Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 2.610
Deadline van deze editie: 11/12/1998 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 9
nummer 381 van 25/12/2004Netties lezen als RSS-feed? Het kan, op het adres
http://xodis2.lvb.net/rssfeeds/netties.php
(met dank aan Luc van Braekel)

Gegroet lezers,

Eerst en vooral: de hele NeTTieS-redactie wenst u en uw familie een prettig Kerstfeest, een gezond Nieuwjaar, en alles wat uw hartje zich wensen kan. Hou het veilig!

Deze editie valt iets later dan normaal in uw bus, omwille van kerstmis. Het is trouwens een nieuw blad dat wij omslaan: met dit nummer gaat NeTTies haar 9e jaargang in, een heuglijke verjaardag. Een verjaardag die enkel gehaald kon worden dankzij de enorme inzet van de medewerkers van nu en toen. Graag zetten wij nogmaals Jean-Luc Bostyn in de bloemetjes, de man die NeTTies oorspronkelijk gesticht heeft, Geert DeMuynck die hem opvolgde en later het heft in mijn handen gegeven heeft, onze trouwe corrector Benny, Wim Wylin en Dave Lahousse die ons van vele tips voorzien, Sjeef (Gerard) die wij vanuit BelgiŽ een groet toewuiven in de warme landen en beterschap toewensen, en de vele, vele anderen zonder wie dit e-zine gewoon niet kan voortbestaan, met een speciale vermelding voor Danny Zeegers, die wegens te drukke beroepsbezigheden moest afhaken, maar die ons in het verleden erg veel interessante tips bezorgd heeft in zijn rubriek "Met de zegen van Zeegers".
Onze gedachten gaan ook naar Niek Harmans, de man met zoveel bezieling voor het internet, de peetvader van NeTTies, van wie wij afscheid moesten nemen in dit leven.

Wij hebben een weekje verlof. De volgende editie valt, als het goed is, op 7 januari in uw mailbox. Bij leven en welzijn, tot dan.

Hilde


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereikenvia de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
* Kerstkadootje van Playboy
Wie een iPod Photo heeft, zal het deze kerst warm krijgen, letterlijk én figuurlijk. Playboy heeft namelijk een programma on line gezet, dat u gratis kan downloaden. iBod heet het en het brengt mooie fotootjes, soft porno natuurlijk, die u op uw iPod toestel kan bekijken.
In totaal een galerijtje van 25 mooie foto's dus en als het u bevalt, dan kan u een abonnement nemen op de Playboy Cyber Club, om nog meer van dat lekkers te downloaden.
Later zal Playboy ook content uitbrengen voor andere toestellen. Zo ziet u maar weer: niet alleen het oor, maar ook het oog wil wat op de iPod!
http://news.com.com/Playboys+free+come-on+turns+iPod+into+iBod/2100-1041_3-5495752.html?tag=nefd.top

* Nieuw lek in IE zegen voor phishing-oplichters
Waarnemers hebben een nieuw lek ontdekt in de IE browser van Microsoft, waardoor het voor phishing-oplichters nog gemakkelijker wordt om hun slachtoffers te beduvelen.
Door dit nieuwe lek kan een oplichter eender welke website tonen in de browser, terwijl het adres in de adresbalk dat van een bekende en betrouwbare site lijkt, zoals bijvoorbeeld www.paypal.com. Bovendien verschijnt het icoontje dat aangeeft dat het om een beveiligde site gaat (SSL of Secure Socket Layer)
Het lek wordt veroorzaakt door een ActiveX controle in IE en betreft versie 6.0 van IE bij Windows XP mét Service Pack 2 en vorige versies.
Microsoft onderzoekt het rapport, zo laat de softwaregigant weten en zal een pleistertje ter zijner tijd uitbrengen.
http://www.infoworld.com/article/04/12/17/HNieholephishing_1.html

* Sony, BMG brengen nieuwe kopieerbeveiligde cd
Volgend jaar mag u zich verwachten aan een nieuw genre kopieerbeveiliging bij cd's. Sony en BMG brengen die als eerste uit. De technologie is afkomstig van een Brits bedrijf en in tegenstelling tot de vorige technologieŽn zou zij niet omzeilbaar zijn.
Zoals u zich misschien kan herinneren, was het bij eerdere versies voldoende om de shifttoets ingedrukt te houden wanneer u de cd in de lader stopt, om de beveiliging te slim af te zijn.
Bij de nieuwe versie zou dat niet zo simpel zijn, want de audiotracks zouden gecodeerd zijn. Nu is het wel zo, dat zij ook weer niet té hard gecodeerd mogen zijn, omdat zij ook in gewone cd-spelers afgedraaid moeten kunnen worden en die kunnen nu eenmaal niet decoderen....
http://www.theinquirer.net/?article=20274

* En wat gaat u vandaag doen met uw iPodje?
Dat Apple midden in de roos heeft geschoten met zijn iPod, dat valt niet te ontkennen. Waarnemers roepen 2004 zelfs uit tot het jaar van de iPod.
De kleine muziekplayer is dan ook ongelooflijk handig. Niet alleen om muziek af te spelen hoor - steeds meer slimmeriken vinden een nieuwe toepassing waarvoor zij hun favoriete hebbeding kunnen gebruiken.
Een klein overzichtje, dat wij vonden bij The Washtington Post:
- Podcasting: audio content die van websites gedownload wordt, om dan op de iPod af te spelen
- iPod My Phoe: een nieuwe webdienst die van uw eigenste foto een iPod silhouette maakt.
- Playboy: zoals u gisteren kon lezen, brengt Playboy een galerij met foto's van schaars geklede schonen uit, die u gratis kan downloaden om op de iPod te zetten.
- dé toepassing blijft echter muziek en de belangstelling voor de mini is zo groot dat ze in de VS de vraag niet kunnen volgen.
Het water komt de redactie ondertussen in de mond... Nog eventjes sparen en wie weet, hebben we er binnenkort ook eentje...
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A13203-2004Dec20.html?referrer=email

* Ook artsen spelen videogames
... maar ze menen het wel serieus. Als het immers ligt aan ene Dr. James Rosser, dan zou elke chirurg in de operatiekamer 3 tools ter beschikking hebben: een scalpel, hechtingen en een video game controller.
"De meeste chirurgen halen hun neus op voor mijn suggestie" zei Rosser op de eerste gezamenlijke Video Game / Entertainment Industry Technology and Medicine Conference. Maar zij hebben ongelijk, want volgens Dr. Rosser zouden chirurgen die minstens 3 uur per week videospelletjes spelen, 37% minder kans hebben om fouten te maken tijdens een operatie en hun taak 27% sneller uitvoeren.
Hij wil daarom speciale videogames ontwikkelen die de artsen beter kunnen trainen. Een werkgroep, bestaande uit chirurgen, filmmakers en ontwerpers van videospelletjes werd opgericht om zulke 'educatieve' spelletjes te ontwikkelen.
Rosser werkt momenteel met een 'spel' dat hij Top Gun noemt en waarbij artsen zich kunnen bekwamen om via laparoscopie met een minimum aan invasieve technieken verwondingen kunnen helen. (Bron: Dave)
http://www.reuters.com/newsArticle.jhtml?type=technologyNews&storyID=7132744&pageNumber=0

* CAD helpt mee om kunstwerk Gaudi af te maken
De Sagrada Familia kathedraal die Gaudi ontworpen heeft, is nooit afgeraakt. In 1882 werd de eerste steen gelegd, maar de voortijdige dood van de architect in 1926 zorgde ervoor dat de kathedraal sindsdien onafgewerkt bleef.
Architecten hebben zich jarenlang de kop gebroken over hoe zij de modellen moeten interpreteren die de enige aanknopingspunten zijn die Gaudi nagelaten heeft.
Nu is er nieuwe hoop. Software van Dassault Systemes en IBM zou zorgen voor virtuele replica's van de modellen van Gaudi, die dan zouden kunnen zorgen voor de ontsluiting van het probleem.
http://www.theregister.co.uk/2004/12/17/sagrada_familia/

* BitTorrent uit de lucht?
Het P2P netwerk BitTorrent is bijna al zijn Hub verbindingen kwijt - de verbindingen met de knooppunten van het netwerk. Volgens waarnemers zou dit te maken hebben met de dreigementen van de belangenorganisatie van de filmindustrie, MPAA. Die dreigde namelijk met gerechtelijke stappen tegen de deelnemers aan het netwerk, als zij hun computer bleven openstellen voor het netwerk.
Dit wil niet zeggen dat BitTorrent nu volkomen inactief is; het wil echter wel zeggen dat de internauten die voorheen open en bloot deelnamen aan BitTorrent, nu achteruit gekrabbeld zijn uit angst voor represailles.
Een van die populaire hubs was SuprNova. Die is sinds maandag onbereikbaar; er valt enkel een boodschap te lezen dat het de uitbaters "erg veel spijt, maar zij hebben geen keuze": zij zullen geen torrent links meer hosten.
http://www.geek.com/news/geeknews/2004Dec/gee20041221028367.htm

* Polen stopt EU directieve voor softwarepatenten
Mirakels zijn de wereld nog niet uit. Volgens dit artikel is een Poolse minister, Wlodzimierz Marcinski, er in zijn eentje in geslaagd om de definitieve stemming over de directieve voor softwarepatenten in de EU uit te stellen. De man reisde er speciaal voor van Polen naar Brussel, om te vragen dat de stemming afgevoerd zou worden van de agenda.
Uiteraard zijn de tegenstanders van de softwarepatenten heel blij met deze nieuwe ontwikkeling en roemen zij de Poolse minister om zijn "moed".
Hoe het nu verder moet, zal u in de volgende weken waarschijnlijk wel vernemen.
http://www.theregister.co.uk/2004/12/21/patents_dropped/

* Geen Intel meer als voorwaarde
Vaak hebben wij het hier over Microsoft, dat het een monopoliepositie zou innemen en daarvan misbruik zou maken. Maar er is nog een ander bedrijf, dat een quasi-monopolie heeft: Intel. Het was zelfs zo dat jarenlang, bij openbare aanbestedingen in de IT-sector, als een van de vereisten vaak "pc met Intel-processor" vermeld stond.
De EU heeft onlangs een oproep gedaan om een eind te maken aan zulke beperkingen. Alle EU-lidstaten die nog zo'n vermelding zouden maken, mochten zich aan een sanctie van de EU verwachten.
Duitsland heeft nu haar beleid bij officiŽle aanbestedingen gewijzigd en het woordje Intel mag niet meer als vereiste vermeld worden. Een klein feit misschien, maar de concurrerende chipsbakkers zullen dit wel als een grote overwinning beschouwen!
http://www.theregister.co.uk/2004/12/21/german_it_tenders/

* EU veroordeelt Microsoft
Blijkbaar is de EU niet onder de indruk van de argumenten die softwaregigant Microsoft aangedragen heeft in het proces rond monopolievorming en oneerlijke concurrentie.
De EU heeft deze week namelijk Microsoft bevolen om onmiddellijk enkele van haar geheimen mee te delen aan de concurrenten. Bovendien moet Microsoft een versie van haar besturingssysteem uitbrengen, waarbij de Meda Player niet ingebakken zit.
Dit laatste doet ons natuurlijk denken aan een van de vele vonnissen in de browser oorlog. Toen had Microsoft namelijk beweerd dat de IE browser een onafscheidelijk deel uitmaakte van het besturingssysteem en weigerde het om beiden (besturingssysteem en browser) van elkaar te scheiden.
Of Microsoft inderdaad ingaat op dit vonnis van de rechter, zullen we in de volgende weken te weten komen.
Meer achtergrondinformatie over het proces en de consequenties van het vonnis leest u alvast in deze artikels bij USA Today en CNet
http://www.usatoday.com/tech/techinvestor/corporatenews/2004-12-22-msft-eu_x.htm?POE=TECISVA
http://news.com.com/EU+upholds+penalties+against+Microsoft/2100-1014-5500487.html?

* Google als instrument bij hack-aanval
Makers van wormen en virussen zijn erg inventief en komen telkens weer met andere zaken op de proppen. Deze week zetten zij zelfs de zoekmachine Google in bij hun aanval!
Het ging om de Santa worm, die gebruik maakt van een fout in een erg veel gebruikte software voor online forums, de PHP Bulletin Board (phpBB). Dat was een heel slimme worm, want om zichzelf te verspreiden ging hij op bezoek bij Google, om daar te zoeken naar sites die gebruik maakten van deze software en dus kwetsbaar waren.
Volgens antivirusbedrijf Kaspersky zouden er mogelijk 40.000 sites besmet zijn door de worm.
In een opvolgartikeltje bij CNet kunnen wij dan weer lezen dat Google eigenlijk een grote blaam treft. Het was namelijk niet voorbereid op zo'n eventualiteit. De mensen van de beveiligingsbedrijven konden niet meteen terecht bij de juiste personen bij Google en kostbare tijd ging verloren vooraleer Google een adequate verdediging uitgewerkt had (het inbouwen van filters om die bepaalde zoekopdracht te weigeren). Meer over dit falen in het 2e artikel.
http://news.com.com/Net+worm+using+Google+to+spread/2100-7349_3-5499725.html?tag=nl
http://news.com.com/Googles+search+for+security/2100-7350-5500341.html?

* Top 10 van spyware
Webroot Sofware, de makers van de Spy Audit gratis spyware scanner tool, heeft haar lijstje uitgebracht van de top 10 spyware programma's.
Op de onbetwistbare nummer 1 staat CoolWebSearch, een van de ergste on line pesten die wij ooit tegengekomen zijn. Het programma kaapt de startpagina van de browser weg, maar kan ook heel wat ergere schade aanrichten aan uw systeem. Er zijn al meer dan 40 varianten van deze spyware die ronddwalen op het internet.
Een andere spyware die hoog op de lijst staat, is Internet Optimizer. Dat die veel slachtoffers gemaakt heeft, kan bewezen worden door het feit dat de bijhorende site tot de best bezochte sites behoort...
Gator is een van de andere bekende namen. Alleen: Gator wil niet geweten hebben dat het spyware is - volgens eigen zeggen doet het niets waar de gebruiker niet exclusief om gevraagd heeft. Gator heeft zelfs een proces ingespannen tegen de on line scandienst PC Pitstop, omdat het niet als spyware gecatalogeerd wil worden.
http://www.webroot.com/spywareinformation/spywaretopthreats
http://news.com.com/Worst+spyware+queues+up/2100-7349_3-5499609.html?tag=nefd.top

* Wordt P2P dan toch legitiem?
Als het aan Wayne Rosso ligt, zou dat wel eens het geval kunnen zijn. Deze man, in 2002 tot President benoemd van de P2P dienst Grokster, staat ervoor bekend dat hij geen blad voor zijn mond neemt en de muziekindustrie zwaar op de korrel neemt.
Nu lijkt hij de zoveelste stroper die het geweer van schouder veranderd heeft. Hij is in zee gegaan met een andere notoire naam uit het P2P wereldje, Shawn Fenning, de man die de Napster dienst in gang trapte eind negentiger jaren. Samen hebben zij Mashboxx opgericht, een nieuwe dienst die eveneens op de P2P (of peer-to-peer, gelijke tot gelijke) netwerken gebaseerd is. Maar de inhoud die op die netwerken rondgesluisd wordt, zou enkel legitiem zijn. Daarvoor wordt dan weer gebruik gemaakt van SnoCap, een dienst die in 2002 door Fanning opgericht werd en waarover u onlangs bij ons kon lezen.
Het principe is aldus: Snocap zal de gebruiker niet verhinderen om songs over het netwerk te up/downloaden of te ruilen, maar de gebruiker zou wel moeten ruilen voor zijn muziek. Benieuwd of de konijntjes deze stroper gaan volgen...
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A18568-2004Dec22.html?referrer=email

* Urbi et Orbi via het mobieltje
Tja, waar is de tijd dat de echte katholiek een ultraconservatief was? Als het aan de Paus ligt, dan is die tijd lang voorbij. Hij gaat mee met de nieuwe media.
Zijn toespraak en zegening "Urbi et Orbi", die hij traditioneel uitspreekt ter gelegenheid van kerst en nieuwjaar, zal namelijk via het mobieltje te beluisteren zijn. Tenminste als u in ItaliŽ woont en een abonnee bent van TIM of Vodafone. Beide operatoren hebben namelijk met de openbare tv-omroep RAI een akkoord gesloten over de uitzending.
Het moest er van komen natuurlijk. Het verwondert ons echter nog altijd dat er zoveel moeite gedaan wordt om iets tegen betaling naar een mobieltje te sturen, terwijl er al jaren geleden iets uitgevonden werd dat 'radio' heet en dat gratis is...
http://fr.news.yahoo.com/041223/85/470ld.html

* Statistiekjes
Er wordt zoveel gesproken over de groeiende populariteit van de Mozilla browser. Maar wat wil dat zeggen in cijfertjes?
Volgens Boing Boing zouden bijna de helft van de bezoekers op haar site daar arriveren met een Mozilla-gebaseerde browser (1)
OneStat.com zegt dan weer dat de populariteit van IE onder de 90% gedaald is, voor het eerst in vele vele jaren. (2)
WebSiteStory zegt dat het marktaandeel van Firefox met 34% gestegen is (het is te zeggen: van 3 naar 4%)...
Een ander cijfer is dat van W3Schools, dat zegt dat Mozilla 20% bereik heeft. Maar het merendeel van de bezoekers daar zijn webontwikkelaars, die sowieso meer open staan voor een open browser als Firefax dan de gemiddelde internaut.
Hoe het ook zij: ster van de Mozilla browser is klimmende. Eigenlijk een mooie noot om onze berichtgeving zo vlak voor Kerstmis te besluiten...
http://www.boingboing.net/2004/12/17/ie_mozfirefox_use_ti.html
http://www.onestat.com/html/aboutus_pressbox34.html
http://www.websidestory.com/pressroom/pressreleases.html?id=238&ctl=x08x087h29ub
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp


=> TIP <=

In samenwerking met Norman.nl kunnen de NeTTies lezers gratis de steengoede Norman Virussoftware uittesten tot 1 februari 2005. Alles wat u moet doen is een mailtje sturen naar Jean Loyens < Jean@norman.nl > met als onderwerp "Gratis Norman". U krijgt dan per mail een key om de software te downloaden en te testen.
Meer info over de software op onderstaand adres.
http://www.norman.nl/

Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


* Variabele lenzen - redding voor camerafoontjes?
Het lijkt zo leuk: fotootjes trekken met de gsm. En het is echt handig, zo' camerafoon. Want meestal is het zo dat de leukste fotogenieke momenten zich voordoen juist wanneer u uw camera niet bij de hand hebt. En vermits het mobieltje een onafscheidelijke vriend in ons leven geworden is, is de combinatie camera/gsm eigenlijk ideaal.
Er is echter een 'maar'. De kwaliteit van de foto's is absoluut beneden peil. Om door te sturen naar een andere persoon, die ze op zijn mobieltje bekijkt, dat gaat er nog juist mee door. Maar van fotokwaliteit kan u echt niet spreken.
Om echter mooie foto's te maken, is een lens nodig. En de meeste fabrikanten van mobieltjes staan niet te trappelen om camerafoons aan te bieden met mechanische zoom of focuslenzen, omdat die te kwetsbaar zijn.
Een Frans bedrijf, Varioptic, komt nu echter uit met speciale lenzen. Die zouden niet duurder zijn dan 3 tot 5 euro en zouden een optische zoom tot 3x mogelijk maken. Voldoende om de kwaliteit van de foto's op te krikken dus.
http://www.theinquirer.net/?article=20278

* Swatch ontwerpt uurwerk voor MSN
Het was nog niet zo lang geleden dat Microsoft-voorman Gates bij een of andere beurs vertelde hoe wij ons binnenkort zouden tooien met speciale computeruurwerken.
Een van die uurwerkjes komt er binnenkort aan. In de VS werd hij deze week al voorgesteld: de Paparazzi. Het is een miniatuur computer die u vertelt hoe het weer zal zijn de volgende dag, welke films er gespeeld worden in de zalen bij u in de buurt, de sportuitslagen en zelfs beurskoersen.
Het uurwerk werd exclusief voor MSN Direct Service ontwikkeld door Swatch. Die nieuwe MSN dienst biedt een draadloze verbinding aan met het internet in de VS en Canada. In Europa zou deze dienst over enkele maanden van start gaan - het netwerk is momenteel nog niet klaar.
De kostprijs van dit hebbeding? 150 $.
http://www.theregister.co.uk/2004/12/17/swatch_launches_computer_wristwatch/

* Bluetooth stoffen klavier
Het bedrijf Eleksen biedt momenteel al een klavier aan onder het merk Logitech voor Palm handtoestellen. Volgend jaar zou daar nu een broertje bijkomen voor PDA's en laptops.
Het klavier, gemaakt van textiel, zou ook als schrijftablet kunnen dienen. Volgens waarnemers is het perfect voor reizigers, omdat het zo gemakkelijk opgerold kan worden en zo in een koffer of aktetas gestopt kan worden.
http://www.eleksen.com/index.asp?mainsection=4&pageID=190
http://www.geek.com/news/geeknews/2004Dec/bpd20041221028356.htm

* Toch nieuwe versie van Windows in januari?
Al maandenlang wordt er gespeculeerd over de nieuwe versie van het Windows besturingssysteem: komt zij er, of komt zij er niet? En wanneer dan wel? U mag niet vergeten dat de vorige 'nieuwe' versie, Windows XP, al een jaartje of 3 oud is. En niets nieuws, betekent niets verkopen.
De druk was dus groot om iets nieuws uit te brengen. Anderzijds staat Microsoft ook onder grote druk om de veiligheid van haar producten wat op te krikken. Het was dan ook de bedoeling om van het nieuwe OS een superveilig, compleet vernieuwd besturingssysteem te maken. U verstaat het: wekenlang, maandenlang een spelletje van nietes-welles.
Wel, de knoop is nu doorgehakt. Er komt een nieuwe versie, maar die heeft niets maar dan ook niets te maken met het nieuwe OS. Het gaat enkel om een versie van het Windows OS die er gekomen is onder druk van de EU-regulatoren, namelijk een versie die ontdaan is van de Windows Media Player.
Een nieuwe versie dus, die niets nieuws brengt, eerder zelfs ietske minder dan ietske meer..
http://news.designtechnica.com/article6168.html

* Dubbele dienst
Bij al uw mobiele toestelletjes hebt u natuurlijk een opslagmedium nodig. Op dat gebied is er de laatste tijd wel heel wat nieuws uitgekomen. Maar dat heeft natuurlijk zijn weerslag.
Zo zit u met het ene medium waar u met een SD kaart als opslagmedium zit en het andere bevat dan weer een USB flash drive. Gevolg: u kan de gegevens niet van het ene medium naar het andere overzetten.
Maar daar komt verandering in. Digimaster heeft de Double Card uitgebracht, die een USB interface heeft aan de ene kant en een Secure Digital interface aan de andere kant. Het geheugen zelf kan 128 of 256 MB groot zijn (27 of 39 $ respectievelijk).
http://www.everythingusb.com/news/index/5929.htm


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop


*** Een 16-jarige student heeft 6 maanden cel met uitstel gekregen, voor de verspreiding van de Randex-worm
http://nl2.vnunet.com/News/1160180

* In de VS heeft een kleinere provider een schadevergoeding van maar liefst 1 mijlard dollar toegekend in een zaak van spam.
http://www.internetnews.com/xSP/article.php/3450161

*** Trend Micro waarschuwt voor een Trojan die mobiele telefoons kan treffen. Symbos_skulls.a is een trojan die de Series 60 telefoon met Symbian besturingssysteem treft.
http://www.trendmicro.com/mobilesecurity

*** De Amerikanase krant The Washington Post neemt het on line magazine van Microsoft, Slate, over.
http://slate.msn.com/id/2111289/

*** Opera op het mobieltje: het Zweedse bedrijf heeft een Technical Preview vrijgegeven van de mobiele browser.
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=041222025

*** Siemens brengt de 162 uit, een nieuwe gsm met een kelurenscherm en 4-wegs navigatietoets.
http://communications.siemens.com/cds/frontdoor/0,2241,hq_en_0_82727_rArNrNrNrN,00.html

* En Motorola heeft een scheermesje uitgebracht - althans een mobiele telefoon die zo slank is als een scheermes, bijeenklapt als een scheermes, en waarvan de prijs zo scherp snijdt als een scheermes.
http://direct.motorola.com/experience/BEL/DUT/V3/V3_homepage.asp?Country=BEL&language=DUT&productid=29236

*** Mozilla zal ook een kalender integreren in het e-mail programma.
http://www.webwereld.nl/nav/nb?20378

*** Wereldwijd zullen er tegen de jaarwende 150 miljoen breedband gebruikers, een stijging van 53% tegen het jaar tevoren.
http://www.pressetext.at/pte.mc?pte=041223016


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet* db4 - Memories of St. Petersburg
[Rock Pop] Een Duitse groep, eerder een studioproject rond de gitarist Akim Baker. Het klinkt niet slecht, maar de compositie verdient een beter arrangement, vooral de strings klinken pover.
http://music.download.com/db4

* Jay Belton - Day by Day
[Rock & Pop - Europop] Deze man brengt erg verschillende stijlen - van jazz, orkestrale muziek, world, adult alternatief. Deze song is eerder ambient, new age achtig. En dat vonden wij wel leuk. Hij zit trouwens erg goed ineen, is goed opgebouwd. Een aanrader.
http://music.download.com/jaybelton

* Porky Joe - Brand New World
[Rock & Pop - Europop] Nogmaals Europop dus, maar een heel ander gehalte. Meer rock, erg sterk trouwens. het klinkt eigenlijk een beetje eighties-achtig.
http://music.download.com/porkyjoe

* Main Flow - Hip Hop Worth Dying For
[Hip Hop] Een welsprekende artiest. Dit nummer begint een beetje als een opera. Het is erg goed opgebouwd en kon ons prima bekoren.
http://music.download.com/mainflow/3600-8543_32-100582079.html?tag=listing_song_artist

* Keane - Hopes & Fears
Deze man werd door MP3.com uitgeroepen tot een van de beste nieuwe gezichten van 2004. Zijn songs zijn een beetje Coldplay-geïnspireerd; de band brengt erg professioneel geluid.
http://www.mp3.com/keane/artists/589672/summary.htmlNetties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
De peptalk manager:
Mensen, vorig jaar stonden we nog aan de rand van de afgrond.
Sindsdien hebben we een flinke stap voorwaarts gedaan.
(Met dank aan: Wim Daisy)
De nieuwe oogst* Zelf websites maken
Lezer William Schokkelé heeft een knappe website uitgewerkt, zonder het zelf coderen van websites. Hij behandelt er o.a. HTML 4.0, CSS 2.1, XHTML 1.0, ASP.
U vindt er een erg goede Nederlandstalige uitleg, helder uitgewerkt, geïllustreerd met talrijke voorbeelden.
[Taal: Nederlands]
http://www.ivobrugge.be/cursusweb

* NierpatiŽnt
Lezer Alain Baudrez, zelf nierpatiŽnt, heeft een zelfhulpgroep opgericht, die ondertussen uitgegroeid is tot een heuse vereniging. In november jl. werd zij als officiŽle vzw opgericht: de Vlaamse Vereniging van NierpatiŽnten.
De website bevat informatie over verschillende nierziektes, over transplantatie en orgaandonatie en vooral heel veel verhalen van mensen die zelf hun belevenissen vertellen.
[Taal: Nederlands]
http://www.nierpatient.be

* Instelling firewall
Zoals u weet bevat Windows XP ook een eigen firewall - een brandmuurtje dat ongewenst bezoek moet buitenhouden. Hoe u deze firewall correct instelt, vindt u met een heldere uitleg bij de Microsoft Knowledge Base
[Taal: Engels]
http://www.microsoft.com/technet/community/columns/cableguy/cg0204.mspx

* Spelen met de tijd
Voor deze site hebt u wel wat breedband nodig. Hier wordt namelijk video en morphing technologie gebruikt om te versnellen wat traag is en te vertragen wat snel is. Het gaat om time-lapse fotografie met als onderwerp het lichaam van een vrouw die zwanger is en toont hoe dat lichaam verandert.
[Taal: Engels]
http://www.playingwithtime.org/

* Rroma
Neen, geen spelfout: deze site is gewijd aan de Rroma-zigeuners (maar waarom dat met twee R'en geschreven wordt, dat ontgaat ons voorlopig). Een reizend volk, met heel wat cultuur. Tijd dus dat u er wat over leest.
[Taal: Engels]
http://www.rroma.org/

* Interface Hall of Shame
Een site voor al wie zelf programma's schrijft, al is het maar om te weten te komen hoe het niét moet. Hier vindt u namelijk tips over vaak gemaakte fouten bij de gebruiksinterface van programma's. Foute kleuren, foute visuele elementen, stomme vragen: u staat er niet direct bij stil, maar sommige dingen kunnen echt onnozel zijn en erg storend voor de gebruiker.
[Taal: Engels]
http://digilander.libero.it/chiediloapippo/Engineering/iarchitect/mshame.htm

* Fugitive Images
Een mooi portfolio van de straatkunst in New York, met veel graffiti muurschilderingen, spuitbus tekeningen, posters, mozaïektegels enz.
[Taal: Engels]
http://www.fugitiveimages.com/

* Top 10 Weblog Tools
Bent u van zin zelf een weblog te beginnen? Ga dan eens langs bij About.com; in dit artikel worden de beste blog-tools vermeld en besproken.
[Taal: Engels]
http://weblogs.about.com/od/weblogsoftwareandhosts/tp/topblogtool2004.htm

* Voer voor genealogen
Op deze site vindt u een multi-zoeker per familienaam. (Bron: Wim W)
http://www.rat.de/kuijsten/navigator/belgium/index.html

* Webgrrls
Het lijkt soms of technologie ietske is voor mannen alleen. Nochtans staan de dames stevig hun mannetje op IT-gebied - zij zijn zelfs in staat om een e-zine te leiden ;)
Nu is het wel zo dat mannen en vrouwen in het algemeen andere dingen willen en doen; omdat de mannen nog altijd de dienst uitmaken (algemeen gesproken dus) op het internet, is het internet ook een beetje een macho omgeving geworden.
Om de dames zich toch ook op hun gemak te laten voelen, hebben de Webgrrls enkele jaren geleden een initiatief opgestart om een hoekje te reserveren "ladies only". Geen breikransje, maar pure techno - vrouwvriendelijk dus.
[Taal: Engels]
http://www.webgrrls.com/

* Adres coderen
Een van de manieren om spam te vermijden, is ervoor te zorgen dat men niet aan uw webadres komt. Dat versleutelen is dus de boodschap. Op deze website kan u on line het adres coderen. (Bron: Wim W)
[Taal: Nederlands]
http://www.wbwip.com/wbw/emailencoder.html

* Geluiden
In de loop der tijden zijn er geluiden ontstaan en er zijn natuurlijk ook geluiden verdwenen. We weten allemaal hoe een auto klinkt, maar wie weet bijvoorbeeld nog hoe een paardentram klinkt? Op deze site vind je verdwenen geluiden. (Wim W)
[Taal: Nederlands]
http://www.omroep.nl/nps/radio/supplement/99/soundscapes/bibliotheek/

* Vrijdag animatiedag : minigolf (flash game)
Leg met uw muis uw golfballetje op de door u gewenste plaats. Beweeg uw muis en bepaal zo de richting van uw golfstick en de kracht van uw slag. Klik en het balletje rolt naar de hole. Zodra uw balletje in de hole belandt, gaat u naar de volgende baan. Er zijn 18 banen.
(taal : Engels) [Filover]
http://users.pandora.be/stefdirrix/flash/mini.htm

* Vrijdag animatiedag : TV's (wmv clip)
Uw vrouw pikt het niet dat u voortdurend naar de sport op TV zit te kijken en haar bijgevolg wat in de kou laat staan ? Ze denkt een oplossing gevonden te hebben, maar dit grappig reclamefilmpje toont u, als man, het gepaste antwoord ...
(taal : Engels) [Filover]
http://www.hugi.is/hahradi/bigboxes.php?box_id=51208&f_id=474

* Vrijdag animatiedag : nieuwe "look" voor Bush (Javascript animatie)
Op deze site kan u de Amerikaanse president een nieuw uiterlijk geven. Indien u wat gebrek aan inspiratie hebt, kan u eens op "random picture" klikken ...
(taal : Engels) [Filover]
http://www.ilfoglio.it/uploads/camillo/BuildabetterBush.htm

* Bekende personen op het net Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://home.tiscali.be/filover/) [Filover]

- Maggie Millar
Deze Australische actrice kennen we o.a. van haar rol als 'Rosie' in de successerie 'Neighbours/Buren'.
http://www.maggiemillar.net

- Jo Lemaire
Deze dame staat intussen al 25 jaar op het podium. Haar doorbrak kwam er destijds met een cover van Serge Gainsbourg's nummer "Je suis venue te dire que je míen vais".
http://www.jolemaire.be/

- Bert Kruismans
Deze humorist is de "slimste mens ter wereld" (van 2004) en af en toe "rechtvaardige rechter".
http://www.kruismans.be

- Lance Henriksen
Amerikaanse acteur die o.a. meespeelde in 'Mimic : sentinel', 'Alien vs predator', 'Scream 3', ...
http://www.lancehenriksen.com/

- Laurence Fishburne
Deze Amerikaanse acteur speelde o.a. de rol van Morpheus in de Matrixfilms.
http://www.laurence-fishburne.com


Uw advertentie hier? Het kan! Vraag onze tarieven
adverteren@netties.beBij de collega's


*** Algemeen Dagblad
- Muziekwinkel Sony valt iTunes aan
- Populaire fun-elektronica
- Een boek als een bijl
- Wachtwoord, smartcard of vingerafdruk?
- Gratis luisteren zonder te downloaden
http://www.ad.nl/internetenpc/index.html

*** Digitale Revolutie
- Winpatrol: Scotty beschermt je computer
- Een cd/dvd-managementsysteem gekoppeld aan je pc
- Illegaal gokken via internet populair
- Test met op afstand bedienbare koeien
http://digitaal.fan.tv

*** Nu Wij Weer!
- Maria spreekt:
Na jozef komt Maria aan het worod. Zij werpt een heel ander licht op de Onbevlekte Ontvangenis!
- Juist weer gezellig:
Kerst. Er zijn mensen die Ďer niet zoveel mee hebbení en er zijn mensen die Ďhet juist weer gezellig beginnen te vindení. Winnifred Jelier vreest dat ze niet tot die laatste categorie hoort.
- Een Heilsoldaat voor Kerst
Over hoe Marcel Zuijderland tot God kwam: via Elton John, Rusland, Amsterdam, Wagner, medicatie en het Leger des Heils.
- Jozef spreekt:
Jezus wordt geboren, maar Jozef spreekt. De Goddelijke verantwoordelijkheid voor een keer omzeilend sprak Jozef gedurende twintig interviews met NU WIJ WEER!
http://www.nuwijweer.nl*** Webfactor
- Washington Post koopt Slate
- Mediaspeler moet uit Windows
- p2p-paradijs stopt ermee
- Voor/Tegen
- Gratis virussoftware voor veiliger internet?
- Mijnmooistekerstboom punt be
http://www.webfactor.be

*** Internet Addict
- PC World: Plat gamescherm
- Inside Internet: 4,2 miljoen internauten in BelgiŽ
- Network & Telecom: Cisco koopt protego over
- Mac Addict: VP7, de verrassing!
http://www.internetaddict.be

*** Internetjournalistiek
- Windows voortaan zonder media player
- De Coene wil dat overheid voor veilig internet zorgt
- Desktop Search: de strijd om de Desktop
http://www.internetjournalistiek.be

*** Speedzone
- Muziek: Band Aid - Do they know it's Christmas?
- Humor: Hoe verknal je een perfect moment?
- Games: Spelen in de sneeuw
- Muziek: Seduced on da Beat
- Humor: The umbilical Brothers
http://www.speedzone.be

*** Tweakers Net
- Bètaversie Opera 8 voegt stembesturing toe aan browser
- Apple wil valbestendige harde schijf patenteren
- Enschedese provider krijgt boete wegens niet aftapbaar zijn
- Beeldschermconcept voor slechtzienden bekroond
http://www.tweakers.net

*** Elektro.be
- Lacie DVD+RW: Double layer dvd-brander in Porsch design
- JVC LT-23C50: 58 cm lcd-tv
- Hirschmann: digitale tv-ontvangst (DVB-T) terwijl u rijdt
- Samenwerking Philips en TPV: nummer één in pc-monitoren
http://www.elektro.beWikipedia


Wikipedia is een gemeenschapsproject met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikelen schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Deze week zijn onder meer nieuwe artikelen verschenen over:

- Zeer soortenrijke vegetatie in de Kaapstreek in Zuid-Afrika -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fijnbos
- IsraŽlisch politicus, leider van seculair-liberale Shinuipartij -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Josef_Lapid
- Samensmelting van verschillende Vlaamse tandartsenverenigingen -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verbond_der_Vlaamse_Tandartsen
- Russisch cultuur- en godsdienstfilosoof -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nikolaj_Berdjajev
- Samenstelling van het oppervlaktewater en grondwater -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterkwaliteit
- Veelkleurenvlag bestaande uit strepen met de kleuren van de regenboog -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Regenboogvlag

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:
- Een feest dat wereldwijd door veel mensen wordt gevierd -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerstmis
- Máxima Zorreguieta -
http://nl.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=M%E1xima_Zorreguieta&action=history

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:
- We zijn deze week de grens van 44.444 artikelen gepasseerd.

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieSDe zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut
* Tips Nieuwslezer: Forte Free Agent
5. Lurken is de boodschap
Vorige week namen we een staaltje bij één nieuwsgroep (be.absurd). Wij raden u aan dit ook te doen bij verschillende andere nieuwsgroepen. Zo komt u te weten welke nieuwsgroepen u kunnen interesseren. Gewoon een staaltje nemen en de boodschappen lezen.
In het internetjargon heet dit "lurken": luisteren naar een gesprek, maar zelf niets inbrengen. Bij internet chat wordt het als onbeleefd beschouwd, bij de nieuwsgroepen als bon ton: zwijgen tot je echt iets wezenlijk te zeggen hebt.
Breng eens een avondje al lezend door, doorspit enkele nieuwsgroepen, ga terug in het verleden. Noteer welke nieuwsgroepen u interesseren, dan gaan we morgen verder met het serieuze werk.

* Tips Nieuwslezer: Forte Free Agent
6. In- en uitschrijven
U hebt nu enkele nieuwsgroepen gevonden die u wel interesseren en die u graag zou volgen. Daarvoor moet u zich op die nieuwsgroep abonneren. Dat wil zeggen dat het programma voortaan een dialoog voert met de nieuwsserver van uw provider en telkens gaat kijken wat de nieuwe boodschappen zijn.
Uw programma verwerkt die erg netjes en klasseert de nieuwe boodschappen in de boomstructuur van de nieuwsgroep, zodat u een mooi opeenvolgend geheel krijgt.
Inschrijven doet u aldus: klik de nieuwsgroep aan in het paneel linksboven en ga naar het menu Group - Subscribe. Of klik rechts op de nieuwsgroep en klik Subscribe.
Herhaal dit procédé voor de andere nieuwsgroepen die u interesseren. Naast alle nieuwsgroepen waarop u geabonneerd bent, verschijnt nu een icoontje van een krant.
Morgen: nieuwe boodschappen ophalen in de nieuwsgroepen

* Tips Nieuwslezer: Forte Free Agent
7 Nieuwe boodschappen binnenhalen
Nu bent u dus geabonneerd op enkele nieuwsgroepen. U kan de boodschappen van die groepen binnenhalen op twee manieren.
De eerste is: de boodschappen voor àlle geabonneerde groepen halen, via Online - Get new messages for subscribed Groups. Deze methode raden wij af, als u echt op heel veel nieuwsgroepen geabonneerd bent. Zijn er slechts 2 of 3 die u volgt, dan kan u gerust deze optie kiezen.
Een tweede methode is: een bepaalde nieuwsgroep aanklikken en dan Online - Get new messages in selected Groups. Nu haalt u enkel de nieuwe boodschappen van die bepaalde groep binnen.
Let op: u hebt waarschijnlijk tot nu toe enkel "samples" genomen van bepaalde nieuwsgroepen. Het downloaden van àlle berichten kan dan ook een heel tijdje duren, afhankelijk van de nieuwsgroep in kwestie.
Tip: wil u in het linker bovenvak een simpel overzicht houden en daar enkel de nieuwsgroepen vermeld zien waarop u geabonneerd bent, dan kan dat: klik Group - Show Groups and Folders - Subscribed Groups and Folders

* Tips Nieuwslezers: Forte Free Agent
8 Antwoorden op berichten (a)
U hebt nu een beetje ervaring met de nieuwsberichten. Misschien wil u wel deelnemen aan de conversatie? Een simpel begin is gewoon reageren op een bericht in de nieuwsgroep.
Klik hiervoor het bericht aan, kies in het menu Post - Follow up usenet Message.
U krijgt nu een nieuw scherm; neem even de tijd om dit te bekijken. Er staan enkele dingen reeds ingevuld. Het heeft bovenaan de naam van de nieuwsgroep, het onderwerp en de tekst van het oorspronkelijk bericht.
Waar u bij gewone mail geneigd bent om uw eigen tekst bovenaan te schrijven en de oorspronkelijke tekst achteraan in het bericht te laten staan, is dit helemaal niet de gewoonte in de nieuwsgroepen - integendeel: dit wordt als niet conform de etiquette beschouwd. Let daar wel op!
Dus eerst komt het bericht waarop u reageert, maar u mag daarin wegknippen, om enkel het relevante te laten staan. In dat geval doet u er best aan om duidelijk aan te geven dat stukken tekst weg zijn, bijvoorbeeld:
>Op 1 januari 2004 schreef jan janssen het volgende:
>
>wie heeft hier een antwoord op?
Hieronder komt dan uw tekst. Let op: HTML-opmaak is uit den boze!
U merkt het: in de nieuwsgroepen wordt echt veel belang gehecht aan de goede manieren. Tracht daarmee rekening te houden en lees wat informatie over Netiquette!

* Spyware
U moet het niet van ons geloven hoor. Bij Tros tv hebben ze een erg goed filmpje gemaakt wat spyware nu echt is, voor de leek uitgelegd, waaraan u het herkent, de valkuilen van de zogenaamde anti-spyware programma's.
Tros deed ook een test met een brandnieuwe pc, waarmee een uurtje gesurft werd. En kwam thuis met 20 spyware progjes. Verontrustend...
(Met dank aan Werner Oeyen voor de tip)
http://www2.trosradar.nl/mediaplayer/player.php?videoID=524&mode=dossier


Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Projecten.htmlVan alles halen, (bijna) niets betalen...* MP3 Manager
.Net en DirectX 9.0 vereist - freeware
Beheer uw MP3 bestanden. (Bron: WIM W)
http://people.freenet.de/mp3manager/

* DIVX TO DVD
Windows - 2,3 MB - freeware
Een progje om DIVX bestanden op een dvd te krijgen - om het in gewone (piraten)taal te zeggen: om internetfilms naar een dvd over te zetten die u dan op een gewone dvd-player kan afspelen.
http://www.vso-software.fr/divxtodvd/divxtodvd.htm

* Favicon
Een Favicon is een icoontje dat naast het adres van een website komt te staan, in uw lijstje met bookmarks. Zo krijgt de bookmark een eigen gezicht en springt hij er meteen tussenuit tussen alle andere bookmarks.
Met dit progje kan u zo'n favicon aanmaken. (Bron: Wim W)
http://www.wildfiredesign.net/iconlab/index.htm

* Excel Viewer 2003
Windows - 10 MB - freeware
Met dit progje kan u Excel werkmappen openen, bekijken en afdrukken, zelfs al staat Excel niet op uw pc geïnstalleerd. (Bron: Wim W)
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=c8378bf4-996c-4569-b547-75edbd03aaf0

* Nogmaals PDF
Windows - freeware
Verleden week hebben wij reeds verschillende programma's vermeld waarmee u van Word documenten ook een .pdf versie kan maken. Hier volgt nog zo'n progje (Bron: Wim W)
http://www.cib.de/english/products/pdf/cibpdfplugin_freeware.htm

* Ondertitels
Windows - freeware
Met dit progje kan u uw videofilms van ondertitels voorzien; het is gebaseerd op de Windows Media Player 9 of hoger. Bron: Wim W)
http://www.divxland.org/subtitler.htm

* Folder View
WXin98/2000/XP - 1155k - freeware
Een add-on voor Windows Explorer; het doorbladeren verloopt veel gemakkelijker en het bevat nog veel meer extra mogelijkheden.
http://channels.lockergnome.com/windows/archives/20041221_folder_view_v21.phtml

* Winuscon
WinXP/2000/ME/9.X - 5748 k - freeware
Uw Windows besturingssysteem bevat veel meer dan u zou kunnen denken. Het is zelfs een ware schatkast! Dit progje zet al die schatten op uw desktop, netjes ingedeeld in 6 gebieden: Menu, Internet, Internet Utitities, Office, Accessoires, Settings. En o ja, het is software van Nederlandse makelij. (Bron: Wim W)
http://www.pcworld.com/downloads/file_description/0,fid,23092,tk,hsx,00.asp

* Vrijdag Macdag - VideoCue
MacOS X Panther 10.3 - shareware
Een videovariant op de 'autocue': u tikt een tekst in, sleept het camera-icoontje naar de storyboard, drukt op Record.
http://www.download.com/Videocue/3000-2200_4-10343211.html?tag=nl.e414

* Vrijdag Macdag: Super DX-Ball
Mac OS 8.X/9.X/X - shareware
Het bedrijf dat dit spelletje gemaakt heeft, was ook verantwoordelijk voor Pocket Games, een erg favoriet spelletje. Dit spel werd geïnspireerd op MegaBall voor de Amiga.
http://www.download.com/Super-DX-Ball/3000-2278_4-10342744.html?tag=nl.e414

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.


Het laatste woord....Lezer Wim Kampen had in het oog gehouden wanneer NeTTies de verjaardag zou vieren, en stuurde ons een leuke verjaardagwens:

<<<
Geacht netties team
Ik wil jullie nu vast feliciteren met jullie 9 jarig jubileum.
Ben al jaren trouwe lezer, ik bewonder jullie voor het werk dat jullie iedere week maar weer verzetten.
Nog vele jaren!
Wim Leurink
Kampen
Nederland.
>>
Bedankt, Wim!
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre, Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Danny Zeegers
Wim Wilyn
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn
en wordt gehost bij Codras Webhosting

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Al werkt de netties-redactie nog zo snel, het nieuws achterhaalt haar wel!