| Home | Archief nieuwsbrief | Abonnement | Wie zijn wij ? | Contact | Adverteren |
Nieuwsberichten van 02/08/2017
[Nieuws]Second Life krijgt... een tweede leven, maar ...
[Nieuws]Streaming muziek: Spotify doet het niet slech...
[Nieuws]Streaming muziek: hoe doet Pandora het?
[Hardware]Microsoft lanceert hardware abonnement voor d...
[Site]Cryptocurrency Primer
[Site]Alles over sous-vide cooking
[Tip]Instagram op je desktop: foto's uploaden met ...
[Software]Nostalgie: LodeRunner op de smartphone
De meeste populaire reacties
[14]Vragen van de lezers ...
[9]Vragen van de Netties-lezers ...
[8]Vrijdag alternatieve OS: Ubuntu 9.1 ...
[7]Netties vraagt hulp lezers bij oplo ...
[7]Linux - Deel 1 - Een korte inleidin ...
De meeste recente reacties
Tip: hoe kan je een foute Facebook posting me ...
Snapmail: zelf-vernietigende mails ...
De ene site om YouTube filmpjes naar MP3 om t ...
GDPR: Europa tracht de burger te beschermen ...
Robocops patrouilleren al in de straten ...
Zoeken met Google 


Reclame 


[Nieuws] Second Life krijgt... een tweede leven, maar dan in VR
Weet je nog, Second Life? De virtuele wereld waarin je kon rondlopen, eilanden bouwen, gebouwen zetten, een heel handeltje opzetten zelfs, en allerlei objecten creŽren. Beroemd en berucht waren de pesterijen, de geintjes die uitgehaald werden met vliegende piemels in een universiteitslokaal en andere schuunigheden... Maar het was leuk, tot de business wereld zich ermee ging bemoeien en een eigendom op Second Life een "investering" werd. Sindsdien werd het stil rond Second Life.

Eigenlijk was Second Life een echte virtuele wereld, maar wel in in primitieve vorm. Nu heeft Linden Lab, het bedrijf achter Second Life, een nieuwe virtuele wereld voorgesteld: Sansar. Enkele maanden geleden kregen enkele duizenden creatievelingen toegang tot de virtuele wereld, die samen gezorgd hebben voor een 1.700 werelden.

Die kan je nu dus bezoeken, want Sansar werd nu geopend voor het grote publiek. Ook hier weer zit er een commercieel plan achter de virtuele wereld. Waar je in Second Life een vette cent mocht betalen om land te huren om er dingen te betalen, en de andere spullen meesta redelijk goedkoop waren, is het bij Sansar omgekeerd: het land waarop je bouwt is gratis (althans voor de eerste paar wereldne die je bouwt) maar daarna moet je betalen voor de dingen waarmee je je wereld wil bevolken. Het is te zeggen: ben jij zelf een 3D ontwerper, dan kan je natuurlijk zelf een stoel ontwerpen of een ander zitmeubel. Maar ben je dat niet, en wil je een stoel in je virtuele huis, dan moet je daarvoor betalen.

Een uitvoerige bespreking bij TechCrunch. Om toch eens te ontdekken!

https://techcrunch.com/2017/07/31/second-life-creator-launch ...
https://venturebeat.com/2017/07/31/linden-lab-launches-open- ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Streaming muziek: Spotify doet het niet slecht
Deze week heeft Spotify enkele cijfers bekend gemaakt. En daaruit blijkt dat de streaming dienst niet, zoals gevreesd werd, overdonderd werd door Apple Music. Spotify heeft namelijk 140 miljoen gebruikers, waarvan 60 miljoen een premium (dus betalend) abonnement hebben. 80 miljoen mensen zouden dus gratis luisteren, maar met advertenties.

Vergelijk dit met Apple, dan is het verschil toch groot: 27 miljoen gebruikers. En dit ondanks het feit dat de app standaard op elke iPhone aanwezig is, terwijl je Spotify zelf moet installeren. Apple heeft echter geen gratis, door advertenties betaald model, behalve de drie maanden probeerversie.

Spotify blijft trouwens vernieuwen. Het heeft begrepen dat podcasts definitief hun weg gevonden hebben naar de gebruikers en mainstream gewoden zijn. Spotify zal dan ook podcasts in de app gaan promoten. In ruil daarvoor hebben verschillende podcasters, onder andere die van Reply All, Pod Save America en The Bill Simmons Podcast, beloofd om over Spotify te praten op social media en tijdensn hun shows.

Spotify onderzoekt ook of het nog andere media moet brengen in haar app,, zoals video. Momenteel gaan mensen voor video nog altijd naar YouTube. Door meer verschillende soorten media te beiden, hoopt Spotify minder te moeten uitgeven aan royalties voor de platenlabels...

Interessante achtergrond over Spotify bij Bloomberg en Apple Insider.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-31/spotify-i ...
http://appleinsider.com/articles/17/07/31/spotify-retains-cl ...
geef uw reactie hier

[Nieuws] Streaming muziek: hoe doet Pandora het?
Maar hoe zit het eigenlijk met die andere streaming muziek dienst, Pandora? Dat bedrijf had het de laatste maanden erg moeilijk. Pandora was weliswaar een van de eersten om met streaming muziek, afgestemd op jouw voorkeur, te beginnen, maar het heeft altijd moeite gehad met muziekrechten. Zo was het dan wel, dan weer niet toegelaten om als Europeaan naar Pandora te luisteren. En dit jaar heeft Pandora zich ook officieel teruggetrokken uit AustraliŽ en Nieuw-Zeeland.

Pandora heeft naar eigen zeggen 76 miljoen actieve luisteraars. Maar het aantal uren dat zij luisteren is jaar op jaar van 5,66 miljard uur gedaald naar 5,22 miljard uur.

CEO Tim Westergren, het gezicht van Pandora, is bovendien in juni opgestapt. Sindsdien is Pandora op zoek gegaan naar geld, overwoog het zelfs een verkoop, maar een massale investering van 480 miljoen dollar door Sirius XM heeft blijkbaar voorlopig soelaas gebracht, want de verkoop zou momenteel van de baan zijn.

Zo zie je maar hoe het kan verkeren op het internet en hoe bloeiende diensten stilaan doodbloeien...

https://techcrunch.com/2017/07/31/pandora-comes-out-with-a-s ...
geef uw reactie hier

[Hardware] Microsoft lanceert hardware abonnement voor de Surface Plus
Dit...is een aanbod waarvoor wij eens zouden kunnen vallen. Alleen is het eigenlijk niet voor ons bedoeld, voor de scholen. En wil Microsoft hiermee Google en Apple terug inhalen die de laatste tijd heel wat terrein veroverd hadden op die markt.

Het gaat om een abonnementsprogramma voor hardware. Koop een Surface omputer of laptop, en betaal hem in twee jaar af, in maandelijkse termijnen, zonder extra interest. Meer nog: zelfs binnen die termijn krijg je de mogelijkheid om je toestel te upgraden.

Het programma heet Surface Plus, en het wordt in de Amerikaanse scholen momenteel uitgerold. Daar hebben de Chromebooks van Google de laatste maanden enorm terrein veroverd, en Microsoft maar ook Apple een beetje verdrongen.

De toestellen die volgens dit principe te huur/koop zijn, zijn de Surface Laptop, de Surface Pro, Surface Book en Surface Studio. Ja, je leest het goed: zelfs dit high-end toestel, bedoeld voor de professionele designer, zou volgens het programma aangeboden worden.

Klinkt verleidelijk, niet? Nu hopen dat er ook een dergeljke formule naar ons landje komt overwaaien...

https://www.geekwire.com/2017/microsoft-targets-google-apple ...
geef uw reactie hier

  

[Site] Cryptocurrency Primer
Er was vandaag weer heel wat te doen rond de Bitcoin, omdat gevreesd werd dat er een afsplitsing zou komen in deze technologie/munt, waardoor het hele systeem instabiel zou worden. De Bitcoin is een zogenaamde cryptocurrency. Maar wat wil dit zeggen, wat is Ethereum, en wat is dat "minen" bitcoins?
Dit artikel bevateen verzameling links die alles uitleggen. In het Engels, en geen lichte kost. Maar wie zich erin wil verdiepen, vindt hier alvast eengoed startpunt.
[Taal:ENG]

https://quip.com/M4USAcfpnDM5
geef uw reactie hier

[Site] Alles over sous-vide cooking
Je ziet het vaak in kookprogramma's: sous-vide cooking. Daarbij wordt een groente of vlees gegaard, zo lijkt het, in een plastic zakje in een bad warm water. De bedoeling is dat zo het product zijn bouwstoffen niet verliest in het water, en je zo een gaar product krijgt dat al zijn smaak behouden heeft.
Dit artikel bij SerousEats vertelt je alles over deze techniek. Wat je ervoor nodig hebt, en ook verschillend recepten.Smakelijk!
[Taal: ENG]

http://www.seriouseats.com/2016/01/first-thing-to-cook-with- ...
geef uw reactie hier

[Tip] Instagram op je desktop: foto's uploaden met Chrome
Ook met een Windows PC kan je foto's rechtstreeks vanop je computer uploaden naar Instagram. Je moet dan wel de Chrome browser gebruiken.
Dit zijn de stappen die je moet volgen: surf naar Instagram en log in. Klik rechts ergens op de pagina, en je krijgt een uitklapmenu. Kies hier Inspect, en vervolgens kies je het Tablet icoontje.
Dit zal jouw pagina automatisch veranderen naar het beeld voor het mobiele toestel, en vind je onderaan de pagina het icoontje met de camera om je foto's te uploaden.

http://lifehacker.com/use-instagram-on-any-computer-like-you ...
geef uw reactie hier

[Software] Nostalgie: LodeRunner op de smartphone
Heerlijk toch, die spelletjes van vroeger die je nu op je smartphone kanspelen. Lode Runner is iets waarmee menige internaut heel wat uren doorgebracht heeft, in de tijd van de DOS-spelletjes en de Atari spelcomputer. Nu is het game dus verkrijgaar voor Android.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nexon.devc ...
geef uw reactie hier

Archief per categorie

Nieuws
Microsoft stopt nog wat meer AI in Office 365... 15/12
Ook Bing en Cortana worden slimmer, dankzij A... 15/12
Apple: nieuweversie vanFinal Cut Pro... 15/12
Facebook geeft aan Caesar wat aan Caesar toek... 14/12
Hopelijk is je spaarpot goed gevuld: de nieuw... 14/12
Twitter: laat de tweetstorm maar uitbarsten!... 14/12
Apple: Shazam, Gym en apps vooraf bestellen... 13/12
Google appsperiments: drie nieuwe fotografie-... 13/12
Instagram: voortaan #hashtags volgen... 13/12
En waarom geen streaming muziekdienst voor kl... 12/12
Meer artikels ....
Hardware
Microsoft brengt Web Media Extension Package ... 08/12
Geen Chrome Apps meer voor de desktop... 08/12
Bomenbommen via drones... 04/12
Nieuwigheden van Amazon... 01/12
Visual Studio Live Share: samen coderen... 17/11
Logitech experimenteert met een klavier voor ... 07/11
Nieuwe smartphones van HTC: de U11 reeks... 06/11
Zal een app je in de toekomst vertellen wanne... 30/10
Vimeo lanceert live event camera... 25/10
Zebro robots van TUDelft: de 'zwerm' in actie... 24/10
Meer artikels ....
Oor
Podcast: De Meulemeester in Debat en De Afspr... 30/11
Podcastfestival... 24/11
Podcast: de meest gegoogelde vragen over beke... 24/11
Zet de wekker: nieuwe hoorspelen in 3 editie ... 17/11
20 klassiekers om je muziekkennis uit te brei... 07/11
De beste zakelijke podcasts... 30/10
Podcast: Kant en Klaar... 26/10
Gamecowboys Podcast... 25/10
Podcast: Voices in AI... 20/10
Podcast: Kunststof... 10/10
Meer artikels ....

Site
Vrijdag multimedia: Google BelgiŽ Year in Sea... 15/12
Vrijdag multimedia: Geo Nature Photographer 2... 15/12
Hier spreekt men Nederlands: Lach je krom... 14/12
Hier spreekt men Nederlands: Data!... 14/12
Coingecko: cryptomunten... 13/12
Design principes... 13/12
IsNotSpam: webdienst... 13/12
Chromecast Wiki... 12/12
Scratch: programmeren voor kinderen... 12/12
Aquarium advies... 11/12
Meer artikels ....
Tip
Hoe kan je alle mails van een bepaald domein ... 14/12
Hoe kan je een contact deblokkeren in Gmail?... 13/12
Hoe kan je een contact blokkeren in Gmail?... 12/12
Een WiFi netwerk vergeten dat niet in de lijs... 08/12
Hoe kan je een bewaard WiFi netwerk vergeten ... 05/12
Tip: heb je een Mac? Download als de duivelse... 30/11
Google Pixel tips... 29/11
Benchmark testen voor onderdelen van jouw sys... 23/11
Benchmarks voor de snelheid van je internetve... 22/11
Benchmarks voor browsers... 21/11
Meer artikels ....
Software
Vrijdag appdag: Mixer livestreaming app... 15/12
Djay Pro2: app met AI om muziek te mixen... 14/12
Mate: vertaler... 13/12
Manta: template voor facturen (Mac)... 12/12
Android alternatief voor Chrome... 11/12
Vrijdag appdag: Calm... 08/12
Whiteboard app voor Windows 10... 07/12
NoScript voor Firefox... 06/12
Datally: controleer je dataverbruik (Android)... 05/12
Good To Do: simpel en toch efficiŽnt... 04/12
Meer artikels ....

December
m
d
w
d
v
z
z
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

November
m
d
w
d
v
z
z
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Oktober
m
d
w
d
v
z
z
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
(c)2017 www.netties.be -- hosting & programmatie www.webdynamics.be (c)2017