Verschijnt iedere zaterdag
Aantal abonnees: 4.469
(3.919 wekelijkse editie, 450 dagelijkse update)
Deadline van volgende editie:
1/7/2004 om 16.00h
Reacties mailen naar redactie@netties.be


INHOUD
DEEL 1:
Kanaal 17: actuele nieuwsberichten
Hoe bedenken ze het
Voor elk wat wils
Het oor wil ook wat

DEEL 2:
De Nieuwe Oogst
De zaak Tee en Tee
Van alles halen,
(bijna) niks betalen
Het laatste woord

NeTTieS
Jaargang 8
nummer 356 van 26/6/2004
Deel 1Gegroet lezers,

Weer een nieuwe editie van NeTTieS, weer een nummer vol nieuwtjes en tips. Helaas zonder de vaste rubriek van medewerker Danny, die wegens drukke beroepsbezigheden zijn medewerking aan dit e-zine moet opschorten. Ongetwijfeld spreekt de redactie namens alle lezers, wanneer wij Danny uit volle hart danken voor de vele bijdragen en de erg handige tips waarvan hij ons jarenlang voorzien heeft, en niet te vergeten de mooie NeTTies CD waarmee wij talloze lezers hebben kunnen verheugen: die kwam er dankzij zijn geploeter, zijn geklop bij de vele sponsors, zijn inzet. Een welgemeende merci, Danny!

In de afgelopen dagen hebben wij het archief op de eigen website (www.nettis.be) volledig bijgevuld. Dus: als u op zoek bent naar oude nummers van NeTTies, dan vindt u ze er allemaal, inclusief het gouden nummertje 1!

Wij wensen u veel leesplezier met dit nummer, en hopen u bij leven en welzijn volgende week weer te mogen groeten,

Hilde

P.S. Degene die Microsoft niet in het hart draagt, zal nu wel in zijn vuistje lachen: grote beveiligingsbedrijven raden momenteel aan om IE niet als browser te gebruiken, omdat er een nieuwe trojan rondwaart die misbruik maakt van IE. U leest het zelf hier na:
http://www.webwereld.nl/nav/nb?18890
http://actuality.skynet.be/index.html?l1=actuality&l2=belga&l3=all&a=view_message&p1=67458


Indien u een bepaalde editie niet ontvangen hebt, ga naar onze website:
http://www.netties.be en klik op archief.
Daar vindt u een link naar deel 1 en 2 van de laatste editie. Vorige nummers zijn er ook integraal te downloaden, tot en met nummer 1 - nostalgie troef!


Kanaal 17

Een nieuwsrubriek samengesteld uit berichten die
ons bereikenvia de reguliere en de gespecialiseerde pers,
Internet, eigen correspondenten en de lezers van dit e-zine.* On line fotoalbums
De digitale camera's zijn niet duur meer en heel wat internauten hebben zich ondertussen zo'n handig ding aangeschaft. Die boom in de verkoop heeft er ook toe geleid dat er grote vraag is ontstaan naar plekjes op het internet waar de digitale kiekjes kunnen worden opgeslagen.
Twee van de grootste spelers op dit gebied zijn Ofoto (1) van Kodak en Fotango (2) van Canon. Daar hebt u een onbeperkte opslagruimte ter beschikking. Ofoto heeft meer dan 13 miljoen gebruikers die samen 450 miljoen foto's gestockeerd hebben. Elke week moet de site 5 terabytes geheugen toevoegen om de nieuwe beelden te kunnen opslaan.
Die on line fotoalbums zijn wel handig. Want ook uw familie kan de foto's komen bekijken. En zijn er foto's die zij willen hebben, dan kunnen zij ze gewoon downloaden, of via het internet een afdruk bestellen.
U hebt het misschien begrepen: Kodak en Canon stellen die ruimte niet uit menslievendheid ter beschikking, er zit wel degelijk een financieel winstoogmerk achter - en dat is de afdrukdienst.
Wie momenteel MSN Photos gebruikt, weet dus waarheen met zijn foto's. MSN stopt namelijk op 2 juli met de foto-opslagdienst. Tot die dag hebt u nog de tijd om uw foto's terug te downloaden, zoniet zijn ze voor altijd verloren.
http://www.ofoto.com
http://photos.fotango.com
http://fr.news.yahoo.com/040618/85/3xbpx.html

* In Congo moet internet voor transparantie zorgen
Dat het niet goed gaat in Congo, dat kan u elke dag in het nieuws horen. Gevechten in het oosten van het land, 30.000 Congolezen die op de vlucht zijn.
Nochtans doet de regering haar best om komaf te maken met de geruchten over corruptie en misbruik. In dit licht moet u de beslissing zien van de regering om op het internet de cijfers te publiceren van de inkomsten die de regering haalt uit o.a. de petroleum.
Het IMF had al verschillende keren aan de Congolese overheid gevraagd dat zij deze gegevens aan de bevolking zou meedelen. Wat nu dus gebeurt - het internet als instrument op de weg naar democratie en transparantie.
http://www.congo-site.com
http://fr.news.yahoo.com/040619/1/3xhge.html

* Inkomsten uit advertenties verdubbeld
Er is nog goed nieuws voor de on line wereld. In Frankrijk zijn de inkomsten van informatiesites in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld, zo kondigde Geste aan, een groepering van on line uitgevers.
Die groei zou betekenen dat het internet eigenlijk een gezonde sector is en dat de kwaliteits-informatiesites een goede investering zijn voor de adverteerders.
Bekende (on line) kranten maken deel uit van Geste: Le Monde, Le Figaro, Libération, Les Echos, Le Nouvel Observateur, l'Express.
Dus is er nog hoop voor NeTTies? Ze zeggen toch: als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel? Ach, we zullen wel zien. We overleven nog altijd!
http://fr.news.yahoo.com/040617/85/3wzn0.html

* VS en Europa overhoop over on line haatsites
Europa en de VS liggen wel vaker overhoop met elkaar. Eén van die twistpunten is: hoe moet worden opgetreden tegenover haatsites: sites waar racistisch, antisemitisch en xenofoob materiaal wordt gepubliceerd.
Europa vindt dat zulke publicaties illegaal moeten worden gemaakt, om zo duidelijk te maken dat de verspreiding van haat via het internet niet wordt getolereerd.
De VS daarentegen vindt dat zulke dingen niet mogen worden verboden, onder het mom van het recht op vrije meningsuiting.
Afgelopen week werd er een tweedaagse conferentie gehouden in Parijs waarbij afgevaardigden uit Europa en de VS met elkaar tot overeenstemming trachtten te komen. Maar de conferentie heeft geen toenadering gebracht. De Amerikaanse afgevaardigden bleven erbij dat zulke sites niet verboden mogen/moeten worden. "Liever dan de verspreiders van haat te vrezen, zouden wij hen moeten confronteren op de marktplaats van vrije ideeŽn".
Eén positief ding is er wel uit de conferentie gekomen: er zal onderzocht worden hoe effectief het verbod op zulk materiaal wel zou zijn.
http://www.theregister.co.uk/2004/06/18/stalemate_us_europe/

* Microsoft lanceert zich in de antivirus business
De anti-virusmarkt doet het goed. Erg goed. Geen wonder: er zijn zoveel wormen, virussen en ander ongedierte die over het internet zwermen! Heel wat van die virussen zijn gericht tegen het Windows besturingssysteem, dat nu eenmaal een groot deel van de pc-markt bestrijkt.
Velen hebben zich dan ook al afgevraagd waarom Microsoft tot hiertoe niet meer inspanningen heeft geleverd om het ongedierte tegen te gaan. Wel, eindelijk is het zover: Microsoft heeft deze week aangekondigd dat het zich in de anti-virus wereld stort.
Nu moet u niet denken dat Microsoft van nul gaat beginnen en zelf een heel nieuwe antivirus zal uitbouwen. Het bedrijf heeft verleden jaar GeCAD opgekocht, een Roemeens antivirus-bedrijf. Microsoft zal de GeCAD software aanpassen en als een eigen product onder de naam Microsoft uitbrengen.
Dat Microsoft tot hiertoe van de antivirus is afgebleven, dat moet u niet wijten aan luiheid hoor. Microsoft is gewoon voorzichtig en denkt aan de eerdere perikelen met justitie rond het al dan niet nauw verweven zijn van producten met het Windows OS - denkt u maar aan de browseroorlog.
In dit artikel bij Geek.com vindt u enkele interessante nabeschouwingen.
http://www.geek.com/news/geeknews/2004Jun/gee20040621025651.htm

* School in ItaliŽ blokkeert gsm-signaal
In ItaliŽ heeft het Enrico Tosi Technical Institute zo'n problemen met studenten die bij de examens spieken met hun mobieltje, dat zij tot radicale maatregelen zijn overgegaan. Er werd beroep gedaan op een technologie die ook in het leger wordt gebruikt, C-Guard. Die blokkeert het gsm-signaal in een straal van 80 meter.
De school overweegt om de blokkering ook buiten de examens, tijdens de gewone lesuren toe te passen. Wat de commentator van dienst bij Geek.com de opmerking ontlokt dat, als ze dan toch bezig zijn, ze ineens de deurknoppen onder stroom kunnen zetten zodat de studenten eens de klas begonnen is, het lokaal niet meer uit kunnen. Of cameraatjes installeren in speciale potloden, om zo de studenten in het oog te houden zodat ze niet kunnen spieken.
http://www.reuters.com/newsArticle.jhtml?type=technologyNews&storyID=5459016
http://www.geek.com/news/geeknews/2004Jun/bpd20040621025644.htm

* ISP's werken samen tegen zombies
De laatste tijd maken spammers steeds meer gebruik van zombiecomputers: zij planten het één of ander Trojaantje op de computer van een nietsvermoedend slachtoffer en die computer wordt een willoze zombie die op commando van de spammer massa's mail gaat verzenden.
Zes grote providers in de VS (AOL, Yahoo, Earthlink, Comcast, Microsoft en BT) gaan samen een standaard manier uitwerken om deze spam zombies te bestrijden. Hun plannen worden echter niet onverdeeld gunstig onthaald.
Het is natuurlijk positief dat er eindelijk eens iets wordt gedaan aan de zombies, maar de manier waarop staat menige internaut niet aan. Eén van de voorstellen is namelijk om het aantal e-mails dat een gebruiker mag verzenden per uur of per dag, zou worden beperkt. Dat is voor de meeste gebruikers geen probleem, maar voor mensen die nu eenmaal voor hun beroep veel legitieme mail moeten verzenden, kan het wél een probleem zijn.
Trouwens, zeggen sommigen: als het aantal mails dat een zombie nog kan versturen wordt beperkt, dan zal dit tot gevolg hebben dat de spammers nog meer computers trachten te besmetten, om hun handeltje draaiende te kunnen houden...
http://www.reuters.com/newsArticle.jhtml?type=internetNews&storyID=5484250
http://techdirt.com/articles/20040622/1048255.shtml

* Nogmaals spammers
De oorlog tegen spam blijft escaleren. En helaas zijn de spammers aan de winnende hand...
Telkens opnieuw vinden zij iets nieuw uit. Zij hebben ondertussen al een goede ervaring met hoe een Trojaantje op uw computer te zetten (zie ook het vorig artikel) en nu combineren zij die trojan met spyware.
Met die spyware gaan zij namelijk op zoek naar persoonlijke gegevens op uw pc: de naam van uw kinderen, van uw hond... De bedoeling is dat u toch wordt verleid om hun spammail te openen in plaats van die ongeopend in de vuilbak te kieperen. Het vermelden van die persoonlijke gegevens zou u daartoe moeten verleiden.
Wat de spammers natuurlijk weeral vergeten is dat u, als u die mail opent en bemerkt dat u in het ootje bent genomen, behoorlijk nijdig zal zijn en niet direct in de stemming om het aangeprezen product te kopen. Maar ja, spammers hebben blijkbaar niet veel kaas gegeten van _goede_ marketingtechnieken, wel van het ergeren van mensen...
http://news.zdnet.co.uk/internet/0,39020369,39158374,00.htm
http://techdirt.com/articles/20040622/0947258.shtml

* De technologie achter Formule 1
Wat heeft internet te maken met de autosport? Veel. Heel veel. De tijd dat de races gewonnen werden puur op kracht van de motor en kunde van de piloot, is al lang geleden.
In dit artikel van de New York Times wordt het geheim van Formule 1 uit de doeken gedaan - althans van de kapitaalkrachtige teams. De wagens zijn uitgerust met computercontrole, de gegevens worden in multi-megabyte snelheden draadloos naar de servers gestuurd telkens de wagen voorbij de pits flasht en over het internet naar het datacenter in Maranello in ItaliŽ.
Aanbevolen lectuur voor de internauten die bezeten zijn van de snelheidsduiveltjes!
http://www.nytimes.com/2004/06/17/technology/circuits/17prix.html?ex=
1402804800&en=5e0c6ccdac282697&ei=5007&partner=USERLAND
http://slashdot.org/article.pl?sid=04/06/17/1551212

* Beastie Boys cd installeert virus?
Volgens een artikel in het Britse The Register zou een pas uitgekomen cd van de Beastie Boys, "To the Five Boroughs" computers besmetten met een virus. Het bericht is oorspronkelijk afkomstig van Bug Traq maar omdat de cd in het VK niet verkrijgbaar is, kon de redacteur van The Register de bewering niet uittesten, vandaar dat hij in voorwaardelijke wijze schrijft.
Het virus zou stiekem op de computer van degene die de cd afspeelt een uitvoerbaar bestand zetten, waardoor de gebruiker de cd (en misschien ook andere cd's) niet kan rippen. Zowel Mac- als Windows machines zouden getroffen worden door het virus.
Bij The Register vindt u in elk geval al een goede uitleg hoe u het virus zou kunnen verwijderen, indien u erdoor wordt getroffen.
http://www.securityfocus.com/archive/1/366502/2004-06-17/2004-06-23/1
http://www.theregister.co.uk/2004/06/23/beastie_boy_cd_virus/

* IM-wormen: een bedreiging voor de bedrijven?
Steeds meer bedrijven laten toe dat de personeelsleden via Instant Messaging met elkaar communiceren. Het gaat erg snel, er is direct contact en in tegenstelling met e-mail hebt u zo geen last van virussen en wormen.
Althans: _nog_ geen last. Want volgens beveiligingsexperts is het maar een kwestie van tijd vooraleer de eerste IM-wormen het licht gaan zien. Bedrijven moeten daar terdege rekening mee houden, zo waarschuwt dit artikel van TechWEB; IM-wormen kunnen in een mum van tijd, in luttele seconden zelfs, het hele netwerk plat leggen. Want door via IM op publieke netwerken te gaan, compromitteren de personeelsleden het hele bedrijfsnetwerk.
In het artikel wordt gesproken van een ware tijdbom. Wereldwijd zijn er 250 miljoen personeelsleden die gebruik maken van publieke IM-software van AOL, Yahoo en Microsoft. Evenveel tikkende klokjes die de tijdbom kunnen doen afgaan...
http://www.securitypipeline.com/trends/22101405

* Vriendjes vinden dankzij de Bluetooth
In Singapore bestaat het reeds: een dienst, BEDD, die op Bluetooth draadloze communicatie is gebaseerd en waarmee u op zoek kan gaan naar soulmates. Het is te zeggen: u stopt allerlei informatie in uw mobieltje, de anderen doen dat ook. Wanneer u op wandel bent, zullen al die mobieltjes met elkaar communiceren en als er ergens een 'compatibele' persoon zit, dan zullen de mobieltjes gegevens gaan uitwissen.
Te gek? Volgens dit artikel van USA Today zijn de mensen in Singapore er best tevreden van. Ene Lim, 19 lentes jong, verklaart: "Ik heb vriendschap gesloten met mensen die ik vroeger niet kende, een hechte kliek vrienden opgebouwd met wie ik kan gaan chillen, bij wie ik kan overnachten en naar late eetpartijtjes kan gaan." Allemaal goed en wel - tot het eerste geval van stalking via zulke dienst bekend wordt. Trouwens, bij het hele gebeuren geeft u wel heel wat privacy vrij, niet?
http://www.usatoday.com/tech/wireless/data/2004-06-23-bluetooth-pals_x.htm

* Het wereldje van spam
Sommige spammers plukken e-mailadressen van het internet. Andere verlagen zich tot diefstal. Zo werd deze week bekend dat een voormalig personeelslid van AOL de volledige lijst van de provider had gestolen. En dat was niet niks: maar liefst 30 miljoen gebruikers telt AOL.
De dief, een 24-jarige software ingenieur, werd gearresteerd. Volgens de politie zou de lijst eerst verkocht zijn aan een 21-jarige uit Las Vegas. Hoeveel geld ermee was gemoeid, is niet gekend. Die zou de lijst aan een andere spammer verkocht hebben, voor maar liefst 52.000 $. Zou het zenden van spam dan toch zoveel opbrengen, dat een investering van zulke som gerechtvaardigd is?
http://msnbc.msn.com/id/5279826/

* Het kan verkeren
Gek hoe het kan gaan. Een tijdje geleden kon u vaststellen dat de ene aanbieder van gratis e-mail na de andere het aanbod afbouwde: de opslagcapaciteit van de abonnee werd beperkt - enkel wie extra betaalde kreeg meer ruimte om zijn mail te bewaren. Geweeklaag en tandengeknars alom.
Maar zie: daar was plots Google die met zijn GMail extra webruimte aanbood, zelfs 1 giga! En meteen hadden de andere aanbieders van gratis mail ook plaats zat en de één na de ander vergrootte het aanbod van opslagcapaciteit.
Deze week kondigde MSN Hotmail aan dat de abonnees 250 megabyte ruimte kregen, tegenover 2,5 mega vroeger. En Yahoo heeft haar capaciteit ook al opgetrokken, naar 100 mega. Wie al die opslagruimte moet betalen, dat is natuurlijk de vraag...
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=1509&ncid=738&e=6&u=/afp/20040624/tc_afp/us
_internet_email

* Duitsland is grootste e-porno boer
Duitsland heeft de twijfelachtige eer het land te zijn waar het meeste pornopaginaís worden gehost op het landen domein .de. Meer dan 10 miljoen pagina's zijn er te vinden op het .de domein, aldus Secure Computing, een bedrijf dat software heeft ontworpen voor het filteren van kwalijke content op het web. Nederland staat op een 'mooie' vijfde plaats met meer dan 2 miljoen pagina's.
Nog merkwaardige feiten uit het onderzoek: het Midden-Oosten is haast pornovrij, enkel in IsraŽl zijn er zo'n 77.800 porno sites te vinden. En zelfs het kleine Liechtenstein herbergt porno - 27.800 pagina's om juist te zijn.
Let wel: dit zijn dus enkel pagina's die herkenbaar zijn aan het landendomein (nl voor Nederland, DE voor Duitsland, enz). De pagina's met een .com domein zijn niet in de lijst opgenomen - zij kunnen eender waar gevestigd zijn!
http://www.theregister.co.uk/2004/06/24/porn_hosting_league/


Hoe bedenken ze het

Soft- en hardwarefabrikanten met nieuw en/of beter!


* Behangpapier tegen luistervinken
Het gezegde "de muren hebben oren" mag u letterlijk opvatten in het tijdperk van WiFi. Draadloze netwerken laten zich normalerwijze niet tegenhouden door muren, maar dat wil zeggen dat uw kantoornetwerk niet ophoudt bij de muren van uw kantoor.
Een nieuw soort behangpapier moet het "lekken" van die WiFI netwerken tegengaan. Het zou gemaakt zijn uit hetzelfde materiaal dat ook wordt gebruikt bij stealth bommenwerpers om de radar te ontwijken. Bij het procédé worden bepaalde frequenties selectief geblokkeerd en kunnen de signalen van het draadloze netwerk worden gestopt zodat zij gebouwen niet binnen of buiten kunnen.
http://networks.silicon.com/lans/0,39024663,39121501,00.htm

>>> Reactie van lezer Boudewijn:
Ik heb onlangs ergens gelezen (het was toch niet bij Netties :) dat kippengaas ook bruikbaar is om WiFi tegen te houden.
Het zou iets te maken hebben met de kooi van Faraday. (maar ik was niet zo goed in fisica)
Zolang de gaten in het gaas niet groter zijn dan de golflengte dan zou de ijzerdraad de golven tegenhouden.
En als ik mij goed herinner dan zouden de gaten tot 12cm groot mogen zijn.
(UFO-paranoia's dragen ook altijd een hoedje van aluminiumfolie tegen de buitenaardse stralen :)

* Hardware beveiliging voor WiFi laptops
Stel: u hebt een goed beveiligd netwerk. Enkele medewerkers zijn mobiel en loggen vanop afstand in op het netwerk, via een publieke draadloze hotspot. Zij melden zich netjes aan, en in principe zou er dan geen beveiligingsprobleem mogen zijn.
Fout dus. Want als het publieke netwerk niet goed beveiligd is, dan kan een hacker die zich met zijn eigen laptopje in de omgeving van uw werknemer installeert, clandestien als het ware over zijn schouder meeloeren.
Dus werd er naar manieren gezocht om zo'n hackers de pas af te snijden. Twee bedrijven hebben verleden week hardwareoplossingen daarvoor uitgebracht.
Het eerste is een draadloze netwerk-interfacekaart van SiNic, het tweede een USB token van Fireball Keypoint. Meer info over deze beide oplossingen vindt u in het artikel van PC World.
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,116613,tk,dn062104X,00.asp

* E-stoffen
E-stoffen: elektronische circuits die in textielvezels worden gestopt. Af en toe wordt er een balletje over opgegooid, maar we moeten nog een lange weg gaan, vooraleer we echt onze elektronica "op het lijf" zullen dragen.
Er zijn heel wat obstakels die in de weg staan: e-stoffen zijn te stijf om comfortabel te kunnen zijn, zij kunnen niet tegen de was en zij moeten bovenal veilig zijn. Misschien zullen die problemen op een mooie dag opgelost zijn, maar ondertussen zijn er al enkele toepassingen van e-vezels die ons kunnen doen wennen aan het idee.
Eén van de makers van deze dingen van de toekomst is Maggie Orth, stichter, president en enige werknemer van het bedrijf International Fashion Machines. Zij maakt interactieve textiel: stoffen waarin technologie letterlijk is verweven en die bijvoorbeeld van kleur kunnen veranderen, radiosignalen kunnen uitzenden en ontvangen, of als klavier kunnen worden gebruikt voor uw vingertjes.
Leest u dit artikeltje over de 99 % perspiratie en 1 % inspiratie van Maggie Orth.
http://www.technologyreview.com/articles/chung0704.asp?p=0

* Nieuwe pc's met nieuwe chipset
Dell, Hewlett-Packard, IBM en Gateway, ze hebben allemaal één ding gemeen: in hun nieuwste modellen van desktop computers zitten de nieuwste chipsets van Intel, 915P en 915 G. Die is speciaal bedoeld voor de spelletjesminnende internauten.
Wat er zo speciaal is aan de nieuwe chipset? Daarin zit de nieuwe PCI Expres interconnect technologie die de snelheid verhoogt waarmee data doorheen het systeem kan reizen.
Meer info over de nieuwe chipset en de computers waarin zij worden geplaatst, in dit artikel bij PC World.
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,116615,00.asp

* De kleinste brandstofbatterij ter wereld
De Japanse elektronicagigant Toshiba heeft deze week aangekondigd dat het de kleinste methanol brandstofbatterij ter wereld heeft gemaakt, die gebruikt kan worden in draadloze hoofdtelefoons en andere draagbare elektronische toestellen.
Dus u zal er weer een nieuwe term moeten bij leren: DMFC oftewel Direct Methanol Fuel Cell. Zo'n dingetje is 22 millimeter op 44 millimeter groot en weegt 8,5 gram. Klein dus, klein genoeg om in de hoofdset van een mobieltje te kunnen bijvoorbeeld, maar toch krachtig: een MP3 muziekplayer zou 20 uren kunnen spelen met een 2CC lading van hoog geconcentreerd methanol.
Brandstofcellen op basis van waterstof of andere alternatieve brandstoffen zoals methanol zullen volgens waarnemers de bestaande litium-ion batterijen voor mobieltjes in de toekomst vervangen.
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story2&u=/afp/20040624/tc_afp/japan_it_toshiba_companyUw advertentie hier? Groot of klein bedrijf: onze prijzen zijn klein,
de impact van uw boodschap is groot.
Vraag onze tarieven: adverteren@netties.beVoor elk wat wils
Nieuws in een notedop*** In de VS wordt de computerbeurs COMDEX in Las Vegas uitgesteld sine die. De beurs had in november van start moeten gaan.
http://money.cnn.com/2004/06/23/technology/comdex_postponed/index.htm

*** Microsoft heeft supercomputer-plannen: volgend jaar zou er een eerste editie uitkomen van een speciale versie van Windows voor high-performance computing.
http://news.com.com/Microsoft%2Bconfirms%2Bsupercomputing%2Bplans/2100-1016_3-5245039.html?
tag=nefd.top

*** In de VS heeft het RIAA, de belangengroep van de muziekindustrie, nog eens 482 computergebruikers aangeklaagd voor inbreuken op de auteursrechten.
http://www.detnews.com/2004/technology/0406/23/technology-191957.htm

*** Apple en BMW brengen samen een nieuwe interface uit waardoor u de iPod player van Apple rechtstreeks kan aansluiten op de geluidsinstallatie in de wagen. Apple kondigt aan dat het met nog meer autobedrijven zulke akkoorden zal afsluiten.
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,116644,tk,dn062304X,00.asp

*** Het DVD forum heeft de H.264 videocodec (beter bekend als AVC) geaccepteerd als basis voor de nieuwe generatie dvd's. Apple zal H.264/AVC volgend jaar meeleveren in de nieuwe versies van de QuickTime sfotware.
http://www.apple.com/benl/quicktime

*** Wie een mobieltje heeft dat aangesloten is bij Wap van Proximus of de Vodafone-Live dienst, dan kan u ook TMF.be diensten op het mobieltje binnenhalen. (Bron: Radiovisie)
http://www.fmradio.be/new/nieuws.php?id=16530

*** Microsoft wil het Europees hof vragen om in kortgeding een veroordeeling tegen te houden, die in maart uitgesproken was, en waarbij de EU Microsoft veroordeelde tot een boete van 604 miljoen dollar, plus de verplichting om het Windows OS uit te brengen zonder mediaplayer.
http://zdnet.com.com/2100-1104_2-5246596.html?tag=zdfd.newsfeed

*** de iTunes van Apple is een grote hit in het VK: in de eerste week werden evenveel tracks verkocht als de concurrenten verkocht hebben in vijf maanden (450.000!)
http://www.apple.com/benl/pr/press/2004/06/itunes-europa.html


Het oor wil ook wat!
Audio op het Internet* The Law of Fives - On Your Own
De band speelt melodische rock met de nadruk op geŽngageerde teksten, doorspekt met humor.
http://music.download.com/thelawoffives/3600-8735_32-100284950.html?tag=ed

* Stylin - Retrogroovin
Een band die uit twee man bestaat; zij schrijven funky chilled muziek in verschillende dansstijlen. Lekker groovy!
http://music.download.com/stylin/3600-8246_32-100112542.html?tag=featured

* Radhika - Cold out here
Easy listening van een uit Londen afkomstige singer/songwriter. Een prachtige stem heeft deze dame en met de simpele begeleiding van haar gitaar zet ze een fantastische song neer.
http://music.download.com/radhika/3600-8741_32-100300278.html?tag=justin

* Lemon - Daydreams
Moderne R&B, gecombineerd met de sound van Motown uit de jaren 70.
http://music.download.com/lemon/3600-8550_32-100037938.html?tag=ed

* The Prime Time Sublime Community Orchestra
Een hele mondvol om een groep aan te duiden die jazz combineert met rock, wereldmuziek, country, spaghetti western enz. Dit alles overgoten met heel veel humor!
http://music.download.com/primetimesublime/3600-8469_32-100285916.html?tag=ed


Netties werkt samen met:Vijf miljoen jaar geleden sloeg een naamloze aap een andere aap
met een scherpe steen de schedel in. De mens was geboren.
[Battus]