Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.455
(3.952 wekelijkse,
503 dagelijkse update)
Deadline van volgende editie: 16/9/2004 om 16.00h
Reacties mailen naar netties@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
Bij de collega's
Wikipedia
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 8
nummer 366 van 11/9/2004
Deel 1


Gegroet lezers,

Omdat wij van verschillende lezers de melding krijgen dat zij hun wekelijkse editie niet meer ontvangen, zijn wij momenteel overgeschakeld naar manuele verzending. Dit wil zeggen dat wij de nieuwsbrief aan de html-abonnees niet met een automatisch script versturen, maar vanuit onze eigen computer. Door de beperkingen die de provider oplegt tegen spam, mogen er maximaal 100 mails per 10 minuten verstuurd worden. De verzending zal dus iets langer duren dan normaal, en mogelijk zal u de nieuwsbrief pas in de loop van zaterdag of zondag ontvangen.

Mogen wij om uw medewerking vragen? Indien u een van de lezers was die de afgelopen weken geen nieuwsbrief meer kreeg, en deze keer wel, laat u het ons weten? Dan weten wij of al ons werk de moeite waard was, en voor herhaling vatbaar. Alvast bedankt!

Ondertussen wensen wij u veel leesplezier toe! Bij leven en welzijn tot volgende week.

Hilde


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereikenvia de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.
* GSM-spelletjes voor de kleintjes
Het lijkt echt te gek: spelletjes voor de GSM, die bedoeld zijn voor de kleutertjes. De meeste tieners mogen dan tegenwoordig wel over een gsm beschikken, een kleutertje met zo'n ding aan zijn oor in de kleuterklas hebben wij nog niet opgemerkt. En u?
Nochtans is het eigenlijk nog niet zo'n gek idee. De bedoeling is uiteraard dat die gsm's gekocht worden door de ouders, en dat zij hun kroost de gsm mét spelletje toestoppen om hen zoet te houden. Dus: we moeten de fabrikanten die zoiets uitbrengen, nog niet voor gek verklaren.
Gelukkig dus maar voor het bedrijf JAMDAT Mobile en Nikelodeon; zij brengen enkele spelletjes voor de gsm, die afgeleid zijn van spelletjes die erg populair zijn bij de peutertjes - noem het de Amerikaanse versies van Bob de Bouwer!
Nu is er natuurlijk nog één probleem. Hopelijk zullen de peutertjes tijdens het spelen niet op de verkeerde knopjes drukken, en zo een wel erg duur internationaal telefoontje opstarten!
http://www.geek.com/news/geeknews/2004Sep/bpd20040903026784.htm

* Brossen op het werk
Even surfen terwijl de baas niet kijkt? Dan is de kans groot dat uw surfbestemming eBay is. Volgens een recent onderzoek zou namelijk 4 van de 10 mensen die stiekem op het werk surft, bij eBay op bezoek gaan. Bij het onderzoek werden meer dan 600 personeelsleden en bazen ondervraagd.
Volgens een recent onderzoek van hetzelfde bedrijf wordt het internet steeds meer gebruikt op de werkvloer; de Britten zouden bijna de halve dag bezig zijn met surfen (voor het werk) en e-mails te versturen. En dus is het eigenlijk maar normaal dat we af en toe een zijstapje zetten, niet?
http://www.theregister.co.uk/2004/09/03/skive_ebay_peninsula/

* Hacker gearresteerd die eBay domein kaapte
In Duitsland is een 19-jarige gearresteerd, die de site van eBay Duitslandverleden week weggekaapt had. Wie toen de site bezocht, werd afgeleid naar een andere site.
Oorspronkelijk dacht de politie dat de hacker gezocht moest worden in kringen van "phishers" - een nieuw woordje in onze woordenboek, dat mensen aanduidt die zich met phishing bezighouden. En phishing is dan weer: het zich voordoen als een officiŽle site, met de bedoeling om persoonlijke gegevens (voornamelijk financiêle) los te krijgen.
De dader bleek echter helemaal niet zo'n bedoelingen gehad te hebben. Hij wou gewoon eens een lolletje maken. Voor de 'fun' vroeg hij de DNS-transfer aan voor verschillende belangrijke sites, zoals Google.com, Web.de, Amazon.com, eBay Duitsland. In de meeste gevallen werd onmiddellijk ontdekt dat het om bedrog ging, maar om de een of andere reden was de hack met eBay toch gelukt.
Nog een pikant detail. De hacker is afkomstig uit Helmstedt, Niedersachsen. En daaruit was ook Sven Jaschan afkomstig, de jongeman die de NetSky en Sasser worm bedacht. Een vruchtbare streek blijkbaar voor hackers...
http://www.theregister.co.uk/2004/09/04/ebay_domain_hijacker_arrested/

* Van Phishing en andere kwalijke praktijken
Zo vaak wordt het internet afgeschilderd als de poel des verderfs, waarin u van het ene gevaar naar het andere sukkelt. De phishing praktijken, waarbij u door een valse mail verleid wordt om uw persoonlijke gegevens in te voeren, is daar één voorbeeld van. Andere voorbeelden zijn de vele reclameboodshappen, en de mails die afkomstig lijken te zijn van betrouwbare afzenders, en u uitnodigen tot het deelnemen aan de een of andere wedstrijd, dat staat aan het andere uiterste van de pendulum van de gevaarlijke truukjes op het internet.
Maar mogen wij nu toch eens zeggen dat het internet geen ergere praktijken ten tonele voert, dan in het werkelijke leven gebeurt (met uitzondering van de échte Phishing praktijken uiteraard).
Deze week kwam er op de redactie een enveloppe toe, die er heel officieel uitzag. Aan de buitenkant: "persoonlijke documenten". Met een registreercode erbij, en de tekst "Dringend antwoord vereistst". Binnenin gewone reclame voor verschillende dingen.
Punt 1: deze praktijk is niet meer of minder misleidend dan wat spammers uitspoken op het internet, door u te misleiden om een mail te openen die reclame bevat.
Punt 2: deze brief is dus niet afkomstig van een of ander obscuur bedrijfje. Maar wel van TestAankoop. De organisatie bij uitstek die allerhande kwalijke praktijken aanklaagt. Maar zich blijkbaar bezondigt aan diezelfde praktijken (loterijen, misleiding) om mensen over te halen een abonnement te nemen.
Als TestAankoop deze praktijken in het internet-landschap zou uithalen, dan zouden wij de organisatie terecht van kwalijke spam-praktijken kunnen beschuldigen. Maar met gewone snail-mail blijkt zo'n werkwijze geen verwondering op te wekken.
Vandaar punt 3: er worden nog altijd erg verschillende maatstaven gehandhaafd voor de dingen die zich afspelen in de échte, en de digitale wereld, het internet. En het wordt tijd dat bedrog als bedrog gekwalificeerd wordt - of het nu in de elektronische wereld plaatsheeft, of in de 'gewone' wereld. En of het nu afkomstig is van een organisatie die zich voorstelt als verdediger van de gewone gebruiker, of van een gewone platvloerse bedrieger. Misleiding blijft misleiding, punt uit.
http://www.testaankoop.be/

* LAPD heeft piraten betrapt met 12.000 valse dvd's
Dit verhaaltje bij The Register lijkt een fait divers, maar het zette ons toch aan het denken. Het verhaal gaat aldus: in de VS hebben MPAA (Motion Picture Ass. of America - het RIAA van de filmwereld) en de Los Angeles politie samen een grote benden opgerold die dvd's vervalsten.
De LAPD hield een automobilist aan omdat de nummerplaten van zijn wagen vervallen waren; bij de identiteitscontrole kon hij geen rijbewijs voorleggen, en gaf een valse geboortedatum. De politie ging daarop het voertuig doorzoeken, en vond daarbij sporen die wezen op mogelijke DVD piraterij. Bij het daaropvolgende onderzoek bij de man thuis, werden 12.000 piraat dvd's gevonden, 42 dvd-schrijvers, en 20 videotoestellen. Drie personen werden gearresteerd.
Hieruit kan u natuurlijk het volgende concluderen: wie aan piraterij doet, zorgt maar beter dat zijn autopapieren in orde zijn! Maar alle gekheid op een stokje - wij keken toch verbaasd op bij dit nieuwe staaltje van de bevoegdheden van het MPAA, en kregen visioenen van medewerkers van deze belangenorganisatie, die in het zwart met een grote MPAA op de rug van hun hemd, mee hielpen aan de inval, de revolver in de hand. Een beetje verregaand, niet?
Maar om toch nog even serieus te worden: dit verhaal bewijst dat de échte piraterij nog altijd niet op het internet zit, waar individuele burgers af en toe iets illegaals uitspoken, maar bij de grote jongens, die massaal valse cd's en dvd's verkopen.
http://www.theregister.co.uk/2004/09/03/lapd_dvd_pirate_arrest/

* Download voor het goede doel
Ook Oxfam schakelt bij zijn humanitaire acties het internet in. De organisatie heeft een compilatiealbum uitgebracht, dat via het internet gedownload kan worden. Daarop staan 18 tracks van de groten uit de muziekwereld, zoals Ash, REM, Jet Faithless, David Gray. Het album kost 7,99 Engelse pond, en 5 pond daarvan gaat rechtstreeks naar Oxfam.
Een spijtige noot echter. De website is enkel bereikbaar voor wie met een IE browser surft - Mac gebruikers vallen uit de boot, omdat de provider van Oxfam, zo zegt hij "niet de nodige DRM (Digital Rights Management - kopieerbeveiliging dus) software kon verkrijgen van Apple Computers".
http://www.theregister.co.uk/2004/09/03/oxfam_darfur_download/

* Hogescholen en universiteiten halen onvoldoende
Het tijdschrift voor zakelijke communicatie, Ad Rem, heeft een onderzoek gepubliceerd naar de elktronische communicatie van de Vlaamse universiteiten en hogescholen. De resultaten waren bedroevend: bereikbaarheid, antwoordtijd, kwaliteit zijn problematisch tot zwak voor hogescholen.
Universiteiten zijn goed bereikbaar. Antwoorden blijft ook voor hen problematisch.
http://www.vvzc.be/adremactueel.html

* Porno: levenslang zitten!
Dat er een groot verschil bestaat tussen de manier waarop verschillende landen 'foute' dingen bestraffen, dat mag dit verhaal bewijzen.
China heeft namelijk aangekondigd dat alle virtuele pooiers (zij die achter pornosites zitten) levenslang riskeren. Of het nu gaat om sites die verlies of winst maken: het enige dat telt zijn de hits. De verantwoordelijke van een site met meer dan 250.000 hits zal behandeld worden als een zware overtreden, en riskeert levenslang.
China is er de laatste maanden zwaar ingevlogen, in de strijd tegen internet-porno. De overheid vreest namelijk dat "on line porno het sociale leven zware schade toebrengt, en de lichamelijke en geestelijke gezondheid van tieners in gevaar brengt."
Euhm... censuur brengt het geestelijke en lichamelijke leven van de jongeren ook in gevaar, zo fluistert ons een kwaadaardig duiveltje in ons oor, en zwaait daarbij met foto's van het Tien An Min plein...
http://www.theregister.co.uk/2004/09/06/china_xxx_life/

* Eerste geval van GPS-stalking
Misschien waren er voorheen al andere gevallen, maar dit is het eerste geval van GPS-stalking dat ons onder ogen komt. In de VS is namelijk een man gearresteerd omdat hij een GPS-toestel gebruikt zou hebben om de verplaatsingen van zijn voormalig vriendinnetje te volgen.
Ene Gabrielyan (32) zou zijn vriendin gevolgd hebben, door een beweginsknop aan te brengen aan haar gsm, en een GPS toestel aan haar auto. Haar bewegingen werden dan getoond op een speciale website die Gabrielyan gemaakt had, en die hij alleen kon bekijken. Wanneer de auto aan het rijden was, werd de site geüpdate. Volgens waarnemers zou het gaan om het eerste geval van "21e eeuws stalking".
Gabrielyan viel door de mand toen het begon op te vallen dat hij op verschillende gelegenheden opdook: een luchthaven, de begrafenis van een broer van zijn ex-lief. En hij werd op heterdaad betrapt, toen hij onder de auto van zijn ex-lief bezig was. Zogezegd om de batterijen van haar mobiele telefoon te vervangen, in werkelijkheid om aan de GPS te werken.
U ziet het: elke nieuwe uitvinding heeft zijn goede, maar ook zijn slecht kantjes!
http://www.theregister.co.uk/2004/09/06/gps_stalker/

* Klikken op websites
Uit een nieuwe studie over het surfgedrag halen wij toch wel een erg opmerkelijke conclusie: wij klikken veel op websites, en dan hebben we het niet over klikken op weblinks. Mensen klikken gewoon ergens op een plek in de website.
En eerlijk gezegd, als wij ons eigen gedrag onder de loep nemen, dan doen wij dat ook, zomaar klikken ergens in een website. Daar bestaan twee redenen voor, die overeenkomen met wat de commentator bij TechDirt schrijft. Een eerste: om het venster van de browser actief te maken, om dan gemakkelijker te kunnen scrollen. Een tweede reden is om tekst te selecteren, markeren, om die dan te kopiŽren bijvoorbeeld.
Kijkt u zelf maar eens naar uw eigen surfgedrag, en ga maar na of u ook vaak klikt middenin een pagina.
Feit is dat er dus erg vaak geklikt wordt middenin sites, en dat webbouwers daar eigenlijk rekening mee zouden moeten houden. Want sommige webbouwers hebben geniepig blanco ruimte vermomd als afbeelding, en als u nietsvermoedend op de afbeelding klikt, dan wordt u naar een andere pagina gevoerd...
http://www.poynter.org/column.asp?id=31&aid=71054
http://techdirt.com/articles/20040908/1058252.shtml

* Technologie toch nog ergens goed voor!
De technologie dient zo vaak voor kop van Jut - het loopt zo vaak verkeerd, en de systemen draaien zo vaak vierkant.. Maar af en toe komt er ook een pluimpje de richting van het IT-wereldje toegewaaid.
Het gaat namelijk om de diefstal in winkels en warenhuizen. Volgens het Centre for Retail Research zou het aantal 'ontvreemde' spullen gedaald zijn, dankzij de technologie. Dat is een term die zowel diefstal dekt door personeel of klanten, fraude door leveranciers, maar ook administratieve fouten. Het cijfer komt van de European Theft Barometer, en die telt al sinds 2000. Voor het eerst in al die jaren is de barometer gedaald, en wel van 1,45% tot 1,37%. Het gaat om het percentage 'ontvreemde' goederen, in vergelijking met de totale omzet.
Nu, om eerlijk te zijn is heel wat van die 'ontvreemde' spullen niet echt gestolen, of toch zeker niet door klanten. Als u 100 'ontvreemde' artikels neemt, dan werden er 48 daadwerkelijk gestolen door klanten. Maar personeelsleden gingen ook met 28 artikels aan de haal. Leveranciers fraudeerden 17 stuks. En administratieve blunders zorgden ervoor dat er nog eens 17 stuks verloren geraakten.
http://www.theregister.co.uk/2004/09/06/shoplifting_survey_down/

* Spam en virussen geminderd?
Volgens MessageLabs zou het aantal spamberichten en virussen in augustus geminderd zijn (1). Dat is natuurlijk maar één periode, en het is slechts één bedrijf dat de melding maakt. Maar het is wel hoopvol.
Waarom die vermindering? Mogelijke verklaringen: de spammers zelf gingen ook met vakantie. Of nog: de maker van 6 van top-10 virussen zit momenteel in een gevangenis in Duitsland, op beschuldiging van computersabotage (2)
Of nog: de grote jacht die in de VS gemaakt wordt op spammers. (3) Te vrezen valt echter dat voor elke spammer die nu uit roulatie genomen werd, er al snel een nieuwe zal opstaan, en dat dit zal blijven duren tot er meer structurele maatregelen tegen spam genomen worden.
http://www.vnunet.com/news/1157922
http://www.itweb.co.za/sections/internet/2004/0408050823.asp?A=VIR&S=Virus%20Watch&O=FPT
http://www.techdirt.com/articles/20040825/0317206.shtml

* XXXML: de 'rode' sector hapt niet toe
U heeft ondertussen al wel vaak gehoord van XML - de internet-taal die wel gebaseerd is op HTML, maar er een wezenlijk verschil mee maakt. Bij HTML worden zowel stijl als inhouds-tags gemengd, bij XML worden (net als bij CSS) stijl en inhoud gescheiden. Bovendien is XML op zich een basistaal. Elke beroepsgroep kan zijn eigen tags ontwerpen, die dan gelden voor de hele industrie.
Bakkers kunnen bijvoorbeeld een tag "deeg" ontwerpen, een tag "oventemperatuur". Dokters een tag "symptomen" en "behandeling", om het maar simplistisch uit te drukken. En dat is trouwens ondertussen gebeurd.
De enige groep die nog geen eigen tags ontworpen heeft, is de "rode" industrie, die van de porno. Had wel lekker geklonken, niet: XXXML tags.
Een stand van zaken over XML, de successen en hoe het verder moet, vindt u in dit interessant artikel van CNews.
http://news.com.com/XML%3A%2BToo%2Bmuch%2Bof%2Ba%2Bgood%2Bthing%3F/2100-1013_3-5347309.html?tag=nefd.lede

* Delen - een kwestie van geven en nemen
Er is de laatste tijd heel wat te doen rond het delen of "share" op het internet. Heel het P2P gebeuren draait rond delen - u deelt uw bestanden met anderen, stelt een deel van de u toegemeten bandbreedte ter beschikking van anderen, in de hoop er ooit iets voor terug te krijgen.
Nu is het niet zo evident om te delen. Het zit eigenlijk zelfs niet in onze natuur. Wie kleine kindjes heeft, zal dat zeker en vast beamen: zo'n kindje zal misschien de ene dag zijn speelgoed met volle goesting delen, maar de volgende zijn speelgoed met hand en tand verdedigen.
Zo ook op softwaregebied, waar het op het delen van code aankomt. Linux bijvoorbeeld is het terrein bij uitstek waar gedeeld wordt, waar mensen samenwerken. Steeds meer wordt er in IT-middens gebruik gemaakt van open broncode software. De voornaamste reden: het is goedkoop.
Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal koek en ei is bij open broncode software. De ondersteuning loopt vaak mank, als zij al bestaat. En heel wat mensen zijn bezig aan dezelfde projecten, zonder dat de ene het van de ander weet.
Daarom zijn nieuwe initiatieven wel op hun plaats, zoals Avalance, een cooperatieve, die een database aanlegt van allerlei initiatieven, om tijd en inspanningen te sparen. En zelfs de groten worden "mededeelzaam" - IBM en Intel zullen bijvoorbeeld samenwerken aan de code voor BladeCenter, een open serversysteem voor ontwikkelaars, die werken aan compatibele toepassingen voor bladeservers (speciale servers die in gespecialiserde centra gebruikt worden).
Om maar te zeggen: initiatieven om spullen te delen zijn niet enkel op idealisme gestoeld, maar ook op harde dollars...
http://www.techweb.com/tech/software/showArticle.jhtml;jsessionid=03LOJKIBGBVXWQSNDBGCKHQ?articleId=46800130&site_section=700027

* Longhorn zou het gebruik van gadgets o phet werk aan banden leggen
Volgens een artikel in CNet zou de nieuwe versie van het Windows OS, die nog altijd de codenaam Longhorn draagt, verschillende tools bevatten die IT-managers groot plezier zullen doen.
De laatste tijd worden steeds meer gadgets op de werkvloer gebruikt: flash drives, iPods, en andere spullen mét en zonder draad. Die worden gebruikt om grote hoeveelheden gegevens op de slaan, en dat kan natuurlijk een enorm risico inhouden voor de bedrijven. Werknemers kunnen zo immers aan de haal gaan met vertrouwelijke documenten. Maar er is ook het gevaar dat op deze manier virussen en andere schadelijke software op het netwerk belandt.
Bij vele overheidsdiensten en het Amerikaans leger is ondertussen het gebruik van zulke spullen tijdens de werkuren verboden, en steeds meer bedrijven voeren deze regel in. Maar er is natuurlijk nog een groot verschil tussen iets verbieden, en kunnen voorkomen dat het ook gebruikt wordt.
Zoals gezegd: de nieuwe versie van Windows, Longhorn, zou dus controle bieden over het gebruik van zulke toestellen. Helaas is het nog even wachten op Longhorn, want telkens opnieuw schuift Microsoft de lanceringsdatum voor zich uit. Maar wellicht zullen er snel wel derden volgen die een dergelijke technologie ontwikkelen....
http://news.com.com/Longhorn+to+put+squeeze+on+gadgets/2100-1016_3-5356485.html


Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


* Sunbird
Mozilla, u weet wel, van de browser met het voorhistorisch monster, heeft vanuit het browserpakket de verschillende onderdelen ook apart ontwikkeld. Eerst was er de browser, Firefox, toen volgde de email client Thunderbird. En nu zijn we aan een aparte kalender toe, die een naam kreeg die in het rijtje past: Sunbird.
Momenteel is het progje nog volop in ontwikeling - vandaar dat we aan versie 0.2 zitten, dus nog geen volwaardige 1.0 versie; maar voor wie al Thunderbird of Firefox gebruikt is het in elk geval een nuttige aanvulling.
Sunbird doet de gewone 'kalender' zaken die u ook bij andere agenda-programma's vindt: een zicht per week/dag/maand - waarop u dan taken kan invullen, afspraken kan noteren. Een erg uitgebreide bespreking vindt u bij OSDir.com
http://osdir.com/Article1558.phtml

* Teeveetje kleurt ook uw omgeving
Met onze tv's gaan we steeds meer de richting van de ware SF op. Platte schermen verbazen ons al lang niet meer, interactivieit daar zijn we ook al aan gewend. Schermen die plooien, transparant zijn... kan het u nog verbazen?
Wij hebben nog een nieuwigheidje voor u. Een scherm dat aan de zijkanten licht uitstraald, dat stemmig overeenkomt met de beelden die op het scherm getoond worden. "Ambilight", zo heet het principe, en het is afkomstig van Philips. Leuk, als u een traag programma bekijkt op tv. Irritant als u een flitsende reclamespot bekijkt. Of zou uw scherm het dan begeven?
http://www.flattv.philips.com/index.cfm?event=main&cat_id=1&subcat_id=2&page=pg3

* Intel begint met WiMax
We kennen al WiFi, nu is er ook WiMax. Dat is een andere naam voor de technologie die bij techneuten bekend staat als 802.16, een draadloze standaard. Die heeft een breder bereik, en een grotere bandbreedte dan 802.11, dat wij ook kennen als WiFi. En waar WiFi bedoeld is om draadloos netwerken mogelijk te maken over een tamelijk klein gebied, zoals een hotspot, zou WiMax moeten zorgen voor een netwerkbereik van 30 mijl (48 km), aan een snalheid tot 70 megabits per seconde.
Intel ziet het wel zitten, die nieuwe standaard. Het heeft de eerste chips uitgebracht van haar WiMax chips, de Rosedale. De chips gaan nu eerst naar enkele uitgekozen proefkonijnen, en zullen later aan het grote publiek voorgesteld worden.
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,117698,00.asp

* WikiAlong
Dit progje is een nieuwe toevoeging voor de Firefox browser, en het is echt cool, zo zegt deze commentator bij gadgetopia (1).
In het kort samengevat zet het progje een Wiki page in de zijbalk van de browser, en maakt een Wiki notitie voor elke pagina die u met de browser bezoekt. Het linkt verder naar een centrale WikiAlong wiki, waar mensen notities posten en commentaren op de pagina's die zij op het internet bezoeken.
http://www.gadgetopia.com/2004/09/08/WikiAlong.html
http://wikalong.phunnel.org/wiki/index.cgi

* DVD Recorder van Panasonic: programmeren op afstand
Onze gewone huishoudtoestellen blijven niet achter in de technologische vernieuwing. Ook de dvd's worden steeds sneller en slimmer.
Zo heeft Panasonic deze week aangekondigd dat het een dvd opnametoestel uitbrengt, dat vanop afstand geprogrammeerd kan worden, dus vanop uw pc of mobiele telefoon. De stukken die opgenomen zijn kunnen bovendien door verschillende personen in verschillende kamers bekeken worden - maar het moet wel hetzelfde stuk zijnuiteraard.
Nog meer techno-informatie? EEn 400 giga harde schijf, dus goed voor 709 uren opname in EP modus (Extended Play), dat zo ongeveer overeenkomst met VHS-kwaliteit. Het toestel is momenteel toch nog aan de dure kant ($ 1.715) en zal voorlopig alleen nog maar in Japan te verkrijgen zijn.
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,117723,tk,dn090904X,00.asp


Uw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.be
Voor elk wat wils
Nieuws in een notedop*** IBM roept 553.000 adaptors voor verschillende modellen terug; er zou namelijk gevaar kunnen zijn voor brand en elektrische shock.
http://news.designtechnica.com/article5260.html

*** SOny heeft de eerste biologisch afbreekbare Smart Card ontwikkeld
http://news.designtechnica.com/article5256.html

*** Britse wetenschappers zijn erin geslaagd om de eerste magneten te fabriceren, die niet van metaal zijn, maar gebaseerd op plastiek
http://www.geek.com/news/geeknews/2004Sep/gee20040902026761.htm

*** Mobieltje voor de globetrotter: wie de wereld rond wil reizen met één telefoonnummer en één toestel, kan dat nu doen dankzij het nieuwe toestel dat Verizon en Samsung ineen gestoken hebben: het heeft een quad band, kan zowel GSM (Europa) als CDMA (VS)aan. Alleen de prijs van de gesprekken is natuurlijk nog een probleem...
http://www.geek.com/news/geeknews/2004Sep/bpd20040902026759.htm

*** Het voortreffelijke e-zine SmallZine goeit het roer om: in plaats van maandelijks, wordt het een driemaandelijkse uitgave.
http://www.smallzine.nl/pagina.php?template=voorpagina

*** Van 22 tot 24 september heeft in het Duitse Berlijn de tweede internationale OpenOffice.org congres plaats.
http://marketing.openoffice.org/ooocon2004/

*** Sun heeft voor de beginnende programmeur een pakketje uitgebracht om hem op de goede weg te zetten: de Java Studio Creator Toolset.
http://www.linuxpipeline.com/showArticle.jhtml?articleId=46800192

*** Begrijpe wie kan: een rechter heeft geoordeeld dat, wie songs neemt om die dan te 'samplen' om er andere dingen van te maken, dan toch nog licentie moet betalen voor de oorspronkelijke songs, zelfs als die volkomen onherkenbaar zijn...
http://www.billboard.com/bb/daily/article_display.jsp?vnu_content_id=1000625687Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet


* The Church - Song in Space
[psychedelic Pop] Groove en Dark Exotica, dat wordt in deze song vermengd. Een band met heel wat inspiratie, dat zeker. Rustig, dat staat echter niet in het woordenboek van de band...
http://music.download.com/thechurch/3600-8583_32-100394182.html?tag=ed

* Rob Sonic - Shoplift
[Underground Rap] Veel synthesizers werden gebruikt bij de song. De band heeft haar sporen verdiend in de VS en Europa. Meeslepende rap, niet slecht, maar niet veel meer dan de zovele anderen.
http://music.download.com/robsonic/3600-8543_32-100391683.html?tag=ed

* Freakwater - Good for Nothing
[Alternatieve Country Rock) De twee dametjes Cahterin en Janet zorgen voor thema's rond donkere onderwerpen, en de harmonie die zij erin stoppen blijft u achtervolgen. Country, inderdaad, maar een graadje meer.
http://music.download.com/freakwater/3600-8933_32-100393146.html?tag=ed

* Tuc - The Golden Gate
[Singer-songwriter] Deze man schrijft graag over mensen en relaties. De muziek klinkt erg goed, aan de stem kan nog wel wat geschaafd worden.
http://music.download.com/tuc/3600-8978_32-100397792.html?tag=justin

* Hope - Rebecca Anne
[Pop ]Een mooie, volle stem die heel wat emoties bevat. Een erg mooie song, met een simpele gitaar, prachtig!
http://music.download.com/hope/3600-8690_32-100085744.html?tag=ed


Netties werkt samen met:EVEN EEN UITSMIJTER TUSSENDOOR, VOORALEER U NAAR HET 2e DEEL GAAT:
Werken: alleen maar eraan dènken maakt me al moe.
Ashleigh Brilliant, Amerikaans aforist
De nieuwe oogst


* A Sound oF Thunder
Binnenkort komt er een film uit, die gebaseerd is op een van de beste SF-verhalen van Ray Bradbury, A Sound of Thunder. Op het internet vindt u natuurlijk de nodige achtergrondgegevens. Trailers (1), maar ook het originele verhaal dat de chaos theorie (2) als bron had.
[Taal: Engels]
http://scifi.com/scifiwire/art-main.html?2004-07/23/12.10.film
http://www.imho.com/grae/chaos/chaos.html

* Sushi
U mag dan niet zo gek zijn op de rauwe vis die in sushi gebruikt wordt, u moet zeker en vast toegeven dat de presentatie van de kleine hapjes fantastisch is. Deze site brengt niet zozeer recepten van sushi, maar wel foto's in een weblog. Smullen maar, al was het dan met de oogjes!
[Taal: Engels]
http://sushi.textamerica.com/

* Bollywood
Hollywood kennen wij allemaal. De tegenhanger uit India, Bollywood, kennen we echter bijna niet. Nochtans brengt Bollywood twee keer zoveel films uit per jaar dan Hollywood.
Deze site geeft u een achtergrond over Bollywood, opgemaakt in beelden. Het werd een kleurrijke reportage.
[Taal: Engels]
http://www.digitaljournalist.org/issue0306/jt_intro.html

* Poppetjes
Heeft u er al bij stilgestaan dat het meisje van zes dat ergens in AziŽ leeft, zich niet direct kan vereenzelvigen met een Barbie, en liever een Aziatisch aandoende pop zou hebben?
Deze site vertelt over Aziatische poppen, in verschillende kategorieŽn. Een leuke ervaring, en zeker en vast iets om bij stil te staan.
[Taal: Engels]
http://www.lorenjavier.com/toychest/asian/

* Doing a Lynndie
Een heel cynisch onderwerp. Het gaat over een nieuwe uitdrukking die ontstaan is, naar aanleiding van de akelige foto's die over de hele wereld verspreid zijn over Amerikaanse gevangenen die Iraakse gevangenen onheus behandelden. Het gaat met name over een vrouwelijke soldaat, Lynndie England, die staat te grinniken met een sigaret in de mond, en wijst naar het geslachtsdeel van een naakte Iraakse oorlogsgevangene.
Sindsdien is, o zo cynisch, "Doing a Lynndie" een term geworden voor mensen die andere mensen in het belachelijke trekken. Eigenlijk zijn het helemaal geen leuke foto's, zij getuigen eerder van érg zwarte humor.
[Taal: Engels]
http://badgas.co.uk/lynndie/

* Het museum van de toekomst
De meeste musea herdenken het verleden, dat van Seattle heeft het over de toekomst. De toekomst waarmee wij opgegroeid zijn eigenlijk. En voor u denkt dat wij de draad kwijt zijn: het gaat over de toekomst zoals die afgeschilderd werd door schrijvers door de jaren heen: Azimov, Shelly, en andere visonairen die ver hun tijd vooruit waren.
[Taal: Engels]
http://www.sfhomeworld.org/

* Web Style Guide
Webbouwers aller landen, opgelet! Hier vindt u de 2e editie van een uitstekende site over het ontwerpen van sites. Het gaat veel minder over het programmeren, dan wel over het echte ontwerpen: het nadenken over, de structuur, de elementen. Aanbevolen lectuur!
[Taal: Engels]
http://www.webstyleguide.com/

* 30 minuten tijd, 10 verbeteringen
En nu we toch bezig zijn met webtechnieken: deze site geeft in enkele simpele regeltjes tips om uw site te verbeteren. Geen ingrijpende zaken, simpele dingen, maar ze maken uw site wel veel aangenamer!
[Taal: Engels]
http://www.marketingprofs.com/4/reynolds6.asp

* Resident Evil (filmtrailer)
Een vervolg op het eerste deel, waarin een top militair agent, Alice, na de uitbraak van een virus in een stadje belandt waar alle inwoners in zombies veranderd zijn.
http://movies.yahoo.com/shop?d=hv&cf=info&id=1808495843&intl=us

* Internetwoordenboek
Op zoek naar uitleg over termen die u op het internet tegenkomt? Deze site kan u helpen. U vindt er niet enkel een uitleg voor veelgebruikte termen, maar ook een goede keus aan internetbronnen. En als toemaatje een reeks columns.
Kijkt u ook eens bij On line Bronnen, en klikt u daar Nederlands als taal aan - u vindt er nog meer on line woordenboeken!
[Taal: Nederland]
http://www.internetwoordenboek.com/

* Klik3
De webindex Klik3 bevat een hele reeks links naar sites, maar is selectief bij de selectie: enkel sites die goedgekeurd zijn door een aantal mensen worden opgenomen.
NeTTies hoort in elk geval bij de links. Wij staan namelijk bij de e-zines!
[Taal: Nederlands]
http://www.klik3.be

* Triangel
De vzw Triangel promoot het educatief gebruik van de computer door middel van zelfgeschreven software, projecten, tips, voordrachten en ondersteuning. Er hoort ook een nieuwsbrief bij, waarop u zich gratis kan abonneren.
En ook een hele collectie educatieve software kan u er downloaden en gratis uittesten. De software educatief bedoeld voor de ukjes en pukjes.
De site is zopas vernieuwd, en is echt een bezoekje waard.
[Taal: Nederlands]
http://www.triangel.be/

* Vrijdag animatiedag: Desktop-oorlog
Als u even niet oplet, dan gaat het er zo te zien toch niet zo vreedzaam aan toe op uw desktop.
Grappige Flash-animatie.
(taal : - ) [Filover]
http://users.pandora.be/stefdirrix/flash/ruzie.htm

* Vrijdag animatiedag: Typer Shark
Tik de woorden in op de zijkant van de haai om hem te doen verdwijnen. Als u de bodem van de zee bereikt dan kan u een extraatje verdienen, maar u moet wel oppassen voor piranhas en andere verrassingen!
http://weaselcircus.com/games/detailed/272.shtml

* Vrijdag animatiedag: The Motorcycler Diaries (filmtrailer)
Het verhaal over de tocht die Che Guevara maakte door Zuid-Amerika, samen met zijn beste vriend. De toch zorgde ervoor dat hij een ware revolutionair werd.
http://www.apple.com/trailers/focus_features/the_motorcycle_diaries.html

===VERS VAN HET KLAVIER ====

* Fotogalerij : Artcoup
Pakkende zwart/wit beelden die de rauwe (onder)wereld in enkele Amerikaanse steden weergeven. Elke dag een nieuw beeld en ook enkele gallerijen waarvan de titels voor zich spreken : gypsies, skinheads, subway, crack, gangs, ...
(taal : Engels) [Filover]
http://www.artcoup.com/

* Funny movie : pinguin-techno
Na de vogeltjesdans is er nu de pinguin-techno, of hoe een pinguin zich laat gaan op de bonkende beats van technomuziek ...
(taal : - ) [Filover]
http://www.ongein.nl/ongein/item.aspx?id=2191

* Bekende personen op het net Ė Hun officiŽle sites
(een greep uit recente toevoegingen op http://home.tiscali.be/filover/) [Filover]

- Alain Chabat
Deze Franse acteur speelde o.a. de rol van César in de film "Astérix et Obélix : mission Cléopatra" met o.a. Gérard Depardieu in de rol van Obélix.
http://alainchabat.online.fr/

- Billy Joel
Deze Amerikaanse zanger kennen we o.a. van zijn nummers "Uptown girl", "Goodnight saigon", ...
http://www.billyjoel.com/

- Elli Medeiros
Deze zangeres, geboren in Uruguay, kennen we o.a. van haar vroegere mega-hit "Toi mon toit".
http://www.ellimedeiros.com/

- Cédric Van Brantegem
Deze sympathieke 200 en 400 meter loper vertegenwoordigde BelgiŽ op de recente Olympische Spelen.
http://www.cedricvb.com/

- Bernard Werber
OfficiŽle site van deze in Andorra geboren schrijver.
http://www.bernardwerber.com/Bij de collega's
*** Algemeen Dagblad
- Slim, slan, sexy en lekker in de hand: een telefoon!
- Hoge definitie video voor consument
- Toetsenbord op gsm
- Automatische back-up foto's in Photo Album 5
http://www.ad.nl/internetenpc/index.html

*** Webfactor
- Eerst kiezen, dan bellen
- Forse groei én winst voor webfilter SurfControl
- Maker wormvirus beschuldigd van sabotage
- Politie toont gestolen fietsen op internet
- Telenet telt bijna 2,5 miljoen klanten
http://www.webfactor.be

*** Internet Addict
- PC WOrld: Microsoft doet toegevingen over de uitspreiding van XP SP2
- Inside Internet: Samenwerking tussen Apple en Sony?
- Netwerk & Telecom: Intel gaat verder met kerstening van WiMax
- Mac Addict: Nieuwe revolutionare muis voor Mac
http://www.internetaddict.be

*** Internetjournalistiek
Europa in dialoog met de burgers
http://www.internetjournalistiek.be

*** Speedzone
- Humor: Maak zelf Garfield cartoons
- Film & TV: Gijzeling Russische school loopt dramatisch af
- Muziek: Keane - Somewhere only we know
http://www.speedzone.be

*** Digitale Revolutie
- Nooit meer stofzuigen
- Serif WebPlus 6 Home Page Editor
- Digitale parkeerhulp
- Altijd woordenboeken bij de hand
http://digitaal.fan.tv/ezine/recent.htm

*** Nu Wij Weer!
- Hanenkammen en krokodillentranen
Jong en idealistisch? Begaan met de natuur? JaÖ totdat je de wrede wereld leert kennen. Arianne Hinz over punkers en een kip.
- La lutte continue/De strijd gaat door
De taalgrens is een boeiend fenomeen. In dertien weken wordt je bestookt door een affichecampagne met sleutelwoorden.
- Aan tafel
Flavio Berardi ergert zich ItaliŽ en komt bij ons wonen. Maar het voorbeeld van de Benettonreclames blijft zijn ding: grafisch ontwerpen en politieke onderwerpen gaan uitstekend samen.
- Benelux Olympiade
Waarom geen Olympiade in de Lage Landen? De Dichter des Vaderlands is er wel voor te porren.
http://www.nuwijweer.nl

*** Elektro.be
- Nieuwe generatie iMac bij Apple.
- Pinnacle Systems valideert LaCie Big Disk Extreme voor CinéWave.
- AOpen breidt XC Cube-mini pc uit met EX915.
- Alcatel One Touch 756: video-opnames en MP3-geluiden.
- USB-geheugenstick maakt een einde aan het diskette-tijdperk.
http://www.elektro.be

Wikipedia


Wikipedia is een gemeenschapsproject met als doel een complete encyclopedie op het web te creŽren. Iedereen kan Wikipedia gebruiken om informatie te zoeken of toe te voegen. U kunt eenvoudig zelf artikelen schrijven, corrigeren of aanvullen. Aanmelden is hiervoor niet nodig, u kunt door op een van de onderstaande pagina's op "Pagina bewerken" te klikken meteen aan de slag.

Er zijn onder meer nieuwe artikelen verschenen over:

De ruimtesonde Genesis landt op aarde -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Genesis_%28ruimtesonde%29
De Rode Duivels -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rode_Duivels
Groothertog Jan van Luxemburg -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Luxemburg
De grote prijs van het Nederlands Film Festival -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gouden_Kalf
Nederlandse literatuurprijs die wordt uitgereikt sinds 1987 -
http://nl.wikipedia.org/wiki/AKO_Literatuurprijs
Zwarte nachtschade -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_nachtschade
Algemene Studenten Vereniging Amsterdam -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Algemene_Studenten_Vereniging_Amsterdam
Traditie waarin het centrum van Gouda met kaarsen wordt verlicht -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaarsjesavond
Het vissen naar kokkels -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kokkelvisserij
President van Oezbekistan -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_Karimov

Daarnaast zijn onder andere de volgende bijdragen actueel:

Bram Vermeulen overleden -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bram_Vermeulen
C.F. Beyers Naudé overleden -
http://nl.wikipedia.org/wiki/C.F._Beyers_Naud%E9
Orkaan -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Orkaan

Verdere bijzonderheden op de Nederlandstalige wikipedia:

De grens van de 35.000 artikelen is deze week overschreden. Het 35.000e artikel gaat over de indicatorbuis -
http://nl.wikipedia.org/wiki/Indicatorbuis

De vorige bijdragen van Wikipedia aan NeTTieS zijn hier te vinden:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wekelijkse_bijdrage_in_NeTTieS
De zaak Tee en Tee
Tips en trucs voor de PC/Internaut* Tips voor Webwerkers
Top 10 ontoegankelijke webteksten

1. Dodelijk: lange lappen tekst
2. Kom langzaam ter zake
3. Algemene verhalen
4. Wijdlopigheid
5. Lange zinnen, moeilijke woorden
6. Moeilijk scanbare teksten
7. Lange teksten zonder intro of inhoudspagina
8. Gebrekkige terugkoppeling
9. Lange regels, dicht op elkaar
10. Pdf- en wordbestanden

Wil je meer weten over deze 10 ontoegankelijke webteksten dan kan je die lezen op:
http://www.benvroom.nl/artikelwebtekst.htm

Sjeef

* Tip browser: verkennen a gogo!
Microsoft is al sedert lang bezig om van haar IE browser ook een 'bladeraar' te maken voor uw eigen harde schijf.
Dat kan u zelf uitvinden, als u het adres van uw harde schijf intikt in de adresbalk van IE, bijvoorbeeld c:\

* Tip browser: orde in de favorieten
Heeft u veel favorieten in uw lijstje, dan geven wij u de volgende tip mee. Er zijn ongetwijfeld adressen die u vaker nodig heeft dan andere. Maar die staan ergens halverwege het lijstje - dat is nu eenmaal alfabetisch gerangschikt. Hernoem dan uw belangrijkste favorieten door er een letter voor te zetten. Zo van A Netties, B Zombiebestrijding, C Recepten, enz.

* Add-On Manager voor Internet Explorer
Add-ons zijn tegelijk een zegen en een vloek. Een vloek, omdat zij een van de vele wegen zijnw aarop virussen, spyware en andere malware op uw computer belanden. Een zegen, omdat op die manier legitieme bedrijven extra functies kunnen toeveogen aan IE.
Wanneer u het nieuwe Service Pack 2 uitvoert voor Windows XP, dan zal u bemerken dat daar een Add-On Manager in zit. Met die manager krijgt u meer zicht en controle over al die add-ons.
Bij Lockergnome vindt u een videopresentatie over de mogelijkheden van de Add-On Manager (Engels)
http://channels.lockergnome.com/windows/archives/20040903_internet_explorers_addon_manager.phtml

* USB poorten (h)erkennen onder NT4.0
Windows NT 4.0 is en blijft een van de meest stabiele werkomgevingen, ware het niet dat Microsoft het in zijn wijsheid nutteloos vond een ondersteuning voor het nieuwe (toen toch) USB formaat te voorzien.
Ik herinner me noch dat ik ooit hier bij NeTTies de vraag stelde of er ergens drivers voor USB en NT4.0 te vinden waren. Buiten één of twee zeer gerichte drivers voor specifieke toestellen, was er niks bruikbaar te vinden. Hierin is nu verandering gekomen.
Omdat onze nieuwe politie nog steeds NT4 als operating systeem gebruikt en graag zijn digitale fototoestellen wil gebruiken, is er daar toch een slimme kerel geweest die het internet afgezocht heeft en ik kan jullie nu vertellen dat er bij DELL wel degelijk een volwaardige set USB drivers voor NT4 te vinden is. Blijkbaar toch een ingenieur met gezond verstand!
Gewoon onderstaande FTP site aanklikken en je ontvangt een bestand van ongeveer 5Mb groot met daarin alle vereiste drivers. Ik ben in elk geval blij dat mijn NT4 nu nog een tijdje meekan, liever dan over te moeten schakelen op XP. [Kris DM]
http://ftp1.us.dell.com/utility/R62200.EXE


Deze rubriek wordt u gebracht in samenwerking met DigiweetjesEn Gerard Schaefers (Sjeef)
http://www.xs4all.nl/~sjeef/Nederlands/Projecten.html
Van alles halen, (bijna) niets betalen...* Shutdown +
Windows - 1k - shareware
Het progje zet zich in de systeembalk. U kan Windows er snel mee afsluiten, waarbij u kan kiezen tussen een volledige afsluiten, herstarten, uitloggen en de computer uitzetten.
http://www.itprodownloads.com/fileDesc/?fileid=14997156

* Hyperclip
Win95/98/ME/2000/XP - 1,4 MB - shareware
Met dit progje kan u allerlei zaken op uw harde schijf als database klasseren; zoals bijvoobeeld een adresboekje, maar ook de muziek op de schijf. Daarna alles organiseren wordt een makkie.
http://www.vnunet.com/downloads/1157617

* EWallet
Win98/ME/2000/XP - 2 MB - shareware
Een progje dat u helpt bij het invullen van die eindeloze rijen formulieren op het internet: inlogs, paswoorden, enz.
http://www.vnunet.com/downloads/1109278

* O & O Defrag (Professional Edition)
Windows - 8k - shareware
Dit progje optimaliseert uw harde schijf in luttele minuten, door de fragmenten terug bijeen te voegen.
http://www.itprodownloads.com/fileDesc/?fileid=17397173

* Ad-Aware (update)
Win98/ME/NT/2000/XP - 2,6 MB - gratis voor persoonlijk gebruik
Er is een nieuwe versie uit van deze onvolprezen bestrijder van spyware. Bij het scannen wordt nu een nieuwe technologie toegepast, CSI of Code Sequence Identification. Die zou het mogelijk ometen maken om nieuwe en nog niet bekende varianten van malware te identificeren. (Bron: Wim W)
http://www.pcwelt.de/downloads/datenschutz/sicherheit/8061/index.html

* MagicISO Maker
Win95/98/ME/NT/2000/XP/2003 - 1,69 MB - shareware
Met dit progje kan u gemakkelijk ISO images maken om die dan op een cd te branden: het bevat tools voor bewerken, branden, omzetten, en het maken van ISO images.
http://www.download.com/MagicISO-Maker/3000-2248-10191803.html#cnetreview

* PhotoSite ALbum Builder
Win95/98/ME/NT/2000/XP - 7,36 MB - freeware
Maak wat fotootjes, en publiceer ze met dit progje. U kan de foto's ook verbeteren met de aanwezige tools.
http://www.download.com/PhotoSite-AlbumBuilder/3000-2204-10263267.html#cnetreview

* Zero Trace
WinNT/2000/XP - 2,27 MB - shareware
Zorg voor uw privacy - met dit progje wist u alle sporen van activiteiten (systeem, browser, IM, e-mail)
http://www.download.com/Zero-Trace/3000-2144-10281895.html#cnetreview

* Vrijdag Macdag - Geneforge
Mac OS 8.X/9.X/X - 12,28 MB - shareware
Een fantasy RPG (role playing game); u mag uw eigen legertje dodelijk wezens maken, die u totaal gehoorzamen.
http://www.download.com/3000-2276-10069983.html

* Netomat
Mac OS X - 9,62 MB - freeware
Chatten met heel wat dimensies meer: u kan uw sessies opfrissen met tekst, beelden, geluidjes, tekeningen, u kan zelfs bestanden uitwisselen met familie en vrienden.
http://www.download.com/3000-2146-10277280.html

(Deze tips voor share- en freeware zijn afkomstig van verschillende sites, o.a. Freewareweb, Lockergnome, ZDNet, PCWorld, en andere.
NeTTies e-zine
Postbus 24
Antwerpen 14
2018 Antwerpen


Coordinatoren:
Jean-Luc Bostyn
Tel 056/53.25.31 - 0473/52.00.73
Hilde Van Gool
Tel 0475/53.41.20 - 015/25.28.71

Wij danken de vele mensen die nu
of in het verleden hebben meegewerkt aan dit e-zine:
Miranda Swier
Benny Raemaekers
Geert Demuynck
Kurt Fierens
Peter Stuart
Gerard Schaefers (Sjeef)
Boeloeboeloe (LVO) Manu Drieghe
Marijke Pante,
Marianne Steijlen Reinhilde Remaut
Ludo Cattoor
Evert Poppen
Philip Lafeber
Julien Van den Borre, Johan Junior
Kurt op de Beeck
Koen van Poucke
Rogier P. Bakx
Jurgen Veys
Nick Toretto
Krekkie
Dave Lahousse
Filip Overmeire (Filover)
Jeffrey Drooghenbroodt
Danny Zeegers
Wim Wilyn
Hilde Van Gool
  • - "NeTTies" is gratis te verkrijgen door te vragen om aan onze abonneelijst te worden toegevoegd. Dit kan online op onze site, of per e-mail.
  • - Te allen tijde kun je het abonnement ook weer stopzetten. Eveneens via de site of per e-mail.
  • - Jouw adres wordt niet aan derden doorgegeven en wordt niet gebruikt voor commerciŽle doeleinden.
  • - "NeTTies" is onafhankelijk en wordt geheel op vrijwillige basis gemaakt.
  • - "NeTTies is niet verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het gebruik van software waarover wij publiceren.
  • - Teksten mogen worden overgenomen, maar uitsluitend met bronvermelding.
  • - "NeTTies" mag wel in z'n geheel worden doorgestuurd naar derden ter kennismaking.
  • - "NeTTIes" moedigt lezers aan een link te zetten op hun webpagina. De aanwezigheid van een verwijzing naar ons e-zine betekent echter niet dat wij het eens zijn met de redactionele inhoud op die site.
  • - De advertenties die op "NeTTies" geplaatst worden door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en geven geenszins de mening van de redactie weer. Bij deze teksten wordt duidelijk aangegeven dat het om een advertentie gaat.Webmaster: Rogier P. Bakx
Eindredactie: Hilde Van Gool, en vanuit de eeuwigheid: Niek Harmans

Abonnementen: Suzy Schokelé
Logistiek: Paul Liekens

Dagelijkse nieuws-update op onze site:
http://www.netties.be/nieuws.htm


"NeTTies" is een oorspronkelijk concept van Jean-Luc Bostyn
en wordt gehost bij Codras Webhosting

Voor de verzending van onze nieuwsbrief maken wij dankbaar gebruik van een script dat ons ter beschikking gesteld werd door de makers van
Belgische LottoDe nieuwsbrief in tekstversie wordt verzonden
dankzij de diensten van Hotjobs

De eindredactie van NeTTies ligt in handen van Hilde Van Gool,
freelance publiciste.Afsluiter
Nog even en er zijn hier meer mensen aan het werk om mensen aan het werk te helpen dan er mensen aan het werk zijn.
Gerrit Komrij, Nederlands auteur