| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 09/07/2020
[Nieuws]Binnenland: er komt toch een app en taks voor...
[Nieuws]Nederland: Catawiki keert terug in handen van...
[Nieuws]Buurlanden: Encrochat
[Hardware]Binnenland: Bionische handschoen van Matteo
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Heist duurzaam
[Site]Hier spreekt men Nederlands: het palliatief d...
[Site]Handymade: maatwerkbedrijven zoeken rechtstre...
[Software]Nederlandstalige app: De taalapp
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Binnenland: er komt toch een app en taks voor grote bedrijven
Windows - freeware
Tijd voor wat ontspanning: dit gratis spelletje is tegelijkertijd een raadsel-, actie- als behendigheidsspel. Je moet een balletje van punt 1 naar B bewegen. Daarbij kan je het balletje niet rechtstreeks bewegen, enkel door het kantelen van het oppervlak.
Met de coronacrisis zijn wij even afgestapt van ons concept om op donderdag vooral nieuws te brengen uit eigen regio- BelgiŽ en de buurlanden. En nu willen we dat concept terug invoeren.

Om te beginnen met dit bericht: ons land is voorstander om een omzettaks van 3% in te voeren op Google en Amazon. In de kamer heeft een blok van partijen voor een dergelijke taks gestemd (1).

Zoals je wellicht gelezen hebt, is ook Europa dat van plan te doen. Maar omdat dat pan-Europese initiatief op zich laat wachten, hebben verschillende landen beslist om het op eigen houtje in te voeren: Frankrijk, Spanje, ItaliŽ en het VK. Hiermee willen zij een situatie rechttrekken: de grote techbedrijven verdienen veel geld in onze landen, maar betalen amper belastingen hier.

Een tweede bericht uit eigen land is het feit dat er wel degelijk een corona-app aankomt, die volgt met wie je contact gehad hebt. Met de bedoeling dat, wanneer een van die contacten besmet blijkt te zijn, jij hiervan verwittigd wordt.

Over die tracing app is al veel (digitale) inkt gevloeid, want er zijn veel hindernissen. Zo moet de app, om effectief te werken, door een groot aantal gebruikers gedownload en gebruikt worden. Maar bij de bevolking bestaat veel twijfel over de privacy van zo'n app. En kan de politie of d overheid die app niet misbruiken voor andere doeleinden?

De app die in BelgiŽ gebruikt zal worden, werkt met het DP3T-protocol, dat op bluetooth gebaseerd is, en niet met GPS-gegevens. Dat zou de privacy moeten waarborgen. Bij Tweakers vind je een heldere uitleg (2)

https://businessam.be/google-taks-onderweg-naar-ons-land/
https://tweakers.net/nieuws/169404/belgie-wil-corona-app-in- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nederland: Catawiki keert terug in handen van zijn oprichters
Enkele jaren lang hebben wij in de laatste maanden van het jaar de Netties verkiezing van de Beste Nederlandstalige Website georganiseerd. Dat was heel leuk, want daarbij werden heel wat websites aangemeld die een kleinschalig initiatief zijn, maar toch een schat aan informatie bieden.

Een van de eerste winnaars van die verkiezing was Catawiki - een website waar je online een cataloog kon aanmaken van alle collecties die je hebt (platen, strips, verzamelobjecten, ...). En objecten kan aanbieden die je dubbel hebt of wil verkopen, of gaan zoeken naar objecten die je nog mist in je collectie.

Het mooie daarbij is dat je niet zelf alle gegevens moet invullen - met de jaren is er een enorme database van collecties ontstaan bij Catawiki, waarbij je bijvoorbeeld gewoon de naam van een strip moet invullen, en alle andere data (uitgave, scenarist, tekenaar, ...) automatisch opgehaald wordt. En dan moet jij enkel nog zeggen "heb ik ook".

Welnu, met de jaren is Catawiki enorm gegroeid. En recent hebben de oprichters van het platform, Renť Schoenmakers en Marco Jansen, aankondigd dat zij het Verzamelaarsplatform van het bedrijf Catawiki overdragen naar hen beiden. Zo hebben zij de licentie over het gebruiksmateriaal van alle dingen die jij ingevuld hebt. Maar het is onduidelijk wat de bedoeling hiervan is. IN het persbericht wordt wel aangekondigd dat er nieuws zal volgen over de manier waarop de oprichters het Verzamelaarsplatform nieuw leven willen inblazen.

https://app.sendwithus.com/webview/vCsMPoaZ3avVnBeyRByWUo/lo ...
https://www.lastdodo.nl/catalog/user/opt_out_info?utm_medium ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Buurlanden: Encrochat
Wellicht heb je in diverse media kunnen lezen hoe de politie heel veel boeven heeft kunnen pakken, door een chat netwerk af te luisteren dat ondoordringbaar geacht werd door de boeven. Het gaat om toestellen die enkele jaren op de markt gebracht werden, peperduur maar super veilig. Je kon er niet eens mee bellen omdat de microfoon eruit verwijderd was. Enkel mailberichten konden verzonden worden, die via PGP versleuteld waren.

De toestellen werden in een mum van tijd enorm populair - van Antwerpen tot Dubai hadden allerhande boeven zo'n toestel. En omdat zij zich zo veilig voelden, "praatten" zij voluit: zij stuurden berichten over cocaÔnevangsten, zelfs over martelingen van andere boeven, zo lees je bij misdaadspecialist Joris Van der Aa bij Gazet van Antwerpen.

Maar toen kwam het moment dat de politie van Nederland en Frankrijk de provider Encrochat neerhaalde. Die bood, naast Sky en Ennetcom, deze versleutelde diensten aan. Via Encrochat kreeg de politie een schat aan informatie in handen.

Een heel boeiend verhaal, dat helaas achter het betaalmuurtje van GVA zit. Wij willen je echter de conclusie van Van der Aa niet onthouden:

"Wie zaken in het diepste geheim wil bespreken zonder dat iemand van de politie meeluistert, is aangewezen op de strategie die de oude Italiaanse maffiosi in New York een halve eeuw geleden al toepasten: een babbeltje tijdens een wandelingetje door de stad of een gesprek bij een kop koffie op cafť.

Als dat geen goed nieuws is voor de horeca."

https://www.gva.be/cnt/dmf20200703_95660383/column-gedaan-me ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Binnenland: Bionische handschoen van Matteo
Nog een project uit ons eigen landje. Het gaat om een bionische handschoen, bedacht door Matteo, en die handschoen kan gebarentaal vertolken. Zo kan jij, wanneer je geen gebarentaal kent, toch communiceren met een dove persoon.

Het project van Matteo was een het tijdens de Coolest Projects Belgium 2019. En nu wordt het voorgesteld tijdens de internationale Coolestprojects, zodat iedereen er kennis mee kan maken.

Voor het project maakte de jongeman gebruik van flex resistoren die de positie van de vingers meten. Elke combinatie van de positie van de 5 vingers id gecombineerd aan een MP3-bestand met het bijhorende woord.

Het project is ontstaan via de Coderdojo. Nogmaals een tip voor ouders: laat je spruit eens zijn creativiteit uitleven bij deze projecten!

https://online.coolestprojects.org/projects/40
https://www.instagram.com/p/BwzL1AeB2es/?igshid=a79ml1ku8ycm
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Heist duurzaam
Ook onze reeks met Nederlandstalige websites hernemen we. En mogen wij eventjes chauvinistisch een website vermelden dicht bij huis, over duurzame initiatieven in onze thuisgemeente? Je verneemt er meer over boerderijen in de buurt die duurzaam teelt, winkels die duurzame en biologische producten verkopen, en meer.
[Taal: NL]

https://www.duurzameheistenaars.be/
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200604_04981281
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: het palliatief debat
Palliatieve zorgen, iemand het beste einde van zijn levensdagen bezorgen dat mogelijk is. Het is een heikel thema, maar een thema dat een maatschappelijk debat verdient. Moeten mensen echt alle mogelijke medische behandelingen ondergaan, of is het beter hen in alle rust afscheid te laten nemen van het leven? Deze website werpt verschillende pertinente vragen op, om het debat hierover aan te wakkeren.
[Taal: NL]

https://www.hetpalliatiefdebat.be/
geef uw reactie hier

[Site] Handymade: maatwerkbedrijven zoeken rechtstreeks contact
Vroeger werden ze "beschermde werkplaatsen" genoemd - plekken waar mensen met een fysieke of mentale handicap geld konden verdienen door taken uit te voeren in opdracht van bepaalde bedrijven. Tegenwoordig heeft dit concept een opwaardering gekregen, en noemen deze werkplaatsen zich Maatwerkbedrijven. Zij willen ook breder gaan en de producten die zij maken ook aan het grote publiek bedrijven. Op deze website worden deze producten aangeboden.
[Taal: NL]

https://handymade.be/nl/
geef uw reactie hier

[Software] Nederlandstalige app: De taalapp
Deze app belooft een heel volledig woordenboekaanbod te bieden, zoals een vertaalwoordenboek (van en naar NL, DE, FR, EN, ES), een puzzelwoordenboek, een cryptogrammenwoordenboek, een encyclopedie, zelfs een dialectenwoordenboek en een rijmwoordenboek.

https://play.google.com/store/apps/details?id=app.gold.webvi ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Binnenland: er komt toch een app en taks voor... 09/07
Nederland: Catawiki keert terug in handen van... 09/07
Buurlanden: Encrochat... 09/07
Amazon Prime Video: eindelijk profielen... 08/07
Instagram: gepinde commentaren... 08/07
OneDrive krijgt enkele interessante functies... 08/07
EU wil meer uitleg van Google over Fitbit ove... 07/07
VK heeft dan weer vragen bij Google Search... 07/07
Apple lanceert een controlepaneel voor zijn A... 07/07
JioMeet: concurrentie voor Zoom... 06/07
Meer artikels ....
Hardware
Binnenland: Bionische handschoen van Matteo... 09/07
Plantaardige steaks komen eraan... 03/07
Slim: je elektrische auto herladen bij de McD... 01/07
Sony brengt update uit van Aibo... 22/06
Nieuwe woordjes leren: DeepFace Drawings... 19/06
Voortaan kan je de Spot robot kopen... 18/06
Razer Kishi: game controller voor de smartpho... 11/06
Opgelet: phishing mail misbruikt WeTransfer... 05/06
Terrace TV van Samsung... 25/05
Google lanceert Chrome 83... 22/05
Meer artikels ....
Oor
Bij het overlijden van Ennio Moricone... 07/07
Podcast: Weetikveel... 29/06
Potkast: audioverhalen in de kast... 18/06
150 podcasts om je geest te verruimen... 02/06
Ook Amazon gooit zich op de podcast markt... 25/05
Thuis als podcast!... 22/05
Podcast The Upgrade van Lifehacker wint Webby... 20/05
Uitsprekerij: Vlaamse stemmen voor luisterboe... 19/05
Spotify lanceert Group Session... 12/05
Whoppie & Floppie: hoorspel... 04/05
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: Heist duurzaam... 09/07
Hier spreekt men Nederlands: het palliatief d... 09/07
Handymade: maatwerkbedrijven zoeken rechtstre... 09/07
We Freelancing: bronnen... 08/07
Prompts: ideetjes... 08/07
Idea Generator... 08/07
TheRinger: 20 beste films van 2020 tot nu toe... 07/07
The Skullery: recepten... 07/07
Sneltoetsen... 07/07
Slite: extensie voor Chrome... 06/07
Meer artikels ....
Tip
Tip: is het veilig om de wachtwoord tool van ... 08/07
Hoe definitief je Facebook account verwijdere... 05/06
Hoe een alternatieve route aangeven op Google... 04/06
Zo maak je een RSS feed aan voor je website... 03/06
Tip: handige instellingen voor Gmail... 29/05
Hoe de temperatuur van je CPU meten?... 28/05
Tip: je laptop sneller uit slaap terughalen... 26/05
Tip: overschakelen van Wunderlist naar Micros... 25/05
11 manieren om een oude PC terug sneller te m... 20/05
Zo controleer je of DNS over HTTPS goed werkt... 19/05
Meer artikels ....
Software
Nederlandstalige app: De taalapp... 09/07
Focos Live: video in portretmode... 08/07
TaskbarDock: to do lijst... 08/07
midasCAD... 07/07
Ladder: je leven beter organiseren... 06/07
Litur voor macOS: kleuren... 06/07
Shortly: korte verhalen... 03/07
Hey: mail... 02/07
Nearby Sharing nu in beta... 01/07
AWS CodeGuru... 01/07
Meer artikels ....

Juli
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Juni
m
d
w
d
v
z
z
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Mei
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(c)2020 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2020