Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.805
(5.181 wekelijkse editie,
624 dagelijkse update)
Deadline van volgende editie: 12/1/2006 om 16u
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 9
nummer 431 van 7/1/2006


Gegroet lezers,

De eerste week van het nieuwe jaar zit erop, en wij hopen dat u het jaar beter ingezet heeft dan onze redactie - zij werd namelijk geplaagd door een hardnekkige griep. Daarom zijn onze berichtjes deze week wat aan de korte kant, met onze excuses.

Een eerste lading van de Ubuntu-cd's is de deur uit, en (hopelijk) goed aangekomen bij de abonnees. Volgende week vertrekt een tweede lading. Wij hopen dat u met zijn allen veel experimenteerplezier beleeft aan de cd, die u een unieke kans biedt om kennis te maken met Linux.

Leest u in dit nummer vooral de berichtgeving over het WMF-lek. Ondertussen heeft Microsoft een patch uitgebracht, en is er een site met alle info over het lek (met dank aan Wim W.) Onmiddellijk patchen is de boodschap!

Wij wensen u veel leesplezier, en hopen u bij leven en welzijn volgende week weer te mogen aantreffen.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereiken via de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.* Maakt Google Talk inbreuk op bestaand patent?
Een bedrijf dat enkele patenten in handen heeft die gaan over de manier waarop Voice over IP (VoIP) telefoontjes gepleegd worden op het internet, maakte verleden week bekend dat het Google zal vervolgen. Volgens het bedrijf, Rates Technology, zou Google namelijk in haar Google Talk instant message software inbreuk maken op die patenten.
Rates Technology heeft eigenlijk zelf geen producten, het is een zogenaamd "patenten bedrijf", van wie de hele business bestaat uit het incasseren van royalties van bedrijven die gebruik maken van technologieŽn die gedekt zijn door de patenten die zij in hun portefeuille hebben. Naar eigen zeggen start het bedrijf normalerwijze geen proces op om andere bedrijven te laten betalen voor de patenten; meestal wordt er een eenmalige regeling uitgewerkt van 5 miljoen dollar, die dan de licentie regelt. Maar, nog volgens het bedrijf, zou Google zich erg arrogant gedragen hebben, vandaar dit proces.
Bij BetaNews kwamen ze er echter achter dat die bewering niet helemaal waar is. Want het zou verwikkeld zijn in een proces met Mitel Networks, Alcatel, Cablevision en Vonage en nog wat anderen, alles bijeen 25 bedrijven in 15 jaar. Met een 700 anderen werd een minnelijke schikking getroffen.
Als er één ding is dat wij hieruit afleiden, dan is het wel dat het dringend nodig is dat er een discussie ten gronde gehouden wordt over het toekennen van patenten. Het lichtzinnig toekennen van patenten die té breed zijn, niet specifiek genoeg, kan een zware hypotheek leggen op de hele IT-toekomst.
http://www.betanews.com/article/Patent_Lawsuit_Targets_Google_Talk/1135969522

* Stichters van Google financieren alternatieve film
Het is leuk om vrienden te hebben op juiste plaatsen. Dat moet Reid Gershbein gedacht hebben. Deze grafische computerontwerper is een tijdje geleden overgestapt op de film en hij wil nu een onafhankelijke film maken, Broken Arrows. Daar is natuurlijk geld voor nodig.
Maar wat wil het toeval? Reid was in 1990 goede maatjes geworden met Sergey Brin en Larry Page, de medestichters van Google. En kijk, Google werd bereid gevonden om een half miljoen dollar te investeren in de film. In de herfst van dit jaar zou u het eindresultaat van deze film moeten kunnen bekijken.
Een persoonlijke gunst, of wil Google zich echt in de amusementsindustrie gooien? Voer in elk geval voor opnieuw wat speculaties over Google!
http://www.betanews.com/article/Google_Founders_to_Finance_Indie_Film/1135961786

* Reuters start met video affiliatie programma
Het nieuwsagentschap Reuters start een test met een pilootprogramma, waarbij bloggers, nieuwsdiensten en andere on line uitgevers nieuwsvideo's van Reuters op hun eigen website kunnen vertonen.
Geïnteresseerden zullen een kleine videoplayer kunnen zetten op hun website en de top 20 van de belangrijkste nieuwsverhalen van Reuters van over de hele wereld kunnen aanbieden; die lijst wordt elke dag geüpdate. Maar kost dat dan niets, zal u vragen? Want het nieuwsagentschap met roots in Londen biedt zijn content tot hiertoe enkel tegen betaling aan aan kranten en tv/radio stations. Wij hebben dus goed nieuws voor de webmaster en blogger: voorlopig, althans tijdens het pilootproject, moet niets betaald worden voor de video's. Maar zij zullen wel korte advertenties kunnen bevatten. Meer info in dit artikel bij CNet.
http://news.com.com/Reuters+video+to+get+mass+distribution/2100-1025-6001968.html?tag=nl.e703

* Derde vertrouwenspartij moet burger vertrouwen geven in on line aankoop.
Minister van Economie vindt dat de burger nog al te vaak aarzelt om on line goederen te kopen, omdat hij niet weet of de verkoper wel betrouwbaar is. Daarom wil de minister een "derde vertrouwenspartij" in het leven roepen. Dat zou één of meerdere organisaties kunnen zijn, waar u inlichtingen kan inwinnen over de verkoper.
Nu moet u niet denken dat het gaat over gewone mensen die iets te koop aanbieden op het internet, bij eBay bijvoorbeeld. Of dat de minister een eigen Vlaamse PayPal wil oprichten. Neen, het gaat om het vertrouwen dat u al dan niet hebt in bedrijven die een eigen site hebben en daar iets aanbieden. Bij die derde vertrouwenspartij komt u te weten of dat bedrijf te vertrouwen is, of het uw privacy respecteert en bijvoorbeeld niet uw gegevens verkoopt aan derden. En ook dat de betaling pas wordt uitgevoerd nadat u de goederen ontvangen hebt.
Verder zou er een centraal klachtenloket moeten komen voor het internet, waar u terecht kan met allerhande klachten over bedrog, illegale sites en inbreuken op de eerlijke handelspraktijken. Dat moet dan gemakkelijker worden voor de overheid om bedrog aan te pakken en ook om preventief op te treden.
http://www.gva.be/nieuws/binnenland/default.asp?art={0DECE742-9E4B-4D16-9814-12535A640DE4}

* Discussie over WiFi aanbod
In de VS is een discussie ontstaan, die wel eens gevolgen kan hebben voor de hele VS. De uitslag zal nauwlettend in het oog gehouden worden, omdat gelijkaardige situaties zich overal kunnen voordoen. Een testcase met andere woorden.
Waar gaat het over? Op de Logan International Airport zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die gratis WiFi aanboden aan hun reizigers. Een dienstverlening, om hen in staat te stellen te surfen terwijl ze moeten wachten tijdens het inschepen.
Maar nu heeft de uitbater van het luchtvaartgebouw, de stad Massachusettes, zulk gratis WiFi aanbod verboden. Want het biedt zelf WiFi aan, wel tegen 8 US dollar per dag. Officieel heet het dat de uitbaters van de luchthaven willen voorkomen dat er een wildgroei ontstaat van WiFi aanbieders en dat de signalen het luchtvaartverkeer zouden kunnen verstoren.
Het gaat dus eigenlijk om het principe: heeft de eigenaar van een gebouw het recht om te bepalen of er WiFi aangeboden mag worden of niet? Meer achtergrond over het probleem in dit artikel bij Boston.com Business
http://www.boston.com/business/globe/articles/2006/01/02/sides_chosen_in_logan_wifi_battle/

* Webdiensten doen het goed, maar uitvallen ervan ergert de gebruiker
In het afgelopen jaar kenden de websites die blogs, bookmarks en foto's aanbieden een explosieve groei. Die groei heeft echter een schaduwkant: de servers kunnen de grotere toeloop vaak niet volgen en de laatste weken vielen grote sites zoals TypePad, Flickr en anderen regelmatig uit. Tot ergernis van de internaut.
Zo ging Six Apart, wiens TypePad dienst door vele bloggers gebruikt wordt, haast een hele dag uit de lucht op 16 december, tengevolge van een hardwareprobleem. Social bookmarking site Del.Icio.us had een probleem op 14 december. Andere diensten, zoals Bloglines, Feedster, WordPress, bezweken ook onder hun populariteit.
De vele gebruikers die plots hun ei niet meer kwijt konden op hun blog, konden niet anders doen dan geduldig wachten tot de diensten weer opgestart konden worden. Nagelbijtend, nerveus, ongelukkig. "Het is net alsof je moet wachten op een trein, terwijl je op een koud, vochtig perron zit te wachten. De eerste vijf minuten ben je slechts licht geïrriteerd, maar daarna stijgt de ergernis exponentieel."
Meer over de problemen bij de populaire (gratis) sites bij Yahoo.
http://news.yahoo.com/s/nm/20051230/wr_nm/column_pluggedin_dc;_ylt=Ao3Q91LGrMl0ThK5x9ytfeYjtBAF;_ylu=X3oDMTA5aHJvMDdwBHNlYwN5bmNhdA--

* Nieuwe cd van Coldplay wel heel onvriendelijk voor de gebruiker
Wie de nieuwe cd koopt van Coldplay, komt voor een onaangename verrassing te staan. Want wanneer u de cd na aankoop opent, vindt u tot uw verrassing een papiertje binnenin, dat strenge regels oplegt voor het gebruik van de cd.
U kan de CD niet branden op een andere cd of harde schrijf, ze niet omzetten naar een MP3, afspelen in een DVD player, een autostereo, draagbare player, game player, een pc of een Mac. En dan heeft de schrijver van dit blaadje papier nog het lef eraan toe te voegen dat deze maatregelen genomen zijn opdat u de best mogelijke muziekbelevenis ervaart. Wat een lef!
En weet u wat nog erger is? Die tekst staat dus niet op de buitenkant van de cd, enkel op het papiertje aan de binnenkant. En eens u de cd gekocht hebt, mag u ze niet terugbrengen of inruilen in de winkel, tenzij de cd een fabricagefout zou bevatten.
Mogen wij heel luid roepen: Foei, Coldplay?
Bij Boing Boing vindt u een afbeelding van het blaadje met de tekst.
http://itch.in/journal/bad-bad-coldplay
http://www.boingboing.net/2006/01/01/coldplays_new_cd_has.html

* Motorola toont iRadio op CES
Het is weer tijd voor de elektronicabeurs CE en u zal het geweten hebben. In de volgende dagen mag u zich dan ook verwachten aan vele nieuwtjes op hard/software gebied.
Beginnen we met Motorola. Dat heeft zijn reeds lang aangekondigde iRadio voorgesteld, een radiodienst waarop u een abonnement kan nemen en die op de RokrE2 gsm zal draaien (in de VS). Voorlopig zal hij nog geen iTunes software bevatten, wat mogelijk wijst op wrijvingen met Apple.
De Amerikaantjes zouden ongeveer 7 dollar per maand moeten betalen als abonnement. In ruil daarvoor krijgen ze 435 radiostations, reclamevrij, in verschillende genres.
http://www.betanews.com/article/Motorola_to_Show_Off_iRadio_at_CES/1136314106

* Skype breidt aanbod voor consument uit
Zoals u weet, kan u met Skype bellen via het internet, wat dus gratis of heel goedkoop is. Maar tenzij u over gesofistikeerde toestellen beschikt, moet u achter uw peeceetje zitten om te bellen. En dat is niet zo handig.
Vandaar dat Skype een samenwerkingsakkoord gesloten heeft met D-Link, dat het mogelijk maakt voor de abonnees van de Skype dienst om een Skype telefoontje te plegen via een gewone traditionele telefoonlijn.
D-Link zal een USB telefoonadapter uitbrengen, die u dan in uw traditionele telefoon kan insteken (draadloos of met draad) en zo kan bellen. Ook conferentiegesprekken tussen Skype en gewone telefoonlijnen zouden mogelijk zijn.
http://www.betanews.com/article/Skype_Looks_to_Extend_Consumer_Reach/1136316599

* Hoeveel internauten kennen RSS?
RSS is een woord dat u bekend in de oren klinkt. Maar weet u eigenlijk wel wat het echt betekent? Niet? Dan bent u niet de enige. Mitch Wagner stelt, in een artikel in InformationWeek vast dat " de mensen zich eindelijk interesseren voor de RSS technologie... maar ze niet gebruiken."
Er hangt nog meer mist rond de cijfers over hoeveel mensen RSS gebruiken. Want dat zou tussen de 6 en 31% liggen. Een groot verschil, niet? Dat mag u eigenlijk verklaren door het feit dat de meeste mensen eigenlijk RSS gebruiken, zonder het te weten. Want bij heel wat gepersonaliseerde homepagina's bij grote portalen, kan u zich abonneren op bepaalde nieuwskanalen. En dat is dus RSS. U mag het cijfer van 31% dan ook als realistisch beschouwen: mensen die RSS gebruiken, maar er zich niet bewust van zijn. Wat geen schande is, want u moet ook niet weten hoe een motor werkt, om met een auto te kunnen rijden, niet?
http://www.informationweek.com/blog/main/archives/2005/12/rss_the_best_te.html

* Gebruikers MySpace boos op Rupert Murdoch
In de VS is MySpace, een sociaal-netwerk site, erg populair. Zij wordt voornamelijk bevolkt door tieners en jonge twintigers, die er een uitlaatklep vinden voor hun gevoelens en er sociale contacten kunnen leggen. In juli verleden jaar werd de site opgekocht door News Copr van mediatycoon Rupert Murdoch. De gebruikers van MySpace reageerden ongerust op de overname - tot hiertoe was MySpace eerder amateuristisch, een clubje van vrienden en vrijwilligers. Wat zou er gebeuren als de groten uit de bedrijfswereld zich ermee zouden bemoeien?
En het lijkt erop dat hun vrees bewaarheid is geworden. Sinds kort worden alle referenties in de blogs op MySpace naar content op een concurrerende blogsite, YouTub, geweerd en geblokkeerd. En dat zint de MySpace gebruikers natuurlijk niet - in het algemeen zijn gebruikers van sites die voor een groot gedeelte afhankelijk zijn van vrijwilligerswerk, erg gevoelig voor censuur.
Volgens CNet zou het allemaal een misverstand zijn, maar de MySpace gebruikers denken er het hunne van.
http://news.com.com/Lesson+for+Murdoch+Keep+the+bloggers+happy/2100-1025_3-6015111.html?tag=nefd.top

* Microsoft heeft patch tegen WMF misbruik
Een vervolg op ons bericht van verleden week over het beveiligingslek bij Microsoft, dat zijn oorsprong vindt in een zwakke plek in het Windows Media File (WMF) formaat om beelden te verwerken. Zodra beveiligingsfirma's bekend hadden gemaakt dat er een lek was in WMF, hebben onmiddellijk verschillende hackers hiervan misbruik gemaakt. Zij maakten misvormde afbeeldingen; surft u met IE en bezoekt u een website waar zich zo'n afbeelding bevindt, dan wordt uw pc besmet - u moet niets speciaals doen, gewoon surfen is voldoende. Gevolg: de hacker kan de controle over uw computer overnemen en zich meester maken van uw gegevens.
Ondertussen hebben ze bij Microsoft, waar ze natuurlijk erg verveeld zitten met het incident, met man en macht gewerkt aan een remedie om het euvel te verhelpen. En het ook gevonden. Maar wat blijkt? In plaats van het meteen los te laten op de internetgemeenschap, wacht Microsoft tot volgende week om de patch uit te brengen. Begrijpe wie begrijpen kan...
Ondertussen zijn er al wel patches beschikbaar op het internet, opgesteld door derden. Microsoft raadt af om die patches toe te passen, maar wie zijn geluk wil proberen en niet kan wachten, vindt hieronder het adres
http://www.hexblog.com/2005/12/wmf_vuln.html
http://www.betanews.com/article/Microsoft_to_Issue_WMF_Security_Patch/1136316090
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,124142,tk,dn010306X,00.asp

===NAGEKOMEN BERICHT===
Microsoft heeft dan toch beslist om de patch onmiddellijk vrij te geven. Wij met de automatisch updates werkt, zal de update vandaag of morgen binnenkrijgen. Alle anderen reppen zich zo snel mogelijk naar de site van Microsoft voor de patch:
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms06-001.mspx
Alles wat u wou weten over het WMF lek werd handig bijeen gezet in een artikel bij De Standaard: (met dank aan Wim W)
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMA06012006_001

* Ook Creative werpt zich op podcasts en blogs
Wat Apple kan met zijn iTunes, kunnen wij ook, moet Creative gedacht hebben. En het startte met zijn eigen project om de digitale downloaders op zijn hand te krijgen en de verkoop van zijn draagbare players aan te zwengelen: ZenCast.
Met dat programma kan u duizenden audio en videoblogs aanmaken en overzetten naar bepaalde modellen van Zen MP3 players. U krijgt toegang tot content van o.a. CNet, ABC, ESPN. Creative werkt ook samen met Yahoo! Music Unlimited, Directv 2Go, Soundbuzz en Rocketboom, zodat u een heel gamma podcasts en videoblogs van over de hele wereld kan bekijken. Gebruikers van de zen Vision en Vision:M kunnen vanaf maandag een bètaversie downloaden van de ZenCast Organizer.
http://www.zencast.com/downloads/
http://ces.betanews.com/entry/Creative_Tunes_Into_Podcasts_Blogs/1136406786

* Bill Gates demonstreert URGE
Misschien heeft de platenindustrie het nog niet goed door, maar de ICT-industrie wel: met digitale muziek is goed geld te verdienen. Dat bewijzen de vele berichtjes die ons bereiken over nieuwe muziekinitiatieven op het internet en nieuwe hardware.
Ook Microsoft laat zich niet onbetuigd. Op de elektronicabeurs CES in Las Vegas heeft grote baas Bill Gates de komst aangekondigd van URGE, een nieuwe digitale muziekdienst. Naast hem op het podium stond Van Toffle, het hoofd van de muziekafdeling van MTV, want met deze populaire zender wordt samengewerkt voor het aanbod.
Bij URGE kan u meer dan 2 miljoen songs aankopen of beluisteren, via een alles-wat-u-maar-opkan abonnement. Bovendien wordt URGE geïntegreerd in de Windows Media Player, net zoals de iTunes Music Store zich integreert in uw iPod. De dienst is ook gelinkt aan het tv-kanaal van MTV, waar u artiesten kan opzoeken of naar aangepaste speellijstjes kan luisteren.
http://ces.betanews.com/entry/MTV_Microsoft_Demo_URGE_Music_Service/1136431749

* Nog demo van Microsoft: Windows Vista
En nu we toch beland zijn bij de CES en bij Microsoft: een andere medewerker van de softwaregigant heeft er voor het eerst een demo gegeven van de gebruikersomgeving van Windows Vista. En het werd duidelijk dat bij deze versie van het Windows besturingssysteem de nadruk ligt op gaming, foto's, muziek. Zo zullen digitale afbeeldingen beter georganiseerd worden en zullen de originele versies bij het bewerken altijd bewaard blijven.
Verder werd ook de userinterface voorgesteld van het Media Center, die in Vista ingebouwd zit. Bij BetaNews zijn er foto's te bekijken, maar u moet wel geduld hebben, want blijkbaar trekken de foto's zoveel volk dat de servers van BetaNews het niet aankunnen...
Tot zolang moet u het doen met de beschrijving die u vindt bij The Register.
http://www.theregister.co.uk/2006/01/05/gates_ces_windows_keynote/
http://ces.betanews.com/entry/Windows_Media_Center_Gets_Fresh_Look/1136434872
http://ces.betanews.com/entry/Microsoft_Showcases_Windows_Vista_UI/1136431453
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


* USB Asbak
In onze zoektocht naar gadgets kwamen wij toch wel een opmerkelijk ding tegen: een USB asbak. Met onze excuses aan alle lezers die zich in oudejaar voorgenomen hadden om te stoppen met roken - wij willen u echt niet in verleiding brengen!
Deze asbak is bedoeld voor de verstokte roker die zich niet kan losrukken van zijn peeceetje, maar die ook weet dat rook slecht is voor zijn computer. De asbak bevat namelijk een deksel met daarin enkele openingen en ook filters die de rook verhinderen om omhoog te kringelen, als u de sigaret in de asbak legt. U sluit de asbak aan op een USB poort.
Wat er met de rook gebeurt die u uitademt, daar wordt in dit bericht niet over gesproken....
http://www.coolest-gadgets.com/20060101/usb-ashtray/

* MP3 player annex pedometer
Wij vonden voor u een MP3 player die speciaal ontworpen lijkt voor ons landje, waar het altijd regent! Deze MP3 player is namelijk waterdicht, zodat u lekker naar muziek kan luisteren in de regen. En ondertussen goed doorstappen, want het toestel is ook een pedometer, zodat u kan tellen hoeveel stappen u gedaan hebt. Kwestie van de calorietjes te tellen.
En als wij u er nog bij vertellen dat onderzoek uitgewezen heeft dat wie naar muziek luistert tijdens het bewegen meer calorieŽn verbrandt dan wie het niet doet, dan zullen alle mensen die dringend aan een afvalrace willen beginnen na het overvloedige eten van de feestdagen, onmiddellijk naar dit toestel grijpen.
Het toestel is, volgens de fabrikant, bedoeld voor zwemmers en waterski-fanaten. Maar met zijn ingebouwde FM radio kan het ons ook bekoren!
http://www.creativemac.com/articles/viewarticle.jsp?id=36455

* Samsung brengt concurrent uit voor iPod Nano
Nog hardware nieuws. Samsung heeft namelijk deze week zijn grootste flash gebaseerde muziekplayer uitgebracht, waarmee u zich op muziekdiensten kan abonneren.
Het gaat om de YP-Z5, die maar liefst 4 giga muziek kan bevatten. Het toestel heeft een 1,8 inch (4,5 cm) groot kleurenscherm waarop u foto's kan bekijken, een batterijduur van 24 uur en het weegt amper 57 gram
Het toestel zou in februari beschikbaar zijn (in de VS?) en 199 dollar kosten voor het 2 giga model en 249 dollar voor het 4 giga model.
http://www.betanews.com/article/Samsung_Debuts_iPod_Nano_Competitor/1136318939

* Eerste DVD producten voorgesteld in strijd om nieuw DVD formaat
Zoals u weet, is momenteel de Consumer Electronics Show gaande in Las Vegas. Daar worden allerlei nieuwe snufjes voorgesteld, die u een beeld geven van hoe uw toekomst er zal uitzien.
Maar qua DVD is die toekomst nog heel onduidelijk. Zoals u weet, is er een strijd gaande tussen twee concurrerende formaten, HD DVD (met Toshiba als grootste promotor) en Blu Ray (gepromoot door Sony). Beide bedrijven zijn er niet in geslaagd om tot één standaard te komen en nu wordt dus de strijd tussen Betamax en Video VHS herhaald - ten koste van de gebruiker dus.
Welk formaat zal het halen? Moeilijk te zeggen - de hardware zal in elk geval een grote rol spelen in de strijd tussen de twee formaten. Op de CES heeft Toshiba alvast aangekondigd dat het in maart en HD DVD player zal uitbrengen in de VS. En Sony heeft dan weer aangekondigd dat het een twintigtal titels zal uitbrengen op het Blu-ray formaat.
Hoe reageren de anderen uit de IT industrie? Sommigen wachten af. Paramount Pictures en Time Warner bijvoorbeeld brengen hun films uit in beide formaten. Universal Studio ondersteunt enkel HD DVD en is daarmee de enige studio die zich vastpint op één formaat. Softwaregiganten zoals Microsoft en chipsbakker Intel kiezen dan weer resoluut voor de HD DVD. U ziet het: verwarring alom. En de consument is natuurlijk de dupe, want die weet niet welk soort disk hij moet kiezen...
http://news.yahoo.com/s/nm/20060104/tc_nm/electronics_sony_bluray_dc;_ylt=Aq4VIbVLXGux03j2lkkmyMsjtBAF;_ylu=X3oDMTA5aHJvMDdwBHNlYwN5bmNhdA--

* Xbox 360 krijgt HD DVD drive
Nog meer variaties op hetzelfde thema. Wij hadden het enkele dagen geleden over de strijd om de gunst van de internaut, die momenteel uitgevochten wordt tussen twee concurrerende formaten: HD DVD en Blu Ray. En toen meldden we dat Microsoft blijkbaar nog geen standpunt ingenomen had.
Maar ondertussen is dat dus veranderd. Microsoft heeft bekend gemaakt dat het de Xbox 360 de HD DVD zal ondersteunen: de softwaregigant zal een externe HD DVD drive maken voor het nieuwe spelletjestoestel in 2006. En deze zomer zullen er al een vijftigtal HD DVD spelletjes in de winkel liggen. O ja, concurrent Sony zal natuurlijk een Blu-Ray harde schijf stoppen in zijn PlayStation 3 die er dit voorjaar moet aankomen...
http://ces.betanews.com/entry/Xbox_360_to_Get_HD_DVD_Drive/1136434138


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Pacman wordt de nieuwste filmheld - Ook Tekken en Castlevania zullen op het witte doek verschijnen
http://www.breekpunt.nl/nieuwsbericht.asp?id=11082

*** Het Windows Meta File lek in Windows is mogelijk het grootste security lek allertijden.
http://www.f-secure.com/weblog/archives/archive-012006.html#00000761

*** WMF lek groter dan gedacht
http://www.cd-raiser.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1530

*** Intel vernieuwt logo
http://www.breekpunt.nl/nieuwsbericht.asp?id=11096

*** Twee toch ietwat tegenstrijdige sociale berichten over de ICT sector: De vakbonden vrezen een sociale dumping in de ICT-sector, maar Agoria meent dat de bonden het verkeerd begrepen hebben. (1) En tegelijkertijd waarschuwt Unizo ervoor dat de Vlaamse KMO's zich niet bewust zijn van de gevaren (en het potentieel) van de ICT voor het bedrijf (2-
http://www.vnunet.be/datanews/news.asp?ids=20051216005
http://www.vnunet.be/datanews/news.asp?ids=20051216002

*** ICT-sector maakt zich grote sorgen om het voornemen van de EU om importtaksen te heffen voor lcd-schermen
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/38871

*** Gebruik Firefox blijft toenemen: 12,9% van het grote publiek, en 18,2% van de professionele gebruikers surft met Firefox.
http://solutions.journaldunet.com/dossiers/chiffres/navigateurs.shtml

*** BBC stelt archief open voor de Britten; zo'n 80 nieuwsverslagen kunnen gedownload worden met daarin belangrijke momenten uit de laatste 50 jaar.
http://www.bbc.co.uk/calc/news/


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet* Lowlander Highlanders
[ Traditional Folk] Een band die Ierse traditionele muziek speelt, inbegrepen de klepperende lepels en het viooltje.
http://music.download.com/lowlanderhighlanders

* Lunlun Zou
[Traditional Folk] Vandaag blijven we even stilstaan bij Hong Kong. Deze dame brengt songs waarbij zij op een eigenzinnige en kunstzinnige manier nieuw leven inblaast in oude tradities (deze song kan niet gedownload worden, enkel in streaming formaat beluisterd worden)
http://music.download.com/lunlun

* Boiling Bayou Cajun Band
[Traditional Folk] Ditmaal trekken we naar het Cajun gebied, Louisiana. De band speelt de typische muziek met passie en precisie. Een meeslepend deuntje, enorm gezellig en het patois-taaltje dat erbij hoort is fantastisch.
http://music.download.com/boilingbayou

* GallowGlass - The macedonian set
[Traditional Folk] De band is afkomstig uit de VS, maar speelt een vernieuwende mix van Europese, Keltische en Engelse muziek. Vrolijk en lichtvoetig.
http://music.download.com/gallowglass

* Laughing Whitefish
[Traditional Folk] Bluegrass en country, heel gezellig. Nu nog een barbecue erbij en een open vuurtje.
http://music.download.com/laughingwhitefish


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Gooi nooit een steen naar een vrouw,
tenzij het een edelsteen is.
Jean-GabriŽl Domergue, Frans schilderDe nieuwe oogst* J-Painter online editor
Wij hebben even getwijfeld: hoort deze site thuis tussen de sites, of bij de softwarerubriek van dit e-zine? Je vindt er namelijk een editor voor afbeeldingen, die binnen de browser werkt. Het resultaat van de on beeldbewerking kan opgeslagen worden op de server in PNG, JPEG, GIF bestandsformaat. Er zijn heel wat toepassingen: u kan een commentaar schrijven bij een foto bijvoorbeeld, een kaartje tekenen hoe u moet rijden, enz.
Het gaat hier om een applet, die u zelf kan integreren in uw website. Mooi gevonden!
[Taal: Engels]
http://www.izhuk.com/painter/

* Image processing applet
Nog meer van hetzelfde: met deze applet kan een afbeelding vanop de server ingeladen worden, die dan door de bezoeker gemanipuleerd kan worden: stukken uitknippen, draaien, afmeting wijzigen, enz. Het resultaat kan dan weer geüpload worden naar de server. Net zoals in het vorige geval gaat het om een applet die u eigenlijk moet aankopen. U kan wel gratis een probeerversie downloaden, om de applet op uw website uit te testen.
[Taal: Engels]
http://www.izhuk.com/imaging/

* Digital backdrops
Weer iets dat we bijgeleerd hebben! Digital Backdrops zijn namelijk afbeeldingen die de achtergrond van jouw foto kunnen vervangen. U kan bij een gewone foto de achtergrond veranderen, zodat het lijkt alsof ze helemaal ergens anders genomen is. Op deze site vindt u zo'n achtergronden en ook handleidingen hoe u tewerk moet gaan bij dat gegoochel. Er is ook een forum waar u terecht kan voor advies.
[Taal: Engels]
http://www.photobacks.com/index.htm


* BlackListed411
Kent u het magazine Blacklisted 411? Dat is een officieel hackers magazine, dat al heel wat langer meegaat dan u zou denken: het werd in oktober 1983 opgericht. En als u zegt: toen bestond er geen internet en dus ook geen e-zine. Wel, het was een op disk-gebaseerd underground magazine en dus echt wel een elektronisch magazine...
Ondertussen is het uitgegroeid tot een mooi papieren magazine, waarvan ook een on line versie bestaat. Interessante lectuur: hoe u coke machines moet hacken, de Firefox browser, de Motorola telefoon... Hou het netjes, lezers!
[Taal: Engels]
http://www.blacklisted411.com/

* Wordpress Plugins Database
WordPress is een van de populaire blogsites; u kan er ook heel wat extra's in uw blogs stoppen en daar dienen de plug-ins voor. Op deze website vindt u een lijstje met de plug-ins die beschikbaar zijn.
[Taal: Engels]
http://wordpress.com/
http://wp-plugins.net/

* CleanSoftware
Deze site brengt een reeks links naar software die u dagelijks nodig kan hebben, die gratis is, maar gegarandeerd vrij van adware, spyware of andere bedreigingen voor uw privacy.
[Taal: Engels]
http://www.cleansoftware.org/utility/

* Sprookjes van Grimm
De avonden zijn nog lang. Wat is er dan beter dan aan de kleinkinderen sprookjes voor te lezen, lekker gezellig dicht bijeen? Op het onderstaande adres vindt u sprookjes van Grimm in het Engels en het Duits; het tweede bevat een biografie van de gebroeders Grimm, maar ook heel veel links naar mooie verhalen.
[Taal: Engels / Duits / Nederlands]
http://www.pitt.edu/~dash/grimmtales.html
http://www.beleven.org/verhalen/themapagina/grimm.html

* RSS naar JavaScript
Nog een goede tip voor webmasters. Hier vindt u namelijk een gratis script om RSS feeds (RSS, RDF of Atom) om te zetten naar JavaScript. Zo kan u informatie brengen op uw site die voortdurend geüpdate wordt.
[Taal: Engels]
http://www.rss-to-javascript.com/

* Flash filmpjes
Een zalige site, vol met supergrappige filmpjes die in Flash gemaakt zijn. Wij konden de Tech Support wel pruimen!
[Taal: Engels]
http://www.rofl.name/flash/

* Lightbox JS
Nog een script voor webmasters om on line foto's te bewerken. Je kan hiermee twee foto's laten versmelten en het script is bovendien gratis.
[Taal: Engels]
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/

* Voor de speelvogels
Bij FreegameCorner vind je spelletjes die je gratis kan downloaden. Er zijn quizzen bij, maar ook behendigheidspelletjes. Leuk.
[Taal: Engels]
http://www.freegamecorner.com/

* Beste webcams
Op deze site zijn de links verzameld naar de meest "interessante" webcams, die beelden brengen van niet alleen mooie plekjes zoals de Egyptische piramides, maar ook "spannende" plekjes zoals Jailcam.
[Taal: Engels]
http://www.earthcam.com/top25/2005/

* Vrijdag animatiedag : Time foto's van het jaar
Time heeft de beste nieuwsfoto's van 2005 verzameld en op hun site geplaatst zodat u er kan op stemmen. De beelden zijn soms harde impressies van het leed in de wereld.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.time.com/time/yip/2005/

* Vrijdag animatiedag : clipart
Een site met meer dan 25000 gratis afbeeldingen. Alles werd handig onderverdeeld in verschillende categorieŽn : animated gifs, backgrounds, clipart en icons.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.free-clipart.net/

* Vrijdag animatiedag : DOS Games

Bent u nog van het DOS-tijdperk, dan kan u misschien uw hartje ophalen op deze site waar u allerlei DOS-spelletjes kan vinden. Nostalgie troef !
(taal : Engels) [Filover]
http://www.dosgames.com/

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

* Bekende personen op het net Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Jan Smit
De zanger Jantje is groot geworden en heeft nu ook zijn eigen soap 'Gewoon Jan Smit'.
http://www.jansmit.com/

- Kathleen Edwards
Deze Canadese zangeres is niet echt een bekende naam. Voor Route05 was ze in 2005 o.a. te gast in Gent en Tilburg. Een bespreking van haar laatste album "Back to me" vindt u op de 2e link.
http://www.kathleenedwards.com
http://www.cuttingedge.be/music/edwards/backtome

- Michelle McManus
Deze Schotse zwaargewichte bewees in 2003 dat je niet de ideale maten moet hebben om de talentenjacht "Idool" te kunnen winnen.
http://www.michelleofficial.co.uk
http://www2.telegraaf.nl/prive/article6784461.ece

- Kenny G
Deze saxofoonvirtuoos bracht in oktober "The greatest holiday classics" uit. Op zijn site kan u enkele fragmenten beluisteren.
http://www.kennyg.com/


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's*** Algemeen Dagblad
- Nieuwste snufjes in Las Vegas
- Microsoft dicht lek in Windows eerder dan gepland
- Tony Blair aan het "vodcasten"
- Friezen kapen site Ed Nijpels
- Steeds meer zaken on line geregeld
http://www.ad.nl/multi-media/

*** Digitale Revolutie
- Computer in toetsenbord
Computerbouwer Cybernet brengt de Zero-Footprint-PC op de markt. De computer is in het toetsenbord ingebouwd. Nieuw? Nee, Commodore en Amiga deden dat al.
- Belangrijke bestanden om je pols
Op de electronica beurs in Las Vegas is een handige usb-stick gepresenteerd. Deze heeft de vorm van een polsbandje.
- Lokaal netwerk via het stopcontact
Het opzetten van een lokaal netwerk via het stopcontact wordt serieus. Na Devolo gaat ook Panasonic deze techniek toepassen.
http://digitaal.fan.tv

*** Elektro.be
- CES 2006: eerste HD-DVD speler van Toshiba
- CES 2006: digitale camera van Kodak met twee lenzen
- CES 2006: AMD Live! concurreert met Intel Viiv
- CES 2006: Intel vernieuwt merkidentiteit met nieuw logo en slogan
http://www.elektro.be

*** Computer World
- Spam- en virusfluxen verdubbeld in 2005
- Safari en Firefox winnen terrein
- AMD bij de supercomputers
- DVDPost : een miljoen gehuurde DVDís
- Wordt 2006 het jaar van de video op het internet?
http://www.computerworld.be/index.cfm?PageID=16365&News_ID=13977&style=34360
http://www.computerworld.be/

*** Digimedia
- Telenet Digitale Tv-gids wint Europese prijs
- Webkitchen.be aan de slag voor rappers en R&B sterren-
- McCann maakt nieuwe tab voor Messenger
- Van den Bossche wil SMS diensten en spelletjes regelen
http://www.digimedia.be/

*** Speedzone
- Zornik - Alien Sweetheart
- De virtuele wereld van Taatuu
- Aftellen naar Lost seizoen 2
- Kat belt hulpdiensten
http://www.speedzone.be

*** Webfactor
- Geslacht bepaalt surfgedrag
- Windows-'lek' is mogelijk grootste computerbug ooit
- Grokster-website schrikt bezoekers af
- Microsoft-oplossing voor wmf-lek nog niet voor morgen
- Mega-boete voor Amerikaanse spammer
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/

*** Tweakers Net
- Recordboete voor Amerikaanse spammer
- Microsoft vervroegt reparatie WMF-gat
- 'Nintendo komt met GameBoy Advance-speler voor in auto'
- iRiver heeft plannen voor handheld gameconsole
- De Bie blogt zich af
http://www.tweakers.netWikipedia


Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikelen schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikelen verschenen over:

* Haven van Brussel -http://nl.wikipedia.org/wiki/Haven_van_Brussel
* Laatste koning van Juda - http://nl.wikipedia.org/wiki/Sedekia
* 2006 is het Rembrandtjaar - http://nl.wikipedia.org/wiki/Rembrandtjaar
* Nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug - http://nl.wikipedia.org/wiki/Utrechtse_Heuvelrug_%28gemeente%29
* De keizerlijke fora - http://nl.wikipedia.org/wiki/Forum_van_Caesar; http://nl.wikipedia.org/wiki/Forum_van_Augustus; http://nl.wikipedia.org/wiki/Forum_van_Nerva; http://nl.wikipedia.org/wiki/Forum_van_Traianus
* ...

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

* De schrikkelseconde op 1 januari - http://nl.wikipedia.org/wiki/Schrikkelseconde
* Driekoningen - http://nl.wikipedia.org/wiki/Driekoningen

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieSDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut
* Firefox extensies 9: Tab X
Een simpele extensie, die toch wel heel handig is. Ze voegt namelijk aan elk tabblaadje een klein kruisje toe, zodat je daarop kan klikken om dat tabblaadje te sluiten. Nu hebben bij Firefox de tabblaadjes enkel een kruisje helemaal rechts van het rijtje; u moet eerst een tabblaadje aanklikken en dan op het kruisje klikken om dat actieve blaadje te sluiten - en dat leidt tot vergissingen. Deze simpele maar erg handige extensie zorgt dat die vergissingen tot een minimum herleid worden.
http://extensionroom.mozdev.org/more-info/tabx

* Firefox Extensies 10: Viamatic FoXpose

Deze extensie voegt een extra icoontje aan uw statusbalk toe. Klik erop en u krijgt alle openstaande tabblaadjes in één venster te zien. Veroorzaakt duidelijk een "wow"-effect!
https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=1457

* Firefox extensies 11: Sessionsaver
Nog zo'n handige extensie. Die bewaart namelijk al uw tabblaadjes, zodat wanneer u uw browser afsluit, of wanneer hij crasht, u de browser terug kan starten met alle tabblaadjes netjes zoals zij waren toen u er het laatst naar keek.
http://adblock.ethereal.net/alchemy.cgi/SessionSaver/

* Firefox extensies 12: Stumble Upon

Deze extensie werkt een beetje zoals de knop voor sociale bookmarkingsite Del.icio.us, maar dan anders. U krijgt een extra knoppenbalk met opties om interessante sites een quotatie te geven en die aan te brengen als interessante link. Het is ook een ideale manier om echt weg te surfen op de woeste golven van het internet: een klik op een knop brengt u van de ene interessante site naar de andere.
https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=138

* Tips voor webwerkers
Wil je weten wanneer een webpagina voor het laatst is bijgewerkt?
Toets dan het volgende in adresbalk van je browser (in IE en FF werkt het):
javascript:alert(document.lastModified)
En je krijgt dan een venstertje te zien met daarin de datum wanneer de webpagina voor het laatst is bijgewerkt.
Klik op OK om het venstertje te sluiten.

Sjeef


Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Projecten.htmlVan alles halen, (bijna) niets betalen...* MailGuard
Win98/2000/XP - 2,49 MB - demo
Dit progje verschilt van andere spamfilters, in zoverre dat het de mails niet eerst downloadt naar je pc, vooraleer te controleren of ze spam zijn. Dat bespaart natuurlijk tijd, maar ook bandbreedte. U kan verschillende e-mail accounts controleren en beroep doen op drie zwarte lijsten met gekende spamadressen: die van SpamCop, SORBS en SPEWS.
http://www.prosyscom.co.za/MailGuard.asp

* Brutus
Win98/2000/XP - 1,2 MB - freeware
Een klein progje, dat helpt u bij het uitschakelen van uw pc, het herstarten of het afmelden. Voortaan niet eerst klikken op start en dan kiezen uit drie menu's; dit progje zet drie icoontjes op uw desktop of het snelstart gedeelte van de taakbalk. Gewoon een van de knoppen klikken en klaar.
http://www.proffs.nu/brutus.htm

* Just Sudoku
37k - freeware
Een flash variant van het geliefde spelletje. Er zijn vijf moeilijkheidsgraden, met 25 levels. U moet wel de Macromedia Flash player op uw pc hebben staan om het spel te kunnen spelen.
http://www.sudoku-puzzles.net/

* Avery Design Pro
Win98 - 12,5 MB - freeware
Met dit progje kan u allerlei dingen afdrukken op de kantoorproducten van Avery: van adreskaartjes en adreslabels, tot cd/dvd labels en de inlegpapiertjes voor cd doosjes. De software bevat een grote hoeveelheid clipart en meer dan 2.200 Avery sjablonen.
http://www.pcw.co.uk/personal-computer-world/downloads/2147453/avery-design-pro

* Kudaz
Win2000/XP - 1,3 MB - freeware
Een gratis editor voor programmeurs, die 35 programmeertalen ondersteunt en syntax highlighting bevat, met andere woorden: de codewoorden worden in een oplichtend kleurtje gezet, zodat het gemakkelijker is om de code te volgen.
http://www.geocities.jp/keynes77jp/kudaz.htm

* Cheatbook Issue
Win98/ME/2000/XP - 1,3 MB - freeware
Een maandelijkse update van de cheatcodes voor alle actuele pc-spelletjes.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13003688.html

* Reaper
WinXP - 870 k installer - freeware
Een recorder voor audio waarmee u ook geluid kan bewerken.[Bron: Wim W]
http://www.cockos.com/reaper/download.php

* Folder Lock
Win9.X/2000/XP - 1,8 MB - shareware
Dit progje versleutelt mappen op uw harde schijf, om ze te beschermen tegen onbescheiden ogen. Het is bovendien geen progje voor techneuten, het werkt met een simpele klik-en-sleep interface.
http://www.pcworld.com/downloads/file_description/0,fid,23163,tk,hsx,00.asp

* Vrijdag Macdag Ponere
Mac OS X 10.3 - 4,7 MB - shareware
Een spelletje, waarbij u tegels moet verzetten zodat zij een patroon vormen. Klinkt simpel, maar is het helemaal niet!
http://www.download.com/Ponere/3000-2292_4-10463899.html?tag=nl.e414

* UVC 3.7
Mac OS X - 6,11 MB - freeware
Software die alle functies bevat van een PIM (personal information manager), in combinatie met een instant messenger.
http://www.download.com/UVC/3000-2233_4-10445897.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....Medewerker Dave dook dit berichtje op, over een afwasbaar toetsenbord. Een tijdje geleden hadden wij ons immers beklaagd over het vuil dat zich verzamelt in de klavieren..

<<<
Afwasbaar toetsenbord en muis
Hardware-fabrikant Unotron heeft toetsenborden en muizen ontwikkeld die je helemaal kan afwassen. Je kan de apparatuur zelfs onder de kraan houden en ze te lijf gaan met zeep.
Dit is mogelijk door de gepatenteerde SpillSeal-bescherming, wat in feite een andere manier is om te zeggen dat alle gaten en kieren in het apparaat zijn afgedicht.
http://www.hln.be/hln/cch/det/art_152423.html
>>>
Bedankt, Dave!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Met kerstmis hadden wij wij een speciale editie gemaakt, met daarin heel wat gratis software. Lezer Koen wees ons erop dat een van de programma's helaas niet meer gratis is:

<<<
Beste Hilde,
vooreerst mijn beste wensen voor kerst en nieuw.
Nu het vervelende nieuws. De gratis (voor thuisgebruik) firewall Sygate werd overgenomen door Symantec (Norton) en wordt sinds begin december niet langer gratis verspreid. Symantec (Norton) wenst zichzelf (uiteraard) geen concurrentie aan te doen. Jammer, Sygate was een goed product (naar mijn mening beter dan ZoneAlarm), maar helaasÖ
Wie dus de gratis versie van Sygate wil hebben zal op zoek moeten bij familie, vrienden of kennissen of via een P2P zoals LimeWire.
Met vriendelijke groeten,
Koen
>>>

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Lezer Patrick heeft een vraagje:
<<<<
Hallo,
heb een vraagje :

Reeds enige tijd ben ik op zoek naar een programma dat videobeelden(AVI,etc...) 90° kan roteren.
Zoals jpg's die je kan roteren, links, rechts,enz...
Het probleem is als je met een digitale camera filmpjes maakt, dat je die soms gedraaid moet bekijken
op je pc, en dan allesbehalve handig:-)!

Hebben jullie raad voor mij aub ?

Mvg,
>>>>

reacties graag naar de redactie (netties@netties.be) - om reden van privacy vermelden wij de mailadressen van onze lezers niet meer in de nieuwsbrief.
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen
Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre,
Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Ben Depré
Lode Vlayen
Danny Zeegers
Wim Wylin
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Ik hou van vrouwen.
Daarom kleed ik ze aan.
Yves Saint-Laurent, Frans couturier