| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 21/03/2019
[Nieuws]BelgiŽ: Antwerpen wil wildparkerende steps aa...
[Nieuws]Nederland: Uber Freight komt eraan
[Nieuws]Europa: Google krijgt opnieuw boete, en reage...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: regionale tv-zen...
[Site]Hier spreekt men Nederlands: Regionale tv-zen...
[Software]Opera voor Android: gratis VPN
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] BelgiŽ: Antwerpen wil wildparkerende steps aan banden leggen
De elektrische steps zijn o zo gemakkelijk, o zo snel, en het is via de app zo eenvoudig om een step te vinden in je buurt. Maar er zit een groot nadeel aan, zoals wij al eerder vermeld hebben: je kan die step overal achterlaten waar je wil.

Want dankzij de app kan de volgende gebruiker gemakkelijk zien waar de vrije steps zich bevinden. Handig, maar het leidt er wel toe dat die steps op de meest hinderlijke plekken staan. Lastig voor de gewone voetganger, maar zeker en vast voor mensen met gezichtsproblemen, die met extra hindernissen geconfronteerd worden.

Ook Antwerpen heeft te kampen met dit probleem. En omdat het momenteel slechts ťťn aanbieder heeft van elektrische deelsteps, namelijk Bird, en er binnenkort twee zouden bijkomen, heeft het stadsbestuur nu aangekondigd dat het wil samenzitten met de betrokken bedrijven.

Het is de bedoeling dat die steps in de toekomst niet meer 'free floating' zouden zijn, en je ze dus niet meer overal waar je wil kan achterlaten. In de plaats daarvan zouden er afgebakende plaatsen komen. En dat lijkt ons fair.

https://atv.be/nieuws/stad-wil-wildparkeren-steps-aanpakken
geef uw reactie hier

[Nieuws] Nederland: Uber Freight komt eraan
Naast zijn Uber taxi's (die je geen taxi noemen mag, maar deelauto met chauffeur), heeft Uber ook een dienst voor vrachtvervoer. Daarbij werkt het eigenlijk als een tussenpersoon om zelfstandige truckers in contact te brengen met opdrachtgevers die een lading willen laten vervoeren.

Uber hoopt met deze aankondiging de belangstelling van beleggers terug aan te wakkeren. Het wil namelijk binnenkort naar de beurs trekken (IPO) en dan moet het zijn cijfers voorleggen. De vrachtdivisie zal dan opgevoerd kunnen worden als een veelbelovende afdeling, zo meent Bloomberg (1).

In de VS bestaat de dienst al. Maar eerlijk gezegd brengt Uber freight niets nieuws. Want 20 jaar geleden, in de beginjaren van het internet, spraken wij via IRC (!) al met een ontwikkelaar die aan een dergelijk systeem werkte om truckers en opdrachtgevers met elkaar in contact te brengen.

Wat wel nieuw en handig is, is dat je de trucks via de app in real time kan volgen. Zodat je, als opdrachtgever, weet waar jouw vracht zich bevindt.

Volgens Het Laatste Nieuws is de transportsector in Europa er niet echt gerust in. Uber heeft in het verleden immers voortdurend bewezen dat het bestaande, plaatselijke wetgevingen aan zijn laars lapt. Transportfederatie Febetra zal er in elk geval op toezien dat Uber zich aan de spelregels houdt. (2)

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-20/uber-plan ...
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/uber-lanceert-taxidiens ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Europa: Google krijgt opnieuw boete, en reageert op vorige boete
1,49 miljard dollar. Geen habbekrats, toch niet voor jou en ons. Maar voor Google wellicht geen probleem. Het is de som van de boete die Google moet betalen, omdat het abusievelijke praktijken zou toegepast hebben bij online adverteren. Met name gaat het om het feit dat je, wanneer je gebruik maakt van het Google adverteersysteem AdSense, geen andere reclame op je pagina mocht plaatsen. (1)

Soms stellen wij ons toch vragen bij die boetes. Niet dat wij die onterecht vinden, maar wel: waar gaat dat geld naartoe? Naar de salarissen van de EU-mandatarissen hopelijk niet. Als het gaat naar projecten om technologie-projecten in de EU te bevorderen, dan zou ons dat wťl gepast lijken.

Maar dat terzijde - de veroordeling tot boetes zorgt er wel voor dat Google zijn gedrag moet aanpassen. Tot voordeel van de consument. Want na een eerdere veroordeling door de EU over het verplicht gebruik van de eigen Google zoekmachine en Chrome browser op Android toestellen, heeft Google zijn aanbod aangepast. Voortaan zal je zelf je zoekmachine en browser kunnen kiezen (2).

Wat doet denken aan de tijd toen Microsoft tot een dergelijke keuzemogelijkheid veroordeeld werd, zodat de (toen nog) IE browser niet de standaard browser was voor het Windows besturingssysteem...

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-1770_en.htm
https://www.rtbf.be/info/medias/detail_condamne-par-l-ue-goo ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Hier spreekt men Nederlands: regionale tv-zenders
Regionaal nieuws is heel belangrijk. Je wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in jouw gemeente, in jouw regio. En gelukkig word je via het internet op jouw wenken bediend. Enerzijds kan je via de websites van kranten ook overschakelen op het regionale nieuws. En er zijn ook regionale tv-zenders - die helaas niet via de gewone kabeltv-uitgezonden worden over het hele land. Enkel jouw eigen regio kan je volgen.
Ook hier weer brengt het internet de oplossing. Want via de websites van deze regionale zenders, kan je de nieuwsuitzendingen toch bekijken. Zo is het bijvoorbeeld voor ons, als inwoners van Heist op den Berg, mogelijk om via de gewone tv het nieuws van ROBtv te bekijken, maar het nieuws uit Antwerpen, waar we voorheen gevestigd waren, willen we ook wel weten. En dat vinden we via de website van ATV.
Hieronder de beide links.

https://www.robtv.be/
https://atv.be/
geef uw reactie hier

[Site] Hier spreekt men Nederlands: Regionale tv-zenders
Wij hebben het vaak over de steengoede AVG antivirus-software van Grisoft, die wij onze lezers steevast aanraden. Het voornaamste aan een antivirus is dat je regelmatig de nieuwe virussignaturen binnenhaalt. Als je een nieuwe computer aankoopt, krijg je daar vaak een antivirussoftware bij. Die stelt je echter na een aantal maanden voor de keuze: betalen, of geen nieuwe updates van de virus signaturen meer. Veel mensen haken dan af. Maar zij beseffen niet dat zij dan nog wel een antivirus software op hun pc staan hebben, maar dat die niets meer waard is.
zo'n gratis software is daarom veel beter, en AVG is een van de beste in die categorie. Verleden week schrokken wij ons echter een hoedje: op ons scherm verscheen een melding dat AVG de ondersteuning voor onze software zou stopzetten. Wij vreesden al dat wij naar een andere antivirus software zouden moeten uitkijken, maar gelukkig is dat niet zo: wij waren nog in het bezit van een 7.1 versie, en de ondersteuning hiervan wordt afgeschaft. Er is immers een nieuwe versie uit, 7.5, en ook daarvan bestaat een gratis versie. Oef!
Nog enkele regionale tv-zenders die je niet via de kabel kan bekijken (tenzij je in de regio woont), maar wel via het internet. Ken jij er nog meer? Zend ons de link, om het lijstje aan te vullen.
[Taal: NL]

https://www.bruzz.be/
https://www.tvoost.be/
https://www.ringtv.be
geef uw reactie hier

[Software] Opera voor Android: gratis VPN
De alternatieve browser Opera heeft zijn gratis VPN dienst nu ook in de browser app voor ANdroid toegevoegd. Die VPN had Opera al in 2016 uitgebracht als een standalone app voor iOS en Android. Later werd die toegevoegd aan de Opera browser voor de desktop. Verleden jaar echter werd de aparte Opera VPN app stopgezet, maar gelukkig wordt die nu toegevoegd aan de browser. Meer bij Venturebeat.
https://press.opera.com/
https://venturebeat.com/2019/03/20/opera-adds-unlimited-vpn- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
BelgiŽ: Antwerpen wil wildparkerende steps aa... 21/03
Nederland: Uber Freight komt eraan... 21/03
Europa: Google krijgt opnieuw boete, en reage... 21/03
Apple: hoe accuraat zijn de hartmetingen van ... 20/03
Apple: wrijving met producenten en een nieuwe... 20/03
Consolidatie bij finntech... 20/03
MySpace geeft toe 12 jaar aan muziek en data ... 19/03
Ook Google+ data zullen verdwijnen... 19/03
Apple is geen monopolie, maar misschien wel e... 18/03
Microsoft brengt Windows Defender extensies u... 18/03
Meer artikels ....
Hardware
Apple: nieuwe iPad 1ir en iPad mini... 19/03
Nieuwe woordjes leren - soft robots... 18/03
Chronicle is zoals Google Photos maar dan voo... 12/03
USB 4 onderweg... 08/03
Hier spreekt men Nederlands: Hardhoofd... 07/03
WebAuth erkend als standaard... 06/03
Nieuwe woordjes leren: Fileless attacks... 05/03
Nieuwe sensoren voor prematuurtjes... 04/03
Nieuwe ideeŽn voor de smartphone: LG V50 Thin... 01/03
Nieuwe ideeŽn voor de smartphone: LG laat je ... 01/03
Meer artikels ....
Oor
Parel Radio: over Facebook, een Nachtmerrie, ... 18/03
Podcasts voor de hele familie... 04/03
Podcast: The Human Algorithm... 25/02
Zijn podcasts hoorspelen?... 18/02
Relaas: echt gebeurde verhalen... 14/02
Podcastnotes: slimmer worden... 12/02
De 16 beste podcasts van Discoverpods... 29/01
Podcast: Moord op Patrick... 24/01
Nieuwe podcast van Radio1: Podvis... 18/01
Podcastlijstje van The New Yorker... 02/01
Meer artikels ....

Site
Hier spreekt men Nederlands: regionale tv-zen... 21/03
Hier spreekt men Nederlands: Regionale tv-zen... 21/03
Programmeren, ook voor gevorderden... 20/03
Generative FM... 20/03
ThingiVerse: 3D print tekeningen... 20/03
Programming Guides: leren programmeren... 19/03
World Radio Map... 19/03
Hotpodnews: Alles over podcasts... 18/03
Ventusky: hoog boven in de lucht... 18/03
First tweets in history... 18/03
Meer artikels ....
Tip
Hoe maak je van een video een GIF... 18/03
Tip: Zo vermijd je social media burnout... 21/02
De beste Reddit tips om meer boeken te lezen... 18/02
Adobe heeft AdobeXC uigebracht, een tool met ... 13/02
Tip: dingen onthouden... 11/02
Tip: gooi de silica zakjes niet weg!... 28/01
Tip: meerdere fragmenten tekst slecteren, kop... 23/01
Tip: negatieve getallen markeren in Excel... 21/01
Tip Word: hoe tekst in een bepaalde vorm toev... 10/01
Tip: de standaard Heading stijlen in Word wij... 02/01
Meer artikels ....
Software
Opera voor Android: gratis VPN... 21/03
Windows 10 debloater... 20/03
XAMPP... 19/03
Curiohh: podcast player met wat extra... 18/03
Icotar: icoontjes generen... 18/03
Vrijdag appdag: Ethics game... 15/03
Google Earth Pro: nu gratis... 14/03
Sony: PS4 Remote voor iPhone en iPad... 13/03
App: Go Eat Me... 12/03
Neveo: voor de grootouders... 11/03
Meer artikels ....

Maart
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Februari
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Januari
m
d
w
d
v
z
z
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
(c)2019 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2019