| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 21/11/2017
[Nieuws]Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko...
[Nieuws]Google Maps wordt een beetje handiger
[Nieuws]Web TV en Web Film: initiatieven in Europa
[Site]De platenspeler of pick-up
[Site]Beter teksten schrijven
[Tip]Benchmarks voor browsers
[Software]Fotoji: betere foto's
[Software]ARCity: navigatie met Augmented Reality
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen korting op verzekering
De definitie van een verzekering is dat je je verzekert tegen calamiteiten. Een brandverzekering bijvoorbeeld zal je vergoeden wanneer je huis afbrandt, of er schade optreedt door een brand, hagel, storm. De kans dŗt er zo'n calamitit gebeurt is gelukkig klein, en toch betaal jij elk jaar je premie. De bedoeling is dat al die premies samen van huiseigenaars die gťťn brand meemaken, voldoende zijn om de schade te vergoeden bij mensen die wťl door zulk onheil getroffen worden.

Datzelfde principe geldt voor autoverzekeringen, en zelfs voor levensverzekeringen. Soms staan verzekeringsmaatschappijen kortingen toe, voor wie lange tijd geen beroep doet op de verzekering - denk bijvoorbeeld aan de bonus-malus graad van de autoverzekering.

Met de komst van de technologie in ons dagelijks leven is er echter heel wat aan het veranderen in de verzekeringswereld. Zo zijn er maatschappijen die autobezitters een korting geven op hun autoverzekering, wanneer zij een bepaald toestel in hun wagen plaatsen, dat nagaat of zij niet te snel rijden.

En nu zijn er dus ook kortingen voor mensen die kunnen aantonen dat zij gezond leven. Althans, dat lees je in dit artikel bij VentureBeat, waarin aangekondigd wordt dat het bedrijf Health IQ 76 miljoen venture kapitaal opgehaald heeft. Health IQ is een bedrijf dat gegevens verzamelt over gebruikers, en bekijkt of zij wat "health conscious" genoemd wordt, zijn. Dus mensen die zich bewust zijn van de noodzaak om gezond te leven, die sporten, lopen, fietsen, gewichtheffen. Die personen moeten dan een lagere premie betalen voor hun verzekering. Volgens het edrijf zou het sterftecijfer bij bewust gezond levende mensen 41% lager zijn dan bij mensen die niet gezond leven. Minder risico dus voor de verzekeringsmaatschappijen.

Het bedrijf heeft nu aangekondigd dat het zich naar andere terreinen wil uitbreiden, zoals tandverzorging, verzorging op lange termijn, tegen handicaps, en tegen kanker. Wellicht een gezond business plan, maar toch kan je je vragen stellen bij het sociale aspect van deze evolutie. Mensen die reeds ziek zijn, mensen met een handicap, oudere mensen, zullen nog moeilijker een ziekteverzekering kunnen krijgen. Enkel wie gezond is krijgt een korting. Mag je het dan eigenlijk nog een verzekering noemen?

Een evolutie om toch met wantrouwen te volgen. En om even stil te staan bij alle data die jij zo vol vertrouwen naar allerlei websites stuurt - over de ritjes met je fiets, je jogging sessies, je pogingen om gewicht te verliezen...

https://venturebeat.com/2017/11/15/health-iq-raises-76-milli ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Google Maps wordt een beetje handiger
Google heeft enkele veranderingen doorgevoerd in zijn Google Maps. Kleine dingetjes, maar o zo handig. Om te beginnen zal Google Maps nu informatie brengen die relevant is voor jouw sessie. Ben je bijvoorbeeld in de Navigatie Map, dan zal Google alle benzinestations markeren op jouw route. Bij een map voor het openbaar verkeer zal je de treinstations zien.

Een tweede verbetering is het feit dat er een kleurenschema gebruikt wordt voor de Points of Interest - musea, restaurants, enz. Tot nu toe waren die allemaal in het blauw. Nu echter zullen de icoontjes voor restaurants en cafť's oranje zijn, voor winkels in het blaux, hospitalen worden roze. Een kleine wijziging, maar echt wel veel overzichtelijker.

Al deze veranderingen zullen in alle Google producten verwerkt worden waarin Google Maps zitten, zoals Assistant, Search, Earth. En later zullen ze ook te zien zijn bij producten van externe bedrijven, die gebruik maken van de Google Maps API.

Meer bij Make Use Of

http://www.makeuseof.com/tag/google-maps-points-of-interest/
geef uw reactie hier

[Nieuws] Web TV en Web Film: initiatieven in Europa
De meeste online nieuwssites die met video werken, zijn eigenlijk spinoffs van krantensites of van klassieke tv-kanalen. De start-up Cheddar echter is vanuit een andere invalshoek begonnen: puur als online videosite, om nieuws te brengen over tech en financiŽn.

Cheddar ging 18 maanden geleden van start. Het is ondertussen in de VS te bekijken op Sling TV, Amazon, Philo Twitter, Pluto TV, en 60% van alle slimme tv's in de VS, naast Vimeo en Facebook.

Nu maakt Cheddar de overstap naar Europa: het gaat samenwerken met de Franse start-up Molotov. Die zendt traditionele tv-kanalen (TF1, France 2, ...) uit in streaming en on-demand. En zou nu dus ook Cheddar aanbieden. Meer bij TechCrunch (1).

Een tweede bericht specifiek voor Europa, lees je bij Digimedia. UniversCinť zou namelijk een Europees alternatief willen bieden voor NetFlix, met de nadruk op Europese films. UniversCinť is eigenlijk een initiatief van Belgische onafhankelijke producers en verdelers van films, en het heeft een groter broertje, UniversCinť France. Je zou films kunnen bekijken in streaming van cineasten zoals Stephen Frears, Pedro Almodovar, Wim Wenders, de geboerders Dardenne...

Voorlopig zijn het nog plannen. Maar wij zijn alvast gewonnen voor dit initiatief! (2)

https://techcrunch.com/2017/11/19/media-startup-cheddar-laun ...
https://www.digimedia.be/News/fr/21454/les-belges-d-universc ...
geef uw reactie hier

  

[Site] De platenspeler of pick-up
Hij is terug in: de platenspeler. Want als vinyl-platen terug in zijn, dan moet je toch iets hebben om die op af te spelen, niet? Deze website ontleedt de platenspeler van kop tot teen. Wat zijn de onderdelen hoe werkt het? Doe hier de kennis op die je kan helpen bij het zelf aanschaffen van een pick-up.
[Taal: ENG]

https://animagraffs.com/record-player/
geef uw reactie hier

[Site] Beter teksten schrijven
Het is niet alleen door de tekst zelf, de woorden, de toon dat je je lezers meer of minder boeit. Het heeft ook te maken met typografie: het lettertype dat je kiest, de bladschikking, enz.
Deze website biedt een nieuwsbrief aan waarin je verschillende tips vindt om je teksten of eigen nieuwsbrief aantrekkelijker te maken op het web.
[Taal: ENG]

https://betterwebtype.com/
geef uw reactie hier

[Tip] Benchmarks voor browsers
Is jouw browser snel genoeg? Geeft hij de verschillende technologieŽn correct weer? Ook dat kan je testen met een benchmark. Zo kan je met WebXPRT2015 verschillende scenario's testen in je browser, zoals of spreadsheets correct weergegeven worden, foto's bewerkt kunnen worden, bestanden versleuteld.
Met Basemark kan je zien of je browser goed omkan met nieuwe webtechnologieŽn zoals interactieve elementen en WebGL afbeeldingen. JetStream van zijn kant is dan weer goed in het testen van JavaScript Performantie.
Op basis van de cijfers die je zo krijgt, kan je zien welke browser de beste performantie geeft. En dat kan heel individueel zijn, afhankelijk van jouw systeem.

http://www.principledtechnologies.com/benchmarkxprt/webxprt/ ...
https://web.basemark.com/
http://browserbench.org/JetStream/
geef uw reactie hier

[Software] Fotoji: betere foto's
Deze app voor de iPhone bevat 18 interactieve lessen die je leren hoe je betere foto's kan maken. Van de eerste stappen, tot echte pro-tips.

http://fotoji.co/
https://itunes.apple.com/app/id1237503683?mt=8&ign-itscg=017 ...
geef uw reactie hier

[Software] ARCity: navigatie met Augmented Reality
Met iOS 11 kan je in je iPad en iPhone knappe Augmented Reality dingen beleven. Althans in theorie, want de praktische toepassingen ontbreken nog. ARCity is een mooie uitzondering, en het is gratis bovendien. De app baseert zich op Apple Maps en biedt voor 300 steden uit de hele wereld een augmented reality wandelroute waarbij je dus meer informatie te zien krijgt tijdens je tocht. Richt je smartphone op een straat, een gebouw, en je krijgt extraatjes te zien.
http://www.chip.de/news/Kostenlose-Navi-App-Routenfuehrung-m ...
https://blippar.com/en/resources/blog/2017/11/06/welcome-ar- ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017