| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/09/2018
[Nieuws]Google lost controle over AMP project
[Nieuws]Fitbit pakt uit met Fitbit Care dienst
[Nieuws]Tools voor bedrijven: nodig maar toch ook een...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: kies zelf een sn...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: TriPZ met de kla...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Habbekrats
[Software]Lettertype: Times Newer Roman
[Software]Ghostery Privacy Browser: sneller surfen
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Google lost controle over AMP project
Zoals je waarschijnlijk weet heeft Google zijn Accelerated Mobile Pages, een systeem om webpagina's op het mobiele toestel sneller te laten draaien. Want pagina's zijn tegenwoordig zo zwaar dat het echt wat duurt eer zij ingeladen zijn, met hun hele reeksen afbeelden (ja, een website zonder 'prentjes' telt niet meer tegenwoordig), de vele JavaScripts, de aanroepingen van scripts bij adverteernetwerken... Het kost de gebruiker niet alleen tikken, maar ook handenvol geld aan bandbreedte.
Met AMP wou Google daar komaf mee maken. Maar het project, op zich een goede uitvoering, stuitte op veel kritiek. Om te beginnen omdat Google in zijn zoekmachine zijn algoritme zo aanpaste dat pagina's beantwoordden aan de AMP voorwaarden, of lager gerangschikt worden. Bovendien wordt bij het AMP project gebruik gemaakt van het in cache plaatsen van de pagina's op Content Delivery Networks, die dan ook weer door Google gehost worden (en sinds kort ook door Cloudflare). Dat betekent dus dat de gebruiker bij een zoekopdracht naar die AMP-pagina gevoerd wordt, en dus niet naar de originele pagina. De eigenaar van de content op die pagina wordt zo buiten spel gezet.

Het protest tegen AMP was dan ook een reden waarom vele webmasters weigerden om in het project te stappen. De web community vond dat Google als het ware het hele web in een format wou verpakken, dat door Google gecontroleerd wordt.

Om hen toch te overtuigen, heeft Google nu aangekondigd dat het de controle over AMP wil loslaten. Het hele AMP project zou een nieuw beheersmodel krijgen, zodat beslissingen over de code gemaakt zullen worden door een comité dat ook mensen van buiten Google moet bevatten. Er komt een Technical Steering Committee, een Advisory Committee, en een Working Group. Nu is het dus af te wachten hoe de webgemeenschap reageert - op zich is het AMP project positief, omdat het inderdaad webpagina's sneller laadt...

Meer lees je bij The Verge en TechCrunch.

https://www.theverge.com/2018/9/18/17871666/google-amp-open- ...
https://techcrunch.com/2018/09/18/answering-its-critics-goog ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Fitbit pakt uit met Fitbit Care dienst
Het volgende berichtje is echt wel griezelig. In de Britse stad Yeovil moeten mensen die de plaatselijke kroeg willen betreden namelijk eerst een vingerafdruk van hun duim laten nemen - de plaatselijke overheid wil namelijk zo de misdaad tengevolge van overmatig alcoholverbruik indijken.
Iedereen die een kroeg binnenstapt moet zijn duimafdruk geven, naam, adres, geboortedaum. Wie zich misdraagt en uit de kroeg gegooid wordt, mag dan eveneens de andere kroegen niet meer binnen. En het blijkt te werken: uit angst nergens meer aan zijn guinness te raken, gedragen de burgers zich netjes. Sinds de invoering van de duimafdrukken is het aantal alcohol-verwante misdaden met geweld met maar liefst 23,5% gedaald.
Maar gelukkig stellen de Britse overheden de burgers gerust: er is geen sprake van dat het systeem over het hele land ingevoerd zal worden. Want dat zou wel eens tot een burgeroorlog kunnen leiden!
Verleden week kon je lezen hoe Apple uitpakt met zijn nieuwe Apple Watch als een belangrijk onderdeel van jouw gezondheid - hoe je je hartslag kan monitoren bijvoorbeeld.
Maar ook andere bedrijven willen een dergelijke mogelijkheid bieden - en dat met toestellen die niet je hele digitale leven bevatten, zoals de Apple Watch, doch enkel geconcentreerd zijn op health sensoren.

Met name heeft Fitbit een nieuwe dienst aangekondigd, Fitbit Car. Daarmee krijg je tips om gezond te blijven - zowel om gezond te leven, eten, als om bepaalde ziektes onder controle te krijgen.

Mooi denk je, want die Apple Watch is toch tamelijk duur. En velen, net als ikzelf, zijn voorstander van een gespecialiseerde health-tracker, geen ding rond je arm dat alles moet doen, van berichten weergeven tot muziek spelen.

Maar dan lees je verder dat dit product eigenlijk bedoeld is voor zowel gebruikers als werkgever en gezondheidssystemen waarmee werkgevers de gezondheid van hun werknemers kunnen monitoren, om de kosten voor de ziekteverzekering laag te houden.

Want dat houdt dus ook in dat de werkgever kan zien wanneer jij een foutje begaat. Volgens The Verge kan je weliswaar met het platform ook contacct leggen met zelf hulpgroepen, en zo aanmoedigingen krijgen. Maar ons lijkt het allemaal een beetje teveel Big Brother, niet?

Dat je via dit platform contact kan leggen met je arts, is uiteraard positief. Dat is een persoon van vertrouwen, en hij kan vanop afstand volgen of je hart goed werkt, en of je medicijnen en de behandeling die hij voorgeschreven heeft, aanslaan.

Maar een werkgever? Daar hebben wij toch onze bedekingen bij...

Meer bij The Verge.

https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/9/19/17878342/f ...
https://healthsolutions.fitbit.com/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Tools voor bedrijven: nodig maar toch ook een beetje creepy?
Twee berichten over nieuwe tools voor bedrijven. Om te beginnen de nieuwe Work Insights tool van G Suite, het productiviteitspakket van Google voor bedrijven. Dat moet, zoals de naam het zegt, inzicht geven in hoe de verschillende onderdelen van G Suite gebruikt worden binnen het bedrijf.

Dat kan handig zijn voor statistieken - bijvoorbeeld om te weten dat Gmail actief gebruikt wordt door 99% van de personeelsleden, en Hangouts maar door 62%.

De informatie zou ook kunnen tonen welk team welke apps het vaakst gebruikt, zodat er ook samenwerkingspatronen ontstaan. En wanneer een werkgever bijvoorbeeld merkt dat de marketing- en verkoopsteams niét samenwerking aan documenten, dan kan hij daaruit conclusies trekken over de werking van de teams.

Meten is weten natuurlijk, maar opnieuw een software die constant over je schouder meekijkt...

Meer bij Venturebeat (1)

Een ander bericht over het beheer van bedrijfssoftware komt van Microsoft. En opnieuw is het een bericht om toch even alle aspecten van te bekijken.

Microsoft heeft namelijk een tool uitgebracht, Microsoft Managed Desktop, en die zal voortaan het beheer van Windows 10 toestellen binnen een bedrijf op zich nemen.

Dat heeft natuurlijk zijn voordelen, want het kan de systeembeheerder van een bedrijf ontlasten van het configureren en beheren van de hardware.

Het gaat dan om bepaalde hardware die aan de MMD specificaties voldoet - in het begin zullen dat voornamelijk Surface PC's zijn, maar later zouden er ook toestellen volgen van HP, Dell en andere pc-makers.

Het is de bedoeling dat bedrijven in de toekomst gewoon een nieuwe computer uit zijn verpakking kunnen nemen, hun inlog kunnen invullen, waarna de computer automatisch gevuld wordt met vooraf bepaalde beveiligings- en beheersregels, plus de apps die het bedrijf nodig heeft.

Waarom je hierbij vragen moet stellen? Enerzijds omdat Microsoft uiteraard zijn eigen apps zal trachten te installeren (de IE browser, Paint, ...). En anderzijds omdat het nog niet duidelijk is hoe de samenwerking geschiedt met de bedrijfseigen software, in house ontwikkeld door de bedrijven. Gaat die altijd wel werken, met de updates die Microsoft in de toekomst uitstuurt? En zullen de bedrijven wel gelukkig zijn met het feit dat Microsoft die zelf ontwikkelde tools in handen krijgt om op de computers te installeren?

Meer achtergrond bij Venturebeat (2)

https://venturebeat.com/2018/09/18/g-suites-new-work-insight ...
https://www.zdnet.com/article/microsoft-managed-desktop-plan ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: kies zelf een snelheidscontrole
Op 17 en 18 oktober wordt in Vlaanderen voor de 10e keer een flitsmarathon gehouden. En het bijzondere is dat ook jij kan melden waar er volgens jou dringend een flitscontrole gehouden moet worden. Via deze website kan je een flitslocatie doorgeven.
[Taal: NL]

https://www.ikflitsmee.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: TriPZ met de klas
Deze website wil scholen, die op zoek zijn naar een schooluitstap die zij kunnen organiseren, vertellen welke plekken in het Pajottenland en de Zennevallei daarvoor geschikt zijn. Monumenten, musea en natuurplekken worden opgelijst, met veel uitleg.
[Taal: NL]

http://tripzmetdeklas.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Habbekrats
Dit is een organisatie die jongeren een warme plek wil bieden, waar zij zich nog kunnen verwonderen over de mooie dingen - zo vertelt de website. De organisatie organiseert jongerenkampen, en heeft nu ook in Antwerpen een nieuwe speel- en doeplek ingericht.
http://www.habbekrats.be/habbekrats.php
geef uw reactie hier

[Software] Lettertype: Times Newer Roman
Wanneer je een tekst moet inleveren, dan gaat dat vaak op basis van het aantal lijnen, woorden, tekens (al dan niet met spatie inbegrepen).
Blijkbaar hangen deze tellingen ook af van het lettertype dat je gebruikt, als je mag afgaan van dit nieuw lettertype. Het belooft namelijk dat met Times Newer Roman elke letter 5 tot 10% breder is dan het oorspronkelijke Times New Roman, zodat je bij een document van 15 pagina's 6.680 woorden nodig hebt, en bij Times Newer Roman 5.580 woorden.
Een beetje bedrog?

https://timesnewerroman.com/
https://www.howtogeek.com/fyi/this-free-font-stretches-out-y ...
geef uw reactie hier

[Software] Ghostery Privacy Browser: sneller surfen
Sneller surfen is mooi meegenomen met deze browser. Vooral wanneer het komt doordat heel wat scripts die jouw gegevens verzamelen, gaan uitschakelen.
Verkrijgbaar voor iPS /iPhone en Android.

https://www.chip.de/news/Smartphone-Browser-fuer-Android-und ...
https://www.ghostery.com/products/
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Google lost controle over AMP project... 20/09
Fitbit pakt uit met Fitbit Care dienst... 20/09
Tools voor bedrijven: nodig maar toch ook een... 20/09
Twitter laat je wisselen tussen algoritme en ... 19/09
Oef! Ouders kunnen de smartphone van de kroos... 19/09
Mozilla brengt VR-browser:Firefox Reality... 19/09
Google in nauwe schoentjes?... 18/09
Microsoft stopt met zijn ontradingscampagne v... 18/09
Hebben werknemers van Amazon reviews tegen be... 18/09
Microsoft wil simpele tool maken voor AI en m... 17/09
Meer artikels ....
Hardware
LittleBits brengt 3 kits voor de kinderen... 14/09
Qualcomm chip belooft grote vooruitgang voor ... 12/09
Google geeft toe: Titan Security Keys worden ... 04/09
Nieuwe categorie: slimme luidsprekers annex r... 03/09
Garmin Vivosmart 4: nog slimmere tracker... 31/08
Bang & Olufson stopt de Google Assistant in z... 28/08
Geen Artificial Intelligence zonder Artificia... 27/08
Nieuwe Fitbit: Charge 3... 22/08
Snapchat zet zich in een nieuw kleedje... 20/08
Uitgetest: de nieuwe Motorola Moto 6 Plus... 09/08
Meer artikels ....
Oor
Podcast: Media Fast Forward... 13/09
De Nederlandse podcast awards... 05/09
Podcast: Reply All... 27/08
Reliable Sources... 21/08
Oor: Bjorn in the USA... 20/08
Oor: de favoriete podcasts van Sofie Lemaire... 09/08
Podgrond: Cover-Up... 26/07
Lijn 14: een podcast over podcasts... 25/07
Gratis: hoorcolleges van Nederland... 23/07
De favoriete podcast tips van VRT-medewerkers... 09/07
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: kies zelf een sn... 20/09
Hier spreekt men Nederlands: TriPZ met de kla... 20/09
Hier spreekt men Nederlands: Habbekrats... 20/09
Stalkscan: publieke informatie op Facebook... 19/09
Lees een e-book per e-mail... 19/09
Bespreking: nieuwe Apple updates... 18/09
Bespreking: Android 9 Pie... 18/09
Selectie recepten uit de Franse keuken... 17/09
De 50 goedkoopste Michelin maaltijden... 17/09
Text Analyzer: aanbevolen lectuur... 17/09
Meer artikels ....
Tip
Tip: je fout herstellen in Google Docs ... 04/09
Tip: je fout herstellen... 03/09
Tip: tekst kopiëren zonder opmaak... 10/08
Tip: Kattendag... 09/08
Tip: recepten in je smartphone stoppen... 06/08
Tip: beltoontjes maken en vinden... 30/07
Je eigen wandel- en fietsroutes maken met Goo... 24/07
Tip: Twitter-manieren... 16/07
Tip: is jouw router veilig?... 04/07
Help, mijn trackpad werkt niet meer!... 26/06
Meer artikels ....
Software
Lettertype: Times Newer Roman... 20/09
Ghostery Privacy Browser: sneller surfen... 20/09
Muglife: bewegende beelden op bais van een fo... 19/09
Rocrail: met treintjes spelen... 18/09
IsMyLCDok?... 17/09
Vrijdag appdag: Done... 14/09
Mailjet: kruising tussen Mailchimp en Google ... 13/09
Apollo: app voor Reddit... 12/09
Magic Hour (iOS)... 11/09
WikidPad: notaboek... 10/09
Meer artikels ....

September
m
d
w
d
v
z
z
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Augustus
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Juli
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2018 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2018