Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.803
(4.179 wekelijkse,
624 dagelijkse editie
Deadline van volgende editie: 10/11/2005 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 9
nummer 4236 van 5/11/2005

Gegroet lezers,

Het was een korte week, met de verlofdag op dinsdag 1 november, en volgende week zal het ook een korte week zijn, met de verlofdag op vrijdag 10 november. Iets minder berichtjes dus dan gewoonlijk, maar toch nog een hele boterham op uw bordje om te lezen.

U zal bemerken dat er heel wat nieuws te melden viel deze week: alle groten uit het internetwereldje hebben grootse plannen. En daar hebben wij naturulijk niets op tegen, want wij varen er uiteindelijk wel bij! Wat ons wel choqueerde waren de berichten over stiekeme praktijken van bonafide bedrijven (spelletjesmakers, platenlabels) die de toevlucht namen tot regelrechte hackerspraktijken. Maar leest u zelf...

O ja, zoals u weet had Apple enkele van onze lezers in staat gesteld om wat software uit te stellen. Deze week leest u de lotgevallen van lezer Patrick, die de Mac OS X Tiger mocht uittesten. En hij leek tevreden.

Zoals beloofd een nieuwe prijsvraag, in samenwerking met Computertaal. Op de site van Computertaal (htp://www.computertaal.info) staat een heel interessant artikel over het doorzoeken van FTP-servers. Op één van de afbeeldingen staat een aantal drivers vermeld, en een aantal vendors. Onze vraag: hoeveel drivers en hoeveel vendors?
En de schiftingsvraag, zoals gewoonlijk: hoeveel correcte antwoorden krijgen wij?
De volgende boeken zijn te winnen, ons genereus afgestaan door de auteur, Peter D'Hollander:
Pinnacle Studio 9 (2 exemplaren)
Open Office Org
Premiere Elements
Cd's en dvd's branden
Uw antwoord moet binnen zijn uiterlijk woensdag 9 november om 18u op het bekende adres: wedstrijd@netties.be. Vergeet niet uw huisadres te vermelden, en welk boek uw voorkeur draagt.

Zo, nu snel aan uw leesvoer. Veel leesplezier, en bij leven en welzijn tot volgende week.

HildeNetties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)

Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereikenvia de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
* Yahoo komt met nieuwe knop
Kent u My Web van Yahoo? Het is een soort sociale omgeving van Yahoo, waarbij u bookmarks kan delen met anderen, en ook bepaalde inforamtie. De dienst is nog in bèta, maar zeker en vast de moeite waard om eventjes uit te testen.
Nu komt Yahoo uit met een speciale button, Save to My Yahoo. Deze button zorgt ervoor dat die bepaalde pagina toegevoegd wordt aan de pagina's van de MyWeb van de gebruiker. Dat wil zeggen dat de webmaster van de pagina of het blog die button kan toevoegen aan zijn site.
Dat vraagt uiteraard een extra inspanning, maar er staat wel wat tegenover: het betekent extra aandacht voor die pagina. Want nu kunnen anderen die pagina gemakkelijker ontdekken, plus de pagina wordt meteen opgenomen in de index van yahoo.
Achter de button zit een javascriptdat u gratis kan downloaden, en dat u kan aanpassen, zodat het formaat, de kleur en de stijl passen bij uw pagina. De code vindt u bij Yahoo's Guide to Social Media Tools
http://publisher.yahoo.com/socialmediatools
http://www.pandia.com/sw-2005/34-yahoo.html

* Agressieve spamfilters slokken e-mails op?
Verleden week raakte bekend dat internauten van verschillende providers geen boodschappen meer konden zenden naar de e-mail diensten van Microsoft.
Het probleem kwam naar buiten toen mensen met een Apple OS X besturingssysteem op hun pc meldden dat boodschappen die bestemd waren voor adressen bij Hotmail en MSN, niet afgeleverd werden. Een kopie die zij naar hun eigen account opstuurden, geraakte daarentegen wel op de bestemming. Het probleem zou zich, aldus dit artikel bij VNU net, ook voordoen bij gebruikers van de providers Comcast, Rogers en Cogeco.
Microsoft heeft tot hiertoe weinig gereageerd op de klachten. Waarop enkele van de providers het enige deden wat zij konden: zij begonnen alle mails te blokkeren met als bestemmeling Hotmail en MSN, omdat die zich toch maar zouden opstapelen op hun eigen servers.
Volgens insiders zou het probleem te maken hebben met slecht afgestelde spamfilters. En daar weten wij alles van, zoals wij in het verleden al verscheidene keren aangeklaagd hebben. Filters die onze mails blokkeren omdat daar "verdachte content" in gevonden is, omdat wij een mail versturen naar een aantal bestemmelingen tegelijkertijd... Automatisme is goed, zolang er een mensje naast staat om de automatiek te controleren.
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2144972/hotmail-outage-hits-apple

* Dames in de prijzen
Tja, wij kunnen er niets aan doen, maar wij vinden nu eenmaal dat vrouwen in de IT een beetje meer in de kijker gezet mogen worden. Zij zijn nu eenmaal ondervertegenwoordigd in het IT-wereldje. Elk signaal naar de buitenwereld waarbij gezegd wordt: kijk eens, er zijn hier ook dames, en zij doen het goed! verdient dan ook onze aandacht.
En in die categorie moet dit berichtje thuisgebracht worden. Zeven Britse vrouwen hebben namelijk de jaarlijkse Women in Technology prijs in de wacht gesleept. Die worden toegekend aan vrouwen die belangrijke projecten leiden waarbij technologie ontwikkeld en gebruikt wordt. Wij zullen u niet alle namen meegeven, maar toch even hun functie, om aan te geven dat vrouwen het toch maken in grote bedrijven. Zo is er Jackie Edwards, die lector is aan een unief en betrokken in Women's Access to Information Technology, een cursus die kansarme vrouwen de toegang biedt tot onderwijs en werkgelegenheid; Gillian Kent, managing director bij MSN; Sue McDougall, commercial en business controlls executive bij IBM UK; u ziet het: dametjes op een hoge stoel binnen het bedrijf. Geef ze een applaus!
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2145039/microsoft-ibm-women-scoop

* TV-zenders ontdekken soaps voor op het mobieltje
Jongeren zijn onafscheidelijk van hun mobieltjes. En jongeren zijn verzot op tv-soaps. Voeg die twee gegevens bij elkaar, en u hebt een succesverhaal.
Dat is alvast wat MTV Networks als stelling poneerde op de MedienTage in het Duitse Munchen. De zender kondigde aan dat hij in het volgende jaar de klemtoon zal leggen op het mobieltje, hét instrument bij uitstek van de doelgroep waarvoor MTV bestemd is. MTV zou trouwens al aan enkele speciale soaps werken die voor het mobieltje bestemd zijn.
Nog andere zenders in Duitsland zouden werken aan "mobisodes" - een samentrekkening van mobieltje en episode van een feuilleton. Enkele testuitzendingen zouden alvast erg succesrijk verlopen zijn.
En, wanneer krijgen wij hier ten lande onze Thuis en Familie op het mobieltje? Of zullen het Friends en W817 worden?
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=051031011

* Gamers niet ongerust over stiekem geïnstalleerde spyware
Blijkbaar wordt er meer spyware geïnstalleerd op de pc van de nietsvermoedende internaut dan u zou denken. Deze week werd bekend dat spelletjesmaker Blizzard, maker van het populaire World of Warcraft, spyware installeert op de pc van de meer dan 4 miljoen mensen die het spel spelen. Die stiekem geïnstalleerde software zou namelijk nagaan welke andere programma's er op de pc van de gamer geïnstalleerd zijn, en dat doorsturen naar Blizzard.
En het gekke is dat, toen dit feit bekend werd, dit geen verontwaardiging wekte bij de gamers. Integendeel: velen vinden het een pluspunt dat de software aanwezig is. Want die software, die The Warden heet, daar wisten zij al een heel tijdje vanaf. Naar verluidt zou die immers ervoor zorgen dat de speler niet vals kan spelen: dat er geen speciale spiek-software op de pc draait, waarmee de gamer bijvoorbeeld het spel automatisch kan spelen en zo extra credieten verdient.
Maar nu blijkt wel dat The Warden meer doet dan dat - bijvoorbeeld de e-mail adressen van de mensen waarmee u communiceert afsnuffelen, de url van websites die u bezoekt, enz. De consumentengroep EFF (Electronic Frontier Foundation) vindt dat de software in elk geval de stempel 'spyware' verdient, en noemt The Warden een zware inbreuk op de privacy.
Volgens dit artikel bij BBC News is er alvast één geruststelling voor de gamer, die zich toch zorgen maakt over wat The Warden nu allemaal doorstuurt: er zou een programma verkrijgbaar zijn, The Governor, en die vertelt wat The Warden allemaal afsnuffelt.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/4385050.stm

* Nieuwe foto & videosuite van Microsoft
Microsoft heeft ervoor gezorgd dat u alvast deze kerst weet wat u onder de kerstboom kan leggen: het heeft een nieuw softwarepakket uitgebracht voor beeldbewerking, de Digital Image Suite Plus. Daarin zit de fotobewerking- en fotobeheersoftware van Microsoft in, gecombineerd met Pinnacle Studio 10.0, een populaire software voor videobewerking voor thuisgemaakte filmpjes.
Met deze software wil Microsoft de concurrentie aangaan met de iPhoto van Apple. Het pakket bevat heel wat mogelijkheden: u kan een bibliotheek van foto's aanmaken aan de hand van trefwoorden, flags en een sterretjes-systeem. De foto's kan u bewerken, en de RAW afbeeldingen van Canon en Nikon camera's worden ondersteund.
En verder bevat het pakket ook de Photo Story 3.1, waarmee u muziek en een praatje kan toevoegen aan de diashow die u maakt van de foto's op uw harde schijf. De Pinnacle Studio op zijn beurt moet het hebben van videobewerking. Met een stap-voor-stap wizard kan u films maken, inzoomen en muziek en titels toevoegen. Het hele pakketjes kost wel ietske, zo'n 130 US$.
http://www.betanews.com/article/Microsoft_Unveils_Photo_Video_Suite/1130861216

* Microsoft kiest voor on line software
Deze week heeft Microsoft een tipje opgelicht van haar lang verwachte reeks on line diensten, met Windows Live en Office Live. Met deze nieuwe producten zou u on line gebruik kunnen maken van de Microsoft software. Microsoft haast zich echter om te zeggen dat dit niet wil zeggen dat de versie op uw eigen pc nu niet meer zal bestaan - integendeel: het zou gewoon een aanvulling moeten worden.
Wacht eens even, zal u zeggen: vroeger moest u dure centjes neertellen voor een Office pakket, en dat zou u nu zomaar gratis mogen gebruiken? Wel, ja en neen. De basisdiensten van Windows en Office Live zijn gratis, maar u moet er wel wat advertenties voor slikken. En wil u wat meer hebben, dan moet u daarvoor betalen.
U kan het een en ander al uittesten op de Live.com website, die momenteel nog in bèta is. Deze site vindt haar oorsprong in de MSN Start portaal, met daarboven ondersteuning voor webgebaseerde versies van Microsoft Gadgets. Wil u dit echter uittesten, dan moet u er wel met een IE browser naar toe surfen, een andere browser wordt momenteel niet ondersteund.
Zo. U kan weeral aan het testen slaan. Benieuwd hoe dat allemaal gaat uitdraaien...
http://www.live.com/
http://www.betanews.com/article/Microsoft_Joins_Online_Era_of_Software/1130879338

* Eerste voorproefje van Live: Safety Center
Een van de nieuwe WIndows diensten die in Live verpakt zitten, is het Safety Center. Daar kan u een on line scan doen van uw pc.
Met behulp van een Active X control wordt uw harde schijf gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen, en worden de gevonden virussen verwijderd. Ook alle rommel wordt opgeruimd, en er wordt een afspraakje gemaakt voor een disk defragmentatie.
Let wel: de dienst is nog in bèta-vorm. Mocht u moeilijkheden ondervinden bij de on line scan, dan moet u die rapporteren in het weblog dat speciaal voor dit doel in leven geroepen werd.
http://spaces.msn.com/members/safetycenter/
http://safety.live.com/site/en-US/default.htm

* Sony haalt niet zo'n propere toeren uit
Wij hadden het gisteren nog over anti-cheat software die bepaalde spelletjesmakers op de pc van de gamers installeren. Maar medewerker Filover wees ons erop dat ook Sony zich aan zulke niet zo nette praktijken bezondigt.
Ene Mark Russinovich heeft nameljik ontdekt dat Sony BMG sommige van haar muziek cd's zodanig geprepareerd heeft, dat die antipiraat-software installeren op de pc van degene die de cd afspeelt. Het gaat om cd's waarvoor op voorhand aangekondigd wordt dat zij kopieerbeveiliging bevatten. Wanneer u de cd een eerste keer speelt, krijgt u de vraag of u de antikopieersoftware wil installeren. En als brave oplettende burger accepteert u dat. Maar installeert u meteen de spionsoftware van Sony.
Die software zou daarenboven gebruik maken van technieken die typisch gebruikt worden door hackers en virusschrijvers, een techniek namelijk die ervoor moet zorgen dat het programma niet opgemerkt wordt, en evenmin verwijderd kan worden van de harde schijf, zelfs wanneer u in safe modus werkt. Volgens Sony kan de software wel degelijk verwijderd worden, als u maar de support-desk opbelt. Een erg omslachtige manier, waarmee Sony uiteraard goed genoeg weet dat de meeste mensen dat niet gaan doen.

Oei, zegt u? Dat had u nooit gedacht van een zo respectabel bedrijf als Sony? Wel, wij ook niet. Maatregelen nemen tegen piraterij is een ding, maar gebruik maken van 'rootkits' (want dat is wat Sony hier gedaan heeft) om piraterij tegen te gaan, dat gaat wat ver. Het zou net zijn alsof u, om inbraak in uw huis te voorkomen, bij elke mogelijke inbreker stiekem een extra slot gaat zetten op diens voordeur, waardoor hij niet meer buitenkan, plus een camera waardoor u zijn doen en laten kan bespieden. En dat is niet netjes, niet?
Meer info en technische uitleg over deze rootkits bij Washinton Post (1), Sysinternals (2) en CNet (3)
http://blogs.washingtonpost.com/securityfix/2005/11/sony_raids_hack.html?referrer=email
http://www.sysinternals.com/blog/2005/10/sony-rootkits-and-digital-rights.html
http://news.com.com/Sony+CD+protection+sparks+security+concerns/2100-7355-5926657.html?part=dtx&tag=ntop&tag=nl.e703

* MySpace wordt een platenlabel
Tja, het spreekwoord "schoenmaker blijf bij uw leest" lijkt echt niet van toepassing in het internetwereldje. Zoekmachines worden telecombedrijven, denk maar aan Google, en portaalsites worden softwareverkopers. En nu is er de socale netwerksite MySpace, die zich op de platenmarkt gooit.
Heel wat muziekgroepen maken namelijk gebruik van deze site om aandacht te vragen voor hun muziek. En MySpace meent dat de tijd rijp is om met een eigen platenlabel uit te komen, waarop die muziek utigebracht wordt. Een eerste album komt binnenkort uit, en draagt de niet bijster originele titel "MySpace Records: Volume I". Het zal een mengeling bevatten van songs van bekende artiesen en onafhankelijke, niet zo'n bekende bands. En volgend jaar komt er een volledig album uit van één groep, de Hollywood Undead. (1)
En om nog even in het muziekwereldje te blijven: de Amerikaanse provider AOL gooit zich ook op de muziek, en heeft het digitale muziekbedrijf MusicNow overgekocht. (2). De muziekfan zal daar songs à la carte kunnen downloaden, of met een alles-wat-u-opkan abonnement, althans in de VS. (2)
En in tegenstelling tot eerdere berichten, zou elektronicafabrikant Samsung dan toch geen on line muziekwinkel willen openen a la iTunes. Het bedrijf wil in de toekomst wel technische ondersteuning leveren aan muziekwinkels die on line reeds bestaan. (3)
http://www.betanews.com/article/MySpace_to_Become_Record_Label/1131048686
http://www.betanews.com/article/AOL_Launches_Online_Music_Store/1131032670
http://www.betanews.com/article/Samsung_No_Digital_Music_Store_for_Us/1131031770

* Sony wil helpen om DRM Rootkit te verwijderen
U kon eerder deze week lezen hoe de internauten verontwaardigd reageerden toen ontdekt werd dat Sony stiekem antikopieersoftware oftewel DRM software op de pc van de gebruiker installeerde, die erg veel op een rootkit geleek. Bij zo'n rootkit, software die door hackers gebruikt wordt, kan men de software normalerwijze niet zien staan op de harde schijf, hij wordt volledig gecamoufleerd. En u kan hem dus ook niet verwijderen.
Bij BetaNews vonden wij wat meer informatie over deze toch wel merkwaardige actie van Sony. De DRM werd ontdekt door ene Russinovich. Hij heeft getracht de DRM van zijn harde schijf te verwijderen, amar dat lukte niet. In het Add/Remove Programs van zijn pc stond er geen verwijzing naar de DRM. Op de muziek-cd die de software geïnstalleerd had, waren er ook geen instructies te vinden. En in de gebruikslicentie die hij geaccepterd had vooraleer de cd te mogen spelen, stond evenmin een verwijzing naar het feit dat hij die software niet zelf zou kunnen verwijderen.
Dus trok Russinovich zelf maar de stoute schoenen aan, en ging hij maneel aan de slag. Hij verwijderde de software en de gegevens in het register een voor een, om dan tot de vaststelling te komen dat zijn cd drive niet meer werkte.
Sony heeft nu gezegd dat het software zal uitbrengen om het euvel te verhelpen. Het is te zeggen: niet om de DRM software te verwijderen, want dat mag u niet, maar wel om hem voortaan zichtbaar te maken. Wil u de software toch verwijderen, dan moet u Sony zelf nog altijd contacteren. Wat natuurlijk nog altijd geen oplossing is.
Leest u ook de commentaren bij BetaNews, en u zal bemerken dat heel wat internauten erg boos zijn op Sony.
http://www.sysinternals.com/blog/2005/10/sony-rootkits-and-digital-rights.html
http://www.betanews.com/article/Sony_to_Help_Remove_its_DRM_Rootkit/1130965475

* Yahoo Maps gebruikt Flash en wordt interactief
Bij de on line kaarten is het erg belangrijk dat zij zo interactief mogelijk zijn. De plattegronden van Google en MSN zijn het, en ook Yahoo doet het. Met dit verschil dat Yahoo de Flash technologie gebruikt. Maar Yahoo heeft er wel voor gezorgd dat het afdrukken van de plattegrond nog altiljd mogelijk blijft.
Net zoals bij de concurrenten blijft de vermenging van de kaarten met plaatselijke informatie (hotels, winkels, restaurants) erg belangrijk. Helaas voor ons, Europeaantjes, is die informatie nog altijd Amerikaans gestoeld. Maar we vermelden het toch, omdat in de toekomst uiteraard deze diensten ook naar Europa zullen overwaaien.
In elk geval: Yahoo combineert de simpele adressen van zaken zoals restaurants en hotels met besprekingen van gebruikers, die bovenop de map geplaatst kunnen worden. U kan doorheen de plattegrond fietsen met muis of pijltjes van het klavier, en inzoomen met het scroll wieltje of de page-up en page-down knoppen.
Nieuw bij Yahoo is ook het feit dat u rij-instructies kan vragen voor 3 verschillende punten. Stel dat u in een stad drie locaties bezoeken wil. De software zal dan de beste route voor u uittekenen. U kan de stopplaatsen zelf trouwens in een andere volgorde zetten.
Voor Yahoo! Maps hebt u Macromedia Flash 7 nodig.
http://www.betanews.com/article/Yahoo_Maps_Get_Interactive_with_Flash/1131037347
http://maps.yahoo.com/beta
Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


* IE7 bevat ander beveiligingsprotocol
Slecht nieuws voor de webmasters: al wie met een beveiligde pagina werkt, zal die moeten aanpassen. Want Microsoft heeft zopas onthuld dat in de volgende versie van haar browser, IE7, er niet meer gewerkt wordt met het beveiligingsprotocol SSL 2.0, maar met TLS 1.0. En voor wie het duizelt bij die afkortingen: SSL staat vôor Secure Sockets Layers, en TLS voor Transport Layer Security Protocol.
De reden voor die omschakeling ligt volgens Microsoft bij het feit dat SSL 2.0 teveel lekken vertoont. Wat betekent dit nu concreet? Wel, als een website niet aangepast is aan TLS1.0, dan zal de IE7 browser trachten een sessie te openen met het protocol SSL 3.0, maar niet met SSL 2.0. Om dan toch de sessie van start te laten gaan, dan zal de gebruiker even onder de motorkap moeten kruipen van zijn browser, en wat veranderen aan zijn instellingen. En vermits de meeste gebruikers dat niet graag doen, lijkt er voor de webmasters niets anders op te zitten dan hun pagina toch aan te passen. Met alle werk vandien.
http://fr.news.yahoo.com/28102005/7/ie7-microsoft-change-de-protocole-de-securite-pour-les-achats.html

* Trucker in de toekomst op reis met eigen kantoortje
Autobouwer Ford heeft deze week op een gespecialiseerde beurs een demo gegeven van een truck, die ook als kantoor kan fungeren.
De bedoeling is dat bijvoorbeeld een aannemer de truck kan gebruiken als kantoortje, wanneer hij op de werf moet zijn. In de truck zitten uiteraard de nodige technische snufjes, zoals een GPS unit, draadloze breedband verbinding, een printer en een tablet computer met digitale camera. Met al dit technologische comfort binnen handbereik zou de aannemer bijvorobeeld voorraden kunnen opvolgen en bijbestellen, op jobs bieden, betalingen opvolgen en uitvoeren vanuit de truck.
Een mooie uitrusting, en eigenlijk is het niet meer dan normaal dat ook voor de zogenaamde niet-IT beroepen wat meer gedacht wordt aan de integratie van de moderne mogelijkheden in hun werkomgeving.
http://www.betanews.com/article/Ford_Demos_Mobile_Office_in_a_Truck/1130872459

* Packard Bell denkt aan de stelletjes
Dat vinden wij nu leuk: een MP3 player die aan de verliefden denkt. Want leuke muziek beluister je niet alleen, zo egoïstisch ben je niet.
We hebben al vaak koppeltjes gezien, waarbij het dametje heel lief één oortje van de koptelefoon leent aan haar vriendje en ze samen al headbangend naar de muziek luisteren. Romantisch, toch?
Packard Bell denkt aan die romantische zielen, met de AudioTwin. Dat is een toestel dat twee sets koptelefoons bevat, zodat beiden luisteraars in stereo kunnen genieten van de muziek. (1)
Ach, en bent u niet zo verliefd, dan kan u de muziek gewoon delen met 'gewone' vrienden. En dat is pas echte vriendschap.
http://www.packardbell.com/files/pdf/press/packardbell_q3_2005_results.pdf

* iPod wordt DVD-player
Met de nieuwe iPod kan u video's bekijken. Maar wist u dat u ook uw eigen, utieraard legaal aangekochte dvd's kan afspelen op uw nieuwe iPod?
Alles wat u daarvoor nodig hebt is deze software, die de 16:9 film converteert naar het iOPd compatibele 4:3 formaat. U heeft een pc nodig met Windwos XP, NT of 2000.
Let wel, dit gaat om een gratis probeerversie, waarmee u enkel de eerste drie minuten van de film kan omzetten. De volledige versie kost 3O euro. Maar zo hebt u tenminste kunnen uitproberen hoe het zou zijn om uw eigen filmpjes op de iPod te bekijken.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_17330476.html


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop[met medewerking van de NeTTieS-knipselman Dave Lahousse]

*** Vodafone verkoopt voortaan gsm's uit de muur, als een gewoon snoepje
http://www.zdnet.be/news.cfm?id=50302&mxp=122

*** Betekent Windows Live het einde van MSN?
http://www.cd-raiser.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1267
http://www.cd-raiser.org/modules.php?name=News&file=article&sid=1266

*** MSN Messenger omgedoopt tot Windows Live Messenger
http://www.msgweb.nl/nl/MSN_Specials/Windows_Live_Messenger

*** Spyware bij afspelen muziekcd
http://www.techzine.nl/nieuws/8182

*** Kopieerheffing voor mp3-spelers op komst?
http://www.hln.be/hln/cch/det/art_137692.html

*** Piraterij kost opa half miljoen
http://www.hln.be/hln/cch/det/art_137345.html

*** De nieuwe versie van MySQL, versie 5.0, is uit (Wim W)
http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html

*** Een IT'er, die de vele spamberichten beu was die hij van een bedrijf kreeg, bombardeerde dat bedrijf daarop met maar liefst 69.100 mailtjes. Het bedrijf lag twee dagen plat. En de man kreeg de rechter op zijn dak. Toch gek dat spammers ongemoeid blijven...
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/38058

*** In Nederland zal justitie bepalen welke zaken providers in de toekomst van het net moeten halen
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/38027

*** Bedrijven verliezen miljoenen doordat werknemers 's avonds hun pc niet uitzetten
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/38024

*** Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia, droomt van een papieren uitgave van de on line open broncode encyclopedie
http://www.webwereld.nl/ref/newsletter/38127Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


* Tom Verlaine
[Instrumental Rock] Tom Verlaine heeft zijn naam gehaald van de Franse symbolistische dichter Paul Verlaine. Zijn teksten zijn speciaal, en ook zijn songs. Wij zijn grote fan van Tom Verlaine.
http://music.download.com/tomverlaine

* Janis Ian - Paris in Your Eyes
[Singer Songwriter] Dit dametje, zo frêle, draait al heel wat jaren mee. Zij blijft simpel, en mooi. Zo ook deze song, zo zuiver, zo emotioneel en toch licht van toon.
http://music.download.com/janisian

* Mia Doi Todd - What if we Do
[singer-songwriter] Een bescheiden arrangement van gitaar en percussie begeleiden de pure songs van Mia Doi Todd. Erg, erg mooi, die omfloerste warme stem daarbij. Opnieuw een aanrader.
http://music.download.com/miadoitodd

* Sam Buckingham - Stormy Ground
[Singer Songwriter] Deze jongedame noemt Aretha Franklin als een van haar grote voorbeelden. En deze song heeft inderdaad erg veel kracht. Mooi.
http://music.download.com/sambuckingham


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Sommigen zien de dingen zoals ze zijn en willen weten waarom ze zo zijn.
Ik drom van dingen die er nooit geweest zijn, en wil weten waarom niet.
[Robert Kennedy]
De nieuwe oogst


*** Om in de mood te komen
Halloween is nog maar pas voorbij, en we gaan al naar het volgende commerciŽle hoogtepunt: de kerst. (of kwam daar ook nog een man met een witte baard en een mijter voorbij?) Afin, op deze site komt u alvast in de mood. U kan een huis versieren van simpel tot degoutant kitscherig. Er hoort natuurlijk ook een muziekje bij. Eigenlijk wel leuk...
[Taal: Engels]
http://www.powerpres.com/xmascard03.html

*** Nostalgie
Een pracht van een site. U gaat er terug naar de jaren zestig, zeventig en tachtig. Elk decade bevat per jaar een overzicht, maand tot maand en dag tot dag, van de belangrijkste gebeurtenissen. Maar u vindt er ook welke feuilletons er toen waren op tv, welke groepen populair waren, welke films het goed deden, enz. Een site om uren in te grasduinen. Helaas niet multimediaal, maar de info is enorm uitgebreid, en gewoon goed. Bij de popcultuur van de jaren zestig vindt u o.a. het magazine Mad, Meccano, Barie, Pirate radio, Carnaby street. Als dat geen nostalgie is, dan weten wij het ook niet meer!
[Taal: Engels]
http://www.nostalgiacentral.com/

*** Web Collaborator
Een site waar u on line kan samenwerken aan een project. Van elke versie van het project worden backups on line bijgehouden, waarbij u kan zien wie de wijzigingen aanbracht. De site bevat 3 onderdelen: discussie, waar u het project kan plannen; project, waar het echte project uitgewerkt wordt; history, waar de backup bewaard wordt. En weet u wat zo bijzonder is aan de site? Het is gratis!
[Taal: Engels]
http://webcollaborator.com/

*** Tekst en beelden
Deze site gaat erg creatief om met tekst. U geeft een woord of zin in, en de site zet die om in een beeld. Erg mooi! (Bron: Wim W)
http://www.c6.org/toogle/

*** Music-Map
Een intrigerend concept. U geeft op deze site de naam van een artiest in die u goed vindt, en u krijgt een soort landkaart van 'verwante' artiesten. Hoe dichter deze artiest vermeld staat bij uw oorspronkelijke opgave, hoe groter de kans dat u werk van deze artiest eveneens goed zal vinden. Elk van deze namen is aanklikbaar, en zo kan u een virtueel tochtje ondernemen. Helaas vindt u op de site zelf geen bijkomende informatie over de artiest, noch multimediafragmenten, maar daar dienen dan andere sites weer vro. Dit is in elk geval al een mooi project.
[taal: Engels]
http://www.music-map.com

*** Google Logo Maker

Een site voor de echte Google-geek: hier kan u elke tekst een "google-look" geven, het is te zeggen in dezelfde lettertype, met verschillende kleurtjes, en een schaduw op de achtergrond.
[Taal: Engels]
http://www.logogle.com/

*** Ik wil, ik wil...
Wil u iets doen met uw computertje, maar weet u niet hoe? Op deze site vindt u tips voor verschillende programma's en sites, netjes ingedeeld naar het doel dat u wil bereiken: foto's delen met anderen, een kalender delen, grote bestanden doorsturen, enz. Een aanrader.
[Taal: Engels]
http://www.philb.com/iwantto.htm

*** MoonEdit
Een multi-user tekstverwerker via het internet. Iedereen die meewerkt aan het project, kan de tekst bewerken, zelfs als een ander er ook aan bezig is. Elke gebruiker heeft zijn eigen kleurtje, elke beweging van de cursor en elke verandering in de tekst zijn simultaan zichtbaar op het scherm van de andere gebruikers.
[Taal: Engels]
http://me.sphere.pl/

*** The Internet Writing Journal
Een online magazine en blog, voor schrijvers maar ook voor lezers die van boeken houden. U vindt er zowel tips om goed te schrijven, als tips voor leuke, goede boeken om te lezen, plus teksten van beroemde auteurs. In het oktober-nummer vindt u o.a. een essay van Michael Connelly, beroemd auteur van trillers: "Have Case, Will Travel". Het is wel in het Engels, maar daarom niet minder een interessante site!
[Taal: Engels]
http://www.internetwritingjournal.com/

*** Vrijdag animatiedag : Flitsende bermtoeristen
Twee sites over bermtoeristen. U kent ze wel die wagens die al of niet gecamoufleerd op bermen geparkeerd staan en die dure souvenirfoto's maken van wagens die hen te snel voorbijrijden. Op de sites staan heel wat foto's van bermtoeristen. Zo heeft u een idee hoe ze er uit zien en waar u ze kan tegenkomen...
(taal : Nederlands) [Filover]
http://www.bermtoeristen.be
http://www.flitsservice.nl/

*** Vrijdag animatiedag : Wallace & Gromit
De makers van "Chicken Run" hebben een nieuwe animatiefilm "The curse of the Were-rabbit" uitgebracht met Wallace en zijn hond Gromit in de hoofdrollen. Op de bijhorende site vindt u de filmtrailer, screensavers, wallpapers, enz...
(taal : Engels) [Filover]
http://www.wandg.com/
http://www.cinenews.be/Movies.Detail.cfm?MoviesId=1946&lang=nl

*** Vrijdag animatiedag : Slingstar (game)
Een Flash-spel waarbij u een bal zo moet slingeren dat u zo hoog mogelijk richting hemel raakt. Indien u tijdens die tocht sterren raakt, krijgt u bonuspunten. Maar u moet wel opletten dat u niet naast de slingers valt. U kan de richting van de bal bepalen door met de linker- en rechterpijltjestoets te bewegen.
(taal : Engels) [Filover]
http://www.teagames.com/games/slingstar/play.php

=== VERS VAN HET KLAVIER ===

* Bekende personen op het net Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://www.filover.be/celeb.html ) [Filover]

- Dame Edna
OfficiŽle site van dit TV-personage gespeeld door Barry Humphries.
http://www.dame-edna.com/

- Sarah Brightman
Deze in Londen geboren zangeres bracht ooit het duet "Time to say goodbye" met Andrea Bocelli.
http://www.sarah-brightman.com/

- Ryan Adams
OfficiŽle site van de voormalige leadzanger van Whiskeytown. Heeft nu een nieuwe band "The Cardigans".
http://www.ryan-adams.com/

- Larry
Deze (nieuwe) Belgische zangeres is geregeld op de radio te horen met het nummer "The best of me". Ze stelde recent haar debuut-CD "Just call me ... Larry" voor.
http://www.larry.be/

- Frederique Bell
Franse actrice die in verschillende films meespeelde en die ook gekend is van haar rol als Dorothy Doll op Canal+.
http://www.frederiquebel.com
http://www.imdb.com/name/nm1078628/


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's*** Algemeen Dagblad
- Myst: End of Ages, het laatste deel van de Myst-serie, is verschenen.
- Studio 10 legt de lat weer wat hoger
- Gratis Muziek lenen
- Spelen Peking live op je mobieltje
- Alleen voor profs
http://www.ad.nl/multi-media/

*** Digitale Revolutie
- NBA Live 2006 (review)
- Google met informatie op maat
- Telefoon in creditcard-formaat
- USB-hub en speakerset in één
- WC-bril met mp3-speler
http://digitaal.fan.tv

*** Elektro.be
- HP vernieuwt gamma notebooks en desktop computers voor de herfst- en wintermaanden
- Nieuwe smartphones bij Nokia: N71, N80 en N92
- DAB/FM-radio met Dual Band ontvangst
- Maxtor komt met 500GB harddisks DiamondMax 11
- Creative Gigaworks luidsprekersysteem G500
http://www.elektro.be

*** Computer World
- Grid Index: Benelux blijft ter plaatse trappelen
- Tele2 rijft een groter stuk van Versatel binnen
- Oracle levert Ďgratisí variant van 10g
- Telefoneren, surfen, spelen, dansen...: de W550i Walkman van Sony Ericsson
- Op avontuur met Yahoo
http://www.computerworld.be/

*** Digimedia
- Gastartikel: 'Ik kijk tv als ik mij verveel...'
- Bubble Club campagne verbreekt virale records
- Tales.be: nieuwe websites en verjaardagsboek-
- Microsoft Live: wat de analisten vinden -
http://www.digimedia.be/

*** Webfactor
- Big Brother Ocean Race
- Microsoft gooit software on line
- Tiener achterhaalt anonieme donorvader via DNA-site
- Recordaantal computervirussen in oktober
- Nederlanders registreren massaal gratis .be-domeinnamen
http://nieuwsblad.typepad.com/webfactor/

*** Tweakers Net
- Sony's rootkit helpt World Of Warcraft-cheaters
- Muziekverkopers vervangen applicaties door websites
- Microsoft, Google en IBM achter Amerikaans beheer internet
- Californische twintiger opgepakt wegens botnet en spam
- Ook Nokia komt met mobiele browser
http://www.tweakers.net


Wikipedia

Wikipedia is een project met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikelen schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikelen verschenen over:

* Tongbreker - http://nl.wikipedia.org/wiki/Tongbreker
* Klinische manifestatie van nierlijden - http://nl.wikipedia.org/wiki/Nefrotisch_syndroom
* Argentijns intellectueel en schrijver - http://nl.wikipedia.org/wiki/Julio_Cort%C3%A1zar
* Parlementaire enquête naar de RSV-werf- http://nl.wikipedia.org/wiki/Parlementaire_enqu%C3%AAte_naar_de_RSV-werf
* Stad in het zuidwesten van Frankrijk - http://nl.wikipedia.org/wiki/Angoul%C3%AAme
* Experimenteel Oostenrijks schrijver en grondlegger van het essayisme - http://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Musil
* Wiskundig vraagstuk - http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwadratuur_van_de_cirkel
* Opstand in het getto van Warschau - http://nl.wikipedia.org/wiki/Opstand_in_het_getto_van_Warschau

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

* 31 oktober: Halloween in de Verenigde Staten van Amerika - http://nl.wikipedia.org/wiki/Halloween
* 1 november: Allerheiligen, een christelijke feestdag - http://nl.wikipedia.org/wiki/Allerheiligen
* 2 november: Allerzielen, ook een christelijk feest - http://nl.wikipedia.org/wiki/Allerzielen
* 3 november: Suikerfeest, een islamitisch feest - http://nl.wikipedia.org/wiki/Suikerfeest

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

Het aantal van 105.000 artikelen is inmiddels al overschreden, en omdat het zo hard gaat, vinden weinig mensen het nog bijzonder, wat als zodanig wellicht nog wel bijzonder genoemd kan worden ;-)

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS

APPLE OP DE TESTBANK GELEGD

Lezers vertellen hun wedervaren met Apple softwareDeze week Patrick Loonstra:

Ik ben onder de indruk van de nieuwste Mac OS versie, 10.4, oftewel Tiger. Bij elke versie worden de puntje nog meer op de i gezet en dat is bij deze ook goed te merken. Na de gebruikelijke bugfixes, schoonheidsfoutjes en veiligheids updates is er bij ook veel nieuws onder de zon. Volgens Apple zelf zijn er 200 extra functie bij gekomen. De belangrijkste veranderingen en nieuwe functies:

1. Spotlight, zoekt in alle bestanden op de Mac naar trefwoorden die je opgeeft. Niet alleen in de naam van de mappen en bestanden, maar ook in PDF bestanden en je e-mail berichten. Dit is echt de belangrijkste toevoeging aan Tiger.

2. Mail, het standaard e-mail programma is sterk verbeterd. Hier zijn echt de puntjes op de i gezet. Alles loopt wat makkelijker en zit beter in elkaar. Het blijft een basis programma, zonder extra rotzooi, maar toch kun je er alles mee doen at je wilt me e-mail.

3. Dashboard, onder de F12 toest zitten de widgets verstopt. Allerhande kleine applicaties die je even snel nodig kunt hebben. Zoals een kalender, calculator, weersverwachting, notities. Ze zijn redelijk eenvoudig zelf te maken en voor alles is inmiddels wel een widget op het net te vinden.
Hoewel het het meest in het oog springt moet dit moet meer als goodie worden gezien, kan handig zijn, maar eerlijk gezegt gebruik ik het lang niet leke dag.

buxx.blogg
www.buxx.nl/bloggDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut* Tips voor webwerkers: zorg dat je bezoekers geen spoorzoekers worden
Omdat o.a. zoekmachines het mogelijk maken om een z.g "deeplink" te maken kunnen de bezoekers vaak de weg niet vinden naar de homepage. De startpagina waar je site begint.
Hoe kan je dit voorkomen?
Zorg er voor dat op elke pagina een navigatie wordt aangebracht.
De meest simpele oplossing is een "Home"-knop aanbrengen.
Meer geavanceerd is de mogelijkheid om zichtbaar te maken waar de bezoeker zich bevindt op je site.
Een soort routemap die duidelijk maakt hoe men de weg uit het digitale bos kan terugvinden.
Dus naast de link naar de homepage ook links aanbrengen naar andere hoofdstukken van je website. [ Sjeef ]

* Tips voor webwerkers:
Houd alle bestanden van je webpagina, of bij een kleine multi-pagina website, in een enkele map. Het proces van het publiceren van de pagina's gaat dan veel gemakkelijker.
Voor een webpagina: Het houden van het HTML-bestand van je webpagina en alle afbeeldingen die er in staan in één map is belangrijk. Waarom? Omdat dan de hyperlinks veel eenvoudiger zijn, je hoeft alleen maar de bestandsnaam in te geven. Als je de afbeeldingen in een aparte map opslaat dan dient de hyperlink ook de naam van die map te bevatten en de weg daar naar toe via een relatieve of absolute padnaam.
En is er nog een andere reden om je HTML-bestand en je afbeeldingen in één map te bewaren. Wanneer je je webpagina gaat publiceren, dan kopieer je die bestanden van de ene machine naar een andere, namelijk de server waar je webpagina wordt opgeslagen. Staan al je bestanden in een enkele map dan is de overdracht veel eenvoudiger.
Voor een multi-pagina website: De hyperlinks naar afbeeldingen en andere webpagina's zijn gemakkelijker om te specificeren en de upload naar de webserver veel eenvoudiger wanneer je alle bestanden in een enkele map opslaat.
Dit gaat echter niet meer op als de website groter wordt en gecompliceerder in elkaar steekt. Wanneer je meer dan een paar dozijn bestanden hebt en je zet ze allemaal in een map, dan verlies je al gauw het overzicht. Op dat punt aangekomen is het verstandiger om je website op te splitsen in een groep van mappen, een per webpagina plus een map met de bijbehorende afbeeldingen.
Je zou vreemde bestanden, die geen deel uitmaken van je webpagina, weghouden uit de map van je webpagina. Waarom? Bij het uploaden van je webpagina kom je dan niet in de verleiding ook deze bestanden naar de server te kopiŽren. Want waarom zou je ruimte op je webserver daarmee belasten. [Sjeef]

* Tip WIndows XP: Opstartprogramma 's verwijderen
De snelheid waarmee Windows XP opstart, is (zeker in vergelijking met zijn voorgangers) haast supersonisch. Toch zijn er nog mogelijkheden om de opstartprocedure verder te versnellen.
Zo kunt u een beroep doen op het oude vertrouwde msconfig om opstartprogramma's te verwijderen.
Druk op Start en Uitvoeren, tik MsConfig en kies voor het tabblad Opstarten. In ons voorbeeld hebben amper vier programma's hun weg naar de opstart map gevonden ó het besturingssysteem op onze pc is dan ook nog maar enkele uren oud. We kunnen echter zonder problemen toepassingen verwijderen om zo de opstart procedure van het systeem versnellen.
Wilt u echt rigoureus te werk gaan, klik dan op Alles Uitschakelen (onderaan).
Vergeet niet op Toepassen en Sluiten te klikken. Uw nieuwe instellingen worden pas van kracht nadat u het systeem weer opnieuw hebt opgestart.

* Tip Windows XP: Oude 'Niet-actieve items' opruimen
Diegenen onder ons die Windows XP gebruiken en er voor kiezen het startmenu van XP te gebruiken en niet het 'Klassiek menu Start' hebben het al ondervonden. Er blijven niet-actieve items achter!
Wanneer je de eigenschappen van de taakbalk opvraagt (rechts klikken op de taakbalk) en onderaan het tabblad op Aanpassen klikt, krijg je het venster Meldingen aanpassen. Bij het onderdeel Niet-actieve items zie je er veel staan, sommige zelfs dubbel, van programma's die al lang niet meer op de PC staan.
Hoe moet je die kwijt raken?
Ga naar Start / Uitvoeren, tik regedit en druk OK. Navigeer naar HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ TrayNotify. In het rechterscherm de sleutels IconStreams en PastIconStream verwijderen (rechts klikken en kiezen voor Verwijderen) en regedit afsluiten.
Toets hierna Control + Alt + Delete om in het scherm Taakbeheer te komen. Selecteer het tabblad Processen en klik op explorer.exe en kies voor Proces beŽindigen. Ga in de menubalk naar Bestand / Nieuwe taak (Uitvoeren...), tik in de opdrachtregel explorer en klik op OK. Na het opnieuw starten van de computer ben je de oude niet-actieve items kwijt.
Let wel: De verwijderde sleutels worden door Windows weer teruggeplaatst en het lijstje wordt weer opnieuw opgebouwd met nieuwe niet-actieve items. Herhaling van deze actie kan na een tijdje dus nuttig zijn.
Bron: Digiweetjes


Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Projecten.htmlVan alles halen, (bijna) niets betalen...


* Statistieken
Houdt u van statistieken? Dan moet u deze Firefox extensie eens uitproberen: SEO Links. Waarbij SEO natuurlijk staat voor Search Engine Optimization, de strategie om een pagina te optimaliseren zodat zij een zo hoog mogelijke plaats innemen bij de zoekmachines.
Met deze extensie worden de mensen die aandacht hebben voor SEO echt wel verwend. Je beweegt je muis over een link in een pagina, en meteen krijg je de link populariteit bij Yahoo, MSN en Google, alles netjes in een pop-up venstertje.
http://www.webmasterbrain.com/seo-tools/firefox-extensions/seo-links/

* AVI2DVD
Win98/2000/ME/XP - 19,6 MB - freeware
Dit progje zet AVI-data om in VCD's of DVD's. En dat zonder veel rompslomp.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13777646.html

* CloneSpy

Win98/ME/2000/XP - 609k - freeware
Met dit progje kan u identieke bestanden opsporen op uw harde schijf, of zij nu dezelfde naam hebben of niet. Het vindt ook bestanden met een zelfde naam, maar verschillende inhoud. Kortom: het ideale progje om grote kuis te houden op uw harde schijf.
http://www.pcworld.com/downloads/file_description/0,fid,25759,tk,hsx,00.asp

* RAD Video Tools
WinXP - freeware
Er zijn zoveel verschillende bestandssoorten voor video, maar het is echt niet nodig om alle bijhorende videoplayers te installeren op uw harde schijf. Met dit progje kan u alle populaire formaten omzetten in andere formaten, waarvan u een player op de harde schijf staat.
http://www.pcworld.com/downloads/file_description/0,fid,25766,tk,hsx,00.asp

* ScummVM
Win98/2000/ME/XP - 1,5 MB - freeware
Met dit progje kan u de oude Lucas Arts Adventures spelletjes op uw pc spelen
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13009998.html

* Cheatbook

Win98/ME/2000/XP - 1,1 MB - freeware
Voor de fervente spelers, die niet altijd het geduld hebben om zelf de oplossing te zoeken: hier vindt u cheats, spiekblaadjes als het ware, waarmee u verder raakt in de spelletjes.
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_13003688.html

* Vrijdag Macdag - OnTour
Mac OS X - 1,72 MB - freeware
Een progje waarmee u uitvindt waar bands, waarvan u muziek op uw harde schijf hebt staan, concerten geven. Zij het in de VS, maar wie weet bent u wel van plan om een tourtje daarnaar toe te maken...
http://www.download.com/OnTour-Mac-/3000-2312_4-10436237.html?tag=nl.e414

* Vrijdag Macdag - SonicSwap myTunes
Mac OS X - 752k - freeware
Met myTunes kan u uw iTunes nog beter beheren. Zo kan u bijvoorbeeld de discografie en de teksten van de songs rechtstreeks vanuit iTunes opzzoeken, en cover art downloaden.
http://www.download.com/SonicSwap-myTunes/3000-2312_4-10417090.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.Het laatste woord....Wij bekloegen ons verleden week dat onze mailbox zo leeg bleef, maar dat hebt u snel opgelost!
Lezer Leo heeft een vraagje:
<<<
Waarde Hilde,

Waar kan ik een degelijk antwoord en/of oplossing vinden ?? Hou er rekening mee dat ik in 1931 geboren ben (!?).
Ik gebruik Outlook Express versie 6 voor e-mails.
Als ik een e-mail wil verzenden is er na het in te vullen "subject" een balk voor de keuze van lettertype, puntgrootte, enz.
Sedert enkele weken heb ik het plezier dat welke lettergrootte ook ik intik, de lettergrootte verspringt naar 12 punt zodra ik het toetsenbord aanraak. Ik gebruik bij voorkeur Verdana, maar ook bij Arial en alle andere lettertypen die ik getest heb.
Let op, het gaat dus enkel over intypen en verzenden van e-mails, daar vind ik nergens een antwoord op.
Ik weet dat je veel werk hebt, maar toch ...... graag een antwoord. Dank U bij voorbaat.
leo.dejongh@antwerpen.be
>>>
Wie heeft een suggestie?

///////////////////
lezer Rudy F. reageerde op onze weeklacht dat wij zo weinig post krijgen:
<<<
Beste,
Jullie slagen er telkens maar weer in om wekelijks een vrij eigenzinnige keuze te maken van allerlei shareware progjes, die je elders ook wel vindt, maar minder geordend.
Mooi, en heel erg leuk is dat.
Dank u Netties.
Mvg, Rudy F.
>>>
Bedankt, Rudy!

///////////////

En lezer Harold heeft een aanvulling bij onze tip over Fasterfox:
<<<
Naar aanleiding van de tip:
[software] Fasterfox
Windows - Firefox - 57,5k - freeware
Dit progje maakt dat u sneller kan surfen met Firefox
http://fasterfox.mozdev.org/

meld ik je nog even dat dit bestand een vrij ongebruikelijke extensie heeft. Enig speurwerk leerde mij dat het vanuit de Firefox browser geïnstalleerd moet worden,
anders kun je er niets mee:

'This is basically a ZIP file that, when opened by the browser utility, installs a browser extension.
This extension applies to both Mozilla and Firefox browsers'.

Hoop dat ik hiermee de lezers wat heb geholpen :0)

Gr. Harold.
>>>
Bedankt, Harold!
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre, Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Danny Zeegers
Wim Wilyn
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Hoeveel van onze dagdromen zouden in nachtmerries omslaan,
indien er gevaar bestond dat zij werkelijkheid zouden worden?
[Logan P. Smith]