| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 20/11/2017
[Nieuws]Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spione...
[Nieuws]Twitter maakt 'verified' badge afhankelijk va...
[Nieuws]Twitter zal het gemakkelijker maken om Tweets...
[Site]Zoho Notebook: webapp
[Site]Een gesprek over de politieke kloof heen
[Site]Online video resizer
[Tip]Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ...
[Software]Benchmarks voor de performantie
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Duitsland verbiedt verkoop van slimme (spionerende) uurwerken voor kinderen
Als ouder ben je altijd, maar dan ook altijd ongerust over je kinderen. Waar zijn ze? Wat doen ze? Lopen ze geen gevaar? Wanneer er dan technologie bestaat, om toch een deel van die ongerustheid (waar zijn ze?) weg te nemen, dan is de verleiding groot om meteen naar die technologie te grijpen.

Daarop spelen verschillende fabrikanten in, met smartwatches die gericht zijn naar kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Die slimme uurwerken bevatten dan een SIM-kaart en een beperkte telefooncommunicatie; zij worden via een app geconfigureerd en gecontroleerd.

Maar nu heeft de Duitse wetgever dergelijke slimme uurwerken verboden voor kinderen. De reden? Het zijn spionagetoestellen. Via de uurwerken kunnen ouders immers ook de omgeving van het kind afluisteren. Zoals wat er zich in de klas afspeelt. En dat is dan een inbreuk op de privacy van de leerkracht.

Daarom heeft de Duitse overheid gevraagd dat ouders, die een dergelijk uurwerk aan hun kinderen gegeven had, dat zouden vernietigen, en een bewijs ervan bijhouden om aan te tonen dat het wel degelijk vernietigd is.

Eerder had Duitsland om dezelfde reden ook al een pop met internetverbinding verboden, omdat ook die gebruikt kon worden om af te luisteren wat zich afspeelde in de kamer waar de pop lag.

In Noorwegen had de overheid onlangs nog gewezen op de gevaren van dergelijke toestellen. De data die op de toestellen verzameld worden, worden immers onversleuteld doorgezonden. Derden zouden dan mee kunnen luisteren, wanneer de data naar de ouders verstuurd worden.

Feit is dat er heel weinig wetgeving bestaat over de stortvloed aan IoT (Internet of THings) toestellen die onze overspoelt. En dat de wetgever voortdurend achterna hinkt...

Meer bij BBC en Deutsche Welle

http://www.dw.com/en/germany-bans-sale-of-child-snooping-sma ...
http://www.bbc.com/news/technology-42030109
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter maakt 'verified' badge afhankelijk van offline gedrag
Verleden week hadden wij het al kort over het feit dat Twitter bij verschillende personen het blauwe vinkje, symbool voor 'verified account', terug verwijderd had. Wij vertelden ook de reden daarvoor: volgens Twitter beschouwden de gebruikers de badge als een teken van goedkeuring, dat Twitter achter de boodschap in die tweets stond. En daarom werd bij bepaalde accounts, in casu van alt-right en 'white supremacists', het blauwe vinkje verwijderd.

Wij hebben toen vragen gesteld bij die handelswijze, omdat Twitter zich hiermee, eens te meer, op een hellend vlak begaf. Waar de grens trekken?

Sindsdien zijn er nog andere commentaren opgedoken, die vonden dat Twitter nog verder moest gaan in dit subjectieve oordeel van bepaalde accounts: hun blauwe vinkje moest niet alleen afgenomen worden, zij zouden gewoon volledig geschrapt moeten worden.

Het antwoord dat Twitter hierop gaf heeft ons verbijsterd. Het komt neer op het volgende: wanneer een Twitteraar iets verkeerd doet OP Twitter, dus door iets te tweeten, dan zal de gebruiker gestraft worden doordat zijn account geschorst of volledig geschrapt wordt, volgens de klassieke richtlijnen dus. Maar bij geverifieerde accounts wil Twitter ook rekening houden met hun offline gedrag. Als dat niet volgens de regels van Twitter is, dan zal de gebruiker zijn badge verliezen.

Om het cru te zeggen: een geverifieerde gebruiker die op Twitter alleen maar onschuldige foto's van katjes plaatst, maar in het echte leven een neonazi bijeenkomst georganiseerd heeft, mag nog altijd op Twitter aanwezig zijn, maar verliest zijn blauw vinkje.

En héél hellend vlak, als je het ons vraagt. Iets waarmee Twitter zich in troebel water begeeft. Want Twitter moet niet iets goedkeuren of afkeuren, het moet enkel, met zijn 'verified account' badge vertellen aan de gebruikers dat deze bepaalde account is wie zij beweert te zijn. Dat Twitter adres en telefoonnummer nagekeken heeft, en dat het klopt. En laat het waardeoordeel over die persoon maar over aan de medetwitteraars, of desnoods aan de wetgever indien er iets onwettelijks gebeurt.

En trouwens, wanneer moet Twitter optreden? Proactief gaan zoeken naar accounts van alt-right? Of enkel optreden na klachten? Kortom, een heel heikele zaak, die Twitter eerlijk gezegd over zichzelf afgeroepen heeft.

Een heftige discussie hierover bij o.a. The Verge, Mashable en Tech Times

http://www.theverge.com/2017/11/16/16667668/twitter-verifica ...
http://mashable.com/2017/11/16/twitter-alt-right-ban-account ...
http://www.techtimes.com/articles/215751/20171116/twitter-us ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Twitter zal het gemakkelijker maken om Tweetstorms te publiceren
Eerst toch even uitleggen wat een 'tweetstorm' is. Dat is een reeks van tweets die met elkaar in verband staan, en waarin bijvoorbeeld bepaalde aspecten van een gebeurtenis belicht worden. Wanneer reporter Rukmini Callimachi verslag uitbrengt over ISIS, terrorisme enz, dan doet zij dit vaak in een tweetstorm. Hieronder vind je een link naar dergelijke berichten.

Welnu, Twitter heeft blijkbaar niet alleen slechte invallen (twitteraars gaan beoordelen op hun offline gedrag) maar ook goede. Het wil het de gebruikers gemakkelijker maken om dergelijke tweetstorms te creëren. Daarvoor zou er een nieuwe interface komen om tweets op te stellen. Daar kan je dan de verschillende tweets schrijven, een voor een, en ze dan met een druk op een nieuwe knop "Tweet All" publiceren.

Momenteel is de functie al in alfa-test en bèta-test te zien bij sommige programma's voor iOS en Android, maar nog niet voor het grote publiek beschikbaar.

https://techcrunch.com/2017/11/16/twitter-confirms-its-testi ...
https://twitter.com/rcallimachi/status/931375322188087296
geef uw reactie hier

  

[Site] Zoho Notebook: webapp
Er bestaan verschillende tools om notities bij te houden tijdens je surftochten op het web. Je hebt OneNote, van Microsoft. Er is Evernote, waarbij wij zweren.Maar er is ook de Notebeook app van Zoho. Zoho is eigenlijk een webapp die de tegenhanger wil zijn van Office en de Google kantoorsuite. De Notebook app is zeker en vast de moeite waard. Het is immers een webapp, en je kan hem dus overal gebruiken. Hij heeft ook verschillende templates, zoals voor reisdagoeken, ideetjes, onderzoek, boeken, citaten...
[Taal: ENG]

https://www.zoho.eu/notebook/notebook-for-web.html
geef uw reactie hier

[Site] Een gesprek over de politieke kloof heen
Een artikel bij Scribd dat in deze tijden meer dan nodig is. Hoe kan je een beleefd gesprek voeren, over de politieke kloof heen, waar beide partijen iets aan hebben? Het artikel vertelt wat je voor ogen moet houden, wat je niet mag verwachten van een dergelijk gesprek, en hoe je te werk moet gaan. Met de feestdagen in het vooruitzicht iets om in het achterhoofd te houden!
[Taal: ENG]

https://www.scribd.com/document/364724611/Talking-across-the ...
geef uw reactie hier

[Site] Online video resizer
Chrome
De wereldbeker voetbal komt eraan. En wanneer je niet alle matchen live kunt volgen, zal je die wellicht opnemen - tenminste indien je een échte voetbalfan bent. Maar dan is het natuurlijk zaak om niet op voorhand de uitslag te weten, want anders is een groot deel van de spanning weg.
Deze extensie zorgt ervoor dat je bij het surfen niet per toeval op een uitslag terecht komt. Kom je op zo'n site, dan krijg je een waarschuwing te zien bovenaan het scherm, met de melding dat verder surfen op eigen risico is. De extensie werkt momenteel in de Chrome browser, en later volgt een versie voor Firefox.
Je hebt een filmpje dat je online wil zetten. Maar dan zit je wel met een probleem, want de vele sociale netwerken hebben allemaal hun favoriete formaat om video te vertonen. Deze website kan helpen: je moet gewoon de video uploaden, en dan kies je het gewenste sociale netwerk. Even wachten, en je kan het resultaat meteen delen!
[Taal: ENG]

https://www.kapwing.com/resize-video
geef uw reactie hier

[Tip] Werkt je computer naar behoren? Vind het uit met Benchmarks
Eerst even het principe van de 'benchmarks' uitleggen. Eigenlijk kan je dat het best vertalen met testbanken: je legt iets op de onderzoektafel en kijkt hoe goed dat presteert - en in ons geval gaat het om hardware of software van je computer.
Er zijn twee soorten benchmarks. Bij 'real world' benchmarks ga je gewoon uit van wat je proefondervindelijk ziet: hoe snel bijvoorbeeld Photoshop opgestart wordt. Bij 'synthetische' benchmarks gebruik je een software pakket om een bepaalde reeks testen uit te voeren op hard- of software, die bedoeld zijn om real world situaties te repliceren.
Na afloop van de benchmarks krijg je een reeks getallen die op zichzelf eigenlijk niets betekenen, wel wanneer je ze met andere systemen vergelijkt, of vergelijkt met eerdere resultaten zodat je kan zien of er een verbetering/verslechtering opgetreden is.
Waarom benchmarken? Gamers gebruiken het graag om de performantie van een computer te evalueren. Maar je kan het als gewone gebruiker ook aanwenden om te zien hoe goed jouw bakje het nog doet, en of het tijd is om een nieuw apparaat aan te schaffen. Je kan bijvoorbeeld ook zien of je internetverbinding snel genoeg is, of je harde schijf niet begint te slijten...
Bij Gizmodo vonden wij een reeks simpele benchmarks die nuttig kunnen zijn voor jou.

http://fieldguide.gizmodo.com/simple-benchmarks-to-run-on-yo ...
geef uw reactie hier

[Software] Benchmarks voor de performantie
Beginnen we met benchmarks die meer algemeen de performantie van je apparaat meten. Die overlopen een hele reeks kenmerken, zoals de snelheid van je CPU tot de mogelijkheden van je GPU (grafische processor). Gizmodo vermeldt Novabench , dat simpel en gratis is, voor Windows, terwijl Geekbench professioneler en uitgebreider is, en verkrijgbaar voor Windows MacOS, iOS en Android, maar dat wel $9,99 kost na de gratis proefperiode.
Voer de testen regelmatig uit, en je zal zien hoe de performantie evolueert, wat de impact kan zijn van een upgrade of wijziging aan de hardware of software setup van je systeem. Voor Geekbench vind je de richtlijnen voor gebruik op de derde link.

https://www.maxon.net/en/products/cinebench/
https://www.3dmark.com/
http://support.primatelabs.com/kb/geekbench/interpreting-gee ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google België Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiënt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017