| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 12/08/2020
[Nieuws]Google Maps nu met ondersteuning voor CarPlay...
[Nieuws]Ook in Rusland heeft Apple een probleem
[Nieuws]TikTok: afscheiding is nog niet zo simpel
[Site]Funbrain: educatieve games
[Site]Morsecode leren
[Site]MyRSS: nieuwsbrieven via RSS
[Site]Song Per Day
[Software]Bulk Image sizer
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google Maps nu met ondersteuning voor CarPlay dashboard en virtuele visitekaartjes
Twee berichtjes over Google. OM te beginnen: Google Maps ondersteunt nu ook CarPlay Dashboard. Hiermee kan je nu in je dashboard in de wagen turn-by-turn navigatie activeren, en heb je audiio controles om muziek af te spelen, naar podcasts of audioboeken te luisteren, enz. Deze nieuwigheid verschijnt in CarPlay van Apple. Sinds iOS 13.4 laat Apple toe dat navigatie-apps van derden in een gesplit scherm verschijnen. En daar mag nu dus ook Google Maps staan.

Er is trouwens nog een nieuwtje over Google Maps voor Appl-fans: Maps komt terug naar de Apple Watch. Meer bij 9to5Google. (1)

Een andere nieuwigheid, die voorlopig enkel in India uitkomt, is de "People cards". Virtuele visitekaartjes als het ware, die zullen verschijnen wanneer je naar een bepaalde persoon zoekt. Informatie over iemand vinden die beroemd is, is niet moeilijk op Google, maar over een "gewone" persoon is echt niet gemakkelijk. Meerdere mensen hebben immers dezelfde naam. Met de People Cards kan je zelf, als je dat wil, je online aanwezigheid en je contactgegevens bekend maken. Je kan er bijvoorbeeld je website vermelden en je sociale profielen.

Deze extra dienst verschijnt momenteel in India, in het Engels. Hoe het juist werkt vind je in de Indische versie van Googleblog (2)

https://9to5google.com/2020/08/10/google-maps-coming-back-to ...
https://india.googleblog.com/2020/08/introducing-people-card ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Ook in Rusland heeft Apple een probleem
De laatste tijd werd Apple om de oren geslagen met klachten wegens misbruik van zijn dominantie op de markt van apps voor mobiele toestellen. Klachten, ingediend in de VS en de EU. Maar ook in Rusland, zo vertelt Reuters.

De Russische waakhond voor de competitie FAS heeft beslist dat Apple zijn dominante positie misbruikt, doordat het zich het recht voorhoudt om apps van derden uit zijn App Store te downloaden. Deze beslissing kwam er als gevolg van een klacht, ingediend door Kaspersky Labs. Dat vond het niet fair dat zijn Safe Kids app, waarmee ouders controle krijgen over het online gedrag van hun kinderen, door Apple geweigerd werd in de App Store. Apple heeft al gezegd dat het in beroep gaat. (1)

Tussen haakjes, wij hadden het enkele dagen geleden over het feit dat Apple wel eens flinke financiële gevolgen zou kunnen voelen wanneer het Executive Order van president Trump tot uitvoer gebracht wordt, en de gebruikers geen WeChat meer mogen gebruiken. Analist Ming-Chi Kuo heeft berekend wat die schade zou kunnen zijn. Als WeChat enkel in de VS verwijderd wordt, dan zou de verkoop van de iPhone met3 tot 6% dalen. Maar als WeChat wereldwijd verwijderd moet worden, dan zou dat 25 tot 30% zijn, en van de andere Apple producten zoals Macs, iPads, Apple Watch, met 15-25%. Bij het laatste financieel rapport van Apple was Groot-China goed voor ongeveer 15% van alle inkomsten van Apple. Dus dat zal even slikken zijn... (2)

https://www.reuters.com/article/us-russia-apple-law/russian- ...
https://www.macrumors.com/2020/08/10/kuo-wechat-ban-iphone-s ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] TikTok: afscheiding is nog niet zo simpel
Het mag allemaal wel mooi en vaderlandslievend zijn dat president Trump wil dat TikTok zijn Amerikaanse afdeling loskoppelt van de rest. Maar simpel zal dat niet zijn. In de DTNS podcast worden enkele problemen opgesomd die hiermee gemoeid zijn:

-president Trump spreekt van een ultimatum van 15 september, om een akkoord te bereiken met ByteDance, eigenaar van TikTok, over de overname van een deel ervan door Microsoft. Vanaf 20 september zouden transacties met TikTok verboden worden in de VS, als er op 20 september niets vereist is.

-Maar Bytedance werkt al maandenlang aan aan technische afscheiding tussen TikTok en de Chinese versie ervan, Douyin. En de voltooiing daarvan zal tegen september niet gehaald worden.

-Ondertussen zegt TikTok dat de gegevens van de gebruikers voor beide apps nooit gecombineerd werden. Maar sommige code voor de servers zoals waar data opgeslagen moeten worden, de aanbevelingen voor content, en de algoritmes om video's te modereren, evenals code voor het beheren van gebruiksprofielen werden wel gecombineerd tussen beide apps.

-Zelfs al zou Microsoft het héle TikTok kopen, dan moet er dus code herschreven worden, en naar een nieuwe back-end infrastructuur overgezet worden. Dat zullen ongetwijfeld de Azure servers worden van Microsoft, waarmee het bedrijf een staaltje kan tonen van zijn kunnen. Maar dat zou pas later dit jaar kunnen gebeuren.

-Een ander probleem is het algoritme voor de aanbevelingen. De training set is gebaseerd op de héle gebruikersdatabase, en die zou dus gesegmenteerd moeten worden. Wat een nog groter probleem is wanneer Microsoft enkel delen van TikTok koopt.

Heel wat problemen dus. Maar ondertussen blijkt er nog een andere mogelijkheid te zijn om (de Amerikaanse versie) van TikTok los te koppelen van ByteDance. Wall Street Journal weet namelijk dat Twitter voorbereidende gesprekken heeft gevoerd met TikTok over een samengaan in de VS. Omdat Twitter kleiner is dan Microsoft, meent het dat deze fusie minder vragen gaat oproepen van antitrust autoriteiten

Twitter zou misschien niet voldoende centjes hebben om de deal te betalen, maar misschien zouden de investeerders in Bytedance een handje kunnen toesteken. (2) (3)

https://www.reuters.com/article/us-usa-tiktok-cybersecurity- ...
https://www.wsj.com/articles/twitter-tiktok-have-held-prelim ...
https://www.wsj.com/articles/tech-financial-firms-discussing ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Funbrain: educatieve games
De site is in het Engels, maar de kleintjes zullen ongetwijfeld begrijpen waarom het gaat, en wat ze moeten doen - digitale bollebozen als ze zijn! Hier kunnen ze spelletjes spelen, die niet alleen fun zijn, maar hen ook iets bijbrengen. De games zijn ook ingedeeld in de leeftijd (klassen).
[Taal: ENG]

https://www.funbrain.com/
geef uw reactie hier

[Site] Morsecode leren
Op deze website kan je morsecode online leren. In je browser, je moet dus geen progje installeren. En een computer met browser heb je altijd wel bij de hand, dus je kan overal verder gaan met je studie.
[Taal: ENG]

https://lcwo.net/
geef uw reactie hier

[Site] MyRSS: nieuwsbrieven via RSS
Een groot deel van je mailbox bestaat uit nieuwsbrieven waarop je geabonneerd bent. Je wil eigenlijk je abonnement niet opzeggen, want ze bevatten interessante informatie. Maar je hebt niet altijd tijd om alles te lezen. Gevolg: een overvolle mailbox, die je bovendien ook nog eens stress geeft.
Deze dienst belooft een oplossing te brengen: je krijgt een uniek mailadres, en een RSS URL. Gebruik dat mailadres voor je abonnementen, en de nieuwe mails kan je voortaan in je RSS feed lezen.
[Taal: ENG]

https://myrss.email/
geef uw reactie hier

[Site] Song Per Day
Elke dag één aanbeveling voor een song om te beluisteren. Ideaal om nieuwe muziek te ontdekken. Geen algoritme dat je altijd maar weer songs voorschotelt in het genre dat je al goed vindt, maar gewoon, lukraak. En dat kan leuk zijn!
Je ontvangt per mail een link naar de song, om te beluisteren op Spotify, YouTube of Apple Music.
[Taal: ENG]

https://songperday.com/
geef uw reactie hier

[Software] Bulk Image sizer
Windows - $0,99
Met dit progje kan je in bulk afbeeldingen vergroten of verkleinen. De operatie geschiedt heel snel en soepel - je moet enkel de app starten, de afbeeldingen selecteren die je wil vergroten of verkleinen, en de beschikbare instellingen aangeven.

https://www.microsoft.com/en-us/p/bulk-image-sizer/9nhj31b9m ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Google Maps nu met ondersteuning voor CarPlay... 12/08
Ook in Rusland heeft Apple een probleem... 12/08
TikTok: afscheiding is nog niet zo simpel... 12/08
Apple deelt in de klappen van China boycot... 10/08
Zijn de grote tech bedrijven verantwoordelijk... 10/08
Twitter: dikke boete plus andere manier om re... 10/08
Twitter brengt nog een nieuwe badge uit... 07/08
Disney breekt met traditioneel release systee... 07/08
256 Chrome extensies betrapt... 07/08
Google: RIP Google Music... 06/08
Meer artikels ....
Hardware
Samsung: nieuwe toestellen... 07/08
Pixel 4A smartphone is uit... 05/08
Nu ook slimme zwembrillen... 31/07
Qualcomm lanceert Quick Charge 5... 29/07
Supporters virtueel aanwezig in sportwedstrij... 24/07
Nieuws binnenland: menselijke organen printen... 23/07
Zoom komt met speciale webconferentieapparatu... 16/07
Apple werkt toch nog altijd aan AR headset... 14/07
Zonnepanelen zonder zon... 13/07
Thunderbolt 4 onderweg... 10/07
Meer artikels ....
Oor
Bij het overlijden van Ennio Moricone... 07/07
Podcast: Weetikveel... 29/06
Potkast: audioverhalen in de kast... 18/06
150 podcasts om je geest te verruimen... 02/06
Ook Amazon gooit zich op de podcast markt... 25/05
Thuis als podcast!... 22/05
Podcast The Upgrade van Lifehacker wint Webby... 20/05
Uitsprekerij: Vlaamse stemmen voor luisterboe... 19/05
Spotify lanceert Group Session... 12/05
Whoppie & Floppie: hoorspel... 04/05
Meer artikels ....

Site
Funbrain: educatieve games... 12/08
Morsecode leren... 12/08
MyRSS: nieuwsbrieven via RSS... 12/08
Song Per Day... 12/08
Donder en bliksem... 10/08
SameTunes: je muziek buddy vinden... 10/08
Scam Website Checker... 07/08
Readng: boekenclub... 07/08
Hier spreekt men Nederlands: Zwemwater... 06/08
Hier spreekt men Nederlands: COVID Event Risk... 06/08
Meer artikels ....
Tip
Privacy instellingen bij Google... 10/08
Tip: mondmaskers... 07/08
Tip: Zo maak je van een YouTube filmpje een G... 06/08
Tip: adressen intikken in Edge Chromium... 03/08
Privacyvriendelijk op restaurant of cafe gaan... 27/07
The Verge: hoe je Gmail onder de knie krijgen... 20/07
Tip: zo activeer je 10 geheime functies van W... 16/07
Tip: Sta jij op lijstjes in Twitter... 10/07
Tip: is het veilig om de wachtwoord tool van ... 08/07
Hoe definitief je Facebook account verwijdere... 05/06
Meer artikels ....
Software
Bulk Image sizer... 12/08
Gratis achtergronden voor Zoom... 10/08
LibreOffice7... 07/08
Paint Net: nu met batch vergroten van beelden... 06/08
MP3cover: albumart... 06/08
Bloatbox: bloatware verwijderen... 05/08
Microsoft: nieuwe versie van Powertoys... 04/08
Feedmill: RSS reader... 04/08
Dorst app... 03/08
Japp voor Slack... 03/08
Meer artikels ....

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Juli
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Juni
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
(c)2020 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2020