*** Philips maakt zappen tijdens reclameblokken onmogelijk
http://www.hccmagazine.nl/index.cfm?fuseaction=home.bounceContent&type=2&id=49201

*** Polderland brengt met 4ling een viertalige woordenboek (Engels, Frans, Duits en Nederlands) die geïntegreerd wordt in Office
http://www.polderland.nl/spellingwoordenboek.asp.

*** Het project Triangeltjes brengt het Beeldwoordenboek uit, een online woordenboek voor anderstalige jongeren
http://st36.startlogic.com/~triangel/bwb/film/voorstelling.htm

*** Apple mag zich een van de tien milieuvriendelijkste bedrijven noemen.
http://www.apple.com/be

*** HP roept batterijen van 16.000 notebooks terug
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=060421024


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


ISAAC HAYES - HYPERBOLICSYLLABICSESQUEDALYMISTIC
[R&B Soul] Hayes zal u ongetwijfeld kennen van zijn "Theme from Shaft". Deze song, die u enkel in streaming beluisteren kan, niet downloaden, is relax en cool. Hayes neuriet enkel. Vandaar de onuitspreekbare titel wellicht.
http://music.download.com/isaachayes

TEQUILA - WHO'S GONNA LUV U
[R&B Soul] De productie van de song kon beter, maar de dame zelf stelt niet teleur. Een afgeronde stem die de woorden murmelt en dan in een etherisch gezang overgaat, om dan weer te gaan swingen. Niet slecht.
http://music.download.com/tequila

XAVIER AEON - ROLL WITH ME
[R&B Soul] Een sexy serenade met club beats. U kent het genre. Wist u trouwens dat dit soort muziek de crooners van deze tijd genoemd worden?
http://music.download.com/xavieraeon

SOFIA ZERENE - SHOULD I?
[R&B Soul] Een gouden stem uit de Caraïben. Soul, jazz en romantische sages.
http://music.download.com/sofiazereneNetties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Wat mij diep vernedert is te zien dat het menslijk verstand grenzen heeft,
terwijl de menselijke domheid er geen heeft.
[Paul Hervieu]
De nieuwe oogstSTRIPS MET EEN HART
Op verzoek van een van onze lezers vermelden wij graag een heel mooi initiatief, namelijk Strips met een Hart. Op 23 april wordt namelijk voor de 6de keer al een speciale strip-, cd-, platen- en dvd-beurs georganiseerd ten bate van het goede doel. Dit jaar gaat dat naar de vzw BOKS, die zich bekommert om kinderen met een stofwisselingsziekte.
Voorafgaandelijk aan de beurs werd er op eBay een veiling gehouden, waarbij figurantenrollen in bekende strips (Jommeke, Suske & Wiske, De Kampioenen, Claire...) per opbod verkocht werden. De beurs heeft plaats nu zondag 23 april, van 10 tot 17u in zaal Schijnpoort in Antwerpen. Verschillende tekenaars zullen aanwezig zijn om hun werk te signeren.
http://www.stripsmeteenhart.org

ONLINE FEED READERS
Er zijn verschillende readers waarmee u online rss feeds kan opvolgen. Maar wie doet wat, wat is het verschil tussen al die readers en welke is eigenlijk de beste? Frank Gruber van TechCrunch heeft de online readers netjes op een rij gezet en hun mogelijkheden met elkaar vergeleken. Zijn artikel vindt u op onderstaande link (Bron: Wim W)
[Taal: Engels]
http://www.techcrunch.com/2006/03/30/the-state-of-online-feed-readers/

JOUW! RADIO
Een internetstation met uitsluitend muziekproducties uit Vlaanderen en Nederland. Daarom niet altijd in het Vlaams of Nederlands gezongen. De bedoeling is dat de radio binnenkort ook via andere digitale kanalen te beluisteren zou zijn. Het aanbod is erg uitgebreid, gaande van kleinkunst tot echt Vlaamse rockers, maar ook van een Jo Vally en Toni Servi schrikken ze hier niet terug.
[Taal: Nederlands]
http://www.jouwradio.be/speellijst.php

FILE FACTORY
Op deze plaats kan u bestanden parkeren. U krijgt er 500 MB ruimte en dat volledig gratis. Enige voorwaarde is dat uw bestanden "gebruikt" worden - heeft niemand een bestand in 15 dagen gedownload, dan wordt het verwijderd. U kan deze site gebruiken om bijvoorbeeld foto's te zetten, een zelfgemaakte MP3 of software te hosten, enz.
[Taal: Engels]
http://www.filefactory.com/

BOX.NET
Nog een plaats waar u gratis bestanden kwijt kan. U kan die gebruiken om bijvoorbeeld uw eigen bestanden te bewaren, zodat u ze ook van een andere computer kan oproepen, om foto's te delen, om bestanden te delen die te groot zijn om per mail te versturen, om mappen te synchroniseren en te backuppen.
Hier krijgt u tot 1 giga gratis; voor 5 giga betaalt u $4,99 per maand.
[Taal: Engels]
http://www.box.net

JAY BIBBY
Deze man is verzot op spelletjes en hij heeft een scherpe pen. Combineer die twee en u krijgt een site waarop voornamelijk Flash spelletjes die u online kan spelen, besproken worden. Erg handig: links vindt u een lijstje met een afbeelding van het spel. Klik erop en u krijgt een bespreking, plus uitleg hoe het spel gespeeld wordt.
[Taal: Engels]
http://jayisgames.com/

ABSOLUTELY DEL.ICIO.US
Ongetwijfeld hebt u al gehoord van deze site, die behoort tot de "social bookmarking" sites die zo veel vermeld worden wanneer het om Web 2.0 gaat. De bedoeling is gewoon dat u uw bookmarks niet alleen on line zet, maar ook van tags voorziet en met anderen deelt. Deze site heeft een heleboel tips voor een superefficiŽnt gebruik van de site bijeen geraapt.
[taal: Engels]
http://www.quickonlinetips.com/archives/2005/02/absolutely-delicious-complete-tools-collection/

GOOGLE IN HET KWADRAAT

Ondertussen heeft Google al een heel imperium uitgebouwd van verschillende zoekmogelijkheden en diensten. Deze site heeft die allemaal handig op een rijtje gezet, inclusief de blogs die u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen bij Google en ook Google Fun.
[Taal: Engels]
http://www.usabilityviews.com/simply_google.htm

VRIJDAG ANIMATIEDAG : COMEDYCLIPS

Een site met meer dan 1000 links naar clipjes van voornamelijk Nederlandse maar ook Engelse komieken of programma's, zoals bvb Youp van 't Hek, Karin Bloemen, Theo Maassen, Hans Theeuwen, Alex Agnew, Fawlty Towers, Pisa, Kopspijkers, enz. Veel kijkplezier.
(taal : Nederlands) [Filover]
http://www.comedyclips.nl/

VRIJDAG ANIMATIEDAG : MAHJONG 3 (GAME)
Een variant van het gekende spel Mahjong. Voor wie het spel niet zou kennen. U dient telkens twee blokjes aan te klikken. Indien die vrij liggen en exact dezelfde tekening vertonen dan verdwijnen ze van het speelbord. En zoals te verwachten is, is het de bedoeling om alle blokjes weg te spelen.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.jeux.com/jeux/jeux.asp?VIDJeux=850

VRIJDAG ANIMATIEDAG : NORBERT KNIAT (FOTOGRAFIE)
Op deze site kan u in de knappe portfolio's bladeren van de Duitse mode- en portretfotograaf Norbert Kniat. Hij werkt o.a. voor Vidal Sassoon, Sony, Audi, Swarovski, enz.
(taal : Duits) [Filover]
http://www.kniat.de

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

TOERISME OP HET NET : MADEIRA
Het eiland Madeira is een Portugese autonome regio met als hoofdstad Funchal. Het eiland met een oppervlakte van ongeveer 800 km2 kent een zeer mild klimaat. De hoogste berg is de Pico Ruivo. Het eiland wordt ook soms het bloemeneiland genoemd door de talrijke exotische bloemen die er overal voorkomen. Op de officiŽle site van de Dienst voor Toerisme vindt u meer informatie.
(taal site : Portugees, Engels, Duits, Frans, Spaans) [Filover]
http://www.madeiratourism.org
http://en.wikipedia.org/wiki/Madeira
http://www.filover.be/toerisme.html

* BEKENDE PERSONEN OP HET NET Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Katerine
De winnares van Star Academy heeft nu ook haar eigen website met elke dag een stukje uit haar dagboek.
http://www.katerineonline.be/

- Caroline Ex
Miss Belgian Beauty 2000 heeft sinds kort een nieuwe website.
http://www.caroline-ex.be

- John Hiatt
Hij is een echte allround-artiest van wie sommige nummers reeds door enkele zeer bekende namen gecoverd werden.
http://www.johnhiatt.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Hiatt

- Lena Philipsson
Won in 2004 het Songfestival. Haar website is helaas enkel in het Zweeds.
http://www.lenaphilipsson.se/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lena_Philipsson

- Denise Austin
OfficiŽle website van deze Amerikaans fitness-specialiste
http://www.deniseaustin.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Denise_Austin


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's


*** Algemeen Dagblad
- Een printje maken vanaf elke plek
http://www.ad.nl/multi-media/article290265.ece
- Panasonic showt Blu-ray
http://www.ad.nl/multi-media/article288435.ece
- Virtuele rosse buurt komt tegemoet
http://www.ad.nl/economie/article286731.ece
- Gestolen fiets na uur op internet
http://www.ad.nl/denhaag/westland/article286913.ece
http://www.ad.nl/multi-media/

*** Digitale Revolutie
- Al je films en mp3-muziek overal beschikbaar, in huis, op reis en in de auto. Het kan met de TargetXtream
http://digitaal.fan.tv/clickthru.asp?id=14181&url=www.autoxperience.tv/toontext.asp?id=14179
- Wil je mediabestanden converteren van het ene naar het andere bestandsformaat, gebruik dan eens MediaCoder. Dit is open source software met grote mogelijkheden.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=14192
- T-Mobile biedt zijn klanten vanaf nu draadloos internet via hsdpa aan. Hier vind je alle informatie over deze snelle vorm van umts.
http://digitaal.fan.tv/toontext.asp?id=14256
http://digitaal.fan.tv

*** Elektro.be
- Pioneer met 4 nieuwe home cinema systemen
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2391
- Sony Cybershot T30: 7,2 megapixel camera
http://www.elektrozine.be/functions/reportages.asp?lang=nl&pag=16&verslag=2387
- Dvd-cam met 3,3 megapixels
http://www.elektrozine.be/functions/news.asp?lang=nl&pag=2&news=04/2006&newsid=3809
http://www.elektro.be

*** Computer World
- Yahoo mail krijgt nieuwe look
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=14629&style=34360
- Alarmcamera voor iedereen?
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=14627&style=34360
- De NMBS dienstregeling voortaan ook op uw (interactief) tv-scherm
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=14632&style=34360
- Google Calendar: een schot in de roos
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=14621&language_code=NED
http://www.computerworld.be/

*** Digimedia
- Nieuwe Explorer update beïnvloedt beleving Flash sites-
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=2981
- eBay gaat in zee met Kiala voor pakketverzending-
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=2979
- Nieuwe toeristische speler bij Tradedoubler-
http://www.digimedia.be/detail05.asp?Id=2977
http://www.digimedia.be/

*** Speedzone
- Lanparty's - Feestje voor gamers!
http://www.speedzone.be/artikel/1111_lanpartys__feestje_voor_gamers.html
- Nederlandse studentenfilm naar Cannes!
http://www.speedzone.be/artikel/1110_nederlandse_studentenfilm_naar_cannes.html
- Schwarzenegger: koning van de grappige filmpjes
http://www.speedzone.be/artikel/1112_schwarzenegger_koning_van_de_grappige_filmpjes.html
http://www.speedzone.be

*** Webfactor
- De grootste ruiltocht allertijden op het net
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/04/de_grootste_rui.html
- Danny DeVito versus internetpiraten
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/04/danny_devito_ve.html
- Kwart Belgen zoekt medische info op het net
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/04/kwart_belgen_zo.html
- Chinese censuur treft nu ook Skype
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/2006/04/chinese_censuur.html
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/

*** Tweakers Net
- 'HD-DVD neemt voorsprong op Blu-ray'
http://tweakers.net/nieuws/42157/HD-DVD-neemt-voorsprong-op-Blu-ray.html
- Nederland in dozijn spammerigste landen
http://tweakers.net/nieuws/42161/Nederland-in-dozijn-spammerigste-landen.html
- Microsoft probeert Europese Commissie te omzeilen
http://tweakers.net/nieuws/42152/Microsoft-probeert-Europese-Commissie-te-omzeilen.html
http://www.tweakers.netWikipedia

Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikels schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikels verschenen over:

* Frans politicus - http://nl.wikipedia.org/wiki/%C3%89mile_Loubet
* Virusziekte die voornamelijk voorkomt bij schapen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Bluetongue
* Supersportwagen van het Italiaanse automerk Lamborghini - http://nl.wikipedia.org/wiki/Lamborghini_Diablo
* Luchtvaartmaatschappij met basis in Zweden - http://nl.wikipedia.org/wiki/Britanniafly
* Muziekinstrumenten uit het graf van Toetanchamon - http://nl.wikipedia.org/wiki/Trompetten_van_Toetanchamon
* XD-Picture_Card - http://nl.wikipedia.org/wiki/XD-Picture_Card
* Geschiedenis van het halfkanton Nidwalden - http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Nidwalden
* Reuzen uit de Noordse mythologie - http://nl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B6tun
* Autosnelweg in Oostenrijk - http://nl.wikipedia.org/wiki/Tauernautobahn
* Museum Geelvinck-Hinlopen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Museum_Geelvinck-Hinlopen
* Voormalig geheim agent van JoegoslaviŽ - http://nl.wikipedia.org/wiki/Slobodan_Mitric
* Beslissende slag van de nooit verklaarde Sovjet-Japanse Grensoorlog (1939) - http://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Halhin_Gol

Wikiraadsel: Hoe heet de hoofdstad van Wit-Rusland? - http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Raadsel/netties20060420

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieSDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/InternautTIP AFDRUKKEN: FRAMES AFDRUKKEN
Velen onder ons zullen het al wel meegemaakt hebben: tijdens het surfen wil u snel iets afdrukken via Ctrl+P om dan vast te stellen dat uit de printer alleen een navigatiebalk of banner komt gerold.
Dat komt omdat vele sites tegenwoordig opgebouwd zijn met behulp van frames.
Het is dan belangrijk eerst dit frame te selecteren door er ergens op te klikken en dan pas op de knop Afdrukken te klikken. Internet Explorer lost dit probleem gedeeltelijk op.
Onderaan in de dialoogbox Afdrukken is nu een kader Frames afdrukken opgenomen. Hier kunt u bepalen of u het geheel wenst af te drukken zoals u het op het scherm ziet, alleen het geselecteerde frame of alle frames apart.
Wel dient u dan gebruik te maken van Bestand / Afdrukken anders komt u niet in de dialoogbox terecht.
Bron: Digiweetjes

TIP PRINTEN: KOP- EN VOETTEKSTEN BIJ HET (WEB)AFDRUKKEN
Wanneer u webpagina's afdrukt, kunt u zelf een persoonlijke kop- en/of voettekst instellen door in het menu Bestand te kiezen voor Pagina-instelling en uw eigen kop- en/of voettekst in het betreffende kader in te geven.
Indien u de kop- en voetteksten gewoon wil elimineren, volg dan dezelfde procedure en verwijder alle tekst uit deze velden.
Dit systeem kan best handig zijn, maar respecteer a.u.b. wel het intellectuele eigendom van de pagina's die u afdrukt.
Bron: Digiweetjes

TIP AFDRUKKEN: PRINTER OP VERSCHILLENDE MANIEREN AANSTUREN
Een laserprinter heeft een papierbak, maar kan ook gebruik maken van handmatige invoer. Handig, want in de papierbak zitten de blanco A4ís terwijl u de handmatige invoer gebruikt voor uw speciale briefpapier.
De handmatige invoer is niet zomaar in te stellen voor een afdrukker. Of wel? Ga naar Start / Instellingen / Printers. Hier kunt u, met behulp van de rechtermuisknop, de eigenschappen van de printers opvragen. Ga naar het tabblad Papier om te kijken waar het papier vandaan moet komen. Meestal is er een keuze tussen automatisch, de papiercassette en de handmatige invoer. Maak uw keuze.
Maar wat gaat u doen als u de ene keer uit de papiercassette wilt printen en de andere keer via de handmatige invoer? Dan is het slim om een tweede printerdriver te installeren die een kopie is van de eerste. U geeft de beide printerdrivers een handige naam waarin tot uitdrukking komt wat u van ze verwacht. Het enige verschil tussen de beide printerdrivers is de manier waarop het papier wordt ingevoerd.
Later, in een applicatie als Microsoft Word, kunt u een afdruk maken. En op precies dát moment selecteert u de te gebruiken printerdriver. Waarmee u een mogelijkheid hebt gekregen om één printer op meerdere manieren aan te sturen! Hierbij opgemerkt dat u deze truc ook op andere instellingen kunt loslaten. Bijvoorbeeld op het Papierformaat, het Inktgebruik, de Resolutie, het Aantal kopieŽn, printen in Kleur of in grijsschaal, enzovoort.
Bron: Digiweetjes

TIP AFDRUKKEN: SCHERM PRINTEN
Wil u een schermafdruk ook printen, dan is een druk op de knop Alt-Print Screen niet voldoende. Door deze handeling wordt alleen de inhoud van het geactiveerde venster op het Klembord gezet. Vervolgens opent u Start / Programma's / Bureau-accessoires / Paint of natuurlijk uw andere favoriete tekenprogramma.
Selecteer daarna Bewerken / Plakken. U krijgt nu een mededeling dat de inhoud van het Klembord groter is dan de bitmap. Klik op Ja om te bevestigen dat u de bitmap wilt vergroten. Het scherm dat u wilt printen verschijnt nu.
Voordat u eindelijk uw printer aan het werk kunt zetten, moet u ervoor zorgen dat de pagina liggend wordt afgedrukt, zodat het gehele scherm op een standaard A4-tje past. Kies derhalve voor Bestand / Pagina-instelling en selecteer de optie Liggend onder Afdrukstand.


Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/projecten.html

Van alles halen, (bijna) niets betalen...


ADRES 2000
Win95/98/2000/ME/XP - 1,2 MB - freeware
Op zoek naar software om een eenvoudige database (wat heet simpel: u kan tot 50.000 adressen invoeren!) aan te maken en te beheren? Dit progje kan helpen. U kan de veldendefinitie vrij bepalen en aanpassen, u kan zoeken, sorteren en selecteren. (Bron: Wim W)
http://mccholland.nl/Adres2000/

PORTA
Win98/ME/2000/XP - 566k - freeware
Een uitstekend programma om aantrekkelijke galerijen te maken van uw digitale foto's. Het bevat verschillende sjablonen die u kan aanpassen. U kan zelfs een watermerk aan elke foto toevoegen. Het programma bevat ook SimpleViewer, een populaire op Flash gebaseerde maker van galerijen die u kan gebruiken in plaats van een html-galerij. (Bron: Wim W)
http://www.snapfilespro.com/gnomeapp.php?id=109921

GLEST
Win98/2000/ME/XP - 51,1 MB - freeware
Een gratis strategiespel, in de stijl van Warcraft.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13014231.html

KOOLMOVES
Win98/NT/2000/ME/XP - 3,6 MB - demo
Met dit progje kan u kleine geanimeerde flashfilmpjes maken of bewegende GIF beelden die u op uw website kan gebruiken.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13003379.html

FOTOALBUM PRO

Win98/NT/2000/ME/XP - 7,6 MB - shareware
Met dit progje kan u foto's bewerken en op het internet zetten
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13010720.html

SQIRLS MORPH
Windows - 7,8 MB - freeware
Met dit progje kan u afbeeldingen 'morphen', dat wil zeggen vloeiend in elkaar laten overgaan. Het bevat enkele handige functies.
http://telechargement.journaldunet.com/fiche/5865/2/sqirlz_morph/index.html

VRIJDAG MACDAG: DEFAULT FOLDER X

Mac OS X 10.2 - 4,51 MB - shareware
Bij Mac OS X is het ietsje ingewikkeld om doorheen mappen te bladeren wanneer u een document opent of opslaat. Dit progje voegt een toolbalk toe naast alle Open en Save dialogen, zodat u gemakkelijker toegang krijgt tot uw folders.
http://www.download.com/Default-Folder-X/3000-2234_4-10521526.html?tag=nl.e414

VRIJDAG MACDAG: CHARVIEW
Mac OS X - 578k - shareware
Met dit progje kan u gemakkelijk speciale lettertekens toevoegen aan uw teksten. U kan bovendien elk lettertype op uw harde schijf bekijken.
http://ct.download.com/clicks?c=1946546-15426717&brand=download&ds=5&fs=0

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.Het laatste woord....Geen vragen, geen klachten. Gelukkig :)
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Een mens weet nooit wat voor een dwaas hij is,
tot hij zichzelf dor een ander hoort imiteren
[Sir Herbert Beerbohm Tree]