Aantal abonnees: 4.813
(4.189 wekelijkse editie,
624 dagelijkse update)
Deadline van volgende editie: 19/1/2006 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 10
nummer 432 van 14/1/2006
Gegroet lezers,

Ook deze week nog veel nieuwtjes vanop de CES beurs in Las Vegas, maar we laten ook een ander klokje luiden, dat van Apple, waar eveneens heel wat nieuws te melden viel. Allemaal leuke dingen, waarvan sommigen voorlopig enkel voor de Amerikaantjes voorbehouden zijn. Wij zitten te trappelen!

Verder een nuancering van ons bericht van verleden week over de nieuwe cd van Coldplay - we trachten immers altijd zoveel mogelijk informatie te geven over een nieuwsfeit, en dat van zoveel mogelijk kanten te belichten.

Wij wensen u veel leesplezier met al dat nieuws, en hopen u, bij leven en welzijn, volgende week weer aan te treffen.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.* Intel sluit samenwerkingsakkoorden voor Viiv
Het wereldje van de ICT wordt een echt warboeltje. Hardwareproducenten worden content-leveranciers, makers van besturingssystemen verkopen video's, enz. De grenzen smelten helemaal weg. Getuige van deze trend is dit berichtje over Intel. Dat heeft namelijk de Viiv technologie bedacht, een platform dat ervoor moet zorgen dat u extra kan genieten van digitaal amusement. En de dualcore processor van Intel moet daarvoor zorgen, omdat die extra goed is in het multitasken.
Om die Viiv technologie te laten inburgeren, heeft Intel enkele samenwerkingsakkoorden gesloten, o.a. met MTV Networks, Yahoo en Google. Zo zal de Viiv-gebruiker van MTV stukken kunnen bekijken van Motherload van Comedy Central, van MTV Overdrive, VSPOT, mtvU. Van Yahoo komt er Yahoo Go TV en content van de verschillende onderdelen van Yahoo. En van Google komt er de Google video, een nieuwe dienst die Google dit weekend voorstelde.
De eerste Viiv PC's mag u in het eerste kwartaal van dit jaar verwachten. Of u alle aanbod ook in ons land zal kunnen bekijken, zullen wij u dan pas kunnen vertellen.
http://www.intel.com/products/viiv/index.htm
http://ces.betanews.com/entry/Intel_Announces_Viiv_Content_Deals/1136581886

* DivX denkt ook over download dienst
ER zijn nu al meer dan 50 miljoen DVD player op de markt die DivX aankunnen. En DivX zou graag dat bereik omzetten in centjes. Het bedrijf denkt er daarom over om een betalende download dienst op te starten, waar u films en andere zou kunnen downloaden.
DivX hoopt namelijk met zijn DivX6 formaat en zijn "Ultra Certified" DVD players een alternatief te bieden voor de gebruikers die gevangen zitten in de tweestrijd tussen HD DVD en Blu Ray, de twee dvd-formaten die strijden om de troonsopvolging van het DVD-formaat. De meeste gebruikers wachten af hoe die strijd zal uitdraaien en ondertussen kan DivX daar maar mooi van profiteren. In DivX zit een nieuw mediaformaat, met een menu a la DVD en interactieve mogelijkheden.
U kan op DivX.com al wat content downloaden, voornamelijk kortfilm. Dat zou dus binnenkort uitgebreid worden met langspeelfilms, tegen betaling. Wat u downloadt, wordt dan echt uw eigendom en u mag ze bekijken op uw pc, kopiŽren naar een disk, of afspelen op allerlei players die DivX ondersteunen.
http://ces.betanews.com/entry/DivX_Working_On_Download_Service/1136583563

* Google wordt videowinkel
En om verder te gaan met ons lijstje van "bakker wordt ook zuivelhandel", is het nu de beurt aan een zoekmachine die videowinkel wordt: Google. Op de CES beurs kondigde Larry Page aan dat u voortaan ook CBS Shows en basketbalwedstrijden kan bekijken op aanvraag en tegen betaling natuurlijk.
Later zouden daar ook nog programma's bijkomen van andere bronnen, zoals de onafhankelijke studio Greencine, van de Britse zender ITN. Zoals gezegd, moet u voor al die video's betalen - dit in tegenstelling tot de andere video's die u momenteel bij Google video vindt, die korter van stof zijn en gratis.
Tussen haakjes: volgens sommige bronnen zou Google voor de video's een eigen kopieerbescherming (DRM) gebruiken, waarmee het dus afwijkt van wat de andere bedrijven doen. En bovendien zou het een verdeelsleutel van 70/30 hanteren voor de opbrengsten, wat ook ongewoon is. (Met dank aan Wim W)
http://battellemedia.com/archives/002204.php
http://ces.betanews.com/entry/Google_Launches_Video_Store/1136596247

* Coldplay: vervolg
Wij komen nog even terug op ons bericht van verleden week over Coldplay, waarin wij een vermanende vinger zwaaiden naar de band omdat hun cd wel erg verregaande antikopieerbeveiliging bevatte en wij vonden dat de gebruiker hierbij onheus behandeld werd. Wij willen ons berichtje toch even nuanceren.
Eerst en vooral hebben wij het uiteraard niet over de muziek op de cd. Wij zijn een grote fan van Coldplay, maar waren nog niet in staat om de cd te beluisteren. Men verzekert ons echter dat de cd prachtig is.
Ten tweede gaat het over een zaak die zich afspeelt in India. De blogger die zijn beklag doet is een 22-jarige student medicijnen Arif Rahimi, die zijn cd in India gekocht heeft. Het ontbreekt ons momenteel aan gegevens over eventuele kopieerbeveiliging bij de CD van Coldplay die hier in Europa/BelgiŽ verkocht wordt.
En ten derde is er een onnauwkeurigheid geslopen in onze vertaling van de tekst van deze voorwaarden. Wat niet onze gewoonte is, wij trachten onze informatie zo nauwkeurig mogelijk te brengen. Helaas was het brein van onze redacteur van dienst die avond wat van slag, omwille van het griepvirus. Onze excuses voor de onnauwkeurigheid. In elk geval: als u de tekst op het blaadje met de gebruiksvoorwaarden leest, staat er inderdaad dat de cd niet gebrand kan worden op een CD-R of harde schijf, of omgezet in een MP3, maar er staat niet dat u de cd niet mag afspelen op een DVD player, autostereo, draagbare player, game player, pc of Mac, zoals wij verkeerdelijk vermeld hebben. Er staat wél in dat de cd op bepaalde toestellen niet afgespeeld kan worden. Wat toch wel een nuance is, die wij met deze willen maken.
Verder verwijzen wij nog graag naar enkele artikels rond de affaire Coldplay. Eerst een artikel bij Red Herring, waar ook ingepikt wordt op de klacht van de student. Daarin wordt gesteld dat, volgens Fred von Lohmann van de Electronic Frontier Foundation, deze beperkingen normaal zijn bij cd's die met kopieerbeveiliging uitgerust zijn en dat zij, voor zover hij weet, legaal zijn. "Ik zou graag een dergelijk label zien op àlle kopieer-beveiligde cd's, aldus van Lohmamn. Het label beschrijft duidelijk wat de beperkingen zijn en tot hiertoe hebben muziekfans de grootste moeite om uit te vinden wat die juist zijn."
Een tweede link naar een artikel bij de Britse organisatie Consumer Affairs; daarin worden dan weer de kopieerbeperkingen aangeklaagd. De organisatie vreest dat artiesten en bands op lange termijn het slachtoffer zullen worden van deze strenge kopieerbeveiliging, omdat boze fans cd's met zo'n DRM niet meer zullen kopen.
http://redherring.com/Article.aspx?a=15165&hed=Coldplay+DRM+Prompts+Outcry
http://www.consumeraffairs.com/news04/2006/01/coldplay.html

* Yahoo neemt Wabjay Playlist community over

Wellicht kent u de site Webjay. Daar kan de internaut speellijstjes aanmaken en afspelen van muziek en video die zich op het internet bevindt. Wel, die is nu overgekocht door Yahoo, dat daarmee zijn eigen muziekdienst, de Yahoo! Music Engine wil opfrissen. De bedenker van Webjay, Lucas Gonze, trad ook in dienst bij Yahoo.
Volgens Dave Goldberg, het hoofd van Yahoo! Music, zou het speellijstje de volgende rage worden in digitale media. "Yahoo Music Engine heeft al enkele interessante mogelijkheden met speellijstjes, open API's en er staat nog meer op stapel. Lucas Gonze zal ons helpen om een strategie rond playlists uit te bouwen", zo vertelt Goldberg in zijn blog.
http://www.webjay.org/
http://www.ymusicblog.com/
http://www.betanews.com/article/Yahoo_Buys_Webjay_Playlist_Community/1136836649

* Creative geeft nieuwe uitleg voor term "Podcast"
Het woord "podcast" heeft zijn intrede gedaan in onze woordenschat. De New Oxford American Dictionary heeft het woord uitgeroepen tot woord van het jaar 2005. Podcast, een uitzending via het internet die gedownload kan worden naar een draagbare player, is eigenlijk een samentrekking van de woorden iPod en broadcast (uitzenden) en dus duidelijk een hommage aan de iPod, dat de podcast echt tot leven gebracht heeft.
Het bedrijf Creative, dat ook draagbare players uitbrengt, is echter ongelukkig met deze uitleg, want zo is het woord een regelrechte promotie voor concurrent Apple. Daarom heeft het een slimmigheidje bedacht. Podcast staat volgens haar voor "Personal On Demand broadCast" - met andere woorden: elke verwijzing naar de iPod wordt in deze nieuwe definitie geschrapt.
Deze aankondiging deed Creative ter gelegenheid van de lancering van Zencast, de software van Creative voor het downloaden van video blogs en podcasts.
Tja, wat het woord ook zeggen wil, wij blijven verzot op onze podcasts!
http://www.zencast.com/about/
http://www.betanews.com/article/Creative_Redefines_Podcast/1136834988

* MacWorld: de goed nieuws show van Apple
Na alle geweld van de Consumer Electronics Show, stappen wij een ander wereldje binnen: MacWorld. En daar mocht Apple CEO Steve Jobs met gepaste fierheid een aantal aankondigingen doen.
Ten eerste: het gaat goed met de iPods. Erg goed. De verkoop tijdens de eindejaarsfeesten was een voltreffer. In het vierde kwartaal 2005 werden er elke minuut 100 iPods verkocht, met in totaal 14 miljoen dat kwartaal en 32 miljoen voor het hele jaar. Dat kan tellen!
Ook de verkoop via iTunes verloopt vlot: 850 miljoen songs en 8 miljoen tv-shows. Waar is de tijd dat de internaut met geen stokken te bewegen was om voor iets te betalen op het internet? Het aanbod van iTunes zal trouwens nog uitgebreid worden, met name met content van de Saturday Night Live shows, zoals klassieke clips van de Blues Brothers, Coneheads en meer.
http://www.apple.com/benl/itunes
http://www.betanews.com/article/100_iPods_Being_Sold_Every_Minute/1136913479
http://www.betanews.com/article/Apple_Launches_SNL_Content_FM_Tuner/1136913826

* Nieuwigheden van Apple
Verder kondigde Steve Jobs nog nieuwigheden aan en updates van bestaande programma's. Er is de Mac OS X 10.4.4, met nieuwe Widgets van Google en ESPN, een adresboekje en kalender Widget voor het Dashboard. Er is een update voor het iLife pakket, waarbij vooral de nieuwe versie van iPhoto in het zonnetje gezet werd. Daarbij werd met name hard gesleuteld aan de snelheid en aan het bewerken in volledig scherm. U kan foto's ook over het internet delen met anderen en "photocasten" - een dienst die een .mac abonnement vereist. Bij de iMovie kan u video naar uw iPod exporteren en video podcasts maken. En iDVD werd verbeterd, zodat het maken van DVD films vergemakkelijkt werd. Er werd namelijk een nieuw onderdeel aan toegevoegd, Magic iDVD. Daarbij kan u een thema kiezen, video's en foto's klikken en slepen, en met de druk op één enkele knop maakt u een hele disk. De muziektool GarageBand werd dan weer omgevormd tot een heuse podcast studio, met speciale techniek om spraak te verbeteren en iChat te gebruiken om op afstand interviews af te nemen. Om dit hoofdstuk over de iLife af te sluiten, vermelden wij nog dat aan deze suite een nieuwe tool toegevoegd werd: iWeb. Daarmee kan u foto's, films en blogs publiceren op de speciale .Mac site. En weet u wat het mooie is aan die hele iLife? Die hele suite kost amper 79 dollar!
http://www.betanews.com/article/Apple_Issues_Mac_OS_X_1044_iLife_06/1136914394
http://www.betanews.com/article/iMovie_iDVD_GarageBand_Improved/1136915449

* Multimedia zoekmachine Qaero: antwoord van Europa op Google
Afgelopen zomer heeft de Franse president Chirac het Qaero project aangekondigd, dat het antwoord moet worden van Europa op de zoekgigant Google.
Qaero is een zoekmachine, maar zij is niet tekstgebaseerd. Qaero moet het eerder hebben van multimedia zoekopdrachten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van technologieŽn voor het herkennen, transcripts maken, indexeren, automatisch vertalen van audiovisuele documenten. Er is ook sprake van het automatisch herkennen en indexeren van afbeeldingen.
Bij het herkennen en indexeren van video, wordt meestal uitgegaan van spraakherkenning: de gesproken tekst wordt omgezet in geschreven tekst die dan doorzocht wordt. Het Qaero project zou echter ook aan automatische herkenning van beelden doen en experts vragen zich af welke techniek hiervoor gebruikt zou worden.
Aan het project wordt gewerkt door verschillende universiteiten, maar ook industriŽlen zoals Deutsche Telecom, France Telecom, Thomson.
http://www.pandia.com/sew/149-the-multimedia-search-engine-quaero-europe%e2%80%99s-answer-to-google.html

* Nieuwe versie van iTunes baart zorgen
Het gonst op internetforums en in blogs van de bezorgdheid over een nieuw onderdeel dat Apple toegevoegd heeft in versie 6.0.2 van de iTunes.
In die versie staat namelijk een klein "Mini Store" paneeltje in het hoofdvenster van iTunes; daarin wordt dan meer informatie getoond over de song die gespeeld wordt en ook welke andere tracks van die artiest beschikbaar zijn en welke andere songs mensen die deze song gekocht hebben, ook aankochten.
Maar velen vragen zich af of er ook informatie verzameld wordt over de songs die u speelt vanop uw eigen pc en of die informatie dan doorgestuurd wordt naar Apple. En zij maken zich natuurlijk zorgen over hun privacy.
U kan deze mini-store wel uitzetten en dan wordt er geen informatie meer doorgestuurd. Maar velen menen dat Apple de gebruiker wel op voorhand had mogen inlichten over dit nieuwe onderdeel - en duidelijkheid verschaffen over wat het met de verzamelde informatie doet.
http://www.betanews.com/article/New_iTunes_Prompts_Privacy_Concerns/1137008458
http://since1968.com/article/154/itunes-update-update
http://www.boingboing.net/2006/01/11/itunes_update_spies_.html

* MS bezorgt nu ook updates op cd
Softwaregigant Microsoft besteedt de laatste tijd erg veel aandacht aan zijn beveiliging en brengt regelmatig patches uit. Om de systeembeheerders wat te ontlasten, werd beslist om de updates zoveel mogelijk te groeperen, zodat de sysops niet elke vijf minuten updates moeten gaan uitvoeren op alle pc's in het hele bedrijf.
Maar zelfs met die update eens per maand blijft het een hele taak, vooral omdat al die updates gedownload moeten worden. Daarom brengt Microsoft nu ook de updates uit op cd. Het is te zeggen: op downloadbare cd. Daarmee kunnen de sysops dan het hele bedrijf aflopen, ceedeetje erin, update uitvoeren en op weg naar de volgende.
Let wel: dit systeem is niet bedoeld voor de gewone eindgebruikers, omdat er geen systeem in zit dat automatisch ontdekt welke versie er al geïnstalleerd werd.
http://support.microsoft.com/kb/913086
http://www.betanews.com/article/MS_Offering_Security_Updates_on_CD/1137006461

* Nieuwe versie van GPL op komst
De huidige versie van GPL, General Public Licence, is 15 jaar oud. Zij regelt de voorwaarden waaronder gebruik gemaakt mag worden van gratis software. En in die 15 jaar is er heel wat veranderd, zijn er veel meer aspecten ontstaan aan het computeren die er vroeger niet waren. En de GPL die nu bestaat behandelt die aspecten niet.
Daarom is het dus tijd om een nieuwe versie uit te brengen van de GPL. Volgende week wordt een eerste werkexemplaar voorgesteld. Volgens dit artikel bij BetaNews zouden in deze versie alvast vier basisvrijheden behouden blijven voor software die onder deze licentie valt: de mogelijkheid om de software te bestuderen, kopiŽren, wijzigen, herverdelen. De internetgemeenschap mag haar commentaar geven op dit voorstel en op basis van deze reacties wordt dan een tweede werkstuk verwacht tegen de zomer, met een uiteindelijke versie tegen de herfst.
Wat er in deze versie behandeld wordt, is o.a. bescherming tegen bedrijven die de GPL programmeurs willen vervolgen over patenten, het gebruik van GPL software op toestellen die met DRM uitgerust kunnen worden.
http://www.betanews.com/article/First_Draft_of_GPLv3_Due_Next_Week/1136997181
http://en.wikipedia.org/wiki/GPL

* Versie 1.5 van Mozilla mailprogramma Thunderbird
Gisteren heeft Mozilla versie 1.5 uitgebracht van haar populaire Thunderbird e-mail programma. Als voornaamste kenmerken van deze versie schuift Mozilla de verbeterde spamfiltertechnologie naar voren, het vereenvoudigen van de update van het programma, bijkomende ondersteuning voor RSS en podcasts en de algemene snelheid van de software.
Even wat meer info. Qua updates zal Thunderbird het voorbeeld volgen van de updates van Microsoft: die worden op de achtergrond gedownload, waarna u een melding krijgt dat de update klaar is voor installatie. Verder zit er een "phishing detector" in, die u beter moet beschermen tegen e-mailfraude en schadelijke e-mailboodschappen.
Ook Thunderbird leert de podcasts kennen. U kan voortaan podcasts automatisch afspelen via dialoogvensters en "helper application", zoals een audioplayer (Windows Media player bijvoorbeeld).
Verder zijn er nog wat extra functies toegevoegd, zoals spellingscontrole tijdens het typen, het automatisch opslaan van concepten van mails en de mogelijkheid om bijlagen te wissen zonder daarom de mail zelf te wissen.
Sinds Thunderbird voor het eerst uitgebracht werd in december 2004, werd de software al bijna 18 miljoen keer gedownload. En de huidige versie is het resultaat van alle feedback die Mozilla kreeg van al die gebruikers. Thunderbird 1.5 is verkrijgbaar voor Windows, Linux en Mac OS X.
http://www.betanews.com/article/Mozilla_Rolls_Out_Thunderbird_15/1137093328
http://fileforum.betanews.com/detail/Mozilla_Thunderbird_for_Windows/1057948436/1

* Gebruikte ook Symantec een Rootkit?
Na alle hetze die er ontstaan is rond de rootkit die platenmaatschappij Sony gestopt had in haar cd's, mag het volgende berichtje u zeker en vast verwonderen. Want wat blijkt? Sony zou niet de enige zijn die zich bezondigt aan de kwalijke praktijk van het gebruik van rootkits. Ook de software van Norton SystemWorks zou zo'n rootkit bevatten.
Een op zich volkomen eerbare rootkit weliswaar. Het gaat om de Norton Protected Recycle Bin; die bevat een extra map, NProtect. Norton stopt daar namelijk een extra kopietje in van alle bestanden die u in de prullenmand gooit - voor het geval dat. De enige bedoeling is gewoon dat, wanneer u een bestand per vergissing zou wissen, Norton het terug zou kunnen opvissen.
Maar het gaat niet om de bedoeling, wel om het feit dat deze map verborgen werd door middel van een rootkit-achtige techniek. Want dat kan, net zoals in het geval van de rootkit van Sony, de deur openzetten voor allerlei schavuiten die misbruik willen maken van de rootkit. Schrijvers van malware software kunnen virussen en wormen schrijven die zich dan verbergen in die verborgen map en scan software kan die dan niet vinden.
Symantec heeft in elk geval een lesje geleerd uit de reactie van het publiek op de rootkit van Sony. Het heeft een update uitgevaardigd van de Norton software, zodat de NProtect map niet langer onzichtbaar is.
Wat wij in elk geval onthouden hebben, is dat er heel wat bedrijven niet schromen om een rootkit te gebruiken, zelfs bedrijven van goeden huize zoals Symantec/Norton. En dat beangstigt ons toch.
http://www.betanews.com/article/Symantec_Found_Using_Rootkit_Feature/1137029426

* Microsoft en Apple blijven nog vijf jaar vriendjes
Deze week heeft Apple dan wel zijn Intel-Apple computers voorgesteld, maar dat wil niet zeggen dat u binnenkort Windows XP kan draaien op een Mac. U kan het wel proberen natuurlijk - good luck! In elk geval moet u niet verwachten dat Apple u daarbij gaat helpen. Of zoals Phil Schiller, de vice-president van Apple marketing zegt: "Als er mensen zijn die onze hardware goed vinden, maar blijven hangen bij een Windows wereld, dan is dat o.k. voor ons."
Wat Apple wel doet, is ervoor zorgen dat de Windows kantoorsuite Office ook op hun computertjes draait. En volgens een akkoord met Microsoft zal u nog vijf jaar lang kunnen genieten van die samenwerking. Meer info en achtergrond over deze samenwerking in dit artikel bij USA Today.
http://www.usatoday.com/tech/products/software/2006-01-11-microsoft-apple-office_x.htm
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!

* Skype maakt de computer overbodig
Het bedrijf Netgear heeft het eerste telefoontoestel uitgebracht waarmee u kan bellen zonder computer. Skype toestellen waarbij gebruik gemaakt wordt van USB kabels of Wi-Fi verbindingen bestaan er al langer en zijn bij verschillende fabrikanten te krijgen, o.a. Wistron en Accton. Maar altijd is er dan wel software voor nodig die op de pc moet draaien.
Bij Netgear echter kan u een telefoontje plegen zonder een pc nodig te hebben: het toestel wordt rechtstreeks op een router aangesloten. Bovendien zou het in de toekomst mogelijk zijn om bij de routers van Netgear aan te geven dat het Skype VoIP (voice over IP) netwerk voorrang moet krijgen.
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2148056/skype-cuts-computer

* Microsoft herneemt SPOT technologie
Verleden jaar stelde Microsoft zijn SPOT-technologie voor, wat staat voor Smart Personal Object Technologie. De bedoeling was om software te stoppen in alledaagse voorwerpen. Slimme uurwerken waren de eerste toepassing van SPOT: zij bevatten geavanceerde mogelijkheden zoals het automatisch aanpassen van het uur aan de plaatselijke tijdzone, aanpasbare wijzers, informatie die voortdurend up to date gehouden wordt, verkeersinfo, beurskoersen, enz.
Maar SPOT raakte een beetje in het vergeethoekje - er werd zelfs de "spot" mee gedreven. Microsoft heeft SPOT echter niet opgegeven. Op de CES beurs in Las Vegas werd opnieuw een product met deze technologie voorgesteld: het Oregon Scientific Regional Weather Station. Dat is een weerstation dat niet alleen de temperatuur binnenhuis en de vochtigheid weergeeft, maar ook informatie haalt van de MSN weerdiensten en die dan weergeeft in de display, zoals zonsopgang en zonsondergang, een weersvoorspelling voor de volgende drie dagen, een klok met alarm. Wat er volgens ons nog ontbreekt is het mopje van de dag....
Gedaan dus met spotten met SPOT. Er zouden trouwens nog meer SPOT toestelletjes op de markt gebracht worden binnenkort. Wie weet zitten daar wel SPOT magneetjes bij voor op de ijskast, met daarin recepten en nuttige info?
http://ces.betanews.com/entry/SPOT_Is_Now_More_Than_Just_Watches/1136780537

* Intel Mac maakt debuut op Macworld
Ook op hardwarevlak laat Apple zich niet onbetuigd op de MacWorld. Vooreerst: het gerucht dat Apple overschakelt op Intel processoren wordt bevestigd en het zal 6 maanden sneller gebeuren dan eerst gedacht. De eerste Intel Macs zullen uitkomen in de iMac lijn en de rest van de producten maakt de overstap naar Intel tegen het einde van het jaar.
De iMac lijn zal de Core Duo processor bevatten, die de machine twee tot drie keer sneller maakt dan de iMac G5. De iMacs zullen trouwens de Mac OS 10.4.4. aan boord hebben.
Ook de PowerBook lijn ontsnapt niet aan de overstap naar Intel. Dat wordt dan wel een laptop met een nieuwe naam: de MacBook Pro. Steve Jobs legde op MacWorld uit dat hij alles gedaan heeft om de G5 processor in de PowerBook te krijgen, maar dat hij problemen bleef houden met de koeling - vandaar de overstap naar Intel.
Leuk detail: bij de nieuwe laptops van Apple zal u bemerken dat de stroomkabel bevestigd wordt met een magneet. Dat is omdat er zoveel ongelukjes gebeuren met mensen die blijven hangen achter stroomkabels, met tuimelpartijen van de laptop tot gevolg. Daarom heeft Apple de MagSafe bedacht: doordat de stroomkabel met magneetjes bevestigd is aan het toestel, zal de kabel bij de minste druk ontkoppeld worden en worden heel wat ongelukjes vermeden.
http://www.betanews.com/article/Screaming_Intel_Mac_Laptop_Debuts/1136919410
http://www.betanews.com/article/Intel_Macs_Make_Debut_at_Macworld/1136918191

* Levi brengt iPod compatibele jeans
Levi Strauss maakt al 133 jaar jeans. En nu komen daar ook jeans bij die iPod compatibel zijn. Wat u zich daarbij moet voorstellen?
Wel, de RedWire DLX Line, zoals deze kledinglijn officieel heet, zal compatibel zijn met plug & play technologie van iPod. In de jeans zit een omhulsel waarin de iPod gestopt kan worden en mooi gecamoufleerd wordt: geen grote bult, haast onzichtbaar. Maar u kan het omhulsel wel uit de jeans halen, om naar het scherm te kunnen kijken. Er hoort ook een joystick bij; die zit in het kleine horlogezakje van de jeans en u kan er de iPod mee bedienen zonder hem uit het speciale omhulsel te moeten nemen.
Tof, die jeans, het lijkt ons wel wat. Tussen haakjes: de iPod is een van de meest succesvolle toestellen van de laatste 10 jaar. Er zijn al meer dan 42 miljoen stuks van dit toestel over de toonbank gegaan.
http://www.betanews.com/article/Levi_Creates_iPod_Compatible_Jeans/1136997963

* Heeft het cd'tje dat u gebrand hebt, een lang leven voor zich?
Volgens dit artikel bij PC World in elk geval niet. Experten stellen zelfs radicaal: als u niet wil dat u elke paar jaar alle foto's, video's en songs opnieuw moet overzetten op een nieuwe CD, dan is er slechts één methode als u al die bestanden een leven lang wil bijhouden: magnetische tape.
De cd's die u zelf brandt, zouden, in tegenstelling tot de cd's die in de winkel gedrukt worden, een relatief kort leven beschoren zijn. En wij verschoten eigenlijk van die korte levensduur: slechts 2 tot 5 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de cd.
Paniek alom? Tja, er zijn slechts enkele manieren om de cd wat langer tot het land van de levenden te houden. De disk bewaren in een koele, donkere plaats helpt wel, maar niet veel. Het materiaal wordt gewoon slechter en daar is niets aan te doen. Bij optische schijven zoals gewoonlijk gebruikt worden voor het branden, o.a. bij CD-R en CD-RW, bestaat de laag waarop de informatie opgeslagen wordt uit een soort verf die door middel van hitte aangepast wordt om de data op te slaan. Door de degradatie gaan de data op dat oppervlak als het ware verschuiven en worden zij onleesbaar.
Leest u meer over het probleem bij PC World.
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,124312,00.asp#


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.be
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** HP brengt twee nieuwe notebooks uit voor meer mobiliteit en vermogen
http://h41131.www4.hp.com/be/nl/pr/BEnl10012006151128.html

*** Sony Talkman: spraaksoftware voor de PSP
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=060113004

*** Meer vraag naar radio via het mobieltje dan tv
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=060113015

*** Lezer voor elektronische identiteitskaart voor iedereen bereikbaar, door distributieovereenkomst tussen Zetes en Ingram Micro Belgium.
http://www.zetes.com/corporate/english/dynamic/newsitem.cfm


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet
* Bjartmar Sigurdsson - Ptt pu longforull legdir
[opera] Een begiftigd operazanger die een mooie stem combineert met kracht. Deze song is wat povertjes van begeleiding (enkel een piano) maar toont de kracht van de stem wel aan.
http://music.download.com/bjartmarsigurdsson

* Krista Adams Santilli - Presentation of the Rose
[ Opera] Deze dame is een sopraan, met kristalheldere hoge noten. De opname is misschien iets ongelukkig, de stem van de dame krijgt iets te weinig aandacht, maar heel mooi.
http://music.download.com/adams_santilli

* Elisa Charaviglio - Bach's Corale Ornato
[klassiek - instrumentaal] Een uitvoering op het kerkorgel van dit werk van Bach. Zet de verwarming een beetje lager, steek een wierookstokje aan en u bevindt zich meteen in de kerk... Luistert u ook naar het Ave Maria, dat uitgevoerd wordt met een heldere jongensstem. Zalig...
http://music.download.com/elisachiaraviglio

* Bertalan Percsi - M'appari
[Opera] Een man die al wat ouder is en enkel zingt uit hobby. Ouderwetse opera-aria's. Schattig.
http://music.download.com/bertalanpercsi

* Annelise Theodoloz - Stabat Mater
[opera] Deze dame begon als violiste, maar koos dan voor een zangcarrière. En gelijk had ze. Een warme, volle stem.
http://music.download.com/annelisetheodoloz


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:

Het heden is altijd onzeker, chaotisch en bedreigend.
Het verleden lijkt zekerheid en duidelijkheid te beiden, omdat we weten hoe het afgelopen is.
[Peter Giesen, historicus]

De toekomst is het meest zeker: er is nog wat te plannen en het einde is zeker.
[Gert Vreugdenhil, psycholoog]

(Met dank aan lezer Peter)
De nieuwe oogst


* Rare veilingen
Deze site is gewijd aan rare dingen die geveild worden op het internet. En dan hebben we het niet over die hoogstwaarschijnlijk geveinsde verkoop van een menselijke nier, maar over spullen waarvan u zou denken: hoe komt er toch iemand bij te denken dat iemand anders dat ooit zou kopen, zo'n nutteloos/lelijk ding? En waarvoor in sommige gevallen inderdaad een koper gevonden werd... Kijk en verbaas u!
[Taal: Engels]
http://www.disturbingauctions.com/

* Cool Text

Zou u graag een mooi logo hebben voor op uw website, maar bent u niet zo handig met tekensoftware? Dan is deze site iets voor u. Het is namelijk een on line grafische generator voor logo's; u kiest een bepaalde stijl, geeft de tekst in van het logo en voila, daar is het al! U kan ook buttons aanmaken.
[Taal: Engels]
http://cooltext.com/

* Joomla
Content Management Systemen, dat is een mondvol, maar het helpt u wel om uw website te beheren. Mambo is een van de populairste systemen momenteel en de mensen die Mambo gemaakt hebben, hebben nu een nieuw project Joomla, swahili voor "allemaal samen". Maakt u eens kennis met een CMS, door op de "demo" te klikken.
[Taal: Engels]
http://www.joomla.org/content/view/12/26/

* Multimap
Een site waar u plattegronden vindt van steden en ook bijkomende inlichtingen: hotels in de buurt, plus het weerbericht.
[Taal: Engels]
http://www.multimap.com/

* Grappige clipjes
Vindt u het leven al triest genoeg? Ga dan snel eens naar deze site: de humoristische clipjes die u daar vindt, zullen u gegarandeerd een glimlach op het gelaat toveren en u wat opbeuren.
[Taal: Engels]
http://www.funnyclipcentral.com/hila.php

* Café Babel
Wat weten wij eigenlijk over wat er gebeurt in de andere landen van de EU? Café Babel wil de Europeanen op de hoogte houden van het reilen en zeilen in de EU. De site kan bekeken worden in verschillende talen, helaas niet in het Nederlands. Maar de info is echt interessant en de moeite waard om uw taalkennis aan te spreken.
http://www.cafebabel.com/en/

* Stop Nu
Goede voornemens gemaakt met oudejaar? Dan zal stoppen met roken daar ook wel bij gehoord hebben. Of stoppen met drinken. Of stoppen met eten. Teveel eten en drinken uiteraard.
Deze site kan u daarbij helpen. U vindt er heel wat bruikbare informatie over verslavingen, plus links naar ander sites. (Met dank aan lezer Pat)
[Taal: Nederlands]
http://www.stopnu.be

* Manneken-Pis
Onze trots, althans die van de Brusselaars. En nu is er zelfs een hele site aan hem gewijd. Helaas wordt er op die site een beetje gep.st op het Nederlands: Ladewijk de 15de, stemenfontein, verbindingn ipv links.... Maar voor de rest een erg leuke site, vol informatie en anekdotes over onze guitige waterjongen.
http://www.manneken-pis.com/

* Harde Schijf
Wil u wel eens zien hoe een harde schijf er van binnen uitziet? Dan moet u eens surfen naar de site van Western Digital, bekend voor zijn harde schijven. Daar kan u filmpjes en foto's bekijken over het inwendige van uw arme peeceetje. (Met dank aan Jan Huls)
[Taal: Engels]
http://www.wdraptorx.com/index.asp

* BBC Video
Auntie B. zoals de BBC soms oneerbiedig genoemd wordt, is in het bezit van een schat aan archiefbeelden en fragmenten. En de internaut mag voortaan mee genieten van die beelden. U kan alvast een voorproefje nemen: historische beelden van het neerhalen van de Berlijnse muur, de vrijlating van Nelson Mandela en meer.
[Taal: Engels]
http://www.bbc.co.uk/calc/news/index.shtml

* Second Look
In het New York Museum of Modern Art (MoMa) loopt een tentoonstelling, Artist of Brücke, over thema's in de Duitse expressionistische prenten. Er hoort ook een hele mooie on line expositie bij, die u zeker en vast eens moet bezoeken vanuit uw luie zetel.
[Taal: Engels]
http://www.moma.org/exhibitions/2002/brucke/

* Blog Beat
Wat speelde zich het afgelopen jaar af in de blogosphere? Op deze site vindt u allerlei info over de blogs: welke beroemdheden werden het meest geblogd, wat zijn de beste blogs, enz.
[Taal: Engels]
http://www.blogpulse.com/blogs2005/

* Vrijdag animatiedag : ClubCardRadio (podcast)
Om de twee weken kan u hier een Hotlist podcast downloaden (in 2 delen) met de top 20 dansmuziek van het moment. In de podcast-rubriek kan u nog heel wat andere remixen e.d. vinden.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.clubcardradio.com/
http://www.clubcardradio.com/links.php?node=05/10/19/1814544

* Vrijdag animatiedag : Coffeebreak Games
Op deze site vindt u heel wat spelletjes die u on-line kan spelen. Er zijn 6 categorieŽn : classic, cool, sports, racing, shooting en casino.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.coffeebreakarcade.com/

* Vrijdag animatiedag : Bigfoto
Op deze site vindt u heel wat mooie foto's die u gratis kan gebruiken voor bvb uw website of als wallpaper. Het merendeel van de foto's zijn landschappen maar u vindt er ook foto's van bvb vliegtuigen, handen, vuurwerk, enz.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.bigfoto.com/

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

* Bekende personen op het net Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Cheryl Ladd
Deze actrice speelde in tal van films en TV-series waarvan wellicht 'Charlieís Angels' een van de bekendste is.
http://www.cherylladd.com

- George Takei
Deze acteur is vooral gekend voor zijn rol van 'Mr Sulu' in de reeks 'Star Trek'.
http://www.georgetakei.com/

- Glenn Shadix
Deze acteur speelde o.a. mee in de films Beetlejuice, Nightmare Before Christmas, Demolition Man.
http://www.glennshadix.com/

- Maria McKee
Deze Amerikaanse zangeres scoorde bij ons eigenlijk maar 1 grote hit in 1990 met het nummer "Show me heaven".
http://www.mariamckee.com


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's*** Algemeen Dagblad
- Speel je eigen baas in de nieuwe Sims
- iMac heeft Intel-hart
- Creatieve tv's
- Satellietradio en MP3
- Weblogberichten in papieren krant
http://www.ad.nl/multi-media/

*** Digitale Revolutie
- Concurrentie voor de iPod
- Uitgeklede iPod
- Ontwerp je eigen fotoboek
- Browser voor kinderen
http://digitaal.fan.tv

*** Elektro.be
- CES 2006: Fujitsu Siemens Lifebook E8110: full-option notebook met Intel Core Duo.
- Apple voortaan in zee met Intel
- CES 2006: nieuwe GoGear mp3-spelers Philips
- König lanceert König Gaming website
- CES 2006: Sony Ericsson lanceert Walkman Phone W810i
http://www.elektro.be

*** Computer World
- .cn domeinnamen overschrijden kaap van een miljoen
- Rendez-vous in goede gezondheid
- Muis in het spel
- Belgacom Skynet herlanceert CarTV
- Wordt 2006 het jaar van de video op het internet?
- Google Pack: al het goede van het internet onder één dak
http://www.computerworld.be/

*** Digimedia
- Emarketer: wie luistert er naar Podcasts?
- Stepstone lanceert webstek voor ingenieurs-
- Belgische websites en de privacy wetgeving: allesbehalve twee handen op één buik-
- Sneuvelen B2B newsletters al in het previewvenster?
- Van den Bossche wil SMS diensten en spelletjes regelen
http://www.digimedia.be/

*** Speedzone
- Verborgen boodschappen in muziek
- Oppassen met oma's
- Hooligans
- Tennis games
- Word styliste van South Park
http://www.speedzone.be

*** Webfactor
- Twee miljoen dollar boete voor valse spy-software
- Weblogberichten in papieren krant
- Onderzoek: downloaden schaadt muziekbeleving
- Belgische websites voldoen niet aan privacywetgeving
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/

*** Tweakers Net
- Sony en Toshiba blokkeren hybride HD-DVD/Blu-ray-speler
- 'Windows XP draait niet op Intel-Apples'
- Microsoft stopt ontwikkeling Media Player voor Mac
- 'Mobieltjes leveren steeds minder op'
- Onderzoek: 'downloaden schaadt muziekbeleving'
http://www.tweakers.netWikipedia

Deze week geen samenvatting van nieuwe artikels bij Wikipedia. Maar wist u dat er in de wiki ook een item gewijd is aan ons eigenste netties?
Kijk zelf maar:
http://nl.wikipedia.org/wiki/NeTTies

Vorige artikels:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieSDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut


* Firefox Extensies 13: Tabbrowser Preferences
Ook deze week gaan we door met de Firefox extensies. Wij vinden ze nu eenmaal zo handig. Let wel: het feit dat wij hier al die extensies vermelden, wil niet zeggen dat u die allemaal moet installeren. Kies gewoon de dingen die u het handigste lijken. Probeer wat uit en bevalt het u niet, gooi ze er dan weer vanaf - u kan niets verkeerd doen!
Met deze tool kan u een aantal verborgen instellingen van de browser veranderen; u kan ook bepalen hoe de interne en externe links geopend worden, zorgen dat elk nieuw geopend tabblaadje opent met uw startpagina, tabs selecteren door de muis erover te bewegen, niet door erop te klikken, enz. Meer mogelijkheden op de pagina van de extensie.
http://216.55.161.203/theonekea/tabprefs/

* Firefox Extensies 14 : Tab Mix Plus
Met deze extensie voegt u nog meer mogelijkheden toe aan de tabblaadjes. Zo kan u verschillende links selecteren en in tabblaadjes openen, een link in een gedupliceerde tab openen, tabs samenvoegen, tabs van eenzelfde domein sluiten, enz.
http://tmp.garyr.net/

* Firefox Extensies 15: UndoClose
Een van de populairste extensies, want het gebeurt ons allemaal wel eens dat we onbedoeld een tabblaadje sluiten. Dankzij deze extensie kan u dat tabblaadje dan met een simpele druk op de knop terug openen.
http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=226

* Firefox Extensies 16: SessionSaver
Met dit progje herstart uw browser exact zoals hij afgesloten werd, zelfs wanneer hij gecrasht is. Alle vensters, alle tabs, alles is bewaard gebleven. Met een menu kan u sessies verwijderen of toevoegen.
https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=436

* Tip Windows XP: Wisselbestand optimaliseren
De standaard instellingen van Windows XP zijn niet optimaal. De gebruikte instellingen zorgen er voor dat de grootte van het bestand variabel is en dat zorgt weer voor fragmentatie van de schijf. Daarnaast zet Windows het bestand in de standaardpartitie (meestal C:) en dat kan beter als u over meer partities beschikt. LET OP: Het bestand nooit op een andere fysieke schijf plaatsen maar wel in een andere partitie op DEZELFDE fysieke schijf. We gaan het aanpassen:
Klik daarvoor met de rechtermuisknop op Deze computer en kies voor Eigenschappen. Ga naar het tabblad Geavanceerd, kies voor Prestaties en daarna voor Instellingen. Op het tabblad Geavanceerd kunt u de omvang wijzigen. In het deelvenster Virtueel geheugen kiest u voor Wijzigen. Vink Geen wisselbestand aan en klik op Instellen en OK. Hierna moet u wel uw computer opnieuw opstarten. Hebt u dit gedaan, ga dan naar de Windows Verkenner, selecteer uw partities (om te beginnen C), klik met de rechtermuisknop en kies voor Eigenschappen. Ga naar Extra en kies dan voor Nu defragmenteren. Doorloop dit proces voor al uw partities. Ga dan weer terug naar het venster waarin het wisselbestand is in te stellen. Kies voor Aangepaste grootte en vul het dubbele van uw interne geheugen in. Bij Begin grootte en Maximale grootte vult u dit allebei in. Hebt u meerdere partities op dezelfde fysieke schijf kies dan voor het maken van het wisselbestand NIET voor C: maar een andere waar plaats genoeg is.
Klik op Instellen en uw virtuele geheugen is volledig gedefragmenteerd en optimaal ingesteld!
bron: Digiweetjes

Deze rubriek loopt in samenwerking met:
Digiweetjes: http://www.digiweetjes.com
Gerard Schaefers (Sjeef): http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Projecten.html
Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Projecten.htmlVan alles halen, (bijna) niets betalen...* Le nouveau Gadwin PrintScreen 3.1 est arrivé!
Gadwin PrintScreen is een prima Nederlandstalige schermafdrukmaker en geschikt voor iedereen met een klein beetje Windows ervaring. De werking is werkelijk verbluffend simpel: je geeft aan wat je wilt opnemen (heel het scherm, actief venster, enz) waar het bestand moet worden opgeslagen en in welk grafisch formaat (BMP, JPG, GIF, PNG, TIF of TGA). Ook de kwaliteit van de te maken schermafdruk is instelbaar; van grijswaarden t/m 100% JPG kwaliteit. Ook handig is de optie om meteen een schaal in te stellen voor de schermafdruk, dit gaat in percentages. Het systeem vraagt prompt onder welke naam het bestand mag bewaard worden. Kies als taal Nederlands. Zeer goed en gratis! (Lode V)
[Engelstalige site]
http://www.gadwin.com/printscreen/

* Simple Learning Creator
Steeds meer wordt er aan eLearning gedaan - onderwijs via het internet. Dit programma is een tool om zelf uw lessen op te stellen, met presentatie en instructies voor de leerlingen; de interface is erg simpel, zo beloven de makers. En het progje is gratis bovendien!
http://www.simplelearningcreator.com/slc.cfm

* Gmail Drive

Lezer Bart Goossens heeft ons deze shell extensie aangeraden, waarmee u de 2 giga webruimte van uw GMail account kan gebruiken als een echte harde schijf. U kan namelijk bestanden schrijven naar uw GMail account, inclusief de folder structuren. In werkelijkheid worden zij als mails weggeschreven, maar de tool decodeert de benaming en laat zo files en folders zien.
Lezer Bart heeft ondertussen al wat ervaring opgedaan met GDrive. "Een beperking is wel dat er niet kan gewerkt worden met lange bestandsnamen. maar dit kan eventueel opgelost worden door de bestanden en folders te zippen en dan over te zetten naar de GDrive.", aldus Bart, die eraan toevoegt dat hij nog 100 uitnodigingen klaar heeft voor mensen die GDrive willen testen, maar nog geen GMail account hebben. Gewoon een mailtje sturen naar bgo.ugent@gmail.com en liefst als eerste woord van de subjectlijn het woord "GMail" vermelden. Bedankt, Bart!
http://www.viksoe.dk/code/gmail.htm

* OpenOffice in het Nederlands
Wij zouden ze niet de kost willen geven, al die mensen die een illegale kopie van Microsoft Office op hun pc hebben staan. Waarom niet overgeschakeld op een gratis en steengoed alternatief, Open Office? Het is er nu ook in het Nederlands en bevat een tekstverwerker, spreadsheet, presentatieprogramma en database.
http://nl.openoffice.org
http://www.openoffice.org/product/docs/ooo2prodflyera4nl.pdf

* NeoMem
Win95/98/ME/NT/200/XP - 640k - freeware
Allerlei informatie kan u opslaan in dit progje, een kruising tussen een tekstverwerking en een database. De interface lijkt op die van Windows Explorer; u hebt echter niet te maken met bestanden op de harde schijf, wel objecten in een bestand.
U kan het progje gebruiken om te-doen lijstjes bij te houden, paswoorden, adressen, enz.
http://neomem.org/neomem.htm

* NitroRAM
Windows - shareware
Een progje om het RAM geheugen van uw pc beter te beheren. Lekkend geheugen wordt bijvoorbeeld opgespoord. Dat is geheugen dat niet vrijgegeven wordt door een programma, alhoewel dat programma al ondertussen afgesloten werd. De ongebruikte DLL's, gesloten bestanden en andere spullen die het RAM in beslag nemen, worden als het ware doorgespoeld.
http://www.fileoftheday.com/download/nr.exe

* Kalender
Nog geen kalender in huis, bij het begin van dit nieuwe jaar? Met dit progje maakt u er zelf een. (Bron: Wim W)
http://www.tkexe.de/kalender/

* Picaboo

Win98/ME/2000/XP - freeware
Maak mooie fotoalbums die u on line kan delen met andere, afprinten, of bestellen als ingebonden albums of dvd. (Wim W)
http://www.picaboo.com/learnmore.html

* Vrijdag Macdag: iVisit
Mac OS X - 1,74 MB - shareware
Dit progje combineert videoconferenties, voice gesprekken, instant messaging, het ruilen van bestanden, het samen surfen. Met andere woorden: een hele sociale belevenis!
http://www.download.com/iVisit/3000-2147_4-10290022.html

* Vrijdag Macdag: DJ-1800
Mac OS X - 4,43 MB - shareware
Dit progje is een emulatie voor de Denon professionele CD player die door vele DJ's en radiostations gebruikt wordt. U kan er QuickTime bestanden mee afspelen (MP3, AAC, WAV, AIFF enz) via een professionele DJ cd player interface.
http://www.download.com/DJ-1800/3000-2182_4-10461747.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....


Door tijdgebrek zullen de reacties van de lezers pas in volgend nummer verschijnen.
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Wat je ook doet, het blijft onbeduidend,
maar het is belangrijk dat je het doet.
Mahatma Gandhi, Indisch politicus (1869-1948)