| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 06/11/2017
[Nieuws]Face ID: het werkt echt. Maar gegevens worden...
[Nieuws]Sociale media steeds vaker bron van nieuws
[Hardware]Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks
[Site]Playlistify: Je eigen Playlist
[Site]iNaturalist: voor de natuurliefhebbers
[Software]ObsIdentify: dieren en planten herkennen
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Face ID: het werkt echt. Maar gegevens worden gedeeld...
Verleden week vertelden wij je hoe de eerste reviews gepubliceerd werden over het gebruik van de nieuwe iPhoneX. En het blijkt, aldus MacRumors, dat de Face ID zijn voor- en nadelen heeft. Wie het vergelijkt met de Touch ID, vindt dat Face ID trager is. Reviewer Mark Spoonauer deed de test. Alhoewel hij zelf zei geen stopwatch nodig te hebben, omdat hij duidelijk merkte dat Face ID trager is, haalde hij, in het belang van de objectiviteit, toch een stopwath app op zijn smartphone boven.

Het duurde 1,2 seconden om de iPHone X te unlocken, door op de zijknop van het toestel te drukken, daarna nog eens 0,4 seconden om naar boven te swipen om naar het vergrendelscherm te gaan. Daartegenover duurt het 0,91 seconden om op de iPHone 7 naar het Home scherm te gaan, en Touch ID te gebruiken.

Toch zou, aldus het artikel, FaceID sneller zijn in dagelijks gebruik - bijvoorbeeld bij het lezen van een melding: je tikt op de melding, en tegelijkertijd herkent Face ID jouw gelaat. Tja, wij kunnen het niet testen. Een iPHone van meer dan 1.000 euro is ons teveel.... (1)

Heel wat gebruikers stelden zich vragen bij de veiligheid van de Face ID. Niet zozeer of die gekraakt werd, als wel: wordt hun Face ID, dus hun gezichtskenmerken, nu niet gemeengoed? Over het eerste (het hacken) hebben wij momenteel geen nieuws. Over het tweede had Apple de gebruikers verzekerd dat de data van hun Face ID enkel op hun eigen toestel zou blijven, dus hun privacy zou verzekerd zijn.

Toch weet Reuters te melden dat daar een addertje onder het gras zit. Apple zou namelijk aangekondigd hbben dat app ontwikkelaars data van de gelaatsherkenning van de iPhone X kunnen opvragen, en gebruiken in hun apps. Zij moeten wel beloven dat die data niet aan derden doorverkocht worden. En zij moeten toestemming vragen aan de gebruiker. Krijgen zij die, dan kan hun app toegang krijgen totde map van jouw gezicht, en jouw gelaatsuitdrukking volgen. En dat wil dus zeggen dat jouw data wel degelijk van jouw telefoon geladen kunnen worden, en bewaard op de servers van de developers.

Apple verzekert wel dat die data onvoldoende zijn om een iPhone te ontgrendelen via Face ID, maar het roept toch vragen op... (2) Wat weerhoudt de FBI bijvoorbeeld van het maken van een appje, en zo een hele database van alle Amerikaanse iPHone gebruikers aan te leggen?

https://www.macrumors.com/2017/11/01/face-id-touch-id-iphone ...
http://www.reuters.com/article/us-apple-iphone-privacy-analy ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Sociale media steeds vaker bron van nieuws
Wij moeten jou niet meer vertellen hoe simpel het geworden lijkt te zijn, om mensen te be´nvloeden via de sociale netwerken. Althans, dat moet blijken uit de vele berichten van de laatste weken over nepnieuws, opzettelijk gepost op Facebook en Twitter, met de bedoeling de stemming bij de presidentsverkiezingen te be´nvloeden.

Wat in elk geval erg duidelijk geworden is, is de cruciale rol die de sociale netwerken spelen bij het verspreiden van (nep)nieuws. Waar Twitter, Facebook en co oorspronkelijk bedoeld waren om sociale banden aan te halen, zijn zij uitgegroeid tot een nieuw communicatiemiddel voor het verspreiden van nieuws - naast radio en tv, naast de online websites van de kranten zelf.

Pew Research Center bewijst dat met cijfers. Meer dan een kwart van alle Amerikaanse volwassenen (26%) krijgt zijn nieuws van twee of meer sociale media - terwijl dat in 2013 nog maar 15% was en 18% in 2016.

Maar er is een groot verschil in de mate waarop deze Amerikanen hun bronnen gebruiken. Bijna de helft van de Amerikanen gebruikt Facebook voor zijn nieuws. Maar de helft van de nieuws-gebruikers van Facebook haalt zijn nieuws enkel en alleen bij die site, terwijl ÚÚn op vijf te rade gaat bij drie of meer sites voor niews.

Facebook draagt dus een verpletterende verantwoordelijkheid. En alhoewel het een privaat bedrijf is, wordt het tijd dat het op zijn verantwoordelijkheden gewezen wordt...

Lees ook het artikel bij Washington Post, waarin nader ingegaan wordt op enkele van de advertenties die het publiek moesten misleiden.

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/11/02/more-america ...
https://www.washingtonpost.com/business/technology/russian-a ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks
Het is een tijdje stil geweest rond HTC. Deze fabrikant was de eerste die echt gebruiksvriendelijke smaakjes toevoegde aan besturingssystemen voor de smartphone - niet alleen Android, maar ook Windows-toestellen. HTC had zelfs verschillende vlaggenschip-toestellen, van zeer hoge kwaliteit - en uiteraard ook hoge prijs.

En dan... werd het stil. Een stilte die onlangs doorbroken werd doordat Google aankondigde dat het de smartphone-afdeling van HTC zou overnemen. (1) Met het bericht van deze week wordt beklemtoond dat Google enkel een deel van de smartphone afdeling gekocht heeft, want HTC heeft zopas zijn nieuwste reeks smartphones uitgebracht.

Het gaat om de U11-reeks. Die bstaat uit een U11Plus, met een groot 6 inch (15 cm) scherm van 2880 x 1440 p. Smalle randjes, een grote 3,93 mAh batterij, en Android 8 Oreao.

Opmerkelijk: niet alleen bevat dit toestel de Google Assistent, zoals alle Android phones, maar het ondersteunt ook Amazon Voice Services. Nog opvallend: de zijkant die je kan samenknijpen voor bepaalde acties, waaronder een nieuw cirkelvormig menu.

De HTC U11 Plus kost Ç799 in Europa, voor 6GB RAM en 128 GB opslagruimte. Er is ook een goedkoper model, de U11 Life, met een iets kleiner scherm en een Snapdragon 630 chip en een kleinere batterij van 2600 mAh, 3 B RAM en 32 GB opslagruimte. Die kost $349.(2)(3)

https://www.theverge.com/2017/9/20/16340108/google-htc-smart ...
https://www.theverge.com/2017/11/2/16589218/htc-u11-plus-ann ...
https://techcrunch.com/2017/11/02/htc-intros-a-349-version-o ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Playlistify: Je eigen Playlist
Met deze online tool kan je een eigen Playlist maken voor Spotify. Je moet gewoon de tool koppelen aanje Spotify account, en je kan van start gaan. Lijkt simpel, maar wat ons stoort aan de site is dat je geen syllabe uitleg krijgt vooraleer je je Spotify account koppelt. Geen "over ons", geen handleiding, geen uitleg over privacy of prijs. Zelfs geen uitleg over wie de dienst aanbiedt. En dat, lezers, is iets dat ons wantrouwen wekt. Uitproberen is dus op eigen risico.
[Taal: ENG]

http://www.playlistify.me/welcome
geef uw reactie hier

[Site] iNaturalist: voor de natuurliefhebbers
Op deze plek kan je tonen wat je in de natuur ziet, je kan andere natuurliefhebbbers ontmoeten, en veel leren over de natuur rondom jou. Noem het een Instagram, maar dan wel waar niet JIJ maar de natuur in de belangstelling staat. Prachtige wilde bloemen, plekken waar je zeldzame vogels ziet...
[Taal: ENG]

https://www.inaturalist.org/pages/about
https://www.inaturalist.org
geef uw reactie hier

[Software] ObsIdentify: dieren en planten herkennen
In onze rubriek sites las je vandaag over een plek waar je natuurfoto's en -fenomenen kan delen. Deze app is eveneens een zegen voor natuurliefhebbers, en bovendien is hij specifiek gemaakt voor BelgiŰ en Nederland. Je kan namelijk dieren en planten herkennen door middel van foto's die je neemt. De herkende foto's kunnen dan opgeslagen worden op Waarneming.nl, Waarnemingen.be of Observation.org via de ObsMapp app.
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.obsidentif ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Facebook vertelt sommige gebruikers of zij Ru... 24/11
YouTube wil iets doen aan misleidende filmpje... 24/11
Facebook doet nog eens een 'snapke': ook Stre... 24/11
Uber maakt weer geen goede beurt met hack... 23/11
Facebook laat nog altijd discriminatie toe?... 23/11
TripAdvisor moffelt kritische reviews weg?... 23/11
Uber: veroordeling en nieuwe functies... 22/11
Geheime diensten krijgen speciaal plekje in d... 22/11
Nieuwe regels voor tv-content in de EU... 22/11
Techbedrijf Health IQ geeft gezonde mensen ko... 21/11
Meer artikels ....
Hardware
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Axon M van ZTE: twee schermen... 23/10
Samsung: professionele 360 graden videocamera... 20/10
Ook HP met een 'detachable'... 20/10
Microsoft: nieuwe Surface Book... 19/10
Meer artikels ....
Oor
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
13 creatieve podcasts... 04/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Ronan Donovan... 24/11
Hier spreekt men Nederlands: Dag van de Weten... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Mypension.be... 23/11
Hier spreekt men Nederlands: Gas Verandert... 23/11
Saltify: een geheim delen... 22/11
10 gratis beginnerslessen om te leren coderen... 22/11
De platenspeler of pick-up... 21/11
Beter teksten schrijven... 21/11
Zoho Notebook: webapp... 20/11
Een gesprek over de politieke kloof heen... 20/11
Meer artikels ....
Tip
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Werkt je computer naar behoren? Vind het uit ... 20/11
Werken met Google Alert... 20/10
Tip: Het correct gebruik van zoektermen op Yo... 13/10
Tip: MyAnalytics om slimmer te werken... 12/10
Hoe vermijd je sms-boodschappen van een bepaa... 05/10
Help! Er draaien altijd meerdere instanties v... 02/10
Tip: hoe voorkom je dat websites jouw CPU geb... 28/09
Meer artikels ....
Software
Affinity Pro... 23/11
G'MIC: add-on voor GIMP... 22/11
Fotoji: betere foto's... 21/11
ARCity: navigatie met Augmented Reality... 21/11
Benchmarks voor de performantie... 20/11
Axiem: verwijder de 'notch' op je iPhoneX... 16/11
Tab Center Redux:extensie... 15/11
De 12 beste puzzels voor iPhone en iPad... 14/11
Tabbles: nieuwe vorm van organiseren... 14/11
Monkey Island 2 - LeChucks Revenge... 13/11
Meer artikels ....

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

September
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017