DESKTOP

[TERUG NAAR MAIN MENU]

MARS WALLPAPER COLLECTION
Een achtergrond rechtstreeks van Mars. Foto's genomen door de US Pathfinder werden hiervoor gebruikt.
Grootte : 712 Kb
OS : Win 95, WinNT
http://www.pcworld.com/r/shw/1%2C2087%2C5516%2C00.html


WINMac
Heb je net afscheid genomen van je oude Mac, omdat je een splinternieuwe PC hebt aangeschaft? En laat de heimwee naar het uitzicht van je vertrouwde Mac je niet los? Dan is dit het programma dat je kan gebruiken. Het verandert je desktop en geeft die een volledige Mac-look, inclusief de quickmenus en de task manager. Let op! Dit is weliswaar een bètaversie, maar volgens de testers toch een stabiele.

OS : win 9X
Omvang : 1 Mb
http://www.pcworld.com/cgi-bin/shareware?ID=5417


KLEMBORD UITBREIDEN
Het klembord van Windows is een handig ding, daar moeten we niemand meer van te overtuigen. Het nadeel is dat het slechts één item kan onthouden. Telkens je een ander stuk kopieert, wist het klembord automatisch het voorgaande. Tijd dus voor 'Yankee Clipper'! Het programma bewaart niet minder dan 50 klembordteksten, die je naderhand steeds weer kan opvragen.
Een gezipt programmaatje van 47kB. Meteen halen!

Yankee Clipper
http://www.tiac.net/users/lvasseur/ycphome.html
STARTKNOP SCHOONHOUDEN
Klik voor de aardigheid eens op de 'Startknop' van je desktop. Je weet niet wat je ziet. Vensters, subvensters, onderliggende vensters. Het lijkt wel een slecht aangeplant bos. Roep de hulp in van 'Start Menu Cleaner' (productnaam: clean13.zip) en er wordt meteen orde geschapen in de chaos! SMC gaat als de geoliede bliksem op zoek naar nutteloze snelkoppelingen en lege mappen. Bovendien wordt er vriendelijk gevraagd of ze mogen verwijderd worden. Wat wil je nog meer voor slechts 27 gezipte kB?

Start Menu Cleaner
http://www.mithril.d.se


KLEURRIJK KLADBLOK
Er zijn diverse handige tools die voorgoed afrekenen met de beperktheid van het Windows kladblok (notepad). Enig nadeel, het zijn haast allemaal Engelstalige progjes, die flink uit de taaltoon vallen als je Win95 Nederlandstalig is. Geen nood! EditPad, van de Belg Jan Goyvaerts snelt ter hulp. Ook hiermee kunnen verschillende bestanden tegelijk geopend worden, terwijl ook grotere documenten moeiteloos worden aangepakt. EditPad klikt zich in de taakbalk vast en heb je dus altijd bij de hand. En... er bestaat ook een Engelstalige versie van.

EditPad is eveneens terug te vinden op de gratis CD-rom, die in de juni-editie (nr.6) steekt van het Vlaamse multimedia-magazine 'Netwerk'. Te koop bij alle bladenboeren voor 145 BEF.

Naam: EditPad 3.2.1
Grootte: 300 kB
Platform: Win95/NT
http://www.tornado.be/~johnfgGEBRUIK EENS EEN ANDER KRABBELBLAADJE
Het beroemde en beruchte Kladblok (Notepad) uit Win95 is een vaak vergruisd onderdeel omwille van z'n beperktheid. In "NeTTies 53" hadden we al een gratis programma in de schijnwerpers, we doen er vandaag nog eentje bij. Programmers File Editor, een tool van Britse makelij helpt je precies daar waar het originele Windowsding faalt. Je wilt er nooit meer zonder!

Naam: PFE 0.07.002
Grootte: 603.028 kB (Win95/NT)
Grootte: 538.043 kB (Win3.X)
Platform: Win3.X/95/NT
http://www.lancs.ac.uk/people/cpaap/pfe


NIEUWE LENTE, NIEUW GELUID
Wanneer je de muziekjes beu bent die Windows laat horen bij het opstarten en afsluiten dan kun je die natuurlijk wijzigen, maar je moet het wel manueel doen. Met dit progje kan het geheel automatisch en vooral 'at random'! Stel je voor: nooit meer hetzelfde muziekje wanneer je je PC voor een nieuwe en nijverige dag opstart. Uiteraard komt hetzelfde soundje af en toe terug, de bron is niet echt onuitputtelijk. De shareware-versie heeft iets meer opties, maar de gratis versie werkt net zo goed.

Naam: SG-Sound File Arranger v1.1
Grootte: 400 kB
Platform: Win95/98
http://freespace.virgin.net/sim.b/sgsfa11.zip
http://freespace.virgin.net/sim.b/spirgen.htm


BASEBALL FREAKS MIS DIT NIET
"Big Mac", nee niet die van Mac Donalds, maar die van het baseball die net een wereldrecord homeruns sloeg, kun je nu ook op je desktop zetten.

Naam: Mark McGwire Screen Saver
Grootte: 390kb
Platform: Win 9x
Vorm: Freeware
http://freewareweb.hypermart.net/savers.html


ICOONCONVERTER
Een handig conversieprogje om je icoontjes om te zetten naar een bitmap- of gifbestand. Het als volgt:

  1. Selecteer eerst de source map waar de icoontjes staan.
  2. Selecteer dan de doelmap.
  3. Bitmap zal nu alle iconen converteren en in de doelmap plaatsen als bitmap of gif-bestand.
Naam: Icon 2 Bitmap
Grootte: 480kb
Platform: win 9.X
Vorm: Freeware
http://freewareweb.hypermart.net/icons2.html#Icon2Bitmap[TERUG NAAR MAIN MENU]